View Full Version : Aydam / Teras
Merhabalar
Sitede henüz yeniyim ama hoş paylaşımların olacağını düşünüyorum
Buyurun size benim terasım
zakkum sarıkız ve sardunyalarım
Güllerim tırnak çiçekleri
minik domateslerim :) arnavut biberim
küpeli, bostan domatesleri, kamelya
YeniGine
11-06-2012, 02:33
Aydam merhaba; hoşgeldin... Bana göre gelişin muhteşem oldu...
Aydam hanım,hoş geldiniz sayfanız hayırlı olsun bitkileriniz saglıklı çok güzeller.
Ellerinize sağlık.
Aydam hanım öncelikle sayfanız hayırlı olsun. hepsi çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Bende bu yılı öğrenerek ve inceleyerek geçirip önümüzdeki yıl kendi sayfamı açmayı hedefliyorum.Umarım sizin kadar başarılı olurum. Ellerinize sağlık sevgiyle kalın.
serkan_istanbul
11-06-2012, 12:02
sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz aramıza.
Yeni girne Sevim, Esin, ve serkan çok teşekkür ederim... Gerci bir kaç bitki ile sorunlarım var mesela menekşelerim fena durumdalar besın aldım ama bakalım . Gardenyam iri tomurcuklarını dokuyor sitede konu ile ilgili bir kaç yazı okudum limon tuzlu su deneyecegım sanırım
Hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı olsun...
Asya Ceylan
11-06-2012, 17:23
Sayfanız hayırlı olsun... Bitkileriniz çok güzel maşallah
Aydam Hanım hoşgeldiniz...
Sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz çok güzel, emeğinize sağlık.
Hoşgeldiniz,
Sayfanız hayırlı olsun.
Çiçekleriniz çok güzel.
Sayın Aydam hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı olsun. Çiçekleriniz çok güzel, özellikle Limon hoşuma gitti çok güzel bir görünüşü var. Size bir tavsiyem olacak, 5 no'lu mesajda üstten aşağı 3. resim(uzun saksıdaki) deki Glayörleri daha derin saksıya dikiniz(şimdi zamanı geçti artık gelecek sezona). O çiçeklerin kökleri saksının tabanını örmüştür, bu durum bitkilerin gıda paylaşımında zorluk yaşamalarına sebep olur. Kolay gelsin, saygılar efendim...
Merhaba Yaylacı ne kadar hoş karşılama böyle Sarın, Anzac, Asya Ceylan, Smiy çok teşekkürler .
Yaylacı Glayörler 2 boy buyuk saksıya oldugu gibi aktarsammı acaba içime kurt düştü şimdi. Gardenyamin tomurcuları için düşünürken Glayörlerimi yanlış saksıda yetiştirmişim
Aramıza hoşgeldiniz,maşallah bitkileriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Emeğinize sağlık.
mandalinci
12-06-2012, 08:07
Hoşgeldiniz, bol ürünler, güzel çiçekler dilerim:)
Sn aydam hoşgeldiniz sayfanız hayırlı uğurlu olsun. Bayıldım resmen çiçeklerinize, limon ağacı bir harika ellerinize sağlık
Merhaba Yaylacı ne kadar hoş karşılama böyle Sarın, Anzac, Asya Ceylan, Smiy çok teşekkürler .
Yaylacı Glayörler 2 boy buyuk saksıya oldugu gibi aktarsammı acaba içime kurt düştü şimdi. Gardenyamin tomurcuları için düşünürken Glayörlerimi yanlış saksıda yetiştirmişim
Sayın aydam hanım sizi endişelendirdiğim için üzgünüm ama bir şansınız var Glayörleri önce sulayın biraz bekleyin toprak suyu çeksin(toprak çamurlaşacak kadar su vermeyin sadece toprak nemli olsun yeterli) sonra saksınızı yan çevirererek yanlardan biraz bastırın bu kez diğer tarafına yatırın saksıyı yine bastırın saksıyı amaç toprağı saksı çeperlerinden ayırmak.Sonra hafifce darbe vurarak saksının toprağını bitkilerinize zarar vermeyecek şekilde dökmeye çalışın, bitkiler toprağıyla birlikte saksıdan ayrıldığında soğanların köklerini saran toprağı fazla dökmeden yeni saksıya aktarın Glayörlerin kök boğazına kadar toprak doldurunhafifçe toprağı bastırınki Glayörlerin kökleriyle toprak bütünleşebilsin toprak ekleme işi bitince bol miktarda sulayınki bitkinin kökleri arasında hava kalmasın. Sonra gölge bir yerde kalacak şekilde bırakın. Bu işlemi akşam güneş batmaya yakın yapınki aşırı sıcaktan dolayı bitki fazla su kaybetmesin.
Ben bunu denemiştim ve Glayörlerin sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor .Kolay gelsin saygılar efendim....
Cemil B.
14-06-2012, 13:50
Sayfanız hayırlı Olsun, renkli bir teras ,
Aramıza Hoş Geldiniz efendim...
umutyolcusu
14-06-2012, 16:26
Aramıza hoşgeldiniz,maşaallah çeşitleriniz çok.Sizin red robinler kızarmış bile,benimkiler daha yeni meyveye durdu.Biberlerde öyle,sezona erken merhaba demişsiniz.Kolay gelsin.
Sayın Aydam Doğa severler arasına hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.
Kolay gelsin .
Saygılar selamlar.
Umut yolcusu Adil ve Cemil hoş karşılamanız için teşekkürler Formda gezinirken mum çiçegi gördüm. arkadaşlar İstanbulda mum çiçegi alabilecegim bir yer biliyormusun ?
Cemil B.
15-06-2012, 06:33
istanbuldaki bitki mekanları sn. serkan dan sorulur
Peki bizde serkan beye sorarız o zaman Serkan bey bana acil mum çiçegi fidesi **** yapragı lazım :)
son 1 haftadır her sabah evimin salonun ziyaretcileri var türünü bilmedıgım bu iki kuş her sabah benim salonumda flortleşiyorlar hadi hayırlısı
son 1 haftadır evimin salonuna dadanan türünü bilmedigim minik misafirlerim
salonun her alanında flortleşiyorlar
son 1 haftadır her sabah evimin salonun ziyaretcileri var türünü bilmedıgım bu iki kuş her sabah benim salonumda flortleşiyorlar hadi hayırlısı
kumru galiba bunlar.
Sanırım ama pek bir yüzsüzler hani bileseler benimle mutfaga girecekler :)
Sıcak kanlı hayvanlardır, kendisine zarar vermeyecek insanları bilirler. Bizimde evimizin penceresiyle pancurun arasına yuva yapmışlar, kuluçkada şu anda. Gelip gidip besliyorum:)
Bol çiçekli ve hoş muhabbetli sayfalar dilerim.
Bilgilerimiz ve güzel çiçeklerimiz paylaştıkça çoğalsın,
üzüntüler de paylaştıkça azalsın.
Sevgili toprak teşekkürler Sarin siteden fide alabilecegim sitelere baktım zaten daha önce takıp ettigim yalova daki bir seredan mum çiçegi aldım yarın kargo gelir herhalde yıne forumda mum çiçeği bakım ile ilgili bilgiler topladım Diğer mesajlarımı takıp ettiysen bu bitki ile ilğili arayışlardaydım bahauseye toprak alamaya gittigimde orada da gördum kopmuş yapraklar vardı o yapraklarıda alıp topraga verdim forumdan okudugum kadar ile gecte olda yapraktan çoğalabiliyormuş olurya tutarya ki tutar buyuk ihtımal onları dagatacagım
Babaannemden hatırladıgım ve çok istedigim mum çiçegine kavuştum hazır mum çiçegi gelirken birde nergis siparişi verdim Allah'tan sipariş verdigim yer sorunsuz fidanı ve mum çiçegini 24 saat dolmadan yolladı . Mum çiçegim çok dallı budaklı oldugu için 3 saksıya bolup farklı yerlere koydum bakalım sonuç ne olacak
mum çiçegim kalan 3. minik köklu fidem nergissim
Afrika menekşeleri yeni üyelerimiz
mandalinci
24-06-2012, 06:55
Güle güle büyütün çiçeklerinizi, ellerinize sağlık:)
aysunhacer
24-06-2012, 17:22
Sayın Aydam
Bitkilerinizin hepsi çok güzeller. Foruma hızlı ve güzel bir giriş yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
:) orman gülü bile buldum
orman gülü bile buldum
buda benim alışveriş arabammm :)
buda benim vazo çiçegim :)) en sevdigim
Güle güle büyütün çiçeklerinizi, ellerinize sağlık:)
teşşekkülerr
güldeste-
24-06-2012, 23:09
orman gülü bile buldum
buda benim alışveriş arabammm :)
Benden farkınız yok sevgili aydam :)
YeniGine
25-06-2012, 01:29
Çok zevkli bir alışveriş olmuş aydam güle güle büyütün inşallah hepsini.
Çok zevkli bir alışveriş olmuş aydam güle güle büyütün inşallah hepsini.
istanbul lu üyeler toplanıp alibey köyümü bassak ne :) ben çok begendım başarılı fidanlar bitkiler çok sağlıklı idi
YeniGine
25-06-2012, 23:46
istanbul lu üyeler toplanıp alibey köyümü bassak ne :) ben çok begendım başarılı fidanlar bitkiler çok sağlıklı idi
Neden olmasın?? Nasip kısmet isee olur tabi aydam. Ben varım.
güller köklerinden yabanı gül fidanları cıktı ve seri şekülde buyudu ne yapmam gerkiyor
serkan_istanbul
28-06-2012, 07:05
Günaydın dipten çıkan dalları dipten budayın. sevgiler.
Serkan arkadaşımın dediği tecrübe ile sabittir.Kızımın bahçesine yoğunluktan gidememiş,gittiğimde aşılı güllerin dibinden,güllerin boyunu aşan bu sürgünlerle karşılaştım,temizledim ama güllerin gelişimi durmuş vaziyetteydi...
Diğer herşey çok güzel,keyifle tadını çıkartın sevgiler.
madaska yaseminimden iki saglıklı sürgun sizce çelikten alsam tutarmı
bu limonlar ne zaman olur
domateslerde sanırım başarılı oldum
japon gülümün yaprakları bu halde yılbası çiçegim gelişmeye devam edıyor
yasemınım sürgünler verdi ....
güllerimin son hallleri
begonyalarım kasımpatılarım
küpelilerim yıldız çiçegim cennet kapısı
yalavodan kargo ile gelen leylak agacım... mor salkım ve sardırmak için buldugum çözüm
tomurcuklarını doken gardenyam :( :(
En azından kaktüs yok. :)
Ay, dolunaydan çıkarken fotografı yenilemenizi öneririm... ;)
kaktüssüm var konuyla ne alakası var anladım ama buyun size kaktüs efendim
Hoşgeldiniz Aydam Hanım,
sizi birsürü tür bekliyor...
eminim burdaki herkesin ortak hastalığı olarak, kendinizi tutamayıp sürekli yenilerini edindiğiniz
bitkilerinizi yakında görmeye başlarız. Şansınız ve sabrınız bol olsun :)
teşekkür ederim emilyy14 biraz önce pembe hoya sıparışı verdim evet sonu yok
KAPTANzst
01-07-2012, 18:44
Selam.
Terasda şöyle bir dolaştım hızlı hızlı.
Duzgün temiz ve planlı bir teras.
Daha sonra detaylı teftiş var:dilli:
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
boyanması lazım bu hafta boyayacagız
bu gun bana çok yakın şişli park bahçe mudurlugune gittim. bahçe sorumlusuna terasımda agaç famılyasından bitkilerim oldugunu güllerimi buyuk saksılara dıktıgımı ama cok yer kapladıgını topraga para yetiştiremedigimi anlattıgımda sağ olsunlar yardımcı oldular
1 adet buyuk boy güllerimin hepsini dıkmem için saksı
3 adet buyukten bir boy kucuk hanımelim , mor salkımım ve ortancalarım için saksılar aldım ve bunları karşılayacak toprak üstelik kapıma kadar getirtiler :p
bu saksıda orada manolya agaçları var artık güllerin saksılarını degiştirmeyecegım
mor salkım ortanca ve hanım eli artık daha geniş ve yerleri degişmeyecek
hanımelimin topragında solucanlar gördüm ama forumdan okudugum kadarıyla solucanlar topraga faydalı imiş :rolleyes:
yarın orman gülüm ve yasemınım içinde saksı alacagım :)
bitkilerimde son goruntuler çiçeklendiler şimardılar :)
limonlarım ne zaman olacak çok merak edıyorum
yasemınım nasıl bır anda budar buyudu bende anlamdım
gardenyam ın tomurcukları dokuluyordu sulama suluyunu dınlenmış ve lımon tuzlu ile suladım ve yıne çoştu :eek:
önceki fotograflardan sadace yaprak olan bitkim
YeniGine
18-07-2012, 00:42
bu gun bana çok yakın şişli park bahçe mudurlugune gittim. bahçe sorumlusuna terasımda agaç famılyasından bitkilerim oldugunu güllerimi buyuk saksılara dıktıgımı ama cok yer kapladıgını topraga para yetiştiremedigimi anlattıgımda sağ olsunlar yardımcı oldular
1 adet buyuk boy güllerimin hepsini dıkmem için saksı
3 adet buyukten bir boy kucuk hanımelim , mor salkımım ve ortancalarım için saksılar aldım ve bunları karşılayacak toprak üstelik kapıma kadar getirtiler :p
aydam ne zamandır görünmüyordun; hoşgeldin, geldiğine sevindim.
Ayrıca hem seni, hem de Şişli deki müdürü takdir ettim tebrikler. Çook iyi yapmışsın, kutlarım.
YeniGine
18-07-2012, 00:47
Sevgili aydam bildiğim kadarı ile solucanlar; bahçedeki topraklarda sevimli oluyorlar, saksı topraklarında değil. Ama yine de sanırım daha iyi bilenler yönlendirirler seni.
İpek Kozası
18-07-2012, 09:10
Sevgili Aydam bitkileriniz çok güzel maşallah. Tarzınızı beğendim.
alacakaranlık sağolsun solucanlar için tavsıyede bulundu :)
alacakaranlik
18-07-2012, 19:25
bu balkon tanıdık geldi :)
YeniGine
19-07-2012, 01:21
alacakaranlık sağolsun solucanlar için tavsıyede bulundu :)
Güzel; sevindim. Pekii merak ettim; dediğimde doğruluk payı varmıymış aydam...
denedim topragı tekrar karıştırmam lazım :)
TaşevliBahçe
22-07-2012, 00:29
Sn.aydam ,
sayfanız hayırlı olsun ...
baştan sona kadar büyük bir keyifle gezindim..
çalışmanızda kolaylıklar dilerim , her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
saygılar...
Merhaba sevgili aydam, kısa süre içinde ne çok çeşitlendirmişsiniz terasınızı. :eek: Bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar maşallah, keyifle gezdim dolaştım, elinize emeğinize sağlık. ;)
bu köşe hoya köşesi
2 hoya pembe
kardınal çanım halımelime tutundu kardeş kardeş buyuyorlar
güllerim çoştuda çoşuyor
yeni tohumlar diktim
perlitte ruj çiçegi köklendime çabam
yaprak güzelim
Sevgili alacakaranlık ın armagan ettigi ruj çiçegim
nılgun_dogan
26-07-2012, 22:44
Sevgili aydam terasını zevkle gezdim çok güzeller yalnız yerdeki hoyalarının saksıları büyük olmuş gibi geliyor bana hoyaların kökleri toprağı doldurduktan sonra çiçeğe geçiyor diye biliyorum askıdaki saksılarınızada bayıldım nereden temin ettiniz.
Haklısın nilgün yerdekilerden ümidim yok yerdekiler fidan istanbul dan aldım çok fazla köklü idi bende böldüm en üsteki hoya pembe site üyesi alacakaranlıktan aldım. pembe hoya bir çelik köklendıryorum bakalım :)
Sevgili aydam terasını zevkle gezdim çok güzeller yalnız yerdeki hoyalarının saksıları büyük olmuş gibi geliyor bana hoyaların kökleri toprağı doldurduktan sonra çiçeğe geçiyor diye biliyorum askıdaki saksılarınızada bayıldım nereden temin ettiniz.
Askıda ki saksılar Ikea'dan sanırım. ;)
Çok değil bir sene sonra terasda adım atacak yer kalmayacak sevgili aydam. Tüm bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı, emeğinize sağlık.
Sevgili Nilgün'e katılıyorum, hoya saksıları biraz büyük olmuş. Kökleri zedelememeye dikkat ederek 1-1.5 litrelik saksılara alırsanız, hem daha kısa sürede çiçek görüp hem de kök çürümesi tehlikesini minimize edebilirsiniz.
En kısa sürede çiçeklerini görmenizi dilerim.
evet ikea saksıları ama zinciri bahause den kestirdim :) sizin uyarılarınızı dınledım ve hemen saksı degiştirdim forumda köklere zarar vermeden değişebilecegi yazıyordu bende söz dinledim işte hoyalarım dar saksılarında
bardak sizi yanıltmasın buyuk boy bardak
[QUOTE=aydam;985176]Peki bizde serkan beye sorarız o zaman Serkan bey bana acil mum çiçegi fidesi **** yapragı lazım :)[/QUOAydam arkadaşım sayfan hayırlı olsun canım. güzle terasınızı ve mis kokulu çiçkelerinizi daima görmek isteriz, ellerinize emeğinize sağlık. Mum çiçeği istiyorsun ne kadar istersen söyle göndereyim arakadaşım yıkılıyo mum çiçeğimin tepesi biraz rahatlar belki:p
Sayın aydam,
terasınız ve bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık. İçinizdeki bu bitki sevdası sönmesin.
Sevdiklerinizle beraber yeşili bol sağlıklı günler temennisiyle muğladan selamlarımla.
alacakaranlik
27-07-2012, 09:16
köklendirmeye çalıştığınız mum çelikleri üst kısımları köklendirmeye batırılmışlar sanki? yaprakları ters istikamette duruyor gibime geldi ?
Katedral hızlı ilerliyor çiçek açana kadar. en güzeli gitmesini istediğiniz yere kadar bir ip balmak ve ona sarılmasını sağlmak en ideail. Birde fazla güneş yaprakları yakıyor. En fazla 4 saat güneş ideal, fazlası zarar...
Saygılar
Sevgili alacakaranlık köklendirmeye çalıştıklarım mum ç,çegine çok fazla benzeyen ruj çiçegi çelikleri sarkıtlardan aldıgım için sanki ters koymuşum gibi gelmiş olabılır size :) katedral bana geldıgınden bu yana bol yaprak verdi uzadı hanım elinin dallanına sarılıyor hata yaptım acaba oraya dıkmekle
[QUOTE=aydam;985176]Peki bizde serkan beye sorarız o zaman Serkan bey bana acil mum çiçegi fidesi **** yapragı lazım :)[/QUOAydam arkadaşım sayfan hayırlı olsun canım. güzle terasınızı ve mis kokulu çiçkelerinizi daima görmek isteriz, ellerinize emeğinize sağlık. Mum çiçeği istiyorsun ne kadar istersen söyle göndereyim arakadaşım yıkılıyo mum çiçeğimin tepesi biraz rahatlar belki:p
gülşen cim o zaman rahatlasın senin mum çiçegin biraz bütün çelikleri bana yollarsan ( na aç gözlülük Yarabbi) ben onları köklendirir diker burada paylarışrım :)
bardak sizi yanıltmasın buyuk boy bardak
Bardak değil ama bardaksız fotoğraflar beni yanıltmış sevgili aydam. Saksılarınız hoyaların sağlık gelişebilmesi için yeterince küçükmüş :)
Sevgili maki büyük saksılardan küçük saksıya gecirdim :)
Terasta domatescilik bu kadar oluyor :)
glayorlerım tohumlaştı isteyene yollayabılırım
gardenyam tomucuklarını döktü bana küstü bende onu terasa aldım suyuna limon tuzu ekledım şimdi çoştu yenıden tomurçuk oldu
alacakaranlık bu bardak menekşesini bilmem hatırladınmı :)
YeniGine
30-07-2012, 02:17
Çok güzeller, daha ne olsun... Afiyet olsuun!!!
bu prenses bana çok alınmış onu size göstermedıgım için :)
camelyamı unutmusum 2 ayrı cıns var
YeniGine
30-07-2012, 02:27
AYDAM merhaba; merak ediyorum hep salonda cilveleşen kumrular ne oldular?? Onlar hakkında hiçbir bilgi vermedin sonradan...
Sevgili Yenigirne hala devam edıyorlardı ziyaretlerıne başka bir çift te geliyordı artık hemde sabahın 6 da değil öğle vakti ama son 20 gundur hiç görmedim ya artık gelmıyorlar **** ben denk gelmıyorum
YeniGine
31-07-2012, 00:31
Anladım; inşallah bir yuvadaa yavrularını büyütüyorlardır.
nazperver
05-08-2012, 11:11
aydamcım seninkiler gene iyi domates vermiş benimkiler 3 karış kaldı meyvede yok. atsam mı diyorum bu saatten sonra vermez gb geliyor domates mevsim bayağı geçmiş gözüküyor :(
seneye daha erken ekeceğim
cicekler cok guzel.ozellikle menekse ve begonyalara bayildim.eline saglik.
gokcegokce
05-08-2012, 13:51
Merhaba sevgili Aydan terasını baştan sona keyifle gezdim. Bitkilerinin hepsi harika görünüyor. Glayör tohumlarından hala varsa ben de istiyorum. Sevgiler...
alacakaranlik
05-08-2012, 14:50
bardak menekşeleri hatırladım. güzel olmuşlar, topraklarını değiştirdiniz mi?
Balkonda bukadarcık oluyor dediğiniz domatesler gene 3 günlük salata ya yeter :) :)
Merhaba sevgili Aydan terasını baştan sona keyifle gezdim. Bitkilerinin hepsi harika görünüyor. Glayör tohumlarından hala varsa ben de istiyorum. Sevgiler...
Sevgili Gökçe adresini yazarsan yollarım
bardak menekşeleri hatırladım. güzel olmuşlar, topraklarını değiştirdiniz mi?
Balkonda bukadarcık oluyor dediğiniz domatesler gene 3 günlük salata ya yeter :) :)
bardak menekşelerin saksını yeni degiştirdim :)
serkan_istanbul
07-08-2012, 11:06
aydamcım seninkiler gene iyi domates vermiş benimkiler 3 karış kaldı meyvede yok. atsam mı diyorum bu saatten sonra vermez gb geliyor domates mevsim bayağı geçmiş gözüküyor :(
Bence söküp atmayın allahtan ümit kesilmez benimde hala yeni yetişen domateslerim var. kış gelene kadar yine dökecekler. Yeşilde kalsa önemli deil turşu yaparım. sevgiler
sevgili naz bende bu sene ilk defa yetiştirdim kısmet sanırım alınan fıde çok önemli
alacakaranlik
08-09-2012, 10:56
mumların kök kısımlarındaki strecler ne için ?
sn.aydam sayfanızı ve terasınızı şöyle bir dolaştım keyif aldım ellerinize sağlık güle güle büyütün bitkilerinizi.....:)
sevgili aydam terasını ve salonunu zevkle gezdim. herşey çok güzel ama son halleri terasın harika olmuş. bitkiler büyümüş serpilmiş sevilecek kıvama gelmiş. böyle dolu dolu heryer , sanırım içinde şarkılarla dolaşıyorsundur. şimdi gelelim beğeni listesine: yasemin, hoya, ruj çiçeği, camelya,gardenya... hepsi çok güzel görünüyor ama bunlar daha cici. son olarak soru: gardenya ya verdiğin limon tuzlu suyu nasıl hazırlıyorsun oranı ne kadar?
merhaba sibel mesajları şimdi okuyabıldım geç cevapladığım için özür dilerim. Gardenyaya verıdıgım suya gelınce lt lik dınlemiş suya 2/3 tane limon tuzu koyuyorum.
Sevgili alacakaranlık Evde muhabbet kuşumuz var yaprakları yemesin diye :)
1 ay sonra taze toumları elimde olur isteye yollayabılırım
alacakaranlik
14-09-2012, 20:50
Sevgili alacakaranlık Evde muhabbet kuşumuz var yaprakları yemesin diye :)
muhabbetler mumların yapraklarınımı yiyor ? garip bir kuş :) :)
alacakaranlik
18-09-2012, 10:22
artık yiyemiyor :)
:) :)
bendede kanarya var. psikopat çıktı, evde yeşilliğe dair ne varsa yiyor. en sonunda kafese kapatmak zorunda kaldım. kazaran kafese yaklaşan yeşilliklerin canına okumaya devam ediyor :) :)
sabah sefalarının son halı
kasımpatı
maaşallah, çok güzeller, kasımpatılar ne çabuk açmış...
sizce bunlar tomurcukmu
Elbetde tomurcuk , ve çok sağlıklılar:)çiçeklerini görün inşallah:)
heroflera
18-10-2012, 19:07
maşaallah sizdede yok yok. hepsi çok güzel
sevgili hemşerim sagolsun bizi agırladı uyelerimizden kaptan ın bahçesinden karaler
bol çeşit Kaptanı yaz ayında ziyeret edip mor salkımın altında çay içeçegiz insaallah belki alacakaranlıkta olur :p
YeniGine
04-02-2013, 23:39
Sevgili aydam merhaba; hoşgelmişsin... Bir müddettir göremiyorduk seni tekrar gördüğüme; bir de Sayın KAPTAN ın bahçesinden seslenmiş olmana sevindim.
KAPTANzst
05-02-2013, 08:37
sevgili hemşerim sagolsun bizi agırladı uyelerimizden kaptan ın bahçesinden karaler
Günaydın sayın aydam.
Bu bölümü aşağıdaki linkte paylaşırsanız çok memnun olurum
http://www.agaclar.net/forum/karadeniz-bolgesi/25211.htm
Gelecek sefere bu kadar acele olmasın lütfen.
Bu konuda alacakaranlık ta aynı yaptı:(
Yinede çayımı içtiler. Siz çay bile alamadan uçtunuz.:D
Ben fotoğraf çekemedim:( Kızınıza selam. Çektiği fotoğraflar için teşekkür ederim.
Günaydın sayın aydam.
Bu bölümü aşağıdaki linkte paylaşırsanız çok memnun olurum
http://www.agaclar.net/forum/karadeniz-bolgesi/25211.htm
Gelecek sefere bu kadar acele olmasın lütfen.
Bu konuda alacakaranlık ta aynı yaptı:(
Yinede çayımı içtiler. Siz çay bile alamadan uçtunuz.:D
Ben fotoğraf çekemedim:( Kızınıza selam. Çektiği fotoğraflar için teşekkür ederim.
yaz ayın mutlaka tekrar geleceğim mor salkımda hala aklım ayrıca güler yüzünüz yetti de arttı bile dün gece dedikodunuzu yaptık Karadeniz insanı işte hiç görmediği birine kapılarını sonsuz açıp ağırlıyorlar İnşaallah yaz ayı bahçede guymak yeriz güzel gözlü gelininizin elinden çayımızı içeriz
Selamlar
alacakaranlik
05-02-2013, 14:20
:) :) Ziya abi ben geldim yemek yedik dedikodi yapamadık, torunun seni sattı :D :D baya birşey yapmıstık. Bir dahaki buluşma Trabzon toplantısı seklınde olur :)
Aydam hanım kafkas gülü almış olmanız lazım, göremedik :D
KAPTANzst
05-02-2013, 15:33
Sayın alacakaranlık siz bile çok kısa kaldınız ama aydam fırtına gibi bir taraftan bahçeye girdi kafkas gülünü gördü ve yola koyuldu.
İkinizde öğleden sonraya kaldınız ve zaman yeterli olmadı.
İnşallah yazın daha erken davranırsınız da doğanın tadını beraber çıkarırız.
aydam hanım bahçenin en sönük zamanında uğrayınca hayal kırıklığı da yaşamış gibi oldu:)
1 ay sonrası bile çok fark edecek.
İnşallah yaza tekrar buluşuruz.
Ziyaretime gelmeniz beni ziyadesiyle memnun etti. Çok teşekkür ederim.
Ziya bey geç kalmıştım yol iz bilmem ben yol biraz korkuttu beni :) bu mevsimlerde bütün bahçe ve teraslar toprak halinde ilk bahara hazırlanıyor hayal kırıklığı değilde biraz kıskandım hayat size güzel mis gibi hava biz saksılarda bitki yetiştirmeye çalışıyorken Maşallah siz buyuk fidelerin yerini beğenmeyip yerleri değiştiriyorsunuz ayrıca manzara harıkaydı :)
aynen Alacakaranlık yaza trb buluşmasını yapalım
alacakaranlik
06-02-2013, 08:44
Memleket çağırıyor :) :)
terastan son bahar görüntüler güllerim
lalelerim
kamelyam
terasta hanım eli
ceylan gözü
camelya
ve belediyeden aldıgım sogan ne oldugu hakkında bir bilgim yok :p
madasdkar yasemınım halı fena Alacakaranlıktan acıl tavfiye beklıyorum
orkıdelerım
begonyam
alacakaranlıktan aldıgım sarkıt çiçek de solmalar var
alacakaranlik
06-02-2013, 15:32
Tatil pekte bitkilere yaramamış . Vahim olan orkidenin üstündeki ise toprağına bakmak lazım eger toprakta sorun yoksa bir gübreleme sart. aynı sey orkide içinde geçerli bakım vakti gelmiş.
Sarı kız bendeki anac gitti ama filizleniyor tekrar. Suyunu eksik etmeyin yeter
gokcegokce
08-03-2013, 16:16
Sevgili Aydam bitkilerinizin son halini merak ediyorum. Orkide, yasemin ve sarıkızınız kurtuldularmı acaba? Uzun zamandır paylaşımda bulunmamışsınız. Sizi ve terasınızı özledik. Sevgiler.
KAPTANzst
01-05-2013, 20:56
Selam sayın aydam.
Uzun bir aradan sonra güzel bir görsel şölenle döndünüz.
Tebrik ederim.
Bu arada aklımda iken.
Siz uğradıktan sonra aklıma geldi.
Benden mor salkım istemiştiniz ama hatırlatmadınız bile.
Şimdi kargolanacak gibi değil;)
İnşallah tekrar uğradığınızda alırsınız.
Saygılar..
sevgili KAptan gecen hafta trb daydım ama 2 günlük kısa bir ziyaret oldu oradan bir sürü bitki aldım. mor salkım tesarımda var artık yeni resimler yükleyeceğim kafkas gülümü gölgeye aldım . Geldiğimde mutlaka uğrayacağım Sevgi ile kalın
KAPTANzst
10-05-2013, 15:30
Derli toplu düzgün bir teras ve çiçekler harika.
Ben de bugün 50 ye yakın mevsimlik bahçe çiçeği aldım. Ama hava yağışlı olduğundan öylece bıraktım.
Ama sizin karanfilleri görünce aklıma geldi, Ben ayırdığım karanfilleri orada unuttum. Hesaba dahil değildiler ama karanfiller güzeldi.
Sizin karanfillerle aynı renktiler.
çok güzel bir terasınız var.güzel vakitler geçirirsiniz orada inşallah. ağız tadıyla hoşsohbetler yaparsınız.
Sayın aydam hanım bende sizinkine benzer bir terasla uğraşıyorum ama siz açık ara öndesiniz terasta sağlıklı huzurlu ve mutlu zamanlarınız olsun inşallah.Size iki sorum olacak,160 nolu mesajdaki çiçekliği ve yasemini sardırdığınız demiri nerden nasıl temin ettiniz.:confused: Ve bende doğma büyüme Trabzonlu olarak yakın zamanda inşallah Trabzonda olacağım belkide ağaçlar.net TRABZON buluşması yapılır ve tanışmak kismet olur. :cool: Saygılarımla...
birtanecik
13-06-2013, 22:17
Merhabalar,
Öncelikle sizi kutlarım. Çiçekleriniz süper. Özel bir takviye yapıyor musunuz acaba? Birde duvarda asılı yeşil poşet saksıyı nerden aldınız. Sarkan çiçek dikilince çok hoş oluyor. Orman gülünü nerden aldınız bende almak isterdim..
Kolay gelsin size.
bir tanecık orman gülü trb dan ama ist alibey köydeki bahçe markettede var
fatma hanım ben trb değil ist oturuyorum
Muhteşem renkler içinde harika bir terasınız var. İnşallah keyfini güzelce çıkarabileceğiniz günleriniz uzun olur. Ben de bu güzel terasları gördükçe iyice hevesleniyorum ve sanırım terasıma bir el atacağım.
Sevgiyle kalın ve bu güzel terastan bizi mahrum etmeyin arada böyle güzellikleri paylaşın olur mu? ;))
:) teşekkürler son halı daha güzel bu kadar hoş övgülerden sonra sanırım yarın resimleyim sizler ile paylaşacagım
birtanecik
19-06-2013, 23:00
Sevgili Aydam ,
Duvardaki delikli poşet saksıyı nerden temin edebilliriz. Çiçekler çok dekoratif duruyor.
Aydam hanım yanlış ifade etim galiba istanbul da oturdugunuzu anladım :) mesajlarınızdan esinlenerek öyle yazdım, bende istanbul da oturuyorum.Neyse bu arada sorularıma cevap alabilirmiyim acaba :( :o
birtanecik çiçekcilerde ve çiçek marketlerde koç taç zen garden ve şeyma çiçekçilikte var :)
Sayın aydam hanım bende sizinkine benzer bir terasla uğraşıyorum ama siz açık ara öndesiniz terasta sağlıklı huzurlu ve mutlu zamanlarınız olsun inşallah.Size iki sorum olacak,160 nolu mesajdaki çiçekliği ve yasemini sardırdığınız demiri nerden nasıl temin ettiniz.:confused: Ve bende doğma büyüme Trabzonlu olarak yakın zamanda inşallah Trabzonda olacağım belkide ağaçlar.net TRABZON buluşması yapılır ve tanışmak kismet olur. :cool: Saygılarımla...
:) Fatma hanımcım yanlış anlamışım o demirler benim stor perdelerim den çıkan demirler atmadım çiçek desteği olarak kullanıyorum yakında iseniz size de verebilirim **** sanırım perdeciler dede buyuk olasılıkla çok kolay bulabilir siniz bence çok şık ve estetik duruyor :)
sarkıt begenyom ve saz arkadaşları
sakıda can eriği ve karayemiş yetiştirmeye çalıyorum gelecek bahar başarılı olmumuyum görecegiz
evde huzun buldugum tek alanım
Aydam hanım cevap için teşekkürler.Erik ve karayemişin inşallah meyvelerinide görürüz.
banusemiha
22-06-2013, 05:20
Maşallah bitkileriniz gördüğü ilgiyi inkar etmiyor..Ne kadar özenle bakıldıkları görünüşlerinden belli oluyor..
Sevgili Aydam,
Bir terasınız olduğunu "üyeler tanışıyor" sayfanızda okudum ve kendimi burada buldum.Bir daha da çıkamadım.Tek tek her fotonuzu dikkatlice inceledim.Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Tebrik ederim.
birtanecik
31-10-2013, 10:35
Aydam nerelerdesiniz? Balkon ve sizi özledik.
sevgihoca
23-07-2015, 11:21
Maşallah her şey harika!Saksıları duvara monte yapmanız hoşuma gitti.Çünkü balkonumda gölge yer yok.Böylelikle güneşten koruyabilirim.Terasınızın keyfini sürmeniz dileğiyle,bizi çok bekletmeyin.Sevgiler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.