View Full Version : Hoya gönüllülerinin İzmir Toplantısı (Ege Botanik 21.09.2012)
Ekim 2011 de Antalya' da toplanmış, 2012 Eylül için sözleşmiştik, zaman geldi.
Hoya' lar ile ilgi deneyimlerimizi paylaşacağımız, planlarımız, dostluklarımız, yeni arkadaşlarımıza rehberlik ve eğitimcilerle tanışma ve merak ettiklerimiz gibi birçok konuda görüşmelerimiz olacak. 20-21 eylül 2012 perşembe, cuma İzmir' de toplanıyoruz.
2012 Hoya gönüllüleri İzmir programımızı şöyle.
Şehir dışından gelecek ve hafta sonunu İzmir' de geçirecek arkadaşlarımıza ve Botanik' in (Serdar hocamızın)uygunluğuna göre programımızı oluşturduk.
20.09.2012 Perşembe, İzmir' e gelen arkadaşlarımızın toplanması. (İlk gelen Sayın Missmenas, arkadaşlarımıza rehberlik yapacak, yerleşimleri sağlayacak)
21.09.2012 Cuma 10:00 - 12:00 Ege Botanikte olacağız. Sohbetlerin uzaması durumunda 13:00 - 15:00 e kadar birlikteliğimiz sürecek.
Dileyen dostlarımız ile birlikte kararlaştıracağımız akşam çayı sohbetlerimiz olabilir.
Programımız yukarıda belirtilen ana hatlar çerçevesinde, önerilerinizle ve/veya toplanan grup ile şekillenecektir.
missmenas
23-08-2012, 11:00
Şimdiden sabırsızlanmaya başladım... ;)
Geçen yıl Antalya,bu yıl İzmir,gelcek yıl acaba neresi?Sanırım Hoya sevdası ile Evliya Çelebi gibi yurdumuzu dolaşacağız.Sevgili dostlar İZMİR'DE BULUŞMAK DİLEĞİYLE...
Eylül'de İzmir'de olmak vardı:)
yeşillim
28-08-2012, 22:29
Merhaba Dilaver Bey,
İzmir'de sizle birlik,beraberlik içinde bulunmak isterdim ama bu yıl da katılamayacağım gibi gözükmekte!! Kısmet..
Çok güzel bir toplantı olacağını biliyorum. Sevgili dkp program kesinleşince daha detay bilgi verecek, sürprizler olabilir :)
Gül-bahar
29-08-2012, 11:55
Ekim 2011 de Antalya' da toplanmış, 2012 Eylül için sözleşmiştik, zaman geldi.
Hoya' lar ile ilgi deneyimlerimizi paylaşacağımız, planlarımız, dostluklarımız, yeni arkadaşlarımıza rehberlik ve eğitimcilerle tanışma ve merak ettiklerimiz gibi birçok konuda görüşmelerimiz olacak. 20-21 eylül 2012 perşembe, cuma İzmir' de toplanıyoruz.
Eğitim, rehberlik, dostluk... Katılmayı çok isterdim.
Tam olarak netleştirdiğiniz zaman, haber verin de, üyelere toplu eposta ile haber vereyim...
yeşillim
01-09-2012, 23:36
Ailemle birlikte bayramda İzmir'e uğradık. Mümkünse Ege Botanik ziyareti için ulaşımını alabilir miyim? izmir'in neresindedir?
Teşekkürler
Orkun Kırcı
02-09-2012, 00:30
Sanırım gün ve saatler ayarlanırken devlet memurları ve işyerinde patron olmayanlar pek düşünülmemiş :(
missmenas
02-09-2012, 19:13
Sevgili Orkun'cum,
Ege üniversitesindeki toplantımız ve Serdar Hocayla buluşma söz konusu olunca, çaresiz hafta içi olmak zorunluğuyla tercih sebebimiz oldu.
Kamuda çalışan Dostlarımızında bu tercih sebebimizi göz önünde bulundurarak, Cuma günü izinli olabilme şansını deneyecek...
Çok üzgünüm bu konuda Reeldeki tanışmışlığımızı ve Dostluğumuzu gerçektede paylaşmayı ve pekiştirmeyi inanki bende çok isterdim ve eminimki toplantıya katılabilecek herkes aynı düşünceyi paylaşıyor olacaktır:(
söz bir sonraki toplantımızda özellikle kamuda çalışan dostlarımızı daha ön planda tutacağız;) Biliyorsun Hoya denince ilk akla gelen yer Ege Üniversitesi olması için bu toplantımız çok önemli...
Sen ben diğer Hoya'ya gönül vermişliğimiz elbet birgün geçecek anılması ve görülmesi gereken yer elbetteki Ege üniversitesindeki Akademik deneyimlerle ve en uygun şartlarla, Yurdumuza kazandırabilmek olacaktır.
Kamuda çalışan ve kaynaşma toplantımıza katılamayacak olan dostlarımızdan özür diliyorum... Gelecek yıl söz veriyorum önerilere dikkat vereceğimize...
Saygılar sunuyorum aynı düşünceyi paylaşan Dostlarımızdan...
Ailemle birlikte bayramda İzmir'e uğradık. Mümkünse Ege Botanik ziyareti için ulaşımını alabilir miyim? izmir'in neresindedir?
Teşekkürler
Sayın yeşillim, hangi ulaşım aracına göre tariflemeliyim ? En güzeli siz mesaj ile gelme zamanınızı ve aracınızı bildirin, sizi biz karşılayalım, olur mu ? :)
Sayın Orkun Kırcı, Hoya' ları ortamlarında ancak bu şekilde görebiliyoruz. Umarım zaman bulabilirsiniz. :)
Hoya yetiştirmeye hevesli ve elinde sadece 2 tür olan biri için sormak isterim..
Toplantıda çelik paylaşımı olacak mı?
missmenas
03-09-2012, 22:50
Sevgili Selis,
Siz yeterki hevesli olun ben size carnosa dışında çelik paylaşımı yaparım. Toplantıyada bekliyorum, 3 çeşit hoya çeliğiniz Sizi bekliyor olacak;)
missmenas çeşit sayısı artabilir hiç sorun değil ;)
Çok mutlu oldum inanın.. Bir anda tanıdığım tüm hoyalar gözümün önünden geçti, hangileri olacağını merakla bekliyorum.. ;) Teşekkür ederim :)
Çook çok meraklısı olupta tek bir hoyaya sahip olan bana bu toplantı çok iyi gelecek.Üstelik İzmir-Bornova ya yeni taşınmışken...Teşekkürler..Kaçırmamalıyım..
yeşillim
04-09-2012, 16:51
Tekrardan Ben:)
Toplantıya katılım sonuçlanırsa, elbet ben de çam sakızı çoban armağanı h. carnosa tricolor çelikleri ile ziyaretçilere, İzmir Botanik için ise H. Dennisii ile gelmeyi düşünüyorum.
Saygılarımla
Bu toplantı o kadar kaçınılmaz ki anlatamam. :)
Bir o kadarda katılım güç. Sanırım o gün benim dersim var. (Hani ünide her şey çok kolaydı? diyen hocalarıma sesleneyim bu arada :) )
Ama ekleyecek olduğunuz kareleri, paylaşımları sabırsızlıkla bekliyorum. :)
Ben de geliyorum nasipse ayın 20 sindeki toplantıya. Kesinleşen programı bildirirseniz çok sevinirim. Sayın missmenas ile de tanışma fırsatı bulmak beni şimdiden heyecanlandırıyor.Görüşmek dileğiyle.
hülyacanaslan
05-09-2012, 18:49
Dilaver bey. Bu guzel toplantıyı duzenlemenız bır sera gezısı hoyaseverlerin paylasımları ve konuyu akademık boyutlara tasımanız harıkasınız... ınsallah verimli ve hayırlara vesıle olmasını dılıyorum.
son-bahar
06-09-2012, 12:12
Belki daha önceki İzmir eğitimlerinde olduğu gibi videoya çekip biz gelemeyenlerle bilgileri paylaşabilirsiniz :)
Mine Pakkaner
06-09-2012, 13:43
Çok güzel bir çalışma olacağına eminim. Katılmayı çok isterdim ama o gün aynı saatte İzmir tarım fuarında seminer (http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/28394.htm#post1015800) veriyor olacağım.
Toplantınız sonrasında tarım fuarını ziyaret edecek olursanız mutlaka beklerim. Fuar süresince 2. hol 201d' de HepYesil Organik standındayım.
Toplantının video çekimini yapacağız.
Hedefimiz; Hoya’ lara tüm duyularımızla, ulaşabilmeyi sağlamak.
Tabi ki çatışmalara maruz bırakılmadan, sağlıklı kalabilecekleri ortamları sağlayarak.
Bu ortamın Botanik Bahçesi Ve Herbaryum Uygulama Ve Araştırma Merkezi (EGE ÜNİVERSİTESİ (http://www.ege.edu.tr/index.php?lid=1&linkno=5&SayfaID=653&at=details))
Olduğuna inanarak , 2007 yılında başlamıştık çabalarımıza.
21.09.2012 Cuma günü 10:00 – 12:00 saatleri arası Botanikte toplanıyoruz.
Amacımız, Hoya’ ları yetişme ortamlarında izlemek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, dostlarımız ile kucaklaşmak, tanıtmak, sevdirmek, birlikteliğimizi pekiştirmek .Sunum veya eğitim semineri olmayacak, Hocalarımız Sayın Dr.Serdar Gökhan ŞENOL, Sayın Dr.Ademi PİRHAN, Sayın Dr.Hasan YILDIRIM bizlerle olacak.
Cuma günükü programı birlikte burada oluşturmaya ne dersiniz.
Sayın Mine Pakkaner'in davetine gönülden evet diyebilirmiyiz ? :)
Destek için çok teşekkürler sevgili memet :) Orada olamasak da videoyu izleyerek toplantıya katılmış gibi olacağız.
sarıaltıngül
07-09-2012, 14:09
Bahsettiğiniz toplantı yerine gitmeyi ben de çok istiyorum fakat saatleri mesai saatlerine geliyor.Cumartesine alma durumumuz olamaz mı?
sarıaltıngül
07-09-2012, 14:22
:( Acele kaçamak okuyunca burayı göremedim missmenas.Çok özür dilerim.Sevgili Orkun'cum,
Ege üniversitesindeki toplantımız ve Serdar Hocayla buluşma söz konusu olunca, çaresiz hafta içi olmak zorunluğuyla tercih sebebimiz oldu.
Kamuda çalışan Dostlarımızında bu tercih sebebimizi göz önünde bulundurarak, Cuma günü izinli olabilme şansını deneyecek...
Çok üzgünüm bu konuda Reeldeki tanışmışlığımızı ve Dostluğumuzu gerçektede paylaşmayı ve pekiştirmeyi inanki bende çok isterdim ve eminimki toplantıya katılabilecek herkes aynı düşünceyi paylaşıyor olacaktır:(
söz bir sonraki toplantımızda özellikle kamuda çalışan dostlarımızı daha ön planda tutacağız;) Biliyorsun Hoya denince ilk akla gelen yer Ege Üniversitesi olması için bu toplantımız çok önemli...
Sen ben diğer Hoya'ya gönül vermişliğimiz elbet birgün geçecek anılması ve görülmesi gereken yer elbetteki Ege üniversitesindeki Akademik deneyimlerle ve en uygun şartlarla, Yurdumuza kazandırabilmek olacaktır.
Kamuda çalışan ve kaynaşma toplantımıza katılamayacak olan dostlarımızdan özür diliyorum... Gelecek yıl söz veriyorum önerilere dikkat vereceğimize...
Saygılar sunuyorum aynı düşünceyi paylaşan Dostlarımızdan...
sarıaltıngül
07-09-2012, 14:27
:mad: Hiç kıskanç değilim fakat bu mesajla beraber bende sanırım bir anda kıskançlık duygusu oluştu.:(Ekim 2011 de Antalya' da toplanmış, 2012 Eylül için sözleşmiştik, zaman geldi.
2012 Hoya gönüllüleri İzmir programımızı şöyle.
Şehir dışından gelecek ve hafta sonunu İzmir' de geçirecek arkadaşlarımıza ve Botanik' in (Serdar hocamızın)uygunluğuna göre programımızı oluşturduk.
20.09.2012 Perşembe, İzmir' e gelen arkadaşlarımızın toplanması. (İlk gelen Sayın Missmenas, arkadaşlarımıza rehberlik yapacak, yerleşimleri sağlayacak)
21.09.2012 Cuma 10:00 - 12:00 Ege Botanikte olacağız. Sohbetlerin uzaması durumunda 13:00 - 15:00 e kadar birlikteliğimiz sürecek.
Dileyen dostlarımız ile birlikte kararlaştıracağımız akşam çayı sohbetlerimiz olabilir.
Programımız yukarıda belirtilen ana hatlar çerçevesinde, önerilerinizle ve/veya toplanan grup ile şekillenecektir.
missmenas
07-09-2012, 15:30
Cuma günü Mine Hanım'ın davetini bende kabul ediyorum. Fuar ziyaretinden daha çok Mine Hanımla tanışmak adına toplantı sonunda topluca gidebilmek ne güzel olurdu...
missmenas
07-09-2012, 16:12
Hoya gönülleri İzmir toplantısına katılımcı listesi...
1- dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas
Kesin gelecek katılımcıların listesine, devamını bekliyorum.
Lütfen katılımcı isminizi ve kişi sayısınıda belirtirseniz memnun olurum.
Gül-bahar
07-09-2012, 16:29
Hoya gönülleri İzmir toplantısına katılımcı listesi...
1- dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas
9- Gülbahar ( 1 kişi )
1- dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas
9- Gülbahar ( 1 kişi )
Aa benim adım nerde
10-memet
Şaka bir yana oturacak yer için pazartesi bir ziyaret edeceğim okulu, ben de geleceğim diyen varsa bir ön zirve yaparız.
FatihBahce
08-09-2012, 08:37
1-dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas
9- Gülbahar ( 1 kişi )
10-memet
11- FatihBahce
Öneri olarak Ege Üniversitesi kampüs içersinde Tenis Cafe (http://www.teniscafe.net/iletisim.html)var. Sayı fazla olursa bence kampüs içinde orası düşünülebilir. Baştan rezervasyon yapılırsa iyi olur. Yanında da Anemon otel (http://www.anemonhotels.com/otel.aspx?otel=anemonege) var. İzmir dışından gelecekler orada kalmayı da düşünebilir.
:: Tenis Cafe :: (http://www.teniscafe.net/iletisim.html)
Fatih bey ,Arkadaşlar öğrenci kalabalığının az olduğu botaniğe yakın bir yerin iyi olacağını düşünüyorlar. Daha rahat sohbet edebilme bakımından
1-dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas ( 1 kişi )
9- Gülbahar ( 1 kişi )
10-memet
11- FatihBahce
a.ayberk
08-09-2012, 16:55
Hafta içi olması kötü olmuş, tam da 22 si veya bir sonraki hafta İzmir' e gitmeyi düşünürken... (büyük ihtimal botanik serasına uğramak için ertesi hafta cuma günü orada olacağım, böylece elimde fazla bulunan "Hoya coriacea" yı seraya teslim edebileceğim).
domanicli
08-09-2012, 17:39
çok güzel bir site
Mete Tiren
08-09-2012, 20:24
1-dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas ( 1 kişi )
9- Gülbahar ( 1 kişi )
10-memet
11- FatihBahce
12- mrduran
13- Mete Tiren
Kambersiz düğün olmaz ama :)
orada olmayı çok isterdim ama 16 aylık bebeğimin bu yıl bana ihtiyacı var inşallah seneye videoyu sabırsızlıkla bekliyoruz
sin-ameki
12-09-2012, 10:23
yeşili, ağacı, bitkiyi çok seven ama nasıl nereden başlayacağını bir türlü bilemeyen bir izmirli olarak ben de katılmak ve bir şeyler öğrenmek çok isterdim hem de sizlerle tanışmak. fakat mesai saatleri kısıtı yüzünden katılamayacağım. şimdiden herkese keyifli vakitler...
Kampüse bir keşif gezisine gittik,Fatih beyle.
Botaniğin hemen yanındaki kafe kapanmış. Hocalardan Ayşen hanımla konuştum. Kendi çayımızı kahvemizi alır kendimiz servis yaparsak onların mutfağını kullanabileceğiz. Alırız biz malzemeleri dedim.
Uzun süre orada vakit geçireceğimiz için bir yeme içme konumuz olur.
Ben İzmir'liler börek pohaça ile gelirler diyorum toplantıya.
Alternatif olarak Dilaver'in bildiği bir kebabçı da var.
Arkadaşlar bir de kibarca ifade edilen bir konu var. Seraları küçük gruplar halinde gezmemizin onları çok sevindireceğini söylediler.
menekşecibaba
12-09-2012, 19:25
Gelmeyi çok isterdim ama herhalde gelemeyeceğim. Katılacak arkadaşlara sevgiler selamlar.
yeşillim
12-09-2012, 19:33
Bir kez daha büyük konuştuğumun farkına vardım. Menekşecibaba ile aynı temennilerde bulunuyorum.
Minik tek bir hoyası olan platonik tutkun bende toplantımıza gelmek istiyorum. O günü şimdiden boşaltmak için çabalayacağım. Siz dostlarla tanışmayı da heyecanla bekliyorum.
Görüşmek üzere.
Sevgiler...
Adem Erhan
15-09-2012, 14:28
Okulum komşu üniversiteye.. kaçabilirsem katılıcam.. ayrıca dışarıdan gelip katılacak olan iki kişiyi evimde misafir edebilirim.. ama cuma sabahı saat 9 da botanik bahçesine bırakıp okula geçmem gerekecek.. izin alabilirsemde okuldan gelip katılıcam dediğim gibi..
1-dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas ( 1 kişi )
9- Gülbahar ( 1 kişi )
10-memet
11- FatihBahce
12- mrduran
13- Mete Tiren
14- mosa
seheryol
18-09-2012, 07:45
arkadaslar bende gelmek istiyorum
Arkadaşlar toplantıda yakınımızda kafe olmadığı için hocalardan Ayşen hanım mutfağı kullanabileceğimizi ama malzemeleri kendimizin alması gerekeceğini söyledi. Ben bir kilo çay aldım.
Şeker, bardak belki neskafe de alsak iyi olur.
Malzemelerden almayı üstelenecek İzmir'li arkadaşlar olur mu?
1-dkp
2- hülyacanaslan
3- hazan-z ( 1 kişi )
4- GÜLSEN_
5- mrmusti
6- missmenas ( 1 kişi )
7- selis
8- gtatas ( 1 kişi )
9- Gülbahar ( 1 kişi )
10-memet
11- FatihBahce
12- mrduran
13- Mete Tiren
14- mosa
15- seheryol
missmenas
19-09-2012, 09:59
Üzülürek sayımızda azalma olduğunu belirtmek zorundayım. Aldığım iletiye göre bazı sağlık sorunları ve özel nedenlerden dolayı.
1- GULSEN_ - Antep'ten
2- Gül-bahar - İstanbul'dan
3- hülyacanaslan - Ankara'dan
Buluşmamıza katılamayacaklar, üzüntülerimi ve geçmişolsun dileklerimi sunuyorum.
Katılımcı Listemiz...
1- dkp
2- hazan-z ( 1 kişi )
3- mrmusti
4- missmenas ( 1 kişi )
5- selis
6- gtatas ( 1 kişi )
7- memet
8- FatihBahce
9- mrduran
10- Mete Tiren
11- mosa
12- seheryol
Yarın sabah 06:45 te uçağım kalkıyor. Sizlernen tanışmak için ve bilgi alışverişinde bulunmak için sabırsızlanıyorum.
missmenas
19-09-2012, 10:08
Arkadaşlar toplantıda yakınımızda kafe olmadığı için hocalardan Ayşen hanım mutfağı kullanabileceğimizi ama malzemeleri kendimizin alması gerekeceğini söyledi. Ben bir kilo çay aldım.
Şeker, bardak belki neskafe de alsak iyi olur.
Malzemelerden almayı üstelenecek İzmir'li arkadaşlar olur mu?
Nescafee ve süt ben getiriyorum pet bardak ve pet kaşıklar Antalya'dan geliyor;)
İzmirli Dostlarımızdan da kek yapıp getiren olursa tamamdır. Yakınımızda zaten Cafeler ve Restorantlar var eksiklerimizi temin etmekte zor olmasa gerek diye düşünmekteyim...
Amaç Hoş saatler geçirmek Sizlernen tanışmak...
Çay partisine gelmiyorum ben ayrıca:D
Çok yakınımızda büyük bir marketin olduğunu yazmıştım, kimsenin okumadığını düşünerek mesajımı sildim..
Hattâ, evimin Botaniğe 5 dk. mesafede olduğunu, gerekirse ne istenirse getirebileceğimi yazacaktım, yine dikkat çekmeyecekti..
Çay, kahve, bardak, kek vs. bunlar nedir ki? Çok büyütülecek şeyler değil.. Ayrıca, o kadar uzaktan kahve-bardak gelmez.. İnsana gülerler, ev sahipliği yapamayacaksak hiç toplantı yapmayalım..
Lütfen kimse bir şey getirmesin.
missmenas
19-09-2012, 13:29
Sevgili Selis,
mesajınızı ben okumuştum.
Hani orada koşuşturma olmasın diye valizimde ne yer kaplayacaktıki? Bu arada Kek de yapılıyor galiba, Kahveylede Sohbetlede iyi gider doğrusu.
Hoyaları Bu Gece yatmadan önce çelikleyeceğim;) Sabah 10:30 da Botanik bahçesinde olurum, İlk hazan-z yi sanırım karşılayacağım.
Dostlar ne yazık ki hiç hesapta yokken ve herşeyi ayarladığımı düşünürken Cuma aniden beliriveren hastane maceram nedeni ile aranızda olamayacağım. Sizlere keyifli, neşeli bir bulaşma diliyorum. Öylede olacağına eminim. İnşallah en kısa zamanda bir başka toplantıda sizlerle tanışırım. Eskilerin dediği gibi, herşeyin başı kısmet;-)))
Sevgiler
Toplantıya metro ile gelmek isteyenler için belitrmek istiyorum ki; Bornova metroda inmeyin.. Ulaşım sizin için daha zor olabilir..
E.Ü. Kampüs içinde bir metro durağı var.. Orada indikten sonra en fazla 150 mt. yürüyüp Botanik Bahçesine ulaşabilirsiniz..
Biraz geç oldu ama, belki okuyan olur ;)
Evet ben yaptım siz yapmayın, kampüsdeki durak oldukça yakınmış.
Arabayla gelecek olanlara da tıp fakültesinin oradaki yolu yolu kullanıp kampüse girmenizi öneriyorum.
Üniversiteye verilen hoyalar.
333101
Merhaba :) toplantı halen devam ediyor sanırım.. Daha sonra Fuara gidilecek.. Ben akşam Ankara'ya gideceğim için ben erken ayrılmak zorunda kaldım..
Dün missmenas ve hazan-z nin İzmir'e gelmesiyle küçük bir buluşma olmuştu..
Sohbetler edildi, dedikodular yapıldı :p Kendi adıma, hiç yabancılık çekmedim hemen kaynaştık.. Keyifli vakit geçirdik.. :)
Gelelim bugüne.. Bugünkü büyük toplantı ise oldukça kalabalıktı.. Sohbet esnasında çaylar, kahveler içildi..
Kek-börekler yendi ve tabii ki boyozsuz olmazdı.. ;)
333223
333162
333163
333164
Hazan-z rüşvet veriyor.. :p Neyin rüşveti bu açıklayın ;)
333170
Kısa süren bir yağmur yağdı Halil Bey'den ırgatlara hemen bir telefon
''İncirleri toplayın ıslanmasınlar uleyynn'' :p
333171
Kaç yaşındaymış :))
333172
Götürmek yassah :p
333173
Finlaysonii tekti ve Botanik Bahçesinde bırakıldı. :(
333174
Bunlar da seradan..
333175
333176
333177
333178
nılgun_dogan
21-09-2012, 12:40
Bu toplantı düzenlendiği zaman ayy ne kadar güzel çeşke gidebilseydim dedim şimdi boyboy resimleri koyarlar için için kıskanırım dedim dediğimde olmuş kıskandım ne yalan söyliyeyim ama resimlemeseydinizde için için üzülürdüm belliki çok güzel bir toplantıolmuş dahada resimlerinizi bekliyorum.
delete61
21-09-2012, 12:43
Ah ah orada olmak vardı, ne kadar şanslısınız, emeği geçen Hatice ablama ve Dilaver abime ve toplantıya katılan tüm arkadaşlara teşekkürler, görüntüler muhteşem. Devamını bekliyoruz. Salgılarımla.
Kusuruma bakmayın..
İsimlerini ve favori düzeylerini bilmediğimden tüm fotoğrafları rast gele çektim..
333197
333198
333199
333200
Siteye, sadece tohum-çelik istemek için girenleri eleştirdikten sonra, en çok çeliği de alan ben oldum sanırım :p :D
Çelik, tohum getiren, bir tatlı sözünü esirgemeyen herkes hakkını helal etsin.. Çok keyifli bir gündü.. Umarım hata yapıp kimseyi üzmemişimdir..
Botanik Serasındaki, hoyalar için ayrılan özel alana emeği geçen, yeni türleri hoya severlere kazandıran ve onlarla paylaşan, Sn. Dkp ye teşekkürlerimi iletmek isterim..
Missmenas, Hazan-z ayaklarınıza sağlık, çelikler için ayrıca teşekkür ederim.. Tarçınlı olan her şey gibi kek de harikaydı, elinize sağlık.. ;)
Maki01 uzakta da olsanız yanımızdaydınız, sizden bir parçanın bende de olması çok gurur verici..
Umarım yaşatabilirim.. Size de ayrıca teşekkür ederim.. ;)
Halil Bey bahçenin öbür girişindeki havuza bakacaktık.. Vakit olmadı çok üzüldüm. Sizi seviyorum ;)
Mr.Musti çok keyifli birisiniz, bayıldım size.. Ne alırsan 50 tl. :p
Mete kudzular nerde :p
Ege Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Hoya Serası için senelerdir yoğun çaba harcayan , sitemizde hediye ettiği çelikler ve her sorumuza bıkmadan, usanmadan verdiği yanıtlarla bizleri de hoya sevdasına dahil eden sevgili dkp'ye teşekkür ederek başlamak istedim mesajıma.
Sizlerle birlikte olamasam da , gönlüm sizlerleydi sevgili selis :) Toplantıyı, mesajların ve fotoğraflarınla bizlere de yaşattığın için çok teşekkürler :)
bizleri de hoya sevdasına dahil eden sevgili dkp'ye teşekkür ederek başlamak istedim mesajıma.
Emeklerinin boşa çıkmadığını görmek en büyük mükâfat olsa gerek ;)
Serdar Hocamız da çok faydalı bilgiler verdi bugün.. Fatih Bey herkesin izlemesi için video çekmişti..
Asya_lotus
21-09-2012, 15:33
Biraz benden fotograflar olsun...:rolleyes:
333229
333230
333231
Asya_lotus
21-09-2012, 15:40
333232
Hoya-sera:
333233
içinde ne var....
333234
Fatih Bey'den videoları da bekliyoruz :)
Arkadaşların getirdiği farklı türlerden hoyalar arasından, sadece kerii cinsini satışa çıkardık. her çeliği beş lira olarak satışını yapıp elde edilen miktarı botaniğe teslim ettik.
Dr.Serdar Gökhan ŞENOL hoca toplantıda bize çok değerli bilgiler aktardı.
Bir soru üzerine kendilerinin bitkilerle ilgilendiklerini, botaniğin bitki bilimi olduğunu ama ziraatçi olmadıklarını söyledi, aslında bu çok önemli bir ayrıntı.
delete61
21-09-2012, 20:10
Fotoğraflar, video çekimleri, harika bir ortam, ya gerçekten arkadaşlar harikasınız. Sabırsızlıkla bekliyoruz, ellerinize emeğinize sağlık.
Murat Öz
21-09-2012, 20:33
Bursa'dan akrabamızı karşılama görevi bana düştüğü için toplantınıza katılamadığım ve Fen Fakültesi personeli olarak sizleri ayrıca misafir edememiş olmaktan dolayı üzgünüm.
Bir sonraki toplantınız da görüşebilmek dileği ile.
FatihBahce
21-09-2012, 20:40
Organizasyonları için Dr.Serdar Gökhan ŞENOL, Ege Botanik Sorumlusu Musa Bey, missmenas, dkp, memet'e , sukulent paylaşımları için mrmusti,çok çeşitli hoya paylaşımları için missmenas'a ve kek v.b ikramları için diğer bayanlara teşekkür ederim. 30 dklık video yarın sabah hazır olur. Şimdilik çektiğim bir kaç resmi paylaşıyorum.
Merhabalar, hoş geldiniz efendim,
Eskiden ve bu günkü toplantıda tanıştığım her kese teşekkürler.
Dostluklarının yanı sıra artık benim de,......
- Huernia Pendula,
- .... Lutea (hatalı not almışım),
- Stapelia Hirsuta,
- '' Flavirostis,
- '' Nobilis,
- Kerii cinsi de dahil olmak üzere 4 çeşit hoya,
- Acaip bir süs biber (tohum-Musa bey 'den:)))...)
.... bitkilerim oldu.
Cümleten sağlıkta kalın, güle güle gidin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
FatihBahce
22-09-2012, 14:08
http://www.youtube.com/watch?v=ueQSdhl3TRs
Musa bey hullandığı hoya toprak karışımından bahsederken dibinde telefonla konuşulmasa daha rahat anlaşılacaktı.
Kendisi belki farketmemiştir )
Videoya kaydediyoruz, "Uygun uzaklıkta konuşur musunuz?" diyecek bir kişi bile çıkmadı mı? :)
Konuşma herşeye rağmen anlaşılıyor Fatih Bey, ellerinize sağlık.
Video ve fotoğraflar için teşekkürler, KEŞKE orada olabilseydim...
fotoğraf ve video için teşekkürler hepsi harika tabi ki sizlerde arkadaşlar aranızda olamadığım için bir kere daha çok üzüldüm :((((
FatihBahce
22-09-2012, 18:03
Kendisi belki farketmemiştir )
Videoya kaydediyoruz, "Uygun uzaklıkta konuşur musunuz?" diyecek bir kişi bile çıkmadı mı? :)
Haklısınız aslında. Her çekim bir tecrübe oluyor. Musa bey ilk anlatmaya başladığında çekim yapamamış tekrar ettirmiştim. Ancak yinede arkadaşları ikaz etsem iyi olurmuş :)
Herşey çok güzeldi. Hazırlayan, düzenleyen ve Botanik bahçesinde bizlere bu fırsatı veren yetkililere ve gelen arkadaşlarımıza şahsım adına teşekkürlerimi ve toplantıların devamını diliyorum.
seheryol
23-09-2012, 08:44
merhabalar sizlerle tanıstıgıma cok memnun oldum hepiniz harikasınız duzenleyen arkadaslara tesekkurler
Adem Erhan
23-09-2012, 10:47
Öncelikle bu güzel buluşmayı organize eden arkadaşlara , sıcak misafirperverliklerinden dolayı botanik bahçesi yetkililerine, fotoğraf ve kamera kayıtlarıyla bu güzel buluşmayı ölümsüzleştirip belgeleyenlere, güzel kahvaltının mimarlarına ,benim gibi eli boş gelmeyen tohum çelik paylaşanlara ve toplantıya gelme şansını değerlendiren tüm katılımcılara yürekten teşekkürler... iyi ki böyle bir tolpulukla tanışmışım...
hülyacanaslan
23-09-2012, 20:06
Ah şimdi orda olmak vardı anasını satyım, Melike Demırağ ın ezgı karakterınde yorumlagı ;rahmetl Barış Manco nun Karasevda..... ve Ah KALBIM YEŞİM...bana bunları ruhumla söylettiniz... Ben KIYMETLİ VIDEOLARINIZI FOTOGRAFLARIZI izlerken bunları ölümsüzlestiren ve bizimle paylasan arkadaşlara şükranlarımı sunarım...bu organızasyonu kekıyle cayıyla bızımle samımıyetle paylasan herkese... ınanın bızde ruhumuzla fotograflardayız..hele sebnemlı hoya fotografları kopardı....koptum..hoya ya gönul veren ,nıyeti pak arkadaslara şaşırmıyorum... cunku hoya zevkın nırvanası orda susulur ancak yasanır ... engelleri asıp gıdenleri .kutluyorum... DİLAVER bey ıyıkı varsınız..TÜM HOYACILARI SEVGI VE MUHABBETLE KUCAKLIYORM... INSALLAH BIRDAHA KI TOPLANTIYA..................
Halil Önen
23-09-2012, 23:38
Arkadaşların getirdiği farklı türlerden hoyalar arasından, sadece kerii cinsini satışa çıkardık. her çeliği beş lira olarak satışını yapıp elde edilen miktarı botaniğe teslim ettik.
Ben de bir tane aldım hoya/kerii den, bakalım yaşatabilecek miyim...:)
333914
Taa Akdeniz'in güneyinden sıcak sevgi rüzgarlarıyla gelen Sevgili Missmenas'a en ama 'en çok sevdiğin hoyadan bir tane istiyorum' demiştim iki defa;
333915
her seferinde 'hepsini öyle seviyorum ki onları ayıramıyorum' demiş ne sır ne ser vermişti...;) hepsini çok seviyordu biliyorum ama...
333921
ben bir çiçekten çelenk yapacaktım...;)
en güzeli bulmak için...
333927
halbuki aramızda kopya çekenler bile vardı...;)
333933
sevgiyle uzanan eller vardı...
bu güzel buluşma öğretti ki _ en güzel resimler arşivde yerini alırken_ bir çiçeğin yaprağını koparmakla, o çiçeğin güzelliğini toplamış olamıyormuş insan...;)
zaten yazı dilinde tanıdığımız dostlarla bir arada olmak, sohbet etmek güzeldi...
Teşekkürler...
Halil Önen
24-09-2012, 00:10
Yine Akdeniz insanın sıcaklığını kalbinde taşıyan ve ona yakışan Sevgili Hazan_z...
333945
Ve Ege insanın tüm sıcaklığını yüreğinde taşıyan ve bulamadığım Tolstoy' un kitabını bulup hediye eden Sevgili Selis...
333946
sevgili Hazan hanımın taa Adana'dan getirdiği ev yapımı kekin damak tadına yansıyan...:)
333947
sadelik vardı...
333948
iyilik vardı...
333949
doğruluk vardı ve böyle bir yerde büyüklük yoktu...
Sizlere ve katılan tüm dostlara sevgiler, saygılar... Teşekkürler...
Yine çok verimli ve güzel bir toplantı olmuş. Sıcacık görüntüler, samimi dostluklar oluşmuş yeşil sevgisinde.
Ne yazık ki bize izlemek düştü. Nasıl izlemek ama:
Bu arkadaş kim acaba?
Halil Bey mi bu bey?
Aaa sevgili arkadaşım Hazan-z de toplantıda...Ne güzel de bir kek yapmış.
Sempatik yorumlarıyla sitede fark edilen Selis de buradaymış.
Artık fotoğraflardan çok iyi tanıdığım genç arkadaşım Mete...
Ve yeni yüzler, yeni aşinalıklar...
Ne güzel etmişsiniz, hepinizin gönlüne sağlık! Sevgilerimle...
rukiye ayhan
24-09-2012, 14:26
Hepinizin yüreğine sağlık. Birgün bende yanınızda olacagım.
En çok neye üzüldüm biliyormusun Selis? Misafirlere yetsin diye ne boyozdan nede keklerden yemedim. Sonra giderken bir baktım bir yığın artmış. Verin birer parça demeye bile utadım valla. Sonra sen aklıma geldin, iyiki istememişim dedim kendi kendime, nemelazım Selis görürse ver 50 Tl. der şimdi, zarara sokar beni dedim.
Diğer arkadaşların getirdikleri için, senin yaptıkların için ve bizlere bu güzel ortamı hazırlıyanlara, gelen misafirlerimize ve bütün arkadaşlarımıza çok çok teşekkürler.
Allah gönlüne göre versin kardeşim Selis...
Mister Musti. Hepimiz bu dünyada misafiriz.
Kapasite sorunundan ötürü birer tane boyoz kek dilimi götürebildim otlusunu da yiyemedim.
Toplantılarımızda bir şey varsa o da gelenlerin dolaysız teklifsiz samimiyetidir.
"Hani bana boyoz kalmadı mı" deseydim, eminim Selis motora atlar alır gelirdi.
Not:
Hiç değilse cezeriyeden yedim de bari.
Evet Mehmet Bey, Selis hiç düşünmeden alır gelirdi. Cezeriye Allahtan elden dağıtıldı, bir tanede ben yedim valla. Getiren de sağolsun. Ne olursa olsun herşey güzeldi. Sizlerede teşekkür ederim.
MrMusti, Hazan-z'nin yaptığı tarçınlı cevizli keki nasıl da kaçırdınız, bence de üzülün :)
Dediğiniz gibi bol bol arttı herşeyden.. Ama siz gördünüz, çekinmeden haşlanmış yumurtaları poşete koyup köpeğime götürdüm.. Bayıla bayıla da yedi ;)
Düşünüp alan, yapan herkesin eline sağlık, kesesine bereket.
Sohbet ve dostluklar herşeye bedeldi.. Toplantıyı düşünüp, organize edenlerin de aklına sağlık.. Yenisini dört gözle bekliyorum :)
Cezerye mi vardı? :rolleyes:
2006 yılında başladığımız yolculuğumuzda, birlikteliğimizin çoğalarak seyrini görmek çok güzel. Bu tabloyu oluşturan tüm dostlarımıza teşekkür ederim.
Bizleri burada buluşturan Hoya koleksiyonunun oluşmasında katkıları olan dostarımızı anımsatmak istiyorum.
Sayın ; Mine Pakkener, memet, Darkyes, plumbago ile başlamıştı, (http://http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/15741.htm) cezzar, Paul'e kadar gitmiş hep ropötaj hem adımıza ödeme yapmıştı, hoyadag' ortak siparişlere öncülük etmişti. Yazışmalar konusunda Sayın Elek ve Sayın velveteen desteklerini esirgemediler.
Amatörlerin başarıları ne kadar olacakti ki ? ortak paydamızda, burada, bilgilerimizi ve çeliklerimizi paylaştıkça zorlukları yendiğimizi gördük ve gösretiyoruz.
İlk Hoya hediyesi Sayın İlkin' den gelmişti Hoya Curtisii, Sayın İlknur Aşık' tan Hoya Serpens , Sayın Bettyycim' den Hoya cumingiana, Sayın hüzünperest' ten Hoya Linearis ve
Sayın missmenas' tan (Hatice Hanım) 30 dan fazla tür. Hoya sevdalıları tabi ki bu kadar değil, Sayın Hydrosuccess' ten farklı yetiştirme metotları öğrendik. Sayın ilkin ve Sayın cicada başarıya ilk ulaşanlardandı, Sayın Kartol, Sayın karalale, Sayın yeşillim' i de unutmamak gerekiyor. Hoya' ların yurdumuzda bulunmasına ve yetiştirilmelerine önder olan bu dostlarımızı da anımsamak istiyorum.
İkici Hoya birlikteliğini İzmir' de yapacağımızı geçen yıl Antalya' da kararlaştırmıştık, amacımız biraz da gezmekti. Sağlık nedenleri ile aramıza katılamayan iki arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.
Şehir dışından gelen arkadaşlarımızı Serdar Hocamızın misafiri olarak konuk evine yerleştirdik. Sayın missmenas ve Sayın hazan-z
hülyacanaslan
25-09-2012, 09:33
Birisi Hoya kraliçesi majesteleri... diğeri ot börtü çöp her şeyi sevgi ve muhabbetle saran adana pamuk kozası... hoya denince ' yıkarım dağları engellere sıgmam taşarım ' misali abide gibi siniz...sizi kutluyorum kızlar......
Gezi programımızda Avrupa Çiçekçilik vardı, Gönül hanım' a haberliydi. İş olarak yıllar önce başlayan çiçek sevgisi daha sonra iş + hobi olmuş. Hobi ön planda olunca kullandığı tüm malzemeleri ve çelikleri, başlangıç noktasından Avrupa' dan temin etmeyi sürdürmüş. Yöntemleri ve malzemeleri kıskanılacak kadar güzel.
334321
334323
334324
334325
334326
Kahvelerimiz elimizde hem sohpet, hem afiyet, hem gezi; yetenekliyiz yani .. :)
Gezimiz içinde fotoğrafladığım için buraya yüklüyorum ama başka bölüme de kopyalayabilirsiniz. AVRUPA ÇİÇEKÇİLİK ve SARDUNYALARI
SARDUYA' ların devamı. Selluka konusunda sayın memet' ten yardım alan tek ben değilmışim. Büyüklü küçüklü ne kadar çok Selluka var ?
334334
334335
334336
334337
334338
Avrupa çiçekçilikten çıktıktan sonra Balıklıova' da un kurabiyesi yemeden olmazdı.
334368
Eğlenhoca girişinde bulunan bahçede tüm yaz boyu maydanoz, salatalık, kuru soğan, domates, biber, patlıcan, limon, fasulye ve kabak mevcut. Poşetinizi alıyorsunuz dilediğiniz kadar topluyorsunuz, tüm aldıklarınızı tartıyor ve ücretini ödüyorsunuz. Şehirde boğulan bizler, burada soluklanıyoruz.
334369
334370
334371
Ev / tarla sahibinden önemli bilgiler de alıyoruz. Bahçenin verimliliğine hep şaşırıyordum, her yıl ürün çok oluyordu;
bahçenin her tarafında farklı reyhan ve fesleğen mevcuttu, sırrı buymuş.....
334372
Bu manzarayı görünce Karaburun'da bir Antalya' lı dedim, kendi kendime gülmeye başladım. Kanada'da hikayesi aklıma geldi... :D
Pazar sabahı Sayın missmenas kahvaltımızı hazırlamış.
334386
Çalışkan ve yetenekli bireyler boş durur mu ? Hiç üşenmeden Üç ağaç zeytinden kırma hazırladılar, dilerim birlikte tüketiriz .
334387
Sayın missmenas' ın ünv.ye hediye ettiği yeni türler.. SÜPER....
334388
Biz de onu boş çevirmek istemiyoruz, Musa bey elinden geleni yaptı.
334389
Hoya Carnosa dışındaki türlere ulaşabilmek için neler yapmadık ki, başarısız oldukça tekrarlar çoğalıyordu. Eski dostlar kendi aralarında değişimler yapıyorduk ama bu kadarını da beklemiyordum, sevgili dostumuz sayın missmenas' a hediye getirdiği bu çelikler için teşekkür ediyorum. Bu dağıtımı gerçekleştirebilecek kadar Hoya' ya sahip olmak başarının belgesidir, kutluyorum. Elinde ikiyüze yakın türün gelişimlerini bizlerle paylaşmasını diliyorum. :o
334394
Hoya pubicalyx 282
334395
Sayın jezebel ' in Hoya Tricolor hediyesi.
334396
Hoya Obscura ve Hoya verticillata
334397
Orkun Kırcı
27-09-2012, 16:15
Herşey çok güzelmiş, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bir dahakine inşallah diyorum :)
Toplantıda, Serdar Hocamız Siehei'nin Karyıldızı nı magnet yaptırıp herkese dağıtmıştı..
Sabah buz dolabının üzerinde görünce merak ettim, sitede başlığı da varmış
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/20301.htm#post617807
335420
Romantik
03-10-2012, 19:01
Bitki paylaşımı kadar değerli dostları bir arada da görmek güzel,
( Adem, Hazan-z, mismenas) gibi,
yeşillim
04-10-2012, 08:20
Evet H. gönüllüsü olabilmek güzel!
Başarılarınızın devamını diliyorum.
Sevgili dkp...
Isi bu noktalara kadar tasimanizdan gurur duydum... Cok guzel manzaralar.. Devamini, daha da iyilerini dilerim :))
meldayorum
01-02-2016, 16:35
Arkadaşlar,
Hoyalarla ilgili İzmir'de toplantılar yapıyor musunuz? Organizasyonlardan nasıl haberdar oluruz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.