View Full Version : Maviş / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : İçel-Mezitli
Bahçenin büyüklüğü : 200 m²
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Güneş, yağış güzel, mevsimine göre de rüzgârlı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 10a
Bahçenin türü: Dört mevsim. Sebze,Meyve ağaçları.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Şehirden 4-5 km yukarıda 420 metrekare parsel say üzerinde önceki sahibi sarı çorak toprak döktürmüş Müstakil ev yaptık ve inşaat halinde
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: Aşağı yukarı altı yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Her iki soruya da cevabım hayır.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş plânı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok
Bakımı nasıl yapılıyor?: Annem, babam ve ben uğraşıyoruz. Bellemeyi ve ilaçlamayı babam yapar. Toprağın düzenlemesini sadır işini ben yaparım. Dikme işini ve bitkiyi bakımını anem ve ben yaparız.
Bahçede bulunan ek alanlar: Sebze ve ağaçlar var.
Bahçe için hayaliniz, idealiniz var mı?: Şimdiki hali iyi. İlerde belki değiştirebilirim.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi(ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler):
3 tane zeytin, 1 tane ceviz, 2 tane hurma
Asma talvarlarım var. (Kıbrıs üzümü, Çekirdeksiz üzümü,Yalova üzümü,
Aşılı böğürtlen, Bodur muz,
Malta eriği (yeni dünya)
Dut ağacım var yarısı ahududu diğer yarısı beyaz dut.
Çilek,Pepino (ağaç kavunu),Nane
İki tane kaysı ( Erkenci. Şekerpare)
İkitane şeftali
Bir tane incir ağacı
Mevsimlik: Baharda domates,salatalık,biber çeşitleri
Sonbaharda: Marul, karnıbahar, brokoli, soğan, ıspanak, tere, gibi ekiyoruz.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Saksı bitkileri:Benim Afrika Menekşesi, Aloe Vera, Zircir çiçeği, paşa kılıcı gibi Anemin küpelisi, cam güzelleri, Geyik boynuzu, Gelin damat (begonya cinsi bir çiçek)gibi.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Ailemiz için, satış gibi bir olayımız yok.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Şebeke suyu. Komşunun borusundan aldığımız sulama suyu var.
Su tasarrufu içi neler yapıyorsunuz: Bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda su kullanıyoruz. Fazla su yine toprak tarafından emiliyor.
Toprak özellikleri: Parsel say olduğundan önceki sahibi sarı toprak döktürmüş. Biz o toprağı temizledik yerine kırmızı toprak getirdik.Kaliteli bir toprak yapısı yok, o yüzden yanık hayvan gübresi kullanarak ıslah etmeye çalışıyoruz. Ve tekrar yeni toprak ekliyoruz.
Kompost yapıyor musunuz?: Deneme yapmayı Düşünüyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Hem de pek çok.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler: müstakil ev yapıp, istediğim pek çok bitkiye sahip olmak ve sebze dikmek. Değişik çiçek ve bitikler yetiştirmek istiyorum.
Ayrıca tavuk besliyorum. Sayısını bilmiyorum.50´de fazla.
298476
Salatalık seram
298461
redsonia
21-05-2012, 14:25
sayın maviş2 sayfanız hayırlı olsun...:))
Salatalık seram.
298484
Salatalık çiçeği.
298485
Annemin ve benim zincir çiçekleri. Latince tam ismi Rhipsalidopsis gaertneri schlumbergera .
298490
Çiçekleri geçmeye başlamış.
298491
Kısa paşa kılıcım.
298496
Adalet Yağcı
21-05-2012, 15:21
Bahçe başlığın hayırlı olsun sevgili maviş2, başlığa uygun açıklamaları da yazmışsın, çok güzel, tebrik ediyorum.
Bitkilerinin devamını merakla bekleyeceğim, görebildiklerim çok sağlıklı, ellerine sağlık.
Sevgili maviş2 bahçen hayırlı olsun.
Salatalıkların ve civcivlerin çok güzel umarım istediğin gibi büyüyüp gelişirler.Zincir çiçeğine de bayıldım çok güzel açmış.
Sevgiler...
drhegeli
21-05-2012, 17:54
Sn maviş2 sayfanız hayırlı uğurlu olsun...
Not : Tohumlar için gönderdiğiniz adresiniz eksik. Özelinize yazdım ama sanırım görmediniz.
ciceksever70
21-05-2012, 18:16
Bahce sayfaniz hayirli olsun. Ne güzel dikmissiniz sebzeleri dizi dizi. Simdiden afiyet olsun.
Bu sıra bellendi. Düzenlenecek. Yanmış havan gübresi koyulacak torbada domatesler dikilecek, sulanacak. Etrafındaki otları temizlenecek.
298632
Kümesin üstüne asma ekmiştik ama asma yaprak çıkardığında tavuklar asma çıkar bütün filizleri yer. Bu yüzden talvarın altından kafes teli çektik.
298637
Üzümler piriç kadar olmuşlar.
298638
Ben üç gün önce iki renkli paşa kılıcı satın aldım.
Annem ben paşa kılıcını saksını değiştirip, ayıracağız.
Annem benim ustamdır. :D:D Ben toprağı hazırlıyorum.
298653
298654
298655
298657
Şimdi üç saksımız var.
298658
İki renkli paşa kılıcının üç yaprağını diktim sonuç ne olacak? Ya düz renkli olacak,**** iki renkli olacak. Zamanla göreceğiz.
298679
maviş2 ,Hoş geldiniz sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
İki tane kaysı ağacım var.
Erkenciler olmaya başlamış.
298738
298739
Şeker parenin olmasına daha var.
298740
Bahçenizi çok beğendim. İnşallah bizde birgün bu taş binalardan kurtulup müstakil bir eve geçeriz.En çok istediğim şeylerden sanırım :)
Bir hafta sonra zincir çiçeklerimin hali.
299101
Yeni yaprak çıkarmaya başlamışlar.
299102
299103
Bodur muzlarım. Bu kış Üç gece üst üste don oldu muzlarımın hepsi kurudu.
Ama bahar gelince tekrar çıkmaya başladı. Yaşam devam ediyor.:):)
299106
299107
kolay gelsin güzel uğraşı bunlar, şevkiniz eksik olmasın
Domateslerim bu sene gelişimi çok güzel.
299112
299113
299114
Biberler toprağa dikilmeye hazırlanıyor.
Çitil torbaları doldurdum.
299117
Torbalar çitileri diktim. Büyümeye başladılar.
299118
Sayın attar teşekürler. :):)
Salatalık seramın son hali çok çabuk büyüyorlar.
299120
Cymbelina
22-05-2012, 20:15
Ellerinize sağlık, hepsine maaşallah. Civcivleriniz de tam mıncıklamalık:p çok sevimliler. Bizim de kılıç ve pek çok çiçeğimiz vardı, taşınırken verdik çoğunu. Güle güle büyütün hepsini.
Bu sene aneme yaylaya büyük torbalara domates ektim nasıl olur bilmiyorum?
Yayla zamanı büyük torbalar yaylaya gidecek.
299156
299157
Annemin çiçekleri annem hepsini dalldan dikti. Çiçeklerden birkaçı. Bende annemden öğreniyorum. Küpeli ve cam güzeli.
299177
299178
299179
299180
Tam görmek istediğim sayfalardan. bol sebzeli :) böyle sıra sıra ekilmiş sebze bahçelerini görünce mest oluyorum. Çok büyük bir haz benim için. Umarım ağız tadıyla yemek nasip olur.
Sevgili Maviş2,bahçen çok güzel olmuş.Sebze,meyve ve çiçekler çok sağlıklı görünüyorlar.Ellerinize,emeğinize sağlık.
Çileklerim kol atmış. İştahı yerinde.
299521
Sn maviş2 Çilekleriniz budanaçak olmuş.O kolları kesinizki meyveye enerji depolasın.Aksi halde çayır tarlasına döner.Bol bol yeşil yapraklı çilek seyredersiniz.
Çilekleri çoğaltmak istiyoruz. Sıcakta kurumasın diye babam üstüne talvar yapacak. Çilekler Mersin´in temmuz ve ağustos sıcağına dayanamayıp ölüyorlar. Çilekleri komşumuz vermişti. Gelecek sene yerini tam bulur. Ekim, kasım gibi daha düzeli dikeriz.
Bir tane dut ağacım var. Ben ahu dudu istedim, Anemde beyaz dut istedi.Bizde bir ağaca iki dut aşıladık. ilk önce ahu dudu oldu. Sonra beyaz dut olmaya başladı.:D:D:D:D
299983
299984
299985
Devsekoya
24-05-2012, 15:00
Merhaba maviş2 her şeye bayıldım açıkçası ,orman endüstri müh. okuyorum ben ve bu tür şeyler çok ilgimi çekiyor inşallah benimde minik bir bahçem olur :)
Sevgili maviş2, bahçe başlığınızı yeni farkettim ve dolaşmak istedim.
Hayırlı olsun.
Zincir çiçeği, tabirini ilk defa duyuyorum, herhalde yerel adı. Ben kaktüs ve sukulentlerle fazla ilgilenmediğim için tam emin olmamakla beraber bunun adı Yılbaşı çiçeği, paskalya da olabilir. Sanırım Paskalyanın yaprak yapısı biraz daha yuvarlak oluyor.
Bahçenizi bir çok arkadaşımız gezmiş, merak ediyorum neden biri çıkıp da bu çiçeğin adı şudur diye yazmadı?
Güzel ürünler almanızı ve sağlıkla tadını çıkarmanızı dilerim.
Yazacağız her şeyi tek başlık altında yazmayın, bazılarını forumun ilgili bölümünde yazmanız daha doğru olur. mesajların bir bölümünü taşıdım.
Civcivlerim (http://www.agaclar.net/forum/kanatlilar/27559.htm)
Sayın maviş2, başlığınız hayırlı olsun. Bitkiler denince aklına ilk kaktüs ve sukulentler gelen biri olduğumdan paskalya kaktüsünüzün güzelliğine takılıp kaldım. Ben de teyzemin dediği gibi bu çiçeğe zincir çiçeği dendiğini duymamıştım.
Genelde yaprak yapılarından ötürü paskalyalar ve yılbaşı çiçekleri sıklıkla karıştırıyoruz. Hangisi nedir diye ben de bir ara merak salıp araştırmıştım. Paskalyaların yaprakları oval ve çıkıntısız oluyor. Çiçekleri de yıldız şeklinde ve bu şekilde ayırt etmek daha kolay diye öğrenmiştim. Ne kadar da güzel ve dolu dolu çiçeklenmiş sizinkisi. Paşakılıcınız da aynı şekilde dikkat çekici. Annenizin ve sizin ellerinize sağlık. Sevgiler...
Teşekkür ederim selenn'im. Dediğim gibi pek ilgi olmayınca hangisi doğru bilemedim. Sana ulaşamayınca da zenfree'yi aradım ama o da dışarıda olduğu için göremedi ve cevap alamamıştım.
Bilen arkadaşlar bahçeyi dolaşırken yazsalar ne iyi olacak.
Ben bu isimleri bilmiyorum. Ben kendimi bildim bileli bu çiçeğin ismi zincir çiçeği. Anem Altmış küsür yaşında küçüklüğünden beri çiçek sevgisi var. Bu çiçek rahmetli dedemin çiçeğiydi ondan gelmiştir.:):):)
:)Anneme sordum yılbaşı çiçeğinin yaprakları küçük, benim zincir çiçeğinin yaprakları kalın ve büyük yapraklı zincir çiçeği geçen sene mayısta ve ağustosta çiçek aştı. Anem küçük yapraklı zincir çiçeğine yılbaşı çiçeği ve paskalya çiçeği isimlerini biliyor. Ama büyük yapraklı zincir çiçeğinin tam ismini bilmiyorum dedi.:)
Dediğim gibi ben daha evvel zincir çiçeği olarak isimlendirildiğini bilmiyordum, belki de yerel adıdır. Paskalya ya da zincir olarak adlandırabilirsiniz tabi ki ama bu bitkinin latince adı Rhipsalidopsis gaertneri yani benim bildiğim kadarı ile bir sukulent olan, kalın, bünyesinde su ihtiva eden oval yapraklı yani kenarları sivri olmayan Paskalya Kaktüsüdür. Her ne kadar kaktüs denmişse de kaktüs değil sukulenttir.
Sanırım sizin bitkiniz ile buradaki (http://www.flickr.com/photos/44485167@N03/5140948825/)bitki oldukça benzer.
Bu bilgiyi zincir olarak isimlendirmeyin diye yazmadım ama ilgilenenler olursa, edinmek isteyenler olursa zincir çiçeği diye arama yapıldığında bir bilgiye ulaşamazlar diye yazdım. Sevgiler.
Çok teşekürler. selenn Hanım.:):)
Civcivlerim için teşekürler Malina hanım.:):):):)
Bu çiçek annemin çiçeği Biz burda gelin damat diyoruz. Ben araştırdım begonya ailesinden olduğunu biliyorum. Bu çiçeği annem çok sever, önceleri diktiğinde bir türlü tuturamadı, ama şimdi toprağını buldu ve dikti maşallah gidişatı iyi toprağıda açık sarı toprak ve yanmış havan gübresi. Açık sarı toprakta kolay kolay bitki yetişmez, çorak, verimsiz ve su tutmaz toprak. Ben bu toprakta ne ağaç, nede sebze yetiştiremedim. Ama gelin-damat sevdi.
302239
Salatalığım gidişatı iyi gibi bu günler havası hastalık havası. Babam ilaçlamaya başladı. Ama babamın ilaçladığı pek faydası olmadı gibime geldi.
305418
Bana yardım edermisiniz bu hasatalığın adı nedir?
305419
Bu gün bahçemde kaçak misafir gelmiş. Aldım kovaya koydum bahçemdem çok uzak biryere bıraktım. Ben ona biçerdöver diyorum. Yeşiliklerimi ve sebzemi talan eediyor.
305420
Bir gün sabah kaltık annem salatalık toplayım dedi. Seraya baktı ki tüm salatıkları toplamışlar çok üzüldüm.:(:(:( Baba bir alarm aldı. Şimdi rahatız. Lamba yandımı dotttttttttttttt diye bir sesle etrafı inletiyor. Sabahları sesini kapatıyoruz. Akşamları açıyoruz.
305421
İki gündür biberle uğraşıyorum. Biz biberi tohumdan çitile, çitildeyken çitil torbalarına dikip, Bir süre sonra toprağa indiriyoruz. Tohumlarını geçen senenin mahsulden. Biberler karışık. Dolma, çarliston, salçalık biber gibi. Yerin belleme işini babam yaptı. Bu sene el arabasıyla toprak taşıdım. Tavuk gübresi, siyah kök geliştirici gübre.
Çitilleri çitil torbasına dikiyorum. Çitil dikim için kaselerde var. Küçük olduğu için torba tercih ediyorum. Çitilin kökü, gövdesi ve yaprakları iyi gelişiyor.
308663
Çitileri torbalara dikeli beş gün oldu.
308664
Biber çitillerin dikileceği yeri düzenledim.
308665
Çitillerin 25. günü.
308666
Maşallah durumları iyi.:D:D Çitilleri geç dikmemin sebebi bu ay çok sıcak küçük diksem kökleri iyi gelişmediğinden dolayı öğlen sıcağına dayanamayıp kuruyor.:(
308667
Dikime devam.
308675
Çitilleri torbalaardan çıkar. Sıraya diz.
308676
Üstünü toprakla kapat.
308677
308678
Ve can suyunu veriyorum.
308679
Adalet Yağcı
14-06-2012, 18:54
Sevgili maviş, çok güzel anlatıyor ve fotoğraflıyorsun, ellerine sağlık.
Ben ve bir çok arkadaşımız senden pek çok şey öğreneceğiz belli.
Demek salatalıkları çaldılar, ben bu insanları anlayamıyorum, kendi evinde bile güvende değil insanlar.
Ha banka soymuş ha da bahçeye girip talan etmiş, benim için ikisi de aynı.
Polise bildirsen basit diye ilgilenmezler bile.
Alarm iyi düşünce, dilerim bir daha başınıza gelmez.
Gelin-Damat maşallah. Annemin nazlı çiçeği.:D:D
308690
Balkondaki mavişim açtı. Maviş benim en çok sevdiğim çiçeklerden birisi.
308810
Bahçedeki pencerenin önündeki açmaya başlamış.
308811
Beyaz mavişim açmaya hazırlanıyor.
308812
Balkondaki saksının içine salatlık tohumu düşmüş. Biz kıyamadık anem salatalık burda büyüsün dedi. Üstüne toprak ekledik keyfi yerinde.:D:D
308815
308816
Kaysının bir biterken biri başlıyor.
Erkenci kaysının son meyvesi.
308817
Şeker parenin ilk meyvesi.
308818
Yerli salatalık.
308819
Biricik kadife çiçecğim.
308823
Balkondaki çiçeklerim.İpek çiçeği. Her sene tohumdan dikerim.
312777
312778
Bu bitkinin tam ismini bilmiyorum ama yaprakları çok güzel. Kavçuğun bir çeşiti olduğunu biliyorum.
312784
Benim aleo veramdan bir kaçı. Benim biricik bebişlerim.:D:D Yavrular çok küçüktü iki küçük yapraktı. Şimdi iştahları yerinde maşallah :D:D İlk zamanlar güneşe koydum yaprakları kahverengi oldu, hemen gölgeye koyunca keyifleri yerine geldi..:D Küçüklerin bazılarında yavru bile var.
312806
312807
312808
Biz burda bu çiçeğe ev yap çiçeği diyoruz. Ama tam ismini bilmiyorum. Ama sukulent olduğunu biliyorum. Çiçeğim tavana ulaştı.
312857
312858
İki renkli kılıcım üç tane yavurusu oldu.
312862
Bu yaprakların nasıl olacağı çok merak ediyorum. Ya iki renkli olacak **** normal kılıçlarım olacak.
312863
Biz burda geyik bonuzu diyoruz. İki saksım var. Yaprakları küçücük ama dalları kalem gibi.
312866
Ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel. Sizin onları, onların da sizi sevdiği belli. Hele hele tavana kadar uzamış olan bitkinize maşallah. Her şey gönlünüzce olsun.
Doğayla Barış
27-06-2012, 22:59
Sevgili Maviş hoş geldin, iyi ki geldin :p
Senden ve bahçenden öğreneceğim çok şey var. Civcivlere bayıldım, ben de kümes yapmak istiyorum, bizim bahçedeki minik civciv, tavuk sandığımız bıcırık horoz çıktı şimdi komşunun tavuklarını kovalıyor ;) artık ona bir yuva kurmanın zamanı geldi :p civciv sayfanı takip ediyorum.
Sebzelerin süper, çiçeklerin harika. Gelin damat çiçeğini çok severim, Çocukluğumda annemin en sevdiği çiçekti ve ona şeker lale derdi. Artık ikisi de yok. :(
Mavişlerin muhteşem. Ev yapan ağacın maşallah, ona süt ağacı diyorlar, benim de kocaman olmuştu ama maalesef don yüzünden kaybettim.
Çok keyifli bir bahçe elinize kolunuza sağlık. Bir salatalık koparabilir miyim.;)
Sevgilerimle.
Biberlerimin gelişimi çok iyi boyları uzadı ,çatalanmaya başladı ve çiçek açmaya başladı. Başında iki tane biberi var. Havalar çok sıcak, birde üstüne öylen güneşi geliyor. Daha çok sıcak olunca çok dikkatli olmam gerekiyor. Fidelerimden ölen yok. :D:D
314729
314730
314731
Tekrar bir sandık biber toprağa dikeceğim. İleri gerili güzel olur.Torbaya dikeli on gün oldu.
314732
Muzlarımın iştahları yerinde Maşallah :D yanmış hayvan gübresi ve bol su her gün suluyorum.
314733
314734
cok begendim.masallah hepsi saglikli gorunuyor.eline emeyine saglik.insallah cok verimli bir yil olur.
Sevgili Maviş2, çok güzel bir bahçen var, özellikle biberlerine ve onları ekme biçimine bayıldım. Bol bol ürün alırsın umarım:)
Kaysı ağaçlarımın erkencisi budandı.
314784
Şeker parenin meyvesi.
314785
314786
incirim meyvesi bayağı büyümüş. Olgunlaşmasına daha çok var. Kışın babam incir ağacını budamıştı. Ama yazın maşallah yeni dallar çıkardı.
314800
314801
Salatalık seram durumu şimdilik iyi daha ne kadar dayanacak acaba?:D:D gün aşırı su istiyor.
314813
Asmalarımdaki üzümler bayağı büyüdü yalova üzümüm olgunlaşmaya başladı.
Yalova üzümü
314814
Çekirdeksiz üzüm
314815
Kıbrıs üzümü
314816
314817
Adalet Yağcı
03-07-2012, 19:47
Sevgili maviş2;
maşallah, gençliğinin de vermiş olduğu güçle benim başa çıkabileceğimden on kat fazlasıyla baş ediyorsun.
Üzümlerin, biberlerin ve tüm diğerleri almış başını gidiyor, bereketli olsun.
Bir gün sabah kaltık annem salatalık toplayım dedi. Seraya baktı ki tüm salatıkları toplamışlar çok üzüldüm.:(:(:( Baba bir alarm aldı. Şimdi rahatız. Lamba yandımı dotttttttttttttt diye bir sesle etrafı inletiyor. Sabahları sesini kapatıyoruz. Akşamları açıyoruz.
Şaşırdım valla.
Biri gelip de benim bahçemden iznim olmadan böyle bir şey yapsa ne yapardım diye düşündüm. Ne kadar çok kızardım.
Salatalıklarınız, kayısılarınız ne güzel olmuş. Üzümleriniz de bayağı gelişmiş, bizimkiler daha saçma gibi ufacık.
Biz, tek tük biber toplamaya başladık, darısı başınıza.
Her şey çok güzel bahçenizde, ellerinize sağlık.
Şeftali ağacımın meyvesi olmaya başlamış.
315254
Mavişlerim küçüklüğümden beri benimle olan mavişlerim. :D:DMavi maviş çiçekleri biterken, beyaz mavişlerim ise daha yeni açmaya başladı.
315255
315256
Domateslerim
En çok sevdiğim sabahları bahçeden taze domates ve salatalık toplamak kahvaltıda yemek.
315257
315258
315259
315260
Karanfilim sökmeye kıyamadım dallarını budadım çok yaşlı olunca gövdesi kalınlaşmış.Ben karafilimi böyle seviyorum.
315263
Teşekür ederim Güler hanım ben annemden ve sizlerden öğrendiklerimi uyguluyorum ve öğreneceğim daha çok bilgi var.
Adalet hanım teşekür ederim. Bir torbaya denemek amaçlı iki kök maviş diktim malesef kurudular. :(Yani her çiçek mevsiminde oluyor.
Teşekürler Türkan Hanım, Peyyide hanım Eskiden çitil olarak dikerdim yarıısı kururdu. Torbalı dikeli hiç kurumuyor. :D:DBirde yazı atlatırsak çok güzel olur.
Sevgili maviş2,önce bir maşallah diyeyim,meyveler,sebzeler,çiçekler hepsi birbirinden güzel.Bende çocuklarımı bahçeli bir evde büyütmeyi çok isterdim,çok şanslısınız...:)Bereketiniz eksik olmasın sevgiler.
Sayın Maviş2, tüm bahçenizi büyük bir keyifle gezdim. Sanırım bitkilerin bakımı için çok zaman ayırmak zorundasınız, o kadar bitkinin bakımı zor. Sebzeler, meyveler ve çiçekler hepsi çok güzel ellerinize sağlık. Seradaki alarm işi iyi fikir, benim seram olsaydı ve birileri sebzelerimi çalsaydı inanın sabaha kadar nöbet tutar hırsızı gördüğüm anda da ne varsa fırlatırdım ona :) Sebze ve meyvelerinizi afiyetle yiyin, saygılar efendim...
Berçin hanım bu dileğiniz olmasını kalpden diliyorum.:) Bende sizin çiçeklerinizi çok sevdim. Bende apartmanda kirada oturuyordum. Annem ben apartmanda oturmam dedi; Bizde parsel aldık ev yaptırıyoruz. Evimiz inşaat halinde. Toprak benim hayatım. :):D:DTopraktan geldik toprağa gideceğiz. Zamanı geldiğinde. Bahçemi gezdiğiniz için teşekür ederiml.
Sayın Yaylacı bahçemi gezdiniz için teşekür ederim. :)Evet çok zamanımı alıyor. Zor ama onlara bakmaktan zevk alıyorum.:):D Alarm takmak zorunda kaldık. Hırsızı bir türlü yakalayamadım.:( Yakalasada baş edemiyorum polisde umusamıyor altı üstü bir sebze diyor. Şikayet etsende çözüm bulamıyorsun. Sadece üzüldüğün kalıyorsun. Ama şimdi rahatız. Geceleyin biri bahçenin sınırına geldilermi Dottttttttttttttttttt. diye etrafı inletiyor.:D:D Hırsız hemen kaçıyor. Böylece bahçemi savunyorum.
Doğayla Barış
08-07-2012, 16:31
Sevgili maviş her şey yine çok güzel:)
Sana bir sorum var, ip ucu istiyorum. hani çocukluğumdan beri benimle dediğin mavişler var ya , bu işin sırrı ne :confused:
Sevgili jineopun bana gönderdiği mavişi onca özen ve ihtimama rağmen kaybettim. O kadar derin yas tutmuşum ki bir gün eşim iki saksı mavişle dönünce bayram ettim. Pazarda domates alırken tezgahta sarkan yeşil yeşil yapraklı bir şey görmüş, satıcıya sorduğunda maviş deyince ikisini de kapıp getirmiş çok mutlu oldum tabi ki. Sonra maviş maviş kocaman çiçekler açtı. Akşam üzeri 5 den sonra güneş alıyor, her gün suluyorum. Şimdi aşırı sıcaklardan çok keyifsiz.
Sen nasıl bakıyorsun tatlım, ip ucu lütfen :(
Sevgili Doğal Barış bahçemi gezdiğiniz için teşekür ederim. Bu çiçekler esas annem dikti taaaa ben çocukken :D:DSize nasıl baktığımı anlatayım. Bu sene iki uzun saksıya annem ve ben Mart ayının ortalarında yenesini diktip yeniledik. Ben toprakları hazırladım anem yanımda dikkti. Birer ölçü Yanmış hayvan gübresi ve kırmızı toprak.Benimki sabah güneşi alıyor. 10 saatlerine kadar güneş alıyor. Pencerinin önü balkon altıda meltem yeli hafiften esiyor. iki veya üç günde bir suluyorum. Balkondakide aynı sabah güneşini alıyor. Bizmkilerinin saksılar çok büyük değil. Bu sene mayıs ayıda ve haziran ayında dikimeyi denedim olmadı kurudular. Mart ayı oluncunca tekrar deniyeciğim. Anem şu an yaylada yarın sabah gelir başka ipucları varsa ona sorarım. O benim ustam.:):D:D:D
Anneme sordum fazla su vermiştir. Ondan diyor. Çok su verilmeyecek saksıda su göllenmeyecek diyor.
Her şey çok güzel. meraklı ve çalışkan olduğunuz belli oluyor
Bahçeyi ançak bu gün gezebildim
Havalar sıçak ve bahçede iş çok
İyi çalışmalar
Teşekürler Ahmeter. Sizede iyi çalışmalar.
TaşevliBahçe
10-07-2012, 21:15
Muzlarımın iştahları yerinde Maşallah :D yanmış hayvan gübresi ve bol su her gün suluyorum.
314733
314734
Sn . maviş2 ,
bahçenizde her şey çok hoş .
keyfini sürmeniz dileğiyle .
Bende bahçeye muz ağacı diktim , bizim yörede kesinlikle meyve tutumu olmaz diyorlar. Siz hergün sulama yaptığınız yazmışsınız , ben her gün bahçeye gidemiyorum. Her gün sulamak gereklimi ?..
Geçen yıl hazırlamış olduğum sıcak kompostla gübreleme yaptım.Gübreyi sık vermek gerekirmi?
Ayrıca dikkat edilmesi gereken husus varmıdır.?
saygılar ...
falcon00
10-07-2012, 22:18
sayın maviş2
Bahçenizi bu akşam ziyaret ettim, inanın çok memnun kaldım.
Maaşallah. Ellerinize, kollarınıza sağlık, hepside olumlu, çok güzeller.
salatalıklarınızdaki kurumaları sormuşsunuz,
Bu yapraklarına su değmesinden olabilir. Su değirmemeye dikkat edin.
Bir bitkinin rengini sararmış gördüm sanki,
Eğer öyleyse, toprakta demir sülfat eksiği olabilir diyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.
Falcon0 - Metin
Sayın Taşevli Bahçe Muz tropik ve sulak yerde yetişen bitkidir. Benimki bodur muz ilk zamanda üç kök dikmiştik muzun buluduğu yer üç metre uzunluğunda muzun köküne 8 çuval yanmış havan gübresi koydum. Arada bir iştah gübresi (amonyak) verdim. Yazın çok sıcak her gün bol su ve muzlarıma duş aldırıyorum. Çok seviyorlar. Sabahleyin erken balkonadan baktığımda yapraklarının ucunda su damlıyor. Muz yağmurlu havayı çok sever. Muz bol su ve yanmıış hayvan gübresi (keçi ve koyun) çok sever. Sıcak kompost işe yarıyabilir. Ama ikisini birden karıştırn yanmış olması gerekir. Muzun gövdese tahta gibi katı değil yumşak bıçakla bile kesersin. Gövdesi %90 su bence. Muzun köküne plastik varil koyun damlayacak şekilde çok az delin siz gelene kadar su idare eder. Çiçek açıtğı zaman bol su veresen çiçeği çok açar ve çok muz tutar. Muz dona dayanıklı değil hemen ölüyor. Bu sene kışın üç gün üst üstüne don oldu. Gövdeleri ve yaprakları kurudu. Ama baharda yeniden yeni kökler çıktı. Bu kış gövdesini çuvalla saramayı düşünüyorum.
Salatalıklarım dayanmaya devam ediyor.
317219
Salatalığmın eski yaprakları kurumuş. Ama yeni sürgünleden salatalık vermeye devam ediyor.
317220
Biberlerimin son durumu maşallah iştahları yerinde.
317225
317226
317227
Bir iki meyve vermeye başladı.
317228
güldeste-
10-07-2012, 22:38
Salatalıklarım dayanmaya devam ediyor.
317219
Salatalığmın eski yaprakları kurumuş. Ama yeni sürgünleden salatalık vermeye devam ediyor.
317220
Bahçeniz harika :) özellikle salatalık ve seranız harika :) çok beğendim burada gördüğüm her şeyi emeğinize sağlık... büyükçe saksı içerisine iki salatalık fidesi de biz dikdik :( büyümeden çürüyorlar
Sayın Drhegeli´nin gönderdiği tohumlardan sadece adeniumlar küçük fidecik oldular. Plumeria malesef yapamadım :(:( gözüm gibi baktım ama olmadı. Adenium tombiş olmaya başladılar.
317232
İlk bebişim.
317233
Sayın Falcon00 bahçeme hoş geldiniz. Teşekürler:):):D
Bahçeme hoş geldiniz Güldeste-Hanım. Teşekürler.:):D
Sayın Drhegeli´nin gönderdiği tohumlardan sadece adeniumlar küçük fidecik oldular. Plumeria malesef yapamadım :(:( gözüm gibi baktım ama olmadı. Adenium tombiş olmaya başladılar.
317232
İlk bebişim.
317233
Benim Plumeria tohumlarından da yalnızca biri küçücük bir fide halinde şu anda. Adeniumlardansa fazlasıyla var. Demek hemen hemen aynı durumdayız :) İnan bende gözüm gibi bakıyorum umarım tek plumeriamdan olmam.
TaşevliBahçe
11-07-2012, 00:55
Sayın Taşevli Bahçe Muz tropik ve sulak yerde yetişen muzdur. Benimki bodur muz ilk zamanda üç kök dikmiştik muzun buluduğu yer üç metre uzunluğunda muzun köküne 8 çuval yanmış havan gübresi koydum. Arada bir iştah gübresi (amonyak) verdim. Yazın çok sıcak her gün bol su ve muzlarıma duş aldırıyorum. Çok seviyorlar. Sabahleyin erken balkonadan baktığımda yapraklarının ucunda su damlıyor. Muz yağmurlu havayı çok sever. Muz bol su ve yanmıış hayvan gübresi (keçi ve koyun) çok sever. Sıcak kompost işe yarıyabilir. Ama ikisini birden karıştırn yanmış olması gerekir. Muzun gövdese tahta gibi katı değil yumşak bıçakla bile kesersin. Gövdesi %90 su bence. Muzun köküne plastik varil koyun damlayacak şekilde çok az delin siz gelene kadar su idare eder. Çiçek açıtğı zaman bol su veresen çiçeği çok açar ve çok muz tutar. Muz dona dayanıklı değil hemen ölüyor. Bu sene kışın üç gün üst üstüne don oldu. Gövdeleri ve yaprakları kurudu. Ama baharda yeniden yeni kökler çıktı. Bu kış gövdesini çuvalla saramayı düşünüyorum.
Sn.maviş2 ,
vakit ayırıp sorularıma özverili cevaplarınız için teşekkür ederim..
Ben kışın muz ağaçlarım için sera yapmayı planlıyorum.
plastik varil güzel fikir , hemen uygulamaya geçiricem..
saygılar...
Allahtan Adana toplantısında kazandığım Plumeriam var. Benim biricik bebişim bebek gibi bakıyorum. Ama tohumdan çıkarak büyütmek isterim, kısmet olursa. Tohumdan büyütmenin keyfi bir başka.:):):D
317287
Mersin toplatısında gelen tohumda yetiştirdiğim küstüm çiçeğim. Daha yeni canlanmaya başladı. Birazdaha büyüsün saksıya dikeceğim. Saksısı hazır sabırsızlıkla bekliyorum.:):D:D
317293
Pembe afrika menekşem.
317314
Saksı güzelim.
317315
İpek çiçeklerim. Her sene tohumdan dikerim.
317321
317322
Kısa kılıçlarım onlarız asla olaman. Küçüklüğümden beri yanımda.:)
317323
Mersin toplatısında bir çelik almıştım, biraz büyüsün saksıya dikeceğim. Ama yaprakları çok güzel ve ismini bilmiyorum.:):D
317324
Zincir çiçeğim (paskalya çiçeği) tekrar tektük açmaya başladı.:):D:D
317346
317347
Sevgili maviş2,
Toplantılarımızda bahçen olduğunu öğrenmiştim ama bu kadar bereketli bir bahçe hayal etmemiştim.
Ne güzel bir üçlü olmuşsunuz ve ne güzel bir işbölümü yapmışsınız, emeğinize sağlık canım :)
İpek tohumlarından benim için de topla lütfen
İpek Kozası
11-07-2012, 15:50
Çok güzel bir bahçe olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgili Maki01 bütün çiçeklerin tohumları alırım. Bir uçtan almaya başladım. Bahçeme hoş geldiniz. Fındık nasıl? Benim için fındığı öp. Fındığı özledim.:):):D
Hoş geldiniz İpek kozası.:)
Sayın Taşevli Bahçe sera yapsanızda yine don vurur. Burda don zamanı serası olanlar bütün gece seranın içinde kömür sobası yakarlar. Serayı yapın muzun gövdesini iki kat çuval sarıp sağlam iple bağlayın muz meyvesi olursa çuvala geçirip iple bağlayın. O zaman don vurmayabilir. Birde donun şiddetine bağlı.
Adalet Yağcı
11-07-2012, 21:07
Sevgili maviş2;
Bahçene bitkilerine gösterdiğin sevgi ve özen için, bilgi içeren ayrıntılı açıklamaların için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Plumerianı iç ortamda tutuyorsun sanırım, dışarı çıkartırsan bitkin daha güçlü gelişir, belki çiçek bile açar, üç yaşından büyük çünkü.
Ben karar verdim, bundan sonra bahçeye dikeceğim tüm sebzeleri senden alacağım, o ne güzel salatalık, biber öyle.
En iyisi sen dikim zamanı benim bahçeye gel, birlikte tanzim edip dikim yapalım.
Ben de uygulamalı bir eğitim almış olurum böylece.
Her şey çok güzel, ellerine sağlık canım.
Canınız sağ olsun adalet hanım. Gelecek sene zamanı geldiğinde dikeriz.:):D:D Çok fazla tohum dikyoruz, fazlasını anem komşulara çitilerini dağıtıyor. Annem her zaman yedeğinin yedeği der. Bir çeşit tohumdan iki yere diker. Ağustosun 25´den sonra marul ve brokoli tohumlarını dikeceğim.:D:):D Kışa hazırlığını şimdiden planlıyorum.
Laleler
317566
Afrikada yaşamış bir prenses. Benim kara kızım.:):D
317567
Bu arada Eylül ya da Ekim'de Mersin-Adana ortak toplantısı düzenlememiz şart oldu. Fidelere göre tarih belirleyelim :))
Çok iyi fikir:D
Teşekür ederim Peyyide hanım.:D:):D
Domateslerim ve salatalığım az olsa meyvesini vermeye devam ediyor. Domateslerimde sıcağa dayanmaya devam ediyor.
319332
İncirimin ilk meyvesi.
319333
İpek çiçeklerim.:D:):)
319339
319340
Bu sabah biberlerime kontrol ederken biberlerimin meyvesinde özürler oluşmaya başlamış. Örnek aldım. Babamda yapraklardan örnek aldı, ve ziraatçiye gösterdi kalsiyum eksikliği olduğu söyledi. Halbuki ben o yerin toprağını değiştirmiştim. Her sene toprağını değiştiriyorum.
Biberlerim
320670
Asya Ceylan
23-07-2012, 14:34
İpek çiçeklerim.:D:):)
319339
319340
Bayıldım çok güzeller maşallah ;)
Adalet Yağcı
24-07-2012, 16:19
Sevgili maviş, ne cevherler varmış sende, bunların hepsini sen mi yaptın?
Senden öğrenmem gereken çok şey var.
Teşekür ederim Adalet Hanım düşüncem resim güzel sanatlar fakültesinde okumak isterim. Pes etmiş değilim düşüncemde ve isteğim hala devam ediyor. Hayatta tek hayalim ve düşüncem benim.:D:D:):)
TaşevliBahçe
24-07-2012, 17:22
Sayın Taşevli Bahçe sera yapsanızda yine don vurur. Burda don zamanı serası olanlar bütün gece seranın içinde kömür sobası yakarlar. Serayı yapın muzun gövdesini iki kat çuval sarıp sağlam iple bağlayın muz meyvesi olursa çuvala geçirip iple bağlayın. O zaman don vurmayabilir. Birde donun şiddetine bağlı.
Sn. maviş2 ,
Nasıl olduysa bu mesajınızı atlamışım. pardon...:(
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İnşallah çuval yöntemiyle sonuç alıcaz.
Evin kuytusunda kaldığı için kurtararız diye düşünüyorum..
saygılar...
Sayın Taşevli Bahçe Muzlarınız ne zaman ektiniz? Muzlarını çok güzel gözüküyor.Dibinin otlarını temizleyin. Kompost ve yanmış havan gübresi koyun ve sularken de iştah güresi haftada bir kez atılması gerekir. Ek olarak Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gübrelemesinin yapılması gereklidir. Muz gelişsin ve kalınlaşsın ki muz mevesini çok ve büyük versin. Muz sürekli dipde yavru verir. Muzlarınız tahminimce sonbahara Ekim kasım gibi Muz çiçeklerini gösterir gibime geliyor. O zamana kadar muzlarınıza iyi bakın gübresini iyi atınki gövdesi kalınlaşsın. Muzlarınızın daha ilerki zamanda fotograflarını yüklerseniz sevinirim. Paylaşımınız için teşekürler.
Sevgili Asya Veylan bahçeme hoş geldiniz.İpek çiçeklerini tohumdan annnem ve ben her sene dikeriz.
Oooo incirler bile olmuş.
Biberler bizde de iyi ama domateslerimiz daha kızarmadı, bekliyoruz.
İpek çiçekleriniz de rengarenk çok güzel görüntü vermişler,
Patlıcanlar pırıl pırıl, olsun komşuda pişer size de düşer. ;)
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.
TaşevliBahçe
24-07-2012, 22:21
Sayın Taşevli Bahçe Muzlarınız ne zaman ektiniz? Muzlarını çok güzel gözüküyor.Dibinin otlarını temizleyin. Kompost ve yanmış havan gübresi koyun ve sularken de iştah güresi haftada bir kez atılması gerekir. Ek olarak Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gübrelemesinin yapılması gereklidir. Muz gelişsin ve kalınlaşsın ki muz mevesini çok ve büyük versin. Muz sürekli dipde yavru verir. Muzlarınız tahminimce sonbahara Ekim kasım gibi Muz çiçeklerini gösterir gibime geliyor. O zamana kadar muzlarınıza iyi bakın gübresini iyi atınki gövdesi kalınlaşsın. Muzlarınızın daha ilerki zamanda fotograflarını yüklerseniz sevinirim. Paylaşımınız için teşekürler.
Sn.maviş2 ,
Muzları kış sonu bahar başlangıcı diktim . Dip otlarını sürekli temizlemeye çalışıyorum , muzları enginarların içine dikmiştim . Sanırım enginarları daha kenar bir yere taşımam gerek. Birlikte olmasında sıkıntı yoksa bırakayımmı?
Gübre olarak kendi hazırlamış olduğum sıcak komposttan veriyorum . Onun dışında gübre kullanmadım.
Fidanın birinin dibinde yavru oluşumu başlamış , bu çıkan yavruları ne yapalım ?
Bu yıl meyvesini görmek beni çok mutlu eder..
saygılar....
Asya Ceylan
25-07-2012, 09:15
Sevgili Asya Veylan bahçeme hoş geldiniz.İpek çiçeklerini tohumdan annnem ve ben her sene dikeriz.
Çok teşekkür ederim hoşbuldum ;)Sık sık gelicem :D
Peki geçen senedeki ipek çiçekleriniz sağlıklı kalabiliyor mu? Kışı atlatabiliyorlar mı yani? Her sene yeniden tohumdan ekmek bana göre zahmetli gibi geldi.Bir de tohumlarını yeni mi alıyorsunuz yoksa kendi tohumlarınımı topluyorsunuz çiçeğinizin? Çok gelişmişler maşallah ;) Bazen cansızlaşıyorlar onun sebebini bulamadım:(
Teşekür ederim Güler Hanım. Atlas çelikleri içinde çok teşekür ederim.
Sayın Taşevli Bahçe Muz yerini severse gelecek sene kökünden bir sürü yavrusu olur. Siz o yavruyu keserseniz gövdeye zarar vermiş olursunuz. Kesseniz bile aynı yerden tekrar çıkar. Enginarları başka bir yere dikin enginarlar çok büyüyecekler. Size neden yanmış hayvan gübresi ve sıcak kombost dememin sebebi muz yanmış sadırı ve bol su çok seviyor. Siz hortumun ucunu muzun dibine koyup açık bıraksanız muz asla ölmez. Mersin´de Erdemli ve Anamurda muz yetiştiricilği var sebebi oraların bataklık toprağı olması yani toprağın altı tümden su var. Muz meyve verdiğinde büyüp ağırlaşınca siz ona destek yapmanız lazım ki muz meyvesinin sapı kırılmasın. Meyve olgunlaştıktan sonra meyveyi kesersiniz geride gövdesi kalır. Gövdenin işi bitmiştir ve bıçakla kesersiniz. Geride kalan yeni sürgünler baya büyümüş olur. Siz ne çeşit muz dikniz? Çok çeşitli muzlar var. Benimki bodur muz. 1,5 metreye kadar uzuyor. Diyer muzlar 2 metreye kadar uzayanlar var.:):):D
TaşevliBahçe
25-07-2012, 14:42
Sn. maviş2 ,
Muzu enginarların içine dikmekle hata yaptık , bildiğim kadarıyla enginarlara bu aylarda su verilmemesi lazım . Muza ise tam tersi dediğiniz gibi çeşme açık bırakılsa bile olacak..
Muzun kenarından çıkan yavruyu ellemedim , Ana gövdeye göre çok daha yakışıklı duruyor, siz kesin bile deseydiniz , kesmesek olmazmı diyecektim.:D
Muz meyvesi büyüyünce alttan destek olun diyorsunuz ama bu bölgede muz yetiştiren herkes meyveyi çok küçük yapıp kuruduğunu söylüyor. İnşallah destek yapacak kadar meyve olur..
Meyvesi olmasa bile görüntüsü çok hoşuma gidiyor.Tabi meyve olursa havalara uçarım.:D
Ben muzun hangi cins olduğunu bilmiyorum ama , Bu muz fidanını Anamurdan bir arkadaşının getirdiğini biliyorum.
İlgi ve alakanıza teşekkürler , çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Esenlikler dilerim..
Sizin yaşadığınız yer akdeniz iklimi değilmi yoksa oralar daha soğuk mu? Bu sene siz benim dediklerimi uygulayın bakalım muzlarınız nasıl olacak? Bende çok merak ettim.:):):D
TaşevliBahçe
25-07-2012, 16:28
Önerileriniz doğrultusunda İnşallah dolgun ve lezzetli meyveler görürüz. Ben pek ümitli değilim ama pes etmek anlamına gelmesin bu . Gereken ne ise yapıcam , olmaz diyenlere inat hemde ..:D
Sevgili maviş, bahçeniz çok verimli ve bakımlı, afiyetle tüketiniz mahsüllerinizi, gönül rahatlığı ile sebze meyve yemek keyifli oluyordur, emeğinize sağlık. :)
İpek çiçeklerinize ve mavişlerinize bayıldım, çok güzeller. :eek: İpek çiçeği tohumlarınızı direk saksılara mı ektiniz, şaşırtmamı yaptınız? ;)
Sevgili Asya Ceylan ipek çiçeklerimi her sene tohumdan dikiyorum. Ben bu sene iki torba ipek çiçeği satın aldım ama zevk almadım. Tohumdan attıklarım biraz geç oldu ama renkleri canlı ve çok çeşitli renkleri oldu. Zahmetli demeyin tohumları baharla geniş ve yüksek olmayan bir kabın altını deler toprak koyar ve tohumları ekersiniz. Bir süre sonra minik minik çıkar. O an minikleri seyretmek çok zevkli oluyor.:):D:D 3-4 cm olunca saksılarınıza sık sık dikersiniz. bir haftada sonra çiçek açmaya başlarlar. Arada bir iştah gübresi koyar toprağı kuruyunca sularsın. :):):D:D Fazla susuz kalmasın dikkat.Bizim burda sonbahara kadar çiçek açar.
Hoş geldiniz Sudenur Hanım evet şaşırtmayı annemle beraber yaptık. İpek çiçeklerim şimdiden çatallanmaya başladı.:):D:D Aslında bulaşık detarjan bidonlarını uzunlamasına kestim altını deldim ve içindeki detarjan bitene kadar yıkadım birer ölçü kırmız toprak ve yanmış hayvan gübresi toprak harcını karıştırdım ve annemle bereber şaşırdık.
Kırmızı toprak Akdeniz'e özel sanırım, buralarda bulunmuyor. ;) Araba bagajında bir kaç boş çuval ve küçük kürek bulunduruyoruz her ihtimale karşı, gezip dolaştığımız yerlerde güzel toprak görürsek alırız diye düşünüyoruz ama her yer çorak, her yer ot. :D
Kıbrıs üzümü hafiften kızarmaya başlamış. Bu üzüm asmanın başında donlara kadar kalır. Ama kuş, arı, karınca yemezse. :mad::mad:
322626
Çekirdeksiz üzüm bir kaç güne toplanır.
322627
İncir ağacım. Maşallah Maşallah nazar deymesin.:D:D:) Bu sene ağacım tam büyüdü. Yoldan geçen ve komşularımız. Başından toplayıp yer. Zaten onlar için diktik.:D:D
322630
incir meyvesi
322631
Biberlerimin durumu iyi çatallanıyor ve kalınlaşıyor. Ve biber meyvesi vermeye başladı.
322632
Salçalık biberi.
322633
Sarı Sivri Biber.
322634
Salatalıklarım. Sıcağa daha dayanıyor. Günde üç- dört tane salatalık topluyorum. Salatalığımın alt yaprakları tamamen kurdu. Ucundan sürekli yeniliyor.
322635
Salatalık seramın naylonu yırtıldı. Yandan görünüşü.
322636
Salatalık mevesi.
322637
Salatalık tohumu. Her sene tohumu fazla alırız. Komşularımızdan mutlaka isteyen olur.
322638
Domateslerim yaprakları sıcaktan kurudu. Yavaş yavaş domateslerim geçmeye başladı. Daha azda olsa var. Şimdiden düşünüyorum. Domatesler çekilecek, kargıları temizlenip demet yapılıp dik bir şekilde konup yerleştirilcek, Karıklar bellenip yeni toprak eklenecek. Bende iş çok. Yavaş yavaş bahçemi kışa hazırlamayı planlıyorum.
322647
322648
On gün önce ikinci kez biber diktim. Babam el arabasıyla yeni toprak taşıdı. Bende biber çitilerini diktim.
322649
Aralarındaki tokmankanları (Semiz otu) toplamadım. Böreği çok güzel olur. :D:D
322650
Bodur muzlarım. Kışı kadar bir büyüseydi. Gövdesini çuvalla sarıp kalın iple bağlıyacağım don vurmasındiye. Bu kış sarmayı ihmal ettim bütün gövdelirini don vurdu. Ama baharda tekrar çıktı. Şimdi bebek gibi bakıyorum.:D:D:):)
322652
322653
322654
[QUOTE=maviş2;1004615]Bodur muzlarım. Kışı kadar bir büyüseydi. Gövdesini çuvalla sarıp kalın iple bağlıyacağım don vurmasındiye. Bu kış sarmayı ihmal ettim bütün gövdelirini don vurdu. Ama baharda tekrar çıktı. Şimdi bebek gibi bakıyorum.:D:D:):)
Büyük mağazalarda don vurmasın diye naylon çuvallar var.Onlarda bulupda kullanırsanız daha faydalı olur sanırım.
Hk50 Hoş geldiniz bahçeme öneriniz için teşekürler.:):):D
Kudret narım meyvesini vermeye başladı. Bançenin her yerinde çıkar. Mutlaka her sene meyvesinden yerim mideye iyi gelir.
322705
Biberlerim. Sabah çektiklerimden.
Dolmalık biberlerim.
322706
Süs biberlerim.
322707
Biberlerimin üsten görünüşü.
322708
Balkondaki salçalık biberim.
322709
Salatalıklarım.
322711
Salatalık seramın üsten görünüşü.
322712
İpek çiçeklerimin son durumu.
322713
322714
322715
Annem dayanamayıp kadife çiçeklerimin yanına ipek çiçeklerinden dikmiş.:D:D:)
322716
322717
322718
TaşevliBahçe
01-08-2012, 11:51
Kudret narım meyvesini vermeye başladı. Bançenin her yerinde çıkar. Mutlaka sene meyvesinden yerim mideye iyi gelir.
322705
Kudret narını nasıl tüketiyorsunuz , tadı nasıldır hiç bilmiyorum ...
Mersin toplantısından tohum aldığım küstüm çiçeklerim. Maşallah iştahları yerinde.:D:D:) Dokanınca hemen kapanıyor. Çok tatlı.:D
322719
322720
Tohumları plastik bardaklara dikmiştim.
322721
Güler Hanımın gönderdiği atlas çelikleri. Çok teşekür ederim. Umarım tutarlar. :(Plumeria tohumlarım gibi olmaz. Sabırsızlıkla bekliyorum.:D:D
322725
322723
322724
İki renkli paşa kılıçlarım.
Beş tane yavrusu oldu. Maşallah iştahları yerinde. :D:D:)
322742
İkisinin şimdilik yavrusu yok ama yeni yaprak çıkardı. Uzamaya başladı.:D
322743
322744
Sevgili Maki01 Teşekürler. Mersin toplantısında verdiği Afrika menekşesi yaprakları küçük bebişler verdi. Bukle gibi kıvırık yaprakta iki tane bebiş var. :D
322758
Benim küçük bebişim. Birinci diktiğimde yaprağın sapı çürüdü. Yaprağı ortasından kestim tekrar diktim bir tane bebişim oldu.:D:D Gözüm gibi bakıyorum.:D:D
322759
Adenium bebişlerimin şimdiki durumları İştahları yerinde. Maşallah.
322760
Kudret Narı Mideye iyi gelir ve kireçlenmeyi önlüyor ve iyleşmesine yardım ediyor. Annemin tüm omuz ve boyunu zor hareket ediyordu, zorlandığında ise ağrı ve gırç gırç diye ses geliyordu. Doktora gitti kireçlenme olduğunu söyledi. Annemin mide problemi var. Bütün mide ilaçlarını denedi hiç faydası olmadı. Kudret narı karışımnı yaptı yedi iyi gelir. Rahatladı şimdi iyi. Kudert narı tadı acı. Karışmı: Bir kilo bala 11-12 tane kudret narı mikserde çarp ağızı kapaklı kablara koy biri sabah akşam birer tatlı kaşığı yemeklerden sonra ye. Diyer kabları buzluğa koy. Bittikçe diyerlerine davam edersin. Biz her sene yaparız. :D
Ellerine sağlık sevgili maviş, bu sıcaklarda yaprakları çürütmeden yavrulatmak büyük başarı, kutlarım :)
Teşekür ederim Maki01.:):):):D
arkadaşım herşey çok güzel,ellerine sağlıkk.
Teşekürler Edip45. Bahçeme hoş geldiniz.:D:D:):)
Eriklibahçe
03-08-2012, 17:52
Sn. maviş2 ,
Bahçenizi çok beğendim , çalışmalarınızı ilgiyle izliyorum.
Hoş geldiniz Eriklibahçe.:D:D:):)
s.serdar
04-08-2012, 04:30
Şaka gibi........ :D
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/305421d1339013411-img_6551.jpg
Ben olsaydım her salatalığa 220 volt, yok 220 az gelir, 380 volt elektrik verir çalanın çarpılmasını beklerdim. :D
Keşke yapabilsem. :mad:Yakalayabilsem ben onun canını okurdum.:mad: Arada bir yokluyor. Alarım çalınca hemen kaçıyor. Geçenlerde geceliğin tavuğumu çalmaya gelmişlerdi. Allahtan ben balkonda yatıyordum. Tavuklarımın barışlarını duydum hemen yukardan taş atmaya başladım Ve bağırdım Kafasını yardımı bilmiyorum. Balkonda, pencerelerimde taşlarım hazır. Geceleyin bekliyorum.:mad: Kümeslerime asma kitlit taktımıştım. Onunda yardımı oldu.
((Sayın Feyzon çiçekleriniz çok güzel kardelen çiçeğiniz, kudret narınız, kaktüs ve sukulentleriniz ve diğer çiçekleriniz çok güzeller maşallah nazar deymesin.))
Sayın Maviş iyi günler. Sizin bahçeniz çok daha güzelmiş. Ayrıca civcivlerinizde çok güzeller. Tebrikler. Böyle bir bahçeli ev sanırım herkesin hayali. Tebrik ederim.
bahçeniz harika ...en çokta küpelileri beyendim..
Sayın Feyzon ve Oskar bahçemi gezdiğiniz için teşekür ederim.:):):D:D
Kıbrıs üzümüm yakında toplamaya başlarız.:D:)
325412
325413
325414
Zeytinlerim nohutdan biraz büyük. Zeytinler yağ zeytini. Ekim sonu veya kasım başı zeytinlir toplanır. Siyah zeytin kurulur ve zeytin yağ çıkaralır.
325416
325417
325418
325419
Cevizim koca ağaç oldu. Altı yaşında ve üçüncü kata ulaştı. Bu yıl tek tük ceviz vermeye başladı.:D:D
325420
Plumeriam durumu iyi iştahı yerinde Maşallah.:D:D Bol bol yaprak çıkartıyor. Sabaırsızlık bekliyorum çiçek verecek mi?
325421
İki renkli kılıcım üç tane yavurusu oldu.
312862
Bu yaprakların nasıl olacağı çok merak ediyorum. Ya iki renkli olacak **** normal kılıçlarım olacak.
312863
Yavru kılıçlarım çıkmaya başladı.
Normal kılıç yavruları çıktı. Nedenini çok merak ediyorum?:D
325428
Şimdilik iki yavrusu var.
325429
Bahçemde bir kaçak yakaladım.İki gündür besliyorum. Komşunun beyaz tavşanı çok tatlı ve yumşak. Ama maydonoz yaprağını ve kökünü ve biberlerimin yapraklarını yedi.Tekrar maydonoz tohumdan ekilicek. :):):D:D Biraz kızdım :mad: ama çok tatlı anneme besliyek dedim olmaz dedi. Bahçeyi talan etmese beslerdim. Yeşillik ve marulu çok seviyor. Bu sabah sahibine verdik.
325777
325778
Biberlerim sıcaklardan çiçeklerini döküyor. Düzenli ilaçlarını yapılıyor. Havalar biraz serileseydi iyi olacak. Hava çok sıcak ve kuru. Birde öğlen sıcağı daha çok sıcak.
329898
329899
329900
süs biberlerim. Kızardı.
329901
Sonbahar temizliği başladım. Kışa hazırlık salatalık, fasulye, marul, yeşil soğan, brokoli, karnıbahar, ıspanak, maydonoz, roka, tere gibi kışlık dikilicek.
329920
Salatalık temizlenecek.
329921
329925
329926
İncir ağacım meyvesini vermeye devam ediyor.
329927
329928
329929
Ceviz ağacım bu sene ilk defa 20 tane ceviz verdi. Dikeli altı yıl oldu. Üçüncü kata ulaştı. :D:D
329932
İpek çiçeklerim.
329934
329935
Salatalık seram temizlendi, çapalandı, yeni toprak eklendi, karık yapıldı ve tavuk gübresi konuldu. İkindin salatalıkları tohumdan dikildi. Karıkların üstüne gazete koymamızın sebebi hava çok sıcak bir de üstüne öğlen sıcak ve güneşi ekleninice tohumlar pişiyor ve çürüyor. Bizde böyle bir önlem aldık. Bakalım tohumların kaçı çıkacak?:D:D
329938
Bu gün fasulye dikimiyle uğraştık. Otu temizlendi, çapalandı, karıklar yapıldı, yanmış hayvan gübresi konuldu. Karıklar su ile dolruldu. Akşam üzeri tohumlar dikildi.
329940
329941
329942
Gazete koymamızın sebebi sıcaktan ve güneşten korumak. Tohumlar çimlendiğinde gazeteler kaldırırız.
329943
Sizin bahçeye ait olmayan patlıcan bilgilerini olması gereken başlığa taşıdım.
Patlıcan yetiştiriciliği (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/10683.htm?highlight=patl%FDcan)
Böylece patlıcanla ilgili bilgi almak isteyen, buna daha çabuk ulaşabilir. Komşunuzun patlıcanlarıyla ilgili bilgileri bundan sonra burada yazar mısınız?
Teşekür ederim. Tabi memnuniyetle, elimden geldiğince anlatırım. Bu bilgiler benim komşularımdan.Buranın yerli halkı geçim kaynağı tarım. Tarla, geçici sera ve bahçeyle uğraşıyorlar. Ben ve annem o kişilerden öğrendiklerimizi sizlere anlatıyorum.:)
İpek çiçeklerim sararmaya başladı.
332136
332137
Tekrar yenilesin diye ipek çiçeklerini annemle ben budadık.
332139
332140
Üç kaba küçük ve çeşitli renkler dallardan şaşırdık. Önceden bir dal deneme yapmıştık. Küçük dal yeni sürgünler çıkardı. Bakalım bu şaşındıklarımız. Nasıl oacak?
332141
332142
Kısa kılıclırım bu sene çoştu nazar deymesin.:D:D
332152
332153
Küçük kılıcım büyümeye devam ediyor.
332154
Zincir çiçeklerim. (Paskalya çiçeği)
332155
332156
Zincir çiçeği (Yılbaşı çiçeği) Yedi yaşında. Bahçede kediler yapraklarını kırmışlar.Bende eve aldım. Tekrar yeniliyor.
332158
Yeni bir kaç yaprak diktim.
332159
Kısa kılıçlarımın devamı.
332160
332161
Havalar serinlemeye başladı. Biberlerim yeni toparlanmaya başladı.:D
Dolmalık biber.
332162
332163
332164
Biberlerim. Sarı sivri turşuluk biber.
332166
Büyük dolmalık biber.
332167
332168
Maşallah iştahı yerinde. Acaba ne zaman çiçek verecek diye bekliyorum?:D:D
332176
Küçük fasulye tarlam.
332181
Zavallı fasuye tarlam. Bir türlü olmadı. Her seferinde aynı şeyler oluyor.:mad::mad:
332182
Arab bülbülü, Kumru, Serçe, Kaplumbağa.:mad:
332183
Birde üstüne komşunun beyaz tavşanı fasulyemi çıkanı yiyorlar. :mad: Ben bunlarla nasıl başedeceğim? :(Sabah ezanla ayaktayım fasulyeyi balkondan bekliyorum. Geleni kişliyorum. Kaplumbağı bulduğumda uzaklara götürüp bırakıyorum.
332184
Salatalık seram. Annem iki kez tohum dikti. Biricisini tavşan çıkan bütün filizleri yedi. İkinci kez dikip ve çıktıktan sonra seranın ağazına tel örgü çekti. Tavşanı bir türlü yakalayamadılar.:mad::mad: Yeter artık.:mad: Tavşan çok zararlı bir hayvan. Sabah ezandan bir saat sonra geliyor. Etrafı talan ediyor.:mad: Biberlerimin yapraklarını, maydonozlarımı yedi. Kışlıklar ekilcek. En kısa zamanda bir çaresine bakmak lazım. Bahçe kenarına küçük delikli tel örgü çekeriz büyük ihtimalle. Hayvanları öldürememki. :(
332192
332193
332194
Adenium bonzai çalışmam devam ediyor.
332215
Bonzai adaylarım.
332216
332217
Güler hanımın gönderdiği atlaslar küçük yapraklar çıkar. Teşekürler.:D:):)
332227
332228
332229
Mersin toplatısında verilen bir gecelik gelin çiçeğim. Küçük bir yaprak çıkardı.:D:D
332230
Küstüm çiçeklerim çiçek aştı tohumları olmaya başladı.:D:D
332238
332239
Afrika menekşe yavrularının iştah yerinde. Maşallah.:D:D:)
332244
332245
Bodur muzlarım.:D:D:)
332247
332248
Gövdesi 70 cm yaprak yüksekliği 70 cm.
332249
küpeli ye ve özellikle cam güzeline bayıldım kat kat ve rengi harika (nerden buldunuz bu güzeli?). atlas , cereus , plumera (ki çiçeklerini görmek inşallah nasip olur) çok güzel , ellerinize sağlık
Teşekür ederim sevgili Sibelim.:D:D:) Bende bekliyorum. Sabreden deviş muradına ermiş, misali sabırla bekliyorum.
Maviş ellerine saglık harikasın...
Karanfilim 10 yaşında...
340975
340976
Salataklık seram..
340978
340979
340980
Bal kabağım yazın domateslerin arasında kendiliğinden çıktı. Kabağı çekmeye kıyamadık. :D Domatesler sökülünce bal kabağı her tarafa dolanmaya başladı. Yaramaz kabak. :D
Böğürtlen talvarında kabak vermiş.:D
340981
340982
340983
Kışlıklar hazırlanıyor. Domates sosu yaptık.
340984
Su terem.
340985
Aşkın Gözyaşları (Kalanchoe daigremontiana)
340986
Su kabağı yeni meyvesini vermeye başladı.
340987
Sayın Maviş;
210.mesajınızdaki 2.fotoğraftaki çiçek, sukulent türü bir bitki, adı da http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/15937.htm
Karanfilim 10 yaşında...
340975
340976
Bunlar ağaç olmuş :) :)
Teşekür ederim Dünyalı. Bahçeme hoş geldiniz.:):)
Sevgili Öznur evet biraz bonzai ağaca benziyor, ben bu halini seviyorum.:):) Bahçeme hoş geldiniz.:):)
Ev yap çiçeği. ( süt ağacı)
342561
342562
342563
Annemin komşudan yeni diktiği Zincir çiçeği. (Yılbaşı çiçeği) Rengi pembeymiş.
342567
Bir sukulent.
342569
Küstüm çiçeği (Kedi Pençesi)
342570
Sevgili Maki01 Teşekürler. Mersin toplantısında verdiği Afrika menekşesi yaprakları küçük bebişler verdi. Bukle gibi kıvırık yaprakta iki tane bebiş var. :D
322758
Benim küçük bebişim. Birinci diktiğimde yaprağın sapı çürüdü. Yaprağı ortasından kestim tekrar diktim bir tane bebişim oldu.:D:D Gözüm gibi bakıyorum.:D:D
322759
Küçük Afrika menekşem büyüdü. Maşallah benim bebişim. :D:DKüçük bir saksıya aldım.
Salatalık seram. Maşallah nazar deymesin.
342592
342593
342595
342596
342601
Sağlık ocağından hemşireden iki küçük dal istedim. Diktim. :D:D Ama ismini bilmiyorum.
342602
Beyaz mavişleri hava değişince tekrar açmaya başladı.:)
342603
Mersin toplantısından çok küçücüktü maşallah büyüdü.:D
342604
çok güzeller,tebrik ederim
çok güzeller,tebrik ederim
Teşekür ederim.
mandalinci
02-11-2012, 17:42
Ellerinize sağlık, her şey çok güzel.
Tavşan hikayesine çok güldüm ama asıl gülünecek olan benim, benim de seramı bilmediğim böcekler istila etti, rokaları, pazıları dantel gibi yaptılar.
Sabah körü sera takipçisi bir tek ben değilmişim meğer:(
Kolay gelsin, ellerinize sağlık.
Salatalıklara bayıldım. Ne güzel çıtır çıtır. Bu arada hıyara salatalık diyen sadece biz Mersin'lileriz sanırım. Diğer şehirlerde salata diye marula diyorlar.
Salatalıklara bayıldım. Ne güzel çıtır çıtır. Bu arada hıyara salatalık diyen sadece biz Mersin'lileriz sanırım. Diğer şehirlerde salata diye marula diyorlar.
Yabancı marka tohum paketinde Hıyar..... diye geçiyor. Bizim buradaki seralarında ithal salatalık ekiyorlar, komşuları ziyaret ettiğimde görmüştüm. Benim salatalık yerli. Seradan başka yerde yetişmiyor. Dışırda hemen sararıyor ve ölüyor.:D Yayladaki bahçeye yerli salatalık diktik 5-6 meyveden sonra sararıp öldü.
Ellerinize sağlık, her şey çok güzel.
Tavşan hikayesine çok güldüm ama asıl gülünecek olan benim, benim de seramı bilmediğim böcekler istila etti, rokaları, pazıları dantel gibi yaptılar.
Sabah körü sera takipçisi bir tek ben değilmişim meğer:(
Kolay gelsin, ellerinize sağlık.
Hoş geldiniz. Üzülmeyin.
Kelebek yapraklara yumurta bırakır, yumurtalaradan tırtıl çıkar. Salyongoz akşamları yaprakları yer. Yaprakların üstüne bir bakın parlak bir şeyler gezbişse salyongozdur. İsterseniz bir fotograf yükleyin bir çözüm buluruz.:):D
Selehattin 67
04-11-2012, 20:51
salyagoz için odun kömürü külü , bira veya hazır satılan salyangoz ilacı kullanabilirsiniz
mandalinci
05-11-2012, 09:55
Bir kaç tane küçük salyangoz yakaladım, şimdilik yapraklar iyi gibi, beklemedeyim..
nılgun_dogan
05-11-2012, 10:20
Sayın maviş cüce kılıcınızı nasıl bir toprağa dikmiştiniz maşşallah çok güzel gelişmiş bendede var ama hiç gelişmiyor.
Bir kaç tane küçük salyangoz yakaladım, şimdilik yapraklar iyi gibi, beklemedeyim..
Aman dikkat. salgozlara dikkat edin. Yağmurlu günlerde ve akşamları çıkarlar.Islak toprağa küçük delik açar. 50-60 yumurtlar ben yağmurlu günlerde çok karşılaştım. Yağmurlu günlerde çok çabuk büyüyorlar.
Sayın maviş cüce kılıcınızı nasıl bir toprağa dikmiştiniz maşşallah çok güzel gelişmiş bendede var ama hiç gelişmiyor.
İster seniz bir fotograf yükleyin. Ona göre doğru bilgi verebileyim.
Selehattin 67
05-11-2012, 19:12
ziraat mühendisleri veya teknisyenlerinin sattığı reçeteli bir salyangoz ilacı var şeker ve kepekle karıştırılıp ceviz büyüküğünde kullanılıyor deneyebilirsiniz
o krem için her çeşit salyongoz olmazmış. Etli ve büyük salyongoz olurmuş. Bizimkiler daha küçük.:D:D:D:D
mandalinci
06-11-2012, 05:56
Yağmurdan sonra salyangoz avına çıkıyorum, bahçemde ve çevresinde,her defasında 20-30 salyangoz imha ederim.
Burası salyangoz cenneti, inanılmaz çoklar.
1 metrelik çam ağacında 2 avuç topladığımı biliyorum.
Sevgi Durul
09-11-2012, 18:22
Sayın Maviş sayfanızı ilgi ile takip ediyorum, yazmak bugüne kısmetmiş.
Çiçekleriniz, sebzeleriniz hepsi övgüye değer.
Bodur kılıcınızın da maşallahı var. Benimkiler yerinde sayıyor. Bazen diyorum, söküp atayım atamıyorum da. Kök gelişimini tamamlıyor sanırım.
Ev yapımı sirke tarifinizi de kaçırmadım. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle... Sevgiler...
Sayın Maviş sayfanızı ilgi ile takip ediyorum, yazmak bugüne kısmetmiş.
Çiçekleriniz, sebzeleriniz hepsi övgüye değer.
Bodur kılıcınızın da maşallahı var. Benimkiler yerinde sayıyor. Bazen diyorum, söküp atayım atamıyorum da. Kök gelişimini tamamlıyor sanırım.
Ev yapımı sirke tarifinizi de kaçırmadım. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle... Sevgiler...
Hoş geldiniz. Bahçeme. :):):D:D
Selehattin 67
09-11-2012, 19:44
ceeee bende buradayım ilginç bulduğum bahçeleri sürekli gezerim belki bir şeyler araklarım :D
ceeee bende buradayım ilginç bulduğum bahçeleri sürekli gezerim belki bir şeyler araklarım :D
Hoş geldiniz bahçeme. :):D
Sn Maviş,
Elleriniz dert görmesin.Bahçenizde her şey güzel.
Daha çok arkası yarın fotoğraflaman dileğimle.
Saygılar.
Selehattin 67
13-11-2012, 18:09
maviş sayangozlarla aran nasıl onlarla mücadele edebiliyormusun onlardan kurtulamazsan bahçende bir şey kalmaz dikkatli ol
Sn Maviş,
Elleriniz dert görmesin.Bahçenizde her şey güzel.
Daha çok arkası yarın fotoğraflaman dileğimle.
Saygılar.
Teşekür ederim. :D:):)
maviş sayangozlarla aran nasıl onlarla mücadele edebiliyormusun onlardan kurtulamazsan bahçende bir şey kalmaz dikkatli ol
Salyangozlar beni hiç bırakmaz. Şimdi marullarım büyünce savaş daha yeni başlıyor. :D:D:)
YeniGine
15-11-2012, 16:56
Sevgili Maviş; nasıl savaşıyorsunuz onlarla peki?
Selehattin 67
15-11-2012, 17:48
savaşmazsan inan bana her marul kökünün üzerinde bir salyangoz bulursun giden marulamı yanarsın yoksa verdiğin emeğemi yanarsın artık geri kalanı sen düşün
Sevgili Maviş; nasıl savaşıyorsunuz onlarla peki?
Mavi boncuk şeklinde bir ilaç var. Salyongozları öldürüyor. Bu ilacı salyongozlar çok seviyorlar. :)
savaşmazsan inan bana her marul kökünün üzerinde bir salyangoz bulursun giden marulamı yanarsın yoksa verdiğin emeğemi yanarsın artık geri kalanı sen düşün
Bilmezmiyim:mad: bu ilacı bilmeden inanın akşamları ve yağmurda günde 30-40 tane salyongoz topluyordum.:mad: İri ve etli butluydu. İlacı ismini öğrenince hemen bambam aldı. İlacı sebzenin etrafına atınca, ilacın etrafında salyongoz kabukları birikiyor. Bu ilaç çok iyi. :D:D
Sn. Maviş,
Bahçenizi gezdim;
Sebzeyi, meyveyi, çiçeği, fideyi velhasıl her türlü güzelliği bir arada gördüm. Bahçe böyle olmalı diyenlerdenim.
Kutlarım, saygılarımla..
Sn. Maviş,
Bahçenizi gezdim;
Sebzeyi, meyveyi, çiçeği, fideyi velhasıl her türlü güzelliği bir arada gördüm. Bahçe böyle olmalı diyenlerdenim.
Kutlarım, saygılarımla..
Teşekür ederim. Bahçeme hoş geldiniz.:):D Anemle ve ben uğraşıyoruz. Babamda ilaçlama işini yapıyor. :):):D:D:)
Kolay gelsin, aile şirketi :D
Ben fakir
16-11-2012, 22:27
Sevgili Maviş,
Bahçenizi kısmen dolaştım. Beğenmemek mümkün değil...
İki sorum var:
1- "Talvar" ne demektir?
2- Ağaç kavunu (pepino) fidan olarak mı aldınız? Nasıl elde ettiniz?
Peşin teşekkürlerimle,
sevgiler, selamlar...
Sevgili Maviş,
Bahçenizi kısmen dolaştım. Beğenmemek mümkün değil...
İki sorum var:
1- "Talvar" ne demektir?
2- Ağaç kavunu (pepino) fidan olarak mı aldınız? Nasıl elde ettiniz?
Peşin teşekkürlerimle,
sevgiler, selamlar...
Bahçeme hoş geldiniz. :D:):):D
1-
talvar
1.Bağ ve bostanlarda, çalı çırpıdan yapılmış üstü kapalı bir çeşit çardak, bağ evi ya da bostan kulübesi. 2.Asma çardağı. 3.Çardak. 4.Hayvanların barınması için dört direkten yapılmış üstü kapalı çardak. 5.İlkel biçimde yapılmış üstü açık balkon. 6.Bağ ve bahçelerde tahtadan yapılan, yerden bir metre yükseklikteki yatılacak yer. 7.Bağ ve bostanlarda bekçiler için yüksekçe yapılan gözetleme yeri. 8.Bağ ve bahçe kulübelerinde direk yerine kullanılan kalın ağaç. 9.Bağ teveklerini yukarı kaldırmak için yanlarına dikilen sırık.
2- Pepinoyu annem komşudan dal (çelik) getirdi. Diktik ama sıcaktan bir türlü olmadı. Sonbarda çiçek açıyor. Don zamanı kuruyor, baharda kökünden tekrar filizleniyor. Yani tek tük meyvesini görüyoruz. Serin yerleri seviyor.:D:):D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.