View Full Version : Bahçemdeki Minik Hayatlar (video)
Talha Ateş
04-06-2012, 23:43
Değerli doğasever kardeşlerim, bu çalışmamda sizlere minik hayvancıkların dünyasından kareler sunmaya çalıştım. Tamamen evimizin bahçesinden derleme yaptım. Bütün forum arkadaşlarıma selamlar. Allah'a emanet olun, iyi seyirler.
BAHÇEMDEKİ MİNİK HAYATLAR.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Yl0_SRJ8TLQ)
YeniGine
05-06-2012, 00:46
Çok güzeller. Uğur Böceğini görünce hüzünlendim. 10 sene önce ne kadar çoktular. Ben sitede oturuyorum, bahçe sitenin genel bahçesi. Çekirge sesleri geliyor. Fakat 15-20 güne kadar onlar da biter. Çünkü sivrisinek, ilaçlaması, yeşilliklerde kene ilaçlaması başlayacak. :( Gelecek nesil bence uğur böceği, kelebek, tırtıl sanırım dergilerde görecekler artık. Ben bahçede bir tane bile uğur böceği göremiyorum artık. :(
kelebek çalısı
05-06-2012, 01:36
Sinek kuşunu görünce gerçekten birden yerimden sıçradım ve çok heyecanlandım. Belki 7-8 sene önce idi sinek kuşlarını o zamandan bugune bir daha görememiştim. Bahçemde gördüğüm zamanki kadar heyecanlandım diyebilirim. Tekrar tekrar izledim, ellerinize sağlık.
Çok beğendim. Teşekkürler Sn. TALHA ATEŞ.
Talha Ateş
05-06-2012, 06:41
Çok güzeller. Uğur Böceğini görünce hüzünlendim. 10 sene önce ne kadar çoktular. Ben sitede oturuyorum, bahçe sitenin genel bahçesi. Çekirge sesleri geliyor. Fakat 15-20 güne kadar onlar da biter. Çünkü sivrisinek, ilaçlaması, yeşilliklerde kene ilaçlaması başlayacak. :( Gelecek nesil bence uğur böceği, kelebek, tırtıl sanırım dergilerde görecekler artık. Ben bahçede bir tane bile uğur böceği göremiyorum artık. :(
Sormayın ilaçlama konusunu, bende bu hayvancıklar yüzünden bir türlü ilaçlama yapamıyorum. Sadece kışın ilk ilaçlama sonra yapmıyorum. Yoksa hepsi ölüyorlar. Selamlar.
Talha Ateş
05-06-2012, 06:43
Sinek kuşunu görünce gerçekten birden yerimden sıçradım ve çok heyecanlandım. Belki 7-8 sene önce idi sinek kuşlarını o zamandan bugune bir daha görememiştim. Bahçemde gördüğüm zamanki kadar heyecanlandım diyebilirim. Tekrar tekrar izledim, ellerinize sağlık.
Çok beğendim. Teşekkürler Sn. TALHA ATEŞ.
Beğendiğinize sevindim. Selamlar.
YeniGine
05-06-2012, 23:41
Talha Bey merhaba; sizin dediğiniz ilaçlama bence bitkiler içindir. Benim bahsettiğim ilaçlama hani belediyelerin ilaçlama arabaları arkadan ilacı doğaya dağıta dağıta gidiyor; o işte. Tamamen doğaya zararlı. Ne o sivrisinekleri yok ediyorlar!!!
Çok güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık. :)
Dakika 4:50 civarlarındaki pembe çiçekler nedir?
kelebek çalısı
06-06-2012, 01:57
Ben de onlara takılmıştım, Centranthus ruber olabilir mi?
Centranhus Ruber - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42203&catid=member&imageuser=1856)
Talha Ateş
06-06-2012, 19:58
Çok güzel bir çalışma olmuş, ellerinize sağlık. :)
Dakika 4:50 civarlarındaki pembe çiçekler nedir?
Efendim onlara bizim buralarda YEDİKARDEŞLER diyoruz. Arkadaki renk renk olanlara ise HÜSNÜYUSUF çiçekleri diyoruz. Latincesini veya ingilizcesini bilmiyorum.
Beğendiğinize sevindim.
Talha Ateş
06-06-2012, 19:59
Ben de onlara takılmıştım, Centranthus ruber olabilir mi?
Centranhus Ruber - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42203&catid=member&imageuser=1856)
Evet olabilir, yerel olarak YEDİKARDEŞLER diyoruz ama her yörede değişik anılabilr.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.