PDA

View Full Version : Elifnaz/Teras

elifnaz
03-05-2012, 18:49
Merhaba, aslında ben sitenin uzun süredir sessiz takipçilerindendim taki eşim 1 martta ameliyat olana kadar. Terası olan yeni evime kış başı taşımıştım ve önüm kış olduğu için terasla ilgilenmemiştim. Herşey eşimin ameliyatından sonra ziyaretine gelen arkadaşımızın getirdiği Bodrum papatyası olduğunu düşündüğüm o güzel çiçekle başladı. Maalesef papatyaları yetiştirmeyi beceremedim ama onların sayesinde kendimi başka birsürü güzelliğin içinde buldum. Henüz çok fazla emek harcadığım bitkim yok nihayetinde 1 marta kadar bir iki çiçeğimin olduğu terasımı ancak şenlendirmeye çalışıyorum. İşte benim terasım.

elifnaz
03-05-2012, 18:54
Merhaba, aslında ben sitenin uzun süredir sessiz takipçilerindendim taki eşim 1 martta ameliyat olana kadar. Terası olan yeni evime kış başı taşımıştım ve önüm kış olduğu için terasla ilgilenmemiştim. Herşey eşimin ameliyatından sonra ziyaretine gelen arkadaşımızın getirdiği Bodrum papatyası olduğunu düşündüğüm o güzel çiçekle başladı. Maalesef papatyaları yetiştirmeyi beceremedim ama onların sayesinde kendimi başka birsürü güzelliğin içinde buldum. Henüz çok fazla emek harcadığım bitkim yok nihayetinde 1 marta kadar bir iki çiçeğimin olduğu terasımı ancak şenlendirmeye çalışıyorum. İşte benim terasım.

İşte bahsettiğim papatyam tam atmayı düşünürken bir de ne göreyim.

elifnaz
03-05-2012, 18:59
İşte bahsettiğim papatyam tam atmayı düşünürken bir de ne göreyim.

Semt pazarıdan aldığım sakızlarım aldığımda gonca idi ne renk olduklarını sorduğumda kısmet rengi abla demişti satan çocuk. Kısmetime bu renkler çıktı.

elifnaz
03-05-2012, 19:02
Semt pazarıdan aldığım sakızlarım aldığımda gonca idi ne renk olduklarını sorduğumda kısmet rengi abla demişti satan çocuk. Kısmetime bu renkler çıktı.

Ve diğerleri...

elifnaz
03-05-2012, 19:04
Ve diğerleri...

Fesleğenim, Lavantam ve kekiğim.

elifnaz
03-05-2012, 19:12
Fesleğenim, Lavantam ve kekiğim.

Sanırım sukulent bunlar fakat isimlerini bilmiyorum

elifnaz
03-05-2012, 19:15
Sanırım sukulent bunlar fakat isimlerini bilmiyorum

Hedera.

hüzün
03-05-2012, 19:20
sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz sağlıklı görünüyor, ellerinize sağlık...yeni resimler bekliyoruz.

elifnaz
03-05-2012, 19:21
Hedera.

Ve vazgeçilmezlerim sardunyalar.

sevim4
03-05-2012, 19:22
Hoş geldiniz sayfanız hayırlı olsun.

elifnaz
03-05-2012, 19:22
Ve vazgeçilmezlerim sardunyalar.

Devam.

elifnaz
03-05-2012, 19:34
Devam.

Ve site sayesinde tanıştığım Clematis Glady picard

elifnaz
03-05-2012, 19:36
sayfanız hayırlı olsun, çiçekleriniz sağlıklı görünüyor, ellerinize sağlık...yeni resimler bekliyoruz.

Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yeni resim eklemek isterim

elifnaz
03-05-2012, 19:39

Teşekkür ederim.

elifnaz
03-05-2012, 19:45
Teşekkür ederim.

Buz çiçeğim ilk tomurcuğunu verdi.

elifnaz
03-05-2012, 19:46
Buz çiçeğim ilk tomurcuğunu verdi.

Lonicera. Rengi çok güzel umarım büyütebilirim.

elifnaz
03-05-2012, 19:47
Lonicera. Rengi çok güzel umarım büyütebilirim.

Yeni aldığım petunyam

elifnaz
03-05-2012, 19:48
Yeni aldığım petunyam

Ve tabi kokusu güzel karanfil.

Sevgi Durul
03-05-2012, 19:49
Sevgili elifnaz, terasınızı ve bitkilerinizi çok beğendim. Hem çok temiz ve tertipli. İmrendim doğrusu. Benim balkonu görseniz, adım atacak yer yok, çimlendirme kapları çok fazla. Dolayısıyla biraz dağınık ve kirli.:dilli:

agaçlar.net'le birlikte birler bin oluyor haberiniz olsun. En azından ben öyleyim, her gördüğüm bitkiden benim de olsun istiyorum.:) Sonra da baş etmek zor oluyor.

6. mesaj, 2. fotoğraftaki bitki kazayağı.

Güzel terasınızda sevdiklerinizle birlikte bol bitkili, güzel günler diliyorum. Sevgiler...

elifnaz
03-05-2012, 19:52
Ve tabi kokusu güzel karanfil.

Ortaya karışık

elifnaz
03-05-2012, 19:54
Ortaya karışık

Bunun çiçeklerini bilmeden almıştım ama görünce bayıldım.

elifnaz
03-05-2012, 19:58
Sevgili elifnaz, terasınızı ve bitkilerinizi çok beğendim. Hem çok temiz ve tertipli. İmrendim doğrusu. Benim balkonu görseniz, adım atacak yer yok, çimlendirme kapları çok fazla. Dolayısıyla biraz dağınık ve kirli.:dilli:

agaçlar.net'le birlikte birler bin oluyor haberiniz olsun. En azından ben öyleyim, her gördüğüm bitkiden benim de olsun istiyorum.:) Sonra da baş etmek zor oluyor.

6. mesaj, 2. fotoğraftaki bitki kazayağı.

Güzel terasınızda sevdiklerinizle birlikte bol bitkili, güzel günler diliyorum. Sevgiler...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Öncelikle ben bu işe başlayalı henüz 2 ay oldu çıldırmış gibi her gördüğümü almaya başladım. Teras düzenine gelince isterseniz seneye bu zamanlar görüşelim, ben bu şekilde gidersem ne düzen kalacak ne de yer:D

elifnaz
03-05-2012, 20:00

Teşekkür ederim.

elifnaz
03-05-2012, 20:09
Teşekkür ederim.

Barış çiçeğim.

elifnaz
03-05-2012, 20:10
Barış çiçeğim.

Tek saksı kaktüsüm.

elifnaz
03-05-2012, 20:13
Yeni aldığım ipek çiçeklerim

Genel görünüş.

elifnaz
03-05-2012, 20:35
Genel görünüş.

Uludağın eteklerinde gizli kalmış güzelliklerden bir kaçı...Şimdilik.

elifnaz
03-05-2012, 20:37
Uludağın eteklerinde gizli kalmış güzelliklerden bir kaçı...Şimdilik.

Birkaç tane daha

elifnaz
03-05-2012, 20:56
Birkaç tane daha

Bunlarda sabırsızlıkla büyümelerini bakladiklerim.

elifnaz
03-05-2012, 20:57
Bunlarda sabırsızlıkla büyümelerini bakladiklerim.

Karma saksım

feriha
03-05-2012, 21:02
Sevgili elifnaz, sen de bizdensin..:D

Bu sene hazır çiçeklerin hepsini almak istersin..
Seneye tohumdan yetiştirmeye meraklanırsın, müthis keyifler alırsın..
Öbür sene kaktüsler, sukulentler..
Minik ağaçcıklar, çalılar, sarılıcılar..
Her çiçekte mutlu olursun..
Çelikten yetiştirmeyi denersin, bitkilerini çoğaltır paylaşırsın.. Çok mutlu olursun çok..

Sayfan hayırlı olsun.. Kolay gelsin..;)

elifnaz
03-05-2012, 21:08
Sevgili elifnaz, sen de bizdensin..:D

Bu sene hazır çiçeklerin hepsini almak istersin..
Seneye tohumdan yetiştirmeye meraklanırsın, müthis keyifler alırsın..
Öbür sene kaktüsler, sukulentler..
Minik ağaçcıklar, çalılar, sarılıcılar..
Her çiçekte mutlu olursun..
Çelikten yetiştirmeyi denersin, bitkilerini çoğaltır paylaşırsın.. Çok mutlu olursun çok..

Sayfan hayırlı olsun.. Kolay gelsin..;)

Çok teşekkür ederim. Evet haklısınız evdekiler bana delirmişim gibi bakmaya başladılar bile. Her gittiğim yerde gözüm çiçeklerde fakat yapacak birşey yok:p Beni en iyi sizler anlarsınız o yüzden buradayım;)

elifnaz
03-05-2012, 21:19
Çok teşekkür ederim. Evet haklısınız evdekiler bana delirmişim gibi bakmaya başladılar bile. Her gittiğim yerde gözüm çiçeklerde fakat yapacak birşey yok:p Beni en iyi sizler anlarsınız o yüzden buradayım;)

Sevgili Güler Hanım'ın beni kırmayıp gönderdiği maviş fideleri umarım yaşatabilirim.

aylinki
03-05-2012, 21:20
Maşallah,hepsi birbirinden güzel... Sukulent dediğiniz o kaktüs cinsini akbatı alışveriş merkezinde çanakların içinde görüp çok beğenmiştim ama hiçbir yerde bulamadım. Siz nasıl temin ettiniz? sardunyanızın rengi de maşallah harika. Diğerleri de... Yüreğinize ve emeğinize sağlık..

elifnaz
03-05-2012, 21:23
Maşallah,hepsi birbirinden güzel... Sukulent dediğiniz o kaktüs cinsini akbatı alışveriş merkezinde çanakların içinde görüp çok beğenmiştim ama hiçbir yerde bulamadım. Siz nasıl temin ettiniz? sardunyanızın rengi de maşallah harika. Diğerleri de... Yüreğinize ve emeğinize sağlık..

Çok teşekkür ederim sevgili aylinki. Hangisinden bahsettiğinizi anlamadım bir kaç çeşit var.

berçin
03-05-2012, 22:20
Sevgili elifnaz,yeni sayfan hayırlı olsun.31.mesajda Feriha hanım çok güzel bir tespit yapmış,aynen dediği gibi oluyor.Demişsiniz ya ''delirmişim gibi bakmaya başladılar'' benimkiler hala öyle bakıyorlar.Hiç hevesinizi kırmayın(görünüşe bakılırsa kırılmayacak):))
Hepside çok güzel ve sağlıklı görünüyor,elinize emeğinize sağlık,aramıza hoşgeldiniz sevgiler.

danseden_ balık
03-05-2012, 22:27
sayfanız hayırlı olsun nice güzel baharlara herşey yolunda görünüyor kolay gelsin

elifnaz
03-05-2012, 22:33
Sevgili elifnaz,yeni sayfan hayırlı olsun.31.mesajda Feriha hanım çok güzel bir tespit yapmış,aynen dediği gibi oluyor.Demişsiniz ya ''delirmişim gibi bakmaya başladılar'' benimkiler hala öyle bakıyorlar.Hiç hevesinizi kırmayın(görünüşe bakılırsa kırılmayacak):))
Hepside çok güzel ve sağlıklı görünüyor,elinize emeğinize sağlık,aramıza hoşgeldiniz sevgiler.

Sevgili Berçin çok teşekkür ederim. Çok haklısınız hevesimi kıırmaya hiç niyetim yok.;)

elifnaz
03-05-2012, 22:33
sayfanız hayırlı olsun nice güzel baharlara herşey yolunda görünüyor kolay gelsin

Çok teşekkür ederim.

aylinki
04-05-2012, 10:48
Maşallah sevgili Elifnaz, sardunyalarınıza bayıldım, sunumu da çok hoş.. hepsi çok güzel. :)

elifnaz
04-05-2012, 12:16
Maşallah sevgili Elifnaz, sardunyalarınıza bayıldım, sunumu da çok hoş.. hepsi çok güzel. :)

Çok teşekkür ederim ama henüz çok küçükler umarım bende büyütmeyi başarabilirim.

arapsabunu
04-05-2012, 12:40
Sayın Elifnaz,
Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol çiçekli olsun. Eşinize de acil şifalar.

elifnaz
04-05-2012, 12:43
Sayın Elifnaz,
Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol çiçekli olsun. Eşinize de acil şifalar.

Çok teşekkür ederim. Eşim çok şükür iyi.

jineop
04-05-2012, 13:00
Sevgili elifnaz, bu kadar güzel bir teras ve çiçekleri çok seven sahibiyle 1-2 yıl içinde bu teras çok konuşulacak. Eminim çok güzel olacak. Keyifli kolaylıklar dilerim.

gürcan_keskin
04-05-2012, 13:25

Öncelikle geçmiş olsun.Eşinize acil şifalar..
Bazen hiç beklenmedik anlarda veya daha önceden hiç ilgimizi çekmeyen veya uğraş göstermediğimiz veya çok sevdiğimiz halde bir türlü yapmaya,uğraşmaya çaba göstermediğimiz,fırsatlarımızın olmadığı işte o anlarda hayatı renkli kılan yeni bir farklılıklar çıkıverir ansızın karşımıza.Tüm bunları tetikleyen,kendimizi bu farklılığın içinde bulduğumuz anlar ya çok farklı yerlerden doğar,ya ansızın karşımıza çıkar,ya da bir tesadüf olur..Eşinizin ameliyat olması,ziyaretine arkadaşlarının gelmesi ve bu tutkunuza getirilen bir bodrum papatyası ile başlamanız gibi.
Birbirinden güzel çiçekleriniz var ve 1 marttan buyana kısa bir zamanda onca bitkiye sahipsiniz...pes doğrusu :)))
emeklerinize sağlık...sayfanız hayırlı olsun..

elifnaz
04-05-2012, 13:42
Sevgili elifnaz, bu kadar güzel bir teras ve çiçekleri çok seven sahibiyle 1-2 yıl içinde bu teras çok konuşulacak. Eminim çok güzel olacak. Keyifli kolaylıklar dilerim.

Sevgili Jineop çok teşekkür ederim. Çiçekleri yok hatta bitkilerin hepsini çok seviyorum elimden geleni yapıcam. Bu arada ****** eleştiri ve önerilere her zaman açığım.

elifnaz
04-05-2012, 13:50
Öncelikle geçmiş olsun.Eşinize acil şifalar..
Bazen hiç beklenmedik anlarda,ya da daha önceden hiç ilgimizi çekmeyen ya da uğraş göstermediğimiz ya da çok sevdiğimiz halde bir türlü yapmaya,uğraşmaya çaba göstermediğimiz,fırsatlarımızın olmadığı işte o anlarda hayatı renkli kılan yeni bir farklılıklar çıkıverir ansızın karşımıza.Tüm bunları tetikleyen,kendimizi bu farklılığın içinde bulduğumuz anlar ya çok farklı yerlerden doğar,ya ansızın karşımıza çıkar,ya da bir tesadüf olur..Eşinizin ameliyat olması,ziyaretine arkadaşlarının gelmesi ve bu tutkunuza getirilen bir bodrum papatyası ile başlamanız gibi.
Birbirinden güzel çiçekleriniz var ve 1 marttan buyana kısa bir zamanda onca bitkiye sahipsiniz...pes doğrusu :)))
emeklerinize sağlık...sayfanız hayırlı olsun..

Kesinlikle haklısınız. ****** içimde biryerlerde doğa ve yeşil tutkusu hep vardı. Ben Bursa'da Uludağın eteklerinde büyüdüm çocukluğum doğanın içinde geçti diyebilirim. Ama gelin görünki yaşam şarları ancak şimdi bana uygun fırsatı verdi. Tabi gönül isterki şöyle kocaman bahçeli bir evde oturayım. Ama olsun buna da şükür diyorum. Bu arada size de çok teşekkür ederim.

elifnaz
04-05-2012, 13:54
Kesinlikle haklısınız. ****** içimde biryerlerde doğa ve yeşil tutkusu hep vardı. Ben Bursa'da Uludağın eteklerinde büyüdüm çocukluğum doğanın içinde geçti diyebilirim. Ama gelin görünki yaşam şarları ancak şimdi bana uygun fırsatı verdi. Tabi gönül isterki şöyle kocaman bahçeli bir evde oturayım. Ama olsun buna da şükür diyorum. Bu arada size de çok teşekkür ederim.

Dün aldığım bodur güllerim. 2 saksı aldım ama neredeyse her renk var.

elifnaz
04-05-2012, 13:58
Dün aldığım bodur güllerim. 2 saksı aldım ama neredeyse her renk var.

Sarmaşık gülüm 2 senedir bendeydi geçen yıl kupkuru bir daldı neredeyse atıcaktım. Ama burada yerini sevdi.

elifnaz
04-05-2012, 14:01
Sarmaşık gülüm 2 senedir bendeydi geçen yıl kupkuru bir daldı neredeyse atıcaktım. Ama burada yerini sevdi.

Ceylanım, Acem halısı ve ipek çiçeğim.

sakdag
04-05-2012, 14:09
Teras sayfanız hayırlı olsun Elifnaz hanım. Çok güzel çiçekleriniz var.

Bu arada 29.mesaj 3.fotoğraftaki yılbaşı çeliği ve yanındaki tek yaprağı ters dikmişsiniz.

elifnaz
04-05-2012, 14:11
[QUOTE=elifnaz;959442]Ceylanım, Acem halısı ve ipek çiçeğim.[/QUOT

Benjaminlerim. Neredeyse 10 yıl önce suda köklendirmiştim. Ama bu yıl biraz cansızlaştılar.Ben de birini hafif güneş alan pencerenin dışına koydum bakalım yerini beğenecek mi?

elifnaz
04-05-2012, 14:23
[QUOTE=elifnaz;959442]Ceylanım, Acem halısı ve ipek çiçeğim.[/QUOT

Benjaminlerim. Neredeyse 10 yıl önce suda köklendirmiştim. Ama bu yıl biraz cansızlaştılar.Ben de birini hafif güneş alan pencerenin dışına koydum bakalım yerini beğenecek mi?

Ve sebze denemelerim. Çeri domateslerim, sırık domatesler, salatalık ve tek bir dal acı biber.(Acıyı pek yiyemiyoruz ama tatlısını bulamayınca satıcının hediyesi) Ve ****** kızımın çilekleri yemeye başladı bile:)

elifnaz
04-05-2012, 14:27
[QUOTE=elifnaz;959454]

Ve sebze denemelerim. Çeri domateslerim, sırık domatesler, salatalık ve tek bir dal acı biber.(Acıyı pek yiyemiyoruz ama tatlısını bulamayınca satıcının hediyesi) Ve ****** kızımın çilekleri yemeye başladı bile:)

Arka tarafa bakan terasım. Yarısı günün 4-5 saati güneş alıyor. Ben nasıl değerlendireceğimi bilemedim. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Cymbelina
04-05-2012, 14:36
Sevgili Elifnaz, terasınız çok güzel, çiçekleriniz (maaşallah diyelim) çok hoş görünüyor. Duvardaki aplik şeklindeki saksılarınızı da çok beğendim. Allah sağlık ve huzurla şirin terasınızda nice bitkilerle nice güzel anlar nasip etsin. Önce resimlerinizi beğeneyim dedim ama baktım pek çok beğeneceğim var, en iyisi yazayım dedim:) Arzu ederseniz tohumlarımdan paylaşabilirim. Bu arada geçmiş olsun. Forumda sanırım az güneş isteyen/ yarı gölge isteyen bitkiler gibi bir sınıflandırma vardı, arama yapıp bulabilirsiniz sanırım. Benim hatırladığım cam güzeli pek güneş sevmiyor, yanıltmayayım gene de sizi, emin değilim. Eskiden balkonumuzun sadece sabah az bir süre güneş gören bir kısmında camgüzelimiz vardı, sabahtan sonra gölge oluyordu ve o da memnundu halinden:)

Cymbelina
04-05-2012, 14:38

Sizi bitki delileri başlığına da bekleriz:)

elifnaz
04-05-2012, 14:44
Teras sayfanız hayırlı olsun Elifnaz hanım. Çok güzel çiçekleriniz var.

Bu arada 29.mesaj 3.fotoğraftaki yılbaşı çeliği ve yanındaki tek yaprağı ters dikmişsiniz.

Çok teşekkür ederim.Ve tabi bu kadar acemi olunca böyle yanlışlıklarda peşinden geliyor ******:(

elifnaz
04-05-2012, 14:50
Sevgili Elifnaz, terasınız çok güzel, çiçekleriniz (maaşallah diyelim) çok hoş görünüyor. Duvardaki aplik şeklindeki saksılarınızı da çok beğendim. Allah sağlık ve huzurla şirin terasınızda nice bitkilerle nice güzel anlar nasip etsin. Önce resimlerinizi beğeneyim dedim ama baktım pek çok beğeneceğim var, en iyisi yazayım dedim:) Arzu ederseniz tohumlarımdan paylaşabilirim. Bu arada geçmiş olsun. Forumda sanırım az güneş isteyen/ yarı gölge isteyen bitkiler gibi bir sınıflandırma vardı, arama yapıp bulabilirsiniz sanırım. Benim hatırladığım cam güzeli pek güneş sevmiyor, yanıltmayayım gene de sizi, emin değilim. Eskiden balkonumuzun sadece sabah az bir süre güneş gören bir kısmında camgüzelimiz vardı, sabahtan sonra gölge oluyordu ve o da memnundu halinden:)

Çok teşekkür ederim.Tohumdan yetiştirmeyi çok isterim ama mart ayında birkaç tohum ekmiştim ve sonuç hüsran. Sadece maydonoz tohumlarımı ektiğim saksıdan birşeyler çimlendi onunda maydanoz olduğundan emin değilim. Belki seneye biraz daha cesaretlenip tohum işini düşünebilirim. O zaman kapınızı çalsam:o

elifnaz
04-05-2012, 14:51
Sizi bitki delileri başlığına da bekleriz:)

Hemen geleyim tam benlik sanırım:D

Cymbelina
04-05-2012, 15:03
Çok teşekkür ederim.Tohumdan yetiştirmeyi çok isterim ama mart ayında birkaç tohum ekmiştim ve sonuç hüsran. Sadece maydonoz tohumlarımı ektiğim saksıdan birşeyler çimlendi onunda maydanoz olduğundan emin değilim. Belki seneye biraz daha cesaretlenip tohum işini düşünebilirim. O zaman kapınızı çalsam:o
Elbette, seve seve:)

redsonia
04-05-2012, 15:04
Maşallah 1 martta başlamışsınız ama çok şey yapmışsınız elinize emeğinize sağlık... çok geçmiş olsun eşinize umarım önemli birşeyi yoktur... arkadaşların da bahsettiği gibi bu iş öyle birşey ki artık yerde gördüğünüz her ota bakıyorsunuz bir örnek alıp saksıda yetiştirmeye başlıyorsunuz... benim de balkonumda gezecek yer kalmadı sanırım seneye sizin terasınız da rengarenk olacaktır..:)) 2 ayda bu kadar olduysa seneye de kalmaz...)) sayfanız hayırlı olsun ve hoşgeldiniz aramıza...:))

elifnaz
04-05-2012, 15:19
Hemen geleyim tam benlik sanırım:D

Doğatan alıntılara ne dersiniz? Sonbaharda Uludağ'ın etekleri.

elifnaz
04-05-2012, 15:25
Doğatan alıntılara ne dersiniz? Sonbaharda Uludağ'ın etekleri.

Ve sisli bir bahar sabahı..

elifnaz
04-05-2012, 15:27
Ve sisli bir bahar sabahı..

Benim en kıymetli çiçeğim

elifnaz
04-05-2012, 16:13
Maşallah 1 martta başlamışsınız ama çok şey yapmışsınız elinize emeğinize sağlık... çok geçmiş olsun eşinize umarım önemli birşeyi yoktur... arkadaşların da bahsettiği gibi bu iş öyle birşey ki artık yerde gördüğünüz her ota bakıyorsunuz bir örnek alıp saksıda yetiştirmeye başlıyorsunuz... benim de balkonumda gezecek yer kalmadı sanırım seneye sizin terasınız da rengarenk olacaktır..:)) 2 ayda bu kadar olduysa seneye de kalmaz...)) sayfanız hayırlı olsun ve hoşgeldiniz aramıza...:))

Çok teşekkür ederim. Aslında teraslarda az ama göz dolduran bitkileri daha çok seviyorum. Ama kendim bunu pek başaramıyorum. Şımarık çocuk gibi her gördüğüme sahip olmak istiyorum:D

berçin
04-05-2012, 19:38
Allah bağışlasın kızınız çok güzel,Allah bahtını da yolunu da açık etsin,bu gülücüğü hiç yüzünden eksik etmesin.
Manzara resimleri de çok güzel,yıllar önce bir mayıs ayında gitmiştim Uludağ'ın eteklerine çok güzeldi,doğanın güzelliğine hayran kalmıştım.Yine Mayıs ayının 12'sinde Bursa'da olacağım ama rotada maalesef Uludağ yok.Sevgiler.

elifnaz
04-05-2012, 20:03
Allah bağışlasın kızınız çok güzel,Allah bahtını da yolunu da açık etsin,bu gülücüğü hiç yüzünden eksik etmesin.
Manzara resimleri de çok güzel,yıllar önce bir mayıs ayında gitmiştim Uludağ'ın eteklerine çok güzeldi,doğanın güzelliğine hayran kalmıştım.Yine Mayıs ayının 12'sinde Bursa'da olacağım ama rotada maalesef Uludağ yok.Sevgiler.

Öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Keşke buraya kadar gelmişken biraz gezme fırsatı da bulabilseydiniz. Gerçi sizin orlarda pek aratmaz bu tarafları. Yeşilin maviyle kucaklaştığı Karadenize herzaman hayran kalmışımdır.

elifnaz
05-05-2012, 18:22
Öncelikle teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Keşke buraya kadar gelmişken biraz gezme fırsatı da bulabilseydiniz. Gerçi sizin orlarda pek aratmaz bu tarafları. Yeşilin maviyle kucaklaştığı Karadenize herzaman hayran kalmışımdır.

Tatlı biberlerimide bulup ektim nihayet şimdi bekleme zamanı...

almira
05-05-2012, 19:01
Benim en kıymetli çiçeğim

Güzel çiçeğinizi Allah nazarlardan korusun. Yüzünden gülücük hiç eksik olmasın inşallah.

mandalinci
06-05-2012, 16:00
Güzel Bursa'nın en güzel çiçeği sizin terasta, maşallah diyorum.

Size düzenlemenizde kolaylıklar dilerim:)

smiy
06-05-2012, 16:56
Güzel çiçeğinize maşallah diyorum.Yüzündeki gülücük hiçbir zaman solmasın.

elifnaz
06-05-2012, 17:32
Güzel Bursa'nın en güzel çiçeği sizin terasta, maşallah diyorum.

Size düzenlemenizde kolaylıklar dilerim:)

Çok teşekkür ederim. Düzenlemeye gelince henüz çok yeniyim umarım elime yüzüme bulaştırmadan çıkarım işin içinden

elifnaz
06-05-2012, 17:35
Güzel çiçeğinize maşallah diyorum.Yüzündeki gülücük hiçbir zaman solmasın.

Çok teşekkür ederim sevgili smiy.

elifnaz
10-05-2012, 19:07
Bunlarda kısmet rengi sardunyalarım. Rengini bilmeden almak bence daha güzel.

elifnaz
10-05-2012, 19:12
Bunun da adını bilmiyorum ama bu bahar coştu. Sarı çiçekleriyle doldurdu saksıyı.

elifnaz
10-05-2012, 19:14
Sardunyamın dibinden kendiliğinden çıktı ve tomurcuk verdi merakla bekliyorum.

elifnaz
10-05-2012, 19:15
Yeni misafirlerim minelerim.

elifnaz
10-05-2012, 19:18
Lavantamın her bir dalıda tomurcuklar var. Çeri dometeslerimde ilk çiçeklerini gösterdi.

elifnaz
10-05-2012, 19:25
Ve ikinci clematisim Warszawska nike ilk çiçeğini gösterdi. Fakat yakında inşaat olduğundan yaprakları tozlu yıkamayada korktum açıkcası.

serkan_istanbul
10-05-2012, 19:37
Bitkileriniz güzel. Kendiliğinizden çıkan bitki papatya mevsimlik. Tarlalarda yetişen tür.

elifnaz
10-05-2012, 19:40
Bitkileriniz güzel. Kendiliğinizden çıkan bitki papatya mevsimlik. Tarlalarda yetişen tür.

Teşekkür ederim. Bende yabani ot diye koparmayı düşünmüştüm. İyiki dokunmamışım.

elifnaz
24-05-2012, 19:54
Merhabalar, ne zamandır almak istediğim birkaç çiçeğim vardı nihayet birçoğunu buldum ve aldım. İşte terasıma yeni katılanlar...

Japon gülüm,

elifnaz
24-05-2012, 19:56
Melisa,

elifnaz
24-05-2012, 20:00
Sundaville, çiçekçide görüp dayanamayıp aldıklarımdan. Hiç hesapta yokken

elifnaz
24-05-2012, 20:02
Artık benimde petunyam var...:)

elifnaz
24-05-2012, 20:04
Adını bilmiyorum ama yaprakların rengine bayıldım.

elifnaz
24-05-2012, 20:09
Bunlarda bu yaz ilk kez tohumdan çimlendirmeyi başardığım karagöz çiçeklerim. Ama ortadaki davetsiz misafirim. İyi ki gelmiş ziyaretime çok memnun kaldım.

KAPTANzst
24-05-2012, 20:10
Bunun da adını bilmiyorum ama bu bahar coştu. Sarı çiçekleriyle doldurdu saksıyı.

Düne kadar bende bilmiyordum:p
Selis nikli arkadain söylediğine göre Sedum sarmentosum bu güzel yayılıcının adı.

elifnaz
24-05-2012, 20:15
Küçücükken gelen küpelim nihayet tomurcuklarını gösterdi. Merakla açmalarını bekliyorum.

elifnaz
24-05-2012, 20:22
Sardunyalarım,

elifnaz
24-05-2012, 20:25
Ve clematisim iyice coştu.W.Nike.

elifnaz
24-05-2012, 20:29
Bodur güllerim geldiği günden beri beni üzmedi. Hem yaprakları coştu hemde gülleri eksik olmadı.:D
Fakat İMDAT alttaki sarı gülüm bitlendi.:(

elifnaz
24-05-2012, 20:33
Sevgili Güler hanımın gönderdiği mavişlerimle aram pek iyi değil. Geldiği günden beri böyleler.

elifnaz
24-05-2012, 20:37
Düne kadar bende bilmiyordum:p
Selis nikli arkadain söylediğine göre Sedum sarmentosum bu güzel yayılıcının adı.

Teşekkür ederim. Adını öğrendiğime sevindim, 2 senedir bende nihayet ismen tanıştım.:D

gilan
24-05-2012, 20:44
Adını bilmiyorum ama yaprakların rengine bayıldım.

Adı üstünde zaten: Yaprak güzeli :)
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/7743.htm

Çiçekleriniz çok güzel. Özellikle sardunyaların duvardaki asılan saksılarına bayıldım, çok yakışmışlar. :)

elifnaz
24-05-2012, 20:50
Bir sedum türü. Büyük ihtimalle Sedum acre. :)

Adı üstünde zaten: Yaprak güzeli :)
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/7743.htm

Çiçekleriniz çok güzel. Özellikle sardunyaların duvardaki asılan saksılarına bayıldım, çok yakışmışlar. :)

Çok teşekkür ederim sevgili Gilan. Sizin bize tanıştırdığınız bitkilerin yanında benimkiler biraz sönük kalıyor ama elden ne gelir.: Aslında iyi ki uzaktayım onlardan çok iyi bildiğiniz gibi bu deliliğin sonu yok:)

gürcan_keskin
24-05-2012, 23:01
[QUOTE=elifnaz;959462]

Arka tarafa bakan terasım. Yarısı günün 4-5 saati güneş alıyor. Ben nasıl değerlendireceğimi bilemedim. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Bence bir cennet :-)
Çok güzel tasarimlar yapilabilir.Oldukcada güzel ve hoş olur.
Mesela "biricik" isimli üyemizin sayfasıni inceleyebilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/24688.htm)

elifnaz
25-05-2012, 07:22
[QUOTE=elifnaz;959464]

Bence bir cennet :-)
Çok güzel tasarimlar yapilabilir.Oldukcada güzel ve hoş olur.
Mesela "biricik" isimli üyemizin sayfasıni inceleyebilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/24688.htm)

Evet haklısınız, sevgili Bıcırığın sayfasını zevkle takip ediyorum. Ama benim terasım arka tarafa bakıyor ve pek kullanılmıyor. Hani göz önü değil pek. O yüzden biraz kararsızım.

gürcan_keskin
25-05-2012, 12:32
[QUOTE=gürcan_keskin;972523]

Evet haklısınız, sevgili Bıcırığın sayfasını zevkle takip ediyorum. Ama benim terasım arka tarafa bakıyor ve pek kullanılmıyor. Hani göz önü değil pek. O yüzden biraz kararsızım.

Bence yeni ve farklı tasarımlar yaparsanız eğer sürekli kullanılabilir :))
ondan sonra göz önünde olacağından eminim :)

elifnaz
05-06-2012, 18:50
Eveet küpelim nihayet dün çiçeğini gösterdi. Rengini bilmeden beklemek daha heyecan verici.:p

elifnaz
05-06-2012, 18:53
Ve diğer çiçeklerimden kareler...

elifnaz
05-06-2012, 18:55
Devamı

elifnaz
05-06-2012, 18:58
Çiçeklerimin gelişimini buradan takip etmek çok zevkli.

elifnaz
05-06-2012, 19:00
Ümidimi kestiğim atlasım beni sevindirdi.:p

elifnaz
05-06-2012, 19:03
Çeri domates diye almıştım ama sanırım yanıldım:o

elifnaz
05-06-2012, 19:13
Vefakar sardunyam benim, 3 yıldır benimle.:p

elifnaz
05-06-2012, 19:15
Bir uca sardunya diğer uca acem halısı ortayada buz çiçeği ekmiştim. Anlaşılan o ki buz çiçeği paylaşmayı pek sevmiyor. Sanırım saksıyı sadece ona bırakıcam:)

elifnaz
05-06-2012, 19:20
İlk aldığımda yaprakları morlu yeşilli idi.(İlk sayfa 4.resim) Büyüdükçe morluğu gitti. Aynı rengi verebilmek için ne yapmam gerekir bilemiyorum:confused:

GÜLSEN_
25-07-2012, 11:15
Ümidimi kestiğim atlasım beni sevindirdi.:p
elifnaz arkadaşım sayfanı görme fırsatım yeni oldu hayırlı olsun çiçeklerin harikalar ellerine emeğine sağlık versin arkadaşım ama bu çiçeğin atlas değil paskalya kaktüsüdür :o

Türkan
25-07-2012, 11:45
merhabalar.bende sayfanizi yeni kesfedenlerdenim.cicekleriniz harika.ozellikle sardunyalariniz.4 cu mesajin ilk 2 resmindeki ciceyin adini oyrenebilirmiyim?

alacakaranlik
25-07-2012, 11:45
Sayın elifnaz,
Bitkiniz fazla gölgede kalmışsa renk değişliği ondan kaynaklanıyor olabilir

elifnaz
30-07-2012, 21:09
merhabalar.bende sayfanizi yeni kesfedenlerdenim.cicekleriniz harika.ozellikle sardunyalariniz.4 cu mesajin ilk 2 resmindeki ciceyin adini oyrenebilirmiyim?

Merhaba çok teşekkür ederim. Ama maalesef tatile gidip geldikten sonra sardunyalarımı toparlamak zor olacak sanırım. Epeyce cansızlaşmışlar.Bu arada
bahsettiğiniz çiçeklerimin adı kalanchoe.

elifnaz
30-07-2012, 21:12
elifnaz arkadaşım sayfanı görme fırsatım yeni oldu hayırlı olsun çiçeklerin harikalar ellerine emeğine sağlık versin arkadaşım ama bu çiçeğin atlas değil paskalya kaktüsüdür :o

Çok teşekkür ederim. Ben ikisini karıştırıyorum. Bilgilendirdiğin için sağol.

elifnaz
19-04-2013, 19:13
Herkese tekrar merhabalar. Baharın gelmesiyle birlikte uzun süredir ihmal ettiğim terasımı geçen hafta elden geçirdim. Uzun ve yorucu temizlik ve düzenleme işlerimden sonra ortaya pek te iç açıcı bir görüntü çıktığını söyleyemem. Bitkilerimden bir çoğu kışı atlatmayı başaramadı. Tabi bunda benim de ihmalim vardı. Ama pes etmedim ****** geçen yıla oranla biraz daha tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Ve kolları tekrar sıvadım. Şimdilik benimle kalmayı başaranlardan bir kaç güzel...

_yavuz
19-04-2013, 19:30
umarım yeni bitki ve çicekler edinmeniz dileğiyle kolay gelsin

elifnaz
19-04-2013, 19:37
Çok teşekkür ederim Yavuz bey. Bu arada
sanırım fotoğraflarda bir sorun var yüklemeyi henüz başaramadım.

elifnaz
19-04-2013, 20:06
İlk olarak beni en çok mutlu eden site sayesinde tanışıp geçen yıl edindiğim clematislerimden biri W.Nike kışı atlatmayı başardı ve ilk çiçekleriyle yüzümü güldürdü.

elifnaz
19-04-2013, 20:13
Gladys picard diğer clematisim. Bunun hikayesi ilginç yaklaşık bir buçuk ay evvel babam saksısının dibindeki yaban otlarını temizlemek isterken clematisimi toprakla birleştiği yerden kopardı. Nasıl üzüldüğümü tahmin edersiniz sanıyorum. Köküne zarar gelmediğinden bir umut beklemeye başladım ve işte sonuç...

elifnaz
19-04-2013, 20:17
Sıradaki bol tomurcuklu sarmaşık gülüm ve hanımelim. Geçen sene hanımelim pek büyümedi yerini değiştirdim umarım yeni yerinde mutlu olur.

elifnaz
19-04-2013, 20:25
Geçen sonbahar görüp bir dal kopardığım ve öylesine bir saksının dibine ektiğim yılan kaktüsüm. Tutmadığını düşünerek onu orada unutmuşum. Beni utandırdırdı ****** zaten bir tane olan dalda 4 tomurcuk

elifnaz
19-04-2013, 20:30
En çok sevdiklerimden. Acem halısı...

elifnaz
19-04-2013, 20:34
Bu şirinler de çıktığım bir dağ yürüyüşünden. Görünce dayanamadım ve onlarda beni üzmedi saksılarında mutlular.

elifnaz
19-04-2013, 20:38
Gidenlerin yerine hemen yenileri geldi. Sardunyasız bir balkon **** teras düşünemiyorum.Yağmurdan fırsat bulursam yerlerine yerleşicekler.

mandalinleerik
19-04-2013, 21:48
Bari poşetinden çıkarıp çekseydiniz resimleri daha güzel görürdük. Ama ben mavi çiçeği çok beğendim. Belki tohum yapar seneye daha güzel bir şekilde çoğaltırsınız.

dağçiçeği
19-04-2013, 21:50
Sayın Elifnaz terasınız ve bitkileriniz muhteşem. Kışı atlatamayan bitkileriniz için üzüldüm ama telafisi pek zor görünmüyor gibi. Yenileri yerin almak için hazır bekliyorlar çünkü :)
Bol çiçekli ve mutlu günlerde terasınızın sefasını sürmenizi dilerim.

elifnaz
19-04-2013, 21:54
Sayın mandalinleerik dağılsınlar istemedim zaten renkleride belli değil şansıma ne çıkarsa artık. En kısa zamanda saksılarına geçiricem. Mavi çiçeği ben de çok sevdim umarım dediğiniz gibi olur.

elifnaz
19-04-2013, 21:59
Çok teşekkür ederim Sn. Dağçileği. Gidenlere üzülüyorum ama hepsi birer tecrübe oluyor bana. Yenilerini almanın keyfi de başka tabili...

elifnaz
28-04-2013, 22:18
Ve benimde artık meyve fidelerim oldu. Bodur kiraz ve beyaz nektarin. Kirazımın çiçeği üstünde nektarinimin ise meyveleri olmaya başlamış. Umarım sorunsuz yetiştirebilirim.

elifnaz
28-04-2013, 22:22
Sevgili Güler hanımın göndermiş olduğu maviş bu sene daha iyi durumda geçen sene bir tek çiçeğini görebilmiştim. Bu yıl ümitliyim.

elifnaz
28-04-2013, 22:25
Acem halım coştu. Onun bu halini görünce dayanamadım bir saksı daha acem halısı ektim.

elifnaz
28-04-2013, 22:27
Sarmaşık gülüm çiçeklerini göstermeye başladı.

elifnaz
28-04-2013, 22:30
Geçen seneki ipek çiçeği saksım, bana sürpriz yaptı. Saklamış olduğum tohumlarını bir türlü bulamıyordum. Bunları görünce çok mutlu oldum.

Angels Sour
04-05-2013, 18:04
Sn Elifnaz sorunuzun cevabı kaktüs sayfamda. Ayrıca acem halılarımızın hayranıyım.

elifnaz
04-05-2013, 18:31
Adını bilmiyorum, geçen sene çiçeğini görememiştim bu yıl süpriz yaptı bana:p

elifnaz
04-05-2013, 18:33
Açmaya devam...

elifnaz
04-05-2013, 18:35
Bendeki 3.yılı, geçen yıl ki gibi büyümesini ümid ediyorum.

elifnaz
04-05-2013, 18:39
Minyatür gülümde tomurcuk çok fakat yaprakları biraz cansız. Belki de uyguladığım bit ilacından dır. Sürekli bitleniyor:mad:

elifnaz
04-05-2013, 18:40
Beyaz nektarin hızla büyüyor.:D

elifnaz
04-05-2013, 18:45
Bu gün şanslı günümdeydim. Görev aldığım okulda bakın neler buldum. Umarım köklenir hepsi...

elifnaz
04-05-2013, 18:47
Lonicera pek yavaş ilerliyor. Nedenini anlayamadım?

elifnaz
04-05-2013, 18:50
Bunlarda minyatür küpeli olsa gerek. Baksanıza minicikler.

elifnaz
04-05-2013, 18:54
Daha önce hiç menekşem olmamıştı ta ki bu güzel bana hediye edilene kadar. Fakat gel gör ki bakımı konusunda pek bilgim yok. Yaklaşık bir aydır bende ve durmadan çiçek açıyor. Acemi şansı işte.

elifnaz
04-05-2013, 18:55
Babacığımın hediyesi. Adını bilmiyorum ama çiçekleri çok hoş.

elifnaz
04-05-2013, 18:59
Aileye yeni katılan ceylanlarım. Şimdilik aynı saksıyı paylasıyorlar. Ayırsam mı acaba?

serkan_istanbul
04-05-2013, 19:00
Ensondaki bitki yılzız çiçeği dahlia soğanlı ve çok yıllık bir bitki. Terasınıza kocaman maşallah. Sevgiler

elifnaz
04-05-2013, 19:04
Sebze konusunda biraz talihsizim geçen yıl ki domateslerim sanıyorum kargaların hışmına uğradı. Salatalık ve biberlerde ise başarılı olamadım. Ama olsun ufak bir domates ve biber denemesi daha.

elifnaz
04-05-2013, 19:06
Kedi tırnakları her yerden çıkmaya başladı. Loniceramın saksısında ne işleri var?

elifnaz
04-05-2013, 19:09
Ensondaki bitki yılzız çiçeği dahlia soğanlı ve çok yıllık bir bitki. Terasınıza kocaman maşallah. Sevgiler

Çok teşekkür ederim. Çok yıllık olduğuna sevindim.

dağçiçeği
04-05-2013, 19:19
Kocaman bir MAŞALLAH diyorum . Sanki elinizin her değdiği bitki çiçek açmış.

elifnaz
04-05-2013, 19:29
Kocaman bir MAŞALLAH diyorum . Sanki elinizin her değdiği bitki çiçek açmış.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgili dağçiçeği.

Fagus Sylvatica
04-05-2013, 19:55
Sayın elifnaz, terasınıza hayran kaldım. Müthiş bir emek ve sonucu olan güzellik var. Ellerinize sağlık. :p Minyatür gülünüzdeki sorun sanırım külleme. Bir mantar hastalığı.Çözümünü ben bilmiyorum. Ama gül sayfasında sorarsanız yardımcı olurlar ;) kolay gelsin

alibaba
04-05-2013, 20:25
Acem halım coştu. Onun bu halini görünce dayanamadım bir saksı daha acem halısı ektim.

Merhaba sayın Elifnaz, acemhalılarınıza hayran kaldım :) biraz bilgi verebilir misiniz yaptığınız bakım hakkında? Sulama, kışın muhafaza vs.? Kaç kök dikmiştiniz o saksıya ve kaç yılda bu duruma geldi acaba?
Ben de denedim bu sene ama bu sezon çiçek göremeyeceğim sanırım. 2 saksıya 40 kök diktim. http://www.agaclar.net/forum/1112285-post11.htm

elifnaz
04-05-2013, 22:46
Sayın elifnaz, terasınıza hayran kaldım. Müthiş bir emek ve sonucu olan güzellik var. Ellerinize sağlık. :p Minyatür gülünüzdeki sorun sanırım külleme. Bir mantar hastalığı.Çözümünü ben bilmiyorum. Ama gül sayfasında sorarsanız yardımcı olurlar ;) kolay gelsin

Cok tesekkur ederim sevgili Fagus Sylvatica. Tavsiyenize uyup gül sayfasina goz aticam hemen umarim kurtarabilirim. 4 ayri renk vardı o saksida yasatamazsam cok üzülürüm.

elifnaz
04-05-2013, 23:05
Merhaba sayın Elifnaz, acemhalılarınıza hayran kaldım :) biraz bilgi verebilir misiniz yaptığınız bakım hakkında? Sulama, kışın muhafaza vs.? Kaç kök dikmiştiniz o saksıya ve kaç yılda bu duruma geldi acaba?
Ben de denedim bu sene ama bu sezon çiçek göremeyeceğim sanırım. 2 saksıya 40 kök diktim. http://www.agaclar.net/forum/1112285-post11.htm

Sevgili alibaba9 ben o saksiya geçen sene bahar ayında bir cicekciden aldığım 4 poset acem halisi dikmistim. ( hani minik siyah posetlerden) Yani kok olarak sayıyı bilemiyorum. Benim terasim sabah dokuzdan aksam altiya kadar güneş görüyor. Ve üstu acik. Kışın iceriye almadım. Geçen seneyi oldukca cılız geçirdiler bu sene yani ikinci senesinde costular.
Ne yazik ki ömrü pek uzun değil. Çiçekleri artık geçmeye başladı.
Sizinkilerde eminim seneye aynı durumda olurlar. Gunesi seviyorlar unutmayin. Sulamayı ise kara duzen yaptim. Toprağı kurudukca kafama gore suladim. Arada vitamini ihmal etmedim. Bol cicekli günler dilerim size.

elifnaz
05-05-2013, 21:33
Bugün Uludağ'ın eteklerinde yaptığımız yürüyüşün ardından sizinle paylaşmak istediğim birkaç resim.

elifnaz
05-05-2013, 21:35
İsmini bilmiyorum ama görüntüsü çok güzel.

elifnaz
05-05-2013, 21:38
Her yerde bu çiçeklerden vardı. Çok güzeller.

elifnaz
05-05-2013, 21:40
Ve bunlardan...

elifnaz
05-05-2013, 21:42
Yılbaşlarını hatırlatıyor bana.

elifnaz
05-05-2013, 21:45
Çok güzel bir çalı türü bence.

Angels Sour
06-05-2013, 21:08
Sn Elifnaz, pembe ve beyaz çiçekli bitkiler yanılmıyorsam kuşburnu. Bizim buralardada var, yaz bitiminde toplayıp marmelad falan yapıyorlar.