View Full Version : İzmir Afrika menekşesi eğitimi 28 Nisan 2012
Eğitim toplantılarımız afrika menekşesi eğitimi ile devam ediyor.
Bu eğitimde sunumu forum afrika menekşesi başlıklarından tanıdığımız Menekşecibaba sunacak.
Afrika menekşesi konusunda öğrenmek isteyeceğiniz her konuyu toplantıda anlatacak.
Her toplantımızda olduğu gibi üyelerimizin tanışması için uzun bir aramız oluyor. Tohum fide fidan değiştokuşu yapıyoruz.
Sunum: Doğan UYGUN/Menekşecibaba.
Yer: İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Gençlik Tiyatrrosu.
Tarih: 28 nisan cumartesi
Saat:13.00- 16.00
İletişim için: Mehmet Tunçer
0 543 304 40 35
Toplantıya mor menekşe fideleri getireceğim.
Afrika Menekşesine yakışır , çok faydalı ve neşeli bir toplantı olacağından eminim.
Şimiden kutluyorum seni, sevgili menekşecibaba :)
Mete Tiren
20-04-2012, 17:26
Her zamanki gibi listeyi başlatmak isterim ;)
1-metetrn
selcuk44
20-04-2012, 18:45
1-metetrn
2-selcuk44
cok sevindim herzamanki toplani haberleri gibi acaba elinde bardak meneksesi olupta fidan olarak getirirse cok sevinirim
menekşecibaba
21-04-2012, 09:07
.
Çiçekli bitkiler içinde apayrı sihirli bir dünyaya sahip olan Afrika Menekşesi hakkında bilinmesi gereken her bilgiyi paylaşacağız.
Böyle bir imkanı sağladığı için Agaclar.net e teşekkür ederim.
Tanımı , Melezleme tarihi, Genel sınıflandırması, Picasso lar, Chimeralar, Sulama, Toprak harcı, Işık Aydınlatma, Beslenme Gübre, Sıcaklık Nem, Üretim, Önemli Hastalık ve Zararlıları Mücadelesi, Yararlı bilgiler Püf noktaları konusunda bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Sonunda da tatbikat var.
Afrika Menekşesi sevdalılarını, bitkisever dostları, dünya stresinden bunalmış herkezi beklerim efendim.
Elinizde ne kadar tohum fide varsa getirin paylaşalım bende bol bol afrika menekşesi yaprağı dağıtmayı düşünüyorum.
Toplantıda kefir isteyen var mı?
Gül Batur
24-04-2012, 00:31
Var lütfen.
nılgun_dogan
24-04-2012, 09:11
Offf orda olmak vardı çok isterdim katılmayı ama çok uzak inşallah İstanbuldada buluşuruz menekşecibaba resimlerinizle avunuruz bizde.
Mete Tiren
24-04-2012, 22:12
Mehmet abi bende talibim kefir mayasına ;)
Mehmet Bey adenium ve selluka tohumu da getirecek misiniz?
tuba ağacı
25-04-2012, 14:04
bende toplantıya katılmayı düşünüyorum.
katılım ücretli mi?
Cumartesi günü sabahtan işim ile ilgili ekonomi-mekonomi gibi sıkıcı bir eğitimim var.
Ama tabi ki o eğitimin yarısında çıkıp, doğru fuara geleceğim..
Görüşmek üzere..
selcuk44
25-04-2012, 16:56
Sayin selis hanim Izmir disindayim toplantiya yetisirsem adenium tohumlarinizi getiririm ,ben de ;sayin drhegeli den aldigim kirmizi renk agirlikli tohumlardan kalanlar var size onlari vereyim.
Yok toplantiya yetisemez isem bir sekilde tohumlari size ulastirma yolunu bulacagim,Insaallah ciceklerini gorursunuz,
Saglik dileklerimle,
bende toplantıya katılmayı düşünüyorum.
katılım ücretli mi?
Tüm eğitim çalışmaları ücretsiz, bırakın ücreti katılana hediyeler de dağıtılıyor :)
Daha doğrusu toplantıya katılan arkadaşlarımız, paylaşım yapmak istedikleri tohum ve çelikleri toplantıya getirerek dağıtımını yapıyorlar .
Selçuk Bey, harikasınız.. ;)
Ama Bayındır Çiçek Festivali vardı, onu unutmuşum.. Pazar gününü de motosiklete ayırıyorum, geriye cumartesi kalıyor.. Sizin de toplantıya gelmeniz kesin değil.. Gelemezsek de bir şekilde buluşuruz..
Çok mutlu oldum, teşekkür ederim :))
Bu toplantıya gelmeyi çok istiyorum .Afrika menekşelerini ve Menekşecibaba nın faaliyetlerini hayranlıkla izliyorum.
İzmir de bir yakınım var ayarlıyabilirsem geleceğim.Selamlar.
selcuk44
26-04-2012, 19:32
Toplantiya malesef sehir disinda oldugum icin katilamiyacagim halbuki cok istiyordum katilmayi ,video ve foto lar ileyetinecegim,
Toplantida basarilar dilerim.
NazMurat
26-04-2012, 22:50
ben de katılıyorum inşallah. elimdeki çimlenmiş tohumlardan-fidelerden getiririm birkaç türden de menekşe yaprağı kesiyorum. toplantıya uysun diye :) mehmet bey selluka fideniz var mı? ağaçlar.net arkadaşlarımı özlemiştim. bu toplantı iyi oldu. 1 yıl olmuştu. umarım izmirli doğaseverlerin birçoğu gelir. görüşmek üzere.
ilknur aşık
27-04-2012, 07:59
Geliyorum yazmayacağım. Ne zaman geleceğim desem mutlaka bir aksilik çıkıyor.;)
FatihBahce
27-04-2012, 08:03
3 Mayıs'ta tohumlarla ilgili panel var.
gelebilirsem yavru bi cycasım var.isteyen olursa ....
menekşecibaba
28-04-2012, 09:39
gelebilirsem yavru bi cycasım var.isteyen olursa ....
Kim istemezki , bekleriz.
Toplantının çok güzel geçtiğinin haberlerini aldım , fotoğraflarını görmek için sabırsızlanıyorum :)
Kutlarım sevgili menekşecibaba ...
Mete Tiren
28-04-2012, 16:14
Bence bu güne kadar olan toplantılardan enlerindendi en bilgi içerikli olanlarından en güzel olanlarından Sn Doğan abime teşekkür ediyorum gelen üyelerimizi tek tek selamlıyorum.
Ayrıca Sn Mehmet beye kefir mayası için Sn bucaya sikas için tekrar teşekkür ediyorum ;) Saygılar
Geliyorum yazmayacağım. Ne zaman geleceğim desem mutlaka bir aksilik çıkıyor.;)
Ne mutlu size, bugün çıkmamış ;) Sizi gördüğüme sevindim..
Ben ara verilince geldim ne yazık ki.. Çok kalamadım, ama nihayet NazMurat'la tanıştık ;) Güzel kasımpatı fidelerinden verdi..
Mehmet Beyden köklü hoya aldım.. Bu defa kesin yaşayacaklar :))
Bir daha da Ares'i getirmem.. ''Uslu durursan lunaparka gideriz'' sözü bile sökmedi çocuğa :rolleyes:
acemifüsun
28-04-2012, 19:20
Ne yazık ki bu güzel toplantıyı, önemli bir işim dolayısıyla kaçırdım. Toplantıda emeği geçen herkese, başta sevgili menekşecibabaya gönülden teşekkürler.
Güzel sunumuyla ,bizi bilgilendiren Sayın menekşecibaba'ya teşekkür ederiz.
menekşecibaba
28-04-2012, 19:33
Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvası yüzünden birçok yollar kapalıydı fuara zar zor girebildik. Gençlik tiyatrosuna geç kaldık diye üzülürken kimseyi bulamadık kapıda Mehmet beyle buluştuk. Yetkiliyi bulduk kapıyı açtırdık vakit yaklaşmış ama kimsecikler yoktu.Sunumu Mehmet beye yapacağım herhalde diye düşünürken dostlar yavaş yavaş gelmeye başladı ve umduğumdan da fazla dost geldi.
Gelen dostların ayaklarına sağlık , gelemeyipte gönlü bizlerle olan ve yanımızda olduklarını hissettiren tüm dostlara canı gönülden teşekkür ederim.
Şu an aceleyle bunları yazdım daha sonra ayrıntılı yorum kritik yapacağım.
Toplantı katılımı biraz zayıftı.
Ancak ortam çok samimi ve candan oldu.
Rahatca aramızda sohbet edip sorular sorabildik.
Gül Batur'u, Mine hanımı, Mehmet bey tekrar gördüğüme sevindim.
Bu gün ,tanıştığım İlknur Aşık'la çok hoş vakit geçirdik.
NazMurat hanımla da Karşıyaka çiçek festivalinde buluşmaya sözleştik.
Menekşem ve kasımpatılarım oldu;)ayrıca da 4 çeşit hoya...
Öğretici ve de neşeli geçti ;)
Resimler biraz karanlık çıkmış, paylaşıyorum...
288008
288009
Zaten arkadaşlar bolca çekim yaptı;)
FatihBahce
28-04-2012, 20:19
Organizasyonu düzenleyen Mehmet Bey ve Mine Hanıma , faydalı sunumları ve dağıttıkları afrika meneşekleri için Menekşecibaba'ya teşekkür ederim. 130 dakikalık Video çekimini 2 bölüm halinde Youtube'a yüklüyorum.
Agaclar.Net İzmir Afrika Menekşesi Eğitimi 28 Nisan 2012 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_RYK_zfI08M)
http://www.youtube.com/watch?v=vJWzUPRERU4
Aynı gün Bayındır Çiçek Festivalindeydim.
http://www.youtube.com/watch?v=wfgIIi5OrQk
Mete Tiren
28-04-2012, 20:31
Toplantı katılımı biraz zayıftı.
Ancak ortam çok samimi ve candan oldu.
Rahatca aramızda sohbet edip sorular sorabildik.
Gül Batur'u, Mine hanımı, Mehmet bey tekrar gördüğüme sevindim.
Bu gün ,tanıştığım İlknur Aşık'la çok hoş vakit geçirdik.
NazMurat hanımla da Karşıyaka çiçek festivalinde buluşmaya sözleştik.
Menekşem ve kasımpatılarım oldu;)ayrıca da 4 çeşit hoya...
Öğretici ve de neşeli geçti ;)
Resimler biraz karanlık çıkmış, paylaşıyorum...
288008
288009
Zaten arkadaşlar bolca çekim yaptı;)
Hocam sizi tam olarak tanımadığımdan konuşma fırsatı olmadı ama şu anda en son Mehmet beyle vedalaşıp salondan ayrıldığınızı hatırlıyorum ne yapalım başka toplantılara nasip ;)
Sağlık olsun, toplantılar hep olacak, birer yaka kartı şart oldu:p
Hülya hanımdan ve güllerle ilgili yaptığımız hoş sohbetten bahsetmeyi unuttum.
Gül tutkusu apayrı bir durum, tarif edilemez...
Adem Erhan
30-04-2012, 00:01
toplantıya emeği geçen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler....
menekşecibaba
30-04-2012, 08:11
En başta bana moral verip her türlü desteği esirgemeyen Mine Hanım a ve Memet bey e, çekimi yapan Fatih beye ,teknik desteklerinden ve bana hazırlık safhasında yardımcı olan Mustafa bey e teşekkür ederim.
Ağaclar net bünyesinde böyle bir imkanı sağlayıp toplantı esnasında arayarak moral veren Sevgili Malina ya ve Adana dan Dilara Hanıma da çok teşekkür ederim.
Bir ara Afrika menekşesi Federasyonu denetleyicilerinden İlknur Aşık Hanımı karşımda görünce irkildim..:) (şu an değil ama ileride o da olacak herhalde) Taa Balıkesir den kalkıp elinde birçok menekşe yaprağıyla geldiği için çok mutlu oldum.
Sevgili Acemifüsun u gözlerim aradı salonda.
Zoroğlo sevimli kızıyla sürekli bana destek çıktı. İlk defa verdiğim böyle bir zorlu sınavda zorlandığım zamanlarda anneme benzettiğim Gül Batur Hanımın mimikleri ve Mine Hanım ın teşvikleriyle kendimi toparlayarak sunumumu bitirebildim.
Sempatik NazMuratın sevimli sorularıyla ve sağ kolum ZiraatMüh. adayı Mtetrn in yardımlarıyla moral buldum.
Hasan Tahsin İş Okulu Tarım Atölyesi yetkilisi Adem beyle uzun sohbetler ettik.
Sevgili Jezebel , Selis ve yakından tanışıp sohbet edemediğim diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.
yunus2021
30-04-2012, 12:00
Merhaba arkadaşlar.
Toplandı oldukça eğlenceli ve bilgi dolu geçtiğini görüyorum katılamadım bir daha ki sefere diye düşünüyorum. Toplantı da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Mutlulukla kalın ..
Sevgili menekşecibaba,
Toplantının uygulamalı anlatım bölümü ağırlıklı 2. videosunu izlerken gülümsettiniz beni :)
Binbir emekle yetiştirdiğiniz ve toplantıda ayırdığınız yavruların dikimine öyle bir dalmışsınız ki, sanki toplantıyı unutmuşşsunuz evde ya da işyerinde yavru ayırır gibi devam etmişsiniz yavruları toprakla buluşturmaya.
Duygulandım, gülümsedim :) Ben de olsam aynı görüntüler videoda yer alırdı diye düşündüm.
Tekrar kutluyorum, emeğine, yüreğine sağlık sevgili arkadaşım. Bir gün, menekşe seranda yaptığın çalışmaları yayınlayan videonu da izlemeyi diliyorum.
Sevgiler.
menekşecibaba
30-04-2012, 18:46
Sevgili menekşecibaba,
Toplantının uygulamalı anlatım bölümü ağırlıklı 2. videosunu izlerken gülümsettiniz beni :)
Binbir emekle yetiştirdiğiniz ve toplantıda ayırdığınız yavruların dikimine öyle bir dalmışsınız ki, sanki toplantıyı unutmuşşsunuz evde ya da işyerinde yavru ayırır gibi devam etmişsiniz yavruları toprakla buluşturmaya.
Duygulandım, gülümsedim :) Ben de olsam aynı görüntüler videoda yer alırdı diye düşündüm.
Tekrar kutluyorum, emeğine, yüreğine sağlık sevgili arkadaşım. Bir gün, menekşe seranda yaptığın çalışmaları yayınlayan videonu da izlemeyi diliyorum.
Sevgiler.
Ben daha seyretmemiştim siz yazınca hemen seyrettim çok haklısınız ..) kendimi kaybetmişim ,bende güldüm . Bizim işimiz uygulama o zaman rahatlıyoruz .
Birde amacım herkes dağılmadan hazırlayıp onları dağıtıma hazırlamaktı , onları yetiştirdim ama esas göstermek istediğim yaşlı bir bitkinin gençleştirilmesi ve taç kesimi video çekimlerinden sonra yaptık. Biz bir grup menekşe sevdalısı İlknur Hanım , Mehmet Bey , Zoroğlu Mehmet Bey , Nazmurat Hanım , Adem Bey , Metetm kardeşim ikaz edilinceye kadar toprakla boğuştuk ve sohbet ettik.Sizler de aramızda olsaydınız süper olurdu.
NazMurat
30-04-2012, 19:24
Ne yazık ki bu güzel toplantıyı, önemli bir işim dolayısıyla kaçırdım. Toplantıda emeği geçen herkese, başta sevgili menekşecibabaya gönülden teşekkürler.
gözlerimiz sizi de aradı inanın. kulaklarınızı çınlattık. verimli bir toplantı oldu. katılan katılamayan herkese sevgilerimi gönderiyorum. menekşecibaba Doğan Beye, Mine Hanıma, Mehmet Beye tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. tekrardan görüşmek dileğiyle...
menekşecibaba
01-05-2012, 09:45
Sunumdan fotolar.
menekşecibaba
01-05-2012, 09:47
Sunumdan fotolar devam...
menekşecibaba
01-05-2012, 09:51
Sunumdan fotolar.
Keşke burada olabilseydik...
Mete Tiren
01-05-2012, 17:48
İzmir'de olmak ayrıcalıktır deyince bana kızıyorlar İzmir'in ne farkı varmış özetlemek isterim...
Bir yanda Yüksek Ziraat Müh. Sn Mine Pakkaner, bir yanda bonsai üstadı Sn memet, bir yanda menekşelerin dilinden anlayan ülkemin en iyi koleksiyoncularından Sn menekşecibaba, bir yanda tohumları adeta konuşturan bir üstad Sn Jezebel, bir yanda tarlaların avcılığın uzmanlarından Sn Halil Önen, bir diğer yanda kitap deryası araştırmacı Sn mrduran, bir yandan engelli kardeşlerimizin engel tanımayan hocası Sn Adem Erhan ...
Ve daha size sayfalarca yazabileceğim onlarca isimler hâlâ İzmir'de olmak ayrıcalıklı olmaktır sözüme itiraz edebilecek varmı acaba ;)
Toplantıda olmayan (olamayan) üyelerimiz bence çok şey kaçırmadılar en azından o bilgi deryasından video yardımıyla yararlanabilecekler Saygılarımla
İyi de o kadar kilo vereceğim diye uğraşıyorum, halen göbek benden ileride gidiyor.
Bütün fotoğrafları fotoşopla düzelteceğim .
nılgun_dogan
01-05-2012, 18:00
İzmirli arkadaşlarımızı kutlarım inşallah bu güzel toplantıları İzmir içinde sadece sizler değil bizlerde yaşarız:)
nılgun_dogan
01-05-2012, 18:11
Sayın memet hangisi sizsiniz.
Mete Tiren
01-05-2012, 18:19
Mehmet abi sadece kendi resminin olduklarını değil madem el atacaksın abi resimlere benim göbeğide yok et abi çok makbule geçer hani toplantıda en kilolu bendim sanırsam ;)
Elini beline dayamış şişko olanı yokmu, çizgili tişortlu o benim işte.
nılgun_dogan
01-05-2012, 18:26
Siyah beyaz enine çizgili kıyafet kilolu gösterir o kimse artık ordan yırtar bahanesi bu olsun:)
menekşecibaba
02-05-2012, 11:40
Mehmet abi sadece kendi resminin olduklarını değil madem el atacaksın abi resimlere benim göbeğide yok et abi çok makbule geçer hani toplantıda en kilolu bendim sanırsam ;)
Ben iyiki masanın arkasında kalmışım.. :)
menekşecibaba
02-05-2012, 18:52
Sunum içim hazırladığımız ve sunum arasında gösterdiğim video yu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Açan Afrika Menekşeleri - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=j7rozQymUw0)
ilknur aşık
04-05-2012, 09:38
Bu hafta çok yoğundum. Bir haftadır anca girebildim. Çok güzel ve aydınlatıcı bir toplantıydı, ancak katılım biraz azdı.
Sevgili Menekşecibaba bence siz beni gözünüzde büyütüyorsunuz. Menekşe konusunda bilginiz konusunda zaten hiçbirimizin kafasında şüphe yok. Konuya ne kadar hakim olduğunuz toplantıda da açıkça görülüyordu. Elbette toplum karşısında konuşmak kolay bir iş değil. Sizi tebrik ediyorum. Daha çok kalabilmeyi isterdim. Daha uzun kalıp görüşebilmeyi çok isterdim. Ama uzun bir dönüş yolculuğu beni bekliyordu.
Ayrıca toplantıda çok merak ettiğim Jezebel'le tanışma fırsatı buldum. Tam da beklediğim gibi biri.Bir çok üyeyle tanışmak ve Memet Bey ile Mine Hanım'la tekrar görüşmek çok güzeldi.
NazMurat
06-05-2012, 18:11
ben kendimi bile tanıyamadım. bir de her fotoğrfarta en öndeyim.
ama bence makina bozuk :)
bizler kilolu falan değiliz. Fotoğraf en az beşer kg eklemiş :)
bulent.peace
11-01-2013, 22:20
nihayet sitenizi buldum L/A Çalışmalarınızda başarılar diler.
hanımeli
18-02-2014, 17:31
Çok güzel ve keyifli olmuş,2014 te izmir de tekrar yapılmasını arzularım,katılmayı çok isterim.
senseye3450
22-01-2019, 12:13
tüm yorumlar çok güzel bu forum ne güzel ya yemyeşil
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.