Bağlan

View Full Version : Firma alışveriş şikayetleri

bige
08-05-2012, 12:24
Öncelikle merhaba yeni üye olduğum için cevabım doğru yere ulaşabilecek mi bilemiyorum, ancak smoothgarden markasını görünce dayanamadım. Şimdiden sürçülisan edersem affola.

Bu yıl zengarden'den birbirinden güzel tohumlar aldım, çoğunluğu güneşle çimlenen türlerdi. Her yıl olduğu gibi tohumlarım eksiksiz şekilde elime ulaştı, kargo bedelide makul orandaydı.

Tohumlarımı sipariş ederken smoothgarden firmasını keşfettim, oradan da tohumları ekebileceğim aparatları sipariş ettim. Günler geçmesine rağmen smoothgardendan haber yoktu en sonunda telefonla kendilerine ulaştım.

Bana siparişimin yanlışlıkla manisaya gittiğini söylediler (ben Gökçeada da yaşamama rağmen) birkaç gün içerisinde ürünlerimin elimde olacağını söylediler. Telefonda tohumların zamanının geçeceğinden endişeli olduğumu anlattım, onlarda fazla sürmeyeceğini söylediler.

Neyse günler sonra (yaklaşık bir hafta on gün) ürünler elime ulaştı. Kargo fiyatı olarak elli liraya yakın ücreti vardı. Ürünleri almaktan başka şansım yoktu çünkü tohum zamanı gitgide geçiyordu. (kargo şirketi tanıdık olduğu için para almadılar, bunda bir yanlışlık vardır ilk önce çözün sonra ödeyin dediler).

Büyük bir heyecanla ürünleri açtığımda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım bana gelen ürünler bambaşka şeylerdi. Ben şişen tablet isterken onlar beyaz pamuk gibi bir şey gönderdiler. İstediğim saksılar ise 8lik yerine küçücük boyutlarda olanlarındandı ve ben bu siteden 50 liranın çok üstünde alış veriş yapmıştım.

Hemen firmayı aradım ana bir yanlışlık olduğunu özür dilediklerini gönderdikleri ürünlerin bana hediye kalmasını ve hemen kendi ürünlerimi göndereceklerini söylediler. Tabi 50 liralık kargo ücretini de ödeyeceklerini. Ürünler yine gelmedi tabi tekrar mail attığımda bu iş çok uzadı ne gönderdiysek onu kullanın dediler. Gönderdikleri bir haftaya kalmadan küflendi tabi tohumlarım da çöp oldu. hala kargoyu öderler diye bekliyorum ancak ses seda yok.

O yüzden ne olur bu firmadan bir şey sipariş ettiğinizde 2 kere düşünün. Hepinize bol çiçekli günler dilerim.

serdarca06
25-03-2013, 18:27
zengarden firmasından alışveriş yapılmaz. firma hastalıklı sogan gönderiyor, hemde idda ettigi ürünleri göndermiyor. çapı 18-24 cm yazmış agaç liliumuna. gelen soganların 15-16 cm yi geçmez.

Nevzat
25-03-2013, 19:04
Çok doğru aynı durumu bende yaşadım.

CATBALCA
08-06-2013, 15:39
Arkadaşlar merhaba. Bu sene E-fidancımdan almış olduğum 3 çeşit cherry domates yetişmiyor ! .Bitki ya çok küçükken eriyor ya da 15 cm boya geldiği zaman kök boğazı eriyor ,siyahlaşıyor ,sabah bi uyanıyorum solmuş !
Aynı toprak ve saksılarda geçen seneden kendi aldığım domates tohumları gürül gürül çıktı... Acaba problem nerede olabilir? Tohumların hepsinin problemli olma ihtimali varmı?

Aldığım domtes tohumları :

Sarı ampul
Brown barry
Yellow cherry

vildan25
08-06-2013, 18:11
zengarden firmasından alışveriş yapılmaz. firma hastalıklı sogan gönderiyor, hemde idda ettigi ürünleri göndermiyor. çapı 18-24 cm yazmış agaç liliumuna. gelen soganların 15-16 cm yi geçmez.

******* zengarden asla iddia ettiği reklamını yaptığı ürünü göndermiyor,şikayet edince hatalarını düzelmek yerine siteye üyeliğinizi silip sizin ulaşmanızı şikayetinizi iletmenizi engellemeye çalışıyor..

vildan25
08-06-2013, 18:14

bence de zengarden asla iddia ettiği reklemını yaptığı ürünü göndermiyor,şikayette bulunduğunuzda nerdeyse siz suçlu oluyorsunuz hatalarını düzeltmek yerine sizin siteye üyeliğinizi iptal edip ulaşmamanız için ellerinden geleni yapıyorlar.

iturkmen
23-02-2014, 22:02
Merhabalar,

İnternette güvenle tohum alışverişi yapacağımız önerebileceğiniz siteler var mıdır?

efor
11-04-2014, 10:04
zengardenin kardeş sitesi zenfide den bende calibrachoa ve başka çiçek fidesi aldım. fideler sorunlu çıktı. zaten fide diye gönderdikleri doğru düzgün bakılmamış köklendirilmiş bitki çelikleri. halleri içler acısı.calibrachoaları diktikten birkaç gün sonra hastalanıp ölüyorlar. . Bende hata olmasına imkan yok çünkü talimatlara uyup,topraklarını ve diğer faktörlerini özenerek hazırlayıp birazını seraya birazınıda eve almıştım.Diğer aldıklarımında hiç halleri parlak değil.Firma memnuniyetim sıfır.

anurt
09-05-2014, 10:39
Arkadaşlar, indirdik.com sitesinden konserve kutusu içinde etobur tohumu ve toprağı aldım. Kutunun üzerinde drosera resmi var, içinde olduğu iddia edilen tohum ise dionea. "ikisi de olur" deyip ektim. Çıkan bitkinin ne olduğunu bilmiyorum ancak bildiğim herhangi bir etobur da değildi. Site ilgilileri ödediğim bedel kadar (kırılan hevesim ve bitki için verdiğim çaba hariç :( ) indirim kuponu tanımladılar. Söz konusu ürünün resmini paylaşıyorum Başka arkadaşlar da sıkıntı yaşamasınlar isterim.

Charlaux
09-05-2014, 15:25
Arkadaşlar, indirdik.com sitesinden konserve kutusu içinde etobur tohumu ve toprağı aldım. Kutunun üzerinde drosera resmi var, içinde olduğu iddia edilen tohum ise dionea. "ikisi de olur" deyip ektim. Çıkan bitkinin ne olduğunu bilmiyorum ancak bildiğim herhangi bir etobur da değildi. Site ilgilileri ödediğim bedel kadar (kırılan hevesim ve bitki için verdiğim çaba hariç :( ) indirim kuponu tanımladılar. Söz konusu ürünün resmini paylaşıyorum Başka arkadaşlar da sıkıntı yaşamasınlar isterim.

Merhaba,
Bu durum icin genel olarak onerilen alacaginiz urunun bizzat resmini ceken kisilerdir (profesyonel olmadiklari bellidir ozellikle ebay gibi sitelerde) Ayrica bu kriteri turkiye genelinde gittigidiyor sahibinden'e uygulayabilir ya da guvenilir bir siteden alabilirsiniz.(agaclar.net sitesinde ismi arastirmaya fayda var)

Emine Akman
05-07-2014, 21:51
Geçenlerde E fidancım com'dan gül fidanı almak istedim. Bu aralar mor renkli güllere takıntılıyım. Sitede de 3 çeşit gül var mor olarak geçen. Patlıcan moru, koyu mor, mor diye...Ama çekilen resimlerde hepsi de koyu pembe. Resimler de gün ışığında çekilmiş çok net?? Kafam karıştı önce siteye yazdım, ilgililere durumu iletiriz dediler ve canlı yardım offline oldu hemen. Ben de telefon açıp sordum ama açıkçası çok net de bilgi alamadım.

Şimdi abarttığımı düşünebilirsiniz ama semt pazarlarında 6-7 tlye alınabilecek güllere 15, 20 hatta 45 tl fiyat istenmiş sitede. Bir de kargo ücreti var. Tamam beğendiğimiz gülü bulunduğumuz yerde bulamadık. Almadan da duramadık. O gül eve geldi bahçeye ekildi, açtı. Baktık ki mor mor derken resimde gördüğümüz gibi koyu pembe.Ne olacak o durumda, söküp geri mi yollayacagız. Bariz magdur olacagız....

Sonra kafayı konuya takınca nette görsellerden aramaya başladım mor gül vs. diye. Bir de baktım ki e fidancımın sattığı gül fidanlarının asıl üreticisi İzmir'de gülcü Hüseyin diye biri ve site kurmuş. E fidancımdaki "menemen, mor kokulu gül, patlıcan moru, yıldız gül vs. gibi gül fidanlarındaki resimlerin aynısı bu sitede vardı" O sitedeki numarayı arayıp sordum. Siz güllere mor diye yazmışşsınız ama koyu pembe gibi duruyor diye. Gül ilk açarken koyu ama sonradan rengi açılıyor dediler.....Peki gül fidanlarınızın boyu ne kadar kaça satıyorsunuz dedim. Boyları 70 cm civarı 2 tlye satıyoruz dediler..........

E fidancım sitesi, madem bir ürünü satıyorsunuz, bir de 2 tllik malı 15-20 tlye satıyorsunuz. Toptancıdan ürünü aldınız bari kendi elinizdeki ürünün resmini kendiniz çekin, adamın resimlerini kopyalayıp müşteriye net bir cevap bile verememek sonradan müşteriyi mağdur etmek değilmidir.

Durum itibariyle ben de sipariş vermekten vaz geçtim. İnternetten alışveriş yaparken çok araştırmak gerekiyor. Bahsettiğim güllerin 2 sitedeki hallerini de ekliyorum siz karar verin. İlki e fidancım comdakiler

Emine Akman
05-07-2014, 21:54
Bunlar da gülcü Hüseyin'dekiler.

fatitoo
07-07-2014, 07:30
Ben de zengarden dan tohum aldım 10-12 çeşit. Ancak tohumlar dan bazıları paketteki resim ile aynı çıkmadılar. ben tohumları anneme vermiştim. Kampanula diye ektiği tohumdan başka başka hem de bildik bitkiler çıkmış...Anne bu ne dedim. Bu çıktı ektiğim tohumdan dedi.

Kayahann
07-07-2014, 20:19
sorun çözüldü

gokselcetin
07-07-2014, 23:18
arkadaşlar 1001fidan.com (http://www.1001fidan.com) sitesinden bir kaç kere alışveriş yapmıştım, ilk gönderdikleri ürünler çok iyiydi, ben de tekrar sipariş verdim ama bu sefer aldığım fidanlardan birisi kuruydu bildiğiniz kupkuru bir çubuk mayısın sonlarına doğru almıştım aradım bu mevsimde yapraksız olma ihtimali yok bunun diye ama hiç ilgilenmediler açar o açar diye dalga geçti bir de tavsiyem kesinlikle bu siteyi kullanmamanız siparişlerinizde
Benim de aynı yerden Cercis Canadensis Forest Pansy-aşılı kırmızı yapraklı kanada erguvanı diye aldığım ve arkadaşıma hediye ettiğim iki fidan Cercis siliquastrum fidanı çıkmıştı.
Firmaya e-posta yoluyla durumu bildirdim, geri dönüş nezaketinde bile bulunmadılar.
Bu arada Doğa Peyzaj ve 1001fidan aynı firma bilgilerinize.

ERKEN48
08-07-2014, 12:19
Doğa peyzajdan bende fidan aldım. Ellerinde ne kadar kötü fidan varsa onu gönderiyorlar. Diğerleri bunun yanında süper sayılır.

gokselcetin
09-07-2014, 22:32
Benim de aynı yerden Cercis Canadensis Forest Pansy-aşılı kırmızı yapraklı kanada erguvanı diye aldığım ve arkadaşıma hediye ettiğim iki fidan Cercis siliquastrum fidanı çıkmıştı.
Firmaya e-posta yoluyla durumu bildirdim, geri dönüş nezaketinde bile bulunmadılar.
Bu arada Doğa Peyzaj ve 1001fidan aynı firma bilgilerinize.

Herkese tekrar merhabalar,
Üstteki mesajımı yazdıktan sonra bugün Yalova’dan Doğa Peyzaj yetkilileri telefonla bana ulaştılar. Sanırım sitelerine üyeliğimden dolayı buradaki üye adımla eşleştirme yapıp ben olduğumu tahmin yoluyla bana ulaştılar ki buradaki yazışmalarımızın firmalar ve yakınları tarafından takip edildiğini önceden öngörerek böyle bir görüşmenin bir şekilde olabileceğini tahmin ediyordum. Konuşmamızda, buradaki mesajımı gördükleri için aradıklarını belirttiler. Uzun uzadıya konuştuk.

Hatırlamıyorum ama birkaç yıldır üyeliğim var Doğa Peyzaj’a. Daha önceden mor salkımın pembe bir varyetesi olan Wisteria Chinensis ‘Rosea’ fidanı almıştım. Çok da memnun kaldım ve bu memnuniyete dair kendi e-posta adresimden bir mesaj göndermiştim firmaya. Bu arada bu varyete ülkemizde kolay kolay bulunmayan bir varyete.

Daha sonra ki alışverişimde bu memnuniyete dayanarak güvenle verdim kırmızı yapraklı erguvan siparişini. Normalde bu sipariş ettiğim varyete sadece toptan satışlarında varmış ve bu konuda beni telefonla arayıp bilgilendirdiler. Bu telefon görüşmesinde ellerinde birkaç adet biraz daha büyük fidan olduğunu ve bunlardan gönderebileceklerini belirtince ben de kabul ettim. Bu fidanlar sağlıklı bir şekilde elime geçti. Yaprak yapısından şüphelensem de karışıklık olmayacağını düşünerek, bu fidanı çok arayan arkadaşıma ikisini de gönderdim.

Fidanlar bir yılda tabii ki hangi tür olduklarının yanıtı verdiler. Haliyle bu durumun tekrar yaşanmaması ve biraz daha özverili olunması adına talep ve ricamı belirttiğim bir mesaj gönderdim. Fakat bu mesajı e-posta değil de firmanın resmi sitesinden üyeliğim üzerinden gönderdim. Mesajıma herhangi bir cevap gelmedi. Burada da Sayın Kayahan’ın ilgili mesajını görünce ben de bu yaşanılanı anlatmak istedim.

Bugün ki görüşmemizde kendi sistemlerinden gönderdiğim mesajı almadıklarını yalnızca e-posta yoluyla gönderdiğim daha önceki memnuniyet mesajımı aldıklarını belirttiler.

Her şeyi düzgün bir dille anlattılar. Şu var ki kendi üyeliğimden yani firmanın resmi sitesi üzerinden gönderdiğim mesaj nasıl olur da kendilerine ulaşmaz bilemiyorum fakat bunun böyle olabileceğini belirttiler. Bana da, samimiyetlerine güvenmek kaldı.

Bu gibi bir durumla ilgilenip müşterilerine ulaşmaları gerçekten bir firmaya bakış açısından çok önemli, olumlu bir tutum. Ne kadar yanlış anlaşılmalar olsa da ve geç kalmış bir görüşme olsa da durumun düzeltilebilmesi açısından iletişim kurdukları için kendilerine teşekkür ederim.

Görüşmemizde hoş görmediğim bir tutum olarak şunu da belirtmeliyim:
Gerekli açıklamalarını yaptıktan sonra samimiyetlerini anladığımı ve inandığımı belirtip önceki mesajımda gereken değişikliği yapacağımı da belirttiğim halde konuyu başa alıp, “Bu durumu şikayet olarak yazıyorsanız neden önceki memnuniyetinizi de yazmadınız? Bunu da yazmalıydınız” gibi bir söylemle, bana ne yapmam konusunda direktif vermeye çalışmaları güzel ve anlaşılır bir konuşmadan sonra olmaması gereken yaklaşımdı. Nitekim bu hususta kendilerine böyle bir hakları olmadığını da hatırlatmak durumunda kaldım.

Sonuç olarak Doğa Peyzaj, durumu düzeltmek ve firmalarını doğru aktarabilmek adına benimle birebir irtibata geçmiştir. Görüşmede durumun bir hatadan kaynaklandığı sonucuna varılmıştır.
Görüşmedeki samimiyetlerine inanmasaydım bu açıklamalı ve önceki mesaja gerekçe olan bu mesajı kesinlikle yazmazdım.

Bu konuyu takip eden tüm üyelerimizin bilgilerine.

Saygılarımla.

musk
10-07-2014, 08:25
Maalesef bu tür sitelerin çoğunluğunda sattıkları bitkilerin resimleri değil, ordan burdan capy+paste ettikleri resimler vardır. Dolasyısıyla gelecek olan bitkilerde hayal kırıklığı yaşama ihtimali de bi hayli yüksektir.

Alışverişinizi yapmadan önce ilgili görsel hakkında küçük bir araştırma yaparsanız, kullanılan görselin başka bir yerde olup olmadığını da bulabilirsiniz.

Bir örnek;

binbirfidan

MAGNOLIA stellata,Beyaz iekli yaprak dken manolya,k manolyas (http://www.1001fidan.com/urun-magnolia-stellata,beyaz-cicekli-yaprak-doken-manolya,kis-manolyasi-340.html)

Üstteki aynı görsel aşağıdaki sitede de mevcut.

Leonardo
[http://www.pollicegreen.com/magnolia-stellata/12886/

Bir başka site de aynı görseli kullanmış

Ogrot croton
http://www.ogrodkroton.pl/towar.999.magnolia.stellata,gwiazdzista-magnolia.stellata.html

Kim kimden almıştır onu bilemem...

Elbetteki her bitkinin görselini bire bir çekip siteye koymak kolay olmayabilir. Bazı bitkiler zor açar, kısa sürelidir vs...
Ancak en basit bir bitkinin resmi bile başka yerlerden alınmışsa o site şahsen benim açımdan güvenilirliğini yitirir.

Emine Akman
10-07-2014, 18:18
Öncelikle belirteyim ki bu bir şikayet yazısı değildir. Konusu açıldığı için Doğa Peyzaj hakkındaki izlenimimi paylaşmak istedim. Bu yıl Nisan ayında Doğa peyzaj'ın Yalova'daki fidanlığına gidip bir mavi yasemin fidanı aldım. Eve geldik, daha büyük bir saksıya aldık. Bitki coştukça coştu, bir yanı kalın dallar veriyor, diğer yanı ince mavi çiçekli dallar... Oh diyorum bu hızla giderse seneye kimbilir ne olur:) 1 ay önce baktım bu işte bir gariplik var, bitkiyi iyice incelemeye aldım. Kalın dallarda ne çiçek ucu var ne de yaprakları mavi çiçek veren kısma benziyor. Hemen Doğa Peyzajı aradım. ÇOK ilgilendiler. Bitkinin fotoğrafını çekip göndermemi istediler. Ve hemen bilgilendirme için dönüş yaptılar. Mavi yasemin fidanının toprağında yabani bir tohum çimlenmiş, biz onu da mavişin bir parçası zannedip, besleyip, büyütmüşüz.....

Bir de şu var. Sonrasında bu kez internetten mavi yasemin almak istediğimi "canlı destek" kısmında söyleyince ellerinde olmaığını 1-2 ay daha beklememi söylediler. Ama stokta var görünüyordu. Daha sonra clematis konusunda da yine canlı destek kısmında sorular sorduğumda o an stoklarında yok görünen ama ellerinde olan 2 farklı montana türü ve mrs. n. thompson cinsi clematislerinin resimlerini mailime gönderdiler. Bu arada üye değilim siteye. Konuşurken istediler mail adresimi, verdim ve hemen dönüş yaptılar. Sonra yine canlı destek kısmında istediğimin yaz boyu açan iri çiçekli cins clematisler mrs. bateman, john paul2 gibi türler olduğunu söyleyince listeye eklediklerini kasım ayındaki Fransa'dan yapacakları ithalatta getirmeye çalışacaklarını söylediler. Daha sonra yine mailime kasım 2013'te Fransa'dan ithal ettikleri türlerin orda çektikleri resimlerini gönderdiler ki mesela içlerinde burda bulunması zor ortanca türleri ve yine sitelerine koymadıkları ama clematis sayfalarında gördükçe ben Bauhausa gitmedikçe bunları nasıl bulacağım dedirten dr. ruppel, vyan pannel, hagley hybrid, madem la coulture, ernest markham, ville de lyon gibi türler vardı.

Bir siteden alışveriş yapmadan önce tavsiyem önce telefonla veya varsa canlı destek kısmında stok durumunu, gönderilecek olan bitkinin boyunu (ki bu ciddi sıkıntı, sayfalarına bakıyorsun koca bitkinin resmini koyuyorlar ama o fiyata o bitkiyi vermezler, ama bunu dikkate almayıp ve de sormayıp sipariş verildiğinde gele gele 20 cm.lik bir şey gelince sonuç: hayal kırıklığı, memnuniyetsizlik oluyor) sorup öyle almak gerekiyor. Bitkinin boy meselesi tam tersi şekilde de olabiliyor. Mesela Fidanistanbul'da 120 cmlik clematislerin fiyatları 70 tl. olarak görünüyordu, canlı destekten sorduğumda şu an boylarının 2.5 ila 3 metre arası değiştiğini söylediler......

Ve son olarak.....İnternetten bitki alışverişi yapmak istediğimde Doğa peyzaj hariç onu fiyatları makul, diğer pek çok sitede bariz müşteriyi enayi yerine koymaya çalıştıklarını görüyorum....Bir gaura fidanına 15 tl isteyen mi, bir ortancaya 45 tl isteyen mi...Göz var nizam var herşeyin de ederi belli. Cebimde param ve alma isteğim de olsa bu enayi yerine konma hissi nedeniyle vazgeçiyorum....

Kayahann
13-07-2014, 08:28
sorun çözüldü

ERKEN48
13-07-2014, 11:08
Ben 4_5 tane ürün aldım sadece bir tanesi idare ederdi.Digerleri çok kötüydü.Özellikle osmanthusun sitedeki foto ile uzaktan yakından alakası yoktu. Başka bir bitkide de ellerinde son kalan ve üretimde kullandıkları bitkiyi gönderdiklerini belirttiler.O hastalıklı ve cılız bitkinin anaç olarak kullanilmasi söz konusu bile olmaz.
Sen istediğin ürünü alamadıktan sonra fiyat uygun olsa ne olur.

Kayahann
13-07-2014, 12:46
sorun çözüldü

Mustafa Abdal
15-07-2014, 13:46
Ben de zengarden dan tohum aldım 10-12 çeşit. Ancak tohumlar dan bazıları paketteki resim ile aynı çıkmadılar. ben tohumları anneme vermiştim. Kampanula diye ektiği tohumdan başka başka hem de bildik bitkiler çıkmış...Anne bu ne dedim. Bu çıktı ektiğim tohumdan dedi.

2013te ellerinde olmayan domates fideleri için aldıkları 35 liranın hala üzerine yatıyorlar. Ellerinde olmayan bir ürünü satmanın ve parasını almanın sahtekarlıktan başka bir tanımı varmı bilmiyorum.

evrim
26-08-2014, 15:48
Müsadenizle bende birşeyler yazmak istiyorum arkadaşlar. Maalesef ülkemizde kargo firmaları çok kötü çalışıyor. Bende bitki satıcısıyım. Genelde bir sorunla karşılaşmıyoruz ama bazen olduğu da oluyor. Geçen gün arızalı telefonumu göndermek üzere kargoya gittim (bizim anlaşmamız olan bir firma değildi) Sisteme girilmesini beklerken bakındım. Çalışan bir arkadaş paketleri topluyor.Kolları dolmuş, ayağıyla iterek götürüyor paketleri yerlerine. Bir paket dışarıda kalmış, bir tekme vurdu pakete ,paket kayarak gitti diğer paketlerin yerine. Düşündüm bu bir elektronik alet olabilir , telefon olabilir, kırılacak bir eşya olabilir, tohum olabilir :( Maalesef durum böyle. Üstelik kargo firmaları genelde bitki gönderimlerini sigorta haricinde tutuyorlar. Bir müşterimize biz paşa kılıcı göndermiştik , kargoda 1-2 yaprağının ucu kırılmış . Kargo firması kabul etmedi tabiyki .Müşteri sağlam teslim aldım diye imza attığı için. Biz tekrar gönderelim dedik , müşterimiz gerek yok dedi ama üzüldüğünü biliyorum ben . Bu durumda bizde mağdur oluyoruz aslında , müşteri internetten alışveriş yaparken bir dahakine tereddüte düşüyor . İnternetten bitki satışı gerçekten zor . Kolay olduğunu iddia eden varsa yanılıyor benim kanımca .
Üstelik bitki kargo fiyatlarında bir standart yok. Yani örnek verirsem bize 5 desi 5 tl 10 desi 10 tl dedi diyelim kargo firması. Müşterimiz 1 pitosporum aldı mesela. Onu sisteme girdik 10 desi. Yanında birde köklendirme hormonu aldı diyelim o da 2 desi. Sistem bunu 12 desi olarak hesaplar (çünkü hormonu ayrı alsa 2 desi ödeyecek) ve müşteri 12 desi ücreti öder.Ama kargo gönderilirken hormon küçük bir paket , poşete sarılıp pitosporum saksısının içine konabilir. Kargo fiyatını bilmek istiyor tüm alıcılar haliyle ne ödemek istediğini alışverişin başında bilmek hakkı. Kargo ücretini ürünle beraber tahsil ettiğimizde yaşanası sorun bu . Kargo ücreti teslimat anında ödenecek şekilde satış yaptık yıllarca biz. Çünkü bana öylesi mantıklı geliyordu. Çünkü 1 portakal fidanı 15 tl ye gidiyorsa yanında bir de saksı varsa , saksının içine fidanı koyarak gönderdiğimde neredeyse saksı bedavaya gidiyor. Ama kargo ücreti baştan alındığında fidanın kargo ücreti +saksının kargo ücreti alınıyor. Teslimat anında satış yapıyorduk ama gelen talepler doğrultusunda bizde alışveriş esnasında hesaplatıyoruz artık sitemizde.Ama benim içim rahat değil. Müşteriden 1 tl bile fazla alsam benim vicdanım rahat etmez . Ya da ben ürün ebatlarını yanlış hesaplarsam zarar edeceğim. Ama yapacak birşey yok. Talebe göre arz durumundayız.
Kusura bakmayın biraz uzun yazmışım . Ama bende içimi dökmek istedim bu konuda :)

s.serdar
29-08-2014, 02:21
Çalışan bir arkadaş paketleri topluyor.Kolları dolmuş, ayağıyla iterek götürüyor paketleri yerlerine. Bir paket dışarıda kalmış, bir tekme vurdu pakete ,paket kayarak gitti diğer paketlerin yerine. Düşündüm bu bir elektronik alet olabilir , telefon olabilir, kırılacak bir eşya olabilir,

O firmanın ismini verebilirseniz iyi olur. En azından biliriz de, tekmelenmek istemiyorsak sakınırız.

IMP
03-09-2014, 07:49
ben bu sene bahçemin çoğunluk tohumlarını aldım Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com) dan. 75 domates tohumundan 25 adet çıktı, 4 farklı çeşitten olan 50 civarı biber tohumundan ise 1 tane bile çıkmadı. Firma siz yanlış çimlendirmişsinizdir diyerek suçu bana yıktı.
Yıllardır yaptığım iş ama domateslerden az da olsa çıkmış, biberlerden 1 tane çıkmadı 1 tane. Çamurun bu kadarına da pes dedim. Bahçe bomboş kalsa bunlardan 1 çöp almam artık.

evrim
03-09-2014, 13:08
O firmanın ismini verebilirseniz iyi olur. En azından biliriz de, tekmelenmek istemiyorsak sakınırız.

Sn Serdar bey , Ben Antalya / kemer de yaşıyorum . Antalya / Kemer şubesinde çalışan bir görevliydi.İsmen tanımıyorum . Yurtiçi kargoya mâl etmek olmaz bir kişini davranışını ama aşağı yukarı tüm kargo firmalarında çalışanlar aynı .

Online bitki satış sitem için kargo taşıma fiyat teklifi almak üzere mng kargoya gitmiştim bir defasında. Hiç fiyat bile vermeden bizim fiyatlarımız size pahalı gelir diyerek kibarca kovdular. Türkiyenin elbet bir yerinde işini güzel yapan kargocular vardır ama ben Kemerde rastlamadım hiç . SÜrat kargo ile çalışıyorduk eskiden , sonra onun yöneticisi Metro kargoya geçtiği için bizde metro kargoya geçmiştik , ama Süratı bırakmadan. Metro Kargonun her yerde şubesi yok (fiyatları diğerlerine göre uygun ama) Sonra bu yönetici usulsüzlük yaptığı için kovuldu. Biz bi süre daha devam ettik. Olmadı , yeniden Sürat kargoya döndük , Şube müdürü iyi bir adam ama genel olarak hiç söz verdikleri saatte gelmiyorlar. Bazen bildirilmiş bir kargoyu bile ertesi güne sarkıttıkları oluyor.
Buradaki tüm kargolar maalesef az elemanla çok iş yapıyor. Eleman sayısı kışın olan işlere göre. Burası yazlık bir memleket. Yazın aynı sayıda elamanla işi götürmeye çalışıyorlar ama yetişemiyorlar . Sorun burada.
Ben de amma dertliymişim kargolardan :p:p

cicek2000
07-09-2014, 13:12
Bu yıl da Zengarden'den aldığım tohumlar çıkmadı. Yanlış birşeyler yaptığımı düşündüm. Ama şikayetleri okuyunca bir daha adı geçen yerden tohum almamayı düşünüyorum.

aydemiraydın
04-03-2015, 12:47
ben bu sene bahçemin çoğunluk tohumlarını aldım Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com) dan. 75 domates tohumundan 25 adet çıktı, 4 farklı çeşitten olan 50 civarı biber tohumundan ise 1 tane bile çıkmadı. Firma siz yanlış çimlendirmişsinizdir diyerek suçu bana yıktı.
Yıllardır yaptığım iş ama domateslerden az da olsa çıkmış, biberlerden 1 tane çıkmadı 1 tane. Çamurun bu kadarına da pes dedim. Bahçe bomboş kalsa bunlardan 1 çöp almam artık.

bu tip firmalar, büyük firmaların piyasaya süremediği sorunlu tohumları paketleyip satıyorlar. bu tohumlar ya virüslüdür veya çok eskidir.

hatice p.
09-03-2015, 08:11
ZENGARDEN Firmasından 20 ye yakın çiçek fidesi sipariş ettim, elime hafta içi ulaşır diye pazartesi siparişi verdim, ama emin olmak için telefon açayım dedim, bir haftadır telefonu kimse açmıyor, üstelik web sayfasında siparişin hazırlandığı ve gönderildiği gün gün yazıyor, fakat ne maille nede telefonla firmaya asla ulaşamadım, bana mutlaka ulaşmaları gerektiğini 2 kere maiille yazdım çünkü onlara ulaşamadığımı telefonu açmadıklarını bildirdim ama nafile, sonuçmu?
SONUÇ: Cumartesi fideler geldi, işyeri adresimi vermiştim cumartesi kargo çalışmıyor, çalışsa bile işyerim kapalı, bende kargoya gidip alamadım, pazar kapalı zaten kargo, pazartesi elime geçecek fidelerin halini bilmiyorum artık göreceğiz. Eğer telefonla ulaşabilseydim veya mailime karşılık verilseydi ya adres değiştirirdim **** kargoyu bir-iki gün erteleyebilirdim ama olmadı.

hatice p.
09-03-2015, 08:47
Arkadaşlar bişey soracağım size, ben ürünlerimi kapıda ödemeli olarak alıyorum, eğer ürünlerim hasar görmüşse almadan geri gönderebilirmiyim, sözleşmede buna dair bişey varmı sizin bildiğiniz, beni suçlu çıkarmasınlarda!

torkulu
09-03-2015, 10:11
bende zengarden den bi kaç kere tohum aldım. kargonun hasar göreceğini sanmıyorum. gayet iyi sarıyorlar. sorun tohumların çimlenme oranı. benim aldıklarımdan 3-4 tanesi çimlenmedi, diğerlerinde de çok büyük oran olmamıştı. tohumlar kilitli poşette geliyor, yani kendileri açık olarak koyuyor. sanırım önceki yıllardan kalanları da ekliyorlar. bu yüzden %50-60 ile çimleniyor.

torkulu
09-03-2015, 10:27
fideler de kapalı plastikte geliyor. ama tabi 2 gün beklemesi konusunda birşey diyemicem. havalar daha serin çok zarar göreceklerini sanmıyorum ama tabi bilmek imkansız. umarım zarar görmeden elinize geçer hatice hn.

Sûz-i Dilârâ
09-03-2015, 11:21
ZENGARDEN Firmasından 20 ye yakın çiçek fidesi sipariş ettim, elime hafta içi ulaşır diye pazartesi siparişi verdim, ama emin olmak için telefon açayım dedim, bir haftadır telefonu kimse açmıyor, üstelik web sayfasında siparişin hazırlandığı ve gönderildiği gün gün yazıyor, fakat ne maille nede telefonla firmaya asla ulaşamadım, bana mutlaka ulaşmaları gerektiğini 2 kere maiille yazdım çünkü onlara ulaşamadığımı telefonu açmadıklarını bildirdim ama nafile, sonuçmu?
SONUÇ: Cumartesi fideler geldi, işyeri adresimi vermiştim cumartesi kargo çalışmıyor, çalışsa bile işyerim kapalı, bende kargoya gidip alamadım, pazar kapalı zaten kargo, pazartesi elime geçecek fidelerin halini bilmiyorum artık göreceğiz. Eğer telefonla ulaşabilseydim veya mailime karşılık verilseydi ya adres değiştirirdim **** kargoyu bir-iki gün erteleyebilirdim ama olmadı.
Ben de tohum, fide alışverişimi yıllardır zengarden'dan yapıyorum. Şimdiye kadar bir kere kokulu diye aldığım selluka tohumu kokusuz çıktı. Aldığım bitki soğanları sorunsuz bir şekilde çimlendi ve çiçeklendi.

Bakım bilgileri detaylı bir şekilde gönderiliyor, ellerindeki ürünleri hemen kargolayıp tedarik sürecindeki ürünleri de işaretleyerek daha sonra gönderilecektir diye belirtiyorlar. Zaten alırken ön ödemeli ürün alınca dağıtım tarihleri ileri bir tarih oluyor. Bunu da satış sayfasında ayrıca belirtiyorlar.

Fidelerin satışını yaparken mini-xxl diye fide boylarını belirtiyorlar, tercih size kalmış. Fiyatı da ona göre değişiyor.
Aldığım fideler çok güzel bir şekilde çiçeklendi, minicik yasemin fidem çiçeğe durdu, frezyalarım gayet sağlıklı, ağlayan kalplerim gelir gelmez diktim ve filizlendi. Kalonşolarımın tepesi çiçekten görünmüyor vs.

Şimdiye kadar Van'da yaşıyorken de şimdi de kargodan veya paketlemeden kaynaklanan bir sorun yaşamadım. Gayet sağlam bir şekilde paketlenmiş olarak geldiler.

Selluka fidesinde yaşadığım sorunu da o kadar hata olur diyerek es geçtim. Mesaj atma gereği bile duymadım. Biz bile evde üç-beş tohumu çimlendirirken karıştırıyoruz. Onlar da insan sonuçta.

Sizlerin zengarden'la yaşadıklarınızı sizin açınızdan okudum ama bir de firmalardan dinlemek lazım. Onların da eminim söyleyecek şeyleri vardır.

Şikâyetler kadar memnuniyetlerin de yazılması gerektiğini düşündüm. Sürekli şikâyet oralardaki emeğe de haksızlık olur.

torkulu
09-03-2015, 12:10
sn Sûz-i Dilârâ konu başlığına bakın lütfen "Firma alışveriş şikayetleri" yani şikayetleri burada yazıyoruz , Firmaların adı, iyiliği, memnuniyet, kargo vs. diğer başlıklar altında sık sık geçiyor. Başımıza gelen sorunları belirteceğimiz, başkalarınında ilgili firmalardan alış veriş yaparken kötü ihtimalleri de görmeleri gerektiğini belirtebilmemiz lazım.
Aynı şekilde adı geçen firmalar da burada yazılanları okuduklarında , kendilerindeki hataları ve eksikleri görebilsinler, kendilerini düzeltebilsinler.
Ayrıca hak yemeyelim derken hakkımızı da yedirtmeyelim ,savunalım....

hatice p.
09-03-2015, 12:45
Sûz-i Dilârâ Hanım, 1 haftadır ulaşamıyorum firmanın telefon numarasına, maillerimede karşılık vermediler bunun bir açıklaması olabilirmi bilmiyorum. 0232 239 3670 telefon numarası.

Sûz-i Dilârâ
09-03-2015, 17:14
Ben size hakkınızı yedirin demiyorum:D

Niye aniden savunmaya geçildi. Sizin yaşadıklarınız sizi bağlar. Buyrun arayın hakkınızı önünüze duran mı var:D

Ama yıllardır alışveriş yaptığım bir yer zengarden, sorduğum sorular, attığım mailler anında cevaplanır. Şimdiye kadar sipariş edip de gelmeyen hiçbir ürünüm olmadı. Kargoda hasar gören hiçbir çiçeğim de. Evde yoğunluğumdan üç dört GÜN açamadığım bir kolide mini sardunya fidelerim vardı. Onlar bile sapasağlam çıktı. Bir ay oldu dikeli minik fidelerde çiçek tomurcukları oluşmaya başladı.

Ben sizlerin aksine zengarden'ın son derece profesyonel çalıştığını düşünüyorum.

Benim açımdan böyle;)

pire
09-03-2015, 17:24
Merhaba bende haftasonu zengarden den tohum aldım bugün kargoya verilmiş diye mail geldi. ama verdikleri kargo takip numarası hatalı kargoyu aradım adınıza bir gönderi yok dediler. firma telefonlarına cevap vermiyor. yarını bekleyeceğiz bakalım :)

torkulu
10-03-2015, 09:37
sn arkadaşım biz savunmaya geçmiyoruz ,şikayetlerimizi yazıyoruz da ; sen neden
neden hala adı geçen firmayı öve öve bitiremiyorsun anlamadım? :D
Yani firmayla bir ilgin ,bir alakan varsa söyle , bundan sonra sana yazalım sorunlarımızı :D

tekrar ediyorum burası şikayet yeri, elbette karşılaştığımız güçlükleri yazacağız.
"Sizin yaşadıklarınız sizi bağlar" düşüncesi son derece sığ ve basit bir düşünce. yardımlaşmak, bilgi alışverişi yapmak için buradayız. buna firma sorunları da dahil....

Sitemizin bu bölümü "Firma alışveriş şikayetleri" şikayeti olan yazar, siz övgülerinizi sitenin uygun yerine yazınız.

Sûz-i Dilârâ
10-03-2015, 10:21
Evet, zengarden'ın halkla ilişkiler ve satış bölümü müdürüyüm ondan burada savunma yazıyorum:D

Kardeşim, az önce siteden yaptığım ilk alışverişin tarihine baktım 2011. O zamandan bu zamana sayısız fide ve tohum almışım. Bir tane kokusuz çıkan selluka hariç sorun yaşamamışım. Acaba ben mi özel bir müşteriyim de sadece beni memnun etmek için çalışmış bu adamlar:D

Zengarden İzmir'de ben bu seneye kadar Van'da yaşıyordum. Türkiye'nin en batısından en doğusuna fide, soğan ve tohum gönderdiler. Hepsi sapasağlam ve hasarsız elime ulaştı. Kokusuz çıkan selluka tohumum o kadar sağlıklı ve tazeydi ki Van'ın sert karasal ikliminde bile hem çimlendi hem de çiçek açtı. Kokusuz çıktı o ayrı mesele:D Selluka biliyorsunuz Akdeniz ikliminde yetişen bir bitkidir. Karasal iklimde çimlenip çiçek açabilen bir tohum yolladılarsa bence tohumların çimlenmediğini söyleyen arkadaşlar hatayı biraz da kendilerinde arasınlar.

Buraya siteye ulaşamadığını yazan arkadaşlar, dün deneme amaçlı bir mesaj attım zengarden'a. Bugün mail adresime cevap göndermişler. Sizler nasıl ulaşamıyorsunuz bir anlam veremedim.

Sayın torkulu, benim firmayla ilgisi olan biri olduğumu düşünmeden önce sizin rakip bir firmayla ilginiz olabilir mi acaba:confused:

Sûz-i Dilârâ
10-03-2015, 10:35
Sitemizin bu bölümü "Firma alışveriş şikayetleri" şikayeti olan yazar, siz övgülerinizi sitenin uygun yerine yazınız.

Bu konuda sonuna kadar haklısınız, ama öyle bir başlık sitede mevcut değil. :D Ben de açmayı düşünmüyorum.:D Burası iyi.;)

Lavanta
10-03-2015, 13:18
Evet bende zengarden firmasından tohum siparişi verdim. Biraz önce elime geçti , tohumlar sayfalarında yazdıkları sayıdan çok az gönderilmiş. Telefonlara kimse cevap vermiyor. Aynı sefa 70 tohum yazıyor bana gelen 20 tohum, sarı allssum 250 tohum yazıyor bana gelen 100 , şifalı ekinezya 200 adet tohum yazıyor paketin içinden çıkan 40 adet. zafer papatyası 300 adet tohum olması lazım 150 adet bile değil. çayır lalesi 30 adet , paketten çıkan 8 adet. Yani tohum ilanında kaç adet yazıyorsa ona göre fiyat ödedim. Sizce ne yapmalıyım ?

Lavanta
10-03-2015, 13:25
Bütün tohumlar olması gerekenden çok az sayıda gönderilmiş, resmen sahtekarlık. Telefonlara da çıkmıyorlar.Suzi Dilara insanlarla alay eder gibi konuşmanız hoş değil.

torkulu
10-03-2015, 17:20
sn lavanta; kafayı takmaya değecek bişi yok. şahsen ben çok eğleniyorum. kimisi boş boş konuşmayı , bol bol yazmayı mağrifet sayar, insanların sıkıntılarını görmezden gelir, çözüm üretmez, yardımcı da olmaz. kızmamak lazım .... :D
biz birilerine yardımcı olabilmek için çabalayalım, bu site zaten bunun için var.

Sizin sorununuza gelince bence baya birşey almışsınız ulaşmayı deneyin. iade edebilirmisiniz onu da bilmiyorum, çünkü en azından nasıl olcağını telefonla ya da mail le konuşmak lazım, konuşmadan iade edersiniz bu sefer paranızı nası alcaksınız ya da değişim nası olcak, kargo vs.gibi sorunlar olacak. Şu an için bi kaç gün ulaşmak için uğraşın, listeyi ve irsaliyeyi atmayın.
Eğer yine de ulaşamazsanız karar size kalıyor ,kargo ile iade edebilirsiniz, belediyerin tüketici hakları bölümüne şikayette bulunabilirsiniz, **** bunu unutup elinizdekilerle yetinebilirsiniz. alış veriş yaparken de daha dikkatli olursunuz.

ben de bi kaç firmada sorun yaşamıştım o yüzden artık telefonla ulaşmadan sorular sormadan sipariş vermemeye çalışıyorum. Ne yazıkki ülkemizde müşteri memnuniyetini de geçiyorum insanları nasıl aldatırım diye düşünülüyor , bu yüzden dikkatli olmak lazım.

Sûz-i Dilârâ
10-03-2015, 18:09
Şu saniyeye kadar ben de efendi efendi yazışarak seviyeli bir şekilde eğlendiğimizi (sizin deyiminizle) sanıyordum sayın torkulu.

Hakaretlerinizi size iade ediyorum. Ben sizin seviyenizde bir insan değilim sizin pervasızca yazdığınız saygısız ifadelerinizi yazamayacak ya da alıntılayamayacak kadar kendime saygım var.

Herkes şikâyetlerini yazıyor ben de usturuplu bir şekilde memnuniyetimi. Bu sizi niye bu kadar rahatsız etti:confused:

Siz kendi sorununuzu bile çözememişsiniz başkasına yardım etmeye çalışmanız da ayrıca komik.:D
Sizden başka herkes şikâyet mesajını yazıp çekildi size ne oluyor da ısrarla yazıyorsunuz. Saygısız ifadelerle şahsıma hakaret ediyorsunuz.

Daha dün attığım mesaja bizzat firma sahibi cevap yazdı. :D Ben bu kadar rahat ulaşırken başkasına nasıl oluyor da maillerine cevap gelmiyor, telefonları açılmıyor. Ve emin olun sıradan bir müşterilerinden başka bir şey değilim. Sorun müşteride olmasın...

Niye ısrarla zengarden'ı savunuyorum onu da söyleyim. Onlar olmasalardı bunca güzellikten, güzel kokudan, renkten haberim olmayacaktı. Çiçek yetiştirmenin ruhuma kazandırdıklarından mahrum kalacaktım. Van gibi bir yerde yaşasaydınız ve elinizin altında ne doğru dürüst çiçek, ne doğru dürüst tohum, fide olsaydı anlardınız size bunca güzelliği ulaştıranların değerini. :D

Bu sayfada yazanların şikâyet ettikleri durumların bir kez bile başıma gelmemiş olması şaşırtıcı değil mi? Yoksa bu sayfa amacının dışında şeyler için mi kullanılıyor?

Lavanta
10-03-2015, 18:54
Bugün en az 3 mail attım. Bütün gün aradım. Hiç bir şekilde cevap verilmedi. Size bu kadar hızlı cevap vermeleri ilginç değil mi ? Gerçek sorunu yaşayan kişilere cevap verilmemesi daha da ilginç. Rica edelim o zaman sizin aracılığınızla cevap versinler. Kim olduğumu tahmin edeceklerdir.

torkulu
10-03-2015, 19:39
sn suzi dilara ; ne kadar üzücü şeyler söylüyorsunuz. yazdıklarımda hakaret içeren bir kelime göremiyorum siz kendi yazdıklarınıza bakın, ayıp ayıp.
Yazdıklarınızda bir öneri, bir yardım ya da bir yol göstermiyorsunuz yani boş boş konuşuyorsunuz.
Seviye konusuna hiç girmeyim yazılanları okuyanlar kimin ne seviyede olduğunu
zaten görürler o konuda müsterihim efendim :D Kendinize saygınızı bilemem ama burada sıkıntı çeken insanlara hiç saygınız yok onu söyleyebilirim, saygıyı da geçtim dalga geçer gibi konuşuyorsunuz. Zaten sn lavanta sorun yaşayan insanlarla alaycı konuştuğunuzu belirtmiş, sn hatice p de sizin adınıza cevap yazmış. Yani başka insanlarda yazdıklarınızdan hoşnut değil.Birtek ben değilim yani.
Benim yazdıklarıma bakcağınıza tüm yazılanları (kendi yazdıklarınız dahil) yavaş yavaş okuyunuz, zira sanırım hızlı okuduğunuzdan bazı yerleri atlıyor ve olmayan şeyleri ekliyorsunuz.
(olmayan hakaret cümleleri)

Bakın bu son paragrafta yazdıklarınız burada yazısı olan herkesi bağlar, insanları birşeyle itham etmeyin. haktan bahsedip kul hakkına da girmeyin. kimse keyfinden yazmıyor burada (sizin haricinde)

son birkaç günde ; sn lavanta , sn hatice p, sn pire, sorunlarını yazmışlar. ne telefonla ne de mail ile ulaşamadıklarını belirtmişler.

sn lavanta iyi bir öneri getirmiş. madem sizin telefonlarınıza ve maillerinize cevap veriliyor, bu arkadaşlar adına siz arayın sipariş kodları ile sorun , buradaki arkadaşlara yardımcı olun.
en azından bir yardımınız dokunur, bir hayır işlemiş olursunuz. :D

Lavanta
11-03-2015, 08:24
Firmadan gelen mail i sizinle paylaşayım istedim. Kendilerine cevap yazdım bir tohum çeşidinin bana gelen resimlerinide gönderdim.

Terbiyesizce bedava tohum peşinde koşan kişi muamelesi yapıyor. Hiç bu şekilde hakarete maruz kalmamıştım.

Tohumları burada kurduğum bir dernek adına sipariş vermiş ödemesini de hesabımdan yapmıştım. Tohumlar gelince dernek üyesi hanım kardeşlerim hevesle açtılar. Bekledikleri sayılarda olmadığı çok net görülüyordu örnek 30 adet olması gerek 9 tane. Şüphelendiler ve tek tek saydılar gerçekten. Bizler yardım amaçlı kurulan dernek üyeleri sizce bedava tohum peşinde zaman ve değer harcar mıyız ? ..

" Merhaba;
Emine hanım adı geçen tohumlarda kontroller düzenli yapılmakta. Yazdığınız rakamlar doğru değildir. Lütfen tek tek sayınız. Eğer bu tohumlardan ekstra hediye olarak istiyorsanız bize yazmanız yeterli, bu şekilde yapmanız doğru değil. Dilerseniz son siparişinizi bir daha onaylayayım, sadece teslim alırken kargosunu ödeyin yeter, tohumlar bizden olsun."

torkulu
11-03-2015, 08:58
sn lavanta üzücü bir durum yaşadığınız. uğraşmak zor gelmez ise belediyelerin tüketici hakları bölümüne gidin derim. en azından neler olacağına dair fikir sahibi olursunuz. ama ona başvuru yapmak için de 10-15 gün süre zarfında yapmanız lazım. 2-3 haftada çözüm sağlıyorlar diye biliyorum. tabi detayları sormak lazım.
bu arada elinizdeki irsaliye, listeleri kaybetmeyin.
karar sizin.

Lavanta
11-03-2015, 11:49
sn lavanta üzücü bir durum yaşadığınız. uğraşmak zor gelmez ise belediyelerin tüketici hakları bölümüne gidin derim. en azından neler olacağına dair fikir sahibi olursunuz. ama ona başvuru yapmak için de 10-15 gün süre zarfında yapmanız lazım. 2-3 haftada çözüm sağlıyorlar diye biliyorum. tabi detayları sormak lazım.
bu arada elinizdeki irsaliye, listeleri kaybetmeyin.
karar sizin.

Teşekkür ederim , daha detaylı mail yazdım kendilerine , gelecek cevabı bekliyorum.

Lavanta
13-03-2015, 09:30
Eksik tohum ların resimleri ekli olarak ayrıntılı bilgi ve bir dizi mail sonucunda Zengarden firma yetkilisinden son gelen cevabı yayınlamak isterim...Serhan beye teşekkürlerimle. ..... Merhaba;
Emine hanım bunca zahmet edip mesajlar atmışsınız. Sorun yok yeniden göndereceğiz.
Mertcan bey müşterimiz Emine Kobas siparişinde fideler hariç tüm tohum paketlerinin 2 şer tane hazırlanarak müşterimize ücretsiz kargolanmasını rica ederim.
Ekte ki fotoğrafta pakette ortalama 70 olması gerekirken sadece 20 adet sayılan tohumlar var. Sizden ricam tohum sayma makinesinin kontrolü için önümüzdeki haftaya bakım için randevu da almanız. Emine hanımın uyarılarından anladığım kadarı ile özellikle şekli nedeni ile adetle sayılamayan ancak ağırlığı ile paketlenen tohumlarımızda sorun oluşmuş , kalibrasyon gerekebilir. Bahsi geçen tüm tohum paketlerininde satıştan çekilerek yeniden kontrollerinin yapılarak raporlanmasını, eğer hatalı paketler var ise son paketleme sonrası bu ürünlerden satın alan tüm müşterilere ücretsiz olarak yeni paketlerin özür yazısı ile gönderilmesini rica ederim.
Serhan Akdoğan

torkulu
13-03-2015, 11:12
peşini bırakmayın sn lavanta. size yeniden paketleri yollamaları bir lütuf değil, zaten baştan yapmaları gereken bir zorunluluk.

dal
14-03-2015, 11:27
Siz bu siteyi takip ediyorsunuz da zengarden etmiyor mu?İzlenimlerime göre tüm perakende satıcıların müşteri hizmetleri bu tarz siteleri takip edip ürün arzını ona göre ayarlıyor.Eğer burada biz organik tohum talep etmezsek onlar satış yapamaz.Bir arkadaşımız burada çeşitli domates tohumları satıyor ismi duyulmuş bir firmanın sitesinde burdaki tanıtım resimleriyle birlikte kopya edilmiş bir şekilde hepsi mevcut düne kadar 1 çeşit tohum satarken nerdeyse burada talep ettiğimiz tüm tohumlar satışa sunulmuş bu bir tesadüf mü?
Alıcılar olarak talep edenler olarak bu tür kalitesiz satıcıları deşifre ederek başkalarının zarar görmemesini sağlamak bizim görevimiz.O yüzden bu tür paylaşımlar çok yerinde.
Örnek vermek gerekirse o siteden alışveriş yapacaktım burda yazılanları görünce fikrimi değiştirdim.

Sûz-i Dilârâ
18-03-2015, 23:28
Bu başlıkta gereksiz yere tartışmaya girerek canını sıktığım arkadaşlardan özür dilerim.

Bahçevan121
29-03-2015, 20:45
zengarden email adresi nedir bilen var mı defalarca yolladım.Ama mailiniz ulaşmıyor adres yanlış maili alıyorum?

HalilAyar
31-03-2015, 20:37
Doğa Peysaj mı / Fidan İstanbul mu derseniz...

Bence Doğa Peysaj ...... Hem kalite hemde fiyat

ERKEN48
01-04-2015, 07:21
Doğa Peysaj mı / Fidan İstanbul mu derseniz...

Bence Doğa Peysaj ...... Hem kalite hemde fiyat

Görüşünüze saygı duyuyorum. Her iki firmadan da alışveriş yapmış birisi olarak yaşadığım tecrübelerden fiyat kısmında sizin dediğiniz gibi olabilir fakat Kalite kısmında benim görüşüme göre doğa peyzaj sınıfta kalır.

HalilAyar
01-04-2015, 14:02
erken48 Merhaba

Tabii ki bende sizin gorusunuze saygi duyuyorum
her iki firmadan da birer sefer alisveris ettim..

Ancak Doga Peysaj dan verdigim siparis icin , beni arayan yetkili elindeki urunlerin iyi olmadigini belirtip acelem yoksa Koycegiz / Mugla dan temin edip yollayacagini soyleyip cok guzel 3 fidan yollamisti.. benim icin +1... belki de sans bana gulmustu..

Benden gaza gelip Fidan istanbul dan siparis veren arkadasima ise ciliz fidanlar geldi.
Umarin sans ona da guler fidanlar dallanir budaklanir...

aydemiraydın
03-04-2015, 13:35
normalde hiç bi fidanı gözümle görmeden almam. fakat bu internet benide sanal fidan ,tohum alışverişine zorladı. fakat gördüğüm şu ki fide, fidan işi yapan firmalar ne yazıkki ülkemizde çok kalitesiz ürünler ve hizmetler vermekte. siparişi veriyorsunuz aradan bir hafta geçiyor ... fidanlar başka yere gitmiş biz bunları alıcaz size göndercez. ya zaten sitenizde tüplü fidan deyip açık köklü gönderiyorsunuz . onlarıda 10 gün memleket memleket dolaştırıyorsunuz.

benim bu sanal fidan alış verişine güvenim kalmadı. ve bundan böylede görmeden fidan almam. biz yandık siz yanmayın.

Rahşan Yıldırım
10-04-2015, 14:22
Zengarden'dan bir çok tohum aldım. hepsini heirloom (evladiyelik) seçtiğim sebze tohumlarımla ilgili bir sorun yaşamadım. bu sene onlardan aldığım tohumları dikip bir de heirloom olup olmadıklarını test edeceğim. gelgelelim çiçek tohumlarından hiç memnun kalmadım. çimlenme oranları çok düşük. özellikle yabancı şu ünlü markanın çiçeklerinin çimlenme oranına alışıksanız tam hayal kırıklığı. hiç çıkmayan bile oldu, ama yiğidi öldür hakkını yeme diyeceğim bir şey varsa internet sayfaları. birçok sitede, bitkinin soğuğa dayanıklılık bilgisini bulamıyorsunuz. bir de çiçek fidelerini denemeye niyetliyim bu sene. ben çimlendiremedim onların çimlendirdiklerine bakayım. sonuçları yazarım

david72
26-04-2015, 11:22
Değerli forumdaşlar merhaba; ben de bir şikayetimi aktarmış olayım da başkaları aynı şekilde kandırılmasın. Şöyle ki : Mart ayının 3 ünde 50 Tl lik muhtelif tesbih çiçeği ve cala soğanı siparişi verdiğim "e-fidancım" sitesinde 1 hafta boyunca kargo ile alakalı bir bildirim gelmeyince kendilerini aradım. Siteleri üzerinden stokta yoktur ibaresi olmamasına ve satışı yapmalarına rağmen yine alakasız bir sayfada çok küçük puntolarla yazılmış olan ve bu çiçeklere ait soğanların mart ayının 2. haftasından itibaren hasat edileceği ibaresini gösterdiler. Stokta olmayan bir ürünü sistem satışını yapıyor ancak ürünün ellerinde olmadığını alakasız bir sayfada minnacık yazılarla belirtmişler. Buna rağmen zaten 2. haftaya girdiğimiz için bekleyeyim dedim ancak değil 2. hafta 3. hafta bile elime ulaşmayınca tekrar aradım. Bu sefer de ithalatta sorun olduğunu, gelen soğanların hastalıklı olduğunu belirttiler. Firmaya güvenimi iyice yitirdiğimden Mart sonu siparişimin iptalini ve kredi kartıma iadenin yapılmasını talep ettim, fakat talebimi işleme almalarına rağmen 2 gün sonra elime bir kargo ulaştı. Üstünde kanna ve cala yazılı muhtelif sağlıksız ve hava almayan poşette nemini alacak bir malzeme olmadan yollandığı için terlemiş ve kalibresi epey küçük soğanları teslim aldım. Filizlenmelerinden hiç umutlu olmadığım halde hepsi filizlendi ve yaprak vermeye başladı lakin birde ne göreyim başlarda emin olamadığım halde büyüdükçe farkettim ki kanna diye gönderilen soğandan resmen SÜMBÜL çıktı Canna lar henüz yapraklanmadığından bilemiyorum ancak onlardan da ümitli değilim. Bukurnazlığı yapan şirketten dürüstlük beklenemez. Benden 50 lira tokatladılar başkalarının canı yanmasın. Şirketi müteakip seferler aradım ancak anladım ki telefondan kaçıyorlar, çünkü daha önce görüştüğüm vatandaşın sesinden emin olduğum halde yetkillilerin orda olmadığını söyledi. Başka bir haftasonu görüştüğüm halde, diğer haftasonu kimsenin çalışmadığını söyleyen oldu. Anlayacağınız dürüst ticaret üzerine kurulu bir site değil. Vurkaç ile vatandaşı aldatıyorlar. Stokta olmayan ürünü satıp sonra da iade yapmamak için alakasız malzeme gönderiyorlar

aydemiraydın
27-04-2015, 15:25
aynı kişide kaç tane internet satış sitesi var. normaldir.

david72
30-04-2015, 08:46
İnternet üzerinden şikayetimi yazınca nihayet yetkili biri arayıp hatayı kabul edip ürünlerin ücretinin iadesini yaptılar. Sorunum boşa geçen 1 aylık başarısız çimlendirme çalışması ve tatsız telefon konuşmalarını saymazsak sorunuma çare bulmuş oldum. Birdaha alışveriş yaparmıyım ? Malumunuz

aydemiraydın
01-05-2015, 10:41
fidan firmaları niye ısrarla sürat kargoyu tercih ediyor? 1 günde gelecek fidan 1 haftada geliyor ve sonucu bu. resim ekleyemedim. işin tuhafı özellikle kargo seçeneğinde aras kargoyu tercih ettiğim halde.

aydemiraydın
01-05-2015, 11:09
549847

40 km. mesafeden 1 haftada bu halde.

sitkomsky
22-05-2015, 19:29
Çalışan bir arkadaş paketleri topluyor.Kolları dolmuş, ayağıyla iterek götürüyor paketleri yerlerine. Bir paket dışarıda kalmış, bir tekme vurdu pakete ,paket kayarak gitti diğer paketlerin yerine. Düşündüm bu bir elektronik alet olabilir , telefon olabilir, kırılacak bir eşya olabilir,

Eskişehir oto sanayi içindeki aras kargo şubesinde, bir sebeple bulunduğum sırada yetkiliyi beklerken, ortada yığın şeklinde duran kargo paketlerinin yarım metre yükseklikten yaklaşık bir metre uzağa atmak suretiyle kategorize edildiğine şahit oldum. Evde bu hareketi elektronik aletlerinize ya da bitkilerinize yapın bakalım ne oluyor. Bu şube evime dağıtım yapan şube. Bu görüntüden sonra aras kargo ile hiç bir ürün satın almıyorum ya da tanıdıklarıma göndertmiyorum.

Mete Sinan
25-05-2015, 21:32
Merhaba, arkadaşlar mart ayında efidancım.com isimli siteden önce 1 adet, daha sonra 7 adet gül siparişi verdim. Güller geldiğinde bir tanesinin yaprakları çok küçüktü(ponpon veya minyatür gül gibi) aradığımda açmasını beklememi, yanlışlık varsa yardımcı olacaklarını söylediler. Gül açtığında haklılığım ortaya çıktı(2 cm çapıda) Oysa siparişini verdiğim gül 'Double Delight Pembe Beyaz'(çiçek çapı 12 cm) idi.
Ayrıca onlinebahcem.com'dan 6 adet kapıda ödemeli gül siparişi verdim. Güller geldi ve geldiği gün stok güncellediler. Siparişini verdiğim güller için'stakta yok' ibaresi kondu. İletişim bilgilerine baktığımda efidancım.com'la aynı firmaya ait olduğunu anladım. Aradığımda güllerin açmasını beklememi, daha sonra yardımcı olacaklarını söylediler.
Arkadaşlar güller gelişigüzel bir uçtan alınıp gönderilmiş ve çoğu aynı renk. Telefon görüşmelerimiz, gönderdiğim faks sonucu görevli bir bayan beni aradı. 'Yanlış gönderilen güllerden bir tanesinin stokta olduğunu, diğerleri için sitede varolan güllerden(ödediğim tutarı geçmemesi şartıyla) seçebileceğimi söyledi. İstemediğim ve 5 liralık değeri olupta 35 tl yazdıkları güllerden seçmek zorunda kalmama rağmen stokta var dedikleri gülü göndermedikleri gibi gelenlerden biri yine yanlış-sıradan bir gül çıktı.
Fidanlar özensiz, saksısız, hasta ve oldukça pahalı. Yine de istediğim güller olsaydı her şeyine razıydım. Güllerle stres atayım derken var olan stresim iki katına çıktı. Açıkça 'dolandırıldım' diyebilirim.
Ayrıca canımbahcem.com, fidantohum.com siteleride aynı firmaya ait. Evidea.com, tarımtedarik.com sitelerine de gülleri aynı firma gönderiyor. Bu Kadarı benim bildiğim.
Saygılar.

aydemiraydın
29-07-2015, 14:33
Merhaba, arkadaşlar mart ayında efidancım.com isimli siteden önce 1 adet, daha sonra 7 adet gül siparişi verdim. Güller geldiğinde bir tanesinin yaprakları çok küçüktü(ponpon veya minyatür gül gibi) aradığımda açmasını beklememi, yanlışlık varsa yardımcı olacaklarını söylediler. Gül açtığında haklılığım ortaya çıktı(2 cm çapıda) Oysa siparişini verdiğim gül 'Double Delight Pembe Beyaz'(çiçek çapı 12 cm) idi.
Ayrıca onlinebahcem.com'dan 6 adet kapıda ödemeli gül siparişi verdim. Güller geldi ve geldiği gün stok güncellediler. Siparişini verdiğim güller için'stakta yok' ibaresi kondu. İletişim bilgilerine baktığımda efidancım.com'la aynı firmaya ait olduğunu anladım. Aradığımda güllerin açmasını beklememi, daha sonra yardımcı olacaklarını söylediler.
Arkadaşlar güller gelişigüzel bir uçtan alınıp gönderilmiş ve çoğu aynı renk. Telefon görüşmelerimiz, gönderdiğim faks sonucu görevli bir bayan beni aradı. 'Yanlış gönderilen güllerden bir tanesinin stokta olduğunu, diğerleri için sitede varolan güllerden(ödediğim tutarı geçmemesi şartıyla) seçebileceğimi söyledi. İstemediğim ve 5 liralık değeri olupta 35 tl yazdıkları güllerden seçmek zorunda kalmama rağmen stokta var dedikleri gülü göndermedikleri gibi gelenlerden biri yine yanlış-sıradan bir gül çıktı.
Fidanlar özensiz, saksısız, hasta ve oldukça pahalı. Yine de istediğim güller olsaydı her şeyine razıydım. Güllerle stres atayım derken var olan stresim iki katına çıktı. Açıkça 'dolandırıldım' diyebilirim.
Ayrıca canımbahcem.com, fidantohum.com siteleride aynı firmaya ait. Evidea.com, tarımtedarik.com sitelerine de gülleri aynı firma gönderiyor. Bu Kadarı benim bildiğim.
Saygılar.

malum kişinin bi çok satış sitesi var. bende çeşitli fidanlar aldım. kimisi hiç yeşermedi. çomakları poşete koyup tüplü diye satıyorlar. yeşerenlerde ne kadar ilaçlasam hastalığı üzerinden atamadılar. en son hepsini söküp attım.

omar
31-07-2015, 14:53
2010 yılında Fidanistanbul'dan 19,90 TL ye aldığım Japon armud Nashi-Hosui bu yıl ilk meyvesini verdi. Ama satın almak istediğim ürün değil, bilinen formda bir armut.
Geçen zamana mı, yediğim kazığa mı yanayım? :mad:

Emine Akman
06-08-2015, 14:16
E-fidancım com ve güller konusunun üstünden zaman geçmiş ama yazmadan edemeyeceğim önceki iletilerimde ben de orda gördüğüm durumu sizlerle paylaşmıştım ve oradan alışveriş yapmaktan vazgectim. Geçen yaz ağustos başı gibi aynı güllerin asıl dağıtımcısı olan Ekerler Gül'ü aradım direk olarak çünkü kendi perakende siteleri olan Gül Market'te genelde tüm güllerde "stokta" yok yazısı çıkıyor. Telefondaki bayana derdimi anlattım onlarda bana kendi durumlarını anlattılar:)

Ekerler Gül, daha çok çıplak köklü gül satışı yaptıkları için ön siparişle çalışıyorlar o nedenle siparişler haziran başı ile yaz sonu gibi bir arada alınıyor. Eğer ellerinde istediğiniz gülün stoğu varsa daha sonra da sipariş verebiliyorsunuz ama bu biraz şans işi çünkü yurtdışına büyük oranda satış yaptıkları için pek stok kalmıyor. Perakende satış yaptıkları müşterilerde genelde sorun yaşıyorlarmış, önce sipariş veren müşteri alma zamanı gelince vazgeçtim vs... gibi mazeretler çıkarabiliyormuş ki bu konuda onlara hak vermemek elde değil. Bu nedenle gülleri alma konusunda gayet istekli olduğumu belirttim sağolsun onlar da bu süreçte çok yardımcı oldular, üstelik e-fidancımın 35 tl istediği 1 yaşında gülleri onlarda 2 yaşında ve 10 tl idi.

Geçen yıl 17 tane sipariş verdim ve siparişim elime geçene dek çok yardımcı oldular. Hava şartları nedeniyle aralıkta yapılacak teslimat şubat sonu gibi yapıldı. Keşke resimlerini çekseydim, gelen güllerin kökleri gayet kalın ve sağlıklıydı, güller budanmış ve çok güzel paketlenip gönderilmişlerdi. Şu an bahçemde gayet güzel açmış durumdalar. Üstelik Kordes gülleri yurtdışında Amerika, Rusya gibi ülkelerde çok tanınan, forumlarda listelenen güller. Mesela bir Rus site olan "Rosebook ru" oradaki Kordes gülleri syafasından (Ïîèñê ñîğòîâ :: İíöèêëîïåäèÿ ğîç (http://www.rosebook.ru/roses/?search_simple=kordes)) kullanıcı yorumlarından, güllerin resimlerinden bakarak verdim siparişlerimi ha bir de sağ olsun **** me find" var. Bu yıl da Ekerler'den 21 tane gül sipariş verdim:) Firma şikayet sayfasında bir tane de memnuniyet paylaşımı bulunsun istedim:)

Turunçgil
20-09-2015, 14:08
Merhaba ; Zengarden'dan papaya tohumu alacağım güvenilir midir,çimlenebilir tohumlar mıdır, oradan alan var mı acaba daha önce ?

masal_naz
26-09-2015, 20:14
Papatya değil ama birkaç çeşit tohum aldım, hepsi çimlendi sorun yaşamadım

masal_naz
26-09-2015, 20:16
Bauhause dan devamlı torf alıyorum ve hep kurt sinek problemi yaşıyorum. Artık torfdan kaynaklandığını düşünmeye başladım tüm saksılarım sorunlu. Siz sorun yaşıyormusunuz

Turunçgil
29-09-2015, 15:10
Papatya değil papaya (tropik bir meyve) yı sormuştum :) neyse sorun değil alıp deneyeceğim.Torftan olması büyük ihtimal ben hiç oradan almadım.Metro marketten alıyorum genellikle.

mesele61
13-10-2015, 16:29
Sevgili agaclar.net üyeleri
Sera kurulumu,topraksız tarım fide vs..
Tedarik için firmalarla sorun yaşayanlar lütfen paylaşalım. Bu paylaşımlar yeni alışveriş yapacak olanlara yararlı bilgi olacaktır.Burada yazılan sorunlar ve şikayetler alışveriş yapacak olanların önceden bilgilendirilmesine yardımcı olacaktır....

mesele61
13-10-2015, 16:56
iNTFA - Tarımsal Alışveriş Merkezi
İntfa tarım dan alışveriş yapacakların dikkatine
250 adet çilek fide siparişi verdim.Perşembe günü verilen sipariş cumartesi günü kargo şubesinden teslim alabilirsiniz dediler.cumartesi sabahı kargo şubesine geldim sistemde kargo var ama hareketlilik yok diyorlar intfa tarımı arıyorum sistemsel sorun vardır diyorlar kargonuzu gönderdik diyorlar meğer kargoyu cumartesi günü göndermişler pazartesi aradığımda neden böyle yapıyorsunuz dedim yoğunluk varmış o zaman yalan konuşmak niye yoğunluktan dolayı falan gün göndeririz deyin neyse pazartesi akşamı kargoyu teslim aldım bu seferde 180 adet çilek fidesi gönderdiler intfa tarımı arıyorum geri dönüş yapılacak diyorlar ne arayan var ne soran ısrarla aramam sonucu geri dönüş yapıldı yanlışlıkla farklı paket göndermişler 2 HAFTA içinde eksik fideleri göndereceklermiş. inşaallah gönderdikleri fideler farklı bir cins değildir.onlar değil diyor ama bunca olanlardan sonra inanasım gelmiyor. İNTFA TARIM hakkında buna benzer şikayetler şikayet.com var.

abk
15-10-2015, 20:35
Forumun bu kismini simdiye dek nasil halden kacirmisim ben. :(.

Selam herkese;
Size anlatmak, sormak istediklerim var. Ben internetten sık sık alışveriş yapan biriyim. Zaman sorunu oldugu icin bazen evime çaydanlık, hatta deterjan bile alıyorum internetten. Durum boyle olunca ve kucuk sehirde de yasayinca tohum, cicek sogani, fidanlarimi da internet uzerinden alıyorum. Geçtiğimiz ayın son gunleri süsen sogani arayinca internetten sık sık karşıma cikmaya baslayan bir siteye baktım. Fiyatlar cok uygundu ve ürünlerde stoklarında hazir gözüküyordu. Bazi sitelerde oldugu gibi soğanlar hazir oldugunda gonderilecek falan da demiyordu. Bir an once soğanlarıma kavuşmak icin dort cesit süsen soganiyla birlikte baska soğanlarda sipariş ettim. Ama amacım süsen sogani almakti. Madem kargo ücreti verecegim bari yanına bir seyler ekleyeyim diye dusundum. O zamandan beri soğanların gelmesini bekliyorum. Bu hafta dayanamadım ve mail yazdım, hala kargom gelmedi diye. Hemen cevap geldi, ürünler yeni geldi, istek sırasına gore gonderiyoruz, bu hafta icinde kargoya verilecektir, diye. Bugun onemli bir görüşme esnasında telefonum caldi. Kayıtlı olmayan bir numara. Kayıtlı olmayan numaralara asla geri donmem ama beni aramışsa da acarım. Sipariş yaptigim yerden aranıyordum. Ellerinde süsen sogani yokmus yerine lale, anemin,.. (3 ya da 4 bitki adi söylediler) alabilirmisim. Hangisini istersem o gonderilecekmis. Bulunduğum ortam cicek konusunda konusmaya hic uygun degildi. Sadece neden yok diyebildim. Susenler cikarilken kökleri zedelenmismis. Para iadesi demediler, benimde soylebilecek ortamım yoktu. Simdi bir suru anemon sogani gelecek. Hic de ihtiyacim olmadigi halde.
Susenlerin köklerinin zarar görmesi bana hic inandırıcı gelmedi. Sonucta fide degil, sogan. O cok uygun fiyatlarında diger ürünlerini satmak icin verdiklerini dusunuyorum. Yani, bence kandirildim.
Alışveriş yaptigim site e-fidancim idi. Bundan sonra da bir sey almam oradan zaten. Buradaki mesajları okuduktan sonra gelecek olan soğanların anemon sogani olacagi bile şüpheli.

neşecan
17-10-2015, 17:23
SN abk aynı siteden bende frezya soğanı sipariş ettim ve o gün ödeme yaptım.Bir ay bekledikten sonra telefon ettiler ve frezya soğanlarında problem olduğu anemon veya başka çiçek soğanı gönderebileceklerini söylediler.Uzun bir konuşmadan sonra paramı geri almaya ikna ettim.

aoztaylan
19-10-2015, 16:11
Zengarden'dan bir kaç kere tohum aldım, çimlenme oranı çok düşük. Hatta son seferinde kendimden emin olamayıp jiffy tabletlerde çimlendirme yapmaya çalıştım, sonuç yine aynı, boş yere bir sürü de jiffy harcadım:( İnsan hayal kırıklığına uğruyor. Tohumları kaliteli olan başka bir site var mı Türkiye'de yoksa yurtdışından mı sipariş verelim bilemiyorum. Yurtdışı daha mantıklı olabilir, Zengarden iyi değil

aydemiraydın
23-10-2015, 09:21
Zengarden'dan bir kaç kere tohum aldım, çimlenme oranı çok düşük. Hatta son seferinde kendimden emin olamayıp jiffy tabletlerde çimlendirme yapmaya çalıştım, sonuç yine aynı, boş yere bir sürü de jiffy harcadım:( İnsan hayal kırıklığına uğruyor. Tohumları kaliteli olan başka bir site var mı Türkiye'de yoksa yurtdışından mı sipariş verelim bilemiyorum. Yurtdışı daha mantıklı olabilir, Zengarden iyi değil

dedikleri her katlamayı yaptım internet üzerinden alınan hiç bir tohumun çimlendiğini görmedim. çünkü tohumlar yıllanmış. bunlara denetimde yok. 3-5 tohumu kilo fiyatına satıyorlar.

Şükufezar
02-11-2015, 20:10
Zengarden hakkında bu yorumları okuduğuma üzüldüm. İlk alışverişimde hediye olarak gelen domates ve havuç tohumlarını da ekmiştim ve hepsi çimlendi. Aldığım diğer tohumlar uzun sürede çimlenen türler olduğu için bir şey diyemeyeceğim, bazıları çimlendi, bekliyorum şimdilik. Bir kısmını da henüz kullanmadım. Siparişlerim ilk mesai satlerinde kargoya verildi ve ertesi gün ulaştı. Sitede ayrıntılı bilgi verilmesine, hızla ve eksiksiz ulaşmasına güvenerek alışveriş yaptım ikinci kez. Bir ay sonra üçüncü alışverişimi her türlü yoruma rağmen denemek amacıyla yapacağım.

e.fidancım'dan yapmış olduğum alışverişte ise (bir kısmı) yanlış, üzerinde ismi yazılı olmayan tohumlar geldi ve eksikti. Arayınca hemen telafi ettiler. Ancak özensiz olması rahatsız etti.

Zengarden hakkında aylar sonra da olsa sonuçları tekrar paylaşacağım.

Resulgur
05-11-2015, 12:18
Bende Zengarden siteden alışveriş yaptım müşteri hizmetleri tam bir rezalet muhatap bulamıyoruz. Bilgi sahibi kişi burada değil deyip sallıyor sizi .. aldığım tohumlardan bir paketten bir tane bile çimlenmedi .. hiç memnun kalmadim.

dongyul
05-11-2015, 13:10
Bende Zengarden siteden alışveriş yaptım müşteri hizmetleri tam bir rezalet muhatap bulamıyoruz. Bilgi sahibi kişi burada değil deyip sallıyor sizi .. aldığım tohumlardan bir paketten bir tane bile çimlenmedi .. hiç memnun kalmadim.

bende size katılıyorum zengardan aldığım tohumların bir kısmı çimlenmedi kırmızı kıvırcık tohumu, kırmızı endive tohumlarından hiç biri çıkmadı, jersey lahanası içinde 40 tane vardı 40 taneden sadece 2 tanesi çimlendi. yani demek istediğim tohumlarında çok sıkıntı var ve ilgi alaka hiç yok...

Melihçetin
10-11-2015, 16:43
ozaman internet üzerinden tohumsatan firmalardan alış veriş yapmamalı kanısına varıyor insan.

duy-gu
03-12-2015, 09:44
Ben de zengarden'dan ilk defa kaktüs ve sukulent alışverişi yaptım. Havale yapmama rağmen hala sistemde 'ödeme bekleniyor' görünüyor. Dekontu mail attım, telefonla aradım ama hala aynı. Buradaki yorumları görünce içime kurt düştü. Kargon ne zaman gelecek bilinmez ama en azından gelen bitkiler sorunlu olmaz umarım :(

duy-gu
08-12-2015, 14:18
Merhaba tekrar,
Önceki yorumumu güncellemek istedim :)
Zengarden ile bir sorun yaşamadan bitkilerimi teslim aldım. Hatta siparişimin yanında 3 paket hediye tohum da yollamışlar. Tekrar alışveriş yapmayı düşünüyorum.
Ama sağolsun kargo firması paketi nasıl altüst ettiyse sukulentler saksılarından çıkmışlardı. Biraz bakım ile düzelecek gibiler...

Balıkcı
09-12-2015, 19:13
Kargo büyük bir dert.

Ben de sürekli olarak Yurtiçi Kargonun hışmına uğruyorum.

Kargoyu kesinlikle adrese getirmiyorlar. Bir telefon etseniz deyince, telefon hizmetimiz yok diyorlar.
Geçende bir siparişimi evime 500 m. mesafede olan şubeden getir(e)mediler.
Ürünü aldığım firmaya, yurtiçi kargo ile göndereceğinizi bilseydim, siparişi iptal ederdim dedim. (500 liralık bir üründü)
Onlar daha dertli imiş, bu kaçıncı kargo şirketi değiştirişimiz dediler.
Sonra fırçayı attılar herhalde, kargocular telefonla arayıp özür dilediler.

salvo
06-01-2016, 10:39
Ne yapın edin ekosol den uzak durun. O burçin hanımdan da firmasından da hayır gelmez. 5 farklı kişi iş yaptık 5'imizinde başı ağrıdı sahtekarlık yapıldı bu tesadüf olamaz. Deneme yanılma yöntemi, buyurun deneyin sonra buraya cevabınızı atın.

thunderon
13-04-2016, 13:19
e-fidancımdan tohum siparişi vereyim dedim 25 liralık tohum için 10TL kargo bedeli istiyorlar. Bir zarf için bu kadar kargo mu talep edilir biraz insaf yani. Zaten tohumlardan karınızı ediyorsunuz bırakın kargo ücreti düşük olsun bari.

efe446
15-04-2016, 15:47
E-fidancım,onlinebahçem vs. bunlar hep aynı firmanın. Ben alışveriş yaptım fideleri iade ettim çok kalitesizdi.

dexar
21-05-2016, 16:01
Merhaba arkadaşlar,
5 gün önce fidantohum.com dan 7 adet gül siparişi verdim site üzerindeki güllerin resimler o kadar güzel görünüyordu.bu gün kargo geldi ve ben hayal kırıklığına uğradım güller cılız hastalıklı vede renkleri farklıydı müşteri hizmetlerini aradığımda karşıma çıkan bayan sanki beni dövecekmiş gibi konuştu güllerin resmini istedi gönderdim hastalık yok bunlarda dedi bende iade işlenlerini başlattım size tavsiyem gözünüzle görmeden bu siteden alışveriş yapmayın.gelen güller resimlerde saygılar

Bayrakgil
23-05-2016, 07:11
E bu firmalardan hangisi güvenilir cozemedim

dexar
23-05-2016, 19:34
bu gün gül fidanlarını iade ettim kargoyla geri gönderdim

aydemiraydın
25-05-2016, 12:36
yokki birbirlerinden farkları. çöpe atacaklarını internet üzerinden satıyorlar.

bir firmadanda bana eksik fidan geldi. telefon ettim. fırça yedim.napalım makinamıyız biz yanlış olmuş dediler bakalım telafi edeceklermi ? hiç inancım kalmadı fakat.

daha önce başka bir firmaya 2 defa kargo parası ödedim. bilmiyorum. nasıl bi ticaret anlayışı. demekki böylede ticaret oluyormuş. zaten iyice isim yıpranınca başka isimle yeni firma kuruyorlar.

khan75
18-06-2016, 11:07
www.sanalbahcem.com kesinlikle uzak durulması gereken bir firma. Bugüne kadar bu firma gibi ciddiyetsiz ve ticari ahlaktan nasip almamışına rastlamamıştım. Alışverişini yoğunlukla internet üzerinden yapan birisi olarak bu gibi "firmalar" nedeniyle sanal ticaret sitelerinden alışverişe çekinir oldum.
2 parça malzemeyi 10 günde kargolayamayan, telefonla her arayışta sürekli başkasına yönlendirip yalan söyleyen, kargoya verildi deyip 2 gün sonra ulaşmayan kargonun takip numarasını almak için arandığında; "kargo şubesiyle görüşüp size dönelim" deyip dönmeyen, tekrar arayınca aslında kargoya hiç verilmediğini öğrendiğiniz ve siparişin iptal edilmesini istediğinizde de iptal işlemini yapamayan ticari etikten bihaber "firma".
"Dünya yansa umrumda değil, ceketimi alır çıkarım." rahatlığındaysanız buradan alışveriş yapmayı düşünebilirsiniz.
Bakalım, teslim almayı başarınca ne ile karşılacağız?

In God We Trust
20-06-2016, 13:45
Botanikmarket.org bana aronia fidanını saskatoon berry diye sattı ne maillere cevap veriyor ne forumda konuya telefonlar da açılmıyor

mr.kenan
25-06-2016, 17:27
benim sorunum aslında alışveriş yaptığımız sitelere tc kimlik numarası yazıyor olmamız.ülkemizde kimlik numarası üzerinden başkalarının adına şirket açmak,kredi çekmek,telefon hattı almak gibi birçok dolandırıcılık yapıldığı bir gerçek.acaba bu durum sizleri de rahatsız ediyor mu yoksa ben biraz fazla mı endişe ediyorum?

aydemiraydın
27-06-2016, 10:30
benim sorunum aslında alışveriş yaptığımız sitelere tc kimlik numarası yazıyor olmamız.ülkemizde kimlik numarası üzerinden başkalarının adına şirket açmak,kredi çekmek,telefon hattı almak gibi birçok dolandırıcılık yapıldığı bir gerçek.acaba bu durum sizleri de rahatsız ediyor mu yoksa ben biraz fazla mı endişe ediyorum?

haklısın.

Pirlede
10-11-2016, 18:09
Burada ki insanların %99' u memnun değil sitelerdeki ürünlerden. Bir de Memnun olan arkadaşlar var mı acaba sitelerin ismini yazsalar bizde faydalanırız.

mmtctn
12-11-2016, 00:27
Merhabalar,

Konu başlığı altında geçen bir çok siteden alışveriş yapma imkanım olmadı ama fidan istanbul adlı siteden bir kaç kez alışveriş yaptım herhangi bir sorun yaşamadım özellikle kendilerine ait satış sonrası destek her türlü muhattap bulmak konusunda gerçekten güzel iş yapıyorlar. Tekrar olarak bi kullanıcı yorumlarına baktım kargodan kaynaklı olarak sorun yaşayanlardan başka bir şikayet göremedim açıkcası denenebilir diye düşünüyorum.

greenmira
20-11-2016, 21:26
Merhaba, mesajların hemen hemen hepsini okudum ve almayı düşündüğüm Senecio rowleyanus 'u nereden alacağımı bilemedim. Zengarden sitesinden almayı düşünüyordum. Ama mesajları okuduktan sonra almayı bırakın neredeyse siteye bile bakmamaya karar verdim:) Güvenilir bir site ismi önerecek var mı acaba?

hilalpy
21-11-2016, 13:15
Ben zengarden sitesinden geçen haftalarda alışveriş yaptım. Hakkında hiçbir yorum okumadan alışveriş yaptım. Sıklamen, çeşitli sukulentlerden ve sarmaşık tohumu aldım. Fakat ancak cuma günü kargoya verilebileceği için siparişim haftasonunu kargoda geçirmesinler diye müşteri hizmetleri ile görüşüp (2-3 kere aradıktan sonra ulaşabildim) gidip elden teslim aldım. Gittiğimde siparişim paketlenip kargolanmıştı. Aldıklarım gayet sağlıklıydı. Sarmaşık tohumunun yanında 2 çeşit çiçek tohumu da hediye olarak koymuşlar pakete. Ektim hemen. Çimlendiler kısa süre içinde. Benim ilk alışverişimdi ve izlenimim gayet iyi oldu.

okursan
11-03-2017, 11:50
11 Şubat'ta n11.com üzerindeki jardinslife isimli mağazadan biraz tohum almıştım. Karışık satılan Aquilegia Haseki Küpesi tohumları almıştım. 5 Mart'ta ektim. 6 gün oldu nemini kontrol ediyorum sürekli. Henüz bir gelişme yok. Bakalım ne zaman topraktan çıkmaya karar verecekler :)

jardinslife siparişimde 4 çeşit doğal domates tohumu paketi de vardı. (4 çeşit tohum, 4 saksı, kendi üretimleri bir toprak karışımı ve yarasa gübresi) Toprak karışımı bir çuvaldaydı. Yarasa gübresini poşetleyip çuvala atmışlardı. Saksılar da çuvalın içindeydi. Çuvalın ağzı koli bandıyla sarılarak bağlanmıştı. Domates tohumları ve çiçek tohumları birer a4 kağıdında etiketlerinin altına kilitli poşet ile bantlanmıştı. Bu a4 kağıtları da başka bir kargo poşetine konulup çuvala bantlanmıştı. Tohum sayıları noktasında da hediyeleri bol ancak tohum sayılarına çok dikkat etmeden poşetleme yapmışlar. Paketleme ve tohum sayıları konusunda olumsuz bir izlenim bıraktılar. Tohumların filizlenmesini deneme sürecindeyim. Daha sonra genel kanaatimi belirtirim.

Geçen hafta da zengardentr üzerinden birkaç fide ve çiçek siparişi vermiştim. Yoğunluk olduğu gerekçesiyle ancak bu cuma kargoya verebildiler. İzmir'den buraya bakalım ne kadar zamanda ve nasıl gelecek kargo göreceğiz. Kargo gelince kanaatimi belirtirim.

martin_mystere
18-04-2017, 18:03
Forumları karıştırmadan zengarden firmasından bende ufak çaplı bir sipariş verdim bugün. Siparişler gelince durumu yine buradan paylaşacağım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mahon67
20-04-2017, 20:31
Ben tohumu yurtdışı sitelerden, fide/fidanı ise Türkiye'deki sitelerden alıyorum. Çünkü Türkiye'deki sitelerin çoğu tohumu yurtdışından alıp yıllarca satmaya çalışıyor. Hem daha pahalı hem de çimlenmiyor. Yurtdışı tohumlar %80-90 oranında çimleniyor...

ParlakYıldızlar
21-04-2017, 14:34
Bende az önce yurtici kargo çalışanına tartıştım,şubeye gitmeden önce defalarca aramama rağmen cevap alamadım, şubeye gittiğimde aldığım cevap çok yoğun olduklarından telefonlara bakamadiklariymis ama benimle ilgilenene kadar cep telefonundan iki kez özel görüşme yapabiliyor olmasi nasil yogun olduklarıni ispatliyordu ve yıllardır oturduğum adresin yanlış olduğunu da soyleyebiliyorlar.

martin_mystere
27-04-2017, 07:39
Zengarden firmasindan siparis verdigim tohumlar 3 gun sonra elime gecti. Tohumlari bir gün suda bekletip ertesi gün topraga diktim. Çoğu 2. gününde filizlendi. Firma sitesinde belirtildiği gibi bir de önümüzdeki yıllar için tohum alabilirsem, bu alışveriş için %100 memnun kaldığımı söyleyebilirim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atilgan
29-04-2017, 21:19
Intfa Tarım Şikayet
Intfa sitesinden iki farklı çeşit 100 adet çilek fidesi ve tohum sıparişi verdim. Bir kaç günde tohumlar geldi. Tam bir ay sonra onlarca telefon görüşmesi sonunda çilekler gönderildi ama üzerlerinde çeşit tanıtım etiketi yoktu. İstediğim bir çeşidi zaten temin edemediklerini söylemişlerdi ve ben yerine başka bir çeşit olabileceğini ama mutlaka çeşit bilgilerinin belirtilmesini istemiştim. Büyük ihtimal ben iki çeşidide alamadım. Bana ne gönderdiklerini ögrenmek içinde bir kaç kere aradım ama oyalayıp durdular bende aramayı bıraktım. Çilek fideleri çıplak kök geldi ve hala kendilerini bulmuş deyiller. Tohumlarda da bir eksik vardı hala gelmiş değil.

kibrit
24-08-2017, 13:18
Fidan deposunu kullanan arkadaşlar varmı?

markymark
08-10-2017, 22:55
1001fidan ve fidanistanbul firmalarm nasıldır acaba?

thunderon
08-11-2017, 12:26
Merhaba,

Bende 1001fidan üzerinden fidan aldım. Kurumuş fidan göndermişlerdi. siteden kayıt açtım dönen olmadı.

BayEğrelti
15-12-2017, 13:51
Merhabalar, ben de sizlere Zengarden hikayemi anlatayım madem.
Kargo firmalarından muzdarip olduğumuz için, seraları da evimize yakın olduğundan seraya bir ziyarette bulunduk. Mevsimden ötürü sera sıkıntılıydı, bahar canlılığı yoktu ve bu mevsimde satılmayacak bir çok tür satıştaydı. Sukulentlerin çürümeye yüz tutmuş yapraklarını çöpten bile almamıza izin vermemişleri ki bu hakikaten tuhaftı. Bitkilerin başında duran kişi ne bitkiler hakkında adam akıllı bir bilgi veriyor, ne de adını sanını, gereksinimlerini tam anlamıyla anlatıyordu. Fakat sonuçta insan değil, bitki satın alacağız diye takmadık, biraz gezdik. Derken etobur bitki tohumları,nane fideleri ve kedi nanesi tohumları almak istedik birkaç çeşit. 10 tür karışık VFT tohumu almak istedim, çok zor olduğunu söyledi sorumlu kişi. ''O kadar zor ki biz bile yapmadık.'' dedi, komiğime gitti, güldük karşılıklı, fakat gene de yetişkin bitkidense tohum almak istedim. Her neyse bunu da takipte olduğum bir facebook grubunda anlattım, fakat bir ithamda bulunmaktan ziyade, komik olduğu için anlattım. Ayrıca da ''çok zor, olmaz.'' denilen şeyin zor olmadığını, kimsenin tohumun zorluğundan korkmaması gerektiğini anlattım kıssadan hisse. Sukulent mevzusundan bahsettim biraz. Ayrıca %100 çimlenme garantili tohumların neden çimlenmediği üzerine de esprili bir dille yorumlar yaptık grup sakinleri olarak :D Nitekim VFT tohumlarım ilk denemem olduğundan 5 kayıpla çimlendi, nanem büyümeye başladı, bir tür kedi nanesi tohumları güzelce çimlendi, diğer kedi nanesi tohumları 5 deneme yapmama rağmen çimlenmedi. Biz de tekrar bir ziyarette bulunduk. Bu sefer de portakal kokulu nane,yetişkin drosera aliciae ve nephentes highland tohum karışımı aldım. Portakal kokulu nanenin esasen fesleğen gibi koktuğunu, bunun nedeninin ne olduğunu,acaba bir fesleğen aşısı mı yoksa fesleğen melezi bir nane mi olduğunu merak ettim. Çünkü bu naneyi alan bilir, portakal değil, nane ile karışık fesleğen kokar. Ki benim için sorun değil, her bitkiyi severim, aman bu portakal kokmuyor, genetiği ile mi oynadınız gibi bir soru da çıkmadı ağzımdan ki bana naneler hakkında bilgi veremeyen kişi o anda beni dinliyor olsaydı zaten sorularımın masumane sorular olduğunu ve merakımın 1-2 mantıklı ve ilgili cevapla son bulacağını anlamış olurdu. Her neyse. Ben bu izlenimlerimi de aynı grupta paylaştım ve birçok kişinin bu firmadan şikayetçi olduğunu fark ettim. Kışı toprak üstünde geçireceği söylenen çikolata nanem de solmaya başlamıştı, portakal nanem nane gibi davranmasına rağmen, güneş gördükçe daha da fesleğen kokmaya başlamıştı ki tekrar söylüyorum, sorun değil, sadece bilgi eksikliği kafamı karıştırmıştı, bilgiye doymak istemiştim. Bahsettiğim facebook grubunda yazdıklarım ise genellikle ilgilenmedikleri, anlatmadıkları, kargoda, paketlemede veya gönderimdeki sorunlardan dolayı seradan, seçerek almanın daha doğru olacağı ve bazı tohumların çimlenmediği üzerine yazılardı. Gel zaman git zaman, 3-4 gün önce eşimle tekrar seraya ziyarete gittik. İşte olaylar burada başlıyor. Biraz gezdik, sonra etobur bitki tohumu mevzusunda konuştuğumuz kişi geldi seraya ve ben de internette stokların yenilendiğini fakat burada göremediğimi, nedenini sordum. ''Göremezsiniz tabii,artık burdan satış yapmıyoruz. '' dedi. Neden dedik, ''Siz daha iyi bilirsiniz aslında.'' dedi . Anlam veremeyip gülmeye başladık. Eşim ''Peki sebebini öğrenebilir miyim?'' dedi ve bunun üzerine sevgili zengarden sorumlusu ''Madem size fesleğen tohumunu nane diye KAKTIRIYORUZ, madem sukulent yapraklarını vermiyoruz, madem öyle, madem şöyle biz de o zaman size burdan hiçbir şey satmıyoruz, internet sitemiz de var, gidin ordan sipariş verin.'' dedi. Ben de üzerine yorumlarımı okumuş olduğunu düşünerek, ''keşke yorumların tamamını okusaydınız.'' dedim ve üzerine sevgili zengarden sorumlusu beni şaşırtmayarak, ''Zaten biz okumadık, eski bir müşterimiz gösterdi.'' dedi ve biz kahkahalar atarak seradan çıktık. Bu işin sebebi ise daha komik, kesinlikle etobur bitki çimlendirme muhabbetini yaptığımız insan, yorumlarıma içerlemiş, kısacası egosuna dokunmuş olmalıyım ki şişkin bir balon gibi üstümüze patladı. Çünkü bizi 2. kez gören kişi yalnızca o insandı ve daha adımı dahi bilmiyorken beni yüzümden hatırlayabilmesi ve yorumlar üzerinden kim olduğumu anlayabilmesi için 2. bir sohbeti ediyor olmamız gerekirdi, yani bu ne eleştirilerimle, ne de olumsuz yorumlarımla alakalı, bu yalnızca birinin gereksiz alınganlığından,acayip huyundan dolayı bize karşı bulunduğu bir itham haline geldi. Basit bir eleştiriyi kaldıramayıp, kendi insiyatifiyle değil de ''eski müşterisinin'' gazıyla, planlar yaparak bizi beklemiş yani, madem buldular beni, facebooktan mesaj atıp durumu izah edip, bir yanlış anlaşılma ya da bilgi eksikliği olmuşsa bunu telafi edip üzerlerindeki lekeyi temizleselerdi daha hoş olurdu ve ben de bir hatam olmuşsa efendi gibi kabul ederdim. Ama onun yerine kaldıramadıkları bütün sosyal medya şikayet ve eleştirilerini benim üzerime kusmayı tercih etti, çünkü müşteri kaybetmekten korkuyorlar. Ben kimim, bana kim inanır ki, onlar koskoca zengarden, herkese yapamasalar da alışverişinin toplamı 100 lirayı geçmeyen 2-3 kişiden çıkartırlar acılarını. İçleri rahatlar, egoları okşanır. İşin özeti bence budur. (: Sizin de bilginiz olsun. Dikkatli olun, bol çeşit vardır ellerinde ama hata kabul etmezler onları zengin etmediyseniz, pervasızdırlar ve sizle kavga etmek için bekliyor haldedirler eğer onları biraz olsun eleştirmişseniz. (: (Tabii ki diğer çalışanlar ve sahibi iyi insanlardır muhtemelen,günahlarını almayayım.)
Esen kalın.

wakan
15-12-2017, 20:44
Merhabalar, ben de sizlere Zengarden hikayemi anlatayım madem.
Kargo firmalarından muzdarip olduğumuz için, seraları da evimize yakın olduğundan seraya bir ziyarette bulunduk. Mevsimden ötürü sera sıkıntılıydı, bahar canlılığı yoktu ve bu mevsimde satılmayacak bir çok tür satıştaydı. Sukulentlerin çürümeye yüz tutmuş yapraklarını çöpten bile almamıza izin vermemişleri ki bu hakikaten tuhaftı. Bitkilerin başında duran kişi ne bitkiler hakkında adam akıllı bir bilgi veriyor, ne de adını sanını, gereksinimlerini tam anlamıyla anlatıyordu. Fakat sonuçta insan değil, bitki satın alacağız diye takmadık, biraz gezdik. Derken etobur bitki tohumları,nane fideleri ve kedi nanesi tohumları almak istedik birkaç çeşit. 10 tür karışık VFT tohumu almak istedim, çok zor olduğunu söyledi sorumlu kişi. ''O kadar zor ki biz bile yapmadık.'' dedi, komiğime gitti, güldük karşılıklı, fakat gene de yetişkin bitkidense tohum almak istedim. Her neyse bunu da takipte olduğum bir facebook grubunda anlattım, fakat bir ithamda bulunmaktan ziyade, komik olduğu için anlattım. Ayrıca da ''çok zor, olmaz.'' denilen şeyin zor olmadığını, kimsenin tohumun zorluğundan korkmaması gerektiğini anlattım kıssadan hisse. Sukulent mevzusundan bahsettim biraz. Ayrıca %100 çimlenme garantili tohumların neden çimlenmediği üzerine de esprili bir dille yorumlar yaptık grup sakinleri olarak :D Nitekim VFT tohumlarım ilk denemem olduğundan 5 kayıpla çimlendi, nanem büyümeye başladı, bir tür kedi nanesi tohumları güzelce çimlendi, diğer kedi nanesi tohumları 5 deneme yapmama rağmen çimlenmedi. Biz de tekrar bir ziyarette bulunduk. Bu sefer de portakal kokulu nane,yetişkin drosera aliciae ve nephentes highland tohum karışımı aldım. Portakal kokulu nanenin esasen fesleğen gibi koktuğunu, bunun nedeninin ne olduğunu,acaba bir fesleğen aşısı mı yoksa fesleğen melezi bir nane mi olduğunu merak ettim. Çünkü bu naneyi alan bilir, portakal değil, nane ile karışık fesleğen kokar. Ki benim için sorun değil, her bitkiyi severim, aman bu portakal kokmuyor, genetiği ile mi oynadınız gibi bir soru da çıkmadı ağzımdan ki bana naneler hakkında bilgi veremeyen kişi o anda beni dinliyor olsaydı zaten sorularımın masumane sorular olduğunu ve merakımın 1-2 mantıklı ve ilgili cevapla son bulacağını anlamış olurdu. Her neyse. Ben bu izlenimlerimi de aynı grupta paylaştım ve birçok kişinin bu firmadan şikayetçi olduğunu fark ettim. Kışı toprak üstünde geçireceği söylenen çikolata nanem de solmaya başlamıştı, portakal nanem nane gibi davranmasına rağmen, güneş gördükçe daha da fesleğen kokmaya başlamıştı ki tekrar söylüyorum, sorun değil, sadece bilgi eksikliği kafamı karıştırmıştı, bilgiye doymak istemiştim. Bahsettiğim facebook grubunda yazdıklarım ise genellikle ilgilenmedikleri, anlatmadıkları, kargoda, paketlemede veya gönderimdeki sorunlardan dolayı seradan, seçerek almanın daha doğru olacağı ve bazı tohumların çimlenmediği üzerine yazılardı. Gel zaman git zaman, 3-4 gün önce eşimle tekrar seraya ziyarete gittik. İşte olaylar burada başlıyor. Biraz gezdik, sonra etobur bitki tohumu mevzusunda konuştuğumuz kişi geldi seraya ve ben de internette stokların yenilendiğini fakat burada göremediğimi, nedenini sordum. ''Göremezsiniz tabii,artık burdan satış yapmıyoruz. '' dedi. Neden dedik, ''Siz daha iyi bilirsiniz aslında.'' dedi . Anlam veremeyip gülmeye başladık. Eşim ''Peki sebebini öğrenebilir miyim?'' dedi ve bunun üzerine sevgili zengarden sorumlusu ''Madem size fesleğen tohumunu nane diye KAKTIRIYORUZ, madem sukulent yapraklarını vermiyoruz, madem öyle, madem şöyle biz de o zaman size burdan hiçbir şey satmıyoruz, internet sitemiz de var, gidin ordan sipariş verin.'' dedi. Ben de üzerine yorumlarımı okumuş olduğunu düşünerek, ''keşke yorumların tamamını okusaydınız.'' dedim ve üzerine sevgili zengarden sorumlusu beni şaşırtmayarak, ''Zaten biz okumadık, eski bir müşterimiz gösterdi.'' dedi ve biz kahkahalar atarak seradan çıktık. Bu işin sebebi ise daha komik, kesinlikle etobur bitki çimlendirme muhabbetini yaptığımız insan, yorumlarıma içerlemiş, kısacası egosuna dokunmuş olmalıyım ki şişkin bir balon gibi üstümüze patladı. Çünkü bizi 2. kez gören kişi yalnızca o insandı ve daha adımı dahi bilmiyorken beni yüzümden hatırlayabilmesi ve yorumlar üzerinden kim olduğumu anlayabilmesi için 2. bir sohbeti ediyor olmamız gerekirdi, yani bu ne eleştirilerimle, ne de olumsuz yorumlarımla alakalı, bu yalnızca birinin gereksiz alınganlığından,acayip huyundan dolayı bize karşı bulunduğu bir itham haline geldi. Basit bir eleştiriyi kaldıramayıp, kendi insiyatifiyle değil de ''eski müşterisinin'' gazıyla, planlar yaparak bizi beklemiş yani, madem buldular beni, facebooktan mesaj atıp durumu izah edip, bir yanlış anlaşılma ya da bilgi eksikliği olmuşsa bunu telafi edip üzerlerindeki lekeyi temizleselerdi daha hoş olurdu ve ben de bir hatam olmuşsa efendi gibi kabul ederdim. Ama onun yerine kaldıramadıkları bütün sosyal medya şikayet ve eleştirilerini benim üzerime kusmayı tercih etti, çünkü müşteri kaybetmekten korkuyorlar. Ben kimim, bana kim inanır ki, onlar koskoca zengarden, herkese yapamasalar da alışverişinin toplamı 100 lirayı geçmeyen 2-3 kişiden çıkartırlar acılarını. İçleri rahatlar, egoları okşanır. İşin özeti bence budur. (: Sizin de bilginiz olsun. Dikkatli olun, bol çeşit vardır ellerinde ama hata kabul etmezler onları zengin etmediyseniz, pervasızdırlar ve sizle kavga etmek için bekliyor haldedirler eğer onları biraz olsun eleştirmişseniz. (: (Tabii ki diğer çalışanlar ve sahibi iyi insanlardır muhtemelen,günahlarını almayayım.)
Esen kalın.

Kusuruma bakmayın, zengardendan bir kaç kez alışveriş yapmış biri olmam haricinde firmayla bir bağım yok. O yüzden söyleyeceklerim taraflı değil.

Yazdıklarınızı baştan sona okudum, sonra emin olmak için bir daha okudum. Kusura bakmayın ama o yerde ben çalışıyor olsaydım ve verdiğim cevaplara gülseydiniz -ki öyle yapmışsınız- hatta doğru veya yanlış size bir tepki gösterdiğimde kahkahalar atarak çıksaydınız -ki öyle yapmışsınız- ben de size satış yapmak istemezdim.

BayEğrelti
18-12-2017, 11:59
Kusuruma bakmayın, zengardendan bir kaç kez alışveriş yapmış biri olmam haricinde firmayla bir bağım yok. O yüzden söyleyeceklerim taraflı değil.

Yazdıklarınızı baştan sona okudum, sonra emin olmak için bir daha okudum. Kusura bakmayın ama o yerde ben çalışıyor olsaydım ve verdiğim cevaplara gülseydiniz -ki öyle yapmışsınız- hatta doğru veya yanlış size bir tepki gösterdiğimde kahkahalar atarak çıksaydınız -ki öyle yapmışsınız- ben de size satış yapmak istemezdim.

Ne kusur efendim, olmaz öyle şey. (: Bahsi geçen gülüşmeleri bir sıraya koyarsanız, kimsenin yüzüne karşı alaycı bir tavır sergilemediğimi de görmüş olursunuz. Hali hazırda bu kişi de zaten bana cevap verirken gülmeye başlayınca, durumun bütünü komiğime gidince ben de gülmeye başladım. Ki bu gerçekten komik bir andı, kimse kimseyle dalga geçmiyordu sizi temin ederim ki. Kişinin ağzından çıkan söz ona da komik gelmiş olacak ki beraber tebessüm ettik yalnızca. Biri bir şey anlatırken yüzüne dalga geçercesine gülseydim -ki gülmedim- dedikleriniz tamamen doğru olurdu. Kovulduktan sonra gülmek kısmında pek bir yanlış göremedim çünkü kahkaha mevzusu yazıyı da okumuşsanız anlarsınız ki ''size bir şey satmıyoruz.'' dendikten sonra gerçekleşti. Zaten bir şey satmayacağız cümlesinden önce kahkaha atmış olsaydım -ki atmadım- evet, dalga geçmek olurdu fakat güldüğüm sırada zaten çoktan yaşanmıştı bu olay. Ayrıca siz oranın bir çalışanı olsaydınız eminim ki güzelce izah ederdiniz durumu veya benim izah etmeme fırsat verirdiniz ya da o yorumları kendiniz okuyup , kendi insiyatifinizle bir karşı duruşa geçerdiniz, anlaşırdık bir şekilde. Biri size ''size hiçbir şey satmıyoruz, siz daha iyi bilirsiniz nedenini.'' deseydi tepkiniz ne olurdu bilmiyorum ama ben genelde böyle bir durum yaşarken tartışmaktan ziyade gülmeyi tercih ediyorum. Şu trajik Türk Filmi gülüşleri de gelmesin aklınıza. Bu dediklerim dahlinde yazıyı lütfen bir daha okuyun, kimsenin yüzüne karşı alaycı bir tavırda bulunmadım, olaylara karşılık verdim karşımdaki insanın mizacıyla.Muhabbet esnasında ''güldük karşılıklı'' demişim ki bu eylemin karşılıklı olduğu da aşikar diye düşünüyorum. (: Ve kesinlikle yanlış anlamadım sizi, elbet haklı olduğunuz noktalar vardır. Esen kalın. (:

Batı Rüzgarı
12-01-2018, 14:40
zengarden şuanda ülke içerisinde çeşit bakımından en iyisi... evet tohumları 5 para etmez, alınmaz ama fide olarak pek çok kez alışveriş yaptım.fideler doğru çıkıyor. sadece 2 yıl önce bir fide yanlış çıkmıştı o da kabul edilebilir birşey... ama tohum alışverişi yapmanızı önermem. geçen sezon yaptığım tohum alışverişinde çimlenen tek şey hediye gelen aslanağzı tohumuydu... evet bazı tohumların çetrefilli uygulamalara ihtiyacı vardı ama çimlenmesi beklenen tohumlarda firesiz çimlenmedi.. bir kısmını başkasına vermiştim o da başaramadı... ama sonuç itibariyle ortalama o kadar düşük ki bitki satışı konusunda güvenebileceğiniz ya şahısdır ya da biri zengarden olmak üzere bi kaç internet sitesidir. geri kalanı ne sattığını bilir ne doğru çıkar ne muhattap bulabilirsin... yani şükretmek lazım :)

overseas
20-03-2018, 08:21
Başlığı şuan yeni gördüğüm için, ayrıntılı aktarım yapmak istiyorum;

Geçen sene ‘Siyah İncir’ başlığına yazdığım cevabımda (http://www.agaclar.net/forum/1498400-post286.htm) belirttiğim üzere, BURSATARIM Fidancılık (BURSATARIM - Bursa Fidancılık Tarım Ltd. Sti. - Fidan satışı, Metal bağ direkleri, Bağcılık, Peyzaj (http://www.bursatarim.com.tr)) denen, bugün genelde Köy TV kanalında -daha önce başka kanallarda da çıkıyorlardı- programlarını gördüğünüz, Selçuk Oruç ve Rıza Oruç isimli kişilerle geçen sene aramda geçen ‘Bursa Siyahı İncir’ fidanı fiyaskosunu, noktasına virgülüne dokunmadan belitreceğim.

Kendilerini bu TV kanallarında ‘Siyah İncir’ ile yaptıkları programlarda farkettim, İstanbul’da olduğum için yol katedip fidan almadan önce yerlerinde ziyaret ettim, konuştum bilgi aldım. Üretim ile ilgili çizdikleri tablo ve ‘konuyla ilgili bilgililerdir, bir sıkıntı olursa yardımcı olurlar’ diye bel bağlayarak ‘60 adet Bursa Siyahı’ fidanı ile birlikte hatırladığım kadarıyla 50-55 adette karışık meyve fidanları sipariş ettim kendilerinden.

İncirleri ‘Aralık’ ayı sonuna doğru söküm yaptığını, diğer fidanlarla birlikte o zaman gönderebileceğini söyledi, bizde ona göre kendimizi ayarladık ve haberleşerek kendisine ön ödememizi yaptık. Gönderim zamanı geldiğinde iletişim halindeydik, o hafta Bursa’nın her tarafına kar yağmış olmasına rağmen bu şahıs herhangi bir uyarı yapmadı, bizde ‘vardır bir bildiği’ diyerek incir fidanları açık köklü paketleyerek gönderim yapmasına karışmadık.

Bulunduğumuz yere –bölgeye değil, adrese teslim- kargo göndereceğini söyledi ve karşılığında hatrı sayılır bir meblağ da kargo ücretini ödedim ancak, balık baştan kokmaya işte tam burada başladı. Bu şahısın -daha sonradan inkar edeceği üzere- bulunduğumuz yere hayli uzak olan ilçenin kargo şubesine ‘kargoyu şubeden teslim alınmak üzere’ gönderim yaptığı ortaya çıktı. Kargo firmasıyla olan tartışmaları ve yaşadığımız rezilliği buraya aktarmayayım, varın gerisini siz düşünün kısacası, üstüne bir kargo parası meblağ daha ödeyerek kargoları dikim yapacağımız bahçemize kendi imkanlarımızla getirdik.

Gönderdikleri fidanların üzerinde sertifikaları yok, bunuda sorun etmedik, bir an önce dikimlerimizi yaptık ancak, Şubat ayı sonunda fidanların kuruduğunu gözlemledik. Kendisini aradım, durumu belirttim, "Nisan sonuna kadar bekleyin, daha sonra tekrar konuşalım" dedi. Mayıs ortasında tablo netleşti İncir fidanlarından 40 tanesi kurudu.

Sebebi mi? Tabi ki bu fidanlarının köklerinin soğuğa hassas olması. Bulunduğumuz bölgenin Ziraat Odası beni Aydın İncir Araştırma Enstitüsü ile bağlantılandırdı da onların sayesinde konudan haberdar oldum. Onu geçtim internetten kısa bir araştırmayla bile ben bu bilgiye ulaşabiliyorken (http://www.agaclar.net/forum/459640-post99.htm) bu insanlar, ziraat müdendisiyim diye geçiniyor, yetmedi fidancılık ile uğraşıyor, fuarlarda stant açıyorlar, o da yetmiyor konuyla ilgili -sözümona bilgilendirme amaçlı- programlar yapıyorlar ama gel gör ki yaptıkları işten haberleri yok, ya da işlerine geldiği gibi davranıyorlar, en önemli meseleleri sürüncemede bırakıyorlar. Tek yapacakları şey böyle hava koşullarında, riske girmeyerek fidanları tüplü göndermeleri ve dış paketin içerisinde de fidanların köklerini iyice sarmalarıydı.

Rıza ORUÇ adlı kişiyi telefon ile aradım, tüm size burada aktardıklarımı kendisine de aktardım. İnsanda hiç değilse biraz yaptığı işe saygı ve utanma olur. Sadece, “Merak etme kuruyan fidanların yerine yenilerini göndeririz ederiz” diye gönülsüzce gevelemekten başka hiçbir cevap vermedi. Gidiş o gidiş. Dahası fidanların faturasını bile kaç kere telefon ile arayarak zor gönderttim. Utanmadan, sıkılmadan onu bile karşı ödemeli kargoyla göndermişler :)

Açıkça, BURSATARIM Fidancılık (BURSATARIM - Bursa Fidancılık Tarım Ltd. Sti. - Fidan satışı, Metal bağ direkleri, Bağcılık, Peyzaj (http://www.bursatarim.com.tr)) denen bu şirketten uzak durun derim. Asıl yaptıkları iş, böyle basit kirli oyunlar oynayarak günü kurtarmak. Yapılan TV programları da bilgilendirme değil, fidan pazarlamak için reklam mahiyetinde yapılıyor zaten.

Benim yaşadığım deneyim tam olarak böyle.

Aşağıda resimlerini bulabilirsiniz;

Fidanları gönderirken Selçuk ORUÇ'un bana yolladığı resimler - https://ibb.co/iQzEUc
Şubat sonu Mart başı fidanlar kuruduktan sonraki halleri - https://ibb.co/d5mHhx

sinanus
23-04-2018, 13:37
Merhaba arkadaşlar bende burdan bir firma hakkında görüşlerimi paylaşmak istedim.Uzun süredir hem yurtiçi hemde yurdışı birçok firmadan alışveriş yapmama rağmen şimdiye kadar 1001 fidan kadar kötü bir firmaya rastlamadım desem yalan olmaz sanırım.Bugüne kadar bu firmadan 2 defa alışveriş yaptım ve bu bana yetti diyebilirim.İlk alışverişimde nerdeyse paketlenmeden gönderilen soğanlar parçalanmış olarak kargodan gelince anlamalıydım firmanın çalışma prensibini fakat son alışverişimde de firmanın 1 hafta da ürünü göndermemesi biraz can sıkıcı oldu.Firmayı ilk aramamda yoğunluk olduğu ve 2 güne gönderecekleri söylendi.Fakat ürün gelmeyince 2. aramamda 2 güne kargoyu gönderecekleri söylendi.Sorunda aslında bundan sonra firma yetkilisinin söyledikleri.Yetkili kişi yoğunluk bahanesini söyledikten sonra kişisel bir çok sorun daha sıralayarak ya beni anlarsın yok anlamıyorum diyorsan başka,gibi bir cümleyle müşterisine verdiği değersizliği açıkça dile getirdi.İnternetten satış yapan ve mottosu insana ve tabiata hizmet olan bir firmanın nasılda düzeysiz bir yönetim ve satış prensibi olduğunu birinci ağızdan dinlemiş oldum.Bu nedenle bu firmadan alışveriş yaparken 2 kez düşünmeniz sanırım çokda mantıksız olmaz.

umurtuncer
17-05-2018, 11:21
Merhaba arkadaşlar, çok sinirlendiğim bir durumu sizinle paylaşmak istedim ve buna bir çözüm bulabilmek için bir şeyler yapma ihtiyacı duydum ama ne yapabilirim bilmiyorum.
Gittigidiyor gibi sitelerde satılan sahte tohumlar için ne yapabiliriz. Bazı satıcılar Aliexpress te 0.5 dolara satılan sahte tohumları fotoğrafını bile değiştirmeden 20 - 30 TL ye satabiliyor bakıyorum satışlarına yüzlerce satmış ve birilerini kazıklamış buna nasıl engel olunabilinir.

trody
29-05-2018, 13:42
başlık altındaki bahsedilen bir çok işletmeden alışverişim oldu. hiç birisinden şikayetim yoktu ilk defa yazıyorum. E fidancım dan uzak durun.
1 yanlış ürün gönderiliyor.
2 gönderilen fidanlar tek kelime ile berbat.
3 geriye dönüyorsun ulaşamıyorsun. Maillere cevap vermiyorlar.
4 çok geç kargoya veriyorlar.

kalemkağıt
06-07-2018, 13:47
fidanistanbul.com Osmanlı çileği diye bana bambaşka fideler gönderdiler. Ulaşıp bu gönderdikleriniz Osmanlı çileği değil dediğimde tek yaptıkları hayır öyle demek oldu. Oysa fide meyve vermiş, çilek gözümün önünde yani. Benim için sinir bozucu olan bu inkar hali oldu. Bu sene üreticiden aldık biz de ,karışıklık olmuş falan dese kabulüm.
zengarden.com Fide ve soğan alışverişlerimden memnunum. Doğru bitkileri gönderiyorlar.Onlarda ki sorun size gönderilecek bitkinin görselini koymamaları. Ve de tohumlarında çimlenme olmuyor. fideleri özenli paketlerler kargoda sorun yaşamazsınız
Esflora Online - Sıradışı bitkiler (http://www.esfloraonline.com) memnun olduğum bir site fiyatlar biraz yukarıda seyrediyor. alacağınız fidenin fidanın fotoğraflarını görebiliyorsunuz. Gönderdiklerinin toprağını çok çok iyi temizleyip dikim yapmak gerekiyor saksı için. Bana gelenlerde müthiş bir canlı hayat vardı. Sayelerinde ilk defa gördüğüm böcekler sümüklüler oldu..

Batı Rüzgarı
06-08-2018, 15:51
e fidancım üzerinden bir alışveriş yapayım dedim değişiklik olsun. tam tamına bir fiyasko. eksik 2 ürün var. kargo desen çile oldu resmen. asla tavsiye etmiyorum.
sürekli zengarden den alışveriş yapıyordum oysaki. belamı buldum :d

estikey
11-08-2018, 00:28
e-tarım sitesinden şakın birşey alayım demeyin çünkü dolandırıcılar. İlaç pompası siparişi girdim ödemeyi yaptım. İki hafta boyunca ürünü yollamadılar çeşitli bahanelerle. Sonraki ikinhafta da parayı iade etmediler. Yasal yollara başvuracağım deyince de siz bilirsiniz dediler.
Şimdi tüketici mahkeme heyetine başvurdum. Firmanın vergi no sunu ve ya tc no sunu istediler. Bilen ya da daha önceden alışveriş yapan farsa faturadan bakıp bana verebilirse sevinirim.
Çiftçinin üreticinin alın terine göz dikmiş bu üçkağıtçılara meydan bırakmamak lazım ama yasal boşluklar o kadar fazla ki, Allah tan bulsunlar...

baro35
30-08-2018, 19:42
Fidan Deposu'ndan 4 tane meyve fidanı aldım. Çok güzel karton kutunun içine paketlenmiş şekilde ve aynı günde kargoya veriyorlar. Yanında da dikim için 2 adet tahta gönderiyorlar. Çok memnun kaldım, sorunsuz bir firma. tavsiye ediyorum.

atakan5858
29-11-2018, 12:40
bence en güvenilir zengarden gecen hafta tropik market diye bir siteden e-kamkatla aynı 6 yaş kamkat aldım 2 veya3 yaş göndermişler mor begonvil aldım sarı göndermiş gübre istedim yok 4 ortanca aldım hepsi haşat çok dandik bir siteymiş sonuçda ama zengardenda hiç sorun yaşamadım her sene dünya kadar da ürün alıyorum.

ibrahim37
11-12-2018, 23:40
Arkadaşlar bende bu konuda yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
Geçen yıl Aliexppres ten 20 ye yakın farklı zamanlarda ve farklı isimde görünen firmalardan domates ve patates tohumu almıştım. Hepsi çok güzel ve hızlı bir şekilde elime ulaştı. Ancak ektiğim bitkiler büyüdüğünde gördüm ki tek bir tanesi bile doğru çıkmadı. Hatta patates tohumlarından roka falan çıktı. Bende tam bir hayal kırıklığı!
Bu yıl ise rareseeds diye güvenilir bir Amerikan sitesini fiyatı bize göre yüksek olmasına rağmen denedim. Ürünler bir haftada UKIM e geldi. Fakat 15 gün sonra ithali yasak ürün diyerek geri gönderileceğini söylediler. Bir türlü ürünleri alamadım.
Şimdi Zengarden'da bu ürünlerin bir kısmı var gibi görünüyor. Ama fotoğrafları incelediğimde tamamı bir yerlerden kopyalayıp yapıştırmışlar. Buradaki yorumlara bakınca kafam yine karıştı. Önerisi olan arkadaş var mı?

kalemkağıt
20-01-2019, 22:26
zengarden iyidir hoştur ancak sattığı tohumların çimlenme oranı düşüktür. fide olarak satın almanız sizin için daha iyi olur. sitenin şöyle de bir olumsuz tarafı var. artık hemen her e-ticaret sitesi kargoyu ya direk ücretsiz veya belirli bir meblağ üzerine ücretsiz yaparken zengarden güzel kargo ücreti alıyor. Ya kargo firmalarıyla iyi bir anlaşma yapamamış ya da kargo ücretini yüksek tutup oradan da gelir elde ediyor. bir çok yerden alışveriş yapıyorum en yüksek kargo ücreti zengardenda malasef

Vedart
11-02-2019, 22:07
Cuma günü 14.30 te fidandeposu.com dan 14 fidan sipariş verdim.pazartesi 10.00 da elime ulaştı.kargo süper.kendim gidip alsam boyle iyi getiremizdim.fidan kalitesi de çok iyi.profesyonel bir iş yapiyorlar.gecen yıl erciyestohum.com dan 8 adet asma fidani aldım pişman oldum. Aşili asmalar çok kötüydü 2 tanesi kurudu.kargo da kötüydü. Fidandeposu.com u tavsiye ediyorum

sanpedro
13-03-2019, 19:50
plantistanbul Hepsiburada.com'da indirimli gül fidanları satıyordu bir tane aldım
reklam olsun diye söylemiyorum gerçekten paketlemeleri avrupa standartlarında olmuş.
belli ki böyle şeyleri de şirket dışarıdan deneyim sahibi kazanarak uyguluyor
ben firmadan memnun kaldım

chelik26
19-03-2019, 14:15
Gittigidiyor üzerinden evvebahce adlı satıcıdan 1 adet 100 lük Doğal İlaçsız İzmir Kekiği (Bilyalı Kekik) (100 Tohum) ve Zahter Kekiği Tohumu (100 Tohum) istedim, tohumlar geldi üşenmedim saydım birisi 95 tane diğeri 87 tane çıktı ama sanki çoğu tohumun içi boş gibi geldi. Ve her iki ürün için şikayetlerimi yazdım. bu gün cvp geldi.
"her iki tohumda da aynı şikayeti bildirdiğiniz için tohum birimine uyarı yapılacaktır,zahter tohumu 1 paket daha gönderim yapılacak.saygılar"
"şikayetinize binayen tekrar 1 paket daha çıkış yapılacaktır efendim"
Kendilerine teşekkür ettim.

serhatttt
25-03-2019, 20:45
Ne yapın edin ekosol den uzak durun. O burçin hanımdan da firmasından da hayır gelmez. 5 farklı kişi iş yaptık 5'imizinde başı ağrıdı sahtekarlık yapıldı bu tesadüf olamaz. Deneme yanılma yöntemi, buyurun deneyin sonra buraya cevabınızı atın.
Al benden de o kadar.... Uzak durun

TUĞRULÜNAL
14-04-2019, 03:27
Değişik yerlerden fidan siparişi verdim .Karedeniz Fidancılık ,fidanını beğendim.Birde henüz Fidan deposundan hiç fidan almadım ama,bidahaki seferde ordan vericem siparişi .Genelde memnun kalınan bir firma.

trody
26-04-2019, 09:21
Değerli arkadaşlarım, yanlışın çok olduğu yerde doğrular da bazen bizi çok şaşırtıyor. Ben de yaşadığım güzel bir olayı paylaşmak ve sizlerin huzurunda yetkililere teşekkür etmek istiyorum. ( firma ismi vermek doğru mu bilmiyorum. ben veriyorum yanlış ise yöneticilerimiz siler)
Hafta başında çim biçme makinası ararken enbahçe.com adlı sitede bir markanın modelini çok uygun fiyata buldum. Yanlışlık olmasın diye telefon edip teyit ettim doğrudur dediler, bende sipariş verdim. ancak ertesi günü anlaşıldı ki sistemsel bir hata olmuş ve makinenin fiyatı yanlış girilmiş. Böyle olmasına rağmen enbahçe.com yetkilileri bu bizim hatamız diyerek o makinayı bana teslim ettiler. Halbuki ben alışverişimi gerekirse iptal edebileceklerini söylemiştim.Eminim zarar ettiler. Tekrar burada tüm doğa severler huzurunda enbahçe.com yetkililerine bu sorumlu ve dürüst esnaf davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum. Saygılar

orman kedisi
13-05-2019, 10:34
bence en güvenilir zengarden gecen hafta tropik market diye bir siteden e-kamkatla aynı 6 yaş kamkat aldım 2 veya3 yaş göndermişler mor begonvil aldım sarı göndermiş gübre istedim yok 4 ortanca aldım hepsi haşat çok dandik bir siteymiş sonuçda ama zengardenda hiç sorun yaşamadım her sene dünya kadar da ürün alıyorum.

e-kamkat'tan yıllardır alış-veriş yaparım, bir sorun yaşamadım. sizin yaşamış olmanıza da üzüldüm. sahibiyle iletişime geçseydiniz keşke. çok ilgili bir insandır. umarım zaman içinde değişmemiştir.

Emine Akman
18-05-2019, 23:18
Buradaki paylasımlar gercekten cok aydınlatıcı. Bugun,burada paylasılan ıkı fırma hakkında yazma geregı hıssettım. Clematıs sevdası aldı benı bu aralar. Netten arastırdıgımda bu konuda yanı clematıs konusunda alısverıs yapılabılecek 3 sıte vardı.

Doğa peyzaj,Fıdan Istanbul ve Zengarden. Zengarden'e baktgmda 9 cmlık mınıcık,neredeyse fıde potu gıbı 9 cmlık "saksı"larda gönderım yapıldıgı yazılmıs. 9 cmlık saksı ıle gelse gelse köklenmıs bır celık gelır dıye dusunerek vazgectım,kaldıkı clematıslerın 9 cmlık saksıdakı hallerıne daır bılgılendırme amaclı herhangı bır resım de bulamadıgm ıcın guvenılır gelmedı.

Kargo konusunda burada yazılan paylasımlara bakınca Doğa Peyzaj ve Fıdan Istanbul'un fıdanlıklarına bırebır kendım gıderek secmek ıstedım.....

Doğa Peyzaj...kendınız gıdıp almak ıstesenızde clematısler ıcler acısı....Tum saksıları ot burumus, saksılar nerde,clematısler nerde...ottan hersey oyle bırbırıne gırmıskı....Su saksıdakı ıyı durumda bunu alayım desenız....ustte gordugunuz bıtkının koku hangısı bulun bulabılırsenız......Vvyan Pennel hangısı blue explosion hangısı....bellı degıl, var mı o bıle bellı degıl....Isletmenın sahıbınden clematıslerı secme konusunda yardım ıstedıgnızde "musterı kızıyor ama onemlı olan kökü" sözü dısında yardım felan alamıyorsunuz...... Ben kendım duzgun formda clematıs secmeye calısırken akla karayı sectım kargoyla gonderselerdı ne gelırdı Allah bılır....

Dıgerı Fıdan Istanbul....Sayfalarında VAR GORUNEN COK CESIT VAR.....Oranın fıdanlıgı daha ıcte,daha zor-dolambaclı bır yolda..... N11'de,kendı sıtelerınde bır cok cesıt clematıs varken fıdanlıklarında bırkac tane montana,kardınal rouge,justa vardı......Indırım mı....oraya dek gıttgınız halde...Asla yok........
SOK OLDM DESEM YERIDIR...Az daha netten 500 tlye yakın ederınde clematıs eklemıs sonra gorerek alayım demıstm.........Bu nasıl bır sorumsuzluk kı olmayan çesıtler hala var gornyor n11de ve kendı sayfalarında. Sıparıs versem netten dunya sınır harbı-ıade vs....

1001fidan
02-06-2019, 13:45
Buradaki paylasımlar gercekten cok aydınlatıcı. Bugun,burada paylasılan ıkı fırma hakkında yazma geregı hıssettım. Clematıs sevdası aldı benı bu aralar. Netten arastırdıgımda bu konuda yanı clematıs konusunda alısverıs yapılabılecek 3 sıte vardı.

Doğa peyzaj,Fıdan Istanbul ve Zengarden. Zengarden'e baktgmda 9 cmlık mınıcık,neredeyse fıde potu gıbı 9 cmlık "saksı"larda gönderım yapıldıgı yazılmıs. 9 cmlık saksı ıle gelse gelse köklenmıs bır celık gelır dıye dusunerek vazgectım,kaldıkı clematıslerın 9 cmlık saksıdakı hallerıne daır bılgılendırme amaclı herhangı bır resım de bulamadıgm ıcın guvenılır gelmedı.

Kargo konusunda burada yazılan paylasımlara bakınca Doğa Peyzaj ve Fıdan Istanbul'un fıdanlıklarına bırebır kendım gıderek secmek ıstedım.....

Doğa Peyzaj...kendınız gıdıp almak ıstesenızde clematısler ıcler acısı....Tum saksıları ot burumus, saksılar nerde,clematısler nerde...ottan hersey oyle bırbırıne gırmıskı....Su saksıdakı ıyı durumda bunu alayım desenız....ustte gordugunuz bıtkının koku hangısı bulun bulabılırsenız......Vvyan Pennel hangısı blue explosion hangısı....bellı degıl, var mı o bıle bellı degıl....Isletmenın sahıbınden clematıslerı secme konusunda yardım ıstedıgnızde "musterı kızıyor ama onemlı olan kökü" sözü dısında yardım felan alamıyorsunuz...... Ben kendım duzgun formda clematıs secmeye calısırken akla karayı sectım kargoyla gonderselerdı ne gelırdı Allah bılır....

Dıgerı Fıdan Istanbul....Sayfalarında VAR GORUNEN COK CESIT VAR.....Oranın fıdanlıgı daha ıcte,daha zor-dolambaclı bır yolda..... N11'de,kendı sıtelerınde bır cok cesıt clematıs varken fıdanlıklarında bırkac tane montana,kardınal rouge,justa vardı......Indırım mı....oraya dek gıttgınız halde...Asla yok........
SOK OLDM DESEM YERIDIR...Az daha netten 500 tlye yakın ederınde clematıs eklemıs sonra gorerek alayım demıstm.........Bu nasıl bır sorumsuzluk kı olmayan çesıtler hala var gornyor n11de ve kendı sayfalarında. Sıparıs versem netten dunya sınır harbı-ıade vs....

Merhaba
Selim ben
Fidanlıkta alışveriş esnasında yanınızdaydım hatırlarsanız.

Aşağıdaki kısımda vyyan pennel hangisi blue explosion hangisi belli değil var mı o bile belli değil olarak belirtmişsiniz.

Diğer konularda haklı olabilirsiniz.
Ürünleri ot basmış olabilir
15 dönüm arazide 1000 den fazla çeşidin bulunduğu bir ortamda bazen ot temizleme döngüsü yetişmeyebiliyor bazı alanlara.

Ancak bu ürünleri biz kendimiz ithalatını yapıyoruz

Etiketliyoruz

Vyvan pennel de var blue explosionda ve yerleri belli !!!

Emine Akman
02-06-2019, 14:43
Merhaba
Selim ben
Fidanlıkta alışveriş esnasında yanınızdaydım hatırlarsanız.

Aşağıdaki kısımda vyyan pennel hangisi blue explosion hangisi belli değil var mı o bile belli değil olarak belirtmişsiniz.

Diğer konularda haklı olabilirsiniz.
Ürünleri ot basmış olabilir
15 dönüm arazide 1000 den fazla çeşidin bulunduğu bir ortamda bazen ot temizleme döngüsü yetişmeyebiliyor bazı alanlara.

Ancak bu ürünleri biz kendimiz ithalatını yapıyoruz

Etiketliyoruz

Vyvan pennel de var blue explosionda ve yerleri belli !!!

"Etiketliyoruz

Vyvan pennel de var blue explosionda ve yerleri belli !!"

Allah askına bunu nasıl bu denlı RAHATCA SOYLEYEBILIYORSUNUZ, CLEMATISLERIN oldugu yerın topluca bır resmını CEKSEYDIM VE buraya ekleseydım keske....Ne ETIKETI.....Allahın ısıne bak kı oraya 2. gelısım BLUE EXPLOSİON ıcındı....BULABILSEM NIYE almayayım?

Daha bugun zengarden sıtesınde clematıs bakıyordum VE baktım blue explosion...O bana baktı ben ona...Tam da ıcımden gecenı soyleyeyım ya oradakı fıdanlıkta doga peyzaj gıbıyse ve ben blıue explosion beklerken elımdekıne razı olamak durumunda kalırsam??? Map gubresı konusuna bakmak ıcın sıteye gırdım baktım özel mesajdan sıtem etmıssınız....Tam cevap verıyordum, fırma sıkayetlerı kısmına da bakayım dedım,iyi yapmısım...

Selım bey hıcc sıkayet etmeyın. Oncelıkle sızden 2 adet kırmızı renklı clematıs aldım,bırını kardınal warzayskı sandım...Sız bıle ne saksıları almamda ne de kımlıklerı konusunda yardımcı oldunuz.HANGISINDE ETIKET VARDI? Eve geldm,bahceye ektm baktm 2kırmızı clematıs bırbırlerıne benzıyor....Nette arastırdım,sıtenızdekı stokta gorunen kırmızı renklılere baktım acaba hangısı bunlar dıye. Sıtenızde 4 cesıt kırmızı tonlarda clematıs gorunuyor....Elımdekı 2 clematıs de buyuk ıhtımal aynı tur, ben gunlerdır nette bu karmasanın ıcınden cıkamadım evet YANIMDAYDINIZ VE degıl bılgı vermek elinızı uzatıp o içiçe gecmıs kesmekesten bır saksı almama yardım dahı etmedınız.........

Sakın sımdı ındırım ıstedınız yapmadım dıye boyle bel altı vuruyorsnz demeyın. Her alısverıste ındırım ıstenır, ama su kadara olmaz mı,hıc ındırım olmazmı dıye.....

Yazdıklarıma ınanmayan buyursun gönul rahatlıgıyla sıparıs versın sızden,ben blue explosionu hala delı gıbı ısterken "daha bugun aklımdan gectınız" Doga peyzajdan gozumu karartıp sıparıs etsem ne gelırdı acaba dıye....

1001fidan
02-06-2019, 15:44
"Etiketliyoruz

Vyvan pennel de var blue explosionda ve yerleri belli !!"

Allah askına bunu nasıl bu denlı RAHATCA SOYLEYEBILIYORSUNUZ, CLEMATISLERIN oldugu yerın topluca bır resmını CEKSEYDIM VE buraya ekleseydım keske....Ne ETIKETI.....Allahın ısıne bak kı oraya 2. gelısım BLUE EXPLOSİON ıcındı....BULABILSEM NIYE almayayım?

Daha bugun zengarden sıtesınde clematıs bakıyordum VE baktım blue explosion...O bana baktı ben ona...Tam da ıcımden gecenı soyleyeyım ya oradakı fıdanlıkta doga peyzaj gıbıyse ve ben blıue explosion beklerken elımdekıne razı olamak durumunda kalırsam??? Map gubresı konusuna bakmak ıcın sıteye gırdım baktım özel mesajdan sıtem etmıssınız....Tam cevap verıyordum, fırma sıkayetlerı kısmına da bakayım dedım,iyi yapmısım...

Selım bey hıcc sıkayet etmeyın. Oncelıkle sızden 2 adet kırmızı renklı clematıs aldım,bırını kardınal warzayskı sandım...Sız bıle ne saksıları almamda ne de kımlıklerı konusunda yardımcı oldunuz.HANGISINDE ETIKET VARDI? Eve geldm,bahceye ektm baktm 2kırmızı clematıs bırbırlerıne benzıyor....Nette arastırdım,sıtenızdekı stokta gorunen kırmızı renklılere baktım acaba hangısı bunlar dıye. Sıtenızde 4 cesıt kırmızı tonlarda clematıs gorunuyor....Elımdekı 2 clematıs de buyuk ıhtımal aynı tur, ben gunlerdır nette bu karmasanın ıcınden cıkamadım evet YANIMDAYDINIZ VE degıl bılgı vermek elinızı uzatıp o içiçe gecmıs kesmekesten bır saksı almama yardım dahı etmedınız.........

Sakın sımdı ındırım ıstedınız yapmadım dıye boyle bel altı vuruyorsnz demeyın. Her alısverıste ındırım ıstenır, ama su kadara olmaz mı,hıc ındırım olmazmı dıye.....

Yazdıklarıma ınanmayan buyursun gönul rahatlıgıyla sıparıs versın sızden,ben blue explosionu hala delı gıbı ısterken "daha bugun aklımdan gectınız" Doga peyzajdan gozumu karartıp sıparıs etsem ne gelırdı acaba dıye....

Ürün gruplarının her birinin arasında 30 cm boşluk bulunmakta
Her grubun başında etiketleri ürünler fidanlığımıza geldiği anda konulmakta
Fidanlığa geldiğinizde bu etiketleri clematislerin aralarında dolaşırken görmüş olmanız lazım

1001fidan
02-06-2019, 15:47
Fidanlığa geldiğinizde bu etiketleri clematislerin aralarında dolaşırken görmüş olmanız lazım

Etiketlerin devamı

Emine Akman
02-06-2019, 16:07
Cevap verme hızınıza ınanın sasırdım. Tam yazımı yazıp, içerıde oturan erkek kardesımın yanına gıttım durumu anlattım. Nasıldı Allah askına,bana "boyle cvp vermısler" dıye....Guldu....:)

Neyse Selım bey, siz haklı olun...Ama Doğa Peyzaj-1001 fıdan hakkında olumsuz yorum yazan tek kısı ben degılım burada. Sizinle şahsi bir davam yok ama hakkınızda yapılmıs bunca olumsuz yorumda sesınız cıkmamısken benım yazımımı DAHA kardesımle sohbetten donmeden "aynı evde-yarım saat ıcerısınde" dönup baktıgımda cevaplamış olmanız takdıre şayan.

Acıkcası Doğapeyzaj,ınternet uzerınden Turkıye'de ıthal fıde-fıdan alımı konusunda en kapsamlı fırma. Gercı ülkemızde bu konuda yabancı ülkelerdekı gıbı bır bılınç veya alıcı potansıyelı olmadıgı mı icınmı yoksa sebebı nedendır bılmıyorum ama profesyonel anlamda müşterı odaklı-farklı cesıtlere yer veren vs... çok fırma yok. Halbukı yabancı sıtelere bakıyorum, yutkunup gecıyorum bu da bızım kaderımızmıs dıye....

Bu noktada ülkemızde yabancı bıtkı-tohum turlerını ıthal etme konusunda da cıddı sıkıntılar mevcut. Hal böyle olunca buyrun konumuz: clematis....Şu an netten clematıs almak ıstedeıgınızde kaç tane sıte cıkıyor karsınıza? Pekı bıreysel olarak gumruk vergısını de ödemeyı göze alarak yurtdısından alısverıs yapmak ıstenız ılk sıkıntı paypal'ın yoklugu.....Paypal varken bıle Avrupa ulkelerı ülkemızın gümrük mevzuatı nedenıyle bıtkı göndermıyordu....Gül yahu gül....... Bireysel olarak nasıl alamayayım....Kaç defa paypal varken yabancı onlıne satıcılarla yazıstım. Hep aynı cevabı aldım....Ulkenız:)......Gümrük:)

Sımdı benım en üsttekı durumdan görup anladıgım ıse şu: Sız ıstesenız de yurtdısından alamazsınız, Tc. sınırlarında ne buluyorsanız ona razı geleceksınız...... Bir an aklıma ülkemde uygulanan döviz bulundurma yasagı,ithal ikamesi vs. gıbı nedenlerle nescafenın bıle yurtdısından gelenlerın getırdıgı luks hedıye muamelesı gordugu yıllar geldı.....

1001fidan
02-06-2019, 16:12
Etiketlerin devamı

Etiketlerin devamı

Ürünlerin orjinal ithalat faturalarını merak edenler fidanlık ziyaretinde görebilirler

Lütfen insanların toplu bulunduğu alanlarda yorum yaparken detaylı bilgiye sahip olmadan firmamızı zan altında bırakacak yorumlarda bulunmayınız...

Bizler müşterilerimize hizmet etmek için sabah 8 akşam 8
yağmur çamur
toz toprak demeden çalışıyor işimizi daha ileriye götürebilmek için çabalıyoruz

Ancak bu tarz durumlar aşkımızı şevkimizi kırıyor.

Euro nun 15.07.2017 tarihinde 4 tl civarı olduğunu
şuanda 6,5 tl olduğunu ayrıca belirtmek istiyorum

1001fidan
02-06-2019, 17:19
Cevap verme hızınıza ınanın sasırdım. Tam yazımı yazıp, içerıde oturan erkek kardesımın yanına gıttım durumu anlattım. Nasıldı Allah askına,bana "boyle cvp vermısler" dıye....Guldu....:)

Neyse Selım bey, siz haklı olun...Ama Doğa Peyzaj-1001 fıdan hakkında olumsuz yorum yazan tek kısı ben degılım burada. Sizinle şahsi bir davam yok ama hakkınızda yapılmıs bunca olumsuz yorumda sesınız cıkmamısken benım yazımımı DAHA kardesımle sohbetten donmeden "aynı evde-yarım saat ıcerısınde" dönup baktıgımda cevaplamış olmanız takdıre şayan.

Acıkcası Doğapeyzaj,ınternet uzerınden Turkıye'de ıthal fıde-fıdan alımı konusunda en kapsamlı fırma. Gercı ülkemızde bu konuda yabancı ülkelerdekı gıbı bır bılınç veya alıcı potansıyelı olmadıgı mı icınmı yoksa sebebı nedendır bılmıyorum ama profesyonel anlamda müşterı odaklı-farklı cesıtlere yer veren vs... çok fırma yok. Halbukı yabancı sıtelere bakıyorum, yutkunup gecıyorum bu da bızım kaderımızmıs dıye....

Bu noktada ülkemızde yabancı bıtkı-tohum turlerını ıthal etme konusunda da cıddı sıkıntılar mevcut. Hal böyle olunca buyrun konumuz: clematis....Şu an netten clematıs almak ıstedeıgınızde kaç tane sıte cıkıyor karsınıza? Pekı bıreysel olarak gumruk vergısını de ödemeyı göze alarak yurtdısından alısverıs yapmak ıstenız ılk sıkıntı paypal'ın yoklugu.....Paypal varken bıle Avrupa ulkelerı ülkemızın gümrük mevzuatı nedenıyle bıtkı göndermıyordu....Gül yahu gül....... Bireysel olarak nasıl alamayayım....Kaç defa paypal varken yabancı onlıne satıcılarla yazıstım. Hep aynı cevabı aldım....Ulkenız:)......Gümrük:)

Sımdı benım en üsttekı durumdan görup anladıgım ıse şu: Sız ıstesenız de yurtdısından alamazsınız, Tc. sınırlarında ne buluyorsanız ona razı geleceksınız...... Bir an aklıma ülkemde uygulanan döviz bulundurma yasagı,ithal ikamesi vs. gıbı nedenlerle nescafenın bıle yurtdısından gelenlerın getırdıgı luks hedıye muamelesı gordugu yıllar geldı.....

Bugün bayram arefesi bir pazar günü
evdeyim
bu çok yaşadığım bir durum değil bayramlarda bile sulama için fidanlığa gidiyorum(elamanlar tatilde olduğu için)

firma babamın firması
bundan öncesi süreçte bu tarz yorumları ne takip edecek zamanı ne de onlara cevap verecek zamanı vardı
1989 yılından bu yana 0 dan başlayarak sektörde Üretim-İthalat -İhracat, e ticaret yanında Peyzaj ve toptan ürün tedariği işlerini takip ediyor kendisi
( hayat mücedelesi bu tarz yorumları inceleyip araştırıp cevap vermeye imkan vermiyordu çünkü binlerce bitki ve fidanlığın işlerine koşturduktan sonra akşam eve gittiğinde yemeğini yiyip uyumak gerekiyordu...hala daha bu şekilde devam ediyoruz)

2 3 yıldır babamın yanındayım sitemizi 2005 yılından beri takip edenler bu 2 3 yılda yapılan dağişikliklerin yeni yazılımın ve değişen site temasının farkına varıyorlar ve olumlu geri dönüşlerini iletiyorlar
kendimizi yazılım ve diğer konularda geliştirmeye devam ediyoruz

yerli ürünlerde fiyat politikamız müşterilerimizin en uygun şekilde ürünlere ulaşabilmesi

ithal ürünlerde de makul karlar ile bu işi yapmaya çalışıyoruz diğer ithalciler ile karşılaştırabilirsiniz

bazı müşteriler şu şekilde de dönüş yapıyor şu üründen sizde var mı
evet var
fiyatı niye ucuz diğer yerlerde 2 3 katı fiyatta

1989 dan beri elde edilen birikimler sayesinde hem yerli ürünler hem ithal ürünlerin hepsi ilk üreticisinden tedarik ediliyor arada farklı aracı vs bulunmadığı için ürünleri uygun fiyattan alıyoruz ve uygun fiyattan satıyoruz

bu yüzden eldeki olanak ve imkanlar ile kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz ancak bu istediğimiz düzeyde hızlı ve bir anda olmuyor

yeni nesil olarak bu tarz geri beslemeleri devamlı not ediyoruz
elimizden geldiğince kendimizi düzeltmeye çalışıyoruz

önümüzde 7 8 gün boyunca paketleme olmayacak

ancak bu tarz zamanlarda bu tarz yorum veya şikayetlere detaylı cevap verebilecek zamanımız oluyor

müşterilerimiz internetten ürün satın alıyor bizi görmüyor
ve bazı yaşadığı olumsuzluk veya sıkıntıları bizim ile iletişime geçmeden direk internet ortamına taşıyabiliyor bunu biraz daha normal buluyorum

ancak siz bizzat fidanlığımıza geldiniz
ürünleri ellerinizle seçtiniz
ortamı gördünüz

orada aklınıza takılan soruların cevaplarını detaylı alabilirdiniz

burada bulunan insanlara ellerinde bulunan ürün var mı yok mu belli değil dediğinizde ortaya şu manzara çıkıyor

"değerli forum üyeleri bu satıcı sitesine ürünler koymuş ancak bu ürünler bu mağazada yok gibi, insanları kandırıyor olabilir dikkat edin, tarzı bir mana çıkıyor

siz bizim fidanlığımızı gördüğünüz için sizin konu ile ilgili algınız farklı olabilir
ancak bizi hiç görmemiş fidanlığımızı ziyaret etmemiş bir şahıs bu yorumu okuduğunda nasıl düşüneceğini empati yapmanızı rica edeceğim.

Bir ürünün elimizde olmadığını iddia ediyorsanız direk bizimle iletişime geçtiğinizde tarafınıza orjinal ithalat faturalarını da gösterebilirdik

bir önceki mesajlara faturadan kesitleri ekledim

ayrıca yurt dışından canlı bitki getirmek Tarım bakanlığının iznine tabi
ithal edilen ürünler tarım bakanlığı tarafından karantinaya alınıyor belirli bir süre laboratuvar incelemesi sonucu bakteri virüs ve zararlı çıkmazsa bize teslim ediliyor
Bu işlemler ve gümrük işlemleri için bir tır mal için 3000 tl ile 5000 tl arasında masraf çıkıyor.
Gelen ürünlerin çeşitlerine ve yapılacak analizlare göre fiyat artıyor.

Yurt dışından perakende olarak e ticaret sitelerinden canlı bitki tohum fidan getiremezsiniz

İlgili Süs Bitkileri üreticileri birliklerine üyelik ve tarım bakanlığından alınmış ruhsat ve yetki belgelerinizin olması gerekiyor

Yurtdışından ancak resmi olmayan yollarla canlı bitki, tohum getirebilirsiniz

Önemli Not;
Clematis bitkisinin dalları çok kırılgan ve farklı bir yapıya sahip
Bu bitkiyi lütfen farklı bitkiler ile karşılaştırmayın
Clematisleri kargolarken içlerinden kargolamaya en uygun olanını seçiyoruz.
Kargolama esnasında en az 4 5 farklı noktada araçtan inip tekrar araca konuyor arada hangi kargo görevlisinin eline geçiyor bilemiyoruz. kargo görevlilerinin kutuya yapacağı muameleleri tahmin edebiliyorsunuz

Bu sebeple clematisleri gönderirken buduyoruzki kutuya gelebilecek darbe düşme vs gibi konulardan kaplanan alan azaldığı için ürün hasarsız sağlıklı bir şekilde ulaşabilsin.

Ürünler içerisinde 120 150 cm olanlar var ancak bunları göndermeye çalıştığımızda her zaman sorun oluyor dal yapısı en küçük müdahalede kırılıyor.
Müşteriler kırılan dalları görünce üzülüyorlar
Ancak burada önemli olan kısım ürünün kök kısmı geldiğinizde de belirttim
Ürün kökleri sağlam olduğu sürece ilkbahar aylarında 30 ile 45 gün arasında 15 20 cmden bir anda 120 150 cmlere ulaşabiliyor.

Bu sebeple ürünün boyundan çok aldığınız ürünün çeşidinin doğruluğuna dikkat ederseniz daha uygun olacaktır.

Birde klematis çeşitlerinde gece gündüz sıcaklık farkları illerin sıcaklık değerleri ve bitki toprağında bulunan besin değerlerine göre renklenmede ve katlı olanların katlanma durumunda zamana göre aya göre farklılıklar oluşabilmektedir.

Bazen clematisler içerisinde geziyorum mesela Vyvyan pennel cinsine bakıyorum ürünün bir dalında katlı olan çiçek aynı ürünün diğer dalında tek kat olabiliyor.

Ekteki resimde Vyvyan Pennell ürünlerinin bulunduğu alana dikkat ederseniz bazıları katlı bazıları katsız.
ürünleri toprağa ya da daha büyük saksıya diktiğinizde sulama ve besin düzenine dikkat ettiğinizde katlı olacaklardır.
Besin eksikliği durumlarında yalın kat görünebilir.

İyi Bayramlar
Selim Sadık Doğan

Emine Akman
02-06-2019, 22:22
Konu resmen ıkılı munakasaya dönmus...

Sevgili Selim bey, öncelıkle yurtdısından bıreysel bıtkı alısverısı konusunda konu ıle hıc alakası olmadıgı halde bılgı verdıgınız ıcın tesekkur ederım. Sizin tepkınızı ceken şu sözüm olmus, tam anladıgım kadarıyla: "Vvyan Pennel hangısı blue explosion hangısı....bellı degıl, var mı o bıle bellı degıl..." Fıdanlıgın nasıl ot ıstılasına maruz kaldıgı zaten sızın cekımlerınızden de bellı. Sızın fıdanlıgınız ılk kez alısverıs yaptıgım bır yer degıl. Eleman yetersızlıgı konusunu sız de takdır edyorsunuz. Hatta ılk gelısımde babanıza "Sız nasıl bunları böyle boynu bukuk bırakabıldınız" dıye şaka yaparak çıkısmıstım o da çok sıcak bır tavırla "gıyın cızmelerı,eldıvenlerı,gelın yardım edın" demıstı.....Yakın olsaydım zevkle yapardım çok cıddıyım... Ben oradakı kesmekesten bahsederken "var mı bellı degıl" ıbaresı kullanmısım.... Ot ıstılasından "var olanı gormek mumkun degıl" anlamında bu kelımeyı kullanmısım ama yazım dılı yetersız gelmıs.

Tabı kı fıdanlıgınızda bır bolum sırf clematıslere ayrılmıstı benım "ellerınde varmı o bıle bellı degıl" dıyebılmem ıcın barız art nıyetlı olmam gerekır...Ama hepsı neredeyse kardes olmus fıdanlardan bahsedıyoruz,ben blue explosion dıye gelıp bulamadım Selım Bey... Demek ıstedıgım de buydu....Pekı ama hangısı? Sızden 2. kez alıp geldıklerımden pembe yalınkat 1 clematıs var bende. Sıstemde stokta yok görunen hagley hybrıd almısım dıye dusunuyorum... Üzerınde etıket olsaydı düşünmez bılırdım.

Aradakı yanlıs anlamayı umarım gıderebılmısızdır. Ve umarım sızın yönetımınızde Doğa Peyzaj, yurt dısındakı bu işi profesyonelce yapan onlıne fırmalar gıbı bir cızgıyle,bızım gıbı farklı türlere meraklı ama yabancı turlere ulasmak konusunda sıkıntı çeken kişilere yardımcı olur. Kı emın olun bu konuda cıddı bır ıhtıyaca cevap vermıs olur.

Başarılı
05-06-2019, 03:40
Zengardendan memnuniyetsizlik yaşadığım şeyleri yazsam saymakla bitmeyecek gibiydi.kendine ait tohumlarıda malesef çoğu cimlenmedi.15 çeşit aldıysam belki 2tanesi(çeşit olarak) zor cimlenmişti.ayrica fide boylarınada dikkat edin,resimlerde gösterilenlerin 5de biri bile belki gelmeyebiliyordu ebat olarak,gerçi bunu belirtmişler fakat gözde kaçabiliyor o kısım.ayrica bazı seçtiğim tohumlar farklı gönderildi,dahasıda varda uzatmayayım.şikayet zengarden yazın çıkar zaten nasipse hakkında internet aleminde konuşulmuş olanlar.

Emine Akman
21-06-2019, 17:23
Söze nasıl başlasam bılemıyorum. Yıllardır, hızlı buyumedıklerını düşündüğüm için clematislere hayran ama mesafeli idim. Bu yıl ne oldu ise o mesafeyi kırdım..... Bu durumda clematislere ulaşmak için eldeki online alternatifler belli... Günlerce bayagı düşündüm... Zengarden'da tam da istediğim blue explosion ve katlı clematis türleri de var ama haklarında yazan şikayetlerden dolayı cekınıyordum. Yıllar evvel Zengarden'dan tohum almıstım. Lobelya ve bazı domates turlerı...Evet fıyat pahalıydı ama çimledıler, yıne de tohumdan bıtkı yetıstırmek bana cok mesakkatlı geldıgı ıcın allame-i cihan olsa daha da tohumla vs. ugrasmadım.

Lafı uzatmak istemıyorum clematise olan askım gözümü karartmama neden oldu, Zengarden'a ,telefon ıle ulaşmak kolay olmadıgı ıcın maılle ulastıgm ve gercekten gayet ılgılı yanıtlar aldım.... Bunun uzerıne sıparısımı verdım. Aynen de sıtede temsılı olarak paylastıkları gıbı paketleyerek,toprak dokulmesın dıye ozellıkle clematıs saksılarında strecleyerek gönderım yapmıslar....Gayet bakımlı,etıketlenmıs urunler geldı.... Saksısız mını fıdelerden toprak dökulmesı olmustukı bu dert edılecek bırsey degıldı acıkcası.

Normalde İzmır'den bulundugum yere alısverıs yaptgımda, gonderen fırmalar Sürat Kargo ıle gonderım yaptıklarından aldıklarımın bana gelmesı 2 gün sürerken Yurtiçi Kargo ile ertesi gün elımde ıdı,buna da bayıldım dogrusu.

Fırma sıkayetlerı kısmında bence egrılerı de dogruları da yazdıgımızda kazanclı cıkan yıne bız oluruz dıye dusundugum ıcın bunu burada paylasmayı uygun buldum yoksa fırma ıle bır bagım yok. Faturam ve gelenlerın goruntulerını de okuyanlara fıkır olsun dıye eklıyorum.

Mahmut Tebir
21-06-2019, 19:16
Bazıları beğenmese de zengarden türkiye'nin en iyi firmalarından biri.

Şeref Onurgil
01-07-2019, 12:42
Sayın bige,
şikayetlere bakarken Gökçeada'da olduğunuzu gördüm. Ben de G.ada'ya geçen yıl İstanbul'dan göçtüm. Yeni bahçemle uğraşıyorum. Tanışmak isterseniz 533 819 33 19 Şeref Onurgil

obabilgesi
10-08-2019, 05:09
Herkese selamlar;
Ortalama 2 dönümlük bir alanı çeşitli fide, fidan ve tohumlarla doldurmuş birisi olarak sanırım birkaç kelam etme hakkına nail olmuşumdur... Öncelikle adı geçen hemen hemen bütün sitelerden alışveriş yapmışımdır. Fikirlerim şu yönde...

E-fidancım : İnanılmaz küçük, şekilsiz ve çelimsiz fidanlar gönderir, özellikle gönderdiği güller hep yanlış renk olur. Dolayısıyla edindiğim iki meyve fidanının etiketinden hala şüphe duyarım. Bence uzak durulmalı...

Fidanistanbul : Keza gene çelimsiz ve küçük fidanlar gönderen, klasik fidanları bile yarıbodur vs diye satışa sunan, 7/24 telefona cevap verenlerin ise bırakın fidan türünü, fidan tanımını yapamayacak kadar bu işlerden uzak kişiler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aynı şekilde uzak durulmalı...

1001 fidan (doğapeyzaj): Çok uygun fiyata çokca pampas otu almıştım, tabi sağlam bir kargo fiyatı ödedim. Sazlık olduğu için değerlendirme yapamıyorum. Asla demiyorum ama kargolama şekli iyi olmadığı için özellikle hassas türler alacağım zaman tercih etmem.

Zengarden : Tüm aldığım sebze tohumları çimlendi, kargom da zamanında geldi. Belki şanstır bilemiyorum ama ben çok memnunum (sayfamdaki kabakların tohumları vs hep zengarden'dandır, keza domatesler de...) Ben çok memnunum...

Fidandeposu : Gözünüzü kapatın alışverişinizi yapın! İnanılmaz, hatta en memnun kaldığım sitelerden biri. İlgilisi buralardaysa teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güvenilir!

Botanikmarket : Yetişkin fidanlarımı buradan aldım, sağlam geldiler ama hepsi kurudu. Sanırım adapte olamadılar. Yorum yapmam hatalı olabilir.

Fidan Sepetim : Fidan deposu kadar memnun kaldığım şahane ürünler gönderen bir firma, tek negatif yani ellerinde çok çeşit yok. Bir fidan arıyorsanız ve o tür burada mevcutsa hiç düşünmeden siparişinizi geçebilirsiniz! Çok güvenilir.

Esflora: Çok farklı, özel ürünler barındıran, baby boy satış yapan ama sağlam iş yapan bir firma. Özel türler için tercih edilmeli. Çok güvenilir.

Eğer eleştrilerimin dokunacağı yetkililer vs varsa, çok üzgünüm. Böyle sosyal bir ağda bir arada isek deneyimlerimizi paylaşmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Benim deneyimlerim bu yönde. Merak eden ilgili olursa da özelden üyelik bilgilerimi paylaşayım, ne zaman ne almışım kontrol edebilir... Bu arada ismi geçen firmalarla satıcı-müşteri ilişkisi dışında bir tanışıklığım yoktur, bilgilerinize...
Herkese kolaylıklar :)

abk
10-08-2019, 20:27
Herkese selamlar;
Ortalama 2 dönümlük bir alanı çeşitli fide, fidan ve tohumlarla doldurmuş birisi olarak sanırım birkaç kelam etme hakkına nail olmuşumdur... Öncelikle adı geçen hemen hemen bütün sitelerden alışveriş yapmışımdır. Fikirlerim şu yönde...

E-fidancım : İnanılmaz küçük, şekilsiz ve çelimsiz fidanlar gönderir, özellikle gönderdiği güller hep yanlış renk olur. Dolayısıyla edindiğim iki meyve fidanının etiketinden hala şüphe duyarım. Bence uzak durulmalı...

Fidanistanbul : Keza gene çelimsiz ve küçük fidanlar gönderen, klasik fidanları bile yarıbodur vs diye satışa sunan, 7/24 telefona cevap verenlerin ise bırakın fidan türünü, fidan tanımını yapamayacak kadar bu işlerden uzak kişiler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aynı şekilde uzak durulmalı...

1001 fidan (doğapeyzaj): Çok uygun fiyata çokca pampas otu almıştım, tabi sağlam bir kargo fiyatı ödedim. Sazlık olduğu için değerlendirme yapamıyorum. Asla demiyorum ama kargolama şekli iyi olmadığı için özellikle hassas türler alacağım zaman tercih etmem.

Zengarden : Tüm aldığım sebze tohumları çimlendi, kargom da zamanında geldi. Belki şanstır bilemiyorum ama ben çok memnunum (sayfamdaki kabakların tohumları vs hep zengarden'dandır, keza domatesler de...) Ben çok memnunum...

Fidandeposu : Gözünüzü kapatın alışverişinizi yapın! İnanılmaz, hatta en memnun kaldığım sitelerden biri. İlgilisi buralardaysa teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güvenilir!

Botanikmarket : Yetişkin fidanlarımı buradan aldım, sağlam geldiler ama hepsi kurudu. Sanırım adapte olamadılar. Yorum yapmam hatalı olabilir.

Fidan Sepetim : Fidan deposu kadar memnun kaldığım şahane ürünler gönderen bir firma, tek negatif yani ellerinde çok çeşit yok. Bir fidan arıyorsanız ve o tür burada mevcutsa hiç düşünmeden siparişinizi geçebilirsiniz! Çok güvenilir.

Esflora: Çok farklı, özel ürünler barındıran, baby boy satış yapan ama sağlam iş yapan bir firma. Özel türler için tercih edilmeli. Çok güvenilir.

Eğer eleştrilerimin dokunacağı yetkililer vs varsa, çok üzgünüm. Böyle sosyal bir ağda bir arada isek deneyimlerimizi paylaşmak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Benim deneyimlerim bu yönde. Merak eden ilgili olursa da özelden üyelik bilgilerimi paylaşayım, ne zaman ne almışım kontrol edebilir... Bu arada ismi geçen firmalarla satıcı-müşteri ilişkisi dışında bir tanışıklığım yoktur, bilgilerinize...
Herkese kolaylıklar :)

Sayın obabilgesi, çok güzel bir özet olmuş emeğinize sağlık. Benim alışverişlerimde de benzer deneyimler yaşadım.

E-fidancım: Kesinlikle uzak durulmalı. Parasını ödediğiniz ürün gelmez başka ürün teklif ederler, istemediğiniz ürünü almak zorunda kalırsınız o da görebileceğiniz en bakımsız üründür. Zaten elinize geçtikten Kosa bir süre sonra ölecektir.

1001fidan: Uzun yıllardır alışveriş yapıyorum. Bahçemdeki bir çok ürünü onlardan aldım. Ürün çeşitleri iyi hatta eskiden daha da iyiydi. Gelen ürünler çok büyük falan değildir bazen çok sağlıklı gibi de görünmeyebilir hatta yanlış ürün mü gönderdiniz diye aradığım da olmuştur. Ama aldığım ürünlerin büyük bir kısmı Yaşar ve büyüyüp gelişir. Sorun çıkanlar genelde benim yanlış yere ektiğim ürünler olur. Gelen ürün süper büyük ya da sağlıklı gibi görünmez ama yaşar. Bence en büyük sorunları sitede satışı olan ürünler hakkında yeterli açıklama ve fotoğraf olmaması. 100 tl üzeri alışverişlerde Kargo ücreti ödemezsiniz.

Zengarden: Yine çok uzun yıllardır alışveriş yaptığım bir site. Paketlemeleri harikadır. Ürünler asla zarar görmez. Fide alıyorsanız hayatınızda göreceğiniz en minik fide gelecektir. Clematisler bile fideden çok minik bir çeliğe benzer. Fiyatları yüksektir. Bitkilerin büyümesi zaman alır. Bu fideyi aldım bu yaz dolu dolu çiçek açacak diye beklemeyin( erken alınan mevsimlik çiçekler hariç). Fideler minik olduğu için kayıp olabiliyor ekildikten sonra. Ama ne satın alırsanız o gelir. Başka bitki mi gönderdiler beni kandırdılar mı duygusu olmaz. Tohum konusunda ben çok verim alamadım. Kargo ücreti ödemek zorundasınız.

Botanikmarket: İlk kez bu yıl alışveriş yaptım. Kargo yüksekti ama ürün fiyatları düşüktü. O kadar ucuza aldığım ortancanın büyüklüğüne inanamadım. Kocaman bir bitkiydi. Kargo ücreti hariç harika bir alışverişti.

Esflora: İsmini ağaçlarnette duyup ilk kez bu yıl iki kez alışveriş yaptım. Çok memnun kaldım. Ürünler gayet sağlıklı. Her yerde bulamayacağımız çeşitlerde geliyor. Ürün çeşidinin daha da artmasını bekliyorum. Ellerinde farklı boy fidanlar olması fiyat seçeneği sunmuş oluyor.

Tropiksera: uzun süredir alışveriş yapmadım ama güvenle ürün alınabilir. Fiyatlar yüksektir ama ürün kalitesi de yüksektir. Güvenilir bir satıcı.

Yalova su fidan: Alacağınız ürünün tam tür adını falan bilmezsiniz. Ama özellikle rolü adetlerde mevsimlik çiçekleri çok uygun fiyatlara alabilirsiniz. Gayet sağlıklı fideler gelir.

hepsibahcemden
14-08-2019, 15:35
e-ticaret satışlarında zaman zaman istenmeyen hizmet aksaklıkları olmaktadır. Firmamız bu durumlarda kesin çözüm odaklı hizmet vermektedir.
https://hepsibahcemden.com web sitemizden ve sanalpazar sayfalarından aldığınız ürünlerde
1. ürünlerinizin kargoda hasar görmesi %2 lik bir durum (kargonuz hasarlı gelse bile kargoyu bize geri göndermenize gerek yoktur. Gelen ürünün aşı kısmında bir problem yoksa budayıp tekrar filizlenmesi için bakımlarını yapınız. Bize bilgi vermeniz dahilinde yeni ürünüzü kargoya yeniden veriyoruz.
2. ürünüzün yanlış gönderilmesi (Binde bir kargolar karışabiliyor bilgi vermeniz durumunda yeni ürün gönderilir.)
3. ürünün eksik gönderilmesi (genelde kargo kaynaklı oluyor.)
4.Gelen üründen kargo ücreti alınması. (kesinlikle ödeme yapmayın sizden özel istek olmadığı sürece tüm ürünlerimizi kargo ücretsiz gönderiyoruz.)

Yukarda bahsettiğim ve benzeri durumlarda mutlaka bize iletişim bölümümüzden ulaşınız.

aydemiraydın
29-08-2019, 08:51
Fidan deposunu kullanan arkadaşlar varmı?

fidan deposu , uygun fiyat,sağlam ambalaj ve kaliteli fidanın adresi. defalarca fidan aldım.

Djsabay
17-09-2019, 12:31
Mayıs 2019 da hepsiburada-com - agrotohum firmasından domates tohumu siparişi verdim. Galiba kargoda mutasyon geçirmişler biber fidesi olarak gelişmeye başladı. Tekrar aynı ürünlerden sipariş verdim bu seferde turp benzeri bir şey gelişmeye çalıştı ama 1 cm boyuna geldiklerinde öldüler.

aigneis
04-10-2019, 22:01
fidanistanbul.com Osmanlı çileği diye bana bambaşka fideler gönderdiler. Ulaşıp bu gönderdikleriniz Osmanlı çileği değil dediğimde tek yaptıkları hayır öyle demek oldu. Oysa fide meyve vermiş, çilek gözümün önünde yani. Benim için sinir bozucu olan bu inkar hali oldu. Bu sene üreticiden aldık biz de ,karışıklık olmuş falan dese kabulüm.
zengarden.com Fide ve soğan alışverişlerimden memnunum. Doğru bitkileri gönderiyorlar.Onlarda ki sorun size gönderilecek bitkinin görselini koymamaları. Ve de tohumlarında çimlenme olmuyor. fideleri özenli paketlerler kargoda sorun yaşamazsınız
Esflora Online - Sıradışı bitkiler (http://www.esfloraonline.com) memnun olduğum bir site fiyatlar biraz yukarıda seyrediyor. alacağınız fidenin fidanın fotoğraflarını görebiliyorsunuz. Gönderdiklerinin toprağını çok çok iyi temizleyip dikim yapmak gerekiyor saksı için. Bana gelenlerde müthiş bir canlı hayat vardı. Sayelerinde ilk defa gördüğüm böcekler sümüklüler oldu.. ben de esfloraonline’dan 500 tl karşılığında 8 fide aldım. çok cılız ve yaprakları böcekler tarafından tamamen yenmiş olarak geldi. Yetkili bayan da telefonda son derece asabi bir şekilde fidelerini savundu. Yinede dikip denemek istiyorum. Ama bir daha almam.

Güncelleme: Sonrasında yazıştık. Bu defa daha ılımlı bir şekilde bilgi verdiler. Fidelerin hasta olmadıklarına ikna oldum. Dikip denemeye karar verdim.

aigneis
04-10-2019, 22:02
Zengarden’dan yıllardır tohum alırım %90’ın üzerinde çimlenme oranı var.

aydemiraydın
05-10-2019, 14:15
fidandeposu ile alış veriş edin başınız ağrımasın.

overseas
13-02-2020, 12:26
Gelecek Tarımda adıyla, www.gelecektarimda.com adresinde ve aynı isimde bir youtube kanalı olan şahıs,

Şu linkte (https://www.facebook.com/gelecektarimda/posts/2449373465280064) bulunan postunda, tohum paylaşımı yapacağını belirtmişti ve sadece kargo ücretini istemiş.

Site üzerinden alım yaptım ama, tohumları hiçbir şekilde yollamadı.

Kendisini defalarca bilgilendirdim, mesaj yazdım ama nafile.

Bilginiz olsun. Bu tip insanlara güvenmeyin.

overseas
18-03-2020, 09:40
Gelecek Tarımda adıyla, www.gelecektarimda.com adresinde ve aynı isimde bir youtube kanalı olan şahıs,

Şu linkte (https://www.facebook.com/gelecektarimda/posts/2449373465280064) bulunan postunda, tohum paylaşımı yapacağını belirtmişti ve sadece kargo ücretini istemiş.

Site üzerinden alım yaptım ama, tohumları hiçbir şekilde yollamadı.

Kendisini defalarca bilgilendirdim, mesaj yazdım ama nafile.

Bilginiz olsun. Bu tip insanlara güvenmeyin.

Bu bilgiyi foruma yazdıktan sonra, bu sahıs hesabıma parayı geri gönderdi. Sanırım, forumda "İsmail Kuzucu (http://www.agaclar.net/forum/members/97456-ismail-kuzucu.htm)" isimli arkadaş bu. Okuyorsan burayı İsmail sözüm sana; yapamayacağın işin altına girme bir daha, yapamıyorsanda makul bir sebebin varsa belirt ve mağdur ettiğin zararı zamanında gider ki, azıcık da güvenilirliğin olsun...

Tillandsia
22-04-2020, 12:47
Merhabalar, Ne yazık ki bu forum'u okumadan önce fidan istanbul'dan 21 adet ahududu, böğürtlen, yaban mersini vs. siparişi vermiştim. BUrayı okuyunca seçimimin ne kadar yanlış olduğunu anladım. Ama geç olmuştu. Bana kargom tam 12 gün sora gönderildi. Çok kötü bir paketleme yapılmıştı. Bitkiler kırılmış yerlerinden çıkmış, toprakları dökülmüş şekilde elime ulaştı. AYrıca bazı bitkilerde etiket bile yoktu. Zaten bitkilerin çoğu acınacak haldeler. ayrıca şeker tabağı çiçeği tohumu istemiştim. Yırtık bir pakette içinde bir şeyler gönderilmiş ama gerçekten istediğim tohummu ondan bile emin değilim. Firmayı aradım ama telefona cevap alamadım. Bende hırsımı hiç değilse buraya yazarak ve sizleride uyararak biraz hafifleteyim dedim. Burayı okuyunca fidan deposundanda sipariş vermiştim. Cuma günü sipariş verdim, pazartesi günü elime ulaştı kargom. Paketleme çok iyiydi. Her fidan tek tek özenle hazırlanmıştı. Tek bir yaprak kırılmadan, hiç toprak dökülmeden elime ulaştı tüm fidelerim. BU arada kargo firmasına suç bulunmasın her iki firmada aynı kargo şirketi ile ürünlerimi göndermiş. BU nedenle gösterdiğiniz özen için çok teşekkürler FİDAN DEPOSU ve Fidan istanbul kesinlikle uzak durun derim bu firmadan.

TUĞRULÜNAL
07-05-2020, 04:48
hobiciler için Fidan deposu tek kelimeyle harika.

umurtuncer
21-05-2020, 12:12
Birkaç yıldır Zengarden'den aldığım tohumlar maalesef çimlenmiyor acaba firma büyümenin yükünü mü kaldıramıyor artık, en son siparişim Astrophytum myriostigma kaktüs tohumu, Aloe variegata,Echeveria ruffles,Gymnocalycium kaktüs ve Sempervivum tohumları birtanesi mi çimlenmez, aynı koşullarda ektiğim başka bir çok tohum çimlendi yaşayan var yaşamayan var bakımla ilgili bir sıkıntı yok yani tohumdan minnak bir yaprak çıksa benim için kafidir. A101 den aldığım 2 liralık kaktüs tohumları çimlendi ama bunlar maalesef çimlenmedi. Kesinlikle zengarden benim için bitmiştir.

aydemiraydın
18-06-2020, 10:11
Birkaç yıldır Zengarden'den aldığım tohumlar maalesef çimlenmiyor acaba firma büyümenin yükünü mü kaldıramıyor artık, en son siparişim Astrophytum myriostigma kaktüs tohumu, Aloe variegata,Echeveria ruffles,Gymnocalycium kaktüs ve Sempervivum tohumları birtanesi mi çimlenmez, aynı koşullarda ektiğim başka bir çok tohum çimlendi yaşayan var yaşamayan var bakımla ilgili bir sıkıntı yok yani tohumdan minnak bir yaprak çıksa benim için kafidir. A101 den aldığım 2 liralık kaktüs tohumları çimlendi ama bunlar maalesef çimlenmedi. Kesinlikle zengarden benim için bitmiştir.

aynen doğrudur. kendim zaten tohum satıyorum. ilginç tohumlara bi dünya para verdim çıkan yok. nasıl böyle bi şey olabilir.

belginisci
04-09-2020, 17:41
Yanlış ürün gönderip yalan beyanda bulunuyorlar zengarden denen firmadan
carassula capıtella nın pagoda cinsinden sipariş ettim görseli de ismide sağlıklı doğruydu gönderdikleri carassula capıtella campfire cinsiydi üstelik yaprakların çoğu dökülmüştü firmayla iletişime geçtiğimde seralarında bu tür olduğunu beyan ettiler bunun sipariş ettiğim tür olduğunu söylediler fotolarla yazışmalarla haklılığımı ispatlamama rağmen ya siparişimi gönderin ya da tedarik edemiyorsanız iptal edin dediğimde kargo ücretini ödeyip gönderin cevabını aldım sonra farklı sitelerde gördümki firmanın prensibi buymuş yalan beyanla ürün satmakmış mağdur olmak ve sizinle alay edilmesini istemiyorsanız zengarden den alışveriş yapmayın

Mahmut Tebir
05-09-2020, 11:11
Ben yıllardır zengarden den fidan alıyorum hiç yanlış fidan gelmedi bana. Hatta sizin aldığınız fidandan da almıştım. Dogru şekilde gönderdiler. Yalnız güneşte kızarıyor bu bitki. Gönderiler bitki yeşil gelecektir. Hemde o şekil kıpkırmızı bir görüntüsüde olmuyor. Resim üzerinde oynama yapılmış.

guneydefne
08-11-2020, 15:37
Sayın yöneticiler bence bu bölümü tek başlıkta değil şikayet var şeklinde ayrı bir bölüm olarak açmak çok gerekli....
Aldığım fidelerdeki aşı hataları,limon yerine portakal,üç burun yerine sivri biber,yaprak biti ilacı yerine başka zararlı ilacı,fotoğraftaki başka gelen başka durumları...anlatsam roman olur.
Bu bölümün bitki alacaklara referans olması çok yararlı olur.Birde kullanılan gübre ve ilaçların etkileri ile ilgili bir bölümde çok iyi olurdu

asdafas
21-04-2022, 11:50
Zengarden iletişim numaraları bile iptal dolandırıcılığa başladılar galiba

Atilgan
23-05-2022, 21:13
Instagram'da Türkiye yaban mersini (Turkiye_Bluberry) sitesinden iki adet yaban mersini satın aldım. Bugün yarın haftaya derken 12 Nisan da aldığım fideler hala elime ulaşmış değil. En son yazdığımda Salı günü (1 hafta geçti) elinde olur denmişti.

Atilgan
26-05-2022, 18:29
Buraya yazdıktan iki gün sonra lütfedip gönderdiler. İki fidan dı. Biri söylendiği gibi yaşlı fidan ama çok derin budanmış. İkincisi çöp.

Atilgan
15-01-2023, 21:07
e-kamkat.com/Berke fidancılık tan
Kestane, gül ve 3-5 metre boyunda üzüm aldım.
Gül ün resmini ekliyorum. Tüplü diye satılıyordu ama çıplak kökü saksı içine koyup göndermişler. Aradım şikayet ettim. Bir özür dilemek yerine ısrarlı bir şekilde çok iyi gelişip güller açacağını tekrarlayıp durdular.
Kestane aşılı değildi sanki o yüzden ilk onun için aradığımda mikro aşı dediler bende ne olduğunu bilmediğimden üstelemedim. Üzüm bakıldığı yerde torbasın dan yere kök atmış. Başka türlü o boylara gelmesi mümkün değil zaten.Torbası ufak olduğundan besliyemiyeceği için 50 cm den kestim. Çok kumlu bir toprağa dikildiği için toprağının neredeyse yarısı döküldü dikerken.
Agustos 15 güncellemesi
Gül yarı yarıya kurudu ve büyümüyor.
Üzüm ü yapraklık olduğu için almıştım. Yanlış çeşit göndermişler söktüm attım.
Kestane iyi durumda

Mehmet89
24-02-2023, 04:15
Şimdiye kadar e fidancı, fidandeposu, fidanistanbul ve fidandiyarım gibi sitelerden alışveriş yaptım. Hepsinin kötü yanları vardı. İçlerinde en iyisi fidandeposu ama onlarda biraz bozdu.

Kutulaması çok iyi ancak fidanlar biraz küçük. Ayrıca mevlana kayısısı aldım birkaç kere farklı gövde rengindeydiler. Zaten anlamazlar diye farklı fidan mı gönderdiler onu düşündüm. Kargolaması gerçekten hızlı. Bir de sitelerinde yorumlar kısmında beğenmediklerini yayınlamıyorlar. Mesela ben şekerpare kayısısına küçük meyveli mi büyük meyveli olanı mı belli değil dedim yayınlanmadı. Ürüne mi hakaret ettim? Bu kayısının küçüğü harika oluyor büyüğü değil. Onunda özelliği o. Madem anacına kadar seçtiriyorsun cinsini de tam yazarsın.

Fidanistanbuldan genel olarak memnun kaldım. Tek hataları açık kök fidanı saksıya koymuşlar satıyorlar. Tutmuş tüplü fidan sanıyorsun ama açık kök o. Ne olacağı belli değil.

E-fidancım da çeşit çok ama minicik fidanı ne yapayım? Zaten tutmadılar. Fidanları bahçede kayboldu. Fidan tutsa 3 senede anca birşeye benzer. Almam o siteden.

Fidandiyarım geçen sene ucuz ve izmirin fidan üretim yeri ödemişten diye aldım ama pişman oldum. Hem küçük, cılız fidanlar gönderdiler hem de üzerine elma, erik yazmış geçmiş cinsi nedir yazmamış. Kargolaması da kötüydü.

aydemiraydın
21-08-2023, 12:42
e-kamkat.com/Berke fidancılık tan
Kestane, gül ve 3-5 metre boyunda üzüm aldım.
Gül ün resmini ekliyorum. Tüplü diye satılıyordu ama çıplak kökü saksı içine koyup göndermişler. Aradım şikayet ettim. Bir özür dilemek yerine ısrarlı bir şekilde çok iyi gelişip güller açacağını tekrarlayıp durdular.
Kestane aşılı değildi sanki o yüzden ilk onun için aradığımda mikro aşı dediler bende ne olduğunu bilmediğimden üstelemedim. Üzüm bakıldığı yerde torbasın dan yere kök atmış. Başka türlü o boylara gelmesi mümkün değil zaten.Torbası ufak olduğundan besliyemiyeceği için 50 cm den kestim. Çok kumlu bir toprağa dikildiği için toprağının neredeyse yarısı döküldü dikerken.
Agustos 15 güncellemesi
Gül yarı yarıya kurudu ve büyümüyor.
Üzüm ü yapraklık olduğu için almıştım. Yanlış çeşit göndermişler söktüm attım.
Kestane iyi durumda

e kamkat tan 3 çeşit incir aldım hiç biri benim siperişim değil ve ne olduğu belirsiz söküp attım. siyah goji diyede kırmızı goji göndermişler. kimseyede ulaşamadım.

yavuz10
13-09-2023, 21:05
e- kamkat şaka gibi :D frenk üzümü almıştım. Kış aylarında yaprakları olmadığı için fark etmedim ama sonra baharda bi baktım bana aronya göndermişler

aydemiraydın
18-09-2023, 08:47
e- kamkat şaka gibi :D frenk üzümü almıştım. Kış aylarında yaprakları olmadığı için fark etmedim ama sonra baharda bi baktım bana aronya göndermişler

koli paketine hangi bitki yakınsa onu gönderiyorlar.

yavuz10
26-10-2023, 22:15
evet sanırım öyle. Bakalım kuş üzümü de almıştım ne çıkacak önümüzdeki sezonu heyecanla bekliyorum :D

Bu arada ''ballı polenli bitkiler''den de fidan aldım. Beyefendi çok ilgiliydi ama maalesef kargolama çok zayıftı. Fidanlar kırık geldi, eksikler vardı. Eksik olanların ücretini karşılandı. Ortalama ve ortalamanın altı bi deneyimdi diyebilirim.

''Çiçekçe garden'' diye birinde bazı çiçekli çalılar aldım. Tam bir fiyat performans ürünleri. Paketleme güzel, sıkıntısız bi alışveriş oldu. Fidanları daha büyük saksılara geçirdim, şimdilik her şey yolunda. Şoktayım. Maaşallah! :D