View Full Version : farpali / Kaktüs ve Sukulentlerim
ARGYRODERMA Dikensiz Kaktüs
Yaşayan Taş Lithopslara benzer, dikensiz, eşsiz biçimli ve muhteşem pastel renk çiçekli bir sukulenttir. Kaktüs yetiştiricileri arasında değişik tür ve hibrit varyeteleri aranan Arygyroderma'lar, gövde büyüklüklerine nispeten iri çiçekler açarlar.
Yumurta şekilli ve kendisini yemek isteyen hayvanlardan kamufle olmak için taş benzeri görüntü sergilerler.
Çiçeklenme sonbahar aylarında gerçekleşir.
Ekim: Tohum ekim dönemleri ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yağmur suyu çimlenmeyi olumlu etkilediğinden ilk kez yetiştirecekler, ısının 16-22 derece olduğu bu dönemlerde, üretim saksılarını yağmurun hafif hafif yağdığı günlerde dış mekana çıkartmaları tavsiye olunur.
Tohumları dikildi
ARGYRODERMA Dikensiz Kaktüs
Yaşayan Taş Lithopslara benzer, dikensiz, eşsiz biçimli ve muhteşem pastel renk çiçekli bir sukulenttir. Kaktüs yetiştiricileri arasında değişik tür ve hibrit varyeteleri aranan Arygyroderma'lar, gövde büyüklüklerine nispeten iri çiçekler açarlar.
Yumurta şekilli ve kendisini yemek isteyen hayvanlardan kamufle olmak için taş benzeri görüntü sergilerler.
Çiçeklenme sonbahar aylarında gerçekleşir.
Ekim: Tohum ekim dönemleri ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yağmur suyu çimlenmeyi olumlu etkilediğinden ilk kez yetiştirecekler, ısının 16-22 derece olduğu bu dönemlerde, üretim saksılarını yağmurun hafif hafif yağdığı günlerde dış mekana çıkartmaları tavsiye olunur.
Tohumları dikildi
2 hafta sabırsızlıkla bekliyeceğim.Gelişmeleri paylaşacağım
aaaa ferzancım hayırlı olsun sayfan hiç davette etmiyosun canım :)) kaktüslerin lithopsların çok şekerler.tohumdan üretmek büyük sabır isyetn meşakkatli bir iştir şimdiden kolay gelsin arkadaşım:))
aaaa ferzancım hayırlı olsun sayfan hiç davette etmiyosun canım :)) kaktüslerin lithopsların çok şekerler.tohumdan üretmek büyük sabır isyetn meşakkatli bir iştir şimdiden kolay gelsin arkadaşım:))
Ah Gülsen hanımcım, başımın üzerine ama çooook acemiyim forumu kullanmakda..;)İlginizeee çokkkk teşekkür ederim.
Sevgiler
Bu hafta buluştuk.Birde orjinal adını bilsem:confused:
Misafiriniz "mammillaria hidalgensis dikensiz" olmalı diye düşünüyorum.
Bu arada sayfanız hayırlı olsun.
Misafiriniz "mammillaria hidalgensis dikensiz" olmalı diye düşünüyorum.
Bu arada sayfanız hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim .
İlk mesajınızdaki sukulentten bende de vardı;ama yaşatamadım. :(
Bir daha da cesaret edip alamam,en azından şimdilik...Sizinkiler umarım sizi üzmez ve güzel güzel büyürler.
Bu arada yeni sayfanızda güzel paylaşımlar dilerim.Sevgiler.
ipektuğçe
06-10-2012, 21:46
Hoşgeldiniz,sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.
Hoşgeldiniz,sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.
Çok teşekkür ederim Sayın ipektuğçe.
İlk mesajınızdaki sukulentten bende de vardı;ama yaşatamadım. :(
Bir daha da cesaret edip alamam,en azından şimdilik...Sizinkiler umarım sizi üzmez ve güzel güzel büyürler.
Bu arada yeni sayfanızda güzel paylaşımlar dilerim.Sevgiler.
Teşekkür ederim ben başarırsam büyütmeyi,sizinlede paylaşırım.;)
kaktüssevdası
07-10-2012, 19:02
Sayfanız hayırlı olsun farpali, çoğalmanız dileğiyle..
Sayfanız hayırlı olsun farpali, çoğalmanız dileğiyle..
Çook teşekkür ederim Sayın kaktüssevdası.:)
Bu güzelliğin adını unuttum:(....hatırlatırmısınız bana lütfen.
Opuntia microdays sayın farpali.
Opuntia microdays sayın farpali.
Teşekkür ederim Sayın selenn.
Mini bit gibi tohumlardan bu güzellikler çıkarsa" pes" bekleyip göreceğiz.
Emre Kuzu
12-10-2012, 16:50
Minik tohumları sadece yüzeye serpip üstünü sera etkisi yapmak için kapatarak çimlendirebilirsiniz ben hata olarak gömdüm, çimlenme oranı azaldı.
Yeni kaktüslerim geliyor...
1 tanesi Echinopsis+kermesina,fotodaki...
Arkadaşlar Daha önce sevgili GÜLSEN hanımada bahsettiğim gibi bir arkadaşım yurt dışından tohumlar almış benim için..daha henüz gelmedi ama merakdan öldüm arkadaşımda fotosunu gönderdi aldığı bir tohumun.diğerleri süprizmiş.. Çok merak ediyorum..
Benim sizlerden ricam bana yardım edin ,malum acemiyim.,bilgilendirin ki fotosunu koyduğum muhteşem kaktüsümüzü (Aloe polyphylla - spiral aloe). birlikte fire vermeden yetiştirip ve sonrada büyütüp, vedeeee paylaşalım.olmazmı??
Desteğinizi bekliyorum
Bundan minicik bir yavrusu olan varmı acaba???Talibim
Euphorbia Lactea Cristat...
Benim balkonumun güzellerinden biri daha,birde adlarını bilsem:rolleyes:...
Parodia Mairanana ,buldum sonunda adını.
Netden alıntıdır..muhteşem
Budhha's Temple
Bu da bana günün en güzel süprizi oldu.
Uzun zamandır arıyordum,bunu bilen canım arkadaşım bana geçmiş olsun hediyesi olarak getirmiş,)).Üşenmemiş tüm seyahati boyunca elinde taşımış...
Arkadaşlar Daha önce sevgili GÜLSEN hanımada bahsettiğim gibi bir arkadaşım yurt dışından tohumlar almış benim için..daha henüz gelmedi ama merakdan öldüm arkadaşımda fotosunu gönderdi aldığı bir tohumun.diğerleri süprizmiş.. Çok merak ediyorum..
Benim sizlerden ricam bana yardım edin ,malum acemiyim.,bilgilendirin ki fotosunu koyduğum muhteşem kaktüsümüzü (Aloe polyphylla - spiral aloe). birlikte fire vermeden yetiştirip ve sonrada büyütüp, vedeeee paylaşalım.olmazmı??
Desteğinizi bekliyorum
Gözünüz aydın. Arkadaşınız gelene kadar zaman geçmek bilmez şimdi.
Tohumlar elinize ulaşana kadar Tohumla Kaktüs Üretim (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-bakim-uretim/2057.htm) Başlığı sanırım size yardımcı olur. Aloe polyphylla çok güzel ve nadir bir tür. Sulamada aşırıya kaçmamak gerekiyor. Aksi taktirde bitkiyi kaybetme ihtimali yüksek, hoş o aşamaya gelene kadar önce tohumdan yetiştirmeniz zaman alacak ama keyifli olacak diye düşünüyorum.
Gözünüz aydın. Arkadaşınız gelene kadar zaman geçmek bilmez şimdi.
Tohumlar elinize ulaşana kadar Tohumla Kaktüs Üretim (http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-bakim-uretim/2057.htm) Başlığı sanırım size yardımcı olur. Aloe polyphylla çok güzel ve nadir bir tür. Sulamada aşırıya kaçmamak gerekiyor. Aksi taktirde bitkiyi kaybetme ihtimali yüksek, hoş o aşamaya gelene kadar önce tohumdan yetiştirmeniz zaman alacak ama keyifli olacak diye düşünüyorum.
Hakikaten sabırsızlıkla bekliyorum arkadaşımı!:)
Umarım firesiz bir şekilde üretebilirim.ilginiz ve tavsiyelerinize çok teşekkür ederim Sayın selenn.iyi günler,iyi bayramlar dilerim.
Aloe Vera aldı başını gidiyor!...yürüyüşte,çimlerin arasında sadece kopmuş halde bir kök ve üç kurumaya yakın üç yaprakdan ibaretti.üç sene önce aldım ve balkonumdaki minik bir saksıya ektim..Bu değiştirdiğim 3.saksı...4.saksının da zamanı geliyor.
Rahmetli teyzemden ,tüm saksıyı vermek istemesine rağmen,sadece ufak bir rozetini almıştım..
Denizardacan
24-10-2012, 22:13
Mükemmeller sevgili Farpali,
Ellerinize sağlık, özellikle son karedeki sempervivum kaç yaşında acaba.
Bu arada mutlu bayramlar.;)
Mükemmeller sevgili Farpali,
Ellerinize sağlık, özellikle son karedeki sempervivum kaç yaşında acaba.
Bu arada mutlu bayramlar.;)
Eğer bu sukulenti soruyorsanız Sayın Denizardacan; 6 aylık yaprakdan üretme bir Graptopetalum Paraguayense..Biz ailece ona sugüzeli diyoruz..suyu ve güneşi çok seviyor.
Güzel dilekleriniz için teşekkür eder,bende size iyi bayramlar dilerim.
Gerçekten çok güzel.Nice bayramlara bu arada.
Gerçekten çok güzel.Nice bayramlara bu arada.
Teşekkür ederim.Sizede sağlıklı,mutlu nice bayramlar dilerim Sayın furkyt.
Desteğinizi bekliyorum
Çok güzel bi tür nerden bulunabilir ki bu spiral aloe.İnsanın gözünü alıyor resmen.
Çok güzel bi tür nerden bulunabilir ki bu spiral aloe.İnsanın gözünü alıyor resmen.
İnşallah benim elime ulaşsın, tohumlarından çıksınlar ben gönderirim isteyen arkadaşlara:)
Tohum değilde çelikle olmuyor mu acayip güzel bir şeymiş :) Resimdeki fincan modeli saksı koçtaş'ta da vardı çok güzeldi.
bay tömürcek
25-10-2012, 19:01
Herşey çok güzel elinize sağlık :p Bırakın e.milii yi çelikten yetiştirmeyi kuru dalı dikseniz çiçek açtırırsınız valla :D Mutluluğunuz daim olsun ;)
Herşey çok güzel elinize sağlık :p Bırakın e.milii yi çelikten yetiştirmeyi kuru dalı dikseniz çiçek açtırırsınız valla :D Mutluluğunuz daim olsun ;)
Çok teşekkür ederim Sayın bay tömürcek:)).
Sizede mutlu ,sağlıklı uzun ömürler dilerim.
kaktüs_35
27-10-2012, 21:38
Maşallah.
Amannn süprize bakın...benmi yanlış görüyorum yoksa?
Adını da bilmiyorum bu kaktüsümün:(
Tam anlaşılmıyor ama sanırım Mammillaria elongata'nız çiçeklenmeye hazırlanıyor:) Tomurcuk değil mi o?
Tam anlaşılmıyor ama sanırım Mammillaria elongata'nız çiçeklenmeye hazırlanıyor:) Tomurcuk değil mi o?
Evet yemyeşil ufacık bir tomurcuk:)
Mini opuntia dasys. ..evin en küçüğü:)
Çok güzel hakikaten de sulama kısmı beni düşündürüyor:) Bu fotoğrafı görünce sitemizde bir üyemiz vardı böyle dikey sukulent düzenlemesi yapmıştı. İsmini hatırlayamadım şimdi. Merak ettim dikey sukulent panoları ne durumda acaba diye.
Tamam sevgili nurcanaybay'ın çalışmasıydı. Buldum (http://www.agaclar.net/forum/973188-post59.htm).
Çok güzel hakikaten de sulama kısmı beni düşündürüyor:) Bu fotoğrafı görünce sitemizde bir üyemiz vardı böyle dikey sukulent düzenlemesi yapmıştı. İsmini hatırlayamadım şimdi. Merak ettim dikey sukulent panoları ne durumda acaba diye.
Çok dekoratif,beni sulama kısmı değilde,toprak dökülme olayı endişelendiriyor..zaten sukulent ve kaktüsler için sulama sıklığı az, tepsi gibi çıkartılıp sulanıp,süzdürülür..elde olanlara uygulanabilse müthiş geldi bana,ancak sanırım bunu getçekleştirmek için bu şekilde bir saksı çerçeve hazırlanıp, tohum ekilmeli diye düşünüyorum.toprak üzerinede delikli tel ....emin değilim:(
Nasıl ama?.."Bonanza"! :D
Ayşe Yıldız
30-10-2012, 18:46
Vahşi batı...
Ba-yıl-dım.....:D
Galiba daha önce deneyen nurcanaybay diye aklımda kalmış. Yapımı fazla zor değilse de sulanma konusu benim de kafama takılmıştı. Gerçi o konuya da su püskürtme ile çözüm bulunabilir gibime geliyor.
Burada (http://www.luna-see.com/2010/11/diy-tutorial-vertical-framed-succulent.html) yapımı konusunda size yardımcı olacak bilgiler var.
Galiba daha önce deneyen nurcanaybay diye aklımda kalmış. Yapımı fazla zor değilse de sulanma konusu benim de kafama takılmıştı. Gerçi o konuya da su püskürtme ile çözüm bulunabilir gibime geliyor.
Burada (http://www.luna-see.com/2010/11/diy-tutorial-vertical-framed-succulent.html) yapımı konusunda size yardımcı olacak bilgiler var.
Harikasınız,,,çook teşekkür ederim ..aradığım bilgi tam da buydu..tekrar teşekkürler.:D.
ipektuğçe
30-10-2012, 19:32
Harika olmuş ;) düzenleme de çok güzel.
Veee tohumdan çıkan mikro mini Yılan kaktüslerim:)
Ve bu daaa...Argyoderma...şuan toplam 3 adet
Süt ağacmı bu?..henüz çelik..bakalım zamanla nasıl olucak gelişimi.
Aldığımda ufacıkdı,gazoz kapağından biraz büyük..5 senede mandalina büyüklüğüne geldi..Adını bilmiyorum, bilenlerden rica ediyorum.
Bu sukulentimin formunu çok seviyorum..Çekimden büyük görünüyor ancak daha yavru.
Çiçeğnin rengini ve adını merak ediyoruumm
Rebutia albiflora.
Çiçeğnin rengini ve adını merak ediyoruumm
Sevgili farpali, kaktüsünüz Rebutia albiflora.
"Albiflora" beyaz çiçek açan türleri temsil ediyor. Baharla birlikte beyaz çiçekleri bolca açan bir tür. Güle güle yetiştirin:)
Sevgili farpali, kaktüsünüz Rebutia albiflora.
"Albiflora" beyaz çiçek açan türleri temsil ediyor. Baharla birlikte beyaz çiçekleri bolca açan bir tür. Güle güle yetiştirin:)
Çok teşekkür ederim Sayın selenn:).Sevgiler
Aylostera Heliosa.
güzel çiçeklerini görmek için zaman gerek..
Sanırım zamanlada gövdesi kaybolucak.
Halaaa çiçek açıyor,üstünde minik misafiri de Suzanne gibi mevsimi şaşırmış.
Güneşli havalarda kenarındaki rengi daha da belirginleşiyor.
Bakmayın fotoda böyle göründüğüne,o kadar küçük ve narinki üzerindeki toprakları temizlemeye çekiniyorum.
Amannn süprize bakın...benmi yanlış görüyorum yoksa?
Adını da bilmiyorum bu kaktüsümün:(
Bugünkü son hali
Mammllaria Gracilis de olabilir.emin olamadım
Karışık kaktüs tohumlarından iki tanesini bu malzemede denemek istedim..Normal toprakdan çok daha çabuk çimlendiler.,sera uygulamasıda yapmadım,çimlenme aşamasından önce üstlerini de örtmedim..Kaktüslerin cinsleri ne olucak,göreceğim.
Bu da bir diğer sukulentim
ben bu sayfanı nasıl kaçırmışım ferzaım neyseki fazla olmamış henüz 3 sayfadasın ama hepsi harika hayatım ellerine sağlık,bana kaktüs tohumlarını ektiğin toprak ahkkında bilgi verirsen sevinirim ablacım :)
ben bu sayfanı nasıl kaçırmışım ferzaım neyseki fazla olmamış henüz 3 sayfadasın ama hepsi harika hayatım ellerine sağlık,bana kaktüs tohumlarını ektiğin toprak ahkkında bilgi verirsen sevinirim ablacım :)
Güvendiğim bir iki yerden alıyorum ,ama özellikle zengarden ın gönderdiği toprakdan çok memnun kaldım Sayın GÜLSEN :)))))
Emre Kuzu
08-11-2012, 14:40
Karışık kaktüs tohumlarından iki tanesini bu malzemede denemek istedim..Normal toprakdan çok daha çabuk çimlendiler.,sera uygulamasıda yapmadım,çimlenme aşamasından önce üstlerini de örtmedim..Kaktüslerin cinsleri ne olucak,göreceğim.
Nedir bu?
Nedir bu?
Rockwool diye bir malzeme...Bence tohum çimlendirmede çok başarılı.Birçok özellik ve faydası var;
-Hızlı köklenme
-stabilize edilmiş ph
-Tohum koymak için özel açılmış delik
-Yüksek nem tutma kapasitesi
-Tüm çiçek, sebze ve diğer bitkilerinizi rahatlıkla çimlendirir
-Saksıdan saksıya aktarımda kolaylık
Emre Kuzu
08-11-2012, 15:28
Teşekkür ederim ender türlerde bu tür malzemeleri kullanarak riske girmemeyi düşünüyordum, bunu gördüğüm iyi oldu.
Daha henz düzenlemedim halaa ufacık saksılarındalar,bahara kadar bu şekildemi kalsınlar yoksa daha büyük saksılara hemen geçiriyimmi,fikir verin arkadaşlar lütfen.
İstanbul da havalar malum, iç mekana geçmelilermi yoksa dış mekanda sera ortamında kışı geçirebilirlermi?Destek arkadaşlar lütfen.
Ferzancım bu kaktüslerin bahara kadar kendi saksılarında kalsınlar,baharda yenilersin istersen.Zaten kaktüslerde fazla kök olmadığından her zaman küçük saksılarda olmalılar.Kışı istersen kapalı bir yerin varsa oraya al, ama sıcak olmasın,çiçek açmaları için kışlanması gerek, suyunuda artık çok ama çok az ver hatta bu ayın sonundan itibaren tamamen kes hiç verme.Olurmu ablacım :)) pardon unuttum SN.FERZAN...
Emre Kuzu
10-11-2012, 12:09
Daha henz düzenlemedim halaa ufacık saksılarındalar,bahara kadar bu şekildemi kalsınlar yoksa daha büyük saksılara hemen geçiriyimmi,fikir verin arkadaşlar lütfen.
Kaktüslerin saksısı küçük onların değiştirmenizi öneririm.
Emre Kuzu
10-11-2012, 12:20
İstanbul da havalar malum, iç mekana geçmelilermi yoksa dış mekanda sera ortamında kışı geçirebilirlermi?Destek arkadaşlar lütfen.
Dondan tam anlamıyla koruyacaksanız dışarıda kalabilir ancak bu konuda şüpheye düşerseniz riske atmamanız gerekir.
Dondan tam anlamıyla koruyacaksın dışarıda kalabilir ancak bu konuda şüpheye düşerseniz riske atmamanız gerekir.
Teşekkür ederim Sayın Emre Kuzu ve gülllsennn ablammmm....
Akşam üzeri bana gelen süpriz.
Çok değişik,ne yazıkki adını bilmiyorum.
Kaktüslerimin ve benim "Birtanem"....
bitki kışın en az 15 dereceye kadar dayanabiliyor. Tercihi genelde 26-28 derecelerde olmalı. Kışın ise toprağı 2-3 ay az sulanıp kuru kalmalı. Yeni sürgünler belirince normal sulamaya geçip toprak biraz rutubetli olmalıdır.
Bitkinin (aslında bir palmiye değil, bir çeşit sütleğen – Pachypodium lamerei yaprakları tepede palmiye gibi gözüktüğü için ismi palmiye olmuş) Anavatanı Madagaskar Adasında 10 metrelik örnekleri var (iç mekanlarda daha kısa oluyor).
beyaz çiçeklerini ilkbahar ya da yaz başında en az 120 cm. boy yaptıktan sonra verebiliyormuş ( iç mekanlarda çok zor açıyormuş , üzgünüm!). Çiçekler bitkinin tepesinde açıyor, bitki uzadıkça kokulu çiçekleri görmeniz zorlaşıyormuş.
Normal şartlarda 10 senede yaklaşık 1 metre boy yapabiliyor.
Ev içinde kalorifere yakın, güneşli **** çok aydınlık bir yerde bitkinizi saklayabilirsiniz. Kuru havadan bozulmuyorlar.
Kaktüs toprağıyla her üç senede bir, yeni kaba almanız gerekiyor. Gübre sevmiyorlar!
Çeliklemeyle ya da tohumlarından üretilebiliyor. Bitkinin dipten sürgün vermiş yeni bir dalını aldıktan sonra kaktüslerde- sütleğenlerdeki gibi, 5-8 gün dikmeden biraz kurutup saklamalısınız. Sonra, dikim yapacağınız dalı dikenlerden temizleyip gövdeye çizikler atıp süzek toprakla dikmelisiniz.
Tohumlarda çiçeklerden sonra oluşan salatalık kılıklı tohum keselerinde gelişiyorlar. Tamamen dökülecek kıvama gelmeden bitkiden toplamayın. İçinden çıkan beyaz kanatlı tohumlar fazla saklanamıyor, önce bir gün suda bekletip, yumuşatıp, adından da hemen dikim yapmanız gerekiyor.
Fazla sudan kök çürümesi, yaprak dökülmesi (alt yaprakların zamanla dökülmesi normal), soğuktan etkilenip kararan yapraklar ve kırılan gövdeden çıkan zehirli öz suyu sorun olabiliyor.
Evinde küçük çocuk olanlar, hayvan besleyenlere tavsiye etmiyorum, sütsü iç sıvısı, dikenleri çok tehlikeli. Anavatanında hayvanlarla mücadele için çit gibi dikiliyormuş!!!
Sevgili farpali, yeni gelen hediye kaktüsünüz de, diğeri de çok güzeller. Güle güle yetiştirin.
Aşılı olan tahminime göre Echinopsis chamaecereus cv. aureus, diğeri ise Madagaskar Palmiyesi olarak bilinen Pachpodium lamerei.
Aslında son zamanlarda üyelerin kaktüs ve sukulentleri sayfalarında bitki ismi daha çok sorulmaya başlandı. Bunu sadece sizin için söylemiyorum birçoğumuz yapıyoruz. Bu şekilde arama yapmak zor oluyor. Bir bitki arandığında acaba kimin sayfasındaydı, neredeydi... diye bitkiyi bulmak özellikle yeni üyeler için zor olabilir.
Oysa bu kaktüsün ya da sukulentin adı nedir başlıkları geriye doğru arama yapıldığında çok güzel kaynaklar. Bu vesile ile birkez de sizin sayfanızda bu başlıkları hatırlatmış olayım.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577-32.htm
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm
Sevgili farpali, yeni gelen hediye kaktüsünüz de, diğeri de çok güzeller. Güle güle yetiştirin.
Aşılı olan tahminime göre Echinopsis chamaecereus cv. aureus, diğeri ise Madagaskar Palmiyesi olarak bilinen Pachpodium lamerei.
Aslında son zamanlarda üyelerin kaktüs ve sukulentleri sayfalarında bitki ismi daha çok sorulmaya başlandı. Bunu sadece sizin için söylemiyorum birçoğumuz yapıyoruz. Bu şekilde arama yapmak zor oluyor. Bir bitki arandığında acaba kimin sayfasındaydı, neredeydi... diye bitkiyi bulmak özellikle yeni üyeler için zor olabilir.
Oysa bu kaktüsün ya da sukulentin adı nedir başlıkları geriye doğru arama yapıldığında çok güzel kaynaklar. Bu vesile ile birkez de sizin sayfanızda bu başlıkları hatırlatmış olayım.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577-32.htm
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz ve hatırlattığınız için Sayın selenn...
Bu da pazardaki satıcının çiçekleri arasında ,perişan kaktüs grubunun içerisinden kurtardıklarımdan bir tanesi,tabii yine adını bilmiyorunğm.
Bir diğeri,renkli görünsün , satılsın diye tepesine kuru çiçeki silikonla yapıştırmışlar,birde iddia ediyor gerçek,kaktüsün çiçeği böyle olur diye:(..Eve getirir getirmez dikkatlice çıkarttım üstünden,kırmızılıklar kurumuş çiçek ve silikon artıkları maalesef.
Aynı kuru çiçekden bu kaktüsdede vardı ,Allahtan kolay çıkmış..Birde bu havada! Bol bol sulamış pazarcı zavallı kaktüsleri..
Veee tohumdan çıkan mikro mini Yılan kaktüslerim:)
Yılan kaktüs tohumlarının son durumu..Sanki diken yerleri belirmeyemi başladı ne?...:)
Bugünkü son hali
Mammllaria Gracilis de olabilir.emin olamadım
Pek nazlı çiçek açıyor..Artık eli kullağında ,bu kadar uzun zamanda tomurcuğu açılıyor,bakalım ne kadar çiçekde kalacak?
bozo.0606
14-11-2012, 14:35
Bu da pazardaki satıcının çiçekleri arasında ,perişan kaktüs grubunun içerisinden kurtardıklarımdan bir tanesi,tabii yine adını bilmiyorunğm.
Euphorbia horrida olabilir. Bakın isterseniz;)
Euphorbia horrida olabilir. Bakın isterseniz;)
Evet diken yapısı çok benziyor,olabilir.Teşekkür ederim Sayın bozo.0606
Kaktüs kız,Echeveria Shaviana'nın yanında pek mutlu!
Sevgili farpali, kaktüslerin birer ikişer çoğalıyorlar:) yakında yer sıkıntısı başlamaz inşallah.
Yinede hepsi çok güzel ve sağlıklı, güle güle büyüt canım...
Pachpodium lamerei Benimde en sevdigim kaktüsüm .
Bakımı zor degil aslında cogu suculentten kolay bile diye biliriz .
Güle güle büyütün bu aylarda yaprak dökmesi normal baharda tekrar cıkartıyor
Pachpodium lamerei Benimde en sevdigim kaktüsüm .
Bakımı zor degil aslında cogu suculentten kolay bile diye biliriz .
Güle güle büyütün bu aylarda yaprak dökmesi normal baharda tekrar cıkartıyor
Siz iç mekandamı tutuyorsunuz kaktüsünüzü?
Sevgili farpali, kaktüslerin birer ikişer çoğalıyorlar:) yakında yer sıkıntısı başlamaz inşallah.
Yinede hepsi çok güzel ve sağlıklı, güle güle büyüt canım...
Teşekkür ederim.Bir çoğu vardı zaten.Ancak haklısınız yer biraz sıkıntı olucak gibi:)...Dağınıklığıda sevmem,biraz zor ancak değer:)).güzel temeninize teşekkür ederim Sayın vehibe.
mmanager
16-11-2012, 08:19
Desteğinizi bekliyorum
İyi günler ben de bu konuda çok uğraşı vermiş biri olarak mutlaka uygun ısı lazım şu anda İstanbul da oturuyorsanız ve eviniz kaloriferli değilse mart -nisan ayına erteleyin derim eğer alabilirseniz ısıtmalı küçük bir sera almanız gerekir mutlaka kum bahçe toprağı torf perlit karışımlı bir toprak olması lazım ve daha sonra akvaryumculardan yarı şeffaf ince akvaryum kumu almanız lazım.Eviniz kaloriferli ise de plastik şeffaf saklama kabı almanız gerekiyor.Çünkü çimlenme için en uygun sıcaklık gece 18-gündüz 27 derece arasıymış birkaç derece aşağı **** yukarı olabilir.Tohumla kaktüs üretimi sayfasını okuyun iyice ayrıntıları oradan öğrenebilirsiniz.Forumları da okuyun mutlaka faydası olacaktır.Saygılarımla kolay gelsin....
İyi günler ben de bu konuda çok uğraşı vermiş biri olarak mutlaka uygun ısı lazım şu anda İstanbul da oturuyorsanız ve eviniz kaloriferli değilse mart -nisan ayına erteleyin derim eğer alabilirseniz ısıtmalı küçük bir sera almanız gerekir mutlaka kum bahçe toprağı torf perlit karışımlı bir toprak olması lazım ve daha sonra akvaryumculardan yarı şeffaf ince akvaryum kumu almanız lazım.Eviniz kaloriferli ise de plastik şeffaf saklama kabı almanız gerekiyor.Çünkü çimlenme için en uygun sıcaklık gece 18-gündüz 27 derece arasıymış birkaç derece aşağı **** yukarı olabilir.Tohumla kaktüs üretimi sayfasını okuyun iyice ayrıntıları oradan öğrenebilirsiniz.Forumları da okuyun mutlaka faydası olacaktır.Saygılarımla kolay gelsin....
Çok teşekkür ederim Sayın mmanager..
Yine güneşli bir sonbahar,kıymetini bilenler ve tüm bitkilerimin bekçisi Kurbağa Prens:)..Tüm kaynana topuzları ve arkadaşlarımın gönderdiği yılan kaktüsler toplandı,güneşle muhabbetteler.!:)
kaktüs_35
16-11-2012, 18:37
Çok güzel kaktüsleriniz var. Güle güle büyütün.
Sukulentlerimin yeni üyesi!.."Faucaria"..
Ben demiştim ha bire güzeller gelecek diye...
Davet masasında sukulent süslemeler,davete icap eden konuklara da giderlerken ,davete katıldıkları için teşekkür hediyesi olarak da verilebilir;)
Aranjmanın bir manası olmalı,birden fazla bitkiyi bir araya getirmek kolaya kaçış:)
çok şık olmuş ellerinize sağlık
Denizardacan
19-11-2012, 00:05
Sn Farpali, iyi geceler
Bitkileri hallettik, saksıları ve arajmanları da hallettik, sırada oyuncak toplamak var. Ben de akşamdan beri çocuklarla yakın temas halindeyim.
Hani çadır vardı ya oğlum hani odun ve kamp ateşi de vardı nerdeler. Bak mavi bir de cip var burda ne güzel olurdu diye:D:D:D
Bence toptan ......:D:D:D
Allah yardımcımız olsun.
Havalar şaşırdı iyice,dolayısı ile bitkilerde bir içeri bir dışarı çiçek tomurcukları doldu bu bonbon şekerlerine:)...Senecio Rowleyanus (String of Pearls).
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. :)Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.
Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu.
Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu.
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. :)Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.
Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu.
Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu.
Aynen bende çok seviyorum Senecio yu..Şaşırttı havalar gerçekden,güzel havayı görünce,bebek gibi,faydalansınlar diye hemen alıyorum dışarı,belki de yanlış yapıyorum...Yılbaşı çiçeği açık havayı çok seviyor,bu seneye kadar hep iç mekandaydı benimki bol yaprak arada bir iki çiçek,bu sene bahardan beri dışarıda,tomurcuk doldu yaprakların üzeri.ve hiç bir ek besin kullanmadım,gübre vbg..Mutlaka biliyorsunuzdur,sizde sakın tomurcukluyken iç mekana almayın çiçek açmadan tüm tomurcukları dökülür.
Havalar şaşırdı iyice,dolayısı ile bitkilerde bir içeri bir dışarı çiçek tomurcukları doldu bu bonbon şekerlerine:)...Senecio Rowleyanus (String of Pearls).
Kökeni Güney Africa olan Senecio Rowleyanusler,iç mekanlarda da çok az ilgi ile rahatlıkla yaşayan bitkiler .. oldukları yerde toprağa yatırın çoğalsınlar.
Çiçeklenmesi için tek istediklleri bol ışık ara sıra direkt güneş ışığı,iki sulama arası toprağın kuruması,13-16 derece sıcaklıkda kışın dinlenmesi ve kış aylarıboyunca su verilmemesi.Bu şartlar sağlandığında bahardan itibaren çiçeklerinide görebilirsiniz..Senecio nun çiçeğide kendisi gibi çok şirin..
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim :)
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim :)
Yok hayır bilmiyorum kokusunu.
Fotoğraf netden alıntı,ama benimkindede bir kaç tane çiçek tomurcuğu var,açsın bakalım.
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış.
Nereden aldınız bana hic denk gelmedi .
lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım .
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış.
Nereden aldınız bana hic denk gelmedi .
lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım .
Eminönünde ki çiçek pazarında bir adet çiçekleri solmuş şekilde bulmuştum..Lamerei yapraklarını döküyor:(
Bunu kuzenim Almanyadan cebinde getirdi:))))),saksısız ...Renklerine ve dokusuna hayran kaldım..Hawortialarım arasında baş köşeye yereşti!
Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde:(.,,haaa bu yetmezmiş gibi minik bir kaynana topuzum odanın diğer köşesinde top niyetine bir güzel oynanmış:((...Tabii bugün 3 aylık kediciğe 2-0 malubum,saksıların yeri değişti..Sen kazandın Puffy...Bu fotoda sana armağanım olsun;eminim bir yerlerinde minik dikenler vardır:D:p...! Yaramaz seni.
Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde:(.,,haaa bu yetmezmiş gibi minik bir kaynana topuzum odanın diğer köşesinde top niyetine bir güzel oynanmış:((...Tabii bugün 3 aylık kediciğe 2-0 malubum,saksıların yeri değişti..Sen kazandın Puffy...Bu fotoda sana armağanım olsun;eminim bir yerlerinde minik dikenler vardır:D:p...! Yaramaz seni.
İşi gücü benim bitkilerim...Muzur şey.
Denizardacan
20-11-2012, 17:25
Sn Farpali,
İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor.;) Aslında onu boğuşurken, bir yandan da dikenler batarken görmek lazımdı.
Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor.:mad:
Kendinize iyi bakın ,
Sn Farpali,
İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor.;) Aslında onu boğuşurken, bir yandan da dikenler batarken görmek lazımdı.
Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor.:mad:
Kendinize iyi bakın ,
:)Bitkileri kurtardım ,kızdı evet uzun süre ilgi gösteremedim ayağım alçıdaydı..Sen bir ayaklan ben sana gösteririm in teyidi oldu bugün bana:)))..Tam temizliğin bitmesini hesapladı birde muzur şey..
Kedişleri hep sevmişimdir, hele de afacan olanları
İlginizi mi kıskanmış mırnav:p
ipektuğçe
20-11-2012, 17:49
Sn.farbali,hem size hem bitkilerinize geçmiş olsun.Yaramaz şey ,yazık ya üzerinde dikenler kaldıysa :( :)
Denizardacan
20-11-2012, 18:01
Sn Farpali, çok geçmiş olsun bu arada, okudum ama unuttum yazmayı.
Neyse sağlık olsun temizlenir nolacak ama ben sakin kalamazdım, tebrik ederim sizi.;)
Sn.farbali,hem size hem bitkilerinize geçmiş olsun.Yaramaz şey ,yazık ya üzerinde dikenler kaldıysa :( :)
Bence kesin kalmıştır, şunun tipe bakın ya, kendini o hale getirmek için bayağı bir çabalamış :D
Ben daha birkaç gün gülerim buna.
Halil Balaban
20-11-2012, 18:22
Sayın Farpali,
Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim.
Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim
Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve
mutlulukla kalın.
Halil Balaban
Sayın Farpali,
Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim.
Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim
Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve
mutlulukla kalın.
Halil Balaban
Sayın Halil Balaban,çoookk teşekkür ederim beğeniniz ve içten yorumunuz için.Szde sevgi ve sağlıkla hep mutlu kalın.
Sayın farpali lammeri bu aylarda yaprak döker korkmayın ;)
Ben artık kırılan dökülene kızmıyorum alıştık artık :D kedidir ne yapsa yeridir .
puffy adı gibi çok şirin resimde öyle tatlı çıkmış ki ( kedilere yaklaşamayan atlaya atlaya kaçan ben diyorum bunu) her ikinize geçmiş olsun. 3 .cüsünde biraz paylayın ama işi arsızlığa vurup her gün bir saksı devirmesin :)
mmanager
21-11-2012, 09:42
Çok teşekkür ederim Sayın mmanager..
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için......
İyi günler sayın Farpali okuduğum bilgiler ışığında kullanacağınız torfun spaghnum yosunundan hazırlanmış torf olması çok yararlıymış tohumların köklenmesinde daha etkin ve verimlilik sağlıyormuş.Ayrıca yumurtanın kabuğu ve mantar suyu da içerdiği besinler açısından çimlenmede faydalı ve çimlenen tohumların gelişmesinde gövdesinin daha kalın kuvvetli olmasında önemli rol oynarmış.Bu bilgileri de sizinle paylaşmak istedim.Ben de yeni köklendirme denemelerimde mutlaka spaghnum torfu alıp kullanacağım daha kolay ve çok tohum köklendirme sağlayacağı için......
Çok teşekkür ederim desteğiniz için Sayın mmanager..
Ben ilk defa tohumdan atlas çimlendirdim bugüne kadar üstü kapalı bir şekilde bekleyerek bu aşamaya geldi.Benim sizden ve diğer deneyimli arkadaşlarımdan bundan sonrası için fazlaca desteğe ihtiyacım olucak..Bu aşamadan sonra çimlenen atlas tohumlarımı üstü açık bir şekilde mi bırakmalıyım , yoksa daha önceki gibi üzerin şeffaf streç film ile örtmeye devam etmelimiyim?..Diğer sorum;bu aşamadan sonra sulama ne şekilde olmalı?Şimdiden herkeze ve size teşekkürler.
mmanager
21-11-2012, 10:34
Ben de atlas çiçeği tohumu ekmiştim benimkiler de şimdi yeni yeni ortadan dikenli filizle çıkıyor .Dikenler çıkmaya başlayınca kapağı biraz aralamak gerekiyor ara sıra havalandırmak da gerekmiş sanırım daha sonra da tamamen kaldırmak, kaldırdıktan sonra susuz kalmayacak kadar sulamak gerekirmiş 6 ay geçtikten sonra küçük saksılara şaşırtmak gerekiyormuş.Bendekiler şu anda balkonda hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşünce içeri alacağım .Henüz güneş ışığıyla tanıştırmadım...Kolay gelsin....bkz. tohumla kaktüs ve sukkulent üretimi....
Zamanım oldukça bitkilerimi fotoğraflıyor ve bakımları konusunda bilgi topluyorum ..Bir kaç kaktüsümün adları konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.
Örnek 1
Balık kılçığı tuttu sonunda.
Örnek 5
Her iki cinsinde adı?
Nasıl güzel bir rengi ve yaprak dokusu var böyle..
Her geçen gün biraz daha büyüyor sanki:eek:...
Zamanım oldukça bitkilerimi fotoğraflıyor ve bakımları konusunda bilgi topluyorum ..Bir kaç kaktüsümün adları konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.
Örnek 1
Zaten bunları "Bu kaktüsün adı nedir?" başlığında sormuştunuz.
http://www.agaclar.net/forum/1052811-post945.htm
Zaten bunları "Bu kaktüsün adı nedir?" başlığında sormuştunuz.
http://www.agaclar.net/forum/1052811-post945.htm
Burda cevap alamayınca,diğer bölümde sorma gereği duydum.Sayenizde adlarını da öğrendim,tekrar teşekkür ederim Sayın selenn.
İstanbulda hava bugün güneşli ve Kasım ayı için oldukça sıcak.Böyle oluncada kaktüslerimin büyük bir kısmı son kez sulandılar ve havalanıp güneşleniyorlar.
Bunny Ears kaktüsümün minik yavruları oldu:)
Yapraklarının renk dokusunu çok seviyorum.
Bu türü ebayda görmüştüm ;) gercekten muhteşem sevilmeyecek gibi degil .
Şunun güzelliğine bakarmısınız lütfen...çiçeğide çok güzel ama bir türlü bulamıyorum:(...Cereus Forbesii Spiralis
Ferzancım bu en son kaktüsten bulursan banada haber ver ablacım :) hepside çok güzeller MAAŞALLAH :)
Sevgili Farfali, bu kaktüsün tohumunu almayi düsünürmüsünüz bilmiyorum, arada forumda toplu siparisler yapiyor, bu nedenle sizlere bir secenek sunmak istedim.
Bu sayfada tohumunu elde ede bilirsiniz. Yanliz yabanci site...
Koehres-Kakteen Online Shop - Cereus (http://www.koehres-kaktus.de/shop/index.php/cPath/1_285)
Portion 0,80 EUR ( icinde ne kadar oldugunu bir yerde yazmiyor)
100 Korn (tane): 2,40 EUR
1000 Korn (tane): 8,00 EUR
ve arti kargo fiyati
500gr.: 3,45 EUR
1000g: 7,0 EUR
Söylemeye unuttum:))
Cok özel bir kaktüs olmali ki, netdeki bitkiler 11-12cm lik civarinda olanlari yaklasik 45 Euro dan basliyor (arti kargo) :(
Söylemeye unuttum:))
Cok özel bir kaktüs olmali ki, netdeki bitkiler 11-12cm lik civarinda olanlari yaklasik 45 Euro dan basliyor (arti kargo) :(
Teşekkür ederim Sayın incii...Tohum satış bilgisini verdiğiniz içinde teşekkürler..ancak oradaki tohumlar spiral form cinsi değil..Net de 11-12 cm lik satılı oanların satış sitesi linkini bana iletirseniz memnun olurum,bakmak isterim.Tekrar teşekkürler.
Ferzancım bu en son kaktüsten bulursan banada haber ver ablacım :) hepside çok güzeller MAAŞALLAH :)
Tabii ,bulabilirsem....Ama bugün başka birşey buldum birazdan yayınlıyacağım....
Güzel bir Pazar günü geçti İstanbuldan...Hava güzel olunca fırsatdan istifade dışarıda dolaşmaya Yeniköye gittim..Yeniköy ün arka mahalleletine kadar yürürken köhne ,kendi halinde manavdan bozma eski bir dükkanın önünde bir kaç çiçek gördüm,bir bakiim derken. Tezgahın altında kıyıda köşede iki eski saksı içerisinde,zamanla eskimiş hatda toprağı yosun tutmuş dev boyutda iki adet kaktüs gözüme çarptı...Bir gece önceki şiddetli yağmurdan da nasiplerini almışlar oracıkda duruyorlardı.
Satıcıya sordum kaç yaşında bunlar diye..."uzun zamandır duruyor burda ,bahçıvan bir arkadaşım eski bir köşkün bahçesinden bunun gibi onlarcasını sökmüş,bir kaç tanede bana verdi" dedi.bana kalırsa çok yaşlı..ve kaynana topuzuna benzettim,hiç bu kadar büyüğünü görmemiştim..
Fiyatını sordum,bu arada aklımda herhalde bu kadardan aşağı değildir diye bir rakam düşündüm...Satıcının cevabı (satıcı çok yakın bir arkadaşımın devamlı alışveriş yaptığı bir yermiş manavken)..."abla al götür,kaktüs bu ,buna paramı istenir" demezmi:eek:...bir hayli itiraz ve ricadan sonra. Kesinlikle maddi bir şey talep etmedi ve helal ederek bana ve arkadaşıma birer saksı bu dev kaktüsü verdi...ben tüm bitkilerime aman torağı şu karışım olsun,aman suyuna dikkat etmeliyim vs diye max.. Derecede dikkat ederken..bu kaktüs kıyıda köşede unutulmuş,yağmur suları altında kalmış,toprağı yosun tutmuş halde yıllar geçirmiş,..Buna mı şaşırayım yoksa esnafın tok gözlülüğünemi?..Yanılmıyorsam çook yaşlı bir kaynana topuzum oldu..Ve beni çok mutlu etti...:D..kaç yaşında sizce ve kaynana topuzumu?
"Saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar.." bölümüne kazandırdığınız onca güzellikten sonra ilk uğrak yerim balkonunuz olmuştu lakin asıl hazine bu sayfadaymış haberim yok.. :eek:
Bitkilerinizi düşüne düşüne gireceğim bu gece yatağıma, az biraz kıskandım sanırım.. :))
Şaka bir yana, bitki seçimleriniz kadar kaktüs ve sukulentlerinize ev sahipliği yapan saksılarınız da çok hoş, uyumlu ve özenli. :eek:
Güle güle büyütün sevgili farpali, "Kaynana topuzunuz.." yeni evine hoşgelmiş.. :))
"Saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar.." bölümüne kazandırdığınız onca güzellikten sonra ilk uğrak yerim balkonunuz olmuştu lakin asıl hazine bu sayfadaymış haberim yok.. :eek:
Bitkilerinizi düşüne düşüne gireceğim bu gece yatağıma, az biraz kıskandım sanırım.. :))
Şaka bir yana, bitki seçimleriniz kadar kaktüs ve sukulentlerinize ev sahipliği yapan saksılarınız da çok hoş, uyumlu ve özenli. :eek:
Güle güle büyütün sevgili farpali, "Kaynana topuzunuz.." yeni evine hoşgelmiş.. :))
Teşekkür ederim Sayın Sudenur:)..Allah rahatlıklar versin.
Daha çok yeni sevdalandım kaktüs ve sukulentlere.Siteyede yeni üye oldum ve ilk sizin sayfada buldum kendimi(forum konusunda acemiyim)Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller..Umarım bir gün benimde böyle çok çeşitli ve güzellerim olur...Güle güle büyütün...
Daha çok yeni sevdalandım kaktüs ve sukulentlere.Siteyede yeni üye oldum ve ilk sizin sayfada buldum kendimi(forum konusunda acemiyim)Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller..Umarım bir gün benimde böyle çok çeşitli ve güzellerim olur...Güle güle büyütün...
Üyeliğiniz hayırlı olsun,hoşgeldiniz sayfama Sayın nergiz.Her yol sevgiden geçer,ve çiçekler sevginin lisanıdır..İsterseniz,severseniz bir gün sizinde güzelleriniz olacağına inanıyorum.Teşekkür ederim:).
Teşekkür ederim Sayın incii...Tohum satış bilgisini verdiğiniz içinde teşekkürler..ancak oradaki tohumlar spiral form cinsi değil..Net de 11-12 cm lik satılı oanların satış sitesi linkini bana iletirseniz memnun olurum,bakmak isterim.Tekrar teşekkürler.
Buyrun buraya bir göz atin, Sevgiler
Uhlig-Kakteen-Shop (http://www.uhlig-kakteen.de/shopping/schlagwort.php?page_number=2&concatenation=AND&search=Suchen&schlagwort=31&los=anzeigen)
Sevgili farpali spiral olan kaktüsü "Cereus peruvianus tortuosus" olarak arayabilirsiniz. Nadir bir tür, pek sık rastlanmıyor. Uhlig'de olduğu gibi fiyatlar bir hayli yükselebiliyor. Ben 2 sene evvel Hollanda'da bulup almıştım fakat tek gövde ve yavaş gelişiyor. Keşke yavru verse de bu güzel türe sahip olan kişi sayısı artsa.
Umarım en kısa sürede edinirsiniz. Sevgiler.
Sevgili farpali spiral olan kaktüsü "Cereus peruvianus tortuosus" olarak arayabilirsiniz. Nadir bir tür, pek sık rastlanmıyor. Uhlig'de olduğu gibi fiyatlar bir hayli yükselebiliyor. Ben 2 sene evvel Hollanda'da bulup almıştım fakat tek gövde ve yavaş gelişiyor. Keşke yavru verse de bu güzel türe sahip olan kişi sayısı artsa.
Umarım en kısa sürede edinirsiniz. Sevgiler.
Teşekkür ederim Sayın selenn ve incii...
Bir sorum olucak arkadaşlar dün tesadüfen çok yaşlı bana göre dev kaynana topuzu buldum ...Daha önceki fotolarımda görebilirsiniz..Belki en az 3 yıldır aynı bahçe toprağının içinde,yağmurda,karda kışda unutulmuş "nine" !kaktüs..Sorum şu:saksısını değiştirirken köklerini tamamen arındırmalımıyım,yoksa toprak ilavesi ile mi yeni saksısına geçirmeliyim..Soruyorum çünkü sağlıklı görünüyor...çok çekmiş artık rahat etsin istiyorum.
Sayın Farpalı, toprağını dağıtmadan, yeni toprak ilavesi ile saksısına geçirin. Yeni saksıya taşıma işini de bahara doğru yapsanız daha iyi olur... Şu an, her ne kadar havalar iyi gitmişte olsa, kaktüsler uyku dönemine girdi sayılır. Bu dönemde kazara da olsa köklerine vereceğiniz zararları, tamir edemeyeceğinden, biraz fazla sulama sonucu çürüme ile karşılaşabilirsiniz.
Sayın Farpalı, toprağını dağıtmadan, yeni toprak ilavesi ile saksısına geçirin. Yeni saksıya taşıma işini de bahara doğru yapsanız daha iyi olur... Şu an, her ne kadar havalar iyi gitmişte olsa, kaktüsler uyku dönemine girdi sayılır. Bu dönemde kazara da olsa köklerine vereceğiniz zararları, tamir edemeyeceğinden, biraz fazla sulama sonucu çürüme ile karşılaşabilirsiniz.
Sulamayı artık hiç düşünmüyorum uzuun süre,zavallıcık hep yağmur altında kalmış...,sizce iç mekanamı alsam,yoksa dışarıdamı bıraksam...çok eziyet çektiği için 10 larca kaktüsüm var buna nasıl davranacağımı bilemedim:(tavsiyenize çok teşekkür ederim Sayın sakdag.
Denizardacan
03-12-2012, 12:25
Sn Farpali nacizane tavsiyem, ben de daha çok yeniyim ama konuşmamın vakti mi gelmiş ne:D
Sn Sakdağ'ın da belirttiği gibi bitki uyku döneminde, 3 yıldır bahçede olduğundan da eminsiniz. Bu durumda bitkiyi uyanana kadar, yani kendini savunup koruyabileceği duyarlı olabileceği zamana kadar bulunduğu doğal koşullarda bulundurmalı ve yeni bir ortama almamalısınız diye düşünüyorum.
Sözün özü, ben olsam yağmur almayacağı şekilde korumalı olarak balkonda varsa kapalı balkonda tutardım. Benim iki saksı nergis ve lalelerim balkonda karton kolinin içindeler, havalandırıp geri yerlerine alıyorum.
Kolay gelsin,
Saygılar.
Sözün özü, ben olsam yağmur almayacağı şekilde korumalı olarak balkonda varsa kapalı balkonda tutardım.
Aynen katılıyorum... ;)
Teşekkür ederim Sayın Sakdağ ve Denizardacan.Ancak aceleciyim sanırım:(,kaktüsün saksısı yarıyarıya kırıktı ve dengesiz olduğu için devrilip yan yatıyordu,çok fazla yağmurdada kaldığı için toprağı balçığa döniüşmüştü..Çürümesinden korktum;ilave kuru toprak fazla suyu emer diye düşünerek,sizlere sorduğum halde hiç zarar vermeden geçirdim saksıya,yavrularıda etrafında dökülmüş halde idi..Su koymadım üzerine toprak koydum..Ve açık balkonuma,yağmur almıyacak bir konuma yerleştirdim.Bekliyip göreceğiz...Umarım çabuk uyum sağlar.Tavsiyelerinize çok teşekkürler.
Denizardacan
03-12-2012, 17:20
Elinize sağlık, bence gayet iyi olmuş, sonuçta sadece toprak ilavesi, kökler zarar görmemiştir.
Yalnız maşallah kaktüs familyası yeni saksıda çok güzel görünüyor, torunlarıyla nice mutlu yıllar diliyorum kendisine:D, yoksa onlar çocukları mıydı:confused:
Yazdıktan sonra farkettim ve düzeltme yapıyorum ki, ne mutlu size 3 kuşak birarada, çok hoş ya.
Paskalyamın kendisi ufacık ama çiçekleri ile bana verdiği mutluluk kocaman:)...
Bu işin sonu yok....Bir adet daha eklendi sukulentlerime...:))
Harika bir rengi var...pilosocereus pachycladus
Mammillaria geminispina cristata olduğunu sanıyorum,emin değilim...
Bu mevsimde çiçeklerini görmek keyif verdi..O kadar güzel kokusu varki..
Birkaç cins daha eklendi sukulentlerime.
Bunun rengi çok güzel
Sayın selenn Sedumun tam adını da öğrendim..Teşekkürler Sayın selenn.
Sayın farpali son eklediginiz sukulenti nereden aldınız harika rengi var .
Yeni sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, hepsi çok güzeller. Bu arada Echeveria lauii suyu diğer Echeverialar kadar sevmiyor, biraz hassas bir tür. Ben bir tanesini bu sebeple kaybedince yazmak istedim.
Rengi benim de çok hoşuma giden Sedum rubrotinctum 'Aurora' da harika.
Sayın farpali son eklediginiz sukulenti nereden aldınız harika rengi var .
Göztepe de ,bir caminin duvarının dibinde arasıra gelen bir seyyar satıcı var.,5-10 saksı çiçek getirir .Tesadüfen bu sukulenti ,başka bir çiçeke arajmanlanmış görünce yine dayanamadım ve aldım.
Yeni sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, hepsi çok güzeller. Bu arada Echeveria lauii suyu diğer Echeverialar kadar sevmiyor, biraz hassas bir tür. Ben bir tanesini bu sebeple kaybedince yazmak istedim.
Rengi benim de çok hoşuma giden Sedum rubrotinctum 'Aurora' da harika.
Çok teşekkür ederim Sayın selenn ,dikkate alacağım Echeveria lauli konusundaki talihsiz tecrübenizi.
Echeveria tomurcuklarını açıyor galiba...Tomurcuklar kızarmaya başladı.
Bitkilerimin tesadüfmüdür nedir bana gelmelerinin hep bir hikayesi var,ve benim için böyle olması onları daha değerli kılıyor..İki sokak ileride,çoook eski ,yıkılan bir binanın (yeni inşaat yapılıcak), bahçesine molozların arasında ,saksısı ile birlikde buldum...Terkedilmişti..kimsenin de umrunda değildi..Echinopsis olduğunu düşünüyorum ancak hangi türü olduğunu bilmiyorum.
Ana kaktüs ve yavrularının arasında salyongaz yavruları,örümcek ağları vbg...kir toz içersinde idi.Saksının toprağı yarı yarıya azalmıştı..Bir fırça yardımıyla biraz temizleyebildim..Komple bitkiyi yıkasam zarar verirmiyim?Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.Yıkasammı?
Balkonumda Güneş çok müsait fotoğraf çekmeye.Bende fırsat bu fırsat bir kaç foto çektim.
Tomurcuklandı..bakalım çiçeği nasıl?
Bugünlük bu kadar...:)mı acaba?...;)
Adını bilmiyorum bu "patlamış mısır" mı desem "sabun köpüğü"mü!?:)
:eek: Hepsi çok güzel maşallah, ışıl ışıl günlerde büyütün. ;)
Bir diğeri
ay bu çok güzel...
Adını bilmiyorum bu "patlamış mısır" mı desem "sabun köpüğü"mü!?:)
buna da bayıldııımmm....
bozo.0606
27-12-2012, 15:14
Ana kaktüs ve yavrularının arasında salyongaz yavruları,örümcek ağları vbg...kir toz içersinde idi.Saksının toprağı yarı yarıya azalmıştı..Bir fırça yardımıyla biraz temizleyebildim..Komple bitkiyi yıkasam zarar verirmiyim?Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.Yıkasammı?
Yıkasanız bile bu mevsimde olmaz derim. Bahar sonu yaz başını bekleyin..:p
Yıkasanız bile bu mevsimde olmaz derim. Bahar sonu yaz başını bekleyin..:p
Bende öyle düşünsemde kirli olması,..( titizlik başa bela bazen!)..beni rahatsız ediyor.Ama tavsiyenize uyacağım Sayın bozo.0606.Teşekkür ederim.
Sayın olcim ve Sayın Sudenur beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
ferzan hanım suculent ve kaktüsleriniz pekgüzeller maşallah :)
ferzan hanım suculent ve kaktüsleriniz pekgüzeller maşallah :)
Teşekkür ederim BAYÇALI..İyi Seneler..
ferzan hanım dalgılığıma verin 2013 yılının size ve tüm türkiyeye sağlık mutluluk ve huzur getirmesini dilerim
Bir dahaki güneşli günlere kadar,güvendeler.bu mini seraları,yapı marketlerden veya internetden kolayca temin edebilirsiniz..Benim çok işime yarıyor.
Yaz-Kış dışarıda..Hawortiamı,Aloe cinsimi tam emin değilim.
Bir diğeri
Tam seyirlik bir dokusu var.Yaratan,o kadar güzel yaratmışki..
"Ben sana bulurum,gönderirim" diyen arkadaşımın gönderdiği, bugün elime geçen ,"hazine sandığı" ndan çıkan güzellik..Haftaya keyif ile başlattı beni..Bu kadar büyüğünü beklemiyordum:D
gözün aydın farpali güle güle büyüt güzelini .. darısı diğer aranan türlerin başına diyelim :)
almanyalı
07-01-2013, 15:40
merhaba,
Gözünüz aydın sevgili farpali,
nihayet aradığınız kaktuse kavuşmuşsunuz.
uzun zamandır arıyordunuz bulmanıza sevindim,
bu güzel kaktus uzun yollardan mı geliyor?
yoksa yerli mi acaba?
Bu mini seralardan bende de var;ama sizinkiler daha bir sevimli geldi gözüme.Çok düzenli yerleştirmişsiniz,benimkiler darma dağınık bir düzende. :)
Yeni kaktüsünüzü güle güle büyütün.
Sevgili Tika,Almanyalı ve Sibelim teşekkür ederim.Sayın Almanyalı sizin oralardan geldi,Almanyadan:).,Kernen den.Sizin ulaşmanız çok daha kolay...)
"Ben sana bulurum,gönderirim" diyen arkadaşımın gönderdiği, bugün elime geçen ,"hazine sandığı" ndan çıkan güzellik..Haftaya keyif ile başlattı beni..Bu kadar büyüğünü beklemiyordum:D
Bu da çiçekli hali...henüz görmedim...İnşalllah Yaz a...
almanyalı
07-01-2013, 17:34
Ayy çok güzelmiş sevgili farpali,
güle güle büyütün.
şekli çok hoş duruyor çiçeğide pek büyük ve alımlı.
Yurtdışından geldiğini tahmin etmiştim az çok,
burdan olduğuna sevindim,
bir bakınayım, bakarsınız bende bulurum...giderek sütun şekilli kaktuslere yöneliyormuyum nee.
umarım çabuk alışır hava değişikliğine de kısa zamanda çiçeğini görürsünüz....
bizede gösterirsiniz.
sevgilerimle
Sn.farpali yeni kaktüsünüz çok muhteşem görselliği ve çiçeğiyle süper darısı tüm çiçek severlerin başına diyelim
ipektuğçe
09-01-2013, 17:18
Sn.farpali; Cereus peruvianus tortuosus,çok güzel görünüyor,güle güle büyütüp çiçeklerinide görürsünüz inşallah.Bana cheetos kıvır kıvırı anımsattı :p
YeniGine
09-01-2013, 23:35
Sevgili farpali, ne kadar güzelmiş derken çiçekli halini görünce çok daha güzel olduğunu gördüm. İnşallah siz de görün çiçeklerini...
Sevgili farpali, ne kadar güzelmiş derken çiçekli halini görünce çok daha güzel olduğunu gördüm. İnşallah siz de görün çiçeklerini...
İnşallah Sayın YeniGine.Teşekkür ederim
Opuntia Rabbit Ear bir sürü yavrulamış.Gün batımında ,balkonumda düzenleme yaparken farkettim.:)
Sayın farpali cumartesi beşiktaştaydım tamda bu saksıyı alıp almamakta kararsız kalmıştımki delip kırmak istemedim vaz gectim.
O gün cok begenmiştim şimdi daha cok begendim güle güle seyredin ;)
Sayın farpali cumartesi beşiktaştaydım tamda bu saksıyı alıp almamakta kararsız kalmıştımki delip kırmak istemedim vaz gectim.
O gün cok begenmiştim şimdi daha cok begendim güle güle seyredin ;)
:)..Benim de son anda gözüme çarptı..Çok beğendim...Kısmet..Teşekkür ederim Sayın iris41.
İyi Pazarlar tüm agaclar.net sakinlerine..Bu da benim "Nopal Fruit"!!!! Kaktüsüm!..:p
Bu güzelliği bulmam lazım....Sağol sevgili Gülsen...aklıma soktun bu sukulenti!!...:cool:
Greenovia aureia bayıldımmm
gülenyüz
26-01-2013, 21:22
Sn farpali ;hepsi birbirinden güzeller.ellerinize sağlık,
Bu güzelliği bulmam lazım....Sağol sevgili Gülsen...aklıma soktun bu sukulenti!!...:cool:
Ben de peşindeyim:) Gül gibi çok güzel bir tür.
almanyalı
27-01-2013, 21:19
merhaba,
Sevgili farpali, bu ne güzel bişey böyle içim gitti..:eek::rolleyes:bu sayfaya ne zaman gelsem ilginç bir sukkulent veya kaktus görüyorum....nerden buluyorsunuz bunları da sokuyorsunuz aklımıza?:p
bu gül bulana kadar çıkmaz şimdi aklımdan...;)
buraya son baktığımda mikado gold' gördüm ve günlerce aradım buldum da...ben gidene kadar bir tane bile kalmamış..
hala arıyorum.:D
sevgilerimle
merhaba,
Sevgili farpali, bu ne güzel bişey böyle içim gitti..:eek::rolleyes:bu sayfaya ne zaman gelsem ilginç bir sukkulent veya kaktus görüyorum....nerden buluyorsunuz bunları da sokuyorsunuz aklımıza?:p
bu gül bulana kadar çıkmaz şimdi aklımdan...;)
buraya son baktığımda mikado gold' gördüm ve günlerce aradım buldum da...ben gidene kadar bir tane bile kalmamış..
hala arıyorum.:D..
sevgilerimle
Vallahi benimde aklıma sokan biri oldu...Rabbim neler yaratıyor..Bence bunu bulmalıyız Sevgili almanyalı...Bulursanız da ön reserve yaptırın,......sarı sarı da çiçek açıyor..
Ben de sizin için arıyorum mikado gold, gerçi buldum bir tane,satıcının ilgisizliğinden yıpranmış..ama sağlıklı..Aramaya devam.)
İyi Pazarlar tüm agaclar.net sakinlerine..Bu da benim "Nopal Fruit"!!!! Kaktüsüm!..:p
Sayın Farpali
Su nereden akıyor anlıyamadım kaktüsün içindenmi yoksa bir düzen'mi yaptınız?
Gerçek gibi görünüyor
Sayın Farpali
Su nereden akıyor anlıyamadım kaktüsün içindenmi yoksa bir düzen'mi yaptınız?
Gerçek gibi görünüyor
Gerçek değil ,polyester dekoratif bir ürün..Saksı kısmında bir devirdaim mekanizma var..saksının sağ ön köşesine dikkatli bakın, oradan su dolduruyorsunuz..Minik bir adaptörü var,elektrikli.Su durmadan dolaşıyor..Öyle birşey:)..umarım anlatabilmişimdir Sayın adneser..Bauhouse gibi yapı marketlerde başka modellerini görebilirsiniz.
Buradan da fikir edinebilirsiniz. http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/ev-elektrikli-yapay-su-selalesi-piyasada-yokkkkk-54585322
Kaktüslerimin yeni arkadaşı..Arama listemde olanlardan bir tanesi,bugün aileye katıldı..Fotoğrafın arka fonunda ,çiçekleri net'den alıntı.
Güle güle yetiştirin. Umarım sağlıkla büyür.
Bu arada Greenovia'nın dün gece peşine düştüm. Bitki arayışım devam ediyor ama tohum olarak bir sitede buldum. Bitki olarak bulamazsak tohumdan yetiştirmeyi de deneyebiliriz.
Güle güle yetiştirin. Umarım sağlıkla büyür.
Bu arada Greenovia'nın dün gece peşine düştüm. Bitki arayışım devam ediyor ama tohum olarak bir sitede buldum. Bitki olarak bulamazsak tohumdan yetiştirmeyi de deneyebiliriz.
Teşekkür ederim..umarım sağlıkla büyür,hassas bir tür sanırım..soğuklanmaa falan gelemez gibi geliyor bana..greenoovia yı bende araştırıyorum..daha çok tohum satışları var bir kaç yabancı sitede..güvenmek lazım:)
Sayın farpali,
Kaç çeşit sukulent ve kaç çeşit kaktüsünüz var? Oldukça zengin koleksiyonunuz var sanırım :)
Saygılar.
Saymadım :)...zamanım oldukça görüntüleyebiliyorum...Bahar da bir döküm yapacağım inşallah Sevgili september82..Sonu yok ki bu sevdanın..:)
Bunlar ailenin en minikleri.
Bu da büyüyecek de meyvasını göreceğim innnnnnnşallah:p!
gülenyüz
28-01-2013, 11:17
Bu sevdanın sonu yok.Sn Berrin hanımın dediği gibi bizimkisi hastalık mı acaba?Ne güzel bir hastalık(çiçek sevdalısı hastalığı).Sn September82 merak ettiği gibi bende merak ediyorum.Kaç çeşit acaba?
Bu sevdanın sonu yok.Sn Berrin hanımın dediği gibi bizimkisi hastalık mı acaba?Ne güzel bir hastalık(çiçek sevdalısı hastalığı).Sn September82 merak ettiği gibi bende merak ediyorum.Kaç çeşit acaba?
Böylesine faydalı bir hastalık,insanı gençleştiriyor :)..Havalar biraz ısınsın sayacağım ama bu kadar adet var demek nispet yapmak gibi olur,çok ayıp geliyor bana....Onun için topluca fotoğrafını koyarım...:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.