View Full Version : Bahçelerde taş peyzaj düzenlemeleri
325523
325522
325521
325520
325519
325524
325525
325526
325527
325528
325529
325530
325531
325532
325533
325534
325535
325536
325537
325538
YeniGine
15-08-2012, 01:03
SUDENUR tebrikler... Yaramı deştin; sitenin bahçesi bu tür şeylere çook müsait fakat tek başıma bunların hiçbirini yapamam ki... Ellerine sağlık.
Evet ablacım haklısın. :mad:
Arka bahçemde çiçek tarhı haline getirdiğim logar taşı yanını taşlarla dekore etmeyi planlıyorum. Pergule önünü. http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/322447d1343690836-bahcecicek-022-600-x-450-.jpg Araştırıyorum şimdilik. Kiloya binince öyle pahalı tutuyor ki taşın, kumun fiyatı. :mad:
325539
325540
325541
325542
325543
Çok güzeller, eline sağlık sevgili Sudenur! :)
Şu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/peyzaj-bahce-duzenleme/325535d1344984787-bahce_dekorasyonu-20.jpg) ve şu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/peyzaj-bahce-duzenleme/325520d1344983941-bahce_dekorasyonu-5.jpg) fotoğraftaki susuz dere uygulamalarına burada bahçe dergilerinde ve bahçelerde çok rastlıyorum. Havuz gibi su içeren uygulamalar gibi bakım gerektirmediği için tercih ediyorlar. Drenaj kanallarının çıkışını da buralara veriyorlar.
Başta biraz saçma geliyordu ama gitgide hoşuma gitmeye başladı. Ama ben havuza alternatif değil de, ayrı ve güzel bir düzenleme olarak görüyorum. :)
YeniGine
15-08-2012, 01:29
gilan merhaba; buradasın... İnşallah başarabilir isem sana sitenin arka bahçede sağ ve sol taraflarının fotoğraflarını göndermeyi düşünüyorum. Soracağım; ne yapabiliriz diye?
YeniGine
15-08-2012, 01:33
Başta demiştik aynı şekilde düşünüyoruz diye. Çok haklısın SUDENUR... Onun için ben şimdilerde hep devamlı gözüm taşlarda... Artık Allah ım ömür verir isee seneye düşünüyorum. Hep diyorum ki taş toplayayım, sevgili GİLAN a da fotoğrafları göndereyim elbet bana bir bahçe düzenler... Kısmet artık.
Bu kadar olur sevgili gilan, görüntüleri incelemeden evvel bende sizin gibi düşünüyordum. ;) Altı üstü 100 metre kare bahçem var "Küçük bir süs havuzu da mı koysak ki.." diye düşünmeden edemiyorum, gördüğüm her güzel de gözüm kalıyor. :p
YeniGine
15-08-2012, 01:40
:)) Heep gözümüz kalıyor zaten... Onun için diyorum Beğen e tıklarken bir de keşkee Maşallah olsa ona da tıklasak.
Sevgili GİLAN sanırım anlaştık inşallah.
Buradayım sevgili YeniGine. Aşırı yoğunluk nedeniyle siteye çok az girebiliyorum bu aralar ama takipteyim. :)
Fotoğraflarınızı bekliyorum. :) "Sitemizin bahçesi" gibi bir başlık açarsanız her şey derli toplu olur. Hem ben hem de diğer arkadaşlar fikir veririz, konu bir arada olur. :)
Kendi başıma yapamam demeyin, istedikten sonra çok şeyler olur. Sitede çocuklar varsa onları da sıraya dizip bir çalıştırırsınız ki neler neler yaparlar. :)
Nihayet sizi bulmuşken benim de bir sorum olacak sevgili gilan. ;)
Arka bahçemde ki çim alanın bir kısmını kaldırıp mıcır döşemeyi düşünüyorum. Hangi aşamaları takip etmek gerek fikir verebilir misiniz? Ot çıkışını engellemek için bir şeyler sermem lazım galiba altına? :confused:
YeniGine
15-08-2012, 01:49
GİLAN teşekkür ediyorum... Evet farkındayım ne zamandır balkondan ses soluk yok... Evet düşünmüyor değilim Sitemizin Bahçesi, ama sitenin bahçesi de toplu değil ki, sitede bir sürü yerde tarlalarım var... (Ufacık eciş büçüş yerlere bile tarlam diyorum) Çocuklar... Şu ara şimdilik sadece bana kapak ve tohum topluyorlar... Benim tek başımayım derken kastettiğim; toprak almak, bahçeyi bellemek, gübre almak, taş almak yani maddiyata dayalı şeyler... Ben sana inşallah sağlı, sollu bahçe fotoğraflarını yollamak istiyorum zaten. Aklımda...
kelebek çalısı
15-08-2012, 01:54
Sn. Sudenur, bu güzel örneklemelerle yeni ufuklar, fikirler oluşması için bir adım attınız. Ben de doğal formlu taşlardan oluşan yürüme yolları hatta bütün bunların bir nebze de olsa kusursuzluktan uzak oluşu ile oluşturulan bahçe peyzajlarına bayılıyorum.
Benim de yazlığımda bahçede kullandığım kayrak taşları ve doğal dere taşları var. Sıradanlık ve yapaylıktan sıkılarak karo döşemek yerine kapı girişine yaydığım ince dere taşları üzerine geniş şistler yerleştirdim. Evin çevresinde de boydan boya bordür içinde orta boy büyüklükte dere taşları kullandım. Yağmurda veya sulama yapıldığında, ıslandıklarında yarattıkları atmosferle, bahçeye kattıkları renk bir başka oluyor doğrusu. Bu zevki yaşamanın cezası biraz fazla ama değdiğini, göze ve ruha iyi geldiğini düşünmekteyim.
Bu arada birinci mesajın ilk fotoğrafı da Kuzey Kıbrıs' tan olmuş tesadüfen :D.
Nihayet sizi bulmuşken benim de bir sorum olacak sevgili gilan. ;)
Arka bahçemde ki çim alanın bir kısmını kaldırıp mıcır döşemeyi düşünüyorum. Hangi aşamaları takip etmek gerek fikir verebilir misiniz? Ot çıkışını engellemek için bir şeyler sermem lazım galiba altına? :confused:
Nasıl bir tasarım düşünüyorsunuz ki? Ben biraz daha irice taşları mıcır düzenlemelerinden daha çok sevmişimdir. :rolleyes:
Bu konudan peyzaj kursunda hocamız bahsetmişti sanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam mıcırı 5-6 cm yükseklikte sererseniz yabani ot çıkışı pek olmaz demişti diye hatırlıyorum. Notlarıma tekrar bir bakmam lazım. :)
YeniGine
15-08-2012, 01:59
:) KELEBEK im merhaba; sen de buradaymışsın. :( Keşke ben de dere bulsam da taşlarını toplayabilsem. KELEBEK im peki o dere taşlarını biz görebilir miyiz?
Sevgili kelebek çalısı, "Bu zevki yaşamanın cezası biraz fazla" dip notunuzu biraz daha açarsanız çok memnun olurum. Zor bir uygulama mı çimle taş alanını ayırmak? :( Deneyimlerinizi paylaşırmısınız? :o
Mesaj ve yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum uzun zamandır, öneri ve eleştirilerinize ihtiyacım olacak, avantaj ve dez avantajları nedir bu tür uygulamaların aydınlatabilir misiniz bu acemi bahçe sahibini? :o
Bu arada bahsettiğiniz fotoğraf, sizin bahçenize yapılan bir uygulama mıydı? Kopyalamışmıyım yoksa bilmeden? Utandım şimdi bakın, tereciye tere mi reklam etmişim farkında olmadan? :o
Nasıl bir tasarım düşünüyorsunuz ki? Ben biraz daha irice taşları mıcır düzenlemelerinden daha çok sevmişimdir. :rolleyes:
Bu konudan peyzaj kursunda hocamız bahsetmişti sanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam mıcırı 5-6 cm yükseklikte sererseniz yabani ot çıkışı pek olmaz demişti diye hatırlıyorum. Notlarıma tekrar bir bakmam lazım. :)
Mıcırı toprağı kapatması için düşünüyorum, kenar sınırları iri kaya taşlarla belirleme niyetindeyim, tatil dönüşünde bir çuval falez taşıyla döndüm Antalya'dan, daha fazlasını arabaya sığdıramadık maalesef. :( Onları dizeceğim sınıra.
Uygulama yapacağım alanın resmini çekip eklerim yarın. ;)
kelebek çalısı
15-08-2012, 02:34
Merhaba YeniGine. Dere taşlarını yıllar önce Dalaman' da bir taş ocağı işletmecisi jest olarak yazlık inşaatımız tamamlandıktan sonra bir kamyon dolusu ince ve irice taşlardan karışık olarak bahçemize göndermişti. Dalaman çayının taşıdığı doğal taşları böylece bahçe dekorunun bir unsuru olarak kullandık.
Sn. Sudenur, cezası derken biz bu taşlara ve nakliyesine ücret ödemesek de o zamanlar, daha öncesinde bu tip doğal taş görünümündeki işlenmiş, renklendirilmiş taşları satan yerlerde çok dolandığımdan fiyatların abartı yüksek olduğunu düşünüyorum. Açıkçası küçük bir alanda kullanmak, vurucu bir etki oluşturmak, ön planda olmasını istediğimiz bahçe alanlarında kullanmak için değer ama geniş alanlar için ekonomik bir seçenek olmadığını düşünüyorum.
Fotoğrafın Kuzey Kıbrıs' a ait olduğunu arkadaki dağdan ve evlerin tipik mimarisinden ve de bahçede kullanılan rögar kapaklarının karakteristiği gibi özelliklerden ilk bakışta anladım, yoksa gidip görmüşlüğüm olan bir mahalle değil :p.
Hımm.. şimdi anladım. ;) Taşların bu denli pahalı olması bizim de hayallerimizi kısıtlıyor ne yazık. :mad: "Derelere taş toplamaya götür beni!.." diye sıkıştırıp duruyorum eşimi. :p Şehirler arası yolculuklarda gözüm sürekli yollarda ki taşta topraklarda? ;)
YeniGine
15-08-2012, 02:45
:) Bari beni de alın SUDENUR... Kesinlikle bahçelere taş toplamak gerekiyor... ki ben ancak derelerden toplayabilirim.
kelebek çalısı
15-08-2012, 03:02
Bu sayfaya uygun mu değil mi bilmiyorum ama nasıl bir şeyden bahsettiğimi anlatabilme adına ekliyorum fotoğrafları.
Bahsettiğim taşların kullanıldıktan sonra arta kalan kısmı. Tabi yıllar içinde takviye olarak bazı kısımlara yeniden kullandık. Yine de arttı.
325545
Sudenur çim alan ayırma konusunu merak etmektesiniz, fakat bu konuda tamamen amatörce kendi fikrimizi uyguladığımız bu noktada kiremitleri kullanarak oluşturduğumuz alanları çiçek yatağı olarak ya da ağaçların gövdelerine ait havuzları oluşturmak için kullanmıştık. Daha sonra çimden hevesimizi aldık ve vazgeçtik zaten.
325546
325547
325548
Kapı girişi ise fotoğrafta net olarak seçilmemekte ve bahçede bir buçuk iki yıl sonra bir haftalığına gidildiğinde kaba bir bahçe temizliğinden sonra çekilmiş fotoğraf. Sonuçta insan senede iki-üç ay gidiyor, ya da bazı seneler gitmeyi de tercih etmiyoruz. Ancak böyle elimiz değdikçe bakım oluyor.
325549
YeniGine
15-08-2012, 03:06
KELEBEK im sağol. Çok güzeller. Fakat hala anlayabilmiş değilim; neden bahçe sayfan yok...
kelebek çalısı
15-08-2012, 03:12
Hiç gereksinim duymadım ki. Forumda olduğum sürece uygun bir sayfa içinde yer bulabiliyor benim bahçelerden kareler. Bahçe sayfası sorumluluğuna girmek bana zor geliyordur herhalde. Sıkılıyorum sanırım bu fikirden :D. Fakat faydası olacaksa bir şekilde forum sayfalarında benden de kareler olabiliyor ;).
YeniGine
15-08-2012, 03:18
Evet ben halaa siteyi çözememiş biri olaraaak... Bence de kelebek çalısından kareler olsa güzel olur diye düşünüyorum... Bak ara ara konularda denk gelebiliyorum ben senin bahçe görüntülerine...
Kiremit düzenlemeniz çok güzel olmuş elinize sağlık. Böyle bir uygulama düşünebilirim şu alan için. 325550
Bu gece uyurken daha net görüntüler canlanabilecek zihnimde, teşekkür ederim. :)
Not: Bende size ait bir bahçe sayfası aranıp durmuştum günlerce üye sayfaları arasında. ;) Bulamayınca da mesajlarınızın peşine düşüp, öyle buldum aradığım bilgileri. Bahçe külü bitkinizin güncel halini yükleyebilir misiniz müsait olduğunuz bir zamanda. "Çok oldum biliyorum." :p
325869
325868
325867
325866
325871
325872
325873
325874
325875
YeniGine
17-08-2012, 01:26
SUDENUR çook güzeller; ama nerdee bizim bu kadar taşımız bile yok. :(
325885
325884
325883
325882
325881
SUDENUR çook güzeller; ama nerdee bizim bu kadar taşımız bile yok. :(
Bakmak bile keyif veriyor değil mi ama? ;) :D
YeniGine
17-08-2012, 01:33
:))))) Yine gözlüğümün üzerinden baktııım... Çook güzeller... Cevap yok.....
YeniGine
17-08-2012, 01:35
Sayfa 2 de 2. fotoğraf aslında tam bizim sitenin bahçesi için... Hafiften meyilli bir bahçe. Uygun... Amaa tek başıma mümkün değil, binaya rica etsem, ????????
Hatice Tarhan
17-08-2012, 01:36
Birbirinden harika tasarımlar insan hepsinden yapmak istiyor......
YeniGine
17-08-2012, 01:38
Hatice Hanım merhaba; siz de mi burada idiniz?? Çok haklısınız, gerçekten bu da olsun, bu da olsun deyip deyip duruyoruz...
325886
325887
325888
325889
325890
325895
325894
325893
325892
325891
325896
325897
325898
325899
325900
kelebek çalısı
17-08-2012, 02:15
325888
Podima örneği çok hoş.
Bu bahçe, EvBahçe dergisinin Şubat 2011 sayısında en güzel bahçe birincilik ödülünü almış..
325902
325903
325904
325905
325906
Harika paylaşımlar,
Ben de sera yapımı ile ilgili araştırma yaparken, böyle bir uygulama gördüm, çok hoşuma gitti,...
How to build a love seat in the garden - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7ljBmcGvFXo&feature=plcp)
Building a love seat in the garden finished - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VrORWzKFF80&feature=plcp)
nurcanaybay
17-08-2012, 18:07
Geçen yıl ön bahçeye mıcır dökmüştüm ,bu gün de yan bahçeye döküp
çimden tamamen vazgeçmiş oldum.
Ben doğrudan çimin üzerine döküyorum.Önceleri çim çıkıyor fakat tutup
çektiğimde kökü ile birlikte geliyor.Zaman içinde de tamamen yok oluyor.
Toprağın üzerine 5-6 katlı gazete serip mıcırı üzerine dökerseniz ot hiç
çıkmıyacaktır ( çıkmazmış ,tv'de izlemiştim ).
Mıcır değil de deretaşı tavsiye ederim. Özellikle ıslanınca renk cümbüşünü izlemek çok keyifli.
nurcanaybay
17-08-2012, 19:05
Benim aldığımda dere taşı sanırım ,dediğiniz gibi ıslanınca pıprıl pırıl oluyor .
Emre Albayrak
17-08-2012, 21:17
taş güzeldir ama bi süre sonar podimalarda yosunlanma başlar.. ilaçlamanız gerekebilir. yabani otlardan kurtulmak için de uygulama yapmadan zemine plastik bir membran serin.. bir de drenaj oluğuna doğru bir eğim verin göllenme olmasın..
Öneriler için teşekkür ederim. Bozuk çimi belleyip toprağı havalandırmayı düşünüyorum bayramdan sonra. Zemin eve doğru eğimli olduğundan mümkün olduğunca düzeltme yönüne gideceğim, dere kumu döksek olur mu taşların altına? Üzerine de gazete kağıtları serer ondan sonra dökerim taşları, göllenme olmaz değil mi o vakit?
Dere taşları benim de önceliğimde ancak "Taşa para vermem!" diye tutturdu eşim, ikna çalışmalarıma devam. :o Tekrar teşekkürler.. ;)
YeniGine
18-08-2012, 01:01
:)) Rastgele.
Öneriler için teşekkür ederim. Bozuk çimi belleyip toprağı havalandırmayı düşünüyorum bayramdan sonra. Zemin eve doğru eğimli olduğundan mümkün olduğunca düzeltme yönüne gideceğim, dere kumu döksek olur mu taşların altına? Üzerine de gazete kağıtları serer ondan sonra dökerim taşları, göllenme olmaz değil mi o vakit?
Dere taşları benim de önceliğimde ancak "Taşa para vermem!" diye tutturdu eşim, ikna çalışmalarıma devam. :o Tekrar teşekkürler.. ;)
Sevgili Sudenur, Cemo dere taşlarıyla bahçesini cennete çevirmişti. Cemonun bahçesini inceleyin isterseniz.
Emre Albayrak
18-08-2012, 12:56
Dere kumu dreanaj için iyidir göllenme yapmaz ama taş zamanla gazte kağıtlarınızı delip kumun içine doüru çökme yapar.. siz en ucuzundan ince branda serin..
Elimde bir miktar jüt çuval kumaşı var ondan sersem olur mu? :o
nurcanaybay
18-08-2012, 20:10
Sn.Sudenur ,
çiçek öbeklerini ayırıp diğer yerlere çakılı yaydım.Çakılla aynı seviyede olacak
şekilde toprağı çıkarıp taşları yerleştirdim.
Önce kare taşlar yerleştirilip çakılın yayılması gerekir ben bekleyemediğim için tersten oldu :)
Emre Albayrak
19-08-2012, 00:07
alttaki toprak sert ise jüt iş görür..
327613
327614
327615
327616
327617
327618
327619
327620
327621
327622
kelebek çalısı
01-09-2012, 22:06
Bahçelerinde modern ve yalın bir dizayn tercih etmek isteyenler beğenebilir.
328949
328950
kelebek çalısı
01-09-2012, 22:11
Modern tarzdan rustiğe doğru bir geçiş ile gözlere daha estetik geleceğini düşündüğüm bir kaç örnek...
328952
328953
328954
328955
328956
kelebek çalısı
21-11-2012, 01:26
Pencere altında kalan bu kısım güneşi hiç görmediğinden özellikle kış aylarında sürekli ıslak kalarak hiç kurumadığından hem bu çamurumsu ve göze hoş gelmeyen toprak alan görüntüsünü kapatmış oldum, hem de renkleri ve formları ile bana hoş gelen bir düzenleme ile gerektiğinde üzerlerinde yürüyerek diğer bitkilere ulaşımımı kolaylaştırdım.
347752
Ben fakir
21-11-2012, 07:38
Günaydın,
Karar vermekte zorlanmanız yadırganacak bir şey değil. İşin püf noktası bence elde mevcut imkanları sağlıklı değerlendirmek.
Bileceğinizi umduğum gibi bn de bir adada yaşıyorum ve burada aranan bulunmuyor, bulunan da ateş pahası. Öyleyse bulduğumuza göre karar veririz dedik ve bahçeye giriş yolunu beton üstüne küçük çakıllları gömerek mozayik yapmaya karar verdik.
Tam dört yıl boyunca her yaz ve her gün denizden dönerken bir torba uygun taş toplayıp eve getirdik.
2011 son baharında da döşemeye başladık. Bir haftalık bir çalışmadan sonra istediğimiz yol hazırdı.
Topu topu beş metrelik bir yol ama, ben yaptım demenin verdiği hazzı hiç bir şeye değişmem doğrusu. Bahçe sayfamda görebilirsiniz.
Sevgi ve selamlar.
Halil Balaban
21-11-2012, 10:40
Sayın Sudenur,
Harika bir çalışma olmuş. Gözümüz, gönlümüz doldu. Bu bahçe çalışmaları da beni bir başka sardı. Sitenin bahçe ve çiçek bölümlerinden ayrılamaz oldum. Elinize emeğinize sağlık. Size kolaylıklar dilerim. Sevgiyle kalın.
Halil Balaban
sami ulus
18-01-2013, 16:11
Bu bahçe, EvBahçe dergisinin Şubat 2011 sayısında en güzel bahçe birincilik ödülünü almış..
325902
325903
325904
325905
325906
Olmaz bu kadarda güzellik mükemmel
Selamlar. Ankara'da bu adım taşlarını nereden bulabiliriz acaba? Bauhaus'a, Ümitköy'deki fidanlıklara baktık, bulamadık.
ilksenozturk
05-05-2014, 06:57
Selamlar. Ankara'da bu adım taşlarını nereden bulabiliriz acaba? Bauhaus'a, Ümitköy'deki fidanlıklara baktık, bulamadık.
adın taşlarından kastınız kayrak ise bauhaus gibi tapı marketlerde tane ile satışı mevcut
ilksenozturk
05-05-2014, 06:59
ben bahçem için -nasıl ifade edeceğimi bilemedim- dilimlenmiş, inceli kalınlı kütük arıyorum.
onları belli bir simetri ve biraz da asimetri ile bahçeye yaymak istiyorum.
tabi cila ya da vernik attıktan sonra.
bu tip bir ağacı ya da kütüğü nerelerde bulup kestirebilirim.
tam adres bileniniz var mıdır?
ben bahçem için -nasıl ifade edeceğimi bilemedim- dilimlenmiş, inceli kalınlı kütük arıyorum.
onları belli bir simetri ve biraz da asimetri ile bahçeye yaymak istiyorum.
tabi cila ya da vernik attıktan sonra.
bu tip bir ağacı ya da kütüğü nerelerde bulup kestirebilirim.
tam adres bileniniz var mıdır?
İstanbul da nerede oturuyorsunuz. Esenyurt ta kütük işleyen bir marangoz var. (Kıraç bölgesine kalıyor)
Onun haricinde yine büyükçekmece taraflarına doğru kütük işleyen yerler var.
ilksenozturk
08-05-2014, 07:00
Beylikdüzündeyim, Kıraç'a da rahat ulaşabilirim.
tam olarak bahsettiğiniz marangoz nerededir sn Becoca?
Benim bildiğim iki yer var. Biri Kıraç a Kahve fabrikasının oradan inerken Şhel benzinliğin yanında (Sunnet mayo fabrikası,Oms tencere fabrikası,Kıraç eski mezarlık ; Bunlar dediğim yere yakın olan yerler.)
Bir diğeri de Pazar pazarının karşısında (Kapalı pazar olarak sorabilirsiniz. Kıraçta Tek.)
https://www.google.com/maps/dir/41.037965,28.642615/41.0392436,28.6469495/@41.0384225,28.6453536,17z/data=!4m4!4m3!1m0!1m0!3e0
Başlangıç ve bitiş noktaları bahsettiğim yerler
ilksenozturk
08-05-2014, 15:43
araştıracağım sn becoca.
çok teşekkür ederim, umarım fiyatı da uygundur. sağolun
Özel kesim yapar mı bilmem. Bu yerler Tomruk alıp kereste lambiri vs yapıyorlar.
seyidogullari
01-09-2015, 07:39
Seyidoğulları Peyzaj olarak bizde bu hizmetleri vermekteyiz. Ayrıntılar için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Bahçe Düzenleme ve Bakımı Hizmetleri | Seyidoğulları Peyzaj | Ankara Peyzaj | Çevre Düzenleme ve Peyzaj (http://seyidogullaripeyzaj.com/bahce-duzenleme-ve-bakimi-hizmetleri/)
lalebenli
24-10-2015, 18:57
Arkadaşlar Ankara'dayım. Ben de her bahçeye kavuşanın heyecanıyla bahçeme bir çok ağaç diktim gelişigüzel Şimdi de kesmeye kıyamıyorum ama bahçem çok gölgelik haline geldi. Dökülen yapraklarla baş edemiyorum, çim diye bir şey kalmadı. Çimden vazgeçip çakıl ağırlıklı birşey yapayım diyorum ama dökülen yaprakları çakılların üzerinden almak daha zor galiba. Ara ara da bitki havuzları yapıp sadece taş görünümünden kurtulurum diyorum. Yan bahçem dar ve uzun yanyana elma kayısı nektarin ters dut ayva ve ceviz var (hemen hemen 1 m. aralıkla). Geçen sene elmayı ve dutu kesmiştim. Elma çıkmadı ama dutum kökten şekilsiz olarak kollar verdi. Arka bahçe yaklaşık 100 m2 orada da iğde, ıhlamur, süs eriği, vişne, çam ve huş var, her iki yanda yüksek mazılar var Mazıların yanında ve çamların olduğu yerde bir şey olmuyor. Geçen sene dünyanın parasını verip toprak getirtip tesviye yaptırdık ve çim ektirdik Şimdi ise berbat durumda bir bahçem var. Düzeltmek için önce nereden başlamam lazım bilmiyorum. Toprak o kadar üzerine ilave yapılmış olsa da balçık gibi (bu geçirgenliği az mı demek oluyor?). Yarın fotogra çekip koymaya çalışacağım önerilerinize ihtiyacım var
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.