PDA

View Full Version : hberbul / bahçe

hberbul
27-04-2012, 17:46
Bahçenin bulunduğu şehir: Kırıkkale

Bahçenin büyüklüğü: 700mkare

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Arka bahçe kuzeyde,ön bahçenin yarısı az güneş görürken diğer yarısı gayet güneşli.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :7b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb):Konut

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Aldığımızda düzensiz dikilmiş meyve ağaçları,güller ve hanımeli vardı.Hala da düzen veremedik.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Mart ’11 den bu zamana kadar 10 aydır.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Yardım almadık daha bizde tam anlamı ile ilgilenemedik.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz .Yok sadece birkaç fotografını ekleyebilirim.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Eşimle birlikte ilgileniyoruz.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Garaj üstüne yapılmış çardak var.Fotografını ekliyorum.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Kuru toprak görünmesin ön tarafı renk renk çiçeklerle dolsun.Ayrıca bahçe girişinden eve kadar sıra sıra saksılardan sarkan çiçekler yine çardaktan sarkan çiçek dolu saksılar olsun istiyorum.Arkada da meyve ağaçlarının arasında küçük bir sebzelik.her tür baharatı yetiştirmek.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Ağaçlar:
Elma,ayva,incir,dut,kayısı,defne,limoni selvi,erik,süs elması
Çalılar:
Hanımeli,sarmaşık gül,acem borusu,mor salkım,kaya sarmaşığı,Japon ayvası,üzüm
Çiçekler:
Menekşe,fare kulağı,lale,süsen,karanfil,sardunya,kaktüs,papatya ,glayol,frezya,küpe çiçeği,begonya,güller,lavanta,aleovera,Sedummonreg alense,arapsaçı,
sabun çiçeği, Sedum sieboldii,kurdela çiçeği,kardelen,saraypatı,yeni ektiğim zinnia ve hazeran,avize çiçeği,kasımpatı,çuha,tohumdan yetiştirmeye çalıştığım selluka,Japon feneri,süs narı,ezan çiçeği,çörek otu,gallerdia,ve sebzeler

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?Bu yıl sebzeleri ve bazı çiçekleri tohumdan yetiştiriyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?Musluk suyu ve şimdilerde mutfakta kullanılan deterjansız suları biriktirerek sulama yapıyorum.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?Evde kullanılmış suları biriktiriyorum.

Toprak özellikleri: bilgim yok

Kompost yapıyor musunuz?hayır ama düşünüyorum.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?En önemlisi benden önce yapılan hataları düzeltmekte zorlanıyorum.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?Henüz hayır

Bahçeniz organik mi?Evet

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Hayvan gübresi(at,güvercin,koyun)

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Salyangoz var bolca.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?Vahşi

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?Bahçenin yeri dulda yani rüzgardan korunacak şekilde alçakta kalıyor.Ama semtimiz çok rüzgarlı olduğu için yine de etkileniyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?Şuan yaptığım hiçbir şeyden memnun olmuyorum.Çok sabırsızım.Kışın alıp diktiğim bitkilerin kuruduğunu görünce üzülüyorum.

almira
27-04-2012, 17:49
Hoşgeldiniz. Yeni bir güzellik şöleni görmek için sabırsızlanıyorum.

hberbul
27-04-2012, 17:53
lilyum,karın altından çıkan menekşeler,aralarda çuha ve sedumlar.Bir çok çılan lale arasından sadece 3 tanesi açtı.

hberbul
27-04-2012, 17:58
Kuruduğunu düşündüğüm avize çiçeği,karanfil,nane ve ismini bilmediğim saraypatı olduğunu tahmin ettiğim çiçekler.

hberbul
28-04-2012, 14:25
Çiçekleri saksılarda yetiştirmek sanırım daha çok hoşuma gidiyor.
Çörekotu tohumdan yetiştirdim limon_sever'e teşekkürler.
Çilekler.
Tohumdan şaşırttığım petunya pembe ve mor.
En son resimdeki biri sakız çiçeği ama diğerinin adını bilmiyorum.Evi aldığımızda bu iki çiçek tüm bahçeyi sarmıştı hepsini temizledim bir tek bunlar kaldı.İsmini bilmediğim çiçekte açmıyor çok uzuyor tomurcuklanıyor ve öylece kalıyor.

hberbul
28-04-2012, 14:33
Tohumdan yetiştirdiklerim
Acur,salatalık
Biber
Domates
Japon Feneri

hberbul
28-04-2012, 14:39
Çok sık ektiğim ezan çiçeği
Reyhan bahçeye aktaracağım
Ballıca çiçeği
Ve bahçeye ektiğim zinnialar..

hberbul
28-04-2012, 14:44
Sümbül,aleovera,yılbaşı çiçeği,sardunya ve kolonche.Sakız sardunya yıl boyu çiçek açtı.Sümbülü çiçeği kuruyunca bahçeye ektim bu yıl bir daha açmaz sanırım.

hberbul
28-04-2012, 14:47
Bahçeye tam düzen veremediğim için saksıdaki fotoğrafları gönderiyorum.Bir ara bahçenin daha net fotoğraflarını çekip düzenleme konusunda yardımlarınızı almak istiyorum.

hberbul
02-05-2012, 10:30
Yeni aldığım küpe çiçeği,cam güzeli çok güzeller.Çiçeklerin adını bilmeden beğendiğimi alıyorum aslında.Buraya üye olduktan sonra bir çoğunu öğrendim ama yinede çok eksik var.
Leylaklar açtı insanı sarhoş eden bir kokusu var.
Kaktüsleri dışarı erken almışım biraz renkleri canlılığı değişti.
Yeni aldığım horoz ibiği begonya kırmızının adını bilmiyorum bulduğum bir köşeye ektim.

hberbul
02-05-2012, 10:37
Bunlar da ektiğim çiçek tohumları ve soğanlar
Zinnia
Peygamber çiçeği
glayor
Petunya
son resme ne ektiğimi hatırlamıyorum
Hazeran çıkmadı zinnialarla aynı anda ektim
Glayorlerle ektiğim katmerli frezyalarda çıkmadı

almira
02-05-2012, 10:52
Küpenin rengine bayıldım. Güle güle büyütün. Ceylan sardunyalar da harika.

Sevgi Durul
02-05-2012, 11:18
Yeni aldığım küpe çiçeği,cam güzeli çok güzeller.Çiçeklerin adını bilmeden beğendiğimi alıyorum aslında.Buraya üye olduktan sonra bir çoğunu öğrendim ama yinede çok eksik var.
Leylaklar açtı insanı sarhoş eden bir kokusu var.
Kaktüsleri dışarı erken almışım biraz renkleri canlılığı değişti.
Yeni aldığım horoz ibiği begonya kırmızının adını bilmiyorum bulduğum bir köşeye ektim.

Adını bilmediğiniz kırmızı, ateş çiçeği.:)

Sayfanız hayırlı olsun, hepsini güle güle büyütün, sayın hberbul.

berrinb
02-05-2012, 11:33
Bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun ...Hoş geldiniz...Maşallah inşaat halinde bahçeyi ve tohumları da ihmal etmemişsiniz...Tohumlardaki başarınız açıkça görülüyor...

Saksı çiçekleriniz hepsi de çok çok güzeller..Ellerinize ve emeklerinize sağlık...Bu bahçeyi bu yaz ne güzelliklerle göreceğiz kimbilir..Şimdiden meraktayım...Fotoğraflarınızı bekliyorum...Kolay gelsin...Sevgi ve selamlar efendim..:)

hberbul
02-05-2012, 12:22
Küpenin rengine bayıldım. Güle güle büyütün. Ceylan sardunyalar da harika.
Teşekkür ederim almira, daha güzelleri sizin olsun küpeyi bodur olduğu için aldım.

hberbul
02-05-2012, 12:24
Adını bilmediğiniz kırmızı, ateş çiçeği.:)

Sayfanız hayırlı olsun, hepsini güle güle büyütün, sayın hberbul.
Evet hatırladım sayın Sdurul,ben bu işlerde acemi olduğum için aklımda tutamıyorum.Zamanla olacak şeyler.Size de teşekkür ederim.

hberbul
02-05-2012, 12:29
Bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun ...Hoş geldiniz...Maşallah inşaat halinde bahçeyi ve tohumları da ihmal etmemişsiniz...Tohumlardaki başarınız açıkça görülüyor...

Saksı çiçekleriniz hepsi de çok çok güzeller..Ellerinize ve emeklerinize sağlık...Bu bahçeyi bu yaz ne güzelliklerle göreceğiz kimbilir..Şimdiden meraktayım...Fotoğraflarınızı bekliyorum...Kolay gelsin...Sevgi ve selamlar efendim..:)

Hoşbulduk sevgili berrinb ,ben sizin sayfanın müdavimlerindenim.Bahçenizi çiçeklerinizi çok beğeniyorum.Çok profesyonel gerçekten tebrik ederim.Sizlerden öğrenecek ne çok şey var.
Evi geçen yıl aldık aslıkda 10-12 yıllık bir ev ama hala inşaat görüntüsü var.Dış cephe berbat buraya fotograflarını koymaya utanıyorum.Burada ne kadar oturacağımız net değil yeni aldığımız bir arsa üzerine sıfırdan bir ev yapmak istiyoruz.Buraya da masraf yapıp yapmamakta kararsızız.
Evi almamdaki tek sebep bu kamelya ve taşfırın...

hberbul
02-05-2012, 12:33
Eve bakmaya geldiğimizde kamelyaya çıktık taş fırını gördük ve ev sahibine ne kadar istiyorsunuz bu eve dedik.Amca şaşırdı evin içini görmeyecek misiniz dedi.Önemli değil dedik.Neyse ki ev de çok kötü çıkmadı:mad:
Bu da evimizin minik çiçeği Sude...

hberbul
02-05-2012, 12:53
İlk resimdeki çam türlerini sonbaharda biz diktik.Bahçenin en can sıkan tarafı ağaçları dikerken mesafeye dikkat edilmemesi herhalde tohumdan çıktı bu ağaçlar diyoruz.Kıyamıyoruz da kesmeye.Aktarmak zor bir tanesini denedik kökü parçalandı ağacın.
Çağlalar oldu.
Elma ağacının bu kadar güzel kokduğunu bu yıl öğrendim:rolleyes:

sarin
02-05-2012, 19:11
Merhaba,
Sayfanızı gezdim. Bulunduğunuz yerin iklimindne dolayı bahçeniz yeni yeni şenleniyor. Ama siz soğuk havalardan dolayı balkonda da epey güzellikler üretmişsiniz. bahçenizden daha çok güzellikler görmek dileğiyle, saygılar selamlar.

hberbul
03-05-2012, 10:04
Merhaba,
Sayfanızı gezdim. Bulunduğunuz yerin iklimindne dolayı bahçeniz yeni yeni şenleniyor. Ama siz soğuk havalardan dolayı balkonda da epey güzellikler üretmişsiniz. bahçenizden daha çok güzellikler görmek dileğiyle, saygılar selamlar.

Teşekkür ederim.Her şey bir yana bahçe ve bitkiler ile uğraşmak çok güzel,insanı fiziksel olarak yorsa da zihinsel ve ruhsal olarak dinlendiriyor.

hk50
03-05-2012, 17:22
İlk resimdeki çam türlerini sonbaharda biz diktik.Bahçenin en can sıkan tarafı ağaçları dikerken mesafeye dikkat edilmemesi herhalde tohumdan çıktı bu ağaçlar diyoruz.Kıyamıyoruz da kesmeye.Aktarmak zor bir tanesini denedik kökü parçalandı ağacın.
Çağlalar oldu.
Elma ağacının bu kadar güzel kokduğunu bu yıl öğrendim:rolleyes:

Hastasına açıyıpda tedavi eden doktora rastladınız mı? Bilinçli kestiğin söktüğün müddetçe bitki sizi sever,sizi gülle karşılar.

Sayfanız hayırlı olsun.Hoş geldiniz.

hberbul
04-05-2012, 13:05
Hastasına açıyıpda tedavi eden doktora rastladınızmı?Bilinçli kestiğin söktüğün müddetçe bitki sizi sever,sizi gülle karşılar.
Sayfanız hayırlı olsun.Hoş geldiniz.

Daha kendimi doktor gibi hissetmediğim için korkuyorum belki de.Teşekkür ederim tavsiyeniz için.Sizin bahçeyi gezince buralarda yemyeşil olabilir diye ümitlendim:o.

jineop
04-05-2012, 13:09
Eve bakmaya geldiğimizde kamelyaya çıktık taş fırını gördük ve ev sahibine ne kadar istiyorsunuz bu eve dedik.Amca şaşırdı evin içini görmeyecek misiniz dedi.Önemli değil dedik.Neyse ki ev de çok kötü çıkmadı:mad:
Bu da evimizin minik çiçeği Sude...

Minik çiçeği öpüyorum. Çok güzel bir ev ve bahçe ... Keyifle, sağlıkla oturun.

hberbul
04-05-2012, 13:12
Hanımelleri ve şarmaşık güller yüzümü güldürenlerden .5 nolu resimdeki Isparta güllerinden çok güzel reçel ve gül şerbeti yapılıyor,dondurucuya da atıyorum .İlk o açacak sanırım,tomurcuklar oluşmuş.

hberbul
04-05-2012, 13:20
Minik çiçeği öpüyorum. Çok güzel bir ev ve bahçe ... Keyifle, sağlıkla oturun.
Teşekkür ederim sizin gibi ustaların bahçeleri bize yol gösteriyor.

Bu çeşmeyi nasıl estetik yapabilirim.
Bu göbeği nasıl canlandırabilirim.Yarısı lale yarısı frezya ekili,frezyalar 40 gün olmuştur görünmedi.Kenarlarında da sedum ve fare kulağı var.Ortadaki ağacın adını bilmiyorum.Kurudu sanırım kasım 2011 de ekmiştim.Dibinden patlamış bekliyorum.Gözüme güzel görünmüyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

jineop
04-05-2012, 13:44
Çeşmenizin betonunun yüksekliği ne kadar , o duvarı komple görüntüleyebilir misiniz?

hberbul
04-05-2012, 16:48
Çeşmenizin betonunun yüksekliği ne kadar , o duvarı komple görüntüleyebilir misiniz?

Tahminim 3 karış kadar,çeşmenin yere mesafesi de 1m.kadar.

hberbul
04-05-2012, 16:54
Sevgili jineop elimde bu resimler var.Çok net değiller ama...Bu arada başta zor geliyordu bahçemin çirkinliklerini göstermek alışıyorum sanırım:rolleyes:

hberbul
08-05-2012, 12:55
Bu gün eşimi araba ile terminale bıraktım inerken "bu çiçek işi çıkalı hiç yola bakmıyorsun dikkatli git"dedi.Haklı yabani otların arasında ki güzellikleri arıyorum.
İşte bunlardan biri ismini araştırdım yabani nergis,arpacık soğanı gibi isimlerle karşılaştım.
Abimin eline beli verdim soğanları söktük bir saksıya diktim.Kopanları da vazoma koydum.3 gündür vazoda hala canlı tüm tomurcuklar açtı daha da güzelleşti.

jineop
08-05-2012, 13:04
Bu gün eşimi araba ile terminale bıraktım inerken "bu çiçek işi çıkalı hiç yola bakmıyorsun dikkatli git"dedi.Haklı yabani otların arasında ki güzellikleri arıyorum.
İşte bunlardan biri ismini araştırdım yabani nergis,arpacık soğanı gibi isimlerle karşılaştım.
Abimin eline beli verdim soğanları söktük bir saksıya diktim.Kopanları da vazoma koydum.3 gündür vazoda hala canlı tüm tomurcuklar açtı daha da güzelleşti.

Gladiolus atroviolaceus sanırım, çok güzelmiş.

hberbul
08-05-2012, 13:10
Hafta sonu çok yoğundu ben bahçeye sebzeleri dikmek için plan yaparken misafir geldi,anneme gitmem gerekti,eskiden olsa koşarak giderdim ama bu kez ayaklarım geri gitti.Apar topar sebzeleri diktik,akşama da güzel bir yağmur yağdı.
Bunlar da tohumdan yetiştirdiğim sebzeler.

5 çeşit domates fidesi(çeri,beyaz,yeşil,pembe ve siyah çizgili)

292270
292272
292273

Salatalık ve acurlar

292271

Süs cin biberi ve tatlı sivri biber

292274

hberbul
08-05-2012, 13:12
Gladiolus atroviolaceus sanırım, çok güzelmiş.

Sevgili jineop Türkçe ismini biliyor musunuz?Bayıldım ben bu çiçeğe...

jineop
08-05-2012, 15:14
Sevgili jineop Türkçe ismini biliyor musunuz?Bayıldım ben bu çiçeğe...
Bilmiyordum öğrendim.
Tarla glayölü ;)

hberbul
08-05-2012, 17:11
Petunya fideleri yerlerini buldular.Beyaz katmerli çok güzel kokuyor.Kayınvalidem beğenmese de...

hberbul
08-05-2012, 17:16
Balkona Petunya seçmemin sebebi yaz boyu çiçekli kalmaları ve kokuları...

bal kabağı
09-05-2012, 19:14
Ellerinize sağlık.

hberbul
10-05-2012, 09:50
Arap saçını kışın 4 poşet almıştım önce çok yavaş büyüdüler,ama şuan çok hızlı büyüyor.İlk defa yetiştiriyorum.Güneşe çıkınca biraz yandılar.

293412

Birden çıkarmakla hata ettim.Özellikle kolonche,aloavera,kaktüs,yılbaşı çiçekleri hep rennkleri soldu.

hberbul
10-05-2012, 09:54
Yol üstünde fidancının önünden geçerken farklı bir bitki yoktur diye uğradım.Bu çam ağacımsı bitkiyi gördüm.Adına sundavilla dedi ama internetten aradım bir bilgi bulamadım.Ucunda minik kırmızı çiçekleri var.
Eminim tecrübeli arkadaşlar hemen bilecektir.Ben ilk defa rastladım.

293415

hk50
10-05-2012, 10:31
Yol üstünde fidancının önünden geçerken farklı bir bitki yoktur diye uğradım.Bu çam ağacımsı bitkiyi gördüm.Adına sundavilla dedi ama internetten aradım bir bilgi bulamadım.Ucunda minik kırmızı çiçekleri var.
Eminim tecrübeli arkadaşlar hemen bilecektir.Ben ilk defa rastladım.

293415

Çiçek açan çamlarda deniyor.İki türlü Sundevilla ve Grevilla diye.Çiçekleri birbirinden farklı.Her ne kadar dış mekan bitkisi densede benimkiler - 10 derecedeye dayanamadılar.Sıcak iklim bitkisi.

hberbul
10-05-2012, 16:31
Çiçek açan çamlarda deniyor.İki türlü Sundevilla ve Grevilla diye.Çiçekleri birbirinden farklı.Her ne kadar dış mekan bitkisi densede benimkiler - 10 derecedeye dayanamadılar.Sıcak iklim bitkisi.

Bu kötü haberi bana vermeseydiniz :(
Çam türü olunca dona dayanır diye aldım.
Peki fırça çalısı ve ağaç hatmi dona dayanıklı mıdır?
Çünkü onları da ben bahçeye ektim.

Orhan Özbilgiç
10-05-2012, 19:15
Sayın hberbul;
Hoşgeldiniz. Sayfanız hayırlı olsun.

hberbul
11-05-2012, 10:41
Bahçe çalışmaları sabah işe gitmeden ve akşam işten gelince yavaş bir şekilde devam ediyor.
Avize(yucca gloriosa) nin kuruyan dallarını budadım kuş gibi kaldı kadife diktim etrafına.

293734

Fırça Çalısı (callistemon sp.) yi fidanlıktan aldım açacak tomurcuğu var tepesinde.Buranın kışında donmasın diye kuytu bir yer seçtik eşimle.

293735

Ağaç Hatmi(hibiscus syriacus) de sundevilla nın yanında yerini aldı.

293736

Kırdan topladığım Gladiolus atroviolaceus diplerine de bir kaç lisi diktim.

293738

hberbul
14-05-2012, 10:39
Eşimin anneannesinden hediye (anneanne vefat etmiş)bu saksı annemlerin bahçede bir köşede atılı duruyordu.Ben elime alınca annem "al götür çiçek dikersin" dedi.

295405

Aklıma güzel bir fikir geldi.Önce boyadım ve kuruyunca vernikledim.

295406

İçine çiçekler dikildi ve tekrar anneme hediye edilmek üzere hazırlandı.

295407

hberbul
17-05-2012, 11:10
Kullanılmayan mutfak eşyalarının değerlendirilmesi,
Bu çaydanlık kırılmıştı yapıştırıp dibini kırdı eşim(porselen matkapla delinmedi)

296703

Bunlarda eskilerden kalma seramik sürahiler.Dibini matkapla deldik.

296704

296707

296705

296706

hberbul
17-05-2012, 13:03
Sedum çeşitleri ve fare kulağı yağmurlarla birlikte coştular seneye yerlerini değiştirmem gerekecek.

hberbul
17-05-2012, 13:12
Ballıca mı yayılıcı mine mi karar veremediğim seradan geçen hafta aldığım bu fide kızımın anaokuluna gönderildi,o büyütecek.

296812

kedi tırnağı ve mineler birarada

296811

yine mine çeşitleri

296813

ballıca çeşitleri

296815

hberbul
17-05-2012, 17:05
Okulumuzun bahçesinden söküp tutarsa diye ektiğim çiçekler.
Papatya ve adını bilmediğim 2 çiçek.

296909

Bu heryıl çıkar buralarda çok da severim ,bahçemde olsun iştedim.Ve tuttular,3 günde canlandılar.

296910

nuray topcu
19-05-2012, 00:07
Fırça çalısı ve ağaç hatmi soğuğa dayanıklı.ağaç hatmi tohumdan yetiştirmiştim,kocaman oldu.fırça çalısı seradan aldık daha yeni,ama yakınımızda bir iş merkezinin bahçesinde 5-6 yıldır görüyorum,bir şey olmuyor.sundavillaya gelince,3 kez yeni alıp ,soğukta kaybettim.bir yıl içeri aldım,havalar iyi diye çıkardığımda bir anlık ayazda gitti resmen.bir daha tövbe.saygılaır..

hberbul
21-05-2012, 10:13
Fırça çalısı ve ağaç hatmi soğuğa dayanıklı.ağaç hatmi tohumdan yetiştirmiştim,kocaman oldu.fırça çalısı seradan aldık daha yeni,ama yakınımızda bir iş merkezinin bahçesinde 5-6 yıldır görüyorum,bir şey olmuyor.sundavillaya gelince,3 kez yeni alıp ,soğukta kaybettim.bir yıl içeri aldım,havalar iyi diye çıkardığımda bir anlık ayazda gitti resmen.bir daha tövbe.saygılaır..

Nuray hanım,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Sandavilla saksıya alınacaklar arasına girdi.
İstanbul'da sorun olmaz da buraların kışı biraz sert.
Ağaç hatmi tohumu gelmişti ben de zor olur diye uğraşmadım şimdi sizden duyunca gelen tohumlar hemen ekilecek.

hberbul
21-05-2012, 12:33
Geçen hafta sonu taşfırını kullanalım dedik.
Ama bu fırının bir sorunu var tabanı çok iyi ısıtmıyor,baca ortada olduğu için ısı direk bacdan gidiyor.Birde kapısı çok her yerden ısı kaybediyor.
Çok işi bilmeyen bir usta yapmış.Elden geçmesi lazım.Eşim "hallederiz"dedi.
Buna rağmen pidemizi yaptık.
Bu arada belirteyim abim konya etliekmek ustasıdır.
Hamuru açamayınca yoğurana(bana) bahane buldu ama yine de hazırlara göre lezzetliydi.
Sıra ekmek ve pizza yapmakta.Ekşi mayalı ekmek denemeleri başlayacak.

sarin
21-05-2012, 12:53
Nefis görünüyor, afiyetler olsun.

hberbul
28-05-2012, 17:24
Baharatlar
Artık taze fesleğenli makarna yapabilirim.Hafta sonu yaptığım pizzaya çok yakıştı.

301686

Biberiye tohum takasdan geldi.

301684

Bu da reyhan sadece dolmada kullandım.

301685

Cılız kekiklerim biraz canlandı.Dayanamadım cumartesi pazardan 2 fide aldım.Henüz resimlemedim.

301687

hberbul
29-05-2012, 13:05
Güller bu yıl çok iri açtı,ama iri olmasının kötü yanı yağmurlara dayanamadı ve yaprakları çabuçak dökülüyor.sabah baktığımda çoğu yaprağını dökmüştü.
Bu yediveren sarmaşık ama gül ömrü uzun değil malesef,aşı yapmayı düşünüyoruz.

302024

Reçellik gülüm,şurup yapmak üzere toplandı ve dolapta bekletiliyor.

302028

hberbul
29-05-2012, 13:09
Güllere devam...

hberbul
31-05-2012, 10:06
Bu aralar tüm mahalleyi hanımeli ve iğde kokusu sarmış durumda.

Renkli açanlar bu yıl tüm çiçeklendi.Kokusu daha keskin.
Havalar hala serin gittiğinden akşamları bu kokunun keyfini süremedik.

hberbul
13-06-2012, 13:58
Sıcak bir gün... Güneşin altında durmak imkansız...Bitkilerin bazıları boynunu büktü.Belki artık hergün sulamak gerekecek.

Karanfillerim rengarenk açtı.
Bunları geçenyıl dikmiştim çok iyi değildi durumları çiçeklenmesine şaşırdım.

308247
308248

Bunları yeni diktim çelikten,bir kökte iki renk...

308249

Herbiri birbirinden güzel...

308250

308251

hberbul
13-06-2012, 14:07
Eşimle ortak bir ilgi alanı bulduk,bitkiler...
Eşim geçen gün okul bahçesinin otlarını keserken iri papatyaları görmüş ve kesmeye kıyamamış,aradı bahçeye çıktım.

Beraber topladık,toplarken bir kış bana papatya almak için bakmadık çiçekçi kalmadığını bir çiçekçinin saksıda yetiştirdiği papatyaları aldığını ve Ankara'dan Kırıkkale'ye elinde buketle geldiğini hatırlatınca "nerde o eski günler"dedim :))

Birazı buket olarak odamı süsledi,bir kısmından öğretmenlerime taç yaptım ,birazı da kurutulmak üzere serildi.

Papatya en sevdiğim çiçek...

hberbul
13-06-2012, 16:42
Ve kızımın 1.sınıf karne töreni.
Öğretmen tebrik etmek için masaya çıkartınca kalbim kıpır kıpır oldu çok duygulandım!
Hayatın hep başarılarla geçsin güzelim,ömür çizginde üzüntüye yer olmasın...

308300

308299

ciceksever70
13-06-2012, 16:59
Bahce sayfaniz hayirli olsun. Cirkin görüntülerden hic cekinmeyin hepimiz gectik o dönemlerden. Önümüzdeki zamanlarda bircok güzellikler görecegimize eminim. Minik pembeli ciceginize de bayildim. Bahcelerin en degerli cicekleri onlar.

hberbul
14-06-2012, 16:39
Bahce sayfaniz hayirli olsun. Cirkin görüntülerden hic cekinmeyin hepimiz gectik o dönemlerden. Önümüzdeki zamanlarda bircok güzellikler görecegimize eminim. Minik pembeli ciceginize de bayildim. Bahcelerin en degerli cicekleri onlar.

Teşekkür ederim,çirkinlikleri yayınlamak zor gerçekten.Minik pembeli çiçek yeni bir çiçek eksem **** bir çiçek açsa hemen farkediyor,doğaya karşı daha duyarlılar...

hberbul
14-06-2012, 16:47
Güller bugünlerde coştukça coşuyor.Geçen yıl bu kadar açmamıştıydı ben mi ilgili olmadığım için farketmemiştim...

hberbul
15-06-2012, 11:24
Bu sarmaşık gül geçen yıl bu kadar yoğun açmamıştı.

309145

Bu yıl baharda kuru dallarını temizledim,biraz budadım,ondan mıdır gübreden midir sevgi ve ilgiden midir bu yıl harika oldu.Gece...

309146

Gündüz..

309147

hberbul
18-06-2012, 13:24
Kuruyan alev ağacının dibinden çıkan sürgün büyüyor,kuruyup gitsydi çok üzülecektim.Geçen gün fidanı aldığım seraya uğramıştım arka tarafa baktığımda kurumuş ağacı fidelerini gördüm.
Çetin geçen kışın arkada bıraktıkları....

310041

Baharda diktiğim fırça çalısının güzelliği,farketmek epey güç oldu.

310042

Solan gülleri budadıktan sonra kıyamadığım yaprakları...

310043

Aynısefa çiçekleri,okulun sulanmayan kısmında duruyorlardı.Bunlar eve gedirdiğim fideler...

310044

Bunlar da sağ olsun sayın meraklı_amatörün gönderdiği kozmoz,peygamber çiçeği ve ekinezya tohum karışımı.Dört gözle beklediklerimden.Beklediğime de değdi.

310045

ilksenozturk
18-06-2012, 14:55
Okulumuzun bahçesinden söküp tutarsa diye ektiğim çiçekler.
Papatya ve adını bilmediğim 2 çiçek.

296909

Bu heryıl çıkar buralarda çok da severim ,bahçemde olsun iştedim.Ve tuttular,3 günde canlandılar.

296910

bor çiçekli olan ballıbaba :) sarı çiçekli olan bir çeşidi de vardır, şifalı bitkilerdenmiş.

ilksenozturk
18-06-2012, 15:06
sevgili hberbul;

öncelikle sayfanız hayırlı olsun.(sude hanıma bayıldım)

ilk fotoğraflardaki çeşmeyi su gideri olarak kullanmakta kararlı mısınız?
demek istediğim gider deliğini kapatsanız ve oraya küçük bir havuz yapsanız su bitkileri ile...
çeşmeyi klasik bakır görünümlü biriyle değiştirirsiniz, duvar diplerini kapatacak şekilde japon şemsiyesi ve havuz içini şenlendirecek şekilde de su sümbülü?

duvarlarınız ile ilgili fikirlerim var;
duvarı hızlı sarsın isterseniz amerikan sarmaşığını tavsiye ederim, ama kışın yaprak döker.
vaktim var, daha yavaş büyüsün ama yaprak dökmesin derseniz de pervane yasemin.
ayrıca yine duvar diplerine lavanta. 2. senesinde bile kocaman olurlar.

benim bahçemi kötü gösteren bir duvar var, ordan takık durumdayım o duvarlara ben :) kapansın onlar ;)

hberbul
18-06-2012, 16:15
sevgili hberbul;

öncelikle sayfanız hayırlı olsun.(sude hanıma bayıldım)

ilk fotoğraflardaki çeşmeyi su gideri olarak kullanmakta kararlı mısınız?
demek istediğim gider deliğini kapatsanız ve oraya küçük bir havuz yapsanız su bitkileri ile...
çeşmeyi klasik bakır görünümlü biriyle değiştirirsiniz, duvar diplerini kapatacak şekilde japon şemsiyesi ve havuz içini şenlendirecek şekilde de su sümbülü?

duvarlarınız ile ilgili fikirlerim var;
duvarı hızlı sarsın isterseniz amerikan sarmaşığını tavsiye ederim, ama kışın yaprak döker.
vaktim var, daha yavaş büyüsün ama yaprak dökmesin derseniz de pervane yasemin.
ayrıca yine duvar diplerine lavanta. 2. senesinde bile kocaman olurlar.

benim bahçemi kötü gösteren bir duvar var, ordan takık durumdayım o duvarlara ben :) kapansın onlar ;)

Ben de aynı şekilde bahçe duvarı gözüme çok kötü görünüyor az bir yer de değil.
Dezavantajımız eşim de ben de inşaattan bıkmış durumdayız.3500 mkare alana sahip okul yaptırdık müteahhit okul bitmeden bizi ortada bıraktı.Tüm inşaat işleri üzerimizden geçti,eşim işinden istifa etti ve çoğu işleri kendimiz yaptık,yeni bitti diyebilirim velhasıl inşaat işleri için kılımızı kıpırdatacak psikolojimiz yok.
Ben de acele etmeden tadını çıkarmaya çalışıyorum.

hberbul
20-06-2012, 10:53
Herkese selam,bugün saat 4buçukta kalktım ve mesai vaktine kadar bahçede çalıştım ve dinlenmek amaçlı fotograf çektim:)
Böylece güne mutlu ve enerji dolu merhaba dedim.
Hayran oldum ben bu karışıma renk renk açan peygamber çiçekleri,
kosmoslar tomurcukta onlar da renk renk açarsa harika olacak.

310552

koyu pembesi

310553

uçuk pembesi

310554

yeni açacak olan açık pembe

310555

ve mavi

310556

Meraklı_amatöre tekrar teşekkür ederim bu güzel karışımla beni karşılaştırdığı için.
Ama burada 3 den fazla çiçek var anlamadım.

hberbul
20-06-2012, 10:57
Tamamen tahmini yazıyorum bunlar ekinezyadır diye düşünüyorum.
Çünkü kosmosları tanıyorum daha tomurcuktalar.

310558

Peki bu 2 tür minik çiçeklerin adı ne?Olsun çok ta yakıştılar buraya...

310559

Aralarda bir de bu aynısefaya benzeyen çiçekler var.

310560

Kaç oldu 6 çeşit çiçek oldu.Güzel bir karışımmış ve hep böyle ve daha geniş bir alana ekilecek.

hberbul
20-06-2012, 15:18
Kedi tırnağı bakımı kolay,güneşten tınmayan,bol suladıkça serpilen bir çiçek.Bu yıl ilk ektim.

Bunları fide olarak aldım.

310637

Mete'nin gönderdiği tohumlar.Sarısı da var:))

310638

Bahçeye diktiklerim daha yavaş büyüyor,sulama yetmiyor olabilir.Alisyumlarla ve minelerle yaşıyor.

310639

İlk arajman...

310642

hberbul
20-06-2012, 15:26
Mineler,geçen yıl kırmızısını yetiştirmiştim adını bilmeden...
Bulduğum her rengini aldım ortası beyaz olanlar daha çok hoşuma gidiyor.

hberbul
21-06-2012, 15:07
Eşimin benim için oyduğu ceviz kütüğünden saksılar.
Ne dikeceğime karar veremedim.
Ne önerirsiniz?
Ama çok uğraştı bu kadar zor olacağını düşünmemiştim.
İkinci kütük şimdilik bekliyor kurumaya bıraktık.

hberbul
25-06-2012, 14:52
Petunyalar...
Hafta sonu biraz tohum topladım.Mor ve beyaz petunya tohumları olgunlaşmıştı.
Pembe ve kırmızılarda henüz yok.

312007

Yaprakları yapış yapış.

312008

Kükürt attım tüm bitkilere.Çok kötü kokuyor bahçe:))

312009

312011

hberbul
25-06-2012, 15:08
Alisyumlar...
Tohumdan yetiştirdiklerim böyle şekilsiz oldular,bende bunları dün budadım tohumlarını topladım bi köşeye koydum belki tekrar dallanır budaklanırlar.

312012

Fide olarak aldıklarım,kuruyan tohumlarını topladım.Kuru dalları budadım.

312013
312014

312020

312021

Rüzgarlı bir günde tohum toplamak zor oldu benim için.

hberbul
25-06-2012, 15:12
Dün Sayın Halil Hocamın tarifiyle gülleci bulamacını da yaptım.Yarın fotolarını eklerim.
Domateslerde koltuk alma yapıldı.
Domatesleri yatırdın mı diye soruyorlar,bunun ne olduğunu bilmiyorum araştıracağım.
Dün liliumlar açmaya başlamıştı eve gidince ilk iş ona bakacağım...

Bunlarda 1.parti son güller, kuru güller 5 yaprağa dikkat ederek budadım.

hberbul
26-06-2012, 14:12
Gelelim Halil Hocamın bulamaç tarifine.
3 kilo kükürt , 1 kilo yanmamış kireç, 3 litre su annemin eski çamaşır kazanına konarak ateşte kaynamaya bırakıldı :),kirecin yanmasına dikkat edildi.

312345

Kireç yanınca kalan 7 litre su ilave edilerek arada karıştırıldı.
312346

Yaklaşık 1 saat kadar ateşte kaynadı,üstündeki toz kükürtler kayboldu ve kötü bir koku yayılmaya başlayınca ateşten alındı ve soğumaya bırakıldı.

312347
312348

Süzülerek bir kaba alındı.
Kalan tortusunu bugün bir ölçü sulandırarak ağaçların gövdesine sıvayacağım.
Bulamaçta 100litre suya 1 litre bulamaçtan konarak tüm bahçe elden geçecek inşallah.

hberbul
26-06-2012, 15:30
LİLİUMUN DOĞUŞU

23.06.2012 saat 09:41 de uçlarda hafif bir açılma var sanki dış dünyayı merakla gözler gibi...

312356

Yine aynı gün saat 17:36 güvenle biraz daha açılıyor.

312357

Gece 21:27 lilium şöyle bir yıldızları seyreyleyeyim derken...

312358

Ertesi gün akşam olurken saat 18:32 belli ki bütün gün çalışmış,

312359

VE MERHABA DÜNYA!

312360

hberbul
27-06-2012, 15:06
Geçen hafta fide alarak diktiğim gazanyalar.
Güzelliklerini en güzel sabah sergiliyorlar.Tek fidede renk renk açtıklarını bilmiyordum.

hberbul
27-06-2012, 15:12
Zinnialar tek tük açmaya başladı.
Hazeran tohumlarından 3-4 tanesi çıktı ve çiçeklenmeye başladılar.

hberbul
27-06-2012, 15:15
Zinnialara yakın çekim.

hberbul
28-06-2012, 13:52
Kütük saksılara buzçiçeği ektim.Saksılar çok derin olmadığı için sulamakta zorlanıyorum.Her sulamada biraz toprak dökülüyor.

313188

hberbul
28-06-2012, 14:09
Dahlialar açıyor.
Ama çok güneşte kaldılar ki yaprakları yandı.Özellikle bodur olan.
313189

Şimdilik 4 renk.

313190

313191

313192

hberbul
02-07-2012, 10:20
Güzel bir güne merhaba derken...
Tohumdan ektiğim top fesleğenler top top olmaya başladı.Bir çoğunu eşe dosta hediye ettim.Kaldı 5-6 saksı onu da kamelya basamaklarına sıraladım inip çıkarken ferah kokusuna duyayım diye...

314608

314609

hberbul
02-07-2012, 10:29
cam güzelleri,
artık büyüdüklerini görebiliyorum,her daim narin çiçekleri ile bizi karşılıyor

314610

314611

314615

Ful çiçek dolu cam güzeli bütün çiçeklerini döktü dinlenme döneminde yeni yeni tomurcuklanmalar başladı.

314616

hberbul
02-07-2012, 10:32
Çiçek açtığını bilmediğim yeşillik olsun diye diktiğim sedum çeşitleri....

hberbul
04-07-2012, 09:51
Herkesin kandili mübarek olsun.
Beraati iyi ve hayırlı yazılanlardan olmak dileği ile...

hberbul
13-07-2012, 12:17
Lilyum insanı mest eden güzel kokusu ile açtı.Tüm bahçeye yayıldı kokusu.

hberbul
13-07-2012, 16:15
Bunların süs yoncası olma ihtimali var mı?
Bahçeye ektiğim fidenin dibinden çıkmışlar.Süs yoncasını hep resimlerden gördüğüm için tahmin yürütemiyorum arkadaşlar.

317962

317963

Ben yine de saksıya aldım bunları.

317964

hberbul
13-07-2012, 16:21
Glayörler teker teker açmaya başladı.Çoğunluk sarı çıktı şansıma.
Soğanlar bana yanlışlıkla zengerdandan gelmişti.Çok isteksiz ekmiştim."Kim bunları destekleyip duracak "diye.
Ama iyi ki ekmişim diyorum şimdi.
317966
317967

317968
317969

Favorim...Assolistler en son çıkar diyerek endamını gösterdi.
317970

hberbul
13-07-2012, 16:27
3'lü çiçek karışımı oldu 6 lı 7 li ,birde bu sarı çiçekler çıktı arasından.
Forumda Orhan Hocamın bahçesinde görmüştüm kuş gözü idi sanırım ismi.

Ama çok güzel ve uzun süre çiçekli kalıyor.Bir sürü de tohum kesesi olacak gibi...

hberbul
31-07-2012, 16:38
Çiçeklerimin özellikle saksıda olanların çoğu aşırı sıcaktan öldü.Geçen hafta sıcaklık 50 dereceye dayanmıştı.
Onlara serin bir yer bulamadan cam güzelleri,küpe çiçeği,arap saçı hepsi kurudu.ne bahçe de ne evde serin bir yer bulmak imkansızdı.
O kadar üzüldüm ki hiç o tarafa bakamıyorum.Fotolarını bile çekemedim.

hberbul
31-07-2012, 16:42
Kamil Beyin lisileri ile avunuyorum.Bu yıl yaptığım en güzel çiçek tercihi...
Her rengi çok güzel...

hberbul
31-07-2012, 16:46
Güzel kızımın doğum günü pastası...Allah' ın bize en büyük armağanı...Gülen yüzün hiç solmasın..

hberbul
31-07-2012, 16:51
Lisilerin son hali bir makine bunlarla doldu.Fotagraf çekmeye doyamadım.Herbiri ayrı fotograflık.
Lisileri özellikle saksıya dikmiştim.Kışın kapalı garaja alsam seneye yaşatabilir miyim?

Sudenur
01-08-2012, 01:41
Sayın hberbul, güzel kızınızın yeni yaşını kutluyor yanaklarından öpüyorum. Sağlık sıhhat versin Allah. Bahçenizi daha evvel de dolaşmıştım ama yorumlama fırsatım olmamıştı. Eşinizin el emeği göz nuru kütük saksınızı çok beğendim, ellerine sağlık, doğal ürünlerin görüntüsü bir başka oluyor. :eek:

Lisileriniz öyle güzel ve sağlıklı görünüyorlar ki çok heveslendim, ben de edinmeye çalışacağım bir sonra ki mevsim. Satış zamanını anımsatırsanız çok memnun olurum. Kuş gözü papatyalarınız ve diğer bitkileriniz de güzel ve epeyce emek verilmiş, keyifle çeşitlendirmenizi temenni ediyorum bitkilerinizi. Sağlıcakla kalınız. ;)

esk nisagül
01-08-2012, 02:23
Lisiler çok güzel olmuş sevgili hberbul
bende meraktayım acaba seneye yaşatabilecekmiyiz

hberbul
01-08-2012, 14:26
[QUOTE=esk nisagül;1004731]Lisiler çok güzel olmuş sevgili hberbul
bende meraktayım acaba seneye yaşatabilecekmiyiz[/QUOT

teşekkür ederim nisagül,kış iklimine bakarsak sizin ve bizim işimiz zor.Bu yılki gibi bir soğuk olursa hiç şansımız yok.Bizim okulun havuzu için ayrılmış bir kapalı alanı var oraya kaldırmayı düşünüyorum,orayı sera gibi kullanacağım.Böylece hayatta kalabilir sanıyorum.

hberbul
01-08-2012, 14:34
Yenilerde aldığım biberiye.Şimdilik saksıda kalsın.Sonbaharda aldığımı bir topraga bir saksıya taşımaktan kuruttum.

322761

Horoz ibiği...Hala ibiği büyümekte.Yaprakları biraz çok ve canlı olsa fena olmazdı.

322762

Sıcağa inat çiçeklenen ipek çiçeği.

322763

Buz çiçeği ve gazanya aynı saksıda...

322764

Japon fenerinin olgunlaşan tohumları.

322765

hberbul
01-08-2012, 14:37
Sayın hberbul, güzel kızınızın yeni yaşını kutluyor yanaklarından öpüyorum. Sağlık sıhhat versin Allah. Bahçenizi daha evvel de dolaşmıştım ama yorumlama fırsatım olmamıştı. Eşinizin el emeği göz nuru kütük saksınızı çok beğendim, ellerine sağlık, doğal ürünlerin görüntüsü bir başka oluyor. :eek:

Lisileriniz öyle güzel ve sağlıklı görünüyorlar ki çok heveslendim, ben de edinmeye çalışacağım bir sonra ki mevsim. Satış zamanını anımsatırsanız çok memnun olurum. Kuş gözü papatyalarınız ve diğer bitkileriniz de güzel ve epeyce emek verilmiş, keyifle çeşitlendirmenizi temenni ediyorum bitkilerinizi. Sağlıcakla kalınız. ;)
Teşekkür ederim dualarınız için sevgili Sudenur,Birçok çiçek ve tohum siteden edindiklerim.Ben de seve seve paylaşırım.Siz de biliyorum bahçe düzenliyorsunuz ve ortaya güzel bir bahçe çıkacak.Tohum takas etkinliğini kaçırmayın derim.
Ben de bu yıl hangi çiçek nerde yetişir bilgi sahibi oldum .Seneye daha planlı bir dikim yapacağım.

hberbul
01-08-2012, 16:42
İlk domates hasadı.Salatalıklar kurudu,patlıcanlar pek boylanmadı,biberlerde öyle.Anladık ki bu bahçenin topragı komşuların da dediği gibi pek verimli değil.
Seneye daha fazla gübre takviyesi ile desteklemeli.
Buna rağmen dougles fir den tohum alıp ektiğim 5 çeşit domates,limon_sever'den
gelen beyez domates ve bir dosttan fide aldığım pembe domateslerden bir salata malzemesi;)

Halil Önen
01-08-2012, 16:51
...Tohum takas etkinliğini kaçırmayın derim.
...

Ben de kaçırmayın derim...;)

http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/25266.htm

kolaylıklar dilerim...

TuRaÇ
08-08-2012, 21:38
Kutluyorum sizi sevgili hberbul.Samimi ve sıcak bulduğum bahçenizde ömürlük mutluluklar diliyorum. Maşallah Lisilere bayıldım çok güzeller.

hberbul
13-08-2012, 16:25
Kuruyan çiçeklerim...
Cam güzelleri...
Hemen hepsi kurudu dipten budadım kurtulma ümidi yok.

hberbul
13-08-2012, 16:26
Arap saçı da 2 gün içinde kurudu gitti..

hberbul
13-08-2012, 16:27
Bodur küpe çiçeğim.Bahçenin en gölge yerinde bu hale geldi.

hberbul
13-08-2012, 16:34
Sedum sieboldi.Oysa ağaç dalında asılı.

325195

Güzel çiçekleriyle gelen yılbaşı böyle oldu.

325197

Zinnialar bile sarardı soldu.

325198

Lilyumların sadece 1 tanesi çok güzel çiçeklendi.Diğer üçü açmadan kuruyuverdi.

Sudenur
14-08-2012, 00:38
Sevgili hberbul, havalar çok ta sıcak gitmiyor aslında, yağmurlardan mı etkilendi acaba çiçekleriniz? Lisianthus'larınız ne durumda?

s.serdar
14-08-2012, 02:18
Sevgili hberbul, havalar çok ta sıcak gitmiyor aslında, yağmurlardan mı etkilendi acaba çiçekleriniz? Lisianthus'larınız ne durumda?

Sayın Sudenur.

103-106 sayılı mesajlarda yer alan kuruyan çiçek fotoprafları 30 Temmuz 2012 tarihinde çekilmiş.

27 Temmuz ve takip eden günlerde Ankara'da sıcaklık 40 derecenin üstünde idi. Sanırım Kırıkkale de de bu civarda olmalıydı. Ancak kuruyan çiçeklerin zinye hariç hepsi saksıda olduğu görülüyor. Bildiğim kadarı ile zinye günesi ve sıcağı çok sever. Benin bahçede bu dönemde tek bir çiçek ve sebze fidem sıcaktan dolayı zarar görmedi. Kanımca yetersiz veya aşırı sulama olabilir bu kurumaların nedeni.

Yine anımsadığıma göre o tarihlerde Ankara'da ve civarında hiç yağış olmadı. Tahminime göre sayın hberbul'un sulamadan kaynaklanan bir sorun yaşadığını düşünüyorum.

hberbul
14-08-2012, 09:26
Sayın Sudenur.

103-106 sayılı mesajlarda yer alan kuruyan çiçek fotoprafları 30 Temmuz 2012 tarihinde çekilmiş.

27 Temmuz ve takip eden günlerde Ankara'da sıcaklık 40 derecenin üstünde idi. Sanırım Kırıkkale de de bu civarda olmalıydı. Ancak kuruyan çiçeklerin zinye hariç hepsi saksıda olduğu görülüyor. Bildiğim kadarı ile zinye günesi ve sıcağı çok sever. Benin bahçede bu dönemde tek bir çiçek ve sebze fidem sıcaktan dolayı zarar görmedi. Kanımca yetersiz veya aşırı sulama olabilir bu kurumaların nedeni.

Yine anımsadığıma göre o tarihlerde Ankara'da ve civarında hiç yağış olmadı. Tahminime göre sayın hberbul'un sulamadan kaynaklanan bir sorun yaşadığını düşünüyorum.

Evet haklısınız saksılar sıcaklığın 50 dereceye çıktığı zamanda kurudu.Hergün sulandı saksılar,ama kamelya çok sıcaktı ve bu kadar etkileneceklerini düşünemedim çünkü hepsini de ilk defa yetiştiriyorum.Zinnia da sulamadan olabilir çünkü bulunduğu yer biraz eğimli ve su direk aşağı doru gittiği için tam suyunu almıyor olabilir.
Seneye bahçede tam bir planlama yapmam gerekecek.

hberbul
14-08-2012, 09:31

Sudenur lisilerin durumu çok iyi bol tomurcuklu olduğu için uzun süre çiçekli kaldı.
Herkes yapma çiçek sanıyor.
İşte birkaç fotograf...

Sudenur
14-08-2012, 15:09
Maşallah maşallah, çok güzel.. :)

hberbul
05-02-2013, 15:58
Lisileri saksıları ile okulun havuz kısmına aldım.Burası hem nemli hem de güneş alıyor.
Bugünkü durumları.

367409

367410

Kuruyan kısımları olsa da alttan sürgün vermeye devam ediyor.Sanırım baharı görecekler...

367411

gülenyüz
05-02-2013, 19:21
Sn hberbul,bahçenizi çok beğenerek takdir ederek gezdim. Ellerinize sağlık.Kırıkkale çok yakınmışız.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bu kadar çiçek ve bitki çeşidini Ankara ya gelip aldınız galiba.Yalnız lisi leriniz çok güzel,onları nereden temin etiniz.Merak ettim.Ben Ankara da bulamıyorum.İlkbahar da uygun olursa eğer elinizde fazla varsa bir kaç adet vermek isterseniz çok mutlu olurum.Sevgi ve Saygılar...

h_dogan
05-02-2013, 20:21
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel iyi günlerde oturun.
Zinnialarınız dikkatimi çekti renklerinden dolayı :D Bende tek renk var pembe. Oldukça iri açıyor bir gül kadar iri, katmerli ve tek kat olanlar var.

hberbul
06-02-2013, 10:21
Sn hberbul,bahçenizi çok beğenerek takdir ederek gezdim. Ellerinize sağlık.Kırıkkale çok yakınmışız.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bu kadar çiçek ve bitki çeşidini Ankara ya gelip aldınız galiba.Yalnız lisi leriniz çok güzel,onları nereden temin etiniz.Merak ettim.Ben Ankara da bulamıyorum.İlkbahar da uygun olursa eğer elinizde fazla varsa bir kaç adet vermek isterseniz çok mutlu olurum.Sevgi ve Saygılar...

Teşekkür ederim beğenileriniz için,
lisileri siteden sayın kgursan'dan aldım.Baharda belki yine satış yapar.İlk ve çok kolay yetiştirdiğim bir çiçek ve uzunca bir süre de çiçekli kaldı.Hatta içeri aldığımda mor renkte olanlar hala çiçekliydi.

hberbul
06-02-2013, 10:27
Evde koyacak yerim olmadığı için mecburen buraya aldığım diğer çiçekler.

Aloavera yazın dışarda yanmıştı,şuan kendini toparladı.
Ama 1 buçuk yıldır niye yavru vermedi anlamıyorum.

367582

Yaprak güzeli.Aldığı güneşe göre yaprak rengi değişiyor.

367583

Yaz boyu çiçekli kalan sardunya.2 gün önce iyice budandı.

367584

Buz çiçeği...

367585

Saksıda limon ağacım.

367586

h_dogan
06-02-2013, 10:32
Aklınıza gelmeyen güzel çiçeğin adı Aptenia cordifolia- Buz çiçeği diye biliyorum.

hberbul
06-02-2013, 10:39
Mutlu Beyden aldığım 3 adet Avustralya karadutu çok küçük olduğu için saksıya diktim 1 hafta içinde canlandı.

367592

Tohum takastan sayın bahçeden'in gönderdiği greçka buğdayın bir kısmını merakla ektim.Normal buğdaydan farklı çıktı.Artık bahçenin bir bölümüne ekebilirim.

367593

Donmasından korkup içeri aldığım frezya.

367594

Geçen yıl tohumdan ektiğim süs narı uyanıyor.

367595

Ve yavru olan binlerin annesi,burada çok yaygın değil hediye edilmek üzere büyümelerini bekliyorum.

367596

hberbul
06-02-2013, 13:18
Bu görüntüler de eşimin bahçesinden :)))

Kış gününde doğan kuzumuz ve annesi.

367639

Ama annesinin memesi abse yaptığı için sanırım emdiği sütten kaybettik.Çok üzüldüm.

367640

Bu da anne Lokum.Tam 6 tane yavrusu ver.

367641

367642

367643

hberbul
26-03-2013, 10:44
Çimlendirme dönemi benim için zor, yorucu ve olağandışı bir zamana denk geldi.

Elimde birçok tohum var ekilecek ama yetişemiyorum.
Çiçekler bir taraftan sebzeler bir taraftan alelacele ekildi.

Eşimin "bu yıl da ekme" söylemleri arasında...

İlk çimlenenler...

Limon kokulu fesleğen.Kısa sürede çemlenenlerden.Üstüne poşet geçirince çimlenme süresi hızlandı.

381923

Tarçın kokulu fesleğen.

381924

Clametis de çabuk çimlendi.

381925

Bamya sarmaşığının evveli

381926

Ve son hali..

381927

hberbul
26-03-2013, 10:47
Dahlia soğanlı bitkileri tohumdan yetiştirme inancımı güçlendirdi.

381928

Bu da sevgili Sevgice nin aylar önce gönderdiği sedef çiçeği.Tekrar teşekkürler...

381929

hberbul
26-03-2013, 11:05
En soğuk dönemde doğan romanov cins kuzumuz...

Soba yakmak zorunda kaldık.

Adı KARAMEL.Kızlarım evde besleyelim diye tutturdular:)))

381945

Bu da Alman cinsi kuzumuz ŞİRİN.

381946

Daha kuzulayacak 5-6 koyunumuz var.

gülsu
26-03-2013, 12:07
lisiler çok güzeller. Ne kadar resmini çekseniz azdır. Bende inşallah tohumdan yetiştireceğim. Ellerinize sağlık. Koyunlar kuzular çok güzeller. Çifliğiniz var galiba..:) siz tohumları ekmişsiniz hepside güzel çıkmışlar. Gayet başarılısın tohum yetiştirmekte. İnşallah bende başarabilirim. Sırada bekleyen çooook tohum var.

h_dogan
26-03-2013, 13:19
En soğuk dönemde doğan romanov cins kuzumuz...

Soba yakmak zorunda kaldık.

Adı KARAMEL.Kızlarım evde besleyelim diye tutturdular:)))

381945

Bu da Alman cinsi kuzumuz ŞİRİN.

381946

Daha kuzulayacak 5-6 koyunumuz var.

Hayırlısıyla diğerleri de yavrular inşallah. Romanov sanki biraz daha oturaklı bir kuzu yoksa bana mı öyle geldi. ;)

hberbul
26-03-2013, 16:07
Hayırlısıyla diğerleri de yavrular inşallah. Romanov sanki biraz daha oturaklı bir kuzu yoksa bana mı öyle geldi. ;)
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Romonov kuzu 2 aylık ama maşallah hızlı büyüyor.İkizi öldü.4.ayda da gebe kalıyorlar ikiz ya da üçüz doğuruyorlar.

hberbul
17-03-2017, 18:17
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170317/8570eb3554eceb551f8b2f7f5649e3de.jpg

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hberbul
17-03-2017, 18:18
Herkese yeniden merhaba

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM
17-03-2017, 18:38
Dört yılda kuzu ne oldu acaba?

hberbul
17-03-2017, 22:00
Romanov kuzuların çok stresli ve hassas hayvanlar olduğunu,ülkemiz şartlarına uyum sağlayamayacağını,etlerinin inanılmaz lezzetli olduğunu ve bu yüzden yemek için beslenebileceğini,küçükbaş hayvan besiciliğinin tutarlı bir piyasasının olmadığını tecrübe ettik ve 2006 baharında hepsini elden çıkardık :)

TCM
18-03-2017, 18:18
Peki gerçekten lezzetli olup olmadığını tecrübe ettiniz mi ;)