PDA

View Full Version : Hong Kong Orkide Serası Gezisinden

B.Unver
28-04-2012, 22:53
Bir haftalık Hong Kong tatilinde gezdiğim orkide serasından fotoğraflar

Yaklaşık 2000 adet fotoğraf çekmişim.Onun için mümkün olduğu sürece yüklemeye çalışacağım.

B.Unver
28-04-2012, 22:56
Devam;
Not:Fotoğraflar Canon 600 D ve Tamron 28-258 mm ile Canon 100 mm macro lensler ile çekilmiştir.

B.Unver
28-04-2012, 23:01
Devam;

B.Unver
28-04-2012, 23:08
Devam;

agozce
28-04-2012, 23:27
Cennet gibi....

okarpia
29-04-2012, 00:49
çok çok güzelmiş emeğine sağlık

toprak
29-04-2012, 00:59
Çiçeklerin Kraliçesi
Bu ne eşsiz bir güzellik.
Bu ne acaip bir tasarım.
Gözlerimiz bayram etti

tarumok
29-04-2012, 06:24
Bora Bey,
hepsi muhteşem.Emeğinize sağlık.paphiopedilumlar ve cattleyalar diğer resimlerin içinde sanırım:)

Garuda
29-04-2012, 08:24
Bora Bey,
paphiopedilumlar ve cattleyalar diğer resimlerin içinde sanırım:)
Sayin hocam paphiopedilum 3. mesajin 1. fotografinda var yanilmiyorsam :)

Bu arada Sayin unver paylasim icin tesekkurler, cicekler her ne kadar cok guzel olsada onlarin guzel fotograflarini cekebilmek ayri bir beceri ister, tebrikler
Saygilar

selis
29-04-2012, 08:30
Şu beyazlı sarılı olan ne şahane şey, muhteşem ötesi..

Eeeee 2000 fotoğraf demişsiniz ;)

B.Unver
29-04-2012, 09:42
..........................................

Eeeee 2000 fotoğraf demişsiniz ;)

O zaman devam edeyim :)

B.Unver
29-04-2012, 09:46
Devam;

B.Unver
29-04-2012, 09:56
Devam;

B.Unver
29-04-2012, 10:07
Devam;

tarumok
29-04-2012, 13:20
Bora Bey,
bu güzellerden hangilerini seçip aldınız?Zira seçip almak çok zor olmuştur.

Ziya Soner
29-04-2012, 14:38
Sevgili Bora,
Ellerine,ayaklarına sağlık.Hepsi olağanüstü.Hep aynı şeyi söylüyorum,yine söyleyeceğim.
YÜCE RABBİMİZ,BUNLARA HARCADIĞI ZAMANIN BİRAZINI BİZLERE HARCASAYDI.
Sevgi ve Saygılarımla

B.Unver
29-04-2012, 16:34
Bora Bey,
bu güzellerden hangilerini seçip aldınız?Zira seçip almak çok zor olmuştur.

Sn. Ok;

Evimde bakacağım kadar aldım.Cattleya, paphiopedilum, phragmipedium, Bulbophyllum frostti,Phalenopsis v.v. indigo red ve 2 adet süpriz:) olmak üzere güzel bir kolleksiyon aldım.

Seçmek konusuna gelince listem önceden hazırdı.Yanlızca çiçeklenme boyu anaçlar seçmeye çalıştım o kadar.Eğer hazır listem olmasaydı zannediyorum orda sinir sistemim bozulabilirdi çünkü liste 5-6 kalın klasörden oluşuyor.Kimi çiçekli kimi değil:)

Sevgili Bora,
Ellerine,ayaklarına sağlık.Hepsi olağanüstü.Hep aynı şeyi söylüyorum,yine söyleyeceğim.
YÜCE RABBİMİZ,BUNLARA HARCADIĞI ZAMANIN BİRAZINI BİZLERE HARCASAYDI.
Sevgi ve Saygılarımla

Ziya hocam teşekkür ederim.Dediklerinize harfiyen katılıyorum.Hem ordaki orkide ile ilgili sera ve dükkanları gezerken hem de fotoğraflarını çekerken ben de aynı sizin düşündüğünüzü düşünmüştüm:)

B.Unver
29-04-2012, 17:11
Sıkılmadınız umarım.Ben ilgi bitene kadar devam ederim:)

Hin's Garden Hong Kong'un Çin sınırının dibinde bir aile serası.Sera büyük ve detay fotoğraflarını da paylaşacağım.Ancak aşağıda gördüğünüz kişi sahiplerinden.Ailesi Hollanda'da yaşıyor ve tatilini Marmariste geçirmiş.Beni "Merhaba, nasılsın?" diye Türkçe olarak karşıladı.Türkiyeye davet ettğimde "İnşallah" diye Türkçe cevap verdi.Çincenin ve özellikle Kanton harfleri ile latin harflerinin zorluğunu düşünürseniz bir seferlik Marmaris seyahatinde bayağı iyi telaffuz ettiği Türkçe kelimeleri kullanması etkili.Çinli birçok uzakdoğuda arkdaşım olmasına rağmen ben bir tek "Ho Ho" (OK) bildiğimden etkilendim:):):)Listemdeki çiçekleri binlerce orkide arasından o seçti.Çok candan iyi bir dost.Hollandaya giderken istanbul üzerinde bir gün onu gezdireceğime söz verdim:)

tarumok
29-04-2012, 17:15
[QUOTE=B.Unver;955949]Sn. Ok;

Evimde bakacağım kadar aldım.Cattleya, paphiopedilum, phragmipedium, Bulbophyllum frostti,Phalenopsis v.v. indigo red ve 2 adet süpriz:) olmak üzere güzel bir kolleksiyon aldım.

Seçmek konusuna gelince listem önceden hazırdı.Yanlızca çiçeklenme boyu anaçlar seçmeye çalıştım o kadar.Eğer hazır listem olmasaydı zannediyorum orda sinir sistemim bozulabilirdi çünkü liste 5-6 kalın klasörden oluşuyor.Kimi çiçekli kimi değil:)
Sizi tebrik ediyorum.Cattleya, paphiopedilum, phragmipedium resimlerini görmek isteriz.Secereleri belli mi?

B.Unver
29-04-2012, 17:38
[QUOTE=tarumok;955958Sizi tebrik ediyorum.Cattleya, paphiopedilum, phragmipedium resimlerini görmek isteriz.Secereleri belli mi?[/QUOTE]

Sevgili hobidaşım,

Sizi bayağıdır forumdan izliyorum.Burcunuz nedir bilmem ama benim burcum Yay ve ben de sevdiğim konularda heyecanlı ve atağımdır.Ancak siz fotoğraflarını çektiğim 2000 ne yakın orkide ve orkide ile ilgili mekanların fotoğrafları var derken direk elimdeki az miktardaki orkidelerin fotoğraflarını sordunuz?Enteresan:):):)

Hin's Garden Hong Kong un bir numaralı orkide serası ve elindeki herbir orkidenin seceresinin olması şart.Yani evet elimdekilerin secereleri var.:)

tarumok
29-04-2012, 19:05
Sayın unver,
Benim de burcum yay:)Tam bir yay hem de değil mi:)Aynı zamanda burcdaşız.Özellikle bu türleri sormamın nedeni,bu türlere olan özel ilgim.Bu güzel resimleri bizlerle paylaştığınız için forum sakinleri adına saygılarımı iletiyorum...

agozce
30-04-2012, 00:43
Aynı zamanda fiyatlarını da merak ettim..:))

B.Unver
30-04-2012, 11:27
Aynı zamanda fiyatlarını da merak ettim..:))

Sn. Gözce(inşallah doğrudur:))

Fiyatlar türe göre değişiyor.Çok tür var.Ancak size kısaca hiç te Hong Kong da orkidenin ucuz olmadığını söyleyebilirim.

Örneğin:Paphiopedilum Prince Edward of York çiçekli hali ya da çiçeklenme boyu 3500-5000 Hong Kong Doları (HKD) bizim paramızla 794 TL-1,134 TL arası.Ben de kulaklarıma inanamadım ama fiyatı listeden görünce böyle.:):):)Yani orda bir Ipad fiyatı :)

B.Unver
30-04-2012, 12:07
Ben biraz daha devam edeyim;

B.Unver
30-04-2012, 12:12
Devam;

B.Unver
30-04-2012, 12:19
Devam;

B.Unver
30-04-2012, 12:25
Devam;

agozce
30-04-2012, 12:26
(Evet doğru Bora bey, başında birde ayşesi var..:))

Biz burdan alalım o zaman..:)).

Neden o kadar pahalı acaba?

SAGEN
30-04-2012, 12:32
Sayın ünver
resimleri şu anda gördüm.bende kendi çapımda orkide sevdalısı biri olarak inanın bana resimleri gördüğümde çıldırıyordum az kalsın.tekrar tekrar bakıyorum dönüp dolaşıp bu güzelliklere.umarım farklı türleri bakmak banada nasip olur.

B.Unver
30-04-2012, 12:43
(Evet doğru Bülent bey, başında birde ayşesi var..:))

Biz burdan alalım o zaman..:)).

Neden o kadar pahalı acaba?

Yani Ayşe Hn. dediğim gibi türüne göre değişiyor.Eğer Paphiopedilum Prince Edward of York çiçekli halini istiyorsanız fiyat orda buydu.Burda bulabilirmisiniz?Ya da kolleksiyonunda olan bundan ucuza verir mi?Bunu araştırmak lazım.:):):)

Bu arada adım Bora :)

agozce
30-04-2012, 12:47
Afedersiniz, hemen düzeltiyorum, bu mesajların hepsini sonra silmek istiyorum. Konu bütünlüğünü bozmasın diye)

Biz daha koleksiyoner noktasında değiliz nasılsa..Şimdilik..:)

B.Unver
30-04-2012, 12:48
Sayın ünver
resimleri şu anda gördüm.bende kendi çapımda orkide sevdalısı biri olarak inanın bana resimleri gördüğümde çıldırıyordum az kalsın.tekrar tekrar bakıyorum dönüp dolaşıp bu güzelliklere.umarım farklı türleri bakmak banada nasip olur.

Olacaktır inşallah.Neden olmasın.Türkiyede 10 sene evvel discus akvaryum balıkları ile grup arkadaşlarımızla başlattığımız çalışma şu anda devir alan daha genç ve atak hobicilerle oldukça fazla gelişti.Şimdi dünyaya açılmış discusla ilgili hobicilerimiz var discusta.Orkide de olacaktır.Çünkü Orkide bunu gerçekten hak eden özellikte ve güzellikte bir çiçek türü.

Ancak hobinizin arkasından inatla koşup özveride bulunmak ta gerekiyor.:)

B.Unver
30-04-2012, 12:50
Afedersiniz, hemen düzeltiyorum, bu mesajların hepsini sonra silmek istiyorum. Konu bütünlüğünü bozmasın diye)

Biz daha koleksiyoner olamadık..Şimdilik..:)

Kolleksiyon derken bunu milyarlık ya da trilyonluk antika kolleksiyoncuları ile karıştırmamak lazım.Ancak özel türlerin bulup alınması ve yetiştirilmesi her hobicinin kendi alanındaki emelidir.Dünyada da bu böyle:)

tarumok
30-04-2012, 14:07
Yani Ayşe Hn. dediğim gibi türüne göre değişiyor.Eğer Paphiopedilum Prince Edward of York çiçekli halini istiyorsanız fiyat orda buydu.Burda bulabilirmisiniz?Ya da kolleksiyonunda olan bundan ucuza verir mi?Bunu araştırmak lazım.:):):)

Bu arada adım Bora :)

Bende var.O fiyattan aşağı vermem:)ama daha yavru:D

fzthalil
30-04-2012, 14:47
Murat Bey,
York'un ilk yavrusu benim kimseye kaptırmam:D :dilli:

agozce
30-04-2012, 20:57
Valla ben almam. İsmine gıcık oldum...:)).

Avrupalıların Doğal ortamından, her türlü kültürel, doğal varlığn alınıp-çalınıpp kendi adlarının yaıştırılmasını...protesto ediyorum...:)))

B.Unver
01-05-2012, 10:22
Ne kadar isimlere ve fiyatlara takılsak ta ben Devam edeyim :):):);

B.Unver
01-05-2012, 10:35
Devam;

B.Unver
01-05-2012, 19:03
Bir iki foto da fantazi yapalım :):):)

B.Unver
03-05-2012, 10:35
Devam;

SAGEN
03-05-2012, 10:43
Olacaktır inşallah.Neden olmasın.Türkiyede 10 sene evvel discus akvaryum balıkları ile grup arkadaşlarımızla başlattığımız çalışma şu anda devir alan daha genç ve atak hobicilerle oldukça fazla gelişti.Şimdi dünyaya açılmış discusla ilgili hobicilerimiz var discusta.Orkide de olacaktır.Çünkü Orkide bunu gerçekten hak eden özellikte ve güzellikte bir çiçek türü.

Ancak hobinizin arkasından inatla koşup özveride bulunmak ta gerekiyor.:)

Sayın ünver yazdıklarınıza aynen katılıyorum ORKİDE bambaşka bir çiçek.Her akşam canlıymış gibi onlarla konuşuyor seviyorum.Ama dediğiniz gibi bu sevdanın peşinden koşmak gerek.Neredeyse 2 aylık kızım kadar vakit ayırıyorum desem sanırım abes olmaz...:p

SAGEN
03-05-2012, 15:39
Devam;

Sayın B.UNVER doğrusu resimleri takip etmekte zorlanıyorum.hangisine bakacağımı şaşırdım.Bu kadar mı güzellik olur?

SAGEN
03-05-2012, 15:42
Ne kadar isimlere ve fiyatlara takılsak ta ben Devam edeyim :):):);

******* hızla devam edin lütfen...:p

yeşilkolik
30-09-2013, 20:48
Emeginize saglık çok güzel paylaşım. Nefesim kesildi maşallah hepside süper :)