View Full Version : Emmi / Kaktüs ve Sukulentlerim
Selam arkadaşlar.Uzun zamandır sizleri takip ediyorum.
sonunda ben de sizin gibi suklent ve kaktüslerimi sergilemek istedim.Bilgi ve görüşlerinize her zaman açığım.saygılar
Önce,bana aylardır çiçek veren vefakar kırmızı kalanşo ile başlayım.
286261
286262
Epey zamandır ben de olan EUPHORBİA MİLİ'ler
286276
286277
286278
Ankarada bulamadığım ve epey uzaklardan Antalyadan bir bayan arkadaştan gelen orbea variegata.
286309
orbea için kendisine teşekkür ediyorum.Orbea geldikten 1 ay sonra ,zayıf olmasına rağmen bana hediyesini sundu.(eylül sonu gibi)
286314
286315
Kedi Tırnağı
24-04-2012, 13:33
Başlığınız hayırlı olsun Sn. Emmi. Umarım daha nice türler edinirsiniz. Aramıza hoşgeldiniz:)
Bu bitki ne sukulent ne de kaktüs! etli yapraklı bir bitki;Vietnamlı Pilea İnvolucrata.Dün yapraklarının altına bakınca bir sürprizle karşılaştım:)
286336
286337
286338
286339
Teşekkürler Sn.Kedi Tırnağı.Aslında ben hep aranızdaydım:) Bugüne kısmetmiş diyelim.
Stapelianthus Decaryi olarak bildiğim sukulent.Bu sukulenti, bauhause'dan almıştım.Pek gösterişli olmadığı için heralde! insanların, bunun nesini alıyor diye baktıklarını hissettim bir an:) Halbu ki ben her yerde bulunmayan bir sukkulenti buldum diye sevinmiştim:)
286349
286350
Henüz çiçek açmadığı için çeşidini bilemediğim stapelia
286368
Tohumdan yetiştirdiğim Orbealarım.Gerçekten büyümelerini seyretmek çok zevkli:p
286378
286379
286380
286381
Sayın emmi aramıza katılmanızdan memnun oldum.Çok güzel çeşitlerin ve fotoğraflarını izlenebileceğim bir sayfanın daha açılması gerçekten beni memnun etti.Fotoğrafların devamını beklerim.
zafer1326
24-04-2012, 23:51
Sayfanız hayırlı olsun. Bir kaktüs sevdalısı ve bitkileri ile tanışmaktan çok memnun oldum.
redsonia
25-04-2012, 00:00
hoşgeldiniz... millinize bayıldım çok güzel maşallah...:))
Sn.Yener.t,Sn.Zafer1326,Sn.redsonia. sizlere teşekkür ediyorum.ayrıca, sayfa açan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum.Bu zamana kadar açılan her sayfayı ilgiyle takip ettim,değerli fikirler edindim.ben de artık bir sayfa açayım benim de bir katkım olsun istedim:)
Bana geldiğinden bu yana epey yol aldı,gelişti.fotoğraf biraz bulanık gibi geldi bana!Bilgisayara sadece bunu atmışım sonra yenilerim;)
286759
Güzel kokusu ve Muhteşem görüntüsüyle evimin baştacı olan Hoya Carnosa
286770
286771
286772
286773
Gymnocalycium Türünden bir kaktüs.Geçen sene aldığımda üzerinde güzel çiçekleri vardı.şimdi çiçeği yok! gerekli güneşi alırsa yeniden güzel çiçekleri olur diye düşünüyorum.
286774
286775
286776
Henüz çiçek açmadı ama kıvrımlı olmasından dolayı Huernia Angolensis
olduğunu düşünüyorum.
286778
286779
Yaşatmaya çalıştıklarım:(
286786
286787
286788
Kaktüs isimleri gerçekten uzun bir araştırma ve uzmanlık istiyor.az olan kaktüslerimden bir kaçı.
Annemin balkonunda bu kaktüsten çok fazla vardı daha sonra fazla güneş ve hastalıklardan yok oldu.Bu bende ki,kurtarabildiğim parça.çok gösterişli ve fazla kırmızı çiçekleri oluyor.
286800
MKurtoglu
25-04-2012, 20:00
Mükemmel görsellikler sunmuşsunuz.Bir kaktüs sever daha aramıza katılmasından mutlu oldum. Her yeni katılım, heyecanımın tekrar zirve yapmasına sebep oluyor. Tebrikler
Pilea involucrataya bayıldım. Güle güle büyütün.
Sayın emmi, hoşgeldiniz. Sayfanıza güzel kaktüs ve sukulent çiçekleriyle ne kadar güzel bir başlangıç yapmışsınız, hakikaten çok güzel ve özellikle tohumdan yetiştirdiklerinizin gelişimini izlemek çok keyifli.
Yaşatmaya çalıştıklarım diye yüklediğiniz bitkilerinizden Crassula perforata'nın toğrağı sanki çok kuru gibi geldi bana. Eğer torf ağırlıklı bir topraksa torf bir süre sonra su tutma özelliğini kaybediyor. Sulasanız da bitkiye yetecek su köklere ulaşmadan direnaj deliklerinden akıp gidiyor. Benim de başıma geldi diye yazmak istedim. Toprak değiştirdim böyle olduğunda. Bir de fotoğrafta mı öyle çıkmış bilemiyorum ama saksılarıza biraz daha fazla toprak ilave ederseniz, bitki saksı içinde kalmaması için daha iyi olur.
Ellerinize sağlık, tohumdan yetiştirdiklerinizin gelişimini bizimle paylaşın lütfen. Sayfanız bol bol çiçeklensin dilerim.
Crassula türünden sukulentlerim.
287220
287221
Sn.MKurtoglu,Sn.almira,Sn.selenn,ilginiz ve iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.
Sn.selenn orbea hariç diğer ikisinde yok denecek kadar az gelişme sağladım.Bunda sizin düşüncelerinizden başka çok küçük oluşları ve minik saksılarda oluşlarınında etkisi var.Orbeanın gelişmesini ise daha büyük bir saksıda daha çok toprak olmasına bağlıyorum.Bu da sizin düşüncenizi doğruluyor evet su koyar koymaz alta iniyor!
Crassulalara Devam
287234
287235
Kış mevsimine girerken balkonda duran sedum spectabile tamamen bozulmuştu.diplerinden tamamen budayıp içeri alınca bu hale geldi.
287251
287252
Sedum Rubrotinctum.
287561
Hepsi çok güzeller...
O zorlananlar da bunca güzellik içinde mutlaka sağlıklarına kavuşacaklardır :)
Çiçeklerini de bekliyoruz eli kulağındadır hepsinin...
Euphorbia milii vulcanus
288755
288756
288757
288758
Sn.emily14 teşekkür ediyorum.Evet çiçekler insanı sabırsızlandırıyor:)
Yaklaşık on aydır hiçbir gelişme göstermeyen Senecio Stapeliiformis
288762
Monadenium Ellenbeckii
289921
289922
Henüz çiçek açmadıkları için türlerinden emin değilim!
289942
289943
Minikler sonunda yaprakların üstüne çıkabildiler:D
289990
Crassula olarak bildiğim sukulentlerim
289997
289998
289999
Adını bilmediğim bir diğer kaktüsüm
290317
Kaçak yolcu davetsiz misafir minik Crassula!
geçen aylarda seradan aldığım sukulentin parasını öderken
bu davetsiz misafiri saksının dibinde gördüm.satıcı bayan, gördü
atıp atmamakta karasız kaldı.sonra minik saksının dibine geri koydu!
sanırım bilinçli olarak oraya koyduğumu zannetti:D
Eve gelince kıyamadım ve onu başka çeşit bir crassulanın dibine
yerleştirdim.minik crassula azimle yerine tutunmuş:)
290432
Yaşatmaya çalıştıklarım artık bizde varız dercesine gelişmeye başladılar
290904
290905
Adını tam olarak bilemediğim bu sukulentim boynu bükük kaldı!Suç bende gelişirken ona yeterli desteği veremedim:)
290915
MKurtoglu
04-05-2012, 13:40
Bendeki bir iki adet oldukça zayıf gövdeli sukulent için, destek kullanarak, gövdelerinin taşıma gücünü arttırdım. Suşamada aşırılığa kaçtığımda, zayıf gövde daha güçsüz hale geliyor. Geçmiş olsun, inşallah kurtarırsınız.
Nasıl yön verirseniz öyle devam ediyolar.eğer dokunmazsanız unutursanız da böyle bir hal alıyolar.daiama size ilgisizliğinizi hatırlatıyolar görüntüleriyle.Tıpkı çocuklar gibi!
Hoya,mis kokularıyla ve güzelliği ile göze ve ruha hitap etmeye devam ediyor.
299802
stapelia iki tane tomurcuk yapmış.Kazasız belasız büyürlerse türünü
öğrenebileceğim.
299808
299809
Pachy Podium Lamerei (Madagaskar Palmiyesi)
299810
299811
Tohumdan büyüttüğüm Leş Kaktüslerim sıcaklarla beraber
adeta coştular.
299812
299813
Teller ne kadar yaratıcı olmuş.. :)))
Teller ne kadar yaratıcı olmuş.. :)))
Büyük boy ataçlardan yaptım.
gürkan63
24-05-2012, 17:10
Sayın emmi,öncelikle sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Bizlere muhteşem güzellikler sunmuşsunuz,hele hele büyük boy ataç larla yaptığınz işlem akıl dolu.Aramıza tekrar hoşgeldiniz.
Sayın emmi,öncelikle sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Bizlere muhteşem güzellikler sunmuşsunuz,hele hele büyük boy ataç larla yaptığınz işlem akıl dolu.Aramıza tekrar hoşgeldiniz.
Sn.gürkan63 teşekkür ediyorum.Kaktüsler sukkulentler bizim çocuklarımız gibi olmuş nasıl daha iyi olurlar,gelişirler diye çabalıyoruz.Bütün sayfa açan arkadaşları zevkle takip ediyorum.Sizin sayfanızın da takipçisiyim.Başarılı denemeleriniz ve güzel bir kolleksiyonunuz var.
gürkan63
25-05-2012, 11:59
Teşekkür ederim,Sayın emmi.:)
Bendeki madagaskar palmiyesi,daha küçük
ama palmiyeye daha çok benziyordu.2 tl'ye görünce dayanamadım
bunu da aldım.
Sonunda stapeliamın türü belli oldu.Çok güzel bir duygu:)
Hepsi birbirinden güzel tebrik ederim.benim etrafımda da üzerlerine titrediğim kaktüs ve sukulentlerime çirkin diyenler gördüğüm ve almak istediğim zaman yaşadığım coşkuyu hayretle izleyen insanlar var.yaradılışlarındaki mucizevi simetriyi ve doğaüstü güzelliklerini beğenmemelerine hayret ediyorum doğrusu.
Teşekkürler sayın ciko42.Bizim sayımız da ,aslında düşündüğümüz kadar az değil.insanlar hızla güzellikleri görmeye başlıyor.
Stapelia gerçekten bütün ihtişamıyla boyunu gösterdi.Orbea'nın böle kokusu koktu:)
Son 3 aydır mum çiçeğinin mis kokusuna alışmıştım!şimdi oda tam tersi kokuyor.Kokusuyla görüntüsü tam ters orantılı!Ben evimde kurt sineği hiç görmezdim,bu da doğanın mucizesi bugün sabahtan ring seferlerine başladılar biri iniyor biri kalkıyor.olan kızımın uykusuna oldu:)
Hepsine razıyım bir yıldır gözünün içine bakıyordum açsın diye:)
İnsanın falına baktırası geliyor bu kadar yakından çekilince
312395
Gerçekten palmiye'ye benzeme'ye başladı!
322874
322875
Bu minikler nasıl çıktı acaba?anlayamadım tohum da yok! yok sa o kökler toprağa ulaştı ordan mı çıktı(Bu arada adı Kalanchoe fedchenko)
322879
322880
Kurumadan, çürümeden açabilirse bunun da türünü öğrenebileceğim.
cicekleriniz cok guzel.calismanizdan dolayi sizi tebrik ederim.cok begendim
Teşekkürler sayın Türkan.
Kendi haline bırakmadım bu hale getirdim artık başı dik kendinden emin:)
322884
Bu minikler nasıl çıktı acaba?anlayamadım tohum da yok! yok sa o kökler toprağa ulaştı ordan mı çıktı
Çünkü, o crassula değil bir kalanchoe türü.. Yaprağı toprağa düşünce kenarlarından yavru veriyor sonra da yaprak kuruyor..
Çünkü, o crassula değil bir kalanchoe türü.. Yaprağı toprağa düşünce kenarlarından yavru veriyor sonra da yaprak kuruyor..
Açıklamanız için teşekkür ederim.Ama ben de olduğu süre zarfında topu topu iki yaprak bile dökmemiştir! kaldı ki ben saksı diplerinde yaprak bırakmam çürüme küflenme olmasın diye:)
Yapraktan çoğaltmaya örnek.Evet bunlar dökülmüştü özenle yerleştirdim.ve sonuç:)
322892
322879
322880
Kurumadan, çürümeden açabilirse bunun da türünü öğrenebileceğim.
Bu sukkulent adı Kalanchoe fedchenko bilginize.
Korkmayın dayanıklı bir tür çiçekleri diğer türlere benzer
Sn ankstel ilginiz için teşekkür ederim.Yanlız alıntı yaptığınız stapelia,caralluma vb türlerden biri.Sizin söylediğiniz sanırım 63.fotoğraf
Sn ankstel ilginiz için teşekkür ederim.Yanlız alıntı yaptığınız stapelia,caralluma vb türlerden biri.Sizin söylediğiniz sanırım 63.fotoğraf
#63 nr resimdi .:)
sn.emmi sayfan hayırlı olsun kaktüslerinde, sukulentlerinde çok güzeller inşallah çiçeklerinin devamını görebiliriz ellerinize emeğinize sağlık. Ben bütün çiçekleri çok seviyorum ama kaktüslerin sukulentlerin bazıları yeri başka onları daha farklı seviyorum onlardaki çiçeklerin güzelliğini hiç bir bitkide göremedim çiçekleri muhteşem oluyorlar. sizide aramızda görmekten mutlu olduk :))
Çiçek açınca,bir türün daha adı ortaya çıktı.
323639
323640
323641
323642
323643
Mum çiçeği,stapelia ve Hurnea zebrina bu yaz benim yüzümü güldürenler oldu.Zebrina bana bayram hediyesini bugün sundu:)
açmadan yakaladım
Hoya şovuna devam ediyor.3.parti devam ediyor.
330314
330315
330316
330317
330318
güle güle büyütün ben de yeni merak sardım henüz küçücük kaktüslerim var işallah güzel güzel büyürler
Teşekkürler sayın nuriş10.Eminim sizin sevginizle onlarda kısa zamanda büyüyüp çoğalacaklardır.
Maşallah hepsi çok güzeller , leş kaktüs grubunu nerden temin ettiniz , yapı marketlerinde bulamıyorum bir türlü :confused:
Sn.beyz66 Teşekkür ederim.Leş kaktüslerini Antalyadan bir arkadaş yolladı.Hurneaları Bauhaus dan aldım.
Dalındayken bu uzantılar çıkmıyor.Ne zaman sırtları
toprağa değiyor o zaman başlıyor var olma savaşı!kendi başımızın çaresine bakalım diyorlar gibi!
Stapelia ve orbeaları direk güneşten uzaklaştırdım tomurcuklar kurumaktan kurtuldu.
331587
331588
1.sayfamda resim 20-2'de yaşatmaya çalıştıklarımda gösterdiğim sukkulentim beni şaşırttı!çiçeklerini,merakla ve gururla bekliyorum.Bir terslik olmazda açarlarsa bir sukkulentimin daha türünü öğrenebileceğim.
334556
334557
Sedum,mevsimi çiçeği ile noktalıyor.
335442
335443
335444
Orbea'lar daha önceden de olduğu gibi havaların serinlemesiyle, tomurcuklarıyla,mevsimin finaline yaklaşıyorlar.
335450
335451
Sonunda beklediğim çiçek açtı yeni bir türü daha öğrendim.Dallarına bakarak
Huernia Keniensis zannettiğim suklentim,Duvalia Polita çıktı.Duvalia aradığım bir tür olduğu için mutluyum.
336532
336533
336534
336535
Sayfanızda nasıl da harika bitkiler varmış...Her fotoğrafa ayrı ayrı bayıldım.Keşfetmekle geç kalmışım burayı.:)
Uzak durduğum kaktüsler,sizlerin sayfalarınızda gördüğüm bu güzellikleri görmemle yavaş yavaş beni de içine çekmeye başladı.Ben de biraz biraz biriktirmeye başladım.Umarım ben de bu güzellikleri görebilirim.
kaktüssevdası
07-10-2012, 19:15
Sayfanız hayırlı olsun emmi, güzel çeşitleriniz varmış hoşgeldiniz ;)
Sn.Tica,kaktüs sevdası ilginiz için teşekkür ediyorum.Sn.Tica inanın etrafımdaki insanların
çoğunluğu bu güzelliklerin farkında değiller ve hep ön yargıyla yaklaşıyorlar! ama, tek tek
fotoğrafları gördükleri zaman gördüklerine inanamıyorlar.
Duvalia çiçeğe devam ediyor.
339449
339450
339451
339452
Denizardacan
28-11-2012, 12:54
Sn Emmi,
Merhaba, sayfanızı çok geç görmüşüm, hayıflandım kendime.
Harika bitkileriniz var hem çeşitleri hem de sağlıkları maşallah.
O palmiyeyi kısacık sürede nasıl güzelleştirmişsiniz, leş kaktüslerinizin tamamına bayıldım, ama duvalia polıta maşallah hem tonları çok güzel hem de bacak kadar boyuyla iki çiçek birden. Maşallah Maşallah.
Hepsini sağlıkla iyi günlerde büyütün.
Bu arada e. milli diyince aklıma sadece İstanbul geliyor, Eminönü Çiçek Pazarı. Siz nerden aldınız.:confused: netten mi.
Hiç tohumdan kaktüs veya aleo vera yetiştirdiniz mi:confused: Bakım bilgilerinize başvurmak isterdim. Tohumdan yetiştirdiğiniz leş kaktüslerinizle ilgili biraz da bilgi paylaşsanız bizlerle. Teşekkürler, kolay gelsin.
Sayın Denizardacan uzun zamandır ağaçlar nete girmiyordum o yüzden kusura bakmayın yeni gördüm mesajınınızı! teşekkür ediyorum.e milii baumax'dan almıştım. ama aldığım zaman ki gibi güzel açmadı birdaha!Tohumdan kaktüs çok uzun zaman alıyor ben stapelia yetiştirmekten daha çok keyif aldım.Nemini ve alttan suyunu eksik etmedikce sorunsuz büyüyolar.
Denizardacan
19-02-2013, 14:48
Çok çok güzel görünüyor sn Emmi,
Ellerinize sağlık açmış bitkileriniz varsa görmek isterdim.
Ben de mesajı şimdi gördüm forumu kullanmayı hala bilmiyorum.:)
Sayın Denizardacan merhaba hoş geldiniz.
Kışın çiçek açmaları, beni şaşırtmayan ama,kışın renkli ve güzel geçmesini sağlayan çiçekler sürekli olarak kalanşo ve milii'lerden geldi.
372209
372210
(Kalanşo halâ su içinde.toprağa dikilmedi!)
Bunlar, geçen hafta Baumax'dan aldığım kaktüsler.ölüme terkedilmiş ve tanesi 1tl! hemen topraklarını ve yerlerini değiştirdim.yapay çiçeklerden yapılmış parangalarını söküp attım.
372217
372219
372220
merhaba Emmi, çiçekleriniz gerçekten muhteşem, 56 nolu mesajınızdakine bayıldııııımm :) Evet Ankara'dayım, yardımlarınızı beklerim :D
380106
380107
Dallıoğlundan aldınız galiba
üstteki resimdeki kaktüsün adı nedir ?
mandalinleerik
21-03-2013, 08:09
Sayfanızı büyük bir zevkle gezdim. Hepsine teker teker maşallah.
Dallıoğlundan aldınız galiba
üstteki resimdeki kaktüsün adı nedir ?
Evet Dallıoğlundan aldım.Çok sapa bir yer!ama,Karşıyaka mezarlığındaki seralar gezmeye değer güzellikde.Kaktüslerin adını sorduğumda kaktüs işte gibisinden bir cevap aldım:)Zamanım da yoktu zaten.ben netten öğrenirim dedim ve çıktım.ikincisinin adını öğrenebildim:Euphorbia submammillaris
Evet Dallıoğlundan aldım.Çok sapa bir yer!ama,Karşıyaka mezarlığındaki seralar gezmeye değer güzellikde.Kaktüslerin adını sorduğumda kaktüs işte gibisinden bir cevap aldım:)Zamanım da yoktu zaten.ben netten öğrenirim dedim ve çıktım.ikincisinin adını öğrenebildim:Euphorbia submammillaris
Üstteki kaktüsden bende aldım . Dallıoğlu biraz pahalı fakat gezmesi çok zevkli bir yer .
380106
380107
Üstteki pek bir hoşmuş.Güle güle büyütün...
Üstteki kaktüsden bende aldım . Dallıoğlu biraz pahalı fakat gezmesi çok zevkli bir yer .
Kaktüs web.kadar olmasa da!Dallıoğlu karşıyakadaki seralar içerisinde kaktüs ve sukkulent çeşitliliği bakımından tek diyebilirim.
Tohumdan yetişen orbealar 1.5 yaşını doldurdu!Bu yaz onlardan bol bol çiçek bekliyorum.yeni yerlerinde mutlu mesut olsunlar:)
Tohumdan yetişen orbealar
380873
stapelia da daha geniş yerine yerleşti!
386688
Sevgili emmi,
sayfanız bir harika zevkle seyrettim hepsini. Leş kaktüsüyle dün agaclar.net sayesinde tanıştım nerdeyse bildiğim tüm kaktüslerde olduğu gibi. Her türü ayrı bir güzellik bugün bulabilmek umuduyla koçtaşa gittim ama maalesef. İnşallah bende bulabilirimde yetiştirebilirim. Ellerinize sağlık hepsini çok güzel büyütmüşsünüz:)
Teşekkürler sayın zemzem.Ama siz bizden daha şanslısınız Antalya hem bu bitkiler için daha iyi bir iklime sahip hemde Antalya'da Taner bey'in serasında aradığınız herşey var.
Haklısınız Sn. emmi, Taner bey'in serası çok övülüyor da yalnız gitmek nasip olmadı. Şu okul bir bitsin soluğu orda alıcam sanırım :)
1 TL'lik güzeller!
390561
390562
390563
390564
390565
Sayın emmi 1 liraya nerden aldınız ?
Uzun süre satılmayan çiçekleri, Baumax'da paraya çevirmek için maliyetine satıyorlar.yolumun üzeri olduğu için de en az ayda birkere uğruyorum.Benim için iş sonrası çok da iyi geliyor.Bir çeşit terapi!
Bir aksilik olmazsa kaktüsüm epey çiçek verecek.Onu kurtardığım için bana şükranlarını bu şekilde iletecek sanırım.
391113
391114
nodesperat3
16-04-2013, 14:13
Sayın emmi oldukça uygun fiyata çok güzel kaktüsler edinmişsiniz. Resimden mi bilmiyorum ama sütun kaktüsleriniz epey uzun görünüyorlar :)
Hem kurtardığınız, hemde yeni kaktüsler edindiğiniz için tebrik ederim.
Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle..
Sayın emmi oldukça uygun fiyata çok güzel kaktüsler edinmişsiniz. Resimden mi bilmiyorum ama sütun kaktüsleriniz epey uzun görünüyorlar :)
Hem kurtardığınız, hemde yeni kaktüsler edindiğiniz için tebrik ederim.
Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle..
Teşekkür ediyorum.Market ortamı onlar için tam bir cehennem malesef!Ama sağlıklı durumdalar çok şükür.fotoğrafta göründükleri gibi büyük ve iyi durumdalar.
harikalar tebrik ederim çiçek açması için öneriniz var mı nasıl bakıyorsunuz?
harikalar tebrik ederim çiçek açması için öneriniz var mı nasıl bakıyorsunuz?
Sayın nova35 marketten aldığım kaktüsler market ortamında bütün bir kış soğuk ve susuz kalmışlar.Bu da baharda **** yazın çiçek açmaları için uygun bir ortam.tabii ki ölmeden kalabilirlerse!Evet fazla su istemiyorlar ama havalar ısındıkça da az olsada susuz kalmamaları gerekiyor.Bugün ben işteyken malesef bir çiçek açmış ve son anını yakalayabildim.
sn.emmi kaktüs ve skullent leriniz çok güzeller Duvalia Polita ayrı bir güzel bende zaman oldukça baumaxa uğruyorum orada hiç leş kaktüsü görmedim siz nereden aldınız bilgilendirirseniz sevinirim. bol çiçekli günler dilerim
sn.emmi kaktüs ve skullent leriniz çok güzeller Duvalia Polita ayrı bir güzel bende zaman oldukça baumaxa uğruyorum orada hiç leş kaktüsü görmedim siz nereden aldınız bilgilendirirseniz sevinirim. bol çiçekli günler dilerim
Teşekkürler Sn.Bayçalı.Baumax'da hiç leş kaktüsü stapelia türlerine rastlamadım.Sadece Bauhaus'da bir kaç Huernia türü buldum aldım.Leş kaktüslerini,Antalyadan bir arkadaş yolladı sağolsun.Ankara'da hiç biryerde bulamadım ben de adeta saplantı oldu! imdadıma o arkadaş yetişti:)Ben de epey çoğaldı ilerleyen günlerde size yardımcı olabilirim merak etmeyin:)
Açmışken yakalayabildim sonunda!
392005
392006
392007
Orbea'nın ilk defa bu mevsimde tomurcuklandığını gördüm.Özellikle Ankara'da!
393973
393974
393975
Mum çiçeğim ise Nisan başında açardı bu sene biraz gecikti
393976
393977
sn.emmi merhaba sayfanıza çoktandır uğramadınız bi problem yoktur inşallah Huernia zebrina çiçeği işlenmiş porselen gibi çok güzel bol çiçekli günler
sn.emmi merhaba sayfanıza çoktandır uğramadınız bi problem yoktur inşallah Huernia zebrina çiçeği işlenmiş porselen gibi çok güzel bol çiçekli günler
Sn.BAYÇALI Teşekkürler ilginiz için.Hayat koşuşturmaları diyebiliriz doğadan ve çiçeklerden uzaklaşmanın sebepleri.
423722
423723
423724
423725
423726
solucan17
12-08-2013, 22:10
Sayın emmi bitkileriniz gerçekten harika hakikaten imrenmedim dersem yalan söylerim hemen sabah kalkar kalkmaz kaktüslerime yenisini eklemeye gideceğim :)
eceyıldız
12-08-2013, 22:40
Sayın Emmi, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel. Ben kaktüsleri çok severim ve çoğaltmya çalışıyorum ama sukkulentleriniz ayrı muhteşem hele o leş kaktüsleri ( teker teker isimlerini yazamıyorum kusura bakmayın) tam bir görsel şölen. Bende bunlardan edinmek isterdim açıkçası ama buralarda hiç görmedim annemde bir tane var o da sanırım stapelia diye biliyorum başkada yok. ellerinize emeyinize sağlık bol çiçeklerini görün inşallah...
cörekotu
19-08-2013, 11:12
Hepsi de birbirinden güzel, güle güle büyütün...
Acil bir şekilde bilgisayarımı yenilemem gerekiyor!o kadar yavaşladı ki adeta işkence!Bu yüzden o güzel yazılarınıza cevap yazamadığım için özür diliyorum.Siz de bu meraka başlamışsınız eminim daha başarılı olursunuz.Teşekür ediyorum ilgilerinizden dolayı.saygılar.
Kalanchoe fedchenko,büyük saksıda coştu.sedum çiçek zamanını şaşmadı!Baumax'tan 1'er tl'ye aldığım üçlü Kalanchoe'ler güzel çiçek açtılar.
439360
439361
439362
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık , benim kalanşolar öldü , yeniden ekmem gerekecek :(
helin-123
07-09-2013, 19:07
çok güzel çiçeklenmişler ellerinize ve emeğinize sağlık
Sn.Olcim,Helin-123 İlginiz için teşekkürler.Kalonşeler için fazladan hiçbirşey yapmadım!sadece güneşe koydum ve hergün akşam olmadan suladım.
Bu zamana kadar ki ikinci çiçeğini açtı!
448956
448957
448958
448959
448960
Leş kaktüsümson çiçeğini açtı.
448961
448962
Çok güzel ..Emeklerinize sağlık...
Heralde bu sondur diyorum ama sonu yok bunun!Sıcaklık olduğu sürece çiçeğini esirgemiyor kış olsa bile.Suklentlerin, kaktüslere göre sevdiğim yanı da bu.
456339
456340
456341
Bir mevsime aldırmayan daha!
459253
459254
Market topraklarının,kaktüslerime ve bazı suklentlerime,hiç iyi gelmediğini farkettim!Tam mevsimi değil ama acil toprak eklemesi ve değiştirmesi yapmasaydım çoğunun zarar göreceğini düşündüğüm için bugün zamanımı onlara ayırdım.
459255
Çok keyifli bi sayfa olmuş.. tebrik ederim.
engin koç
15-04-2014, 11:58
Merhaba Emmi arkadaş;
49 nodaki ataçlar iyi fikir. Teşekkürler.
Ayrıca tüm bitkileriniz de muhteşem.
Elinize sağlık.
Sevgiler, bol çiçekli günler.
Teşekkür ediyorum.Saygılar,sevgiler.
Zorluklarla unlu bitinden kurtardığım mum çiçeğim,bana böyle teşekkür etti.
484164
484165
ah bide biz açtıra bilseydik şu mum çiçeğini dillere destan çiçeğini görmek nasip olacakmı bakalım sn.emmi sizin çiçeğede maşaALLAH diyelim nazar değmesin.
Teşekkürler Sn.Bayçalı.Mum çiçeği,dediğim gibi çok zorlu bir düşmanı yendi.yıprandı ama o güzel kokulu çiçeğini armağan etmekten geri kalmadı.Toprağını uzun süre değiştirmeyin,yeri güzel ama kavurucu olmayn bir pencere kenarında olsun,bahardan yaza doğru arttırarak suyunu verin.eminim sizin mum çiçeğinizde açarak mutlu eder sizi.
Fatma Kochan
19-04-2014, 20:13
Sayın emmi bey, sayfanız hayırlı olsun, emeğinize sağlık, çok güzeller, hele Duvalia Polita bayıldım, bayıldım dilerim İzmir de bulabilirim, bulmam lazım, yoksa uykularım kaçacak :)
Sayın emmi bey, sayfanız hayırlı olsun, emeğinize sağlık, çok güzeller, hele Duvalia Polita bayıldım, bayıldım dilerim İzmir de bulabilirim, bulmam lazım, yoksa uykularım kaçacak :)
Teşekkürler Sn Fatma Kochan.Duvalia Polita'nın çiçeği gerçekten insanı kendisine hayran bırakıyor.Ben de ki Duvalia şu anda çok zor durumda!bir mucize,bir azim göstermezse ömrü tükendi!
Seabert74
21-04-2014, 07:59
Euphorbia milii vulcanus
288755
288756
288757
288758
Sayın emmi merhabalar,
Sayfanızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Leş kaktüslerinize hayran kaldım, çogu farklı çeşidi de sizde gördüm, harikalar.. Umarım bol bol çiçeklerini gösterirler de siz de bizimle paylaşırsınız..
Ama asıl benim agzımı açık bırakan Euphorbia milii vulcanus oldu.. Nasıl güzel, nasıl izlenesi..
Çiçeklerine dönüp dönüp bakıyorum.. Yurtdışı sitelerde görmüştüm bu şekilde iki renklisini, bunun Maşallahı var, son halini paylaşır mısınız??
Saglıkla bol çiçekler, sevgiler
Maşallah ne kadar çok çeşidiniz var..Bol çicekli günler dilerim...Emeklerinize sağlık...
altintasna
21-04-2014, 21:52
Çok güzel çiçekler açmış kaktüsleriniz. Bakalım ben ilk hangi kaktüsümün çiçeğini göreceğim. =)
Sayın emmi merhabalar,
Sayfanızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Leş kaktüslerinize hayran kaldım, çogu farklı çeşidi de sizde gördüm, harikalar.. Umarım bol bol çiçeklerini gösterirler de siz de bizimle paylaşırsınız..
Ama asıl benim agzımı açık bırakan Euphorbia milii vulcanus oldu.. Nasıl güzel, nasıl izlenesi..
Çiçeklerine dönüp dönüp bakıyorum.. Yurtdışı sitelerde görmüştüm bu şekilde iki renklisini, bunun Maşallahı var, son halini paylaşır mısınız??
Saglıkla bol çiçekler, sevgiler
Sayın Seabert74 sayfamı gezip beğendiğiniz için teşekkür ediyorum.Bütün çiçek meraklılarında olduğu gibi bende de yer sıkıntısı var! o yüzden istediğim gibi genişleyip çiçeklerimi rahatlatamıyorum.Euphorbia milii vulcanus ve diğer euphorbia'larda yer konusunda sıkıntı çektiklerinden en iyi hallerini alamıyorlar!Vulcanus o sarı kırmızı halinde açmıyor iki katı da kırmızı açıyor!
Sn.Sonkez,Sn.Altintasna ilgilerinizden dolayı teşekkürler.Bu internet olayı olmadan önceleri çok kaktüsüm vardı ve çiçek açmaları konusunda hiç sıkıntım yoktu.şimdi bazı kaktüs türleri açıyor bazıları ise hep dinlenmede! Sebep güneş diye düşünüyorum.şimdi çok güneş alan bir evde oturmuyorum. güneş dik açıyla gelmiyor. o da, açmayan türler için yeterli değil demek ki.
Ben de sayfanızı bugün gördüm. tek tek sayfalarda dolaştım, harikalar. tebrik ederim...
Ben de sayfanızı bugün gördüm. tek tek sayfalarda dolaştım, harikalar. tebrik ederim...
Sayın Fatitoo,sayfamı gezip beğendiğiniz için teşekkürler,saygılar.
Kolleksiyonuma yeni eklediğim nadir bulunan stapelia ve orbealarla.
çok daha güzel fotoğraflar yükleyeceğim inşallah.Sayın Taner Bey'e teşekkürler.
492687
Mevsimlik değil de,uzun ömürlü bir stapelia ya da orbea türlerinden biri olsadı herkes ben de dahil onu elde etmek için yarışırdı!yolumun üzerinde gördüm hayran kaldım.Saf doğal ve gerçekten çok güzel.
493796
493797
493798
Vefakar orbea hiç çiçeksiz bırakmadı beni.
Gerekli ilgiyi alakayı gösteremediğim,Euphorbia milii vulcanus,biraz ilgiyle eski güzelliğini gösterecek gibi.
Stapeliaların bakımını nasıl yapıyorsunuz? Isı, ışık , sulaması nasıl?
Stapeliaların bakımını nasıl yapıyorsunuz? Isı, ışık , sulaması nasıl?
Bu sene orbea ve stapelia'lardan çok kayıp verdim!bende ki bu kayıpların sebeplerini 1-Büyük saksılar 2-Saksı diplerinden yeterli hava alamamaları 3-güneşi yeterli alamamalarına bağlıyorum.
Bazı önlemler aldım havalandırmayı sağladım,suyu toprak kurudukça dökmeye başladım,güneşe biraz daha yaklaştırdım.Bu çiçek açan orbea pencerenin hemen dibinde olan!
Not=Çürümeyi engellemek için,topraktan alt tabağa inen suyun tekrar emilmesini de engelledim.
Aslında aradığım,Epiphyllum oxpetalum(Bir gecelik gelin çiçeği) ama ev gezmesinde görünce bir parça kopardım yılbaşı çiçeğinden.Bu yılbaşı çiçeği her zaman çiçekli halini görüpte birtürlü evime getirmediğim,çiçekli haline hayranla baktığım bir türdü.Özel toprak saksısında yerini aldı.
Yıllarca tek parça büyüsün diye yavrularını dağıttığım ve yalaşık 40cm kadar büyüdükten sonra bir kış peteğe yakın kalınca çürüdü ve yavrusuz olduğu için soyu tükendi.Epey zamandan sonra şans eseri sitenin en üstünde merkezi anteni düzeltmeye çıkınca rastladım hemen bir tane kopardım!
Bir karşıyaka sera gezisi iyi geldi.Dallıoğlunda çeşit çoktu ama fiyatlar o kadar uzak bir yer için çok pahalı!Başka bir seradan bir kaktüsle balkonum içim bir sempervivum'u zor alabildim!
505685
505686
505687
505688
505689
507172
507173
507174
507175
507176
507177
507178
507179
507180
türkan demirel
06-07-2014, 18:58
Hurnealarınız harika görünüyorlar.
Huernia keniensis nairobiensis lamba şeklinde!
510954
510955
510956
türkan demirel
30-07-2014, 14:17
Hurnealarınız oldukça bakımlı görünüyor.
Teşekkür ediyorum sn.türkan demirel.Antalya'dan Taner bey'den sipariş ettiğim huernialar beklediğimden çok performans gösterdiler!o kadar yoldan geldiler,tuttular ve kısa zamanda çiçek verdiler.Taner beyi bir kez daha tebrik ediyorum.Türkiyede hiçbir yerde bulunmayan türleri yetiştirip bizlere ulaştırdığı için.
Huernia pendurata
513692
513693
513694
513695
Huernia keniensis nairobiensis'in abajur gibi çiçeği tekrar açtı.
516555
516556
Yıl'da en fazla iki defa çiçeğini gördüğüm,orjinal görüntüsü ve tipik leş kaktüsü kokusuyla,Stapelianthus Decaryi,benim ensevdiğim türlerden biri.
516557
516558
516559
516560
rasimkanat
07-09-2014, 15:03
Stapelia'nın bu cinside epey güzelmiş.
Stapelia cedrimontana ilk çiçeğini verdi.
518160
518161
518162
518163
518164
Bu da Antalya sıcağında açık havada epey yıpranmış adını bilemediğim stapelia!
518165
Stapelia divaricata,epey bir tomurcuk döktükten sonra açtı.
519093
519094
519095
519096
519097
Kalanchoe Daigremontiana(Aşkın gözyaşları) Bir akrabanın evinden çıkarken
gözüme ilişmişti.hemen kenarında ki yavrularından toplamıştım birkaç tane!şimdi
büyümeye başladı şirin yavrular.
519901
519902
Böyle sağdan soldan kopardığım çelikler tutunca,büyümeye başlayınca mutlu oluyorum.
519907
Kalanchoe fedchenko,çok dallandı budaklandı.Havalar soğumaya başladı.
bir hafta içerisinde balkondan eve almam lazım!Ankaradan isteyen olsaydı!epey
budayıp verirdim.yoksa budayıp da atmaya kıyamam.
519909
519910
519909
519910
Ben Ankara'dayım, çok isterim. Ve hatta başka paylaşmak istedikleriniz varsa onları da seve seve kabul ederim;).
Ben Ankara'dayım, çok isterim. Ve hatta başka paylaşmak istedikleriniz varsa onları da seve seve kabul ederim;).
Tamam o zaman.özelden yazın size nasıl ulaştıracağımızı konuşalım.
Tamam o zaman.özelden yazın size nasıl ulaştıracağımızı konuşalım.
Daha önce hiç yapmadığımdan emin olamadım. Profilinizdeki e-posta gönder kısmından yazdım size ancak gerçekten mesajın gidip gitmediğini gösteren bir ibare göremedim. Tamamen sitenin kullanımındaki deneyimsizliğime verin lütfen. Özelden başka türlü mesaj nasıl gönderiliyor? Size e-posta ulaştı mı?
Sevgili Emmi ellerinize, emeklerinize sağlık bu güzellikleri beğenmemek ve başarılarınızın devamını dilememek bence çok büyük bir suç olurdu. :D
Gerçekten müthiş bir sayfa.
[QUOTE=emmi;1321788]Stapelia divaricata,epey bir tomurcuk döktükten so
Sayın Emmi elinizdeki farklı bir tür. Paylaşmayı düşünürseniz ben talibim.
Hepsi muhteşem ellerinize sağlık.
Sevgili Emmi ellerinize, emeklerinize sağlık bu güzellikleri beğenmemek ve başarılarınızın devamını dilememek bence çok büyük bir suç olurdu. :D
Gerçekten müthiş bir sayfa.
Sn.lusoari Teşekkür ediyorum.daha güzelleri sizin olsun.
Sn.gülsu ilginize teşekkürler.
Sevgili Tiya,son görüntülediklerim geçen yazın başında Antalyadan getirttiğim stapelia'lar.şu anda gelişim aşamasındalar.çoğalsınlar güçlensinler o zaman değişime ve yolculuğa hazır olurlar:) sevgiler.saygılar.
Sn.Maude.Ankaralı hemşerim.Sizinle iletişim kuramadık bir türlü:)özelden
mesajınız geldi ama iletişimi sonrasında devam ettiremedik.
Sn.Maude.Ankaralı hemşerim.Sizinle iletişim kuramadık bir türlü:)özelden
mesajınız geldi ama iletişimi sonrasında devam ettiremedik.
Size tekrar yazdım. Bu sefer bir sonuca ulaşacağımızı umuyorum.
Kalanchoe Daigremontiana(Aşkın gözyaşları) Bir akrabanın evinden çıkarken
gözüme ilişmişti.hemen kenarında ki yavrularından toplamıştım birkaç tane!şimdi
büyümeye başladı şirin yavrular.
519901
519902
Bu sefer bir sorum olacak. Miniklerin bu boya gelmeleri ne kadar zaman aldı? Bende de biri diğerinden büyük iki minik var ama çok yavaş gelişiyorlar gibi geldi.
519909
519910
Sayın Emmi, bugün sizden aldığım fedchenko çelik ordusu :rolleyes: toprakla buluştu. Tekrar teşekkür ederim.
Sayın Emmi, bugün sizden aldığım fedchenko çelik ordusu :rolleyes: toprakla buluştu. Tekrar teşekkür ederim.
Sn.Maude ben de teşekkür ediyorum.ben size karşılıksız vermiştim onları siz de boş gelmemişsiniz çok incesiniz.güle güle büyüsünler:)
Sn.Maude'nin armağanı,Aloe juvenna pencere kenarında yeni yerine yerleştirildi.Teşekkürler.
521654
521655
Sn.Maude'nin armağanı,Aloe juvenna pencere kenarında yeni yerine yerleştirildi.Teşekkürler.
521654
521655
Güzel görünüyorlar. Uzun ömürlü olmasını diliyorum. Sizin eliniz belki de iyi gelecektir.
Sn.Milla ve sumeyra47'ye,çok istediğim,birgecelik gelin ve Atlas çeliklerini yolladıkları için teşekkür ediyorum.
522395
522396
522397
522398
522399
sumeyra47
22-10-2014, 22:00
Güle güle büyütün sn.emmi tez zamanda çiçeklerinide görürsünüz inşallah.
Güle güle büyütün, inşallah çok kısa zamanda çiçeklerini görürsünüz.
Kalanchoe fedchenko yaprağı merkezden ayrılır ayrılmaz kendi çaresine bakmaya çoğalmaya başlıyor.ilginç bir sistem.
[ATTACH]524638
Köşeye,dibe saklanmış ama yakalandı!
526311
526312
Sakarya caddesindeki çiçekçileri gezdim.çeşit çok fazla ve ucuzdu!Etçil türler bile vardı.sadece stapelia tarzı göremedim.
Sipariş vermeyi düşündüğüm echeveria purpusorum'u görünce dayanamadım
aldım.
526313
526314
Yılbaşı çiçekleri birer tane açıyor
527343
527344
527345
527346
meryem güman
28-12-2014, 16:19
Benimde bir tane mum cicegim var fakat 5ay oldu koklendirip dikmistim yapraklari cok canli fakat henuz ses seda yok mum ciceginiz cok guzel acmis umarim benimkide acar sayfanizin ilk resmi olan kirmizi bir sukulentiniz de beni cocukluk yillarima goturdu anneminde vardi balkonda dururdu tabi ozamanlar kiymwtini bilmiyordum kolayliklar diliyorum
Mum çiçeğiniz yerini iyice benimsedikten sonra biraz daha büyüyüp seneye açar diye düşünüyorum.Bu aylarda fazla su dökülmediği zaman nisan gibi çiçekleniyolar.Evet kalonşe yıllardır hemen hemen her evde bir dönem olmuş bir çiçek.Teşekkürler iyi yıllar.
sumeyra47
21-01-2015, 23:11
Maşallah ne güzel çiçeklenmiş rihipsalis. Çiçek açmak biraz yormuş sanki. Güle güle büyütün bitkilerinizi.
Evet sayın sumeyra47.çok yorgundu bana geldiğinde de!Hatta şaşırdım bu halde tomurcuklandığında!belki çiçek açması bitince kendine gelir biraz
bağ bahçe
02-02-2015, 22:43
Sayın emmi bu akşam sayfalarınızda keyifle dolaştım; kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller, güle güle büyütün. Yorgun savaşçınız rhipsalis harika görünüyor, benim rhipsalisim ise bırakın açmayı son 10 gündür hergün birkaç dalını döküyor.Böyle bir sorunla hiç karşılaştınızmı sormak isterim.Selamlarımla
Sayın emmi bu akşam sayfalarınızda keyifle dolaştım; kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller, güle güle büyütün. Yorgun savaşçınız rhipsalis harika görünüyor, benim rhipsalisim ise bırakın açmayı son 10 gündür hergün birkaç dalını döküyor.Böyle bir sorunla hiç karşılaştınızmı sormak isterim.Selamlarımla
Sayın bağ bahçe merhaba.
Rhipsalis bana geldiğinden beri öyle buruşuk!ama haftalardır da açmaya devam ediyor.Dallarının dökülmemesini ve durmadan çiçek açmasını,aydınlık pencere yakınına koyup,hergün kurutmadan birkaç damla sulamaya yoruyorum.
Eşimin Antalyadan Taner Bey'den şipariş verip getirttiği,ve uzun zamandır almak istediğim;Piaranthus decorus cornutus,Edithcolea grandis,Stapelia glanduliflora.Yeni yerlerine özenle yerleştirdim.Çok küçük ve cansız çelikler!tek tesellim köklü olmaları.Eşimden hediye olarak aldığım ilk çiçekler:)inşallah zarar gelmeden büyütürüm.
536064
536065
536066
1. , 2. ve 3. resimdeki bitkilerden bende aldım Sayın Emmi, yarın elimde olacaklar inşallah, küçükte olsalar bence çok özel bitkiler.
Çabucak toparlanırlar.
Sağlıkla büyütün inşallah.
bağ bahçe
05-02-2015, 22:29
Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ısıtmasız kapalı balkonda tutuyorum ve açıkçası kış aylarında sulamamak gerektiğini düşündüğüm için ayda birkaç kez çok az su verdim.Dün dallarında hızla kararmalar da başladı, mantar olabilir düşüncesiyle ilaçladım ve bolca suladım. Bakalım ne olacak?
MaşaAllah ellerinize sağlık dilim tutuldu .....
Süt ağacı denilen kaktusun çok guzel
1. , 2. ve 3. resimdeki bitkilerden bende aldım Sayın Emmi, yarın elimde olacaklar inşallah, küçükte olsalar bence çok özel bitkiler.
Çabucak toparlanırlar.
Sağlıkla büyütün inşallah.
Sayın sakdag gerçekten çok özeller.uzun zamandır bulmayı hayal ettiğim bitkilerdi.çiçeklerini görüp herkese göstermek isterim.Siz de kazasız belasız kavuşup büyütürsünüz inşallah.
Ah maalesef edithcolae grandisi ve renk renk echinopsislerden bazılarını kaçırmışım. Stokta kalmamış buna çok üzüldüm.
Neyse sizin bitkiniz inşallah çabucak büyür ve o muhteşem güzellikteki çiçeklerini bizimle de paylaşırsınız.
Ah maalesef edithcolae grandisi ve renk renk echinopsislerden bazılarını kaçırmışım. Stokta kalmamış buna çok üzüldüm.
Neyse sizin bitkiniz inşallah çabucak büyür ve o muhteşem güzellikteki çiçeklerini bizimle de paylaşırsınız.
Edithcolae grandis'te şimdiden çürüme başlamış bile!keşke büyüse,çelik bile yollarım size
Bahar geldi!
539564
539565
539566
539567
Huernia Angolensis
539679
İnternetimdeki arızadan dolayı epeydir resim yollayamıyordum.
Yeni katılanlar;
547444
547445
547446
547447
547448
on gün önce istanbuldaydım,istanbul'a nezaman gidersem
Eminönüne giderim ordan çiçekçilerden aldım.
547450
547451
547452
Semperviwumlsrı dün karşıyaka çiçekçilerinden aldım.Bir koşede
unutulmuş göz'den çıkartılmış duruyolardı! dördünü on tl'ye aldım:)
Büyük saksıya diktim yanlış mı yaptım diye düşünüyorum.
547453
547454
Yeni üyelere devam;
547468
547469
Tomurcuklanan huernia histrix ve adını hatırlayamadığım,
kaktüsüm.
547470
547471
Geçen yaz tohumdan dikmiştim.şimdi kendi yavru verdi.
548660
GuneSunar
27-04-2015, 10:26
Aşkın gözyaşları deniyor ya, tohumlarını zabdetmek lazım. Çok hızlı çoğalan bir tür :)
Aşkın gözyaşları deniyor ya, tohumlarını zabdetmek lazım. Çok hızlı çoğalan bir tür :)
Evet aşkın gözyaşları:)kalonşe'nin en sevdiğim çeşitlerinden.
Bu zamana kadar çok yer kapladığı için almıyordum!bir arkadaşta
minik yavruları görünce dayanamayıp dikmiştim.
Huernia histrix
549602
549603
549604
549605
sayfanız hayırlı olsun. hepsi birer görsel şölendi :) çiçeklerinizden kişileştirme yaparak bahsetmeniz ayrıca hoşuma gitti :p sevgiyle kalın
sayfanız hayırlı olsun. hepsi birer görsel şölendi :) çiçeklerinizden kişileştirme yaparak bahsetmeniz ayrıca hoşuma gitti :p sevgiyle kalın
Hayatın sıkıntı ve stresini bir nebze hafifletebilmek için ,çiçekler, biz insanlara çok yardımcı oluyorlar.İlginizden ve iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ediyorum sayın gulin.
Orbea'nın fotoğraflarını hep aynı heyecanla çekiyorum.
553124
553125
553126
554291
554292
554293
554294
Ev'e güvercin girmiş bir aydır çiçek açan dalı koparmış.
555974
555975
555976
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.