kelebek çalısı
22-04-2012, 01:34
Incarvillea delavayi-Hardy Gloxinia,
çok yıllık, parlak pembe trompet şekilli çiçekleri ile eğrelti otuna benzer yapıdaki yaprakları vardır. Yaprak döken bir bitkidir.
Çok sıcak ve nemli iklime sahip olan bahçelerin çiçeği olduğunu söylemek zor olabilir. Bu bölgelerde yetiştirmede sıkıntılı durumlar oluşabilir. İyi bir drenaja ihtiyaç duyan bitkiyi yetiştirmedeki başarı oranını garantilemek için yükseltilmiş yataklar veya kaya bahçeleri tercih edilmelidir.
Kış aylarında, soğuk iklimlerde koruma amaçlı, malçlama yapmakta fayda vardır.
Daha fazla çiçeklenme için solmuş çiçekleri düzenli olarak budayın. Çiçeklerini kesme çiçek olarak da kullanabilirsiniz.
Familya: Bignoniaceae
Tür: Incarvillea
Cins: Delavayi
Çiçek rengi: Koyu pembe
Yaprak rengi: Koyu yeşil
Güneş isteği: Güneşli veya yarı gölge alanlar.
Boy: 45-60 cm
Çap: 30-45 cm
Büyüme hızı: Orta
Kullanım alanları: Bordürler, Saksılar, Kaya bahçeleri, Kesme çiçek.
Çiçeklenme periyodu: İlkbahar sonu, yaz başından, yaz ortasına dek.
Diğer detaylar: Çiçekleri kokulu.
İç mekanda yetiştirmeye uygun.
Susuzluğa dayanıklı, kurakçıl peyzaja uygun.
Arılar, kelebekler ve kuşları çekici.
Beyaz çiçeklenen cinsi de mevcut.
Çoğaltma ve üretim: Tohumlarından.
Bu çiçek ile yeni tanışıyorum ve köklü olarak dört adet almıştım geçtiğimiz ay.
Beyaz yaban havucuna benzer şekilde bir kök yapısı olduğunu söyleyebilirim. Toprağına bir miktar gübre takviyesi yaptım, çünkü daha önce bu alanda wisteria vardı, ama onu wisteria başlığını takip edenler hatırlayacaklardır, bahçede başka bir alana taşımıştım.
Çok çabuk, yaklaşık iki haftada yapraklandı ve tutmuş gibi görünüyorlar. Pet şişeyi keserek üzerlerini kapattım, sera etkisi ile bu hale getirdim. İki gündür üzerlerini açtım. Umarım çiçeklerini de paylaşabilirim, sağlıklı gelişirlerse.
çok yıllık, parlak pembe trompet şekilli çiçekleri ile eğrelti otuna benzer yapıdaki yaprakları vardır. Yaprak döken bir bitkidir.
Çok sıcak ve nemli iklime sahip olan bahçelerin çiçeği olduğunu söylemek zor olabilir. Bu bölgelerde yetiştirmede sıkıntılı durumlar oluşabilir. İyi bir drenaja ihtiyaç duyan bitkiyi yetiştirmedeki başarı oranını garantilemek için yükseltilmiş yataklar veya kaya bahçeleri tercih edilmelidir.
Kış aylarında, soğuk iklimlerde koruma amaçlı, malçlama yapmakta fayda vardır.
Daha fazla çiçeklenme için solmuş çiçekleri düzenli olarak budayın. Çiçeklerini kesme çiçek olarak da kullanabilirsiniz.
Familya: Bignoniaceae
Tür: Incarvillea
Cins: Delavayi
Çiçek rengi: Koyu pembe
Yaprak rengi: Koyu yeşil
Güneş isteği: Güneşli veya yarı gölge alanlar.
Boy: 45-60 cm
Çap: 30-45 cm
Büyüme hızı: Orta
Kullanım alanları: Bordürler, Saksılar, Kaya bahçeleri, Kesme çiçek.
Çiçeklenme periyodu: İlkbahar sonu, yaz başından, yaz ortasına dek.
Diğer detaylar: Çiçekleri kokulu.
İç mekanda yetiştirmeye uygun.
Susuzluğa dayanıklı, kurakçıl peyzaja uygun.
Arılar, kelebekler ve kuşları çekici.
Beyaz çiçeklenen cinsi de mevcut.
Çoğaltma ve üretim: Tohumlarından.
Bu çiçek ile yeni tanışıyorum ve köklü olarak dört adet almıştım geçtiğimiz ay.
Beyaz yaban havucuna benzer şekilde bir kök yapısı olduğunu söyleyebilirim. Toprağına bir miktar gübre takviyesi yaptım, çünkü daha önce bu alanda wisteria vardı, ama onu wisteria başlığını takip edenler hatırlayacaklardır, bahçede başka bir alana taşımıştım.
Çok çabuk, yaklaşık iki haftada yapraklandı ve tutmuş gibi görünüyorlar. Pet şişeyi keserek üzerlerini kapattım, sera etkisi ile bu hale getirdim. İki gündür üzerlerini açtım. Umarım çiçeklerini de paylaşabilirim, sağlıklı gelişirlerse.