View Full Version : nurcanaybay / Kaktüs ve sukulentler
nurcanaybay
25-04-2012, 21:38
Kaktüslere ilgim 7-8 yıl önce başladı .Ama sadece görünüşleri beni cezbederdi , çoğunun çiçek açtığını bile bilmezdim.Bakımları ile ilgili ise hiç bilgim yoktu .Site'nin dolayısı ile tecrübeli arkadaşların sayesin de ;
toprağının nasıl olması gerektiğini
sulama şekli ve periyotlarını
sıcağı sevsede güneş yanıkları olabileceğini
kış'ın yapılması gerekenleri öğrendim ya da öyle sanıyorum :)
Sanırım en zoru isimlendirme aşaması ve hastalıkları ile başedebilme .Yetersiz bilgimden dolayı ayrıca bir başlık açmak istemedim ama bilemediklerimi danışıp
öğrenmek için gerekli olduğunu düşündüm.
Gelecek yardımlardan ötürü şimdi den teşekkür eder ,pek çoğu yanlış olabilme olasılığı fazla olan isimlendirmelerden dolayı affınıza sığınırım :)
nurcanaybay
25-04-2012, 21:49
Gymnocalsium .... 2 gün çiçekli kaldı ,boyutuna göre çiçeği çok büyük ve rengi çok güzel.Altta büyümekte olan iki küçük tomurcuk daha var.
nurcanaybay
25-04-2012, 22:02
Sulcorebutia Herrick , çiçeğini dün açtı .Çiçeklenme süresi bittiğinde süresini ekliyeceğim.
Çiçeklenme süresi : 3 gün
nurcanaybay
25-04-2012, 22:10
Mammillaria Elongata
nurcanaybay
25-04-2012, 22:18
Mammillaria ?
nurcanaybay
25-04-2012, 22:26
2. fotğrafta ki Mammillaria Mystax sanırım.
1.Fotoğrafta ki Mammillaria Parkinsonii , küre şeklini ve özelliklede rengini beğeniyorum.
nurcanaybay
25-04-2012, 22:32
Bir başka Mammillaria Maycobensis ,neredeyse 2 aydır çiçeklenme devam ediyor .
1 Mayıs'ta çiçelenmesi bitti.
nurcanaybay
25-04-2012, 22:37
Gasteraworthia Royal Highness
Her yıl çok güzel çiçekleniyor ,yıllardır benimle.
Kedi Tırnağı
26-04-2012, 15:01
Sayfanız hayırlı olsun. Bahçede daha nice güzellikler var sanırım. 2 nolu mesajda arkadaki sukulent tarlasını bir an önce yakından görmek isterim:D Türü nedir acaba o sukulentin? Çok beğendim.
nurcanaybay
26-04-2012, 15:23
Teşekkür ederim .İsimlerini öğrendikçe eklemeye çalışacağım ,aramaya devam :)
nurcanaybay
26-04-2012, 15:35
Sempervium'lar dan küçük bir duvar panosu yaptım yoksa içimde kalacaktı :)
Eğer köklenmezlerse onca yavruya yazık olacak.
nurcanaybay
26-04-2012, 16:00
1. Lobivia Arahnacantu Torrecillasensis , 5-6 yıllık hiç çiçeğini göremedim.
2.Echinopsis ,bu kaktüsüm de eskilerden ve bu yıl ilk kez tomurcuklandı :)
3. Parodia Chrysacanthio
nurcanaybay
26-04-2012, 16:17
.1.Echinopsis Oxygona ,üzerinde 20 kadar tomurcuğu var :)
2.Echinopsis subdenuta ,geçen yıl mis kokulu çiçeğini görmüştüm.Şu an üzerinde 3 tomurcuk var.Sanırım soğuktan hoşlanmadı ya da başka bir nedenden pek sağlıklıı görünmüyor.
3. Paradia Chrysacanthio ,kızıl dikenli hiç çiçeğini görmedim .Çaydanlığa benzetiyorum nedense :)
nurcanaybay
26-04-2012, 16:20
Mammillaria Gracilis
nurcanaybay
26-04-2012, 16:30
Araya çiçeklenen succulentleri serpiştireyim.
nurcanaybay
26-04-2012, 16:55
Haworthia....
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Nurcanaybay, harika kaktüs ve sukulentleriniz varmış.
nurcanaybay
26-04-2012, 18:55
Teşekkür ederim ama bu iş çok zormuş ,bahçede debelenmek daha kolay .Hem beynim
hem kaslarım ağrıdı :)
1.Gymnocalcium monvillei
Diğer ikisinin isimlerini bulamadım.
nurcanaybay
26-04-2012, 19:07
1.Mammillaria elongata -sarı dikenlisi
2. Mammillaria spinosissima
3.Opintia Monacantha - eski kaktüslerimden
4. Solda ki Echinopsis Subdenuta
Sağda ki Mammillaria ?
günebakan
26-04-2012, 19:13
Ooo meğerse gizli kalmış ne kaktüsçüler varmış da haberimiz yokmuş hoşgeldiniz Nurcan hanım maşallah hepsi de harika görünüyor:) Devamını bekliyoruz.
nurcanaybay
26-04-2012, 19:27
1.Haworthia Attenuata
2.Haworthia Bolusii
3.
4.Haworthia Fasciata
nurcanaybay
26-04-2012, 19:30
Ooo meğerse gizli kalmış ne kaktüsçüler varmış da haberimiz yokmuş hoşgeldiniz Nurcan hanım maşallah hepsi de harika görünüyor:) Devamını bekliyoruz.
Yaa sesimiz çıkmıyor diye dikenlileri sevmediğimi sanıyordunuz değil mi :))
nurcanaybay
26-04-2012, 21:04
Teşekkür ederim ,hemen ekliyorum.
Kaktüs çiçekleri harika. :)
Duvar panosu en güzel olmuş öyle. Hep görüp özendiğimiz projelerden birini hayata geçirmişsiniz, umarım güzelce köklenirler de hepberaber izleriz. :)
Sayın nurcanaybay sayfanız hayırlı olsun,yeni bir sayfa yeni çiçekler ve çok güzel sunum.
ellerinize sağlık.
nurcanaybay
27-04-2012, 15:06
Yener bey ,
beğendiyseniz ne mutlu bana :)
Teşekkür ederim.
Sevgili Gilan ;
o panoda başarılı olmayı çok istiyorum .Bunun için gerekli hazır malzeme bulabilirmiyim diye
İzmir'e gittim.Olsa olsa İkea da olurdu ama maalesef.Bu kutu 4-5 cm derinliğinde peynir bıçağı kutusu :)
Dolaştığınız yerlerde örneklerini görürseniz fotoğraflayın lütfen.
Ne güzel yine canlı yeni bir sayfa daha. Sayın nurcanaybay bitkileriniz çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık. Hele duvar pano fikri yok mu, merakla gelişmeleri izleyeceğim. Dikey bitki düzenlemelerini internette gördükçe nasıl olur, nasıl yapılır diye merak ediyordum. Siz ne güzel hayata geçirmişsiniz. Ellerinize sağlık. Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen.
Bol bol kaktüs ve sukulent çiçeklerini sayfanızda görmek dileğiyle...
nurcanaybay
27-04-2012, 21:03
Selen hanım teşekkür ederim .
Umarım bitkiler köklenir , internette araştırırken bu dönemin aylarca sürdüğünü okumuştum . Olumlu gelişmeleri anında paylaşırım :)
nuray topcu
27-04-2012, 21:10
Sempervium'lar dan küçük bir duvar panosu yaptım yoksa içimde kalacaktı :)
Eğer köklenmezlerse onca yavruya yazık olacak.yaaa bu negüzel bir fikir,bu ne güzel bir manzara...
alacakaranlik
27-04-2012, 22:01
Sayın nurcanaybay sayfanız hayırlı olsun. Kaktüsleriniz güzelmiş ayrıca sempervium panosuda ilginç bir uygulama olmuş :)
Sevgili Gilan ;
o panoda başarılı olmayı çok istiyorum .Bunun için gerekli hazır malzeme bulabilirmiyim diye İzmir'e gittim.Olsa olsa İkea da olurdu ama maalesef.Bu kutu 4-5 cm derinliğinde peynir bıçağı kutusu :)
Dolaştığınız yerlerde örneklerini görürseniz fotoğraflayın lütfen.
Bence bu o kadar güzel ki hazırı olsa bile almaya gerek yok. :) Hem ben yaptım demek gibisi var mı? ;)
Sayfanız hayırlı olsun isim konusunda inanın bende sizin gibiyim çok karmaşık isimleri bazı türler o kadar çok birbirine benziyor ki acaba hangisi bu diyorum bende ;)
Duvar panosu fikri benimde hoşuma gitti bakalım sonucu ne olacak bizimde denememiz için siz bir referans olursunuz artık.Takipteyim (:
MKurtoglu
28-04-2012, 08:11
Pano içerisine hazırlanmış sukulent uygulamalarını yurtdışında görmüştüm. Hatta yapma bitki panosunu andırıyordu. Dokunarak, kontrol ettiğimde satıcı bana tüm müşterilerinin bu davranışta bulunduklarını söylemişti. Mevsimin sonbahar sonu olması sebebi ile, panodaki herbir sukulent kızılımsı bir renk almıştı.
Bazı kaktüslerimin isimleri yoktu. Sayenizde onlarında isimlerini buldum. Ellerinize sağlık.
Nurcan Hanım bahçe sayfanızdan sonra, burayı da keyifle takip edeceğim. Ne kadar çok türünüz varmış.:) Hepsi de çok güzeller maşallah. Duvar panosu çok başarılı görünüyor.:) Bence çok güzel gelişecek. Çaydanlık da, diğer hepsi de çok sevimli.:) Hoşgeldiniz...
nurcanaybay
28-04-2012, 11:53
Nuray hanım teşekkür ederim , yurt dışında çok güzel uygulamala var .Umarım gelişirde gururla paylaşırım :)
Sn.Alacakaranlık Teşekkür ederim :)
Sevgili Gilan haklısınız ,neyi nasıl kullanacağım diye kafa yormak bile zevkli.
Sn.Bihaber , kaktüs'ler çok geniş bir aile .Ben de tecrübeli arkadaşlar sayesinde isimlendirmeye çalışıyorum.
Sn.MKurtoğlu , internetten sayfalar dolusu örneklerini zevkle inceledim.Binaların dış ya da iç cephesine oldukça geniş alanlara uygulamışlar.Çok ta güzeller :)
İsimlendirme konusuna gelince hatalı olabilirim sizi de yanıltmış olmayayım.
Sevgili Zenfree ben hoşgeldim de siz yoktunuz :)
Her zaman ki gibi insanı çoşturan sözleriniz için teşekkür ederim .:)
nurcanaybay
30-04-2012, 20:45
Gymanocalcium baldianum iki tomurcuğundan birini bu gün açtı ,gerçekten çok güzel .
Çiçeklenme 8 gün sürdü.
nurcanaybay
30-04-2012, 20:50
Mutfak penceremin önünde ki bu üç rengin birlikteliği çok hoşuma gidiyor.
Crassula arborescens -Echeveria -Graptopetolum
nurcanaybay
30-04-2012, 21:12
Daha önce paylaştığım kaktüsler, çiçeklerinin yoğunlaştığı son halleri
nurcanaybay
15-05-2012, 20:35
Haftalardır beklediğim Echinopsis Oxygona sonunda ilk çiçeğini açtı.
Dün akşam çiçek tamamen açıldı bu gün aynı saatlerde kapandı.Çiçek sapı 14 cm , çiçeğin
çapı ise 11 cm .
Çok güzel çok :) Üzerinde 19 tane daha tomurcuğu var :)
Kaynana topuzumun 30'a yakın yavrusu olmuştur 5-6 senedir. Sürekli yavruları ayırıp tek başına büyümesini sağladım ancak böyle yığın halinde büyümüş hallerini daha çok beğeniyorum şimdi...
Çiçeğinize maşallah Nurcan hanım, açmamış hali bile çok güzel duruyor. Ben de bir daha yavru ayırmayacağım...
Sayın nurcanaybay kaktüslerinizin hepsi çok güzeller.39 Nolu mesajdaki kaktüsler muhteşem olmuşlar. Pembe çiçekli olandan benimde var fakat henüz bu kadar çiçek açmadı. Sanırım yıllar geçtikçe daha fazla çiçek açıyor. Pembe çiçekli olandan benimde var ama bu sene çiçek açmadı. Hemen hemen 15 senelik var her sene çiçek açardı. Siz gübre olarak kaktüslerde ne kullanıyorsunuz? Kaktüsler çok bakımlı duruyorlar. Güzel günler geçirmeniz dileğiyle. Saygılar.....:)
nurcanaybay
16-05-2012, 19:44
Sn.Sakdağ ,
ben de bu hallerini daha çok beğeniyorum .İsterseniz siz de ayırdığınız yavruları toplu halde dikebilirsiniz böylece yenilerine yer açılır :)
nurcanaybay
16-05-2012, 19:54
Sn.Gülsu ,
Kaktüslerimi kışın kapalı balkona taşıyarak soğuktan korumaya çalışırdım .Çiçek açmazlardı...tecrübeli arkadaşların paylaşımları sayesinde yaptığımın hata olduğunu öğrendim.
Bu kış'ı dışarıda , ekim-mart arasını tamamen susuz geçirdiler...bahar da da çiçeklenmek için sıraya girdiler :)
Daha önce gübre de kullanmıyordum .Son iki yıldır kaktüsler için üretilen sıvı gübrelerden
kullanıyorum.Ama çiçeklenmenin asıl sebebi soğuklanma ihtiyaçlarının giderilmesi olduğunu
sanıyorum.
günebakan
16-05-2012, 20:19
Maşallah maşallah Nurcan hanım'cığım kaktüs çiçekleri muhteşemler gerçekten:)
Bunlar bizim bildiğimiz normal kaktüslerden mi gerçekten... :rolleyes:
Kimisi kolye, kimisi taç takmış. :)
Harikalar. ;)
Mutfak penceresindeki 3 güzele de bayıldım. Aynı rengin tonları olsalar da ne kadar farklı ama ne kadar da uyumlular. Graptopetolum hep çok istediğim bitkilerden biriydi ama bir türlü edinememiştim, o yüzden içimde uktedir, gördükçe mutlu oluyorum. :)
Vildan Sönmez
17-05-2012, 00:22
Nurcan Hanım, 39 nolu mesajdaki kaktüsleriniz muhteşem.
Benim de ilk çiçeğini bu akşam açtı. Çok güzel, baygın değil de sanki mandalina, limon gibi çok ferah bir kokusu var.
Sayın nurcanaybay verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Açık ve net cevap oldu. Bundan sonra buna göre hareket edeceğim. Çiçeklerinizle sağlıklı güzel günler geçirmeniz dileğiyle.....
Duvar panosu harika olmuş,emeklerinize sağlık büyüdüğü zamanki görüntüsünü düşünemiyorum.Hepsi tutacak inşallah....
nurcanaybay
17-05-2012, 15:27
Günebakan beğenmene sevindim ,teşekkürler :)
Sevgili Gilan , beğenmenize sevindim. Ben de Graptopetolum'un rengine hayran olanlardanım.Gerçi hepsi ayrı güzel geliyor ya :)
Vildan hanım ,beğendiğiniz kaktüsler hala tek tek de olsa açmaya devam ediyor.Echinopsis bu gün 2.çiçeğini açtı akşam 3 tanesi birden açacak :)
Ama ben hiç koku alamadım gerçi bu konuda özürlüyümdür.
Sn.Gülsu ,yardımcı olabildiğime sevindim.
Alcen hanım , bazıların da değişimi farkediyorum bu yüzden olumlu sonuç alabileceğime dair umutlandım. Beğenmenize sevindim :)
nurcanaybay
17-05-2012, 15:35
Sevgili Gilan ,
bu sizin için :)
Echinopsis bu gün 2.çiçeğini açtı akşam 3 tanesi birden açacak :)
Ama ben hiç koku alamadım gerçi bu konuda özürlüyümdür.
Nurcan hanım önce Echinopsis'inizin önünde saygıyla eğiliyorum:) Harika, harika. Daha uzun yıllar sizinle birlikte olsun, bol çiçekler versin.
Benim Echinopsis subdenudatamın ilk çiçeği (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=41930&catid=member&imageuser=14854) hiç kokmuyordu. Arkadaşların sayfalarında çiçeğinin güzel koktuğunu okuduğum için çok şaşırmıştım. Dün gece de 2. çiçeğini açmaya başlayınca izleyeyim diye içeri aldım. Sabah iyice açmıştı ama yine kokmuyordu. Sonra güneş çıkınca dışarı yerine çıkarttım. Aman bir koku başladı, anlatamam. Bana tanıdık gelen bir kokuydu, bir farkettim ki kışın açan sıklamenlerim de aynı böyle kokuyorlardı.
Yeni açacak çiçeklerinizi bir koklasanız, bakalım değişik bir şey var mı?
nurcanaybay
17-05-2012, 17:47
Nevsune hanım,
mesajınızı okuduktan sonra tekrar kokladım yine koku alamadım.Belki belirli saatlerde kokusunu salıyordur.Yarın güneş altında koklayacağım.3 çiçekte daha belirginleşir belki.
nurcanaybay
17-05-2012, 17:59
Echeveria'ları çok beğeniyorum.Küçük olan Perle von nurnberg ,pembeye kaçan bir rengi var...benim ki daha yavru olduğu için rengi belirgin değil.
İnsanın avucuna alası geliyor değil mi :))
Sevgili Gilan ,
bu sizin için :)
Çok teşekkürler. ;)
Haftalardır beklediğim Echinopsis Oxygona sonunda ilk çiçeğini açtı.
Dün akşam çiçek tamamen açıldı bu gün aynı saatlerde kapandı.Çiçek sapı 14 cm , çiçeğin
çapı ise 11 cm .
Çok güzel çok :) Üzerinde 19 tane daha tomurcuğu var :)
İnsan bu güzelliği tanımlamakta zorlanıyor. Nefis.
nurcanaybay
25-05-2012, 20:10
Gymnocalycium açmak için bir haftadır güneşi bekliyordu .6 Tomurcuktan
5'i bu gün açıldı.Minicik 3-4 tomurcuk oluşumu daha var.
Zenfree , bu seninle birlikte yolculuğa çıkan türden mi ?
nurcanaybay
25-05-2012, 20:23
Panoya çerçeve yaptım .Ev de bulduğum ahşap bir kutunun kenarlarını
çıkardım ,panonun üzerine yapıştırdım .Aslında çerçeve şeklinde kesilip yapılsa
daha güzel olur ,kırılır diye korktum.:)
3 ayrı renge boyadım ,bu da dahil hiç bir rengi beğenmedim.Zeytinyağ yeşili
gibi bir renk ( eskitilmiş görünümde ) daha güzel olurdu.
Sempervivumların bazılarında gözle görülür bir gelişim var ,hepsi olmasada
onların köklendiğini düşünüyorum.
nurcanaybay
25-05-2012, 20:31
Echinopsis 4 çiçeğini açtı ,kalan 15 tomurcuğunu büyütmeye çalışıyor :)
nurcanaybay
25-05-2012, 20:48
Büyük saksı üretim sahası giibi oldu ,yavrular oradan tedarik ediliyor :)
Kırmızı saksıda yapraktan-çelikten büyüttüklerimi kullandım ,5-6 hafta sonra
görülmeye değer olacak umarım.
acemifüsun
25-05-2012, 20:52
Nurcancığım pano çok güzel görünüyor:) Dediğin gibi yeşil, eskitilmiş boya ile olsa harika olacak, ellerine sağlık:)
nurcanaybay
25-05-2012, 20:56
Füsun hanım istediğim rengi bulduğumda tekrar boyayacağım ,biraz da saman gibi
birşeylerle süsledimmi daha güzel görünecek.Beğenmene sevindim ,teşekkür ederim :)
Pano gerçekten de gümbür gümbür geliyor. :)
Üretim saksısı da çok güzelmiş.
Sarı olan Sedum nussbaumerianum mu?
nurcanaybay
25-05-2012, 21:45
Evet Gilan , sedum nussbaumerianum .Renginin güzelliği ile dikkati çeken sukulentlerden bir de kırmızısı olsaydı :)
Bu güzelliklerden hangisini öveyim diye şaşırdım. Bol bol çiçeklenmiş kaktüsleri mi, sukulentleri mi yoksa harika çerçeveyi mi... Ellerinize sağlık her bitkiniz birbirinden sağlıklı. Çerçeve harika olmuş, tam Sempervivumların hoşlanacağı ortam; yapraklar ıslak toprağa temas etmeden yetişecekler. Rengi için bence üzülmenize gerek yok, güneşte renk soldukça çerçeve daha doğal görünecektir. Bir de Sedumlar yerörtücü gibi saksıda yayılmış ve aralarında iri iri Echeverialar çok güzel bir görüntü... Maşallah, ellerinize sağlık.
Her kare olağanüstü. Sizi kutlarım. Pano ise şahane.:) Ben de mi yapsam acaba? :)
Panonuz cok guzel.Sukulentleri yetistirdiginiz aranjman da cok hosuma gitti.
nurcanaybay
26-05-2012, 13:55
Sevgili Selen ,Zenfree ,Tika ,
çok teşekkür ederim :) . Birşeyler yapmaya çalışmak bir zevk bir de beğenildimi tadından yenmiyor ,sağolun.
Zenfree kesinlikle yapmalısın ...hergün başına gidip gelişme var mı diye bakmak bile
güzel.Hem deneyimlerimizle işi ilerletiriz :)
nurcanaybay
06-06-2012, 20:54
Tomurcuklarını açmak üzere olan bir kaç kaktüsüm , gece yarısı yağan şiddetli yağmurda zarar görüp açamadı maalesef .Bazıları 2.çiçeğini açtılar ,tekrar olmasın diye paylaşmadım.
Gymnocalcium Monvillei ise ilk çiçeğini açtı .Tomurcuğu çok iriydi ,daha gösterişli bir çiçek bekliyordum açıkcası :)
6 gün açık kaldı ,geceleri de çiçeği açık kaldı.
nurcanaybay
06-06-2012, 20:58
Echeveria'larımdan biri çiçeklendi.Şu son bir aydır çok hızlı büyüdü ,neredeyse büyükçe bir yemek tabağı kadar fakat kısmet ağacının altında kaldı zira o da çok büyüdü ,ayırmam
gerekecek.
nurcanaybay
06-06-2012, 21:01
Senecio Rowleyonus benim bezelye tanem ...çiçeğini göstermedi ama kendi güzelliği yetiyor.
nurcanaybay
06-06-2012, 21:05
Echeveria Elegans ...bu echeveria'ların tümü çok fotojenik .İnsan da resimlerini yapma
isteği doğuruyor :) FüsunAnk 'ın kulakları çınlasın :)
Büyük saksı üretim sahası giibi oldu ,yavrular oradan tedarik ediliyor :)
Kırmızı saksıda yapraktan-çelikten büyüttüklerimi kullandım ,5-6 hafta sonra
görülmeye değer olacak umarım.
Bu pembeler olağanüstüler, ellerinize sağlık. Kelimeler bu çiçekleri anlatmaya yetmiyor.
nurcanaybay
06-06-2012, 21:11
Echinopsis Subdenuta geçen yıl tek çiçek açmıştı , kış'ı sağlıksız çıkardı buna rağmen 4-5 tomurcuk oluşturdu .Sanırım soğuk havaya dayanıksız bir tür.
MKurtoglu
06-06-2012, 21:22
Aynı kaktüsten bende de iki adet var. Sulayarak, gövdesinin şişmesini bekliyorum ama nafile. Bir aydır düzenli sulamama rağmen hala bir ilerleme kaydedemedim. Sizin ki kaktüsleri ile yaşadığını müjdeliyor. Çiçeğinin açması ile birlikte inşallah eski sağlığına kavuşur.
nurcanaybay
06-06-2012, 21:33
Haklısınız ...yaşayacağına dair şüphelerim vardı ,bunca tomurcukla beni şaşırttı :)
Ama bu kış kesinlikle içeriye alacağım.
Sevgili Jineop ,
pembe -lila arası bir renk ve gerçekten çok güzel.
Echinopsis Subdenuta geçen yıl tek çiçek açmıştı , kış'ı sağlıksız çıkardı buna rağmen 4-5 tomurcuk oluşturdu .Sanırım soğuk havaya dayanıksız bir tür.
Nurcan hanım bence soğuklanma kaktüsünüze yaramış ki o kadar tomurcuk yapabilmiş. İzmir'in soğuğundan ne olacak zaten:)
Bu kaktüs için "it is quite frost resistant if kept dry (hardy to -7° C)" (http://www.cactus-art.biz/schede/ECHINOPSIS/Echinopsis_subdenudata/Echinopsis_subdenudata/Echinopsis_subdenudata.htm) yazıyor. Toprağı kuru kaldığı takdirde -7 derecelere kadar dayanabiliyormuş.
nurcanaybay
07-06-2012, 11:33
Nevsune hanım ,
bu yıl -5'i gördük ama -7'ye kadar dayanıyor ise başka bir sebebi var demekki .Ben büyüteçimi alıp çıkıp bir bakayım :)
Bilgi için teşekkür ederim.
nurcanaybay
10-06-2012, 18:58
Benim buruşuk Echinopsis Subdenuta'yı dün sabah açmış halde buldum ,hemen salona
aldım .Öğleye kadar mis gibi koktu :)
MKurtoglu
12-06-2012, 20:00
Kaktüsün boyu ile çiçeğinin büyüklüğü genellikle ters orantılı olabiliyor. Sizin Echinopsis Subdenuta'yı bilmeyen görmeyenleri şaşırtacaktır. Kaktüsünüze duyduğunuz endişe, çiçeği ile mutluluğa dönmüş olmalı. Tebrikler.
nurcanaybay
12-06-2012, 20:13
Kış sonlarında formu bozulunca kaybadeceğimi düşünmüştüm.Bu kadar çok tomurcuklandığında hem şaşırdım hem sevindim.Ne kadar azimli olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Teşekür ederim :)
Nurcan Hanım, sempervivum panonunuzun son halini merak ettim...
nurcanaybay
18-08-2012, 16:22
Sn.Sakdağ merhaba ,
sıcaklarla birlikte panoda ki bitkilerin gelişimleri durduğu gibi bazılarıda kurudu maalesef.
Sebebin sulama şekli olduğunu düşünüyorum.Panonun iki tarafında 1 cm'lik açık vardı ,sulama ile birlikte toprak kaybı oldu ,bu da telin yukarıda toprağın aşağıda kalmasına
dolayısı ile köklerin açıkta kalmasına sebeb oldu.
Havalar serinleyince tekrar ele alıp hatalarımı düzelteceğim.
İyi bayramlar dilerim.
Sevgili nurcanaybay, bugün farpali arkadaşımızın sayfasına yüklediği dikey sukulent panoları (http://www.agaclar.net/forum/1039052-post53.htm) görünce kulaklarınızı çınlattım. Biran hangi başlıktaydı, kim yüklemişti diye düşünürken buldum sizin başlığınızı.
Panonun son durumunu soracaktım ama üzüldüm. İlk pano girişimi sizden gelmişti. Bitkilerin istediğiniz gibi gelişmemesine üzüldüm. Bahara daha derin bir çerçeve ile devamı gelir mi acaba? Belki derin bir pano ile kök kurumasına da engel olunur.
nurcanaybay
30-10-2012, 17:29
Selenn hanım ,
bahara kalmaz ...bahçeye çıkamayıp eve kapandığım soğuk havalar geldiğinde tekrar
deneyeceğim.
Panonun bir tarafı birkaç milim daha ensizdi ,sulama sırasında toprak kaybı olunca kökler
dışarıda kaldı .Toprak ilave etmeye çalıştıysamda olmadı.Yeni bir çerçeve yapacağım ya da
marangoza yaptıracağım.Sonuç olarak şunu öğrendim ki ...
-kutu eşit ölçülerde olmalı ,sorun olmaz dersek emekler boşa gidiyor :)
-toprak doldurulduktan sonra ıslatılıp bastırılmalı ,çöktüğünde tekrar ilave edilmeli ,toprağın mesafesi telin altında kalmamalı
-kutunun bir tarafına açılacak 3-4 küçük delik sulama açısından faydalı olabilir
Yapmayı düşünen arkadaşlar var ise faydalı olabilir diye yazdım.
nurcanaybay
30-10-2012, 18:00
Kaktüslerim için kuyunun üzerine bir kapak yaptırdım ,saksıların devrilmesini
engellemek için de 10 cm lik kenar taktırdım.
Küçük saksıların çoğunu sığdırabildim ,böylece yağmurlu havalarda oradan oraya taşımak zorunda kalmıyacağım.
Kaktüsler biri hariç hepsi sağlıklı ,bazılarının saksılarını değiştirdim ,son sulamaları yapılıp yerlerine yerleştiler.
Selenn hanım ,
bahara kalmaz ...bahçeye çıkamayıp eve kapandığım soğuk havalar geldiğinde tekrar
deneyeceğim.
Panonun bir tarafı birkaç milim daha ensizdi ,sulama sırasında toprak kaybı olunca kökler
dışarıda kaldı .Toprak ilave etmeye çalıştıysamda olmadı.Yeni bir çerçeve yapacağım ya da
marangoza yaptıracağım.Sonuç olarak şunu öğrendim ki ...
-kutu eşit ölçülerde olmalı ,sorun olmaz dersek emekler boşa gidiyor :)
-toprak doldurulduktan sonra ıslatılıp bastırılmalı ,çöktüğünde tekrar ilave edilmeli ,toprağın mesafesi telin altında kalmamalı
-kutunun bir tarafına açılacak 3-4 küçük delik sulama açısından faydalı olabilir
Yapmayı düşünen arkadaşlar var ise faydalı olabilir diye yazdım.
Sayın nurcanaybay, toprak kaybını önlemek için toprağın altı lif veya yosunla, toprağın üstü de yosun, hindistan cevizi lifi veya lav taşı ile kaplanabilir diye düşünüyorum.
ipektuğçe
30-10-2012, 19:24
Sn.nurcanaybay,kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi de birbirinden güzeller,kuyu üstüne yaptığınız düzenleme de harika olmuş.Kışı sağlıklı atlatıp,inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Yeni pano çalışmalarınızı zamanı geldiğinde ilgiyle takip ediyor olacağım. Toprağın su tutmasını arttırıcı katkılar da işe yarayacaktır sanırım.
Kuyunun üzerinde kaktüsleriniz çok hoş gözüküyor. Ellerinize sağlık.
nurcanaybay
31-10-2012, 20:03
Sayın nurcanaybay, toprak kaybını önlemek için toprağın altı lif veya yosunla, toprağın üstü de yosun, hindistan cevizi lifi veya lav taşı ile kaplanabilir diye düşünüyorum.
Haklısınız , lav taşını bilmiyorum ama yosun veya hindistan cevizi lifini kullanıyorlar.
Yapılan panolar aylarca dik konuma getirilmiyor , bu sürede yüzey tamamen bitkilerle kaplandığından toprağın dökülmeside engellenmiş oluyor.
Bir tane büyük sempervivumum var, yavru versin diye bir yıldır bekliyorum bu projeyi ben de uygulamak istiyorum. En sonunda tek bir sempervivumdan portre tablo yapıcam, beni kızdırıyor... ;)
nurcanaybay
31-10-2012, 20:12
Sn.İpektuğçe ,
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.
Selenn hanım ,
toprağın içine biraz perlit karıştırabilirim ,aklıma gelmemişti hatırlatmanız iyi oldu teşekkür
ederim.
nurcanaybay
31-10-2012, 20:21
Bir tane büyük sempervivumum var, yavru versin diye bir yıldır bekliyorum bu projeyi ben de uygulamak istiyorum. En sonunda tek bir sempervivumdan portre tablo yapıcam, beni kızdırıyor... ;)
Niye olmasın ,belki yeni yerini daha çok sevip orada yavrular :))
Şaka bir yana yazın bu suculentler beni çok üzdü .Büyük saksıda bulunanların çoğunu kaybettim ,sebebini bile anlıyamadan...bozulmaya başladığını farkedip dokunduğumda köklerinin bile kalmadığını gördüm , öylece
elime geliverdiler .Bazılarını ayrı saksılara tekrar diktim ,bazılarını kurtaramadım.
Sağlık olsun
Haklısınız , lav taşını bilmiyorum ama yosun veya hindistan cevizi lifini kullanıyorlar.
Yapılan panolar aylarca dik konuma getirilmiyor , bu sürede yüzey tamamen bitkilerle kaplandığından toprağın dökülmeside engellenmiş oluyor.
Sayın Aybay
Lav taşı bej renginde .gözenekli Urla sapağında .dekor ve havuz taşları satanlarda mevcut yarın bahçemde bir resmini koyarım peyzaj da çok güzel duruyor
nurcanaybay
02-11-2012, 11:52
Ahmet bey ,
bahçeniz de paylaşmışsınız ,teşekkür ederim.
Belirttiğiniz gibi bahçeler için çok dekoratif.
nurcanaybay
09-12-2012, 15:07
http://www.agaclar.net/forum/918512-post768.htm
29.2.2012 de aşıladığım kaktüsün tuttuğundan eminim ,fakat pek bir gelişme göstermedi.Myıtillocactus geometrizans'ın üstüne echinopsis subdenuta aşılamıştım. Son hali aşağıda...
nurcanaybay
09-12-2012, 15:19
Geçtiğimiz yıl echinopsise yılbaşı çiçeğini aşı yapmıştım.Yavaş ama güzel gelişti.
Tomurcuklar görülmeye başladı. Aşı yaptığımda bir lobtu..
nurcanaybay
09-12-2012, 15:28
Bir de topraksız ortamda yetiştirdiğim yılbaşı çiçeği vardı.2011 şubatın da kedi kumuna yerleştirmişim.Onda da tomurcuklar görülmeye başladı.
İlk ve son hali..saksı bardaktan biraz daha küçük
Epey büyümüş değil mi :)
nurcanaybay
09-12-2012, 15:37
İki kökü bir saksıya dikmiş ve böyle yaptığımıda unutmuşum.Aldığı ışıkla ilgili sanırım ,birinin yaprakları bordoya döndü.
mandalinci
09-12-2012, 15:38
Sevgili Nurcan,
Düzenlemeler de, kaktüs ve sukulentler de harika.
Bu yılbaşı çiçeklerinin benim elimden çektikleri nedir, merak ediyorum, ne açtırabiliyorum ne de yaşatabiliyorum.
Sizinkine maşallah :)
nurcanaybay
09-12-2012, 15:41
http://www.agaclar.net/forum/1064024-post66.htm
nurcanaybay
09-12-2012, 15:46
Sevgili Mandalinci ,
yaptığımız en büyük hata sulamayla ilgili oluyor.Ya elinizden uzak bir köşeye koyacağız
ya da topraksız ortama alacağız.Böylece az ya da çok suladım derdi olmuyor ,hep suyun
içinde olacak zaten :)
Zaman içinde çok bitkinin çürümesine sebeb olmuş biri olarak böyle bir çözüm buldum :)
mandalinci
09-12-2012, 15:50
En son elimde kalan 2 tanesini dışarı attım, doğal seleksiyon, bakalım yaşayacaklar mı?
Keşfetmem gereken ne kadar çok başlık olduğunu sayfanızı yeni görünce bir daha anladım.
Kaktüs ve sukulent konusunda daha detaylı bilgiye sahip olmak istediğim için,bu aralar özellikle bu başlıkları gezmeye çalışıyorum.
Duvar panonuza bayıldım.Yılbaşı kaktüslerinz de çok güzel gelişmişler.Benim teyzemden yazın aldığım çelik hiçbir gelişme göstermedi büyüme adına ama çiçek tomurcuğu çıkarmış.
nurcanaybay
09-12-2012, 21:02
Beğenmenize sevindim :)
Ben de öğrenme aşamasındayım ama bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
sayın nurcanaybay #100 nolu mesajdaki yılbaşı çiçekleri nefis olmuş görselliği öyle güzel ki çok çok beğendim ellerinize sağlık .
nurcanaybay
10-12-2012, 11:46
Teşekkür ederim :)
Yazın bahçede gölge bir alandaydı ,havalar soğuyunca içeri aldım.Isıtılmayan ,aydınlık
biryerde duruyor.Toprağı kurudukça sulamaya devam ediyorum.İki kök olduğu için daha dolgun görünüyor.
İki kökü bir saksıya dikmiş ve böyle yaptığımıda unutmuşum.Aldığı ışıkla ilgili sanırım ,birinin yaprakları bordoya döndü.
Nurcan hanım,
Bordoya dönen çiçeğinizle ilgili olarak saksısından bitkiyi çıkartarak köklerini kontrol etmenizi önereceğim.
Benimde yılbaşı çiçeğim bu şekilde bordoya dönmüştü. Uzun süre aynı kaldı. Bir gelişme olmayınca merak edip kök bölgesini kontrol ettiğimde, kökün çıktığı lobun çürüdüğünü, bitkinin besin alamadığı için renginin bordoya döndüğünü görmüştüm. Çürük olan kısımları atıp, sağlam kalan kısımları yeniden diktikten sonra gelişme başlamıştı.
Umarım sizin bitkinizde böyle birşey yoktur ama çürüme varsa yanındaki diğer köke de geçebilir ve ikisi birden çürüyebilir.
Dikkat!!! Kontrol etmeyi unutmayın.
nurcanaybay
10-12-2012, 16:40
Böyle birşey olabileceğini düşünmemiştim , dediğiniz gibi yapıp kontrol edeceğim.
Uyardığınız için teşekkür ederim.
Aşı denemeleri, diatomitte çok güzel gelişmiş bir yılbaşı... Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum Nurcan hanım... Yılbaşılar artık ölmeyecek, yaşasın diatomit. En kısa zamanda deneyeceğim... Birkaç farklı sukulentte denedim diatomiti, gerçekten toprak ortama göre gelişimleri daha hızlı ve daha sağlıklı oluyor.
Kırmızı açan yılbaşı çiçeği, herhangi bir sorun olmasa da kırmızı yapraklı olabiliyor Nurcan Hanım.
nurcanaybay
11-12-2012, 12:29
Haklısınız diatomit kurtarıcı oluyor .Hatırlarsanız sardunya da yetiştirmiştim , 2 yıllık kalanchoe'da sorunsuz yaşamaya devam ediyor.Gerçi unlu bit rahat vermiyor ama :)
Tek sorun saksı sayısında ki çoğalma oluyor , bir de evden uzun süre uzak kalan arkadaşlar için uygun bir yöntem değil ( su takviyesi gerektiği için ).
Yazarken aklıma geldi...diatomitte ki bitkileri uzun ince deliksiz bir saksıya toplayabiliriz
aslında .
Yılbaşı çiçeğine baktım ,bir sorun yok gibi umarım yanılmıyorumdur.
nurcanaybay
24-12-2012, 19:14
Sedum Nussbaumerianum ;
crassula ailesinden , Meksika kökenli
kış ortasında beyaz kokulu çiçeklerini açıyor ,kuraklığa dayanıklı , iki haftada bir
sulama yeterli .
İyi gelişebilmesi için günde en az 4 saat güneş görmeli .Aksi halde rengi yeşile dönüyor.
Gübreleme şart değil , verilecekse bahar da su da çözülen dengeli gübrelerden öneriliyor.
9 - 11. bölgelerde iyi gelişiyor.Soğuk bölgelerde kış'ı kapalı balkonda geçirmeliymiş.
Ben rengine hayranım :)
Geçen yıl saksı arajmanında kullanmıştım .Yanlış bitkilerle diktim ,yazı gölgede
geçirdi ve rengi yeşile döndü .İhtiyacında çok daha fazla sulandı ama dayandı.
Rengi değiştirmeye başladı..
gülenmelek
24-12-2012, 19:48
Yine güzelliklerini geç gördüğüm sayfalardan biri :(
Ama zararın neresinden dönsek, işte ondan (10 dakikadır şapkalı a yapmaya çalıştım, olmadı ;) )
Yeni bilgiler öğreniyoruz, fikir ediniyoruz, ve zevkle seyrediyoruz.
Hepsi çok güzel demek klasik olmuş, ama öyle ;)
En çok burada (http://www.agaclar.net/forum/1039183-post87.htm) takıldım ve bol bol seyrettim. Ellerinize sağlık !
nurcanaybay
24-12-2012, 19:53
Sedum Rubrotinctum ;
Tropikal , 9a - 11. bölgelerde iyi gelişiyor. Tam güneş istiyor.
Kuraklığa dayanıklı , kış sonuna doğru çiçekleniyor.
Çiçekleri de dahil bütün parçaları zehirli.
Benim ki saksısının küçüklüğünden dolayı pek büyümedi ama yaprağından kolayca
üretilebilen sukkulentlerden.Kızarmış hali çok güzel :)
nurcanaybay
24-12-2012, 20:10
Sedum Palmeri ( dam koruğu ) ,
7a - 10b bölgeleri için dışarıda yetiştirmeye uygun .Kuraklığa dayanıklı ,güneşi
seviyor.En uzun çiçeklenen sukkulentlerden .
Benim ki çiçek tomurcukları oluşturmaya başladı , renk değiştirmeyede....
nurcanaybay
24-12-2012, 20:24
Bu saksım da ki sedum saksıyı doldurdu .Bahar da echeveria'lar ile dikmiştim.Daha sonra onları çıkarıp graptapetalum yaprakları yerleştirmiştim.
Çok güzel üreyip büyümüşlerdi .
Bahçe de yavru köpeğim var ,üstüne çıkıp yatmış :)
Şu an ki hali...
mandalinci
24-12-2012, 22:10
İyi akşamlar,
Sedum Rubrotinctum ; zehirli olduğunu ilk defa duydum ve çok güzel görünüyor tüm çalışmalar
hakaniko
24-12-2012, 22:27
merhabalar nurcan hanım kaktüsleriniz çok güzel,ben bir türlü uzun süreli yaşatamadım evimin güneş pek göremediğinden sanırım
nurcanaybay
25-12-2012, 13:38
Sn.Mandalinci ,
zehirli olduğunu ben de yeni öğrendim. Aslında sanırım çoğu öyle , küçük çocuğu olanların
sukulentleri askılı saksılarda yetiştirerek tedbirli olmaları lazım , görünüşleri ile dikkat
çekiyorlar.
Sn.Hakaniko ,
kaktüsler az güneşe dayanabilirler , şekil bozukluğu görülsede kolay kolay öleceklerini
sanmıyorum.Asıl sebeb fazla suluyor olmanızdan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.
Kaktüsler ile ilgili başlıkları gözden geçirirseniz yanlışlarınızı saptayabilirsiniz.
nurcanaybay
31-01-2013, 17:39
Kalonchoe Daigremontiana ,
bakımı kolay sukulentlerden biri .Suya da susuzluğa da dayanıklı , yarı gölgede de sorunsuzca yetişebiliyor.
Yaprak kenarlarından yavruluyor ,düştüğü yerde de kökleniyor.Bana göre
tek sorunu boyunun çok uzaması , zamanla dik duramayıp devriliyor .
Aşkın gözyaşları diye de biliniyor.
Benim kileri bahçe içinde yer kaplayınca dışarıya taşımıştım.Şu an ki halleri..
nurcanaybay
31-01-2013, 17:46
Aşağı da ki Aloevera küçücüktü , uzun süre memnun edemeyince kendi
haline bıraktım .Bu kış'ı yağmur altında geçiriyor , öğleden sonra bir saat kadar
güneş alıyor.İki gün önce çiçek sapı çıkardığını farkettim ...ilk kez çiçekleneceği için merakla beklemekteyim :)
nurcanaybay
31-01-2013, 17:51
Sayfa başında bahsettiğim diatomitte ki yılbaşı çiçeği ile echinopsis'e aşıladığım yılbaşı çiçeklerimde açtı .Aşı yaptığımın ilk çiçeği ve tek tomurcuktu :)
Çiçeği geçtikten sonra ayırmayı düşünüyorum.
ipektuğçe
31-01-2013, 18:55
Kalonchoe Daigremontiana, çiçekleri muhteşem ne kadar çok öyle.Bu kadar yoğun çiçekli ilk defa görüyorum. Aloevera'nın çiçeklerini de merakla bekliyor olacağım,.Emeklerinize sağlık, hepside çok güzeller.
Aşağı da ki Aloevera küçücüktü , uzun süre memnun edemeyince kendi
haline bıraktım .Bu kış'ı yağmur altında geçiriyor , öğleden sonra bir saat kadar
güneş alıyor.İki gün önce çiçek sapı çıkardığını farkettim ...ilk kez çiçekleneceği için merakla beklemekteyim :)
Sayın Nurcanabay
İrili ufaklı 8-10 kök bende var ama bugüne kadar hiç çiçek görmedim :( çiçekli resmini merak ediyorum
nurcanaybay
31-01-2013, 19:28
Sn.İpektuğçe ,
boyları uzayınca birbirlerinin üzerine devrildiler , bu yüzden çiçekler yoğun görünüyor , beğenmenize sevindim... teşekkür ederim.
Sn.Adneser ,
belki çiçeklenmesi için belli bir boyuta gelmesi gerekiyordur.Benim ki saksını doldurdu ve
ilk kez çiçeklenecek.
Çiçeğini açar açmaz paylaşırım , ben de merak ediyorum :)
nurcanaybay
06-04-2013, 12:50
Aleovera'nın tomurcuğunu ocak ayında farketmiştim.Aşağıda ki fotoğrafı dün
çektim .Bu durumda tomurcuğun oluşumundan çiçeklerinin geçmesine kadar
geçen süre ortalama 3 ay .
Ben çiçeğini ilk kez görüyorum ,çok gösterişli değil ,çiçek yapısını gasteria'nın çiçeğine benzettim.
nurcanaybay
06-04-2013, 13:01
Gasteria Verrucosa da çiçeklenmeye başladı. Bu tür kış'ı 5 derecenin altında geçirmemeliymiş.Aydınlık ama doğrudan güneş almayan ,yarı gölge alanları tercih ediyor.
Her iki yılda bir , mart ayında saksısının değiştirilmesi gerekiyormuş ( ben yıllardır değiştirmedim :) ). Mayıs- eylül arası ,2 haftada bir kaktüs gübresi öneriliyor.
Yazın bitki toprağı çok kuru kalmayacak şekilde sulanmalı ,kışın ise kök çürümesini
önlemek için ekim - şubat arası çok az su verilir.Ben tüm kış bir ya da iki kere suluyorum.
Sığır dili diye bilindiğini de yeni öğrendim.
nurcanaybay
06-04-2013, 13:15
Crassula ovata da sorun var , yapraklar sararıp dökülmeye başlamıştı.
Kış boyunca yaprak aralarına yerleşip tünel kazan , küçük yeşil kurtlardan
olabileceğini düşünüyor sürekli kontrol altında tutuyordum.Kurtlar gitti dökülme
bitmedi :)...ben de saksısını değiştirdim ,bitki dallarının ağırlığından öne doğru
eğiliyordu bazı dallarını budadım .
Yaprak dökülmesinin susuzluktan olabileceğini okumuştum .Dışarda duruyordu ama gerçektende toprağı kupkuruydu.Saksı değişiminden sonra yağmurda bolca sulandı.Bakalım düzelme olacakmı....
nurcanaybay
06-04-2013, 13:25
Ben de olmayan , ne olduğunu bilmediğim yeni suculuntler almıştım .Meğer iki tanesi
crassula ovata'nın ailesindenmiş.
Bunlardan biri crassula ovata limon-lime veya tricolor, ben karar veremedim.
Altına sedum album ile sedum rupestre diktim.
nurcanaybay
06-04-2013, 13:33
Diğeri Crassula Arborence ya da crassula ovata blue bird :)
Gövde ve dalları kalın ,yapakları oval , dip kısımları geniş ,gri-yeşil renkte ve kenarlarında kırmızı çizgi var.
Suyu sevmezmiş ,toprağı tamamen kurumadan sulamamalıymışız.Güneşi sever dense de
mayıs- ağustos arası doğrudan güneş almamalıymış.
nurcanaybay
06-04-2013, 13:36
Büyük kırmızı saksıda ki sedum album çok güzel yayıldı.Orada ki echeveria'ları çıkarmıştım .Tekrar diktim , birbirlerine yakıştıklarını düşünüyorum :)
nurcanaybay
06-04-2013, 13:48
Elimde bulunan suculentlerle bir düzenleme yaptım aslında iki tane ama
birini yarışmaya saklıyorum :)
Dıştan içe doğru ;
- Haworthia ...
-Sedum nussbaumerianum
-Graptopetalum paraguyanse
-Gasteria olduğunu düşünüyorum
Hakkı Şen
06-04-2013, 14:08
Şahane bir görünüm olmuş ellerinize sağlık.
nurcanaybay
06-04-2013, 16:07
Teşekkür ederim Hakkı bey ,beğenmenize sevindim :)
nodesperat3
06-04-2013, 16:43
Ellerinize sağlık Sayın nurcanaybay. Son düzenlemeniz bir harika olmuş..
Dıştan içe doğru ;
- Haworthia ...
-Sedum nussbaumerianum
Sayın Nurcanaybay
Uyumlu ve harika bir suculent arajmanı olmuş elinize sağlık.
Saygı ve selamlar
nurcanaybay
06-04-2013, 20:32
Sn.Nodesparat3 ve Adneser beğenmenize sevindim , Teşekkür ederim .
nurcanaybay
08-05-2013, 17:07
Bu pachyveria'nın türü nedir karar veremedim .İlk kez tomurcuklandı ,
çiçeğini açınca tekrar araştıracağım.
Altta ki fotoğraf yaprağından ürettiklerim , sonbahar dan bu güne geçen sürede bu kadar büyüyebildiler.Tüm kış açık havada idi...
nurcanaybay
08-05-2013, 17:10
Senecio angulatus'u bu şekilde çoğaltıyorum , köklenene kadar ana bitkiden
ayırmıyorum .Zorlanan arkadaşlara bu yöntemi öneririm .
nurcanaybay
08-05-2013, 17:21
Kalanchoe alalı 2 ay olmamıştır , çok hızlı büyüdü .
nurcanaybay
08-05-2013, 17:25
Çiçeklenenler ...
nurcanaybay
08-05-2013, 17:30
Kaktüsler tomurcuklarını büyütüyor , sadece geçtiğimiz yıl çiçeklerini göremediklerimi paylaşacağım .
mandalinleerik
08-05-2013, 17:39
Hepsi de çok güzel. İzmir'in havası kaktüs ve succulentlere yarıyor.
nurcanaybay
08-05-2013, 17:42
Lamranthus deltoides çiçeğinin rengine ve şekline hayranım....
Sayın Nurcanaybay, sukulentlerinize, düzenlemelerinize, bayıldım hepsi çok güzeller ellerinize sağlık. Sonunda bende sukulenlere ve kaktüslere bulaşıcam sanırım:(.
nurcanaybay
08-05-2013, 17:55
Bu metal obje yıllardır bahçe de atıl durumdaydı , krem renge boyadım ve
succulentleri diktim ....bu tür malzemeleri değerlendirmeyi seviyorum.
Kuş kafeside eski - paslı bir mumluktu , o da şimdi göz önüne çıkarılacak
hale geldi .
nurcanaybay
08-05-2013, 18:08
Bir diğer geri dönüşüm diyelim ... bir kaç yıl önce aldığım eski bir beşik ,
içine succulent dikmeyi planlamış fakat toprağı tutacak malzeme bulamamıştım , boyadım üstüne cam kestirip bahçe sehpası haline getirdim.
İç kısmınada saksılara diktiğim sempervivum'ları yerleştirdim.
nurcanaybay
08-05-2013, 18:13
Yıllar önce yılbaşında almış bir gün değerlendiririm demiştim , bu yılı bekliyormuş...şimdi kapımı süslüyor
mandalinleerik
08-05-2013, 18:19
Biraz erken yorum yapmışım sanırım esas güzellikler sonlara saklanmış. Harika düzenlemeler. Bizlere çok güzel ve yaratıcı fikirler sundunuz. Çok beğendim Ellerinize sağlık.
nurcanaybay
08-05-2013, 18:33
Sn.Aheste ve mandalinleerik ,
beğenmenize sevindim .Evlerimizde değerlendirebileceğimiz pek çok obje var ,çoğu zaman
göremiyoruz.Succulentlerse her yere yakışıyor.
Teşekkür ederim.
Sukulentleriniz harika elinize sağlık. Hem düzenlemeleriniz hem de çeşitleriniz çok hoş.
sukulentlerinine güzel demek az kalıyor bence mükemmel...
ben de böyle koleksiyoner olmak istiyorum ama sizlerin resimlerine baktıkça iç geçiriyorum.İzmirde sukulentleri nereden alıyorsunuz?Tavsiyeleriniz olursa memnun olurum.Şİmdiden teşekkürler...
nurcanaybay
09-05-2013, 15:46
Sn. h doğan ve ırmaksu,
beğenmenize sevindim , teşekkür ederim.
Kaktüs ve succulentlerin çoğunu Ünal kaktüs'ten aldım.Urla - İzmir yolu üzerinde .
Facebookta aratırsanız ürünlerini ve bulunduğu adresi öğrenebilirsiniz.
mandalinleerik
09-05-2013, 16:50
Ünal Kaktüs'e ne zamandır uğrayacağım bir türlü uğrayamıyorum. Bana çok ters düşüyor ama en kısa zamanda uğrayacağım. Gerçekten çok güzel bir yer.
Nurcan Hanım hepsi de muhteşem görünüyor. Sizi kutluyorum. Selamlar.:)
nurcanaybay
10-05-2013, 20:30
Nerelerdesiniz.... böyle uzun süre çekip gidenlere karşı kızgınlık hissediyorum , haberiniz
ola :)
Hoşgeldiniz ve teşekkür ederim :)
nurcanaybay
21-05-2013, 18:13
Echinopsis bu yıl da güzelliğini sergiledi , tekrarı hakediyor ....öncesi ve sonrası :)
p.m.nihan
20-06-2013, 09:57
Merhaba sayın nurcanabay, bu başlığı yeni gördüm harika türleriniz var ve çok iyi bakıyorsunuz hiç bu kadar fazla çiçekli sukulent-kaktüs görmemiştim. Ellerinize sağlık, tebrik ederim. Aklımı kurcalayan bir şey var, fidanlıktan aldığım kırmızı yapraklı sukulentlerim yeni yerlerinde çok güzel gelişiyorlar fakat renkleri tamamen yeşile dönüyor. Bunun sebebi nedir? Kırmızı renkte tutmak için ne yapabilirim? Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
nurcanaybay
20-06-2013, 13:28
Beğenmenize sevindim , teşekkür ederim :)
Renk değiştiren succulentler , genellikle yazın yeşil , kış ayların da da cinsine göre
kırmızı - bordo gibi farklı renklere bürünürler.Bazıları ise yetersiz güneş ışığı aldığında yeşile
döner.Biz önce succulent'inizin ismini öğrenelim ,daha sonra hakkında gerekli bilgilere ulaşabiliriz .Bunun için ilgili başlıkta sorabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm
nurcanaybay
08-05-2014, 19:07
http://www.agaclar.net/forum/1279497-post944.htm
nurcanaybay
08-05-2014, 19:09
http://www.agaclar.net/forum/1279513-post948.htm
love of love
03-10-2014, 15:06
Çorap tasarımınız çok güzel.
meryem güman
28-12-2014, 16:27
Nurcan hanim kaktusleriniz cok sirinler guzel guzel acmislar ellerinize saglik
evandevan5
17-07-2019, 09:40
Dıştan içe doğru ;
- Haworthia ...
-Sedum nussbaumerianum
ortadaki siyah renkli olan gasteria türlerinden biri.
bende gasteria var ancak siyah değil.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.