View Full Version : OİR1938 (Oktay İybar) / Hoyalarım
Uzun yıllardır çiçekler ilgi alanımda. Fotoğraf çalışmalarımda önemli yerleri vardır. Son dönemde Orkidelerim ile özel bir arşiv oluşturdum.
Bu konuda Sayın Ziya Soner'in yardımlarını unutamam. Şükran borcum var.
Bizlere doğayı bir başka sevdiren, her sorunun cevap bulduğu, dostlukların oluştuğu sitemiz ( agaclar.net ) ve Sayın malina her türlü takdirin üstündedir.
Sitede araştırmalar yaparken Hoya başlığına rastladım. Zira küçük kızımın
isminin Oya olması çağrışım yaptırdı olsa gerek ilgim arttı. Hoya sevdalılarının
arasına karışıverdim. Sabretmenin nedenli yaman bir şey olduğunu yeniden
anlamaya başladım.
Hoya kardeşliğinin oluşmasında Sayın hüzünperest, Sayın dkp, Sayın agozce,
Sayın maki01, Sayın yeşillim destek ve katkıları ile pay sahibi oldular.
Gönlümüzde yer ettiller. Ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.
Bu serüven Kasım 2011 de başladı. Kışı kayıpsız atlattık.
Gelişmeler devam ediyor.
Hoyalarımın Listesi
1 - Hoya carnosa
2 - Hoya carnosa '' Tricolor ''
3 - Hoya bella
4 - Hoya cummingiana
5 - Hoya compacta
6 - Hoya davidcummingii
7 - Hoya eriythrostemma
8 - Hoya lacunosa
9 - Hoya kerrii
10 - Hoya pubicalyx '' Silver Pink ''
11 - Hoya pubicalyx '' GPS 282 ''
12 - Hoya pubicalyx '' Red Button ''
13 - Hoya obscura
Paul Shirley 'den Haziran 2012 gelenler
14 - Hoya curtisii
15 - Hoya carnosa '' Crinkle 8 ''
16 - Hoya diversifolia
17 - Hoya imperialis
18 - Hoya fraterna
19 - Hoya memoria
20 - Hoya serpens
21 - Hoya sulawesi
22 - Hoya bogor
23 - Hoya wayetii
24 - Hoya ambon
25 - Hoya burtonii
26 - Hoya pubicslyx '' Hawaian Purple ''
Ekim 2012 Gelenler.
27 - Hoya archboldiana pink
28 - Hoya lobbii
29 - Hoya rotundiflora
30 - Hoya fungii
31 - Hoya bilobata
32 - Hoya cv. chouke
33 - Hoya verticillata
34 - Hoya camphorifolia
35 - Hoya forbesii
missmenas
13-06-2012, 17:35
Sayın OİR1938,
başlığınız hayırlı olsun. Aramıza katılmanıza ve Yurtdışı siparişinize çok sevindim.
Dilerim hepsi hayata bağlanır ve güzel Resimlerinizden bizleri mahrum etmezsiniz...
Hatice Tarhan
13-06-2012, 20:04
Sayın OİR1938, tüm hoyalarınızın bol bol çiçeklerinide görmeniz nasip olur inşallah.Kısa zamanda çoğalacaklardır güle güle büyütün...
pembegül
13-06-2012, 20:11
Sn OİR1938,hoya başlığınız hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz.Hoyalarınız çok sağlıklı ve güzel görünüyor çiçekli hallerinide görmek isteriz ..:)
karalale
13-06-2012, 20:58
Sevgili OİR1938,
Nihayet hoyalarinizla tanistik. Sayfaniz hayirli olsun, gec ama cok hizli bir giris oldu. Ayni hizla gelismelerini ve bir an önce ciceklerinizi sizin güzel fotograflarinizla görmeyi diliyorum.... Selam ve sevgiler...
Sayın OİR, hepsi gayet sağlıklı görünüyor. Yeni siparişleriniz de dilerim kayıpsız yetişir.
Dilerim en kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz.
Sayın Ziya Soner, Sayın Hatice Tarhan, Sayın pembegül, Sayın karalale, Sayın agozce. Ziyaretleriniz ve temennileriniz için ayrı ayrı teşekkürler.
Sayın OİR1938, sayfanıza ve burada bulunmanıza sevindim. Hoya' larınızı merak ediyordum, başardığınızı görmek çok güzel, içten dileklerimle kutluyorum.
Sayın dkp, yeşilim, maki01, delete61, denizhoca, selis, gülşen. İlgilerinize teşekkürler.
Fotoğraf sanatçısının çekimleriyle ilgili yorum yapmak beni aşıyor ama muhteşem çekimler sayın OİR1938, paylaşım için çok teşekkürler.
İtiraf etmem gerekirse çok dikkatli incelememe rağmen bir tek yaprakta bile toz izine rastlayamadım.
Hoyalarınız, bu kadar özenli ve titiz bakımı kısa sürede güzel çiçekleriyle ödüllendirmişler. Emeğinize , yüreğinize sağlık.
Kutlarım...
Sayın maki01 !
Nazik yorumunuz için teşekkürler. Gönlünüze sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.
Hoya bella : 9-Aralık-2011 tarihinde Sayın hüzünperest tarafından hediye gelen çelik. Kışı hasarsız atlattı ve gelişimi devam etti.
25-Haziran-2012 tarihinde tomurcuklar açmaya başladılar. Çiçek açmayı
başaran ilk Hoya olma ünvanını eline geçirdi. 311916
7 ay gibi kısa bir sürede çelikten, çiçeğe...
Kutluyorum, sevgili OİR1938, darısı diğer hoyalarınıza....
Yeni gelenlerin en kısa zamanda çiçeklerini görürsünüz umarım.
Hoya imperialis'i merak ettim şuan durumu nedir? Genelde kargoda en çok hasar gören türlerden oluyor kendisi o nedenle sordum.
Hoya imperialis 3 Temmuz da geldi. Yaşama tutunmaya çalışıyor, zira yorgun idi.
Diğerleri tutundu ve hareketlendiler. Gelişmeler başladı.
Hepsi çok güzel ve sağlıklı sevgili OİR1938, kutlarım.
Özellikle Imperialis'deki gelişmeye hayran oldum, ellerinize sağlık.
nılgun_dogan
25-09-2012, 15:40
Hepsi çok sağlıklılar maşşallah ben bu aralar çok yaprak kayıpları yaşadım moralim bozuk toparlar diye bekliyorum.
Hepsi çok güzel görünüyor. Saksılar biraz büyük gibi..:)). Dilerim açma süreleri uzun olmaz.
Çelik köklendirme ve yetiştirmedeki başarınız bizlere örnek olacak boyutlarda sevgili OİR1938.
Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanızı rica ediyorum.
İlk aklıma gelen sorular:
- Saksı harcınızda hangi malzemeleri kullanıyorsunuz ?
- Besin olarak neler veriyorsunuz ?
- Bulundukları ortamın ısı ve ışık durumu nedir?
Sevgili maki01 ilginize teşekkür ederim.
1- Kaliteli torf + kızıl çam kabuğu + bahçe toprağı + perlit
2- Gelişme zamanı NPK : 20 -10 -20 granül gübre 1lt su +1 gr.
Yetişkinler için NPK : 15 -30 -15 granül gübre 1lt su +1 gr.
3- Haftada bir uygun ölçülerde içme suyu.
4- Etrafı camla kaplı balkon. Yeterli ışık - tül arkası biraz sabah güneşi.
5- Her gün fıs fıs ile nemlendirme.
En önemlisi sevgi , sevgi , sevgi. ..........
Sevgili agozce ! Ambon ve Wayetii iç içe saksıdalar. Seramik dış saksının
hacimli duruşu yanıltıcı olabilir. Bu konuda dikkatli olduğumu belirtmeliyim.
Orkun Kırcı
28-09-2012, 18:43
Tebrik ederim, gelişimleri çok güzel, yerlerini çok sevmişler belli ki.
yeşillim
29-09-2012, 00:24
Sayın OİR1938, o kadar bakımlı ki hoyalar hele de görseller de etkileyici olunca yorum yapamaz durumdayım. Dayanamadım beğeninin dışına çıkmak istedim. Sizden öğreneceğimiz çok şey var doğrusu! İyi ki hoyaya gönül verdiniz. :)
Güzel görüş, iyi niyet ve beğeniniz için teşekkürler Sevgili yeşillim ve Orkun Kırcı.
Her şey gönlünüzce oluşsun. Başarılar.
Sevgili agozce ! Ambon ve Wayetii iç içe saksıdalar. Seramik dış saksının
hacimli duruşu yanıltıcı olabilir. Bu konuda dikkatli olduğumu belirtmeliyim.
43 ve 46. mesajdakileri kastetmiştim..:)
Saksı no 4 Köklendirmede - Saksı no 6 Geliştirmede - Saksı no 8 Yetişkinlerde
Üç tip saksı kullanıyorum Sevgili agozce. Çiçekteki H.bella ' da no 6 saksıda.
mesaj 47 - 52 de görülüyor. İtina ve dikkatle izleniyorlar. Teşekkürler.
Bir saat kadar önce " Çelikten Hoya Yetiştirme" ile ilgili internet ortamında yayınlanmış dökümanlara göz gezdiriyordum.
Çok tanınan bir Hoya üreticisinin yayınladığı dökümanda, Fungii 'nin köklendirmede en fazla zorlandığı tür olduğunu okudum ve dönüp sitemize baktığımda Füngii'nizin fotoğrafını gördüm.
Bir kez daha kutluyorum sizi...
Yeni türleriniz hayırlı olsun sevgili OİR1938, güzel günlerde çiçeklerini görmenizi dilerim.
Bella askılı saksıda çok mutlu olacaktır, saksısı bol çiçekli olsun.
Yetiştirmeyi istediğim zarif türlerden biri Hoya Bella. Sıcağı ve merkezi ısıtmayı sevmediği için şimdiye kadar edinmemiştim, çok yakında arkadaşımdan gelecek bir çelikle ben de bu güzel türle tanışacağım.
gülenmelek
06-10-2012, 21:23
Hepsi, hepsi çok güzel. Sağlıklı olarak ve güle güle büyüsünler, sizi de esirgemeyecekleri çiçekleri ile mutlu etsinler ;)
yeşillim
07-10-2012, 17:05
Sayın OİR1938, tertemiz ve bakımlı hoyalarınız, sizden öğreneceğim o kadar eksiğim var ki!!
Bilgi paylaşımınız ve tecrübelerinizle sayfanızı takip ederek, kendimi geliştireceğime inanıyorum.
H. Dennisii çiçek öbeğini açarsa fotoğraf çekimlerim, bilgilendirici katkınızla daha güzel olacak.
Ayrıca birinci sayfada kullanıcı adım geçmekte, teşekkür ederim. Siz hoyaseverlere katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana!!
Bolca çiçekli görsellere...
Sayın yeşillim ! Sizin azimle ve şevkle sürdürdüğünüz deneysel çalışmaları
takdirle izlemekteyim. Deneyimlerinizi paylaşmanız ise ayrı bir güzellik.
Benim de size bu uğraşta katkım olabilirse sevinirim. Hoya yolculuğumda
verdiğiniz destek için teşekkürlerimi , sunum yazımda kullanıcı adınınızı
zikrederek tekrar belirtmek istedim.
Başarılarınızın daim olmasını dilerim. Çiçekli günlere.
Sayın OİR1938 , paylaşmış olduğunuz fotoğraflarla görsel bir şölen izledim.O yaprakların detayları o kadar netki.Sadece beğeni iletmek sizin başarınıza haksızlık olarak görüp yazmak istedim.Sizi kutluyorum ve hoyalarınızın çiçekleri ile dolu sayfalarınız olmasını temenni ediyorum.
Sayın OİR1938, ellerinize sağlık. Bütün hoyalarınız çok sağlıklı görünüyor. Fotoğraflara söyleyecek lafım zaten olamaz. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için kendi adıma çok teşekkür ediyorum:)
Sayın katmer ! Uzun bir aradan sonra, bu gün Hoya sayfamı açtım. İlginiz için teşekkürler.
Çalışmalarınızı izleme fırsatı buldum. Bu güzellikleri benim gençlik yıllarımın geçtiği
Sarıyer'de yaşamanız ayrıca ilgimi çekti. Tebrikler, ellerinize sağlık.
Sayın OİR1938, çok naziksiniz. Çalışmalarınızı beğenmemek mümkün değil. Ben hoya konusunda acemi sayılırım, daha yolun başındayım yani. Dilerim sizler kadar ilerleyebilirim. Sarıyer'in de ortak noktamız olmasına ayrıca sevindim:) Yeni fotoğraflarınızı dört gözle bekliyorum:)
Sayın dkp ! Sizi böyle umutlu ve mutlu görmek beni pek memnun etti.
İyi niyet ve temeniniz için, teşekkürlerimi sunarım. Bol çiçekli günler.
OİR1938, (Oktay İybar) vefat etmiştir (http://www.radikal.com.tr/hayat/demet_akbagin_babasi_topraga_verildi-1139090)...
yeşillim
25-06-2013, 18:41
Aman Allahım !!
difenbahya
25-06-2013, 18:45
şimdi televizyonda izledim :( mekanı cennet olsun..
Çok üzgünüm canım ağabeyciğim, ışıklar içinde uyu...
mandalinleerik
25-06-2013, 22:20
Mekanı cennet olsun. Geride bıraktığı bu güzellikler onun anılarını uzun yıllar yaşatacaktır. Yakınlarına Allah'tan sabır diliyorum.
turkankaragoz
26-06-2013, 00:33
Tebrikler OİR1938 sn Yeşillim ve siz sayesinde evi hoyalarla donatma kararı almış bulunmaktayım. Tabi diğer çiçeklere doğru bakacak aileler bulmak şartıyla. Nurlar içinde yatın.
Çok üzüldüm. Nurlar içinde yatsın.Gidip tanışmak kısmet olmadı. Ölüm böyle birşey işte, ne zaman geleceği belli olmuyor. Hayat bizi beklemiyor.
Rabbim mekanını cennet etsin,yakınlarına başsağlığı diliyorum....
Kanarya ve Hoya' lar konusunda telefon sohpetlerimiz olmuştu.Nezaketi, duygusallığı, hassas kişiliği ile anımsayacağım. Allah’dan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
yeşillim
28-06-2013, 07:00
Her hoya' mın, bende hatırası vardır. Dennisii de de Oktay abimle olan hatıralarım var.
Avatarımda emeği var abimin. Artık avatarım değişmeyecek...
bestdelen
04-07-2013, 16:23
Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet olsun
Sevgi Durul
13-11-2014, 20:47
Meslek: Gazeteci
İlgi Alanları: Fotoğraf (Photos by Oktay İybar)
Cinsiyeti: Erkek
Siteye Giriş Tarihi: 12/11/2010
Mesaj Adedi: 118
Oyuncu Demet Akbağ'ın babası...
563912
OİR1938'den alıntı.
Uzun yıllardır çiçekler ilgi alanımda. Fotoğraf çalışmalarımda önemli yerleri vardır. Son dönemde Orkidelerim ile özel bir arşiv oluşturdum.
Bu konuda Sayın Ziya Soner'in yardımlarını unutamam. Şükran borcum var.
Bizlere doğayı bir başka sevdiren, her sorunun cevap bulduğu, dostlukların oluştuğu sitemiz ( agaclar.net ) ve Sayın malina her türlü takdirin üstündedir.
Sitede araştırmalar yaparken Hoya başlığına rastladım. Zira küçük kızımın
isminin Oya olması çağrışım yaptırdı olsa gerek ilgim arttı. Hoya sevdalılarının
arasına karışıverdim. Sabretmenin nedenli yaman bir şey olduğunu yeniden
anlamaya başladım.
Hoya kardeşliğinin oluşmasında Sayın hüzünperest, Sayın dkp, Sayın agozce,
Sayın maki01, Sayın yeşillim destek ve katkıları ile pay sahibi oldular.
Gönlümüzde yer ettiller. Ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.
Bu serüven Kasım 2011 de başladı. Kışı kayıpsız atlattık.
Gelişmeler devam ediyor.
aslama1994
18-11-2016, 16:06
Allah rahmet eylesin
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.