View Full Version : Kaktüs ve Sukulentlerin Bakımı Konusunda Faydalı Kitap Önerileri
Kaktüs ve Sukulentlere olan ilgi son yıllarda ülkemizde bir hayli arttı. Yabancı ülkelere kıyasla bu bitkileri yetiştirenler için yetersiz Türkçe kaynak, bilgi edinilebilecek kitap veya yabancı ülkelerde olduğu gibi aylık dergilerin eksikliği malesef bizim için büyük sorun.
Oysa birçok ülkede Kaktüs ve Sukulent Dernekleri aylık yayımladıkları dergiler aracılığıyla tüm kaktüs ve sukulent yetiştiricilerini yeni gelişmelerden, bakım ve üretim konusunda güncel bilgilerden haberdar ediyorlar. Oysa bizde Kaktüs ve Sukulentler için çok fazla Türkçe kaynak yok. Benim bildiğim bir tek Nejat Ebcioğlu'nun "Kaktüs ve Diğer Etli (Sukulent) Bitkiler" adlı kitabı var. Gönül ister ki daha fazla bilgi edinebileceğimiz kaynak olsun ve bizler de yeni gelişmelerden haberdar olalım.
Bendeki bazı kaynakları hepimize faydalı olabileceğine inandığım için paylaşmak istedim.
Türkçe Kaynaklar:
Nejat Ebcioğlu - Kaktüs ve Diğer Etli (Sukulent) Bitkiler - Remzi Kitapevi
285825
Bahçıvanın El Kitabı - Peter McHoy - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
(Bu kitabı daha çok üretim ve genel bitki yetiştiriciliği ve kaya bahçesi için kullanıyorum.)
285826
İngilizce Kaynaklar:
Bu kitapların ilki dışındakiler içindeki bölümlerde kaktüs ve sukulentlere yer vermiş.
285827
285828
285829
285830
Özellikle balkon ve teraslara uygun güzel saksı düzenlemeleri var bu kitapta.
285831
Almanca Kaynaklar:
En son kaktüs hastalıklarını resimlerle örneklediğim, bilgilerini çevirdiğim kitap:
285832
Alman Kaktüs Derneği'nin üyeleri için hazırladığı içinde çok güzel bilgiler yeralan kitabı.
285833
Alman Kaktüs Derneği'nin aylık derneklerine örnekler:
285834
Tillandsialar için faydalı bir kitap:
285835
MKurtoglu
23-04-2012, 11:50
Mükemmel bir paylaşım.. Şimdi hangi kitaplara ulaşacağımız netleşti. Almanya'da aylık kaktüs dergisinin çıkması da satışının ve davamlılığının olması sebebi ile kaktüs severlerin oldukça fazla olduğunun işaretidir. Paylaşım için teşekkürler.
Evet burada her ne kadar havalar bize inat kaktüs yetiştirmeye pak müsait olmasa da bir hayli ilgi var. Alman Kaktüs Derneğinin çok güzel çalışmaları var. Üyelerin hemen hemen birçoğunun kendi amatör seraları var. İlgi var, kaktüs var, kaynak var ama güneş yok. Neye yarar:)
Milli eğitim bakanlığının hazırlattığı Ucretsiz Megep kaktus kitabi, pdf formatında...
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/622B00086.pdf
Merhaba,
Elinde kaktus ve sukulentlerle alakalı e-kitap olan varsa paylasabilir mi?
Bir de burada bahsedilen ingilizce dokümanları turkiye'den nerden edinebilirim? Forumda bu gibi dokumanlari satan var mıdır?
Merhaba,
Elinde kaktus ve sukulentlerle alakalı e-kitap olan varsa paylasabilir mi?
Bir de burada bahsedilen ingilizce dokümanları turkiye'den nerden edinebilirim? Forumda bu gibi dokumanlari satan var mıdır?
Merhaba,
Az önce internette araştırma yaparken rastladım. MEGEP'e ait Kaktüs Yetiştiriciliği pdf dosyası...Faydalı olabileceğini düşünüyorum.
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Cactus%20Yeti%C5%9Ftiricili%C4%9Fi.pdf
Son zamanlarda okuduğum ve önerebileceğim e-kitaplar;
Özellikle sukulent üretimine yeni başlayacanlar veya merak edenler için yapraktan ve gövde çeliklerinden üretimi anlatan bir kaynak.
619786
Kendin yap tarzında tasarım örnekleri adım adım tarif edilmiş, sukulentleri aksesuardan dekorasyona kadar çeşitli projelerde malzeme olarak kullanmaya yönelik ilham verici bir kaynak.
619787
Bahçe düzenlemelerinde sukulentleri anlatan faydalı bir kitap. Çeşitli iklim kuşaklarına uygun bitkilerin bahçe düzenlemesinde bakımı ve kullanımını anlatıyor.
619788
Sukulent bakımı konusunda oldukça kapsamlı bir kitap. Şu sıralar elimden düşmüyor. Başucu kitabım oldu.
619789
Soğuğa dayanıklı türlere özgü bir kaynak. Henüz tamamını okumadım ama faydalı bilgiler yeralıyor.
619790
ladyofthegreens
21-11-2019, 08:48
Milli eğitim bakanlığının hazırlattığı Ucretsiz Megep kaktus kitabi, pdf formatında...
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/622B00086.pdf
merhabalar sayfa bulunamadı diyor :/
siflera12
21-11-2019, 08:54
merhabalar sayfa bulunamadı diyor :/ Bendede açılmıyor Sayfada bir sıkıntı vardır [emoji51]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Galip Kuzucu
22-11-2019, 03:35
https://www.google.com/search?q=kaktüs+ve+sukulnet+bakımı+megep&oq=kaktüs+ve+sukulnet+bakımı+megep&aqs=chrome..69i57.16457j0j7&client=ms-android-om-lge&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.