View Full Version : Amelanchier alnifolia - Saaskaton Berry
AkisSoftware
21-04-2019, 15:35
60 lira olmuş almamak için neden arıyordum.almayım daha iyi:):p
Diğer çeşitler cok pahali degil. Tabi fidan yasi cok buyuk faktor. Arada 1 yil veya daha fazla sure varsa normaldir bence...
Ben 2 cesit aldim bakalim ne zaman meyve alacagiz ve büyüteceğiz
yasinmetin
23-04-2019, 17:19
Amelanchier Armut ağacına aşı olur mu?
Lonicera
23-04-2019, 18:05
Amelanchier Armut ağacına aşı olur mu?
Elma, armut, ayva vb. gibi yumuşak çekirdeklilerin hepsine olur. Bende bir ayvaya birde elmaya aşılı mevcut.
AkisSoftware
23-04-2019, 19:31
Elma, armut, ayva vb. gibi yumuşak çekirdeklilerin hepsine olur. Bende bir ayvaya birde elmaya aşılı mevcut.
Bu bilgileri ogrendigimiz iyi oluyor. Buyudukten sonra boylece cogaltabiliriz.
yasinmetin
23-04-2019, 23:10
Çok teşekkür ederim sayın Lonicera, meyve büyüklüğü aroması farketti mi tabi meyve aldiysaniz
Lonicera
24-04-2019, 06:41
Çok teşekkür ederim sayın Lonicera, meyve büyüklüğü aroması farketti mi tabi meyve aldiysaniz
Henüz meyvesini göremedik çünkü soğuklama isteği bulunduğum iklime uygun değil. Artık ne zaman adam gibi kış soğuğu yaparsa belki o zaman meyvesini görebileceğiz diye umut ediyorum.
Aronia' da armut ve ayva üzerinde aşılı olanlarda
bariz meyve iriliğini gördüm...
AkisSoftware
08-05-2019, 21:09
Henüz meyvesini göremedik çünkü soğuklama isteği bulunduğum iklime uygun değil. Artık ne zaman adam gibi kış soğuğu yaparsa belki o zaman meyvesini görebileceğiz diye umut ediyorum.
Aronia' da armut ve ayva üzerinde aşılı olanlarda
bariz meyve iriliğini gördüm...
Sogugun ayri faydasi var sicagin ayri. Ne guzel yaratmis yaradan. Cok ince bir ayar var herseyde...
Bizdekilerin soguklama istegi epeyce karsilanacak bakalim bir kac seneye soylediginiz gibi farklı agaclara asilarini deneriz insallah.
Lonicera
09-05-2019, 14:35
Ankara iklimi tam da saskatoon' un aradığı iklim. Sizin orada süper meyve vereceğini tahmin ediyorum. Bulabildiğiniz her türünü edinin bence.
AkisSoftware
09-05-2019, 14:57
Ankara iklimi tam da saskatoon' un aradığı iklim. Sizin orada süper meyve vereceğini tahmin ediyorum. Bulabildiğiniz her türünü edinin bence.
Onları Ankara'ya değilde memlekete (Yozgat) diktim. İklim olarak Ankara'dan 3-5 derece soğuk olabiliyor. Yazları da aşırı sıcak olmuyor. Şimdilik 2 çeşidini aldım. İmkan buldukça çoğaltacağım.
Çoğu meyve gibi bu bitkinin de tadına bakmadık ama inşallah beklediğimize değer.
amelencer ,saksaton berry ve rus yaban mersini şeklinde 3 ağaç almıştım şimdi hepsi çiçek açtı sanki hepsi aynı tür gibi ne oldukları konusunda yardımcı olursanız sevinirim
yasinmetin
10-05-2019, 08:21
amelencer ,saksaton berry ve rus yaban mersini şeklinde 3 ağaç almıştım şimdi hepsi çiçek açtı sanki hepsi aynı tür gibi ne oldukları konusunda yardımcı olursanız sevinirim
Sayın pisimat bunlar aronia gibi duruyor, saskaton veya amalencher değiller
aydemiraydın
10-05-2019, 09:38
sn. pisimat aroniaları nereden aldınız?
yaban mersinini botanik market
amelencer tropik meyveci
saksaton berry fidancı dan aldım fakat üzerinde botanik market etiketi vardı
dediğniz gibi bende hepsi aronya diye düşündüm
tropik meyveci yusuf beyle görüştüm yanlışlıkla aronya gönderilmiş olabilir dedi
size amelencer brilant gönderelim dedi acaba bu çeşit nasıldır bilgisi olan varmı
aydemiraydın
11-05-2019, 11:10
yaban mersinini botanik market
amelencer tropik meyveci
saksaton berry fidancı dan aldım fakat üzerinde botanik market etiketi vardı
dediğniz gibi bende hepsi aronya diye düşündüm
tropik meyveci yusuf beyle görüştüm yanlışlıkla aronya gönderilmiş olabilir dedi
size amelencer brilant gönderelim dedi acaba bu çeşit nasıldır bilgisi olan varmı
Amelanchier , Saskatoon Berry fidanı şu an sadece 1001 fidan firmasında satılıyor. ara sıra fidandeposu na göz atın, yeni yeni çeşitlerin satışına başladılar fiyatlar , ambalaj ve kargolama mükemmel.
sn aydemir amelencer brilant nasıl bir çeşit aronyanın birini söküp onu diksem diktiğimize değecek bir türmü acaba
aydemiraydın
12-05-2019, 08:59
sn aydemir amelencer brilant nasıl bir çeşit aronyanın birini söküp onu diksem diktiğimize değecek bir türmü acaba
Amelanchier × grandiflora Autumn Brilliance hibrid güzel bi çeşit. zone aralığı uygun. 5 m. civarı boy yapar. meyvesi kaliteli. aroniaları sökmeyin , çok faydalı meyvelerini yersiniz, çok şifalı sonuçta.
aydemiraydın
03-06-2019, 11:46
soğuktan donlardan şeftalilerimiz gitti fakat amelanchierlar bol meyveyle şov yaptı.
zone aralığı 7-8 veya daha aşağı illerimiz için tavsiye ederim.
Sayın Aydemir Aydın bey Forumdan takip ettiğim kadarıyla birçok tür hakkında bilgi sahibisiniz o yüzden size sormak istedim ,bende red gum var ve kırmızı küçük meyve verdi ne zaman olgunlaşır çekirdekli mi tuketmeliyiz ,Che dutumda var erkeğinde dişiden fazla meyve var onlarda meyve tutarmi son olarak taybery böğürtlen Bektaşi üzümü ve Frenk üzümü de var bunların budaması hakkında bilginiz varmi
aydemiraydın
07-06-2019, 08:18
Sayın Aydemir Aydın bey Forumdan takip ettiğim kadarıyla birçok tür hakkında bilgi sahibisiniz o yüzden size sormak istedim ,bende red gum var ve kırmızı küçük meyve verdi ne zaman olgunlaşır çekirdekli mi tuketmeliyiz ,Che dutumda var erkeğinde dişiden fazla meyve var onlarda meyve tutarmi son olarak taybery böğürtlen Bektaşi üzümü ve Frenk üzümü de var bunların budaması hakkında bilginiz varmi
sanırım goumi demek istediniz. çok minik meyveleri var yencek büyüklükte değil. che dut da meyve tutmuyor. paragöz fidancıların bizlere attığı kazık bunlar. ben her ikisinide söküp attım.
bektaşi, frenk,josta üzümleri harika. yerde çok fazla sürünmeyen böğürtlen çeşitlerini bıraktım. rueben dik büyüdüğü için tercihim. taybery de yerlerde sürünme eğiliminde pek beğenmedim. meyvesi idare eder. fakat ahududular kadar bereketli değil.
josta budama size fikir verebilir. https://www.youtube.com/watch?v=dyPVFIX3IDM
aydemiraydın
13-06-2020, 12:58
710189
bütün ameliencher çeşitleri bu yıl coştu.
aydemiraydın
13-06-2020, 13:03
710190
ufacık amelienchirler meyve üretmekten yıkılıyor.
aydemiraydın
13-06-2020, 13:11
Amelanchier alnifolia Smokey çeşidi verimli, iri ve lezzetli bir çeşit öneririm. spicita ve karlı mespulus verimli fakat tadı düşük fakat ben severek tüketiyorum. kanada çeşitlerinin soğuklanma ihtiyacı yüksek olduğu için verim düşük fakat lezzetli.
Amelanchier alnifolia Smokey çeşidi verimli, iri ve lezzetli bir çeşit öneririm. spicita ve karlı mespulus verimli fakat tadı düşük fakat ben severek tüketiyorum. kanada çeşitlerinin soğuklanma ihtiyacı yüksek olduğu için verim düşük fakat lezzetli.
selamlar bende 1001 fidancılıktan yeni Lamarckii , Spicata aldım henüz dikemedim ama üzerinde 5-6 meyve vardı gerçekten ne kadar lezzetli dedim ama bu meyvede çok küçük ,siz acaba diğer türleri nereden aldınız
aydemiraydın
14-06-2020, 10:40
Sn pisimat bende 1001 fidan ve esfloradan aldim fidanları.
Murat Dönmez
30-11-2020, 13:12
Sn pisimat bende 1001 fidan ve esfloradan aldim fidanları.
sayın aydemiraydın sizin Amelanchier rotundifolia ne durum da ben 1001 fidanda satın alacaktım kalmamış.
aydemiraydın
01-12-2020, 10:58
sayın aydemiraydın sizin Amelanchier rotundifolia ne durum da ben 1001 fidanda satın alacaktım kalmamış.
amelencher çok dayanıklı bitki sıkıntı yok. lezzet olarak smoky çeşidini tavsiye ederim.
Tillandsia
08-05-2021, 20:01
Geçen yıl sizlerin tecrübeleriniz sayesinde iki tane saskaton (Lamarckii , Spicata) aldım. Diğer çeşitlerden ellerinde kalmamıştı. Bu sene honeyberry lerle birlikte ilk uyanan fideler. Üzerlerinde o küçük halleri ile bir sürüde çiçek var. İnşallah meyvelerinide yemek nasip olur.
Merhaba bursatarımda saskatoon fidanları satışı var, satın alan var mı? Güvenilir midir?
aydemiraydın
09-01-2023, 13:54
Merhaba bursatarımda saskatoon fidanları satışı var, satın alan var mı? Güvenilir midir?
2 tatlı varyetesi var. ben fidan aldım. gelişimleri iyi. fidanlar küçük fakat gelişimleri iyi.
evandevan5
14-11-2023, 09:43
saskatonberry ler en son kaç metreye kadar uzuyorlar.
aydemiraydın
15-11-2023, 08:24
saskatonberry ler en son kaç metreye kadar uzuyorlar.
7 veya 8 yasında saskatonlarım var henüz 2 metreyi geçmediler. yaşlı saskatonlara bu yıl farklı meyveler aşılayacağım. çünkü bodurlar ve kurağa dayanıklılar.
evandevan5
15-11-2023, 10:59
7 veya 8 yasında saskatonlarım var henüz 2 metreyi geçmediler. yaşlı saskatonlara bu yıl farklı meyveler aşılayacağım. çünkü bodurlar ve kurağa dayanıklılar.
https://www.bursatarimmarket.com/saskatoon-berry-northline
VE BİR ÇEŞİT DAHA VAR ONUNDA LİNKİNİ ATAYİM
https://www.bursatarimmarket.com/saskatoon-berry-smoky
evandevan5
15-11-2023, 11:00
Hangi cins daha iyi .
aydemiraydın
16-11-2023, 07:56
Hangi cins daha iyi .
smoky ve northline saskatoon çeşitlerin ikiside iyidir. bunlar ıslah edilmiş çeşitlerdir. meyveleri iri ve lezzetlidir. bende yabani çeşitlerde var bu yıl aşı yapacağım yumuşak çekirdeklilerden.
aydemiraydın
16-11-2023, 08:33
729747
canada saskatoonberyler. tahmini 8 yaş civarı.
İyi akşamlar Sayın @emiraydın bey, benim saskatoonlar kurumuş mudur? Gövdeye bağlı dallarda hiç yaprak kalmadı ama dibinden bu şekilde patladı?
Budaması da çalı gibi olur diye düşünüyordum ama paylaştığınız görsellerde lider dal budaması yapılmış gibi. Gövde ve dallar baharda uyanırsa dip sürgünleri temizleyeyim mi?
aydemiraydın
27-11-2023, 08:10
İyi akşamlar Sayın @emiraydın bey, benim saskatoonlar kurumuş mudur? Gövdeye bağlı dallarda hiç yaprak kalmadı ama dibinden bu şekilde patladı?
Budaması da çalı gibi olur diye düşünüyordum ama paylaştığınız görsellerde lider dal budaması yapılmış gibi. Gövde ve dallar baharda uyanırsa dip sürgünleri temizleyeyim mi?
saskatonunuz kurumamıştır. mevsimden kaynaklı sararmış. baharda canlanır. bende çalı tipi olanlarda var tek gövde budadığmda var. henüz çok küçük bitkiniz pek dokunmayın zaten çok yavaş büyüyorlar.
saskatonunuz kurumamıştır. mevsimden kaynaklı sararmış. baharda canlanır. bende çalı tipi olanlarda var tek gövde budadığmda var. henüz çok küçük bitkiniz pek dokunmayın zaten çok yavaş büyüyorlar.
Teşekkür ederim, evet yeni aldım. Gerçekten çok yavaş büyüyor ama kuraklığa gerçekten çok dayanıklı. Susuz günlerde diğer fidanlar bile keyifsizleşirken bu fidanlar daha iyi durumdaydılar.
Northline ve smoky cinsi için siz nasıl bi budama yaptınız?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.