View Full Version : Sedat/Balkon
SedatMert
06-05-2012, 18:13
Değerli forum üyeleri. 2 yıldır merak sardığım balkon çiçekçiliği sonucunda balkonumda yetiştirebildiğim çiçekleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Ceylangözü Sardunyalarım
SedatMert
06-05-2012, 18:15
Bodrum Papatyalarım
SedatMert
06-05-2012, 18:17
Balıkağzı ve Yer Minesi
SedatMert
06-05-2012, 18:18
Sokak kenarından birkaç kök koparıp saksıya diktiğim Acemhalısı
SedatMert
06-05-2012, 18:20
Mutfak balkonumdan görüntüler.
SedatMert
06-05-2012, 18:22
Salon balkonumun bir ay önceki hali
Sayfanız hayırlı olsun, balkonunuz cok canlı ve renkli.
Sayfanız hayırlı olsun. Maşallah; balkonunuz renk renk,cıvıl cıvıl. Ellerinize sağlık.
SedatMert
06-05-2012, 22:15
Sayfanız hayırlı olsun, balkonunuz cok canlı ve renkli.
Çok teşekkürler. Günümün çoğu o çiçekleri seyretmekle geçiyor. İnsana huzur ve mutluluk veriyor.
SedatMert
06-05-2012, 22:18
Sayfanız hayırlı olsun. Maşallah; balkonunuz renk renk,cıvıl cıvıl. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkürler. Ne yazık ki İstanbul'daki evlerin balkonları bu kadar. Nerede Mersin evlerinin koca koca balkonları. Mersin'deki ev balkonları bende olsa onları botanik bahçesine çeviririm:D Bu arada ben de Mersinliyim.
gülenmelek
06-05-2012, 22:22
Sayfanız hayırlı olsun Sayın SedatMert ;)
Gerçekten çok renkli ve çok güzel. Güle güle büyütün hepsini.
Bu arada Acemhalısını açtırmak için özel bir yönteminiz var mı ? Maşallahı var da ;)
mandalinci
06-05-2012, 22:28
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Ne kadar bakımlı çiçekler, ellerinize sağlık:)
SedatMert
06-05-2012, 22:30
Sayfanız hayırlı olsun Sayın SedatMert ;)
Gerçekten çok renkli ve çok güzel. Güle güle büyütün hepsini.
Bu arada Acemhalısını açtırmak için özel bir yönteminiz var mı ? Maşallahı var da ;)
Teşekkürler. Acem halısını açtırmak için özel bir yöntem kullanmadım. Bu çiçek öyle arsız bir çiçek ki nereye diksen yetişiyor. Çiçek açması için sadece bol güneş gerekiyor.
SedatMert
06-05-2012, 22:34
Hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.
Ne kadar bakımlı çiçekler, ellerinize sağlık:)
Çok teşekkürler. Çiçeklerin ilk açışları olduğu için bol ve güzeller. İnşallah mevsim sonuna kadar böyle muhafaza edebilirim. (Tatile gittiğimizde benim kız geçen sene yaptığı gibi hepsini kurutmazsa :) )
Sayfanız hayırlı olsun,çiçekleriniz çok güzel görünüyorlar.Aramıza hoşgeldiniz.
serkan_istanbul
07-05-2012, 09:24
sayfanız hayırlı olsun.
Balık ağzı
Aslan ağzı denen bitki için ilk defa başka bir isim söylendiğini görüyorum.. :rolleyes:
Bodrum papatyalarınız saksıyı ne güzel doldurmuş.. Maşşallah..
redsonia
07-05-2012, 09:47
sayfanız hayırlı olsun bodrum papatyalarınıza bayıldım... bir de acem halınıza...:))
Cemil B.
07-05-2012, 10:30
sayfanız hayırlı olsun efendim, cok hos renkli bir sayfayla baslamıssınız. Basarılar.
alacakaranlik
07-05-2012, 11:05
Sedat bey, sayfanız hayırlı olsun. Küçücük alanda kocaman işler yapmışsınız
SedatMert
07-05-2012, 12:27
Yorum yapan, beğenen arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Aslan ağzı denen bitki için ilk defa başka bir isim söylendiğini görüyorum.. :rolleyes:
Bodrum papatyalarınız saksıyı ne güzel doldurmuş.. Maşşallah..
Çiçek isimleri yörelere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu çiçeği çocukluğumdan beri balıkağzı diye bilirim. Nette aslanağzı veya balıkağzı yazıp aradığımızda ikisinde de aynı çiçeği gösteriyor.
SedatMert
07-05-2012, 12:30
sayfanız hayırlı olsun bodrum papatyalarınıza bayıldım... bir de acem halınıza...:))Papatyalar seraya ilk geldiğinde almıştım. Cinsleri böyle güzel çıktı. Şimdi seralara bakıyorum papatyaların boyları uzun çiçekleri seyrek. Başarabilirsem üretip seneye de aynı papatyaları dikeceğim.
Sayfanız hayırlı, çiçekleriniz uzun ömürlü olsun.Küçücük alanlarda harikalar yaratmışsınız.Aramıza hoşgeldiniz.
canannuman
07-05-2012, 14:08
Sayfanız hayırlı olsun, en çokta bodrum papatyası sanki ilk bakışta plastik çiçekler dizilmiş gibi ne kadar güzel ve gerçekdışı görünümleri var. Bodrum papatyası ne kadar süre ile açık kalıyor acaba böyle. Herbiri çok güzel ve renkli olmuş elinize sağlık.
SedatMert
08-05-2012, 13:33
Sayfanız hayırlı, çiçekleriniz uzun ömürlü olsun.Küçücük alanlarda harikalar yaratmışsınız.Aramıza hoşgeldiniz.
Teşekkürler sayın hemşerim:)
SedatMert
08-05-2012, 13:38
Sayfanız hayırlı olsun, en çokta bodrum papatyası sanki ilk bakışta plastik çiçekler dizilmiş gibi ne kadar güzel ve gerçekdışı görünümleri var. Bodrum papatyası ne kadar süre ile açık kalıyor acaba böyle. Herbiri çok güzel ve renkli olmuş elinize sağlık.
Yorumunuz için çok teşekkürler. Fotodaki bodrum papatyalarımın ilk açmış olduğu çiçekler olduğu için bu kadar çok açtılar. Bu görünümü ancak 2-3 hafta sürüyor. İlk açan çiçekler soldukça yenileri açıyor fakat yeni açanlar ilk açanlar gibi sık olmuyor. Yani zamanla üzerindeki çiçekler seyrelecektir.
Sayfanız hayırlı olsun. Bütün çiçekleriniz çok güzel çok bakımlı ama bende bodrum papatyalarınıza bayıldım, tohumlarından toplarsınız inşallah.:) Ellerinize sağlık.
SedatMert
09-05-2012, 20:10
Sayfanız hayırlı olsun. Bütün çiçekleriniz çok güzel çok bakımlı ama bende bodrum papatyalarınıza bayıldım, tohumlarından toplarsınız inşallah.:) Ellerinize sağlık.
Yorumunuz için teşekkürler. Becerebilirsem tohumlarını toplamayı düşünüyorum. Ama bodrum papatyalarıma nazar değdi herhalde:o çiçekleri yarı yarıya azaldı:(
canannuman
10-05-2012, 08:25
Aman aman Allah korusun, MAAŞALLAH Maaşallah bodrum papatyalarına
Sayın SedatMert,
sayfanız hayırlı olsun. Sevdiklerinizle dolu dolu yaşayacağınız bol çiçekli günler dileğimle.
süleymanizmir
10-05-2012, 12:19
Yorumunuz için teşekkürler. Becerebilirsem tohumlarını toplamayı düşünüyorum. Ama bodrum papatyalarıma nazar değdi herhalde:o çiçekleri yarı yarıya azaldı:(
sayın sedatmert.Sayfanız hayırlı osun.Hanım ve ben çok sevdiğimiz halde ektiğimiz çiçekler böyle canlı olmuyor.5-6 yıldır aynı saksı ve toprak ondan mı bilmiyorum.Siz saksılara nasıl bir karışım kullandınız?Yazabilirsen sevinirim.
SedatMert
11-05-2012, 19:04
Aman aman Allah korusun, MAAŞALLAH Maaşallah bodrum papatyalarına
Maalesef çiçeklerinde gözle görülür bir azalma var. Çaresine bakmaya çalışıyorum. İleride gelişmeleri yazarım. Yine de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
SedatMert
11-05-2012, 19:05
Sayın SedatMert,
sayfanız hayırlı olsun. Sevdiklerinizle dolu dolu yaşayacağınız bol çiçekli günler dileğimle.
Çok teşekkür ederim.
SedatMert
11-05-2012, 19:12
sayın sedatmert.Sayfanız hayırlı osun.Hanım ve ben çok sevdiğimiz halde ektiğimiz çiçekler böyle canlı olmuyor.5-6 yıldır aynı saksı ve toprak ondan mı bilmiyorum.Siz saksılara nasıl bir karışım kullandınız?Yazabilirsen sevinirim.
Ben çiçek yetiştirmeye geçen yıl başladım. İki yıldır mevsimlik çiçek dikiyorum. Henüz bir sonraki yıl gelişmeleri nasıl olur bilemiyorum. İlk olarak gelecek sezona kasımpatılarımı muhafaza ediyorum, bakalım gelecek yıl nasıl açacaklar:confused:
Şimdiye kadar saksılarda sadece torf kullandım. Ancak papatyaların şimdiki halini görünce (çiçekleri azalmış hali) torf ve tabii gübre karıştırılmış toprak kullanmaya başladım. Haftada bir de sıvı bitki gübresi veriyorum.
Bildiğim kadarıyla senede bir saksıların topraklarını değiştirmek veya en azından havalandırmak lazım. Aynı saksının içinde yıllarca kalan bitki hem toprağın tüm gıdasını tüketir hemde kökleri saksıya sığmaz olur. Bence bahar gelmeden hemen önce çiçeklerinizi saksılarından çıkarp toprağını havalandırın, uzamış ve zayıf köklerini de temizleyin. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
SedatMert
11-05-2012, 19:22
Bugün bir saksı mine çiçeği daha ektim. Balkonda yer kalmadığı için bu sezonluk tamam dedim. Aksi halde hanımla aramız açılacak:D
Mine çiçeklerim gelişince fotolarını buraya ekleyeceğim.
SedatMert
11-03-2013, 20:49
Biraz geç oldu ama söz verdiğim gibi geçen yıl dikmiş olduğum yer mineleri.
377411
SedatMert
11-03-2013, 20:55
Bu yıl 300X40 cm lik balkonumu bahçe haline getirmeye niyet ettim. Çiçeklerimin ve balkon bahçemin fotoğrafları. :o
377418
377419
377420
SedatMert
11-03-2013, 21:21
Sarı-beyaz çuha çiçeklerim.
377422
Hercai menekşelerim.
377427
Mor-kırmızı çuha çiçeklerim.
377428
Makrome saksıda mini hercai menekşelrim.
377429
Aplik saksıda mini hercai menekşelerim.
377435
SedatMert
11-03-2013, 21:24
Çiçeklerimi kıskanan yan komşuma yaptığım makrome saksıda mini hercai menekşeler.
377439
SedatMert
11-03-2013, 22:07
Bu yaz balkonumda çiçek şelalesi yaratmak arzusunda olduğumdan tohumlarını diktiğim latin çiçeği fideleri. Sol tarafta görülen saksıda da safir çiçeği tohumları dikili.
377452
o minelere bayıldım süper görünüyorlar
mavi-şim
13-03-2015, 12:09
Yüreğinize ellerinize sağlık
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel . Fotoğraftan mı yoksa balıkağzı ve bodrum papatyaları bodur tür mü . Acem halısı çok güzel açmış , mineler de süper . Emeğinize sağlık .
SedatMert
02-05-2015, 15:59
Yorumunuz için teşekkürler. Balık ağzı ve bodrum papatyaları bodur türden. Biraz da sık ektim güzel bir görüntü oldu.
SedatMert
28-06-2015, 14:14
Her yıl balkonumdaki çiçekleri yenilememe rağmen fotoğraflarını yüklemek bir türlü mümkün olmadı. Bu sene balkonumdaki saksılara az sayıda çiçek diktim. Çiçeklerimin fotoğraflarını beğenilerinize sunuyorum.
1-2 = calibrachoa larım.
3 = 3 renk petunyalarım.
4-5 = sakız srdunyalarım.
SedatMert
28-06-2015, 14:16
Sakız sardunyalarımın başka açıdan görüntüsü.
SedatMert
28-06-2015, 14:19
Aparman bahçemizde bordürle çevirdiğim göbeğe diktiğim gazanyalar.
SedatMert
28-06-2015, 14:21
Apartman bahçemizde ağaçların etrafına diktiğim ateş çiçekleri.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.