View Full Version : dilek78 / balkon
herkeze merhaba sizlere bu sene başladıgım sebze ve çiçeklerimi tanıştıracagım umarım sıkılmadan beni sebzelerimi ve çiçeklerimi izlemeye devam edersiniz buyrun balkonum seyirlerinizde ;)
çengelköy salatalıklarım:)
salkım domatesim
çeri domateslerim
zavallı maydonozlarım tohumun hepsını devırırsen sonuç bu oluyor olsun hayata tutunacaklar e kımın maydonozları:D
tazecik soğanlarım nanelerim benim:p
bunlarda gerçek antakya biberlerim kardeşimin arkadaşı sağolsun fide halınde yolladı bize
dereotu ve terem birde biberiyem
annemın pazardan aldıgım taze kekikği tutar diye ekti sadece biri tuttu gibi geliyor bana :D
acı biberim çiçek açtı
ve biberlerin fideleniyor ama bunlar tatlı:(
Sayfaniz hayirli olsun.
Balkonda sebze yetistirmek de ayri bir zevk.İkinci bir balkonum olsa,ben de onu sebzeye ayiracagim ileride.Ya da pencere onundeki bosluklardan da baslayabilirim.:) Balkonum su an ciceklerin istilasina ugramis durumda...Uyelerden birisi,kullanici adini su an hatirlamiyorum kendisinden ozur dilerim,pazardan aldigi koklu sebzeleri ekip buyuttugunu soylemisti.Cok hos bir oneri,ozellikle semizotu icin denenebilir diye dusunuyorum.Aldiklarimizin tumu koklu geliyor.:)
Sayfaniz hayirli olsun.
Balkonda sebze yetistirmek de ayri bir zevk.İkinci bir balkonum olsa,ben de onu sebzeye ayiracagim ileride.Ya da pencere onundeki bosluklardan da baslayabilirim.:) Balkonum su an ciceklerin istilasina ugramis durumda...Uyelerden birisi,kullanici adini su an hatirlamiyorum kendisinden ozur dilerim,pazardan aldigi koklu sebzeleri ekip buyuttugunu soylemisti.Cok hos bir oneri,ozellikle semizotu icin denenebilir diye dusunuyorum.Aldiklarimizin tumu koklu geliyor.:)
teşekkur ederim ınşallah ıstedıgınız olur ama sizinde çiçekleriniz varmış:( benım balkon aslında biraz teras gibi buyuk buyuzden çiçekte var sebzede (karınca ve sinekte)köklü olan herşeyi dikmek lazım bence annem sebzede kök buldukça topraga sıkıştıracak nerdeyse:D
hanımelim ve ortancam
aşadaki resimler gibi olurmuu
ortancamın rengini böyle istiyorum nasıl yaparım? gerçi bu ortanca degil ama rengi süper eğer olmasada diger resimdeki ortanca gibide olsa kafi:D
Limon Servi ve çavuş üzümü asmam
gürcan_keskin
27-05-2012, 15:19
Sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz birbirinden güzel.Gerçekten saksıda sebze yetiştirmek çok zevkli.Zamanla meyvelerin çıkmaya başladığını görünce insan dahada hoşnut oluyor.Tabi hoşnut olmaktan ziyade bitkilerle vakit geçirmek dahada bir başka oluyor.
Saygılar.
Sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz birbirinden güzel.Gerçekten saksıda sebze yetiştirmek çok zevkli.Zamanla meyvelerin çıkmaya başladığını görünce insan dahada hoşnut oluyor.Tabi hoşnut olmaktan ziyade bitkilerle vakit geçirmek dahada bir başka oluyor.
Saygılar.
teşekkur ederim beyenmenıze sevındım ilk kez sebze yetiştirdim gerçekten farklı bir duygu bu işten eve gelince ilk iş onları izlemek tabi bide hafta sonu huzur bu işte:)
Sayın dilek78 öncelikle sayfanız hayırlı olsun, sebzeleriniz gayet güzel, saksıda sebze türü yetiştirmek biraz zor olmalı. İlerleyen zaman içerisinde sebze türleriniz artacak sanırım :) Ellerinize emeğinize sağlık, saygılar efendim...
Sayın dilek78 öncelikle sayfanız hayırlı olsun, sebzeleriniz gayet güzel, saksıda sebze türü yetiştirmek biraz zor olmalı. İlerleyen zaman içerisinde sebze türleriniz artacak sanırım :) Ellerinize emeğinize sağlık, saygılar efendim...
teşekkur ederim bendende size saygılar sayın yaylacı galiba artabilir bende öyle hissediyorum görenler şimdiden abarttın diyor ama keyfi başka yetiştirmek ve allahın bize en buyuk lutfunu izlemek (bana kalsa fasulye bile yetiştirirdim malum annem abartma dedi:D)
serkan_istanbul
27-05-2012, 21:58
Sayfanız hayırlı olsun. Bazı saksılarda toprak az artı uzun saksı derin deilse o kadar biber çok gelecek. Sevgiler kolay gelsin.
Asya Ceylan
28-05-2012, 08:18
sayfanız hayırlı olsun
redsonia
28-05-2012, 10:38
sayın dilek78 sayfanız hayırlı olsun... sebzeleriniz harika görünüyor...:)) ortancanız için toprağınız asitliyse pembeleştirmek için ya kireç serpin ya da güvercin, tavuk gübresi dökün.Çok koyu pembe-kırmızı tonlar için bir kova suya biraz sirke ilave edin… bol hasatlar ve rengarenk bir yaz diliyorum size ellerinize sağlık...:))
Sayın dilek78 tek kelimeyle bayıldım hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık domateslerin sonucunu bekliyorum :)
mühendis57
28-05-2012, 13:10
Merhaba sayfanız hayırlı olsun.
Sebze fideleriniz ve çiçekleriniz gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Salata yapmak için tek eksik marul kalmış sanırım :) marul da ekerseniz malzemeler tamam.Kolay gelsin...
Merhaba sayfanız hayırlı olsun.
Sebze fideleriniz ve çiçekleriniz gayet sağlıklı ve güzel görünüyorlar.Salata yapmak için tek eksik marul kalmış sanırım :) marul da ekerseniz malzemeler tamam.Kolay gelsin...
teşşekür ederim marul kaldı araştırayım onuda dusundum ama olmadı evet ben salata delısıyım malzemeden çalmış oldum dimi:D
sayın dilek78 sayfanız hayırlı olsun... sebzeleriniz harika görünüyor...:)) ortancanız için toprağınız asitliyse pembeleştirmek için ya kireç serpin ya da güvercin, tavuk gübresi dökün.Çok koyu pembe-kırmızı tonlar için bir kova suya biraz sirke ilave edin… bol hasatlar ve rengarenk bir yaz diliyorum size ellerinize sağlık...:))
teşekkurler (koyu pembe -sirkeli su) sirke bir kovaya 1 çay bardağı olsa olurmu her sulamadamı sirkeli su olacak bide tomurcuklanıncamı sirkeli su karışımı dokeyım şimdidenmi başlayayım ?
mühendis57
28-05-2012, 19:29
teşşekür ederim marul kaldı araştırayım onuda dusundum ama olmadı evet ben salata delısıyım malzemeden çalmış oldum dimi:D
Yani biraz çalmışsınız sanki malzemeden :) çin marulu,kırmızı akdeniz marulu yapabilirsiniz ya da ıceberg. Ama ben çin marulu ya da ıceberg diyorum yakışır bahçenize kolaylıklar dilerim...
mühendis57
28-05-2012, 19:38
Bence bunlar süper olur Bahçenize ya da balkonunuza mı desek :)
Bence bunlar süper olur Bahçenize ya da balkonunuza mı desek :)
şimdi oldu dikmeye gerek kalmadı :) haklısınız ben araştırıyorum onlarda balkonda yerini alsın almak isteyip alamadığım çok şey var ama salatanın olmazsa olmazı olmadan olmaz (tekerleme gibi oldu:D) hatırlattıgınız için tekrar teşekkur ederim;)
Sevgili dilek78, balkonunuz çok bakımlı, düzenli görünüyor.
Salatalıklarınıza maşallah çok beğendim.
redsonia
28-05-2012, 22:18
sevgili dilek78 ben göz kararı koyuyorum ve onbeş günde bir yapıyorum, açıkçası bu tarifi ben de bir yerlerden okudum bu sene denemeye başladım benim ortancalar daha tomurcuk olmadı...
sevgili dilek78 ben göz kararı koyuyorum ve onbeş günde bir yapıyorum, açıkçası bu tarifi ben de bir yerlerden okudum bu sene denemeye başladım benim ortancalar daha tomurcuk olmadı...
bende aynen deniyorum ozaman renklerini açınca paylaşırız sayın redsonia inşallah sağlıklı olurlar:)
redsonia
28-05-2012, 23:27
inşallah istediğimiz renkte açarlar... sirkeli suda benim bitkilere henüz bir şey olmadı...:))
Cemil B.
29-05-2012, 12:31
Sayfanız Hayırlı Olsun
Sebzelere bayıldım , maşallah diyorum , bol çeşit var ..
Sayfanız Hayırlı Olsun
Sebzelere bayıldım , maşallah diyorum , bol çeşit var ..
teşekkurler inşallah sağlıklı buyurler çeşit olacak zamanla balkon bahçe olacak :)
Cemil B.
30-05-2012, 10:28
teşekkurler inşallah sağlıklı buyurler çeşit olacak zamanla balkon bahçe olacak :)
;inşallah imşallah , bende ufaktan baslamıstım, balkonda secenekler her gun cogaldı.
Sayın dilek78,onca çiçek arasında acaba ben de mi biraz sebze eksem. Gerci bir Domates fidesi, bir Çilek fidesi, Ahududu ve Böğürtlen var, geçen gün birazda maydonoz ekmiştim. Sizin sebzeleri, sayın mühendis57'nin eklediği marul çeşitlerini görünce düşünüyorum, iyi fikir, terasımın bir köşesini sebzeye ayıracağım :) Geç mi kaldım yoksa?
Sayın dilek78,onca çiçek arasında acaba ben de mi biraz sebze eksem. Gerci bir Domates fidesi, bir Çilek fidesi, Ahududu ve Böğürtlen var, geçen gün birazda maydonoz ekmiştim. Sizin sebzeleri, sayın mühendis57'nin eklediği marul çeşitlerini görünce düşünüyorum, iyi fikir, terasımın bir köşesini sebzeye ayıracağım :) Geç mi kaldım yoksa?
terasınızda sebze bölümü ayırın başka birşey onları izlemek bile yetiyor :)ben nisan sonu gibi tohumları ektim ona bile geç kalmışsın dediler ama bilmiyorum bilen birine danışmak lazım maydonoz demeyin bana engeç onun tohumu cıkıyor seneye ocakta tohumu toprakla buluşturacagım:rolleyes:
Cemil B.
05-06-2012, 16:32
maydonoz , roka , dereotu bunlar kestikce cogalıyorlar , bence seviyorsanız ekin , gec dediginiz 1-1,5 ay sonra hasat etmeye baslarsınız
herkeze selam yenı çiçekler ve tohumdan sebzelerımle hafta sonu sızlerle olucam yıne ışı abarttım ve aklımda olacagına balkonumda evımde olsun dedıgım herşeyle takıpte kalın;)
Sevgili dilek78 iadei ziyarete geldim, sayfamda paylaştığın güzel sözlerin için teşekkürler,
hafta sonunu bekliyoruz, takipteyiz merak etme...
smiy teşekkur ederım hoşgeldin sefalar verdın canımm
merhabalar yeni kardeşlerıyle ve eskı kızlarımla huzurlarınızdayız:p
anneme aldıgım menekşeyerını sevdıı :D
buda eskı menekşemız mor rengı var ama şuan buyuyor;)
nihayet edındımm okadar aradımkı meğer bizim semtte vitrınde bana bakarmış çiçekciden:D
orkidelerim kauçuğum paşa kılıçım ve barış çiçeğim diğerlerıyle huzurdaa:D
işyerinden sevgili semoşumun hedıyesııı çoştuda çoştuuu:p
çitlenbik çiçeklerini açmadan yarısını kuruttu:(
1- resim kırılan yasemının dalı suda canlı
2 resim toprağa diktıgım malesef yaprakları tutmadıgın habercısı galıba:(
1sene öncede böyleydi hala böyle ne ölüyor nede büyüyor hatayı nerde yaptım kendılerı sarmaşık olur ama nerdeeee koca seneyı devırdı hala aynıııı boyda pardonya tek yaprakta demelıydım:D
şimdilik bu kadar devamı var ama dışarda bıraz işim oldugunda kaçar durumdayım istanbul okadar sogukkı yagmur sabah saatlerınde kar yagmıstı ama ben sözumu tutmak için balkonda çekım yaptımm uşumedımm dondummmmm :) goruşmek üzereeeee
nihayet edındımm okadar aradımkı meğer bizim semtte vitrınde bana bakarmış çiçekciden:D
Fotoğraftaki parıltılar flaşlı çekimden mi kaynaklanıyor ? Sanki üzerine spreyle sim sıkılmış gibi, çok süslü bir sukulent :)
Fotoğraftaki parıltılar flaşlı çekimden mi kaynaklanıyor ? Sanki üzerine spreyle sim sıkılmış gibi, çok süslü bir sukulent :)
canım beyazlar bıldıgın uzere boya bende sordum zararı olurmu diye olmaz dedı ıçıme sınmedı peçeteyle sıldım boya cıkınca gercektende kendı sımlı gıbı allahım onu suslemıs sımlemıs guzellıgıne guzellık katmış
hava çok soğudu kar atıştırıyo ve benım sebze tohumlarım dışarda ne yapsam eve alsammı almasammı bılemedım şu kesınkı toprak sogudu :(
açelya tohumlarım evın içinde sevınırken iki üç tane cıktı derken bugunku hallerı nedenını almadım ışık var suda neden boyleler benım açelyam olmuyacakmı:(
birazda balkonda gezelım :)
küpelımı geçen sene edındım nazardanmı bılmem ama bol çıçeklı küpe solup gıdıyordu her balkona cıkan hayran hayran bakıyordu nazar olabılır dıye dusunuyorum :D vallahı nazlı dedılerya aynı gardenya gıbı ıkınızın nazıyla ugrasamam dedım ılgılendıgım gardenyan oldu küpelımıde balkonda koca kışı gecırttım durum bu bazen nazlanmayı bırakıyorlar öldü sanıyordumm aslında
buda fazla nazıyla ugraştığım gardenyam halına bakın ne yaptıysam olmadı bu kadar kaldı tenekeye bıle ektım demır eksıklıgı olmasın yakında kalsıyum verıcem balık yağı falandı dusunun artık bırtek bunları yapmadım:D
bu ıkı çubuk nemı dıyorsunuz:confused:
bunlar eve gelen gullerdı rengı yavruagzı beyaz degısık geldı kokusu yok ama annemde tvde ızlemıs patatese saplanınca tutarmıs kesın dıye bende yaptım bakalım tutacakmıı:p
ortancam canlandı limon servim buyuyorrr
işte dalı kıralan yasemınım gercı benım ıstedıgım yasemın turu degıl galıba buyuzden dalını kırdı :rolleyes: ben fularapyasemını buymus ıstedıgım onun ıstedım ama sıtede bılenler yıldız yasemın dedıler hayırlısı çiçegını ne zaman gorurumkı aceppp
ve karşınızda sarmasık gulum yenı aldım onu hemde cok severek kımse bırdal gul vermedı bende satın aldımm hemde sarmasıgından rengı suprız cunku satıcıda unutmus gecen seneden kalmıs 20tl verdım azmı cokmu bılmem ama benımle olsun ıstedımm ıste :p
hanımelımmm kendılerı ebrulıdır
kamelya hiç aklımda yoktu alınacak listesine eklemısım işte beyendıklerımı yazıp eleyorum ama bu kalmış ıyıkıde kalmıs renk yıne suprız satıcı 35tl dedı yasemını ve gulu alınca 10 tlye aldım ıyı yapmısım dımı artık kamelyam varrr
2resımdekı yapragımı çiçegımı anlamadım sızne dersınız:confused:
biberiyem hıç gelışmedı gecen sene annem dalından almıs hep boyle
lımonumda çekırdekten oda gecenseneden ama bukadar buyudu
pek anlamadım ama bunlarda lilyum olması lazım dersenız nıye kırmızı vallahı bende anlamadım:D
buda bodur gulum gecen sene örümcek saldırısı ve kuflenmeye maruz kadı bende budadımmm:p
taze soganlarım ama dıyerıne ne oldugunu bılmıyorum kendısı tohumdan adını yazmıstım ama dusmus bakılım kımmıs kendılerı zamanı var tanıtır kendını :D
ve karşınızda kardeşimin ellerıyle yaptıgı komşudan yosunları temın ederek ama dızaynı kendı yaptıgı bonsai saksısı ama ortada bonsaı adayı bıle yok onuda son zamanlarda bonsaı merakı sardıı hadı halırlısı;)
alibaba9 çalışmasından esınlendı teşekkurler alibaba9 fıkır oldu bızede
şimdilik bukadar sebze tohumlarımı soguktan kaybetmezsem onlarla yıne huzurlarınızda olacagız
canım gulum bu sabah işe gıderken gordum akşamı sizle paylaşmak ıstedım 1tane ama olsun bu bıle yeter demekkı yerını sevdı 3 haftadır nerdeyse bızle bızım kadar oda sevmıs bızı baksanıza acmaya karar vermıs :)
yaprakları yenı çıktıgındanmı boyle?
380065
Forumda aktif olmanıza rağmen bir senedir paylasımda bulunmamışsınız, neden?
Baharla birlikte yeniden fotoğraflayında son hallerini görelim çiçeklerinlzin:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.