View Full Version : Canan / balkon
Merhaba
Sanırım 1 ay kadar önce üye oldum ve kendimi tanıttım. Balkonumu düzenleyeceğimi ve arada sırada size danışacağımı yazmıştım. Balkonum henüz bitmedi, önerilerinizi bekliyor olacağım.
Sevgili Canan sayfanız hayırlı olsun . Balkonunuz buradan çok güzel görünüyor. Sardunyalar harika. Ellerinize sağlık.
Çok keyifli bir balkonunuz var.. Ceylanlarınız müthiş.. ;)
maysan80
27-04-2012, 19:12
tek kelime ile harika
Elifnaz, Selis ve Maysan80 çok teşekkür ederim.
Hakkı Şen
27-04-2012, 19:20
Sayın Canan oldukça ferah ve şık bir balkonunuz var. Epey bitki çeşidi de var sanırım. Ceylan ve sakız sardunyalar, kaktüsler ve petunyalar. Hepsi de oldukça sağlıklı görünüyor.
Ceylan sardunyaların çiçekleri kısa zamanda geçiyor. Yedek saksılara petunyaları şimdiden dikmekte fayda var sanırım. Oldukça uzun süre çiçekli kalıp harika bir görsel şölen oluşturuyorlar. Kolaylıklar diliyorum, saygılar..
maysan80
27-04-2012, 19:23
eşiniz de sizin gibi çiçek hastası herhalde.yoksa destek olmadan balkonu kapatmak zor olsa gerek
maysan80
27-04-2012, 19:23
size küçük bir tavsiyem olacak.soğanlı çiçeklerle de süsleyebilirsiniz balkonunuzu...
Sayın Canan oldukça ferah ve şık bir balkonunuz var. Epey bitki çeşidi de var sanırım. Ceylan ve sakız sardunyalar, kaktüsler ve petunyalar. Hepsi de oldukça sağlıklı görünüyor.
Ceylan sardunyaların çiçekleri kısa zamanda geçiyor. Yedek saksılara petunyaları şimdiden dikmekte fayda var sanırım. Oldukça uzun süre çiçekli kalıp harika bir görsel şölen oluşturuyorlar. Kolaylıklar diliyorum, saygılar..
Ceylanlarım en şenlikli olanlar biraz daha çiçekli kalsınlar diye elimden geleni yapacağım. Bakamayacağım diye korktuğum da petunyalar ama çelik zamanı Temmuz Ağustos aylarıymış sanırım, o zamana kadar canlı tutabilmeyi umut ediyorum. Teşekkürler...
size küçük bir tavsiyem olacak.soğanlı çiçeklerle de süsleyebilirsiniz balkonunuzu...
Teşekkür ediyorum maysan80, henüz acemiyim soğanlı bitkilerden çekindim biraz.
Ama haklısınız bir deneme yapmak gerek. Eşime gelince, balkonun tadını çıkarsın yeter :D
serkan_istanbul
27-04-2012, 19:34
Sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel sardunyalarınız var. Normal sardunyalardan ve sarkıcı türlerinden de dikebilirsiniz. sevgiler.
maysan80
27-04-2012, 19:38
aynen öyle. valla tam tadı çıkartılacak balkon olmuş. çiçekler arasında sabah kahvesi harika olur.
soğnalı çiçekleri yetiştirmek o kadar da zor değil. bu çiçeklerin arasına amarylis veya lilium harika gider. hep kımızı tonlarında çiçekleriniz. sarı bir lilium harika olur gibi geliyor bana. sonbahar için ise çiğdem ve nergis tek geçerim. bakımları kolaydır. kokuları ise mükemmeldir.
aynen öyle. valla tam tadı çıkartılacak balkon olmuş. çiçekler arasında sabah kahvesi harika olur.
soğnalı çiçekleri yetiştirmek o kadar da zor değil. bu çiçeklerin arasına amarylis veya lilium harika gider. hep kımızı tonlarında çiçekleriniz. sarı bir lilium harika olur gibi geliyor bana. sonbahar için ise çiğdem ve nergis tek geçerim. bakımları kolaydır. kokuları ise mükemmeldir.
Söylediğiniz çiçeklerden birini bilmiyorum bir araştırıp bakarım. tabi söylemeyi unuttum benim iki kedim var, yerlere birşey koyamıyorum hemen kemiriyorlar.
Soğanları da asmam gerekecek..
Teşekkürler...
maysan80
27-04-2012, 19:56
size şimdiden kolay gelsin
Sardunyalarınız muhteşem,
Umarım uzun yıllar sizi yanlız bırakmazlar.
Kolay gelsin
Sardunyalarınız muhteşem,
Umarım uzun yıllar sizi yanlız bırakmazlar.
Kolay gelsin
Ne kadar güzel bir dilek, hep beraber diyorum :D
canannuman
30-04-2012, 11:44
Sayfanız Hayırlı uğurlu olsun sardunyalarınız çok güzel. Devamını bekliyorum merakla.
Sayın Canan,
Herkesin yazdığı gibi sardunyalarınız harika. Bu konuda sizden birşeyler öğrenebilmek için takipçiniz olacağım ;)
Sayfanız hayırlı olsun, ellerinize sağlık.
redsonia
04-05-2012, 15:14
sayfanız hayırlı olsun....:)) çok ferah bir balkon çok güzel bitki çiçek yetişir...:)) bütün arkadaşlarımın da bahsettiği gibi sardunyalarınız çok güzelll:)) bayıldım...:))
nuray topcu
04-05-2012, 22:42
bu ne güzel bir balkon,şimdiden güzellik saçıyor,istediğiniz şeyleri yapınca hele,karşı evlerdekileri çatlatırsınız vallahi.
Sevgili Canan , sayfanız hayırlı ,bol çiçekli olsun.
Balkonunuzun sardunyalı formu harika olmuş.
Sayfanız Hayırlı uğurlu olsun sardunyalarınız çok güzel. Devamını bekliyorum merakla.
Teşekkürler, ben de bir yandan bahçenizi geziyorum bayıldım.
Hala çalışıyorum, son durumunu sizlerle paylaşmazsam zevki olmaz.
sayfanız hayırlı olsun....:)) çok ferah bir balkon çok güzel bitki çiçek yetişir...:)) bütün arkadaşlarımın da bahsettiği gibi sardunyalarınız çok güzelll:)) bayıldım...:))l
Teşekkürler, bakan gözler de güzel ....
bu ne güzel bir balkon,şimdiden güzellik saçıyor,istediğiniz şeyleri yapınca hele,karşı evlerdekileri çatlatırsınız vallahi.
Nuray Hanım teşekkürler iltifatlarınıza, ben aslında yüzlerce çiçek alıp, komşularımın balkonlarını da düzenlemek istiyorum :) Duramıyorum....
Sevgili Canan , sayfanız hayırlı ,bol çiçekli olsun.
Balkonunuzun sardunyalı formu harika olmuş.
Sevgili nardane hoşbulduk, sağolun, hepiniz çok sıcak karşıladınız.
Sayın Canan,
Herkesin yazdığı gibi sardunyalarınız harika. Bu konuda sizden birşeyler öğrenebilmek için takipçiniz olacağım ;)
Sayfanız hayırlı olsun, ellerinize sağlık.
Mahçup ettiniz , ben acemiyim, çiçeklerim de acemi şansı diyebiliriz...
Sayın Canan sayfanız hayırlı olsun. Balkonunuz renklerle bezenmiş görünüş olarak harika fakat renk kombinasyonunu artırmak için farklı çiçeklerden de dikmelisiniz. Devamlılık sağlamak için ardışık mevsimlerde çiçek açan bitkilere de yer verirseniz görselliğe doyum olmaz. Kolay gelsin, saygılar...
Ceylanlarım ve ebruli sakızlarım da tomurcuk kuruması başladı, çok üzgünüm.
Sadece bugün 3 saksıdan yaklaşık 25 çoklu tomurcuk dalı topladım, büyüyemeden kurumuşlar..
Seranın toprağını değiştirmemiştim keyifleri kaçmasın diye, bir de 10 günde bir sıvı gübre veriyordum. Ne yapsam bilemiyorum. Ne fena birşeymiş, insan çok üzülüyor...
Sayın Canan sayfanız hayırlı olsun. Balkonunuz renklerle bezenmiş görünüş olarak harika fakat renk kombinasyonunu artırmak için farklı çiçeklerden de dikmelisiniz. Devamlılık sağlamak için ardışık mevsimlerde çiçek açan bitkilere de yer verirseniz görselliğe doyum olmaz. Kolay gelsin, saygılar...
Teşekkürler önerilerinize, acemi olduğum için sardunyayla başladım, zamanla artıracağım renkleri ve çeşitleri. Birde zannederim benim simetriye benzer bir takıntım var, aşırı renk ve çeşitlilik beni rahatsız ediyor maalesef :)
Ardışık mevsim çiçek önerisi çok güzel, araştıracağım ne yapabileceğimi.
Sevgi Durul
05-05-2012, 23:15
Sevgili Canan, huzur dolu bir balkon, güzel bitkiler ve fotoğraflar. İkinci mesajdaki ikinci fotoğrafı çok beğendim. Sayfanız hayırlı uğurlu, bol bitkili olsun dilerim.
Sevgili Canan, huzur dolu bir balkon, güzel bitkiler ve fotoğraflar. İkinci mesajdaki ikinci fotoğrafı çok beğendim. Sayfanız hayırlı uğurlu, bol bitkili olsun dilerim.
Çok haklısınız balkonumda huzur hakim. Küçük ama şirin bir balkonum olduğu için şanslıyım, burada artık gökdelen gibi balkonsuz ucubelerden geçilmiyor, evim son mohikan gibi. Bana da onu renklendirmek kaldı. Teşekkürler güzel dileklerinize...
nuray topcu
05-05-2012, 23:30
Nuray Hanım teşekkürler iltifatlarınıza, ben aslında yüzlerce çiçek alıp, komşularımın balkonlarını da düzenlemek istiyorum :) Duramıyorum....
size katılıyorum,ben balkonuma bir şeyleri sığdırmak için çareler ararken,onların boş balkonları beni delirtiyor..:D
size katılıyorum,ben balkonuma bir şeyleri sığdırmak için çareler ararken,onların boş balkonları beni delirtiyor..:D
Sormayın o güzelim balkonlar ya ardiye ya da halı pazarı halinde. Ama gün geçtikçe çiçekli balkon sayısı artıyor, umutluyum....
esenboğa
05-05-2012, 23:44
çiçekleri tohumdan mı elde ettiniz ?
çiçekleri tohumdan mı elde ettiniz ?
Hayır Sayın Esenboğa yeni bir ev, boş bir balkondu. Çiçekler seradan.
Sardunyayı tohumdan çoğaltmayı da düşünmüyorum pek. Çelikleme çok daha verimli olur. Petunyalarımdan tohum almayı deneyeceğim ama.
Sardunyalarınız çok güzel ve alımlı,(seradan olsa bile, hiç kimse herşeyi tohumdan üreterek başlamıyor zaten:)gördüğüm kadarıyla balkonunuz bitki yetiştirmek için ideal,kim bilir balkonunuzda daha nice güzellikler göreceğiz.:)Sayfanız hayırlı olsun,sevgiler.
Yeni dahlialarım...
Kalanşolar tek sıralı safta...
Kırmızı-mor küpelim bugün perişan vaziyette geldi....
Yeni canan kızım ...
Mor minem ....
Pembe minem ...
Yaşlı ve dileklerimi kabul eden kılıcım ...
Yaşlı filkulağım ...
Kalanşolar yakında çiçeksiz kalacak ...
Sardunyalar son durum...
Genel görünüm : Balkon demirleri ve saksıların çoğu boyandı ....
Asya Ceylan
22-05-2012, 10:33
Son hali balkonunuzun çok güzel üç adet sigara paketleri hariç ;)
Çok hoş olmuş balkonun son hali.Sağlıkla keyfini sürün.
redsonia
22-05-2012, 15:09
sevgili canan ellerine sağlık zaten güzeldi balkonun daha da güzelleşmiş...:))
Çok hoş olmuş balkonun son hali.Sağlıkla keyfini sürün.
Kerime teşekkürler... Az önce sizde misafirlikteydim, çok güzel çiçekleriniz var.
sevgili canan ellerine sağlık zaten güzeldi balkonun daha da güzelleşmiş...:))
Teşekkürler, sadece dağınıklığın toplanması kaldı, asılacaklar asar
, kalan saksıları da boyarsam oturabilirim. Balkonundaki yağmur sonrası görünüm çok hoştu.
Arkadaşının kızının tasarladığı :) bardaktan ben de yapıyorum arada...
Kolay gelsin...
Kerime teşekkürler... Az önce sizde misafirlikteydim, çok güzel çiçekleriniz var.
Her zaman beklerim misafirliğe.Bende size geldim.Teşekkür ederim sizinkilerde öyle.
Ayşe Derin
05-08-2012, 01:23
Güzel kalbinizden yansıyan emeklerinize bayıldım.Sefanız olsun, neş'e ve huzurla seyredin...
gokcegokce
05-08-2012, 02:29
Balkonunuz bir harika olmuş elinize ve yüreğinize sağlık.
balkonunuz cok guzel. renglerin ahengi muhtesem.cicekler doyumsuz.hepsi saglikli gorunuyor.cok begendim.izlemeye devam......
nuray topcu
05-08-2012, 21:20
ovvv ben bu balkonu gördüğümde başım dönüyor....harika...güle güle yaşayın orada..
Balkonunuz cıvıl cıvıl rengarenk çiçekleriz çok güzel.:):):D
Çiçekleriniz ve balkonunuz çok güzel Canan Hanım.
Siz de benim gibi çiçeklerinizi balkon demirine asmışsınız.Benim bir komşum sürekli su damlıyor diye şikayet edip duruyor.Sizde durum nasıl?
Bu kadar çiçeğiniz olmasına rağmen oturacak genişçe bir yeriniz de var;ama seneye kadar balkonunuz biraz daha dolabilir.Benden söylemesi. :) Ben şu an kendi balkonumda zor yürüyorum.
günebakan
10-08-2012, 12:15
Sevgili Canan balkonunuz ve çiçekleriniz çok güzel lila rengi sardunya ya bayıldım ne kadar güzel çiçeklenmiş hepsi de ayrı ayrı güzeller:)
Güzel kalbinizden yansıyan emeklerinize bayıldım.Sefanız olsun, neş'e ve huzurla seyredin...
Sevgili Ayşe bir klişe de olsa doğrudur; bakan gözün güzelliği bu. Teşekkürler
Çiçekleriniz ve balkonunuz çok güzel Canan Hanım.
Siz de benim gibi çiçeklerinizi balkon demirine asmışsınız.Benim bir komşum sürekli su damlıyor diye şikayet edip duruyor.Sizde durum nasıl?
Bu kadar çiçeğiniz olmasına rağmen oturacak genişçe bir yeriniz de var;ama seneye kadar balkonunuz biraz daha dolabilir.Benden söylemesi. :) Ben şu an kendi balkonumda zor yürüyorum.
Sevgili Tika sizin balkona bayılıyorum, sizden iltifat almak güzel. Ben sulamayı yaparken çok dikkat ediyorum hatta çok bol sulayacağım zaman hepsini içeriye taşıyıp suları akıtıp öyle tekrar yerleştiriyorum. Ama aksa da pek evde değiller, saksıların altına denk gelen kısımda da onların iki ayda bir ancak suladığı zavallı sardunyalar var, sorun çıkmaz. Ha bir de gürültücü bir aile var ki bana bir şey demek yüzsüzlük olur. Tabi sizde saksı çok, böyle yapamazsınız. Onlarda bir alem, temiz su, ne olabilir? Balkonlarını ayda yılda bir yıkadıkları için zor geliyordur. Ben yerlere birşey koyamıyorum, iki kedim var anında kemiriyorlar, o yüzden demirle idare edeceğim.
Ağaçlar net bize site inşaatı yapsa hepimiz bir arada çiçeklerimizle, hayvanlarımızla keyif keyif yaşasak, Şimdi ben balkonumun önündeki gördüğünüz ıhlamur ağacını kesmek istedikleri için çıngar çıkarmak zorunda kalmasam :) ne güzel olur .
Balkonunuz cıvıl cıvıl rengarenk çiçekleriz çok güzel.:):):D
Bahçenizi daha önce gezmiştim, avatardaki mavişe bayılmıştım. Ellerinize sağlık.
Eveeet, bir çaylak olarak ilk balkon sezonumun sonuna gelirken, yayımda ve yapımda emeği geçen beyaz bit, külleme, örümcek, tırtıl, beyaz sinek, kırkayak, kök çürüklüğü, yaprak kıvırcığı dahil bilumum haşarat ve hastalığa bulaşan, bana ilk sezonumda gerilim filmi kıvamında deneyimler kazandıran balkonuma, elbetteki bilgi ve ilgisi ile yanımda olan sizlere teşekkürü borç bilirim.
Bu işte bir yanlışlık var; hobi denen şeyin insanı rahatlatması gerekmez miydi? Ben bu sezon rahat yüzü görmedim. :dilli: Ama seneye güüüüüç bendeeeee.
Son fotoğrafımız balkonun ve tabi evin sahibi asil Bıngıl Kaplanı Zilli Hanım'dan "Balkon Keyfi" adlı çalışma. (Etobur çiçek sınıfına girebilir)
çok güzel balkonuz ve daha tatlı kediniz var tekir kedisi değilmi? tekir cinsi akıllı olurmuş
çok güzel balkonuz ve daha tatlı kediniz var tekir kedisi değilmi? tekir cinsi akıllı olurmuş
Teşekkürler Dünyam1, veteriner kimliğine tricolor yazmıştı, sonuçta sokak kedisi tabi. Çok akıllı fakat zekasının da üstünde geveze. Göz göze gelinince konuş konuş bitiremiyor, göz kontağı kurmamak için çabalıyorum, kafam şişti.
Sevgili Canan, balkonunu biraz geç farkettim ama çiçeklerine ve zilli kızına bayıldım. Benim için yaptıklarına tekrar teşekkür ederim.
Bol çiçekli güzel günler seninle olsun. Sevgiler...
Canancım balkonun çok güzel :D
Canancım balkonun çok güzel :D
Teşekkür ederim şekerim, sana kanım ısındı,kızım diyebilir miyim? :p
Anne dalga geçme. Bi şaka yaptık yaa :P
Ayşe Derin
12-09-2012, 08:33
Canan beni güldürme listesine prenses te eklendi.Siz ana-kız çok yaşayın.
Sanırım tırtıl-örümcek operasyonu çok telaşlı geçiyor, kapıldın gidiyorsun ki; görüşemiyoruz.
Canan beni güldürme listesine prenses te eklendi.Siz ana-kız çok yaşayın.
Sanırım tırtıl-örümcek operasyonu çok telaşlı geçiyor, kapıldın gidiyorsun ki; görüşemiyoruz.
Hep beraber çok yaşayalım ... Arkadaş kendisine çiçekler aldı, yakında sayfasını açıp hepinizle tanışır. Forumlarda yorumlar bile yapmış canım benim... Avatar nasıl ama? Karikatürist olacakmış. Bitkinliğim boşuna değilmiş Ayşe,yarı yatar yarı gezer idare ediyorum, hastayım. Balkonu ilaçlayabildim ama. Birde baktım sayfanı ve hayatını geceyarılarına kadar işgal etmişim, azıcık ara vereyim dedim :) Cool bir insan olamadım gitti :) Çelik ve tohumlarım henüz gelmedi, eli kulağındadır.
balkon çok keyifli. pek beğendim. kedinin yatışıda buranın kralı benim der gibiydi... ellerinize sağlık inşallah daha çok daha çok çiçekler çoğalırda bol bol resimlerini görürüz.
balkon çok keyifli. pek beğendim. kedinin yatışıda buranın kralı benim der gibiydi... ellerinize sağlık inşallah daha çok daha çok çiçekler çoğalırda bol bol resimlerini görürüz.
Güzel dileklerin için teşekkürler Sibel'im, burada hem çiçekler hem güzel dostlar çoğalıyor:) Avatarındaki çiçek umarım senindir, kaktüs galiba, harika görünüyor.
evet sana katılıyorum çiçekler ve dostluklar çoğalıyor . kayınvalidemin kaktüsü idi yaz başında açmıştı harika kokuyordu benimkide aynısı ramazanda açtı misafirlerim gerçek olduğuna inanmadı.. imkan olsa sanada verirdim kaktüsden.
evet sana katılıyorum çiçekler ve dostluklar çoğalıyor . kayınvalidemin kaktüsü idi yaz başında açmıştı harika kokuyordu benimkide aynısı ramazanda açtı misafirlerim gerçek olduğuna inanmadı.. imkan olsa sanada verirdim kaktüsden.
Çok teşekkür ederim Sibelim, düşünmen yeter. Ben kendimi durduramadığım için kaktüs almaya hiç başlamamaya çalışıyorum şimdilik :) Gerçekten harika görünüyor, eline sağlık.
frenleyebilmek önemli ama başarabilmek için insanın kendi ile baya bir mücadele etmesi gerekiyor. eşimde sağolsun hep destek ne zaman alayım mi diye sorsam a tabi tabi al... alırım dolanırım geri bırakıp geri alırım sonra eve gelip yeter bu kadar çoğalmasın kalabalığa gerek yok derim ama öyle görüncede almamak için baya mücadele ederim hoş ben daha yolun başındayım pekde öyle birşeyler yok yavaş yavaş ...
AAAA ben nasıl görmemişim sayfanı canancım hayırlı olsun çok ama çok güzell emeğine yüreğine sağlık arkadaşım. kızınla çekişmeleriniz gülümsememe sebep oldu ALLAH da sizi güldürsün her daim:p
AAAA ben nasıl görmemişim sayfanı canancım hayırlı olsun çok ama çok güzell emeğine yüreğine sağlık arkadaşım. kızınla çekişmeleriniz gülümsemem sebap oldu ALLAH da sizi güldürsün her daim:p
Hoşgelmişsin Gülşen kardeş, tipik ana kız işte; tepişiyoruz da gülüyoruz da. Ayşe ile konuşuyoruz kendimizi durduramıyoruz diye. Ben hiç hakim olamıyorum kendime. Önümüzdeki bahara lale ve sümbül hazırlığı yaptım, burada resimlerini paylaşmak için sabırsızlanıyorum ama senin balkonuna kaktüslerine yetişmem mümkün değil tabi...
arkadaşım ne demek hepimizin farklı güzelliklerle dolu balkonumuz, bahçemiz, salonumuz. Bende kızımla beraber olunca oluyor arada şakayla karışık didişmeler ama çok imrendim size ALLAH bozmasın muhabbetinizi. Ben Antepde tamamen yalnız olduğum için ne annem ne bir kızkardeşim nede bir tek kızım bittanecik çiçeğim yanımda yok.Ondan dolayı imrenerek gülümseyerek okudum mesajlarınızı. Ayşecim benim yüreği güzel arkadaşım özletiyorsun kendini:pGeçen bahar ben 100 e yakın lale 50 kadarda sümbül almıştım hatta taaa izmire kızıma bile göndermiştim, çok güzellerdi bakalım soğanlarımız dinlenmede bekliyoruz, umarım sende evinde o miss gibi sümbüllerin kokusunu doya doya alırsın arkadaşım
Hiç yalnız olur musun? Burada da bir sürü kızkardeşin var aşkolsun.. Gel akşamları balkona laflarız :) Yok yok sana yetişemem, çiçeklerin seni ayrı bir seviyor. Bende 20 lale 3 sümbül aldım, 20 lale için çok abartmışım diyordum :) Ayşe benden fırsat bulamıyor ki başkasına hatır sorsun :)
Ayşe Derin
16-09-2012, 15:24
Hiç yalnız olur musun? Burada da bir sürü kızkardeşin var aşkolsun.. Gel akşamları balkona laflarız :) Yok yok sana yetişemem, çiçeklerin seni ayrı bir seviyor. Bende 20 lale 3 sümbül aldım, 20 lale için çok abartmışım diyordum :) Ayşe benden fırsat bulamıyor ki başkasına hatır sorsun :)
Nasıl sesim çıksın perişanlardayım.
Bende 19 kaktüs tohumu çimlendi, 13 tane de köklenmeyi bekleyen var, onlara hazırlık yapmak gerek değil mi? Bunca yıl çiçekçiden aldığım toprakla bir sonuca varamadık, Gülsen bahçe toprağı+kum dedi.
Pazar günü aktivite raporu:
Çevre inşaatlar dolaşılır, madem giriştik dinlenmiş bahçe olsun.30 yıllık araziye başlanan inşaata giriş, müteahhitle tanışma, o evlere bakacağımı sanırken ben sadece toprak istediğimi söylerim.Kürek müteahhitte-poşet bende yardımla toprak alınır.Peşine kum...
Evde kum elenip fırında sterilize edilir, toprak elenir, iri parçalar et döveceğiyle dövülür, karışım evi talan ederek bulduğum bütün saksılara doldurulur.Koca bir leğene çamaşır suyu konup kullanılan malzemeler tekrar tekrar yıkanır.
ÖLDÜMMMM.
Baharda halâ kaktüsler çiçek açmazsa Gülsen'e gönderecğim, ilelebet kalsınlar.
Of of ne işler yaapmışsın Ayşe... Çalışkan kadının hali başka. Senin için Madagaskar Yasemin'lerimin fotoğraflarını yüklüyorum, o kapalı halleri açmak üzere olduklarından değil, tam tersi dökülmeden önce de kapanıyor canlarım. Sana boyutlarını da fotoğrafladım. Benimkiler 5 cm bulmuyor ama tabi şu anda canlı değiller, ilk açtıklarında muhtemelen daha büyüklerdi. Gönderdiğin kalp kalbe karşının son hali ve idil'in kendine aldığı Erica diye bir çalı, çok tatlı.
Hadi sana kolay gelsin.
Ayşe Derin
16-09-2012, 22:05
Of of ne işler yaapmışsın Ayşe... Çalışkan kadının hali başka. Senin için Madagaskar Yasemin'lerimin fotoğraflarını yüklüyorum, o kapalı halleri açmak üzere olduklarından değil, tam tersi dökülmeden önce de kapanıyor canlarım. Sana boyutlarını da fotoğrafladım. Benimkiler 5 cm bulmuyor ama tabi şu anda canlı değiller, ilk açtıklarında muhtemelen daha büyüklerdi. Gönderdiğin kalp kalbe karşının son hali ve idil'in kendine aldığı Erica diye bir çalı, çok tatlı.
Hadi sana kolay gelsin.
İdil'in ericasına bayıldım, hiç görmemiştim, artık sayfasında izleriz.Yasemin benim gördüğüm gibi, süpermiş şöyle bol çiçekli-mis kokulu, yapacaksan böyle olmalı işte, ben de ellerimdeki dikenlerle uğraşayım.Baharda yasemin alacağım mutlaka.
Parmak uçlarım hassaslaşmış, enkaz gibiyim.
Canan rapunzelin uçlarını açığa alsan ya, hem köklensin hem boylansın.
alemsiniz arkadaşlar yaaa:)) ayşecim bende arkadaşımın sesi neden çıkmıyor diyordum,inşaatçılardan bize sıra gelmiyomuş meğer:)) kıyamam sana arkadaşım bu kadar uğraşacağına söyleseydin gönderirdim.eldiven kullanmıyormusun parmak uçlarını zedeliyosun?sen bakamazsan gönder bana ayşecim ben bakarım kaktüslerine bayıla bayıla hemde:))Canancım madagskar yaseminin çok güzel MAAŞALLAH geçen yaz izmirde kızımın karşı komşusunda tanıştım madagaskar yaseminyle adını sordum bilemediler çiçekçiden aldık ama adını tam bilmiyoruz dediler sonra arjantin yasemini dedler oturdum netin başına yazarım yazarım yok sonunda yaseminler yazıp bakınca öğrendim madagaskar yasemini olduğunu henüz alamadım ama alıcam seneye çiçek festivalinde yine izmirde olmayı düşünüyorum RABBİM ömür verirse inşallah.Gelin hep beraber gezelim festivali harika oluyor.Ayrıca canancım o kalpkalbenin bir ucunu sarkıtsaydın be arkadaşım yavrucak uzatırdı boyunu oracıktan:))
alemsiniz arkadaşlar yaaa:)) ayşecim bende arkadaşımın sesi neden çıkmıyor diyordum,inşaatçılardan bize sıra gelmiyomuş meğer:)) kıyamam sana arkadaşım bu kadar uğraşacağına söyleseydin gönderirdim.eldiven kullanmıyormusun parmak uçlarını zedeliyosun?sen bakamazsan gönder bana ayşecim ben bakarım kaktüslerine bayıla bayıla hemde:))Canancım madagskar yaseminin çok güzel MAAŞALLAH geçen yaz izmirde kızımın karşı komşusunda tanıştım madagaskar yaseminyle adını sordum bilemediler çiçekçiden aldık ama adını tam bilmiyoruz dediler sonra arjantin yasemini dedler oturdum netin başına yazarım yazarım yok sonunda yaseminler yazıp bakınca öğrendim madagaskar yasemini olduğunu henüz alamadım ama alıcam seneye çiçek festivalinde yine izmirde olmayı düşünüyorum RABBİM ömür verirse inşallah.Gelin hep beraber gezelim festivali harika oluyor.Ayrıca canancım o kalpkalbenin bir ucunu sarkıtsaydın be arkadaşım yavrucak uzatırdı boyunu oracıktan:))
Yemin ediyorum benim de aklımdan geçti, size de söyleyeyim dedim. Karşıyaka Çiçek festivali'nde bu sene buluşmaya çalışalım bence de. İnsan yanında keyif alan birini istiyor çiçeklerle ilgilenirken, eşimde dahil bu zevki kimseyle paylaşamıyorum. Kalpkalbekarşı çiçeğini bir gece yarısıydı ektiğimde o an saksıda gürleşsin sonra uzasın diye düşünmüştüm niyeyse, bir de tutmazsa diye korktuğumdan köklenme ihtimalini artırmaya çalıştım güya. Fakat o sizi dinlemiş, uçlardan biri saksıdan başını çıkarmış, yeni yapraklarla kaçmaya hazırlanıyor, yakında kendi sarkacak galiba.
Valla süper olur canancım:))bu festivalde bir kaç üye arkadaşla tanışma fırsatım oldu inşallah önümüzdeki yıl festivaldede sevdiğim arkadaşlarımı toplamaya çalışıcam.Ben çok sevinirim kendi adıma gelebilicek arkadaşlar varsa şimdiden söylemiş olayım:)) canancım resim eklede görelim kalpkalbenin yeni sürgününü, hadi gözün aydın tutmuştur inşallah:))
Valla süper olur canancım:))bu festivalde bir kaç üye arkadaşla tanışma fırsatım oldu inşallah önümüzdeki yıl festivaldede sevdiğim arkadaşlarımı toplamaya çalışıcam.Ben çok sevinirim kendi adıma gelebilicek arkadaşlar varsa şimdiden söylemiş olayım:)) canancım resim eklede görelim kalpkalbenin yeni sürgününü, hadi gözün aydın tutmuştur inşallah:))
Tamam o zaman festival zamanına yakın haberleşelim :) Tuttu galiba ...
İremsıla
21-09-2012, 16:01
Sevgili canan,balkonunuz ve çiçekleriniz çok hoş.kendinizi çaylak olarak görmeyin çiçeklere kendinizi sevdirip,balkonunuzda harikalar yarattığınıza göre artık usta olma yolunda ilerliyorsunuz.ceylanlarınızın rengine bayıldım.ellerinize emeğinize sağlık.sevgiler...
Sevgili canan,balkonunuz ve çiçekleriniz çok hoş.kendinizi çaylak olarak görmeyin çiçeklere kendinizi sevdirip,balkonunuzda harikalar yarattığınıza göre artık usta olma yolunda ilerliyorsunuz.ceylanlarınızın rengine bayıldım.ellerinize emeğinize sağlık.sevgiler...
Teşekkür ederim İremsıla, gerçek anlamda çiçek yetiştirmeye Nisan ayında başladım, çok okudum, çok düştüm kalktım ama bir arpa boyu yol gittim. Hala çok acemiyim. Belki okumuşsunuzdur bir tatil dönüşü ceylanlar hariç tüm sardunyalarımı kaybettim. Kalanlar için hala uğraşıyorum, ceylanları baharda budadığımda hangisinden isterseniz çelik gönderirim. Hatta şimdi bile olur bence.
Tatillerin her zaman dönüş kısmı berbattır.Komşuya emanet edersiniz;size mahcup olmamak adına her gün bitkilerinizi suya boğar,kötü bir niyeti yoktur aslında,sadece siz tatilden dönene kadar emaneti korumaktır derdi tasası.
'' Canım pahasına korudum,gözettim,her biriyle tek tek ilgilendim,sularını eksik etmedim '' derdinde olan komşunun da psikolojik savunmalarının bir önemi yoktur sizin için,o an bağırıp çığlık atmak istersiniz,o an komşunuzu boğmak bile isteyebirlirsiniz.:)Ama yapacak birşeyiniz yoktur olan olmuştur.Belki herşeye yeniden başlamak zorun da bile kalabilirsiniz:(
Tatillerin her zaman dönüş kısmı berbattır.Komşuya emanet edersiniz;size mahcup olmamak adına her gün bitkilerinizi suya boğar,kötü bir niyeti yoktur aslında,sadece siz tatilden dönene kadar emaneti korumaktır derdi tasası.
'' Canım pahasına korudum,gözettim,her biriyle tek tek ilgilendim,sularını eksik etmedim '' derdinde olan komşunun da psikolojik savunmalarının bir önemi yoktur sizin için,o an bağırıp çığlık atmak istersiniz,o an komşunuzu boğmak bile isteyebirlirsiniz.:)Ama yapacak birşeyiniz yoktur olan olmuştur.Belki herşeye yeniden başlamak zorun da bile kalabilirsiniz:(
Çok güzel bir anlatım :) Ben eski yardımcıma emanet ettim giderken, yardımcım dediğime bakmayın, evin kızı artık. Ortalıktan toz oldu, hala görünmüyor bana :)
Niyet önemli, kızmadım...
İremsıla
22-09-2012, 11:14
Çok teşekkür ederim inceliğiniz için,doğrusu konu çiçek olduğunda asla hayır diyemem.vermeyide almayıda severim,şimdi budanan dallardan tamda çelikleme zamanı.bende size bişeyler göndermek isterim.sizde olmayan arzu ettiğiniz ne var.bende olanlardan seve seve gönderebilirim.sevgiler..
Çok teşekkür ederim inceliğiniz için,doğrusu konu çiçek olduğunda asla hayır diyemem.vermeyide almayıda severim,şimdi budanan dallardan tamda çelikleme zamanı.bende size bişeyler göndermek isterim.sizde olmayan arzu ettiğiniz ne var.bende olanlardan seve seve gönderebilirim.sevgiler..
Sevindim şimdi olmasına, sağdan soldan çok şekilsiz sarktılar, pazartesi Yurtiçi kargo ile bir arkadaşa gönderi yapacağım, isterseniz sizinkini de çıkarayım aradan.
İsim adres ve telefon gerekecek. Ben de bakarım sizde neler var :) Ben sabırsızım biraz, çelik ve tohum beklemeye sabrım olmuyor pek :) Bilgileri bekliyorum, görüşürüz...
Gülşen ve Ayşe ; kalpkalbekarşı (Rapunzel) yeni yapraklarıyla saksıdan kaçmaya başlıyor. Muhtemelen rizomlu olanın ucu bu.
Ayşe Derin
22-09-2012, 21:01
Gülşen ve Ayşe ; kalpkalbekarşı (Rapunzel) yeni yapraklarıyla saksıdan kaçmaya başlıyor. Muhtemelen rizomlu olanın ucu bu.
Gözün aydın, çok hızlı sürgün verdi.Yok sende bir hikmet var.:p Bunlar daha 1 haftalık.
Gözün aydın, çok hızlı sürgün verdi.Yok sende bir hikmet var.:p Bunlar daha 1 haftalık.
Var tabi hikmet, hikmet annesinde, genetiği iyi :)
aaaa hadi gözün aydın canancım çok şeker ama yaa:)) evet hikmet annesinde gizli değilmi canan?:)))
aaaa hadi gözün aydın canancım çok şeker ama yaa:)) evet hikmet annesinde gizli değilmi canan?:)))
Evet annesi de çalışkan kadın :) Gerçekten hızlı, bugün iki yeni yaprak daha var.. Nereye yetişiyorsun küçük Ayşe ?
Ayşe Derin
24-09-2012, 06:29
Evet annesi de çalışkan kadın :) Gerçekten hızlı, bugün iki yeni yaprak daha var.. Nereye yetişiyorsun küçük Ayşe ?
Yapmayın bunlar sizin maharetleriniz...Kalbimden kalbinize ulaşmak için büyüyorlar, seneye dal-budak atmış olacaklar.
Gülsen sana elimdeki tek yumrumu göndermiştim, onun daha hızlı büyümesi gerek, ne durumda ?
valla en son resmini yüklemiştim Ayşecim sayfamda görmüşsündür beyaz saksı içindeki yumrulu olandı şuanda 6 yapraklı oldu,dışarda sabah güneşi alan balkonumda ama odaya alıcam daha fazla ışık var orda daha güzel uzuycakdır eminim.Bu arada camdan 3 katlı bir raf yaptırıyorum kış geliyor malum içeri alınıcaklar var yerden tasarruf etmek için biterse inşallah paylaşıcam sizlerle çok güzel olucak
İremsıla kargoyu bugün çıkardım, içinde çam sakızı sürprizler var, güle güle büyüt.
İremsıla
25-09-2012, 09:31
Canancığım senin nezdinde hepinize çook teşekkür ediyorum,nasıl bir grubumuz varki sürekli bir şeyleri paylaşma gayretindeyiz.komşudan istesek verme taraftarı pek olmazlar.
Aslında evlerimizde birbirimizi ağırlamaktan farksız çiçeklerimizi paylaşmak,bütün çiçeklerime geldiği sahibinin adını veriyorum.hepsi yerlerinden memnun görünüyor bende hepinizi penceremden konyayı seyreylerken görmekten gurur duyuyorum.Sevgilerimle...
Canancığım senin nezdinde hepinize çook teşekkür ediyorum,nasıl bir grubumuz varki sürekli bir şeyleri paylaşma gayretindeyiz.komşudan istesek verme taraftarı pek olmazlar.
Aslında evlerimizde birbirimizi ağırlamaktan farksız çiçeklerimizi paylaşmak,bütün çiçeklerime geldiği sahibinin adını veriyorum.hepsi yerlerinden memnun görünüyor bende hepinizi penceremden konyayı seyreylerken görmekten gurur duyuyorum.Sevgilerimle...
Tabi öyle, bende biliyorum ki birinizde bir çiçek görsem ve istesem misli misli gelir:) Böylece cananlar Canan olarak Konya'yı senin pencerenden yaşayacaklar demek ki. Ne güzel...
gokcegokce
25-09-2012, 11:35
Güzel gönüllü ablam benim yeni avatarını çok beğendim buz devri karakterleri gibi :))
Güzel gönüllü ablam benim yeni avatarını çok beğendim buz devri karakterleri gibi :))
Dün face de gördüm, büyük foto çok çok komik, türünü öğrenmeye çalışıyorum ama gerçekten Buz Devri karakteri gibi değil mi? :) Orada da Sid'e bayılıyorum.
Gerçi bu avatar karizmayı çizdi :) Ne desem ciddiye alınmaz :) tepesindeki tüy beni bitirdi. LEMUR olabilir sanki.
nılgun_dogan
25-09-2012, 11:57
39 yaşındayım halen animasyon çizgiflimlerini seyrederim ve en sevdiğim karakterlerden biridir Sid.
39 yaşındayım halen animasyon çizgiflimlerini seyrederim ve en sevdiğim karakterlerden biridir Sid.
Ben de 43 yaşındayım kızım 9 bahane edip onunla seyrediyorum. Buz Devri'ne götürdüm onu, bir ara bir baktım çocuklar bile benim kadar kahkaha atmıyor, utandım, sustum :) Ama geçenlerde tanıştığım biri yetişkinlerin çizgifilm seyretmesi zeki biri olduğunu gösterirmiş dedi. İçim rahatladı :)
İremsıla
25-09-2012, 12:14
Hani derlerya aynı dili konuşanlar değil,aynı duyguları paylaşanlar anlaşır diye işte bizim gurupta öyle demekki.bende çocuklarımla birlikte oturup çizgi film seyrederim.mesajlarınızı okuyunca güldüm yalnız değilmişim diye...
Ayşe Derin
25-09-2012, 13:08
İremsıla ile aynı şehirde olmamıza da ayrıca memnun oldum.
Canan benim gloxinia alenî uyumak istiyorum mesajı verdi.Şimdi ciddi ciddi karanlıkta ve susuz mu bırakacağım?
İremsıla ile aynı şehirde olmamıza da ayrıca memnun oldum.
Canan benim gloxinia alenî uyumak istiyorum mesajı verdi.Şimdi ciddi ciddi karanlıkta ve susuz mu bırakacağım?
Tabi biz bilmediğimizden bilenleri dinlemek lazım, benimkilerde ağırlaştı, Suz-İ Dilara'nın dediği gibi yapmayı düşünüyorum, aralık başı gibi sulamayı şimdiden azaltarak kesip, şubat'ta yine azar azar sulayarak uyandıracağım, sadece bir tanesinde deneme yapmak istiyorum; benim gördüğüm bitkiler dinlenme döneminde soğuk istiyor, don olmadığı sürece dinlenmesini balkonda yaptıracağım.
Birden bire dışarı atmamak içinde şimdiden dışarı çıkarıp yavaş yavaş serinleyen ortamda ayları, soğukları yaşasın istiyorum. Sende aklına yatanı yaparsın.
Neşet Ertaş'ı kaybetmişiz... Bir saat önce kahraman balığım Memo'm da öldü. Bugünü sevmedim ben..
Ayşe Derin
25-09-2012, 19:17
Neşet Ertaş'ın vefatı bana da dokundu.Tarihe tanıklık ediyoruz.Ve birden türkülere - ozanlara burun kıvıranlar bile Neşet Ertaş hayranı kesildi...Yeri dolar mı? Sanmıyorum, mekanı cennet olsun.En azından damgasını vurdu gitti ya.
Balık beslemek çok riskli, hep uzak durdum.Evde beslenen canlının ölmesi insanın moralini altüst eder bilirim.Ne kadar üzüldüğünü de tahmin ediyorum.
Neşet Ertaş'ın vefatı bana da dokundu.Tarihe tanıklık ediyoruz.Ve birden türkülere - ozanlara burun kıvıranlar bile Neşet Ertaş hayranı kesildi...Yeri dolar mı? Sanmıyorum, mekanı cennet olsun.En azından damgasını vurdu gitti ya.
Balık beslemek çok riskli, hep uzak durdum.Evde beslenen canlının ölmesi insanın moralini altüst eder bilirim.Ne kadar üzüldüğünü de tahmin ediyorum.
Haliyle üzüldüm, ev boşaldı sanki ama başkalarını güldürerek atlatmaya çalıştım.
canancım hepimiz üzüldük arkadaşım :(( hayatım neden yazdıklarını sildin ben onları okumaktan çok mutlu oluyordum ama ::)))) ayrıca Ayşecim,canancım bu gloxinialara ne zaman ne yaparasanız haberim olsun bende onların hastasıyım ne hallerde geçti elime üretimini yapmaya çalışmaları başlattım umarım becerebilirim..
canancım hepimiz üzüldük arkadaşım :(( hayatım neden yazdıklarını sildin ben onları okumaktan çok mutlu oluyordum ama ::)))) ayrıca Ayşecim,canancım bu gloxinialara ne zaman ne yaparasanız haberim olsun bende onların hastasıyım ne hallerde geçti elime üretimini yapmaya çalışmaları başlattım umarım becerebilirim..
Gülşen'ciğim yüze yakın hasta ve yaralı hayvan bakmışımdır, çoğunu koynumda kucağımda kaybettim ama insan alışamıyor herhalde... Bir saksıya gömdüm, onun renginde bir çiçek bulacağım, böylece önce balık sonra çiçek, hep bizimle olacak :) Yazdıklarımı sildim çünkü orası senin özelin, burada olsaydı silmezdim. Gloxinia larla ilgili ikimizde ne yapacağımızı pek bilmiyoruz ama herhalde bitki bize kendi söyleyecektir, haberleşiriz...
tamam arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bende senin bir tekinim yanii...sayfam hakkında nazik düşüncen için çok teşekkür ederim..Sanırım balığın öldü kıyamam bende çok üzüldüm ALLAH size ve ailenize uzun ömürler versin hayatım..Tamam bişeyler öğrenen diğerine aktarsın gloxinialar hakkında
gokcegokce
25-09-2012, 23:56
Üzülmeyin Canan abla diyeceğim ama acınızı paylaşıyorum malesef... Benim de bu hafta 3 tane balığım öldü. Melek balıkları çok hassas alışmam gerekir artık ama bir türlü alışamıyorum. Geçen ay bayram sabahı 2007den beri bizimle olan (yani evlenince annemin evinde bıraktığım) muhabbet kuşum Fıstığımı kaybettim. O çok sarsıcıydı çünkü o kadar muhabbet kuşum oldu şu hayatta ama hiç biri Fıstık gibi değildi. O benim meleğimdi, farklı bir ruhu vardı sanki... "Seni çok seviyorum, küçük kuzum" diye belki de ezberlediği için belki hissederek söylediği o sihirli cümleyi fısıldaması hala kulaklarımda çınlar... :(
tamam arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bende senin bir tekinim yanii...sayfam hakkında nazik düşüncen için çok teşekkür ederim..Sanırım balığın öldü kıyamam bende çok üzüldüm ALLAH size ve ailenize uzun ömürler versin hayatım..Tamam bişeyler öğrenen diğerine aktarsın gloxinialar hakkındaNe bunak insanım balıktan bahsediyoruz sandım: Neşet usta.. Bugün bir sürü türküsünü baştan dinledim.. "Kötü insanın türküsü yoktur" demiş, ne güzel demiş.
Ayşe Derin
26-09-2012, 06:49
Gülsen-Canan ikiniz de birbirinizden ince fikirlisiniz.
Caanım Canânım esti, yağdı, gitti.Benim yazdıklarım anlamsız kaldı bu kez.Ben de sileceğim Gülsen alınma sakın.Ama dün akşam sayfanda komedi koptu.
Bu arada Canan avatarsız devam ediyor, kalsalardı canavarların.
Gülsen;
Gloxinia bence yumrularını derinde büyütüyor, zamansız ürettik, ben bahara kadar sabretmeye niyetlendim.Asıl tecrübe Suzi-Dilara'da ama şu sıralar sesi çıkmıyor.
Üzülmeyin Canan abla diyeceğim ama acınızı paylaşıyorum malesef... Benim de bu hafta 3 tane balığım öldü. Melek balıkları çok hassas alışmam gerekir artık ama bir türlü alışamıyorum. Geçen ay bayram sabahı 2007den beri bizimle olan (yani evlenince annemin evinde bıraktığım) muhabbet kuşum Fıstığımı kaybettim. O çok sarsıcıydı çünkü o kadar muhabbet kuşum oldu şu hayatta ama hiç biri Fıstık gibi değildi. O benim meleğimdi, farklı bir ruhu vardı sanki... "Seni çok seviyorum, küçük kuzum" diye belki de ezberlediği için belki hissederek söylediği o sihirli cümleyi fısıldaması hala kulaklarımda çınlar... :(
Canım Gökçe sende biliyormuşsun bak, onlar evin birer bireyi oluyor değil mi? Gidişleri çok üzüyor tabi. Senin melekleri çok beğenmiştim, siyah çok güzel. Fıstık gibi hepsi güzel anılar bırakıyor..
Gülsen-Canan ikiniz de birbirinizden ince fikirlisiniz.
Caanım Canânım esti, yağdı, gitti.Benim yazdıklarım anlamsız kaldı bu kez.Ben de sileceğim Gülsen alınma sakın.Ama dün akşam sayfanda komedi koptu.
Bu arada Canan avatarsız devam ediyor, kalsalardı canavarların.
Gülsen;
Gloxinia bence yumrularını derinde büyütüyor, zamansız ürettik, ben bahara kadar sabretmeye niyetlendim.Asıl tecrübe Suzi-Dilara'da ama şu sıralar sesi çıkmıyor.
Ayşem baktım Gülşen'in başlığı panayıra döndü. Bitkiler hakkında birşeyler okumaya geliyor insanlar, Gülşen'in başlığı da özellikle kaktüslerde ciddi bir kaynak, insanlara haksızlık olmasın, gereksiz okumasınlar dedim. Artık kendi başlığımda azarım. Kendime ağırbaşlı bir avatar bulayım :)
Ali_askn
26-09-2012, 17:42
Canan ablacım balkonun ve çiçeklerin çok güzel :) kedide çok tatlı benimde kedim varda sürekli saksıların topraklarıyla oynuyor seninkinde var mı böyle bir şey?
Canan ablacım balkonun ve çiçeklerin çok güzel :) kedide çok tatlı benimde kedim varda sürekli saksıların topraklarıyla oynuyor seninkinde var mı böyle bir şey?
Sorma Ali'ciğim benimki çiçekleri iştahla yiyor, o yüzden herşey demirlerde yere saksı koymak bana yasak. Seninki bitkiyle değilde toprakla uğraştığına göre balkona debelenebileceği kasa gibi birşeye onun için toprak mı koysan acaba? Bir köşeyi ona ayırsan kedi çimi arpa buğday eksen belki ona alışır. Benim öbür kedim kör olduğu için balkon genelde onlara yasak, gözetim altında çıkabiliyorlar.
Ali_askn
26-09-2012, 18:47
anladım ablacığım valla her yolu denedim kedi çimi,toprak ama yinede en büyük zevki toprakları karıştırmak ama saksı dibindekileri kendi için koyduğuma karışmıyor bile :) neyse ki yeme huyu yok benimkinin ;)
anladım ablacığım valla her yolu denedim kedi çimi,toprak ama yinede en büyük zevki toprakları karıştırmak ama saksı dibindekileri kendi için koyduğuma karışmıyor bile :) neyse ki yeme huyu yok benimkinin ;)
Bi de mazlum görünüyor :) O zaman son çare petshoplarda satılan kedilerin sevmediği bir koku var, aslında ucuzda değil ama alıp deneyebilirsin, saksıların dışına hergün sıkmak gerekebilir, yorucu yani... Benimkiler umursamadı bile o da ayrı.
Ali_askn
26-09-2012, 19:02
Evet sadece resimlerde öyle :) benimkinde de işe yarayacağını sanmıyorum çünkü inatçı o zaman elimde bezle gezmeye devam ;)
İremsıla
27-09-2012, 17:20
Canan abla,göndermiş olduğunuz kargoyu aldım herşey için çook teşekkür ederim.selamlar.
Mavi ve pembe ericalar, mor sakız sardunya, kırmızı sakız sardunya....
Anladım ki sardunyasız balkonda mutsuz oluyorum, onları sandığımdan çok seviyormuşum.
Fittonia standındaydılar ama bence fittonia değiller. Adını unuttuğum çiçek açan benzer bir tür.
----------------
Adını buldum, Hypoestes, çiçek açan ve fittoniayala karıştırılan bir tür. karıştırılmasının sebeplerinden biri de marketlerde fittoniayla birlikte satılıyor olması, bereket bakım ihtiyaçları aynı.. En belirgin fark, fittonianın yaprak damarları renkli, hypoestes ise aya üzerinde benek leke tarzı şekiller taşıyor.. Dikkat ediniz...
Double Delight gülüm çok hastalandı ama sonunda açtı ve orkidem.
Bugün yarın soğanlarını ekeceğim..
Cnanacım yine çiçeklerin çok şekerler ama orkidene bayıldım arkadaşım rengi çoookk güzeell:)) ellerine sağlık canım benim:))
Canan hanım balkonunuzu bu gün gezdim oldukca güzel ve havadar ;)
mevsimlik yerine kalıcı bitkilere agırlık verseniz böylece her yıl yeniden yeniden ugraşmak zorunda kalmazsınız .
Kedinize bayıldım koca göbekli :D
Canan hanım balkonunuzu bu gün gezdim oldukca güzel ve havadar ;)
mevsimlik yerine kalıcı bitkilere agırlık verseniz böylece her yıl yeniden yeniden ugraşmak zorunda kalmazsınız .
Kedinize bayıldım koca göbekli :D
Teşekkür ederim iris41, sizlere yetişmeye çalışıyorum :) Zaten mevsimliklere çok üzülüyorum almak istemiyorum ama soğanlı bitki deneyimim de olsun istedim. Fotoğraf düzgün değil, kızımın göbeği eşsizdir.
Gülsen orkideyi istersen sana göndereyim, ben kendime yine alırım. Ama çubuğu iki yaprağına saplamışlardı, köklerini de zedelemişler, bir yaprağı da yırtık garibimin, sen bilirsin.
Ayşe Derin
28-09-2012, 22:28
Anlaşıldı Bauhaustan eliboş dönülmemiş.
Sen tel.da ericanın rengini sorduğunda anlamıştım farklı bir renk alacağını.Yeter Canan yeter, kaderini sen abarttın :)
Vazgeçtim sen haklısın ericalar çokk güzel.
secretgarden
29-09-2012, 08:33
ericaları çok beğendim elinize sağlık.
Anlaşıldı Bauhaustan eliboş dönülmemiş.
Sen tel.da ericanın rengini sorduğunda anlamıştım farklı bir renk alacağını.Yeter Canan yeter, kaderini sen abarttın :)
Vazgeçtim sen haklısın ericalar çokk güzel.
Ayşeciğim elim boş gelmedim evet, zaten senin başlığında kurduğum kararlı cümleden belliydi :) Yanımda fotoğraf makinesi götürmediğime pişman oldum, onlarca erica birarada nasıl güzel görünüyordu anlatamam, hepinizin görmesini isterdim. Ericaları İdil aldı, fitonialar anneme gitti. Ben kendime sadece sakızları aldım. Sakızlarımı ve küpelimi bugün tekrar fotoğraflamaya çalışacağım. Ha bu arada kalpkalbekarşı bir uç daha verdi, milimetrik şu anda, büyüsün fotoğraflarım.
Eylül ne kadar güzel bir aymış, sezonu kapattım derken herşey yeniden canlandı, çiçek açmasalar bile tüm bitkilerim yeni yapraklar verdi. Durum böyle olunca birkaç yeni çiçek daha aldım, balkon keyfimin tazelenmesine seviniyorum.
Bir ay önce aldığım hasta sardunyam düzeliyor.. .
Küpe çiçeğim keyiflendi, kırmızı-mor açacak, görünmüyor ama toplu iğne başı kadar bir sürü tomurcuğu var, çelik almaya kıyamadım.
Ericaları tek saksıya topladım, iyi ki saksılarından çıkarmışım, berbat bir torfta, içiçe saksılarda perişan olmuşlar.
Kızmın limoni servisi yapraklarını ovuşturunca limon kokuyor.
Bodrum'dan çok minik fide olarak gelen begonvil, umutluydum ama rengini göstermedi.
cananım eğer orkide konusunda ciddiysen valla çok sevinirim:)) ama arkadaşım sana daha çok yakışır çok teşekkür ederim nazik teklifin için:)))canım benim bitkiler aşırı sıcaktan bunalmışlardı..havaların serinlemesiyle biraz kendilerine geldi gariplerim..Bekle dahada güzel olucaklar annesi:)))öpüyorum güzelliklerin hepsini arkadaşım...
İremsıla
04-10-2012, 06:56
Günaydın canan abla,yeni güzellerine bayıldım mor sakız sardunya benimde favorilerim arasında.erikalar çok tatlı ben ilk defa hafta içi zaferde bir çiçekçide gördüm fiyatını sordum 15 tl dedi.peki sen kaç tl ye aldın öğrenebilirmiyim.bana biraz pahalı geldi.ayşe derin abla bilir,konya zafer meydanı çiçekçileri yapı marketlerden çok daha yüksek fiyat istiyorlar...
cananım eğer orkide konusunda ciddiysen valla çok sevinirim:)) ama arkadaşım sana daha çok yakışır çok teşekkür ederim nazik teklifin için:)))canım benim bitkiler aşırı sıcaktan bunalmışlardı..havaların serinlemesiyle biraz kendilerine geldi gariplerim..Bekle dahada güzel olucaklar annesi:)))öpüyorum güzelliklerin hepsini arkadaşım...
Gülsenciğim tabi ciddiyim canım, kargoda çiçeklerini döker diye tahmin ediyorum. Bilgilerini ver, göndereyim. Birde nasıl paketlesem fikir ver.
Günaydın canan abla,yeni güzellerine bayıldım mor sakız sardunya benimde favorilerim arasında.erikalar çok tatlı ben ilk defa hafta içi zaferde bir çiçekçide gördüm fiyatını sordum 15 tl dedi.peki sen kaç tl ye aldın öğrenebilirmiyim.bana biraz pahalı geldi.ayşe derin abla bilir,konya zafer meydanı çiçekçileri yapı marketlerden çok daha yüksek fiyat istiyorlar...
Günaydın canım, aslına bakarsan burada da çiçekçi ve yapı market fiyatları arasında çok fark var, fakat o kadar fazla olmasa da kalite farkı da var. Mesela çiçekçiden aldığım orkide tek sap 90 tl idi, Bauhaus'dan 18.90'a aldığım çift saptı ama aralarında kalite olarak dağlar kadar fark var. Ben gide gele kıyaslama şansını buldum. Bauhaus fiyatları stabil ama her geçen gün bitki kalitesi düşüyor. Aldıkları seranın adını yazmayayım ama her parti malları saksı, toprak ve bitki kalitesi açısından kötüleşiyor. Son aldıklarım, ericalar da dahil, sınırdan ya döner ya dönmez. Ericaların fiyatını hatırlayamadım ama max 5-7 tl olsun hadi. Fişi atmışım. Göndereyim diyeceğim ama aynı hesaba gelir herhalde... Zaten istediğin başka şeyler de varsa onuda ekleyip göndermem de mümkün. Öyle hesaplı olabilir. Sen düşün taşın. Ha mor sardunya tek saksı da üç çeşit fakat henüz açmadıkları için göremiyorum, yaşarlarsa önümüzdeki bahar için sana köklendirip hazırlarım.
İremsıla
04-10-2012, 09:59
teşekkür ederim abla herşeyi paylaşmayı ne kadar çok seviyorsun.ben aradaki fiyat farkını öğrenmek için sormuştum.burdaki yapı marketlerdede vardır diye tahmin ediyorum.sevgilerimle...
sn.Canan bolkonunuz ve çiçekleriniz çok güzel ve sade güle güle büyütün çiçeklerinizi...:)
benim eli,yüreği bol arkadaşım çok teşekkür ederim cananım, orkide sende daha güzel duruyor güle güle büyüt bol çiçeklerini gör inşallah, kıyamam senden onu almaya arkadaşım:))
benim eli,yüreği bol arkadaşım çok teşekkür ederim cananım, orkide sende daha güzel duruyor güle güle büyüt bol çiçeklerini gör inşallah, kıyamam senden onu almaya arkadaşım:))
Gülüm kıyılacak bir şey yok, rahat ol :)....
Kızımın çiçeklerine doyamıyorum.. Gökçe sen görme canım...
Sizce bunlar gül sardunya mı? İremsıla senin morlar açtı...
Bu da bir sakız sardunya... Fakat ben bu tip bir çiçek şekli görmemiştim, farklı mı bana mı öyle geliyor? Bir iki yaprağı düşmüş ama şekil belli....
gokcegokce
05-10-2012, 10:53
Kızımın çiçeklerine doyamıyorum.. Gökçe sen görme canım...
Ablam senin canın sağolsun, seneye yeni evime gönderirsin cici küpelinden inşallah. Burada havalar iyice bozdu, ikliminden galiba çiçek ömürleri çok kısa. Neyse karda kışta yeşillik de iyi geliyor. Buranın iklimine en güzel giden çiçekli bitki sıklamen bunu tecrübelerimden söyleyebilirim. Onun dışındakiler coşmuyor bir türlü. Ben senin paylaştığın güzel fotoğraflara bakınca benimmiş kadar seviniyorum çünkü biliyorum ne zaman istersem Canan Ablam benimle paylaşır. Çiçek dostluğu ağaçlar.net'in güzelliğinin bir parçası zaten. Gönderdiğin vinca hala çiçekleriyle beni mest ediyor, canan kızının da baharda açacağını tahmin ediyorum. Bu arada mor sardunyana bayıldım gönderdiğin ilk kargomda çeliğinden isteyeceğim :) Sevgiler...
Ablam senin canın sağolsun, seneye yeni evime gönderirsin cici küpelinden inşallah. Burada havalar iyice bozdu, ikliminden galiba çiçek ömürleri çok kısa. Neyse karda kışta yeşillik de iyi geliyor. Buranın iklimine en güzel giden çiçekli bitki sıklamen bunu tebrübelerimden söyleyebilirim. Onun dışındakiler coşmuyor bir türlü. Ben senin paylaştığın güzel fotoğraflara bakınca benimmiş kadar seviniyorum çünkü biliyorum ne zaman istersem Canan Ablam benimle paylaşır. Çiçek dostluğu ağaçlar.net'in güzelliğinin bir parçası zaten. Gönderdiğin vinca hala çiçekleriyle beni mest ediyor, canan kızının da baharda açacağını tahmin ediyorum. Bu arada mor sardunyana bayıldım gönderdiğin ilk kargomda çeliğinden isteyeceğim :) Sevgiler...
Sakız sardunya mix saksılardan enteresan türler çıkınca bugün dört saksı daha aldım :) Morun başka tonları da var.. Bugün yarın onları da görürsün, bahara kadar seç beğen hepsinden ayıracağım sana. İnşallah ılıman iklimli, geniş balkonlu, rahat bir yere gidersiniz...
İremsıla
05-10-2012, 15:23
Sizce bunlar gül sardunya mı? İremsıla senin morlar açtı...
Canan abla,bu ne güzellik böyle maşallah tam komşu çatlatan türden...
Canan abla,bu ne güzellik böyle maşallah tam komşu çatlatan türden...[/QUOTE]
Bana öyle geliyor ki ameleliği ben yapıyorum, keyfini komşular çıkarıyor :)
Sakızlarda balkon kenarındaysa komşulara gün doguyor bizede amelelik bu yüzden sakız tercih etmem top sardunyalar daha güzel ;) derli toplu .
Minyatür güllere merak saldım teneke topluyorum :D
Sakızlarda balkon kenarındaysa komşulara gün doguyor bizede amelelik bu yüzden sakız tercih etmem top sardunyalar daha güzel ;) derli toplu .
Minyatür güllere merak saldım teneke topluyorum :D
Evet herşey balkon demirinin içine ve dışına doğru, en güzelleri içe asıyorum :)
Gül demeyin, hala pas ve örümcekle uğraşıyorum, çok bela işmiş. Nasıl tenekeler, çay kahve kutuları gibi mi?
Ayşe Derin
07-10-2012, 11:08
Canan;
Gloxinia sayfasına ulaşabiliyor musun?
Canan;
Gloxinia sayfasına ulaşabiliyor musun?
Evet şimdi denedim. Sorun yok.
Ayşe Derin
08-10-2012, 11:05
Arama sütununa ne yazarsam yazayım, sonuç bulunamadı yanıtı geliyor.
Sadece son mesajlardan ulaşabiliyorum.
Ayşe Derin
11-10-2012, 21:51
Canan;
Ortak kaktüsümüzle ilgili ayrıntıyı Mrmusti benim sayfamda belirtmiş.Kurtarmak için doğru yönteme ulaştık.
CANAAANNN nerelerdesiniz arkadaşım hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor :(((yine eklemişsin bir kaç güzellik ellerine sağlık canancım:)))
toprak kız
12-10-2012, 23:55
çiçekleriniz muhteşemler bende sardunlara sarmış durumdayım umarım en kısa sürede benimde böylesine güzel sardunyalarım olur zira çok sabırsızım:)))
çiçekleriniz muhteşemler bende sardunlara sarmış durumdayım umarım en kısa sürede benimde böylesine güzel sardunyalarım olur zira çok sabırsızım:)))
Sardunyasız olmaz :) Uzaydan bile bitki getirsek, illede sardunya...Sabrederseniz baharda seralarda kendinizi kaybedeceksiniz...
Dendrobium orkide (doğru yazdım mı acaba?)
Bütün kızlar toplandık.....
Ayşe senin Rapunzel iki boyun vermişti, boyunlardan biri çatallandı, çatallananlardan biri bir daha çatallandı, çok tatlı, baaakkk...
serkan_istanbul
31-10-2012, 18:35
Hepside ayrı ayrı güzeller. güle güle büyüsünler. Nerden alındıklarınıda yazarsanız bizlerde yararlana biliriz aslında. sevgi ve saygılarımla
Serkan Bey haklısınız, Vanda'yı Kozyatağı Bauhaus'dan 66,80 tl ye aldım, birkaç tane daha vardı ama sanırım en iyi durumda olan buydu. Boyu uçtan uca 130 cm var sanırım.
Yılbaşı kaktüsü 5.80 tl
Begonya 3.90 tl
Fittonia da aldım 2.90 tl
Dendrobium 18.90 tl
Çok güzel çiçekler Canan Hanım, Siz İstanbulluları kıskanıyorum vallahi. En güzel ve çeşitli çiçeklere en kolay siz ulaşıyorunuz. Yılbaşılar satışa çıkmış demek ki, kaç zamandır bu anı bekliyordum.Gerçi bizim buralara daha gelmedi ama gelir yakında. ;) Bütün renklerinden almışsınız. Güle güle büyütün.
Çok güzel çiçekler Canan Hanım, Siz İstanbulluları kıskanıyorum vallahi. En güzel ve çeşitli çiçeklere en kolay siz ulaşıyorunuz. Yılbaşılar satışa çıkmış demek ki, kaç zamandır bu anı bekliyorudum.Gerçi bizim buralara daha gelmedi ama gelir yakında. ;) Bütün renklerinden almışsınız. Güle güle büyütün.
Evet bazı konularda şanslı olduğumuz söylenebilir Sayın Sakdağ. Siz canınızı sıkmayın ulaşamadığınız ne varsa Bauhaus'da da bulunuyorsa alır gönderirim. Yeter ki devasa boyutta olmasın, kargo sorunu yaşıyorum o zaman :) Alıp gönderdiğim arkadaşlarımız oluyor arada. Siz de isteyebilirsiniz... Yılbaşı 2 km den geldiği halde tomurcuk dökmeye başladı, siz onu bekleyin başka şeyler isteyin...
serkan_istanbul
31-10-2012, 19:01
çok teşekkür ederim saolun ilginiz ve cevabınız için. Ve kocaman bir maşallah benden gelsin ben nazara inanıyorum çünkü. Gerçi kem gözle bakmıyorum ama olsun.
çok teşekkür ederim saolun ilginiz ve cevabınız için. Ve kocaman bir maşallah benden gelsin ben nazara inanıyorum çünkü. Gerçi kem gözle bakmıyorum ama olsun.
Serkan Bey size bir gazetecinin yanına terkedilmiş bir çiçek gelmişti hani, çok merak ettim, neymiş, ne durumda?
Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz Canan Hanım.
Yılbaşılar maalesef çok hassaslar, güneşe olan konumları değiştiği ve tomurcuklar ışığa yönelemediği için dökülüyor. Ama bir iki ay içinde tekrar tomurcuklanırlar, merak etmeyin.
yine her zamanki gibi hepsi harika çiçekler ellerinize sağlık canan hanım:))güle güle büyütün hepsinide..
yine her zamanki gibi hepsi harika çiçekler ellerinize sağlık canan hanım:))güle güle büyütün hepsinide..
Teşekkür ediyorum Gülsen Hanımcığım :) Hoşgeldiniz, az sonra sizdeyim...
Arkadaşlar aldığım Vanda hasta çıktı, aşağıdaki mesajı Vanda başlığında paylaştım ama özellikle mantar konusunda çözümsüzüm, iyi kötü fikir verirseniz kabulum...
1- Tüm yaprak diplerinde çok ince örümcek ağı ve üstünde küçük sinekler vardı.
2- Kırmızı çok küçük daire biçiminde, hareket eden böcekler kök çatlaklarına girip çıkıyorlardı.
3- Mantar olduğunu düşündüğüm siyah lekeler var.
4- Köklerin üzerinde siyah kurum tanelerine benzer silkeleyince dökülen tozlar var.
5- Küçük plastik sepet ve bitki gövdesine yakın yerde çürük kokusu var.
Yaptıklarım: Panikle muhabbet kuşu ilacını açık havada üstüne ve etrafına sıktım, temiz peçetelerle ağları ve böcekleri sildim ve en son bu sabah G05 isimli içeriği Margosa extratı %1 olan bitkisel böcek ilacı kullandım... Geri kalan önerileri sizden bekleyeceğim...
Arkadaşlar burada bize yol gösteren yıllarını vermiş dostlarımız var ama onlar herzaman müsait olamayabiliyor lütfen onlar gelene kadar fikirlerinizi söyleyin ki zaman kazanayım. Teşekkürler...[/QUOTE]
serkan_istanbul
02-11-2012, 16:19
serkan bey size bir gazetecinin yanına terkedilmiş bir çiçek gelmişti hani, çok merak ettim, neymiş, ne durumda?
durumu gayet iyi yaprak çıkarttı ama adını bilmiyorum bol aydınlık bir yerde bakıyorum .
kastamonuluyum
02-11-2012, 17:03
hepsi çok güzeller sayın canan özellikle begonyalarınıza bayıldım.
Şahane balkononuzda keyfli , huzurlu çaylar ,kahveler içmeniz dileğiyle ,bitkileriniz harika.
hepsi çok güzeller sayın canan özellikle begonyalarınıza bayıldım.
Teşekkür ederim, sormayın begonyaları seyretmeye doyamıyorum, habire yerleri değişiyor... :)
Şahane balkononuzda keyfli , huzurlu çaylar ,kahveler içmeniz dileğiyle ,bitkileriniz harika.
Teşekkürler, bir de hastalıklardan yakasını kurtarabilse kızlarım; balkonumuzun esasen çayı, kahvesi, huzuru meşhurdur :) Bekleriz...
Ayşe Derin
21-11-2012, 22:12
Mercan..
Ayşe ne tatlı ne zarif şeymiş bu... İstesem nereye ekerim, el kadar balkon :)
Ayşe Derin
22-11-2012, 07:14
Ayşe ne tatlı ne zarif şeymiş bu... İstesem nereye ekerim, el kadar balkon :)
Bu Kıbrıs'ta bahçedeydi. Balkonda bir yer buluruz, gönderirirm sana.:p
KAPTANzst
22-11-2012, 07:28
İlk defa ziyaret ettiğim balkonunuzda çok güzeller gördüm:o
Ama ben uzun boylu beyaz kostümlü olana vuruldum:o
Bu güzelin adını yaşını :) kriterlerini :p yazarsanız memnun olurum.
Bakımlı güzel çiçekler için sizi tebrik ederim. Ellerinize sağlık...
İlk defa ziyaret ettiğim balkonunuzda çok güzeller gördüm:o
Ama ben uzun boylu beyaz kostümlü olana vuruldum:o
Bu güzelin adını yaşını :) kriterlerini :p yazarsanız memnun olurum.
Bakımlı güzel çiçekler için sizi tebrik ederim. Ellerinize sağlık...
Teşekkürler Sayın Kaptanzst, Uzun boylu beyaz kızım bir orkide türü. Dendrobium Nobile; kendisi fotoğrafın çekildiği gün geldi ben yetiştirmedim. Şu anda hala çiçekli üstelik yandan keiki verdi bu kısa sürede.Bakımı Phal.lerden daha kolay...Değişik, yoğun olmayan ama ağır bir kokusu var çiçeklerinin. Yakından gördüğünüzde daha da beğeneceksiniz..
Bu Kıbrıs'ta bahçedeydi. Balkonda bir yer buluruz, gönderirirm sana.:p En sonunda balkonda oturmaktan vazgeçeceğim yeter ki onlar yanımda olsun... Yok mu getirdiğin başka çiçekler, kaktüsler ?
Ayşe Derin
22-11-2012, 10:51
Bir şeyler getirdim Canan, biraz toparlansınlar paylaşırım, mercan bende küçük bir saksıda var, çiçeklensin senindir.Bu resimdeki aslında çok görkemliydi, fakat aşırı rüzgar görüntülüyü sabitlemekte zorladı.
Seyahatim genel anlamda güzel geçti, bir dişi piton gördüm, aman yarabbi uzak durmak en akıllıcası, gör ve uzaklaş...
Ayşe Derin
22-11-2012, 10:56
Ayşe senin Rapunzel iki boyun vermişti, boyunlardan biri çatallandı, çatallananlardan biri bir daha çatallandı, çok tatlı, baaakkk...
Ellerine sağlık arkadaşım, gönderdiklerimin böyle keyifle büyümesine nasıl mutlu oluyorum, koşulsuz-iyi niyetli iletişim bu işte.
Bir şeyler getirdim Canan, biraz toparlansınlar paylaşırım, mercan bende küçük bir saksıda var, çiçeklensin senindir.Bu resimdeki aslında çok görkemliydi, fakat aşırı rüzgar görüntülüyü sabitlemekte zorladı.
Seyahatim genel anlamda güzel geçti, bir dişi piton gördüm, aman yarabbi uzak durmak en akıllıcası, gör ve uzaklaş...
Piton mu? :) Çok şaşırdım, gerçi ben onu da kedi gibi sevmeye çalışırdım. Yabani mi, evcil mi? Yabani olamaz herhalde. Yılanlardan korkanlara şaşıyorum, aramızda ne sinsi hem de zehirlileri yaşıyor.
Sağol arkadaşım, Mercan senden diye kimselere de veremem, o devasa birşey olup balkonu yutar :) Sende kalsın..Kalsın ama belki önümüzdeki sene bahçeli bir yere geçerim, o zaman alırım affetmem.
Ben horozibiği ve gül biberi Ocak ayında ekmem gerek diye biliyorum, gönderdiğin tohumları o zaman ekeceğim. Fakat sen gül biberi tohumlarını ekme dedin, nasıl olacak?
Bu arada hasta menekşelerden biri öldü, diğerinin ilaçlama ve bakım devam ettiği sürece durumu iyi. Eylülde ektiğim sümbüller yeşil uç çıkarmış, daha minicikler, gelişimlerini buradan resimleyeceğim. Sonra senin uyarınla içeri aldığım Madagaskar Yasemini üç günde sürgün vermeye başladı içeride, seyahatten getirdiklerini de paylaşırsan anaçtan yeni yavruya kadar süreçleri de buradan herkesle paylaşmış oluruz. Velhasıl senin sayfama ve balkonuma katkın çok arkadaşım. Hep burada ol...
Sen çok kıymetli bir insansın, senden gelene de torpilli bakıyorum tabi :)
Ayşe Derin
22-11-2012, 16:14
Piton mu? :) Çok şaşırdım, gerçi ben onu da kedi gibi sevmeye çalışırdım. Yabani mi, evcil mi? Yabani olamaz herhalde. Yılanlardan korkanlara şaşıyorum, aramızda ne sinsi hem de zehirlileri yaşıyor.
Sağol arkadaşım, Mercan senden diye kimselere de veremem, o devasa birşey olup balkonu yutar :) Sende kalsın..Kalsın ama belki önümüzdeki sene bahçeli bir yere geçerim, o zaman alırım affetmem.
Ben horozibiği ve gül biberi Ocak ayında ekmem gerek diye biliyorum, gönderdiğin tohumları o zaman ekeceğim. Fakat sen gül biberi tohumlarını ekme dedin, nasıl olacak?
Bu arada hasta menekşelerden biri öldü, diğerinin ilaçlama ve bakım devam ettiği sürece durumu iyi. Eylülde ektiğim sümbüller yeşil uç çıkarmış, daha minicikler, gelişimlerini buradan resimleyeceğim. Sonra senin uyarınla içeri aldığım Madagaskar Yasemini üç günde sürgün vermeye başladı içeride, seyahatten getirdiklerini de paylaşırsan anaçtan yeni yavruya kadar süreçleri de buradan herkesle paylaşmış oluruz. Velhasıl senin sayfama ve balkonuma katkın çok arkadaşım. Hep burada ol...
Sen çok kıymetli bir insansın, senden gelene de torpilli bakıyorum tabi :)
Sağol Canan'cığım, sen de benim için çok özelsin.
Piton evcil görünüyordu, bilemem tabii, mesafeyi koruduktan sonra korkmaya gerek yok elbette.
Canan, menekşen için üzüldüm, çok hırpalanmış görünüyordu, yerine koyarız merak etmeBenim Madagaskar yaseminim de içeride 1m yi geçti yeni sürgünleri.Ben tüm tohumları Mart'ta ekerim, hiç sorun yaşamadım, İstanbul iklimi için hadi Şubat diyelim, hava ısısına göre hareket ederiz.Sümbüllerin baharda balkonunu şenlendirecek, onların ömrü bitince aynı saksılara tohumdan gelişen fideleri alırsın devir teslim sürer gider.Sonuçta bakî olan insanlık.
gokcegokce
02-02-2013, 00:57
Canan ablacım, sayfan hareketsiz kaldı bir hayli. Yok mu çiçeklerinde bir kıpırdama? İstanbul'da havalar güzel gidiyormuş. Son aldığın orkideler nasıl alıştılar mı evlerine? Kısacası özledim paylaşımlarını :) Sevgiler...
Canan ablacım, sayfan hareketsiz kaldı bir hayli. Yok mu çiçeklerinde bir kıpırdama? İstanbul'da havalar güzel gidiyormuş. Son aldığın orkideler nasıl alıştılar mı evlerine? Kısacası özledim paylaşımlarını :) Sevgiler...
Canım gökçe sorma, hastalıklardan sonra mevsim yüzünden ev çok güneşsiz kaldı, orkideler ve birkaçını anneme gönderdim, kötülemişlerdi. Vanda, dendrobium ve birkaçı direniyor, begonyalar uykuda derken elimde resimlemeye değecek pek birşey kalmadı. Ev o kadar ışıksız ki şu anda ekmem gereken tohumları bile ekemiyorum. Fakat Vanda yaprak arasında bir dolgunluk var, sap çıkaracak gibi, öyle olursa paylaşacağım bir de sümbülleri bekliyorum. ben seni takip ediyorum ama :)
alacakaranlik
04-02-2013, 21:07
Sayın Canan hanım,
Vanda dan anlamam ama bitkide yaprak sararması ve uçlardaki kuruma yaprak buzusmesi ve curuk kokusu gelmesi pek hayra alamey değil. Kuruma belirtisi gibi duruyor. Bitki benim olsa uygulayacağım,
çürük kokleri kopartır sağlam bir mantar ilaçlaması yaparım
1 hafta sonra iz elementi gübrelemesi yaparım .
Vanda fısfıslamadan ne kadar çok hoşlanır bilmem ama biraz ihtiyacı var gibi. Bunlar benim nacizane düşüncem.
Sayın Canan hanım,
Vanda dan anlamam ama bitkide yaprak sararması ve uçlardaki kuruma yaprak buzusmesi ve curuk kokusu gelmesi pek hayra alamey değil. Kuruma belirtisi gibi duruyor. Bitki benim olsa uygulayacağım,
çürük kokleri kopartır sağlam bir mantar ilaçlaması yaparım
1 hafta sonra iz elementi gübrelemesi yaparım .
Vanda fısfıslamadan ne kadar çok hoşlanır bilmem ama biraz ihtiyacı var gibi. Bunlar benim nacizane düşüncem.
O zaman pek kimse yardım edememişti Sn.Alacakaranlık, ben de ilk defa bakıyorum tabi. En çok mantardan korktum, oksijenli su, ilaçlar vs. çok uğraştım. Yaşıyor ama gelişim yok, sadece çiçeklerinin yaklaşık 40-45 gün kadar kalması umutlandırdı. Ziyaretinize geleceğim, görüşmek üzere...Teşekkürler..
alacakaranlik
04-02-2013, 21:55
:) Canan hanım, adres en kolayı :) siparişler geldiğinde haber vereceğim. Hatta gelirken orkidenizide getirebilirsiniz, durumuna bakar bir değerlendirme yapma imkanımız olabilir
Saygılar
gokcegokce
05-02-2013, 11:24
Umarım uğraşlarına değer ve güzel orkiden muhteşem çiçeklerini verir Canan Ablacım. Tabi sn. alacakaranlığın da yardımıyla :) Şu kış bir bitsin zaten başka bir şey dilemiyorum, güzel güneşli günler ve bol çiçekler hayaliyle yanıp tutuşan gökçe'den sevgiler... ;)
:) Canan hanım, adres en kolayı :) siparişler geldiğinde haber vereceğim. Hatta gelirken orkidenizide getirebilirsiniz, durumuna bakar bir değerlendirme yapma imkanımız olabilir
Saygılar
Ben de aynı şeyi düşünmüştüm, kökleri siz de bir görün isterim, o zaman en kısa sürede (kaybolmadan) görüşmek üzere :)
Sevgililer gününde markete gitmek zorunda kalınca, çiçek olmayan bir market seçtim :) Fakat kocaman stand kurmuşlardı ve ben yine duramadım :)
Oncidium orkide 17 tl. gövde çiçek durumunu yakından görün istedim.
Eve yeniden güneş girmeye başladı, menekşe deneyeceğim ilk kez.
Çuhalara da ilk defa bakacağım...
Evdekilerde hareketlenme var..
Madagaskar Yasemini bir aydır hem yaprak sararttı hem üç tane uç verdi, uçlardan birini kazayla kurutmuşum maalesef ama bu kadar hareketli olmasını anlayamadım.
Sümbüllerim koyu pembe açacak, kırmızı gibi ama biraz minyonlar sanki..
Tricolor da bir aydır üç dört yeni yaprak verdi. üstelik kötü bir torfta.
Yılbaşılar tomurcuklanmaya başladı, çok küçükler gösteremiyorum.
Bambularımda geldiklerinden beri yaprak filiz çıkarmayı bırakmadılar..
Son fotodaki çam dalı kardan kırılmıştı, minik kozalağının hatırına şansını denesin istedim, tutar mı bilmem..
Arkadaşlar, siteden çok değerli bir can arkadaşımın tarifi ile kompost yapmaya başladım. Açıkçası birşey bildiğim yok, henüz denemedim de. Fakat kompost konusuyla ilgilenmediyseniz bence hemen okumaya başlayın. Yaptığım sıvıyı sanırım 1 ay sonra bitkilerimde kullanabileceğim. Yeni çalkaladığım için biraz bulanık, aslında daha duru ve sirke gibi kokusu var. Kokudan endişe etmeyin, bulunduğu yeri kokutmuyor. Bu tür sıvıların gider kokusu ve kirli su ıslahı içinde kullanıldığını okumuştum.(Tabi endüstriyel boyutta). Denemelerimi ve sonuçlarını sizinle paylaşacağım. Hepimize kolay gelsin...
Sevgili Canan hanım, bitkilerinize ve zevkli seçimlerinize bayıldım. :eek: Keyifle çıkarmanızı diliyorum bu güzelliklerin tadını. Elinize emeğinize sağlık, hepsi çok çarpıcı, hepsi çok güzel.. ;)
gokcegokce
17-02-2013, 21:07
Canan Ablam kompost deneyimini merakla takip edicem. Ben de merak ediyordum uzun zamandır ama koku konusundan dolayı tereddütteydim. Sevgiler.
Sevgili Canan hanım, bitkilerinize ve zevkli seçimlerinize bayıldım. :eek: Keyifle çıkarmanızı diliyorum bu güzelliklerin tadını. Elinize emeğinize sağlık, hepsi çok çarpıcı, hepsi çok güzel.. ;)
Sevgili Sudenur çok zarifsiniz, ilginize teşekkürler...
Canan Ablam kompost deneyimini merakla takip edicem. Ben de merak ediyordum uzun zamandır ama koku konusundan dolayı tereddütteydim. Sevgiler.
Gökçe'm emin ol hiç koku yapmıyor, rahat ol. Siz gençleri sahalarda görmek isteriz :) Eşin nasıl oldu?
gokcegokce
18-02-2013, 00:11
Bunu duyduğuma sevindim, ben de deneyeceğim en kısa zamanda. Eşim şimdilik iyi, kanda enfeksiyon yok Allah'a şükür. Ama buranın hastane koşulları tam nedenini öğrenmemizi zamana bıraktırıyor malesef. Tomografi sonucu mart'ta belli olacak.
Bunu duyduğuma sevindim, ben de deneyeceğim en kısa zamanda. Eşim şimdilik iyi, kanda enfeksiyon yok Allah'a şükür. Ama buranın hastane koşulları tam nedenini öğrenmemizi zamana bıraktırıyor malesef. Tomografi sonucu mart'ta belli olacak.
Önemli ya da acil olduğunu düşünmemişler demekki, geçmiş olsun...
ipektuğçe
18-02-2013, 19:51
Merhabalar sevgili Canan hanım, balkonunuza iadei ziyarete geldim :) :p
Sayfaları gezdikçe bayıldım bayıldım inanın, o kadar güzel bitkileriniz varki, her yer rengarenk cıvıl cıvıl :cool: Orkideler, sardunyalar, küpeler, kalancholer, yer minesi, ericalar, yılbaşı çiçeğiniz hele birde zilli hanımınızı çok beğendim. Herşey gönlünüzce olsun, balkonunuzun sefasını sağlıkla sürdürmeniz dileğiyle. Sevgilerimle...
Merhabalar sevgili Canan hanım, balkonunuza iadei ziyarete geldim :) :p
Sayfaları gezdikçe bayıldım bayıldım inanın, o kadar güzel bitkileriniz varki, her yer rengarenk cıvıl cıvıl :cool: Orkideler, sardunyalar, küpeler, kalancholer, yer minesi, ericalar, yılbaşı çiçeğiniz hele birde zilli hanımınızı çok beğendim. Herşey gönlünüzce olsun, balkonunuzun sefasını sağlıkla sürdürmeniz dileğiyle. Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim, bu bahara inşallah daha güzel olacak....
Bugünkü Bauhaus ziyareti sonrası:
Miltonia orkide-19,90.-tl
Dendrobium orkide -20,90.-tl
kozyatağı Bauhaus'da bugün phal.lerde şaşırtıcı derecede güzel ve bakımlıydı, almayı düşünen kaçırmasın.
Miltonia nın kokusu muhteşem, bulunduğu yeri sarıyor kokusu, limoni ferah bir koku diye tarif edeceğim ama bu konularda başarısızım.
Üç kök Kalanchoe- 15,90.- 3 saksı kalmıştı.
Yeni gelmiş Afrika Menekşeleri de çok bakımlı ama klasiklerden katmerli ebruli yok.
Vanda hala var, fakat kök yapısı şaşırtıcı derecede iyi ve gelişmişti. Vandalar hala 66-tl civarı...
Kalanşoe hediye gidecek...
:eek: Çok güzeller Canan hanım, sağlıklı günlerde büyütün, balkon sezonunu açmanızı sabırsızlıkla beklemekteyim.. ;)
:eek: Çok güzeller Canan hanım, sağlıklı günlerde büyütün, balkon sezonunu açmanızı sabırsızlıkla beklemekteyim.. ;)
Çok teşekkür ederim arkadaşım, bende çok sabırsızlanıyorum, gelsin bahar artık değil mi? Sıkıldık :cool:
gokcegokce
21-02-2013, 00:27
Yeni güzellerin hayırlı olsun Canan Ablacım.
Yeni güzellerin hayırlı olsun Canan Ablacım.
Güzellerimiz diyebiliriz, baharda birbirimizden yoğun bir kargo trafiği olacağı belli...
serkan_istanbul
21-02-2013, 16:08
Bugünkü Bauhaus ziyareti sonrası:
Cambria orkide-19,90.-tl
Dendrobium orkide -20,90.-tl
kozyatağı Bauhaus'da bugün phal.lerde şaşırtıcı derecede güzel ve bakımlıydı, almayı düşünen kaçırmasın.
Cambria nın kokusu muhteşem, bulunduğu yeri sarıyor kokusu, limoni ferah bir koku diye tarif edeceğim ama bu konularda başarısızım.
Üç kök Kalanchoe- 15,90.- 3 saksı kalmıştı.
Yeni gelmiş Afrika Menekşeleri de çok bakımlı ama klasiklerden katmerli ebruli yok.
Vanda hala var, fakat kök yapısı şaşırtıcı derecede iyi ve gelişmişti. Vandalar hala 66-tl civarı...
hepsi çok güzeller yalnız o müthiş kokusu olan cambria deil malesef miltonia orkide
hepsini güle güle büyütün. sarı olan oncidium, diğer iki tanesi dendribium orkidesi. sevgilerimle
hepsi çok güzeller yalnız o müthiş kokusu olan cambria deil malesef miltonia orkide
hepsini güle güle büyütün. sarı olan oncidium, diğer iki tanesi dendribium orkidesi. sevgilerimle
Hah üstat geldi, iyi oldu. Serkan Bey ben mi karıştırdım Miltonia dediğiniz çiçekleri beyaz olan değil mi? Fakat etiketi Cambriaydı onun. Sonra netten görsellere baktım, o kadar çok hibrit var ki içinden çıkamadım. Tevekkeli buna benzemiyorlardı pek. Neyse adı ne olursa olsun iyi ki almışım onu. Diğer yazdıklarımı da düzelteyim bari.Teşekkür ederim...
serkan_istanbul
21-02-2013, 18:30
Üstat deilim bende kendi çapımda bir şeyler yapıyorum. Evet iri beyaz çiçekleri olan kokusuda çok güzeldir miltonia aynından bende var 3 renk çok güzel kokuyorlar özelliklede sabahları öğlene kadar. şimdilerde çiçekleri geçti benimkilerin. Sevgiler
üstat deilim bende kendi çapımda bir şeyler yapıyorum. Evet iri beyaz çiçekleri olan kokusuda çok güzeldir miltonia aynından bende var 3 renk çok güzel kokuyorlar özelliklede sabahları öğlene kadar. şimdilerde çiçekleri geçti benimkilerin. Sevgiler
Benim yanımda siz elbette üstatsınız .Siz söylemeseydiniz yıllarca öyle bilecektim :) Benimki ertesi gün kokuyu azalttı, reyonun serininden evin sıcağına girmesine bağlıyorum.
serkan_istanbul
21-02-2013, 18:58
Teşekkür ederim. Kokuları sabahtan öğlene kadar çok yoğun oluyor. Düzelecektir . güle güle büyütün. sevgiler.
Süs lahanası, şakayıklar, sinerya, sümbüller, onbiray,uç veren laleler güneşleniyoruz...
Asya Ceylan
25-02-2013, 16:26
sümbüllere ve kalanşo bayıldımmmmmm ne kadar çok çiçek açmış öyle.sırrı nedir :)
sümbüllere ve kalanşo bayıldımmmmmm ne kadar çok çiçek açmış öyle.sırrı nedir :)
Teşekkürler Asya ;
Sırrını açıklıyorum, gidip Bauhaus'dan alıyorum, ben yetiştirdim gibi havam oluyor :) (Sümbüller benim ama)
Nerde bende o yetenek, hediye olarak almıştım, bir gün önceden aldım ki, bende onunla biraz zaman geçireyim :) Yeşil ellere gitti :)
Sinerya ve şakayıkları atlamışım, pardon :)
gokcegokce
25-02-2013, 22:00
Teşekkürler Asya ;
Sırrını açıklıyorum, gidip Bauhaus'dan alıyorum, ben yetiştirdim gibi havam oluyor :)
Güzel taktik :) Ama bence kendine haksızlık etme Canan Ablam ya senin elinin değmesi yeter, açar onlar çiçeklerini zaten.
Güzel taktik :) Ama bence kendine haksızlık etme Canan Ablam ya senin elinin değmesi yeter, açar onlar çiçeklerini zaten.
Sağol canım benim, gerçek yüzüm baharda ortaya çıkacak :)
Asya Ceylan
26-02-2013, 11:46
:p :p
Huzur verici, sıcacık bir balkon, baktıkça içimi neşe kapladı;)
Canan hanım gelip gecici bitkilere degilde kalıcı bitkilere agırlık vermelisiniz sizi daha az yorar ve sürekli degişim yaşamassınız ;)
Kolay gelsin .
Huzur verici, sıcacık bir balkon, baktıkça içimi neşe kapladı;)
Teşekkür ederim, bu baharda daha derli toplu olmasına uğraşacağım...
Canan hanım gelip gecici bitkilere degilde kalıcı bitkilere agırlık vermelisiniz sizi daha az yorar ve sürekli degişim yaşamassınız ;)
Kolay gelsin .
Ben de tam bunun üzerinde düşünüyordum, bitkilerle ilk yılım sayılır, kontrolümü kaybedip ulaşabildiğim her bitkiyi edindim. Sanırım bu sene artık sakinleşip, çok yıllıklara ama ille de sardunyalarıma döneceğim. Teşekkürler..
gokcegokce
05-03-2013, 13:38
Ya küpeye? Küpelerden vaz mı geçiliyor yoksa! Şaka bir yana Canan Ablam kışın yaprağını dökmeyen cins Yasemin, Hibiskus/Japon Gülü, kış için de Açelya yakışır balkonuna. Bir de sarılıcı olmalı mesela clematis. Sardunyalarla arkadaş olurlar ne güzel :)
Yeni menekşemi umarım yaşatırım, üzerinde bir tane unlu bit yakaladım.
Dendrobium nobile, ince-uzun, beyaz çiçekli kızım 5 filiz verdi :)
Dendrobium non-nobile tamamen açtı, gördüğüm en güzel çiçek kandili bence, keşke biraz büyük olsaymış...
Madagaskar yasemini kış boyu tam altı uç verdi, çok enerjik..Yaseminden çok arapsaçına dönüşecek korkarım.
İki yeni Phal. aldım, bunlar alternatif yetiştirme yöntemlerini deneyeceğim phal.ler.
Çiçeklenme bitince başlayacağım. İkisi de çift saplı, çok sağlıklı.. Pembenin hiç açılmamış tomurcuklu sapını kazayla kırdım maalesef. Beyaz olanın kandilleri çok büyük. Fakat bakın serada sapı tutacak çubuğu nereye saplamışlar :) Şikayet ettim, bu iki oldu...
Yanlış hatırlamıyorsam mimoza ağacının dalı bu, çok güzel kokuyor, ters asıp kurutursanız çok uzun zaman renkli bir dekor olur. (Acaba suda köklenir mi?)
Bu sümbül çok minik ama harika ve çok keskin kokuyor, iyice açıldı..
Bu da evin başka bir çiçeği, görmeyen kızım Mino...
Ya küpeye? Küpelerden vaz mı geçiliyor yoksa! Şaka bir yana Canan Ablam kışın yaprağını dökmeyen cins Yasemin, Hibiskus/Japon Gülü, kış için de Açelya yakışır balkonuna. Bir de sarılıcı olmalı mesela clematis. Sardunyalarla arkadaş olurlar ne güzel :)
Gökçem, canlanmış gördüm seni, eferiiimmm... Küpe de olacak tabi ama ağırlık sardunya artık, birde balkonun kelli felli durduğuna bakma küçük, kediler yüzünden de yere birşey koyamam, yoksa özellikle selluka ve begonvil doldururdum :)
gokcegokce
05-03-2013, 14:49
Eh biraz canlandım. Balkon hayalleri kuruyorum. Aklımda bir kaç proje var. Sen şu japon güllerini bir düşün Canan Ablam. Çok güzel oluyor kocaman çiçekleriyle. Ben kuruttum ama yine edinicem inşallah. Evvela şu tezi bitirmem lazım. O da biraz boğuyor beni aslında. Araştırma kısmı için bir kaç yerle görüşeceğim. İstanbul'a gelebilirim her an ;)
Eh biraz canlandım. Balkon hayalleri kuruyorum. Aklımda bir kaç proje var. Sen şu japon güllerini bir düşün Canan Ablam. Çok güzel oluyor kocaman çiçekleriyle. Ben kuruttum ama yine edinicem inşallah. Evvela şu tezi bitirmem lazım. O da biraz boğuyor beni aslında. Araştırma kısmı için bir kaç yerle görüşeceğim. İstanbul'a gelebilirim her an ;)
Çok güzel haber, gel gel çarşı-pazar gezeriz :)
Dendrobium non-nobile . Canan hanım bu şimdiye kadar gördügüm en güzel orkide renkler harika.
Begonvil, Selluka ve cin gülü ;) yazın doldurun kışın atıcak yer ararsınız .
Aynı hatayı bende yapıyorum iklime önem vermeden hoşuma giden her bitkiyi alıp kışında kara kara düşünüyorum.
gokcegokce
05-03-2013, 19:07
Nasıl yapıcaz o zaman sn. Iris. Yazın coşanlara kışın evde yer bulunmuyor. Kışın coşanlar yazın uykuda. Mevsimlikler yaz aşkı gibi sonbaharda terk ediyorlar bizi. Ben bu işi çözemedim. Tavsiyelere açığım...
Dendrobium non-nobile . Canan hanım bu şimdiye kadar gördügüm en güzel orkide renkler harika.
Begonvil, Selluka ve cin gülü ;) yazın doldurun kışın atıcak yer ararsınız .
Aynı hatayı bende yapıyorum iklime önem vermeden hoşuma giden her bitkiyi alıp kışında kara kara düşünüyorum.
Çok haklısınız küçük bir begonvilim var, cephe kuzeybatı, içerde zor bela yer açtım hepsine, yaşatmak için akla karayı seçiyorum üstüne.. Ama sizde bilirsiniz bağımlılar gibi almadan sakinleşemiyor insan :) Dendrobium aynısını almayı düşünürseniz geçen hafta hala vardı Kozyatağı-Bauhausta.. Yalnız çiçekleri çok küçük çapı olsunda 5 cm.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.