View Full Version : İntibah / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: Konya, Ilgın
Bahçenin büyüklüğü: 400 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Normal
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 7a
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? 10 yıldır bakımsız ve inşaat artıklarıyla doluydu.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 1 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır yardım almadım
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Resimler aşağıda
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? sebze ve meyve
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Macera yeni başlıyor :)
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
2 kiraz, 2 armut, 4 elma, 3 erik, 2 vişne, 2 üzüm, 1 şekerpare, 1 ayva, 1 badem, 1 dut, 1 böğürtlen, 2 ceviz,
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? goji beri
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Hayır
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Kuyu var
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Damlama sistemi
Toprak özellikleri Kireçli ve kumlu
Kompost yapıyor musunuz? Evet
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? Evet. Bahçe düzenini bir türlü oluşturamadım eski ağaçlardan dolayı.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Yapmaya çalışıyorum.
Bahçeniz organik mi?Evet
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Çiftlik gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?damlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Konut alanı
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Ağaç dikmeden yağmur duasına çıkılmaz :)
Çilekler
Yeşillikler
Vişne
Kiraz
sonbahar ve kıştan kareler
Resimlerin devamı gelecek :)
Aşağıdaki otuda roka diye ekmiştim farklı bir yeşillik çıktı ne olduğunu da bilemedim. Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. İşe yaramazsa temizleyip aralarında kalan roka ve dereotlarını kurtarayım :)
mandalinci
28-05-2012, 06:27
Hoşgeldiniz,
Sizi bol ürün bekliyor gibi, kolay gelsin.
redsonia
28-05-2012, 10:41
sayın intibah sayfanız hayırlı olsun... bol ürünler dilerim...:))
rokalar müthiş görünüyor. Ben saksıya ekmiştim. Manavdan aldıklarım kadar büyük olmadı her biri baş parmaktan fazla büyütemedim. rokanın da cinsi mi var ?
Hoşbulduk
İyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar. 10 yıl aradan sonra benim için iyi bir geri dönüşüm oldu. İstanbul'da iken yeşilliklere ancak uzaktan bakabiliyordum.
Çiçeklerde yavaş yavaş büyüyor açtıkları zaman paylaşmayı düşünüyorum.
rokalar müthiş görünüyor. Ben saksıya ekmiştim. Manavdan aldıklarım kadar büyük olmadı her biri baş parmaktan fazla büyütemedim. rokanın da cinsi mi var ?
Eda hanım bende çözemedim rokamıdır yoksa başka bir yeşillik midir? Aralarında geleneksel rokalardan çıkmış ama daha önce böyle bir çeşit görmedim.
Bahçeniz ve bahçe sahifeniz hayırlı olsun....Hoş geldiniz...Meyva ağaçlarınız harika görünüyorlar....Roka resimlerini ben kara lahanaya benzettim....Eğerki sert ve kalınca yapraklı ise kara lahana olabilir....Bol ürünlü bir yaz mevsimi dilerim...Selamlar Konya ya.....:))
Teşekkür ederim Bahçeler prensesi Berrin hanım :) Rokanın değişik bir çeşidi zennedersem kara lahana değil de.. Kara lahanayı yeni diktik.
Selamlar şehirlerin incisi İstanbul'a...
Bahçeniz şimdiden yüz güldürüyor, hayırlı olsun. Sorduğunuz bitkiyi tereye bezettim.
teşekkürler sayın Kiraz. Yok tere değil de bir tür salata bitkisi sanırım.
Bahçemden yeni resimler. Sebzelerin çiçekleri açtı. Bazıları dökülmeye başladı.
Patetesler
Biberler
Salatalıklar
Domatesler
Kabaklar
Marullar
Ceviz ağacı ( Ceviz ince kabukludur elinizle zorlanmadan kabuğunu kırabilirsiniz.)
Kiraz ağacı (Kirazlar küçük oluyor türünü bilmiyorum)
Vişne ağacı
Böğürtlen ( Bu sene diktim çiçek açmak üzere)
tekomusti
17-06-2012, 07:55
hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun
hoşbulduk teşekkür ederim
Hoşgeldiniz
Sayfanız haayırlı olsun
Bol ürünler almanızı dilerim.
hoşbulduk
teşekkür ederim
Ektiğim onlarca çeşit çiçekten çok fazla yeryüzüne çıkan olmadı :)
birkaç papatya, kır çiçekleri ve eskiden kalan zambaklar bahçenin en ıssız köşesinde böğürtlenle birlikte ....
Salatalıkların ve kabakların tadına baktık :)
Domateslerimiz dökülmeye başladı.
Fırında kabakta bahçe farkını ve lezzetini gördük.
Fırında kabak tarifi Sayın Sarin'in isteği üzerine
Malzemeler:
1 kilo kabak
2 baş soğan
4 tane domates
4 tane sivri biber
1 kase yoğurt üzeri için
arzuya göre dere otu ve kırmızı pul biber ve 3 kaşık sıvıyağ .
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanır,ince ,ince dilimlenir,Domates,soğan,biber doğranır,tuz ilave edilerek harmanlanır,fırın tepsisine konur.
Önceden ısıtılmış fırında arada bir hafif karıştırarak 45dk pişirilir,tabaklara alınır ,üzerine yoğurt,kokusu rahatsız etmezse yoğurta sarımsak koyabilirsiniz,yoğurtun üzerine dereotu ve kırmızı pul biber serperek servis yapılır,Afiyet olsun
Fırında kabak nefis görünüyor, tarifini alsak :)
masallah masallah/hepsi hersey cok guzel/eline emeyine saglik/cok beyendim.
Sayın Sarin tarifi ilgili mesaja ekliyorum :)
Sayın Türkan beğeniniz için teşekkürler.
Sayın Sarin tarifi ilgili mesaja ekliyorum :)
Teşekkür ederim aldım tarifi.
Patlıcanlar, lahanalar, fasülyeler, pırasalar, biberler coşuyor
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun.....
Teşekkür ederim sayın alcen
Hayırlı olsun.
Siz daha vişneleri toplamadınız mı?
Güler hanım mesajınızı yeni gördüm çok teşekkür ederim. Vişneleri biraz geç topladım. Toplaması gerçekten çok eziyetliydi ama kış gelince buna değdiğini anladım :)
Cymbelina
28-01-2013, 01:34
Sayın intibah, sayfanız gözümden kaçmış sanırım:) Ne güzel bahçeniz ve yetiştirdikleriniz, hepsine maaşallah. Sağlıklı huzurlu günler dilerim bahçenizde:)
Bir de son resimdekiler de hoşuma gitti, isimlerini sorabilir miyim şayet biliyorsanız?
teşekkür ederim sayın Cymbelina
Çiçekleri zengardenden karışık kır çiçekleri paketi olarak aldım.47 çeşit çiçekten çıkanlar sadece bunlar.
Seviyor sevmiyor papatya, sarı papatya, clarkia, silene, yer açelyası...
Orhan Özbilgiç
28-01-2013, 19:41
Gerçekten özellikle meyveleriniz gözalıcı. Yıllarca, ağız tadıyla yersiniz inşallah.
Bu arada bahçeniz hayırlı olsun.
Elma Kurdu
28-01-2013, 21:29
Sayın intibah, sayfanız gözümden kaçmış sanırım:) Ne güzel bahçeniz ve yetiştirdikleriniz, hepsine maaşallah. Sağlıklı huzurlu günler dilerim bahçenizde:)
Bir de son resimdekiler de hoşuma gitti, isimlerini sorabilir miyim şayet biliyorsanız?
O sarıların adına biz "aşı mergüz" diyoruz. Bir de onların katlıları oluyor. :)
Bilimsel adını falan bulursam yazarım size :D
Sayın intibah, hoş geldiniz. Bol çiçekli bir bahçe diliyorum.:p
Gerçekten özellikle meyveleriniz gözalıcı. Yıllarca, ağız tadıyla yersiniz inşallah.
Bu arada bahçeniz hayırlı olsun.
Sayfama hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim.
O sarıların adına biz "aşı mergüz" diyoruz. Bir de onların katlıları oluyor. :)
Bilimsel adını falan bulursam yazarım size :D
sevginin toprağa yansıdığı yerdir bahçe :)
Haklısınız sayın bayçalı sevgi olmadan olmuyor...
Sayın intibah, hoş geldiniz. Bol çiçekli bir bahçe diliyorum.:p
Hoşbulduk sayın dalya35. Madem bol çiçekli bir bahçe diliyorsunuz o zaman çiçek tohumlarını ve soğanları benimle paylaşırsınız:D
Selam verdik borçlu çıktık!
Şaka, şaka:p istediğiniz tohum olsun. Becerebilirseniz yollarım tabiiki:rolleyes:
Ben de şaka yaptım. Ama fazlalıklar varsa da hayır demem;)
Hem göze, hem de damağa hitap bahçenizle hoş geldiniz.
Elma Kurdu
29-01-2013, 19:14
Bu arada birden yazmışım hiç selam vermeden. :)
Geç de olsa...
Selamlaaar :) Bahçeniz çok hoş ve çok güzel gerçekten. Maşallah, nazar değmesin. :)
Hem göze, hem de damağa hitap bahçenizle hoş geldiniz.
Teşekkürler hoşbulduk sayın perimar
Bu arada birden yazmışım hiç selam vermeden. :)
Geç de olsa...
Selamlaaar :) Bahçeniz çok hoş ve çok güzel gerçekten. Maşallah, nazar değmesin. :) Ve son olarak da baharda bizim buradan da kargo gidiyormuş sizin oraya :dilli:
Selamlar... teşekkür ederim 15 yıldan sonra ilk tecrübemi yaşadım. İkinci yıl daha da geliştirmeyi düşünüyorum. Türkiye'nin dört bir yanından tohumlar geliyor sağolsun arkadaşlar... Bende bol miktarda marul ve yaz kabağı tohumu aldım. Paylaşmanın keyfini en kısa zamanda yaşamak istiyorum...
Elma Kurdu
29-01-2013, 20:51
Selamlar... teşekkür ederim 15 yıldan sonra ilk tecrübemi yaşadım. İkinci yıl daha da geliştirmeyi düşünüyorum. Türkiye'nin dört bir yanından tohumlar geliyor sağolsun arkadaşlar... Bende bol miktarda marul ve yaz kabağı tohumu aldım. Paylaşmanın keyfini en kısa zamanda yaşamak istiyorum...
Yalnız ben çiçek tohumları, çeliklerini falan kast ettim. :) Ben pek anlamıyorum sebze işinden o işleri annem yapıyo :)
Sebze meyvenin yanında çiçeklerle de uğraşıyorum. Değişik çiçek tohumları her zaman kabülümdür elimdekileri de paylaşmaya hazırım her zaman;)
Elma Kurdu
29-01-2013, 21:20
Sebze meyvenin yanında çiçeklerle de uğraşıyorum. Değişik çiçek tohumları her zaman kabülümdür elimdekileri de paylaşmaya hazırım her zaman;)
Anlaştık o zaman ;)
dilek aydemir
01-02-2013, 12:36
bahçeniz hayırlı olsun sayın intibah, epey ara vermişsiniz sayfayada, ama artık ayrılmayında bizde o bilgilerden faydalanalım.
Sayın dilek aydemir teşekkür ederim. Buralardayım faydalı olabilecek herşeyi kendimi geliştirdikçe eklemeye çalışacağım.
Maşallahınız var Sn. intibah. Meyveleriniz iştah açıcı, yemekten kesilenleri sizin bahçeye transfer ederiz hem bol oksijen hem de iştah açıcı meyveleri yedikleri zaman bir şeyleri kalmaz. Elinize sağlık güzel günlerde oturun bahçenizde. ;)
Sn. Intibah; bahçeniz ve yetiştirdikleriniz çok güzel olmuş. Heleki vişneler çok lezzetli gözüküyorlar. Vişne zamanı yardıma gelebilirim:D ama çokta yerim.
Bol verimli, bol çiçekli günler dilerim.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Sevgli Meslektaşım,Hemşerim intibah,
Bahçende gezindim,çok güzel.Meyveler.sebzeler harika..
Hayırlı olsun.
Sağlıklı,mutlu günler dilerim.
Selam ve sevgiler..
gülenyüz
08-02-2013, 19:39
Sn intibah,merhabalar.bol çiçekli bahçe dileğiyle hoş geldiniz...Sevgi ve Saygılar
zencefil cicegi
08-02-2013, 23:14
Sayin intibah,merhaba.
Sayfanizdaki fotograflari yutkuna,yutkuna seyrettim :D
cok sanslisiniz,meyva agaclariniz cok güzel.
Bahceniz bereketli olsun insallah.
saygilar...
Hatice Tarhan
09-02-2013, 00:01
Sayın İntibah bahçeniz özellikle de meyve ağaçlarınız çok bakımlı ve verimli Maşallah.Bende bahçemi yaza böyle yeşertip canlandırabilirmiyim acaba.Ellerinize yüreğinize sağlık......
Maşallahınız var Sn. intibah. Meyveleriniz iştah açıcı, yemekten kesilenleri sizin bahçeye transfer ederiz hem bol oksijen hem de iştah açıcı meyveleri yedikleri zaman bir şeyleri kalmaz. Elinize sağlık güzel günlerde oturun bahçenizde. ;)
Teşekkür ederim sayın h_dogan. Bahçemizin yine 3 tarafında bahçe var. Dolayısıyla kuş sesleri eksik olmuyor.
Sn. Intibah; bahçeniz ve yetiştirdikleriniz çok güzel olmuş. Heleki vişneler çok lezzetli gözüküyorlar. Vişne zamanı yardıma gelebilirim:D ama çokta yerim.
Bol verimli, bol çiçekli günler dilerim.
Sağlıcakla ve hoşçakalın.:p
Teşekkür ederim Sevgi hanım. Vişneleri toplaması zahmetli bütün mahalleye yetecek kadar var :) İsteyen gelip toplayabilir :)
Sevgli Meslektaşım,Hemşerim intibah,
Bahçende gezindim,çok güzel.Meyveler.sebzeler harika..
Hayırlı olsun.
Sağlıklı,mutlu günler dilerim.
Selam ve sevgiler..
Sağolun hemşerim hoşgeldiniz. Selamlar...
Sayin intibah,merhaba.
Sayfanizdaki fotograflari yutkuna,yutkuna seyrettim :D
cok sanslisiniz,meyva agaclariniz cok güzel.
Bahceniz bereketli olsun insallah.
saygilar...
Teşekkürler sayın zencefil çiçeği.
Hoşgeldiniz bahçeme :)
Sayın İntibah bahçeniz özellikle de meyve ağaçlarınız çok bakımlı ve verimli Maşallah.Bende bahçemi yaza böyle yeşertip canlandırabilirmiyim acaba.Ellerinize yüreğinize sağlık......
Hoşgeldiniz sayın Hatice Tarhan. ****** de bahçenizi birkaç ayda yeşertebilirsiniz. Ben 10 seneden sonra büyük bir heyecanla başladım. İlk zamanlar biraz zorlandım. Zamanla biraz daha düzenlemeye yoğunlaşıp daha derli toplu bir bahçe peyzajı oluşturmayı hedefliyorum.
Yeni sezona ısınma turları :)
Yaz gelse de taze taze toplasak yine :rolleyes:
Evet 2013'ün çiçekleri gelsin :)
Bahçede hazırlıklar sürerken
Spagetti kabaklar
yürek domates
minyatür domates
şeftali kokulu domates
çeri domates
çikolata domates
salçalık domatesler
salatalıklar
fasülyeler
Zinyalar kendini göstermeye başladı
domates biber patlıcan patates soğan
Meyvelerimiz olgunlaşıyor
bahçedeki ürünleri bir bir değerlendiriyoruz :)
kıymalı spagetti kabak
salatalık turşusu
vişne suyu
domatesler nihayet ermeye başladı
sırayla
çikolata domates
armut domates kırmızı
Kokulu şeftali domates
minyatür bezelye domates
armut domates sarı
Bol bereketli ve çicekli bahçe...Sıhhatle tüketin inşallah...
Bol bereketli ve çicekli bahçe...Sıhhatle tüketin inşallah...
teşekkürler herşey bir nefes sıhhat için...
Yeni çiçekler
Mor Salkım
Lale
Pembe Gül
Gazanya
Kadife Çiçekleri
2014 çiçekleri-2
Hüsnüyusuf
...............
...............
Zambak
Ortanca
2-3. sıradaki çiçekleri pazardan aldım eve geldim adlarını unuttum:)
Ortancayı gölgeye diktim. Güneşe dayanamıyormuş. Bakalım Konya kışına dayanabilecek mi?
2014 çiçekleri - 3
Pembe gül- çok güzel kokusu var
Ateş çiçeği
Papatyalar
..............pazardan aldım adını unuttum :)
Hüsnüyusuf tek
2014 çiçekleri - 4
Zengarden'den aldığım soğanlar
Yıldız çiçekleri
Glayörler
Galalar
Zinyalar
Sundavilla
Açmalarını merakla bekliyorum. Yıldız çiçekleri futbol topu büyüklüğünde açacakmış bakalım almadım. Galalar çok yavaş büyüyor. Acaba iklime mi uyum sağlayamadı.
Yeşillikler olmadan olmaz
Herşey çok güzel sayın İntibah elinize, yüreğinize sağlık bizede bu güzeliklerin içinde huzur içinde oturun ve huzur içinde tüketi demek kaldı.
teşekkürler dilek hanım darısı başınıza
Bahçeden genel görünüm - 2014
Yıldız çiçeği
Kuzgun kılıcı
Kirli hanım
Sarı şeker :)
Domatesler kızarmaya başladı. Bu senenin domatesleri 30 a yakın çeşit :)
Muson Ormanlarından genel görünüm :)
2016 da kiraz, dut, erik ve ahududu bolluğu yaşandı.
İki yıl aradan sonra bahçeye hoşgeldik :)
Bu yıl ağaçlar mı dolu sadece, toprak üstünde bir şey yok mu?
Hoşgeldiniz.
Bu yıl hastam olduğu için toprak üstü biraz zayıf. Geç dikim yaptım. Gelişimi pek sağlıklı olmadı. Yine de tadımlık birşeyler çıkar.
2017 sezonunu yıldız çiçekleriyle açalım.
birgecelikgelin
23-07-2017, 18:06
Sayın intibah yıldız çiçeklerinz çok güzeel ben birkaç sene ektim ama yapraklarında külenme oldu vazgeçtim sizler bir ilaçlama yaptınızmı beni bilgilendirirseni,z memnun olurum Saygılarımla .
Sayın birgecelikgelin, salatalıklar için aldığım külleme ilacını kullandım külleme başladıktan sonra bakalım fayda edecek mi? Geçen sene kar yağana kadar açmıştı.
Nette yaptığım araştırmada karbonat, sirke ve arapsabunu karışımı tavsiye ediliyor külleme için. Denenebilir.
Çiçeksiz olmuyor.
Sebzeler yetişinceye kadar çiçeklerle devam :)
Yıldız çiçeği(dahlia), Melek borazanı(datura), zakkum, kirli hanım(zinya), akşam sefası (emin değilim :)
bilenyum
23-11-2022, 18:00
Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam eğer etkinlikte bilenyum domates tohumu paylaşmıştım. Yetiştirebildiyseniz dönüt verir misiniz?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.