PDA

View Full Version : Bonsai Simulasyon Oyunu (Sanal Bonsai yetiştirme)

_gurbuz_
18-09-2012, 09:32
Merhabalar,

Bonsai severler ve özellikle Acer Palmatum sevenleri ilgilendirecek bir link buldum. Sanal bir şekilde bonsai yapmanızı sağlayan bir simulasyon. Telleme ve gübreleme yok anladıgım kadarıyla, sadece buduyorsunuz ama en azından bu konuda fikri olmayan veya yeterli deneyimi olmayan arkadaşlara yol gösterir diye umuyorum zira budama işlemi yaparken ileriyi görmek herkes için ilk etapta çok mümkün olmuyor.

Linke tıkladıktan sonra "Downloading and Installing" başlığı altındaki "Go Bonsai" yazısına tıklayın ve dosyayı indirin. Sonrasındaki kurulum işleminden sonra program açılıyor ve başlıyorsunuz. Arayüzü çok basit, çok az buton var zorlanacagınızı sanmam. Artık screenshot larınızı paylaşırsınız bu başlık altından, kolay gelsin herkese..

Go Bonsai | Killed By A Pixel (http://frankforce.com/?page_id=1030)

Konu yayınlanmadı sanıyorum. Dogru yere açıyor muyum bilmiyorum değilse lütfen moderatörler yardımcı olsun.

Not: Daha gelişmiş bir simulasyon da mevcut ama download linkini bulamadım. Bunda gübre de veriyorsunuz telleme de yapıyorsunuz.. artık bulan olursa tarif eder diye düşünüyorum.

Ağaçla kalın..

tekomusti
23-09-2012, 08:25
sn gurbuz paylaşım için teşekkürler
ben indirdim yükledim fakat açılmıyor "d3dx9_36.dll" hatası veriyor
yardım ederseniz sevinirim
saygılar

Sakaki
23-09-2012, 09:19
Sn tekomusti,

Bu simulasyon, en son directX versiyonunun kurulu olmasını gerektiriyor.

tekomusti
28-09-2012, 16:01
sn sakaki directx 9c yükleyince çalıştı teşekkürler sağolun

tekomusti
28-09-2012, 16:34
sanal acer bonsai programını yükledim bunlarda nacizane acemi işi çalışmalar :))

335094

335095

saygılar

unforgiven35
13-11-2012, 17:05
süpermiş çok beğendim teşekkürler..

nicholai hel
17-11-2012, 09:20
Paylaşım için teşekkürler.

Eksikleri çok olsa da vakit geçirmek için hoş bir uygulama olmuş.

Bu da benim ağacımın şu anki hali. :)

Sakaki
17-11-2012, 20:21
Sn nicholai hel

Fotoğrafları foruma yüklemeniz gerekiyor.

nicholai hel
19-11-2012, 13:19
Sn nicholai hel

Fotoğrafları foruma yüklemeniz gerekiyor.

Yine atlamışım. Düzelttim. :rolleyes:

2n2
06-02-2013, 18:44
Programı indirdim Antivirüs programım virüs tespit etti dikkat edin derim...

_gurbuz_
16-02-2013, 22:20
Programı indirdim Antivirüs programım virüs tespit etti dikkat edin derim...

çok sıkıntılı bir durum yok.. bazı antivirüs programları en ufak .exe uzantısına alarm verebiliyor.. tabii ki sorumluluk size aittir ama şimdiye kadar kullanıcılardan bir şikayet olmadı, vakit geçirip bitkilerin büyüme senaryosuna göz atmak adına faydalı bir simulatör..

alibaba
18-02-2013, 22:53
Bunlar da benim ilk literati denemelerim.
Aşağı doğu eğme şansı olmadığı için boyuna yukarı gidiyoruz. Aşağı çatallanmayı da bir türlü beceremedim :)
Ya süpürge ya literati, başka bişey çıkartamadım...

c.cakir
10-04-2013, 13:18
Bunlar da benim ilk literati denemelerim.
Aşağı doğu eğme şansı olmadığı için boyuna yukarı gidiyoruz. Aşağı çatallanmayı da bir türlü beceremedim :)
Ya süpürge ya literati, başka bişey çıkartamadım...

Ben becermeye çalıştım sanırım :) İnşallah böyle bir ağacım olur ilerde. :)

drekt
24-04-2013, 16:26
buda benım nacizane ağacım gercek olması dıleğiyle:)

drekt
27-04-2013, 04:30
fil semsiyesi

aşk ağacı

Leofold
28-10-2014, 16:30
Foruma başlık açmam ne kadar doğru bilmiyorum bu konu için ama, yeni keşfettiğim bu oyun özellikle ağaç yetiştirmeye ve bonsai'ye yeni başlayanlar için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir uygulama..Adı "Go Bonsai".
Oyun bonsai saksısının görüntüsü ile başlıyor ve hızlandırıp, yavaşlatabileceğiniz, bir zaman sayacınız var. Birkaç ay geçtikten sonra akçaağacınız büyümeye başlıyor, telleme yapılamaması, oyunda bir dezavantaj gibi görünse de budama ile bir ağaca nasıl şekil verilebileceği konusunda tecrübe sahibi olunabilir. Oyunun bence bir güzel yanı da bonsaiye yeni başlayan birçok kişinin başına geldiği gibi ziyan olan fidanların bir nebze de olsa önüne geçilebilmesi ihtimali :D İncelemenizi tavsiye ederim gayet keyifli, ben 115 yaşına gelene kadar bir ağaçla uğraştım, biraz zaman aldı, gerçeği gibi değildi ama ağaçlarınızdan uzak kaldığınızda güzel vakit geçirtebiliyor..;)

tourkana
31-10-2014, 08:48
Birinci mesaj da bununla ilgili aslında ama hatırlattığınız için teşekkürler.

Leofold
31-10-2014, 10:11
Sayın tourkana hocam, ben forumdaki bu başlığı görmediğim için yeni bir başlık açmıştım, sağolsun sakaki fark edip, konuyu buraya taşıdı :D