PDA

View Full Version : se-rap / Balkon

se-rap
13-05-2012, 15:18
Merhabalar..Siz değerli üyelerin, bahçe, balkon ve teraslarını hayranlıkla izliyorum senelerdir. Ben de delilik derecesinde, bitki hastasıyım. Bu siteyi bulmamla, katsayım arttı biraz daha :)

Küçücük iki balkonumda, naçizane, çiçeklerime bakmaya çalışıyorum.
Arka balkonum, öğleden sonraya kadar güneş görüyor; orda sardunyalarım ve güneş seven çiçeklerim var.
Ön balkonum ise, ikindiden sonra güneş alıyor yazın. Orada da genelde, begonya ve cam güzeli vb. bakmaya çalışıyorum.
Sevgiler..

se-rap
13-05-2012, 15:23
......

se-rap
13-05-2012, 15:30
.........

se-rap
13-05-2012, 15:40
Devamı..

se-rap
13-05-2012, 15:45
Devam.......

se-rap
13-05-2012, 15:50
Devamı.........

se-rap
13-05-2012, 15:54
Balkona devam..

almira
13-05-2012, 15:59
Sayın Se-rap; sayfanız hayırlı olsun. Bu siteye girip te akıllı kalan pek yoktur herhalde.:D Azıcık aklımız varsa o da burada hepten gidiyor. Siz de aramıza hoşgeldiniz. :D Maşallah çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı. Güle güle büyütün.

se-rap
13-05-2012, 15:59
Menekşelerim de, havaların ısınmasıyla coştular, hepsi tomurcuklu..Klasik renkler hepsi ama, çok güzeller.

se-rap
13-05-2012, 16:01
Sayın Se-rap; sayfanız hayırlı olsun. Bu siteye girip te akıllı kalan pek yoktur herhalde.:D Azıcık aklımız varsa o da burada hepten gidiyor. Siz de aramıza hoşgeldiniz. :D Maşallah çiçekleriniz çok güzel ve sağlıklı. Güle güle büyütün.

Çok teşekkürederim..Çok doğru dediniz, buraya girip de, aklı kalan pek yoktur :)
Eksik olmayın..

se-rap
13-05-2012, 16:04
Ve sevgili kaktüslerim..henüz büyümeye çalışan sukulentlerim..

se-rap
13-05-2012, 16:08
İşte, benim hazinem bunlar :) Biliyorum ki, hepinizin öyle..

Ayrıca, sitenin bütün annelerinin, Anneler Gününü kutluyorum..

Sevgiyle kalın..

serkan_istanbul
13-05-2012, 17:40
Maşallah siz izlemekle kalmamış bir yandan da iyi çalışmalar yapmışsınız ellerinize sağlık. Bitkileriniz bol çiçekli olsun. sevgiler

se-rap
13-05-2012, 18:06
Maşallah siz izlemekle kalmamış bir yandan da iyi çalışmalar yapmışsınız ellerinize sağlık. Bitkileriniz bol çiçekli olsun. sevgiler

Teşekkürler Serkan Bey. Ama, daha özellikle sizden öğreneceğim çok şey var :)

nılgun_dogan
13-05-2012, 18:31
Hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.

se-rap
13-05-2012, 18:34
Hoşgeldiniz sayfanız hayırlı olsun.

Çok teşekkürederim.

sevim4
13-05-2012, 19:06
Sayfanız hayırlı olsun hoş geldiniz.

jineop
13-05-2012, 19:40
Sevgili se-rap, hepsi çok güzel... Ellerinize sağlık.

elifnaz
13-05-2012, 19:48
Sayfanız hayırlı olsun. Hoş geldiniz.

Vildan Sönmez
13-05-2012, 19:51
Hoşgeldiniz Serap.Küçük dediğiniz balkona özellikle bir çok kaktüs sığdırmışsınız. Dilerim çiçeğiniz bol olsun...

serkan_istanbul
13-05-2012, 20:00
Birde haddim olmayarak işinizede kaışmak istemem ama ben olsam ortancanın ve yıldız çiçeklerinin saksılarını kökleriyle fazla oynamadan büyütürdüm.

se-rap
13-05-2012, 20:07
Birde haddim olmayarak işinizede kaışmak istemem ama ben olsam ortancanın ve yıldız çiçeklerinin saksılarını kökleriyle fazla oynamadan büyütürdüm.

Rica ederim, teşekkürederim. iki büyük çuval toprak yetmedi bu çiçeklere, 3.süne ihtiyacım var. Gelir gelmez, değiştireceğim saksıları.

Size onun için demiştim; 'Nasıl toprak yetiştiriyorsunuz bitkilerinize' diye :)

se-rap
13-05-2012, 20:24
Hoşgeldiniz Serap.Küçük dediğiniz balkona özellikle bir çok kaktüs sığdırmışsınız. Dilerim çiçeğiniz bol olsun...

Hoşgördüm Vildan Hanım, teşekkürederim.
Aslında küçük gerçekten, en küçük yere bile saksı koydum.
Yazın misaifr geldiğinde, kolunu balkon demirine dayıyor, çiçeğin dalına değiyor mesela, gözünün içine bakıyorum 'Aman nolur dalını kırma' diye..Ayağa kalkıyor, kafası, asılı saksıya değiyor, 'aman düşürme saksıyı' nolur diyorum içimden :)
Şöyle ferah ferah, bir balkonum, bahçem olsa keşke ama, yapacak bişi yok, olanla yetineceğiz :)

Yaylacı
13-05-2012, 20:32
Sayın se-rap, hoşgeldiniz.
Sayfanız hayırlı olsun, kaktüsler, menekşeler, begonyalar hepsi cıvıl cıvıl, hepsi çok güzel. Küçük balkonunuza dünyayı sığdırmışsınız :) Bu sitedekilerin hepsi bitki hastasıdır, doğa çılgınıdır. Saygılar efendim..

mandalinci
13-05-2012, 20:54
Hoşgeldiniz,

Bayılırım sardunyalara, ne güzel cıvıl cıvıl balkonlar:)

se-rap
13-05-2012, 22:21
Hoşgeldiniz,

Bayılırım sardunyalara, ne güzel cıvıl cıvıl balkonlar:)

Hoşgördüm..Ben de çok severim.

se-rap
13-05-2012, 22:22
Sayın se-rap, hoşgeldiniz.
Sayfanız hayırlı olsun, kaktüsler, menekşeler, begonyalar hepsi cıvıl cıvıl, hepsi çok güzel. Küçük balkonunuza dünyayı sığdırmışsınız :) Bu sitedekilerin hepsi bitki hastasıdır, doğa çılgınıdır. Saygılar efendim..

Çok teşekkürederim.

se-rap
15-05-2012, 21:01
Arkadaşlar, fikre ihtiyacım var; mutfağıma eşim bir kaç raf yapmıştı. Bir tanesine tuzluk vb.malzemelerimi koyuyorum, diğerleri yüksekte olduğundan, hemen ulaşılabilir olmadığından, öyle duruyor. Buralara bitki koymak istiyorum. Ancak güneş görmeyecek, sadece aydınlık, hatta loş olacak. Ne yetiştirebilirim, öneriniz var mı?

Adil
15-05-2012, 21:34
Hobi Bahçemiz (http://hobibahcemiz.net/viewtopic.php?f=39&t=8714)
Se-rap hanım üyeliğiniz,sayfanız hayırlı olsun.Doğa sever olarak aramıza hoş geldiniz.
Yukarıda verdiğim link umarım faydalı olur.
Saygılar selamlar.

adneser
15-05-2012, 21:51
Sayın se-rap hanım

Sayfanız hayırlı balkonunuz bol çiçekli olsun.

se-rap
15-05-2012, 22:08
Hobi Bahçemiz (http://hobibahcemiz.net/viewtopic.php?f=39&t=8714)
Se-rap hanım üyeliğiniz,sayfanız hayırlı olsun.Doğa sever olarak aramıza hoş geldiniz.
Yukarıda verdiğim link umarım faydalı olur.
Saygılar selamlar.

Çok teşekkürederim, hoşbuldum.
Verdiğiniz linke bakayım dedim (hatta baktım :) ama bir solukta okunacak, ya da şöyle bir bakılacak site değilmiş. Şimdi ve daha sonra da, çok faydalanacağım bir site. Çok teşekkürler..

se-rap
15-05-2012, 22:10
Sayın se-rap hanım

Sayfanız hayırlı balkonunuz bol çiçekli olsun.

Amiiinnnn :)
Teşekkürederim.

Tika
16-05-2012, 04:41
Sayfaniz hayirli olsun.

Kaktuslere -ozellikle sedum turlerine- yeni merak salmis birisi olarak bayildim.Ben de dikensiz olanlardan yavas yavas toplamaya calisacagim.

Butun cicekleriniz cok guzel.Fotograflarin devamini da bekliyorum.:)

se-rap
16-05-2012, 08:09
Sayfaniz hayirli olsun.

Kaktuslere -ozellikle sedum turlerine- yeni merak salmis birisi olarak bayildim.Ben de dikensiz olanlardan yavas yavas toplamaya calisacagim.

Butun cicekleriniz cok guzel.Fotograflarin devamini da bekliyorum.:)

Çok teşekkürederim.
Ben de senelerdir, bir kaç tane de olsa, kaktüs yetiştiririm. Ama sukulentlere, bu siteyle beraber merak saldım. Şimdi kaktüslerden daha daha çok ilgimi çekiyor.

smnunal
16-05-2012, 08:33
Sayın se-rap sayfanız hayırlı olsun.
Sevdiklerinizle beraber bol çiçekli günler temenni ederim.

se-rap
16-05-2012, 08:50
Sayın se-rap sayfanız hayırlı olsun.
Sevdiklerinizle beraber bol çiçekli günler temenni ederim.

Amin, çok teşekkürederim. Hepimizin günleri, çiçek gibi, çiçek dolu geçsin inşallah..

CEBECİ
16-05-2012, 09:22
Serap Hanım sayfanız hayırlı olsun.Birbirinden güzel çiçekler yetiştirmişsiniz, ellerinize sağlık.Ben de Karamürselliyim ancak Derince'de ikamet ediyorum.Memleketime selamlar, bol çiçekli günler dilerim.

se-rap
16-05-2012, 09:25
Serap Hanım sayfanız hayırlı olsun.Birbirinden güzel çiçekler yetiştirmişsiniz, ellerinize sağlık.Ben de Karamürselliyim ancak Derince'de ikamet ediyorum.Memleketime selamlar, bol çiçekli günler dilerim.

Aleykümselam :)
Size de bol çiçekli günler..

se-rap
16-05-2012, 20:50
Yeni fotoğraflar..

se-rap
16-05-2012, 20:55
Mutlu Bey'den yenş aldığım yasemin. Bir süre toprak bekledi, şimdi de boynunun düzeltilmesini bekliyor. Hafta sonu halledeceğim onu da.

se-rap
16-05-2012, 20:57
Bu çiçeklerin ismini bilmiyorum. 'Papatya' diyorum sadece :) Bu akşam bir arkadaşım, isminin 'Kerbela' olduğunu söyledi. Siz biliyormusunuz?

Güzin Çakar
16-05-2012, 22:17
Sayfanız hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla bitkilerinizle keyifle yaşayın. Son mesajınızdaki bitkileriniz Gerbera. Sevgilerimle

se-rap
16-05-2012, 22:38
Sayfanız hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla bitkilerinizle keyifle yaşayın. Son mesajınızdaki bitkileriniz Gerbera. Sevgilerimle

Teşekkürederim..
Güzelim Gerbera, olmuş kerbela demek :D
Çok da güzel uydururuz, Türk Halkı olarak :p

berçin
16-05-2012, 23:35
Sayfanız hayırlı olsun,aileye hoşgeldiniz.Bitkilerinizin hepside güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Size bol çiçekli bir yaz diliyorum.

se-rap
17-05-2012, 07:31
Sayfanız hayırlı olsun,aileye hoşgeldiniz.Bitkilerinizin hepside güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Size bol çiçekli bir yaz diliyorum.

Çok teşekkürederim.

Asya Ceylan
17-05-2012, 08:16
sukulentleri bende sizin gibi bu sitede öğrendim en kısa zamanda bende almayı düşünüyorum çok şirinler bence.saksı içerisinde toprak görünümünde ben fazla hoşlanmadığım için çakıl taşları güzel bi fikir.son 1 haftadır park yollarındaki çakıl taşlarını süzüyordum dün poşet dolusu aldım çaktırmadan :) eminim bu deli ne yapıyor diyen olmuştur.birde benim fikrimce saksı ve bitki küçükse taşlarda daha minik olması, saksı iri ise taşlarda iri olması uyumlu oluyor.sukuletleriniz için daha ufak taşlar olabilir aslında.bu arada hayırlı olsun.yeni fotoğraflarınızı ve fikirlerinizi bende bekliyorum.

se-rap
17-05-2012, 08:49
sukulentleri bende sizin gibi bu sitede öğrendim en kısa zamanda bende almayı düşünüyorum çok şirinler bence.saksı içerisinde toprak görünümünde ben fazla hoşlanmadığım için çakıl taşları güzel bi fikir.son 1 haftadır park yollarındaki çakıl taşlarını süzüyordum dün poşet dolusu aldım çaktırmadan :) eminim bu deli ne yapıyor diyen olmuştur.birde benim fikrimce saksı ve bitki küçükse taşlarda daha minik olması, saksı iri ise taşlarda iri olması uyumlu oluyor.sukuletleriniz için daha ufak taşlar olabilir aslında.bu arada hayırlı olsun.yeni fotoğraflarınızı ve fikirlerinizi bende bekliyorum.

Teşekkürederim. Umarım, siz de en kısa zamanda sahip olur, siz yetiştirme keyfini, biz de seyretme keyfini yaşarız.

Asya Ceylan
17-05-2012, 09:11
aminn :)

se-rap
24-05-2012, 12:46
Epey renklendi, ama daha yapacak işlerim var..

se-rap
24-05-2012, 12:51
Devam..

se-rap
24-05-2012, 12:55
............

se-rap
24-05-2012, 13:14
İsmini bilmiyorum, fabrikanın bahçesinde, çalı formunda heryerde büyümüş..Rengi çok güzel..

almira
24-05-2012, 13:40
Maşallah; balkon çiçek açmış. Ellerinize sağlık. Bu arada küpe çiçeğinize bayıldım. Malesef ben iki kez denememe rağmen yetiştiremedim o kırmızı salkımlardan.

se-rap
24-05-2012, 13:47
Teşekkürederim. Bakmayın öyle olduğuna, ben de yeni aldım onu :) Şimdilik iyi gidiyor ama, her sene küpelerimi beyaz sineğe kurban ediyorum, ama yılmıyorum :)

redsonia
24-05-2012, 14:40
sevgili se-rap inanmıyorum ya... bu kadar mı güzel yapılır bir balkon... ellerinize sağlık...:))

se-rap
24-05-2012, 17:26
:) Teşekkürler..Takip ediyorum, sizin balkonunuz ve bitkileriniz de çok güzel..Ellerinize sağlık..

Nevzat
24-05-2012, 18:00
Böyle çiçek sevgisine ne demeli, tebrikler se-rap hanım.

se-rap
24-05-2012, 18:08
Böyle çiçek sevgisine ne demeli, tebrikler se-rap hanım.

Sağolun :)

se-rap
26-10-2012, 12:28
Uzun bir aradan sonra, tekrar Merhaba..
Kurban ve Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum..

Mola verdiğim süre içinde, uzun süren bir taşınma ve yerleşme süreci geçirdim. Taşınırken, Kiracı'ların çok eşya ve özellikle çok çiçek sahibi olmaması gerektiği kanaatine vardım. :) ( Ama şimdi geçti o kanaatim)

Elemanlar eşyaları araca taşıdılar, ama 'Abla, nolur saksıları da taşıycaz deme, valla akşamı buluruz' dediler :) Boş olanları araya sıkıştırdım ama, dolu olanları sonrasında, birkaç seferde getirebildim yeni evime..

Geldikten sonra büyük kısmı bozuldu, öldü..Çünkü eski evimin balkonu aydınlıktı ama, direkt güneş görmüyordu ve ona göre bitkiler edinmiştim..Oysa burası öğleye kadar kızgın güneş altında..Olsun, yılmadım, kalanlar ve yenilerle yola devam :)

İşte buyrun, benim bitkilerim..

se-rap
26-10-2012, 12:31
Küçük surat hercailer, sardunyalar..Bu balkon tam sardunyalara göre aslında, baharla birlikte çoğaltacağım..

se-rap
26-10-2012, 12:33
Yeni filizlenen maydanozlar...
Açelyamda bir sürü tomurcuk var, ancak bazı yaprakları sarardı, nedendir bilmiyorum..

se-rap
26-10-2012, 12:37
Sukulent ve kaktüslerin ismini hiç ezberleyemeyeceğim...Hafıza sıfır :)

Kopan bir yaprağını öylesine gömmüştüm toprağa..Yaprak vererek beni çok sevindirdi..

se-rap
26-10-2012, 12:38
Bu da ismini bilmediklerimden..Her gün bakarken, hiç bir gelişme göremiyordum..İki haftalık yatak istirahatim sonrasında, baktım o da tomurcuk verererek, beni sevindirdi..Ama hala balkonda duruyor, sizce içeri almalımıyım artık?

se-rap
26-10-2012, 12:41
Bir kısmı halen balkonda olan, bir kısmını içeri aldığım kaktüs ve sukulentlerim..

Kış için, bir çiçeklik yaptırmam lazım, veya bulabilirsem satın almam lazım..sığmayacaklar yoksa..

se-rap
26-10-2012, 12:47
Bunlar da, hastalığımda, acımı azaltan, gülümseten, hayata bağlayan güzellikler...Dostlardan gelen hediyeler..

se-rap
26-10-2012, 15:24
Ve, menekşelerim..
Onlar da yeni yuvalarına alışırken, bocaladılar, bozuldular, hatta birkaç arkadaşlarını kaybettiler..Ama toparlandılar, ve en güzel bayramlıklarını giydiler..

se-rap
10-11-2012, 12:12
Saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz.......

arapsabunu
18-11-2012, 21:44
Öncelikle geçmiş olsun demek istedim, sonra da hoş geldiniz Değirmendere'ye. Yazın balkon sayfanızı görmüştüm. O zaman galiba Karamürsel yazıyordu, şimdi komşu olmuşuz. Geçen hafta Antalya'dan soğan siparişi verdiğinizi okuyunca cesaretlendim, ben de istedim bir kaç çeşit sayenizde. Şimdi hepsi saksılarında, aklım da onlarda:) Nisan'dan beri çiçek yetiştiriyorum ve soğanlı bitkilerden çekinmiştim de. Madem komşuyuz eğer isterseniz şu anda paylaşabileceğim çiçekler;Parlak mustafa, kolyoz, telgraf çiçeği, bodur paşa kılıcı ve sedum palmeri. Cuma günü getirebilirim Çınarlık meydanına. Oralarda bir dükkana da brakabilirim çelikleri siz gelemeyecek olursanız. Böyle bir mesajın bir ağaçlar.net üyesini sevindireceğini düşündüm. İnşallah yanılmamışımdır. Selamlar...

se-rap
18-11-2012, 22:56
Öncelikle geçmiş olsun demek istedim, sonra da hoş geldiniz Değirmendere'ye. Yazın balkon sayfanızı görmüştüm. O zaman galiba Karamürsel yazıyordu, şimdi komşu olmuşuz. Geçen hafta Antalya'dan soğan siparişi verdiğinizi okuyunca cesaretlendim, ben de istedim bir kaç çeşit sayenizde. Şimdi hepsi saksılarında, aklım da onlarda:) Nisan'dan beri çiçek yetiştiriyorum ve soğanlı bitkilerden çekinmiştim de. Madem komşuyuz eğer isterseniz şu anda paylaşabileceğim çiçekler;Parlak mustafa, kolyoz, telgraf çiçeği, bodur paşa kılıcı ve sedum palmeri. Cuma günü getirebilirim Çınarlık meydanına. Oralarda bir dükkana da brakabilirim çelikleri siz gelemeyecek olursanız. Böyle bir mesajın bir ağaçlar.net üyesini sevindireceğini düşündüm. İnşallah yanılmamışımdır. Selamlar...

Çok teşekkürederim. Yanılmadınız tabii, çok mutlu oldum.

Değirmendere'ye Temmuz ayında taşındık. Şimdi yeni balkonumu çiçeklendirmeye çalışıyorum.

İnşallah soğanlarınız dan güzel verim alırsınız, rengarenk çiçeklerini görürsünüz.

Çelikleri de almak isterim ama, cuma günü kızımın yarışları için İzmit'de olacağım. Ayrıca henüz Çınarlık Meydanında tanıdığım bir esnaf yok. Alacağım olsun sizden :) Bir ara görüşüp alırım olur mu? Ama ben de size bir teşekkür hediyesi vermek isterim. Afrika menekşesi isterseniz eğer, yeni yavrulayan menekşelerim var mesela.

Tekrar teşekkürler, iyi akşamlar..

arapsabunu
19-11-2012, 07:48
Peki tamam ne zaman isterseniz... Kızınıza yarışlarında başarılar... Menekşe konusunda pek deneyimli değilim ve evde bir tane var, o bana yetedursun şimdilik. Teşekkürler, iyi günler...

yusufyusuf85
19-12-2012, 20:24
Renkleri harika.

sevgihoca
26-07-2015, 23:11
İlk evinizdeki balkon ve özellikle ağaç tasarımınız çok güzeldi.Etkilenmemek elde değil.Yeni evinizde de sanki daha tecrübelenmişsiniz,daha vakur bir hava var.Geçen süre içerisinde de başarınızın artmış olacağını düşünüyorum.Sevgiler.