View Full Version : aydilem / bahçe
Buradaki bahçeleri görünce benim ki bahçe bile sayılmaz ama değerli fikirlerinizden yaralanabilmek adına bu sayfayı açmaya karar verdim.
Bahçenin bulunduğu şehir: Konya
Bahçenin büyüklüğü:
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Orta güneşli,orta Yağmurlu,Siyah ve kızıl toprak.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 7a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): evimizin arka bahçesi.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Önceleri biraz ilgilenilmiş ama daha sonra uzun süre bakımsız kalmış
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?Tam anlamıyla :Bildim bileli bahçemiz hep vardı ama ben 3 yıldır ilgileniyorum
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:Yardım almadım
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz:Yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? :İnternetten ve büyüklerden aldığım bilgilerle
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? küçük bir havuz ve yine küçücük bir odacık
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? daha iyi hale getirebilmek
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : 3 tane ayva ağacı, 1 erik ağacı, 3 asma üzüm, altın çilek, çilek, patates, acı biber, havuç, maydanoz, kuzu kulağı, çeri domates, salatalık, nohut ve çiçeklerim
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Var
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?:Altın çilek
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:Evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Yağmur suyu,Çeşme suyu.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Damlama sulama sistemi planlıyorum.
Toprak özellikleri:siyah ve kızıl toprak.
Kompost yapıyor musunuz?:Hayır.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Düzenleme sıkıntılarım var özellikle çiçeklerle ilgili
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Sadece böcek ilacı kullanıyorum.
Bahçeniz organik mi?: evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?:inek gübresi ve koyun gübresi.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?: vahşi
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: binaların arasında sıkışmış kalmış bir bahçe.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: toprak adına yaptığım herşeyi iyi ki yapmışım
bu fotolar haricindekileri site kabul etmedi sanırım büyük geldiler. ilk fırsatta hepsini küçültmeliyim:(
Hoşgeldiniz
sayfanız hayırlı olsun efendim.
Sayfanız hayırlı olsun......
tekomusti
16-06-2012, 19:52
Sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz
Saygılar
teşekkür ederim arkadaşlar
bir kaç tane daha genel görünüm
Orhan Özbilgiç
16-06-2012, 21:59
Merhaba!
sayfanız size uğur getirsin.:)
farklı zamanlarda çekilmiş tohumdan yetiştirdiğim acı biber fidelerim
inşallah Orhan bey güzel temenniniz için teşekkür ederim:)
Nisan, mayıs ve haziran aylarında resimlenen çileklerim. Çok lezzetlilerdi afiyetle yedik. Ama son resimde daha net gördüğünüz gibi bir yerde sararmalar oldu nedenini anlayamadım. Önerilerinizi bekliyorum.
bir kaç tane daha genel görünüm
Hoyuk (korkuluk) çok hoş duruyor.
bu sene ilk kez denediğim altın çileklerimin yine aralıkla çekilmiş fotoğrafları
Korkuluğu beğenmeniz kızımı çok mutlu etti sayın Sarin. Çünkü ben poşetlerle filan idare ederken korkuluk yapmayı o istedi ve birlikte yaptık.
Hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.
Sayın aydilem,
sayfanız hayırlı olsun.
teşekkür ederim sayın intibah ve smnunal.
Sırada sırık kornişon salatalık ve yine sırık kiraz domates var.
ekilmesi için kızımdan yoğun istek alan havuçlar (caillouda ekmiş bahçelerine)
Nohutların çiçeklerini serçelerin yediğini söyleyen bir komşum var sizce doğru mu? Eğer yemiyorlarsa neden sürekli üzerine iniyorlar peki?
gölgesinde keyif yaptığımız asma giderek yeşeriyor.
evde süren iki üç patatesin toprakla buluşmasının sonucu. Neden ektin çok böcek yapar sebzelerine aman vermez diyenlere inat büyüyor sonuç ne olacak merak ediyorum.
Ben çocukken sayıları daha çoktu. Ama bakımsızlık döneminde yani benden önce bir tanesi hariç hepsi ölmüş olan güzellik
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Memleketimden bir esinti geldi...
teşekkür ederim sevgili hberbul. Hoşunuza gittiyse ne mutlu bana:)
Ayvalar ve altındaki çiçekler. Bu çiçeğin ismini bilmiyorum (bahçemdeki bir çok çiçek gibi) dolayısıyla ona nasıl bakmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Bildiğim tek şey onlar benim çocukluğumdan beri ordalar ve çok dayanıklılar susuzluk, gölge, bakımsızlık ama ölmemişler.
aslanağzı ve sardunyalarım
kedi tırnaklarım balkondan
haseki küpelisiymiş adını bu site sayesinde öğrendim
balkonumun eski ve yeni hali (babannemin eski çiçekliği işe yaradı)
mandalinci
24-06-2012, 07:23
Hoş geldiniz, ellerinize sağlık.
Ne güzel çok yeriniz var düzenlemeler yapabileceğiniz, kolay gelsin.
Havuç, nohut ne güzel olmuş, seneye denemeliyim, çiçekler çok güzeller.
Size iyi çalışmalar ve güzel keyifler dilerim:)
Teşekkür ederim sevgili mandalinci hoşbuldum.
Aslında balkonda, bahçede küçük ben oradan oraya şekil değişiklikleriyle kullanışlı hale getirmeye çalışıyorum.
Havuç ve nohudu bende ilk defa deniyorum inşallah sonuç güzel olur. Başedemediğim bir sarmaşık dadandı ikisinede ne yapsam bilmiyorum. Birgün oturup tektek temizledim. İki katı fazlalaşarak cevap verdiler bana.
Çiçeklerimin düzeni konusunda sıkıntılarım var. Bir türlü görüntüyü ayarlayamadım. Ya öndeki çok uzayıp arkadakini kapatıyor ya da bölümün bir tarafı bol çiçekli bir tarafı çiçeksiz kalıyor. 3 senedir her sene taşındılar seneyede taşınacak gibi gözüküyorlar. Sadece papatyalar 3 senedir sabit ve yerlerinden memnunlar.
serkan_istanbul
27-06-2012, 17:35
Sayfanız hayırlı olsun hepsine maşallah.
teşekkür ederim sayın ilyas ve serkan
adını bildiğim bilmediğim çiçekler
Sayın Aydilem;
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Sağlık ve mutlulukla, tadını çıkarmanız dileğiyle...
Teşekkür ederim sayın Dünyalı
bol çiçekleriyle beni bahardan beri mutlu eden kalanşolarım
Ayvalar ve altındaki çiçekler. Bu çiçeğin ismini bilmiyorum (bahçemdeki bir çok çiçek gibi) dolayısıyla ona nasıl bakmam gerektiğini de bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Bildiğim tek şey onlar benim çocukluğumdan beri ordalar ve çok dayanıklılar susuzluk, gölge, bakımsızlık ama ölmemişler.
Bu resimdeki çiçeğin ismi Güngüzeli (Hemerocallis).Her yerde her koşulda yetişen dayanıklı bir çiçek.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim sevgili hberbul bu site sakinleri sayesinde çok şey öğrendim. Eminim daha öğreneceğim çok şey var.
Zıpçıktım sonunda zıpladı :))
İlk defa bu sene buluştum onlarla ama birbirimizi çok sevdik. Sevgili petunyalar nisandan beri balkonumdalar.
Arkadaşlar petunyaların tohumu oldukları yere zaten dökülüyorlar orda kalsalar seneye çimlenirlermi . Yoksa toplayıp seneye yeniden mi eksem daha iyi olur?
ciceksever70
03-07-2012, 11:55
Bahce sayfaniz hayirli olsun. Zaten hersey düzenli, yerli yerinde. Bize sadece keyifli resimleri takip etmek kaliyor.
Teşekkür ederim sevgili çiçeksever70. Resimleri keyifli bulmanıza çok sevindim düzenli olmayı seviyorum ama bazen beceremiyorum. Mesela çiçek bölümüyle ilgili sıkıntılarım var. Bazı çiçekler erken açıp erken geçiyor sonra yerleri çıplak kalıp görüntüyü bozuyor. Bazende öndeki çiçek çok uzayıp arkadaki çiçeği kapatıyor. Çiçekleri yerleştirme işinde her sene biraz daha aşama kaydettim ama hala en doğrusunu bulamadım.
Rahmetli anneannemin bana hatırası olan geçen sene bahçede büyütemediğim bu sene saksıda denediğim güzel çiçek
Sevgi Durul
06-07-2012, 08:42
Sayın aydilem, anneannenizin hatırası çiçeğiniz hosta.
Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun.:)
Asya Ceylan
06-07-2012, 10:04
Sayfanız hayırlı olsun çok güzel bi bahçeniz alanınız var,havuzunuzada bayıldım gerçekten.Babaannenizden kalan saksılık çok güzel,bende de anneannemden kalan var boyadım çok kullanışlı gerçekten.Bence boş kalanlarınız baya var çok zamanızı ve emeğinizi alacak ama kolay gelsin ;) Ben burda kendi bahçemmiş gibi heyecanlandım ne güzel şanslısınız, bendeki minicik balkonu düşününce...
Sayın SDurul güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çiçeğimin ismini söylediğiniz için ayrıca teşekkür ederim. ''Bu çiçeğin ismi budur'' formunda arayıp duruyordum. Artık ismini bilmediğim çok az çiçeğim kaldı.
Sayın Asya Ceylan öncelikle bahçemi beğenmenize çok sevindim. İnsandaki toprak aşkı yeşil aşkı bence çok başka bir şey kiminle konuşsam konuyu bitkilere kaydırır oldum. Nereye gitsem gözüm yeşil arar oldu. Çok şükür bu küçük bahçe sayesinde epey mutlu oluyorum.
Benim saksılığında boyaya ihtiyacı var aslında ama bu sene boyamaya fırsatım olmadı. Havuzuma gelince belki de benimle yaşıttır ben küçükken tam tepesinde küçük bir fıskiyesi vardı onu açar görüntüsüne doyamazdık.
''Boş kalanlarınız var'' demişiniz boş alan demek istediniz sanırım. Lütfen yanlışsam düzeltin. Boş olan yerler ayvaların altında kalıyor. Günü hep gölgeli geçiriyor bu yüzden oradan hiç verim alamadım.
kahvaltı zamanına yakışır diye düşündüm
TaşevliBahçe
14-07-2012, 10:19
Sn. aydilem ,
Bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun , her şey harika olmuş emeğinize sağlık , çalışmalarınızın devamını bekliyor olucaz..
saygılar..
Teşekkür ederim sayın TaşevliBahçe.
Bahçe ve balkonumda ki gelişmeleri sizlerle paylaşmak çok hoşuma gidiyor.
Asya Ceylan
14-07-2012, 14:04
Sayın SDurul güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çiçeğimin ismini söylediğiniz için ayrıca teşekkür ederim. ''Bu çiçeğin ismi budur'' formunda arayıp duruyordum. Artık ismini bilmediğim çok az çiçeğim kaldı.
Sayın Asya Ceylan öncelikle bahçemi beğenmenize çok sevindim. İnsandaki toprak aşkı yeşil aşkı bence çok başka bir şey kiminle konuşsam konuyu bitkilere kaydırır oldum. Nereye gitsem gözüm yeşil arar oldu. Çok şükür bu küçük bahçe sayesinde epey mutlu oluyorum.
Benim saksılığında boyaya ihtiyacı var aslında ama bu sene boyamaya fırsatım olmadı. Havuzuma gelince belki de benimle yaşıttır ben küçükken tam tepesinde küçük bir fıskiyesi vardı onu açar görüntüsüne doyamazdık.
''Boş kalanlarınız var'' demişiniz boş alan demek istediniz sanırım. Lütfen yanlışsam düzeltin. Boş olan yerler ayvaların altında kalıyor. Günü hep gölgeli geçiriyor bu yüzden oradan hiç verim alamadım.
Üye olan arkadaşların sayfalarında havuz çalışması baya var ve çok güzeller.Sizin havuzunuzu görünce neden olmasın ki diye düşündüm açıkcası.Hem fıskiye kısmı yapılabilirse suyun havanmama gibi problemide olmayacak.su sümbülü,nilüfer oof off düşüncesi bile çok hoş...Tabi her havuza yapılabilir mi sizinki uygunmu araştırmak gerekir.Belki sizi tekrar çocukluğunuza götürür tekrar tadına doyum olmadan seyre dalarsınız ;)
:( evet haklısınız yanlış yazmışım kusura bakmayın yazarken çok heyecanlı hızlı hızlı yazmıştım :) Balkon mantığı olduğu için bende hep çok yakın tıkış tıkış bir görüntü normal geliyor bana seyrek olunca daha çok şey eklenebilir diye düşünüyorum.Ayvaların altına aslında küçük bir araştırma yaparak gölgeyi seven bitkiler ekleyedebilirsiniz.Bir de galiba çocuklar da var onların oyun alanını daraltmak çok mantıklı olmayada bilir tabi.(seksek köşesine bayıldım bu arada :))Ben kendi bahçemmiş gibi plan yapıp hayal kuruyorum kusura bakmayın.Belki ufakta olsa size katkım olabilir diye birazda.sevgilerle
Sevgili Aydilem hoş geldiniz papatyalarınız çok güzel bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.:):):D
Sevgili Asya ceylan bahçemi kendi bahçenizmiş gibi görmeniz ve bana fikir vermeniz inanın beni çok mutlu ediyor. Havuzda nilüfer ya da su sümbülü yetiştirmek hiç aklıma gelmemişti. Bu konuyu araştıracağım. Fiskiyesinin yapılma ihtimali ne yazıkki yok ama havuz zaten sürekli dolup boşalıyor(sulamayı oradan yapıyorum) sanırım bu havalanma problemini çözer.
Evet bir tane kızım var seksekte onun için hazırladığımız bir köşe o genelde beton kısımda oynuyor (salıncak, seksek, hamak) ekili alana pek girmiyor. Birde bahçenin sonundaki ayvanın altında toprak oynama alanı var. Geri kalan alanları kullanabilirim aslında ama bütün bitkilerim güneşe doğru eğiliyorlar oradakilerin daha çok eğilebileceğini düşünüyorum. Yine de deneyeceğim (tavsiye edebileceğiniz bitkiler var mı?)
Teşekkür ederim sevgili maviş2. Ama sizin maviş benim papatyaları sollar.
Asya Ceylan
17-07-2012, 13:21
tavsiye edebileceğiniz bitkiler var mı?
Aslında bildiğim yoktu, tecrübe edindiğimde ama araştırdım sizin için ;)
Fikrime katılan ya da katılmayan arkadaşlar olursa sevinirim.İşimizi sağlama almış oluyruz tecrübeyle de :)
Gölgede yetişebilen bitkiler
* orman menekşesi(kokulu ; )
*nane
*ortanca
*menekşe(direk bahçe toprağınıza değilde saksılarla şekiller vererek çok şık durabilir)
*açelya
*çuha çiçeği
*kanayan kalpler çiçeği
*yıldızpatı
*cezayir menekşesi (aşırı gölgeyi sever)
İnternetten görsellerden fotoğraflarına bakabilirsiniz.Bunlar benim ellediklerim ve beğendiklerimdi :)
Asya Ceylan
17-07-2012, 13:24
Birde havuz sürekli doluyor boşalıyor demişsiniz sulamayı ordan yapdığınız için.Havuzda bulunan bitkiler için uygun olmaya bilir gibi geldi bana aklım karıştı.... :o
Evet asya ceylan ne yazık ki uygun değilmiş havuz ama beni heveslendirdiniz kovada yetiştiren bile varmış bende bulurum bir büyük kova eğer nilüfer edinebilirsem.
Yaptığınız araştırma için çok teşekkür ederim. Bu bahar geçti artık ama seneye ayvaların altı şenlenecek gibi. Benim aklıma küpeli, buz çiçeği ve sedumlar gelmişti yayılıp orayı kapatsınlar diye. Başka fikirleri olanları da bekleyelim ve bu arada araştırmaya devam edeyim :))
İlginiz için tekrar teşekkürler.
Havuçlar büyümeye devam ediyorlar ama onlara musallat olan sarı bir sarmasık var kurumalarına neden oluyor. Adının gilamaç olduğunu söylediler.
Meraklı sahiplerinin elinden kurtulamayan 5 küçük havuç kapışıldı. (bu arada ben neden resimlerim arasına yazı yazamıyorum bilemedim)
kahvaltı zamanına yakışır diye düşündüm
Domatesleriniz çok güze afiyetle tüketin. Bizim domateslerin sıcaktan başını kaldırabildilkeri yok, çiçekleri hep yanıyor.
Teşekkür ederim sayın sarin Konyada bu aralar sıcak ama çok şükür benimkiler iyi gelişiyorlar.
Asya Ceylan
17-07-2012, 17:28
Havuçlar çok şirin insan bunları yemeye kıyamaz.Bol ürünler hatta sepet dolusu :)
Sağol sevgili Asya Ceylan ilk defa havuç ekiyorum merakımdan her hafta birini katlettim sonunda bu kadar büyüdüler ve o an bahçede bulunan çocuklar tarafından kapışıldılar.
İpek Kozası
18-07-2012, 09:31
Bahçenize hayran oldum maşallah çok güzel. Ailenizle çok mutlu günler geçirmeniz dileğiyle...
Teşekkür ederim sevgili İpek Kozası. Tüm bahçe severlerin bahçesi olması dileğiyle.
Asya Ceylan
18-07-2012, 10:18
amin :)
Meraklı sahiplerinin elinden kurtulamayan 5 küçük havuç kapışıldı. (bu arada ben neden resimlerim arasına yazı yazamıyorum bilemedim)
Yazınızı yazıyorsunuz üstte eklenti çubuğu var smiliesin yanında ordan yüklediğiniz ilgili resmi ekleyin.
Sonra tekrar yazınızı yazın eklenti çubuğundan 2.resminizi ekleyin.
Umarım anlatabilmişimdir.
karşı evdeki hiç tanımadığım komşu teyzenin bana hediyesi yaprak güzelim
319511
ve bir türlü gelişmeyen sedumum
319512
Çok güzel anlatmışınız sayın hberbul sonunda yapabildim
Asya Ceylan
20-07-2012, 12:43
Yaprak güzeliniz çok güzel güle güle büyütün hatta çok kolay çoğaldığı için bahçenizde de çok şık durur bence ;)
O kibar sedumdan bende de var pek huyunu husunu bilmem.Acaba güneş azmı alıyor...
Yaprak güzeli zaten bahçede sevgili asya ceylan ama direk toprakta demek istiyorsunuz sanırım. Bilmem olur mu dersiniz?
Bu sedumun yanında farklı bir sedum çeşidi daha var o çok güzel gelişti (en yakın zamanda fotoğraflarım). Ama bu geldiği gibi duruyor :(
acı biberlerim büyümeye devam ediyorlar amageçen sene daha iştahlıydılar sanki
319768
ilk kez dün akşam yemeği için topladık. Eşim bayılıyor taze taze toplayıp yemeye
319769
319770
Bu hafta köyü ziyaret ettik yeni doğan danalar çok sevimliydi. Sizinle paylaşmadan duramadım.
320024
Siyah beyaz olan çok aç gözlü aslında ilk onun karnını doyurduk ama yine de diğerini rahat bırakmadı.
320025
Kızımın hayvan korkusu var ancak duvarın üstünde doyururum dedi. Bu bile şaşırtıcı.
320026
amin :)
Benimkide her an elimden alınabilir (aslında ev arsası hem de şehrin göbeğinde sağolsun büyükbabam evin önü kapanmasın diye yıllardır vermedi mütahite ama güzel bir teklif gelirse kaçırmaz sanırım) bu yüzden benim içinde amin sevgili asya ceylan.
Öyle hızlı büyüdülerki şaştım şimdi üzerinde çok meyvesi var inşallah olgunlaşabilirler. Birde yeni gelen fidelerim var bu sıcakta dikip dikmemem konusunda ne yapacağıma karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
Asya Ceylan
21-07-2012, 17:59
Bu hafta köyü ziyaret ettik yeni doğan danalar çok sevimliydi. Sizinle paylaşmadan duramadım.
320024
Siyah beyaz olan çok aç gözlü aslında ilk onun karnını doyurduk ama yine de diğerini rahat bırakmadı.
320025
Kızımın hayvan korkusu var ancak duvarın üstünde doyururum dedi. Bu bile şaşırtıcı.
320026
Bu buzağılar çook tatlı :) onların sürekli zıplayıp koşturmalarına bayılıyorum bitmeyen enerjileri var.Çocukluğumda bende köye çok giderdim ama korkmazdım :)
Asya Ceylan
21-07-2012, 18:04
Yaprak güzeli zaten bahçede sevgili asya ceylan ama direk toprakta demek istiyorsunuz sanırım. Bilmem olur mu dersiniz?
Bu sedumun yanında farklı bir sedum çeşidi daha var o çok güzel gelişti (en yakın zamanda fotoğraflarım). Ama bu geldiği gibi duruyor :(
Üye olan arkadaşların birinde görmüştüm bahçesinde bayada yayılmıştı çook güzeldi.Belki sadece o alana gübre takviyesi yapılmıştır.Yaprak güzellerinin çokta çeşitleri oluyor benim 5 çeşitte yakın var buldukçada almaya çalışıyorum.Biraz büyüyüp dallandıkça o dallardan tekrar tekrar çoğaltatabilirsiniz.Suda köklenmesi için beklemeye gerek bile kalmıyor.Yaprak güzeli köşesi neden olmasın ;)
limon_sever
21-07-2012, 19:01
Öyle hızlı büyüdülerki şaştım şimdi üzerinde çok meyvesi var inşallah olgunlaşabilirler. Birde yeni gelen fidelerim var bu sıcakta dikip dikmemem konusunda ne yapacağıma karar veremedim. Sizce ne yapmalıyım?
Merhabalar Sayın aydilem,
Altın çilekleri şimdi fide olarak dikseniz büyüdüm, oldum diyene kadar kış gelir meyvelerini sarartıp, olgunlaştıramaz. (Kapalı ortamlar hariç.) Önceki diktiğiniz altın çileklerin meyvelerini ağustosun ortasından ermeye başlıyor, kasıma kadar meyvelerini yiyebiliyorsunuz. Geçen sene 4 kök dikmiştim. Bir çok meyvesini yemiştik...
limon_sever
21-07-2012, 19:04
acı biberlerim büyümeye devam ediyorlar amageçen sene daha iştahlıydılar sanki
319768
ilk kez dün akşam yemeği için topladık. Eşim bayılıyor taze taze toplayıp yemeye
319769
319770
Sebzelerinizi yükseltilmiş yastıklara dikerseniz daha gür, gövdesi kalın fideleriniz olur, daha çok meyve verir ve hazirandan itibaren biber yemeye başlayabilirsiniz. Bu sene ilk defa böyle dikim yaptım. Geçen seneye göre epey biber topladık. Daha da topluyoruz...
Sevgili Asya Ceylan dediğin gibi buzağılar çok tatlı bir tanesini eve getiresimiz geldi bizim :)
Ben aslında yaprak güzelini bana hediye eden teyze kırılmasın diye ekmiştim pek ilgim yoktu kendisine hatta birkaç gün havuzun içinde atılı bekledi sonra diktim doluya maruz kaldı bütün yaprakları kırıldı. Ama çok dayanıklıymış birden serpildi ve renkleri çok güzelleşti.Benimde gönlümü fethetti. Seneye Allah izin verirse işimiz çok :)
Sevgili limon_sever bahçeme hoşgeldiniz.
Altın çilek fideleri konusunda bende sizin gibi düşünüyorum. Beni küçücük bardakların içinde öylece bekliyorlar evimde yer olsa saksılara dikeceğim ama ne yazık ki yok. Bu sene bahçeye eksem seneye meyve verir mi acaba. 10 taneler annem meyvesinden yetiştirmiş ama biraz zamansız oldu.
Yükseltilmiş yastıklar derken açtığımız arığın iki kenarlarına mı ekmeliyim?
limon_sever
23-07-2012, 12:09
Sevgili limon_sever bahçeme hoşgeldiniz.
Altın çilek fideleri konusunda bende sizin gibi düşünüyorum. Beni küçücük bardakların içinde öylece bekliyorlar evimde yer olsa saksılara dikeceğim ama ne yazık ki yok. Bu sene bahçeye eksem seneye meyve verir mi acaba. 10 taneler annem meyvesinden yetiştirmiş ama biraz zamansız oldu.
Yükseltilmiş yastıklar derken açtığımız arığın iki kenarlarına mı ekmeliyim?
Hoşbuldum. Malesef ilk soğuklarda tamamen ölüyorlar. Akdeniz ikliminde budanıp tekrar sürdüğünü üye arkadaşlardan gördüm. Ortalama kasıma kadar üşümüyor. Sonra kış geliyor zaten. Ama yinede dikin bakalım. Belki 3-5 meyvesini yiyebilirsiniz.
Yükseltişmiş yastıklara bu (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16978.htm) sayfadan bakabilirsiniz.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. İyi günler.
Bir arkadaşım büsan sanayi tarafında fabrika bahçesinde aynı fidelerden 3 sene meyve yediklerini söylemişti ama kışın bir önlem alıp almadıklarını bilmiyorum sonunda da sıkılıp sökmüşler. Deneyim bakalım zaten fideler böyle dursalarda ölecekler sonucu sizinle paylaşırım.
Sayfayı en kısa zamanda baştan sona inceleyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Sevgili Maki01 bahçeme hoşgeldiniz uzun zamandır kimse uğramıyordu buraya mutlu ettiniz beni.
Sevgili esin, bahtiyar02 ve ozgurbilgin hoşgeldiniz :)
Sevgili tekomusti hoşgeldiniz.
tekomusti
12-08-2012, 00:52
teşekkürler
saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.