View Full Version : nrkrkmz / Bahçe ve Sera
Bahçenin bulunduğu şehir İstanbul-Beykoz-İshaklı köyü
Bahçenin büyüklüğü 850m2si kullanılıyor.
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Açık alan güneşli ve rüzgarlı
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri 7b bu kış -10,-15 dereceleri gördük
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) İşyeri, Orkide üretim serası
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Seranın olduğu araziye adım attığım günün resimleri ekli.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?3 senedir
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Tasarım yapmadım. Kiraladığımda seranın demir konstrüksiyonu yapılmıştı.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyinizYok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel, Ziraat Müh. ve yardımcı personel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?Bağ evi
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Kendime ait bir yere taşınıp seranın yanı sıra bahçe düzenlemesi de yapabilmek.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Orkide çeşitleri
Nepenthes
Strelitzia reginae ( turuncu)
Strelitzia nicolai (cennet kuşu çiçeği beyaz)
Kiraz
Dut
Elma
Çilek
Gül
Üzüm asması
Hosta
Ortanca
Agapanthus
Begonville
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Kendime ait olan orkide kolleksiyonu
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?Dendrophylax (hayalet orkide)
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?Evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?Gölet suyu kullanıyorum.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri Bahçe toprağı kullanmıyorum. Özel orkide harcı kullanıyorum
Kompost yapıyor musunuz? Hayır.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Evet, sera içi düzenlemede hata yapmışım bu sene düzeltilecek
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?Mecburen zirai mücadele yapıyorum. İnsektisitler ve mantarlara karşı
Bahçeniz organik mi?Toprağım organik tarıma uygun ama ben sera içinde orkide yetiştiriyorum
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Orkide için üretilen sıvı gübreyi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Salyangoz var
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?Elle sulama yapıyoruz
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soğuk alıyor mu?Evet çevrem dağlık. Isıtmalı serada üretim yapıyorum.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?İyi ki serayı kurmuşum. Serada çalışmaktan büyük haz alıyorum.
Tetanoz aşısı oldunuz mu?Hayır
Daha önce yazdığım Cattleya bana neler ettin (http://www.agaclar.net/forum/orkide/17919.htm) başlığının devamını buradan getirmeye karar verdim.
Sayn praecox'tan aldığım ilk cattleyadan sonra Sayın ziya Soner'in serasının yarısından çoğunu alarak başladım orkide üretmeye.
Uzun süre Ziya beyin serasında staj yapar gibi gidip gelerek bilgilendim ve sonra kendi seramı kurup taşındım.
Arazi 11 dönüm olmasına rağmen ben çok ufak bir alan kullanıyorum.
318474
Demir konstrüksiyonu hazır olan serayı kiraladıktan sonra tadilatına başladım.318479
Boyası yeri derken kendini göstermeye başladı ama daha karolar döşenmemiş çiçeklerin altına konacak masalar yapılmamıştı.318485
Sabırla ve umutla bekleyerek aylar geçti. Sonunda sera çiçeklerin taşınacağı duruma geldi ve taşındık.
318486
318487
Yaz aylarında taşınmayı planlamış olmama rağmen Kasım ayı başlarında seraya taşınabildim.
Yerlerinin değişmesinden strese girecek diye endişelendiğim cattleyalar hemen güzel çiçeklerini açmaya başladılar.
Çiçeklenme sorunsuz devam edince evde olan orkidelerimi de seraya taşıdım :)318488
Heyecanla takip ediyorum. Çok sevindim böyle başlık açtığın için.
nılgun_dogan
16-07-2012, 04:01
Sabırsızlıkla bekliyordum çok iyi oldu bir türlü ziyaretinize gelemedim inşallah gelirim canlı canlı görmek gezmek orkide sevdalısı için muhteşem olur koleksiyonunuzuda görebilecezmi.
Sayın Korkmaz
Memnun oldum hayırlı olsun
Sevgili Nur, biliyorum ki serayı kurarken çok çalıştın, pek çok zorlukla karşılaştın. Madem bu başlığı açtın, bize detayları da anlat ki, öğrenelim. Bakarsın ileride arkadaşlar için bir kaynak oluşturabilir.
Orkideler denildimi, herkesin koşacağı bir başlık olacak gibi görünüyor.
Sayın nrkrkmz,
sayfanız hayırlı olsun ileride inşallah ümit ettiğiniz herşeye sahip olursunuz.
Benol Hazaroğlu
16-07-2012, 09:01
Sevgili Nur,
Başlangıçtan bu güne çok yol aldığın belli oluyor.
Gönlündekinin en güzeline azmin ve heyecanın sayesinde kavuşacağına inanıyorum.
Biz de seni bu başlıktan zevkle takip edeceğiz.
Kolay gelsin.
İpek Kozası
16-07-2012, 09:38
Sayfanız hayırlı olsun.
Hepinize teşekkür ederim.
Çok büyük emek, umarım bu emekler binlerce orkide çiçeğiyle size teşekkür ederler. Kolay gelsin...
Taşınma bitti derken iş başa kalmıştı artık bu işle senelerdir uğraşan elemanlar yoktu yanımda, her şey benim elime bakıyordu.
başa gelen çekilir deyip başladım işe koyulmaya... Önce sulama (hala damlama sulama yaptıramadım) sonra gübre sorunlarını çözmeye başladım.
Kendim yapmalıydım ki başkalarına yaptırabileyim.
Derken kazan yakmayı öğrendim. Tavan yüksek olunca ısınma sorunu oldu tavanı alçalttık. Yanlara naylonlar gerdik ve sorunu çözdük.
318620
318630
Cattleyalar , Cymdidiumlar ve Vandalar yerlerinden memnun kışı karşılamaya hazırlandık.
Sevgili Nrkrmz, Hayal Bahçenizi güzelleştiren sadece orkideler değil, sizin emeğiniz. Güler Hanım'ın dediği gibi, çok çalıştınız, emekleri detaylıca anlatırsanız, o güzel orkideler iki kat daha güzel gözükecek gözümüze. Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgili dostlarım ve agaclar.net üyeleri,
Sera faaliyete geçtikten sonra Sayın Praecox ve Sayın ahmeter ve eşi ilk ziyaretçilerim arasında idi. Sayın Praecox'un hediyesi olan Cattleyanın Misçiyanın serasından yadigar olması benim için ayrı özellik taşır.
318647
Sayın Ahmeter'in getirdiği Begonville serada ki nadir değişik çiçeklerden,
geçen yaz açmış haliyle
318642
Sevgili Kiraz,
Şımartıyorsunuz beni. Acemiliğin ve bilgisizliğimden çok çabaladım. Hala da devam çabalamaya :)
Sızlanmalarımın çoğunu aslında ben unuttum, sanırım sizler unutmadınız. Çok iyi biliyorsunuz ki zevkle yapılan her iş geride kalan zorlu günleri unutturuyor.
Tek unutmadığım ustaların savsakladıkları işler bitsin diye son günler gece yarılarına kadar serada kaldım. Hatta kazanın yandığı ilk gece.... Gece 02.30 da seradan ayrıldık. Yandı ısındı niye devir-daim pompası çalışmadı geceyarısı 12de servis geldi...
O günü ve geceyi unutmadım... herhalde unutmayacağımda...
Bugüne kadar yaşadıklarımı hızlı hızlı anlattıktan sonra serada olan orkide ve diğer tür çiçekleri tanıtacağım ay be ay. Önümüz kış sera şenlenecek. Bu sıcaklarda tatil yapan orkideler eylül ayı sonunda birer birer kendilerini göstermeye başlarlar diye umuyorum.
Vakit buldukça hep beraber serayı gezeceğiz. Çiçekleri, böcekleri,hastalıkları hatta davetsiz gelen konukları
318658
göreceğiz.
Sevgili Nur, ne kadar uğraştığını, yorulduğunu, sevinip-üzüldüğünü, çok masraf ettiğini de biliyorum. Ama yüzünden gülücüklerin hiç eksilmedi. Sendeki azme hayran oldum. Ama zaman zaman da kızmadım değil, sağlını bile bozman beni çok üzmüştü.
Lütfen, lütfen sağlığına dikkat et ki bu güzel orkidelerin keyfini çıkartabil.
Nuri Murvet
16-07-2012, 21:57
Merhaba sayın nrkrkmz
Bahçe ve sera başlığınız hayırlı olsun...
İlgi ile takip edebileceğim bir bahçe daha oldu...
Canlı görmek daha başka ama sanaldan idare edeceğiz artık...
Ellerine emeklerine sağlık...
Herşey gönlünce olsun...
Sevgili Güler Hanım,
Elimden geldiği kadar sağlığıma dikkat ediyorum ve eskisi kadar kendimi yormuyorum :)
Teşekkür ederim Nuri Mürvet bey,
Sanaldan idare edin de ara sıra da canlıları görmeye gelin. Bizi mutlu edersiniz :)
Serada ki orkide cinslerini sizlere göstermeden evvel çiçeksiz dönemde serada saksı değişimleri dışında neler yapıyoruz onu anlatayım. Sayın Praecox'un seraya gelerek bilgilerini bizlerle paylaşmasını fırsat bilenler hafta sonu serada oluyorlar. Başta Bora bey , Ephesos ve forumda olmayan dostlar.
Bu hafta sonu Praecox orkideler arasında dolaşıp Trianea'nın aşırı sıcaklardan çiçeğini erken döktüğünü ve minyatür cattleya dışında açan Cattleyamız olmadığından hayıflanarak masalar arasında bitki kontrollerini yaptık.
Saksı değişimlerinden sonra seradan ayrılmadan önce 1 hafta göremeyeceği Cattleya'lar arasında dolaşan Praecox yanıma elinde bizim dolaşırken 4 gözle bakıp göremediğimiz bu güzelle geldi...320641
Praecox'un kendi kolleksiyonundan değerli digbyana çaprazı
Söylemeden geçemeyeciğim. Praecox kendi kolleksiyonunda fazla olan ve böldüğü orkideleri serada satışa sundu.
Söylemeden geçemeyeciğim. Praecox kendi kolleksiyonunda fazla olan ve böldüğü orkideleri serada satışa sundu.
Desene sıcak mıcak demeyip de taaaa oraya gelmemiz gerekecek.
Şubat ayında genel bir görüntü.
320761
Bambusa arıları cymbleri kolayca döllendirdiler.
Vanda ları da :)
320760
aramiza hos geldiniz.bitgileriniz cook guzeller.paylasimlarinizin devamini dilerim.iyi gunler.
Bambusa arılarını burada domates döllemede de kullanıyorlar, ama arı dediklerinde nereye kaçacağımı şaşırıyorum. Arı allerjim olduğu için ödüm kopuyor, bu arılar sokar mı? Eğer sokarlarsa sevgili Nur, serana gelmek hayal olacak benim için. ;)
aramiza hos geldiniz.bitgileriniz cook guzeller.paylasimlarinizin devamini dilerim.iyi gunler.
Teşekkür ederim Türkan hanım,
Arı allerjim olduğu için ödüm kopuyor, bu arılar sokar mı? Eğer sokarlarsa sevgili Nur, serana gelmek hayal olacak benim için. ;)
Bu arıların sokup sokmadığını bilmiyorum. :( Siz zaten cattleyanın yoğun dönemlerinde gelin:) o zaman bambus arıları olmuyor. Bahar ve yaz aylarında serada olmayı seviyorlar.
Bu sene 3-4 taneden fazla görmedim ama onlar işlerini layıkıyla yapmışlar ben istemesemde :)
Cattleyalar da arıların kurbanı yok :) Tohum alabilmek için bir kaç Cattleyayı biz dölledik.
Ocak ayı sonlarında biz elimizde tohum olsun diye dölledik ve hala tohumların olgunlaşmasını bekliyoruz.
Cymbidiumlara gelince onlar bambus arısının azizliğine uğradılar :) Önceleri şikayet etmesem de döllenmiş çiçeklerin sayıları arttıkça keyfim kaçtı.
Tohum bağlaması için sakladıklarımdan sadece bir tanesi dal üzerinde olgunlaşıyor.320821
Bambuslar sadece Cymbidiumları döllemediler işleri güçleri bitmiş gibi Vanda'ma da bulaştılar :)
320822
Çoğunuzun aaa... ne güzel dediğii duyar gibiyim. Oysa bana hiç faydası yok.
Bu tohumlar diğer bitkiler gibi ekilip şaşırtılıp üretilemezler. :(
Steril şartlarda ekim ve şaşırtma ister. Yani laboratuvar ortamı en ideal ortam tohumdan üretim için.
nılgun_dogan
24-07-2012, 01:45
Döllenmiş olmaları neden keyfinizi kaçırıyor bir bilgim olmadığı için soruyorum döllenmiş olmaları çiçeklenmeyi mi geciktiriyor?
Döllenmiş olmaları neden keyfinizi kaçırıyor bir bilgim olmadığı için soruyorum döllenmiş olmaları çiçeklenmeyi mi geciktiriyor?
Nur hanıma sordunuz ancak ben kendi argümanlarımı sayayım.
1. bitkinin tohuma durması demek yorulması demek bir dahaki çiçeklenmenin geçikmesi ve hatta bir sene ertelenmesi demek (cattleyaların tohumunun olgunlaşması ve/veya yeşil kapsülün olgun hale gelmesi ortalama 11 ay sürer)
2. dölenen çiçek ertesi gün pörsür taç yaprakları kurur stigmatadan tohum torbasına doğru şişme gösterir. Bir kaç hafta süren çiçeklenme anında kesilmiş olur. Bu görüntü kaybı demek ilk etaptda.
3. asıl sorunumuz bir dal cymbidium düşünün başında sonunda veya ortalarında bir ya da bir kaç çiçek bu şekilde pörsümüş bu da ticari değer kaybı demek.
kısaca ticari kayıp bir yanda diğer yanda çiçeğin yorulması.
cymblerde kesip atabiliriz seneye yeniden olgun açar ancak cattlerde biz zaten onu hedefledik 4-5 saksı seneye az da çiçeklense olur :)
Bilmem işin özünü anlatabildim mi?
nılgun_dogan
24-07-2012, 12:28
Çok güzel aydınlattınız teşekkürler.
cattleyalar hayal gibi gercekten.cok guzel masallah
Seranın sinek, böcek ve haşare sorununa bir de biolojik çözüm getirdik. :)
321113321114
Nepenthes miranda (northiana x maxima)
Seradaki çiçekleri tanıtmaya açmış ve açacaklarla başlıyorum. Nepenthes'le tanıştınız :)
Sırada C.Fort Motte "Leopard"
Cloud's orchids ten 3 sene önce getirmiştim.
Geçen gün Praecox'un incelediği,
LC. Cariads Mini Quinee "Angel Kiss"
Uzun zamandır açmasını beklediğim Stenhopea'nın çiçek sapı
321339
bir ayda bu kadar uzadı
321340
ne zaman açacak diye meakla bekliyorum.
Muhteşem kokusuyla tanışacağım :)
Serada hiç kimsenin bilmediği mum çiçekleri de var... Kış aylarında sevgili Sevilay hanımın aman sen al bak diye seraya getirdiği muhteşem kolleksiyonu.
321438
321439
Ben onlara onlar bana alışacak derken çiçeklenmeye başladılar. daha ben nasıl bakılacaklarını öğrenemeden....
Önce OBOVATA bir çiçek açtı.:D
321440
Çiçeklenmeleri güzel de.. uzayıp duruyorlar :) ben korkak nasıl saracağım nasıl bakacağım derken Sevilay hanım imdadıma yetişti. Seraya gelip bakımı hakkında eğitim verdi...
Hatta agaclar.net üyelerine de eğitim vermesini rica ettim. Beni kırmayacağını söyledi :)
Çelik almasını da öğretti yakında satışa başlarız:) Mum çiçeği meraklılarına duyurulur.
Hoya koleksiyonunuz da güzel olmuş Nur hanım,...Tüm hoya koleksiyonerlerinde muhakkak orkide de vardır. İkisinin de istekleri aynı bence...Koleksiyonu büyütmek isterseniz, bende elimdikilerle seve seve katkıda bulunurum...:))
Hoya koleksiyonunuz da güzel olmuş Nur hanım,...Tüm hoya koleksiyonerlerinde muhakkak orkide de vardır. İkisinin de istekleri aynı bence...Koleksiyonu büyütmek isterseniz, bende elimdikilerle seve seve katkıda bulunurum...:))
Bu demektir ki biz orkidecilerde de Hoya olması lazım. :) :)
Teklifiniz için teşekkür ederim. :)
Önce Obovata açtı onu Lacunoza izledi ...
321509
HOYA PURPUREO FUSCA da açtı :)
321511
Son çiçeğini gördüğüm.. Umarım arada açıp kendini bana göstermeyen yoktur.
Wayetii
321512
Size tanıştırmak istediğim 2 tane Phalenopsis'im var.. Biri 9- 10 senedir bende.. emektar :) diğerini ise zaman zaman Phalenopsis'te satsanız diyen müşterilerimi geri çevirmemek için aldıklarımdan...1,5 senedir beraberiz serada :)
Emektar
321603
Güzin Çakar
27-07-2012, 17:34
Sevgili Nur Hanım,
Seranız hep aklımda ama bir türlü gelmek kısmet olmadı. Uzaktan izlemek bu kadar haz veriyorsa,yanlarında olmak ne kadar güzeldir. Bitkileriniz muhteşem, inanın son fotoğraftaki Phalenopsis'e ağzım açık bakakaldım.Hepsine koskocaman bir Maaşallah. Çiçeklerinin daha da artması dileğiyle ellerinize sağlık...Paylaşımınız için teşekkürler...
Kadıköy civarına gelebilirseniz sizi seraya götürme şansım olur. Dönüş için aceleniz de yoksa ne güzel olur.
Tüm agaclar.net üyeleri,
Genellikle hafta sonları, yaz- kış fark etmiyor orkide meraklıları olarak serada toplanıyoruz.
Orkide bakımı ile alakalı çeşitli fikirleri tartıştığımız, bu ortama bir de(ben hoyaları öğrenince)
Hoya sohbetlerini karıştıracağız:)
Et obur bilgileride bonus olarak geliyor Praecox'tan.
Sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz. Toplu gezi düzenlemek gerekmiyor bize katılmanız için... Her zaman kapım açık doğa severlere. Yeter ki bir haber verin serada olayım.:)
Bende çok gelmek istiyorum, arabam 1 aya kadar geliyor. Umarım özellikle ''Layd Kiss'' ve diğer miniler...tükenmez, ozamana kadar...
Sayın agozce,
En az çiçek olan dönemdeyiz. Acele etmeyin :)
Havaların çok sıcak olması, köprüde ki trafik sorunu toplantıların kısa olmasına sebep aslında bu aralar. Çok bir şey kaçırmıyorsunuz.
Geleceğiniz günü dört gözle bekliyorum.
Saygılar:)
Kasım ayında açmasını beklediğim Sterlitzia Reginae Haziran ayında çift çiçekli olarak açtımıştı :)
321950
Çiçek açımını 1hafta -10gün içinde tamamladı.
321952
Uzun zamandır açmasını beklediğim Stenhopea'nın çiçek sapı
321339
bir ayda bu kadar uzadı
321340
ne zaman açacak diye meakla bekliyorum.
Muhteşem kokusuyla tanışacağım :)
Henüz açmadı :(
322141
Bu gün ki hali...:)
322675
Arılar da Vanda'yı sevmiş :)
322677
Beyaz Vanda
323135
yavrularıda açıyor :)
Nur hanım, bu kadar saksıyı nasıl suluyorsunuz?.:)) Biraz da yaptığınız bakımlardan bahsedermisiniz?
:)
Sayın agozce,
Serada tek sistem sulama yapılmıyor.
Vandalar her gün daldırma yöntemi ile sulanıyor.
Nepenthes hergün yağmurlama yapılarak sulanıyor.
Saksılar tek tek hortumla sulanıyor.
Saksılara yazın haftada 2 kere sulama yapılıyor kışın ise havanın ve saksıların nem durumuna göre 10-15 günde bir suluyoruz.
Gübreleme yapraktan spreyleme ile yapılıyor.
Sera sıcaklığı kışın gece 12-14 derece gündüz 20 -24 derece arasında yazın 35 derecenin üstüne çıkartmamaya özen gösteriyoruz.
sevgili nur hanım emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin , çabanız azminiz için 41 kere maşallah diyorum. seranız ishaklı köyünde ise çok yakınım. misafir kabul ederseniz seranızı yerinde görmek beni inanılmaz mutlu eder. hafta sonları müsait olduğunuz bir gün gelip görmek tanışmak isterim .
Sayın sibelim,
Buyrun, :) başımın üstünde yeriniz var.
Sizi serada görmekten zevk duyarım. Genellikle hafta sonları öğleden sonra seradayım.
Sevgili agaclar.net üyeleri,
Seraya gelmeyi planladığınızda 0530 700 62 22 no'lu telefondan bana ulaşıp geleceğinizi bildirirseniz memnun olurum.
Adres: İshaklı köyü, Trabzon cad. No: 36
Beykoz - İstanbul
Geldiğinizde serada bulunmak isterim.
Saygı ve sevgiler.
nrkrkmz (Nur Korkmaz)
Not:
Yol tarifine
Google Maps (http://www.maps.google.com)
sayfasına "hayal bahcem sera" yazarak ulaşabilirsiniz.
adres ve telefon bilgilerimi
www.hayalbahcem.com
adresinden de bulabilirsiniz.
teşekkür ederim nur hanım , eşimi ikna edip ziyaretinize geliriz inşallah bir mani olmazsa.. seranın tam adresini tarif ederseniz memnun olurum.
Henüz açmayan Stanhopea ...
323398
nılgun_dogan
05-08-2012, 00:49
Daha şimdiden müthiş gözüküyor.
323398
Açmadı ancak açmak üzere idi. Salı günü yeniden ziyaret edeceğim. Bugün ordaydım adeta "Pıt" diye açmasını duymak istiyorudum. Bu nasıl bir obssesiondur yaw... :)
Paphiopedilum Fanaticum
323478
Bu yaz beni çiçeksiz bırakmadılar... Ya biri ya diğeri açtı...:)
Paphiopedilum Fanaticum
323478
Bu yaz beni çiçeksiz bırakmadılar... Ya biri ya diğeri açtı...:)
Süpermiş...
323398
Bu günki durum neydi? açtı mı peki? bana göre bir aurumun açmasını beklemekten daha da heyecanlı...?
Sevgili agaclar.net üyeleri,
www.hayalbahcem.com
adresinden de bulabilirsiniz.
En çok Çiçek Oteli fikrinizi beğendim.
En çok Çiçek Oteli fikrinizi beğendim.
Hem otel hem de hastahane yoğun bakım... bitkilerinde sorunu olanlar ivediyetle tavsiye ederim.
324362
İnanılmaz bir kokusu var :) Kokunun sabah serayı sardığını düşünüyorum. Sabah erkenden yollara düşmek gibi bir planım var. Umarım bir aksilik çıkmaz...
324363
324364
Türünün Stanhopea oculata olması gerek.
Tebrikler çok başarılı...
Yarın bu ender nebatı tavaf etmek için sera da olacağım.
İlgili arkadaşları da beklerim bilgi paylaşımı ve ötesi için...
Sadece bu tür için değil diğer Orcidealar için sorusu olanları görmek isterim..
Desenize yarın ders var.. yaşasın :)
Nuri Murvet
11-08-2012, 23:14
Merhaba sayın nrkrkmz
Aaaaaah, aaaah.....
Çok uzak kalıyoruz...
Yoksa çat kapı hergün oradayım....
Öğrenilecek çok şey var....
Selamlar...
Sevgili Dostlarım ve Agaclar.net üyeleri :)
Şeker bayramınızı kutlarım. Sevgi ve sağlıkla nice bayramlara....
326239
Bu hafta çok çalıştık Cattleyaları son raddede saksı, harç değişimini yaptık. Nepenthesleri serdik. Vanilliaları gerdik, Hoyaların 41 türünü çelikledik.
yardıma ihtiyaç hâla var. :)
329987
Sizlere sonsuz teşekkür :) Benden yardımlarınızı esirgemediğiniz için :)
Hafta sonu da beyin fırtınası yapalım... Bakalım neler konuşacağız...
Cattleya projemiz de bizden yana son buldu. Gerisi laboratuar işi.
329994
patladığını son anda görüp avuçla taşıdığım kapsül.
329996
Un değil un ufak birkaç milyoncuk tohum..
329997
gerisi işin pösteki saydırılması :)
Bu kış birkaç çapraz daha yapıp ismimizi verelim mi?
Bu kış birkaç çapraz daha yapıp ismimizi verelim mi?
İlk çaprazın adı BLC habsburgensis var. garo
istanbula ilk geldiğimde mutlaka seranıza uğrayıp hem bu güzelleri izlemenin tadını çıkarmak hemde sizi bizzat tebrik etmek istiyorum .ben iki tanede sıkıntı çekerken.... size sadece nazar değmesin diyorum
Sayın Zerre :)
Tesekkür ederim
Sizi serada görmekten mutlu oluruz.
Cumartesi günü seradaydık. B.Unver, saydemir, ephesos Nur hanım ve ben. çok eğlendik iyi vakit geçirdik de... sahi tüh neden resim çekip eklemeyi akıl etmedik ki?
Cattleyalar nepenthesler cymbidiumlar Sevilay'ın mum çiçeklerini inceledik fikir alış verişinde bulunduk.
Bazı şeyler sanal aleme yazmayla olmuyor gerçeğini görüp konuşmak gerekiyor.
Nepenthes 3 adet çiçek sapı verdi ve açtı upper ve down-pitcherları görmek gerek. Orch'ların sürmesini köklerini görmek gerek.
Bakmakla olmuyor.
Eh zaten olsa idi kediler ciğerci dükkanı açıcaktı denir.
Bir dahakine resimleri çekip eklemeyi ihmal etmiyeceğim. :)
Psychopsis durmaksızın açıyor...
Sera yavaş yavaş şenleniyor. Phaller başladı Cattyler de geldi gelecek.
332861 332862
Ephesos'un emekleri meyve vermeğe başladı. "-Bunları biz açtırdık" derken de yüzü gülüyor. :D
Nur hanım, yaklaşık bir saattir buradayım, kilitlenmiş durumdayım ( bu arada işyerindeyim bu saatlerde bana sorulan soruları doğru cevap verip vermediğim konusunda biraz şüpheliyim) İnanılmaz bir başarı seraya bayıldım İstanbula geldiğimde kesinlikle ordayım.
Kutluyorum.
Hoyalar da açıyor. Çoğu türleri çelikledik köklendirdik saksılara aldık.
Bir örnek vermekse maksat...
Hoya montana... Kırık beyaz ve hatta krem rengi parlak kırılgan bir porselendenmişçesine kusursuzca çiçekleri.
334001
Bu da fusca purpurea...
334091
324362
İnanılmaz bir kokusu var :) Kokunun sabah serayı sardığını düşünüyorum. Sabah erkenden yollara düşmek gibi bir planım var. Umarım bir aksilik çıkmaz...
324363
324364
Merhaba efendim,
Hayırlı olsun uğraş ve beklentileriniz, macera/merak/özveri sizi nerelere sürükledi, güzelliklere...
''Şeytanın Ergen Dibi Beklemesi (http://sempozyum.mehmetakif.edu.tr/1burdursempozyumu/cilt14/14.13.pdf)'' deyişini anımsatırcasına bir hâl:))).
Çok güzel bir şey, insanın sevdiği işten hem zevk hem de nema alması. Üstüne de dostluklar katmerli oluyor.
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Nur hanım, yaklaşık bir saattir buradayım, kilitlenmiş durumdayım ( bu arada işyerindeyim bu saatlerde bana sorulan soruları doğru cevap verip vermediğim konusunda biraz şüpheliyim) İnanılmaz bir başarı seraya bayıldım İstanbula geldiğimde kesinlikle ordayım.
Kutluyorum.
Sayın Asiye,
Teşekkür ederim.
Ne zaman isterseniz buyurun gelin. :)
Sayın mrduran,
Teşekkür ederim.
Sizi de yanımızda görebilsek :) Belki yolunuz buralara düşer..
Saygılar :)
nur hanım sayfanızı yeni keşfedenlerdenim üzülerek söylüyorum:( nasıl daha önce görmemişim diye hayıflandım açıkçası, orkideleriniz muhteşem ellerinize emeğinize sağlık.Hoyalar aynı keza ama bir sorum olucak size.Acaba satış yapıyomusunuz? bu kadar büyük seranız var,bunların hepsi hobi amaçlı değildir sanırım.Eğerki satışınız varsa bundan faydalanmak isterim.Sağlıklı mutlu günler GAZİANTEPTEN SELAMLAR
Veeee... Hoya Lacunoza..
Narin kırılgan zarif.
334351
.Acaba satış yapıyomusunuz? bu kadar büyük seranız var,bunların hepsi hobi amaçlı değildir sanırım.Eğerki satışınız varsa bundan faydalanmak isterim.Sağlıklı mutlu günler GAZİANTEPTEN SELAMLAR
Sayın GÜLSEN,
Teşekkür ederim:)
Evet satışım var. Şimdilik seradan satış yapıyorum. Yakın zamanda Orkide ve Hoya için forumda satış sayfası açacağım.
Saygılar.
İyi geceler forum...
335534
Diğerlerinin peşi sıra Silver pink de açtı.
Fotoğraf iyi değil cep de macro çekimi beceremedim.
336859
Merhaba....
Herşey çok güzel herkesin emeğine sağlık...
Kolay gelsin...
Hayırlı uğurlu ollsunlar...
Satışları Merakla bekliyoruz.
Nur Hanım çok yoruldunuz çok emek verdiniz sonuç mükemmel.:) Ben de uzun zamandan beri sizi ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bu ara orkide başlıklarını baştan sona okumaya başladım. Biraz daha ders çalışayım, başlıklardaki bilgileri iyice öğreneyim sonra gelmek istiyorum.:)
Çoğunuzun aaa... ne güzel dediğii duyar gibiyim. Oysa bana hiç faydası yok.
Bu tohumlar diğer bitkiler gibi ekilip şaşırtılıp üretilemezler. :(
Steril şartlarda ekim ve şaşırtma ister. Yani laboratuvar ortamı en ideal ortam tohumdan üretim için.
Demişsiniz, sizde bu azim varken laboratuvar işini de büyük bir başarıyla gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum.:) Sevgiler.
Sevgili Zenfree
Ne zaman isterseniz buyrun... :)
Serada açan sezonun ilk Cattleya'sı ile herkesin bayramını kutlarım.
341321
sanırım bu güzelliklere aşık olmamak elde değil. akşamları nasıl bırakıyorsunuz ve sabahları nasıl koşuyorsunuz merak ediyorum :) resimler için teşekkür ederim gözlerimde bayram etti :) hayırlı bayramlar
Buyrun sizi de bekleriz :)
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...
Herkese İyi haftalar.
Nur hanımı beklersek resim koyması için yandık...
Sezonun ilk Beyazı
343683
Teşekkür ederim Praecox :D
Uzun süredir internete bağlanamıyordum. O yüzden forumda ki yazılarımda aksamalarım oldu.
Bu sezonun ilk çiçeklerinden birkaç tane de ben koyayım.
343849
343856
Serada çiçekler tüm hızlarıyla açmaya başladılar. Teker teker foto çekip yüklerim hayallerim suya düştü :)
Yeni açanlardan... Bu Dendrobiumların renklerine hayranım :)
Bu sene 3üncü kez açan Psycopsis
Açmaya hazırlanan Cattleya
346372
yarın sabah tam açmış olacak ve mis gibi kokusu seraya yayılacak
346374
Hoya Lobii
Yavaş yavaş tanımaya başladığım Hoya (Mum çiçekleri) sanırım yerlerinde mutlular ve açmaya devam ediyorlar346378
birer birer acele etmeden açmaları ayrı güzel
346379
Nur Hanım Merhaba,
Bir Pazar günü ziyaret etmek istesek uygun olur musunuz? Yoksa Pazar hariç bir gün mü daha uygun oluyor sizin için?
Kolay gelsin efendim
Sayin Lunlun
Pazar dahil her zaman gelebilirsiniz. Geleceğiniz günü haber verirseniz bende serada olurum.
Görüşmek üzere
Sağlıcakla kalın :)
Nur Hanım,
Mutlaka haber vereceğim size. Sera nefis olmuş, mutlaka gelmemiz lazım. agaclar.net üzerinden satış yapacağınız zamanı da iple çekiyorum.
Görüşmek üzere
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.
Cumhur Tonba
21-11-2012, 20:13
Sayın nrkrkmz,
Siz akşamları buradan nasıl ayrılıyorsunuz. Harika görüntüler. Tahminim akşamları ayaklarınız sürünerek, sabahları ise koşarak gidiyordur.
Selamlar, sevgiler, saygılar.
Aynen dediğiniz gibi :) iyiki seranın içinde aydınlatma az :)
Günaydın :)
Cattleya Molly Taco açtı.
352878
Sevgili nrkrkmz
Cattleyaların kokularını duyar gibiyim, inşallah en kısa zamanda geleceğim. Seni ararım.
drhegeli
10-12-2012, 08:19
Bana da haber edin. Ben de geleyim. :)
Sevgili Güler hanım :)
Başımın üstünde yeriniz var ne zaman isterseniz buyrun beklerim.
Sayın drhegeli,
Seranın kapısı her zaman açık buyrun beklerim:) Güler hanımı beklemenize gerek yok yeterki bir telefon edin de bende serada olayım :)
Bana da haber edin. Ben de geleyim. :)
Tamam, sizi haberdar ederim.:)
Teşekkür eder iyi günler dilerim
nurCANIM
25-12-2012, 15:04
Açık açık yazacağım resmen dibim düştü yani,maşallah derken dilimde tüy,derman kalmadı.Gerçekten elinize,çabanıza,gayretinize sağlık.Hele hele vandalar off yaa ben de vanda istiyorum.Ben de kendim yapı marketlerden ölmeye yüz tutmuş ucuza satılan orkideleri alıp,canlandırıp arkadaşlarıma hediye ediyorum.Ama vanda bulamadım :(
İstanbula kış, seramıza yaz geldi :)
Çok güzeller.Özellikle cattleyalar.Gerçekten muazzam.Orada olup bu güzelleri görmeyi,koklamayı çok isterdim.Sanırım bu gidişle dayanamayıp sırf onları görmek için seranıza bir çıkartma yapacağız(bir kaç kişi).Tekrar tebrik ediyorum.Bu arada cymbidiumlar kokuyor mu?
Of ki ne of. Gerçekten muhteşemler. O saksının dibindekiler gerçek mantar mı?
Çok güzeller.Özellikle cattleyalar.Gerçekten muazzam.Orada olup bu güzelleri görmeyi,koklamayı çok isterdim.Sanırım bu gidişle dayanamayıp sırf onları görmek için seranıza bir çıkartma yapacağız(bir kaç kişi).Tekrar tebrik ediyorum.Bu arada cymbidiumlar kokuyor mu?
Kapımız herkese her zaman açık. Cymbidiumlar kokmuyor, kokulu dendrobiumumuz var, kokudan başım ağrıyor serada :))))
Of ki ne of. Gerçekten muhteşemler. O saksının dibindekiler gerçek mantar mı?
Mantarlar gerçek ben topladım. Tabi ki saksılarda yetişmediler :) sizi de bekleriz buyrun.
Ocak ayı sonlarında biz elimizde tohum olsun diye dölledik ve hala tohumların olgunlaşmasını bekliyoruz.
Nur Hanım tek kelimeyle süpersiniz...;)
SAYGILAR SUNUYORUM.
Sevgili Güler hanım :)
Başımın üstünde yeriniz var ne zaman isterseniz buyrun beklerim.
Sayın drhegeli,
Seranın kapısı her zaman açık buyrun beklerim:) Güler hanımı beklemenize gerek yok yeterki bir telefon edin de bende serada olayım :)
Nur Hanım bu yaz Ağustos ayında iki sefer niyetlendim hem seranızı ziyaret etmeye, hem de sizinle tanışıp bir çayınızı içmeye ama ikisinde de şu an 11 aylık olan kızım engel oldu :(.
İnşallah önümüzdeki yaz ya da kış döneminde işlerimden fırsat bulabilirsem seranızı ve sizi ziyaret etmekten mutluluk duyacağım.
Sevgiyle kalın...
SAYGILARIMLA.
Nur Hanım bu yaz Ağustos ayında iki sefer niyetlendim hem seranızı ziyaret etmeye, hem de sizinle tanışıp bir çayınızı içmeye ama ikisinde de şu an 11 aylık olan kızım engel oldu :(.
İnşallah önümüzdeki yaz ya da kış döneminde işlerimden fırsat bulabilirsem seranızı ve sizi ziyaret etmekten mutluluk duyacağım.
Sevgiyle kalın...
SAYGILARIMLA.
Sayin Sagen,
Ziyaretinizden memnun oluruz. :) Ne zaman isterseniz buyrun.
Saygilar.
Sevgili Nur, 05.01.2013 cumartesi günü müsait misin, seraya gelmek istiyorum?
logbook uma göre kodu "#35" 20 seneden beri bende bir sp. sayısı tam uydu. Ve geçende serada iki saksı birden açmış.
359253
359254
Nur hanımın resim eklemesini daha çok beklerdim...
ekledim oldu
:D
Nefesim kesilerek izliyorum bu güzellikleri.
bugüne kadar yaşadıklarımı hızlı hızlı anlattıktan sonra serada olan orkide ve diğer tür çiçekleri tanıtacağım ay be ay. önümüz kış sera şenlenecek. Bu sıcaklarda tatil yapan orkideler eylül ayı sonunda birer birer kendilerini göstermeye başlarlar diye umuyorum.
Vakit buldukça hep beraber serayı gezeceğiz. çiçekleri, böcekleri,hastalıkları hatta davetsiz gelen konukları
318658
göreceğiz.
bayıldımmm ben buna....
Aman allah'ım bunlar nasıl güzellikler böyle... Oraya gelip hepsini çalabilirim::)
Kadıköy civarına gelebilirseniz sizi seraya götürme şansım olur. Dönüş için aceleniz de yoksa ne güzel olur.
Sevgili Nur hanım tek kelimeyle süpersiniz...
Beyaz Vanda
323135
yavrularıda açıyor :)
Nur hanım lütfen beni vurun. Dayanamıyorum bu güzellikler karşısında. :D:D:D
of of of...
Sayın EPHESOS;
Hepsi birbirinden harika, ama ilk resimdeki üçlünün sergilediği renk cümbüşüne hayran oldum. Allah nazarlardan korusun.,
SAYGILARIMLA.
320761
320760
Üzülerek belirtmeliyim ki , bu serayı ilk kez geziyorum ve toplu olarak açmış bitkilerinizi görünce ağzım açık kaldı desem yeridir ... Tek tesellim bu seranın bulunduğum yerde olmaması ; şayet yakınımda olsaydı elimde avcumda ne varsa size yatırırdım .
Sayın SAGEN, size yürekten katılıyorum...
of of of...
Bunlar harikalar . Çok teşekkürleeer bu güzellikleri gösterdiğiniz için :eek:
Sayın SAGEN, size yürekten katılıyorum...
Sayın DALYA;
Utanmasam evi terk ettirecek bu güzellikler bana :D. Bu arada hanım duyarsa gerçekten kapıya koyacak beni. :D
Şaka bir yana sayın DALYA daha öncede yazmıştım. Bana göre orkide bakmayan çiçek baktım demesin (tabi bu benim naciz fikrimdir).
SAYGILARIMLA.
Koşup, kucağıma sığanları doldurup kaçasım geliyor vallahi
Pot. Haw Yuan 'gold'
359946
Bu güzel sayfayı yeni keşfediyorum.
Harika bir orkide cennetiniz var.Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sayın Tika :)
Dün Güler hanım, Oğuz bey, Malina ve drhegeli'nin ziyareti bizi cok sevindirdi.
Cumartesi günleri Preacox, BUnver beni serada yanlız bırakmıyorlar ve sohbetlerimiz devam ediyor.
Güler hanımın doğum gününü serada geçirmek istemesi keyfimize keyif kattı.
Teşekkür ederim Güler hanım bizimle olduğunuz için.
Pastanın mumunu koymayı da pastayı kesmeden de foto çekmeyide unuttuk.
360049
Neyse ki son dakika aklıma gelmişte bir kare fotoğraf çekmişim onda da Preacox yok :(
Ama bildiğim Güler hanım bol bol fotoğraf çekip kahveye koydu...:D
Sevgili Preacox :)
Ben ne yapacağım sen olmasan... Yeni açanları tanıtacağım diyorum ama :o
Bu gün bazı fotolar çektim sizlerle paylaşabilmek için. Bunların bir kısmı benim kolleksiyonum
bazılarıda seraya satılmak üzere gelenler.
Bu iki güzel benim :D
Potinara Haw Yuan "Gold"
360055
Paph. Potentianum
360056
Beklediğim Paphiopedilum'lar sonunda 3 çeşit olarak geldiler. :eek:
Geçen gün rastlayıp aldığım phaleanopsisler "Wild orchid" tek veya çift sap üzerinde bir çok çiçek sapı çıkartmış daha ufak çiçekli orta boy phaleanopsis bunlar. Bildiğimiz uzun tek veya çift dallı olanlardan biraz daha farklı...
Ve seranın asıl sahiplerinin fotoğraflarını koymazsam olmaz... O mis gibi kokuyu hayal edin baktığınızda..
360070
360069
360071
Erken açan Cymbidiumlar Mayıs ayına kadar açmaya devam edecekler :D
360072
Beklediğim Paphiopedilum'lar sonunda 3 çeşit olarak geldiler. :eek:
Nur Hanım bu güzellikler karşısında diyecek çok fazla szö yok, zira resimler fazlasıyla konuşuyor. Teşekkür ederim bu güzellikleri paylaştığınız için.
SAYGILARIMLA.
ve seranın asıl sahiplerinin fotoğraflarını koymazsam olmaz... O mis gibi kokuyu hayal edin baktığınızda..
360070
360069
360071
erken açan cymbidiumlar mayıs ayına kadar açmaya devam edecekler :d
360072
ne olur yapmayın bunu bana.... ölüyorum:(
Sevgili Nur, ne kadar zarif ve naziksin, çok teşekkür ederim.
Uzun zamandır seranı tekrar ziyaret etmek istiyordum. Doğum günümde Oğuz" Ne yapmak istersin?" deyince, Nur'un serasına gidelim dedim.
Çok güzel bir gün geçirdim, mutlu oldum. Cattleya kokularını bol bol içime çektim, göz zevkim doruğa çıktı. Her şey harikaydı, ben teşekkür ederim.
Senden bir ricam olacak; malina'ya söylüyordun ya " satış başlığı açacağım" diye, lütfen bir an önce aç. ;)
Allah'ım... bakınca bakasım geliyor insan bakmaya doyamıyor çok güzeller çoook elinize emeğinize saglık başarılarınızın devamını dilerim çok güzel olmuş seranız :)
Ayyyy.....! Rüyadamıyım ne birisi bana çimdik atsın. Bu ne güzellik yahu. Nur hanım neylerse güzel eyler emeğinize yüreğinize sağlık. Nasıl görmemişim burayı oysa güzellik gözümden hiç kaçmaz allah allah maşallah tü tü tü..
Saygıyla.
Teşekkür ederim sayın Cemal.S :)
Sevgili dostlar bugün seraya yeni gelen Miltonia
360511
360512
Ludisia Discolor
360515
Fotoğrafları yarın tekrar çekip yeniden yükleyeceğim.
Sevgili dostlar bugün seraya yeni gelen Miltonia
360511
360512
Ludisia Discolor
360515
Fotoğrafları yarın tekrar çekip yeniden yükleyeceğim.
Nur hanım lütfen lütfen lütfen... Beni bu karda kışta yollara dökeceksiniz işede gitmeyeceğim sonunda...
Beni orada işe alın ne olur. Günde bir ekmeğe çalışırım ücret istemem...:p:p:p
SAYGILARIMLA.
Bende gelirim vallahi:)... Sadece seyretmeye bile razıyım
Bende gelirim vallahi:)... Sadece seyretmeye bile razıyım
Gelmeyecek birisi zannetmiyorum ki olsun...:rolleyes:
Sayın SAGEN ve dalya35,
Bir çay bir kahve içmeye buyrun. Kokularını içinize çekin.... :p
zencefil cicegi
09-01-2013, 22:01
320761
320760
Merhaba
Orkidelerinizi,verdiginiz bilgileri hayranlikla ve ilgiyle takip ediyorum.
Özellikle orkide bagimlisi bir hasta olarak 2 yildir kendimce evimde yetistirmeye calisiyorum ama hala söyle bir cicek söleni göremedim ne yazikki :(
bol cicekliligi görebilmek icin illaki sera kalitesindemi yasam ortami saglamam gerekiyor?
8 adet Phalaenopsis ve oncidium'um var simdi birde vanda almayi düsünüyorum ama bakamam kuruturum diye üzülüyor ve korkuyorum.
Evim kuzey tarafta hic günes almiyor kalerüferli isi derecesi gece gündüz 20 derece
sizce orkidelerim icin saglikli bir ortammi?
Kiymetli tecrübelrinizi paylasirsaniz mutlu edersiniz
saygilar.
Sayın SAGEN ve dalya35,
Tabii buyurun gelin nasılsa her hafta sonu en azından ben de ordayım.
İşler güçler bitti kış aylarında genelde sefasını sürmek kaldı.
Sizi de sefasını sürmeye bekleriz.
kokuları içinize çekin. seranın hele bir kokusunu alın çiçeklerin cholosalığını bir görün hele...
zaten ayrılamazsınız da... 11 aylık bebeğinize de vesile olmak istemeyiz ne de işinizden gücünüzden.
haroin çok vasıfsız bir bağımlılık yapan elemen kalır bu nebatın yanında...
bunlar sanırsam orkide bile değil.
bunlar birer cattleya. orchideler 3-5- 10 TL ye bauhausdan alınabilecek bişiler ancak bu cattyler ve ordaki ortamda sohbet muhabet paha biçilemez...
Eeee arkadaşlar ne zaman gidiyoruz? Kek veya pasta benden. Orada güzel çay yapıyorlar. ;)
Tabii buyurun gelin nasılsa her hafta sonu en azından ben de ordayım.
İşler güçler bitti kış aylarında genelde sefasını sürmek kaldı.
Sizi de sefasını sürmeye bekleriz.
kokuları içinize çekin. seranın hele bir kokusunu alın çiçeklerin cholosalığını bir görün hele...
zaten ayrılamazsınız da... 11 aylık bebeğinize de vesile olmak istemeyiz ne de işinizden gücünüzden.
haroin çok vasıfsız bir bağımlılık yapan elemen kalır bu nebatın yanında...
bunlar sanırsam orkide bile değil.
bunlar birer cattleya. orchideler 3-5- 10 TL ye bauhausdan alınabilecek bişiler ancak bu cattyler ve ordaki ortamda sohbet muhabet paha biçilemez...
Sayın PRAECOX;
Dediklerinize katılmamak mümkün değil. En kısa zaman da zaten gelmeyi düşünüyorum. En çokta sizlerle tanışmayı sizlerden yeni birşeyler öğrenip hoş muhabbetlerinize dahil olmayı canı gönülden istiyorum.
Sevgi ve Saygılarımla.
Eeee arkadaşlar ne zaman gidiyoruz? Kek veya pasta benden. Orada güzel çay yapıyorlar. ;)
Güler hanım gönül isterki hemen gelip bahsettiğiniz o güzel çayın yanında getireceğiniz lezzetli pastadan tatmak. :rolleyes:
Ancak işler öyle hemen bırakmıyor insanın yakasını ha deyince olmuyor öyle hemen. Ama söz en kısa zamanda sizlerin yanında olacağım.
Sevgi ve saygılarımla.
Sayın SAGEN ve dalya35,
Tabi sizide unutmadım Nur Hanım;
O hoş sıcacık davetinize defalarca teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın GÜLER ve PREACOx 'a dediğim gibi en kısa sürede yanınızda olacağım.
Sevgi ve saygılarımla.
drhegeli
10-01-2013, 10:36
"Hayal Bahçem Botanik Günleri" oluşuyor galiba...
loveflower
31-01-2013, 09:52
Sevgili Nur Hanım,
İstanbul toplantısında çekilişe koyduğunuz orkidelerden biri bende:) Tavsiyelerinize uyarak gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. Güzel çiçeklerini gösterdi. Tekrar teşekkür ederim.
365978
Keyifle buyutun.... uzun seneler cicek versin size.. :)
loveflower
31-01-2013, 18:30
Amin:)
Orkide satış sayfasını açtım. Paphiopedilum ve Ludisia Discolor la açılışı yaptığım sayfa Cattleya- Cymbidium ve diğer orkide çeşitleri ile devam edecek.
nılgun_dogan
06-02-2013, 01:43
Hayırlı uğurlu olsun Nur hanım.
Sevgili Nur (nrkrkmz-yazmam icabediyor ama inan zor geliyor ve hep kopyala-yapıştır yapıyorum) çok sevindim.
Hayırlı, uğurlu olsun.
Cattleya ve Cymbidium'ları bekliyorum.
Nur hanım tebrik ediyorum. Umarım güzel ve bol satışlar yaparsınız.
SAYGILARIMLA.
Sayın Nilgun_dogan, Güler hanım ve Sagen iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Orkide satış sayfasını açtım. Paphiopedilum ve Ludisia Discolor la açılışı yaptığım sayfa Cattleya- Cymbidium ve diğer orkide çeşitleri ile devam edecek.
Hayırlı olsun Sayın nrkrkmz,
Bir türlü gelemedim seraya, ama çok şükür siz satış yapmaya başladınız. :)
Bol kazançlar diliyorum. Çeşitlerinizi de heyecanla bekliyorum.
Sayın SAGEN ve dalya35,
Yakın olsam gelirim tabii. Hem kokuları öyle güçlü çekerim ki içime, çiçek burnuma yapışır eve gelir benimle birlikte. O kadar yani:))
Sepalleri arası uzunluğu 20 cmi aşkın çiçeklenmiş BLC Pamela Finley takdimimdir.
369235
Heyecanla açmasını beklediklerimden biri daha açtı :D
370197
370198
Önce kocaman bir maşallah dedikten sonra, bu güzellikleri gördükçe nasıl da derin derin içimi çektiğimi bir bilsen derim.
Ellerine sağlık.
Cattleyaları bekliyoruz. ;)
milaca2010
16-02-2013, 10:08
Sn. nrkrkmz; seranız hayırlı olsun.
Bol kazançlar diliyorum...
Cattleya'lar geçiyor artık... Ancak cymbler azmış son demlerinde çiçekliler.
388927
Muallim61
30-07-2013, 23:57
İnşaallah eylül- ekim aylarında bunlardan elimde olacak...
Ludisa Excellence
18-11-2013, 20:44
Cattleya projemiz de bizden yana son buldu. Gerisi laboratuar işi.
329994
patladığını son anda görüp avuçla taşıdığım kapsül.
329996
Un değil un ufak birkaç milyoncuk tohum..
329997
gerisi işin pösteki saydırılması :)
Cattleya projemiz de laboratuvar işi de bizden yana son buldu gerisi artık sera işi. :))
455054
cörekotu
09-12-2013, 03:00
Tek kelimeyle muhtesem , sizi gönülden tebrik ederim...
Genelde cattlealarin actigi dönemlerde iznimiz olmuyor ama eger öyle bir imkanım olursa mutlaka gelmek isterim, hayırlı bol kazançlar dilerim...
Kazancınız bol olsun...Muhteşemler....
Sayin cörekotu ve sonkez :)
Begendiginiz icin tesekkur ederim. Ne zaman isterseniz buyrun.
Saygilar
meltemdkn
08-02-2015, 20:38
Herkese iyi haftalar... evde bulunan orkidelerim kökleri çürüdüğü için gerekli bakımı yaptıktan sonra ev içinde sera yaptım. Onları ne kadar sürede sulamalıyım, kök olması için hangi besin gübresini vermeliyim ve onu nerde bulabilirim. Bu arada yaprakları temizlikten sonra iyice yumuşadı et gibi oldu. Geceleri 2 3 saat pencere önünde havalanıyor, bu zamanda yaprak biraz sertleşiyor. Ama sağlam olan bi tane var onun gibi olmuyor. Gerekli bilgiler için yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler....
evandevan5
13-11-2019, 11:55
orkide serası nerede ?_
siflera12
13-11-2019, 14:07
orkide serası nerede ?_İlk resimdeki karton kutuyu diyor büyük ihtimalle [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.