View Full Version : dogef / Kaktüs ve sukulentlerim
27 yıl önce başladı bu sevda. Onların çiçek açtıklarını bilmeden aşık oldum.Öyleki; beni mutlu etmek için gövdelerini yaralayıp çiçek açmalarına bile gönlüm razı değil.
Neden Kaktüs derseniz ;
Kaktüs bitkilerin Bilgesi bence. Hiçliği kabullenmiş, Rabbinin kendisine verdikleriyle yetinip, ıssız çöllerde bir lokma, bir hırka misali aylarca belkide yıllarca yağmur bekleyip, kumlarda secde etmiş. Nefsini terbiye etmiş.Üstelik hamdettiğini göstermek içinde harika çiçekler açmış.
Kaktüs ve succulent bölümündeki üstadların size sunduğu gibi bir görsel şölen sunamasamda (maalesef balkonum kuzeye bakıyor), bende kaktüs ve succulentlerimi siz dostlarla paylaşmak isterim.İsimler konusunda bir hatam varsa ikazlarınızı bekliyorum.
Bahçe sayfamda olduğu gibi, yine 27 yıllık yol arkadaşım ve dostumla başlamak isterim.
Cereus Peruvianus Monstruosus
331411
Mammillaria Ailesi ;
331412
331414
331415
loveforlife
14-09-2012, 16:49
Bilgelik yolunda, sabrın ve emeğin timsali nice güzellik göreceğiz kim bilir bu sayfada... Dile kolay 27 yıl boyunca neler gizlenmiştir o dikenlerin arasında. Düşünüyorum da 27 yıl sonrasını görebilir miyim, görsem acaba böylesi çok ve sağlıklı çeşide sahip olabilir miyim?
Hayırlı olsun sayfanız diyelim öyleyse. Bekleyelim bakalım neler göreceğiz gelecekte...;)
serkan_istanbul
15-09-2012, 10:23
Maşallah ellerine sağlık hepsi çok güzeller. İsimlerin yazılmasıda güzel olmuş. sevgiler
Kaktüsleriniz çok güzel sağlıklı ellerinize sağlık.
Sizinde dediğiniz gibi Rabbim verdiği kadarıyla yetinen ve bizlere güzellikler sunan dikenli dostlar bir örnek.
çok güzeller ellerinize sağlık
Ayşe Yıldız
15-09-2012, 22:23
Bu kadarla sınırlı değildir umarım. Sayfanız hayırlı, bitkileriniz sağlıklı olsun inşallah.
Kaktüs dendimi aklıma devasa kaktüsler geliyor bizim kaktüsler henüz bebek :p
Sayın dogef cok güzel bakmışınız işte bunlara kaktüs derim .
zafer1326
17-09-2012, 21:04
Ellerinize sağlık hepsi çok güzeller.
Sevgi Durul
17-09-2012, 22:24
Bahçe sayfamda olduğu gibi, yine 27 yıllık yol arkadaşım ve dostumla başlamak isterim.
Cereus Peruvianus Monstruosus
331411
Sayın dogef, 27 yıllık yol arkadaşınıza ve arkadaşlığınıza hayran oldum.
Kaktüslere yeni başlamış biri olarak, bu kadar yıllık bir yol arkadaşım olursa sanırım 80 li yaşlara gelirim, tabii Allah ömür verirse.:rolleyes:
Ayrıca diğer bitkilerinizi ve her birini etiketlemenizi çok beğendim. Paylaşımlarınızın devamını dilerim.
Hoşgeldiniz Sayın Dogef, yeni bir kaktüs sayfası açıldı mı ben çok seviniyorum. Hayırlı olsun, bitkileriniz çok güzeller. Lithopsunuz dikkatimi çekti en çok, değişik saksı boylarıyla kıyaslama yaparak boyutunu çözmeye çalıştım. Epey iri duruyor. Lithopslarla ilgili daha çok araştırma yapmam gerek sanırım. Bir lithops en fazla ne kadar büyür... Şu an aklımda yeni sorular oluştu. ;)
Sevgili Dogef,
"27 yıl önce başladı bu sevda." diyorsunuz ya benimde bu yıl 4. yılım. Dedim acaba 27. yılımda ne adar yola alacağım. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Hepsi muhteşem. :)
SN.DOGEF öncelikle sayfanız hayırlı olsun, hoş geldiniz aramıza. Sizin gibi ustalarımızı aramızda görmek beni çok mutlu ediyor.Zira bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. ALLAH sizlere uzun sağlıklı ömürler versin inşallah.Benim kaktüs sevdam yaklaşık 18 yıl oldu daha size yetişebilmek için çooookk yol katetmem lazım.Kaktüslerinizin isimlerini bilmenize hayran kaldım zira türkçe isimleri bile aklımda tutamazken bu latince isimleri hiiiç tutamam:))Ellerinize,emeğinize, yüreğinize sağlık versin RABBİM.Bütün kaktüsleriniz harika görünüyorlar MAAŞALLAH...
zaferrodoplu
20-09-2012, 12:55
Kaktüsleniz çok güzel. Sevginizle büyüttüğünüz belli oluyor.
Sayın dogef delilik bu mudur :confused: benim gördügüm ic dünyası dışına yansımış rengarenk bir insan dolu ve sevgi yüklü .
Ciceksiz bir ev gördügümde ruhsuz bir hayata bakmış gibi hissediyorum bırakın evleri balkonunda bir cicek yok duvarların ardında bomboş yaşıyan bu insanlar cokmu normal .
sevgili dogef arkadaşım kaktüslerinizin saksıları karemi acaba? ve nerden buldunuz öğrenebilirmiyim?bu arada yine hepsi çok güzelleri ellerinize sağlık:))
günebakan
26-09-2012, 08:23
Sayın Dogef hepsi de muhteşem görünüyor harikalar gerçekten umarım çiçeklerini de görürsünüz. Bu deliliğin devam etmesi dileğiyle:)
Sayın GÜLSEN ;
Hoşgeldiniz.
Evet kaktüslerimin büyük olanlarının hepsi kareye yakın dikdörtgen.Burda bir markete gelmişti bir ara epeyce aldım.Ben sadece bitki delisi değilim bir deliliğim daha var. Herşey uyumlu olmalı.Bahçedeki saksılarım sadece sarı ve yeşil aynı model.Kaktüslerimin saksıları, kareler ve yuvarlaklar aynı model.Yani delilik had safhada.
Sevgilerimle..
İyi günler sn.dogef, keşke her deli bizim gibi olsa daha ne isterizki:pbende çok itina ediyorum,balkonun düzenli olmasına onun
için dikkatimi çekti kare saksıları sordum.Deli deyince yine siteden bir saygı duyduğum üyemize;balkonumda mis kokulu ful çiçeklerinin arasında kahveye davet etmiştim,ama benden çok uzakta olan bir üyemizdi.Bu onu o kadar çok mutlu etmişki bana bir misal verdi onu sizinle paylaşmak istedim müsade ederseniz? recep beyin mahallesinde bir deli varmış,bir gün gece saat 9.30 gibi zile basmış,recep beyde kapıya bakınca deli dediği şahıs özür dilerim gece gece sizi rahatsız ettim demiş,recep beyde akıllı insan bunu düşünüp yapmıyordu deli dediğimiz adam bunu düşünüyor dedi.Benimde kahve davetim onu çok mutlu etmiş burda yakınımdakiler bunu düşünmüyor siz taa oralardan beni davet ediyorsunuz çok mutlu ettiniz beni demişti...Varsın biz deli kalalım sn.dogef:p
ipektuğçe
30-09-2012, 19:16
Sn.dogef,sayfanız hayırlı olsun.Bitkilerinizin herbiri birbirinden güzeller,çok beğendim.Emeklerinize gönlünüze sağlık,sevgilerimle...
loveforlife
29-10-2012, 16:17
Uzun süredir uğramıyorsunuz Ablacığım...
Nerelerdesiniz?
Umarım her şey yolundadır...
Sevgi ve selam ile...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/332900d1348140837-phpcbd2ugam.jpg
Sayın Dogef, bu bitki atlas çiçeği yani epiphyllum türü değil mi? Hiç çiçek açtı mı acaba? Letispium houlletianum olarak google'da arattığımız da sizin sayfanızdan başka sonuç vermiyor.
Sayın dogef sayfanız bitkileriniz çok güzel büssürü çelik alınabilcek kaktüs ve çelik gördüm sanki :) şaka bi yana 27 yıl ne demek öyle çok uzun geldi gözüme.
Sayın dogef 27 yıl dile kolay... Ama anlıyorum bu sevgi insanın içine bir kez düşmeyegörsün, sinsi sinsi yayılıyor:) Adı tutku mu oluyor, delilik mi bilmem ama biz kaktüsseverler sanırım halimizden memnunuz.
27 yıllık dostunuz diye adlandırdığınız bitkiniz başta olmak üzere tüm kaktüs ve sukulentleriniz sizin onları ne kadar sevdiğinizi farketmiş olacaklar ki onlar da tüm güzelliklerini sergileyip size teşekkür ediyorlar.
Allah size kaktüs ve sukulentlerinizle birlikte nice uzun yıllar versin. Fotoğraflarınızı ilgiyle takipteyim.
Kaktüslere kattığınız yoruma Bayıldımmm..
Emeğinize sağlık
hepsi çok ama çok güzel görülüyor, Allah nazarlardan saklasın
Halil Balaban
19-11-2012, 17:25
***27 yıl önce başladı bu sevda. Onların çiçek açtıklarını bilmeden aşık oldum.Öyleki; beni mutlu etmek için gövdelerini yaralayıp çiçek açmalarına bile gönlüm razı değil.
Neden Kaktüs derseniz ;
Kaktüs bitkilerin Bilgesi bence. Hiçliği kabullenmiş, Rabbinin kendisine verdikleriyle yetinip, ıssız çöllerde bir lokma, bir hırka misali aylarca belkide yıllarca yağmur bekleyip, kumlarda secde etmiş. Nefsini terbiye etmiş. Üstelik hamdettiğini göstermek içinde harika çiçekler açmış."
***"Kaktüs ve succulent bölümündeki üstadların size sunduğu gibi bir görsel şölen sunamasamda bende kaktüs ve succulentlerimi siz dostlarla paylaşmak isterim."
*** "Bahçe sayfamda olduğu gibi, yine 27 yıllık yol arkadaşım ve dostumla başlamak isterim."
Sayın Dogef, sayfanızı şimdi gördüm ve okudum. Tam bir vefa örneği sergilemişsiniz. Dile kolay yirmiyedi yıllık bir sevda.
Kaktüs üstüne söylediğiniz filozofça sözler de beni ayrı bir yerlere götürdü. Benim kaktüs yetiştirmeye başlamamın birkaç yirmidört saat olduğunu düşününce, bana saygıyla susmak düşüyor. Sağlıkla kalın.
Halil Balaban
Not: Parça parça alamadığım için böyle yaptım. Yıldızla başlayan paragraflar Sayın Dogef'in
1. Mesajından alıntıdır.
Herbirinde emek,sevgi,duygularla beslenmişlik var..Dile kolay 27 yıl..Nice 27 yıllara inşallah..Emeğinize sağlık. Size ve bitkilerinize kocaman bir "MAŞALLAH" Sayın dogef.
Sevgili dogef, bir ayı geçgin bir süredir yoksunuz.. :( Bitkilerinizi de sizi de özledik, endişe etmeye başladık, lütfen iyi olun. :)
Ses vermenize çok sevindim, büyük geçmiş olsun sevgili dogef. ;) Heyecanla bekliyor olacağız, sevgilerimle. :)
Sayın dogef Büyük gecmişler olsun İşallah daha iyisinizdir.
Biz Türk milleti olarak misafirleri severiz demli bir cay yanında kurabiyelerle karşılarız .Bu sayfalarda bana hep bunu hatırlatır bir saksı ve buyrun gelin benim balkonuma bir merhaba ve ne güzel olmuş gelişmiş büyümüş denmesi sevindirir ;) Bende sarı ve beyaz acan cicekleri daha cok seviyorum .
Hoşgeldiniz sn dogef. Kaktüs sayfalarında yeni isimleri görmek ne güzel. Üstelik uzun yıllar kaktüs dostu olan biri. Kaktüslerin "bilge" liğini sevdim. Bazan benim de öyle düşündüğüm olur.:)
ipektuğçe
24-02-2013, 18:34
Sevgili dogef, tekrar güzel kaktüslerinizle birlikte hoşgeldiniz. Hepsi de sağlıklı ve çok güzel görünüyorlar. Benim merak ettiğim 64.mesaj ilk fotoğrfataki Cotyledon undulata bakımını nasıl yapıyorsunuz. Bende almıştım ama ne yaptıysam onu memnun edemedim öldü. Suyu azmı çokmu sever, ev içindemi iyi olur, balkonda mı? Belki birgün yine alabilirim, hatamın ne olduğunu bulabilirsem. Sevgilerimle...
Bu güzel bitkilerin fotoğraflarına peşpeşe bakmak çok keyifli ama bakımları konusunda da birkaç satır yazarsanız sevinirim.
Sayın selenn; kaktüs bakımıyla ilgili forumda okadar güzel bilgiler varki tekrar
edip yer ve zaman işgal etmek istemedim.
Kısaca bahsetmem gerekirse;
Kaktüslerimi kışın içeriye alıyorum.Kendilerine güneye bakan bir oda tahsis ettim:) Ekim ayından itibaren kaktüslerimi sulamıyorum.Sukkulentlerimi ise 20 günde bir sadece topraklarını ıslatacak kadar (yani yazın olduğu gibi bolca değil) suluyorum.Yılbaşı, atlas ve benzeri sukkulentleri ise kışın ayda bir kez suluyorum.(Yine sadece topraklarını ıslatacak kadar)Mayıs ayında kaktüslere özel gübreyi 15 günde bir sulama suyuna katıp,ekim ayına kadar bu işlemi tekrarlıyorum.Hepsinden önemlisi de her gün onları nekadar çok sevdiğimi,onlara birşey olursa çok üzüleceğimi söyleyip mümkün olduğu kadar tek tek değişikliklerini fark ettiğimi anlatıyorum.(Bu son yaptığım nekadar akıllıca bilemiyorum).
Onlardan çelik almak için asla bilerek koparmıyorum.Saksı değişimi sırasında veya başka nedenlerle kopan yaprak ve parçaları is en fazla iki gün kuru bir yerde bekletip minicik saksılara ekiyorum.Bir ay süreyle hiç sulamıyorum.
Tabi bu yazdıklarım Ankara iklimine göre benim deneyimlerim.Sanıyorum bulunulan şehrin iklimine göre farklı tecrübeler olabilir.
Sayın selenn,
İnşallah azda olsa size yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerimle.
Teşekkürler sayın dogef verdiğiniz bilgiler ben dahil tüm kaktüs yetiştiricilerine yol gösterici olacak.
ipektuğçe
25-02-2013, 13:23
Sayın ipektuğçe hoşbulduk.Beğeniniz için teşekkür ederim,ancak 64.mesajda
ilk resimde belirttiğiniz isimde bir kaktüsüm yok,acaba benmi ismini yanlış biliyorum.Tekrar yazarsanız zevkle bilgi veririm. Sevgilerimle.
Sn. dogef, evet siz yazınca dikkat ettim. Sizdeki isim yanlış eklenmiş. 64. mesaj ilk fotoğraf Kalanchoe tomentosa nın yanında adromiscchus cactatus yazıyor galiba, onun ismi Cotyledon undulata olacak. Onunla ilgili bakım bilgisi istemiştim, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. Sevgiler...
ipektuğçe
25-02-2013, 21:54
Sn. dogef, verdiğiniz güzel ve espirili bilgiler için çok teşekkür ediyorum. :p
Size yürekten bir maşallah diyorum, ben koca saksısıyı gözümün önünde erittim gitti, siz bir yapraktan bu güzele kavuşmuşsunuz ne güzel, tebrik ediyorum.
Gerçekten çok nazlıydı ama hatamı sayenizde öğrendim, ben yapraklarına su püskürtmüştüm. :( Yapraklar uçtan içe doğru kuruma yapınca ne yapacağımı şaşırıp su püskürttüm. Birde geldiğinde saksı toprağı torf olunca, daha dikkatli sulamaya dikkat ettim, bir kaç ay daha dayansaydı, saksı ve toprağını değiştirecektim. Tekrar cesaretimi topladığımda alırım artık. :p Sevgi ve saygılarımla...
mandalinleerik
17-06-2013, 16:37
Sayın dogef;
Bahçe sayfanızda kaktüs ve succulent sayfanızın olduğunu söylemiştiniz. İyi ki bu sayfadan bahsetmişsiniz.
Öncelikle giriş yazınızı okudum "Kaktüs"ü çok güzel tasvir etmişsiniz. Kaktüs ve succulentlere gelince sevgi ve özenle bakıldıkları belli. Hepsine maşallah diyorum.
Bu sayfada en son mart ayında paylaşım yapmışsınız umarım güncel resimleri görmek nasip olur. Tertip ve düzen içinde ayrıca tebriklerimi iletiyorum.
Ellerinize, emeğinize sağlık.
sn.dogef sayfanızı dolaştım kaktüs ve scullent leriiz çok güzel ve düzen içersinde kocaman bir maşallah eskişehir toplan tısından aldığınız çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle
difenbahya
24-06-2013, 18:43
Sayın dogef herbiri birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyorlar. bitkiler hakkında bir şeyler bildiğimi düşünüyordum ama sizleri görünce öğrenecek daha çok şeyim olduğunu anladım. benimde iki tane sukulentim var.orjinal isimlerini bilmiyorum. bende sizinle paylaşmak istedim
difenbahya
25-06-2013, 22:50
Sayın difenbahya;
Sayfama şeref verdiniz.İnanın eğer bu siteye girip bir kaktüs sayfasını geziyorsanız bu hastalık size çoktan bulaşmış demektir.Geçmiş olmasın, İnşallah devam eder...) Benim kaktüs aşkımın başladığı yaştasınız ,yıllar sonra birde bakacaksınız sukulentleriniz , çiçekleriniz odalara, balkonlara sığmıyor ve eminim sizde bu merak oldukça benden kat kat bilgili olacaksınız.
Yeterki Allah size sağlıklı, mutlu ömür versin ve dilerim doğa sevginiz daim olsun.
Sevgilerimle..
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. inşallah benimde sizinkiler gibi güzel ve sağlıklı yavrularım olır:) arada sırada kaktüs ve sukulentler ile ilgili bilgilerinize başvurmak isterim bir sakıncası yoksa :)
şenol dalkıran
02-07-2013, 22:04
Sayın dogef bitkileriniz çok hoş sağlıklı büyütün inşallah,105. mesajdaki ilk fotodaki Sempervivum tectorum da yanılmıyorsam zararlı böcekler var hemen ilaçlamanızı öneririm hem bu bitkiyi hemde yanda varsa hızla bulaşacağı için başka bitkilerinizide kaybedebilirsiniz.
loveforlife
03-07-2013, 21:20
http://img96.imageshack.us/img96/245/q8da.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/q8da.jpg/)
İmrenerek baktığım, benim olsa burada yüzlerce kaktüs ve çiçek yetiştiririm dediğim, betondan ibaret teraslara, çorak bahçelere sahip olanlara Rabbimin verdiği bu güzellikleri keşfedemedikleri için okadar üzülüyorumki...
Hep şanssız olduğumu düşünürdüm..Hayatıma anlam katan çiçeklerim ve kaktüslerimle meğer dünyanın en şanslı ve en zengin insanı benmişim...
Ağaçlar.net'e bu güzellikleri siz dostlarla paylaşma imkanı verdiği için birkez daha teşekkür ederim.
Canım Ablacığım,
Ben de hep o kocaman balkon ve bahçesi olup da çiçeği sevmeyenlere hayretle bakmışımdır. Ne kadar çok şey kaybediyorlar oysa ki!
Senin şanssız olduğun konusuna katılmıyorum ben. Öncelikle harika bir oğlun var. Bu en büyük şansın bence. Ayrıca dikende bile güzeli gören sevgiyle dolup taşan kocaman bir yüreğin var. Sağlığın yerinde olsun, sevgi hayatında eksik olmasın; en büyük zenginlik bu sana! Hele o güzel bitkilerin de bu servete eklenince, senden zengini yok bu dünyada...
Ben de agaclar.net'e seni tanımama vesile olduğu için kocaman bir teşekkür borçluyum.
Bu arada son mesajında öyle yaşlılık falan demişsin ya, kimmiş o yaşlı bakayım? Ben hiç de öyle düşünmüyorum...;)
Sevgi ve selam ile...
loveforlife
07-07-2013, 07:53
Hepsi harikalar Ablacığım... Aloe Aristatanın o benekli yaprakları ve çiçeği, sedum burritonun ahenkle salınışı, buz çiçeğinin keyifli duruşu, tek saksıya taşınsalar da kalanchoelerin... Hele ki barrel! Kocaman bir varil olur tez zamanda inşallah...
İnşallah kocaman bahçeli evler nasip olur bize de, mutlu mesut yaşamaya devam ederiz kaktüs- sukulent ve diğer çiçeklerimizle...
turkerunal
16-08-2013, 22:44
Maşallah çok güzeller...
eceyıldız
19-08-2013, 21:56
Sayın Dogef Abla,
Baktım burda herkes size abla diyor sizin gibi bir kaktüs üstadına bende abla deme mutluluğunu yaşamak istedim. Kaktüslerinizi tek tek beyenmek yerine hepsini biden beyenip bayıldığımı söylemek istiyorum. Ellerinize emeğinize sağlık söyleyecek söz bulamıyorum ağzım açık izledim hepsini maşallah kırkbir kere maşallah hem size hemde bitkilerinize....
eceyıldız
20-08-2013, 20:57
Fırsat buldukça sayfaları ziyaret ediyorum ama çok azı beni bu kadar cezbediyor kaktüsleriniz sukkulentlerinizle aranızda ki sevgi bağını buradan hissettim diyebilirim sizin gibi diken aşığını bir kez daha aşık ettiniz diyebilirim.
solucan17
24-08-2013, 09:17
sayın dogef hayranlıkla sayfalarınızda gezindim diyorum başkada bir şey diyemiyorum...
Sevgili dogef, kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel, maşallah çok sağlıklı ve hayatlarından memnun gözüküyorlar. Balkonunuzdaki düzene, titizliğe hayran kaldım. Ellerinize sağlık.
muhammetali
25-08-2013, 18:44
[QUOTE=Fatih;1020710]Sevgili Dogef,
"27 yıl önce başladı bu sevda." diyorsunuz ya benimde bu yıl 4. yılım. Dedim acaba 27. yılımda ne adar yola alacağım. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Hepsi muhteşem. :)
Sayın Fatih bey,
Öncelikle okadar genç yaşta bugüzelliklere gönül verdiğiniz için sizi tebrik ederim,sizi yetiştiren anneyede en içten sevgi ve saygılarımı iletin lütfen. Siz daha şimdiden harika bitkilere sahipsiniz. Rabbim sağlıklı ve mutlu ömür versin. İnşallah 27.yılınızda Türkiyenin sayılı kolleksiyonerleri arasında olursunuz.
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
gerçekten muhteşem. meğer bu bir sevdaymış daha önce hiç saksım çiçeğim vb. olmamıştı taki taşınan bir komşumda bir kaktüs gördüm çok hoşuma gitti bir parçasını koparıp bana verdi ve gitti. 2 yıldır ona baktım ve aşık oldum ya resmen ama bakımını bilmediğim için büyütemedim aşkımı. resmini koyacağım
bana yardımcı olurmusunuz mesela türü nedir toprağı nasıl olmalı saksısı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım su ne kadar vermeliyim vb. şimdiden çok teşekkür ederim .436027
işte aşkım:436025
436026
muhammetali
26-08-2013, 19:24
çok teşekkür ederim saksıyı küçültelim,dere kumu kolay bulurum,sulama işi tamam,kiremit sorun değil,özel besinler bulamam ardahanda onuda netten hallederiz herhalde
ha bide şuandaki toprağı çiçekçiden aldığım çiçek toprağı suyla açılan humuslu bişey iyi gelir diye onu kullandım (bu hesaba göre yanlış yapmışız) normal toprak ve dere kumu karışımı yaparım..ve neticeyi bekleriz..ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler çok sağolun ,yine rahatsız ederim sizi ama...
solucan17
31-08-2013, 17:19
Aman Allah ım ya sayın dogef onlar nasıl bir güzelliktir öyle. Birde boyuna posuna bakmadan kat kat açmış imrendim doğrusu.
Aşılı kaktüs çeşitlerinize imrendim doğrusu Sayın Dogef. Renk renk görüntüleri zaten göz doldurucu, bir de çiçeklendiler mi seyirlerine doyum olmuyordur. ;)
solucan17
01-09-2013, 16:46
Elimde hiç aşılı yok ilk fırsatta edinmem lazım hayran kaldım renklerine, sayın sakdag'ın dediği gibi çiçeklenince otur başlarına ohh keyfe bak :p
Ayrıca fiskos köşesi çok güzel olmuş renkliler gelin diğerleri kaynana anam muhabbete bak
loveforlife
01-09-2013, 17:26
Balkonumda yeni düzenleme yaptım.Fiskos köşesi...)))
437732
Hiç de sevmem ama bir dedikodu yapasım geldi bu masanın başında...;)
solucan17
01-09-2013, 20:08
Vallahi hepsi bir birinden güzel ama şu dördüncü resimdekiler en çok onlar hoşuma gitti karamel sürülmüş tatlı gibi :D
Sayın Dogef,
Aşılısı da aşısızı da hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı maşallah. Siz bu kadar sevgi dolu bakar ve ilgilenirseniz onlarda size çiçeklenerek teşekkür ederler.
Sayın Dogef.Böylesine müthiş bir koleksiyona sahip olduğunuz için sizi çok tebrik ediyorum. Hepsi sevgiyle büyüdüklerini bize haykırıyorlar.Ben kaktüsler konusundaki hatalarımıda forumda paylaştığınız bilgilerinizle anladım.Çok teşekkürler.
solucan17
19-09-2013, 17:20
Sayın dogef bu lithops bir türlü beceremedim bakmayı. Su dengesini bir türlü ayarlayamadım genelde çürüdü. Bu çiçekleri görünce gelde kaktüslere hayran olma.
loveforlife
19-09-2013, 18:55
Neslihanımın Eskişehir toplatısı hediyeleri gayet güzel tuttu ve gelişti.Çok mutluyum...
Değerli Ablacığım,
Ne kadar da güzel gelişmiş bunlar böyle! Elinin değdiği belli oluyor. Zaten ben de tembihlemiştim onlara "mutlu edin ablamı" diye. Güle güle büyüsünler, güzel günleriniz olsun birlikte...
solucan17
19-09-2013, 21:10
Sayın dogef bu lithops neden böyle olmuştur sizce bir fikriniz varmı? Geçen hafta sizin resminize benzer vardı bende oda aynı şekilde oldu. Suyu bir hafta olmuştu vereli , güneşi saat ikiye kadar görüyor bolcada rüzgar var .Kökte hiçbir bozulma yok.
442804
442805
mmanager
20-09-2013, 08:34
Sayın DOGEF kaktüslerinize hayran kaldım doğrusu. Ankara gibi kışları soğuk geçen bir ortamda kapalı bir balkonda yetiştiriyorsunuz sanırım.Özellikle büyük olan atlas çiçeğinize hayran kaldım.Ben de ortaokul 1.sınıftayken tarım dersi vardı bizde.Tarım dersi öğretmeni yıllık ödev olarak evinizde herhangi bir çiçek yetiştirin demişti.Ben de bir kaktüs yetiştirmiştim.Öyle başlamıştı bu tutku aradan 25 yıl geçmiş.Fakat bazen bir kaç yıllık aralar da olmuştur.Üniversite öğrenci evi ortamı ,askerlik çiçek yetiştirmede engeldi tabi..Taşınma gibi şeylerde çiçek kaybına veya orada bırakma gibi sonuçlar doğuruyordu.Bu yüzden çok eski çiçeklerim yok.Bahçeli bir evde oturuyorsunuz gördüğüm kadarıyla bu çok güzel bir nimet doğrusu...Benim de en büyük hayalim bahçeli bir evde oturmak ve bu evin bahçesine çatısına veya terasına bir sera kurmaktır.Size bol çiçekli güzel günler dilerim.Saygılar....
solucan17
20-09-2013, 09:47
Sayın dogef o nasıl söz faydam olduysa. Bakın hemen ilk yanlışlarımı gösterdiniz bana, ismini yanlış yazmışım bitkinin :-) Ayrıca saksı konusu benim normal saksıdaydı. Sulama konusundaki tavsiyeler. Eeee daha nasıl faydanız olsun çok teşekkür ederim çok sağolun.
Yavru kaktüs lerde bende bir iki çürüttüm şimdi şırınga aldım sadece kök kısmına veriyorum suyu gövde hiç ıslanmıyor :-)
solucan17
25-09-2013, 18:55
Sayın dogef açıklamasını fark edene kadar birine göndermek için paket hazırladınız zannettim :)
solucan17
25-09-2013, 19:18
Peki sayın dogef kaktüsler genelde bu dönemde yavaş yavaş uyku moduna geçiyor peki bu aşı olayında etken olmaz mı? Sakın yanlış anlamayın akıl vermek için değil bilgi edinmek için soruyorum..
solucan17
25-09-2013, 20:56
Anladım sayın dogef o zaman sonucu merak ile bekliyoruz...
solucan17
25-09-2013, 22:54
Sayın dogef izniniz ile bir şey sormak istiyorum bu aşılı kaktüslerin güneş ve su ihtiyaçları diğer kaktüslere göre (genel olarak) daha farklımı? Mesela güneşi direk gören yerlerde zarar görüyormu?
serifekulu
14-04-2014, 23:15
#1. mesajınıza hayran kaldım, site ve sayfayı keşifte geç kalmışım anlaşılan paylaşımlarınızın çoğuna yetişememişim... bilgilerinizden, tecrübelerinizden faydalanmak, öğrenciniz olmak isterdim ;)
herşey gönlünüzce olsun;
sevgiler...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.