View Full Version : perimar / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: Samsun
Bahçenin büyüklüğü: Yaklaşık 250 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Dört cepheden açık dik yamaca kurulu olduğu için her mevsimin kendi dönemine özgü rüzgarını bol bol alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri:Bazı kışlar -2/-3 ü gördüğü olsada en düşük sıcaklık 1C/3C civarında oluyor.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb): Yazlık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:45 derece eğimli arsa ,içerisinde çalılık ve 3 tane fındık ağacı vardı.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?1 yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: Yardım almadık.Eşim ve ben, çok eğimli bir arazi olması nedeni ile dışarıdan toprak getirerek, setlemeler ve perde betonlarla kabaca bir düzenleme yaptık.Bu yılda yine kendi imkanlarımızla düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?:Bahçemin doğallıktan uzaklaşmadan göze hitap eden ,aynı zamanda huzur veren bir bahçe olmasını istiyorum.İleride küçük bir havuzda istiyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Ağaçlar: 2 adet erik, 2 adet armut,2 adet ceviz, ayva, döngel, yenidünya, kiraz, vişne, hurma,kara yemiş, nar, kara incir, beyaz ve kara dut, mavi ladin ve 2 adet palmiye
Çalı grubu: Top selvi,yayılıcı ardıç, Pittosporum, ateş çalısı, zakkum, taflan, kadın tuzluğu,fıça çalısı
Sarıcılar grubunda: Cezayir menekşesi, kırmızı asma gül,passiflora, acem borusu, mor salkım, begonvil, dikensiz böğürtlen, kokulu siyah üzüm.
Soğanlı bitkilerden: frezya,fener çiçeği,ixia, glayör,zambak,dalya, süsen, ekinezya, nergis
Diğer çiçeklerim: Güller, gazanaya,kedi tırnağı,petunya,hüsnü yusuf, cosmos,zinnia,sardunya,11 ay çiçeği, oberia, ortanca
Sebze grubunda: domates, salatalık, biber ve çilek
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?Bahçecilik de yeni olmam nedeni ile sanırım, tüm çiçekleri yetiştirmek istiyorum :)
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? tohumdan üretim denedim.2 çiçek hariç diğerlerinde başarılı olamadım.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Şehir şebekesi suyu.Seneye artezyen açtırmayı düşünüyoruz.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Karadenizde iklim koşulları nedeni ile bazı çiçekler dışında sık sulama gerekmiyor.
Toprak özellikleri :Dışarıdan getirme toprak çok kullandığımız için karışık bir toprak yapısı oluştu. Batı ve güney tarafında killi humuslu toprak karışık.Kuzey ve doğu tarafında kara bahçe toprağı.
Kompost yapıyor musunuz? Geçen sene çok amatörce mutfak atıklarını bir kat toprak bir kat atık olarak varil içine doldurdum. Dışarıdan katalizör bir içerik uygulamadım. Bu yıl daha profesyonel olarak kompost yapımını denek istiyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? yaptığım şeylerin henüz hata olup olmadığını değerlendiremeyecek kadar yeniyim.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Güllerdeki bitlerim için ve yapraklardaki mantarlar için kullandım.Ama bunun dışında mümkün olduğunca bahçemi ilaçlamalardan uzak tutmak istiyorum
Bahçeniz organik mi?
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? tavuk ve büyükbaş hayvan gübresini sebze ve ağaçlarım için kullandım. Çiçekler için ise organik hazır gübre kullanıyorum. saksı çiçeklerime ve bazı çiçeklere de akıllı pro-granül gübre kullandım. Bahçeme mart ayından itibaren dikime başladığım için sonuçlarını gözlemleyecek zaman olmadı.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Henüz farkında değilim. Görmedim.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Karıklara su doldurarak
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Tetanoz aşısı oldunuz mu? Tetanoz aşılarımı oldum. Eğer tam bağışıklık istiyorsak mutlaka 5 doz uygulamalıyız.
Bahçemin güney (dağ )tarafına bakan cephesi.
Batı cephesi. Güneşi en az alan cephe olduğu için ortancalarımı buraya diktim.Seneye bu alanı ortancalarla doldurmak istiyorum. beton duvarlarım çirkin görüntüsünü kapatmak için sarmaşıklar diktim.Ama henüz o kadar küçükler ki :(
Hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.
bahçenin doğu ve güney doğu tarafına sebze ve daha aşşağılara doğru toprağın kaymasını engellemesi için taşlarla setleme yaparak çiçek ve sarmaşık diktim.
Kuzey cephesi yani deniz tarafına meyve ağaçları diktim.Duvarın alt kısmında da derin bir setleme var (2 metre). orada da meyve ağaçlarımız var.Henüz çok küçük oldukları için görünmüyorlar :)
Orhan Özbilgiç
13-05-2012, 22:15
Sayın perimar;
Merhaba. Sayfanız hayırlı olsun. Dilerim, herşey gönlünüzce gelişir. Kolay gelsin.
...Ve bahçemde ki çiçeklerden bazı resimleri de paylaşmak istiyorum...
esk nisagül
13-05-2012, 22:28
Sy Perimar hoşgeldiniz
sizinde benim gibi daha çok yapacak işiniz var bahçede
ALLAH kolaylık versin bol çiçekli günlerde sağlıkla kalın
Sy Perimar hoşgeldiniz
sizinde benim gibi daha çok yapacak işiniz var bahçede
ALLAH kolaylık versin bol çiçekli günlerde sağlıkla kalın
Haklısınız... Daha yapacağım çok iş var.Desteklerinize ve fikirlerinize ihtiyacım olacak.Teşekkür ederim.
Sevgi Durul
13-05-2012, 22:45
Sayın perimar, çok güzel, ferah bir bahçeniz var. Zamanla bitkileriniz büyüdükçe, çeşitleri arttıkça ve buradaki değerli arkadaşların verdiği yeni fikirlerle daha da güzelleşecektir.
Sayfanız ve üyeliğiniz hayırlı olsun. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle...
bal kabağı
13-05-2012, 22:49
Hoşgeldiniz. dilerim herşey gönlünüzce olur
Vildan Sönmez
13-05-2012, 23:24
Başlığınız hayırlı bahçeniz çiçekli olsun. Çiçekli vitray hemen gözüme çarptı ve çok beğendim. 9 Nolu mesajdaki buz çiçekleri çok güzel açmış. Fide olarak mı ektiniz tohumdan mı yetiştirdiniz?
Beğenileriniz için teşekkür ederim.Buz çiçeği fide.Bu sene tohumdan oberya,cosmos ve kirli hanım çiçeklerini yetiştirip fide haline getirebildim.Henüz çok küçükler.Camlarımı beyenmenize sevindim.Onları da ben boyadım.
mandalinci
14-05-2012, 06:02
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Kim bilir ne kadar güzel ve bakımlı bir bahçe olacak. Kolay gelsin:)
ilksenozturk
14-05-2012, 07:13
bahçeniz de sayfanız da hayırlı olsun.
samsun (memleketim) toprağı o kadar güzel ki, herşey yetişir. ilk başlarda olabilecek sıkıntılar da doğal şeylerdir zaten.
bahçedeki setlerde çok güzel çalışmalar yapabilirsiniz. altlardan küçük yapraklı hedera, üst taraflarına da mercan çiçeği fidesi dikebilirsiniz. hederalar haz kış yeşili samsuna da uyumludur. mercanlar da çiçek açtığında (ki çok uzun süre çiçekte kalırlar) şahane görünürler.
Sayın perimar bahçe sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz.
esk nisagül
22-05-2012, 18:59
Ortancalarınızın altındaki setin üzerine acem halısı dikerseniz çok güzel bir görüntü olur herhalde
hem de beton görünümünü kaybetmiş olursunuz
Ortancalarınızın altındaki setin üzerine acem halısı dikerseniz çok güzel bir görüntü olur herhalde
hem de beton görünümünü kaybetmiş olursunuz
Teşekkür ederim. Haklısınız.Acem halısı güzel olur.
Sayın Perimar çok zevklisiniz, çiçeklerinizde harika... Pencerelerdeki vitray muhteşem durmuş.
Her yanı emek ve zevk bir bahçe..
Hoşgeldiniz sn perimar,buradan her türlü bilgiye ulaşmanız mümkün gerisi emek ve sabır kolay gelsin :)
redsonia
23-05-2012, 09:25
sayın perimar sayfanız hayırlı olsun, hoşgeldiniz... bahçeniz çok güzel ve bulunduğunuz yer düşünüldüğünde kısa zamanda o bahçenin yemyeşil ve çiçeklerle dolu olacağını düşünüyorum...:)
Çok teşekkür ederim.Benimde temennim sizlerden aldığım bilgi ve desteklerler çok güzel bir bahçe sahibi olabilmek.
Sayfanız hayırlı olsun. Bende Samsun'luyum evlenip Trabzon'a geldim.Burası sayesinde ben çok şey öğrendim.eminim siz de kısa sürede çok ilerleme kaydedeceksiniz.Gelişmeleri bizimle paylaşın lütfen.Sevgiler.
Çiçeklerim istediğim performansa ulaşamadılar henüz. ama ilk dönemlere göre ilerlemeler var sanırım...
çok rüzgar ve güneş alması çiçeklerimi olumsuz etkiliyor:(
Hoşgeldiniz...Bahçe sahifeniz ve üyeliğiniz hayırlı olsun..Yeni bir bahçe olmasına rağmen çiçekleriniz hepsi de güzeller...begonvilinizi inşallah kışın iyi koruyabilirsiniz...mavişe hiç diyecek yok ...Gazanyalar ve petunyalara da öyle...
Zamanla bakalım daha ne güzeller göreceğiz..Evinizin rengi ve konumu , vitraylarınız da harikaydı.. Renkli ve mutlu bir yaz mevsimi dileği ile selamlarr...:))
Minyatür gül ve karanfiller ile minik kaya bahçesi yaptım.
Ayrıca tohumdan ürettiğim zinnialarım da çiçeklendi.
Güneş batımından sonra çektiğim için karanlık çıkmış :(
Fener çiçeği denilen soğan olarak alıp diktiğim çiçeğim de artık açmaya başladı.
Çok fazla yağmur yağdı, ama çiçeklerim olumsuz etkilenmedi.
Sayın Perimar sayfanız hayırlı olsun .Aramıza hoş geldiniz.
Merhaba efendim,
Çok güzel bir bahçe, daha da eklenecek bitkiler olacak sanırım.
Maşallah, bir ama pir başladınız. Tanzim de sağlıklı doktorluğunuz gözetiminde:))).
Hoş geldiniz, hayırlı olsun bahçe sayfanız, kolay gelsin, sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
s.serdar
11-08-2012, 23:58
Sayın Perimar.
Forumdaki bahçe sayfanızın hayırlı ve sevgiyle dolu olmasını diliyorum.
Aramıza yeni katılan sizin gibi paylaşımcı üyeler ile forumun zenginliği ve güzelliğininin daha da artacağına inanıyorum. Bahçe bilgim fazla iyi olmadığından, bu aşamada aramıza hoş geldiniz demekten başka diyecek bir şey bulamıyorum.
Dip: 27 numaralı mesajınızda ki ilk fotoğrafta yer alan küçük yaramazı görünce içim burkulur gibi oldu. Sandım ki boynundan iple bağlanmış. :mad:
Bir sonraki resimde, yanıldığımı sevinerek anlamış olmam, beni çok mutlu etti...
Sevgili perimar, bahçenizin ilk haliyle şimdi ki hali arasında öyle güzellikler var olmuş ki.. :eek: Dizayn şeklinize ve bitki seçimlerinize bayıldım. Göz yormuyor, seyre doyulmuyor, harika bir bahçe şekillendirmişsiniz tebrik ve takdir ederim, emeğinize sağlık. Sevgiler.. ;)
Hepinize güzel ve yüreklendiren sevgi dolu mesajlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerle birlikte bahçelerimizde çok güzellikler göreceğimize inanıyorum.
Sayın Perimar
İçinizdeki heves belli oluyor başarılar dilerim
Bahçede toprak kaymalarını engellemek için setler ve merdiven düzenlemeleri yaptırıyoruz.Canım bahçem mahvoldu. Bir çok çiçeğim bu işlemden zarar gördü.İçim çok acıdı. Sadece 2 fotoğraf paylaşıyorum.Ön bahçenin halini sizlerle bile paylaşmaya içim el vermedi. yapılan duvar kenarlarında biraz yükseltme ve birazda setleme. Ama ancak bu kadar harap olabilirdi çiçeklerim :((((:mad:
fikreteren
07-11-2012, 10:20
Sayın perimar. Hoş geldiniz.Hayırlı olsun.Ben yazın yazlıkta olduğum için siteye pek giremedim. O yüzden fark etmedim. Bahçeniz çok güzel. Güzel çiçekleriniz var.Sanırım yazlığınız Kurupelit i geçmeden.Eğer fazla üretebilirsem Lisiantrusu size fide verebilirim.Selamlar.
Sayın perimar. Hoş geldiniz.Hayırlı olsun.Ben yazın yazlıkta olduğum için siteye pek giremedim. O yüzden fark etmedim. Bahçeniz çok güzel. Güzel çiçekleriniz var.Sanırım yazlığınız Kurupelit i geçmeden.Eğer fazla üretebilirsem Lisiantrusu size fide verebilirim.Selamlar.
Teşekkür ederim Fikreteren. Yazlığım Çatalçam -Taflan sınırında A101 deposunun az ilerisinde tepe yamacında.Umarım lisiantruslarınız çokca ürer :)
Sevgili perimar hoş geldiniz. Bahçeniz hayırlı olsun.:):D:D
Sevgili perimar hoş geldiniz. Bahçeniz hayırlı olsun.:):D:D Çok teşekkür ederim Sevgili Maviş.
Okullar açılınca yazlıktan ayrılmak zorunda kaldım. Çiçeksizliğe dayanamadığım için küçük olsa da balkonu çiçeklendirmeye çalıştım.
Sayın perimar,
Sayfanıza ilkkez geldim, öncelikle hayırlı olsun. Güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Güzel bahçenizde ve evinizde sağlıklı mutlu ve huzurlu zamanlar geçirmenizi diliyorum.
Çok teşekkür ederim Sn Sarin.Güzel temennileriniz içinde içten bir amin diyorum .
Bahçe sayfanız hayırlı, bol çiçekli olsun.... Çok güzel bir bahçe olacağına eminim gelişmeleri merakla bekliiyorum:)
milaca2010
21-11-2012, 04:32
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. perimar.
Aileniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte evinizin ve bahçenizin huzur içinde keyfini sürün.
Bahçe sayfanız hayırlı olsun sn. perimar.
Aileniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte evinizin ve bahçenizin huzur içinde keyfini sürün.
Sn Milanca bahçeme hoş geldiniz... Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim.
mandalinci
21-11-2012, 05:46
Günaydın,
Düzenlemeler canınızı sıkmış, üzülmeyin, nasılsa yazın siz işleri yoluna koyarsınız.
Acaba diyorum, hem toprak kaymasına hem de rüzgara önlem olarak, ağaç mı dikseniz.
Kışın da dikilebilir, hem de yaza moraliniz düzelirdi, bir fikir sadece, sağlıcakla kalın:)
Günaydın,
Düzenlemeler canınızı sıkmış, üzülmeyin, nasılsa yazın siz işleri yoluna koyarsınız.
Acaba diyorum, hem toprak kaymasına hem de rüzgara önlem olarak, ağaç mı dikseniz.
Kışın da dikilebilir, hem de yaza moraliniz düzelirdi, bir fikir sadece, sağlıcakla kalın:)
Bahçeme hoş geldiniz.Önerileriniz için de teşekkür ederim. Setlemelerime 2 mandalina 1 nar 1 kara yemiş birde hurma diktim.Bahçemin deniz tarafında da 7 ağaç var. Ağaçsız tek yer ön giriş bahçem. oranın da fazla gölgede kalmasını istemedim. güneş seven çiçeklerim için :)
Halil Balaban
21-11-2012, 08:10
Sayın Perimar,
Sayfanızı bugün gördüm. Hayırlı olsun. Bahçeyi düzenlemişsiniz demek; emeğinizin hakkını vermeye yetmiyecek. Epey çok uğraşmışınız. Zor bir arazi. Elinize, emeğinize sağlık. Evinizde çok güzel. Telefon ekranından camları görememişim arkadaşlar yazınca tekrar döndüm baktım. Ne kadar güzel çalışmışınız? Çiçekler de maşaAllah sizin çalışmalarınızı ödüllendirmek istemişler gibi rengarenk bir ahenk oluşturmaya başlamışlar. Hayırlı olsun. Bahçenizde ve evinizde sevgi ve mutluluklarla yaşayın. Kolaylıklar dilerim. Hoşçakalın.
Halil Balaban
Ben fakir
21-11-2012, 08:11
Sevgili Perimar,
Arkaadaşların bahçelerini gezerken bir alışkanlık edindim. Önce doldurulan anketi okuyor, sonra bahçe ziyaretime başlıyorum..
Sizin anketinizdeki bir sözünüz dikkatimi çekti; "doğallıktan uzaklaşmadan..." notunu koymuştunuz.
Ben de bahçenizi bu gözle gezdim.
Gerçekten bu bakış açınıza uygun davranmışsınız. Tüm kalbimle sizi kutluyorum.
Çiçekleriniz, sanki oraya yerleştirilmemiş de kendiliğinden çıkıvermiş gibi duruyorlar. Bayıldım.
Bu arada doğal zorluklarla da uğraşyığınız belli, ama bu sizi yıldırmamış.
Daha ne diyeyim. Allah güç kuvvet versin.
Sevgi ve selamlar...
bahtiyar02
21-11-2012, 20:29
Minyatür gül ve karanfiller ile minik kaya bahçesi yaptım.
Ayrıca tohumdan ürettiğim zinnialarım da çiçeklendi.
Sevgili perimar;
Karanfilleri en az kakatüsler kadar çok severim.Bahçeniz hayırlı olsun. Sayenizde dahada güzel olacağına inanıyorum Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar
Dün akşam minyatür bahçelerin sayfasında gezerken arkadaşların çalışmaları çok hoşuma gitti. Hemen evdeki abeslanglardan bahçe çiti ve bak yaparak kendi mini bahçemin aksesuarlarını yaptım.Bu sabah Baumax a gittiğimde istediğim boyda bosai ağacı ,kaktüsleri ve 2 cm çaplı saksıcıkların içindeki mini bitkileri görünce çok mutlu oldum. Büyük kare saksı altlığı da bahçem için tam istediğim ölçülerdeydi.Kaya şeklinde bir taş ve küçük taşlardan da edinip eve döndükten sonra dizayn ettiğim mini bahçemi sizlerle paylaşmak istedim...
Sayın Perimar,
Bahçenizde gezindim.Mükemmel!
Taşları yerli yerinde kullanmanız dikkatimi çekti.
Çok güzel. Bahçeniz hayırlı,örnek olsun.
Bahçenizde,evinizde sağlıkla,mutlu yaşayın.
Sayın Perimar,
Bahçenizde gezindim.Mükemmel!
Taşları yerli yerinde kullanmanız dikkatimi çekti.
Çok güzel. Bahçeniz hayırlı,örnek olsun.
Bahçenizde,evinizde sağlıkla,mutlu yaşayın.
Sn Muallim, beğenileriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
Sevgili perimar, minyatür bahçenizi çok beğendim, elinize emeğinize sağlık. Ben de heveslendim sayenizde.. ;)
Sevgili perimar, minyatür bahçenizi çok beğendim, elinize emeğinize sağlık. Ben de heveslendim sayenizde.. ;)
Çok teşekkür ederim Sudenur :) Evimde yerim olsa değişik değişik bir çok minyatür bahçe yapmak isterim.Bir tane içimdeki hevesi köreltemedi :(
tekomusti
02-12-2012, 08:05
maşallah hepsi çok güzel ellerinize sağlık
saygılar
maşallah hepsi çok güzel ellerinize sağlık
saygılar
Çok teşekkür ederim Sn Tekomusti.
Bahçeniz için de yapabilirsiniz. :) Çok dekoratif olur, ben araştırmalara başladım bile.. ;)
1 ay önce aldığım gardenyam dal uçlarından tomurcuklarla doldu. gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam eden tomurcuklar maalesef ince toz şeklinde ve yeşilimsi bitlerle doldu:(. bit ilacı ile ilaçladım ama ,çok hassas olduğu söylenen bu çiçek umarım beni üzmez ve açar.
Elma Kurdu
08-12-2012, 18:30
1 ay önce aldığım gardenyam dal uçlarından tomurcuklarla doldu. gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam eden tomurcuklar maalesef ince toz şeklinde ve yeşilimsi bitlerle doldu:(. bit ilacı ile ilaçladım ama ,çok hassas olduğu söylenen bu çiçek umarım beni üzmez ve açar.
Böyle bir durumda çiçeği bozmak istemiyorsanız -ki hiç kimse istemez- yeşil domates yapraklarını kabaca parçalara ayırıp içi içme suyu dolu bardağın içine atıyoruz 1 gün beklettikten sonra süzüp, spreyimizin içine koyuyoruz sonrada bu resimdeki gördüğümüz yerlerde kullanıyoruz. :)
Umarım faydalı olmuştur.
Sayın Perimar; bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum. Tek kelimeyle muhteşem. Evinizde ve bahçenizde güzel, sağlıklı günler geçirmenizi dilerim. Çok emek harcadığınız belli ama bu işler güzel uğraşlar. Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.
Evdeki minyatür behçeniz ise çok güzel olmuş. Bende bu aralar araştırıyorum nasıl malzemeler kullanırım diye. Sizin sayfanızda da görünce hemen sormak istedim. Alttaki büyük saksıyı nereden aldınız ve drenajı nasıl? Sizin saksının boyutlarını da merak ettim.:D
Fazla mı oldum acaba. Eğer öyleyse merakımı hoş görün lütfen.
Sağlıcakla....
Sayın Perimar; bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum. Tek kelimeyle muhteşem. Evinizde ve bahçenizde güzel, sağlıklı günler geçirmenizi dilerim. Çok emek harcadığınız belli ama bu işler güzel uğraşlar. Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın.
Evdeki minyatür behçeniz ise çok güzel olmuş. Bende bu aralar araştırıyorum nasıl malzemeler kullanırım diye. Sizin sayfanızda da görünce hemen sormak istedim. Alttaki büyük saksıyı nereden aldınız ve drenajı nasıl? Sizin saksının boyutlarını da merak ettim.:D
Fazla mı oldum acaba. Eğer öyleyse merakımı hoş görün lütfen.
Sağlıcakla....
Sayın Sevgi ; beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Minyatür bahçe için büyük kare saksının sadece altlığını aldım. 4 yerden deldim. zaten suyu fazla vermiyorum. Evde yerim olsa daha fazla minyatür bahçe çalışması yapmak isterim.
dilek aydemir
18-12-2012, 12:36
sayın perimar; bahçenizi yeni gördüm. epey uğraş var galiba, ama en sonunda harika olacak sanıyorum. çiçeklerin yakın resimlerinin haricinde bahçenizin uzaktan çekilmiş fotoğraflarınıda eklerseniz sevinirim. bizlerede örnek olurlar, hayırlı olsun, Allah mutlulukla yaşamak nasip etsin.
Yazın bahçemdeki sarkan petunyamdan düşen tohumdan yaz sonunda minik bir fide çıkmıştı. Bugün rüzgardan tarumar olmuş bahçemde soğuktan etkilenmeden büyüyüp çiçek açan küçük petunya fidesini görünce mutluluğumu anlatamam. Hemen fideyi kışlıkta ki evin kapalı balkonunda bir saksıya aktardım bu akşam. Umarım yeni koşullarında da mutlu olup büyümeye devam eder.2 ay önce tomurcukları beliren gardenyam hala açamadı. tek tesellim tomurcukların sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmesi :)
kamelyavadisi
10-02-2013, 20:35
Çiçeklere güzel bir görsellik kattınız. Emeklerinize sağlık
Yaza hazırlıklara başladım. Geçen sene % 40 başarı sağlayabildiğim tohumdan çiçek yetiştirmek için tekrar cesaretimi topladım,kolları sıvadım.Dualarınıza ihtiyacım var...
Plastik bardaklarda kapalı balkonda umarım uygun ortamı bulurlar...
Sayın Perimar
Bahçenize geldim meraklı olduğunuz bayağı belli oluyor Tohumdan yetiştirmek zevkli oluyor Sizlere kolaylıklar dilerim
Ahmet bey hoş geldiniz,sefalar getirdiniz sizin bahçeniz deneyimleriniz yanında çok amatörce kalan uğraşılarımı ziyaret ve yorumlarınızla yüreklendiriyorsunuz...Çok teşekkür ederim.
Hafta sonları uğraya bildiğim bahçemde yazdan kalan ve beni mutlu etmek için mevsime direnen çiçeklerim...
Yaza hazırlıklara başladım. Geçen sene % 40 başarı sağlayabildiğim tohumdan çiçek yetiştirmek için tekrar cesaretimi topladım,kolları sıvadım.Dualarınıza ihtiyacım var...
Daha çok fideniz olur inşallah. :)) ;)
Sayın perimar.
Böyle güzelliklerle, zaman ayırıp uğraşan, doğa severlerin kalpleri güzelliklerle doludur.Bu güzellikleri artırmaya devam ediniz lütfen.
Saygılarımla.
KAPTANzst
21-02-2013, 09:26
Gardenyanın durumuna üzüldüm.
İnşallah düzelir de güzel çiçeklerini siz koklar biz seyrederiz.
Kolay gelsin.
fikreteren
21-02-2013, 14:53
Sayın perimar merhaba.Gardenya için bir de şunu deneyin. 3-4 baş soğanı 4 bölün.2-2,5 lt suda kaynatın.Sonra süzün ve vurun. Bİtlere karşı ben bunu yapıyorum.Ayrıca sardunyalara vurursanız yapraklarını parladığı göreceksiniz.
Ben tohumlarımı mart sonu nisan başı gibi dikmeyi düşünüyorum.Geçen sene bu vakitte diktiğimde bir çoğunu kaybettim.Bu mevsimde lisileri ve soğanlı bitkilerimi diktim. Lisilerde ebruli olanlar filizlendi. İyi günler
Önerileriniz için çok teşekkür ederim Fikret Bey.Demek tohum çimlendirme ve büyütebilme konusundaki başarısızlığım erken dikim yapmamdan mış. Seneye bu uyarınızı dikkate alacağım.
Bu gün muayene yapmak için gittiğim köyün güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedim.Çiçekler beni bugün çok mutlu etti....Samsun merkez Avdan köyü, doğasına hayran kaldığım çok şirin bir yer.Yolları da Ofroad için çok uygun :)
Yolda bir ağaç dikkatimi çekti.Tüm yaprakları dökülmüş ağacın üzerinde top şeklinde o ağacın yapraklarından olmayan bir bitkicik vardı. Resimleri gören eşim o ağaç üzerinde kuşların getirdiği tohumdan oluşan asalak bir bitki türü olabilir dedi. Bizi köye götüren şöför ise onun çayı yapılır şifalıdır dedi.Hala hiçbir fikrim yok..
Birde çalılar arasında henüz açmamış tomurcuklarını resimleyebildiğim değişik bir bitkide dikkatimi çekti.Umarım bilen arkadaşlar vardır.Açtığı zaman tekrar rastlayıp çiçekli halini de çekmek isterim.
Yolda bir ağaç dikkatimi çekti.Tüm yaprakları dökülmüş ağacın üzerinde top şeklinde o ağacın yapraklarından olmayan bir bitkicik vardı. Resimleri gören eşim o ağaç üzerinde kuşların getirdiği tohumdan oluşan asalak bir bitki türü olabilir dedi. Bizi köye götüren şöför ise onun çayı yapılır şifalıdır dedi.Hala hiçbir fikrim yok..
Bitki ilginçmiş, ana bitki yapraklarını döküyor asalak olan yeşil. Elbet vardır bir hikmet. ;)
KAPTANzst
21-02-2013, 16:55
Bu durum yaşlı armut ağaçlarında görülür.
Nedenini bilmiyorum ama şoförün dediği doğru.
fikreteren
21-02-2013, 19:35
Perimar hanım çektiğiniz resimler çok güzel.Ellerinize sağlık. Alttaki tomurcuk halindeki çiçek sarı orman gülüne benzettim..Zamanında ondan kök almıştım.
seyfi0505
05-03-2013, 22:42
Sayın Perimar eşinizin dediği gibi asalak yani kurumuya yüz tutan agaçlarda olur
genellikle ardıç armut gibi agaçlarda olur o agaçtan geçinir meyve tutturmaz bizim orda ona gökçe denir bulundugu agacı zayıf düşürür daha sonra kurutur bulundugu dalı böyle görünen agaçların o dalını derhal kesmek gerekir yapraklarının kansere iyi geldiği söylenir ne kadar dogru bilmiyorum Saygılar.
milaca2010
06-03-2013, 00:59
Yolda bir ağaç dikkatimi çekti.Tüm yaprakları dökülmüş ağacın üzerinde top şeklinde o ağacın yapraklarından olmayan bir bitkicik vardı.
Sn. perimar; Yanılmıyorsam gördüğünüz Ökseotu diye bilinen bitkidir.
Ökseotu (Viscum album L.), yöresel olarak, çekem, , purç, gökçe, gevele, güvelek ve gövelek adlarıyla tanınır. Saçak köklerinin yardımıyla yapraklı ağaçlarda (elma, armut, söğüt, kavak), çam ve köknar gibi yumuşak odunlu ağaçlarda asalak (parazit) olarak yaşayan, hayatımızdan ayrı düşünemeyeceğimiz bu bitkiyi kim tanımaz ki! Kendisini barındıran ağacın yüksek dallarının üstünde yuvarlak bir top biçiminde yetişir. Her zaman yeşil olan yaprakları deriyi andırır ve sarımsı yeşildir. Kışın kelebek kanatlarını andıran yapraklarını dökmez. Meyveler bezelye veya nohut büyüklüğünde, parlak, beyaz renkli ve cama benzer, içi kaygan ve yapışkandır. Bu beyaz yapışkan madde insanlar için zehirlidir.Ama onları iştahla yiyen kuşlara hiçbir zararı dokunmaz. Kuşlar, bitkinin yapışkan tohumunu gagalarına alıp dallara sürterek veya kursaklarında yumuşattıkları meyve çekirdeklerini dalların üstüne dışkılayarak yeni bitkilerin kök salmasını sağlarlar. Bu tohum ne suyun içinde, ne toprakta ne de başka bir ortamda filizlenemediği (kök salamadığı) için, bitki ancak bu şekilde üreyebiliyor. Ökseotu bu şekilde çoğalmayı kuşlara borçlu olduğu halde, bazı yörelerde aynı yapışkan madde kuşlar için tuzak olmaktadır . Bu yapışkan madde çubuklar üzerine sürülmekte ve küçük kuşları yakalamak için "ökse" olarak kullanılmaktadır. Bitki rezin, saponinler, organik asitler, alkaloitler, viscotoxin, acetylcholin, lectine, inosit ve müsilaj taşımaktadır. Çok eski çağlardan beri şifalı özelliği bilinir.
Sn seyfi 0505 ve sevgili milaca her ikinize de merakımı tamamen gideren bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Tabiat,onu yeni keşfeden benim gibi çaylaklar için her zaman süpirizlerle dolu :)
Sayın perimar.
Doğal ortamda yetişen çiçeklerin görüntüsü hep farklı güzeldir.Son karelerde sizde bu güzellikleri yakalamayı başardınız tebrikler.:)
Bahçede yapılacak çok iş olmasına rağmen yağmur ve soğuk hafta sonları çalışmamıza izin vermiyor. Bende bu dönemde su kabağından gece lambası çalıştım. Henüz elektrik tertibatını yaptıramadım. Acemice oldular.Ama uğraşmaktan zevk aldım :)
Mumla ışıklandırarak yaptığım çekimler amatörce oldu.Normalde içeriden ışık kaynağı ile boncuklar çok güzel görünüyorlar ama nasıl çekileceğini bilemedim :(.
Lambaları takılınca görüntüler tam bir gece lambası havası vereceğini umuyorum.
fikreteren
24-03-2013, 07:47
Sayın Perimar çok güzel çalışmışsınız .Ellerinize sağlık. Bu kabaktan kuş yuvası da yapabilirsiniz. Gece bahçe ışıklandırılmasında mumla kullanmak mümkün.Kolay gelsin..
Sayın perimar çok güzell, bunlara acemice diyosanız..:o
Sayın Perimar çok güzel çalışmışsınız .Ellerinize sağlık. Bu kabaktan kuş yuvası da yapabilirsiniz. Gece bahçe ışıklandırılmasında mumla kullanmak mümkün.Kolay gelsin..
Fikret Bey teşekkür ederim.Elimde fazla kabak yok.Ama içlerinden çıkan çekirdekleri bahçeye diktim.Seneye bolca kabak elde edebilirsem, boyayıp içlerine sarkan çiçekler ekip **** kaktüs için düzenleyebileceğim saksılar yapabilirim inşallah.
Sn. Perimar; çalışmanız çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.
Benimde tohumlarım var ekeceğim. Inşallah güzel formda su kabakları elde ederim.
Bu gün Bafra Karaboğaz gölünün kenarında kuzenimin yazlığına gittik. YAzlığın bulunduğu çevre göl çevresi 1. derece sit alanına dahil edilmiş. Ekolojik yapısı nedeni ile.Gerçekten de çok güzel bir bölge.
Göl kenarında suların içinde çıkan Mügeler çok güzeldi.
Uzaktan göl üzerinde bembeyaz papatya tarlası gibi görünen çiçeklerin yakından farklı ama adını bilmediğim bir çiçek olduğunu gördüm.Bu arada leyleklerde yuvalarına yerleşmişlerdi.
mandalinleerik
30-03-2013, 23:22
Merhaba sn perimar Leylekleri sevmeyen yoktur sanırım çok güzeller. Adını bilmediğiniz çiçeğin konusu ise burada. http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/30960.htm
Hakkı Şen
30-03-2013, 23:39
Leylekleri yakından görmeyeli yıllar oldu çok şanslısınız
Merhaba sn perimar Leylekleri sevmeyen yoktur sanırım çok güzeller. Adını bilmediğiniz çiçeğin konusu ise burada. http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/30960.htm Teşekkür ederim. Ben müge olduğunu düşünmüştüm. Meğerse oldukça kıymetli bir bitkiymiş. Bölgenin sit alanına alınmasının belkide nedeni bu çiçektir.
Güzel bir gölet.mügeler leylekler,kuşlar ağaçlar otlar, etrafı hayat dolu..
Bahçede bu sene yine düzenleme yapmakla uğraşıyorum. Çiçek düzenlemesinde bir türlü istediğim performansı yakalayamadım bahçemde.Hafta sonları ancak vakit ayırabiliyoruz şimdilik.Düzenlemeler bittikten sonra çim serilecek. Daha çook iş var.
Sardunyaların geçen yaz çok fazla büyüyemediler. Çiçekleri de istediğim kadar verimli değildi. Bu yaz sıvı gübre takviyesi ile umarım istediğim gibi olurlar.
tekomusti
08-04-2013, 08:51
Sn perimar her şey çok güzel ellerinize sağlık
Özellikle su kabağına bayıldım super olmuş
Sn perimar her şey çok güzel ellerinize sağlık
Özellikle su kabağına bayıldım super olmuş
Çok teşekkür ederim. Su kabağının içinden çıkardığım çekirdeklerden bahçeye diktim neredeyse 1 ay olacak filizlenme olmadı hala. Eğer kendim yetiştirebilirsem çalışmalara devam etmek istiyorum.
tekomusti
08-04-2013, 16:10
İnşallah başarırsınız kolay gelsin
Saygılar
Çok teşekkür ederim. Su kabağının içinden çıkardığım çekirdeklerden bahçeye diktim neredeyse 1 ay olacak filizlenme olmadı hala. Eğer kendim yetiştirebilirsem çalışmalara devam etmek istiyorum.
Tohumlar olgun değil mi acaba? Normalde çıkması lazımdı 1 ay olmuşsa ekeli.
Tohumlar olgun değil mi acaba? Normalde çıkması lazımdı 1 ay olmuşsa ekeli.
Haklısınız bana da çok normal gelmedi bu durum. elimde kalanlardan önce ıslak pamuk arasında çimlendirerek sonrada dikmeyi düşünüyorum.
Daha kesin sonuç alırsınız en azından. Normalde su kabağı çok kolay çimleniyor.
Havanın yağmamasından ümitlenerek gittik bahçemize.Ama çamur istediğimiz şeyleri yapmamıza izin vermeyecekti.Bende çiçeklerimi resimledim.
İnternetten sipariş verip aralık ayında diktiğim sarmaşık kiwi (Sibirya kiwisi) çok şükür yapraklandı.Duvarı sarması için daha çok zaman var :(.
Sayın Perimar çalışmalarınız çok güzel devam ediyor takiptesiniz:) kolay gelsin efendim.
Sayın Perimar çalışmalarınız çok güzel devam ediyor takiptesiniz:) kolay gelsin efendim.
Sayın Adil sizler gibi deneyimli arkadaşların beğenilerini almak bizler için iyi bir motivasyon oluyor. Teşekkür ederim.
Sn. Perimar; herşey güzel gidiyor. Yavaş yavaş bahçe canlanmaya başlamış. Emeklerinize sağlık.
114. mesaj- 3. fotoğraftaki ortancaların önünde olan bitkinizin adı nedir? yakın çekim olmadığı için bilemedim. Ama çok güzel gelişmiş Maşallah, çok güzel gözüküyor.
Kolay gelsin.
Sn. Perimar; herşey güzel gidiyor. Yavaş yavaş bahçe canlanmaya başlamış. Emeklerinize sağlık.
114. mesaj- 3. fotoğraftaki ortancaların önünde olan bitkinizin adı nedir? yakın çekim olmadığı için bilemedim. Ama çok güzel gelişmiş Maşallah, çok güzel gözüküyor.
Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. Doğru anladıysam sorduğunuz çiçek betonları kapatması için diktiğim Auberiatalar.
Ben de bu gün dolaşamadığım bahçelere vakit ayırmak istedim ve bahçenizi şöyle bir dolaştım.
Offf ki off, yapılacak ne kadar çok iş varmış. Bir an kendi bahçemdeki ilk uğraşlarım aklıma geldi. Geceli gündüzlü uğraşmış, şunu mu yapsam, bunu böyle mi dikmem gerekir, hangi bitkileri edinmeliyim diye deliler gibi koşuşturmuştum.
Bizim de bahçemiz eğilimliydi, düz alan elde etmek için belediyeden kepçe kiralayıp, çok yap-boz oynamıştık. ;)
İstekli olduktan ve bunu başaracağım dedikten sonra mutlaka çok güzel şeyler meydana getireceksiniz sayın perimar. Bunu şimdiden başarmışsınız siz. Ve inanın bahçenizin her köşesinde parmaklarınızın izini gördükçe mutluluğunuz daha da artıyor. Bunu ben başardım diyerek, daha da çok şeyler yapmak istiyorsunuz. Sakın bu şevkinizi-sevginizi kaybetmeyin. Daha çok yeni ve işin başındasınız. agaclar.net gibi çok güzel imkânlar sunan bir de siteniz var, inanıyorum ki her şey yerli yerine oturduğunda, balkonunuzda veya bahçenizin bir köşesinde keyifle çayınızı-kahvenizi yudumlarken kendinizle gurur duyacaksınız.
Bu o kadar güzel bir histir ki, anlatılması zor.
Yeriniz, yurdumuzun en güzel bölgesi içinde. Yeşili bol, doğal güzellikleri çok, havası güzel... herşeyi ile nadide.
Eğer bu yöreyi dolaşamadan-görmeden bu dünyadan göçersem çok üzülürüm.
Nedense Karadeniz yöresini hiç dolaşamadım, fırsatım olmadı. Aklımda hep o güzelim yaylalar, uçsuz bucaksız, bulutlar altındaki yeşil tepeler, şırıl şırıl sular akan vadiler var.
Heyyyy, agaclar.net gezi grubu, ne zaman Karadeniz turu tertipliyoruz?.... dermişim.
Sayın perimar, bütün bu güzelliklerin içinde sağlıkla ve huzurla çok güzel günler geçirmenizi dilerim.
Ben de bu gün dolaşamadığım bahçelere vakit ayırmak istedim ve bahçenizi şöyle bir dolaştım.
Offf ki off, yapılacak ne kadar çok iş varmış. Bir an kendi bahçemdeki ilk uğraşlarım aklıma geldi. Geceli gündüzlü uğraşmış, şunu mu yapsam, bunu böyle mi dikmem gerekir, hangi bitkileri edinmeliyim diye deliler gibi koşuşturmuştum.
Bizim de bahçemiz eğilimliydi, düz alan elde etmek için belediyeden kepçe kiralayıp, çok yap-boz oynamıştık. ;)
İstekli olduktan ve bunu başaracağım dedikten sonra mutlaka çok güzel şeyler meydana getireceksiniz sayın perimar. Bunu şimdiden başarmışsınız siz. Ve inanın bahçenizin her köşesinde parmaklarınızın izini gördükçe mutluluğunuz daha da artıyor. Bunu ben başardım diyerek, daha da çok şeyler yapmak istiyorsunuz. Sakın bu şevkinizi-sevginizi kaybetmeyin. Daha çok yeni ve işin başındasınız. agaclar.net gibi çok güzel imkânlar sunan bir de siteniz var, inanıyorum ki her şey yerli yerine oturduğunda, balkonunuzda veya bahçenizin bir köşesinde keyifle çayınızı-kahvenizi yudumlarken kendinizle gurur duyacaksınız.
Bu o kadar güzel bir histir ki, anlatılması zor.
Yeriniz, yurdumuzun en güzel bölgesi içinde. Yeşili bol, doğal güzellikleri çok, havası güzel... herşeyi ile nadide.
Eğer bu yöreyi dolaşamadan-görmeden bu dünyadan göçersem çok üzülürüm.
Nedense Karadeniz yöresini hiç dolaşamadım, fırsatım olmadı. Aklımda hep o güzelim yaylalar, uçsuz bucaksız, bulutlar altındaki yeşil tepeler, şırıl şırıl sular akan vadiler var.
Heyyyy, agaclar.net gezi grubu, ne zaman Karadeniz turu tertipliyoruz?.... dermişim.
Sayın perimar, bütün bu güzelliklerin içinde sağlıkla ve huzurla çok güzel günler geçirmenizi dilerim.
Sayın Güler;
Yorumlarınızı okurken beni bu kadar iyi anlayarak yazmanız karşısında çok duygulandım. İyi ki bahçem var, iyi ki ağaçlar.net deyim ve iyi ki sizler varsınız. Karadeniz i görmek için gezi tertiplenirse ne mutlu ,ama olmazsa da buyurun ben sizi Samsun da seve seve misafir ederim. Sevgilerimle...
Çok naziksiniz ve teşekkür ederim, sayın perimar.
Karadeniz yöresini boydan boya dolaşmayı çok istiyorum, Karadenizli kızımız Fatma'ya tur tertiplemesi için asılacağım. Yolumuz mutlaka Samsun'a da uğrar o zaman inşallah bir çayınızı içmeye uğrarım.
Sevgili perimar,bahçe sayfanı ancak gezme fırsatı bulabildim.Yazlığınızın konumu manzarası harika,bahçenizde emek ve azim kendini gösteriyor.Bir çok şeyi başarmış üstesinden gelmişsiniz sağlık ve mutlulukla keyfini sürmenizi dilerim.Darısı,benim gibi bahçesi olmayan herkese...:))Sevgiler.
Yavaş yavaş çiçeklerim kendini göstermeye başladılar :)
Orhan Özbilgiç
28-05-2013, 20:55
Bir yıl önce neydiii, şimdi ne olmuş?;)
''Renklenivermiş.''
Tamamda, asıl peyzaj çok güzelleştirmiş bahçeyi. Abartısız. Huzur veren bir sadeliği var.
Elinize sağlık, kutlarım.
Bu arada şu içine sardunya ve yeşillerine Latin çiçeği diktiğiniz saksılardan iki tanede ben getirmiştim gelirken İstanbul'dan.;)
İçlerine toprağını bile hazırlayıp koydum. Ama birşeyler dikmeye fırsatım olmadı. Latinler yakışmış. Sardunyalarda belirttiğiniz gibi, güzelleşince onlarda yakışacak.
Selam ve sevgiler.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş bahçeniz , ağız tadıyla oturmanız dileğiyle ...
Bir yıl önce neydiii, şimdi ne olmuş?;)
''Renklenivermiş.''
Tamamda, asıl peyzaj çok güzelleştirmiş bahçeyi. Abartısız. Huzur veren bir sadeliği var.
Elinize sağlık, kutlarım.
Bu arada şu içine sardunya ve yeşillerine Latin çiçeği diktiğiniz saksılardan iki tanede ben getirmiştim gelirken İstanbul'dan.;)
İçlerine toprağını bile hazırlayıp koydum. Ama birşeyler dikmeye fırsatım olmadı. Latinler yakışmış. Sardunyalarda belirttiğiniz gibi, güzelleşince onlarda yakışacak.
Selam ve sevgiler.
Orhan Bey, bahçeme hoş gelmişsiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş bahçeniz , ağız tadıyla oturmanız dileğiyle ...
Çok teşekkür ederim Sn Fatihs.
Biraz yoğun bir dönemdi. Kendi sayfamda paylaşımlarda bulunamadım.Ama bu gün açan japon gülünü görünce hemen fotoğraflamaya başladım :)
Bu yıl diktiğim clementisimde küçücük boyuna rağmen çiçeklerini gösterdi....Cep telefonu ile çektiğim resimleri düzeltmeyi bir türlü beceremedim.
Sevgili perimar,
Eviniz, bahçeniz ve çiçekleriniz hepsi çok güzeller, dolaştıkça poztif duygular sarıyor insanı.Emeklerinize, elinize sağlık.
not:Evinizin kapısını çok beğendim , mutluluklara hep açık olsun...
iftariyeliklerimde bahçemden
Sevgili perimar,
Eviniz, bahçeniz ve çiçekleriniz hepsi çok güzeller, dolaştıkça poztif duygular sarıyor insanı.Emeklerinize, elinize sağlık.
not:Evinizin kapısını çok beğendim , mutluluklara hep açık olsun...
Çok çok teşekkür ederim... Hepimizin kapısı bahçesi mutluluklara açık ve huzurla dolsun ..
milaca2010
18-07-2013, 22:05
Çimlendirme ve yeni bahçe düzenlemeniz güzel görünüyor sevgili perimar; Emeklerinize sağlık çok emek verip karşılığını almak büyük keyif verir insana, ebruli gülünüz oldukça yoğun çiçeklenme var maşallah tüm bitkileriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar.
Sağlık ve huzurla keyfini çıkartın inşallah
Sevgiler...
Not. fotoğraflarda problem var, yan çıkmışlar...
dağçiçeği
19-07-2013, 00:29
Sayın Perimar, bahçeniz çok güzel olmuş.Kabaktan yaptığınız aydınlatmalara bayıldım.Siz ne kadar acemi işi desenizde ...;)Devamında kullanmak için ektiğiniz kabaklarda da başarılı olmuşsunuz gördüğüm kadarı ile .
Kolaylıklar dilerim.
Çimlendirme ve yeni bahçe düzenlemeniz güzel görünüyor sevgili perimar; Emeklerinize sağlık çok emek verip karşılığını almak büyük keyif verir insana, ebruli gülünüz oldukça yoğun çiçeklenme var maşallah tüm bitkileriniz oldukça sağlıklı görünüyorlar.
Sağlık ve huzurla keyfini çıkartın inşallah
Sevgiler...
Not. fotoğraflarda problem var, yan çıkmışlar...
Resimleri düzeltemedim. Masa üzerinde düzgün olan resimler yüklemede bu şek,lde çıktı üzgünüm :( .Beğenileriniz içinde teşekkür ederim :)
Sayın Perimar, bahçeniz çok güzel olmuş.Kabaktan yaptığınız aydınlatmalara bayıldım.Siz ne kadar acemi işi desenizde ...;)Devamında kullanmak için ektiğiniz kabaklarda da başarılı olmuşsunuz gördüğüm kadarı ile .
Kolaylıklar dilerim.
Dağ Çiçeği, beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Resimleri düzeltemedim. Masa üzerinde düzgün olan resimler yüklemede bu şek,lde çıktı üzgünüm :( .Beğenileriniz içinde teşekkür ederim :)
Güzel her zaman güzeldir.
fikreteren
26-07-2013, 03:57
Sayın perimar bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş Ellerinize sağlık. Size verdiğim sözü tutmadım. Çünkü ektiğim lisiler büyümediler. Ben de siteden almak zorunda kaldım. Tekrar özür dilerim.
Sayın perimar bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş Ellerinize sağlık. Size verdiğim sözü tutmadım. Çünkü ektiğim lisiler büyümediler. Ben de siteden almak zorunda kaldım. Tekrar özür dilerim.
Fikret bey beğenileriniz için çok teşekkür ederim.Unutmamışsınız ,ne kadar incesiniz,hatırlamanız bile beni mutlu etti.Özüre hiç gerek yok. Bende bu sene siteden aldım yeni yeni çiçekleniyorlar. 2-3 gün sonra paylaşırım.
Geçen seneden bu seneye ne kadar fark etmiş bahçe,ne kadar güzelleşmiş sade ve şık olmuş,ellerinize sağlık.
Geçen seneden bu seneye ne kadar fark etmiş bahçe,ne kadar güzelleşmiş sade ve şık olmuş,ellerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim, zaman zaman her gördüğüm çiçeği dikmek istesemde sadeliği bozmamak adına kendimi zor tutuyorum :)
Sn Perimar, ne güzel bir bahçeniz var, koskocaman geniş bir bahçe,her istediğinizi dikebilirsiniz, çiçeklerinizde çok güzeller, ellerinize sağlık. Huzurla, sağlıkla, keyfini sürün bahçenizin...
perimar fotolardan gördüğüm kadarıyla aydınlatma olarak solar paneli olan bir lamba kullanmışsın bu lambadan bende almak istiyorum fakat ne kadar aydınlık yapıyor gece çekerek onunda bir resmini koyarmısın
perimar fotolardan gördüğüm kadarıyla aydınlatma olarak solar paneli olan bir lamba kullanmışsın bu lambadan bende almak istiyorum fakat ne kadar aydınlık yapıyor gece çekerek onunda bir resmini koyarmısın
Aydınlatma için özel birşey yok. sadece ön duvarın üstünde ,harekete duyarlı yüksek aydınlatma veren bir spot lamba var. Galiba ben kast ettiğinizide anlamamış olabilirim. Eşime de sorarım :)
Lisilerim de açtı :) Begonyamda :)
Aydınlatma için özel birşey yok. sadece ön duvarın üstünde ,harekete duyarlı yüksek aydınlatma veren bir spot lamba var. Galiba ben kast ettiğinizide anlamamış olabilirim. Eşime de sorarım :)
Lütfen :) sorarsanız sevinirim, çünkü var :)
Harika bir bahçeniz var.Huzur ve sıhhat içinde sevdiklerinizle birlikte güzel günler geçirmeniz dileğiyle....
Lütfen :) sorarsanız sevinirim, çünkü var :)
A anladım şimdi neyi kast ettiğinizi. Bahçede kullandıklarımız tanesi 2.9 dan baumax dan almıştık geçen sene. Gün batımından gece 2 ye kadar ışık verdiler. kışı bahçede geçirdikleri için yarısı artık yanmıyor. ama hala 2 yıldır inatla ışık veren var. bunların daha kalitelileri de var. Tanesi 4 tl ye. Babam almıştı .O daha uzun süre ışık veriyordu. Ancak bir sonraki yıl pil değişimi gerekti. Ama pilleri, lambanın kendisinden biraz daha pahalıydı :) Yani kalitesine göre ışık verme süresi uzuyor.
A anladım şimdi neyi kast ettiğinizi. Bahçede kullandıklarımız tanesi 2.9 dan baumax dan almıştık geçen sene. Gün batımından gece 2 ye kadar ışık verdiler. kışı bahçede geçirdikleri için yarısı artık yanmıyor. ama hala 2 yıldır inatla ışık veren var. bunların daha kalitelileri de var. Tanesi 4 tl ye. Babam almıştı .O daha uzun süre ışık veriyordu. Ancak bir sonraki yıl pil değişimi gerekti. Ama pilleri, lambanın kendisinden biraz daha pahalıydı :) Yani kalitesine göre ışık verme süresi uzuyor.
tanesi 4 tl mi hemde kalitelisi :) ilginç nereden aldınız, markası nedir?
tanesi 4 tl mi hemde kalitelisi :) ilginç nereden aldınız, markası nedir?
Baumax ın kampanyalı ürünüydü
Bahçem şenlenmeye başladı. Okulların kapanmasını ve evime kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum....
Fotoğraflar bilgisayar ekranımda düzken burada neden ters çıkıyor çözemedim henüz :(
asmalıtepe
09-05-2014, 07:22
günaydın sayın perimar çiçekleriniz harika yandan da olsa çok güzeller.ellerinize sağlık.
Bu gün bir sorun var. fotoğraf yükleyemiyorum...
münevver48
17-06-2014, 13:27
sevgili perimar,bahçenize çok emek vermişsiniz.o emek bahçenizin güzelliğine daha bir güzellik katmış.ellerinize yüreğinize sağlık. hiç bir bahçe emeksiz güzel olamaz.belliki alnınızın teri toprakla buluşmuş sonuç çok güzel. ayrıca sizin gibi çalışan bayanların birde çiçek bahçe işleriyle ilgilenmesi onlar için zamanını ayırması takdir edilecek bir davranış.içinizdeki bu sevgi hiç bitmesin.bahçenizdeki çiçekleriniz hiç solmasın. fotoğraflarınızın devamını bekliyorum.bu güzelliklerden bizleri mahrum etmeyin.sevgilerimle.......
tarla kuşu
17-06-2014, 16:52
Güzellikleri merakla bekliyorum.... Sevgiler....
Sevgili hemşehrim, bahçene uğramayalı güzel gelişmeler olmuş maşallah;). Çalışma koşullarınzı düşünürsek, bahçende yaptıkların tebrik etmenin ötesinde:)... Umarım en kısa sürede bahçen veya tersta buluşmak dileğiyle... Sevgiler...
Sevgili hemşehrim, bahçene uğramayalı güzel gelişmeler olmuş maşallah;). Çalışma koşullarınzı düşünürsek, bahçende yaptıkların tebrik etmenin ötesinde:)... Umarım en kısa sürede bahçen veya tersta buluşmak dileğiyle... Sevgiler...
Sevgili Berçin tebriklerin için teşekkür ederim. Son resimleri cep telefonumdan çektim ama yükleyemiyorum.Problemide çözemedim :( E artık gelip senin yerinde görmen gerekiyor...
Sevgili Berçim , davetime benimde çok sevdiğim sukulentlerle ve birde balkonunda görüpte çok hoşuma giden kiraz ağacı fidelerindende getirmişti... Buradanda tekrar teşekkür ederim arkadaşıma..
Havaların ısınması ile çiçeklerimin neşeside kaçtı. Özellikle yumrulu begonyanın yaprakları bozulmaya başladı..
Begonvil her kış soğuktan etkilenip yapraklarını tamamen dokünce çiçeklenmeside yetersiz ve geç oluyor. Bu arada çeşme papatyalarım yaz kış devam ..Hep açıyorlar...
Bu sabah saat 6 da ortancalarımla sohbet ettim...
Bu sene patlıcanların dibini karıncalardan kurtaramıyorum. İlk diktiklerimi çok tazeyken yediler.. İkinci diktiklerimi daha gelişgin fide aldım tam öldüremediler ama gelişmelerine de izin vermiyorlar..Tam köklerine fide boynunun etrafina yuva yapıyorlar. 10 fidemin istisnasız hepsinde durum aynı..İlaç kullanmıyorum.. arap sabunu sirke karışımı karıncalar da hiç etkili olmadı.. Organik beslenmek meğer ne kadar zormuş...
asmalıtepe
07-07-2014, 08:52
selam sevgili perimar; Ellerinize sağlık hepsi gibi Ortancalar da süper. Biz iki çiçekli bir ortanca sahibi olduk diye çocular gibi sevinirken, sizlerin bahçeler dolusu yetiştirebilmenizi candan kutlarım.
selam sevgili perimar; Ellerinize sağlık hepsi gibi Ortancalar da süper. Biz iki çiçekli bir ortanca sahibi olduk diye çocular gibi sevinirken, sizlerin bahçeler dolusu yetiştirebilmenizi candan kutlarım.
Sevgili Asmalıtepe; beğenileriniz için teşekkür ederim. Ortancalar eğer gölge **** yarı gölge ve kuzey tarafındaysa gerçekten çiçeklenme konusunda son derece coşkulu oluyorlar.. Benim ortancalarımın 3. yılı ..Sizinkilerde en az böyle olacaktır ..
Sayın perimar,
Bahçeniz adeta bir cennet. Mis gibi deniz manzarası ve güzelliklerle dolu yeşil bir bahçe. İnsan yaşlanmaz orada. Mutluluklar diliyorum.
Sayın perimar,
Bahçeniz adeta bir cennet. Mis gibi deniz manzarası ve güzelliklerle dolu yeşil bir bahçe. İnsan yaşlanmaz orada. Mutluluklar diliyorum.
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim..
münevver48
14-07-2014, 17:54
sevgili perimar,maşallah ortancalarınıza çok güzel ellerine sağlık.güzellileri sizin bahçe sınırlarının dışlarına taaaa..sevgili berçinin bahçesine ulaşmış.acaba birgün bizim bahçelerinde güzellikleri dışarılara kadar taşarmı dersiniz.tekrar ellerinize yüreğinize sağlık.sevgiler.
YeniGine
15-07-2014, 00:02
Sevgili perimar ben sizin sayfanızı şimdiye kadar görmemişim. Sevgili Berçin'in sayfasında görünce özellikle de begonyalar dikkatimi çekince şimdi daha yakından sayfanızda gördüm. Maşallah bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz bakımlı hele ortancalarınıza bayıldım. Emeklerinize sağlık.
Çok teşekkür ederim.Beğenileriniz beni heveslendiriyor...
Patlıcanın köklerine toz kükürt serpin karıncalar kaçar. Karıncalar kükürtten hoşlanmıyorlar.
Bahçeniz çok güzel, hele o ortancalar! Benim de böyle güzel ortancalarım olsa her sabah konuşurdum hatta sarılıp öperdim. Yumrulu begonyanız direk güneş altındaysa gölge veya sabah güneşini alan bir yere koyun, düzelecektir. Karınca sorununuz benim çileklerimde vardı. Hortumla 2-3 dakika sulaya sulaya yuvalarını oradan taşıdılar. Belki sizinkiler de taşınır.
Çok ama çok zevkli keyifli bir bahçe yapmışsınız. Elinize sağlık. Zaten bu sitenin adı DÜNYADAKİ CENNETLER.net olsa daha iyi olurmuş. Tüm üyelerin bilgisini, becerisini gördükçe içim coşuyor. Sağlıkla keyifle yaşayın bir ömür. Yüreğinize sağlık.
(İnşallah bir gün bende böyle ortancalar yetiştirmeyi başarıcam. Vazgeçmek yok.)
Patlıcanın köklerine toz kükürt serpin karıncalar kaçar. Karıncalar kükürtten hoşlanmıyorlar.
Bu bilgi için çok teşekkür ederim...
Çok ama çok zevkli keyifli bir bahçe yapmışsınız. Elinize sağlık. Zaten bu sitenin adı DÜNYADAKİ CENNETLER.net olsa daha iyi olurmuş. Tüm üyelerin bilgisini, becerisini gördükçe içim coşuyor. Sağlıkla keyifle yaşayın bir ömür. Yüreğinize sağlık.
(İnşallah bir gün bende böyle ortancalar yetiştirmeyi başarıcam. Vazgeçmek yok.)
Ortanca uygun ortamda hiç üzmez yetiştiricisini.Başaracağınızdan eminim.Beğenileriniz için teşekkür ederim...
Bahçeniz oturmaya başlamış,bitkileriniz geliştikçe keyfine doyamayacağınız bir bahçeniz olacak.Güzel bir bahçenin ne kadar emek istediğini bilen biri olarak ellerinize sağlık ...
Bahçeniz oturmaya başlamış,bitkileriniz geliştikçe keyfine doyamayacağınız bir bahçeniz olacak.Güzel bir bahçenin ne kadar emek istediğini bilen biri olarak ellerinize sağlık ...
Çok teşekkür ederim.. Çabam güzel ve keyifli bir bahçe için. Ama çalıştığım için bakımlarını yetiştirmek zor oluyor. Gübre dönemlerini kaçırıyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.