View Full Version : smiy / balkon
Sevgili arkadaşlar,
bahçem çok küçük olduğundan ve bahçeye birşey ekmeme müsade etmeyen yaramaz bir kızımız olduğundan bitkilerimin çoğu saksıda.Bu nedenle bahçe başlığı yerine balkon başlığı açmamın daha uygun olacağına karar verdim.
Öncelikle sizi bahçeye ektiklerimi kıskanıp talan eden yaramaz kızımız Kontesle tanıştırayım.
302176
Sardunyalar;
Çocukluğumdan beri evimizden eksik olmayan vefalı çiçeklerim.Benim için ayrı bir güzellikleri ve değerleri vardır.
302183
Hoşgeldin sevgili Smiy. Giriş muhteşem oldu. Kontes kızımızı da görmüş oldum. Çok şeker maşallah.
Sardunyalardan belli oldu ki gelişmeler de muhteşem olacak.:D
Güzel çilli kızım ve diğer top sardunyalarım.
302189
302190
302192
302193
Kırmızı beyaz sakız sardunyam.
302195
Sevgili almira, asıl sen hoşgeldin, ilk ziyaretçim olmanın benim için anlamı bir başka.
Güzel sözlerin ve ziyaretin için teşekkürler.
Ceylan sardunyalarım
Bordom
302217
Gelin kızım
302212
Pembe güzelim
302213
Böyle kocaman göründüklerine bakmayın,bunlar bodur sardunyalarım.
Ama bu ufaklıklarada bayılıyorum, çiçekleri hiç bitmiyor.
302214
302215
nuray topcu
29-05-2012, 22:29
a aaaaa...ne çok çeşit sardunya,maşaallaah..demekten başka bir şey diyemiyeceğim.
ciceksever70
29-05-2012, 22:39
Cok güzel sardunyalar gercekten de. Hepsi bir arada olunca cok hos görünüyor. Hosgeldiniz. Sevgiler.
Adalet Yağcı
29-05-2012, 22:56
Sevgili smiy, ne güzel balkonunu açmışsın bizlere, hayırlı uğurlu olsun.
Aslında benden bir ay önce üye olmuşsun, bu güzellikleri göstermek için neden bu kadar bekledin?
Bayan kontes çok şirin, güzel poz vermiş.
Sardunyaların ise harika, geride kalanları ne zaman göreceğiz?
a aaaaa...ne çok çeşit sardunya,maşaallaah..demekten başka bir şey diyemiyeceğim.
Sevgili nuray topçu, hoşgeldiniz.
Bazı arkadaşlara kıyasla bende fazla bir çeşit yok aslında, sadece farklı bir tür gördüm mü dayanamayıp alıyorum sonuçta böyle oluyor.Sayısı gittikçe artan 15 - 20 çeşit sardunya, bu işin sonu yok. :D
Sevgili ciceksever70 ve Adalet Ablacım sizlerde hoşgeldiniz.
Sizin güzel bahçelerinizin yanında benim ufaklıkların lafı bile olmaz.
Adalet Ablacım, siteye uzun zamandır üye olmama rağmen genellikle şöyle bir gözatıp bir iki yorum yazıp çıkıyordum.Ama yaptığımız güzel toplantılardan sonra benimde burada arkadaşlarım ve diğer üyelerle fikir alışverişi yapıp, paylaşımda bulunabileceğim bir yerim olmasına karar verdim.Bunun sonucunda da balkonumu sizlere açtım.
Kontes Hanımı hiç sormayın başımın tatlı belası bahçeye onun yüzünden birşey ekemiyorum,saksıdaki çiçeklerimle bile ilgilendiğimi görsün kıskançlıktan ne yapacağını şaşırıyor.
Daha sırada bekleyen neler var neler, fırsat buldukça sizlerle paylaşacağım.
Sevgilerle bol çiçekli günler...
Sayın smiy,
sardunyalarınız çok güzel güle güle büyütün.
Balkon sayfanız hayırlı olsun.
Sayın smnunal, güzel sözleriniz için teşekkürler.
Geçen sene size gönderdiğim küçük kohleria ne durumda acaba merak ettim?
Sayın smiy,
sizin yavrunuz emin ellerde bugün baktım çok küçük olmasına rağmen tomurcuk yapmaya çalışıyor.
Çiçeklendiğinde sizi ziyaret ederiz.
Muğladan selamlarımla.
Beyaz ponpon gülüm
302318
Kırmızı sarmaşık gülüm, o kadar güzel kokuyor ki her gören seneye bende bundan istiyorum diyor.
302319
Bu resimdeki güller tek bir dal üzerinde,bir dalda on çiçek var.
302320
Beyaz gülü bu sene ektim daha küçük ama eminim seneye ikisi bir arada kırmızı beyaz bir şölen yaşatacaklar.
302321
302322
Adalet Yağcı
30-05-2012, 14:31
Güller çok güzel sarılmış ferforjelere, çok hoşuma gitti, yeni fikirler verdi bana :)
Beyaza ponpon demişsin ama, daha büyük görünüyor.
Kırmızılar da çok güzel.
Güllere ben de bayıldım.Çok güzel görünüyor.
Cemil B.
30-05-2012, 16:39
sayfanız hayırlı olsun efendim,
serkan_istanbul
30-05-2012, 17:52
SAYFANIZ HAYIRLI OLSUN. kızınıza maşallah çok tatlı.
redsonia
30-05-2012, 18:19
sayfanız hayırlı olsun sarmaşık güllerinize bayıldım maşallah...:))
Sevgili kerime, Cemil B.,serkan istanbul ve redsonia sizlerde hoşgeldiniz.
Adalet Ablacım, aslında o beyaz ponpon gül ama bu sene az çiçek verdiğinden çiçekleri normalden büyük oldu galiba.
günebakan
01-06-2012, 11:05
Ceylanlar ,sardunyalar harikalar güller muhteşem sayın smiy hoşgeldiniz balkonunuz harika ellerinize sağlık:)
Sevgili smiy, sardunyalar, ceylanlar ve güller hepsi birbirinden güzel. Olay hep böyle başlıyor. Sonra clematisler ekleniyor, ardından her gördüğünüzden olsun istiyorsun. Genel hakimet beyaz, kırmızı tonlarından mavilere, morlara doğru gidiyor. Çok beğendim, kontese bayıldım...
Keyifle...
Sevgili günebakan ve jineop hoşgeldiniz sizlerin yanında benimkiler hiç sayılır.
Gerçi bunların üç beş katı daha sırada bekliyor fırsat buldukça yüklemeye çalışıyorum.
Ben her gördüğümden benimde olsun aşamasını çoktan geçtim, görmediğim bende olmayan neler var araştırayım onlara da sahip olayım aşamasına geldim.Yani deliliğe doğru gidiyorum. :))
Sevgiler...
Karanfillerim, ilk iki resimdeki kokulu diğeri kokusuz. Nedense kokulu çiçekleri ayrı bir seviyorum.
303155
303156
303157
Buda yeni aldığım sarmaşık gül, daha yerine ekmedim.Biraz hırpalanmış ama eminim seneye diğerleri ile yarışır.
303158
Zahmetsiz güzellerim, kalanchoe...
303165
303166
Daha tomurcuklarının yarısı bile açmamış
303167
Beyaz paskalya kaktüsüm, 15 gün önceki hali şimdi çiçekleri geçti neyazık ki.
303168
303169
Karanfiller nazlıdır , kıyamam onlara , bol çiçekli günler sizin olsun
serkan_istanbul
01-06-2012, 18:17
Kocaman bir maşallah benden ne kadar sağlıklılar ellerine sağlık kardeşim sevgiler.
Sayın olcim ve serkan istanbul güzel sözleriniz için teşekkürler.
Yayla yolcusu küpe çiçeklerimden bazıları. Ne yazık ki Mersin'in sıcaklarına dayanamıyorlar.Bende baharda açan çiçekleri ile yetinip sıcaklar bastırınca onları yaylaya götürmek zorunda kalıyorum. Yaz boyunca ancak haftasonları güzel çiçeklerini görebiliyorum.Sonbaharda evlerine geri dönüyorlar.
304595
304596
304597
304598
304599
İki yılın sonunda güzel çiçeklerini görebildiğim gala
305198
Mor oxalis
305199
Mine çiçeğinin bu rengi çok hoşuma gidiyor.
305200
Küçük asmam birsürü yeni sürgün verdi
305201
Bunun adını hatırlıyamadım.Bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
305202
Sayfanızın başında Kontes'i görmemle içim açıldı bile:p Çiçekleriniz, güzel kızınız Kontes.. hepsi birbirinden güzel gerçekten.
Sevgili lepiska, Kontes'i ilk mesaja koydum ki gelen misafirlerimizi karşılayıp hoşgeldiniz desin. :))
Sayın smiy,
çiçeğiniz kokulu benjamin güle güle büyütün.
Kalnchoeleriniz ve beyaz paskalyanız çok güzeller. (Sizin evladınızın yalnızlıktan canı sıkılyor bilginize.:o)
Muğladan selamlarımızla.
Kalnchoeleriniz ve beyaz paskalyanız çok güzeller. (Sizin evladınızın yalnızlıktan canı sıkılyor bilginize.:o)
Muğladan selamlarımızla.
Hoşgeldiniiiiiiiiz.
Öncelikle kocaman bir maşallah diyeyim, ufaklık bayağı büyümüş. Anlaşılan emeklerinizi boşa çıkartmıyacak bütün yaz boyunca sizi çiçekleri ile ödüllendirecek.
Güzel kızımızın canı sıkılıyorsa ona arkadaş gönderebilirim, hangilerini ister acaba.;)
İki yılın sonunda güzel çiçeklerini görebildiğim gala
305198
Mor oxalis
305199
Mine çiçeğinin bu rengi çok hoşuma gidiyor.
305200
Küçük asmam birsürü yeni sürgün verdi
305201
305202
Plectranthus 'Variegata'
Sevgili jineop, bitkimin ismini hatırlattığın için teşekkürler.
Hoşgeldiniiiiiiiiz.
Öncelikle kocaman bir maşallah diyeyim, ufaklık bayağı büyümüş. Anlaşılan emeklerinizi boşa çıkartmıyacak bütün yaz boyunca sizi çiçekleri ile ödüllendirecek.
Güzel kızımızın canı sıkılıyorsa ona arkadaş gönderebilirim, hangilerini ister acaba.;)
Sayın smiy,
Küpe çiçeklerini gölge yere alsanız olmuyormu, yayla havası güzel olsada insan çiçeklerini her zaman görmek isteyecektir.
Evladınız benim elbisem kırmızı sağıma,soluma ve arkama da güzel üçlü kalanchoe ve önümede elbiseme uygun beyaz paskalya arkadaşlık ederlermi acaba der benden söylemesi.:confused:
Sizin balkonunuzada bizim balkon veya bahçeden eksik olanlar varsa biz burada sıkıldık yaz sezonuda geldi bizlerde tatile çıkalım diyenler olabilir bilgilerinize.
Muğladan selam ve saygılarımla.
Sayın smnunal,
Bilmiyorum hiç geldiniz mi, Mersin yazları o kadar sıcak ve nemli oluyor ki küpeler buna dayanamıyor.Bende onlardan ayrılmak istemiyorum fakat birkaç denemeden sonra yaz sıcaklarına dayanamadıklarını anladım, gerçi babaannem yazları küpe çiçeklerinin altına buz koyarak onları yaşatırdı ama ne yazık ki çalıştığım için ben buz işini yapamıyorum.Onların öldüğünü görmek bir müddet ayrı kalmaktan daha üzücü oluyor.Bizde yazları hafta sonları çiçeklerini seyredip eylülde tekrar buluşuyoruz.
Ben evlatlarımı şımartmayı severim yeterki istesinler, bir dedikleri iki olmaz.(Aman evdeki kızlar duymasın.)Kızımızın istediği arkadaşlar en kısa sürede yola çıkıp onun yanlızlığına son vereceklerdir.Haber edin merak etmesin. :))
Bende şöyle bir sizin balkona bakayım, canı sıkılan,verilen emekleri boşa çıkartmayıp güzelleşerek tatili hakeden varmı.Onlara Mersin'de 5 yıldızlı bir tatil yaptırırız belki.:p
Mersin'den bol güneşli ve çiçekli selamlar...
Petunyalarım, hepsi aynı zamanda ve aynı toprağa ekildi ama bazıları daha güzel gelişti.
307458
307459
307460
307461
307462
Kırmızı karides çieğim
307669
Şeker begonyam
307670
Cam güzellerim
307671
307672
Senecio Rowleyanus
307673
Gün güzellerim, şimdilik iki rengi açtı, bir renk daha var ama henüz tomurcuk.
Çiçeklerime ne olur ne olmaz diye başlarına bekçi koydum. :))
307674
307675
307676
Biraz karanlık çıkmış ama ruj çiçeğim.
307677
Bu ufaklığı tohumdan yetiştiridm üç yılın sonunda çiçeğini görebileceğim.
Amaryllis
307678
Lisilerim kardeşlenip gelişmeye başladılar.
309234
309235
Küs çiçeği fidelerim resimlerini geç çektim diye küsüverdiler. :))
309236
Ortancam ve gardenyam kardeş kardeş geçiniyorlar.
309237
Kokulu çiçekleri seviyorum ama gardenyanın yeri bir başka, hem görüntüsü hem kokusu muhteşem.
309238
Gördüklerimden keyf aldım, ellerinize sağlık.
Kağıt çiçeklerim, tomurcuklanmaya başladılar.Yakında çiçekten yaprakları görünmez olur.
309249
309250
Kohleria, güzel çiçeklerini göstermeye başladı.
309251
309252
Natal eriği etrafa güzel kokular yayıyor.
309253
Gördüklerimden keyf aldım, ellerinize sağlık.
Bahçemi ziyaret ettiğiniz için teşekür ederim.Keyif aldıysanız ne mutlu bana...
Aman benim saksılar ayrıldı mı bacım. :D
Merak etme canım senin saksılar hazır. Fırsat bulunca ziyaretine gelip elden teslim edeceğim.
Kucak dolusu sevgiler, seni ve kızları öpüyorum.
Sayın smiy,
yavrunuzun elinden tutup sizi ziyarete geldik. Muğladan selamlarımızla.
smiy kontes amerıcan cocker sanırım en çok kontesı kıskandım :) ayrıca sarmaşık gulunden bende celik istiyorumm lüttferrnnnnnn bende sana mercan agacı fidesi veya tohumu yollarım
Sevgili smiy balkonunuzu yeni keşfettim çiçekleriniz çok güzeller. Nazar boncuğu takın. Kontes´in yanaklarında benim için öp. Bol çiçekli günler.:):):D
Çiçeklerinizin hepside çok güzel maşallah,hele sarmaşık gülleriniz ne kadar dolgun ve güzel.Sayfayı geciktirerek nelerden mahrum bırakmışsınız bizleri:)Sayfanız hayırlı olsun.
Sevgili aydam, evet kontes amerıcan cocker.Çelik zamanı gelince hatırlatırsan sarmaşık gülden seve seve gönderirim, herhangi birşey göndermene de gerek yok.
Sevgili maviş2 sayfama hoş geldin, kontese öpücüğün iletildi.
Sevgili berçin güzel sözleriniz için teşekkürler.
Lisilerim güzel çiçeklerini göstermeye başladı.
317664
317665
317666
317667
317668
Kağıt çiçeklerim
317669
317670
Sarı karideste çiçeklerini göstermeye başladı
317671
Kohleria
317672
Ruj çiçeğim ikinci kez çiçekleniyor
317673
Süs biberlerim
317674
317675
317676
Herşey güllük gülüstanlık değil tabii ki sardunyalarım ve ismini bilmediğim mor çiçeğimin sıcaklarda keyfi kaçtı
317677
317678
Sevgi Durul
12-07-2012, 14:52
Sevgili smiy, harika bir balkonunuz var. Sardunyalarınızı, güllerinizi, karanfillerinizi, hele o biyeli karanfilinizi çok sevdim. Lisileriniz de çok zarifler.
Sağlıkla keyfini sürmeniz dileklerimle... Sevgiler...
Sevgili smiy 54´deki lisiler hakkında bilgi verirmisiniz? Tohumdan bitiyor soğandan mı? Gezdiğim her balkon ve bahçede var. Merak ettimde.:D:D İnternette bulamadımda.
Adalet Yağcı
14-07-2012, 22:59
Sevgili smiy 54´deki lisiler hakkında bilgi verirmisiniz? Tohumdan bitiyor soğandan mı? Gezdiğim her balkon ve bahçede var. Merak ettimde.:D:D İnternette bulamadımda.
Sevgili maviş2;
Lisianthuslar tohumdan yetişiyorlar, birazcık nazlılar :)
Ama imkansız değil, pek çoğumuz tohumdan yetiştirdik, senin elinden de kurtulacağını sanmıyorum.
Ayrıca her yıl Mayıs aylarında, sitemiz üyesi olan, kgursan bey lisianthus fidelerini çok ucuz bir fiyata satışa çıkarır, oradan da temin edebilirsin.
Sevgili Smiy, lisilere ben de bayıldım, tohumları geç olgunlaşıyor biliyorsun, bolca tohum almaya bak, bu güzel bitki bahçeleri saksıları süslemeli hep.
Sardunyalar için de üzülme, benimkiler de aynı durumdalar.
Her ne kadar fazla sulamak iyi değildir deniyorsa da bu sıcak günlerde bitki susuz kalmasın.
Teşekür ederim Adalet Hanım.:):):D
#31 no'lu mesajdaki bitkiniz "Parlak Mustafa".Ben de bu yil edindim,simdiye kadar beni uzmedi,hizli buyuyor.Arsiz cicekleri cok seviyorum.
Tum cicekleriniz cok guzel gorunuyor,ozellikle de Ruj ciceginiz.
Sevgiler.
Sevgili maviş2, benim yerime Adalet Abla cevap vermiş. Bende kgursan'dan fide olarak almıştım ama inşallah bu sene tohum alıp kendim yetiştirmeyi deneyeceğim.
Adalet Ablacım, sık sık foruma giremediğim için bazen yazılan mesajları geç görüyorum. Benim yerime maviş2'yi aydınlattığın için sağol.
Lisianthuslara gözüm gibi bakıyorum umarım bolca tohum alabilirim.
Bende senin gibi düşünüp sardunyaları sık sık suluyorum ama bu sıcaklarda ancak bu kadar oluyor. Sen yine şanslısın yaylada geceleride olsa biraz serinlik görüyorlar.
Sevgili Tika, ilgin ve cevabın için teşekkür ederim ama bahsettiğin çiçeğin adı parlak mustafa değil çünkü yaprakları mat, yıllar önce parlak mustafa yetiştirmiştim onun yaprakları adı gibi parlak ve daha kalın. Sağolsun Jineop çiçeğimin adının Plectranthus 'Variegata' olduğunu yazmıştı ama türkçe karşılığının ne olduğunu hala bilmiyorum.
yeşillim
16-07-2012, 13:01
Sevgili smiy, balkonunuzu takip ediyor sessizce beğeni atıp gidiyorum. Çok güzeller emeklerinize sağlık.
Sayfanızda hoyalarınıza da yer vermeyi düşünüyor musunuz?
sevgiyle
Hazine saklıymış balkonunda sevgili smiy, hepsi çok sağlıklı ve güzelller, ellerine sağlık.
Toplantılarımız gerçekten bizleri çok kaynaştırdı.
Kısa bir süre birlikte olabilseler de Fındık'ın aklı hala Kontes'de. Güzel kızı görünce rahat durmadı serseri, "ıyyk, ıyyk " peşinde dolanıp rahatsız etti Kontes'i.
Sonbaharda yeni bir toplantıda buluşmak üzere sevgiyle öpüyorum seni.
Sevgili yeşillim, ziyaretleriniz ve beğenileriniz için teşekkürler.Biliyorum hoyaları merak ediyorsunuz zaman zaman sizinle resimlerini paylaşmaya çalışıyorum, fakat birkaç yapraktan başka bir değişiklik olmadığı için aynı resimleri tekrar tekrar paylaşıp kalabalık yapmak istemiyorum.Ama biraz daha geliştiklerinde resimlerine burada da yer veririm.
Sevgilerle...
Sevgili maki01, güzel sözlerin için teşekkürler. Toplantılarımızın tadı damağımda kaldı desem yalan olmaz, inşallah en kısa sürede tekrarlarız.Arkadaşların hoş sohbetlerini özledim doğrusu.
Maalesef bizim Kontes hanım Fındık'ı unuttu, kendisine bir erkek arkadaş buldu, herhalde yakında torun seveceğiz.
En kısa sürede buluşmak dileğiyle bende sizleri sevgiyle kucaklıyıp öpüyorum.
Hava sıcaklıkları artınca bütün çiçeklerin keyfi kaçtı. Bende sıcağa en dayanıklı olan kaktüs ve sukulentlerimden bir kaçını resimleyim dedim.
321174
321175
321176
321177
321178
Bu kaktüs ve sukulentlerin bir çoğu toplantılarda arkadaşlarımızın paylaşımda bulunduklarından.Onlara bu güzellikleri bizlerle paylaştıkları için tekrar teşekkür ederim.
321179
321180
321181
321182
Şuna bakarmısınız almış başını gidiyor, bahçe duvarından firar etmeye çalışıyor.Bu dragon meyvesi bitkisini Mersin Tarım Fuarından aldığımda sadece alt kısımdaki daldan ibaretti, satıcı çıkan yeni filizleri kırmamı söyledi ama ben kıyıpta koparamadım.O da duvara yapışarak beni kopartma der gibi yaşama tutunuyor.
321183
sevgili arkadaşım smiy balkonun **** bahçen ( bizim için balkonumuz bahçemiz) harika çiçeklerle bezenmiş ellerine emeğine sağlık hepside gayet sağlıklı iyi bakıldıkları belli maaşallah diyelim bu güzelliklerin devamını bekleyelim GAZİANTEPTEN SEVGİLER
oncelikle aramiza hosgeldin.sayfan hayirli ugurlu olsun.basligi okurken.o zaman bir kac saksi cicegi var herhalde demistim ama beni yanilttin.sardunyalarina bayildim.petunyalar guller tum ciceklerin hepsi ama hepsi cok guzel masallah.gule gule buyutursun insallah.paylasimlarinin devamini dilerim.
Sevgili Smiy kısa kılıcın küçük bir yavru vermiş çok güzel, O duvara tırmanan bitkiniz atlas mı? Çok benziyorda merak ettim.
Sevgili maviş2 toplantılardaki paylaşımlardan aldığım kaktüs ve sukulentler gerçekten çok güzel gelişip beni mutlu ettiler, palaşımda bulunan arkadaşların hepsine tekrar tekrar teşekkürler, tabii ki sana da.
Canım o duvara tırmanan yaramaz atlas değil, ejderha meyvesi bitkisi.
Sevgili maviş2 toplantılardaki paylaşımlardan aldığım kaktüs ve sukulentler gerçekten çok güzel gelişip beni mutlu ettiler, palaşımda bulunan arkadaşların hepsine tekrar tekrar teşekkürler, tabii ki sana da.
Canım o duvara tırmanan yaramaz atlas değil, ejderha meyvesi bitkisi.
arkadaşlar bu toplantılar ne zaman ve nerde oluyo beni bilgilendirirmisiniz bu konuda bende katılmak isterim:o
Sevgili GÜLSEN toplantıların belli bir zamanı yok.Aynı şehirde yaşayan üyeler ağaçlar net üzerinden görüşerek ortak yer ve zaman belirleyip toplanıyor.Bu toplantılara isteyen ve müsait olan tüm üyeler katılabiliyor.Forumdaki Ağaçlar net Toplantı ve Gezileri başlığını takip edersen toplantı başlıklarını görebilirsin.İmkan olurda gelebilirsen bir daha ki Adana ve Mersin toplantısında senide aramızda görmekten mutlu oluruz.
Sevgili Simy, maşallah çiçekler muhteşem olmuş. Ellerine sağlık. Kaktüsler harika gelişmiş. Ejderha meyvesini merak ettim inşallah meyvelerini de görürsün.
sevgili smiy sardunyalar harika görünüyor rengarenk,mor oxalisi nereden almıştın 1senedir bulamadım ..sarmaşık güllere bayıldım alacak olursam saksıda yetişirmi?
ejderha meyvesi muhteşem ne renk meyvesi ?
ilginç bir bitkiymiş. Çiçeği biraz atlasa benziyor. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.:):)
Red Pitaya -Hylocereus undatus
323073
Pitaya veya Pitahaya, Dragon meyvesi veya Çilek armut gibi isimleri ile bilinen Hylocereus sınıfından bir kaktüs meyvesi türüdür. Meksika, Orta ve Güney Amerika kökenli fakat günümüzde Malezya, Vietnam ve Tayvan’da ticari olarak üretilir.
323074
Hylocereus ailesine ait ağaçlar, sadece geceleri, çok büyük ve beyaz , kokulu çiçek açtığından ayçiçeği ve gecelerin kraliçesi gibi isimlerle adlandırılmıştır. Pitaya, tatlı , kremamsı ve çok güzel, sıradışı bir aromaya sahiptir. 1 kg kadar olabilen Pitaya meyvelerinin soğuk tüketilmesi önerilir. İlk kez test etme fırsatı bulduğum Beyaz etli Pitaya meyvesi yaklaşık olarak 1 kg kadardı ve oldukça tatlı idi fakat erken hasat edildiğinde hiçbir tad alamadığımı da belirtmeliyim. Sarı olan bir Pitaya türü de bulunmakta fakat ne tadına bakma ne de yetiştirme imkanım olmadığı için daha detaylı bir karşılaştırma yapamıyorum.
323076
Pitaya’nın kırmızı meyve etli olan türü yukarıdaki resimde görülen beyaz etli olan türe göre daha lezzetli ve daha tatlı bir aromaya sahiptir. Ayrıca Beyaz Pitahaya’ ya oranla daha verimli bir türdür. Düşük kalorili ve tatlı bir meyve olan Pitahaya tad olarak bazen kiwi meyvesine benzetilir. Susama benzer çekirdek yapısı nedeniyle gerçekten de kiwi ile çok büyük benzerlik gösterirler. Taze meyve olarak yenilmekle birlikte meyve suyu ve şarap üretiminde de kullanılır. Çiçekleri de ayrıca yenilebilir ve çay olarak içilebilir.
Nasıl Yetiştirilir
Pitahaya üretiminin genel olarak kolay olduğu söylenebilir. Kumlu bir ortama dikilen çekirdekler yeterli nem ve su ile desteklenerek birkaç hafta gibi bir sürede çimlendirilebilir. Çimlendirme kabının üzeri uygun bir örtü ile örtüldüğünde nem ve ısı korunarak çimlenme işlemi kolaylaştırılabilir.Çelikleme ile de çoğaltılabilen Pitayanın onlarca kültür türü vardır. Evlerde de büyük boy saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilecek bir bitkidir.
323077
Pitaya kendi başına ayakta duramayacağından dolayı asma gibi destek isterler.
323075
Desteklemek için genellikle beton gibi sağlam direkler tercih edilir.Pitaya kuru tropikal , yarı tropikal ve ortalama yağış alan her bölgeye uyum sağlayabilir. Pitaya ağacı çiçek açtıktan yaklaşık 30-50 gün sonra meyvesi hasat edilir. Bazen yılda 5-6 kez ürün almak mümkün olabilir.Bitki hastalıklarına karşı dirençli bir ağaç olan Pitaya organik gübrelerle desteklenmelidir.
Faydaları
Pitaya meyvesi antioksidanlar (phytoalbumins) ve son derece zengin çözülebilir lif içerir. Çok iyi bir C vitamini, lif, kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Tip 2 Diyabet hastaları için mükemmel bir meyvedir.
Beyaz ve kırmızı etli meyvesi olanı var. Fotograflar internetden.
323089
323090
323091
Almiracım seni buralarda görmek ne güzel bir görünüp bir kayboluyorsun, güzel dileklerin içinde teşekkürler.Müsait bir zamanda buluşup sohbet edelim, hem bendeki emanetlerini de teslim ederim.
Sevgili dünyam1 ziyaretin için teşekkürler, mor oxalisten istersen gönderebilirim.
Sarmaşık gülü büyükçe bir saksıda yetiştirebilirsin ama bahçede daha güzel gelişip çiçeklenir.
Ejderha meyvem kırmızı renkli olandan daha henüz çiçeğini ve meyvesini göremedim.
Sevgili maviş2 ejderha meyvesi ile ilgili bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Sevgili Smiy, bardak menekşe aracılığı ile tanışmıştık hatırlarsın belki, çoktandır uğramamışsın, umarım bir aksilik yoktur..
302215[/QUOTE]
ne güzell şunun rengıne bakın ya bıttım benn sayfanız çok guzellllll
Sevgili Canan unuturmuyum hiç, benim için o kadar zahmete girdin.
Merak etme bir aksilik yok işler biraz yoğun olduğundan ve kışın bitkilerimin keyfi olmadığından sadece şöyle bir bakıp çıkıyorum. Ama baharla birlikte kıpırdanmalar başlıyor, yavaş yavaş onları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
Sevgiler...
Baharın gelmeye başlamasıyla bende harekete geçtim.
Öncelikle vefakar beni hiç çiçeksiz bırakmayan menekşelerimle başlamak istiyorum.Tek tekde olsa bütün kış çiçeklerini esirgemediler.
381573
381575
381574
381576
381577
Mor renkli olan benim için daha bir farklı çünkü onu kendim yapraktan yetiştirmiştim.
Çiçekleri yapraklarından bile büyük.
381578
381579
381580
Çok güzeller nazar değmesin :)
Bunlarda baharı müjdeleyen şakayıklarım (erengül) ve lalem
381877
381879
381880
381881
381878
Bu güzelliklerin tadını en çok arılar ve kelebekler çıkarıyor.
381890
381891
381892
381893
381894
Oraya bahar çoktan gelmiş ne güzel :) Bizim içinde tadını çıkarın, çok güzel hepsi...
Nergiz,şeftali,yenidünya ve bu yıl ilk defa meyva veren bademim
381966
381979
381976
381978
381977
Geçen sene Kamil Beyden aldığım lisilerin birkaçı öldü fakat diğerleri oldukça sağlıklı inşallah bu sene daha bol çiçekli hallerini görürüm.
383725
383726
383727
383728
383729
Beyaz ponpon gülüm ilk çiçeklerini açmaya başladı.
383730
383731
383732
Ortancamı budarken diktiğim çelikler tuttu galiba, anaç ortacamda canlanmaya başladı.
383733
383734
Şu menekşe işini bir ben beceremiyorum galiba. Maşallah ne güzel olmuşlar. Katmerli nergize de bayıldım.:eek: Bak ondan da yoktu bende...:D
Canım sen iste yeter ki, çicekleri bitince birkaç soğanı senin için ayırırım.
Atılmak üzere olan bu çiçekliğe el koyarak, baharla birlikte coşan sardunyalarım için özel bir köşe oluşturdum.
398147
Bu cananımın rengine baylıyorum tam kan kırmızı
398148
Bordo beyazım
398149
Pembelim
398150
Bordom
398151
Benim ebedi aşkım sardunyalara devam...
Bizim burada ceylan sardunyaya Şükriye Hanım diyorlar ama ben bu beyaz ceylana gelin kızım diyorum, beyaz gelinlik pembe makyajı ile tam bir gelin değil mi?
398162
Kırmızı ceylanım
398163
Pembe cananım
398164
Ebruli cananım
398166
Mini ceylanım, bütün yaz o minik çiçekleri eksik olmuyor.Diğerlerinin yanında küçük kız kardeş gibi duruyor.
398165
Geçen seneden uzun saksılara ektiğim sakız sardunyalarımın daha keyifleri gelmedi ama eminim yakında beni mutlu ederler.
398171
Sardunya köşemin baş tacı tabii ki Gelin teli, yanlış hatırlamıyorsam geçen seneki toplantıda Sevgili İpek paylaşmıştı, yerini öyle sevdi ki tellerini uzatıp bir sürü yavru verdi.
398167
Bu açelyayı 2 ay kadar önce Koçtaştan aldım 2 aydır çiçekleri bitmedi ve o kadar güzel ki görenler yapma çiçek sanıyor. Çiçekleri gül gibi sanki mini bir gül bahçesi.
398168
398169
398170
Yeni Ginem hiç çiçeksiz kalmıyor, biri bitmeden diğeri açıyor.
398187
Turuncu zincir çiçeğim üzeri tomurcuk dolu, diğer zincir çiçeklerimin çoğu kışın çok kötü oldu en dayanıklı bu çıktı.
398188
Gardenyam tomurcuklanmaya başladı.Bu bana şunu öğretti bazı çiçekleri kendi haline bırakacakmışsın demek ki.
Çünkü geçen sene bu saksıdaki gardenyam çiçek açsın diye neler yaptım ama değil çiçek açmak ölmekten zor kurtardım, bende kışın bahçede bir köşeye kendi haline bıraktım ne bakım ne ilgi hiç birşey görmedi. Sularken bir baktım üzeri tomurcuk dolu.
398189
398190
Kırmızı kohleriam
398191
Sevgili yeşillimin önceki sene gönderdiği mum çiçeklerim, havalar ısınınca balkondaki yerlerini aldılar.
(Sevgili yeşillim biliyorum uzun zamandır torunlarından haber bekliyordun biraz geç oldu kusura bakma...:()
398252
398253
398255
398257
398258
Adalet Yağcı
01-05-2013, 19:00
Sevgili smiy, güzellerini podyuma çıkarmışsın :)
Sardunyalarına bayıldım, ben bütün ceylanları iki yıl önce kaybettim, kış koruması yapmama rağmen dayanamadılar yine de.
Ellerine sağlık canım.
yeşillim
01-05-2013, 20:20
Sevgili smiy,
İçime doğmuş gibi bir ziyaret edeyim dedim sayfanızı :)
Tanımaya çalışıyorum, yazınızı okumamla beraber yüzümdeki tebessümü size borçlu olduğumu belirtmek isterim. Ellerinize sağlık.
Adalet Ablacım benim senin diye birşey yok, sardunyalar seninde sayılır bir bakmışsın yavruları yayla havası almak için seni bulmuşlar.:p
En kısa sürede senin için çelikler alınacak merak etme.
Sevgili yeşillim, ziyaretin, güzel sözlerin ve beni bu güzelliklere kavuşturduğun için teşekkür ederim.
çok güzeller, çok çok güzeller, sardunyalarınıza bayıldım doğrusu. bakımında nelere dikkat ediyorsunuz?
Sevgili hüzün, güzel sözlerinle hoşgeldin.
Sardunyalar benim çocukluğumun çiçekleri evimizden hiç eksik olmadılar tabii o zamanlar bu kadar çok çeşit yoktu.Şimdi nerede değişik bir çeşit görsem dayanamıyorum alıyorum. İnan çok özel bir bakım uygulamıyorum benim en vefakar çiçeklerim onlar, sanırım benim onları sevdiğim gibi onlarda beni seviyorlar.
Onlara yaptığım bakım sadece kışın biraz daha korunaklı bir yere almak ve kış sonunda saksılarını değiştirmek.Saksı toprağı olarakta bahçe toprağı,torf, dere kumu ve gübre karışımını kullanıyorum.
Birde iklim olarak sardunyalar için en uygun yerde yaşıyorum bunun da etkisi büyük.
Güllerin yağmur sonrası güzelliklerine doyulmuyor...
404593
404594
404595
Kartopum,
404596
Mis kokulu karanfilim,
404597
Bu küpeliyi serada görünce dayanamadım aldım, çiçekleri o kadar iri ve muhteşemdi ki karşı koyamadım.
Ne yazık ki birkaç hafta sonra oda diğer küpelilerle birlikte yayla yolcusu olacak, çünkü buranın sıcaklıklarında ne yaparsam yapayım yaşatamıyorum.
Onun için üç ay kadar yaylada kalıyorlar, ancak haftasonları bu güzellikleri seyredebiliyorum.
404598
Çiçekleri o kadar büyük ki dayanamadım ölçtüm...:o
404600
404601
404602
Bununda çiçekleri iri ama diğeri kadar değil.
404599
Küpelilerle devam...
404603
404604
Güzel orkidem...
404605
404606
Mine çiçeklerim ekilmeyi bekliyorlar.
404608
Çiçek,
kitap ve
kahve keyfi... :rolleyes:
405564
Sevgili smiy sizle ve güzel kızınızla tanıştığıma çok sevindim.. :)
Çiçek, kahve ve kitap keyfinde kalmışsınız..
Kaldığınız yerden devam etseniz ne iyi olur!.. :)
Şu an çiçekleriniz ne durumda, Kontes hanım nasıl, uslandı mı?
Sevgiler.. Yeniden görüşmek dileğiyle.. :)
Sevgili Jakin bizde seninle tanıştığımıza çok memnun olduk.
Sayenizde uzun zamandır ihmal ettiğim sayfam canlandı, ne yazık ki hayat koşuşturması yüzünden bayağı uzak kaldım.Fırsat buldukça bitkilerden haberler vermeye çalışacağım.
Kontes hanım aynı huylu huyundan vazgeçmiyor ama önceki haline göre biraz daha uslu, kızdığımı bildiği için bitkilerime fazla bulaşmıyor.
Umarım en kısa sürede yeniden görüşürüz. Sevgilerle...
Adalet Yağcı
13-06-2016, 21:13
Sevgili smiy, şu orkidenin hikayesini dinlemek istiyorum, şahane olmuş, bayıldım...
Nereden aldın, nasıl bakıyorsun da bu kadar gelişti, neler uyguluyorsun, bunları merak ediyorum..
sevgihoca
13-06-2016, 21:43
Güzel bir sayfaymış,bence de devam etmeli.Kontes'in resmiyle başlayabilirsiniz.Sevgiler.
Sevgili smiy, şu orkidenin hikayesini dinlemek istiyorum, şahane olmuş, bayıldım...
Nereden aldın, nasıl bakıyorsun da bu kadar gelişti, neler uyguluyorsun, bunları merak ediyorum..
Sevgili Adalet Yağcı o orkide yi koçtaştan almıştım, bakımında özel birşey yapmadım diğer orkideler gibi suyuna ve ışığına dikkat ettim o kadar. Ama geçen sene tatili biraz uzatınca ne yazık ki kaybettim.
Sevgili Smiy Gelin Teli ile İpek'den söz ettin ya bu sabah içim açıldı. Onu hep özlüyorum. Teşekkürler.
Sevgili smiy,
Şu son eklediğiniz fotoğraf her şeyi özetliyor. Harika bir ortam oluşturmuşsunuz. Çöpe atılmak üzere olan çiçekliği değerlendirmeniz de çok iyi olmuş. Bol çiçekli günler dilerim :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.