Bağlan

View Full Version : Pişirmeden önce, kaz tüyü nasıl temizlenir?




yolac
27-07-2012, 16:00
Kazların tüyünü temizlemek için sıcak sudan başka daha kolay ve pratik bir yöntem varmıdır acaba?




çisem
27-07-2012, 20:29
Yemek için kesilmiş kazın tüyleri (yolunması) temizlenmesinden mi,
yoksa;
yastık ya da yorgan içine doldurulmuş kaz tüylerinin (yıkanması) temizlenmesinden mi söz ediyorsunuz?

yolac
28-07-2012, 15:00
Yemek için kesilmiş kazın tüyleri (yolunması) temizlenmesinden mi,
yoksa;
yastık ya da yorgan içine doldurulmuş kaz tüylerinin (yıkanması) temizlenmesinden mi söz ediyorsunuz?

Haklısınız daha açıkça sorabilirdim.Yemek için kesilmiş kazın tüylerinden nasıl kurtulabiliriz.Biliyorsunuz, kaz çok bol tüye sahip,tavuk gibi değil.Yemek gayesiyle kestiğimiz kazı; tencereye koymak için tüylerinden çok zor arındırıyoruz.
İlginize teşekkürler.

çisem
28-07-2012, 15:35
Duyumlarıma göre sıcak suyla seri şekilde tüyler yolunabiliyor.
Çocukluğumda pazardan canlı alınıp, hemen orada kesilen horoz ya da tavuklar vücut sıcaklıkları henüz gitmeden sıcak suya gerek kalmayarak temizlenirdi.
Ama kazlara da bu yol izlenebilir mi, bilenler cevaplasın derim.
Ya da kümes hayvanları konu başlığı içinde kaz yetiştiricileri sizi bilgilendirebilir.
O sayfalarda arama yaparsanız ya da konunun oraya taşınmasını yönetimden isteyebilirsiniz.

Gazi Barış
28-07-2012, 18:44
sıcak suyun içine kesilmiş kaz vb. kümes hayvanı daldırılır, tüyler iyice ıslanınca çıkartılarak rahatlıkla tüyler yolunur(merak etmeyin kazımız sıcak suda o zaman diliminde haşlanmaz). Tüyler temizlendikten sonra elle alınması mümkün olmayan çok ince tüyler vardır, onlarıda ocağın üzerinde ütüleyerek temizliyoruz (zağten çıtır çıtır hemencecik yanıveriyorlar).