Bağlan

View Full Version : Ankara Sonbahar Toplantısı (20 Ekim 2012)

Sayfalar : [1] 2 3

gilan
12-09-2012, 01:37
Sonbahar toplantımız için detayları belirlemeye başlayalım mı? :)

-------------------------------

Kesinleşen bilgiler:

Tarih: 20 Ekim Cumartesi
Saat: 12:00
Yer: Ankara Üniversitesi Fen fakültesi bahçesindeki Keyifli Bahçe (Tenis kortlarının yanında)

Yol tarifi:

Ankara Üniv. Fen Fakültesi bahçesinin Tandoğan'dan Beşevler'e doğru giderken sağ tarafta bir girişi var. Rektörlük kapısı değil, ondan sonraki fen fakültesi kapısından girilecek.

Haritalar:
http://www.agaclar.net/forum/1034151-post338.htm

Açıklama:
http://www.agaclar.net/forum/1034612-post356.htm

gilan
12-09-2012, 01:45
Bu sefer inşallah işlerini ayarlayabilirse Adalet Hanım da aramızda olacak. :)
Güler Abla ve sevgili malina'yı da tekrar aramızda görebilirsek çok seviniriz. :)
Hatta cemo ve alcen de bize bir sürpriz yaparlar mı acaba? :)
Çevre illerden başka kimler geliyor? :D

İlk öneri olarak 30 Eylül Pazar teklifini ortaya atıyorum. Yorumlarınıza göre değiştirebiliriz.

Adalet Yağcı
12-09-2012, 08:23
Sevgili gilan;
Tarihi biraz daha ileri alabilir miyiz?
Ekim 15 gibi meselâ.
Bahçelerin sonbahar bakımı başlıyor, Ankara'ya gelmişken, biraz kalırım ben de.

Bu sene 4 Nisan bahar toplantısı yapılmadı, kapanış toplantısında hep bir arada olmak çok güzel olur.
Cemo mutlaka gelecektir, Alceni de getirecektir :)
Hatta Müjgan Yılmaz da kaçırmak istemez eğer sergisi yoksa.

Güler İstanbul'u toparlar, siz Ankara'yı, bakalım Mersin'den gelmek isteyen var mı, Mersin başlığına link vereyim.

hevesli meraklı
12-09-2012, 09:14
bizde annemle mutlaka katılmak isteriz. tabi mesai saatleri dışında olur dimi?

omar
12-09-2012, 11:01
15 Ekim PAZARTESİ... :)

Hafta sonu olması daha uygun olacak sanırım.

29/30 Eylül; 6/7 veya 13/14 Ekim gibi...

Adalet Yağcı
12-09-2012, 11:04
Tamam sayın omar, ben takvime bakmadan yazdım.
13/14 Ekim bana uygun, tabii diğer arkadaşların da fikrini öğrenmek lazım.

Sudenur
12-09-2012, 15:26
Cumartesi gününe ayarlanabilir ise ben de katılmak isterim. ;)

cefrin
12-09-2012, 15:31
toplantıda neler konuşulacakk bilgi veriri misiniz birde herkese açık mı ben yeni üye oldum ama katılabilir miyim toplantının konusu nedir kaç saat sürer daha açıklayıcı bilgiler verir misiniz

Adalet Yağcı
12-09-2012, 18:11
Sevgili cefrin;
Foruma hoş geldiniz.

Toplantılar tüm üyelere ve hatta yakınlarına, arkadaşlarına açıktır, yeni üye olmuş olmanız bir şey değiştirmez.
Burada hepimiz bir aile gibiyiz, çekinmenize hiç gerek yok.

Eğitim toplantıları hariç, genel olarak toplantılarımızda belirli bir konu yoktur, tabii doğa, bitkiler bizim ana konumuz :) sanal olarak tanıdığımız dostlarımızla yüz yüze tanışma fırsatı.
Eğitim toplantılarında örneğin, budama, bonsai, gübreleme vb. belirli konuları ustalardan öğreniriz.

Toplantılarda genellikle tohum, fide, çelik paylaşımı olur, ücretsizdir tabii.

Toplantı yapılacak zamanı ve mekanı birlikte kararlaştırırız, orada yapılan harcamaları herkes kendisi öder, Alman usulü yani :)

Süre olarak belirlenmiş bir saat olmaz, ne kadar keyif alırsanız o kadar oturabilirsiniz.
Haydi, geri kalanını toplantıda öğrenirsiniz :)

cefrin
12-09-2012, 18:25
hımm çokk güzelmiş gelmeye çalışacağım

ne gibi bir harcama yapılacak ki kendi cebimizden ödüyoruz yemek gibi mi ya ben böyle toplantılara hiç katılmadım sanırım bu ilk olacak ne yapılır ne konuşulur hiç bilmiyorum birazda utanıyorum o yüzden biraz saçma sorular soruyorum lütfen kusuruma bakmayın

Adalet Yağcı
12-09-2012, 19:35
İsterseniz yemek yersiniz, istemezseniz hiç harcama yapmazsınız.
Herkes kendi yediğini, içtiğini öder, size kalmış yani.

Utanacak hiç bir şey yok, geldiğinizde göreceksiniz, bir birini ilk kez gören arkadaşlarımız 5 dakika içinde kırk yıllık dost gibi kaynaşır.

Asiye
12-09-2012, 20:13
14 Ekim pazar olursa katılmak isterim. Hafta içi izin sorun olabilir.

gilan
12-09-2012, 20:20
Türkiye'de geçecek zamanımda pek çok yere gitmem gerekiyor ve henüz tam planlamadım ama sanırım ben de bu tarihleri uydurabilirim. :)

O zaman 13 Ekim Cumartesi ya da 14 Ekim Pazar diyoruz değil mi?

gilan
12-09-2012, 20:21
Cumartesi gününe ayarlanabilir ise ben de katılmak isterim. ;)

Sevgili Sudenur, size sadece cumartesi günleri mi uyuyor yoksa pazar da uygun mu?

gilan
12-09-2012, 20:21
Aksaray'dan da sayın Tura mı geliyor yoksa? :D

tturt
12-09-2012, 22:31
Cumartesi olursa bir süpriz yapıp ailecek biz de gelmek için elimizden geleni yaparız.

gilan
13-09-2012, 02:24
Harika sevgili tturt! ;)

"Ağaçlar.net Türkiye toplantısı" mı yapsak acaba adını. Ankara sınırlarını bayağı bir aşacağız umarım. :)

Bu arada benim Türkiye'ye gelme tarihim biraz belirsizliğe düştü. :( İnsan kaynaklarından bir haber bekliyorum, ona göre şekillenecek bakalım... :(

Bengisu2
13-09-2012, 10:09
Ben de orada olmak isterim.

kimyager147
13-09-2012, 15:19
Bende katıkmak isterim. Ağaçlar net üyelerini canlı görmek isterim.

Sudenur
14-09-2012, 15:17
Sevgili Sudenur, size sadece cumartesi günleri mi uyuyor yoksa pazar da uygun mu?

Cumartesi daha uygun, Pazar için de şartlarımı zorlarım ama büyük ihtimal katılamam. :(

TuRaÇ
14-09-2012, 20:54
Teşekkürler toplantı fikrine.Çok heyecan duydum daha şimdiden.Gelmeyi sizlerle tanışmayı canı gönülden istiyorum:)))

Ahmet
15-09-2012, 06:53
Bu tür toplantılara katılmayı sürekli arzuladığım halde bir türlü kısmet olmamıştı.
Bu sefer nasip olması dileğiyle, sağlıcakla kalın.

Güler
15-09-2012, 07:14
Arkadaşlar, teklif gilan'dan geldi ama Türkiye'ye gelme tarihinde biraz sorun olduğunu ve insan kaynaklarından cevap beklediğini yazmış. Bence tarih için onun mesajını beklesek daha iyi olmaz mı?

hevesli meraklı
15-09-2012, 08:31
Günaydın,
Toplantının Ankara'da olmasına çok sevindik. Nihayet bilgi ve tecrübelerinden faydalandığımız arkadaşlarımızı tanıyacağız. Ekim ayında Ankara'da hava değişken oluyor. Sıcaktan bunalabiliriz de, soğuktan titreyebiliriz de:D Ankara dışından gelecek arkadaşlarımızın hazırlıklı olmalarını öneririm.
Sayın moderatörlerimizin izniyle buradan duyurmayı istediğim bir konu var; tohumdan üretmeyi çok seviyoruz. Ama sonra onları dağıtıyoruz. İlgili kısımda yazarsam toplantıya gelecek olanlar görmeyebilir. O nedenle yazıyorum. Melisa kısmında çelik hazırladığımızı ve onları dağıtacağımızı yazmıştık. İstekte bulunan arkadaşlarımıza toplantıda verebiliriz. Bize ulaşanlara kızım cevap vermiş. Kendilerine ulaştıracağız.
Ayrıca mercan ağacı tohumundan da fidelerimiz büyüdü:D 4 tanesi 30 cm kadar, 5 tanesi de 15 cm kadar oldular. Halbuki hepsini aynı anda toprağa ekmiştim. Arzu edenler olursa toplantıda kendilerine verebiliriz veya gönderebiliriz.;)

Asiye
15-09-2012, 21:49
Günaydın,
Toplantının Ankara'da olmasına çok sevindik. Nihayet bilgi ve tecrübelerinden faydalandığımız arkadaşlarımızı tanıyacağız. Ekim ayında Ankara'da hava değişken oluyor. Sıcaktan bunalabiliriz de, soğuktan titreyebiliriz de:D Ankara dışından gelecek arkadaşlarımızın hazırlıklı olmalarını öneririm.
Sayın moderatörlerimizin izniyle buradan duyurmayı istediğim bir konu var; tohumdan üretmeyi çok seviyoruz. Ama sonra onları dağıtıyoruz. İlgili kısımda yazarsam toplantıya gelecek olanlar görmeyebilir. O nedenle yazıyorum. Melisa kısmında çelik hazırladığımızı ve onları dağıtacağımızı yazmıştık. İstekte bulunan arkadaşlarımıza toplantıda verebiliriz. Bize ulaşanlara kızım cevap vermiş. Kendilerine ulaştıracağız.
Ayrıca mercan ağacı tohumundan da fidelerimiz büyüdü:D 4 tanesi 30 cm kadar, 5 tanesi de 15 cm kadar oldular. Halbuki hepsini aynı anda toprağa ekmiştim. Arzu edenler olursa toplantıda kendilerine verebiliriz veya gönderebiliriz.;)

Acaba ilk talihli ben olabilirmiyim.

Güler
15-09-2012, 22:30
Biz toplantılarımızda böyle durumlarda kura çekeriz. ;)

Asiye
15-09-2012, 22:45
Biz toplantılarımızda böyle durumlarda kura çekeriz. ;)

Olsun, şansımı denerim:)

cefrin
15-09-2012, 22:56
Ben anlamadım. Şimdi dağıtıyor musunuz? Kurayla mı veriyorsunuz? Parayla satıyor musunuz? Açıklarsanız sevinirim

papatya73
16-09-2012, 00:55
Kuraysa kuraya da varım. Tabii toplantıya gelebilirsem.

hevesli meraklı
17-09-2012, 00:21
Ben anlamadım. Şimdi dağıtıyor musunuz? Kurayla mı veriyorsunuz? Parayla satıyor musunuz? Açıklarsanız sevinirim

biz toplantı olacağını melissaları budarken bilmiyorduk. bayağıda çelik yaptık. açıkcası bir kaçı öldü. özel mesaj yollayıp isteyen

afrasyap
ve
Gül-bahar

oldu birde onların mesajlarından önce melissa başlığında isteyen bir kaç kişi oldu onlarınkini ayırdığımızda kalanı getiririz. talep arza göre çok olursa kurra çekeriz :))

asla bir satış falan yok bu işin ticaretini yapmıyoruz biz. 60 çelik tutarsa bakamayız dağıtmak istedik. olay budur yani. yanlız bir kaçı sararmış. birazdan fotolarınıda yüklicem. burdan (http://www.agaclar.net/forum/calilar/1082-41.htm#post1019393) bakabilirsiniz. peşpeşe 5-6 mesaj şeklinde yükledim.

Güler
17-09-2012, 15:45
Genelde sohbet ve tanışma toplantılarında satış yapılmıyor. Tohum, fide, çelik getiren arkadaşlar gönüllü olarak dağıtıyor.

Gelen bitkiler hemen oracıkta numarandırılıyor ve kura usulu dağıtım yapılıyor ama gelen malzemeler çok olursa kuraya da gerek yok.

cefrin
17-09-2012, 16:07
Çok teşekkür ederim. Toplantının günü, yeri, zamanı kesinleşti mi?

gilan
17-09-2012, 22:01
Arkadaşlar, teklif gilan'dan geldi ama Türkiye'ye gelme tarihinde biraz sorun olduğunu ve insan kaynaklarından cevap beklediğini yazmış. Bence tarih için onun mesajını beklesek daha iyi olmaz mı?

Çok teşekkürler Güler Abla.

Benim durumum hala tam kesinlik kazanmadı. 23 Eylül gibi Türkiye'ye gelmeyi düşünüyordum, ilk etapta 30 Eylül'e ertelendi ama hala kesin değil. Bu hafta içinde, hatta 1-2 güne kadar, her şey belli olur.

Toplantı için düşünülen tarihlere hanüz çok yaklaşmadığımız için umarım bu belirsizlik kimseye engel olmuyordur.

Minarislim
18-09-2012, 07:16
Bende katılmak isterim.İki defadır niyetlendim katılamadım.Eşimle birlik'de katılabilirim.

Tura
18-09-2012, 09:27
hımm çokk güzelmiş gelmeye çalışacağım

ne gibi bir harcama yapılacak ki kendi cebimizden ödüyoruz yemek gibi mi ya ben böyle toplantılara hiç katılmadım sanırım bu ilk olacak ne yapılır ne konuşulur hiç bilmiyorum birazda utanıyorum o yüzden biraz saçma sorular soruyorum lütfen kusuruma bakmayın

Eğer gelebilirsem...ben de ilk kez katılmış olacağım... ve senin gibi toplantı acemisi olacağız.
Sn cefrin, bir manim olmazda gelirsem misafirim olur musun? Beraber utanırız.

Bir de Sn. gilan taaaa nerelerden geliyor. :)

Müjgan
18-09-2012, 11:17
6-7, 13-14 Ekim tarihlerinden birini seçelim. Herkese göre en uygun o gibi...

cefrin
18-09-2012, 13:04
Eğer gelebilirsem...ben de ilk kez katılmış olacağım... ve senin gibi toplantı acemisi olacağız.
Sn cefrin, bir manim olmazda gelirsem misafirim olur musun? Beraber utanırız.

Bir de Sn. gilan taaaa nerelerden geliyor. :)

Çok teşekkürler. Süper olur valla kendimi yabancı hissetmem. Hiç yoktan benim gibi birileri var diyip içimi rahatlatırım :D

hevesli meraklı
18-09-2012, 17:27
6-7, 13-14 Ekim tarihlerinden birini seçelim. Herkese göre en uygun o gibi...

Müjgan Hanım, tarih konusu hep konuşuluyor ama yer olarak neresi bundan hiç bahsedilmemiş. Tarih netleşirde yer uygun olmazsa nasıl bir çözüm bulunur?
Biz daha önce katılmadık, bu toplantılar nasıl hazırlanıyor bilmiyorum. Mesela bu toplantı Ankara'da olacağı ve biz ilk defa katılma şansına sahip olacağımız için biraz heyecanlı ve telaşlıyız;) Kimler nasıl hazırlık yapıyor bilgimiz yok. Nasıl bir koşturmaca içinde hazırlayanlar, nasıl yoğunlar bilemiyoruz.
Ben Ankara'da olduğum için, bu hazırlıklarda yorulanlara yardımcı olabilirmiyim diye düşünüyorum. Yoksa tecrübeli olmadığım için ayak bağı mı olurum?
Eğer bir yardımımız olursa mutluluk duyarız. :)

cefrin
18-09-2012, 17:55
hevesliye katılıyorum. Birde internette bir video buldum. Toplantı bu videodaki gibi mi olacak çiçekler içinde mi gerekten çok güzel olur

Agaclar.Net İzmir sonbahar buluşması 19 Kasım 2011 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=OvfnuutM55Y)

gilan
18-09-2012, 21:33
Sevgili hevesli meraklı,

Böyle bahsettiğiniz gibi bir hazırlık yok. :)
Hepberaber rahatça oturabileceğimiz bir mekan seçiyoruz, mesela Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi bahçesi favori mekanlarımızdan birisi. Papazın bağı'nda da toplandığımız olmuştu. Eğer gideceğimiz yer rezervasyon gerektiren bir yer ise bir arkadaşımız rezervasyon yaptırıyor, hepsi bu.

Buluştuğumuzda yeni arkadaşlarla tanışıyoruz (katılanların yaklaşık yarısı ilk defa katılanlar oluyor, rahat olun ;)), sohbet ediyoruz, paylaşmak için bitki, fide getirenler onları dağıtıyor, bir şeyler yiyip içiyoruz, ve herkes kendi hesabını ödüyor.

İşte böyle. Maksat tanışmak ve muhabbet. :)

cefrin
18-09-2012, 21:50
hacettepe fen fakültesi olabilir mi :)

loveforlife
18-09-2012, 22:17
Yazılanları okudukça nasıl özeniyorum bilseniz!... Ben de çok isterim aranızda olmayı:(

hevesli meraklı
19-09-2012, 10:30
:) hevensli meraklı "kız" bölümü yazıyor;

annem hazırlık sormuş :) anneciğim sen o hazırlığı soracağına biz tutması mumkun olan yaklaşık 60 melissa fidesini saklısı ile getirmeyi planlıyoruz :) deseydin daha iyi olurdu :) orda dağıtılacak ya tek tek getirmek bilemiyorum zor olur sanki bize bu konuda fikir verebilecek olan varsa çok seviniriz.

anneciğim öptüm senide:)

omar
19-09-2012, 14:00
:) hevensli meraklı "kız" bölümü yazıyor;

annem hazırlık sormuş :) anneciğim sen o hazırlığı soracağına biz tutması mumkun olan yaklaşık 60 melissa fidesini saklısı ile getirmeyi planlıyoruz :) deseydin daha iyi olurdu :) orda dağıtılacak ya tek tek getirmek bilemiyorum zor olur sanki bize bu konuda fikir verebilecek olan varsa çok seviniriz.

anneciğim öptüm senide:)

:)

Çok güzel.. Tebessüm etmemek elde değil.

Ben de Fulyasemin çeliği getirmeyi düşünüyorum. Benim yöntemim; her çeliğin dibini kağıt peçete ile sarıp, ıslatmak. Sonra bir poşete koyup nemli kalmalarına çalışıyorum.

Sizde deneyebilirsiniz. Eğer toprağa gömdük derseniz, yıkadıktan sonra işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Not: 1 adet melisaya talibim. :)

Zeferan
19-09-2012, 14:21
Ben de katılıcam demeye korkuyorum. Bir aksilik çıkarsa üzülürüm. Yeri ve tarihi belli olursa aniden eşimle gelebilirim :)

Ayrıca dağıtılıcak herşeye talibim :)))

hevesli meraklı
19-09-2012, 21:15

Çok güzel.. Tebessüm etmemek elde değil.

Ben de Fulyasemin çeliği getirmeyi düşünüyorum. Benim yöntemim; her çeliğin dibini kağıt peçete ile sarıp, ıslatmak. Sonra bir poşete koyup nemli kalmalarına çalışıyorum.

Sizde deneyebilirsiniz. Eğer toprağa gömdük derseniz, yıkadıktan sonra işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Not: 1 adet melisaya talibim. :)

Maşallah talipler artıyor. Vallahi aklıma gelen bişey var. Kendimizi 'kız evi' gibi hissetmeye başladım. ''Kız evi naz evi derler'' bizim melisamızda maşallah kız gibi. Ama kızımızdan çok bahsettik galiba, bu sefer bazı çeliklerde hiç hareket yok. Onlar kendilerini naza çekiyorlar sanırım:D
Hiç merak etmeyin rahmetli Sefer Temel amcanın melissası nasıl sevilip bakıldığını anlıyor. Bize verdiği minicik çelikten kimler nasiplenmedi ki:) bundan sonra yavru çelikler kimbilir kaç evin kaç bahçenin daha misler gibi kokmasına sebep olacaklar.
Her budamada, her çiçekleri açtığında dua okuyorum Sefer amcaya. Evim misler gibi kokuyor çünkü.
Nur içinde yat Sefer Temel.

TuRaÇ
20-09-2012, 18:12
Maşallah talipler artıyor. Vallahi aklıma gelen bişey var. Kendimizi 'kız evi' gibi hissetmeye başladım. ''Kız evi naz evi derler'' bizim melisamızda maşallah kız gibi. Ama kızımızdan çok bahsettik galiba, bu sefer bazı çeliklerde hiç hareket yok. Onlar kendilerini naza çekiyorlar sanırım:D
Hiç merak etmeyin rahmetli Sefer Temel amcanın melissası nasıl sevilip bakıldığını anlıyor. Bize verdiği minicik çelikten kimler nasiplenmedi ki:) bundan sonra yavru çelikler kimbilir kaç evin kaç bahçenin daha misler gibi kokmasına sebep olacaklar.
Her budamada, her çiçekleri açtığında dua okuyorum Sefer amcaya. Evim misler gibi kokuyor çünkü.
Nur içinde yat Sefer Temel.

Bende ilk defa katılacağım, üstelik hem mutluyum hemde heyecanlıyım.Bende yaprak güzeli getirmek istiyorum.
Allahın emri peygamberin kavliyle bende talibim:)) Lütfen kabul edermisiniz?

hanndan
20-09-2012, 18:32
Daha onceki toplantilara katilamadim,insallah simdi bi aksilik olmaz,tarih ve mekanda uygun olursa su sumbulu,ucuz cicegi tohumu,kina cicegi tohumu getirmek isterim...

cefrin
20-09-2012, 18:50
Handan hanım size özel mesaj atacaktım ama sanırım sizin mesaj kutunuz doluymuş gitmiyor mesajlarım :(
Benden burdan yazayım

merhabalar
Forumda Ankara toplantısı başlığına yazdığınız mesaj ile ilgili birşey sormak istiyorum. Su sümbülünüzün olduğunu söylemişsiniz. Su sümbülü nasıl bakılıyor? Suyun içinde yaşaması gerekli ama saksıda felan mı bakıyorsunuz. Ben sadece birkez su sümbülü gördüm istanbul üniversitesi botanik bahçesinde ama havuzun içinde yaşıyorlardı siz nasıl bakıyorsunuz eğer bakmak çok zor değilse su sümbülünüze talip olmak istiyorum bana verir misiniz

hevesli meraklı
20-09-2012, 19:59
Bende ilk defa katılacağım, üstelik hem mutluyum hemde heyecanlıyım.Bende yaprak güzeli getirmek istiyorum.
Allahın emri peygamberin kavliyle bende talibim:)) Lütfen kabul edermisiniz?

:D Sayın TuRaÇ ne demek, elbet kabul ederiz. Yalnız beni bir korku sardı; hergün sabah kalkar kalkmaz doğru çeliklere bakmaya, akşam işten geliyorum doğru yukarı kata. Sebep melisa çeliklerine dil dökmeye:

''Aman melisa canım melisa, ne olur beni mahçup etme. Ne oldu, senin yaprağın bile tutardı, şimdi naz mı yapıyorsun? Bak söz verdik herkese.''

Umarız toplantıya kadar yetişirler. Paylaşmak kadar güzel birşey varmı;) Bu arada sabah sefası ve horoz ibiği tohumlarını da topluyorum. Kısmetse toplantıda isteyenlere veririz.
Daha önceki mesajlardan birinde mercan ağacı fidelerini de isteyenlere vereceğimizi yazmıştım. İsteyen olmadı.

hevesli meraklı
20-09-2012, 20:19
Son fotoğraf mercan ağacı fideleri. Hepsi aynı anda ekilmişti ama gördüğünüz gibi boyları çok farklı oldu. Bizim bahçemiz yok ama tohumları sırf zevk için, birşey başarmak için ekmiştim. Terasta olacak gibi değil:D

gilan
21-09-2012, 02:20
Sonunda Türkiye biletimi aldım. 30 Eylül - 8 Kasım arası inşallah Türkiye'deyim. :)
Toplantı tarihi için benim belirsiz işlerimi beklediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. :)

İlk olarak toplantıyı bir cumartesi günü yapmayı öneriyorum. Hem sevgili tturt hem de Sudenur cumartesi olursa gelebileceklerini ilettiler, pazar günü olmasını özellikle isteyen birisi bildiğim kadarıyla henüz yok.

gilan
21-09-2012, 02:26
Cumartesilere bakarsak 6 Ekim, 13 Ekim ve 20 Ekim tarihleri önümüzde var.

Ben bunlardan 13 Ekim'de büyük ihtimalle Ankara dışında olacağım. Sizlerin tercihleriniz neler?

Tura
21-09-2012, 07:48
Sonunda Türkiye biletimi aldım....

İnsan sıla özlemi ile yanıp tutuştuğunda, bırakın bileti sılaya dönüş lafı edildiğin de bile bayram çocuğu gibi olur.

20 Ekim

omar
21-09-2012, 07:51
20 Ekim Kurban bayramı öncesi. "Tatil uzayacak" diye bir şehir efsanesi var ya!...

6 Ekim daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

Müjgan
21-09-2012, 10:55
Müjgan Hanım, tarih konusu hep konuşuluyor ama yer olarak neresi bundan hiç bahsedilmemiş. Tarih netleşirde yer uygun olmazsa nasıl bir çözüm bulunur?
Biz daha önce katılmadık, bu toplantılar nasıl hazırlanıyor bilmiyorum. Mesela bu toplantı Ankara'da olacağı ve biz ilk defa katılma şansına sahip olacağımız için biraz heyecanlı ve telaşlıyız;) Kimler nasıl hazırlık yapıyor bilgimiz yok. Nasıl bir koşturmaca içinde hazırlayanlar, nasıl yoğunlar bilemiyoruz.
Ben Ankara'da olduğum için, bu hazırlıklarda yorulanlara yardımcı olabilirmiyim diye düşünüyorum. Yoksa tecrübeli olmadığım için ayak bağı mı olurum?
Eğer bir yardımımız olursa mutluluk duyarız. :)

Telaşa gerginliğe gerek yok, tanışınca anlayacaksınız ki hepimiz en azından doğa ile ilgilenmek gibi bir ortak özelliğe sahibiz. Bu tek özellik bizi kaynaştıracak, sanki yıllardır tanışıyormuş gibi hissedeceğiz :)) Bu yüzden relakkssss!!
Daha önceki toplantılardan galeride bulduklarımı yapıştırıyorum, bi inceleyin, göreceksiniz telaşınızın anlamsızlığını...

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=669&userid=

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=652&userid=

Tek sıkıntımız var şimdilik, tarih ve yer saptayamamak...

http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/24226.htm

hevesli meraklı
21-09-2012, 11:32
Telaşa gerginliğe gerek yok, tanışınca anlayacaksınız ki hepimiz en azından doğa ile ilgilenmek gibi bir ortak özelliğe sahibiz. Bu tek özellik bizi kaynaştıracak, sanki yıllardır tanışıyormuş gibi hissedeceğiz :)) Bu yüzden relakkssss!!
Daha önceki toplantılardan galeride bulduklarımı yapıştırıyorum, bi inceleyin, göreceksiniz telaşınızın anlamsızlığını...

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=669&userid=

http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=652&userid=

Tek sıkıntımız var şimdilik, tarih ve yer saptayamamak...

http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/24226.htm
Merhaba,
Haklısınız, bizim telaşımız esasında melisalarımızın yetişememesinden kaynaklanıyor:( Tabii ilk katılacak olmamızda cabası.

Toplantı tarihi ile yapılan önerileri şöyle bir sıraladım. Belki faydası olur:
gilan :6/7, 13/14, 20/21 Ekim
Adalet Yağcı : 13/14 Ekim
omar :6/7 Ekim
Sudenur : Cumartesi
Asiye : 14 Ekim Pazar
tturt : Cumartesi
Müjgan : 6/7, 13/14 Ekim
Tura : 20 Ekim
hevesli meraklı : Pazar

Kızım cumartesi çalıştığı için pazarı önerdik:)

hevesli meraklı
21-09-2012, 12:13
Selam, az önce okudum. 21 Ekim 2012'de Mine hanımın İzmir'de bir sunumu varmış. Bu hususu, İzmir ve etrafından Ankara toplantısına geleceklere hatırlatmak istedim.

cefrin
21-09-2012, 17:03
Ben de çok gelmek isterim. Benim için şuanlık hiçbirşey belli değil. Bence şimdiden birgün belirlesek herkes ona göre işini ayarlasa şimdi bazısı cumartesi bazısı pazar diyor bir gün seçelim valla o gün işi olanlar tekrar plan yapmalılar Çok acımasızım di mi ben ne yapcam hiç belli değil hiç yoktan ne zamn işiniz olduğunu biiyorsunuz ben onu da bilmiyorum :)

Güler
21-09-2012, 17:20
Ooooo böyle yaparsanız her kafadan bir ses gelir.

Önerim; bu toplantının yapılması fikri gilan'dan geldi. Gilan yurt dışında çalıştığı için Türkiye'ye geleceği tarihleri belirtmiş. Geldiğinde de bizleri özlediğinden Ankara'da bir sohbet toplantısı yapalım diye bir fikir ortaya atmış.
Bence gilan kendine uyan tarihi yazsın, gelmeyi arzu edenler de işlerini ona göre ayarlasınlar. Herkese uyan bir tarihi bulmak çok zor. Genelde şehir dışından gelenler de olacaksa toplantı gününü cumartesi yapıyoruz, çünkü bir gece konaklama da olabiliyor.

füsunANK
21-09-2012, 22:35
Umarım bu sefer katılabilirim .

Nevin Marangoz
22-09-2012, 00:52
Cumartesi günü benim için de daaha uygun.İnşallah katılabilirim.Hazirandaki toplantıya katılamamıştım.Toplantı yeri hem kapalı hem açık alanı olan bir yer olmalı.
13 Ekim olduğuna göre.13 Ekim Ankara'nın başkent olduğu gün aynı zamanda.

hevesli meraklı
22-09-2012, 10:17
hevesli meraklı "kız" bölümü yazıyor:D

annem benim için pazar demiş ama benim mesaim 14:00 de bitiyor ordan gelirim. yani;

hevesli meraklı analı kızlı için cumartesi de uygun pazarda uygun bizim için sorun yok.

gilan
24-09-2012, 08:30
Kusura bakmayın birkaç gündür son kalan taşınma işleri nedeniyle zaman bulamadım.

Bayram tatilinin 2,5 gün birden uzaması pek olası değil diye düşünüyorum. Son yıllarda 1-1,5 günlük süreler bile zor tatil ediliyor. Bu durumda 20 Ekim Cumartesi diyelim mi? Olur da tatil uzarsa erteleme şansımız her zaman var.

Güler
24-09-2012, 08:34
Sevgili gilan toplantı tarihini belirledi madem, inşallah geliyorum.

Güler, eşi ve ikna edebilirsem malina.

Beyaz Gece
24-09-2012, 08:46
şimdi hangi tarihe karar kılındı arkadaşlar..

Güler
24-09-2012, 08:54
Sevgili Beyaz Gece, gilan, yukarıda 20 Ekim 2012 diye belirtmiş.

Saatini ve yeri de en kısa zamanda Ankaralı arkadaşlar aralarında kararlaştırarak belirtirler.

Beyaz Gece
24-09-2012, 09:03
20 ekimi tam oalrak belirtmemiş olabilirmi demiş (=
Bence olabilir..
13-14 ekimde şehir dışında egimtelerim var gidebilirsem :/

hülyacanaslan
24-09-2012, 13:56
Daha onceki toplantilara katilamadim,insallah simdi bi aksilik olmaz,tarih ve mekanda uygun olursa su sumbulu,ucuz cicegi tohumu,kina cicegi tohumu getirmek isterim...

ben su sümbulu cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk istiyorum. mümkun mu?

Sudenur
24-09-2012, 14:42
Kusura bakmayın birkaç gündür son kalan taşınma işleri nedeniyle zaman bulamadım.

Bayram tatilinin 2,5 gün birden uzaması pek olası değil diye düşünüyorum. Son yıllarda 1-1,5 günlük süreler bile zor tatil ediliyor. Bu durumda 20 Ekim Cumartesi diyelim mi? Olur da tatil uzarsa erteleme şansımız her zaman var.

Allah'tan bir mani çıkmazsa benim için uygun. :) Toplantı yerine karar verilirken toplu taşım araçlarıyla kolay varabileceğimiz bir mekan seçebilirsek mükemmel olur. Bir kaç öneri:

1) Kavaklıdere "Kuğulupark"

2) Çankaya "Seğmenler parkı" "

3) Aydınlıkevler "Altınpark"

4) Eryaman "Göksu Park"

5) Eryaman "Harikalar Diyarı"

6) Dikmen Vadisi

7) Atatürk Orman Çiftliği

Adalet Yağcı
24-09-2012, 20:48
20 Ekim güzel bir tarih olur.
Toplantıya katılmayı çok istiyorum.

Sudenur'cuğum, 20 Ekimde Ankara'da dış mekânda oturmak zor olmaz mı?
Soğuktan titremeyelim :)

cefrin
24-09-2012, 21:50
20 ekim güzel bir tarih ama beni için mekan da önemli. Çünkü uzak olursa he geleeyebilirim hem de Ankara'nın yabancısı olarak yolları bilmiyorum sonra toplantıya gelirken kaybolmayayım. Üstte yazılan yerleden hangisi Balgata daha yakın?

hevesli meraklı
24-09-2012, 21:57

Adalet Hanım, 15 günlük hava durumunda (10 Ekime kadar) gündüz sıcaklığı 24 ile 28 derece arasında görülüyor. Bu süre içinde 1 ve 10 Ekim güneşli, diğer günler az bulutlu denmiş. Umarım 20 Ekim de az bulutlu veya güneşli olsun:) Ama havaya ve meteorolojiye güven olmaz demişler:D Sizler yine de bir şal -ceket tedarikli olun, ne olur, ne olmaz di mi?

hevesli meraklı
24-09-2012, 22:12
20 ekim güzel bir tarih ama beni için mekan da önemli. Çünkü uzak olursa he geleeyebilirim hem de Ankara'nın yabancısı olarak yolları bilmiyorum sonra toplantıya gelirken kaybolmayayım. Üstte yazılan yerleden hangisi Balgata daha yakın?

Sayın cefrin, toplantı gündüz olacağı için çok sorun olmaz. Ankara'nın gündüz-gece farkı fazla, gündüz 28-30, akşamları 8 derece oluyor. Tabii tabiat ana beklenmedik anda yağmur yağdırmazsa:(

Merkezden uzak yerler ulaşım açısından sizi biraz yorar, ama sonuçta her yer en fazla yarım saat-45 dakika.

Balgat'a yakın yer Dikmen Vadisi, hem ulaşım hem zaman bakımından.

Elbette bir Ankara'lı olarak sizlere yardımcı olmak için elimizden geleni yaparız;):D

Sudenur
24-09-2012, 22:19

Mekanların hepsinde kapalı restaurant ve cafeler bol miktarda var ama başka alternatifler de önerilebilir elbette. :D Yer konusunu kararlaştırabilmek adına yazmıştım o listeyi, önemli olan birlikte olabilmek. :)

gülenmelek
24-09-2012, 22:22
Yazılanları takipteyim. Söz veremiyorum ama, bir aksilik olmazsa katılmak istiyorum yine ;)

hevesli meraklı
24-09-2012, 22:22
:D
Herkes toplantı için hevesli ama, liste oluşturmak için bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızdan başlangıç yok. Acaba ben başlatsam ne dersiniz, uygun görülür mü? En azından kaç kişi olacağımız belli olsa hem yer ayarlamak daha kolay olur, hem de kararsız olanlar daha çabuk karar verirler :D Haydi hayırlısı.....

1-hevesli meraklı (anne ve kızı :D)
2-...........?

Adalet Yağcı
24-09-2012, 22:40
Mekanların hepsinde kapalı restaurant ve cafeler bol miktarda var ama başka alternatifler de önerilebilir elbette. :D Yer konusunu kararlaştırabilmek adına yazmıştım o listeyi, önemli olan birlikte olabilmek. :)

Mesele yok o zaman, yağmur yağarsa kapalı bölüme kaçıveririz :)

Sudenur
24-09-2012, 22:43
Yazılanları takipteyim. Söz veremiyorum ama, bir aksilik olmazsa katılmak istiyorum yine ;)

Aaa sevgili gülenmelek, :eek: merak etmeye başlamıştım sizi, uzun süredir rastlaşamamıştık. ;) Umarım tüm ekip yine bir arada oluruz, sevgiyle kalın.. :)

Sevgili hevesli meraklı anne ve kızı, ikinci sıraya Sudenur ve kızını ilave edebilirsiniz. :) Gelebilirsem kızım da olacak büyük ihtimal yanımda. ;)

gilan
24-09-2012, 22:49
20 ekimi tam oalrak belirtmemiş olabilirmi demiş (=

Direk olarak kendim bir tarih atayacak yetkide değilim tabii ki. :) Sadece, yurt dışından geldiğim için daha dar bir uygun zaman aralığım var. Ama 6 Ekim'e Adalet Hanım yetişemeyecek, 13'ünde ben ve Beyaz Gece şehir dışında olacağız. 20'sine ise tatilin uzama ihtimali dışında bir itiraz gelmediğine göre bence artık bu tarihe kesin olarak bakabiliriz.

Listeyi ilerletelim:

1. hevesli meraklı (anne ve kızı :D)
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
5. malina (ikna edilebilirse :) )
6. Adalet Yağcı
7.

gilan
24-09-2012, 22:51

Belirlenecek mekana göre ulaşıma yardımcı oluruz, endişelenmeye hiç gerek yok. :)

hevesli meraklı
24-09-2012, 22:52
Aaa sevgili gülenmelek, :eek: merak etmeye başlamıştım sizi, uzun süredir rastlaşamamıştık. ;) Umarım tüm ekip yine bir arada oluruz, sevgiyle kalın.. :)

Sevgili hevesli meraklı anne ve kızı, ikinci sıraya Sudenur ve kızını ilave edebilirsiniz. :) Gelebilirsem kızım da olacak büyük ihtimal yanımda. ;)

Süper olur. Umarım gelirsiniz. Güzel sohbetleri yapan güzel insanları tanımayı çok isterim:)

1-hevesli meraklı (anne ve kızı)
2-Sudenur (anne ve kızı)
3-.........?
Amanın ben yazarken kaç kişi olmuş. Süperrrrrr

hevesli meraklı
24-09-2012, 23:03
Sayın Ankara'lı dostlar, acaba yer konusunda görüşmek için biz bir öncü minik toplantı yapsak mı? Tabii arzu ederseniz:)

cefrin
24-09-2012, 23:06
Beni de ekler misiniz bende geleceğim. Kesin değil ama haftasonları bir işim yok 20 ekime kadar da inşallah bir işim çıkmaz. Gelmeyi çok istiyorum. Bu benim ilk toplantım olacak :)

hevesli meraklı
24-09-2012, 23:10
Beni de ekler misiniz bende geleceğim. Kesin değil ama haftasonları bir işim yok 20 ekime kadar da inşallah bir işim çıkmaz. Gelmeyi çok istiyorum. Bu benim ilk toplantım olacak :)

Buyrun efendim bekliyoruz sizleri.

1. hevesli meraklı (anne ve kızı )
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
5. malina (ikna edilebilirse )
6. Adalet Yağcı
7. cefrin

Sudenur
24-09-2012, 23:13
Sayın Ankara'lı dostlar, acaba yer konusunda görüşmek için biz bir öncü minik toplantı yapsak mı? Tabii arzu ederseniz:)

Çok isterdim ama kızım bu sene okula başladı, hafta içi uygun olmuyorum, hafta sonlarım da kışa hazırlık telaşıyla geçiyor. Alternatifler sıralansın, en uygun olan yere karar verir, toplaşırız. ;)

Şehir ve ülke dışından katılmayı arzu eden üyelerimizi düşünerek hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum, onlar şartlarını zorluyorsa biz de zorlayacağız, alnernatif sunduğum bir çok yer inanın benim için de çok uzak mekanlar, bir çoğuna üç dört vasıta değiştirerek ancak ulaşabilirim ama ulaşırım sonuçta, sonuç tüm zorluklara değer.. :o :)

feriha
24-09-2012, 23:45
Ben de olacağım inşallah.. Belirsiz durumlar var diye yazamıyorum.

Ben Gilan nerede olmayı özlediyse orada toplanalım derim.. ;)

Misafirlerimizi rahat ettirebileceğimiz merkezde bir yer olsun yeter..

Güler
25-09-2012, 08:40
Aloooo, feriha Hanım, nevsune'den ses yok mu?
Yücel Özlem Bey, Herbaryum'suz, Müjgan'sız, DarkYES, Uzaytek'siz Ankara toplantısı olur mu hiç?

Daha önce yapılan Ankara Toplantılarında gördüğümüz yüzleri görmek istiyoruz. ;)

Asiye
25-09-2012, 09:18
Yücel Özlem Bey, Herbaryum'suz, Müjgan'sız, DarkYES, Uzaytek'siz Ankara toplantısı olur mu hiç?

Daha önce yapılan Ankara Toplantılarında gördüğümüz yüzleri görmek istiyoruz. ;)

İlk kez gelecek olanlarda, hepinizi görmek istiyor;)

selis
25-09-2012, 10:03
Hakikaten Nevsune Hanım nerelerde ne zamandır :rolleyes:

Beyaz Gece
25-09-2012, 11:45
Buyrun efendim bekliyoruz sizleri.

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
6. Adalet Yağcı
7. cefrin
8. Beyaz Gece

şeklinde olabilir mi (=

Asiye
25-09-2012, 14:42
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
6. Adalet Yağcı
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2

hanndan
25-09-2012, 15:05
inşallah bende katılmak istiyorum,uygun bir mekan olursa cok sevınırım.Mogan Gölü Sultan Ahmet Köftecisi diye bende bir alternatif sunayım, ne dersiniz.Hem acık alan hemde kapalı alanı bulunuyor.

Müjgan
25-09-2012, 15:24

Canımm, buralardayız :)) Beyin fırtınası yapılıyor şu anda, herkes fikrini yazsın da bir ortak gün belirleyelim diye bekliyoruz :))

Müjgan
25-09-2012, 15:41
Önceki toplantılarımızı neredeyse her zaman Ankara Üniversitesi Fen fakültesinde yapıyorduk. Bu kez değişiklik yapalım.
Şehir içinde, merkeze en yakın yer olduğu ve büyük ağaçlıklı bir kampüsü olduğu gerekçesiyle ve herbaryum dostumuzun orada çalışıyor olması hasebiyle orayı seçiyorduk.

Sudenur'un alternatif yer önerileri içinde:

4) Eryaman "Göksu Park"

6) Dikmen Vadisi

Gayet güzel seçilmiş yerler var, bazıları oldukça uzak. Bir uzak yer de ben ekleyeyim. Gölbaşı'nda mogan gölü kenarında Şövalye restaurant. "deniz manzaralı" bi toplantı olabilir.;) Dikmen vadisi seçilirse de su kenarında bir toplantı yapılmış olur:)

Ankaralı olarak "bakın bizim de sahillerimiz var" diyebileceğimiz yerlere gidilmesi mükemmel olacak, amma velakin ulaşım sorunu da olacak. Arabası olmayanlar için ulaşım sıkıntısı yaşanacak.

gilan
25-09-2012, 18:09
Deniz ya da su manzaralı toplantıyı sevdim. :)

Ulaşım sorununu organize olarak halledebiliriz. Araba ile gelecek olanlar arabası olmayanları merkezi noktalardan alabilir. Ben annemle geleceğim, arabaya 2 (ya da belki 3) kişi daha alabiliriz.

Nevin Marangoz
26-09-2012, 00:33
inşallah bende katılmak istiyorum,uygun bir mekan olursa cok sevınırım.Mogan Gölü Sultan Ahmet Köftecisi diye bende bir alternatif sunayım, ne dersiniz.Hem acık alan hemde kapalı alanı bulunuyor.

Ben de ilk defa katılacağım.20 ekim benim için de daha uygun.getireceğiniz su sümbülünden almak için sıraya gireyim.Şimdiden teşekkürler.Melissa tohumu isteyen varsa getirebilirim.

YeniGine
26-09-2012, 00:57
Herkese merhaba... Açıkçası İstanbul da ikamet eden BEN; bu Ankara Sonbahar Toplantısı başlığını (Ama listesi ile, ama Yeşil Yağmur Kahvehanesi sohbeti ile, ama konusu ile, ama başlığı ile) gördükçeee hem kıskandım, hem hayıflandım, hem üzüldüm... Gözümün önüne çok güzel, muhteşem kareler geliyor... İnşallaah İstanbul .... Toplantısı da bana nasip olur...
Ankara Sonbahar Toplantısı inşallah çook güzel olur, herşey hep beraber gönlünüzce (İstanbul Toplantısı da bana inşallah). Görüntüleri hep birlikte zevkle izleriz inşallah.

hanndan
26-09-2012, 09:51
Su sümbülü isteyen arkadaşlar belirtirse bende ona göre getirmek isterim.Üçüz çiçeği,cosmos,altın çilek tohumu,parlak mustafa çeliği isteyen olursada getirmek isterim.

Asiye
26-09-2012, 09:55
Su sümbülü isteyen arkadaşlar belirtirse bende ona göre getirmek isterim.Üçüz çiçeği,cosmos,altın çilek tohumu,parlak mustafa çeliği isteyen olursada getirmek isterim.

Su sümbülü, Üçüz çok isterim.

Tabi Güler hanımın kura var dediğini unutmadım;)

gülenmelek
26-09-2012, 10:12
Sayın hanndan, su sümbülünüz fazla varsa bir tanecik ben de rica edebilir miyim ?

Sudenur
26-09-2012, 13:54
Gölbaşı benim için epeyce uzak, Eryaman veya diğer bazı bölgeler de uzak diye düşünenleriniz olabilir haklı olarak fakat Metro veya otobüslerle ulaşım çok kolay olduğu için yazdım ben o alternatifleri. :o

Güler
26-09-2012, 14:06
Arkadaşlar, getirmek istediğiniz tohum ve çeliklerden getirebildiğiniz kadar getirin. Çok olursa ne alâ, kurasız dağıtırız, ama adedi az olanlar için fazla talep olursa kura çekeriz.

cefrin
26-09-2012, 14:39
Önceki toplantılarımızı neredeyse her zaman Ankara Üniversitesi Fen fakültesinde yapıyorduk. Bu kez değişiklik yapalım.
Şehir içinde, merkeze en yakın yer olduğu ve büyük ağaçlıklı bir kampüsü olduğu gerekçesiyle ve herbaryum dostumuzun orada çalışıyor olması hasebiyle orayı seçiyorduk.

Sudenur'un alternatif yer önerileri içinde:

4) Eryaman "Göksu Park"

6) Dikmen Vadisi

Gayet güzel seçilmiş yerler var, bazıları oldukça uzak. Bir uzak yer de ben ekleyeyim. Gölbaşı'nda mogan gölü kenarında Şövalye restaurant. "deniz manzaralı" bi toplantı olabilir.;) Dikmen vadisi seçilirse de su kenarında bir toplantı yapılmış olur:)

Ankaralı olarak "bakın bizim de sahillerimiz var" diyebileceğimiz yerlere gidilmesi mükemmel olacak, amma velakin ulaşım sorunu da olacak. Arabası olmayanlar için ulaşım sıkıntısı yaşanacak.

Göl kenarında toplantı çok güzel olur. Mogan gölüne genellikle kuş gözlemlemek için gidiyorlar diye biliyorum. Orda birsürü kuş türü varmış. Mogan gölünün kenarında toplantı olursa kesinlikle dürbünümü getireceğim. Hem toplantıdaki güzel insanlar hem çiçekler,ağaçlar, bitkiler hem göl manzarası hem de kuşlar of ya çok güzel olur ama sanırım yol bayaaa sıkıntı oluşturacak

Tura
26-09-2012, 14:48
Yol sıkıntı olmaz...kafanı takma, dürbününü al yanına.

Güler
26-09-2012, 14:48
Eminim ki Ankara'lı dostlar, bizim gibi şehir dışından günü birlik gelecek olan arkadaşlar için en uygun ve rahat ulaşılabilinecek mekânı bulacaklardır. ;)

selis
26-09-2012, 15:35
Gölbaşı'nda mogan gölü kenarında Şövalye restaurant
Sn. Tura burası parkura yakın bir yerdi değil mi? Sanki yol üzerinde görmüştüm.
Keşke zaman uysaydı.. :(

Tura
26-09-2012, 15:48
Sn. Tura burası parkura yakın bir yerdi değil mi? Sanki yol üzerinde görmüştüm.
Keşke zaman uysaydı.. :(

Evet.
Parkura giderken sol tarafta kalan göl ''Mogan Gölü''.

Keşke uysa Sn.selis...ne güzel olurdu.

TuRaÇ
26-09-2012, 20:34
1. Hevesli meraklı (anne ve kızı )
2. Sudenur ve kızı
3. Gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
5. Malina (ikna edilebilirse )
6. Adalet yağcı
7. Cefrin
8. Beyaz gece
9. Asiye
10.bengisu2
11.turaç (eşi)

TuRaÇ
26-09-2012, 20:36
Parlak mustafam yok, mümkünmüdür efendim?

Asiye
26-09-2012, 20:47

Bende de var getiririm

hanndan
26-09-2012, 21:00

Mümkündür,seve seve

hanndan
26-09-2012, 21:05
Eminim ki Ankara'lı dostlar, bizim gibi şehir dışından günü birlik gelecek olan arkadaşlar için en uygun ve rahat ulaşılabilinecek mekânı bulacaklardır. ;)

Şehir dışından gelicek misafirler Aşti(ankara şehirler arası otobus terminalın)de inip Konya yolundan Gölbaşı dolmuşuna binebilirler.Ordanda Mogan Gölü kıyısına geçmek kolay olucaktır.Aştiden eryaman tarafına geçiş daha zor olur diye düşünüyorum.
Mogan gölü hayamana yolu üzerinde Maya Restaurant var göl manzaralı,şovalyeden daha ıyidir.

füsunANK
26-09-2012, 21:35
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
6. Adalet Yağcı
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK

Coyan
27-09-2012, 10:09
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
6. Adalet Yağcı
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK

İyi güzel de, nerede toplanıyorsunuz? Net olarak tarih ve yer belli mi? ;)

Müjgan
27-09-2012, 12:00
Tarih ve yeri bu gün kesinleştirelim bari :))
Ankaralı dostlarla konuştum bu gün, pek çoğumuzun arabası olmadığı için su kenarı da olsa, uzak yerlere gitmemiz problem olacaktı. Bu yüzden şehir merkezinde ama pek çoğumuzun itiraz edemeyeceği bir yer seçtik. "PAPAZIN BAĞI" (http://www.papazinbagi.biz/) Daha önce de gitmişliğimiz olan bir yer. Biz beğeniyoruz. Gidenler bilirler, gitmeyenler de beğeneceklerdir :)

334691

Yer: Papazın bağı

Tarih: 20/10/2012

Saat: 12'den sonra ilk giden ev sahibi olur, sonradan gelenler misafir... :)))

Adres: Kuleli Sokak No: 61 GOP / ANKARA
Tel : 0 (312) 447 02 72

ayazkentli
27-09-2012, 12:15
Burası çok güzel müjgan hanım.

Ben Ankara'ya kardeşlerime geldiğimde, birkaç defa gitmiştik. Gerçekten güzel bir yer.

Ahmet
27-09-2012, 13:39
Ankara dışından gelecek katılımcılar düşünüldüğünde, A.Ü.Fen Fakültesi Ankaray güzergahında olması nedeniyle daha uygun olur diye düşünüyorum. Ayrıca Tandoğan istasyonunda sabah erken saatte inecekler için dilerlerse Anıt Kabir ziyareti yapma imkanı da mevcut.

hevesli meraklı
27-09-2012, 14:11
Merhaba,
Toplantı için yer belirlenmesi güzel olmuş. Mekana, Ankara içinden ve dışından daha önce hiç gitmemiş olanlar için yol tarifi yapmak işi kolaylaştıracak diye düşündüm.

Ankara dışından gelip AŞTİ'de inecekler için:
AŞTİ'de inip Ankaray ile Kızılaya kadar gelecekler. Ordan çıkıp hemen Güvenpark'ın üst tarafında ki otobüs duraklarının olduğu yerden 112 veya 114 no'lu Gazi Osman Paşa otobüslerine binecekler, inecekleri durak için şoförler yardımcı oluyorlar.

Ankara'da olup gelecekler için:
Yukarda ki tariften başka bir de Hacettepe Yokuşu denilen yerden geçen minübüsler var, Filistin Caddesi yazılı minübüsler de mekana gidiyormuş.

Müjgan Hanımın mesajını görünce mekanı aradım. Yiyecek ve içeçek neler servis ediliyor diye:D Çay genelde semaverle servis ediliyormuş, 2 kişilikten 20 kişiliğe kadar semaverleri varmış. Gözleme çeşitleri, sigara böreği, mantı, menemen, köfte ve tavuk yemek menüsünde yer alıyor. Pasta yokmuş:( siz getirirseniz biz servisi yaparız dediler.

Çocuklar için ayrı bir oyun yeri yokmuş, ama zaten heryer çocuklar için oyun yeridir:)

Evet dostlar, daha ne bekliyorsunuz, liste bu kadarcık mı?

Adalet Yağcı
27-09-2012, 14:17
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
6. Adalet Yağcı+1 olabilir.
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK

Güler
27-09-2012, 14:19
Teşekkür ederim sayın hevesli meraklı, Ankara'yı bilmeyen bizlere yardımcı oldunuz.

hevesli meraklı
27-09-2012, 17:08
Sormayı unuttum, tuz veya şeker perhizinde olan var mı:confused:

füsunANK
27-09-2012, 20:57
Papazın bağına yıllardır gitmedim, mekanı hatırlamıyorum. Dilerim sevgili Handan arkadaşımızın gelebileceği uygun bir mekandır.

Denizardacan
27-09-2012, 21:38
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan

Merhaba yeni üyeyim ben adım Nesrin, iki küçük, çok akıllı uslu, yaramazlık nedir bilmeyen erkek çocukla gelme şansım varsa ben de gelmek isterim.

Bir de Handan hanım ben de Parlak mustafa, üçüz çiçeği ve su sümbülünden ev şartlarında saksıda bakabileceğimi düşünerek talibim, varsa tabi.

Adalet Yağcı
27-09-2012, 22:02
Cemo şu sıralar çok meşgul, Ankara'ya gelmek için de can atıyor.
Kendisini kaydetmemi istedi.

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14. Cemo ve oğlu Tuna

Sudenur
27-09-2012, 23:22
Sormayı unuttum, tuz veya şeker perhizinde olan var mı:

Hayır mı? Pasta börek mi getirmeye niyetlisiniz? :p ;) Mekan sahipleri sakınca görmez ise bende yapabilirim bir şeyler.. :) Tatlı, tuzlu, salata tarzı her ne arzu edilirse hazırlayabilirim? :) Bahçe, çiçek işlerine yeni girişmiş biri olarak ne tohum var elimde paylaşabileceğim ne de çelik, çorba da benim de tuzum olursa pek bir mutlu olurum. :o

Yol tarifinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkürler. Ankara'ya ilk geldiğim yıllarda o vakitler arkadaşım olan sevgili eşimle bir kez gitmişliğim var Papazın Bağı'na, güzel mekandı. Katılım listemiz gün geçtikçe artıyor, çok güzel, çok güzel. :)

Not:Aramızda olmanızdan büyük mutluluk duyarız Nesrin hanım. ;)

YeniGine
27-09-2012, 23:47
İstanbul'da ikamet eden BEN; görüyorum ki heyecan, sevinç, mutluluk dorukta... Maşallah, gönlünüzce inşallah (Darısı başıma inşallaah) diyorum.

gilan
27-09-2012, 23:54
Papazın bağını ilk olarak ağaçlar.net toplantısıyla tanımıştım ve çok beğenmiştim. Ne zamandır tekrar gitmek istiyordum. :)

Yalnız sevgili füsunAnk'ın bahsettiği gibi Handan Hanım'ın rahatça gelebileceği bir yer olup olmadığı konusunu netleştirelim. Mekanı detaylı olarak bilenler ya da iletişim kurup sorabilecek olanlar aydınlatırsa iyi olur.
Bir de havanın soğuk ya da yağışlı olma ihtimaline karşı kapalı mekan var mıydı?

gilan
27-09-2012, 23:55
Merhaba yeni üyeyim ben adım Nesrin, iki küçük, çok akıllı uslu, yaramazlık nedir bilmeyen erkek çocukla gelme şansım varsa ben de gelmek isterim.

Bir de Handan hanım ben de Parlak mustafa, üçüz çiçeği ve su sümbülünden ev şartlarında saksıda bakabileceğimi düşünerek talibim, varsa tabi.

Uslusundan yaramazına her türlü ufaklığa kapımız hep açık. ;)

Sudenur
28-09-2012, 00:13
Papazın bağını ilk olarak ağaçlar.net toplantısıyla tanımıştım ve çok beğenmiştim. Ne zamandır tekrar gitmek istiyordum. :)

Yalnız sevgili füsunAnk'ın bahsettiği gibi Handan Hanım'ın rahatça gelebileceği bir yer olup olmadığı konusunu netleştirelim. Mekanı detaylı olarak bilenler ya da iletişim kurup sorabilecek olanlar aydınlatırsa iyi olur.
Bir de havanın soğuk ya da yağışlı olma ihtimaline karşı kapalı mekan var mıydı?

On iki yıl öncesinde çok üşüdüğümü anımsıyorum. ;) Sanırım Ekim-Kasım aylarıydı. Kapalı restaurant bölümü o vakitler vardı da biz mi dışarıda oturmayı tercih ettik yoksa sonradan mı yapılmış aşağıya ekleyeceğim bölüm hatırlayamıyorum. Gençlik işte.. el ele diz dize oturunca soğuk bize dokunmaz diye düşünmüşüz sanırım. :)

334874

Nevin Marangoz
28-09-2012, 00:38
Deniz ya da su manzaralı toplantıyı sevdim. :)

Ulaşım sorununu organize olarak halledebiliriz. Araba ile gelecek olanlar arabası olmayanları merkezi noktalardan alabilir. Ben annemle geleceğim, arabaya 2 (ya da belki 3) kişi daha alabiliriz.

Bir aksilik olmazsa gelebilirsem ben de 4 kişi alabilirim.

YeniGine
28-09-2012, 01:20
Bir aksilik olmazsa gelebilirsem ben de 4 kişi alabilirim.

:( Bariii geçerken de beni alabilseniz... Aklım Ankara Toplantısın da... Ne güzel olurdu.

hanndan
28-09-2012, 07:49
Papazın bağına yıllardır gitmedim, mekanı hatırlamıyorum. Dilerim sevgili Handan arkadaşımızın gelebileceği uygun bir mekandır.

Dost böyle olmalı,,,,
beni düşünmeniz beni çok duygulandırdı.....iyiki tanıyorum sizleri.
Sudenur Hanımın paylaştığı resme bakılırsa, gelemiyorum :(görsellerden baktığım resimlerde bunu gösteriyor,çoğunluk onaylıyor, benim için sıkıntı yaşansın istemem.Kapıdan uğrar tohumları bırakıp geçerim (şu anda küçük emraha bağlamış moddayım yani....) :)

hevesli meraklı
28-09-2012, 08:13
Dost böyle olmalı,,,,
Sudenur Hanımın paylaştığı resme bakılırsa, gelemiyorum :(görsellerden baktığım resimlerde bunu gösteriyor,çoğunluk onaylıyor, benim için sıkıntı yaşansın istemem.Kapıdan uğrar tohumları bırakıp geçerim (şu anda küçük emraha bağlamış moddayım yani....) :)

:)Sayın hanndan. size özelden mesaj attım, yollayabildim mi bilmiyorum?

Asiye
28-09-2012, 08:17
Dost böyle olmalı,,,,

Ama ben sizide tanımak istiyorum.. Başka bir yolu olmalı:(

hevesli meraklı
28-09-2012, 08:28
Ama ben sizide tanımak istiyorum.. Başka bir yolu olmalı:(

Var zaten her zaman bir başka yol;) Yeni Gine için bile ne olmalı diye düşünüyorum ki, Hanndan bana dönüş yaparsa mutlaka buluruz:D

hevesli meraklı
28-09-2012, 09:00
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
15.Nevin Marangoz ve annesi
16............?(hanndan mı, Yeni Gine mi)

Not:Hülyacanaslan, Gülenmelek, Feriha, Coyan, Ahmett62 gelmek istiyorum demişsiniz, sizleri de ekliyelim mi listeye?

hanndan
28-09-2012, 09:02
Hevesli meraklı mesajım ulaştımı acaba?

hevesli meraklı
28-09-2012, 09:17
Hevesli meraklı mesajım ulaştımı acaba?

Evet:D
Biz böyle yazmaya devam edersek arkadaşlar merak edecekler:D Ama sevinecekler galiba.

Müjgan
28-09-2012, 09:19
Bu konuyu dün mekandakilere sordum, hiç bir problem olmayacağını, personelin destek olacağını ifade ettiler :)

Müjgan
28-09-2012, 09:25
Dost böyle olmalı,,,,

Handan'cım, sen ve küçük kızın gelmezse toplantının keyfi olmaz. Durumun malum, ama bunu lütfen ve lütfen senin de dediğin gibi küçük emraha bağlama. Bir şekilde sen orada olacaksın, olmalısın!.

Dediğim gibi, personel o konuda hiç bir sıkıntı olmayacağını, yardım edeceklerini ifade ettiler. Bu yüzden programını bizim aramızda cıvıldayacak şekilde yap e mi?:)

Müjgan
28-09-2012, 09:28
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
22.Yücel Özlem ve eşi Ayşe Özlem

Asiye
28-09-2012, 09:30
Handan'cım, sen ve küçük kızın gelmezse toplantının keyfi olmaz. Durumun malum, ama bunu lütfen ve lütfen senin de dediğin gibi küçük emraha bağlama. Bir şekilde sen orada olacaksın, olmalısın!.

Dediğim gibi, personel o konuda hiç bir sıkıntı olmayacağını, yardım edeceklerini ifade ettiler. Bu yüzden programını bizim aramızda cıvıldayacak şekilde yap e mi?:)

Yaşasın :D demekki handan hanımda aramızda olacak;)

Ben yazışmalardan bunu anlıyorum.

Asiye
28-09-2012, 09:35
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan

Liste gittikce güzelleşiyor, çok heyacanlıyım çok....

Adalet Yağcı
28-09-2012, 09:41
Ankara dışından gelecekler;
THY Yurt içi biletler 44 tl. olmuş, haberiniz olsun.

Tura
28-09-2012, 09:42
......... gelemiyorum [/COLOR]:)

Kaç zamandır sırtımda kimseyi taşımadım...Hele benim gibi bir delikanlı daha varsa...;)

Geliyorsunuz değil mi?

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi

hanndan
28-09-2012, 10:37
Destek olan tüm dostlara teşekkürler,delikanlımızda var,oooo daha ne olsun.

omar
28-09-2012, 12:45
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi

nevsune
28-09-2012, 14:23
Dost böyle olmalı,,,,

Handancım küçük Emrah modlarına girme lütfen. Buraya her duygu ve düşüncemizi yazmıyoruz diye seni yok saydığımızı mı sandın, aşkolsun. Ankara içinde toplanma fikrini destekleyen çoğunluktan biri de benim ama bu seni konuşmadığımız, çare aramadığımız anlamına gelmiyor:) Bizim en sevdiklerimizden biri olduğun gerçeğini ve seni kapının önünden gönderecek bir tek agaclar.net'li olmayacağını bilmen gerekirdi.

Seni, Zeynep Nurdan'ı, gelirse anneciğini görmek hepimizi çok mutlu edecek. Hem sana ve Zeynep'e iyi gelecek o bahçe, inan. Görüşmek üzere:)

gülenmelek
28-09-2012, 15:10
Ekledim sevgili hevesli meraklı ;) Net olmadığı için sona bırakayım demiştim. Hoş, hala netlik yok ama gönlüm gelme taraftarı. Bir aksilik olmazsa orada oluruz ;)

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu

Halil Önen
28-09-2012, 22:41
Ekledim sevgili hevesli meraklı ;) Net olmadığı için sona bırakayım demiştim. Hoş, hala netlik yok ama gönlüm gelme taraftarı. Bir aksilik olmazsa orada oluruz ;)

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
26. Büyük Emrah (http://www.agaclar.net/forum/1023372-post2.htm) :)

Müjgan
29-09-2012, 10:16
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
26. Halil Önen, nam-ı diğer Büyük Emrah

Güler
29-09-2012, 14:54
Sevgili Müjgan, ben malina'yı ikna turlarına başladım ama biraz yardımına ihtiyacım olacak gibi. ;)

Adalet Yağcı
29-09-2012, 15:20
Sevgili arkadaşlar;
Bahçelerimizdeki tohumlar olgunlaşmaya başladı, hazır bir araya gelmişken elimizdeki tohumları da arzu eden arkadaşlarla paylaşacağız.

Benim önerim, yanınızda bolca minik kilitli poşetlerden getirin, peçetelere sarmak zorunda kaldığımız tohumlar çantalarımızda açılıp dökülüyorlar.
Poşetlerin üzerine de ne tohumu olduğunu yazarız.

Sizler için Potentilla, Monarda, Yıldız çadırı, Ekinezya, Rudberkia tohumları getireceğim.
5-6 tane de minik Sinameki fidem var.

Ahmet
29-09-2012, 15:54
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16............?(hanndan mı, Yeni Gine mi)

Not:Hülyacanaslan, Gülenmelek, Feriha, Coyan, Ahmett62 gelmek istiyorum demişsiniz, sizleri de ekliyelim mi listeye?

Sayın Hevesli Meraklı,
Ankara dışından insanlar nasıl katılabilirim diye çaba gösterirken bizim burada olup da katılmamamız saygısızlık olur herhalde, eğer olağanüstü bir durum olmaz ise mutlaka katılacağım. Sincan istikametinden geleceğim, arabada 2-3 arkadaşımız için yerim olur, organize olursak terminalden veya güzergahımda oturanları alabilirim. Forumda sikça takip ettiğim S.Serdar, Denizakvaryumu, Ataman ve daha bir çok deneyimli arkadaşımız da müsait olup katılsalar keşke,

Selam ve Saygılar

loveforlife
29-09-2012, 17:43
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu

Ne diyeyim, harikasınız! Bizim Bursa ekibinden tık yok:(

Ben de gelmek istiyorum...Macerayı fazlaca abartmış mı olurum ki?

Asiye
29-09-2012, 18:33

Kesinlikle abartmış olmazsınız...Bekleriz hem Ankara, Bursa kaç saat ki;)

Ben olsam gelirdim sonra pişman olmak var. Hem listeye baksanıza bütün

duayenler hemen hemen hepsi geliyorlar;);) Kaçırmayın derim.

hevesli meraklı
29-09-2012, 18:45
İyi akşamlar arkadaşlar,

Biz bugün Papazın Bağı'na gittik. 30 yıl önce gittiğim yerden çok farklıydı. O zamanlar tahta masa ve sandalyeler vardı. Ağaçlık bir çay bahçesiydi. Bu sefer ormana giriyormuş gibi hissettik.

Bahçe setler halinde, her set arasında 5-6 basamakla aşağıya doğru iniyor. Basamak olmayan yerde hafif bir eğimle iniyor. Biz kızımla etrafa şöyle bir bakalım derken, yetkili kişi olduğunu öğrendiğimiz Uğur Bey geldi. Telefonda konuştuğum kişi imiş. Sağ olsun çok ilgilendi.

Bize 40 kişinin oturabileceği iki yer gösterdi. Biri genişçe bir alan, diğeri dar uzun bir alan ve bunun üstünde açılabilen tentesi var. Bizim rahat etmemizin sağlanabileceğini belirtti. ''Kapalı yeriniz nerde'' deyince ''yok'' dedi:( Olduğu söylenmişti deyince de ''orayı rezerve etmiyoruz, gelen oturuyor, zaten 20-30 kişilik'' dedi.

20 Ekim'de soğuk olursa, yağmur yağarsa orada 40 kişinin zorda kalabileceğini belirtti. ''16 Ekim'e kadar yine de bir düşünün, bana telefon edin'' diyerek numara verdi.

Arkadaşlar, gözleme, köfte, sigara böreği, patates kızartması ve semaverde çay süperdi:D

Yer tam bizlik, ağaçlar 5 katlı bina boyunda, ördekler etrafta, servis güzel.

Bize göre çok güzel bir yer olsa da, hava şartlarını ve fiziksel koşullarını düşününce mekanın değiştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz:confused: Belki biz fazla ince eleyip sık dokuduk ama herkes kapalı yer olsun diye belirtmişti.

Alternatiflerden Dikmen Vadisine bakmaya gideceğiz yarın. Diğer yerler için ilgilenecek olanların görüşlerini alabiliriz.

Yine de karar sizlerin. Ankara'lı üyeler olarak sizlerin burdan mutlu dönmeniz için gerekeni yaparız, elimizden geldiğince:)

hevesli meraklı
29-09-2012, 18:49

Sayın loveforlife, ben de sizi tanımayı arzu ediyordum. Gelirseniz çok sevinirim, Yaşam arzunuz, yazılarınız sizi tanıma isteği verdi:)

sabah
29-09-2012, 19:21
Merhabalar,

Bir yandan da Altınparkı araştıralım derim.

Mevki olarak tarifi, ulaşımı daha kolay, geniş, betonu çok ama gene de güzeldi.

hevesli meraklı
29-09-2012, 20:20
Merhabalar,

Kapalı alan var mı orda, arkadaşların nerdeyse hepsi kapalı alan olsun istiyorlar. Haklılar tabii, yağmur kadar, güneşin fazlası da rahatsız eder. Ankara'nın sonbaharı belli olmaz:D

Bu gün öğlen saat 1 gibi 6 m2 halımı yıkadım, şu anda saat 21.11, halı kuru gibi, gündüz 32 C imiş. Geçen hafta sonu böyle değildi yani.

Altınparka bakacak biri bize bilgi verebilir.

Bahçelievler son durak denilen yerde, yunuslu havuzun olduğu kavşaktan Anıtkabir yönüne giderken buz pateni salonundan sonra, küçük bir bahçesi olan kafeterya var. Kapalı alanıda var. Epeydir ordan geçmedim, şu an ki durumunu bilmiyorum. Oraya bakabilirim.

hanndan
29-09-2012, 21:30
Merhabalar,

Altınpark ulaşım bakımından cok daha rahat olur,kapalı restorantlarıda var.
Gölbaşı Maya restaurantıda tavsiye ederim göl manzaralı.

Müjgan
29-09-2012, 23:46
Hava güzel olursa papazın bağı olur, değilse fen fakültesi bahçesi açık ve kapalı alanıyla her zaman hizmetimizde... Sevgili herbaryum sayesinde indirim yapma şansımız da var.:) Uzak mekanları düşünmeyelim derim. Hava kapalı olursa ulaşım iyice zorlaşacaktır üstelik...

cemo
30-09-2012, 21:05
Siz dostlarla olmak, cok ama cok güzel olacak. Mekan neresi olursa olsun gideriz:)
Hepinizi cok özledimmmm: )Sabah erken Ankara da olacağım, hepinizi karşılarım inşallah:)
5 Saat yolculuktan sonra nasıl karşılarsam artık:)

Düzeltebildim mi bilmem:)

Sizi seviyorum:)

Özledimmmm i özellikle düzeltmedim, zira özledim sitemizi. O cümle vurgu sadece,imla olarak düşünmeyin:) klavye inglizce olduğundan, imla işaretlerini bulmakta zorlanmaktayım:)

Ankara da görüşmek dileğiyle ve sevgiyle...

Güler
30-09-2012, 21:46
Sevgili cemo, geleceğin haberi hepimizi sevindirdi, bizler de seni özledik.

Uzun zamandır sitede olmadığın mesajından belli oluyor. ;)
Sen de böyle imlâ hataları yaparsan yeni üyler ne yapar kimbilir?

http://www.agaclar.net/forum/1023538-post1236.htm

http://www.agaclar.net/forum/1023710-post1237.htm

Mesajını düzeltir misin, yoksa ben mi düzelteyim? :)

Güler
30-09-2012, 23:25
Sevgili cemo, teşekkür ederim.

Evet, inşallah Ankara'da görüşmek dileğiyle diyelim. ;)

cemo
30-09-2012, 23:30
Sevgili cemo, teşekkür ederim.

Evet, inşallah Ankara'da görüşmek dileğiyle diyelim. ;)
Sizlerle ve tüm Ankara lı dostlarla olmak, bana doping olacak. Sevgiyle, bitkilerle:))

hevesli meraklı
01-10-2012, 09:14
Günaydın herkese, gününüz aydın mutluluğunuz bol olsun:)

Bu başlığın 50 no'lu mesajında mercan ağacı fidelerini isteyen var mı diye teklif etmiştik, ama istekte bulunan olmadı. 4 tanesi bayağı iyi boylandı, diğerleri biraz cılız kaldı onlara göre.

Arzu eden olursa toplantıya getiririz.

Müjgan
01-10-2012, 11:01
Sizlerle ve tüm Ankara lı dostlarla olmak, bana doping olacak. Sevgiyle, bitkilerle:))
O güzelim sohbetleri özledik lo :))

Ahmet
01-10-2012, 15:07

Bu başlığın 50 no'lu mesajında mercan ağacı fidelerini isteyen var mı diye teklif etmiştik, ama istekte bulunan olmadı. 4 tanesi bayağı iyi boylandı, diğerleri biraz cılız kaldı onlara göre.

Kuraya kalmaz ise ilk taliplisi olmak isterim.

Denizardacan
01-10-2012, 16:17
Sn , Hevesli Meraklı ve diğer arkadaşlar.
Herkese merhabalar, benim de bir önerim var mekanla ilgili.
Karyağdı sokakta Rus Konsolosluğunun tam karşısında Antakya yçresel yemekleri yapan Dafne restoran var. Hem kapalı salonu hem de bahçesi olan, çocuklara mini oyun parkı da var.
Yalnız cumartesi gidersek liste fiyatları pahalı gelebilir yine de konuşmak lazım, karar verilirse eşim fiyat listesi alabilir:confused:
Ama günü değiştirir de pazara denk getirisek harika bir hizmet ve brunch karşılığı yanılmıyorsam 25 TL kişi başı ücret öder, çok da memnun kalırız diye düşünüyorum. Ulaşımı çok kolay çok da yakın Kızılay güvenparkın önündeki otobüs duraklarından 427 'ye binince 10 dakika sonra restoranın önünde oluyoruz.
Alternatif olarak sunulur.

dkp
01-10-2012, 16:46

Bu ağacı ve çiçeklerini çok beğeniyorum, keşke yakın olsaydık, bir koşu gelirdik. :o

Müjgan
01-10-2012, 16:57
Papazın bağı mekan olarak ağaçlar net. toplantılarının yapılabileceği güzellikte bir yer olmasına karşın, Ankara Üniversitesi Fen fakültesi bahçesine alternatif olarak düşündüğümüz bir yerdi aynı zamanda...

Kapalı mekanının yetersizliği nedeniyle, hava durumu değiştiğinde bize hizmet veremeyecek durumda olan papazın bağı yerine, yine Fen fakültesi bahçesinde toplanma durumu oluştu. :)
O tarihe kadar şehir merkezine yakın, düz ayak, ağaçlıklı-yeşillikli, kapalı-açık mekanları ile bize uygun bir yer bulunamazsa buluşma yerimiz Ankara Üniversitesi Fen fakültesi bahçesi 'ndeki Akademi Restaurant'ta (http://www.shoppe.com.tr/akademi/index.php?s=)olacaktır. :)

tturt
01-10-2012, 17:07
Sayın Hevesli Meraklı,

Toplantıya katılabilirsek ve aracımında alabileceği büyüklükte ise bir tanesine talibim.

Güler
01-10-2012, 17:54
Hahh haaa, desenize mercan ağacı fideleri de kuraya girecek....;)

hevesli meraklı
01-10-2012, 19:40
Bu ağacı ve çiçeklerini çok beğeniyorum, keşke yakın olsaydık, bir koşu gelirdik. :o

Sayın dkp, uzaklıklar sorun olmamalı; UBYİ'ni başlatan bizleriz, yeter ki dostlar talep etsin ben ve kızım tohumdan üretmeyi çok seviyoruz. Minicik tohumun dünyaya merhaba demesini görmek için neler yapıyoruz bir bilseniz;)

Siz ya adresinizi özele yazınız, ya da Ankara toplantısına gelecek bir dosttan rica edebiliriz. Karar verirseniz bilgim olsun:)

Şİmdiden güle güle büyütün diyelim.

hevesli meraklı
01-10-2012, 20:00
Kuraya kalmaz ise ilk taliplisi olmak isterim.

Sayın Ahmett62, hiç merak etmeyin ilk talipli siz oldunuz, Sayın dkp 2.

Nasılsa toplantıya geliyorsunuz, orda teslim ederiz size mercanınızı :D

hevesli meraklı
01-10-2012, 20:13
Sayın Hevesli Meraklı,

Toplantıya katılabilirsek ve aracımında alabileceği büyüklükte ise bir tanesine talibim.

Umarım katılırsınız.

Fidelerin boyu için fotoğraf çektim ama buraya eklemeyi yapamıyorum.(Kızım düzgün bir şekilde ekler) Gerçi 4 tanesi 50 cm kadar, şimdilik. Diğerleri pek atak yapamadılar:D

Güler Hanımcığım, kurala uymak lazım ama, ben epey önce duyurmuştum kimseden talep gelmemişti. Şimdi talepte bulunan arkadaşlara kuraya gir demek haksızlık olmaz mı:confused:;)

Asiye
01-10-2012, 20:33
Sayın Ahmett62, hiç merak etmeyin ilk talipli siz oldunuz, Sayın dkp 2.

Nasılsa toplantıya geliyorsunuz, orda teslim ederiz size mercanınızı :D

Bende 3. olabilirmiyim acaba;)

hevesli meraklı
01-10-2012, 20:59
Bende 3. olabilirmiyim acaba;)

Sayın Asiye, elbet olursunuz ama 4. olarak, Ahmett62, dkp,
tturt sonra siz.

Sayın Güler Hanım duymasın ama;):D

Güler
01-10-2012, 21:15
Ooohooo, "kura ayıp olur, daha önce ilân ettik" diyorsunuz. Peki benim mesajımdaki anlam ne olacak, o zaman ben tturt'dan sonra olmuyor muyum? :D

Asiye
01-10-2012, 21:22

tturt sonra siz.

Ben 5. oldum galiba;) Benden önce Güler hanım göz kırpmış..:D

hevesli meraklı
01-10-2012, 21:35
Ooohooo, "kura ayıp olur, daha önce ilân ettik" diyorsunuz. Peki benim mesajımdaki anlam ne olacak, o zaman ben tturt'dan sonra olmuyor muyum? :D

Eyvah eyvah 3 diyim mi:D
Sayın Güler ben anlamamışım, o kadar beğendiğim bahçenin sahibi benden fide isteyecek ve ben anlamayacağım:( Acaba o anda aklım nerdeydi ki:confused:
Keşke daha çok tohumla yapsaydım, daha çok dostla paylaşırdım ve daha çok mutlu olurdum;)

hanndan
01-10-2012, 21:56

tturt sonra siz.

Veeee,,, 5. olarak bende talibim mercan ağacına :D

Asiye
01-10-2012, 22:06

hanndan hanım ben 5 olunca siz 6. oluyorsunuz:( Güler hanım yukarılardan göz kırpmış.

Gönül ister ki 1. sırayı verelim ama, ben 4 ten 5 terfi ettim;); malesef sizde 6

Bayağı karışık bir matematik sorusu oldu galiba:D:D

hevesli meraklı
01-10-2012, 22:14

:D Aman aman bu nasıl bir mutluluk. Sayın Handan, siz 6. oldunuz.

1-Ahmett62
2-dkp
3-Güler
4-tturt
5-Asiye
6-hanndan

Yavrularım yerlerini buluyor:) Dünyaya getirmek benden, büyütmek sizlerden.

Bu arada melisa çeliklerini bekleyen arkadaşlar da merak etmesinler, kargo ile isteyenlere ve toplantıda alacaklara unutmadığımızı belirtiyim. Ufak bir kaza geçirdiler, 20 kadarı telef oldu. Ankara akşamları çok serin olduğu için içerde tutuyordum. Toplantı yaklaşıyor diye telaşlandım ve akşam üzeri güneş alsınlar diye tül arkasında olacak şekilde terasın kapısı önüne getirdim. Akşam karanlıkta eşim kapıyı kapamaya giderken çarpmış ve saksı bidonun üzerinden kayıp düşmüş. O anda eşim telaşla saksıyı kaldırırken çelikler hasar görmüş:( Adamcağız dizinin ağrısıyla uğraşırken, ben eyvah çeliklerim diyemedim:o

gilan
02-10-2012, 10:33
Hem listeye baksanıza bütün

duayenler hemen hemen hepsi geliyorlar;);)

Çok heyecan verici, değil mi? ;)

gilan
02-10-2012, 10:35

Eğer sağlığınız ve de doktorunuz izin veriyorsa sizi görmek bizleri çok çok mutlu eder sevgili loveforlife. :)

hevesli meraklı
02-10-2012, 10:57
2012-10-02 Salı
Az Bulutlu 28°C 11°C

2012-10-03 Çarşamba
Gök Gürültülü Sağnak Yağmur 25°C 9°C

2012-10-04 Perşembe
Sağanak Yağış 25°C 7°C

2012-10-05 Cuma
Çok Bulutlu 24°C 9°C

2012-10-06 Cumartesi
Az Bulutlu 23°C 10°C

2012-10-07 Pazar
Gök Gürültülü Sağnak Yağmur 20°C 8°C

2012-10-08 Pazartesi
Çok Bulutlu 19°C 7°C

2012-10-09 Salı
Yağmurlu 17°C 1°C

2012-10-10 Çarşamba
Çok Bulutlu 15°C 6°C

2012-10-11 Perşembe
Çok Bulutlu 18°C 4°C

2012-10-12 Cuma
Az Bulutlu 18°C 8°C

2012-10-13 Cumartesi
Yağmurlu 17°C 7°C

2012-10-14 Pazar
Güneşli 21°C 6°C

2012-10-15 Pazartesi
Yağmurlu 17°C 8°C

2012-10-16 Salı
Bulutlu 18°C 8°C

:(

Arkadaşlar şu meteorolojinin ettiğine bakar mısınız?
Bir hafta önce baktığımda Ankara için 1-15 Ekim parçalı bulutlu ama güneşliydi.
Bir de bugün dediklerine bakın.
Hangisine inanalım:(

Asiye
02-10-2012, 11:11
Kapalı mekan şart oldu sanırım.

gilan
02-10-2012, 11:16
Gidişat kötü desenize. :)

Neyse, biz birbirimizi bulalım da kötü giden hava olsun... Ama evet, kapalı mekan şart gibi duruyor.

Dün ve bugün ne de çok sevinmiştim, yazı kaçırmamışım diye. Son günleriymiş meğerse. :p

hevesli meraklı
02-10-2012, 11:31
Evimin durumu uygun olsa (terasların derz dolgusu ve çatının yalıtımında ki sorunlar giderilecek) gelin bize diyeceğim, 6x5 ölçüsünde 2 teras var:)
Bir tarafa sigara içenler diğer tarafa içmeyenler....Hımmm, kapalı yer derseniz 5x5 ölçüsünde ahşap bir salon emrimize amade:D

Bu sefer olamıyor ama sizleri misafir etmekten mutluluk duyacağız:)

Tura
02-10-2012, 14:06
............ sizleri misafir etmekten mutluluk duyacağız:)

Size iki kelimeli nic az geliyor....nicinize bir üçüncü kelimeyi eklemenin tam sırası.

Adalet Yağcı
02-10-2012, 14:18
Arkadaşlar şu meteorolojinin ettiğine bakar mısınız?
Bir hafta önce baktığımda Ankara için 1-15 Ekim parçalı bulutlu ama güneşliydi.
Bir de bugün dediklerine bakın.
Hangisine inanalım:(

Sevgili hevesli meraklı;
Siz meteorolojiye bakmayın, sadece son üç günü tutturabiliyorlar :)

Geçen yıl Fenerbahçede yaptığımız toplantıda da çok soğuktu bir de yağmur yağıyordu, buna rağmen ellerde şemsiyelerle herkes mutluydu.

Siz hiç telaşlanmayın, göreceksiniz her şey çok güzel olacak.

serdarca06
02-10-2012, 14:25
sayın gilan tam tarih belli oldumu.

Tura
02-10-2012, 14:27
Geçen yıl Fenerbahçede yaptığımız toplantıda da çok soğuktu bir de yağmur yağıyordu..........

Ama siz hastalanmıştınız.

cefrin
02-10-2012, 18:05
merhabalar ben cefrin nin ikiziyim cefrin ankara da hacettepe üniversitesinde ben de istanbuldayım onun interneti olmadığı için ben yazıyorum toplantının açık adresini verebilir misiniz hacettepe üniversitesine ya da balgat a ne kadar yakın hacettepeden nasıl gidilir anlatabilir misiniz cefrin yeni ankaraya gittiği için pek yol bilmiyor yardımcı olursanız sevinirim

Tuğçe
02-10-2012, 20:50
Merhabalar,
Tam tarih ve mekan belli mi acaba? Gelmeyi çok isterim fakat Elvankent Etimesgut tarafından otobüs kullanacağım için merkezi bir yer olmadığı sürece gelmem mümkün gözükmüyor. Başlığı takipte olacağım :)

Adalet Yağcı
02-10-2012, 21:41
Ama siz hastalanmıştınız.

Yok yok hastalanmadım, sadece çok üşümüştüm :)
Dostlarımın sıcacık sohbetleri ve çayla kendime gelmiştim.
Bu sefer daha tedbirli olacağım ;)

füsunANK
02-10-2012, 22:12
Adalet ablacım, seni görecek olmak beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor , bilgine ;)

Nevin Marangoz
03-10-2012, 00:25
Tuğçe Etimesgut veya Elvankent olması önemli değil.Bakanlıklardaki üst geçidin bulunduğu yerden kalkan Gaziosmanpaşa (GOP) veya Kırkkonaklar otobüsleri Papazın Bağının önünden geçer.Binerken şoföre de sorarsan endişesiz gidersin Papazın Bağına ...
Öyle gidemem demek var mı?

Müjgan
03-10-2012, 08:51
Konunun ilk mesajına bakabilirsiniz.

173 NO'LU MESAJI DA (http://www.agaclar.net/forum/1025745-post173.htm)ÖNE ALALIM BARİ, HALA PAPAZIN BAĞINA GİDİLECEĞİNİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZ VAR :)

"Papazın bağı mekan olarak ağaçlar net. toplantılarının yapılabileceği güzellikte bir yer olmasına karşın, Ankara Üniversitesi Fen fakültesi bahçesine alternatif olarak düşündüğümüz bir yerdi aynı zamanda...

Kapalı mekanının yetersizliği nedeniyle, hava durumu değiştiğinde bize hizmet veremeyecek durumda olan papazın bağı yerine, yine Fen fakültesi bahçesinde toplanma durumu oluştu. :)
O tarihe kadar şehir merkezine yakın, düz ayak, ağaçlıklı-yeşillikli, kapalı-açık mekanları ile bize uygun bir yer bulunamazsa buluşma yerimiz Ankara Üniversitesi Fen fakültesi bahçesi 'ndeki Akademi Restaurant (http://www.shoppe.com.tr/akademi/index.php?s=fotogaleri)olacaktır. "

Adalet Yağcı
03-10-2012, 12:23
Adalet ablacım, seni görecek olmak beni heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor , bilgine ;)

Beni de heyecanlandırıyor Füsun'cuğum.
Çok az kaldı, hayalimizde canlandırdığımız dostlarımızı ete kemiğe bürünmüş gerçek kişiler olarak görmek çok güzel olacak.

Adalet Yağcı
03-10-2012, 13:09
Bu gülün çeliğinden isteyen var mı?

336049

Tırmanıcı, tüm yaz salkımlar halinde açan kokusuz bir gül.
İsteyenler adedince çelik getireceğim.

Asiye
03-10-2012, 13:22
Ben istiyorum

cefrin
03-10-2012, 16:31
cefrin için de bir tane getirir misiniz

hevesli meraklı
03-10-2012, 16:44
Biz de isteriz:D
Biz dedik ama anne-kız:1 diye.......
Şimdiden teşekkür ederiz:)

Adalet Yağcı
03-10-2012, 17:58
Anlaşıldı efendim, beğeneceğinizi biliyordum zaten :)

1-Asiye
2-Cefrin
3-Hevesli-Meraklı
4-....

Adalet Yağcı
04-10-2012, 21:51
Ne oldu?
Heyecan bitti mi? Nerdeyse 28 saattir tek mesaj yazılmamış :(

Asiye
04-10-2012, 22:20
Heyecan bitermi, dört gözle o günü bekliyorum. Bütün arkadaşları burada yazdıkları ve paylaştıklarıyla tanıyorum. İlk gerçek karşılaşma benim için çok önemli.

Kısacası ben çok heyecanlıyım;)

Serpent
04-10-2012, 23:28
Sayın hevesli meraklı haber vermese bu toplantı dikkatimi çekmemişti.

Ben de listeye dahil olayım.

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
27. Serpent

Serpent de kim mi? Hani şu dev bal kabağını bu yıl yetiştiren.

Eğer iş nedeniyle bir seyahatim olmazsa katılmaya çalışacağım.

Saygılar..

Sudenur
05-10-2012, 00:02
Küt küt atıyor kalbim, bugün sevgili gilan'la tanıştım. Düşündüğümden de tatlı, güzel mi güzel, "Ahh keşke ben de bu kadar zayıf olabilsem.." dedirtecek kadar fit'ti maşallah. ;) Oturduk, konuştuk, yedik, içtik, sohbetler ettik, zaman aksın gitsin istemedim. Sizlerle de öyle olacağına eminim. :) Haa bu arada, hemen her konu da olduğu gibi yol yön bulma konusunda da pek yetenekli maşallah, eliyle koymuş gibi buluverdi evimi. ;)

Tura
05-10-2012, 08:49
Özellikleri artıyor

Eski bildik özellikler

Güzel insan
Bitki delisi
Çiçek heveslisi
Organizatör
Araştırmacı
Hayal yönlendiricisi
Peyzaj düzenlemecisi
Doğa fotoğrafcısı
Amerikan temsilcimiz

Yeni eklenen özellikler

Küt- küt kalp attıran
Tatlı
Güzel
Fit
Zaman öğütücüsü
Yol bulucu
.........
...........

gilan
05-10-2012, 12:23
:o:o:o

Tura
05-10-2012, 12:27
Biliyoruz zaten...O özellik değil ki.

TuRaÇ
05-10-2012, 17:47
Az kaldı az.Gitikçe heyecanlanıyorum; zira aynı pencereden baktığım değerli arkadaşlarımla aynı ortamda olacağım.Küçük oğlumun söylemiyle OLEYYYY '!!!

herbaryum
08-10-2012, 14:13
Yer konusu kesinleşti mi? Tandoğan Kampüsü içinde daha önce iki defa toplandığımız bir mekan var. Tenis kortlarının yanındaki mekanın yeni işletmesi ile güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Karar verirsek yer ayırtabilirim. Şu anki ismi "Keyifli Bahçe".

Müjgan
08-10-2012, 16:09
Evet sevgili herbaryum, orası için rezervasyon yaptırsan iyi olacak. Mevsimsel nedenlerle kapalı bir mekan bulmak zor :)

nevsune
08-10-2012, 17:09
Müjgancım, yeni mekanımızı (eskisini anca öğrendiydim yahu) da gelincikler misin;)

Güler
08-10-2012, 17:10
Şu an Manyas'da şakır şakır yağmur var. Ama öyle güzel yağıyor ki çayımı alıp pencere önüne geçtim.

Kapalı alan da olan bir yer iyi olacak gibi. :)

nevsune
08-10-2012, 17:15
Şu an Manyas'da şakır şakır yağmur var.
Yağmur telefonları da kesmiş zahir, ulaşılamıyorsun:)

Buralarda da hazır bekliyor bulutlar, yağmuru indirdim, indiricem diyor. Kapalı mekan bence de şart oldu.

Halil Önen
08-10-2012, 17:43
...
Buralarda da hazır bekliyor bulutlar, yağmuru indirdim, indiricem diyor.

diyordu, burada da...:)

(birkaç tane atıştırınca kahvemi ve sandalyemi kaptığım gibi bahçenin ortasına oturdum; söz verdim iliklerime kadar ıslanacaktım...)

ama demedi... :( 130 günü geçti özledim 'o'nu...

nevsune
08-10-2012, 17:56

(birkaç tane atıştırınca kahvemi ve sandalyemi kaptığım gibi bahçenin ortasına oturdum; söz verdim iliklerime kadar ıslanacaktım...)

Konuyu bilmediğim için yabancı kaldım ama işin içinde özlem varsa hüzün de var demektir.

Belki bir gün der, belli mi olur. Umudu kesmemek gerek:)

Müjgan
08-10-2012, 17:57

Öyle kahveyi alıp, bahçenin ortasına oturunca yağmıyorsa, siz kesinlikle toplantıya katılın derim. Vardır bi hikmeti, bundan biz de sebeplenelim bari :))

Müjgan
08-10-2012, 17:58
Müjgancım, yeni mekanımızı (eskisini anca öğrendiydim yahu) da gelincikler misin;)

Herbaryumun sözünü ettiği, sanırsam hani senin hep anlamamakta direndiğin, aslında bildiğin o camekanlı mekan. :D

Ama gelincikleriz yani bitaraftann :))

feriha
08-10-2012, 18:26
Halil Bey yağmuru çok özlemiş, yağar diye kahvesini alıp bahçenin ortasına sandalyeyi koymuş doyasıya ıslanmak amacıyla beklemiş beklemiş yağmamış..:p

Kahve kolay bir sandalye koyduk mu Keyifli Bahçenin önünde Ankara yağmuruyla bu isteği gerçekleşebilir sanki..

Halil Önen
08-10-2012, 21:04
...
Kahve kolay bir sandalye koyduk mu Keyifli Bahçenin önünde Ankara yağmuruyla bu isteği gerçekleşebilir sanki..

Ben köyümün yağmurlarında ıslanmak istiyorum...;)

Yassıtaş Köyü - Erhan Güleryüz Köyümün Yağmurları - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=FSoOV4ZrUrY)

(güzel Ankara'mın yağmurunu, karını da bilirim ve severim; 1981/82 yılında askerliğimi _en büyük bölümünü yaptığım Ahlatlıbel Hv.Rd.Üs_ ve gezdiğim yerlerini çok özledim...

ama bu yaz Aliağa'ya 'uzun ince bir yol'' dan gelip '' gidiyorum gündüz gece'' diyen bir Manisalı güzel var ki...

DOĞA İÇİN ÇAL 2 - UZUN İNCE BİR YOLDAYIM - HD - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=2UcbHrcFN7c&feature=relmfu)

ve bana 500 m ileride halk plajında denize girip gitmişti...dün akşam deniz; sudan çıkmış balık gibiydi, unuttu seni, dedi...;)

Tura
08-10-2012, 21:09
Uçandan, konandan haberiniz var.

Bu çok büyük bir suç.

Cezasını kitaplar yazmıyor.

Onun içindir ki...gönülün kesdiği acımaz ama... kanar durur.

Zafer İnandıklı
08-10-2012, 21:27
Epiphyllum Oxpetalum (bir gecelik gelin) i olmayanlar, toplantınıza çelik gönderilecektir.
Bir liste yapabilirmisiniz.

gülenmelek
08-10-2012, 21:32
Sizin herkese gönderdiğinizi bildiğim halde bir türlü isteyememiştim. Bu cömertliğiniz için teşekkür ediyor ve kabul ederseniz ben de rica ediyorum ;)

1-gülenmelek

Güler
08-10-2012, 21:42
Sevgili arkadaşlar, gönlü zengin arkadaşımız Zafer İnandıklı sizlere de Bir gecelik Gelin çeliklerinden göndermek istiyor.
Bana mesaj atıp kime gönderebilirim diye sordu. feriha'nın adresi varmış kendisinde ama içinizden bu dağımı yapmak isteyen gönüllü varsa lütfen Zafer Bey'le irtibat kursun.

Tura
08-10-2012, 22:26
1-gülenmelek
2 -tura

hevesli meraklı
08-10-2012, 23:27
Epiphyllum Oxpetalum (bir gecelik gelin) i olmayanlar, toplantınıza çelik gönderilecektir.

Sayın Zafer İnandıklı,
Güzel teklifiniz bizi sevindirdi. Kızıma bu çiçek keşke bizde de olsa diyordum. Sanki sesimi duydunuz:)

1-gülenmelek
2-tura
3-hevesli meraklı

diyerek sıraya girip içten teşekkürlerimizi yolluyoruz. Az veren candan demişler.

Asiye
09-10-2012, 07:53
1-gülenmelek
2-tura
3-hevesli meraklı
4-Asiye

Teşekkür ediyorum. Çok düşüncelisiniz.

feriha
09-10-2012, 14:26
1-gülenmelek
2-tura
3-hevesli meraklı
4-Asiye
5-feriha

Çok teşekkür ederiz Zafer Bey. Keşke siz de gelebilseniz.. Bu vesile ile görüşmüş olurduk. Çelikleri memnuniyetle dağıtırım.

hasan veli
09-10-2012, 14:51
Bitki seven kişilerle her zaman tanışmak isterim. eşim ve küçük kızımla bende katılmak isterim.

loveforlife
09-10-2012, 21:04
28. ???????????
Beni AŞTİ'den kim karşılar?

hevesli meraklı
09-10-2012, 21:38
28. ???????????
Beni AŞTİ'den kim karşılar?

BEN BEN BENNNNNN, gelmenize çok sevindim:D
Sanki 40 yılık arkadaşımı göreceğim gibi,aklıma Nazan Öncel'in şarkısı geldi mesajı okuyunca.

HAY HAY
O senin neyin olur derlerse
Gülüm olur, balım olur diyeceğim
Sevgilim sevgilim diyeceğim
O benim kalbimi isterse
Seve seve veririm diyeceğim

Tarkan: Kedisini, köpeğini, dolaptaki ceketini, pabucunu,
terliğini, duvardaki resmi

Ne varsa alsın
Toplasın gelsin
Benim için gelsin
İsterse kalsın

Hay hay buyursun gelsin
Hay hay temelli kalsın
Hay hay buyursun gelsin
Hay hay beni seven gelsin
Hayy hayy...

Gözüm olur, yaşım olur diyeceğim
Yazım olur, kışım olur diyeceğim
O bunun aksini söylerse
Bir bildiği vardır diyeceğim

Ne varsa alsın
Toplasın gelsin
Benim için gelsin
İsterse kalsın

Hay hay buyursun gelsin
Hay hay temelli kalsın
Hay hay buyursun gelsin
Hayy hayy...

serkan_istanbul
09-10-2012, 21:47
Vallahi toplantınızı kıskandım kendi adıma sen güler abla istanbulu geç ankaralara git yolunuz açık olsun efendim ama biz istanbullu üyeleride unutmayınız lütfen ama. çat çat çat lıyorum.

loveforlife
09-10-2012, 21:51
BEN BEN BENNNNNN, gelmenize çok sevindim:D
Sanki 40 yılık arkadaşımı göreceğim gibi,aklıma Nazan Öncel'in şarkısı geldi mesajı okuyunca.

Ne varsa alsın
Toplasın gelsin
Benim için gelsin
İsterse kalsın

Hay hay buyursun gelsin
Hay hay temelli kalsın
Hay hay buyursun gelsin
Hayy hayy...

Ben de sizi tanımayı çok çok çok......................... istiyorum! Yoksa şartları zorlayıp gelmek için bu kadar çaba sarf etmezdim. Çok büyük bir heyecan.

İbn-i Sina'da o kadar çok yattım ki, Ankara deyince pek de iyi şeyler canlanamıyor anılarımda. Ankara'yı ilk defa bu kadar çok seveceğim ve güle oynaya Ankara'ya gideceğim bence... Ama kedimi getirmeyeyim ben yine de. Yoksa minik cadım her yeri birbirine katıp çıkıp başımın üzerinde yatar maazallah! Bir de annesi zannedip emmeye çalışması cabası:D

hevesli meraklı
09-10-2012, 21:52
Vallahi toplantınızı kıskandım kendi adıma sen güler abla istanbulu geç ankaralara git yolunuz açık olsun efendim ama biz istanbullu üyeleride unutmayınız lütfen ama. çat çat çat lıyorum.

:D:D:D
Vallahi çatlamakla olmuyor, Güler hanım gördü ki Ankara grubu pek bir heyecanlı(şekilA:hevesli meraklı gibiler) ne yapsın, İstanbul'u koydu beklemeye bize geliyor:p

Not: Kıskanma ne olur, çalış senin de olur:D

Ekleme: Siz de gelin:D

hepgül
09-10-2012, 22:29
İzmirde Hoya Gönüllüleri Toplantısına yetişemedim :(

Ankaraya gidiyorum diye sevindim. Ama tarihe bakarmısınız !

20 Ekim akşamı Ankara gidiş. 5 Kasım akşamı İzmir dönüş. Bu ne şans böyle :(

Ankara toplantısınada yetişemiyorum :(:(:(

Güler
09-10-2012, 23:14

Sakın gönül koyma sevgili serkan_istanbul, bu toplantı bir nevî gilan'ın dönüşü adına tertiplendi. Gilan daha Amerika'dayken geldiğimde bir toplantı yapalım dedi diye düşünülmüştü.
Ankara'lı dostlar da uzun zamandır bir toplantı istiyorlardı, hem onların toplantıları da bir başka oluyor, çok keyif alıyorum.
Yeni yeni arkadaşlar da gelecekler....

Sen hiç merak etme, inşallah en kısa zamanda İstanbul toplantısı da yaparız. :)

s.serdar
10-10-2012, 01:45
Bu yıl maalesef yaz tatili yapamamıştık. Bu nedenle 20 Ekim-29 Ekim arası Kurban ve Zafer bayramlarını birleştirip bir iki öncesinini de katıp, Alanya'daki yazlığa kaçma planı yapmıştım.

Ancak 20 Ekim'de ki bu toplantıya Ankara dışından da katılan değerli üyelerin olduğunu anlayınca, proğramımı değiştirip 20 Ekim Cumartesi günümu bu toplantıya angaje ettim. Dolayısı ile katılım listesine adımı ekleyip aşağıdaki gibi güncelliyorum.

2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
27. Serpent
28. Serdar

Ancak bu toplantılara ilk defa katılacağım için soracağım bazı hususlar olacak. Bilgisi ve deneyimi olanlar yanıtlar ise sevinirim.

1. Toplantının moderatörü var mı?
2. Toplantının bir gündemi var mı?
3. Forumda nick kullanan üyeleri nasıl tanıyacağız. (Yakalarımızda forumdaki nick ve gerçek isimlerimizi belirten isimlikler olacak mı?
4. Kılık kıyafet mecburiyeti var mı?
5. Toplantıda konuşulan husular için tersimat, tutanak veya toplantı notu düzenleniyor mu?
6. Toplantı; bir masa başına çakılıp kalıp, salt masada bulunan diğer üyelerle ilişki ilişki kurmak şeklinde mi başlayıp devam edecek? Yoksa masa başına oturmadan önce ayakta gezinip çokça üye ile tanışma ve ve sohbet etme imkanı olacak mı?
7. Toplantının başlangıç ve bitiş saati nedir?
8. Otomobilimizi Fakülte bahçesine sokabilecekmiyiz? Araç park sorunu olabilecek mi ?

Saygılarımla.

loveforlife
10-10-2012, 06:33

1-gülenmelek
2-tura
3-hevesli meraklı
4-Asiye
5-feriha
6-loveforlife

şimdiden sonsuz şükranlarımla...:)

Yeşil2
10-10-2012, 07:37
2. Sudenur ve kızı
3. gilan ve annesi
4. Güler ve eşi
7. cefrin
8. Beyaz Gece
9. Asiye
10.Bengisu2
11.Turaç ve eşi
12.FüsunANK
13.Denizardacan
14.Cemo ve oğlu Tuna
16.hanndan ve kızı
17.Yeni Gine
18.Nevsune
19.Feriha
20.Herbaryum
21.Müjgan
23.Tura ve eşi
24. Omar ve eşi
25. Gülenmelek ve oğlu
27. Serpent
27. Serdar
28. Gcd (Eşimi ikna edebilirsem ikimiz geleceğiz) :)

gülenmelek
10-10-2012, 08:33
Çok hoş, gittikçe güzelleşiyor liste ;)

İnşallah sonbaharda Ankara ekibine ek olarak Adalet Hanım, Güler abla ve jineop'un da katılımıyla hepberaber bir buluşma ayarlayabiliriz.
Adalet Hn. ve Güler Hn. geliyor ;) Keşke Sn. jineop da aramızda olabilse :confused:

Güler
10-10-2012, 08:44
Sevgili s.serdar'ın sorularına Ankara ekibi cevap verecektir mutlaka ama ben kendi bildiğimi yazayım.
Toplantı bir sohbet, tanışma niteliğinde oluyor ama yine de sayın herbaryum bahçe içinde kısa bir bilgilendirme yürüyüşü içinde bizlere oradaki ağaçları, bitkileri tanıtıyor.
Belirli bir gündem ve modarötör de yok. Üyeler yaka kartı takarak hem nicklerini hem de adlarını yazıyor. İstediğiniz grupla dolu dolu sohbete dalabiliyorsunuz.
Kıyafet mecburiyeti var tabii; üzerinize mutlaka agaclar.net'in Doğa İçin Çal tişörtlerinden giyeceksiniz hatta eşiniz bile giyecek dersem de inanmayın.
Nasıl rahat ediyorsanız öyle takılın.

gilan
10-10-2012, 09:57
7. Toplantının başlangıç ve bitiş saati nedir?
8. Otomobilimizi Fakülte bahçesine sokabilecekmiyiz? Araç park sorunu olabilecek mi ?

Diğer sorulara Güler Abla cevap vermiş. :) Bu ikisi için de:

7. 12.00'de buluşuyoruz. Belli bir bitiş saati yok. Sohbetin gittiği yere kadar. :)
8. Sevgili Herbaryum kampüs girişine toplantı olduğu bilgisini veriyor, arabayla girebiliyorsunuz. İçeride park edebiliyorsunuz.

serkan_istanbul
10-10-2012, 10:55
Asla gönül koymadım ben abla asla sadece içimden öyle yazmak geldi. Boğa burcu kızkanç olur ama ben değilim sadece çatır çatır çatladım yalan deil.