View Full Version : Anzac / Balkon
Ben de balkonumu sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle balkonumdan birkaç genel görünüm...
Balkonumdan genel görnüme devam...
Mor minemiz ve kızımın çiçeği (beyaz sardunya)
Ağaçlar.net vasıtasıyla edindiğim yaseminim, henüz çiçek açmadı...
Tomurcuk halinde aldığım sakız sardunya; şansıma kırmızı çıktı...
Paravanımda duran su teresi...
Normalde salonumda duran yaprak güzeli; balkona paravanıma asma konusunda kararsızım?
Bu da diğer yaprak güzeli, salonumuzda duruyor...
Salondan balkonu seyreden çiçeklerim; guzmania, yelken çiçeği ve iki adet orkide...
redsonia
01-05-2012, 11:27
sayfanız hayırlı olsun çok cici bir balkonunuz var...:))
Yine bu site vasıtasıyla edindiğim oxalis..
Geldiğinde bir poşet içerisinde bir avuç toprak ve iki adet yumrudan ibaretti.
Şu an çiçek bekliyoruz...
En son aldığım ve mutfak balkonunda duran bodrum papatyaları...
Bu çiçek de arka balkonumdan, adını hatırlamıyorum ancak aldığımdan bugüne kadar çiçeği hiç eksik olmadı...
Arka balkonda duran sardunyalar.
Sevgili Anzac sayfanız hayırlı olsun. Bitkilerinizin hepsi çok güzel, şirin bir balkonunuz var. Bu arada benim favorim su teresi çok hoş görünüyor.
murattyildizz
01-05-2012, 14:08
sn. Anzac sayfanız hayırlı olsun.Balkonunuz çok hoş,bitkilerinizde çok güzel görünüyorlar.
Sevgili Anzac, çiçekleriniz çok hoş hepside sağlıklı görünüyor.Keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle sayfanız hayırlı olsun.
Herkese çok teşekkür ederim.
serkan_istanbul
01-05-2012, 20:05
Sayfanız hayırlı olsun bitkileriniz çok güzeller.
Sayın Anzac çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı, sayfanız da hayırlı olsun.
Balkon sayfanız hayırlı olsun.
Çiçelleriniz güzel ve daha nicelerine yeriniz var gibi.
Sevgiler, saygılar.
Hakkı Şen
02-05-2012, 11:01
Sayın Anzac ne güzel düzenli ve pırıl pırıl bir balkonunuz var. Tebrik ederim.. Bitkileriniz de oldukça sağlıklı görünüyorlar. Ancak paravana asmış olduğunuz saksılar sanki yerinde değilmiş gibi geldi bana. Balkonun ön kısmına kalın bir tel çekip oraya asarsanız petunyalar daha serbest kalıp saksının tüm çevresinden sarkıp daha güzel olacaklardır diye düşünüyorum.
Paravan içinse arkaları düz olan duvar saksıları var, onlardan uygun şekilde monte ederseniz oldukça güzel olacaktır. Ellerinize sağlık, kolay gelsin..
Öncelikle herkese değerli görüşleri ve değerlendirmeleri için tekrar teşekkür ederim. Gördüğünüz her şey aslında bu site ve sizlerin sayesinde iki ay içerisinde oldu. Buradan öğrendiklerim, sizlerin burada paylaştığı tecrübeleri ile kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Burada paylaşmamın amacı da benim göremediklerimi sizlerden gelecek değerli görüşleriniz ile daha ilerilere taşımak. O yüzden buraya yazılan her kelime benim için çok değerli...;)
Sayın Hakkı Şen,
Saksı seçimi konusunda haklısınız; bunlar hep bana tecrübe oluyor. Sizin de belirttiğiniz şekilde petunya ve terenin olduğu saksıları asmayı, onların yerine de yarım daire şeklinde saksılardan alıp paravanda kullanmayı düşünüyorum.
Ancak bu en az üç dört adet daha yeni çiçek demek; açıkçası bu işlere yeni başlamış biri olarak daha fazla çiçek bakımı konusunda biraz kararsızım?
Ceylan sardunyalar; aynı saksıda birbirine yakın iki renk bir arada...
günebakan
02-05-2012, 18:59
Gerçekten balkonunuz çok düzenli ve hoş görünüyor ama siz de bir Ağaçlar net üyesi oldugunuza göre bakalım bu kadar bitkiyle ne kadar devam edecejsiniz:) Hoş geldiniz.
Merhaba,çok güzel balkaonunuzdaki bu güzellikleri güle güle büyütün. En kısa sürede ben de paylaşacağım.Aranızda yeniyim.
maysan80
02-05-2012, 19:30
balkonunuzdaki tek eksik bence soğanlı bir çiçek. ixia, amarylis vs. olabilir. gardenya da bence sizin balkonunuzda harika olur. genel bazda baktığınızda muhteşem bir balkonunuz var. bol çiçekli günler dileğiyle.
Hakkı Şen
02-05-2012, 19:34
Paravanda kullanabileceğiniz sakız sardunyalar, bodrum papatyaları ve belki de henüz görmediğimiz sarkan formda bitkileriniz daha vardır. Onları kullanın, varsın şu anki saksıları boş kalsın. Nasıl olsa ileride başka edineceğiniz bitkiler olacak.:)
Yazdıklarım sadece tavsiye sakın eleştiri olarak algılamayın. Benim terasımda ne bulduysam ekip dikiyorum, düzen tertip kalmadı. O yüzden sizlerinki gibi düzenli tertipli balkonlar görünce sadece fikir beyan ediyorum..
Bu arada oxalis çiçek açtı, yeni tomurcuklar da yolda..:)
Galiba yasemin çiçek açmaya hazırlanıyor...
Sayın Anzak, yeni sayfanız hayırlı olsun, ceylan sardunyalar anız çok güzel görünüyorlar
Elinize sağlık.
balkonunuz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
İş dönüşü yol kenarında gördüğüm serada durup aldığım yeni çiçeklerim...
Önce kedi tırnağı; altı farklı renk alıp bir arada diktim.
Sonra adını bilmediğim ama özellikle beyazının kokusunu çok beğenerek aldığım bir diğeri. Galiba bu işin bir sonu yok....
Bu arada bu çiçeğin ismini bilen paylaşırsa sevinirim...
acemifüsun
04-05-2012, 18:19
Balkonunuz, bitkileriniz çok güzel:) Son fotoğrafdaki bitkinin adı Alyssum.
Sayın acemifüsun,
Bilgi için çok teşekkürler, hemen Alyssum hakkında araştırmaya başlıyorum....
Sayın Anzac , sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun.
Sardunya hastası olarak sardunya larınıza , ceylanlarınıza bayıldım.
oxalisin yapraklarının rengi ve zarifliği harika.
Su teresinin coşkusuda ben buradayım diyor.
En son aldığım yaprak güzeli ve sonra ikisi birarada...
Çiçeklerinize harika bakmışsınız hepsi çok güzel..
Aynı zamanda balkonun dekorasyonu da çok sıcak ve zevkli..
Komşularınız şanslı.
Sayın Anzac, sayın acemifüsunun dediği doğru 37 no'lu yazıdaki beyaz hoş kokulu çiçek Alyssum(Kuduz otu). Tohum verir, tohumları toprağa dökülünce seneye mevsimi gelince çimlenirler ve yeni fideler elde edersiniz. Çiçekleri tamamen geçtikten sonra tohumlarına dikkat edin veya saksı toprağını başka yere aktarmayın bırakın o bitkilerle birlikte kalsın veya alabiliyorsanız tohumlarını alın. Benim terasımda iki saksı var ve iki haftadan fazladır çiçekleri duruyor ilk açtığı gün gibi taze ve gür.
Yaprak güzelleri gerçekten çok güzeller, dallarından koparıp suya koyarak veya doğrudan toprağa daldırarak çoğaltabilirsiniz o güzelleri. Saygılar...
Sayın Yaylacı,
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Alyssum' un tohumlarını almaya veya en azından toprağını korumaya çalışacağım, çünkü bu çiçeğin kokusunu çok seviyorum.
Yaprak güzeline gelince, 8 no' lu mesajdaki yaprak güzelini balkonda yetiştirebilir miyim? Dış ortama uygun mudur? Tekrar teşekkurler.
O son yaprağı güzeller beni kalbimden vurdu. Ne olacak şimdi?
serkan_istanbul
06-05-2012, 08:35
Yaprak güzelleriniz harikalar.
Sayın Yaylacı,
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Alyssum' un tohumlarını almaya veya en azından toprağını korumaya çalışacağım, çünkü bu çiçeğin kokusunu çok seviyorum.
Yaprak güzeline gelince, 8 no' lu mesajdaki yaprak güzelini balkonda yetiştirebilir miyim? Dış ortama uygun mudur? Tekrar teşekkurler.
Sayın Anzac, şimdi yaz mevsimi ve havalar çok iyi, sıcaklıklar uygun. Yaprak güzeli gölge yerde kalmak şartıyla balkonda yetiştirilebilir, yeterki güneş yapraklarını yakmasın. Kolay gelsin, saygılar...
Sayın Yaylacı,
Teşekkürler, ilk fırsatta balkonumda uygun bir yere alacağım.
Bugün balkonumdan aşağıya baktığımda gördüğüm manzara.
Paravanıma son eklediğim çiçeğim ve paravanın son hali....
Paravanıma son eklediğim çiçeğim ve paravanın son hali....
Paravanınız çok güzel duruyo.
zencefil cicegi
08-05-2012, 19:10
Balkonunuz ve cicekleriniz cok güzel
hele orkidelere bayildim :)
güle güle büyütün insallah saglikla
Bu da balkonuma eklenen son saksı...
Nihayet yasemin çiçek açtı. İlk çiçeğimizi adım adım izledim. Diğer goncalar yolda. Bu arada kokusu müthiş; bu kadarını tahmin etmemiştim.
Bu da kızımın uzun süredir istediği ve bugün aldığımız limon servi.
Dün anneanneye anneler günü kutlamaya gittik. Tabi boş dönmedik. Anneannenin balkonundan sarı çiçekler açtığını öğrendiğim sukulentten üç parça aldım. Gelince siteden isminin "sedum palmeri" olduğunu öğrendiğim bitkimi hemen saksısına dikip balkondaki çiçeklerimin arasına koydum.
Şimdi sıra ışık, güneş, su ihtiyacını öğrenmede...
Yukarıdaki resimlere göre saksıya dikim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Aynen aldığım saksıda gördüğüm şekilde diktim. Acaba kökünü daha derine mi yerleştirmem gerekiyordu?
melih500
16-05-2012, 19:05
Sayfanız hayırlı olsun çok güzel bitkileriniz var ilk defa yeşil barış çiçeği gördüm çiçeğinin yeşil olması çok ilginç :)
Teşekkür ederim melih500. Aslında barış çiçeğinin çiçekleri yeşil değil. İlk açtığında normal olarak beyaz açıyor, daha sonra nedenini bilmediğim bir şekilde yeşile dönüyor.
melih500
16-05-2012, 22:36
Teşekkür ederim melih500. Aslında barış çiçeğinin çiçekleri yeşil değil. İlk açtığında normal olarak beyaz açıyor, daha sonra nedenini bilmediğim bir şekilde yeşile dönüyor.
değişik bir tür olabilir benimki yeşile dönmeyip sararıyor :D
Paskalya kaktüsünü aldıktan sonra sitede okuduklarım beni bayağı endişelendirmişti. Tomurcuklanma döneminde çiçeğin yerinin kesinlikle değişmemesi gerektiğini okuyunca açıkçası fazla umudum kalmamıştı. Ancak sanırım yerini beğendi ve bugün çiçeklerini açmaya başladı:)
Bu arada yılbaşı çiçeği diye aldığımın aslında paskalya kaktüsü olduğunu öğrenmiş oldum...
En son aldığım kadife çiçeği. Aslında papatyaya da benziyor, sanırım aşılanmış. Eve gelince dün yağmur altında hemen saksısına dikip, balkondaki yerine koydum.
En sonunda sarı çiçekli bir bitkim oldu.
Asya Ceylan
22-05-2012, 10:28
Sayfanız hayırlı olsun.çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Yalnız ne kadar doğru tam bilemiyorum ama barış (yelken)çiçeğinizin çiçekleri yeşile dönmüş.Onları kesmeniz daha uygun.Çünkü tohum oluşturmaya başlamış anlamına geliyormuş ve bu da yeni yaprak oluşumları kötü etkilermiş.Hemen kesilmesi uygunmuş geç kalmışta olabiliriz tabi 20-25 gün geçmiş üzerinden fotoğrafı paylaşalı.Yine de araştırabilirsiniz.Bol çiçekli günler ;)
Evet yelken çiçeğimin fotoğrafını buraya sayfa açmanın heyecanıyla o halde yüklemişim. Ancak sizin de dediğiniz gibi o yaprakları keseli bayağı oldu. Hatta şu anda yeni açmış bir adet çiçek bile var üzerinde...
En son aldığım iki liliumdan biri turuncu açtı, diğerini merakla bekliyoruz.
Balkonunuz çok güzel keyfini sağlıkla sürün.Çiçeklerinizin hepsi güzel ama yasemin ve yılbaşı çiçeğiniz göz alıyor.(çünkü bu türden olan yasemin henüz açmadı,yılbaşını da çok istememe rağmen bir türlü edinemedim.:)) Esen kalın.
Sayın Berçin teşekkür ederim. Yasemin için daha geçen haftaya kadar tek tek çiçek gözlemleyip gün sayarken şu anda üzerinde sayamadığım kadar tomurcuk var; heyecanla bekliyorum...
Artık kendimi tutup çiçek almamaya gayret gösteriyorum; biraz balkonumu düzenlemeye çalıştım.
Sardunyaların son halleri.
Yaseminin bu ararlar üzerinden tomurcuk ve çiçek hiç eksik olmuyor...
Uzun bir aradan sonra geriye kalanlar ve balkonumun son hali
Yaprak güzelleriniz adındaki "güzel" sözcüğünü fazlasıyla hak ediyor.Sizde yaprak şekli çok farklı türler de var.İlk iki fotoğraftaki güzellere özellikle bayıldım.Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim sayın Tika, bazen ben de bakmaya doyamıyorum...
Yılbaşı kaktüsünün vakti geldi
çiçekler çok güzel güle güle büyütün
Bunlar da en son eklenenler, iki ayrı renk euphorbia milli....
Kalanchoe ve sedum palmeri; daha hiç çiçek göremedik!
Kaçkere söz verdim kendi kendime biraz ara vermem lazım şu çiçek alma işine diye, çelik topladım bu seferde, yok olmadı...
Balkonunuz çok güzel, aydınlık ve ferah, çiçeklerinizin mutluluğu yüzlerinden belli, çiçek açma yarışına girmişler sanki, çiçeklerinizle hoş sohbetler diliyorum :)
sn.Anzac balkonunuz ve çiçekleriniz çok güzel ve düzenli ,çiçeklerinize özenle baktığınız görünüyor hele o yaprak güzelleri süper bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Benim bu sene acemilik dönemim, bir şeyler yapmaya çalışıyorum, daha çok öğreniyor ve tecrübe ediniyorum.
Balkonumu ve çiçekleri daha iyi tanıdıkça eminim daha güzelleri olacak...
Paskalya kaktüsünü aldıktan sonra sitede okuduklarım beni bayağı endişelendirmişti. Tomurcuklanma döneminde çiçeğin yerinin kesinlikle değişmemesi gerektiğini okuyunca açıkçası fazla umudum kalmamıştı. Ancak sanırım yerini beğendi ve bugün çiçeklerini açmaya başladı:)
Bu arada yılbaşı çiçeği diye aldığımın aslında paskalya kaktüsü olduğunu öğrenmiş oldum...
Maşallah diyorum. Çiçekleriniz çok güzeller. Paskalya,yılbaşı ve yaprak güzelleriniz çok güzel..:D:D:):):D:D
Sevgili Anzac, bir içim su misali balkonunuz. :)) Çok güzel, özenli, düzenli, gezmeye doyulmuyor, elinize emeğinize sağlık, keyifle sürün bu güzelliklerin tadını.. ;)
Teşekkür ederim. Bitki ve çiçek konusunda ilk yılımdı. Birçok tecrübe ve bilgi edindim. Umarım bahara daha güzel bir balkonum olacak.
Krem renk olan nihayet çiçek verdi; sıra diğerinde, bekliyoruz.
Fazla sulama sonucu kaybetme noktasına geldiğim oxalis aylar sonra tekrar kendine gelmeye başladı...
seyfi0505
19-01-2013, 12:17
Sayın Anzac balkonunuz çok güzel yapmışsınız harika çiçekler maşallah güle güle oturun.
harika bir balkon, duvarınıza güzel bir tablo (http://www.tablocu.com) kullanırsanız çok daha güzel olacaktır
Teşekkür ederim. Tablo konusunda çok haklısınız; evimize taşınalı bir buçuk sene oldu ve o kadar çok eksik var ki!
Çiçek açmaya devam, keyfi yerinde...
Sedum palmeri ve ilk çiçeklerimiz...
gülenyüz
27-01-2013, 17:51
Sn Anzac,balkonunuzu yeni gezme fırsatı buldum.Ellerinize sağlık.Hepsi birbirlerinden güzeler. Oxalis in kendini toparlamasına sevindim.Çok güzel görünüyor.Balkon düzenlemeniz de son derece başarılı tebrik ederim.Sağlıcakla kalın.Sevgi ve Saygılar.
Sn. gülenyüz,
Öncelikle teşekkür ederim. Belki hep aynı şeyi yazıyorum ama tekrar etmekte fayda var. Bu benim ilk senem ve ne yaptıysam bu site ve buradakiler sayesinde, öğrendiklerim ile oldu. Her gün yeni bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum.
Şimdi balkonum için ilkbaharı heyecanla bekliyorum...
Sn. September,
Yaprak güzeli çeliklerinde son durum nasıl, yaşatabildiğiniz oldu mu?
Benimkiler gayet mutlu...
Bu da ölmek üzere iki çelik alıp tekrar yaşatmaya çalıştığım diğeri.
Elma Kurdu
27-01-2013, 20:31
Maşallah çiçekleriniz çok güzel. Kalanchoe çiçeğinize bayıldım. Turuncu turuncu :) Bende de Sn. Rana+miraç' ın gönderdiği kırmızı kalanchoe var. :)
Bende de yaprak güzeli vardı çelikle üretmek çok zor oluyor. Bir kere çeliği çok derin sokmamanız gerekiyor ve çok hafif yan yatırıyorsunuz. Ben ancak bu şekilde tutturabilmiştim.
Sn. Elma Kurdu birçok çiçek yetiştiriyorum, hepsi gayet iyi gidiyor. Bazı çiçeklerde nedense şansım tutmuyor; yaprak güzeli de bunlardan birisi. Üç çeşit var, bir tek bunu coşturmayı beceremedim. Bir daha çelik alıp dikmem gerekirse uyarılarınızı dikkate alacağım, teşekkürler.
Barış çiçeğim ve orkidelerin son durumu...
Orkidelerin yakından görünüşleri, baharı erken karşıladılar...
Ve oxalis çiçek açtı, onun da keyfi yerinde görünüyor.
fikreteren
17-03-2013, 12:57
Yaprak güzelleri çok güzeller. Ellerinize sağlık
E.milli ikisi aynı anda ilk defa açtı.
Sayın anzac sardunyalarınız coşmuş maşallah ,nasıl güzeller ....
Balkonunuzu bugün gezdim.. Çiçeklerinizin hepsi cok güzel.. Özellikle yaprak güzelleri benim eskiden sahipolup kaybettiğim cicek.. Şu anda tek rengi var bende..Sizinkileri seyredip mutlu olucam.. Yeni paylaşımlarınızı heyecanla beklıyoruz...Bol çiçekli ve güneşli günler dilerim...
Sardunyalarınız çok güzel açmışlar,erkenciler.
Yaprak güzelleri kışın bozuluyorlar.Birisini sanırım kaybediyorum.3 saksı vardı bende.İkisi iyi durumda,bolca çelik verdiler.Çeliklerden yeniden aranjman yapıp ekeceğim.Bitkiyi yenilemek gerekiyor.İlkbaharın gelmesiyle güzel gelişmeye başlarlar.
Ben de bu yıl sardunyalarımın bir kısmını büyük yuvarlak saksılara ekmeyi planlıyorum.Çok işim var. :)
Teşekkür ederim sayın Ildır. Bende de şu an üç çeşit var, gözüm gibi bakıyorum onlara. Ancak yaprakları fırfırlı olanda çok başarılı olduğum söylenemez. Her seferinde ölmek üzereyken bir iki çelik alarak yeniden dikiyorum.
Evet Tika tam da dediğiniz gibi ben de yaprak güzelimin birisini yeni saksısına ve yerine aldım bu hafta sonu.
Yeni sardunyalar ve diğerleri... Bahar yaklaşıyor seralara gidip balkonum için yeni çiçekler almak için gün sayıyorum...
terasınız cok guzel olmus sardunyalar harıka benım çıçekler hakkında bılgım yok ama bu sayfa sayesınde ögrenmeye basladım
Teşekkür ederim, siz de aramıza hoşgeldiniz. En kısa sürede sizin de sayfanızı görmek dileğiyle...
Bitkileriniz, hiçte acemi elindeymiş gibi değil sevgili Anzac.
Yaprak güzellerinize, sardunyalarınıza bayıldım. Her bir kare cok güzel. İzlemekten keyf aldım.
Yine uğramak üzere, kalın sağlıcakla.
Teşekkür ederim, herzaman beklerim...
Kadıköy'den aldığım yeni saksılarım ve çiçeklerim.
Su teresi diye aldım, doğru mu bilmiyorum. Ama beyaz çok güzel görünüyor.
Yeni Gine; rengini beğenerek aldım. Ama okuduğum kadarıyla bakımı çok kolay değil...
Balkonunuz çok güzel görünüyor, çiçeklerinize hayran kaldım :)
Su teresi diye aldım, doğru mu bilmiyorum. Ama beyaz çok güzel görünüyor.
Yaprakları ve çiçekleri yer minesine benziyor. :o
http://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/9756.htm
Evet evet haklısınız sayın h-doğan, geçen sene morunu almıştım hatırladım şimdi... teşekkür ederim.
Üç çeşit yaprakgüzeli var, birbirinden değerli...
Karanfilin üzeri tohum dolu...
Tüm çiçekler bir yana, sardunyalar bir yana...
Geçen seneden kalan sardunyalar, kışı dışarıda geçirdiler. Fazla güneş göremediler daha ama keyifleri yerinde....
Sardunyalardan devam, mutfak balkonundan...
Geçen yaz fazla sulamadan kaybetmek üzere olduğum oxalis ancak kendine gelmeye başladı...
4 gün evde yoktuk...kumru gelmiş saksıya yuva yapmış, üzerine bir de yumurtlamış...
Ne güzel bir durum böyle şeyler hiç beni bulmaz..:D
Çiçekleriniz çok güzel olmuşlar. Bence de sardunyalar olmazsa olmaz. Ellerinize sağlık.
Kuru yeri bulunca, bir de evde kimseyi görmeyince konaklamaya karar vermiş. :D
Bu da tatil dönüşü Yalova seralarından aldığımız orkidemiz...
Bu ağacı yolda yürürken gördüm ve hemen fotoğrafını çektim. Ne ağacı olduğunu bilmiyorum ama ilk defa böyle bir şey görüyorum. Gövdesinden çiçek fışkırıyordu, özel olarak süslenmiş sanki....
İsmini bilemediğiniz ağaç erguvan ağacıdır.
Bu seneki ilk petunya balkondaki yerini bugün aldı; bu seferki katmerli....
Bir gün sonrasında ikinci yumurta da geldi.
Bu arada kumrular hakkında yeni şeyler öğreniyorum. Anne ve baba dönüşümlü olarak kuluçkaya yatıyorlar. Kuluçka süresi yaklaşık iki haftaymış; 4 -5 günümüz kaldı bu durumda... Heyecanlı günler bizi bekliyor...
Bu da balkonumun son hali, biraz düzenleme gerekiyor.
Gülbahçe
16-05-2013, 01:32
Merhabalar, başından beri heyecanla izliyorum balkonunuzu ve son halini görünce şok oldum. İnanılmaz güzel! Bütün çiçekleriniz o kadar harika, saksılarınız, düzenlemeleriniz o kadar zevklice yapılmış ki bayıldım! Çok zevk sahibi olduğunuz anlaşılıyor. Balkonunuzu ve çiçeklerinizi çok kıskandım, nazar değmez inşallah :)
Gülbahçe
16-05-2013, 01:33
Bir gün sonrasında ikinci yumurta da geldi.
Bu arada kumrular hakkında yeni şeyler öğreniyorum. Anne ve baba dönüşümlü olarak kuluçkaya yatıyorlar. Kuluçka süresi yaklaşık iki haftaymış; 4 -5 günümüz kaldı bu durumda... Heyecanlı günler bizi bekliyor...
yavruları heyecanla bekliyorum :)
Balkonunuz rengarenk olmuş,her şey harika görünüyor.
Kumrular ziyarete geldiği için çok şanslısınız.
Eminim yavrularının büyümesini izlemek de çok keyifli olacaktır.
Çok teşekkür ederim; severek yapılan, emek verilen her şey güzel oluyor...
Size daha abartılı bir erguvan örneği göndereyim izninizle :) Bu ağacı yolda yürürken gördüm ve hemen fotoğrafını çektim. Ne ağacı olduğunu bilmiyorum ama ilk defa böyle bir şey görüyorum. Gövdesinden çiçek fışkırıyordu, özel olarak süslenmiş sanki....
Evet benim gördüğümün bunun yanında lafı bile olmaz; harika gerçekten... Özellikle sararak elle yapılmış gibi....
Katmerli petunya, her çiçeği ayrı bir manzara...
günebakan
18-05-2013, 10:48
Balkonunuz harika görünüyor çiçeklerinizin hepside ayrı bir güzel pembeli olan yaprak güzelinden bir dal büyütmeye çalışmıştım ama bir türlü beceremedim. Sizinkilerin üçüde harika görünüyorlar:)
Teşekkür ederim sayın günebakan.. pembe yaprak güzeli benim de en zorlandığım çiçeklerden bir tanesi.. bir kaç defa kaybetmek üzereyken çelik alıp kurtardım... Halen de tam çözebilmiş değilim neyin eksik veya fazla geldiğini. Bu sefer fena gitmiyoruz bakalım...
Ve yavrular karşınızda...
İki gün evde yoktuk, döndüğümüzde ilk iş balkona bakmak oldu. İlk baktığımda tek yavru yumurtadan çıkmıştı; akşam anne-baba nöbet değişiminde baktığımda ise ikinci de gelmişti. İki resim arasında sadece 2 saat var. Bu arada yeni bir şey daha öğrendim; kırılan yumurtaları yuvada bırakmıyorlar, özenle ağızda taşınarak uzak bir yere götürüp bırakılıyor....
Petunyalarınız harikalar, kokularını alabiliyorum.
demek minikler yumurtadan çıktı...:D...tüysüz yavru kumru herzaman gördüğümüz şeyler değil...:D
Gülbahçe
23-05-2013, 23:34
Ve yavrular karşınızda...
İki gün evde yoktuk, döndüğümüzde ilk iş balkona bakmak oldu. İlk baktığımda tek yavru yumurtadan çıkmıştı; akşam anne-baba nöbet değişiminde baktığımda ise ikinci de gelmişti. İki resim arasında sadece 2 saat var. Bu arada yeni bir şey daha öğrendim; kırılan yumurtaları yuvada bırakmıyorlar, özenle ağızda taşınarak uzak bir yere götürüp bırakılıyor....
ne hoş bir deneyim,ne şanslısınız. ben de çok isterdim balkonumda böyle yumurtalardan yavru çıksın :rolleyes:
dağçiçeği
24-05-2013, 00:20
Sayın Anzac balkonunuz , çiçekleriniz , resim kaliteniz , özen , sunum hepsi harika. Kutluyorum sizi. Ellerinşze sağlık. Yaprak güzelleri balkonda duruyor galiba.
Petunyalarınız çok gösterişliler.
Kumru yavrularınız da çok sevimliler.Gelişmelerini takip ediyorum merakla.
Sevgiler
Sayın dağçiçeği teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Yaprak güzelleri tamamı salonumda duruyor, direkt güneş ışığı almayan aydınlık ama havadar bir yerdeler...
Kumru yavrularına bayıldım. :) Çirkin ufaklıklar. :p
Kuluçka süresince o saksıdaki yaprak güzelini nasıl suladınız? Şimdiye kadar çiçeğe nazik davranmışlar, umarım minikler de aynen devam eder. :)
Bu arada akşam güneşi vuran balkonunuzun görüntüsü çok güzel. :)
Yavruların doğum tarihi 19 mayıs, bugün tam bir haftalık oldular. İki hafta sonra yuvadan uçacaklar.
Evet çirkinler, bir o kadar da çekingen. Gagalar kafaya göre çok büyük, yavru büyüdükçe normalleşecek sanırım.
Bu arada anne ve baba devamlı ağızlarında yiyecek taşıyorlar, o anı da fotoğraflayabilirsem paylaşacağım. Biz hayranlıkla izliyoruz....
Sayın gilan ne yazık ki ne yumurtalar varken, ne de yavrular doğduktan sonra korkudan yaprak güzellerini sulayamadım. Şu ana kadar da bir çözüm bulmuş değilim. Kanatlanıp saksıdan uçmalarını bekliyorum:)
Bir sene sonra tekrar bahar ile beraber balkonda hazırlık...
Sardunyalar bahara hazır şimdiden.
YeniGine
17-04-2014, 23:26
Sayın Anzac merhaba; sardunyalarınızla tekrar hoşgelmişsiniz... Sardunyalarınızın renkleriyle, çiçekleriyle gerçekten maşallahı var... Çok güzel çiçeklenmişler. Ellerinize sağlık...
Su sorunu yaşadığım için bu sene daha çok sardunyalarla ilgilenmeyi düşünüyorum ben bu güzel çiçeklerin sırları nedir bilgilendirir iseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
sardunaki
17-04-2014, 23:48
Sayın Anzak merhaba,o sardunyalarınız ne olmuş öyle,hayran kaldım.Çok güzel çok sağlıklı çiçekleriniz.Maşallah diyeyim.
münevver48
18-04-2014, 07:25
sayın anzac,sayfanızı yeni fark ettim.bu ne güzel ve düzenli balkon. göze çok hoş görünüyor. balkonunuzdan çiçekleriniz eksismesin.
Herkese teşekkür ederim. Sardunya konusunda ekstra bir sırrım yok aslında. Saat 11' den itibaren tüm gün batana kadar güneş alan bir balkonum var. Belki bu dezavantaj bile olabilir; sardunya dışında çiçek yetiştirmekte zorlanıyorum...
Sardunyalara toprak kuruyunca su veriyorum. Bir de iki haftada bir suya sıvı gübre katıyorum hepsi o kadar. Umarım çok daha güzelleri sizin olur...
Üç sene önce hediye gelen guzmanya. İlk çiçeğini döktükten sonra öylece duruyordu. Azimle sabrettim en sonunda çiçek açtı...
merabalar arkadaşlar ben küpecik bende yılbaşı çiçeğine bayıldm nerde bulabilirim ayrıca doğayı çiçekleri çokkk seviyorum sevgilerimle
Merhaba, İstanbul'daki seralarda bulmak mümkün. Bu arada son karda tüm çiçeklerim dondu; baharda her şeye sıfırdan başlamak gerekecek.
Çok teşekkür ederim; uzun zaman oldu.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.