View Full Version : Karahan / Kaktüs ve Sukulentlerim
Herkese merhaba.
Öncelikle Sakaki Jr. olan kullanıcı adımı, babamın kullanıcı adıyla karışmaması için Karahan olarak değiştirdiğimi söylemek istiyorum.
Tatildeyken babamla beraber topladığımız deniz kabuklarını kullanarak, ekeceğimiz kaktüs ve sukulentlerim için saksı yapmaya başladık ve birkaç tanesini bitirdik. Aslında elimizdeki plastik saksıları süsleyerek yeni saksılar yaptık.
Bugun bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim:
Kullandığımız malzemeler: Babamın eskiden kullandığı bir silikon tabancası ve silikon uçlar, deniz kabukları, plastik küçük bir saksı ve bir sprey vernik.
329344
Silikonu ısıtıp eriterek deniz kabuklarına sürüp saksıya yapıştırıyoruz:
329345
Böyle bir şekil verdik:
329346
Bitmek üzere:
329347
Vernikten önceki son hali:
329348
Vernikledikten sonraki hali:
329349
Saksı dibine küçük taşlarımızı yerleştirdik:
329350
Haworthia Concolor bitkimizi içine ektik:
329351
Ektikten sonra yüzeye küçük çakıllar koyduk:
329352
Ve sonunda bitirdik:
329353
Bitirdiğimiz bir kaç saksı daha var. Onları da daha sonra paylaşacağım.
Gül-bahar
03-09-2012, 22:16
Güzel bir çalışmayla sayfanı açtın sevgili Karahan hayırlı ugurlu olsun. Saksı farklı orijinal olmuş, ekili bitkiyle hakikatten çok şık. Eminim ki sırada birçok güzellikler var. :)
sayfan hayırlı olsun karahan ellerine sağlık, güzel bir el emeğiyle karşıladın bizleri, inşallah diğer çiçeklerinide görürüz artık:))
Sırada daha neler var bir bilseniz!
Artık bitkilerin bakımı konusunda bir yardımcıya da kavuşmuş oldum doğrusu. :)
Bitkilerle ve çocuklarla aynı anda beraber olmak daha bir güzel oluyor.
ellerinize sağlık saksı çok dekoratif olmuş. düşünüp yapmak birde ortaya böyle güzel bir sonuç çıkınca keyfi bambaşka oluyordur .
Sayfanız hayırlı olsun.Malzemeleri güzel kombine etmişsiniz.Ellerinize sağlık...
Ayşe Derin
04-09-2012, 16:17
Sevgili Karahan;
Seni kutluyorum, evet emeğin ve saksı-bitki kombinasyonun çok güzel.
Ama asıl takdir, yazı üslubun, güzel imlân ve yaşına rağmen bizlerle birlikte olmana.Ben sana bayılıyorum.
En gencimiz Sen misin yoksa?
loveforlife
04-09-2012, 17:34
Sevgili Karahan,
Dilimize de en az bitkilere verdiğin kadar değer veriyor olduğunu görmek gerçekten çok güzel. Sanırım "çırak ustayı geçer", "boynuz kulağı geçer" söylemlerine güzel bir örnek teşkil edeceksin. Sevgili Sakaki'yi de bu konuda ayrıca kutlamak isterim.
Sayfan hayırlı olsun... Güzel paylaşımlarının devamını iple çekeceğim doğrusu.
Güzel bir çalışmayla sayfanı açtın sevgili Karahan hayırlı ugurlu olsun. Saksı farklı orijinal olmuş, ekili bitkiyle hakikatten çok şık. Eminim ki sırada birçok güzellikler var. :)
Teşekkür ederim :)
Evet sırada daha çok var ama saksıları yavaş yavaş yapıyoruz. Bittikçe paylaçacağım. ;)
sayfan hayırlı olsun karahan ellerine sağlık, güzel bir el emeğiyle karşıladın bizleri, inşallah diğer çiçeklerinide görürüz artık:))
Teşekkür ederim GÜLSEN abla.
En kısa zamanda diğerlerini de ekleyeceğim.
ellerinize sağlık saksı çok dekoratif olmuş. düşünüp yapmak birde ortaya böyle güzel bir sonuç çıkınca keyfi bambaşka oluyordur .
Sağolun. Babam da yardım edince daha güzel oldu :)
Sayfanız hayırlı olsun.Malzemeleri güzel kombine etmişsiniz.Ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim :)
Zaten deniz kabukları kendi başlarına bile çok güzel.
Sevgili Karahan;
Seni kutluyorum, evet emeğin ve saksı-bitki kombinasyonun çok güzel.
Ama asıl takdir, yazı üslubun, güzel imlân ve yaşına rağmen bizlerle birlikte olmana.Ben sana bayılıyorum.
En gencimiz Sen misin yoksa?
Teşekkür ederim Ayşe abla.
Annem öğretmen, babamın da işi dillerle ilgili olduğu için güzel yazmam ve konuşmam için bana hep destek oluyorlar.
En genç ben miyim bilmiyorum. ;) 9 yaşındayım :)
8 yaşında olan yoksa ben en gencimdir o zaman. :)
Sevgili Karahan,
Dilimize de en az bitkilere verdiğin kadar değer veriyor olduğunu görmek gerçekten çok güzel. Sanırım "çırak ustayı geçer", "boynuz kulağı geçer" söylemlerine güzel bir örnek teşkil edeceksin. Sevgili Sakaki'yi de bu konuda ayrıca kutlamak isterim.
Sayfan hayırlı olsun... Güzel paylaşımlarının devamını iple çekeceğim doğrusu.
Teşekkür ederim
Zaten babam düzgün yazıp konuşmam konusunda beni hep uyarıyor. ;)
Ama babamı geçmek için 3 dil daha bilmem gerekiyor. :p
En kısa zamanda yeni bitkilerimi eklemeye çalışacağım.
Ugurgrkn
04-09-2012, 23:22
Elinize sağlık çok hoş saksı yapmışsınız.
Ayşe Derin
05-09-2012, 07:47
Teşekkür ederim Ayşe abla.
Annem öğretmen, babamın da işi dillerle ilgili olduğu için güzel yazmam ve konuşmam için bana hep destek oluyorlar.
En genç ben miyim bilmiyorum. ;) 9 yaşındayım :)
8 yaşında olan yoksa ben en gencimdir o zaman. :)
Karahan, sevgili küçüğüm;
Allah nazardan esirgesin, maşallah sana.Anne-baban ve güzel ailenle çok mutlu, sağlıklı, başarılı bir ömür diliyorum. Belli ki, gurur duyulacak bir genç-yetişkin olacaksın.
9 yaşında olduğunu biliyorum, siteye yeni üye olduğumda Jr.Sakaki başlığınla ilk gönlümü kazanan sen olmuştun, çok özel bir çocuk olduğunu anlamıştım o zaman da, yanıltmadın beni.
Deniz kabukların bitince, makarnaları saksıya yapıştırıp boya ve vernikle yeni saksılar deneyebilirsin.Ne dersin?
Artık benim en popüler üyem sensin, merakla izleyeceğim.
Yumuk ellerinden öpüyorum, sevgiler yavrum...
Sırada daha neler var bir bilseniz! .
Hoş geldin sevgili Karahan, sayfan hayırlı olsun. Sıradakileri de merakla bekliyoruz. ;)
Karahan, sevgili küçüğüm;
Allah nazardan esirgesin, maşallah sana.Anne-baban ve güzel ailenle çok mutlu, sağlıklı, başarılı bir ömür diliyorum. Belli ki, gurur duyulacak bir genç-yetişkin olacaksın.
9 yaşında olduğunu biliyorum, siteye yeni üye olduğumda Jr.Sakaki başlığınla ilk gönlümü kazanan sen olmuştun, çok özel bir çocuk olduğunu anlamıştım o zaman da, yanıltmadın beni.
Deniz kabukların bitince, makarnaları saksıya yapıştırıp boya ve vernikle yeni saksılar deneyebilirsin.Ne dersin?
Artık benim en popüler üyem sensin, merakla izleyeceğim.
Yumuk ellerinden öpüyorum, sevgiler yavrum...
Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Çok teşekkür ederim Ayşe teyze sana da.
Makarnalarla da denemek isterim aslında, güzel fikir :D
Ama deniz kabuklarını o kadar çok toplamışız ki bitecek gibi değil. :)
Bu da sıradaki saksımız ve sukulentimiz.
Bu sukulentin adı da "Sempervivum tectorum" öğrendiğim kadarıyla
Önce saksı:
329952
329953
329954
Sukulenti ektikten sonra:
329962
329960
329961
329959
(NOT: Söylemeyi unutmuşum. bu kullandığımız malzeme Tesbih ağacının tohumları.)
Bu da bir diğer saksımız ve Aloe Veramız:
329968
329966
329967
329965
Bu gece geç kaldım. Fazla uykusuz kalmadan ben yatağa kaçıyorum.
Herkese iyi geceler :)
Herkese merhaba :)
Bugün babamla yeni bir saksı daha yaptık ve bitkilerime Echeveria Perle Von Nürnberg'i de ekledik. En çok da rengine bayıldım bu bitkinin.
330607
330608
330609
330619
330620
Bunlar da yeni kalanchoelerimiz:
330612
330613
330614
Bunlar da turuncu ve sarı renkteler ama henüz çiçekleri yok:
330615
Şimdilik tüm bitkilerim bunlar. Birkaç kaktüsümüz daha var ama saksımız kalmadı :)
330616
330617
Ayşe Derin
09-09-2012, 21:41
Daha ne olsun ??
Süpersin eline sağlık !! Aferin sana.
saksılarınıza bayıldım bana da fikir verdiler yeni fikirlerinizi de bekleriz
Teşekkür ederim Ayşe abla ve nuriş10.
Okul başladığı içi siteye fazla giremiyorum ve babamla saksı yapamıyoruz.
Ama önümüzdeki hafta sonu kalan bitkilerimi de ekeceğiz.
Bu arada Güler teyzeme çok teşekkür ederim, bana bir sürü kaktüs göndermiş, onları da haftasonu ekip fotoğraflarını siteye eklemeye çalışacağım.
Sevgili Karahan, kaktüs ve sukulentlerle pek haşır neşir değilimdir ama başlığını görünce bakmadan edemedim.
Tebrik ederim; harikalar yaratmışsın. Ve işin en güzel yanı sana yazılmış olan mesajlar, aldığın övgüler.
Küçük yaşına rağmen efendiliğinle bizlerin gönlünü fethettin, inşallah daima başarılı ve mutlu olursun.
Seni çok sevdik.
Sevgili Karahan aramıza hoşgeldin. Kaktüslerine gösterdiğin özen onların sağlıklı görünümleriyle belli oluyor ama saksıların da onlar kadar hoş. Ellerine sağlık. Umarım kaktüslerin sana nice yıllar bol bol çiçek verip seni mutlu ederler.
hoş geldin karahan hayırlı olsun sayfan, hobilerinle birlikte kaktüslerin daha bir güzel görünmüşler ellerine sağlık.İkinci saksını sorucaktım daha dış malzemesi ne diye sonra altta yazmışsın tesbih çiçeği tohumu diye çok güzel olmuşlar ellerine sağlık ,hepsini güle güle büyütüp çiçeklerinide görürsünüz inşallah:)))
Eline sağlık Karahan'cım, çok marifetliymişsin maaşallah. :eek: Çiçeklerin de saksıların da çok güzel. Ailene sevgi ve saygılarımı gönderiyor, seni o güzel yanaklarından kocaman kocaman öpüyorum, içimden geldi valla hi.. ;)
Saksılar da, bitkiler de çok çok güzel. :)
günebakan
18-10-2012, 22:17
Saksılarda bitkiler de birbirinden güzel ellerinize sağlık umarım bol bol çiçeklerini görürsünüz:)
Sayın karahan kardeşim ellerine sağlık,seni tebrik ederim bu güzel ve zarif çalışmalarından ötürü .Ayrıca sayfan hayırlı olsun bu sayfada bol bol çiçeklerini de görürüz inşaAllah.
ipektuğçe
19-10-2012, 16:18
Hem saksılar,hemde bitkiler muhteşem.Ellerine sağlık Karahan ,devamını da bekleriz.
Sevgili Karahan, kaktüs ve sukulentlerle pek haşır neşir değilimdir ama başlığını görünce bakmadan edemedim.
Tebrik ederim; harikalar yaratmışsın. Ve işin en güzel yanı sana yazılmış olan mesajlar, aldığın övgüler.
Küçük yaşına rağmen efendiliğinle bizlerin gönlünü fethettin, inşallah daima başarılı ve mutlu olursun.
Seni çok sevdik.
Sevgili Karahan aramıza hoşgeldin. Kaktüslerine gösterdiğin özen onların sağlıklı görünümleriyle belli oluyor ama saksıların da onlar kadar hoş. Ellerine sağlık. Umarım kaktüslerin sana nice yıllar bol bol çiçek verip seni mutlu ederler.
hoş geldin karahan hayırlı olsun sayfan, hobilerinle birlikte kaktüslerin daha bir güzel görünmüşler ellerine sağlık.İkinci saksını sorucaktım daha dış malzemesi ne diye sonra altta yazmışsın tesbih çiçeği tohumu diye çok güzel olmuşlar ellerine sağlık ,hepsini güle güle büyütüp çiçeklerinide görürsünüz inşallah))
Eline sağlık Karahan'cım, çok marifetliymişsin maaşallah. Çiçeklerin de saksıların da çok güzel. Ailene sevgi ve saygılarımı gönderiyor, seni o güzel yanaklarından kocaman kocaman öpüyorum, içimden geldi valla hi..
Saksılar da, bitkiler de çok çok güzel.
Saksılarda bitkiler de birbirinden güzel ellerinize sağlık umarım bol bol çiçeklerini görürsünüz
Sayın karahan kardeşim ellerine sağlık,seni tebrik ederim bu güzel ve zarif çalışmalarından ötürü .Ayrıca sayfan hayırlı olsun bu sayfada bol bol çiçeklerini de görürüz inşaAllah.
Hem saksılar,hemde bitkiler muhteşem.Ellerine sağlık Karahan ,devamını da bekleriz.
Hepinize ayrı ayrı ve çok teşekkür ederim. Güzel dilekleriniz için sağolun :)
Okul başladığı için ve ödevlerim olduğu için foruma birkaç haftadır giremedim.
Yarın tatil olduğu için şimdi girip yeni bitkilerimi eklemek ve size teşekkür etmek istedim.
Birazdan yeni bitkilerimi de eklemeye çalışacağım :)
Okula gittiğim ve akşamları da ders çalıştığım için babamla saksı yapımına ara verdik. İlk fırsatta devam edeceğiz.
Sanırım bunun ismi Stenocactus.
Güler ablamdan geldi ve 3-4 hafta önce ekmiştim. :)
339756
Bu da diğeri:
339777
Bu da yine Güler ablamdan hediye gelen Aloe Vera.
Babamda bir aloe vera vermişti ama bu öyle değil. Yoksa bunun ismi farklı mı?
339758
Bu kaktüsümün ismini bilmiyorum.
Bilen var mı?
Dibinde ufak bir çürüme vardı, babam suyu çok verdiğimi söyledi. Az vermeye başlayınca o yumuşak yer sertleşti tekrar ama tekrar çürür mü?
(İsmini öğrendim: Pilosocereus)
339763
Bunların hiçbirisinin ismini bilmiyorum :(
Bilen varsa sevinirim.
339769
339770
339771
339772
339773
Bunlar da notocactus'lerim :)
339786
339787
Bu kaktüsümün ismini bilmiyorum.
Bilen var mı?
Dibinde ufak bir çürüme vardı, babam suyu çok verdiğimi söyledi. Az vermeye başlayınca o yumuşak yer sertleşti tekrar ama tekrar çürür mü?
339763
Sevgili Karahan, yanılmıyorsam kaktüsünün ismi Pilosocereus.
Alttan yumuşama fazla su verdiğimizde meydana gelir. Böyle bir durumda sulamayı tamamen kesip toprağın kurumasını beklemeni öneririm. Eğer yumuşama ilerlemeye başlarsa yumuşak kısmın kesilmesi gerekir.
Sağlam kaktüsün kesik yeri tamamen kuruduktan sonra saksılayabilirsin.
Bunlar da sırasıyla Aloe Vera, Echeveria Perle Von Nürnberg ve Sempervivum Tectorum.
Bu isimleri aklımda tutmakta zorlanıyorum. Saksıların üzerine etiket yazdım bu yüzden :)
339788
339789
339790
339791
339792
Sevgili Karahan, yanılmıyorsam kaktüsünün ismi Pilosocereus.
Alttan yumuşama fazla su verdiğimizde meydana gelir. Böyle bir durumda sulamayı tamamen kesip toprağın kurumasını beklemeni öneririm. Eğer yumuşama ilerlemeye başlarsa yumuşak kısmın kesilmesi gerekir.
Sağlam kaktüsün kesik yeri tamamen kuruduktan sonra saksılayabilirsin.
Teşekkür ederim selenn abla :)
Az sonra ismini düzelteceğim. Yumuşayan yer geri sertleşti. Yine de keseyim mi?
Bunun da ismini henüz bulamadım ama en çok hoşuma giden bitkilerimden birisi de bu. Son resimdekini avatar resmim yapmak istiyorum :)
(İsmini öğrendim: Kalanchoe daigremontiana)
339793
339794
339795
339796
339797
Teşekkür ederim selenn abla :)
Az sonra ismini düzelteceğim. Yumuşayan yer geri sertleşti. Yine de keseyim mi?
Hayır kesmene gerek yok eğer yumuşama yoksa. Hafif bir yumuşamada hemen kesmemelisin. Benim bahsettiğim durum artık yumuşamaya mani olamayacağın kadar ilerlemişse kaktüsünü kurtamak için. Hafif bir yumuşama varsa sulamaya ara ver. Bekle toprak tamamen kurusun:)
Son eklediğin, avatar yapmak istediğin sukulent ise Kalanchoe daigremontiana. ;)
Bu arada ismini öğrenmek istediğin diğer kaktüslerini "Bu kaktüsün adı nedir?" (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577.htm) başlığında sorabilirsin.
İsmini henüz öğrenmediğim bu bitkimden de iki tane var.
339803
339804
Diğeri:
339805
339806
339807
Bu iki kaktüsümün de ismini en kısa sürede öğreneceğim :)
339809
339810
Diğeri
339811
339812
339813
Bu da Güler ablamdan gelen Mammillaria.
Sanırım bunun ismini doğru söyledim?
339814
339815
339816
Ismini bilmediğim son iki tane daha :)
339818
339819
Bu 3-4 hafta önce daldan yeni ektiğim ve turuncu olan kalanchoe. Sanırım tutmuş :)
339820
339821
Bu da ilk resimde çiçeksizdi, geçen hafta çiçek açmaya başladı. Sarı gibi ama koyu :)
339822
339823
339824
Bunlar da yeniden çiçek açmaya başlayan beyaz ve kırmızı kalancholer
339826
339827
339828
339829
339830
Pembe kalanchoe de yeniden çiçek açmaya başladı :)
(Babamda yatmadığım için bana kızmaya başladı :)
Herkese iyi geceler...
339831
339832
339833
Çiçekler çok güzel ama saksılara BAYILDIM
Ellerinize sağlık
ferdagozcan
23-11-2012, 15:04
Saksılarınız müthiş güzel olmuş ellerinize sağlık. Beni de özendirdiniz :D
Çiçekler çok güzel ama saksılara BAYILDIM
Ellerinize sağlık
Saksılarınız müthiş güzel olmuş ellerinize sağlık. Beni de özendirdiniz :D
Beğendiğinize sevindim, teşekkürler.
Sevgili Karahan,
Bitkilere olan sevgin ve merakın, yaşına rağmen kurduğun hatasız cümleler ve düzgün imla kullanmana hayran kaldım. İzninle önce aileni sonra seni tebrik etmek isterim.
13 yaşında ki oğlum hala bazı cümlelerin sonuna nokta koymuyor :o
El emeği saksıların da çok güzel olmuş.
Ben ve kızım da saksıları boyamaktan çok keyif alıyoruz.
Adana'ya Sevgiler
Sevgili Karahan, başlığında yeniden zevkle dolaştım. Her şey inzitamlı ve bitkilerinin maşallahı var, ellerine sağlık.
Hele güzel yazılımlı mesajlarını okumak da apayrı bir zevk benim için, teşekkür ederim.
Sevgili Karahan,
Bitkilere olan sevgin ve merakın, yaşına rağmen kurduğun hatasız cümleler ve düzgün imla kullanmana hayran kaldım. İzninle önce aileni sonra seni tebrik etmek isterim.
13 yaşında ki oğlum hala bazı cümlelerin sonuna nokta koymuyor :o
El emeği saksıların da çok güzel olmuş.
Ben ve kızım da saksıları boyamaktan çok keyif alıyoruz.
Adana'ya Sevgiler
Çok teşekkür ederim.
Merakım babam sayesinde başladı. Babamı balkonda toprak hazırlarken görmüştüm. "Napıyorsun" dediğimde "ağaçlara toprak hazırlıyorum" demişti. Sonra "agaclar.net'e katılmak ister misin?" dediğinde çok sevinerek tamam demiştim. Ertesi gün profilimi kurdum, bilgilerimi yazdım. O günden beri en çok sevdiğim şey halâ toprak karışımı hazırlamak. :)
Sizlere de sevgiler :)
Sevgili Karahan, başlığında yeniden zevkle dolaştım. Her şey inzitamlı ve bitkilerinin maşallahı var, ellerine sağlık.
Hele güzel yazılımlı mesajlarını okumak da apayrı bir zevk benim için, teşekkür ederim.
Çok sağol Güler abla :)
Bence herkes yazım kurallarına uymalı. Bu şekilde mesajların okunması daha kolay olur.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.