esk nisagül
02-08-2012, 03:05
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr yoğurt
1 çay bar pirinç
1 çay bar mısır konserve
1 yumurta
1 çay kaşığı yemeklik toz kırmızı biber
Tercihen et suyu yoksa normalde olabilir
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım
3 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlar iyice pişesiye kadar kavuralım
isteğe göre et suyumuzu ****** daha lezzetli oluyor yoksa içme suyu ilave
ettikten sonra içine pirincimizi ve mısırımızı atarak piriçler pişesiye kadar
kaynatalım
bir tarafta yoğurdumuza yumurtayı ekleyerek çırpalım pişen çorba tenceresinden bir kaç kepçe sudan alarak yavaş,yavaş yoğurda ilava ederek
yoğurdumuzu incelttikten sonra kaynamakta olan tencereye yavaşça ilave edelim
****** kaynamaya başlıyıncaya kadar karıştıralım
2 dk kaynaması yeterli
tuzumuzu ilave edelim
üzerine ise tereyağımızı erittikten sonra kırmızı biberi katarak servis yapalım
arkadaşlar belli bir su ölçüsü veremedim bildiğiniz üzre çorbalar her zaman
meyaneli yani koyu kıvamlı olursa daha lezzetli oluyor
ölçü size kalmış AFİYET OLSUN
3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr yoğurt
1 çay bar pirinç
1 çay bar mısır konserve
1 yumurta
1 çay kaşığı yemeklik toz kırmızı biber
Tercihen et suyu yoksa normalde olabilir
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım
3 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlar iyice pişesiye kadar kavuralım
isteğe göre et suyumuzu ****** daha lezzetli oluyor yoksa içme suyu ilave
ettikten sonra içine pirincimizi ve mısırımızı atarak piriçler pişesiye kadar
kaynatalım
bir tarafta yoğurdumuza yumurtayı ekleyerek çırpalım pişen çorba tenceresinden bir kaç kepçe sudan alarak yavaş,yavaş yoğurda ilava ederek
yoğurdumuzu incelttikten sonra kaynamakta olan tencereye yavaşça ilave edelim
****** kaynamaya başlıyıncaya kadar karıştıralım
2 dk kaynaması yeterli
tuzumuzu ilave edelim
üzerine ise tereyağımızı erittikten sonra kırmızı biberi katarak servis yapalım
arkadaşlar belli bir su ölçüsü veremedim bildiğiniz üzre çorbalar her zaman
meyaneli yani koyu kıvamlı olursa daha lezzetli oluyor
ölçü size kalmış AFİYET OLSUN