Bağlan

View Full Version : eko_ (Denizli)

eko_
25-06-2012, 09:58
Ben EKO
1966 Denizli –Çardak doğumluyum .Şu anda Elektrik Teknolojileri Öğretmeni olarak
görevim devam ediyor. Çiftçi bir aileden geliyorum.2008 yılında dedemlere ait kasabama
8 km uzaklıktaki arazileri Teyze ve dayılarımdan satın aldım.Rakım 1300 metre ve etrafı dağlarla çevrili bir vadi.Aynı yıl kalabileceğim ve ihtiyaçlarıma cevap verebilecek bir ev yaptım.Arazim 20 dekar ve yıllar önce dikilmiş başta ceviz olmak üzere ,elma,erik,kiraz ağaçlarım var.2009 yılında 110 adet chandler ceviz 140 adet değişik meyve ağaçları diktim.
Chandler cevizlerimin 50 adeti 2010 yılında erken sonbahar donları nedeni ile kurudu.Bu yıl dipten gelen sürgünleri dilcikli aşı ile Maraş 18 cevizine çevirdim.
Forumu uzun zamandır takip ediyorum ve çok bilgi edindim.Bende çorbada tuzum olmasını istiyorum. UBYİ de ceviz ile ilgili sayfa sayısı az.Böylece Lilium’u da yalnız bırakmayayım.Bahçemden resimleri yüklemeye çalışacağım.

eko_
25-06-2012, 10:21
Bahçeden görüntüler

eko_
25-06-2012, 10:26
Chandler fidanlar

üzüm
25-06-2012, 10:27
Sayın eko_,

Hoşgeldiniz.

Katılımınız hayırlı, uğurlu olsun. Sağlıklı ve bol ürünler dilerim.

TaşevliBahçe
25-06-2012, 10:33
Sayın eko ,

Hoşgeldiniz ,sefa getirdiniz , sayfanız hayırlı olsun , paylaşımlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz , ürününüz bol ve sağlıklı olsun..

saygılar...

eko_
25-06-2012, 10:34
Nektarinler

eko_
25-06-2012, 10:40
2009 dikimi chandler

eko_
25-06-2012, 10:42
Sayın eko_,

Hoşgeldiniz.

Katılımınız hayırlı, uğurlu olsun. Sağlıklı ve bol ürünler dilerim.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Hoşbulduk

eko_
25-06-2012, 10:51
Sayın eko ,

Hoşgeldiniz ,sefa getirdiniz , sayfanız hayırlı olsun , paylaşımlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz , ürününüz bol ve sağlıklı olsun..

saygılar...

Sayın TaşevliBahçe,sayfanızın sürekli takipçilerindenim.Hoşbulduk efendim.saygılar..

Lilium
26-06-2012, 00:49
Sayın eko, hoş geldiniz, 1300 rakımdan esintileri almak istiyoruz. Tozuyla toprağıyla yaprağıyla her şeyi ile.

Öyle uzaktan takip etmek yok, çorbaya tuzu kattın kattın, katmadın yandın. :)

Sayfan hayırlı uğurlu olsun, tüm emeklerinin karşılığını alman dileklerimle güzel paylaşımlar dilerim.

eko_
26-06-2012, 08:46
Sayın eko, hoş geldiniz, 1300 rakımdan esintileri almak istiyoruz. Tozuyla toprağıyla yaprağıyla her şeyi ile.

Öyle uzaktan takip etmek yok, çorbaya tuzu kattın kattın, katmadın yandın. :)

Sayfan hayırlı uğurlu olsun, tüm emeklerinin karşılığını alman dileklerimle güzel paylaşımlar dilerim.
Merhaba Lilium Elimizden geldiğince buralarda olacağız.Selamlar..

Ozi'nin Bahçesi
26-06-2012, 09:46
Sn. Eko,
Hoş geldiniz.
Selamlar.

smnunal
26-06-2012, 09:54
Sayın eko,
hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun. Emeklerinizin karşılığını almanız dileğimle muğladan selamlarımla.

eko_
26-06-2012, 10:05
Sn. Eko,
Hoş geldiniz.
Selamlar.

Sayın ozi Merhaba hoşbulduk.Shakespeare'in 66. Sonesini sayfanızdan okumuştum ve çok harika..selamlar..

eko_
26-06-2012, 10:08
Sayın eko,
hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun. Emeklerinizin karşılığını almanız dileğimle muğladan selamlarımla.

Sayın smnunal iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Bizden de selamlar,saygılar.Esenkalın.

eko_
26-06-2012, 10:15
Yüksek rakım avantajmı yoksa dezavantajmı bilmiyorum herhalde haftaya bu kirazdan yiyebilirim.

eko_
26-06-2012, 10:16
Vişne ağacı

miyawy
27-06-2012, 07:31
Sayın Eko,

Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı, ürünleriniz bereketli olsun.

macuroğlu
27-06-2012, 08:07
Sayın eko,hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.

eko_
27-06-2012, 11:25
Sayın Eko,

Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı, ürünleriniz bereketli olsun.

Teşekkür ederim,sizinde bahçenizde emeklerinizin karşıığını almanız dileklerimle..

eko_
27-06-2012, 11:30
Sayın eko,hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.

Sağolun.Sizin gibi genç,dinamik arkadaşlardan mutlaka öğreneceklerimiz var.Görüşmek dileğiyle..

eko_
02-11-2012, 09:13
1300 rakımda karasal iklim sayılabilecek arazimden chandler ceviz resimlerini fikir oluşturması açısından yüklüyorum.Toplanma zamanı 20 ekim 2012.Son resimler ise kurutulduktan sonraki iç resimleri.

Akhisarlı
03-11-2012, 20:12
Sayın eko selamlar ;

Bahçenizin, çevresiyle beraber çok güzel olduğunu düşünüyorum.

Bende chandler dikmiştim .Hemde Denizliden aldım fidanları .

Bende de kuruyanlar oldu.Yerlerine fidan dikmekten vaz geçtim .

Ceviz ekeceğim, büyürlerse aşı ile chandlere evirmeyi düşünüyorum.

Bahçenizde sağlıkla güzel günler diliyorum.

eko_
05-11-2012, 08:44
Sayın Akhisarlı sizin etkinliklerinizide takip ediyorum...Size bende kolaylıklar dilerim..

eko_
06-11-2012, 13:17
15 Eylül' de chandler cevizlerin yeşil uç kısımlarından budayarak soğuklara karşı bir önlem almaya çalıştım.5 Kasım itibariyle dallarda resimlerdeki pişkinleşmeyi gördüm.Yalnız bu yıl erken sonbahar donları olmadı ama, tecrübe etmiş olduk.

eko_
19-11-2012, 14:32
Hafta sonu arayıcılık yaptık.Kanlıca ve şemsiye mantarı topladık.Mantarı gelişi güzel bilgisiz şekilde toplayanlar var ,oysa çok tehlikeli.Kesinlikle bir bilen ve uzmanla toplanmalı..

Lilium
19-11-2012, 15:33
15 Eylül' de chandler cevizlerin yeşil uç kısımlarından budayarak soğuklara karşı bir önlem almaya çalıştım.5 Kasım itibariyle dallarda resimlerdeki pişkinleşmeyi gördüm.Yalnız bu yıl erken sonbahar donları olmadı ama, tecrübe etmiş olduk.

Sayın eko bu tam bir hata, kışı sert geçen bölgelere sonbahar budaması hiç önerilmez, bu şekilde soğuklara karşı önlem almış olmuyorsunuz daha çok donmalara davetiye çıkarmış oluyorsunuz, sonbahar budaması yapmamanızı öneririm, budamalarınızı ilkbaharda (Mart sonu) yapınız, uçlarda donmalar olursa da hem onlar temizlenir hem yara yeri daha çabuk kapanır.

Mantarlar çok güzel gözüküyor, içi beyaz olanlarda yeniyormu? ben bilmediğim için içi beyaz olanları toplamaya cesaret edemiyorum.

Halil Balaban
19-11-2012, 16:24
Sayın Eko,
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı, uğurlu olsun. İlgi ile takip edeceğim. Benim böyle elverişli ve büyük bir bahçem yok. Onun için kendimi bahçe konularına yazıyla katılacak kadar yetkin bulmuyorum. Ancak dostları uzaktan takip etmekle yetiniyorum. Sizin sayfanız benim için avantaj. Sitenin bu taraflarına yeni girmeye başladım. Birkaç yüz mesaja ulaşmış konuları takip etmeye kalkınca her şey birbirine karışıyor. Ancak böyle yeni başlayan konuları takip edebiliyorum. Onun için bundan sonra sizde misafirim. Belki sebze konularına da girilirse ben de karınca kararınca birşeyler yazarım. Sevgi ve saygılarımla. Sağlıkla kalın.
Halil Balaban

mavi eylul
19-11-2012, 20:03
Hafta sonu arayıcılık yaptık.Kanlıca ve şemsiye mantarı topladık.Mantarı gelişi güzel bilgisiz şekilde toplayanlar var ,oysa çok tehlikeli.Kesinlikle bir bilen ve uzmanla toplanmalı..
bahçeniz hayırlı olsun ...güzel ürünler almanız dileğiyle
şemsiye dediğiniz bizim burada evelek ya dasırtı kızıl derler közlemesi ve tereyağ ile kızartması çok güzel olur...soğanlı kavurmasıda ama benim favorim tereyağlı olanı olmadı işte gördüm canım çekti...
sarı olanlarıda tavuk tırmıtına benzettim bol soğanlıya da sebzeli kavurması yemede yanında yat...offf offf yarın fındık bahçesine mi gitsem ne...:))
sarı olanını acı bir tatı varsa bahçe tırmıtıda olabilir...hangisi olursa olsun ikiside güzel...

eko_
21-11-2012, 14:11
Sayın eko bu tam bir hata, kışı sert geçen bölgelere sonbahar budaması hiç önerilmez, bu şekilde soğuklara karşı önlem almış olmuyorsunuz daha çok donmalara davetiye çıkarmış oluyorsunuz, sonbahar budaması yapmamanızı öneririm, budamalarınızı ilkbaharda (Mart sonu) yapınız, uçlarda donmalar olursa da hem onlar temizlenir hem yara yeri daha çabuk kapanır.

Mantarlar çok güzel gözüküyor, içi beyaz olanlarda yeniyormu? ben bilmediğim için içi beyaz olanları toplamaya cesaret edemiyorum.

Sayın Lilium uyarınız için çok teşekkür ederim, aynı uyarıyı bana ceviz(juglans) yetiştiriciliği bölümünde de yapmıştınız.Fakat bu işlemi uygulamadan fidancımla görüştüm 15 eylül itibariyle uç almamı tavsiye etti.Geçenyıl bu uygulamanın yapıldığı bir bahçeyi gezdim ve olumlu sonuçlarını gördüm.Burada yaptığım işlem bir budama değil mart sonu kesmem gereken dal uzunluğu örneğin 30cm ben uç almayı bazı dallarda 10cm bazılarında 20cm aldım (yeşil kabuklu kısmın durumuna göre.Bu durumda bahara girerken asıl kesilmesi gereken yerden kesilecek.Beyaz olanlara ak çıntar diyorlar bu yörede ama yinede dikkat etmeli.Uyarı ve ilginize teşekkür ederim..selamlar..

eko_
21-11-2012, 14:21
Sayın Eko,
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı, uğurlu olsun. İlgi ile takip edeceğim. Benim böyle elverişli ve büyük bir bahçem yok. Onun için kendimi bahçe konularına yazıyla katılacak kadar yetkin bulmuyorum. Ancak dostları uzaktan takip etmekle yetiniyorum. Sizin sayfanız benim için avantaj. Sitenin bu taraflarına yeni girmeye başladım. Birkaç yüz mesaja ulaşmış konuları takip etmeye kalkınca her şey birbirine karışıyor. Ancak böyle yeni başlayan konuları takip edebiliyorum. Onun için bundan sonra sizde misafirim. Belki sebze konularına da girilirse ben de karınca kararınca birşeyler yazarım. Sevgi ve saygılarımla. Sağlıkla kalın.
Halil Balaban

Halil bey bahçem kendi uğraşacağımız kadar bir alan, fakat yinede ağır işlerde eleman çalıştırıyorum.Bazen iş yükü fazla geliyor ama yinede severek yapılınca yormuyor.Bahçeme hafta sonları gidebiliyorum dostlarla yiyecek kadar sebze yetiştiriyorum.Sebze konularında tecrübelerinizden yararlanmak isterim elbette.Bahçeme de beklerim her zaman..Sizinde böyle bir yeriniz olmasını temenni ederim..Hoşçakalın..selamlar..

eko_
21-11-2012, 14:29
bahçeniz hayırlı olsun ...güzel ürünler almanız dileğiyle
şemsiye dediğiniz bizim burada evelek ya dasırtı kızıl derler közlemesi ve tereyağ ile kızartması çok güzel olur...soğanlı kavurmasıda ama benim favorim tereyağlı olanı olmadı işte gördüm canım çekti...
sarı olanlarıda tavuk tırmıtına benzettim bol soğanlıya da sebzeli kavurması yemede yanında yat...offf offf yarın fındık bahçesine mi gitsem ne...:))
sarı olanını acı bir tatı varsa bahçe tırmıtıda olabilir...hangisi olursa olsun ikiside güzel...

Sayın Mavieylül iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben burada mantarların ismini bilimsel adlarıyla yazdım.Şemsiye mantarına doğru, bazı yerlerde evelek diyorlar aynı mantardan bahsediyoruz.Sarı olana ise çıntar ve melki gibi adlar veriliyor.Çıntar dediğiniz gibi biraz acımsı bir tatta oluyor.Yolunuz düşerse buyurun gelin beklerim bol,bol toplar yeriz. selamlar...

Lilium
21-11-2012, 15:21
Fakat bu işlemi uygulamadan fidancımla görüştüm 15 eylül itibariyle uç almamı tavsiye etti.Geçenyıl bu uygulamanın yapıldığı bir bahçeyi gezdim ve olumlu sonuçlarını gördüm.

Olumlu sonuçlarının nedeni uç alma değildir, başka faktörler olabilir, mantıksal olarak hiç bir bağ kuramıyorum çünkü.

Ya da o bahçede de uc dallar alınmasaydı belkide o uc dallarda kuruyacaktı, amaç kurumuş dal görmemekse olabilir, fakat bunun hiç bir şeye yararı faydası yok ki, yarın ağaçlar büyüdüğünde de tüm uc dalları almayamı uğraşacaksız.

Bence en güzeli ilk baharda kuruyan dalları kesip temizlemektir kesilen yarada daha çabuk kapanır.

Tabi ki, bu benim fikrim, uygulama sizlerin bileceği bir iş. Kolay gelsin emeklerinin karşılığını görmen dileklerimle..

eko_
21-11-2012, 16:36
Sayın lilium tecrübelerinize güveniyorum fakat, ülkemiz gibi birçok işin el yordamıyla yapıldığı ve ceviz konusunda bir çok muammanın yaşandığı dönemde,bu konuda bilim adamı sayısının bir elin parmaklarını geçmediği bir konuda bizden sonra bu işi yapacaklara bazı deneyimleri aktarmak zorundayız.İklim ve ekoloji konusunda Balıkesirde çekilen bazı resimlere baktığımda cevizler yemyeşil oysa bizde bir ay önce yaprak dökümü başladı.Bu yüzden test ederek resimlerle yine paylaşım yapacağım.Selamlar..

ömür-uşak
12-12-2012, 14:09
Sayın lilium tecrübelerinize güveniyorum fakat, ülkemiz gibi birçok işin el yordamıyla yapıldığı ve ceviz konusunda bir çok muammanın yaşandığı dönemde,bu konuda bilim adamı sayısının bir elin parmaklarını geçmediği bir konuda bizden sonra bu işi yapacaklara bazı deneyimleri aktarmak zorundayız.İklim ve ekoloji konusunda Balıkesirde çekilen bazı resimlere baktığımda cevizler yemyeşil oysa bizde bir ay önce yaprak dökümü başladı.Bu yüzden test ederek resimlerle yine paylaşım yapacağım.Selamlar..
Eko hocam bizim iklim geçit
bölgesinde olduğu için bazen çok soğuk bazen çok sıcak oluyor.Lilium arkadaşımızın dediği bizim bölgede budama işimiz ilk baharda olmalı.Çünkü yaranın kapanması için belli sıcaklık ve canlı doku olması lazım.Kışa girerken soğuklarla birlikte yaralı ağaç çok hırpalanır. Kuruyan yerleri ilkbaharda ayıklarsın.Son baharda uç budaması yapılırsa biraz daha içlere doğru yine kuruma olur. En iyisi bizim bölgeler için ilk baharda mart ve nisa 15 e kadar budama yapmak.Tecrübemi paylaştım.Saygılar kolay gelsin.

eko_
12-12-2012, 14:40
Eko hocam bizim iklim geçit
bölgesinde olduğu için bazen çok soğuk bazen çok sıcak oluyor.Lilium arkadaşımızın dediği bizim bölgede budama işimiz ilk baharda olmalı.Çünkü yaranın kapanması için belli sıcaklık ve canlı doku olması lazım.Kışa girerken soğuklarla birlikte yaralı ağaç çok hırpalanır. Kuruyan yerleri ilkbaharda ayıklarsın.Son baharda uç budaması yapılırsa biraz daha içlere doğru yine kuruma olur. En iyisi bizim bölgeler için ilk baharda mart ve nisa 15 e kadar budama yapmak.Tecrübemi paylaştım.Saygılar kolay gelsin.

Sayın ömür-uşak Öğretmenliğe devam ediyoruz fakat hoca olacak yetkinliğe daha ulaşamadık.Hele ceviz konusunda çıraklıktayız daha :)
Şimdi bu konuda sizlerde Lilium'da haklısınız.Deneyelim görelim derim,resimlerle devam edeceğim.Çünkü uç almadıklarımda var,kıyaslarız.

kahramanc
02-02-2013, 10:22
Sayın eko bahçeniz ve çalışmalarınız çok güzel, Çardakta 1300 rakımda böyle yerler varmı?

eko_
03-02-2013, 22:14
Sayın kahramanc benim bahçem Çardak ilçesinin 25km batısına düşüyor.Haklısınız o bölgede 1300 rakım yükseklikte dağlar yok.

kahramanc
04-02-2013, 08:59
Sayın eko yanlış anlamayın ukalalık yapmak değildi amacım Çardağı bilirim kurak ve çorak bir yerdir.Böyle bir güzellik görseydim gözümden kaçmazdı onu demek istemiştim.

eko_
09-02-2013, 15:06
Sayın kahramanc niye yanlış anlayayım, yazı öyle bir imaj uyandırmasın.Siz o bölgedenmisiniz? Selamlar...

eko_
09-02-2013, 15:18
Bu aralar yumurtayı kestiler fakat,havalar ısınınca tekrar başlarlar ve bahçeme nakledilirler.

TaşevliBahçe
09-02-2013, 18:34
Bu aralar yumurtayı kestiler fakat,havalar ısınınca tekrar başlarlar ve bahçeme nakledilirler.

Sn.eko ,
maşallah tavuklarınız çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Bende bahçemde haşere ile mücadele için en doğal yöntem olan tavukları kullanmayı düşünüyorum. Kümes yapmayı planlıyorum . Önerilerinizi paylaşmak isterseniz sevinirim.

eko_
10-02-2013, 13:28
Sayın TaşevliBahçe kaldığım ev bahçeli ve akrep çok oluyor.Bu yıl 150 lira masrafla bir kümes yaptım.Yöredeki çobanlardan 20 şer liraya sağlıklı olanlarından tavuk satın aldım ve şu ana kadar hiç akrep görmedim.Bahçeniz için öneririm fakat,sebze ve yeşillikleriniz tavuklardan korumalısınız.

kahramanc
19-02-2013, 08:12
Sayın kahramanc niye yanlış anlayayım, yazı öyle bir imaj uyandırmasın.Siz o bölgedenmisiniz? Selamlar...

Merhaba sayın Eko20 evet aynı bölge cocuguyuz bende anne tarafindan Cardakliyim babam Dazkirili ben dogma büyüme Izmirdeyim yaz tatillerinde hemen hemen her sene giderim.

eko_
19-02-2013, 19:36
Geldiğinizde bahçeme beklerim..

Muda
21-02-2013, 19:54
Sayın TaşevliBahçe kaldığım ev bahçeli ve akrep çok oluyor.Bu yıl 150 lira masrafla bir kümes yaptım.Yöredeki çobanlardan 20 şer liraya sağlıklı olanlarından tavuk satın aldım ve şu ana kadar hiç akrep görmedim.Bahçeniz için öneririm fakat,sebze ve yeşillikleriniz tavuklardan korumalısınız.
Ankara'da okurken hint tavuğu besleyen şimdi vefat etmiş olan Ünal amca da akrep için bir horoz üç dört tavuğu bir arkadaşına gönderdiğini, bu tavuk ve horozların bulundukları yerde hiç bir akrebin kalmadığını söylemişti. Akrep tavuğu soksa bile öldürüp yediklerini hiç bir şey olmamış gibi yaşamlarına devam ettiklerini söylemişti.

eko_
22-02-2013, 10:24
Ankara'da okurken hint tavuğu besleyen şimdi vefat etmiş olan Ünal amca da akrep için bir horoz üç dört tavuğu bir arkadaşına gönderdiğini, bu tavuk ve horozların bulundukları yerde hiç bir akrebin kalmadığını söylemişti. Akrep tavuğu soksa bile öldürüp yediklerini hiç bir şey olmamış gibi yaşamlarına devam ettiklerini söylemişti.

Sayın muda kesinlikle katılıyorum.Çünkü tavuk ,taşı bile eritebiliyor.Doğal mücadele her zaman daha dengeli ve başarıya ulaşıyor.

ömür-uşak
09-04-2013, 22:24
Eko kardeşim bahçendeki cevizlerin uyanma yapraklanma ve çiçeklenme tarihleri paylaşabilirmisin. Bahçende çeşitli cevizler var. çeşitlerine göre paylaşırsan yol gösterici olur.Benim bahçedeki şebin bilecik yalova ve yavuz çeşitleri yapraklanmaya 1 nisanda başladılalar.iklim uyuyor özellikle chandlerleri merak ediyorum.Havalar sıcak gitti.Okulunda ve bahçende başarılar dilerim.

eko_
14-04-2013, 15:00
Sayın ömür-uşak hafta sonu bahçedeydim.13 nisan itibariyle maraş 18 ler yapraklanmaya başladı.Fernor ve chandlerde hiç bir hareket yok.Ayrıca 3 ağaç oğuzlar 77 var onlarda yapralanma başladı.Uzun zamandır foruma girmemiştim yanıtım biraz gecikti özür.Selamlar..

eko_
20-04-2013, 14:49
Geçen haftadan..

ömür-uşak
20-04-2013, 18:39
Geçen haftadan..

Afiyet olsun kardeşim. Güzel mantar kuzu göbeği. Yetişmesi doğal şartlarda oluyor. Yerlerini tespit edersen her sene aynı yerde ocağında bulursun. Birde kararanları aynı bölgeye öğütülmüş gibi dağıt sporları vasıtasıyla çoğalılar.Kolay gelsin.

drokya
29-05-2013, 10:16
Merhaba,
geçen sene beraber çalıştığınız İzmirli genç arkadaşın mesai arkadaşıyım.
Methinizi çok duydum özellikle türüf mantarını haşlayarak katletmenizi :-))
Görüşüp tanışmak isterim
sevgi ve saygıyla

eko_
29-05-2013, 11:06
Sevgili drokya, haşlamadık yağda kavurmasını yaparak yedik .:) Murat onlardan mahrum artık. Beklerim bahçeme, yeni dostlarla tanışmak memnun eder beni. Bugün kültür mantarının doğal olanını toplamaya gideceğim mesaiden sonra, bulabilirsem resimlerini paylaşırım.Selamlar..hoşçakalın..

drokya
29-05-2013, 15:00
Muratla beraber bir hafta ziyaretinize geleceğiz,
Kendi yaptığım çirozlar ile arpa suyu benden,
mantarlar sizden.

Kuzu göbekleri harika görünüyor.
Trüf mantarı muhakkak ki değerli bir mantar.
Ancak devrilmiş ağaç gövdelerinde bulunan karakulak mantarı,
doblan, çintar da muhteşem lezzetler.
Hele birde üzerine kırılan arpa ile beslenmiş (kesinlikle mısır ile değil)
köy tavuğunun yumurtası, yeme de yanında yat.
Sevgi ve saygıyla.

eko_
30-05-2013, 13:03
Sayın drokya, trüf mantarı ile ilgili detaylı bilgiyi şu siteden bulabilirsiniz.
Doç.Dr.Aziz Türkoğlu - Trüf Mantarı Çalışmaları (http://aturkoglu.com/) Dün biraz mantar topladık fakat ,nem azalmış istediğimiz gibi değildi.Köy tavuklarım ise çoğalmaya başladı,iki gün önce 4 birey daha katıldı.Haftaya çıkacak civcivlerde var yani,yumurta sıkıntımız olmayacak..:)

eko_
30-05-2013, 13:09
Dünden birkaç resim

eko_
10-06-2013, 13:46
Kiraz ve nektarinler..

eko_
10-06-2013, 14:07
-devam

eko_
10-06-2013, 14:09
Kabuk altı çivili

eko_
10-06-2013, 14:11
Dilcikli

eko_
10-06-2013, 14:25
Lilium soğanı olarak aldım ve diktim, fakat,bu konuda hiç bilgim yok.Nail abi değerlendirir.

eko_
10-06-2013, 14:28
Ne meyvesi olduğunu bilmiyorum.

Lilium
10-06-2013, 15:37
Lilium soğanı olarak aldım ve diktim, fakat,bu konuda hiç bilgim yok.Nail abi değerlendirir.

Hibrit türlerden çok hafif kokuludur, çeşitli renkleri vardır, bodurdur.

drokya
18-06-2013, 12:09
Ne meyvesi olduğunu bilmiyorum.

Sayın eko_
Resimdeki bitki meyvesi, gövdesi ve yaprakları ile görebildiğim kadarı ile sanırım ''BEKTAŞİ ÜZÜMÜ''

Meyve üzerinde 12 dilimden oluştuğu için Bektaşi üzümü denmekte bazı yörelerde.

Yurt dışında ''KRIJOVNİK'' adı ile anılmakta

drokya
18-06-2013, 12:17
Bu arada gerek Murat'ın anlatımıyla,
gerek sizin paylaştığınız resimlerden görüldüğü kadarıyla,
bahçeniz doğanın kucağında,
bir arbatrium olma yolunda görünüyor.
Emeğinize sağlık.

ömür-uşak
29-09-2013, 22:13
Eko hocam nerelerdesin.Hasata başladınmı ürün bolmu bizlere paylaş.Epeydir yazmıyorsun.Özledik seni.

eko_
30-09-2013, 09:26
Ömür Bey haklısınız çoktan yazamıyorum.Bu aralar aşısız büyük cevizlerin hasadı ile uğraşıyorum.Chandler cevizlerimin içleri daha olgunlaşmadı ,bir 20 gün daha bekleyecekler fakat, umarım sonbahar erken donlarına yakalanmazlar.Ayrıca yüksekten taçlandırmama ve alt dalların cevizlerini koparmama rağmen domuzlar fidanları kırarak üstünde meyve arıyorlar.Böyle uğraşıp gidiyoruz..Selamlar...

eko_
07-10-2013, 14:04
06 EKİM 2013 chandler

Lilium
07-10-2013, 22:33
Sayın eko, geçmiş olsun, bu yıl çok erken gelen don malesef zararı genç körpe filizlere olduğu gibi geç meyva olan bölgelerde de meyvaya da zararı olduğunu gördük, üzülmeyin sağlık olsun.

eko_
08-10-2013, 10:39
Evet nail Abi önemli olan sağlık.Seneye daha iyi olur belki, cevize devam.Dibinde sırtımızı dayayıp oturacak kadar yaşlı cevizimiz var.Mecburen sırıkla hasat ediyoruz ve çırpıcı ağacın tepesinde.Bu sene yerli büyük cevizlerimden kuru kabuklu 300kg kadar hasat ettim.Selamlar..

ömür-uşak
08-10-2013, 22:00
Bu gün uşakta bölme beldesinde ceviz hasatı yapıyorlardı.Sarsıcı makine ile onu izlemeye gittim.Traktör kuyruk mili ile çalışan makineyi izledim.Makine güzel ama sahibi dalı kırar korkusu ile çok kalın dallara takıyor.Silkeleme %80 gibi.Biraz daha ince 15cm çap olan dallara taksa %100 olacak ama dal kırılır korkusu ile 25cm çap dallara taktılar.Aynı bahçede bu sene chandler çeşitine aşılanan ağaçlarda vardı.Onlarıda soğuk vurmuş.Acaba chandler demi diye düşündüm.Sonra aynı ağaçlarda aşı harici anaçta eski cevizden(şebin-bilecik-yavuz)fişlırıklar vardı baktım onlarıda vurmuş.Ceviz taze filizse ve yere yakınsa cins falan tanımamış hepsini vurmuş.Arada böyle erken donlar olabilir geçmiş olsun.Martta budarken düzeltirsin.Şükür benim aşılarda problem yok aynı bahçeden 50 m yüksekte ve hava sirkülasyonu var. Don cepi oluşmuyor.Kolay gelsin.

ömür-uşak
08-10-2013, 22:07
Sayın eko don zararı yapraklarda kararma ve yırtılma yapıyor sizin yapraklarda kararma yok.Zannedersem soğuk vurmamış.Benim gördüğüm bahçeyi kötü çarpmış.

eko_
09-10-2013, 10:56
Ömür bey don zararına uğramadan aşılarınızı kurtarmanıza çok sevindim.Bahçemin bulunduğu bölgede yıllardır güzel verime giren yerlilerin ve bilecik cevizlerinde meyvesinde hasar oluşturdu.Dallarda pek fazla zarar görünmüyor.Belki 2 gün önce atılan bitki antifrizinin biraz faydası oldu gibi.Benim bahçemde don cebi oluşmuyor fakat yükseklik fazla.Selamlar..

sulubey
16-01-2014, 14:02
sitede yeniyim ama hemşerimin bahçesini görünce dayanamadım allah emeğinizi karşılıksız bırakmasın hocam

eko_
20-01-2014, 08:39
sitede yeniyim ama hemşerimin bahçesini görünce dayanamadım allah emeğinizi karşılıksız bırakmasın hocam

Teşekkür ederim,size de kolaylıklar dilerim.

enbad
25-01-2014, 13:53
Sayın eko merhabalar efendim.
Ben Denizliden Rıza ÇAYLI
Yaklaşık 2008 yılından beridir amatör olarak bodur elma ve armut yetiştiriciliği yapmaya çalışıyorum.
Denizli ili Serinhisar ilçesinde yaklaşık 950-1000 metre rakımda bodur elma ve armut bahçemiz bulunmakta...
Ayrıca ceviz yetiştiriciliği yapmayı düşünmekteyim.
ama arazinin geçiş bölgesinde bulunması ve çeşit konusunda terüddütlerim bulunduğu için beklemedeyim..
Değerli görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Görüşmek dileğiyle...

eko_
27-01-2014, 16:03
Sayın enbad telefonumu mesajla gönderiyorum.Bildiklerimizi paylaşmak için her zaman arayabilirsiniz.

Baykoca
07-02-2014, 09:45
Baktım Denizlileri Eko Abim toplamış;geç de olsa koptum geldim.Hem merhaba demek,birşeyler öğrenmek ve paylaşmak adına.Enbad,Sulubey ve diğer arkadaşlara da merhaba.
Sanırım bu coğrafyada yaşamanın bir şans olduğunun farkında ve bu bilinçle doğaya olumlu katkılar yapacak artık insanlarımız,ne güzel kimyasallardan ve ticari kaygılardan uzak bir çalışma hepinizi kutlarım,yanınızdayım.

eko_
07-02-2014, 12:46
Sayın Baykoca Hoşgeldiniz.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

sulubey
03-03-2014, 12:33
hocam nasılsın nasıl gidiyor bahçede işler

eko_
06-03-2014, 09:52
hocam nasılsın nasıl gidiyor bahçede işler

Neler yapıyorum? Bu hafta sonu ceviz ve meyve ağaçlarında budamaları bitirdim.
Ağaçların bir çoğu tomurcuk.Chandler ve fernor cevizlerde herhangi bir uyanma belirtisi yok.Budamaları fotoğraflayacaktım ama biraz yorgunluk,birazda yağıştan zaman bulamadım.

sulubey
10-03-2014, 12:21
hocam kendin mi yapıyorsun yoksa ekip mi var

eko_
10-03-2014, 13:58
hocam kendin mi yapıyorsun yoksa ekip mi var

Geçen yıl budama konusunda yetiştirdiğim bir arkadaş var,onunla biz budamayı yapıyoruz.Bir başka arkadaş ise dalları toplayıp aşı macunu ile yaraları kapatıyor.
Küçük bir ekip sayılır...

sulubey
17-03-2014, 11:56
en güzeli hocam..denizlide ekipler resmen ağacı kuşa çeviriyor.hele fidancı budama işine karışırsa göz almak için .kendince kurmuşsun ekibi kafana göre yapıyorsun.belki iş uzun sürer ama için rahat olur

eko_
20-03-2014, 13:30
05-Mart'ta budamasını yaptığım cevizlerin resimleri arkadaşlar değerlendirirseniz sevinirim..

eko_
20-03-2014, 13:37
devam

enbad
11-04-2014, 18:04
Baktım Denizlileri Eko Abim toplamış;geç de olsa koptum geldim.Hem merhaba demek,birşeyler öğrenmek ve paylaşmak adına.Enbad,Sulubey ve diğer arkadaşlara da merhaba.
Sanırım bu coğrafyada yaşamanın bir şans olduğunun farkında ve bu bilinçle doğaya olumlu katkılar yapacak artık insanlarımız,ne güzel kimyasallardan ve ticari kaygılardan uzak bir çalışma hepinizi kutlarım,yanınızdayım.
Size de Merhabalar Baykoca..
İnşallah Eko hocam vasıtasıyla Denizlili hemşeriler tanışır ve bilgi alışverişinde bulunuruz..
Görüşmek ve tanışmak umuduyla...
Selamlar...

turkanatalay
11-04-2014, 21:02
Ben de Denizli'deyim.Merhaba herkese

eko_
11-04-2014, 22:40
Ben de Denizli'deyim.Merhaba herkese

Sayın turkanatalay; Size de merhaba görüşmek üzere..

sulubey
23-04-2014, 19:05
Ya bu meteoroloji hasta edecek adamı..ddenizli ile ilgili tahminler neden bu kadar kötü..tutmuyor hocam bir türlü..(abi senin sayfadaki hemşeriler anlar beni diye sizlaniyom ışte)

Lilium
24-04-2014, 00:14
05-Mart'ta budamasını yaptığım cevizlerin resimleri arkadaşlar değerlendirirseniz sevinirim..

Sayın eko, liderleri daha uzun bırakmalıydın çok kısa vurmuşsun şu şekilde bırakabilirdin.

485746

Şu iki ince dalı da alıp üç ana yandallı alt taçınızı oluşturabilirdiniz.

485747

eko_
24-04-2014, 09:08
[QUOTE=Lilium;1274710]Sayın eko, liderleri daha uzun bırakmalıydın çok kısa vurmuşsun şu şekilde bırakabilirdin.

Şu iki ince dalı da alıp üç ana yandallı alt taçınızı oluşturabilirdiniz.

Evet abi çok haklısın,Teşekkür ederim..

eko_
24-04-2014, 09:11
Ya bu meteoroloji hasta edecek adamı..ddenizli ile ilgili tahminler neden bu kadar kötü..tutmuyor hocam bir türlü..(abi senin sayfadaki hemşeriler anlar beni diye sizlaniyom ışte)
Gerçekten hava tahminleri bu yıl çok kötü.Değişik sitelerden bakıyorum birisi güneşli diyor, diğeri gök gürültülü sağnak yağışlı gösteriyor.Fakat hava bulutlu olabiliyor.

birgaripyolcu
30-04-2014, 00:27
Kanlıca mantarı hatalı toplansa dahi kendini belli eder

eko_
08-06-2014, 15:10
Kanlıca mantarı hatalı toplansa dahi kendini belli eder
Hatalı toplanan kendini nasıl belli eder bilmiyorum.Dün itibariyle mevsimsiz olarak yine bulduk.Havalar devamlı yağmurlu gidiyor ve bahçedeki işleri askıya aldım.

eko_
08-06-2014, 15:14
Kanlıca,meşe mantarı ve bir adet trüf

eko_
08-06-2014, 15:21
mantarlar

sulubey
20-07-2014, 18:59
Hocam nasılsın uzun zamandir sesin cikmiyor ramazan nedeniyle pek bahçeye ugramiyorsun sanirim

eko_
20-11-2014, 08:51
Meyve içleri çok beyaz ve dolgundu.

celalsegmen
26-11-2014, 13:00
eko BAHÇEN HAYIRLI OLSUN ÇOK GÜZELLER

1- CEVİZ BUDAMADA KESİNLİKLE YARDIM ALMALISIN
2-EVİ BAHÇENİN ORTASINA YAPMIŞSIN DAHA VERİMSİZ TAŞLIK YOL KENARI ARAZİNİN KÖŞESİNE YAPMALIYDIN AMA OLMUŞ BİKERE HAYIRLI OLSUN
MEYVE AĞAÇLARIN ÇOK KARIŞIK VE DAĞINIK VE HER YAŞTAN VAR İYİ BİR PLANLAMAYLA 20 DÖNÜM ARAZİ AZ DEĞİL GAYET GÜZEL BAHÇELER TESİS EDEBİLİRSİN ÖRNEĞİN 5 DÖNÜMÜ BODUR ELMA AMA SADECE ELMA 10 DÖNÜMÜ CEVİZ AMA SADECE CEVİZ 5 DÖNÜMÜ NEKTARİN AMA SADECE NEKTARİN OLMALI ÇÜNKÜ HER TÜRÜN İLAÇLAMASI TOPRAK İŞLEMESİ SULAMASI HASADI FARKLIDIR MEVCUT HALİYLE ÇOK ZORLANIRSIN
ŞİMDİLİK BU KADAR

eko_
28-11-2014, 09:26
eko BAHÇEN HAYIRLI OLSUN ÇOK GÜZELLER

1- CEVİZ BUDAMADA KESİNLİKLE YARDIM ALMALISIN
2-EVİ BAHÇENİN ORTASINA YAPMIŞSIN DAHA VERİMSİZ TAŞLIK YOL KENARI ARAZİNİN KÖŞESİNE YAPMALIYDIN AMA OLMUŞ BİKERE HAYIRLI OLSUN
MEYVE AĞAÇLARIN ÇOK KARIŞIK VE DAĞINIK VE HER YAŞTAN VAR İYİ BİR PLANLAMAYLA 20 DÖNÜM ARAZİ AZ DEĞİL GAYET GÜZEL BAHÇELER TESİS EDEBİLİRSİN ÖRNEĞİN 5 DÖNÜMÜ BODUR ELMA AMA SADECE ELMA 10 DÖNÜMÜ CEVİZ AMA SADECE CEVİZ 5 DÖNÜMÜ NEKTARİN AMA SADECE NEKTARİN OLMALI ÇÜNKÜ HER TÜRÜN İLAÇLAMASI TOPRAK İŞLEMESİ SULAMASI HASADI FARKLIDIR MEVCUT HALİYLE ÇOK ZORLANIRSIN
ŞİMDİLİK BU KADAR
Değerlendirmeleriniz için sağolun..