View Full Version : Ferit Aydın / Büyük Boy Süs Eriği
Ferit Aydın
01-04-2012, 00:09
2 Hafta önce aldığım yaklaşık 2,5 metre boyuna ulaşmış süs eriğinin saksı değişimi yaptım. Bol miktarda kılcal köke sahip erik üzerinde çürümüş kökler haricinde kök budaması yapmadım.
Yaklaşık 25-30 Litre civarında ki eğitim saksısına uygun toprak karışımı ile yerleştirdim.
bol miktarda dala sahip erikte oldukça fazla budama yaptım, bazı kalın fazlalık dallarda havai köklendirme yapacağım için bekletiyorum.
Erik üzerinden farklı boy ve kalınlıklarda yaklaşık 150 civarında çelik aldım, hazırladığım solüsyonun içine attım bir kaç beklettikten sonra hepsini dikmeyi planlıyorum.
Saygılar.
Ferit Aydın
01-04-2012, 00:11
......
Ağaçlara çiçeklenme döneminde ve üzerinde meyve varsa o dönemlerde budama yapmamak sağlığı bakımından en iyi olan uygulama olur.
Bu dönemde ayrıca kök budaması da yapılması olumsuz sonuçlara neden olabilir.
Ferit bey adayınız güzelmiş, hoşuma gitti.
Tekin beyin benim hambeles için işaret ettiği sorun sizde de var gibi: Yani, sanırım süpürge tarzı gideceksiniz ve öyle ise Kalından inceye doğru gidişatta benim adaydaki gibi dengesizlik var. Birazcık da dal karmaşası sorununuz var gibi. Zamanla güzel olacak bir ağaç!
Ferit Aydın
01-04-2012, 11:58
Teşekkürler Sn. Sakaki,
Evet Dal karmasasi şimdilik var yukarıda da bahsetmiştim havai koklendirme ile ayıracağım için bazı dalları budamadim.
Süpürge tarzı haricinde de form olusturulabilir bunun icinde serbest gelişime bırakıp yeni sürgünlere göre stil çıkarabilirim.
Sayın Ferit AYDIN adayınızı bende çok beğendim, o yüzden de zaman kaybetmeden doğru hedefe kısa sürede varmanız adına sakaki'nin değindiği konuya bende kendimce katkı sağlamak istiyorum.Evet sakaki'nin dediği gibi bazı dallarınız üst, tepe dal olmasına karşın çok kalın ve hoş durmuyor ayrıca bonsai'de istenmeyen durum vardır ya işte tam öyle bir şey bu.Resimden alğılayabildiğim kadarıyla gösterdiğim yerlerdeki kalın dallarıda keserseniz iyi bir şey yapmış olursunuz.İleride seyrine doyum olmaz diye umuyorum, kolay gelsin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.