View Full Version : İzmir yaz buluşması (24 Haziran 2012)
Yaz buluşmasıyla tekrar bir araya geliyoruz.
Toplantımız bir araya gelip sohbet etmek, fikir, çiçek, tohum, fide, çelik, bilgi paylaşmak amaçlı.
Eski üyelerimizi tekrar görüşmeye yeni üyelerimizi de tanışmaya çağırıyoruz.
Buluşacağımız yer Urla'da Çuha peyzaj. Hem fidanlık hem kafe. Kahvaltı ve yemek seçenekleri var.
Sohbet edebileceğimiz oturup çayımızı içebileceğimiz bir mekan.
Bonsaicilerin de orada bulunan ağaçlarımız olması nedeniyle ilgisini çekeceği bir toplantı.
Yer çok kolay, , Urla'ya giderken, daha önce toplandığımız Bahçeli botanikten biraz ileride sağda.
Buluşma saatimiz
Saat 13.00
24 haziran pazar
Daha önce gelip kahvaltı yapma olanağını kaçırmayın derim, kahvaltı çok zengin ve güzel.
Adres:
Çuha peyzaj, Urla yolu üzeri. Otoban köprüsünden önce sağda.
Toplantıya mum çiçeği ve selluka fideleri getireceğim
İletişim için:
Mehmet Tunçer
0543 304 40 35
308341
Mete Tiren
13-06-2012, 22:45
Ayın 24'ünde lys son sınavım var tamda saat 12,15 te bitiyor. Ama sınav biter bitmez koştura koştura çuha peyzaja geleceğimden herkes emin olabilir ;)
Merhaba , ben Menemen'den gelmek istesem, hangi vasıtalarla oraya ulaşabilirim ? Metro, Bostanlı iskele gibi ?
fatma_demirel
14-06-2012, 07:29
merhabalar, bende orada olmayı çok isterim.( çok büyük bir sorun çıkmazsa ) geçen sefer acemilik oldu elim boş katıldım, bu sefer karınca kararınca elimde olanlardan getireceğim. görüşmek üzere.
Merhaba , ben Menemen'den gelmek istesem, hangi vasıtalarla oraya ulaşabilirim ? Metro, Bostanlı iskele gibi ?
Karşıyaka'dan katılacak arkadaşlar olur. Onlarla iletişime geçerseniz birlikte gelebilirsiniz.
Bostanlı iskeleden gelirseniz. Aktarma otobüslerle Üçkuyulara gelip. Balıklıova ya da Gülbahçe dolmuşuna binmeniz gerekir. Seranın önünden geçiyor.
muslumkin
16-06-2012, 12:34
izmirde olsaydım kesin gelirdim.
Adem Erhan
16-06-2012, 19:34
Urlada olması katılımı zorlaştırıyor sanırım... Başta ben.. umarım verimli ve güzel bir buluşma olur..
Urlada olması katılımı zorlaştırıyor sanırım... Başta ben.. umarım verimli ve güzel bir buluşma olur..
Böyle dedin kalbimi kırdın:(
Menemen'den katılacak üyemiz var.
selcuk44
18-06-2012, 21:29
İyi akşamlar yine görevli olarak İzmir dışındayim ama programı değiştirip 23 aksamı öğleden sonra İzmir e uçup 24 düne toplantıya yetişmeyi kısmet olursa başaracağım inşallah
selcuk44
19-06-2012, 11:06
İyi gunler 24 Haziran 2012 yaz toplantısına arabamla gideceğim karsiyaka dan katılacak uç kardesimi goturebilirim dolayısıyla isimler belli olursa araba vapuru saatini tespit edebiliriz(yazdığım bilgisayar yabanci klavye olduğu için noktalama yanlışlıklar için özür dilerim)
Urlada sürekli aynı ticari mekanda toplanmak benim de onaylamadığım bir durum.
Özel aracımla gelme zorunluluğu da ...
Trafikte kaybedilen zaman da cabası.
3 yıldır Kordon' da şöyle keyifli bir kahvaltı edemedik;)
Madem tanışma toplantısı, seraya tıkılmanın gereği ne ?!
Katılacakların keyifli zaman geçirmelerini dilerim.
Saygılar.
Urla yerine inciraltında,güzelbahçede toplanılsa süper olur.Aracı olmayanlar için ulaşım oldukça güç oluyor. Mekan değiştirilebilmesi gibi bir imkan varsa bende sizlerle tanışmayı bitkiler konusunda paylaşımda bulunmayı çok isterim..
drhegeli
19-06-2012, 13:23
İstanbul'da yaşayan bir İzmirli olarak mesafe kaygılarınızı anlamıyorum...:D
24'ünde İzmir'de olmayı becerebilirsem aranızda olacağım...
Nerede toplantı düzenlesem başka yerde olmasını isteyen arkadaşların eleştirileriyle karşılaşıyorum. Urla'da toplantıyı merkezi yerde osla diye eleştirenler vardı , Ama Fuardan daha neresi merkezi olabilirdi, hiçbiri gelmedi toplantılara. En son fuarda buradan başka yer yok mu,diyen arkadaşların eleştirileri vardı. Eminim fidanlıkta toplansak ne iyi olurdu diyen bu arkadaşları toplantıda göremeyeceğiz.
Bu arada yer ticari ama bizden bir ücret talep edilmiyor. Buna karşılık Konak belediyesi Salonuna 150 lira istemişti geçen sene.
Cumartesi toplantı diyorum pazar olsa gelirdik deniyor, pazar toplantısına bunu diyenlerin hiçbiri gelmiyor. Daha önceki yıllarda merkezi yerde toplantı olsun dendiği için şehrin içinde düzenlediğim toplantılara da katılım olmamıştı.
Ulaşmak çok kolay öyle gidilemeyecek bir mesafe de değil. Önünden dolmuş geçiyor.
Aracı olmayanları da arkadaşlar anlaşıp yoldan alabilliyorlar.
Hiç kimse hiçbir toplantı yerini kimseye beğendiremedim zaten, bu kış artık bu konu beni yorduğu için eğitim toplantılarına yer ayarlamayı da düşünmüyorum bu nedenle. Epey koşturmam gerekiyor onbeş kişilik katılım oluyor onda da yeri beğenmiyenlerle karşılaşıyorum. Mine hanımla uğraşıp toplantıda sunum yapması için rica ettiğimiz hocalara karşı da mahçup oluyoruz.
Ben bu işi senden iyi yaparım diyen arkadaşlar varsa bundan sonraki toplantıları organize etmelerinde hiçbir sakınca yok.
Bu kadar uğraştıktan vaktimi harcadıktan sonra bu tür konuşmalarla karşılaşmak beni yeterince üzdü sanırım. Hani duyan da bir maddi çıkarım vardı da ondan toplanalım diye bu kadar uğraşıyorum diyecek.
Toplantımıza seramik sanatçısı bir üyemiz katılacak, bonsai saksıları konusunda önerileri olacak.
kalimero
19-06-2012, 18:00
sabırsızlıkla bekliyordum toplantıyı, ama yine kısmet olmayacak :( umarım verimli ve keyifli bir toplantı olur.
sevgiler..
Nerede toplantı düzenlesem başka yerde olmasını isteyen arkadaşların eleştirileriyle karşılaşıyorum. ...
Hiç fikir sorulmuyor, "başka önerisi olan var mı?" denmyor ;)
Nezaketen de olsa...
Emrivaki sevmeyen insanlar olabilir...
Çuha Peyzaja kişisel olarak antipatim var. Üzgünüm...
Tebdil-i-mekanda ferahlık vardır...
Her sene toplantılar konusunda fikri olan, bu konuda görüş belirtmek isteyen var mı diye bir kaç defa sorarım. Hiçbirinde de ben bu konuda şunları öneriyorum, toplantılar için şunları yapmaya gönüllüyüm diyenle karşılaşmadım.
Daha iyi nasıl olabilir diye sorduğumda hiç cevap aldığım olmadı. Önerisi olan var mı dediğimde bir tepki gelmedi. Sadece toplantılar sırasında yeri beğenmeyenlerle karşılaşıyorum.
Toplantılar açık, isteyen geliyor istemeyen gelmiyor. Kimi Torbalı'dan Balıkesir'den gelebiliyor Kimine de Balçodava'dan gelmesi zor geliyor. Arkadaşlarla görüşmeyi istemeyenleri zorla da çağırmadık hiç.
Zaten dediğim gibi bu tepkilerden sıkıldım daha fazla toplantılar için uğraşmayı düşünmüyorum. Benden iyi bilen varsa onlar yapsın.
Sanki bir mecburiyetim var ondan uğraşıp zamanımı harcıyorum.
kalambaklı
20-06-2012, 08:48
Sana katılıyorum arkadaşım, kimse elini taşın altına koymuyor, biz buradan toplantı için Ankara'lara, Muradiye'lere, Aydın'lara kadar giderken 10 kilometrelik yolu gelmemek için bahane edenler oluyor.
Ferhat şirin için dağları delmiş, doğa sevdalısı dostlar herzaman her yerde buluşur.
Sayın Memet Bey,
Bu katılım için şartlar nedir yaş sınırı varmıdır? Daha doğrusu katılımcı arkadaşlar ortalama kaç yaşlarındadır? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu arada yorumlara katılmıyorum, gelmek isteyen nerede olursa olsun, nereden olursa olsun muhakkak elinden geleni yapacaktır. Başarılar
Mete Tiren
20-06-2012, 10:36
Sn hartor sınırlama ne olaki yediden yetmişe her yaş gurubundan üyelerimizi gördüm toplantılarda ne kural ne ücretlendirme başka bir kural yok yani ;)
Sayın Memet Bey,
Bu katılım için şartlar nedir yaş sınırı varmıdır? Daha doğrusu katılımcı arkadaşlar ortalama kaç yaşlarındadır? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bu arada yorumlara katılmıyorum, gelmek isteyen nerede olursa olsun, nereden olursa olsun muhakkak elinden geleni yapacaktır. Başarılar
Her meslek grubundan her yaştan katılım olutyor. Ama orta yaş daha çok dersem uygun olur sanırım.
FatihBahce
20-06-2012, 11:17
Bizi bu forumda bir araya getiren konu olan bu tür peysajla ilgili yerlerde bir araya gelmemiz bence daha iyi. Mehmet Beye teşekkür ediyorum.
Geçen yıl Urlada Mine hanımla beraber Bahçeli Botanikte Sonbahar buluşması olmuştu. Orada Mine Hanım bitkileri ne güzel tanıtmıştı. Sorularımızı, çiçekleri, bitkileri göstererek cevaplaması hem zevkli hem de oldukça yararlı oldu. İki ay önce Ünal Kaktüs'e gitmiştik.
Çuha Peysaj , Clematislerin satıldığı Avrupa Çiçekçiliğe de çok yakın . İsteyen arkadaşlar çıkışta oraya da gidebilir. Başka bir ay başka biir fidanlıkta örneğin Uzbaş ta bir araya gelmeyi öneriyorum. Çok enterasan ithal bitkiler var. Yolu biraz kötü ve oraya toplum taşım aracı yok ancak beraber Urla merkezde buluşup araç organizasyonu yapabiliriz. .Örneğin ben aracıma 3 kişi daha alabilirim.
En güzel fidanlıklar Urla - Balçova arası ve Bayındır'da . Bayındır biraz ters biryer ancak Urla ve Narlıdere ulaşılabilir yerler.
Başka bir ay da Menemen'de egzotik meyve fidanlarının üretildiği Egetropikal fidalnığına da gidilebilir.
FatihBahce
20-06-2012, 11:48
Mehmet Bey olmadan butür toplantıların ve eğitimlerin tadı olmaz.
Sayın Mehmet ve Mete Beye sonsuz teşekkürler, ben yeni bir üyeyim katılmaya çalışacağım.
Adem Erhan
21-06-2012, 02:16
Böyle dedin kalbimi kırdın:(
Menemen'den katılacak üyemiz var.
Mehmet Bey... Amacım kesinlikle sizin güzel kalbinizi kırmak değil.. helede tüm samimiyetinizle verdiğiniz mücadele ve emeğe haksızlık etmek hevesinizi kaçırmak hiç değildi.. olamazda.. elimden geldiğince toplantılara etkinliklere katılmaya çalışıyorum.. yeni sayılacak bir ağaçlar net üyesi olarak toplantı yerleriyle ilgili tavsiye **** eleştirilerden haberim olmadığı için tüm samimiyetimle fikrimi söylemiştim.. sanırım sizde benim samimiyetimin farkındasınız tanıdığınız kadarıyla.. evet sizi anlıyorum.. ..çok dolmuş biri olarak yazdığınız yorumunuzu okudum.. zordur insanları memnun etmek.. bilirim.. size ağaçlar netin özellikle izmirdeki faaliyetlerinde verdiğiniz çabadan ve samimi emeğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.. umarım motivasyonuzun bozulmasına neden olanlardan biri olmamışımdır... selamlar..
menekşecibaba
21-06-2012, 10:46
Mehmet Beyin bu organizasyonu büyük özverilerle ve zaman ayırarak çok güzel başardığına inanıyorum.Kendisine teşekkür ediyorum.
Pazar günü acil bir iş için Aliağa da bulunmam gerektiğinden çok istememe rağmen gelemeyeceğim.Bu tip tanışma toplantılarının arada bir yapılması gerektiğine çanı gönülden katılıyorum.Genellikle toplantılarda birbirimizi tanıyamadığımızdan hep sonradan üzülüyoruz.
Bol bol selamlar...
Urla görmek istediğim bir yer. İzmir grubu ile tanışmak ta hediyesi olurdu ama tarih benim için çok erken. Katılacaklara sevgiler.
TaşevliBahçe
21-06-2012, 17:19
Mehmet Bey organizasyondaki emeğiniz için teşekkürler..
Aliağa UBYİ den katılımcı olucakmı acaba ? , yazan olmamış , bir aksilik çıkmazsa gelmeyi düşünüyorum. nasip bakalım..
Mehmet bey meyve veren ağaç taşlanır,bu tür çatlak sesler her zaman olacaktır.bu işi çok iyi yapıyorsunuz bence devam edin...
Yarın biraz erken gidip orada kahvaltı yapacağım. İçerik çok zengin.( Kahvaltı içeriği yani)
kelebek çalısı
23-06-2012, 18:52
Katılan üye arkadaşlarımıza keyifli geçecek, güzel paylaşım ve anılarla ayrılacakları bir toplantı, güzel bir pazar günü dilerim. Sonuçlarını burada paylaşırsanız ilgiyle takip ediyor olacağımı bilmenizi isterim.
selcuk44
23-06-2012, 21:01
Nihayet İzmir'deyim(Şehir yanıyor)
İzmir de Yapılan ve katılabildiğim her toplantıdan sonra emeği geçenlere ve Özellikle de Hem Sayın Mine Hanım'a hem de sevgili Mehmet bey kardeşime hep teşekkür mesajı yazmışımdır,çünkü hiç bir menfaat ve çıkar gözetmeden ne kadar özverili çabalarla bu toplantıları düzenlediklerini biliyorum.Dolayısıyla da çeşitli fikirlerin de katkılarıyla önümüzdeki sezon ve yıllarda gene toplantılarımızın; engin deneyimleri ile Sayın Mine hanım ve Sevgili mehmet bey'ın organize etmesini özellikle rica ediyorum.Vakti ve bu konuda isteği olan kardeşlerimin katkıları tabii ki çalışmalara zenginlik getirir .
Yarın kahvaltımı sera ortamında üye kardeşlerimle yapacağım için de şimdiden kendimi yemek konusunda kısıtladım ve heyecanla yarını bekliyorum.
FatihBahce
24-06-2012, 10:12
Ben bugün gelecek ilk 10 kişi için kök geliştirici hormon içersinde bekletilmiş Clematis Abigail çelikleri hazırladım.
selcuk44
24-06-2012, 10:12
Bu vesile ile Henüz şahsen tanışmadık ama her toplantıda sabır ve özveri ile videolarımızı çekerek toplantılarımızı kalıcı kalan Sayın UrlaBahçe' sizde toplantılarımız sadece fotoğraflarda kalırdı .Zamanı tespit ederek durduran ve seyrettikçe bize keyifli dakikalar tattıran sevgili UrlaBahçe'yede katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
Sağlık ve başarı dileklerimle,
aysunhacer
24-06-2012, 12:51
Sanırım şu anda sizler toplantıdasınızdır. Ben de maalesef nöbetteyim. Katılıp tanışmayı çok isterdim. Aktarımlarınızı bekliyoruz.
Mete Tiren
24-06-2012, 17:26
Yer mesafe mekan gibi söylentilere aldırış etmedim. Saat 12 15 de sınavdan çıktım tam 87 km yol gelerek 5 araba değiştirdim ve toplantıdaydım ;)
Çok dostlarla çok üstadlarla tanıştım hepsine selam olsun. 20 25 dakika kalmama rağmen harika bir ortamdı emeği geçen herkese teşekkür ederim...
FatihBahce
24-06-2012, 17:37
Oldukça keyifli bir buluşma oldu. Çiçekler ve bitkilerle ilgili güzel sohbetler oldu. Tohum ve çelik paylaşımları yapıldı. Mehmet Tunçer biraz bonsai eğitimi verdi. Sonradan gelen herkezi çekemedim. Videoda kendini tanıtma fırsatı bulamayanlar ismini bana bildirirse en azından ismini videoya etiketlerim. Çuha Peysaja ilk defa gittim ve memnun kaldım. Butür buluşmaların tekrarını dilerim.
Agaclar.net 24.6.2012 İzmir Yaz Buluşması - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=BOsnysieJtw)
Sohbet ettik tanıştık, fide çelik tohum paylaştık da, ben yoğurt mayamı kaybetmişim.
drhegeli
24-06-2012, 17:50
Sanırım onu ben yedim...:D:D:D
Mete Tiren
24-06-2012, 17:53
Abi bence pek fazla ortalarda gözükme :D
kalambaklı
24-06-2012, 18:07
Sen kaygılanma ben sana bir tepsi mayalar getiririm.:))
Onun yerine yukarıda fotoğrafı ekli köklendirme hormonu ganimet olarak bende kaldı.
FatihBahce
24-06-2012, 18:19
Onun yerine yukarıda fotoğrafı ekli köklendirme hormonu ganimet olarak bende kaldı.
Verdiklerinizin yanında hiç kalır. Bana iade etmeye kalkmayın.Mum çiçeği için ayrıca teşekkürler.
selcuk44
24-06-2012, 18:22
Bu toplantımız da çok güzel geçti ,katılım çok fazla idi sabah kahvaltımı çok büyük zevkle yaptım Bu arada İskenderun'da görev yaparken tanıştığım ve aile ce de sonradan dost olduğumuzu anladığım kadim Karşıyaka'lı arkadaşlarımla seneler sonra yeniden karşılaşmak beni çok etkiledi bu karşılaşmayı sitemiz sayesinde gerçekleştirdiğimiz için bir kere daha sitemize ve kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Sayın UrlaBahçe sağ olsun gene kamerası ile hem bir birimiz tanımamıza sebep oldu ,hem de zamanı tespit etmek için o sıcakta yorulmaksızın video çekimini gerçekleştirdi(şikayetçiyim beni çok az çekmiş) tekrar teşekkürler.
Hemen hemen bütün üye kardeşlerim fidan, çelik getirmişlerdi paylaştık ,Hele sevgili Mustafa beyin (Kalambaklı) karınca yumurtaları yardımı ile mayaladığı yoğurdun tadını hiç unutmıyacağım onada çok teşekkür ederim,Ve Sayın Dr.Hasan bey(Drhegeli),(zekasına bir defa daha hayran kaldım )yaklaşık bir ay önce Amerika'dan getirttiği kırmızı ve beyaz kokulu atlasları için'' büyümelerini seyredeceğim''dediğimi dikkate almış ,unutmamış ve bana köklü çeliklerini getirmiş çok makbule geçti yarın Karşıyaka'da onu ve Mete tiren kardeşimi misafir edeceğim ve açmış olan benim adeniumlarımı inceleyeceğiz ,
Bir güzel toplantı daha sona erdi Sevgili Mehmet beye teşekkür ederken yeni yapılacak toplantımızın hayalini kuruyor bütün üye kardeşlerime sağlık ve serin günler diliyorum
Sûz-i Dilârâ
24-06-2012, 18:42
Forumdan bildiğim isimlerin yüzlerini de görmek oldukça değişik ve güzel bir duygu :) drhegeli, Mete'yi biliyorum zaten, Gül Batur ve mandalinci, kalambaklı, selçuk44, buca, ... :) Ama isimlerin çoğunu anlayamadım. :(
Aaahhh ahh bir toplantı da Doğu Anadolu'da yapılsa, Siirt, Bitlis dinlemem giderim valla :) Yani Doğu Anadolu'nun da doğusunda. :))
İzmir'de zamanında ilk toplantıyı yaptık. Çok da heyecanlandık. Kaç sene geçti. Memleketimin doğusu batısı değil. işin ucundan tutan birisi gerekiyor. Üç kişisi dört kişisi, bir yerinden başlayınca devamı geliyor.
Toplantıda üyelerimizden bazı yorumlar oldu onları da akşam
içinde yazacağım.
Sûz-i Dilârâ
24-06-2012, 19:01
Üç-dört kişi olsak zaten durmayacağım Van toplantısı düzenleyeceğim ama kimse yok ki :(
Bir tane arkadaşım var, agaclar.net'ten benim vesilemle haberi oldu ama bir türlü üye olmuyor, arada bir onunla bir araya gelir agaclar.net'ten, çiçekleriyle meşhur üyelerin bitkilerinden konuşuruz. Kendi aramızda çelik, çiçek alışverişi yaparız.:D Yani körler sağırlar birbirini ağırlar:D
He he.... videoyu sonradan seyrettim. Çok hoş.
Kendime dair bazı yorumlar da yaptım.
fatma_demirel
24-06-2012, 20:46
katılan herkese çok teşekkürler. en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere. memet bey ayrılırken sanırım sizi göremedim. elleriniz dert görmesin. saygılar
mandalinci
24-06-2012, 20:48
Fotoğrafları da ben yükleyeyim.
Arkadaşlarımız getirdiği armutlar (maalesef getirenin adını sormamışım, üzümünü ye bağını sorma olmuş:),ve salatalıklar (Cihan Bey) harikaydı, sağ olsunlar, ellerine sağlık:)
[ATTACH]311817
[ATTACH]311817
Çok güzel bir toplantı oldu, yeni gelen arkadaşlarımızın katılımıyla daha da güzelleşti.
311815
Sohbete dalıp, serayı da gezemedim. Gül teyzeyi özlemişim:)
311816
Kesme lavantaları da getiren arkadaşımız ne iyi etti, sayesinde canlı olarak sinekleri nasıl kaçıracağımızı öğrenmiş olduk:)
cihan_as
24-06-2012, 21:06
Memet arkadaşımızın her zaman oldugu gibi bizim için uygun ortamı ağaçlar altında çimlerin üzerinde keyifli gün geçirmemizi sagladı. Çuha peyzaj mekan sahibine emeği geçen üye arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Toplantıya gelirken elim boş gelmek istemedim, bahçemde yetiştirdiğim salatalık, lavanta çiçekleri, reyhan fidesi paylaşımlarım oldu.
İsmini ögrenemediğim çiçek çelikleri ve tohumlardan aldım, paylaşımları için çok teşekkürler.
Fotoğraflarda da görünen bir üyemiz var. Bana bir peçeteye bir işaret çizdi. Bana, bu ne dedi. Bana altı gibi görünüyor dedim. Ama dedi, ben buradan bakınca dokuza daha çok benziyor.
Herkes dedi, dünyayı baktığı yerden görür.
Ona ve toplantımızda forumumuzun ruhunu yanlarında getirip hepimizle paylaşan her arkadaşımıza samimiyetleri ve bana aktardıkları herşey için teşekkür ediyorum.
Mine Pakkaner
24-06-2012, 21:28
Maalesef toplantıya katılamadım. O saatlerde bir müşterimle birlikte bahçesindeydim. Önümüzdeki sezonu iple çekiyorum. Memet' in emeğine, katılan tüm arkadaşlarımızın da ayağına sağlık. Teşekkürler Çuha Peyzaj.
Mete Tiren
24-06-2012, 21:56
Mine hocam toplantının her anında gözlerimiz sizi aradı... Sıhhatli sağlıklı olunda varsın görüşemeyelim Allah'ın günü daha bol elbet görüşürüz ;) Saygılar
Böyle bir toplantiya ilk defa katildim.Dogrusunu isterseniz tüm katilimcilarin
ictenligi ve samimiyetleri beni sasirtti, beklemiyordum. Tam bir aile toplantisi gibi
oldu.Tüm katilan arkadaslara, organizasyonda bilhassa emegi gecen arkadaslara
mütesekkirim. Keni adima hayli keyif aldim.
Saniyorum diger katilan arkadaslar da benimle hemfikirlerdir.
Herkese tesekkürler.
Mine Pakkaner
24-06-2012, 22:32
Mete' ciğim çok zarifsin oğlum. Senin sınavların da bitti, hayırlı haberlerini almayı bekliyorum.
Mete Tiren
24-06-2012, 22:49
Teşekkürler hocam o sizin zarifliğiniz hocam kim ;)
Umarım o hayırlı haber gelmemezlik yapmaz da bas bas bağırırım forumda kazandımmm diye ;)
Hürmetler Saygılar
memet abi erken gidip kahvaltı edicem deyince sabah 10 da çuha peyzajdaydım :)) 3 saat bekledim ama herşeye değdi,drhegeli abimizle tanışıp sohpet etme imkanı oldu her şey çok güzeldi ve kalambaklı abimizin karınca yumurtasın dan tuttuğu yoğurt çok ilginçti kaktüs fidesi veren penguen hanıma ve atlas çiçeği getiren drhegeli beye ayrıca teşekkürler...
kelebek çalısı
25-06-2012, 02:24
Fotoğraflarda da görünen bir üyemiz var. Bana bir peçeteye bir işaret çizdi. Bana, bu ne dedi. Bana altı gibi görünüyor dedim. Ama dedi, ben buradan bakınca dokuza daha çok benziyor.
Herkes dedi, dünyayı baktığı yerden görür.
Sn. memet,
ne güzel, ne doğru söylemiş sevgili üyemiz. :)
Doğru algıladıysam bu tıpkı bazı insanlar için herşeyin sadece ya siyah ya da beyaz renkten ibaret olmasına benziyor. Onların grileri hiç yoktur malum. Burada önemli olan her kim ki, dünyaya her ne gözle bakarsa baksın onu da kabullemek, ortak paydayı bulmaya çalışmaktır. Sadece siyah ya da beyazcıları da, hoşgörüp öyle kabul etmektir.
Taa buralardan atlayıp gelmeye değecek kadar güzel ve sıcak bir ortamda geçen bu etkinliği düzenleyen, emek veren size ve katılımcı üye arkadaşlarıma teşekkürler.
Video görüntüleriniz ile de evlerimize kadar konuk oldunuz. Sizleri bu etkinlik aracılığı ile gördüğüme çok memnun oldum.
Saygılar, sevgiler.
mandalinci
25-06-2012, 07:16
Sayın kalambaklı'nın getirdiği maya ile 1 lt günlük süt, akşam hemen mayalandı.
Yemek için biraz daha bekliyorum, kendisine maya teşekkür ederim, görüntü çok güzel, tadı az sonra..
FatihBahce
25-06-2012, 08:27
Semra Nomak'ın eşi Kemal Nomak'ın çektiği fotoğraflar:
FerdaBahce
25-06-2012, 17:06
Dün arkadaşlarla beraber olmaktan çok mutlu oldum. Fikir alışverişlerinde bulunduk. Birbirimize tohum ve bitki çelikleri verdik. Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederim. Önümüzdeki toplantıyı iple çekiyorum.
TaşevliBahçe
26-06-2012, 09:14
Organizasyonda emeği geçen ve katılımcıları tebrik etmek istiyorum. Çok güzel bir toplantı olmuş. Bende çok katılmak istiyordum ama olmadı malesef.. bir dahaki toplantıya inşallah.
Mete kardeşimi ayrı tebrik etmek istiyorum. Sınav telaşının ardından yaşadığı eziyeti düşünmeden yolllara atmış kendini.
Kardeşim sınavlarında başarılar dilerim. Herşey gönlünce olsun..
penguenn
26-06-2012, 12:28
Uzun süredir bu kadar keyifli bir gün geçirmemiştim.( Videoda ağzımın kulaklarımda olmasından anlaşılacağı gibi:) ) Tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tohumlar ve fidanlar için hepinize ayrıca teşekkürler.
Aranıza katıldığım günden beri hissettiğim samimi ve sıcak aile ortamı aynen oradaydı.Toplantıya kızımı da götürdüm. Yıllardır benim bitkilerle ilişkimi delilik boyutunda algılayan kızım; aynı heyecanı ve tutkuyu taşıyan onca insanı bir arada görünce bir tek annesinin "öyle" olmadığını öğrenmiş oldu:p:p Sağolun.
Bir sonraki toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorum.
drhegeli
26-06-2012, 14:44
İzmir'de bulunduğum günlere denk gelen bu toplantıya ben de katıldım. Fazlasıyla memnun ve mutlu oldum. İki gündür yüzümde bir gülümseme ile dolaşıyorum.
Öncelikle, soğuk şakalarımıza ve kaprisli taleplerimize tahammül eden, Çuha Peysaj'ın sahibi Esat Bey'e ve sayın eşine teşekkür ederim. Düşledikleri eve tez zamanda kavuşmalarını dilerim.
Sevgili Memet Bey'e de, bizleri bir araya toplama gayretleri ve yer seçimindeki isabeti nedeniyle saygı ve takdirlerimi sunarım. Devamını temenni ederim. Sevgili Memet, o güzelim yoğurt ortalıkta bırakılır mı? Birileri yer tabii ki...:D Karınca yumurtasından mayalanan yoğurdun bir şehir efsanesi olmadığını da öğrendik. Teşekkürler sayın Kalambaklı...
Toplantıya benden önce teşrif eden, sonrasında da uzun süre gevezeliğime katlanan sayın buca ile de tanıştığıma çok memnum oldum. Kış ortancası için ayrıca teşekkürler...
Sevgili Selçuk Ağabey (selcuk44) ve Mete Tiren ile sonunda karşılaştığıma da çok sevindim. Urlabahçe ile de tanışmak kazanç oldu.
22 yıl önce Urfa'nın yol geçmez, kervan uğramaz bir köyünde beraber çalıştığımız sayın Fatma Demirel ile karşılaşmak ise çok büyük süpriz oldu. Kendisine ve ailesine buradan tekrar saygı ve sevgilerimi iletirim.
Üyeler tanıştı, kaynaştı... Bilgi ve bitki paylaştı... Diğer illerdeki üyelerimizi de
hatırladık, kulaklarını çınlattık. Zaman çok çabuk geçti, yetmedi... Hepimizin ağzında bir parmak bal, evlerimize dağıldık... Tekrar görüşmek dileğiyle...
drhegeli
26-06-2012, 15:21
Bir teşekkür de sayın malina'ya...
Kurduğunuz sitenin üyeleri kendi aralarında organize olup etkinlikler düzenliyorlar...
Geçenlerde Adana, bu hafta İzmir, haftaya Ankara... Ne mutlu size...
Cesaretinize, rehberliğinize sağlık...
FatihBahce
26-06-2012, 16:00
Ben sene içersinde İzmirli arkadaşların çoğu ile tanışmıştım.
drhegeli ise forumda birçok kişinin tanışmak istediği insan gibi benim de tanışmak istediğim biriydi. Gerçekten bilgili ve hoş sohpet bir insan . Buluşmamıza ayrı bir neşe kattı. Kendisini İzmir'de sık sık görmek isterim.
fatma_demirel
26-06-2012, 18:41
22 yıl sonra bitki deliliği sayesinde tekrar görüşmek kısmetmiş sayın drhegeli.çok güzel bir sürpriz oldu. sayın gül batur, sayın mandalinci, sayın penguen le sohbet etme imkanı buldum. gül budaması, clematisler sohbet konularımızdı. sayın urlabahçe video ve fotoğraflar için teşekkürler. bir dahaki toplantıda kağıt kalem isimleri not alacağım, unuttuklarım **** ismini tam anlayamadıklarıma hayıflanmak kötü bir his.....
Uzun süredir bu kadar keyifli bir gün geçirmemiştim.( Videoda ağzımın kulaklarımda olmasından anlaşılacağı gibi:) ) Tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tohumlar ve fidanlar için hepinize ayrıca teşekkürler.
Aranıza katıldığım günden beri hissettiğim samimi ve sıcak aile ortamı aynen oradaydı.Toplantıya kızımı da götürdüm. Yıllardır benim bitkilerle ilişkimi delilik boyutunda algılayan kızım; aynı heyecanı ve tutkuyu taşıyan onca insanı bir arada görünce bir tek annesinin "öyle" olmadığını öğrenmiş oldu:p:p Sağolun.
Bir sonraki toplantıyı sabırsızlıkla bekliyorum.
Merhabalar tüm katılımcılara, İzmir havası soluyanlara, kuş misali uğrayanlara, dolaylı yoldan vesile olan yüreklere, yiyenlere, yedirenlere...
Ben neden gelmedim sanıyorsunuz?.
İstihbarat almıştım..., deli diye sınıflandırılıp alt seviyeye indirgenirim diye düşündüm. Katmerli delilik sıfatımı yitirmemek adına...
Çok bilgiler, denenmişlikler, dostluklar gözlemledik efendim.
Bir deee..eşime, daha simasını görür görmez, kendilerini daha tanıtmadan evvel,
- hah! işte ''sayın Mandalinci'' dedim toplantınız sayenizde.
Artıkın kendilerini ''tanıyamama gafı'' illetinden kurtuldum:))).
Kendisinden çok çok özür dilerim, nezdlerinde tüm ailesine saygılarımı iletirim efendim.
Hep böyle olun inşallah, sağlık ve neş' e içinde.
Çok istediğim halde katılamamanın ezikliği ile herkese saygılarımla lütfen.
mandalinci
27-06-2012, 08:31
Evet sayın mrduran,
İyi fikirdi, bundan sonra ki çekimlerde herkes adını söylesin, sima ile isim bağdaşamıyor, kalabalık olunca da, hatırlayamamaktan dolayı üzülüyor insan.
Sayın UrlaBahçe sayesinde, filmin üzerinde isimler de yazıldı, ben çeksem yapamazdım.
Sağ olsun, teşekkür ederiz kendilerine.
Saygılar bizden size.
FatihBahce
27-06-2012, 08:39
Evet sayın mrduran,
İyi fikirdi, bundan sonra ki çekimlerde herkes adını söylesin, sima ile isim bağdaşamıyor, kalabalık olunca da, hatırlayamamaktan dolayı üzülüyor insan.
Sayın UrlaBahçe sayesinde, filmin üzerinde isimler de yazıldı, ben çeksem yapamazdım.
Sağ olsun, teşekkür ederiz kendilerine.
Saygılar bizden size.
Youtube'da etiketleri değiştirme imkanı var. Yanlış yazılanlar varsa düzeltebilirim. Gerçek isminizi rumuzun altına yazabilirim. Bence daha iyi olur. Gerçek isminin de videoda çıkmasını isteyenler bana özel mesajdan bildirirse menun olurum.
Duyduğuma göre bu toplantıda olmayan bazı üyelerden sakın benim fotoğrafımı çekmeyin diyen üyeler bile varmış.
Çok teşekkürler mandalinci. Saygılar benden. Toplantıda sohpetinizi dinlemek ayrı bir keyifti.
penguenn
27-06-2012, 10:11
Ben bugün gelecek ilk 10 kişi için kök geliştirici hormon içersinde bekletilmiş Clematis Abigail çelikleri hazırladım.
Sayın Urlabahçe; clematis fideleri iki gündür suda ama yapraklardan bozulmaya başladılar sanırım. Bir de biz köklendirme hormonunu almayı unuttuk. :( Öylece diksem sorun olur mu?
FatihBahce
27-06-2012, 10:17
Tamamnını zaten köklendirme hormonunda bir müddet tutmuştum. Acilen %50 torf -%50 perlit karışımı yapıp saksılara dikmek gerekiyormuş.
Aşağıdaki linkte nasıl hazırladndığı yazıyor.
http://www.agaclar.net/forum/990420-post3509.htm
Bornova Baumax'ta perlit ve agrosil (kök geliştiricili torf) satılıyor.
Bitki köklendikten sonra toprağa dikilmesi:
Clematisler, besleyici, nemli ama iyi drene olan toprakları severler. Gölgede, kökün serin tutulacağı yerde iyi yetişirler bu nedenle dikildiği bölgede dibine kısa boylu çalıların dikilmesi **** kaya, taş parçaları ile kökün gölgede bırakılması uygundur.
Ekmeden önce su içinde bekletilmelidir. Daha sonra kök yüksekliğinden biraz daha derince bir çukur açılmalı, dibine iyi kalite gevşek toprakla **** yaprak süprüntüsü karıştırılmış, gübre konulmalıdır.
Clematis bu hazırlanan çukura bitki gövdesi 2-3 cm çukur içinde kalacak derinliğe yerleştirilmeli, toprak ve organik madde karışımı kenarlardan dökülerek hafifçe el ile bastırılarak dikim işlemi tamamlanmalıdır.
Dikimden sonra mutlaka sulanmalı, 15-20 boyunda bırakılacak şekilde derince budanmalıdır. **** sağlıklı filizlere kadar tıraşlanmalıdır.
Sonraki yıllarda bakım:
Heryıl, şubat-mart aylarında gübreleyin
Büyüme mevsiminde düzenli sıvı besleyicilerle besleyin
Ertesi yıl iyi bir gelişme sağlayabilmek için çiçekler geçtikten sonra da besleme işini sürdürün.
Yeni sürgünleri düzenli olarak kontrol edip bağlayın.
Kuru ve sıcak dönemlerde düzenli sulayın.
Saksı içinde yetiştirme ipuçları:
En az 45 cm derinlikte bir saksı kullanmalısınız. Plastik saksılar kökleri dondan koruyamayacağı için kullanılmamalıdır. Tırmanabilmesi için saksıya bambu destekler de gömün.
İleriki yılarda büyüme mevsiminden itibaren sıvı besleyiciler kullanın. Her yıl toprağının yüzeyden 2.5-5 cm sini kaldırıp yeni, taze saksı toprağı ile değiştirin. Kuru dönemlerde hergün düzenli sulayın. Gerektiğinde yeni sürgünleri düzgünce bağlayın. Kökleri soğuklarda dondan korumak için havakabarcıklı naylonlarla saksıyı iyice sarın. her mevsim
Clematislerin budanması
Clematisler türleri farklı şekilde budamalara sahip olduğu için budanma konusunda kafa karıştıran bitkilerdir. Ana grupların çiçeklenme dönemlerine ve çiçek şekillerine göre tanımlanmış olan üç ana grupta budanmaları söz konusudur. Erken çiçeklenen gruplar eski dallardan çiçeklenir, oysa daha sonra çiçeklenenler yeni filizlerden tomurcuklanır bu nedenle budanmalarına azami özeni göstermek gerekir
çekirdek
27-06-2012, 21:10
Makus talihim ve kara komedi, ağlarını örmeye devam ediyor....
Bu sefer de oğlumun mezuniyet günü için İstanbul'daydım. Aranızda olmak, tanışamadığım üyelerimizle tanışmak isterdim.
Hımm, buldum..
Bundan sonra İzmir toplantıları ile İstanbul toplantılarını ve dahi Ankara v.s. toplantılarını aynı gün yapalım :) :) Birinden birine katılabilirim belki. Ve dahi benim duruma düşen diğer arkadaşlar da :):)
Ben de video ile yetineyim bari.
Çok güzel bir toplantı olmuş aynı Adana toplantısı gibi:) Sıcak, samimi, rahat... Bir gün şehir değiştirecek olursam eskiden beri tercihimi İzmir'den yana kullanmayı düşünürüm. Boşuna değilmiş Adana'nın sıcaklığı ve samimiyeti var. Sevgili İzmir üyelerine sevgilerimle:)
kelebek çalısı
30-06-2012, 19:11
Bir gün şehir değiştirecek olursam eskiden beri tercihimi İzmir'den yana kullanmayı düşünürüm.
İzmir bir tanedir ;). Türkiye' nin incisidir, en medeni şehridir benim için.
İzmir'li dostlar bu toplantı organize işini her zaman güzel yapar, çarçabuk organize olurlar.
Yeni üyeler hiç şaşmasınlar, toplantılarımızda ilk defa karşılaşanlar bile sanki kırk yıllık dostmuş gibi kaynaşır, içten sohbet ederler. Bu agaclar.net'li olmanın özelliğidir bence.
Sevgili memet, yine güzel bir toplantı tertiplemiş, fotoğraflardan-videodan seyrettiklerimizle bunu görüyoruz.
Hepinizi kutlarım, aranızda olmayı çok isterdim.
Halil Önen
05-07-2012, 14:25
Dün arkadaşlarla beraber olmaktan çok mutlu oldum. Fikir alışverişlerinde bulunduk. Birbirimize tohum ve bitki çelikleri verdik. Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederim. Önümüzdeki toplantıyı iple çekiyorum.
İzmir Buluşmasına katılamadım ama sizi tanıdım(mı) sanki...;)
Ferda Bozoklar Ardalı 09.05.2011 tarihli Sky TV Röportajı - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WOpmosOgGuQ)
FatihBahce
06-07-2012, 08:32
İzmir Buluşmasına katılamadım ama sizi tanıdım(mı) sanki...;)
Halil Bey ablam birkaç gün bilgisayara giremeyebilir. Geçen son bahar buluşması ve yaz buluşmasına ablamla beraber gelmiştik. Kitabını size hediye ettiğimden biliyorsunuz, kendisi yazar ve ressam. Urla 'da aynı sitede evlerimiz var. O da benim gibi bitkileri sever.
Ona Clematis tabloları yaptırmayı planlıyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.