PDA

View Full Version : Tolga Özmeral / Bahçe

Sayfalar : [1] 2

Tolga Özmeral
18-05-2012, 10:47
Yer: Sinop

Alan: 300 metrekare.

Ne kadar oldu: 3 hafta önce.

Sebep: Hobi.

Soğuğa dayanıklılık haritasındaki değer: 9b

Sulama: Kuyu suyu. (Vahşi)

Tasarım/Profesyonel Yardım: Yapılmadı/Alınmadı.

İçindeki canlılar: Fıstık çamı, İncir, Dut, Nar, Kivi, Armut, Erik, Kiraz, Ihlamur, Kayısı, Şeftali, Eşim, Kızım, Ben :).

Üretim: Yapılmıyor.

Amaç: Fıstık çamı büyüdüğünde, gölgesinde bolca Efes tüketmek :).

297193

Bizim bıdık dört, ağaç 5 yaşında :).
297194

297195

Ekleme: Gerekli olan diğer bilgileri verebilecek donanıma şu an sahip değilim.
Umarım ileride daha açıklayıcı bilgiler verebilirim.

fazmit
18-05-2012, 11:36
Bahçeniz hayırlı olsun..

Tolga Özmeral
18-05-2012, 12:30
Bahçeniz hayırlı olsun..

Teşekkür ederim.
Gerçi epey gübreli bir başlangıç yaptık (http://www.agaclar.net/forum/968277-post160.htm) ama bakalım :)

Tolga Özmeral
09-06-2012, 16:18
Bahçe içinde temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir yapı gerekiyordu.
Resmi işlemler ve zemin çalışması bitti.
Şimdi gelecek olan konteyner ve çatısını bekliyoruz.

306719

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
20-06-2012, 11:15
Merhaba,
Bahçe içindeki barınak alanımız bitti.
(Yapım aşamaları için; http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/26053.htm)
Domates ektik, ilk ürünlerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
İyi günler dilerim.

310582

s.serdar
20-06-2012, 18:44
Bahçe evinizi iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

Konteyner ve çatı maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Saygılarımla...

hosseda
20-06-2012, 18:55
Güle güle oturun. Sağlıkla...Maşallah.

Acilen çatının kalkanına büyük bir nazarlık asmalısınız.

Tolga Özmeral
21-06-2012, 11:33
Bahçe evinizi iyi günlerde kullanmanızı diliyorum.

Konteyner ve çatı maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Saygılarımla...

Sayın S.serdar teşekkür ederim.
Salt konteyner ve çatı maliyeti şöyle; http://www.agaclar.net/forum/971896-post18.htm

Güle güle oturun. Sağlıkla...Maşallah.

Acilen çatının kalkanına büyük bir nazarlık asmalısınız.

Teşekkür ederim sayın Hosseda.
Ben bu tip önlemleri pek önemsemesem de, nazarlık önerinizde Eşim'de Sizinle hemfikir.
Sonuç; Hanım ne derse o olur :).

Tolga Özmeral
13-07-2012, 17:15
Merhaba,

Biliyorum, bir kaç domates fidesi için bahçe başlığı hortlatılmaz ama.. :)
"Ne yapalım ilk heves, ilk ürün beklentisi" diyerek affınıza sığınıyorum;

317994

317995

İyi akşamlar dilerim.

çisem
13-07-2012, 17:41
Keyif kareleri görmeye başladık.
İnşaatın yorgunluğu ancak bu hamak alır, ardından bol yeşillik ve mahsülü gördünüz mü yorgunluk tamamen bitecektir sanıyorum.
Artık kolay gelsinlerin yerine, bol keyifli günler ve ürünler dileyeceğiz.

Tolga Özmeral
13-07-2012, 17:59
Keyif kareleri görmeye başladık.
İnşaatın yorgunluğu ancak bu hamak alır, ardından bol yeşillik ve mahsülü gördünüz mü yorgunluk tamamen bitecektir sanıyorum.
Artık kolay gelsinlerin yerine, bol keyifli günler ve ürünler dileyeceğiz.

Sayın Çisem,

Çok teşekkür ederim.
Umarım her şey öngördüğünüz gibi olur.
Yapı süreci boyunca verdiğiniz destek için ayrıca teşekkür ederim.
Hamak şimdilik sadece bizim ufaklığın yorgunluğunu alacak mukavemette.
Hoş yorulmak nedir bilmiyor ya, neyse :)

TaşevliBahçe
13-07-2012, 18:54
Sn.Tolga Özmeral ,

Bahçeniz hayırlı olsun , küçük şirin bir bahçeniz var , çok büyük yerlere özenmeyin zaten .

Büyük yerlerin sıkıntısıda büyük oluyor.

Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle ...

saygılar..

mrduran
13-07-2012, 23:17
Teşekkür ederim.
Gerçi epey gübreli bir başlangıç yaptık (http://www.agaclar.net/forum/968277-post160.htm) ama bakalım :)

Merhaba efendim,

Siz işi biliyorsunuz, maşallah.

Alemsiniz... iyiki siz de sıcaklamadınız fazla:))).

Hayırlı olsun, kolay gelsin, yeğenimi öpüyorum, ALLAH ' a emanet olsun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

ibrahimcetin
13-10-2012, 11:17
eviniz cok şirin olmus gule gule kullanın

dalya35
29-11-2012, 13:42
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. Tolga Özmeral, hoşgeldiniz:)

Sudenur
30-11-2012, 01:00
Merhaba Tolga bey, bir iki gül fidanı, çiçek ve çalı türü bitkiler de dikerseniz merkeze dönmek istemeyeceğiniz bir sayfiye yerine çevirirsiniz evinizi. ;) Sizin de eşinizin de eline emeğine sağlık, güzel kızınızla mutlu bir yaşam dilerim.

Tolga Özmeral
05-12-2012, 09:29
eviniz cok şirin olmus gule gule kullanın

Teşekkür ederim İbrahim Bey.

Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. Tolga Özmeral, hoşgeldiniz:)

Teşekkür ederim Sayın Dalya35, hoş buldum.

Merhaba Tolga bey, bir iki gül fidanı, çiçek ve çalı türü bitkiler de dikerseniz merkeze dönmek istemeyeceğiniz bir sayfiye yerine çevirirsiniz evinizi. ;) Sizin de eşinizin de eline emeğine sağlık, güzel kızınızla mutlu bir yaşam dilerim.

Merhaba Sayın Sudenur,
Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim, bilmukabele.

Gül ve bir kaç çeşit çiçek diktik. Umarım bahar aylarında fotoğraflar ve burada beğenilerinize sunabilirim. Eşim çardağa begonvil sardırmak istiyordu, fakat taa Gümüşlük'ten alıp getirdiğimiz begonvil fidelerini yaşatmada muvaffak olamadık malesef. Böyle olunca, henüz 2 hafta önce üzüm diktik çardak direklerinin dibine biz de.

İyi günler dilerim.

betito
05-04-2013, 11:05
Tolga Bey bu seneye ait fotoğraflarınız yok mu? :)

Tolga Özmeral
18-10-2013, 15:15
Merhaba,
Aslında güncel fotoğrafları, yapı sürecini detaylı anlatabilmek adına (http://www.agaclar.net/forum/1198008-post128.htm) konu başlığı altında paylaşmaya çalışmıştım. Ama bahçe sayfamı biraz ihmal etmişim gerçekten de.

Efendim bu aralar bahçemiz kurbağa kaynıyor. Dolayısı ile bu durum ince ve uzun dostlarımızın da epey ilgisini çekmiş görünüyor. Kendilerinden pek haz etmem ancak fobi derecesinde de bir korkum yok. Endişelendiğim durum, Allah korusun 5,5 yaşındaki kızım adına doğabilecek olumsuz durumlar. Gördüğüm türe ait biraz araştırma yapmaya çalıştım. Sanırım Natrix Natrix (Yarı sucul yılan - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Yar%C4%B1_sucul_y%C4%B1lan)) denilen zararsız bir tür. Ancak yinede forumumuzdaki uzman ağızlardan gelecek yorumlar beni daha emin kılacaktır.

Bu gün bahçede kahvemi içerken gözümün önünde kurbağayı kaptı yılan. Sopa gibi dikilip birden atlayıverdi hayvanın üzerine. Ardından bir kurbağadan çıkmasına ihtimal vermediğim o sesi duydum. Ara sıra bu sesi duyuyordum ve ne olduğunu merak ediyordum. Artık biliyorumki bu sesi duyduğumda bir yerlerde kurbağa ziyafeti var. Bir zaman sonra aklıma kamera kaydı yapmak geldi. Sebebi, görüntüleri sizlere sunup tür hakkında detaylı bilgi alabilmek.
Kamera çekimi ve fotoğraf pek anlaşılır olamadı. Nedeni, yılana yaklaşmaya başladığım anda korkup ağızında kurbağa ile yan bahçeye kaçıverdi. Uzman arkadaşlara detaylı bir sunum olurmu bilemiyorum ama fotoğraf ve çekimi ekleyeyim;

20131018 133832 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=DLrfN7pQSf4&feature=youtu.be)

448196

Saygılar sunarım.

Tolga Özmeral
18-10-2013, 15:30
Bu gün çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşmayı unuttum.

Kuş evi yaptım;

448203

Evdeki kırık süs evini de elekrtik direğinde değerlendirdik. (Umarım YEDAŞ bize kızmaz) ;

448204

Ev;

448205

448206

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
18-10-2013, 15:37
Çiçekleri Unuttum;

448207

448208

448209

448210

Hoşça kalın.

cemo
18-10-2013, 15:54
Çok ama cok sevimli olmuş bahceniz. Allah sağlıkla oturmak nasip etsin.
Bol sebzeli çiçekli günler dilerim eşiniz ve bıcırık kızınızla.

Amaaa..sayfanızı bu kadar ihmal etmeyin. Şimdi ben bu bahçeyi merak eder dururum da:)

Yılan bizim bahcede de görünüyor ara sıra ve 1.5 yaşında torunum var. Korkmuyoruz çünkü, yılan bizden daha cok korkup kaçıyor. Her ne kadar türünü bilmesemde, karadanizde zehirli yılan olmadığını duyuyorum. Bazan yavru yılan buluyorum, onları komşunun boş arazisine atıyorum. Yoksa kurbağadan evde oturamayız. Doğal döngü..

Kurbağa sineği böceği yiyecek, yılan kurbağayı. Biz insanoğlu hepsini:)

Pembe çiçekler acan sukulentinize de hayran kaldığımı söylemeden, noktayı koymak istemem doğrusu.

Kalın sağlıcakla.

YeniGine
18-10-2013, 23:28
Sayın Tolga Özmeral eviniz ve bahçeniz çok güzel; Allah'ım sağlık sıhhatle, iyi günlerde oturmayı nasip etsin, bol hasatlı, çiçekli günler.
Amaa ben kuş evlerinize bayıldım doğrusu; çok güzel olmuşlar, ellerinize, gönlünüze sağlık... Bol bol yavrular uçup gitsin o evlerden inşallah...

Tolga Özmeral
19-10-2013, 11:48
Çok ama cok sevimli olmuş bahceniz. Allah sağlıkla oturmak nasip etsin.
Bol sebzeli çiçekli günler dilerim eşiniz ve bıcırık kızınızla.

Amaaa..sayfanızı bu kadar ihmal etmeyin. Şimdi ben bu bahçeyi merak eder dururum da:)

Yılan bizim bahcede de görünüyor ara sıra ve 1.5 yaşında torunum var. Korkmuyoruz çünkü, yılan bizden daha cok korkup kaçıyor. Her ne kadar türünü bilmesemde, karadanizde zehirli yılan olmadığını duyuyorum. Bazan yavru yılan buluyorum, onları komşunun boş arazisine atıyorum. Yoksa kurbağadan evde oturamayız. Doğal döngü..

Kurbağa sineği böceği yiyecek, yılan kurbağayı. Biz insanoğlu hepsini:)

Pembe çiçekler acan sukulentinize de hayran kaldığımı söylemeden, noktayı koymak istemem doğrusu.

Kalın sağlıcakla.

Sayın Cemo,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bundan sonra daha da katılımcı olmaya gayret edeceğim.
Doğal döngü muhakkak işlevini yerine getirmeli tabii.
Değil bir yılanı, sineği bile incitmek istemem. Balık avı dışında ( o da benim kusurum olsun :))
Ama gelin görün ki benim gibi pimpirikli bir baba da tam olarak ikna olmalı :).
Saygılar sunarım.

Sayın Tolga Özmeral eviniz ve bahçeniz çok güzel; Allah'ım sağlık sıhhatle, iyi günlerde oturmayı nasip etsin, bol hasatlı, çiçekli günler.
Amaa ben kuş evlerinize bayıldım doğrusu; çok güzel olmuşlar, ellerinize, gönlünüze sağlık... Bol bol yavrular uçup gitsin o evlerden inşallah...

Sayın YeniGine,
Çok teşekkür ederim.
Kuş evlerini kızımın siparişi üzerine depo kapısının artan tahtalarından yaptım. budadığım dutun dalını da tünek olarak kullandım. Bir baktım ertesi gün kuşlar içine çer çöp doldurmaya başlamış bile :).
Hoşça kalın.

cemo
19-10-2013, 12:42
Ama gelin görün ki benim gibi pimpirikli bir baba da tam olarak ikna olmalı :)..

Pimpirikli babaları ikna etmek, pek bir zordur.:)) Kızım ve damadım en az siz kadar pimpirikli:)

Ya böcek sokarsa, ya kene yapışırsa, ya suya düşerse, ya toprağı ağzına atarsa....

Ya lar bitmiyor bizde:))

Sizin, bir canlıya zarar vereceğiniz, aklımdan geçmez ayrıca:)

Kalın sağlıcakla.

sonkez
19-10-2013, 12:53
Eviniz,bahçeniz hayırlı olsun..Rabbim huzur,sağlık ve sıhhatle sevdiklerinizle birlikte oturmayı nasip etsin..Bol ürünlü ve çicekli günler...

loveforlife
23-10-2013, 12:17
Ne kadar şirin ve keyifli bir ev, bir bahçe! Pek çoğumuzun hayallerini süsleyen türden. İyi günlerde güle güle oturun. Evinizden mutluluk, bahçenizde bereket eksik olmasın...

eylülburak
23-10-2013, 17:13
Bayıldım...Keyifle oturun inşallah...

Tolga Özmeral
19-02-2014, 11:23
Merhaba,

Samimi ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bir kaç fotoğraf ile bahçe sayfamızı güncellemek istedim;

Çiçekler koruma altında baharı beklemekte;

470466

Her defasında uzaktan arabayı görür görmez peşimize takılan bu yaramazları içeriye buyur edip elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz;

470467

470468

Burada da minik konukçularımızdan biri bize poz vermiş;

470469

İçme suyumuz geldi. Kuyu suyu ile bir yere kadar idare edebiliyorduk ancak bu bize büyük kolaylık oldu doğrusu;

470470

İyi günler dilerim.

YeniGine
19-02-2014, 23:49
Sayın Tolga Özmeral konuklarınıza bayıldım, içme suyunuza da sevindim amaa o kuş eviniz ve minik konuğunuz çok daha hoşuma gitti, artık orada minik minik yavrular da olur inşallah. Ellerinize, gönlünüze sağlık...

pria
19-02-2014, 23:55
Herşey çok güzel..Güle güle uzun yıllar sefasını sürersiniz inşallah Tolga bey..

Tolga Özmeral
04-04-2014, 11:18
Merhaba,

Sayın YeniGine, minik konuklar yerlerini sevmişe benziyor. Pek gitmeye niyetleri yok gibi :). Sayın Pria, içten temennileriniz için teşekkür ederim.

Hayatında ilk defa beton hazırlama ve dökme girişimine giren bendeniz, yarım yamalak da olsa bir şekilde sebze bahçemizin etrafını çevirmeyi becerdim. İçini de toprak ve yanmış koyun gübresi ile doldurup dikim zamanını beklemeye başladık. İşte 20 m2'lik mütevazi sebze bahçemiz :) ;

480645

Minik kızımın minik çilek bahçesi;

480646

Yol güzergahımda sürekli gözüme çarpan odunları çiçek dikeceğimiz alanlara
set yapma amacıyla aldım ve sanayide ortadan böldürdüm;

480643

Bu bölüme toprak (7 çuval) ve yanmış koyun gübesi doldurup Akşam sefası tohumlarını ektim;

480647

Merdivenimizin sağına ve soluna yaptığım setler. Sol tarafa maydanoz tohumu attım. Sağ tarafı nane ve taze soğan için düşünüyoruz;

480644

Tolga Özmeral
04-04-2014, 11:27
Yürüme yolumuzun sağ ve sol taraflarına kadife tohumlarını serptim;

480652

Bahçemizin hemen dışına foseptiğin önüne Okaliptus diktim.
Orada iyi gelişeceğini söylediler;

480649

Geçen sene 3 adet meyvesini yediğimiz Mandalina üşümüş sanırım. Pek iyi görünmüyor. çevresine güvercin gübresi uyguladım, ayrıca dibine bol yanmış koyun gübresi döktüm. Sizce toparlanma şansı var mıdır?;

480650

Genel görünüm;

480651

İyi günler dilerim.

YeniGine
04-04-2014, 14:25
Sayın Tolga Özmeral, ellerinize, emeklerinize sağlık, tarlalarınız ve setleri çok güzel olmuş maşallah!. Tohumlar da çimlenip yeşerinde çok daha güzel olacak inşallah.
Rastgelsin!..

Tolga Özmeral
04-04-2014, 14:44
Teşekkür ederim Sayın YeniGine.
Umarım dediğiniz gibi olur ve önümüzdeki süreçte burada çok daha renkli, çok daha yeşil fotoğraflar paylaşma imkanı bulabilirim.

Saygılar sunarım.

06dilek
04-04-2014, 15:02
Selam Tolga Özmeral Eviniz çok şirin olmuş bende yeni bahçe kurma çalışmaları içindeyim hayalimde sizinkisi gibi minik bir konteynir evi yapmak umarım becerebilirim, yakında bahçenizde çok daha renkli olucak yeni resimlerinizi büyük bir merakla bekliyorum, minik güzel bahçede sağlıklı günle geçirin.

Tolga Özmeral
04-04-2014, 16:27
Teşekkürler Sayın 06dilek.
En kısa sürede bahçenizde geçireceğiniz keyifli kareleri görmek ümidi ile.
Sağlıcakla kalın.

olcim
04-04-2014, 16:42
Hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun , umarım o bahçede çok çok çok mutlu günler geçirirsiniz , bu arada yolun kenarlarına örme sepetler içinde sukulentler ekmeyi düşünün derim .:D Unutmadan yeni oluşturduğunuz taraçanın duvar dibinden teras demirlerine tırmanacak hanımelleri ekmeyi de bir düşününüz .:D
Eh böyle her şeyi hazır bulmuşken söylemeden duramadım :rolleyes:

Tolga Özmeral
30-04-2014, 09:18
Hayırlı uğurlu ve bol çiçekli olsun , umarım o bahçede çok çok çok mutlu günler geçirirsiniz , bu arada yolun kenarlarına örme sepetler içinde sukulentler ekmeyi düşünün derim .:D Unutmadan yeni oluşturduğunuz taraçanın duvar dibinden teras demirlerine tırmanacak hanımelleri ekmeyi de bir düşününüz .:D
Eh böyle her şeyi hazır bulmuşken söylemeden duramadım :rolleyes:

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Olcim.
Sepet içinde sukulent öneriniz bana çok hoş ve farklı geldi. Nasıl yapılacağını araştıracağım. Çit tellerimizin kenarına daha önceden hanımeli dikmiştik. Demirlerin dibi de akşam sefası olsun dedik ve tohumları çimlendirdik artık.

Sebze bahçemiz fide dikimine hazır. Bir kaç güne fideleri toprak ile buluşturmayı düşünüyoruz;

487761

Yürüme yolumuzun kenarlarına dikmeyi düşündüğümüz kadifeler çimlendiler;

487762

Duru'nun (Kızımız) çilekleri çiçeklenmiş;

487763

Tolga Özmeral
30-04-2014, 09:37
Bu sayfada paylaşmamın bir sakıncası var mı bilemiyorum.
Balkonumuzdaki bitkiler;

487764

Telgraf
487765

Kohleria
487766

487767

Gala
487768

Tolga Özmeral
30-04-2014, 09:41
487769

Melisa
487770

487771

487772

Karanfil
487773

Tolga Özmeral
30-04-2014, 09:45
487775

487776

487777

Aloe Vera
487778

487779

İyi günler dilerim.

olcim
02-05-2014, 15:19
Hepsi çok güzeller emeğinize sağlık , sepetler bambu veya saz örgüden olabiliyor. Hatta hindistan kabuğu örgüsünden de yapılmışı var. Bulunduğunuz yerin şartları düşünüldüğünde ; her hangi bir örgü sepette kullanabilirsiniz . Ayaklı bir çembere yerleştirilmiş sepetler görüntüyü hoş yapıyorlar , kolay gelsin :)

salvadore-tr
02-05-2014, 15:38
Gerçekten güzel bir deneyim olmuş.Yeriniz Sinopun neresinde?

tarla kuşu
06-05-2014, 09:09
Ellerinize sağlık, hepsi çok güzel...

Tolga Özmeral
06-05-2014, 10:49
Hepsi çok güzeller emeğinize sağlık , sepetler bambu veya saz örgüden olabiliyor. Hatta hindistan kabuğu örgüsünden de yapılmışı var. Bulunduğunuz yerin şartları düşünüldüğünde ; her hangi bir örgü sepette kullanabilirsiniz . Ayaklı bir çembere yerleştirilmiş sepetler görüntüyü hoş yapıyorlar , kolay gelsin :)

Teşekkürler Sayın Olcim. Bu sene olmasa da önümüzdeki sene önerinizi hayata geçirmeye çalışacağım.

Gerçekten güzel bir deneyim olmuş.Yeriniz Sinopun neresinde?

Teşekkür ederim Sayın Salvadore-tr.
Yerimiz Akliman'da.

Ellerinize sağlık, hepsi çok güzel...

Teşekkürler Sayın Tarla Kuşu.

Nilüferce
06-05-2014, 13:00
Sayın Tolga Özmeral şirin bahçenizde dolaşmak çok zevkliydi ... yılanlardan oldum olası çok korkarım. onlarla aranız nasıl ? Bizim bahçe ormanın içinde köylüler ayı domuz çok olur buralarda diyorlar korkmuyorum da, yılan düşüncesi korkunç geliyor.

Tolga Özmeral
06-05-2014, 13:33
Sayın Tolga Özmeral şirin bahçenizde dolaşmak çok zevkliydi ...

Beğenmenize çok sevindim Sayın Nilüferce.

yılanlardan oldum olası çok korkarım. onlarla aranız nasıl ? Bizim bahçe ormanın içinde köylüler ayı domuz çok olur buralarda diyorlar korkmuyorum da, yılan düşüncesi korkunç geliyor.

İnce ve uzun arkadaşlar ile aramız biraz limoni :). Samimi olmayı pek tercih etmiyoruz kendileri ile.

Aslında fobi dercesinde bir korkum yok. Ancak kucağıma alıp sevesim de yok.
Şimdiye kadar bahçemizde gördüklerim sadece tek bir türe aitti. Sağ olsunlar forumdaki dostlarımız da bu türün zehirsiz olduğu, ayrıca Karadeniz'de pek öyle tehlikeli bir tür bulunmadığı konusunda beni aydınlattılar.

Daha çok henüz 6 yaşındaki Kızımız aniden karşılaşır da doğaya karşı bir tepki geliştirir mi diye endişeleniyorum. Kendisi şu an için çiçekler, böcekler arasında oldukça rahat. Bu durum bozulsun istemem açıkçası.

Önlem olarak ise kükürt bana tek seçenek olarak görünüyor şimdilik.
Şu elektronik kovucuların ise pek bir işe yaramadığını burada ve başka platformlarda okuyorum. Bu sene ilk defa kükürt uygulayıp aradaki farkı gözlemleyeceğim artık.

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
08-05-2014, 10:58
Merhaba,

4 Nisan'da veranda önüne tohumlarını ektiğim Akşamsefaları tam 20 gün sonra çimlendi. Şu an ise (8 Mayıs) bu durumdalar;

490616

490617

Aynı tarihte yürüme yolu boyunca ektiğim Kadifelerin şimdiki durumu da bu;

490619

Yine aynı zamanda ekilen Maydanozlar;

490618

Minik çilek bahçesi beyaza bürünmüş. Bakalım meyvelerini yiyebilecek miyiz;

490615

Tolga Özmeral
08-05-2014, 11:09
Sebze fideleri 2 Mayıs itibarı ile toprak ile buluştu;

490626

490627

Ama biraz erken diktim sanırım. Gerçi şu an için bir sorun yok gibi;

490628

490629

Bir kaç biber fidesi dışında;

490630

İyi günler dilerim.

resimsel
08-05-2014, 12:01
Tolga bey ellerinize sağlık her şey düşünüp yapmışsınız özellikle yürüme yolu çok güzel olmuş ancak yerinizde olsaydım akşam sefalarını yakın yerlere dikmezdim aşırı arsız ve çok yayılmacı,tohumları yıllarca çimlenip heryanı sarıyor.

YeniGine
16-05-2014, 00:09
Sayın Tolga Özmeral, maşallah gelişmeler gayet güzel. Emeklerinize sağlık, az kalmış renkleniyoruz inşallah.
Sebze fideleriniz maşallah çok güzel görünüyorlar; inşallah hasatını toplayasınız. Çiçeklerine bakılırsa çilek hasatı iyi olacak. Sanki susuzlarmış gibi görünüyorlar.
Veranda önündeki akşam sefaları akşam oturduğunuzda çok güzel kokularını duyacaksınız fakat Sevgili resimsel'in de dediği çok yayılıyorlar, arsızlar. İlerde baş edemeyebilirsiniz. Bence onları bahçede daha bir ileriye öbek halinde dikerseniz, orada kontrollerini daha iyi sağlayabilirsiniz.
Hoş daha yolun başındasınız çok şeyi değiştirirsiniz, daha fazla bilgi sahibi olursunuz, daha da güzelleşecektir inşallah. Rastgelsin.
Sanki hiç gül görmedim gibi de bahçede.

Tolga Özmeral
05-07-2014, 10:58
Tekrar merhaba Sayın Ağaçlar Net Üyeleri.

Sayın Resimsel, Sayın Yenigine, Akşam sefasını zahmetsiz ve dayanıklı bir tür olduğu için düşünmüştüm oraya. Tıpkı Kadife gibi. Eh, dediğiniz gibi acemilik de var biraz. Baktım baş edemiyorum. Sefaları, sefalarını yapmak üzere biraz daha öteye gönderip, nispeten daha az yayılımcı bir tür ile yolumuza devam ederiz biz de. :) Ayrıca çiçek seçiminde önerilerinize her zaman açık olduğumu da belirterek son durum hakkında bir kaç resim paylaşmak isterim;

Bu arada pardon.. Evet Sayın Yenigine, dediğiniz gibi bahçede pek gülümüz yok.
Çit tellerinin dibinde 2 adet sarıcı cinsten pembe ve minik çiçekli güllerimiz var sadece. Onların resimlerini de burada paylaşmadığımı farkettim dikkat çekmeniz üzerine. Fırsat bulur bulmaz bahçe spora bir kaç gül transferi şart oldu dediğiniz gibi. :)

Kadifeler yol kenarlarını ufak ufak renklendirmeye başladı;

506948

Akşam sefaları da merakla beklediğim renklerini (Kırmızı ve sarı) göstermeye başladı;

506949

Domates ve biberler salata için son hazırlıklarını yapıyor; :)

506950

506947

506951

Güzel günler dilerim.

tWoFuNN
14-07-2014, 10:01
Sayın Tolga Özmeral,
Yaptığınız kuş evleri çok güzel görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Bereketli günler.

Tolga Özmeral
09-01-2015, 15:03
Sayın Tolga Özmeral,
Yaptığınız kuş evleri çok güzel görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Bereketli günler.

Bahçe sayfamızı pek sık güncelleyemiyorum şu sıralar.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın tWoFuNN.
Kusura bakmayın aradan neredeyse 2 mevsim geçmiş.

Kış görevini yapmış ve beyaz gelinliği doğaya giydirmiş;

531995

531996

531997

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
08-04-2015, 11:52
Merhaba Sayın ağaçlar net Üyeleri.

Nisan ayı itibarı ile laleler güzel renklerini yavaş yavaş göstermeye başlamış.
Tüm sıra aynı anda açsa daha da hoş olacaktı belki ama kırmızılar "Önce ben" demiş;

545671

545672

Sırık domates ve salatalıkları ipe alabilmek için geçen sene küçük bir düzenek kurmuştum. Bu sefer, her sene tekrar aynı işlemi yapmamak adına, bizi en az bir kaç sene idare edebilecek daha derli toplu bir şeyler yapmak istedim;

545673

İyi günler ve rengarenk bahar ayları dilerim.

622ali
10-04-2015, 14:45
Yuruyus yolunun ciceklerle suslenmis son halini merak ediyorum dogrusu. Umarim hersey yolundadir...

Tolga Özmeral
10-04-2015, 17:35
Yuruyus yolunun ciceklerle suslenmis son halini merak ediyorum dogrusu.

Sayın 622ali,

Yürüme yolunu geçen sene olduğu gibi bu sene de kadifeler ile renklendirmeyi düşünüyoruz. Tohumlar evde çimlenmeye başladılar yakında bahçede yerlerini alırlar diye tahmin ediyoruz. Dolayısı ile bu seneki hali geçen sene olanın aynısı olur sanırım.
Bakınız geçen yazdan bir görüntü;

546020

546019

Umarim hersey yolundadir...

Şimdilik yolunda görünüyor.

Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
14-04-2015, 08:57
Havalar yavaş yavaş ısınıyor malum. O zaman biraz da romantizm :) ;

546673

546674

Tolga Özmeral
21-04-2015, 10:19
Merhaba,
Bu gün lalelerin durumunu merak edip bahçeye gittim.
Kırmızılar solmadan diğer renkler de kendini göstermeye başlamış.
Kırmızı lalelerin bu kadar uzun dayanacağını (21 gün) düşünmüyordum.
İşte A.101 lalelerimiz :) ;

548086

548087

548088

İyi günler dilerim.

Çamtepe
21-05-2015, 15:19
Tolga Bey görmeyeli bahçeniz iyice güzelleşmiş. Elinize sağlık :)

Türkiye'deki yapı marketlerde pek göremedim ama yurt dışına giden tanıdığınız olursa karışık tohum paketleri var, 3 mevsime yayılmış bir şekilde çiçek açan bitkilerin tohumlarını toplamışlar, gerçekten çok güzel oluyor, bahçenizde bir alan sürekli değişik renklerde çiçek açıyor.

Ya da burada el emeği göz nuru araştırmanızı yapacaksınız farklı tip tohumları siz toparlayacaksınız :)

Selamlar

Tolga Özmeral
21-05-2015, 16:04
Öneriniz çok güzel Sayın Çamtepe.
Her mevsim farklı çiçekler fikri benim de aklıma yattı doğrusu.
Yurt dışına giden aile bireylerimiz var.
Karışık tohum paketlerini araştıracağım.
Teşekkür ederim.

Çamtepe
21-05-2015, 20:47
Öneriniz çok güzel Sayın Çamtepe.
Her mevsim farklı çiçekler fikri benim de aklıma yattı doğrusu.
Yurt dışına giden aile bireylerimiz var.
Karışık tohum paketlerini araştıracağım.
Teşekkür ederim.

Bir iki örnek link vereyim:
Karışık Çiçek (Bodur) Tohumu Fiyatı - Taksit Seçenekleri (http://www.hepsiburada.com/liste/karisik-cicek-bodur-tohumu/productDetails.aspx?productId=hrtasarim37&categoryId=60005076)
kesme çiçek tohumu, kesme çiçek tohum karışımı, kesme çiçek tohumu satışı | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Johnsons-kesme-cicek-tohumu-karisimi-kendini-yenileyen-surekli-bahceler-icin,PR-3155.html)
https://www.treppens.de/Saatgut/Blumensaatgut/Saatbaender:::7_554_297.html?XTCsid=h6j83d871jjihv 3o6rc9288724
https://www.treppens.de/Saatgut/Blumensaatgut/Blumenmischungen:::7_554_296.html
Blumenstadt Mssingen - Infos: Mssinger Blumensamenmischung (inter)national beliebt (http://www.blumenstadt.eu/infos/2007-08/samenmischung.html)

Tolga Özmeral
22-05-2015, 11:06
Linkler için çok teşekkür ederim Sayın Çamtepe.
Hepsi birbirinden güzeller.
Bu sene kadifeler yerini aldı artık. Ancak önümüzdeki sezon önerinizi mutlaka uygulayacağım.

Bu sıralar bahçe ve çevresini salepler renklendiriyor. O kadar çoklar ki umarım
kimse gelip köklemez;

554444

Minik sebze bahçemizi geçen hafta hazırlamaya başladım. Özellikle sırık domates ve salatalıklarda koltuk alma, sulama ve toplama işi biraz zor oluyordu. Bu nedenle aralara 4 sıra 3'er adetten (tanesi 40x60cm.) çim taşı koydum. Bu şekilde daha rahat olacak gibi. Gerçi konu hakkında pek bilgim yok ama ileride belki araştırıp basit bir damla sulama sistemi yaparım;

554445

Çevremizde her daim artık yabanileşmiş sahipsiz atlar oluyor. Fotoğrafta pek belli olur mu bilemiyorum ama yakalayabildiğim kadarıyla (insana pek yaklaşmıyorlar) anne ve tayını çekmeye çalıştım;

554446

Geçtiğimiz cumartesi günü fideler yerlerini aldı;

554447

Eşimin isteği üzerine çevrede gördüğümüz kurumuş odunsu bir bitkiyi (galiba pıtırak deniyor) alıp saksı içine harç ile sabitledim. Eşim ve kızım da boyadılar. Üzerine incik boncuk asmayı düşünüyorlar;

554448

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
22-05-2015, 11:14
Geçen sene minik elma ağacımızdaki topu topu 4 adet olan elmaları kargalara kaptıran minik kızım epey bozulmuştu. Geçen hafta ben bahçe işleri ile uğraşırken kendince kargaları korkutmak için korkuluk yapmış. Çatık kaşlı, kızgın bir de surat yapmış ancak yağmur ve rüzgar yüzü silmiş. keşke o halini fotoğraflasaymışım. Pek sevimliydi.

Son olarak paylaşmak istedim;

554456

Sağlıcakla kalın.

Tolga Özmeral
04-06-2015, 15:03
Merhaba Sayın Ağaçlar net üyeleri.

Veranda önüne diktiğimiz meilland gülleri açmaya başladı. Yapraklarının daha bir kat kat olacağını düşünmüştüm ancak umduğum gibi olmadı. Olsun yine de çok güzeller;

557120

Teyzemin kendi bahçesinden bize hediye getirdiği (sanırım Amaryllis deniyor) çiçek ne de güzel açmış;

557121

İyi günler dilerim.

mehmetkahraman
04-06-2015, 17:07
Selamlar Tolga Bey,
Forumda başka bir şey ararken yanlışlıkla bu konuya girdim. Çok ilgimi çekti, 2-3 yıllık emeğinizi bir çırpıda okudum, çok beğendim. Çok güzel şeyler yapmışsınız. Allah hayırlısıyla eşinizle ve çocuğuz la bahçenizde mutlu günler nasip etsin.

Tolga Özmeral
04-06-2015, 17:15
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Mehmetkahraman.
Ben de Size yemyeşil, rengarenk ve sağlıklı günler dilerim.

serdar1984
05-06-2015, 18:16
emeğinize sağlık güzel bir görüntü oluşmaya başlamış bahçenizde :) bu arada hemşehri oldugumuzu görüyorum şehir isminden :)

Tolga Özmeral
22-06-2015, 10:12
emeğinize sağlık güzel bir görüntü oluşmaya başlamış bahçenizde :) bu arada hemşehri oldugumuzu görüyorum şehir isminden :)

Şimdiye kadar 42 senesi geçen ömrümün 23 senesi bu güzel mi güzel şehrimizde geçti, geçiyor. Ben de artık kendimi Sinop'lu olarak görüyor ve bundan gurur duyuyorum. Dolayısı ile hemşehriniz olarak güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum :)

Geçen sene üzerinde topu topu 10-15 tane çiçeği olan sarmaşık gülümüz bu sene coşmuş;

560866

Bahçe renkleniyor;

560867

Sebze fideleri gelişimlerine devam ediyor;

560868

Sinop'tan haberler şimdilik bu kadar :)
İyi günler dilerim.

bonjour40
22-06-2015, 14:05
Bahceniz cok guzel, Konteyner secimi de cok uygun bende aynı secimi yapmıstım. 10 senedir gayet memnunum.

Selamlarımla.
bahceme (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33469.htm)de beklerim

Tolga Özmeral
22-06-2015, 16:44
Bahceniz cok guzel, Konteyner secimi de cok uygun bende aynı secimi yapmıstım. 10 senedir gayet memnunum.

Selamlarımla.
bahceme (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/33469.htm)de beklerim

Teşekkürler Sayın Bonjour40.
Biz de 3 senedir gayet memnunuz. İnşallah sizin gibi 10 seneyi sorunsuz deviririz. İmkanlar kısıtlı, beklentiler de çok değilse ufak bir konteyner gayet tatminkar olabiliyor gerçekten de.

Ayrıca bahçenize bir süre önce uğramışlığım (http://www.agaclar.net/forum/1382988-post63.htm) var :)

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
07-08-2015, 12:33
Merhaba,
Bir süreliğine İstanbul'daydık. Sağolsun arkadaşlar sebzeler ile ilgilendiler.

Domatesler hasata hazır gibi;

570069

Patlıcanların verimi de fena değil;

570070

Biberleri epey sık dikmiştim ancak bir sorun yok gibi;

570071

Sebze bahçesi genel durum;

570072

Havada kurdele kıpırdamıyor :) ;

570073

Güzel günler dilerim.

salih66
07-08-2015, 12:39
biberlerin yaprakları sararmış gibi duruyor.

Tolga Özmeral
07-08-2015, 15:31
Dediğiniz gibi sayın Salih66.
Yokluğumuzda biraz susuz kalmışlar gibi. Yakında toparlarlar diye düşünüyorum.

Tolga Özmeral
10-08-2015, 09:05
Dünün hasılatı;

570502

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
11-02-2016, 10:48
Merhaba Sayın Doğaseverler,

Geçen hafta bahçemizde 3 minik sürpriz ile karşılaştık.
Bahçenin bulunduğu bölgede, gittiğimizde elimizden geldiğince karınlarını doyurduğumuz ve birbirleriyle gayet iyi anlaşan 2 dişi köpek var.
Sanırım sahipleri terk etmiş ve doğaya salmış.

Geçtiğimiz sonbaharda kızımızın da isteği ile kışı biraz olsun rahat geçirmeleri adına hemen çit tellerinin dışına küçük bir kulübe yapmıştık.

Önceki sahiplerinin muhtemelen kısırlaştırdığını ve doğaya öyle saldıklarını düşündüğüm bu yaramazlardan biri tahmin ettiğiniz üzere yukarıda bahsettiğim 3 minik sürpriz ile karşıladı bizi;

595259

595260

595261

Artık mecburen her gün anneyi beslemeye bahçeye gidiyorum. Sonraki süreçte neler olacak bilmiyorum. Aşıları, sütten kesildikten sonra beslenmeleri vs..
Kısacası, başımıza epey bir iş aldık gibi görünüyor.

Güzel günler dilerim.

YeniGine
11-02-2016, 23:49
:) Gerçekten çok güzel sürpriz olmuş size Sayın Tolga Özmeral. :) Çok güzeller. Kıyamam anne de nasıl bakmış size; sanki bana yardımcı olun der gibiii...

Tolga Özmeral
12-02-2016, 11:59
Aynı dediğiniz gibi Sayın Yeni Gine.
Kuş yavrusu, balık yavrusu derken bir de bu minikler ve annesi ile ilgilenmek şart oldu artık.
Çatıya da leylekler için eski lastik koymuştum. Baharda bir de leylek yavrularımız oldu mu tamamdır artık :)

Süt, veterinerden mama, kasaptan sakatat, lokantalardan yemek artığı derken her gün bahçeye gidiyorum mecbur.

Her ne kadar kendim araştırmaya çalışsam da bu ufaklıkların bakımı hakkında sizlerden gelebilecek her türlü bilgiye açık olduğumu belirterek sözümü bitireyim.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

595387

YeniGine
12-02-2016, 23:30
Fotoğrafta da gördüğüm kadarıyla herkes halinden memnun Sayın Tolga Özmeral, e sizde sağolun hergün bahçenin yolunu tutar olmuşsunuz.
:) Şimdiden merak eder oldum, baharda leylek gelir mi çatınıza? Harika olacak inşallah.
Gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah!..

Fatih Şengül
13-02-2016, 00:10
Merhaba, güzel paylaşımlar görüyorum maşallah nazar değmesin :) her zaman hayalini kurduğum fakat iş hayatımdan ötürü gerçekleştiremediğim şeyler bunlar.

Bahçede görünen yılan bizim köyde ''altın başlı yılan'' olarak tanınır ve dediğiniz gibi sulak alanlarda yaşar. Sinop'a ise arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçen yaz eşim ve çocuğumuzla beraber 3 gün dinlenmeye gittik, merkezde deniz kenarında stadyumun yanında bir pansiyonda kaldık, havası alışkın olmadığımız kadar nemli ve sıcaktı, biz buralarda yayla havasına alışkınız hiç uyuyamadık sormayın gitsin. Zaten suyu (göl, dere, nehir, deniz...) sevmediğimiz ve ürkünç bulduğumuz içinde sadece ayaklarımızı ıslayıp kumla oyalandık, şehri gezdik ve geri döndük :)

Size eğlenceli günler diliyorum, bizim için bol bol Sinop havası soluyun, çünkü biz sizin adınıza serin orman rüzgarlarında dalgalanıyor olacağız...

abk
13-02-2016, 19:26
Sayın Tolga Özmeral,
Bahce sayfanizi keyifle okudum. Ailenizde genişlemiş. :) daha da kalabalık olmamanız icin anne köpeği de bir sure sonra kisirlastirmaniz iyi olur diye dusunuyorum.
Saglikla kalın.

putko
13-02-2016, 21:21
Sn. Tolga Özmeral,
Geçen senelerde yılan ile mücadelede kükürt kullanıp sonucunuzu yazacağınızı söylemiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?

Tolga Özmeral
15-02-2016, 09:14
daha da kalabalık olmamanız icin anne köpeği de bir sure sonra kisirlastirmaniz iyi olur diye dusunuyorum.

Haklısınız Sayın abk.
Bir daha ki kızgınlık dönemine kadar o işi de halletmek gerekiyor.

Ekleme: Yukarıdaki mesajımdan yaklaşık 5 ay sonra Tarçın'ı kısırlaştırdık.

Sn. Tolga Özmeral,
Geçen senelerde yılan ile mücadelede kükürt kullanıp sonucunuzu yazacağınızı söylemiştiniz, bu konuda bir gelişme oldu mu?

Şöyle ki Sayın putko,

Bahçe içinde daha önce 2-3 kez karşılaştığım yılanları kükürt uyguladıktan sonra, yani geçtiğimiz yaz hiç görmedim. Ama bahçe içindeki kurbağa popülasyonu da önceki yıllara nazaran daha azdı. Kurbağalarda mı kükürtten etkilendi, ya da kükürtten bağımsız kurbağa az olduğu için mi yılan görmedim net bir şey diyemeyeceğim açıkçası.

Bu ilkbahar tekrar kükürt uygulayacağım. Sonuçları yine buradan paylaşırım.

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
25-05-2016, 15:16
Merhaba Sayın ağaçlar net üyeleri.
İşlerim dolayısı ile ne yazık ki forumda pek aktif olamıyorum.
Sayfaya en son 3 ay önce ileti girmişim. Güncellemek adına bir kaç fotoğraf eklemek istedim.

Yavaş yavaş renkleniyoruz. İşte meilland, namı diğer belediye gülleri;

614424

Amaryllis;

614425

Sebze fideleri 23 Mayıs itibarı ile yerlerini aldı;

614426

Sinop'tan raporlar şimdilik bu kadar. Güzel günler dilerim.

shawshang
25-05-2016, 16:33
Maşşallah çok güzel ortam

Bahçenize ve evinize baka baka bende gaza geldim :)

http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/39535.htm

Tolga Özmeral
15-06-2016, 08:57
Bahçenize ve evinize baka baka bende gaza geldim :)

Sayın Shawshang, vesile olabildiysem ne mutlu bana.

Doğa renklerini cömertçe sergiliyor;

618123

618124

618125

618126

618127

Tolga Özmeral
15-06-2016, 08:58
Devam;

618128

618129

Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
23-06-2016, 14:43
Merhaba,
84. (http://www.agaclar.net/forum/1440207-post84.htm) mesaja istinaden bir bilgi paylaşmak isterim; Sanırım toz kükürt işe yarıyor, zira çevre bahçelerden epey yılan raporları gelmesine rağmen ben (ki kolay kolay dikkatimden kaçmaz) hiç görmedim.

Bunu da buraya küçük bir bilgi kırıntısı olarak bırakayım.
Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
24-06-2016, 11:03
619665

:)

619666

:))

619667

Güzel, ışıl ışıl bir yaz dilerim :)

Tolga Özmeral
02-08-2016, 11:26
Merhaba Sayın Forum Üyeleri.
Sayfayı dünden bir kaç fotoğraf ile güncellemek istedim.

Minik elma ağacı meyvelerinin bir çoğunu büyütemeyecek belli. Ben yine de seyreltmeye kıyamadım;

623657

Armut bu sene ilk defa meyvelerini gösterdi. Epey de bol. Malesef gözardı edip destek koymadığım bir kaç dal kırılmış;
623658

Nar. Geçen sene meyvelerini yemiştik. Biraz ekşi bir tür;
623659

Diğer elma ağacı. İlk defa bu sene hastalanmadı. Yanındaki dut ağacını kaldırdığım için herhalde.
623660

Tolga Özmeral
02-08-2016, 11:36
Domates biber ve patlıcanlar sofradaki yerlerini almaya başladılar.
Sırık salkım domateslerin lezzeti tıpkı marketlerden alınanlar gibi. Bana pek lezzetli gelmedi. Bu sene pembe domatese heves etmiştim. Pazardan pembe domates diye aldığım fideler henüz kızarmadı. Umarım onlar lezzetli olur;

623668

623669

Çok çalıştım ve kendimi ödüllendirmeye karar verdim :)
Tarçın'la ülke gündemi konuşup dertleşiyoruz :) ;
623670

Ancak Tarçın biraz fazla kaçırdığı için sohbetimiz pek uzun soluklu olamıyor :) ;
623671

Güzel günler dilerim.

YeniGine
02-08-2016, 23:41
:) Tarçın, yavruları olan anne köpek idi sanırım Sayın Tolga Özmeral...

birgecelikgelin
03-08-2016, 07:45
Sayın Tolga Özmeral bahçenizi çok beğendim her şey özenle ve itina ile ekilmiş meyve bahçeniz sebzeleriniz yaradan mevlam size ve ailenize sağlık ve afiyetle tüketmenizi nasip etsin Saygılarımla .

hosseda
03-08-2016, 09:52
Bahçenin tertip ve düzeni mükemmel. Bu kadar uğraş sonunda alınan üründe lezzet mutlaka yüksek olmalı. Tohum paylaşımını takip etmeli ve o tohumlardan üreteceğiniz fideleri ekmelisiniz seneye...

Bahçemde 8 çeşit domates mevcut. Toplama yaparken yorulunca ( o kadar çok yorulmaya başladım anlatamam ama direnmeye devam ediyorum çalışma konusunda) çardağın altına kaçıyorum ( güneş insanı eritecek kadar kuvvetli bizim orada) bir domates alıyorum elime, bir parça keserek yiyorum lezzet yüksekse bu tohumluk diye anında alıyorum tohumları...

Susuz kalması veya domuz tahribatı yaşamazsak sezon sonuna çok güzel domates tohumu birikimim olacak diye düşünüyorum...

Tolga Özmeral
03-08-2016, 11:03
:) Tarçın, yavruları olan anne köpek idi sanırım Sayın Tolga Özmeral...

Evet Sayın YeniGine,
Malesef yavruları bahçenin önünden (ç)almışlar. Tek tesellim sütten kesilmiş olmaları ve aşılarının bitmiş olması. Umarım güzel bakılırlar.

Sayın Tolga Özmeral bahçenizi çok beğendim her şey özenle ve itina ile ekilmiş meyve bahçeniz sebzeleriniz yaradan mevlam size ve ailenize sağlık ve afiyetle tüketmenizi nasip etsin Saygılarımla .

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Birgecelikgelin.

Bahçenin tertip ve düzeni mükemmel. Bu kadar uğraş sonunda alınan üründe lezzet mutlaka yüksek olmalı. Tohum paylaşımını takip etmeli ve o tohumlardan üreteceğiniz fideleri ekmelisiniz seneye...

Bahçemde 8 çeşit domates mevcut. Toplama yaparken yorulunca ( o kadar çok yorulmaya başladım anlatamam ama direnmeye devam ediyorum çalışma konusunda) çardağın altına kaçıyorum ( güneş insanı eritecek kadar kuvvetli bizim orada) bir domates alıyorum elime, bir parça keserek yiyorum lezzet yüksekse bu tohumluk diye anında alıyorum tohumları...

Susuz kalması veya domuz tahribatı yaşamazsak sezon sonuna çok güzel domates tohumu birikimim olacak diye düşünüyorum...

Öneriniz için teşekkür ederim Sayın Hosseda.
Ancak benim paylaşabilecek özel bir tohum ya da bir bitkim yok. Her yerde bulunabilecek bitkiler ve pazardan alınan fideler var sadece. Dolayısı ile herhangi bir paylaşım yapmadan da tohum talep etmek pek doğru olmaz sanırım.
Burada bir yerlerden özel ve güzel bir bitki bulabilirsem tohum paylaşım etkinliğine kıyısından köşesinden ben de katılmak isterim tabi ki.

Güzel günler dilerim.

hosseda
03-08-2016, 12:20
Tohum paylaşımına katılmanız mümkün olmazsa, şubat gibi ben size yollayabilirim domates tohumlarından.

Tolga Özmeral
03-08-2016, 13:19
Nazik teklifiniz için teşekkür ederim Sayın Hosseda.
Eğer Sizin de buralardan (Sinop) bir isteğiniz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Tolga Özmeral
15-08-2016, 10:02
Günaydın.

Kızaran domateslerin bir kısmını topladık. Bizim tüketebileceğimizden fazla. Eşe dosta ayırdık;

625194

625195

Misafirlerimiz vardı. Sacda gözleme yaptık. Minik kızım pek hamarat :)

625196

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
10-03-2017, 19:32
Geçen sene fidelerini pazardan alıp yetiştirdiğimiz domateslerin pek lezzetli olmadığını, tıpkı marketten alınanlar gibi tatsız olduğunu yazmıştım. Bunun üzerine, sağ olsun Sayın Hosseda ve Sayın İlknur- bana tohum gönderme nezaketinde bulundular.
Şubat sonuna doğru ektiğim tohumlar firesiz çimlendi ve şu an bu durumdalar;

640550

640551

Şimdilik sorun yok gibi görünüyor sanki. 10 Mayıs'ta bahçeye, asıl yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tek endişem, Viyollerin hacmi o zamana kadar fidelere yeterli gelir mi?

Sağlıcakla kalın.

Sezerakk
06-04-2017, 12:05
Tolga bey merhaba, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bahçeniz, eviniz o kadar güzel ki ( Maşallah), bu tarz birşey düşünen hayalini kuran bir çok tanıdığıma bu gönderilerinizi gösteriyorum. İlham kaynağısınız. Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum. Güle güle oturun

Tolga Özmeral
01-09-2017, 20:29
Tolga bey merhaba, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bahçeniz, eviniz o kadar güzel ki ( Maşallah), bu tarz birşey düşünen hayalini kuran bir çok tanıdığıma bu gönderilerinizi gösteriyorum. İlham kaynağısınız. Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum. Güle güle oturun

Teşekkür ederim Sayın Sezerakk.
Forumdaki paylaşımlar beni de çok şevklendiriyor. Bir nebze de olsa ben de buna katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu.

Hoş "http://www.agaclar.net/forum/son-tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar/40669.htm" bölümünde paylaşsam da ilk tohumdan yetiştirme deneyimimin vermiş olduğu heyecan ile bahçe sayfamda da paylaşmak istedim.

Efendim, soldan başlayarak; Mikrop Domates, San Marzano Lungo, Yıldız Yerli, Bursa Dağlı, Hafize Baliç, Bursa İri Pembe, Maniye.

656399

Bol ürünlü günler dilerim.

Sayın Hosseda'nın dikkat ve uyarısı üzerine düzeltme;
Soldan 3. domates "Yıldız Yerli" değildir. "Yıldız Yerli türüne ait asıl görsel şu'dur;

657028

Tolga Özmeral
03-09-2017, 23:20
Sayın Hosseda ve Sayın İlknur- sayesinde gerçekten lezzetli domatesler yedik.
Şimdi, yeni sezona hazırlık ve bu güzel domates tohumlarını paylaşmak için işlemlere geçme zamanı.

656469

656470

Tolga Özmeral
18-09-2017, 21:00
Gece nemli olunca bahçedeki daimi misafirlerimiz yerlerini almış;

657510

657511

Tolga Özmeral
28-09-2017, 20:38
Son hasat;
Geçen sene üzerinde topu topu 5-6 salkım olan kokulu üzüm bu sene bahçede yediklerimiz hariç 8-9 kilo civarı meyve verdi.
91 (http://www.agaclar.net/forum/1474754-post91.htm). mesajdaki son fotoğrafta görülen elma, sert rüzgarda düşenler ve bahçede yenilenler dışında yaklaşık 5 kg. meyvesini sundu.
Tabii bir de bozumdan önce biraz daha turşuluk toplandı;

658121

Doğa, sen ne güzel, ne ihtişamlı bir oluşumsun. Yeter ki sana nefes alabileceğin bir çevre bırakılsın.

Güzel geceler dilerim.

serdarbey33
28-09-2017, 21:38
Elma nın cinsi nedir ? tadı mayhoş mu?

Tolga Özmeral
29-09-2017, 00:49
Elma nın cinsi nedir ? tadı mayhoş mu?

Cinsini bilmiyorum Sayın serdarbey33.
Ziraatçı bir arkadaşım vermişti fidanı.
Geçen sene hafif mayhoş bir tadı vardı. Ancak bu sene nispeten daha tatlı ve iri meyveler verdi.

Tolga Özmeral
11-03-2018, 13:25
Güneş kendini göstermeye başlayınca bahçemizdeki yabani çiçekler arz-ı endam etmeye başlamış;

667590

667591

Güzel günler dilerim.

Sezerakk
13-03-2018, 20:07
Bizim bahçede aynı durumda Tolga Bey, nasıl çözüm buluyorsunuz bu kadar otu yok etme konusunda ?

Güneş kendini göstermeye başlayınca bahçemizdeki yabani çiçekler arz-ı endam etmeye başlamış;

667590

667591

Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
13-03-2018, 21:47
Tolga Bey, nasıl çözüm buluyorsunuz bu kadar otu yok etme konusunda ?

Yok etmek gibi bir amacım yok ki Sayın Sezerakk.
Uzayan otları benzinli tırpan ile biçiyorum sadece. Halı gibi oluyor, insanın üzerinde yuvarlanası geliyor.

Tolga Özmeral
18-03-2018, 17:50
Bahçemizin neşe kaynağı olan köpeğimiz Tarçın (http://www.agaclar.net/forum/1439181-post77.htm) maalesef 2 ay önce öldü. (Sanırım araba çarpmış)

Eşim ve ben çok üzüldük tabii. En zoru da, her bahçeye gidişimizde Tarçını soran Duru'ya (Kızımız) birtakım bahaneler uydurmaktı.

Bu süreçte ise, Tarçının arkadaşı (http://www.agaclar.net/forum/1439519-post79.htm) olan (Zaman zaman bizimde besleyip sevdiğimiz) komşu bahçemizin ilgilendiği köpek doğum yaptı. Ufaklıklarla haşır neşir olan kızımız "Belki Tarçın ölmüştür, eğer öyleyse yavrulardan birine biz bakalım mı?" demeye başlayınca gerçeği (1 hafta önce) anlattık ve.. bana yine veteriner yolları (Gençlik aşıları vs..) gözüktü :)

668306

668307

668308

İyi akşamlar dilerim.

YeniGine
19-03-2018, 22:03
Çok güzeller Sayın Tolga Özmeral, 1 tanesini mi götüreceksiniz veterinere?

Tolga Özmeral
20-03-2018, 10:51
Çok güzeller Sayın Tolga Özmeral, 1 tanesini mi götüreceksiniz veterinere?

Sayın YeniGine,

Veterineri yavrulara götüreceğim. Daha çok küçük oldukları için anne meraklanır belki. Bakımını üstleneceğimiz yavrunun parazit aşısını yaptıracağım. Sütten kesilince de gençlik aşılarını olacak.

Toplam 7 yavru var. 2 tanesinin aşılarını Safir'in (Anne köpek) sahibi yaptıracak ve bahçede bakacak. 1 yavruyu da bir tanıdığı istiyormuş o ilgilenecek. Kalan 3 yavruya ise veteriner bizzat sahip bulabileceğini söyledi. Herhalde kendisi ilgilenecektir.

Tolga Özmeral
09-04-2018, 21:00
Bahçedeki elektrik direklerini değiştirmişler. Bizim eski kuş evi (http://www.agaclar.net/forum/1209151-post20.htm) de direkle birlikte uçmuş. Yeni direğe yeni kuş evi yaptım;

670419

Önceki senelerde bahçenin yürüme yolunu kadifeler (http://www.agaclar.net/forum/1369869-post58.htm) süslüyordu. Bu sene sardunya yapalım dedik.
Saksıların altlarını kestim;

670420

Yolun kenarlarını naylon ile kapladım;

670421

Altı kesik saksıları naylonda delik açıp yarıya kadar gömdüm;

670422

Saksıları toprakla doldurup sardunyaları diktim;

670423

Tolga Özmeral
09-04-2018, 21:02
Naylonun üzerini çakılla kapladım;

670424

İyi geceler dilerim.

YeniGine
09-04-2018, 22:41
Emeklerinize sağlık çok güzel olmuş sardunyalar maşallah Sayın Tolga Özmeral.

g.c.
10-04-2018, 07:13
Böyle bahçeleri gördükçe özeniyorum.
Çok güzel işler yapıyorsunuz sayın Tolga Özmeral. Bahçenizi takipteyim.

saleri
10-04-2018, 08:18
Naylonun üzerini çakılla kapladım;
İyi geceler dilerim.

Sn Tolga Özmeral . Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.

Tolga Özmeral
17-04-2018, 15:21
Merhaba,

Armut ağacı gelinliğini giymiş. Bakalım evvelki sene olduğu gibi bol ve iri meyvelerini bize layık görecek mi? ;

671130

Bahçenin yeni sakini Coco. Biraz büyüyene kadar bahçe sınırları içerisinde takılacak;

671131

Bahçemizin karşısındaki ağaçları kesiyorlar. Biraz canım sıkıldı;

671132

671133

671134

Bizim "villadan :)" haberler şimdilik bu kadar. Rengarenk bahar ayları dilerim.

Tolga Özmeral
07-05-2018, 20:21
Merhaba,

Bu sıralar bahçe çevresini Salep Orkideleri renklendiriyor;

673021

673022

O kadar çoklar ki;

673023

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
10-05-2018, 21:25
Bahçemizin yeni sakini minik köpeğimiz henüz yavru olmasından ötürü fazlaca hareketli ve yaramaz. Etrafta, çiçek, böcek ne varsa onun için potansiyel oyuncak. Dolayısıyla, biraz tahta, biraz ip yardımıyla sebze bahçemizi koruma altına almaya çalıştım. Umarım işe yarar;

673458

673357

673358

İyi geceler dilerim.

YeniGine
10-05-2018, 23:13
:) Ellerinize sağlık.

Tolga Özmeral
13-05-2018, 17:04
Vukuatlarımız;

673618

Amaryllis. Açamadan gitti;

673619

Üzüm;

673620

Isparta Gülü;

673621

Bilumum terlikler;

673622

Hayır. Kızamıyorum da.

YeniGine
15-05-2018, 23:25
:) Terlikler harika görünüyor.

TCM
16-05-2018, 08:18
:) Terlikler harika görünüyor.

Terlikle mi vuruyormuş hayvana, abboovvv, terlik bu hale geldiyse hayvan ne haldedir kim bilir?

Tolga Özmeral
16-05-2018, 21:11
Terlikle mi vuruyormuş hayvana, abboovvv, terlik bu hale geldiyse hayvan ne haldedir kim bilir?

Bak şimdi... :)
Öyle bir şey yapsam, hanımla kızım aralarına alır, o terlikten beter ederler beni :)

TCM
17-05-2018, 08:49
Bak şimdi... :)
Öyle bir şey yapsam, hanımla kızım aralarına alır, o terlikten beter ederler beni :)

Haaah şöyle, aksiyon görelim biraz; iki bayanın arasında forumdaşımızın performansı nasıl olur aceba, şööyle evire çevire... ;)

Tolga Özmeral
21-05-2018, 20:41
Meilland Gülleri 3. senesinde. Yarı gölge yerlerini sevdiler. Üzerleri tomurcuk dolu. Tahminen 8-10 güne balkon önünü kırmızıya boyarlar;

674395

Biraz daha uzaktan;

674396

Sardunyalar yerlerine adapte olurken biraz zorlanıyor. 2 kayıp verdik;

674397

674398

Bu sene becerebildiğim kadarıyla damla sulama döşemeye çalıştım. Önceden sebze bahçesi vahşi usul sulanıyordu;

674399

Tolga Özmeral
21-05-2018, 20:44
Mandalina, Karadeniz şartlarına direnmeye çalışıyor. Bakmayın çiçeklerinin bolluğuna, üç tane meyve görsek şanslıyız;

674400

İyi akşamlar dilerim.

esemeral
23-05-2018, 11:52
Merhabalar
Eşiniz,kızınız ve sizin emeğinize yüreğinize sağlık. Ne mutlu sizler gibi insanlar halen mevcut keşke herkes sizler gibi olabilse. bahçenizde emeklerinize karşılık çok verimli ve çiçeklerle sizleri ödüllendirmekte.

Bizlerde sizlerin sayesinde böyle güzellikleri görüp gelecek umutlarımızı tazeleme fırsatı buluyoruz.

Bol Verimli ve çiçekli günler dilerim. Eşiniz, kızınız, coco, kuşlar ve yaban atları ile huzurlu mutlu uzun ömürler görün inşallah.

Tolga Özmeral
23-05-2018, 20:57
Merhabalar
Eşiniz,kızınız ve sizin emeğinize yüreğinize sağlık. Ne mutlu sizler gibi insanlar halen mevcut keşke herkes sizler gibi olabilse. bahçenizde emeklerinize karşılık çok verimli ve çiçeklerle sizleri ödüllendirmekte.

Bizlerde sizlerin sayesinde böyle güzellikleri görüp gelecek umutlarımızı tazeleme fırsatı buluyoruz.

Bol Verimli ve çiçekli günler dilerim. Eşiniz, kızınız, coco, kuşlar ve yaban atları ile huzurlu mutlu uzun ömürler görün inşallah.

Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın esemeral.
Burada o kadar değerli, yardımsever ve güzel insanlar var ki. Sizin bu hoş mesajınız aracılığıyla bende kendilerine minnetlerimi sunuyorum.

sevgihoca
24-05-2018, 00:48
Güllü bölüm harika görünüyor,Sn.Özmeral.Sardunyalı yolunuz da,sardunyalar gelişirse yine harika olur.Kolay gelsin.

acakmak79
24-05-2018, 07:08
Tolga bey,

Bahçenize yapım aşamasından itibaren baktım, ellerinize sağlık, çok güzel bir bahçeniz var.
Sevgiyle uğraşıldığı her halinden belli...
Esemeral e katılmamak mümkün değil, eşiniz ve kızınıla huzurlu mutlu sağlıklı yıllarınızı geçirin inşallah bu bahçede...
Bol çiçekli ve bol meyveli...

Tolga Özmeral
31-05-2018, 21:43
Meilland Gülleri en gösterişli mevsiminde;

675342

675343

Tam kadro;

675344

675345

Uzaktan;

675346

Hoşça kalın...

h_dogan
01-06-2018, 07:34
Sardunyalar yerlerine adapte olurken biraz zorlanıyor. 2 kayıp verdik;

Sardunyaları yeni diktiğinizde sadece 1 cansuyu verin ondan sonra sürgün verene kadar sulamayın. Kök çürüklüğü yapıyor. Çok fazla su isteyen bir bitki değil zaten gövde ve dallar su deposu.

Siz diktikten sonra sürekli yağmur yağdıysa kaybınız ondan da olabilir.

Gülleriniz harika görünüyor tebrikler. ;)

Tolga Özmeral
01-06-2018, 22:05
Siz diktikten sonra sürekli yağmur yağdıysa kaybınız ondan da olabilir.

Gülleriniz harika görünüyor tebrikler. ;)

Teşekkür ederim Sayın h_dogan.

Yağmur yağmadı ancak biz sulamayı sık ve biraz fazla kaçırdık sanırım.

Tolga Özmeral
12-06-2018, 17:57
Merhaba,
Yaz yüzünü iyice göstermeye başladı;

676297

Sarmaşık gül bu sene tam olarak bağımsızlığını ilan etti;

676298

Amaryllis;

676299

Zakkum;

676300

Neşeli ve huzurlu bir yaz dilerim;

676301

Tolga Özmeral
12-06-2018, 22:10
Biri bizi gözetliyor;

676313

676314

676315

676316

Yakından çekemedim. Sessizce havalanıp, karanlığın içinde kayboluverdi.
"Hoşça kal sevimli baykuş. Bu gece farelerin bol olsun."

Tolga Özmeral
16-06-2018, 14:21
Her güzelliğin bir sonu var. Güllerin çiçek budamasını yaptım;

676452

676453

Dün akşamüstü biraz yağmur yağdı. O zaman "yarış başlasın!";

676454

Tolga Özmeral
01-07-2018, 19:22
Bahçenizde yavru köpek beslemek istiyorsanız bir daha düşünün derim :)

677488

İyi akşamlar dilerim.

fludek
02-07-2018, 15:15
Bahçenizde yavru köpek beslemek istiyorsanız bir daha düşünün derim :)

677488

İyi akşamlar dilerim.

Umarım Sevimli köpek büyüyünce sorunları da büyümez .

esemeral
02-07-2018, 15:51
Aaa bunu coco mu yaptı. Pekte masum bakışlı duruyordu hayret. Sanırım biraz fazla şımarmış **** fazla ilgiye alıştırmışsınız (az gelince ilgi çekmek için yapabilirler).

Tüyü kadar ömrü olsun İnşallah.

Tolga Özmeral
02-07-2018, 19:47
Umarım Sevimli köpek büyüyünce sorunları da büyümez .

Sayın fludek,

Büyüdükçe uslanır diye düşünüyoruz.

Aaa bunu coco mu yaptı. Pekte masum bakışlı duruyordu hayret. Sanırım biraz fazla şımarmış **** fazla ilgiye alıştırmışsınız (az gelince ilgi çekmek için yapabilirler).

Tüyü kadar ömrü olsun İnşallah.

İnşallah Sayın esemeral,

Aslında haklısınız. Patronun kim olduğunu öğrenmesi gerek.
En azından yaptığı yaramazlığı tekrarlamıyor.

-Yürüme yolumuza diktiğim sardunyaların birini yerinden söktü. Yaptığını gösterip, terliği sertçe yere vurup, yüksek sesle "Hayır!!" diye bağırdım ve bir daha yapmadı.
-Asmayı kemirip kopardı... Aynı uyarı.. Bir daha dokunmadı.
-Gözümüz gibi bakığımız Isparta Gülü gitti.. Aynı..
-Mis gibi açan Amaryllis tomurcuklarını da yedi. Seneye menüsünde yer almaz diye umuyorum.
-Hamak paramparça...Şimdi yanına yaklaşmıyor.
-Daha neleer neler...

İş işten geçmiş oluyor belki ama en azından öğreniyor.

Ne yapalım? Gülün dikenine katlanıyoruz işte.

esemeral
03-07-2018, 11:49
Yaa kıyamam akıllıda demek kendileri.

Uyarıyı algılaması çok hoşşş.. Bizim ufaklık kesinlikle benim uyarılarımı dinlemez. Sadece eşim ve kızım söz geçirebiliyor. Bende ise o bana sözünü geçiriyor.. Sevimli işte bende uyarıyorum konuşuyorum fakat nerdeee oyun oynayalım diye her seferinde o beni ikna ediyor nasılsa :)

Tolga Özmeral
23-07-2018, 13:04
Bahçeden masaya transferler yavaş yavaş başladı;

678766

Güzel günler dilerim.

TCM
23-07-2018, 13:37
Keşke 'tuborg' yetiştireceğinize 'altınbaş' yetiştirseydiniz. Neyse seneye tohumundan isterim.

Tolga Özmeral
23-07-2018, 13:43
Keşke 'tuborg' yetiştireceğinize 'altınbaş' yetiştirseydiniz. Neyse seneye tohumundan isterim.

Memnuniyetle Sayın TCM.

Tam olarak yetiştirme demesek de arpa suyunu da kendim (18+) yapıyorum (http://www.agaclar.net/forum/1496358-post131.htm) (18+) aslında :)

g.c.
23-07-2018, 15:53
Memnuniyetle Sayın TCM.

Tam olarak yetiştirme demesek de arpa suyunu da kendim yapıyorum (http://www.agaclar.net/forum/1496358-post131.htm) aslında :)

:eek:

Bunun bir size ait bir başlığı var mı sevgili Tolga.

http://www.agaclar.net/forum/1496358-post131.htm burada bahsettiğin gibi bende lezzet olarak gövdeli biralardan haz alıyorum. Elimizden gelebilecek bir şey ise deneyimlemek isterim.

Tolga Özmeral
23-07-2018, 16:21
:eek:

Bunun bir size ait bir başlığı var mı sevgili Tolga.

http://www.agaclar.net/forum/1496358-post131.htm burada bahsettiğin gibi bende lezzet olarak gövdeli biralardan haz alıyorum. Elimizden gelebilecek bir şey ise deneyimlemek isterim.

Açılan başlığın altında bir kaç paylaşım yapmıştım Sayın g.c.
Arzu ederseniz aynı (18+) konu (http://www.agaclar.net/forum/18-yasindan-buyukler-icin/20446.htm) (18+) altında size yardımcı olmaya çalışırım. Zira gerçekten çok lezzetli ve yapımı basit bir uğraş.

Tolga Özmeral
23-07-2018, 19:59
Bahçedeki aşılı patlıcan aşı yerinin altından domates, üstünden patlıcan veriyor.
İlginç geldi. Paylaşmak istedim;

678824

678825

İyi akşamlar dilerim.

devrann
24-07-2018, 22:07
Bahçedeki aşılı patlıcan aşı yerinin altından domates, üstünden patlıcan veriyor.

678824

678825

İyi akşamlar dilerim.

Yani domatese aşıladınız o halde,genelde tam tersi olması gerekir,çok güçlü domates anaçları var ama ticaride bile domates üzerine patlıcan aşılı fideler
pek uyumlu değiller ,sararmaya başlıyor ve verim düşüklüğü oluyor.

Tolga Özmeral
25-07-2018, 10:37
Yani domatese aşıladınız o halde,genelde tam tersi olması gerekir,çok güçlü domates anaçları var ama ticaride bile domates üzerine patlıcan aşılı fideler
pek uyumlu değiller ,sararmaya başlıyor ve verim düşüklüğü oluyor.

Ben aşılamadım Sayın devrann. Patlıcan fidelerini pazardan hazır almıştım. Verimi de şimdilik gayet iyi ama...? Bilemedim.

Tolga Özmeral
25-07-2018, 19:17
Çiçek budaması yapılan meilland gülleri ilk açanlar kadar yoğun ve gösterişli olmasa da 2. parti çiçeklerini açıyor;

678931

Elektrik direğindeki kuş evinde kuş, çardak üzerindeki kuş evinde ise arılar ve kovan var;

678932

678933

aziztoprak
25-07-2018, 19:54

678824

678825

İyi akşamlar dilerim.

Ucube olmuş:)

Tolga Özmeral
09-08-2018, 21:23
Tekrar merhaba,

Bahçedeki gözdelerimizden armut tam mevsiminde. Gözden kaçırdığım bazı dallar ağırlığa dayanamadı ve kırıldı. Meyveleri oldukça iri, sulu ve lezzetli;

679622

Arılarda bizim kadar çok seviyor tabii... ;

679623

Bu sene bahçemizde sadece 2 çeşit domates (Yıldız ve Heybetli) yetiştirdim.
Özellikle "Heybetli" çok uzaklardan gelip soframızda yerini aldı.
Tohumdan gelişim aşamaları burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2017-2018/41992.htm)
Paylaşım etkinliği için ayırdığım ve tohum aldığım domatesler.
Arkadakiler "Heybetli" öndekiler ise "Yıldız";

679624

Hoş kalın, hoşça kalın.

its_just_a_ride
09-08-2018, 23:46
Tekrar merhaba,

Bahçedeki gözdelerimizden armut tam mevsiminde. Gözden kaçırdığım bazı dallar ağırlığa dayanamadı ve kırıldı. Meyveleri oldukça iri, sulu ve lezzetli;

679622

Arılarda bizim kadar çok seviyor tabii... ;

679623

Bu sene bahçemizde sadece 2 çeşit domates (Yıldız ve Heybetli) yetiştirdim.
Özellikle "Heybetli" çok uzaklardan gelip soframızda yerini aldı.
Tohumdan gelişim aşamaları burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2017-2018/41992.htm)
Paylaşım etkinliği için ayırdığım ve tohum aldığım domatesler.
Arkadakiler "Heybetli" öndekiler ise "Yıldız";

679624

Hoş kalın, hoşça kalın.

Paylaşım etkinliğinde beklemekteyiz öyleyse heybetli'yi :).

Tolga Özmeral
14-08-2018, 17:52
Bahçede yere dökülen elmalar sirke olma yolunda hazırlıklara başladı;

679768

İyi akşamlar dilerim.

TCM
14-08-2018, 19:51
@ Tolga Özmeral, elma sirkesi yerine elma turşusu olmuş bu :) Su çok az olacağı için sirkesi de çok az olacaktır, bence yarısını boşaltıp su ekleyin içerisine.

Tolga Özmeral
14-08-2018, 23:50
@ Tolga Özmeral,
Su çok az olacağı için sirkesi de çok az olacaktır, bence yarısını boşaltıp su ekleyin içerisine.

Sayın TCM,

Haklısınız, oluşan sirke nispeten az ve yoğun oluyor. Ancak biz bu keskin lezzeti daha çok (zevkler/renkler) tercih ediyoruz. Bahçedeki atıl üzüm ve elmaları 2 senedir böyle değerlendiriyoruz.

Bu vesile ile forumda ve farklı platformlarda bu (https://blog.meyvelitepe.org/2015/02/25/sirke-yapmamak-olmaz/)ve bir çok konu hakkında deneyimlerini paylaşan Sayın MeyveliTepe (http://www.agaclar.net/forum/members/12082-meyvelitepe.htm)'ye teşekkür etmek isterim.

Tolga Özmeral
15-08-2018, 00:43
Paylaşım etkinliğinde beklemekteyiz öyleyse heybetli'yi :).

Sayın its_ just_ a_ride,

Profilinizde yazan şehir bilgisine istinaden;

Bizim galakside yaşayan (Milky Way) herkese göndermeye çalışacağım.
En yakın komşumuz Andromeda ise biraz bekleyecek :)

its_just_a_ride
15-08-2018, 01:52
Sayın its_ just_ a_ride,

Profilinizde yazan şehir bilgisine istinaden;

Bizim galakside yaşayan (Milky Way) herkese göndermeye çalışacağım.
En yakın komşumuz Andromeda ise biraz bekleyecek :)

Tolga Bey,

Evren henüz sizin gibi cömert birini görmedi diyebilirim :).

Kolay gelsin.

Tolga Özmeral
02-09-2018, 21:36
Merhaba,

Bahçedeki siyah kokulu üzümlerin tam mevsimi.
Ailece bu üzümün tazesini ve sirkesini çok sevdiğimiz için bu senede birazını topladım ve 10 litrelik kavanoza taneleri yıkayıp koydum.
Yarın su ilavesi ile fermantasyon aşaması başlayacak ve umarım bir kaç ay sonra mis gibi keskin sirke sofrada yerini alacak;

680237

Resulgur
03-09-2018, 10:56
Merhaba,

Bahçedeki siyah kokulu üzümlerin tam mevsimi.
Ailece bu üzümün tazesini ve sirkesini çok sevdiğimiz için bu senede birazını topladım ve 10 litrelik kavanoza taneleri yıkayıp koydum.
Yarın su ilavesi ile fermantasyon aşaması başlayacak ve umarım bir kaç ay sonra mis gibi keskin sirke sofrada yerini alacak;

680237

Sn. Tolga Özmeral elinize sağlık , kavanoz içerisine su + meyve den başka bir şey ekliyor musunuz ? Daha önce bu şekilde sirke yaptınız mı ?

Tolga Özmeral
03-09-2018, 11:26
Sn. Tolga Özmeral elinize sağlık , kavanoz içerisine su + meyve den başka bir şey ekliyor musunuz ? Daha önce bu şekilde sirke yaptınız mı ?

Sayın Resulgur teşekkürler.
Biraz şeker ve sirke anası ilave ediyorum.
Geçen senede bu şekilde yapmıştım.

Tolga Özmeral
05-09-2018, 19:29
Merhaba,

Karanlıkta bekleyen elmaların üzerinde sirke anası oluşumu ve bariz sirke kokusu başladı. Üzümler ise henüz fermantasyon aşamasında. Gaz çıkışı bitince kavanoz ağzına çorap geçirilecek ve karanlık bölüme, elmaların yanına geçecek;

680367

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
19-10-2018, 19:08
Merhaba,
Nar olmak üzere. Meyveler oldukça iri ve biraz ekşi;

682132

Trabzon Hurmaları kızarmaya başladı. Geçen sene sadece bir tane meyve vermişti. Bu sene 15-16 tane var;

682133

Her sene 2 adet meyve veren mandalina bu sene rekor kırdı. 11 adet meyvesi var. Geçen kış dibine yanmış gübre ve çuval sermiştim. Herhalde budan ötürü;

682134

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
21-10-2018, 18:46
Yabani atlar genelde bizim bahçenin önünde takılıyorlar.
20-25 attan oluşan bu sürünün gübresini (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8288.htm) toplayıp bahçede kullansam nasıl olur acaba?

682377

682378

TCM
21-10-2018, 19:23
En güzel gübre 'at gübresi' demişti çöp ayrıştırıp gübreye dönüştürme
işinde yönetici bir arkadaş.

Tolga Özmeral
22-10-2018, 13:25
En güzel gübre 'at gübresi' demişti çöp ayrıştırıp gübreye dönüştürme
işinde yönetici bir arkadaş.

Bilgi için teşekkürler Sayın TCM. Gübresinin toprağa faydalı olabileceğini umuyorum bende. Ayrıca sahipsiz oldukları için sadece kırlarda besleniyorlar. Bu da iyi bir ayrıntı olmalı.
İlk fırsatta bahçede bir çukur açıp içinde dökeyim madem.

Musa Gündoğan
22-10-2018, 13:51
Bilgi için teşekkürler Sayın TCM. Gübresinin toprağa faydalı olabileceğini umuyorum bende. Ayrıca sahipsiz oldukları için sadece kırlarda besleniyorlar. Bu da iyi bir ayrıntı olmalı.
İlk fırsatta bahçede bir çukur açıp içinde dökeyim madem.

bende duyduğumu söylemek için bir şey eklemek isterim.
bir ara solucan gübresi işini araştırırken ne tür gübreler tüketileceği konusunda at gübresini tavsiye etmemişlerdi. at gübresinin içerisinde çok kaliteli besinlerin bulunmadığını ve bununda solucan gübresini etkilediğini söylediler. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.
durum böyleydi.

bir diğer konu ise dışarıdan toplanan at gübreleri içerisinde hali hazırda pek zararlınında olabileceğini düşünmek gerek :)

Tolga Özmeral
22-10-2018, 14:48
bende duyduğumu söylemek için bir şey eklemek isterim.
bir ara solucan gübresi işini araştırırken ne tür gübreler tüketileceği konusunda at gübresini tavsiye etmemişlerdi. at gübresinin içerisinde çok kaliteli besinlerin bulunmadığını ve bununda solucan gübresini etkilediğini söylediler. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.
durum böyleydi.

bir diğer konu ise dışarıdan toplanan at gübreleri içerisinde hali hazırda pek zararlınında olabileceğini düşünmek gerek :)

Sayın Musa Gündoğan,
Nette biraz araştırdım ancak dişe dokunur akademik bir bilgiye rastlayamadım.
Arama sonucunda ticari siteler ya da 'Rüyada at gübresi görmek' gibi gönderiler çıkıyor sıklıkla.
En iyisi hiç riske girmeyeyim madem. Eski usul, inek ve koyun gübresiyle devam edeyim.
Bahçemizin ilk zamanlarında gübre işinden boyumun ölçüsünü (http://www.agaclar.net/forum/968277-post160.htm) almıştım zaten :)

Musa Gündoğan
22-10-2018, 15:03
Sayın Musa Gündoğan,
Nette biraz araştırdım ancak dişe dokunur akademik bir bilgiye rastlayamadım.
Arama sonucunda ticari siteler ya da 'Rüyada at gübresi görmek' gibi gönderiler çıkıyor sıklıkla.
En iyisi hiç riske girmeyeyim madem. Eski usul, inek ve koyun gübresiyle devam edeyim.
Bahçemizin ilk zamanlarında gübre işinden boyumun ölçüsünü (http://www.agaclar.net/forum/968277-post160.htm) almıştım zaten :)

sevgili tolga özmeral

o hikayenizi ilk okuduğumda da acayip gülmüştüm. gerçekten öyle attı eşşekti hiç uğraşmayın temizce gidin koyun inekten faydalanın :)

Muda
22-10-2018, 21:44
Sn. Tolga Özmeral;

Bu saatte epey güldürdünüz. Ben bunu kaçırmışım. Siz kendi elinizle yapmışsınız. Sürekli yapanlar varmış. Eskiden görmüştüm. Hala olduğunu öğrendik.

Aman atların adresini vermeyin. Kısa zamanda onları da başka yerlere gönderirler. Özgürlüğün tadını çıkarsınlar.

Bahçe işine bulaşmadan önce sevmediğimiz şeyleri bir de üstüne para vererek zor da olsa bulup alıyoruz. Yanmış olanı almaya çalışıyorum. Bir de bekletiyorum. Bir de bakıyorum çok az kalmış. Biraz hata yapıyoruz sanırım.

Atların sindirim sistemleri kısa benim bildiğim kadarı ile. Bu nedenle çok fazla yemeleri gerekiyor. Sizin atlar sadece ot yemekteler. Saman, arpa, buğday yem verildiğini zannetmiyorum. Bir köşede bir yıl beklediği zaman nasıl olsa yanar. Toprağın organik maddeye ihtiyacı fazla. Tabi bazı besinler ve mikroorginazmalar da toprağın ihtiyaçları arasında. Toprakta ne kadar organik madde, vs. mikroorganizma yüksek ise toprak da o derece verimli oluyor. Bitkilerin kök salması, toprağın su tutması, havadar olması gibi bir sürü faydası oluyor. Akademik bilgi olmasa da ( Kimse bu konuda doktora yapmak istemiyor herhalde.) hepimizin bildiği genel şeyler. Doğal ortamda hiç bir şey faydasız değil. Benim getittirdiğim gübreler içinde at gübresinin olduğunu görmüştüm. Biraz kızdım tabi. Ancak yaşlı bu işlerden anlayan kişi at gübresinin de iyi bir gübre olduğunu söylemişti. Ben de bir şey demedim artık. Son gelecek römork halen gelmedi. Seneye gelir herhalde. Siz hiç bir şeyi ziyan etmeyin. Biraz uzakta bir yıl geçirince bahçe için yararlı hale gelir.

Tolga Özmeral
23-10-2018, 09:46
Sayın Muda,

İş bilmemezlik bazen böyle abuk sonuçlara sebep olabiliyor maalesef :)

Atlar 30 seneyi aşkın süredir buralarda. Özellikle taylar çok sevimli oluyor. Bazen elma atıyoruz. Atıyoruz diyorum, çünkü insana asla 30 metreden fazla (İyi de yapıyorlar) yaklaşmıyorlar. Ancak yaşam alanlarının ve sayılarının giderek küçüldüğü de bir gerçek.
Bir kaç haber paylaşayım;

Haber 1 (https://www.haberturk.com/sinop-haberleri/64065871-drone-goren-atlarin-saskinligi)

Haber 2 (http://karam.org.tr/DergiDetay.aspx?ID=854&Detay=Ozet)

Haber 3 (http://www.milliyet.com.tr/sinop-sahilinde-keyif-suren-yilki-atlari-sinop-yerelhaber-585752/)

Çevremizde manda ve ineklerde bolca otlamakta. Gübreden yana sıkıntımız yok anlayacağınız:) At gübrelerini karıştırıp sadece meyve ağaçlarının dibinde kullanırım belki.

Tolga Özmeral
10-11-2018, 16:56
Merhaba,
Bahçedeki nar ve Trabzon hurması dikimden itibaren 7. senesinde ve verimleri gayet güzel. Özellikle hurma gerçekten çok lezzetli;

683589

683590

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
11-12-2018, 15:40
Asıl gülümüz ve bahçenin son gülleri;

685038

Yaprakları dökülenler bile güzel;

685039

İyi akşamlar dilerim.

FKY100
12-12-2018, 13:45
Tolga Bey;

Çok uzun zaman sonra sayfayı ziyaret ettim. Bahçenizin son hali gayet güzel olmuş, elinize sağlık...

"Asıl Gülünüz" hep böyle gülsün hayatı boyunca.... Allah hepsini korusun.

ozkanonen
10-01-2019, 13:52
Merhabalar hocam. Bahçenizi sevdim. Bende Sinop'un merkezine bağlı bir köye düzenlemelerime başlayacağım. Aklıma takılan konularda desteğinizi almak isterim.

derin35
20-01-2019, 23:51
Sayın Tolga Özmeral, eviniz bahçeniz muhteşem. Anlatımınız çok akıcı ve sürükleyici. Kuş evleriniz, patili dostlarınız, güzel aileniz kısaca her şey çok samimi ve sıcak. Ev yapım aşamalarınızı da baştan sona okumuştum. Sayfanızın sıkı takipçisiyim. Mutluluğunuz daim olsun.

Tolga Özmeral
15-05-2019, 18:43
Merhaba,

Köpeğimiz Coco 10 gün önce anne oldu.
Tam 7 minik yavrumuz var.
Annelik duygusunu bir defa olsun yaşasın istedik.
Yavruları sütten kesildikten sonra kısırlaştırma operasyonuna girecek;

693333

693334

693335

693336

İyi akşamlar dilerim.

abk
15-05-2019, 19:21
Siyah yavrular öylesine birbirine karışmış ki kaç yavru olduğunu sayamadım.:)

Tolga Özmeral
27-05-2019, 00:05
Merhaba Sayın Doğa Severler.

Sebze bahçemizi biraz yükseltmek istedim ve çevresine bordür taşı (60 cm. boy 22 cm. yükseklik, adedi 10 Lira) döşedim. Sonrasında içini yaklaşık 5 metreküp toprak ile doldurdum. Köpeğimiz Coco ve yavruları içeri giremesin diye de çit yaptım. Sonunda nihayet işler bitti ve fideler bahçedeki yerlerini aldı. Üç tane domates yiyeceğiz diye verdiğim emeğe kendim bile şaşıyorum bazen;

694013

694014

694015

694016

694017

Portakal Rengi
27-05-2019, 07:58
[QUOTE=Tolga Özmeral;1569179]Merhaba Sayın Doğa Severler.

Sebze bahçemizi biraz yükseltmek istedim ve çevresine bordür taşı (60 cm. boy 22 cm. yükseklik, adedi 10 Lira) döşedim. Sonrasında içini yaklaşık 5 metreküp toprak ile doldurdum. Köpeğimiz Coco ve yavruları içeri giremesin diye de çit yaptım. Sonunda nihayet işler bitti ve fideler bahçedeki yerlerini aldı. Üç tane domates yiyeceğiz diye verdiğim emeğe kendim bile şaşıyorum bazen;

Yaptığınız bahçe düzenlemesi benim hayalimdi. Önce yapmış oldunuz, hayalsiz kaldım. Şimdi sizinkine bakıp, aynısını yapacağım. :D
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.
Bu arada üçe beşe bakmayın, derim. Önemli olan nicelik değil nitelik. İstediğim domatesi, biberi yemek için yokuş yukarı koşarım. Elimden geldiğince.

Tolga Özmeral
27-05-2019, 16:28
Yaptığınız bahçe düzenlemesi benim hayalimdi. Önce yapmış oldunuz, hayalsiz kaldım. Şimdi sizinkine bakıp, aynısını yapacağım. :D
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Portakal Rengi.

Hayallerimiz hiç bitmesin.
Gücümüz, enerjimiz ve imkanlarımız ölçüsünde hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışmak, hayatımızı daha anlamlı ve yaşanılır kılıyor.

Tolga Özmeral
07-06-2019, 16:02
Merhaba,
Üzüm bu sene epey bol olacak gibi. Yenmeyenleri bu senede sirke yapmayı düşünüyoruz;

694699

Bahçe yavaş yavaş renkleniyor;

694700

Herkesin keyfi yerinde;

694701

694702

Güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
23-07-2019, 18:08
Merhaba,

5 sene önce çit sınırının hemen dışına foseptik önüne diktiğimiz Okaliptus (http://www.agaclar.net/forum/1266788-post33.htm) suyu ve gübreyi bol bulunca coştu ve şu an elektrik tellerine değiyor;

697020

Tepeden budayacak uzunlukta merdivenimiz (8 m.) yok.
Buradaki dağıtım şirketine durumu bildirdim ancak yaklaşık 2 aydır herhangi bir geri dönüş yapmadılar.
Bakalım ne olacak.

Güzel, püfür püfür bir yaz mevsimi geçirmeniz dileği ile...

Tolga Özmeral
20-08-2019, 20:02
Tekrar merhaba,

Bahçemizdeki siyah kokulu üzümler olmaya başladı;

697968

Bildiğiniz gibi oldukça kalın kabuklu bir çeşit ancak parmaklarınızla hafifçe sıktığınızda içi hemen çıkıyor. Biz bu üzümün aromasını ve kokusunu çok beğeniyoruz;

697969

Bu gün topladığımız domates ve patlıcanlar;

697970

Domateslerin tohumdan gelişim aşamalarını burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2018-2019/43036.htm) paylaşmaya çalıştım.
İyi akşamlar dilerim.

OSMAN45
21-08-2019, 17:31
Güzel bir şehirde, gıbta ile izlediğimiz bir küçük ev ve bahçede yaşıyorsunuz. Bahçeniz, doğa dostlarınız ve en önemlisi aileniz ile birlikte sağlıkla, mutlulukla daha uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

Sebze bahçeniz küçük ama düzenli. Hasadınız bol olsun. Ben de sebze bahçemi dışarıda gördüğüm tarza benzer adalar şeklinde yapmıştım. Adalar arasını beton yapıp aynı seviyede toprakla doldurmuştum. 20 yıl önce fide dikmek, ot yolmak vs için eğilip kalkmak sorun olmuyordu ama şimdilerde oluyor. Dikkat ettim yaşlıların bahçeleri yürüyüş yollarından daha yüksek. Birçok bakımdan kolaylık olduğunu düşünüp(gübre toprak ilaveleri de yapıldığından) kalaslarla yükselttim. Siz daha çok gençsiniz ama kolaylığını düşünüp çim taşlarını 3 kat yerine tek kat yapsanız iyi olur mu acaba?

Size ayrı özel bir sorum olacak. Sizin yörede gelinlerin düğünde saksı kırma geleneği var mıdır? Yabancı bir gelin şehrinizde pazar günü bir testi kırdı.

Her şey gönlünce olsun.

Tolga Özmeral
22-08-2019, 15:59
Güzel bir şehirde, gıbta ile izlediğimiz bir küçük ev ve bahçede yaşıyorsunuz. Bahçeniz, doğa dostlarınız ve en önemlisi aileniz ile birlikte sağlıkla, mutlulukla daha uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

Sebze bahçeniz küçük ama düzenli. Hasadınız bol olsun. Ben de sebze bahçemi dışarıda gördüğüm tarza benzer adalar şeklinde yapmıştım. Adalar arasını beton yapıp aynı seviyede toprakla doldurmuştum. 20 yıl önce fide dikmek, ot yolmak vs için eğilip kalkmak sorun olmuyordu ama şimdilerde oluyor. Dikkat ettim yaşlıların bahçeleri yürüyüş yollarından daha yüksek. Birçok bakımdan kolaylık olduğunu düşünüp(gübre toprak ilaveleri de yapıldığından) kalaslarla yükselttim. Siz daha çok gençsiniz ama kolaylığını düşünüp çim taşlarını 3 kat yerine tek kat yapsanız iyi olur mu acaba?

Size ayrı özel bir sorum olacak. Sizin yörede gelinlerin düğünde saksı kırma geleneği var mıdır? Yabancı bir gelin şehrinizde pazar günü bir testi kırdı.

Her şey gönlünce olsun.

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın OSMAN45.

Önerdiğiniz yöntem gerçekten çok mantıklı.
Ancak, söylediğiniz gibi sebze bahçemiz küçük.
Dolayısıyla şimdilik ot ayıklama vs. gibi işler pek yormuyor. Üstelik dediğiniz gibi gencim de daha :)

Sebze bahçemizi biraz büyütme düşüncem vardı. O zaman yürüme yolunu alçakta bırakabilirim dediğiniz gibi.
Hem 46 yaş o kadar da az değil canım :)

Testi kırma geleneğine ise ben denk gelmedim ancak özellikle ilçelerde nadiren de olsa yapıldığını duymuştum.

Resulgur
27-08-2019, 09:31
Tekrar merhaba,

Bahçemizdeki siyah kokulu üzümler olmaya başladı;

697968

Bildiğiniz gibi oldukça kalın kabuklu bir çeşit ancak parmaklarınızla hafifçe sıktığınızda içi hemen çıkıyor. Biz bu üzümün aromasını ve kokusunu çok beğeniyoruz;

697969

Bu gün topladığımız domates ve patlıcanlar;

697970

Domateslerin tohumdan gelişim aşamalarını burada (http://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2018-2019/43036.htm) paylaşmaya çalıştım.

İyi akşamlar dilerim.Tolga bey merhaba , kokulu üzümlerin çok güzel sirkesi oluyor. Sayfamda paylaşmıştım, renk, koku ve tat mükemmel mutlaka deneyin [emoji6]

Tolga Özmeral
27-08-2019, 16:43
Tolga bey merhaba , kokulu üzümlerin çok güzel sirkesi oluyor. Sayfamda paylaşmıştım, renk, koku ve tat mükemmel mutlaka deneyin [emoji6]

2 senedir yapıyorum (http://www.agaclar.net/forum/1547500-post165.htm) Sayın Resulgur.
Hatta bakınız (http://www.agaclar.net/forum/1547341-post163.htm) :)

TCM
27-08-2019, 19:07
Sirkesi güzel oluyorsa şarabı da güzel olur herhal.

Tolga Özmeral
27-08-2019, 21:21
Sirkesi güzel oluyorsa şarabı da güzel olur herhal.

Muhtemelen öyle Sayın TCM.

Tolga Özmeral
13-09-2019, 19:37
Merhaba,

Bir önceki etkinlikte Sayın Ceydoruk'un gönderdiği selluka tohumları bu sene bahçemizde çiçeklenmeye başladı. Eğer tohum almada başarılı olabilirsem önümüzdeki etkinlikte paylaşmayı düşünüyorum. Henüz kokusunu bahşetmedi ancak hemen yanında aynı anda açmakta olan melisa ile birlikte güzel kokarlar diye düşünüyorum.

Selluka;

698622

Melisa;

698623

İyi akşamlar dilerim.

Tolga Özmeral
19-09-2019, 22:18
Bahçeden biraz incir, biraz da ceviz :) ;

698789

Üzümlerin bir kısmını topladık. Bazıları sirke olacak, bazıları konu komşuya verilecek. Kalanı da bize;

698790

Tolga Özmeral
20-09-2019, 23:45
Kokulu üzümlerimiz sirke olma yolunda çalışmalarına başladı.
Kavanozlardan birini sirke olarak değil de başka türlü değerlendirsem mi acaba diye düşünmüyor değilim :)

698820

698821

Tolga Özmeral
15-10-2019, 18:45
Merhaba,

Üzümlerin fermantasyon sürecinde gaz çıkarma aşaması bitti.
Bu gün kapakları çıkarttık ve kavanozların ağzına naylon çorap geçirdik.
Tahminen 1-2 hafta içerisinde ana oluşumu başlar;

699726

Farklı şekilde tüketmek üzere kavanozlardan 1 şişecik deneme amaçlı çaldım, mantarladım ve dinlenmeye bıraktım. Bakalım nasıl olacak :) ;

699727

Tolga Özmeral
20-10-2019, 00:42
"Bakmayın bana İzmir sarmaşığı dendiğine. Canım isterse Sinop'ta bile mis gibi kokarım."

699874

Tolga Özmeral
15-11-2019, 18:29
Merhaba,
Üzümlerimiz sirke oluşum aşamasında ilk ana oluşumunu tamamladı;

700891

Süzdük ve 2. ana oluşumunu beklemeye başladık.
Şu an tüm mutfak şarap/sirke karışımı bir koku içinde.
Tahminen 30 litre civarı sirkemiz olacak gibi;

700892

İyi akşamlar dilerim.

chelik26
15-11-2019, 18:36
"Bakmayın bana İzmir sarmaşığı dendiğine. Canım isterse Sinop'ta bile mis gibi kokarım."

699874

Tolga bey kolay gelsin,
Sellukalardan bahara doğru benimle çelik paylaşırmısınız? Tabii bu paylaşım tek taraflı olacak :)
Bende çok fazla olmamakla birlikte Bal kadar tatlı nar fidelerimden paylaşabilirim.

Tolga Özmeral
15-11-2019, 19:24
Tolga bey kolay gelsin,
Sellukalardan bahara doğru benimle çelik paylaşırmısınız? Tabii bu paylaşım tek taraflı olacak :)
Bende çok fazla olmamakla birlikte Bal kadar tatlı nar fidelerimden paylaşabilirim.

Memnuniyetle paylaşırım Sayın chelik26,
Bahçemiz küçük olduğu için fidan dikecek alanımız yok ne yazık ki. Yine de teşekkür ederim.

Aslında etkinlik kapsamında selluka tohumu paylaşmayı çok istiyordum. Maalesef kapsül oluşumu çok az oldu (http://www.agaclar.net/forum/1576601-post4162.htm). Yakın çevreme öncelik vermek durumunda kaldım.

chelik26
15-11-2019, 19:55
Bahçemiz küçük olduğu için fidan dikecek alanımız yok ne yazık ki. Yine de teşekkür ederim.

Aslında etkinlik kapsamında selluka tohumu paylaşmayı çok istiyordum. Maalesef kapsül oluşumu çok az oldu (http://www.agaclar.net/forum/1576601-post4162.htm). Yakın çevreme öncelik vermek durumunda kaldım.

Geçen yıl tohumdan denedim ama tohumdan sonuç alamadım. Olmuyor en iyisi çelikten, çelik sanki daha kolay oluyor.

Tolga Özmeral
16-11-2019, 20:49
Geçen yıl tohumdan denedim ama tohumdan sonuç alamadım. Olmuyor en iyisi çelikten, çelik sanki daha kolay oluyor.

Benimki acemi şansı olsa gerek. Tohumdan yetiştirebildim (http://www.agaclar.net/forum/1532566-post2.htm). Toprağını ve yerini sevdi büyük ihtimalle.

Tolga Özmeral
08-12-2019, 16:12
Merhaba,
2. ana oluşumu bitti ve dibe çöktü;

701515

1 litrelik kavanozlara aktardık. 29 litre sirkemiz hazır gibi;

701516

701517

İyi akşamlar dilerim.

TCM
09-12-2019, 08:13
Pek güzeller, sadece güzel olsalar 'beğen' ile yetinecem ama gerçekten pek güzel olmuşlar, elinize sağlık..

Tolga Özmeral
09-12-2019, 10:20
Pek güzeller, sadece güzel olsalar 'beğen' ile yetinecem ama gerçekten pek güzel olmuşlar, elinize sağlık..

Teşekkür ederim Sayın TCM. Keşke buradan kokusunu da paylaşma şansım olsaydı. Ayrıca sizin bahçenizi ve icraatlarınızı hayranlıkla takip ettiğimi de belirtmeden son noktayı koymak istemem doğrusu.

chelik26
03-04-2020, 17:49

Tolga bey merhaba,
Umarım geç kalmadık, mümkünse Çelik gönderirmisiniz?

tropikalist
03-04-2020, 18:20
sayın Tolga Özmeral rica etsem bana da bir adet selluka çeliği gönderir misiniz zamanıysa eğer gönderirseniz çok sevinirim bu bitkiyi bende beğendim tohumdan yapamadım ne hikmetse ama çelik olursa tutar herhalde

olumlu cevaplarınızı bekliyorum eğer cevaplarınız olumsuzsa bile paylaşım yapmıyorum diyerek beni bilgilendirirseniz sevinirim

tropikalist
03-04-2020, 18:45
bahçenizi çok beğendim tüm yazıları üşenmeden tek tek okudum maşallah gerçekten çok güzel verdiğiniz emek çok fazla ama emeğini almışsınız yani ben öyle düşünüyorum

Tolga Özmeral
15-04-2020, 13:07
Tolga bey merhaba,
Umarım geç kalmadık, mümkünse Çelik gönderirmisiniz?

Sayın chelik26,

Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın. Bazı sebeplerden ötürü bir süredir internet erişimim yoktu. Özellikle size söz verdiğim için çelikleri alıp suya koymuştum ancak neden bilmiyorum hepsi kurudu. Çok üzgünüm.

sayın Tolga Özmeral rica etsem bana da bir adet selluka çeliği gönderir misiniz zamanıysa eğer gönderirseniz çok sevinirim bu bitkiyi bende beğendim tohumdan yapamadım ne hikmetse ama çelik olursa tutar herhalde

olumlu cevaplarınızı bekliyorum eğer cevaplarınız olumsuzsa bile paylaşım yapmıyorum diyerek beni bilgilendirirseniz sevinirim

Sayın tropikalist,

Maalesef çelik almada başarılı olamadım.

chelik26
16-04-2020, 19:44
Sayın chelik26,

Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın. Bazı sebeplerden ötürü bir süredir internet erişimim yoktu. Özellikle size söz verdiğim için çelikleri alıp suya koymuştum ancak neden bilmiyorum hepsi kurudu. Çok üzgünüm.

Sayın tropikalist,

Maalesef çelik almada başarılı olamadım.

Önemli değil Tolga bey düşünüp yapmışsınız
Nasip diyelim

Tolga Özmeral
27-05-2020, 13:25
Selamlar,
Bu sezon domatesleri ipe değil saza almaya karar verdim. Eniştemin geçen sene ırmak kenarından kestiği sazlar bu iş için epey uygun;

709374

Domates tohumları bu sene nedense çok geç çimlendi. 1 Nisan tarihinde ekilen tohumların 25 Mayıs itibarıyla durumları böyle. Umarım toparlarlar;

709375

Bu sefer bahçenin bir köşesinde mısır deneyelim dedik;

709376

Sarmaşık güller açmaya başladı. Önce beyazlar açtı, kırmızılar tomurcukta;

709377

Geçmiş bayramınızı kutlar, güzel günler dilerim.

Tolga Özmeral
08-06-2020, 11:06
Merhaba,

Meilland güllerimizin bir kısmı açtı, kalanı ise açmak üzere;

709979

709980

Selluka'yı geçtiğimiz kış koruma altına almamıştım. Donduğunu düşünüyordum fakat dipten sürgün vererek bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi;

709981

Paketindeki görseli kıpkırmızıydı. Oysa ki.... ;

709982

Armut bir sene çok bir sene az veriyor. Bu sene bol;

709983

Herkese güzel ve bereketli bir yaz dilerim.

Tolga Özmeral
02-07-2020, 10:40
Merhaba,

Narımız çiçekte. Koyu kırmızı taneli oldukça ekşi bir çeşit. Belki nar ekşisi yapmayı öğrenir, meyveleri öyle değerlendiririz;

711088

Zambaklar açtı. Çoğaldıkça saksı küçük gelmeye başladı. Toprağa geçirmeyi düşünüyoruz;

711089

Bahçe kapısı kenarındaki zakkum. Girişi kapatmaya başladığı için alttan bir kaç dalını kestik;

711090

Dağıtım şirketi nihayet okaliptus'un tele değen tepesini budadı;

711091

Güzel günler dilerim.

derin35
02-07-2020, 12:06
Hepsi harika.

2. fotoğrafta anne ve yavru köpekler çok tatlı. Yavrular oyun çağında olduğundan bahçeye zarar veriyorlar mı?

Geçmişte yaramaz köpekle maceralarınız olmuştu.

İyi günler dilerim.

Tolga Özmeral
02-07-2020, 12:16
Hepsi harika.

2. fotoğrafta anne ve yavru köpekler çok tatlı. Yavrular oyun çağında olduğundan bahçeye zarar veriyorlar mı?

Geçmişte yaramaz köpekle maceralarınız olmuştu.

İyi günler dilerim.

Teşekkür ederim Sayın derin35,

O yaramaz köpek Koko'nun yavruları bunlar :)
Biraz benim ihmalim biraz da bazı aksaklıklar nedeniyle sevgili köpeğimiz Koko 3. defa anne oldu. Şu an 9 yavrudan 6 tanesini sahiplendirdik. Bu ayın sonunda kısırlaştırma operasyonuna girecek. Kemirilen bir kaç mısır fidesi ve çiçek dışında henüz bir zayiat yok.

04-08-2020 Ekleme: Koko'yu 1 hafta önce kısırlaştırdık.

Tolga Özmeral
07-08-2020, 10:13
İyi günler,

Bu sene bahçemizde mısır deneyelim dedik ancak kuşlardan bize bir şey kalmayacak gibi;

711956

Şu seyreltme işini kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Meyveleri de şeker gibi tatlı;

711957

Üzüm budamasından anlamadığım ve bana karışık geldiği için bu sene kokulu üzümün verimi az oldu. Hoş, bize bir kaç sene yetecek kadar sirke stokumuz var;

711958

Gerçi komşu bahçenin aynı cins üzümleri bizim bahçeyi istila etmeye başladı. O yüzden üzümden yana sıkıntımız yok;

711959

Sen hangi ara girdin içeriye acaba?!;

711960

Hoşça kalın, sağlıkla kalın.

TCM
07-08-2020, 12:24
Görünüşe bakılırsa arkadaşın suçu yok gibi, uyurgezer olmalı.

Elma 'yaz elması' mı?

Tolga Özmeral
07-08-2020, 14:14
Görünüşe bakılırsa arkadaşın suçu yok gibi, uyurgezer olmalı.

Elma 'yaz elması' mı?

Aslında kendisi gayet de uyanıkgezer Sayın TCM. Sadece koltuk kanepe görünce dayanamıyor. Daha önce defalarca şahit olmuşluğum var;

711961

Evet, yaz elması.

TCM
07-08-2020, 18:59
En sevdiğim elma, erkenden oluveriyor, tam sirke zamanında.

Tolga Özmeral
25-08-2020, 16:42
Merhaba,

Hatırlarsanız bir kaç mesaj yukarıda okaliptus ağacının tele değen kısımlarını ve zakkum'un girişi kapatan dallarının bir kısmının budandığını yazmıştım.

Budanan parçaları mangal tutuşturmak vs.. gibi işler için değerlendirmek üzere bahçede bir fıçının içine koymuştum. Dün fark ettim ki, fıçının dibinde bir köşede biriken yağmur suyu sayesinde dallardan biri hayata tutunmayı başarmış;

712308

712309

712310

Bahçe içerisinde fidan dikilecek yerimiz kalmadı. Mecburen hemen bahçe önünde dışarılarda bir bölgede kendine yer bulacak artık. Bu yaşam savaşına saygı duymak gerek;

712311

İyi akşamlar dilerim.

TCM
25-08-2020, 20:02
Objektifin önündeki masayı sürülmüş tarla sandım, maşallah ne güzel sürmüşler diyordum ki..

Tolga Özmeral
25-08-2020, 20:44
Objektifin önündeki masayı sürülmüş tarla sandım, maşallah ne güzel sürmüşler diyordum ki..

Sayın TCM,

O sırada etrafta fotoğrafımı çekecek kimse yoktu.
Ben de benim 7-8 senelik emektar telefonu piknik masasının arasına sıkıştırıp 5 sn pozlamaya alıp hemen önüne zıpladım. Ondan ötürü :)

mesuttgur
07-09-2020, 18:11
vayy be, en son 3 yıl önce bu forumda Tolga beyin bahçesini incelemiş ve çok beğenmiştim, 3 yılda cennete dönmüş valla. Tebrik ederim, emeğinize sağlık.

Tolga Özmeral
13-10-2020, 15:12
Merhaba,

Konu komşuya dağıttıktan sonra kalan elmalarımızı topladık;

713578

713579

Evde epey bir sirke stokumuz var o yüzden marmelat vs yaparak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Farklı önerileriniz olursa denemek isterim.

TCM
13-10-2020, 21:56
Kurutalım.

elifaydin
14-10-2020, 08:58
Hakikaten kurusu da güzel olur.

Zekoş
14-10-2020, 09:59
Sn.Tolga Özmeral eger elmaniz cok fazlaysa ayva ile birlikte kaynatip pekmez yapabilirsiniz tadi ve rengi cok güzel oluyor.Ama cok az çıkıyor.

Tolga Özmeral
12-11-2020, 22:05
Kurutalım.

Hakikaten kurusu da güzel olur.

Sn.Tolga Özmeral eger elmaniz cok fazlaysa ayva ile birlikte kaynatip pekmez yapabilirsiniz tadi ve rengi cok güzel oluyor.Ama cok az çıkıyor.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Fakat bu sene bazı sebeplerden ötürü deneyemedik maalesef.

Yaklaşık 40 kg. elmayı çeriğinden çürüğünden koçanından ayırıp 17 kavanoz marmelat çıkarttık.

Tolga Özmeral
12-11-2020, 22:09
Zamanında dalından ufacık bir parça (ç)aldığımız gül ağacı çeliği boyumu geçti ve ilk çiçeklerini nihayet gösterdi;

714295

Tolga Özmeral
12-11-2020, 22:19
Bahçemizin son meyvelerini topladık.

Her sene 3-5 tane meyve veren mandalina geçen sene kendi rekorunu kırıp 11 adet meyve vermişti. Bu defa hemen hemen tüm meyvelerini büyütmeyi başardı ve yaklaşık 4 kg. verdi;

714296

Nar yine ekşi, yine üç aşağı beş yukarı aynı verimde;

714297

Trabzon Hurmasının bu sene keyfi yok

714298

Aile fotoğrafı :)

714299

İlkbaharda görüşmek dileğiyle...

Tolga Özmeral
04-05-2021, 12:44
Merhaba,

Aynı yöntem ve zamanda tohumlarını alıp sakladığım domateslerden Bulgaristan pembe 20/16 oranında çimlenirken, Berkeley Tie-Dye domates maalesef hiç çimlenmedi.

Kendinden baharatlıymış gibi bir aroması olan şimdiye kadar tattığım en lezzetli domatesti. 2 senedir yetiştirdiğim bu domatesi yitirdiğim için kendime kızgınım;

718807

Sağlıklı günler ve güzel bir sezon dilerim.

cemilsisik
06-05-2021, 10:59

Aynı duygularla size katılıyorum :) Ana renk mükemmel.

cemilsisik
06-05-2021, 11:08
Tolga bey kolay gelsin,

Mesajınız epey eski fakat fide almaya devam ediyorsanız, nar sever olarak talibim :)

cemilsisik
06-05-2021, 11:09
Sn. Tolga Özmeral çok güzel işler yapmış ve bunu bize aktarmışsınız. Emeğinize sağlık :)

cemilsisik
06-05-2021, 11:42
Merhaba,
2. ana oluşumu bitti ve dibe çöktü;

701515

1 litrelik kavanozlara aktardık. 29 litre sirkemiz hazır gibi;

701516

701517

İyi akşamlar dilerim.

Tarifinizi paylaşır mısınız? :)

Tolga Özmeral
06-05-2021, 14:46
Tarifinizi paylaşır mısınız? :)

Sayın cemilsisik,

Forum moderatörümüz Sayın Meyvelitepe'nin tarifini birebir uyguladım.
Buradan (https://blog.meyvelitepe.org/2015/02/25/sirke-yapmamak-olmaz/) inceleyebilirsiniz.

its_just_a_ride
06-05-2021, 21:57
Merhaba,

Aynı yöntem ve zamanda tohumlarını alıp sakladığım domateslerden Bulgaristan pembe 20/16 oranında çimlenirken, Berkeley Tie-Dye domates maalesef hiç çimlenmedi.

Kendinden baharatlıymış gibi bir aroması olan şimdiye kadar tattığım en lezzetli domatesti. 2 senedir yetiştirdiğim bu domatesi yitirdiğim için kendime kızgınım;

718807

Sağlıklı günler ve güzel bir sezon dilerim.

Sn. bahcedenn fide olarak satışını yapmakta. İsterseniz oradan temin edin. Diğer durumda da sene sonu bir paylaşan olur elbet diye düşünüyorum.

Tolga Özmeral
07-05-2021, 11:21
Sn. bahcedenn fide olarak satışını yapmakta. İsterseniz oradan temin edin. Diğer durumda da sene sonu bir paylaşan olur elbet diye düşünüyorum.

Sayın its_just_a_ride,
Bu değerli bilgi için çok teşekkürler.
Açıkçası forum dışında bir platformdan güvenip alamazdım.
Sayın bahcedenn ile temas kurayım o zaman.

its_just_a_ride
07-05-2021, 21:17
Sayın its_just_a_ride,
Bu değerli bilgi için çok teşekkürler.
Açıkçası forum dışında bir platformdan güvenip alamazdım.
Sayın bahcedenn ile temas kurayım o zaman.

Rica ederim ne demek.. Zaman kaybetmemeniz adına paylaşmak istedim.

Shopier linki şu (https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=her_sey_bahceden&sid=cW9YSkVBQmFHdlVrbWdsMzBfLTFfIF8g)

Keyifli bir sezon olsun. Kolaylıklar.

Tolga Özmeral
27-05-2021, 22:45
Merhaba,
Sarmaşık güller çatıyı sarmış. Çok hoş görünüyorlar ama eve bir zararı olur mu bilemedim;

719412

719413

TCM
28-05-2021, 07:59
Pek güzeller... Oradan da aşağı sarktılar mı mmmm... Yağmur oluklarını tıkamazlarsa sorun olmaz herhalde.

Portakal Rengi
28-05-2021, 08:14
Merhaba,
Sarmaşık güller çatıyı sarmış. Çok hoş görünüyorlar ama eve bir zararı olur mu bilemedim;

719412

719413

Çatı malzemesi metal sanırım. Orada nasıl tutunuyorlar ve beslenebiliyorlar ? Bir aralık bulup, içeri sızmazlarsa eve zarar gelmez. Ancak ilginç. :)

Tolga Özmeral
28-05-2021, 14:02
Sayın Portakal Rengi,
Evet, çatı malzemesi tamamen metal. Çatı boşluğuna da baktım içeri sızmamış.
Orada nasıl yaşayabiliyor ben de anlayamadım.

TCM
28-05-2021, 14:23
Aşağıya bağlı değil mi onlar, beslenmede niye sıkıntı çeksinler.

Tolga Özmeral
28-05-2021, 14:49
Aşağıya bağlı değil mi onlar, beslenmede niye sıkıntı çeksinler.

Sayın TCM,
Aşağıda öncesinde kırmızı sarmaşık gül vardı fakat beyaz olan baskın geldi ve gelişmesine izin vermedi. Ama belkide dediğiniz gibi bir şekilde kendine yol buldu ve çatıda açmaya fırsatı oldu. O köşe o kadar karman çorman ki ne nereye gidiyor hiç belli değil.

Tolga Özmeral
18-06-2021, 09:57
Merhaba,

Bu işlerden hiç anlamasak da bu sene bahçemizde tavuk olsun diye heves ettik. 4 tavuk 1 horozumuz var;

719956

719957

Sebze bahçemizi ağ ile çevirerek koruma altına almaya çalıştım. Umarım işe yarar;

719958

Bonus :) ;

719959

Güzel günler dilerim.

Portakal Rengi
20-06-2021, 08:24
Ağ işe yarıyor. Sınırın üst bölümünün yumuşak olması iyi oluyor. Tavuğun sıçrayarak tüneyememesi gerek. En üste tel çekseniz bile üzerine konabiliyor.

Tolga Özmeral
09-08-2021, 11:15
Her sene aynı durum.
Sert rüzgar ve armutların yarıdan çoğu tam olgunlaşamadan yerde...;

720859

Tolga Özmeral
26-09-2021, 15:57
Merhaba,
Bu sene bahçemizdeki üzümlerin bir miktarıyla şarap yapmayı denemek istedim. Umarım becerebilirim.
Ayrıca, bana konu ile alakalı pek çok döküman gönderme nezaketinde bulunan Sayın Portakal Rengi'ne buradan tekrar teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalandım.

Siyah kokulu üzüm;
721789

Taneleri ayıklayıp ezdim;
721790

Ortadaki kova umarım ki şarap olacak, diğerleri sirke;
721791

Güzel günler dilerim.