View Full Version : Sukulent Çiçekleri
bottistar
03-06-2007, 15:33
Bunlar da echeivera'mın yeni açmakta olan çiçek demeti :)
aykralicesi
06-06-2007, 08:04
Ya bu çiçekler harika görünüyor, sanki gerçek olamayacak kadar güzel. Echeivera bende de var ama sürekli yapraklarını döküyor, kuruyor, su ihtiyacı nasıl bu bitkinin, ve ışık tabi. Biraz bilgi verirseniz, ayrıca çiçek açması için özel bir bakımı var mı?
bottistar
06-06-2007, 12:20
Ya bu çiçekler harika görünüyor, sanki gerçek olamayacak kadar güzel. Echeivera bende de var ama sürekli yapraklarını döküyor, kuruyor, su ihtiyacı nasıl bu bitkinin, ve ışık tabi. Biraz bilgi verirseniz, ayrıca çiçek açması için özel bir bakımı var mı?
Benim evdeki anaç echeveira nerden baksanız üç senelik vardır. Dirençli bir bitki. Hiç tam olarak echeveiralar nasıl ortam ister, nelere dikkat etmek gerekir gibi konuları araştırmadım, fakat bol kumlu toprak kullanıyorum. Eğer kuruyup döktüğü yapraklar en alttaki yapraklarsa pek bir problem yok gibi geldi bana, fakat yine de bitkinin su ihtiyacını incelemek lazım. Yazın en geç haftada bir sularım. Çiçeklenmeye başlayınca su miktarını azaltmakta yarar var diye biliyorum.
BU DA Echeivera'm UMARIM BEĞENİRSİZNİZ
Öyle pek ihtişamlı değil ama ilk defa çiçek açtı 5 yıldır :)
Coyote bu ne güzellik böyle. Daha ne ihtişam olacakmış.
Bunun adı ne?
Çok teşekkürler :) tam emin olmamakla beraber Carruanthus peersii diye biliyorum.
mehtap gürbüz
21-09-2007, 18:48
Çok teşekkürler :) tam emin olmamakla beraber Carruanthus peersii diye biliyorum.
Bu skulent kışın çiçek açıyor. bilginize.
Mehtap hanım nasıl yani şimdi benim kaktüs Carruanthus peersii değil mi? Yok o ise ne diye çiçek açtı.:)(açsa bir türlü açmasa bir türlü) Hemde bunlar ikinci tur. 15-20 gün önce de açmıştı iki tane. Yoksa garibim ölüyor da son bir soy kurtarma çalışması mı yapıyor acaba?
mehtap gürbüz
21-09-2007, 19:16
İsmi doğru bu mevsimde çiçek açmaya başlar kışın devam eder. Çok nazlıdır fazla sıcağı sevmez. Bizde az var henüz çiçek açmadılar.Hoşçakal.
Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim Mehtap hanım.:))Çok nazlı olduğunu bilmiyordum daha fazla itina göstereyim bundan sonra.
Hoşçakalın...
Stapeliam çiçeklenmeye başladı en sonunda. Daha üzerinde açmayı bekleyen bir sürü tomurcuk var. Ama hemen sinekler geliyor diye balkondan içeriye aldım. Yine havadar ve ışıklı bir yerde.
mehtap gürbüz
01-10-2007, 12:40
Sevgili İlkin, çiçeğin çok güzel. Kokusu sinekleri çektiğine göre dölleme işlevine yardımcı olacaklardır, bol tohum almak istersen bence dışarıya çıkart.
Güzelim çiçeğin üstünde sineklerin gezinmesine dayanamıyorum ama dediğinizi yapacağım ;) Teşekkürler...
Bayram dönüşü lithopslarım beni çiçekleri ile karşıladılar. Bir de sarıdan başka bir renk açanı olsa tam bir renk cümbüşü olacak :p
1. resim conophytum bilobum
22504
2. resim tam emin olmamakla beraber Lithops lesliev lesliei c.33 olduğunu sanıyorum.
22505
Kagan aslında hepsinin isimleri bende yazılıydı geldiklerinde ama büyük saksıya alırken iş yerine gelen giden oldu hepsini karıştırdım :s Birara düzenlemem lazım isim konusunu. 1. resim lithops değil ama 2. resimdeki lithops ailesine mensup olması gerekiyor ;) Birazdan bakar düzeltirim adlarını.
Leş kaktüsünün akrabası sanırım. Mis gibi kokuyor da:D
Sevgili Coyote seninki bence leş kaktüsü dediklerinden değil. Crassula türlerinden biri gibi geldi bana. Daha yakından olan bir resmi yok mu acep? :p
Evet İlkin sanırım bendeki Crassula nealiana. Ben sadece koku olarak akrabalar mı acaba dedim.:D Çünkü gerçekten çok kötü kokuyor.:))
Vay canına ne güzel çiçek tomurcukları vermiş. Maşallah. Nasıl becerdiniz bunu sayın ataser?
Kaktuslerde kis uykusu baslarken bazi sukkulentler uyanmaya ve cicek acmaya basliyor. Faucaria tigrina bunlardan birisi ve ilk cicegini acti.
ferdi binici
09-01-2008, 20:15
uzun zamandır sizlerle yazışamıyordum artık fazla internete giremiyorum sizlere sonbaharda aça bir succulentimin fotoğrafını gönderiyorum herkese selam
adı Euphorbia pugniformis
Çok güzel Ferdi Bey, bu sukulent çok ilginç; Ağaçlaşan bir gövdesi var. İnt.te bulduğum bir resmini paylaşmak istedim. Bende de Mucip Abi'den gelen bir çelik var bakalım ne zaman böyle olur. :rolleyes:
Sanırım sürekli bitki alttan budanarak gövde yükseltilmiş.Palmiye ağacı gibi odunsu kısım oluşturulmuş.
Merhaba,
Caretta nın gönderdiği, şimdiye kadar resimleyemediğim için sukkulent zannettiğim bitkinini çiçeği:) Nasıl bakacağımı bilmiyorum ama sanırım iyi bir zamandayım. üstünde daha tomurcuklar va:)
Bu arada kaktüs mü sukkulent mi?
Birde çiçeği resimleyeyim derken makinanın makrosunu buldum:D
Bahçedeki sukulentin biri çiçek açmış,diğeri açıyor..
Bu bir sukulent, hem de bence en güzel sukulentler birisi olan Echeveria... ;)
AizoaceaeFAN
29-04-2009, 16:07
bu da gasteriamın çiçekleri..
Harun Parlak
07-05-2009, 21:26
Kaz ayağı çiçek açtı.
Bu bitkinin çiçeklerini geçenlerde ilk defa gördüm. Aynı sizinki gibi kocaman bir çiçeği var ve muhteşem görünüyor...
ferdi binici
31-05-2009, 13:42
buda gasteria bu sene çok güzel açtı seyirlerinize
Teşekkürlerimi şöyle etmek isterim:
Bu da bir sukulent çiçeği. Aslında küçük ve öyle gösterişli falan değil ama bana çok değişik geldi. İki yıldır duruyordu, bu yıl açıverdi.
Sevgili nevsune benim Haworthiam da açtı. Çok sade ama zarif çiçekleri var.
86980
muyurdakul
03-10-2009, 15:25
Lapidaria margaretae, Sukulentim çiçek açtı, çiçeklerden anlamayan çoğu arkadaşım "aaa taş çiçek açmış" diye tepki verdi:)
http://img23.imageshack.us/img23/5197/lapideria.jpg
Bir tane de benden olsun.
Hatice Tarhan
07-10-2009, 22:13
Sayın günüm resimdeki stapella türü bir kaktüsmü, eğer stapella ise ilk defa gördüğüm bir renk gerçekten çok güzel.
Sayın günüm resimdeki stapella türü bir kaktüsmü, eğer stapella ise ilk defa gördüğüm bir renk gerçekten çok güzel.
Stapelia türü olup olmadığını bilmiyorum sevgili cennetbahçesi. Kendinden defalarca büyük bir çiçek açtı. Fotoğraf makinesi olmadığı için ayrıntı veremedim ama panter desenli bir çiçeği var. Kötü ya da güzel herhangi bir kokusu yok. Suyunu daha az veriyorum stapelialarıma kıyasla.
Arzu Kasapoğlu
19-10-2009, 00:45
Faucaria Tigrina çiçek açtı
Gasteria diye bir başlık bulamadım o yüzden buraya yazıyorum. Ne yapmaya çalışıyor dersiniz? Çiçek mi açacak? Eğer öyleyse çok heyecanlı.
Gasteria açtı. Çiçeğin boyu 50 cm'den uzun.
116427
116428
116429
İsmine yaraşır kokusuyla, ilk kez açan leş kaktüsüm.
Çok güzel Lale abla maşallah tam ismini biliyormusun?
Sağol fatih. Cinsi Stapelia Hirsuta veya S.Xpasadenensis hangisi emin olamadım.
Sukulen çiçekleri diye bir başlık aradım ama bulamadım. Sukulen ve çiçeğinin resmini buraya ekliyorum o yüzden.
ipektuğçe
06-05-2012, 16:30
haworthia resuta
291872
321212
ipektuğçe
06-05-2012, 16:36
Buda yakında açacak:)
GASTERİA
311255
321213
İsmini bilmiyorum ama muhteşem bir çiçek..
sn.cicada bildiğim kadarıyla ismi leş kaktüsü olması gerekiyor komşumdan birtane çelik aldım köklendirmeye çalışıyorum bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım :)
mor-salkım
06-08-2012, 18:21
stapeliam ilk kez açtı, tek renk bordoymuş :)
Bu bitkiyi Zenfreeyle beraber gittiğimiz Ünal Kaktüsten almıştım. Bahçeye dikebileceğim çiçek açan sukulent türleri arıyorum deyince bu bitkiyi önermişlerdi. 2 yıl oldu galiba (3 te olabilir) gram ilerleme kaydedemedi. Orada çok büyük bir saksıyı tamamen kaplamıştı, ben de saksısını büyütmüştüm ama işe yaramamıştı. 1 ay kadar önce merdivenin basamakları arasında bıraktığım daracık kısma azıcık toprakla beraber sıkıştıra sıkıştıra diktim. Meğer bunu istermiş...
Ben bozulmasını beklerken, hiç umulmadık bir anda 4 çiçek birden açtı. :)
325721
Limoncum Delosperma türü galiba. Duvarlardan sarkıtılınca (http://www.northcreeknurseries.com/index.cfm/fuseaction/plants.plantDetail/plant_id/57/index.htm) çok hoş görünüyor.
325733
Çok sevdiğim tür. Umarım çok artar:o ve böyle sarkar;)
Tomurcuğunu ilk farkettiğim Eylül ortalarından bu yana merakla bekliyordum.
Alttüründen çok emin olamadım. Huernia longituba olabilir.
336648
Tam 25 kuruş büyüklüğünde ve elbette mis! kokulu:)
Ekim sürprizi:
Fenestraria rhopalophylla (Baby's toe) çiçeği
kaktüs_35
14-10-2012, 18:52
338780
338781
338782
ismini bilemediğim sukulentim şu günlerde güzel çiçekleri ile beni çok mutlu ediyor.
343698
343699
343700
kaktüs_35
10-11-2012, 23:15
Graptopetalum bellum tacitus
345261
kaktüs_35
15-11-2012, 17:02
başka bir güzellik
346274
Huernia (nigeriana mı, boleana mı, ikilemdeyim) çiçeği
Schlumbergera truncata çiçeği
Booleana degil bence daha boru gibi bu kadar acik degildi bendeki cunku.;)
382209
Kalanchoe manginii çiçekleri..
Saksıdan sarkan formuyla açmaya başladı..
Bu kaloncenin çiçek yapısına bayılıyorum. Gecen gün aklıma düştü, nereye koydum bunun saksısını diye. Ara tara bahceyi yok.
Dün, çatıdan cıktı güzelim. Ölecekmiş susuzluktan.:(
Toprağını yeniledim bahceye koydum yeniden. Çiçeklerini görürüm inşallah.
Senin güzel erkenden açmış, maşallah.
Merhabalar,açmış sukkulentleri görünce,çatır çatır çatladım :) Hepsi çok güzeller.Yetiştirenlerin ellerine sağlık.
382459
Kalanchoe Marnierana bir süredir çiçekte, birkaç tomurcuk kaldı.. Kapalı balkonda kışı geçirdi..
382460
392189
Sedum Palmeri neredeyse bir aydır çiçekli.. Çiçeklerinin formu daha güzeldi ama son günlerdeki yağış ve rüzgar sebebiyle biraz dağıldı..
Çiçekleri son derece küçük olduğundan zor fotoğrafladım, çok da hoş olmayan kokusu var.
440112
440113
440114
440115
447041
Crassula capitella çiçekleri..
Koku farkedemedim.
Kalanchoe manginii
461542
2,5 aydır hala çiçekleri üstünde duran Crasulla
461543
serpil D
22-12-2013, 17:29
Dolesperma turuncu açtı...
Sevgi Durul
26-12-2013, 19:10
Kalanchoe daigremontiana çiçeği.
462156
477594
477595
477596
477597
loveforlife
24-03-2014, 06:04
Bir güzel de benden olsun...
478083
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/478081d1395637066-img_6394.jpg
Açmaya hazırlanıyoruz.:rolleyes:
498849
498850
498851
kutsallar
16-08-2014, 14:43
buda benim şanslı sukulent im,viran bi bahçede tesadüfen görüp aldım,minik minik sarı çiçekler açıyor http://f6.s.qip.ru/10KPoqcba.jpg (http://shot.qip.ru/00sgnx-610KPoqcba/)
Tür adını bilemediğim rozetim :)
525099
Caralluma hesperidum olmalı bu minik rozetler.
Tür adını bilemediğim rozetim :)
525099
Orbea decaisneana (http://www.llifle.com/Encyclopedia/SUCCULENTS/Family/Asclepiadaceae/28314/Orbea_decaisneana_subs._hesperidum)
Eskiden Caralluma hesperidum olarak biliniyormuş fakat şu an Orbea cinsi içerisine alınmış.
Bunun benzeri (sanırım) bende de var. Adını bilen var mı acaba?
buda benim şanslı sukulent im,viran bi bahçede tesadüfen görüp aldım,minik minik sarı çiçekler açıyor http://f6.s.qip.ru/10KPoqcba.jpg (http://shot.qip.ru/00sgnx-610KPoqcba/)
akçabardak
27-12-2014, 18:10
Sevgili Phin bitkiniz Sedum Palmeri,dir. Sevgiler
Çok teşekkür ederim, forumda çok aradım ama bulamamıştım. Yakında fotoğrafını da ekleyeceğim :)
2 aydır çiçekleri bozulmadı. Baktıkça içi açılıyor insanın....:p
563376
563377
B e t ü l
21-08-2015, 00:02
:))))
B e t ü l
05-09-2015, 16:59
:))
B e t ü l
21-09-2015, 17:41
:))) Çoook tomurcuğumuz vardı. Eylül'ün sabah güneşi ben anlayana kadar yaktı. Neyse ki bir tanecik açtı.
Banada yakın zamanda hediye olarak geldi.ismini arıyordum kolayca bulmuş oldum.Çok büyümüş ve çiçek açmış halini başka bir çiçekçide gördüm hayli güzel bir sukulent.Ayrıca yaprakların su iticiliğine hayran kaldım..Su vermek ayrı bir keyif oldu :)
doğaskına
14-02-2019, 20:20
Merhabalar bu aralar sukulent türlerini araştırıyorum ve bakmak istiyorum ama piyasada çok fazla yok istediğim türler izmirde yaşıyorum eğer elinizde graptopetalum bellum varsa paylaşmak isterseniz çok memnun olurum
Sevgilerle...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.