PDA

View Full Version : karaçepiş / Ceviz bahçem (Balıkesir)

karaçepiş
28-03-2012, 21:57
arkadaşlar siteye yeni üye oldum site çok güzel ve yararlı bilgi paylaşımı çok güzel

mayıs sonu 2011 de diktiğim ağaçalar

ebayir
28-03-2012, 23:24
Maşallah Bol ürünler alırsınız inşallah

karaçepiş
29-03-2012, 19:30
teşekkürederim ebeyir

karaçepiş
29-03-2012, 20:22
ağaçların devamı arkadaşlar

kocahan
30-03-2012, 15:20
Güle güle büyütün,afiyetle yemek nasip olsun vede bol kazançlar.Ne mutlu sizlere ki böyle bir yere sahipsiniz.

karaçepiş
30-03-2012, 17:50
teşekkürederim kocahan bey

meh12
30-03-2012, 18:45
Hangi cins cevizlerden diktiniz gelişimi çok güzel görünüyor.

karaçepiş
30-03-2012, 20:27
chandler cinsi tozlayıcı olarakta franquetta cevizlerin %30 1.80 cm yi geçti mayıs sonu diktim 3-4 ayda bu büyüklüğe geldi ama dikimden önce toprak analizi yaptırdım analizde azot,organik madde çinko yeterzizdi toplamda 41 ton 4-5 yıllık yanmış hayvan gübresi döküp hemen sürdüm dikimde ağaç başına 250gr trible süper fosfatla 250 gr potasyüm sulfat kullandım çukurların dibine

kuzen38
01-04-2012, 01:15
tebrik ederim. 240 cevizi ne kadar bir alana diktiniz acaba?

karaçepiş
02-04-2012, 13:14
9dekar

fazmit
06-04-2012, 16:29
Maşallah çok güzel bir çalışma olmuş.damla sulama yapmışsınız sanırım işiniz biraz daha kolaylaşmış.

karaçepiş
06-04-2012, 21:25
evet fazmit damlama sulama yaptım

hasan_esendemir
07-04-2012, 09:43
Hayırlı olsun. İnşallah bol kazançlar elde edersiniz.
CHANDLER ceviz türü kışın kaç derece soğuğa dayanıklı, yardımcı olursanız sevinirim.

karaçepiş
07-04-2012, 19:26
Geçit kuşağına kadar olan bölgelerde ilkbahar donlarını atlatabilen bir çeşittir. benim ağaçlar -13'ü gördü hala uyanmadılar bekliyorum uyanmalarını

Lilium
07-04-2012, 23:44
CHANDLER ceviz türü kışın kaç derece soğuğa dayanıklı,

Tüm ceviz ağaçları kışın -27 derecelere kadar dayanabilirler. Yalnız önceki yılki körpe taze sürgünler etkilenirler, onlarında etkilenmemeleri için ağustos ayından sonra su vermemek gerekir ki, pişkinleşsinler.

Sayın karaçepiş, bahçen hayırlı uğurlu olsun inşallah hasatlı günleri de görürsünüz. Yıllar göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, bende ne zaman meyva bağlayacaklar derken yıllar geçip gitti altıncı yıla girdim artık ne zaman hasada başlayacağım diyorum, geçen yıl biraz azdı fakat bu yıl iyi bir verim bekliyorum.

Bekliyorum derken her şeyin hayırlısı demek istedim, kısmetimizde ne varsa o olur.

karaçepiş
08-04-2012, 08:48
teşekkürederim sayın lilium kaç ağacınız var ve aralarını kaça kaç yaptınız

karaçepiş
08-04-2012, 09:04
04.04.2012 chandler cinsi cevizler hala uyunmadılar sanırım nisan ortalarında uyanırlar

ercan332
08-04-2012, 21:15
Hayırlı olsun bahceniz cok iyi olmuş agacların gelişimide cok güzel bu sene daha güzel bir görüntü oluştururlar.
Fidanların 2. yılındada üst budamasını yapmayı unutmayın.

hasan_esendemir
09-04-2012, 08:54
Sayın Lilium çok teşekkür ederim. Ben Ankara Kazan'da 19.500 metrelik bir tarlama ceviz bahçesi kuracağım. Chandler düşünmüştüm bir fidancıya sordum -15 den soğuk ise başka tür dik demişti. O kısım kafamı karıştırdı. Normalde bizim burda soğuklar -8 ile -10 derece arasında olur ama bu sene -24'ü gördük.

hayrabolu
09-04-2012, 13:17
hakkınızda hayırlısı inşallah umduğunuz sonuçları alırsınız. şimdiden hayırlı olsun bide maşaallah diyelim :)

ceviz59
09-04-2012, 22:44
güzel bir bahçe yapmışsınız kolay gelsin .

karaçepiş
10-04-2012, 16:53
teşekkürederim ceviz 59

bozy
19-04-2012, 12:34
Bir fidanın bir yere uyum saglaması icin sanırım en az 2-3 yıl beklemek gerekiyor ...bu cesit buraya olur **** olmaz ,bu cesiti ankarada olmaz bursada olur 1500 rakımda olmaz 800 de olur demek bence cok yanlıs bır yönlendirme oluyor aslında .. sayın Lilyumun dediklerine katılıyorum...once gercekten yapılması gerekenlerı yapıp belli bir sure gözlemleyip sonra karar vermek lazım... bır köyde bile bir cok degisik iklim degerleri olabiliyor.. bir onceki kış sebin ,bilecik cinslerinde soguk zararı gormustum bu kıs chandler cınslerınde soguk zararı var... pedrolar da hic bir zaman gormedım.. bu su demek mi soguga en dayanıklı cesıt pedrodur... bence hayır...ama en sonunda sunu soylemek lazım dogayla basa cıkamazsınız ,ancak uyum saglarsınız **** ölürsunuz...uyum saglarsa saglar yoksa olür bu kadar basit...

karaçepiş
26-04-2012, 01:50
tüm arkadaşlara selam. arkadaşlar ceviz hastalık ve zararlılarıyla mücadeleyi nasıl yapmamız lazım haslaık gelmeden bir önlem alınabilirmi mesela anrakoz gelmeden önlem alınırmı güneş yanıklığına bir önlem alabilirmiyiz benim başıma gelen hastalıklar antrakoz, kara leke ,güneş yanıklığı,yaprakların tuhaf haller alması güneş yanıklığı ve soğuğa karşı su bazlı pilastik boya kullanılabilirmi?

karaçepiş
26-04-2012, 01:57
geçen yıl mayısta ektiğim chandler cinsi cevizlerden 8 zayiat verdim bunların 6 tanesi dondan ağaçlar simsiyah olmuştu 2tanesinin alt taraf sağlam üst tarafı kuru kuru yeri kestiğimde içinden kurt çıktı bunlarla nasıl mücadele edebiliriz?

toplumcu
06-05-2012, 18:28
Hayırlı olsun inşallah. Ama kafama takılan birnokta oldu. 9 dekar yere 240 fidan dikmişsiniz. Buda dekara 26 ağaç eder ki, çok fazla gibi geldi bana. Ağaçlar büyüdüğü zaman sıkıntı olmasın...

ncp1963
07-05-2012, 08:15
Sayın Lilium çok teşekkür ederim. Ben Ankara Kazan'da 19.500 metrelik bir tarlama ceviz bahçesi kuracağım. Chandler düşünmüştüm bir fidancıya sordum -15 den soğuk ise başka tür dik demişti. O kısım kafamı karıştırdı. Normalde bizim burda soğuklar -8 ile -10 derece arasında olur ama bu sene -24'ü gördük.

sayın hasan_esendemir

ankarada dikecekseniz chandleri düşünmeyin derim fernor, fernette veya kaman cinslerini araştırın bence chandler karasal iklime pek uygun değil deniliyor buda gayet normal yetiştirildiği yerin mutlaka iklim özelliklerini alacaktır california da yetiştirildiğine göre oranın iklim özellikleri ile ankaranın iklim özellikleri çok önemli bir etken. benim tüm araştırmalarımda karasal iklim için kesinlikle fernor tozlayıcısıda fernette olarak öne çıkıyor.

elbette son kararı siz vereceksiniz. bol bol araştırın derim

hasan_esendemir
07-05-2012, 09:07
sayın hasan_esendemir

ankarada dikecekseniz chandleri düşünmeyin derim fernor, fernette veya kaman cinslerini araştırın bence chandler karasal iklime pek uygun değil deniliyor buda gayet normal yetiştirildiği yerin mutlaka iklim özelliklerini alacaktır california da yetiştirildiğine göre oranın iklim özellikleri ile ankaranın iklim özellikleri çok önemli bir etken. benim tüm araştırmalarımda karasal iklim için kesinlikle fernor tozlayıcısıda fernette olarak öne çıkıyor.

elbette son kararı siz vereceksiniz. bol bol araştırın derim

necip bey ben de zaten o konuda takıldım. selami bayrak beyle konuştuğumda o da bana fernette yi önerdi. chander de verim tamam diğerlerine göre fazla ama bir de hiç alamamak var.
Bahçemizde çekirdekten yetişme 2 si asırlık 4 tane 10 senelik cevizlerimiz mevcut.

Sadık86.Han
23-06-2012, 12:42
merhaba selami beyle görüştüm chandler önermedi dediniz. bende nallıhanda 7 dönüm dikmeyi düşünüyorum. karasallıklala ilgili sorun ne güneşlenmemi? sıcaklık farkı mı? kış soğumu? chandler ankarada ürün mü vermyor. teşekkürler.

karaçepiş
28-06-2012, 13:17
26.06.2012 ağaçlar 1 yaşında

karaçepiş
28-06-2012, 13:24
üzerindeki çoğu ceviz koporılmış

orion1988
28-06-2012, 18:06
maşallah

ncp1963
29-06-2012, 09:03
inşaallah meyvalarını topladığınızıda görürüz hep birlikte.

karaçepiş
29-06-2012, 11:32
inşallah arkadaşlar

aviator34
03-07-2012, 11:01
gerçekten maşallah benim chandler cevizlerimde 1 yaşında 2011 kasımda ektim ama sizinkisi gibi değil.

rise_com
05-07-2012, 12:44
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, çok güzeller ama üzerlerinde nazar boncuğunu göremedim ;) sonra nazarımız değmesin

rise_com
05-07-2012, 22:40
Uzak Bahçeşerin Yakın İşbirliği sayfasında da bahçeni görmek isteriz

aviator34
13-07-2012, 11:52
ne zaman ektiniz fidanları ay yıl olarak yazarsanız kıyaslama yapmak istiyorum da tşkrlr.

karaçepiş
15-07-2012, 07:20
2011 mayıs ayının son haftası şu anda 3 metreyi buldular

ncp1963
15-07-2012, 13:42
2011 mayıs ayının son haftası şu anda 3 metreyi buldular

sayın karaçepiş herhangi bir gübreleme programı uyguluyormusunuz ne sıklıkta sulama yapıyorsunuz vs paylaşırsanız sevinirim..

rise_com
18-07-2012, 09:25
üzerindeki çoğu ceviz koporılmış

son resimde arazinin çok rüzgarlı olduğu fikri doğdu bende. Aşırı rüzgar sorun olmayacak mı? Rüzgar kesmek için selvi veya başka bir tür ağaç rüzgar yönüne ekebilirsiniz.

kadir35
10-08-2012, 04:46
bildiğim kadarıyla baharda iyi sularsanız yazın oluşacak güneş yanığı gibi şeyler yaşamazsınız. kurt bi sorun, onun çaresini bilmiyorum. ama genel olarak suyu sever ceviz ağacı ve bakımı iyi olursa da kurt vs gibi parazitlere direnebilir.
aynı insan gibi; bizim vücudumuzda da daima mikrop olur ama biraz bakımsız kalınca o mikroplar harekete geçer ve hasta oluruz.
cevizin bakımı zor olur; bi bahar ihmal edersiniz 2-3 yıl sonra çıkar acısı :)
zaten fazla uzun ömürlü bi ağaç diil. kolay gelsin, bereketli olsun, inşallah gereken özeni gösterir ve uzun yıllar bol verim alırsın.

burak555
12-08-2012, 01:16
1 senede ağaç başına kaç kg almaya başladınız ?

ostek
16-08-2012, 14:00
hepsi çok güzel maşallah. bunların cisleri nedir acaba

DENİZLİDEN20
25-08-2012, 10:16
öncelikle herkese selamlar burda bilgi paylaşımında buluna arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. bende geçen sene kasım ayında internetten araştırıp bilgi kirliliğinin içinde kendimce araştırıp 65 adet chandler ceviz fidanı diktim ağaçlar çok güzel büyüdü bazılarında 1 m sürgün oluştu fakar bölgedeki chandler ceviz ağaçlarına her sene sonbaharda soğuk vuruyormuş (DENİZLİ ACIPAYAM) bazı arkadaşlar yerli cinse döndü. ŞUAN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM HEPSİNİN KESTİRİP AŞIMI YAPTIRSAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM ????? BİLGİSİ OLAN ARKADAŞ VARSA ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM SAYGILARIMLA.. 4-5 yıl beklesem ağaçtaki büyüme yavaşlasa bu kadar sürgün olmasa yine aynı sorun olur mu acaba?

Safranlı
25-08-2012, 11:54
Acele etmeyiniz
bu kış sezonunda az çok belli olur
bu dönmden sonra fazla sulamayın sürgünler duraklasın...

DENİZLİDEN20
25-08-2012, 15:56
birkaç kişi ile görüştüm bu tarihten sonra hiç sulama dediler bende sulama olayını bıraktım en son 3 gün önce suladım bahçeyi

fındıkçı74
25-09-2012, 21:24
maşallah çok güzel olmuş bahçeniz

Lilium
25-09-2012, 23:45
Sayın karaçepiş, şu fotoğrafı görünce bir şeyler yazmak istedim,

334410

Sizde damlama sulama yok mu? gördüğüm kadarıyla var, o halde bu şekilde fidanların dibini açıp salma sulama niye yapmışsınız, ben mi yanılıyorum?

Asıl söylemek istediğim şu, damlama sulama imkanınız yoksa salma sulamayla suluyorsanız fidanların kök çevresini yani su gövdeye bu kadar yakın temas ettirilmemeli, gövdeye daha uzak taç iz düşümüne yalak açılmalı ve sulanmalı.

Lilium
25-09-2012, 23:55
chandler ceviz fidanı diktim ağaçlar çok güzel büyüdü bazılarında 1 m sürgün oluştu fakar bölgedeki chandler ceviz ağaçlarına her sene sonbaharda soğuk vuruyormuş

Evet sayın eko'da denizlide o da bu sorundan şikayetçi, bölgenizi çok iyi bilmiyorum, çeşit değişimi yapmadan önce bir de bunu deneyin, Temmuz sonu son kez sulayın bir daha su vermeyin, aynı sorunlarla karşılaşırşanız bölgenize ikliminize uyan değişime gitmekten başka çare kalmaz.

cevizfidancisi
02-10-2012, 11:20
lilium bi ceviz bahçen var diye fidancı oldun çıktın başımıza bi herşeyide bilme ya herkez işini yapsın terzi terziliğini fidancıda fidan üretimini

Mine Pakkaner
02-10-2012, 11:35
Terzi, fidancılığı ve cevizi bilmez diye bir şey yok.

Lilium aynı zamanda üreticidir ve sizin gibi maddi bir çıkar gözetmeden bilgi ve tecrübesini üyelerle paylaşmaktadır. Siz de bilgi ve tecrübenizi paylaşabilir, verilen bilgilerde eksiklik veya hata görürseniz saygı çerçevesinde katkıda bulunup gereken noktalara dikkati çekersiniz.

Diğer başlıklara yazdığınız reklam mesajları da tarafımızdan silinmiştir.

bozy
02-10-2012, 23:54
Arkadas sende ceviz fidancısımısın nesin sende işini yap burada daha bi yararlı bilgin yok neredeyse forumu hergün yeni bi şeyle renklendiren elinden geldigi kadarıyla insanlara yardımcı olmaya calışan kişilere böyle hitap edemezsin ...yanlış bişeyse bildigini yazarsın daha da olmadı okumazsın..Ceviz fidancılarının ne kadar işini yaptıgını da biliyoruz belli bahcelerin halinden...

bozy
03-10-2012, 00:01
Bu arada dürüst ve işini iyi bir şekilde memleket koşullarında yapmaya çalışan fidancıları hariç tutmak lazım onları da herkes tanıyor ve biliyor zaten...

Lilium
03-10-2012, 11:14
lilium bi ceviz bahçen var diye fidancı oldun çıktın başımıza bi herşeyide bilme ya

Tabi yaa, bilme, bilmesinler, öğrenmesinler, sizde istediğiniz gibi at koşturun.

Hayırdır, zülfüyarene (http://www.itusozluk.com/goster.php/z%FClf+%FC+yare+dokunmak) de hiç dokunduğumu hatırlamıyorum, isterseniz dokunayım sayın kurnaz.

Burası sizin at koşturacağınız yer olmadığını hatırlatmak isterim. (Emir fidancılık.)

Çamtepe
03-10-2012, 11:14
Merhabalar

Bu forumda ceviz yetiştiricileri olarak ağaçlar.net kurallarına uygun şekilde tecrübelerimizi, başarılarımızı ve hatalarımızı paylaşıyoruz. Hiç birimizin bu konuda bir tahsili, bilimsel bir araştırması yok. Zaten gerek Sn. Lilium gerekse diğer katılımcılar bu konuyu her defasında dile getiriyorlar.

Örneğin, dikkat edin, çok bilgi gerektiren konularda mesajlar "siz en iyisi mi bir ziraat mühendisine/ilçe tarıma danışın" şeklinde bitiyor.

Forum kuralları çerçevesinde bilgi paylaşımında bulunmak isteyen herkese kapı açık. Her konuyu tartışıyoruz. Örneğin, sn. Safranlı tohumdan ceviz ekmeyi şiddetle savunurken Sn. Lilium aşılı fidanı tavsiye ediyor. Ama kimse biribirine sen daha az biliyorsun ben doğrusunu biliyorum demiyor. Herkes kendi tecrübesini paylaşıyor, forumu okuyanlar da kendi zihin süzgecinden geçirdikten sonra aklına yatanı uyguluyor.

Sn. Cevizfidancısı, sizi de bu ortak paydada foruma katkıda bulunuyor olarak görmekten mutluluk duyarız.

Saygılarımla,

Ç.

suivant
03-10-2012, 12:56
Arkadaşın bildiklerine aç nice insanlar var ama yazdığı üç mesajdan biri doğrudan üyeyi küçümseyen mesaj. Yıllardır fidan sektöründe olan birinin tecrübelerini aktarıp sonra nazikçe sitem etmesi daha doğru olurdu. Kaldı ki forumdaki herkes Lilium'um evinin önünde fidan sırasında sabahlamıyor. Herkes kendi imkanı ile çevresinden alabildiği fidanları dikiyor. Gerçi DENİZLİDEN20 gibi hiç bir uyarı yapılmadan Chandler fidanı verilen fidanlıkların bilgileri nasıl sağlıklı olur bilemiyorum. Şaka gibi Acıpayam'da ılıman ceviz türü ile bahçe kurmak isteyeni hiç uyarmamak...

Lilium
03-10-2012, 16:17
Kaldı ki forumdaki herkes Lilium'um evinin önünde fidan sırasında sabahlamıyor.

Belki biliyorsunuz fakat ben yinede belitmek istiyorum.

Arkadaşlar ben bir fidan üreticisi değilim, bahçemde chandler ağaçlarım var bu ağaçlarımdan küçük çapta bir şeyler yeni yeni yapmaya başladım, yapmamın sebebi de bazı arkadaşların adına doğru fidan ve güvenilir fidancı talepleri beni bu yöne itti, böyle bir talebi olana bu chandlerdir demek tüm sorumluluğu üzerime aittir.
Diğer önerilerdeyse arada kalıyorum, ya aldatılıp kandırılmışsa, ben aldatmış kandırmış gibi olurum ki, böyle bir durum da kalmak asla ve asla istemem beni çok üzer.

suivant
04-10-2012, 11:05
Yanlış anlaşıldığımı sanmıyorum ama bir hususu belirtip çıkayım. Üstteki alıntıyı sanki fidancı kardeşimiz @Lilium'a sözlerinin ticari kaygı içerdiğini düşündüğüm için yazdım. Yoksa @Lilium bunu ticari amaçlı yapmadığını her alanda belirtmiş ve bence kanıtlamıştır.

Acıpayam, Serinhisar, Çameli bölgeleri cevizleri daha yeni kabuk atmaya başladı. İklim açısından zorlu bölgeler. Tavas, Kale gibi ilçelerde Pedro cinsi iyi yetişiyor. Denizli Merkez, Sarayköy, Buldan çevreleri ılıman sayılır. Yüksekler hariç don korkusu olmadan Chandler yetiştirilebileceği kanaatindeyim.

@karaçepiş bahçen ile ilgili son durum nedir?

İsmailYILMAZ
10-10-2012, 09:14
Maşallah.

rise_com
28-11-2012, 13:49
bildiğim kadarıyla baharda iyi sularsanız yazın oluşacak güneş yanığı gibi şeyler yaşamazsınız. kurt bi sorun, onun çaresini bilmiyorum. ama genel olarak suyu sever ceviz ağacı ve bakımı iyi olursa da kurt vs gibi parazitlere direnebilir.
aynı insan gibi; bizim vücudumuzda da daima mikrop olur ama biraz bakımsız kalınca o mikroplar harekete geçer ve hasta oluruz.
cevizin bakımı zor olur; bi bahar ihmal edersiniz 2-3 yıl sonra çıkar acısı :)
zaten fazla uzun ömürlü bi ağaç diil. kolay gelsin, bereketli olsun, inşallah gereken özeni gösterir ve uzun yıllar bol verim alırsın.

Herçeşit kurt ile mücadelede Delfin'i kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgiyi Halil Önen'den alabilirsiniz.

DENİZLİDEN20
02-12-2012, 19:14
arkadaşın bildiklerine aç nice insanlar var ama yazdığı üç mesajdan biri doğrudan üyeyi küçümseyen mesaj. Yıllardır fidan sektöründe olan birinin tecrübelerini aktarıp sonra nazikçe sitem etmesi daha doğru olurdu. Kaldı ki forumdaki herkes lilium'um evinin önünde fidan sırasında sabahlamıyor. Herkes kendi imkanı ile çevresinden alabildiği fidanları dikiyor. Gerçi denizliden20 gibi hiç bir uyarı yapılmadan chandler fidanı verilen fidanlıkların bilgileri nasıl sağlıklı olur bilemiyorum. şaka gibi acıpayam'da ılıman ceviz türü ile bahçe kurmak isteyeni hiç uyarmamak...

denizli merkezde incilipınarda denizlinin en büyük fidan üreticileri chanlerde chandler dediler anlattı da anlatı beni yanıltan fidan firması

rise_com
02-12-2012, 21:12
Arkadaşın bildiklerine aç nice insanlar var ama yazdığı üç mesajdan biri doğrudan üyeyi küçümseyen mesaj. Yıllardır fidan sektöründe olan birinin tecrübelerini aktarıp sonra nazikçe sitem etmesi daha doğru olurdu. Kaldı ki forumdaki herkes Lilium'um evinin önünde fidan sırasında sabahlamıyor. Herkes kendi imkanı ile çevresinden alabildiği fidanları dikiyor. Gerçi DENİZLİDEN20 gibi hiç bir uyarı yapılmadan Chandler fidanı verilen fidanlıkların bilgileri nasıl sağlıklı olur bilemiyorum. Şaka gibi Acıpayam'da ılıman ceviz türü ile bahçe kurmak isteyeni hiç uyarmamak...

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Araştırmadan, sormadan çevrenizden temin ettiklerinizle yetinirseniz sayın Lilium'un sitemleri ile karşılaşırsınız.

Foruma bu kadar bilgi katkısı olanlar saygıyı hakediyorlar düşüncesindeyim.

Lilium
02-12-2012, 23:09
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Araştırmadan, sormadan çevrenizden temin ettiklerinizle yetinirseniz sayın Lilium'un sitemleri ile karşılaşırsınız.

O zamanda küçümseyen oluyor (http://www.agaclar.net/forum/1026619-post58.htm).

Ne yapacağımı şaşırdım, yukarı bıyık aşağı sakal, ne fidancıya yaranabiliyorum ne ekene.

Sağlık olsun ne diyeyim.

Biz doğru bildiklerimizi (En azından doğru olduğunu düşündüklerimizi) paylaşmaya devam edeceğiz, o sitemleri göğüsleyemeyenlerin sitemlerini de göğüsleriz.

plotelli
28-01-2013, 11:47
*** herkese hayırlı günler diliyorum lilium ve diğer arkadaşlara liliyum beyle ben telofonla konuştum hiçbir maddi beklentisi yok sadece bildiklerini ve yaşadıklarını burda paylaşıyor samimi olduğu kanaatindeyim yani çok yükleniyosunuz bence eğri veya doğru faydalı bir arkadaşımız bu açılıştan sonra ben istbulda 1200 adet fidanı kendim yetiştirdim çeşitli anaçlardan yaklaşık 4 çeşit bir yaşındalar sivas suşehride kendi arazime götüreceğim bu aşamada bana ne tavsiye edersiniz herkes bildiğini yazabilir tşkkrler kemal demir

fatih_isleyen
05-02-2013, 16:11
arkadaşlar bende chandler cinsi tozlayıcı olarakta franquetta cevizleri dikmeyi düşünüyorum sizce nasıl olur. birde malatyada hekimhan cevizi ver onu çok metetiler karar veremedim bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsan sevinirim

fdevlez
23-05-2013, 22:49
Sn. Lilium 2012 hasadı nasıldı?Teşekkürler

bulgur
25-05-2013, 22:12
Balıkesir merkezde ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum Şamlı tarafına ancak hangi tür daha iyi gider bizim iklime bilginiz var mıdır.?

orion1988
26-05-2013, 07:20
Çok şanslısınız.Sizin bölgenizde forumda Sayın LİLİUM bey var.Size yardımcı olacaktır.Onunla irtibata geçiniz.

parlasanteberi
27-05-2013, 11:06
2012 ceviz toptan fiyatları ne kadardı ?

bulgur
27-06-2013, 18:39
İsmail abi artık foruma geri dönüş yapın sizleri merak ve özlem içinde bekliyoruz.

karaçepiş
06-10-2013, 19:41
arkadaşlar ağaçları hasat ettim bir el arabası ürün aldım ama 1 hafta erken topladım sanırım cevizlerin bazıları güzel soyuluyor bazıları hiç soyulmuyor

karaçepiş
06-10-2013, 19:41
evin elektrik tesisatınıda çektim

karaçepiş
06-10-2013, 19:44
oturduğum masanın arka tarafında bir ceviz ağacı var 32 yaşında 6 çuval ceviz aldık

karaçepiş
06-10-2013, 19:48
cevizlerin soyulmuş hali

Safranlı
07-10-2013, 09:30
ne güzel
güle güle tüketin
fidanalrın altında ne ekili acaba

karaçepiş
07-10-2013, 09:56
sn safranlı busene yonca ektim ve ağaçlarda çok çok fafdasını gördüm

Çamtepe
07-10-2013, 10:42
Her şeyden çok sizin yoncalarınızı kıskanıyorum zaten :)

Faydaları kısaca forum üyeleri için özetleyebilir misiniz? Bir de yoncaları hiç biçtiniz mi merak ediyorum.

selamlar,

Ç.

hdoğan
07-10-2013, 12:53
Yoncaların toprağa karıştırıldığında yeşil gübre olarak faydalı olduğunu biliyordum toprağa karıştırmadan da faydası varmı?

Çamtepe
07-10-2013, 20:20
Köklerinde Rhizobium türü bakterilerin oluşturduğu nodüller azot deposudur.. Yonca çok yıllık bitki olduğu için karıştırılmaz, öyle yaparsanız çok büyük bir yatırımı öldürmüş olursunuz.

Karıştırlma konusu bakla ve fiğler gibi tek yıllık bitkiler için geçerlidir.

Benim Sn. Karaçepiş'e esas sorum yoncaları hiç biçtiler mi biçtilerse otları tarlada mı bıraktılar (görüldüğü kadarı ile bırakmamışlar) yoksa toplayıp götürdüler mi?

karaçepiş
07-10-2013, 20:39
sn çamtepe yoncayı 6.ya biçeceğim cumartesi günü yoncanın ağaçlara faydalarını şöyle özetleyebilirim: çapalama derdini ortadan kaldırdı yabancı otla mücadeleyi ortadan kaldırdı toprak işlemeyi ortadan kaldırdı ağaçlara gübrelemeyi ortadan kaldırdı toprağın nemini muhafaza etti toprak ısısını sabit tuttuğunu biliyoruz ayrıyeten yonca ek gelir sağladı her biçimde 80-90 balle alıyorum masraflarını karşılayıp banada harçlık kaldı diyebilirim

hdoğan
07-10-2013, 20:42
Sayın Karaçepiş, yoncayı nekadar sıklıkla suluyorsunuz, ayrıca kimyasal gübre hiç kullanmıyormusunuz?

Çamtepe
07-10-2013, 21:11
sn çamtepe yoncayı 6.ya biçeceğim cumartesi günü yoncanın ağaçlara faydalarını şöyle özetleyebilirim: çapalama derdini ortadan kaldırdı yabancı otla mücadeleyi ortadan kaldırdı toprak işlemeyi ortadan kaldırdı ağaçlara gübrelemeyi ortadan kaldırdı toprağın nemini muhafaza etti toprak ısısını sabit tuttuğunu biliyoruz ayrıyeten yonca ek gelir sağladı her biçimde 80-90 balle alıyorum masraflarını karşılayıp banada harçlık kaldı diyebilirim

Mükemmel.. Ot biçmeyi peki nasıl sağladınız? traktörlerin arkasına takılan ot biçme aletleri fidanlara yaklaşamaz diye korkuyorum..

Lilium
07-10-2013, 22:59
Bu yonca konusuna hep değinmek istedim bir türlü zaman fırsat bulamadım,

Yonca hem azot bakımından faydalıdır hem ek gelir bakımından iyi getirisi vardır, ağaçlar büyürken yine araziden gelir elde edebiliyorsun, bir tek endişe edilecek yeri yonca her biçişte sulamak gerekiyor, su dikkatli kullanılırsa her bakımdan fayda sağlanır.
Küçük bir hesap yapacak olursak
80x6= 480 balya. 480x20 9600 tl, güzel bir gelir olduğu düşüncesindeyim.

Yoncanın balyasının daha pahalı olduğunu düşünüyorum ben minimum hesapla yaptım.

ykaya194
08-10-2013, 07:09
Küçük bir hesap yapacak olursak
80x6= 480 balya. 480x20 9600 tl, güzel bir gelir olduğu düşüncesindeyim.

Yoncanın balyasının daha pahalı olduğunu düşünüyorum ben minimum hesapla yaptım.

Yonca bir yılda 6 defa biçilebiliyor.
Her defasında 80 balya ( arkadaş kaç dekar olduğunu yazmamış) = 480 balya eder.

Bildiğim kadarı ile bir dekardan her biçimde yaklaşık 30-40 balya alınabiliyor ve fiyatı 10-12 tl/balya.
Bu durumda:
30x6x10= 1800 tl/da.

İyi bir gelir.

karaçepiş
08-10-2013, 07:57
arkadaşlar ekili alan toplam 6dekar taşlı yerlere ekmedim toplam 80-90 çıkıyor tanesini 18den satıyorum şulamaya ayda 100 ltre mazot harcıyorum100x4.36=436 tl biçtirmesi 90 tl belle yaptırması 180 tl toplam masrafım 436+90+180=714 tl yoncalardan aldığım 80x17=1360 bana kalan 1360-714=646 tl ağaçlara bu sene hiç masraf yapmadım

ermana
08-10-2013, 09:28
el traktörü şeklinde biçme makinaları var onlar iş görmez mi acaba?

karaçepiş
08-10-2013, 11:23
evet çapalama makinesine takılıyor sene alacağım inşallah

ermana
08-10-2013, 12:02
bende o sistemi düşünüyorum 10 dönüm araziye 140 ağaç dikeceğim. yılda 10 bin tl lik te yonca geliri bekliyorum. en azından masraflarımı çıkartır. ağaçlar meyva verene kadarda bahçenin masrafınıda çıkartmış olur.
hem toprak işlemesi azalır,hem toprağa azot takviyesi yapar minarelleri toprak yüzeyine çeker,toprak ısısını ve nemini sabit tutar, ceviz döllenme dönemlerinde de oluşabilecek tozu önler.

AVCI016
09-10-2013, 10:05
Değerli Arkadaşlar,
Hakikaten bu yonca meselesi çok ilgimi çekti. Benim bahçemin de bazı yerlerinde yabani böğürtlen ve otlar var ve ne yapsam çoğalıyorlar. Baharda yonca ekip, hiç sulamadan, bu böğürtlenlerden kurtulmak mümkünmüdür acaba?

karabuz
09-10-2013, 15:28
Değerli Arkadaşlar,
... hiç sulamadan, bu böğürtlenlerden kurtulmak mümkünmüdür acaba?

sulamasız böğürtlen yoncayı üsteler !!!

karaçepiş
10-10-2013, 00:08
sn hdoğan yoncayı haftada bir suluyorum benim toprak geçirgen toprakrak milli çakılı sorun olmuyor kimyasal gübre kullanmıyorum

karaçepiş
10-10-2013, 00:09
evet yoncayı sulamayınca diğer otlar yoncayı boğuyor

karaçepiş
10-10-2013, 00:12
sn çamtepe yoncayı traktörün arkasına takılan tamburla biçiyorum ama ağaçlar çok büyüdü ağaç kenarları kalıyor seneye çapa makinesi alacağım hem yoncayı biçeceğim hemde çapalama yaparım diye düşünüyorum

ibas06
10-10-2013, 07:45
sn çamtepe yoncayı traktörün arkasına takılan tamburla biçiyorum ama ağaçlar çok büyüdü ağaç kenarları kalıyor seneye çapa makinesi alacağım hem yoncayı biçeceğim hemde çapalama yaparım diye düşünüyorum
üstad merhaba
özelden telefonunuzu iletirmnisiniz
yonca hakkında ufak bir bilgi almak istiyorum
selamve saygılarımla

ermana
10-10-2013, 12:12
aslında kararsızım çapa makinası yerine 12.000 tl ye kaan a250 25 hp traktör var ondan mı alsam acaba 10 dönüm bahçe var 15 dönümde ayrı tarla var. 10 dönümde ceviz eker diğer 15 dönümede birşeyler ekerim bari bu traktör ile.

karaçepiş
10-10-2013, 18:45
10 dekarlık alanı çapa makinesiyle biçebilirsiniz

ermana
11-10-2013, 07:32
evet biçebilirim ancak. benim bacakta sakat olduğu için sanırım böyle ucuz yollu bir traktör daha rahat olacakmış gibi. birde traktör alırsam 16 dönüm dere kenarında ki tarlayıda hicara verdireceğime kendim birşeyler ekerim. orası miraslı olduğu için ceviz ekemiyorum o tarlaya senelik bitkiler ancak.
bilmiyorum acaba forumda hiç bu kaan a 250 traktörü kullanan ya da nasıl bişi olduğunu gören oldu mu?

ömür-uşak
11-10-2013, 08:58
evet biçebilirim ancak. benim bacakta sakat olduğu için sanırım böyle ucuz yollu bir traktör daha rahat olacakmış gibi. birde traktör alırsam 16 dönüm dere kenarında ki tarlayıda hicara verdireceğime kendim birşeyler ekerim. orası miraslı olduğu için ceviz ekemiyorum o tarlaya senelik bitkiler ancak.
bilmiyorum acaba forumda hiç bu kaan a 250 traktörü kullanan ya da nasıl bişi olduğunu gören oldu mu?

13-14000 tl ye üniversal 453 veya 533 traktör bak.Bahçe tipi olsun. 2004-2005 model gibi.Her işini görür.Ben kullandım hem güçlü hem çabuk işini görür.Temiz birini al rahat edersin kolay gelsin.

ermana
11-10-2013, 09:36
pek ikinci el yanlısı değilim.
bütçemi biraz daha zorlayarak kubato 2420 de düşünüyorum aslında bir kere alarak ömür boyu işimi görebilecek bir alet. belki 2-3 senelik bu civarda getirme sorunu olmayan kubato da olabilir. yokki hala otomatik traktörler yaygın şekilde. mecbur devriyajı elle kumanda için tertibatta yaptırmam gerekecek. ama iyice traktöre odaklandım benim için çapa makinası ile çok zor olacak.

karaçepiş
11-10-2013, 23:51
herşey gönlünüzce olsun sn ermana

sanal
12-10-2013, 22:54
hiç tavsiye etmem çapa makinasını traktör al bence

ermana
14-10-2013, 07:05
neden tavsiye etmiyorsunuz çapa makinasını

Çamtepe
14-10-2013, 13:12
Çapa makinasını kullanmak zor. Güçlü kuvvetli adam bulmak lazım. Bulduğunuz adamın yevmiyesi de pahalı oluyor.

Traktör arkası çapa makinanız olursa işiniz daha rahat...

ermana
14-10-2013, 13:52
ancak yonca ekeceğim için 6 sene kadar toprak işlemesi yapmayacağım. sadece çapa makinasına çayır biçme aparatını takıp biçim yapacağım. sanırım biçimde çok zorlanmam gibi geliyor. 6 sene sonra yoncanın ömrü bitmeye başlayacak ve cevizler büyümeye başlayacak ve ara tarım yapmayacağım. ozaman bir traktör alarak toprak işlemesi yapmak daha mantıklı olacak gibi geldi.

karaçepiş
25-10-2013, 08:35
sn ermana benim ağaçlar seneye 3.yaşına girecek şuanda arasına traktör zor giriyor 2sene sonra yonca büyümez nedeni ağaçların gölgesi kapatabilir

aksazli
25-10-2013, 09:18

değerli dostum traktör fikrine katılıyorum.

sıfırları pahalı biraz. ikinci el temiz bir araç bul bence. motor gücü 50 beygir olsun en az ilerde cevizleri silkeleme işi de olacak makina bağlarsın ardına.

en ucuz sıfır traktör 35.000 tl

TÜMOSAN - Motor - Traktör - TRAKTÖR FİYAT LİSTESİ (http://www.tumosan.com.tr/tr/index.php/traktor-fiyat-listesi)

Ürünler - Erkunt Traktör Sanayi A.Ş. (http://www.erkunttraktor.com.tr/?win=urunler/traktorlerimiz/fiyat-listesi-/)

altta vereceğim linkteki model işini görür fazlasıyla 36.900 tl.

Ürünler - Erkunt Traktör Sanayi A.Ş. (http://www.erkunttraktor.com.tr/?win=urunler/traktorlerimiz/kismet-58-platformlu/)

erkunt traktörün ikinci el piyasası da yüksek iyi tutuluyor. abim üç adet aldı
55 lik aldı ilk sıfır 29 bine iki yıl sonra 60 lık 4x4 aldı 45 bine takasa girdi 29 bine aldığını 30 bine sattı 45 bine aldığını 40 bine sattı yine 55 lik aldı yeğen işe girdi çalışacak adam kalmayınca yakıtıda çok 4x4 ün boş gelip gitmeyle depo boşalıyor ama işte yakıtı çok az boş dolaşırken yaktığı mazotu yakmıyordu.

tümosan da iyi sayılır yakıtı çok az onunda ama erkunt kadar kalite değil. malzemeden çok çalmışlar ucuza getireceğiz diye.

yazın bende aldım traktör. ilk tümosanı düşündüm köyde vardı bahçe tipi 45 lik sanırım. 18 bin dedi pahalı geldi son istanbul tarım fuarında iyice incelemiştim orda gördüğüm malzemeden çalmadan sonra zaten isteksizdim. ben 16 bin verdim olmadı.

steyr alayım dedim 43 veya 53 onuda babam istemedi oğlum alacaksan al ferguson altın gibi değerini kaybetmez dedi.

19.400 tl ye ferguson 240 aldım. 2000 model disk firen 2141 saatteydi. lastikleri bile hala fabrika çıkışı lastiklerdi. her şeyiyle orjinal sadece arka stop lambasının biri kırılmış onu değiştirmişler.

bu arada unutmadan söyleyeyim üniversali sakın alma 1983/84 modeli bulursan al daha üst modelleri yaramaz. sıfırda olsa sakın bir yıl sonra her tarafından yağ çıkıyor. tecrübeyle sabittir. köyden biri aldı yaz bitti traktörde bitti hemen değiştirdi eskisi gibi fiat 55/46 aldı.

değerli dostum sen ikinci el 50 / 55 beygir bir traktör al küçük traktör ot biçme makinasını kaldırmaz önü havaya kalkar. toprak işlemede zaman ve para israfı yapar. yağışta tarladan ardındaki boş kasayla çıkamaz.

birde ceviz silkme makınası takacağını düşün bir defa al tam al.

traktör almak kolay ardına takıp kullanacağın malzemeleri almak zor olur. her değiştirdiğinde malzemeleride değiştirmen gerekir.

biz o zorlukları yaşadık seninde yaşamanı istemem.

bizim elimizden geçen traktörler.

leyland yuvarlak burunlu en küçüğü. keçi gibi çıkmayacağı yer yok ön çıkmıyorsa geri geri kesin çıkıyor.

ferguson 135 kabak denilenden yuvarlak burunlu yakıtı iyi ama fren zayıf karpuz kabuğunda patinaj çekiyor.

fiat 480 s 8 çift vites 54c nin babası diyorum ben ona bence en harikası buydu.tarla aldık mecburen satmak zorunda kaldık.

steyr 33 helikopter tak tak tak tak 6 ay durmadı kahvenin önünden geçerken gülüyorlar diye babam hemen değiştirdi.

steyr 43 az tarlası olanlar için ideal yakıtı az hararete dikkat etmek lazım. parçası pahalı.

erkunt 55 yolda hızlı gidiyordu tarladada aynı pulluğu indir rölantide sal kendisi tarlayı sürüyor ama tarlanın iki başında durup çevirip diğer yöne salacaksın.

erkunt 60 4x4 işte canavar yaptığı işe göre yakıtı çok az ama boş gezilmiyor çalışırken yakmadığını gezmede yakıyor.

erkunt 55 tekrar geri geldi.

ve benim

240 s ferguson. sadece gezerken biniyorum köye izne gittiğimde işi yakıtı nasıl tam bilmiyoruz daha. kiraz ve erik bahçelerini sürmek için aldım.

ermana
26-10-2013, 08:59
değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. cevizler büyüyene kadar el traktörü ile işimi göreceğim. kısmetse 7 sene sonra emekli olunca artık traktöre geçerim diye düşünüyorum şuan. masraflar fazla birde traktöre girmeyelim şimdi. birde hem iş hem cevizler birde diğer tarlalarıda değerlendirme yoracak beni baya şimdilik cevizleri büyütelim de ilerde daha çok zamanım olacak toprak ile çeşitliliğimi arttırmak için.

ermana
26-10-2013, 09:00
sn ermana benim ağaçlar seneye 3.yaşına girecek şuanda arasına traktör zor giriyor 2sene sonra yonca büyümez nedeni ağaçların gölgesi kapatabilir

biz cevizleri ekerken yoncayı ekelim artık kaç sene ne alabilirsek diyeceğiz. dediğin gibi en güzeli çapa makinası ile biçmek olacak sanırım ağaçların arasında daha rahat gezerim hem böylece.

karaçepiş
19-11-2013, 19:00
haklısınız sn ermana 1sene daha biçeceğim galiba zaman gösterecek

karaçepiş
19-11-2013, 19:08
arkadaşlar ceviz soyma yapıyorum 4mm lik saçtan çapı 700mm boyu 1000mm silindir şeklinde kıvırdım alt taban saçını 10mm demirden kestik alt kasnağı dönen aparatı 5mm demirden kesip demirin orta bölümü hariç hertarafını 30mm çapında deldik rulman kovanını ve mili hazırladık sıra toplamaya geldi en önemli konu silindirin içine koyacağımız zımpara veya törpü yardımlarınızı bekliyorum sn lilium paslanmaz saçtan yapmış öyle bişeyde olabilir fikirlerinizi bekliyorum

Lilium
19-11-2013, 23:27
Keşke başlamadan önce sorsaydın, 4 mm saç 10 milim tapan saçı çok kalın gereksiz, çok da ağır olur

700mm boyu 1000mm anlayamadım, çap 70 cm, yükseklik 100 cm mi doğrumu anlamışım.

Şayet bu ölçülerdeyse 120-130 kg ceviz alır, ve aynı zamanda da bu kilogramı bu ağırlığı çevirebilecek motor gücü ister, güç kaynağınız hakkında devir sayısını kaç ve neyle düşüreceksiniz bu konularda bilgi vermemişsiniz elektirik motorlumu yoksa benzinli dizel motorlumu ya da traktör kuyruk milinden mi güç alacaksın?

30mm çapında delikler çok büyük gibime geldi.

Bir şeyleri anlatmak kelimelerle anlatılmıyor ya da ben beceremiyorum elimde şu an bir tane var çok uzak değiliz istersen gel gör fikir edinirsin.

karaçepiş
20-11-2013, 18:10
sn lilium 4mm saç çapı 70cm yükseklik 100cm doğrudur 10mm taban saçını 5mm yapabilirim 3kw yani 3x1.34=4.02 beygirlik motorum var buna redüktörde ilave edebilirim zincirlide yapabilirim zincirli sistemde sürücü kullanabilirim devir min:kaç devir max:kaç devir olmalıdır bunu bilmiyorum 30mm çapındaki delikleri 25mm yapabilirim veya 30mm çapındaki deliklerin üzerine baklava dilimli çektirme saç ilave edebilirim fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum aynı zamanda bu soyma makinasını kurutma olarakta kullanablirmiyiz olabilir gibi geliyo sn lilium inşallah ziyarete geleceğim

karaçepiş
18-04-2014, 20:28
çapalama makinasıyla yonca biçimi

taşlıtepe
18-04-2014, 23:23
kolay gelsin hemşerim

formullaone
19-04-2014, 16:09
Sayın karaçepiş, karışmak gibi olmasın ama yoncayı cevizlere çok yaklaştırmışsınız. Tam uyama zamanında toprağın suyunu ve gübresini almaz mı yoncalar ? Ben diplerinde bir tutam ot varsa o gece rahat uyuyamıyorum :))

karaçepiş
19-04-2014, 17:57
sağolasın hemşerim

karaçepiş
19-04-2014, 18:01
sn formullaone hiçbir zararı yok faydasından başka yonca ekmeden önceki toprak analizi ile ektikten sonraki toprak analizinde çok farkvar tüm eksik mineraller düzeldi

karaçepiş
03-05-2014, 17:55
cevizler palazlanıyor

labtek
05-05-2014, 09:57
Cok güzel karacepiş.bahce cok guzel .kolay gelsın bereketli olsun.yoncanın cok faydası oluyor.bende 13 dekar yerde cevız altı 3 yıllık yonca var .hem cok faydası var topraga. Hem de getırısı yabana atılmaz.hem ot mucadelesı hem sulama ,hem tamamen organık tarıma elverıslı oluyor toprak.ben hıc suni gubre kullanmıyorum.calışmalarınızda kolay gelsın.izmir- bergama

cnrtkt
05-05-2014, 11:08
Cok güzel karacepiş.bahce cok guzel .kolay gelsın bereketli olsun.yoncanın cok faydası oluyor.bende 13 dekar yerde cevız altı 3 yıllık yonca var .hem cok faydası var topraga. Hem de getırısı yabana atılmaz.hem ot mucadelesı hem sulama ,hem tamamen organık tarıma elverıslı oluyor toprak.ben hıc suni gubre kullanmıyorum.calışmalarınızda kolay gelsın.izmir- bergama

Sayın karaçepiş ve sayın labtek.
Yoncanın sulamasını nasıl yapıyorsunuz.
Cevizlerin boğaz kısımlarındaki göllenmeyi nasıl önlüyorsunuz.

labtek
05-05-2014, 12:48
genelde yonca 8-10 gun arasında sulanıyor.bu bergama bolgesınde 2 su, bir bicim oluyor.hava sartları denk getırırsen 6-7 bıcım rahat oluyor. sulamayı salma sulama seklınde yapıyorum.karık arası 8m ve ceviz dıkımı sırt ekım gıbı . su govdeye temas edmıyor.cok memnunum.

karaçepiş
06-05-2014, 12:01
teşekkürederim sayın labtek

karaçepiş
06-05-2014, 12:03
sn cnrtkt sulamayı yağmurlama yapıyorum her hafta suluyorum ilk eli biçtim 2. elide 2 hafta sonra biçerim çok güzel yağmur yağdı 2.elide bedavaya getircez inşallah

htoztokat
06-05-2014, 13:39
Selamlar bende cevizden kalan bos alanLara yonca eksem getirisi nasildir musteri bulunurmu ? Yoksa nohut dusunuyorum baska ne tavsiye edersiniz ?

ermana
06-05-2014, 14:50
Selamlar bende cevizden kalan bos alanLara yonca eksem getirisi nasildir musteri bulunurmu ? Yoksa nohut dusunuyorum baska ne tavsiye edersiniz ?

dönümüne yaklaşık 600-700 tl gibi bir getirisi olabilir tabi bu bakımlarınıza yağışlara toprağınıza göre değişir. müşteri konusu tamamen sizin bulunduğunuz yöre ile ilgili. soya fasülyesini de düşünebilirsiniz. bu tamamen yörenizde ki ihtiyaca göre şekillenecektir.

htoztokat
06-05-2014, 15:15
Soya guzel fikir tesekkurler. Yoncanin biraz zahmetli olmasi ayrica pazarlamasinda sikinti yasayabilecegimden korkuttu. Isgucu cok gerekmeyen bi urun olmali ayni.

cnrtkt
06-05-2014, 16:07
Teşekkür ederim sayın labtek ve sayın karaçepiş.
Ben de yağmurlama sistemi için kafa yoruyorum bu aralar.
Salma sulama hiç hoşuma gitmiyo. mahvediyo toprağı. Ne verdiğim gübreden verim alabiliyorum ne de ektiğim üründen.

Bana yakın biyerde bi boruya denk geldim geçen gün, sanırım 500-600 m ilerdeki sulama kanalından geliyo. O nu bi araştırıyım, kurulu sisteme ortak olabilirsem bir "T" boru ve 25-30 metre boru ile bahçeme kadar gelir su. Kanal bahçemdem tahminime göre 7-8 metre yukarıdadır, kendi derinliği de 3 metre civarında yaklaşık, muazzam bir basınç vardır sanırım. Ordan yağmurlama çekmeyi düşünüyorum. Biraz araştırıyım meseleyi, tavsiyelerinizi dinlerim seve seve.

Bu arada, yonca müşterisi bu civarda hiç sıkıntı olmaz, şimdiden 6-7 kişi kimseye verme ben alırım diyor. Biçdikten sonra görecez artık, alacaklar mı :)

karaçepiş
06-05-2014, 19:07
sn cnrtkt yonca birzaz zahmeti var ben ilk eli biçtim kurutup topladık yağmurlardan balle yaptıramadık 100 balle çıkacak inşallah oda 1500 tl getirisi var ama ben 1 ayda 120 lt mazot yakıyorum mazotunu masraflarını çıkarıyor elimize harçlıkta kalıyor sizin ağaçlar kaç yaşında

cnrtkt
07-05-2014, 09:42
sn cnrtkt yonca birzaz zahmeti var ben ilk eli biçtim kurutup topladık yağmurlardan balle yaptıramadık 100 balle çıkacak inşallah oda 1500 tl getirisi var ama ben 1 ayda 120 lt mazot yakıyorum mazotunu masraflarını çıkarıyor elimize harçlıkta kalıyor sizin ağaçlar kaç yaşında

Arazi 6 dekar civarında.
Cevizleri dikmedim henüz.
Yoncayı da geçen hafta ektik.
Yabancı ot ile uğraşmaktan bıktım, yetiştiremiyorum , daha iyidir yonca diye düşünüyorum.
Ben de traktör falan olmadığı için tek yıllık ürün ekmek istemedim.
En azından ağaçlar büyüyene kadar altında yonca olur.
Aynı zamanda ufak tefek masrafımız da karşılanmış olur.

karaçepiş
07-05-2014, 19:21
ben yoncayı kar amaçlı ekmedim ağaçlara faydalı olduğu için ektim aynı zamanda harçlıkta çıkıyor

doğa64
13-05-2014, 20:15
çapalama makinasıyla yonca biçimi

Sn Karaçapiç çapa makinanızın markası nedir? Tamburuyla biçtiğiniz yoncayı pakatleme makinası kolay toplayabiliyormu?

Saygılarımla...

karaçepiş
15-05-2014, 11:34
sn doğa64 çapa kaan 26s 1metre alanı biçiyor kuruması daha kısa sürüyor balle makinası paketlemeyi yapıyor ama biz tırtılla toplayım ondansonra belle yapıyoruz

doğa64
20-05-2014, 17:18
sn cnrtkt sulamayı yağmurlama yapıyorum her hafta suluyorum ilk eli biçtim 2. elide 2 hafta sonra biçerim çok güzel yağmur yağdı 2.elide bedavaya getircez inşallah

Sn karaçepiş

Benim damlama kurulumu bitti şimdi damlama çemberlerinin yanına 22 m çaplı bir fıskiye koyacağım onun kör boruları takılacak. Yağmurlama yapmamın sebebi sizin yağmurlama ile suluyorum demeniz. Ağaçlara su deymesi bir sıkıntı yaratırmı acaba onu merak ettim. Birde suyu ne ölçüde veriyorsunuz ( kaç lt ? ).
saygılarımla...

karaçepiş
20-05-2014, 18:03
sn doğa64 benim yağmurlama ana boruları 75mm yani 2,5lik borular ben 150ton su veriyorum benim pompa saatte 75 ton su basıyor 2saat suluyorum ama ben yoncayı yağmurlama suluyorum arada ağaçlarda sulanıyor ağaçlara bir zararı olmadı

formullaone
20-05-2014, 19:08
Sayın karaçepiş, bu bahar Franquette'lerde erkek çiçek var mıydı? Budamasını ne şekilde yaptınız? Uç dal verimli olduğu için %20 lik kısaltmalar şeklinde yapılması söyleniyor.

Sizinle bahçemiz aynı yaşta. Bizim Franquette'lerde hiç erkek çiçek yoktu. Bazı Chandler ağaçlarındaki meyveleri gözlemlemek için hiç koparmadım ve 40 tane kadar meyve saydım. Ancak bugün baktım ki 6 tane kalmış. Hepsi dökülmüş. Demek ki Franquette tozlayana kadar hep bu şekilde dökülecekler.

Franquette'leri Fernette ile değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Ben yarısını aşıyla değiştirmeyi düşünüyorum.Böylece en azında 6-7 yıl Franquette'yi beklerken, Fernette'ler 4. ve .5 yazında tozlamaya katkı sağlar. Gerçi geç kaldım bu konuda, daha erken değiştirmem gerekirdi.

karaçepiş
25-05-2014, 18:28
sn formullaone benim Franquette'lerde çiçek yok bende ağaçlarda 80 küsür meyva saydım hala meyvalar duruyorlar ağaçların tektek fotoğraflarını çektim erkek olarak bildiğim 6 ağaç erkek çıkmadı birde baktım üzerinde meyva var bu ağaçlar fernette veya fernor olabilir seneye bazı Franquette'lere ciso aşılayacağım birkaç foto ekliyeyim

karaçepiş
25-05-2014, 18:54
erkek zennetğim ağaç fernormu acaba fernettemi

formullaone
25-05-2014, 20:26
sn formullaone benim Franquette'lerde çiçek yok bende ağaçlarda 80 küsür meyva saydım hala meyvalar duruyorlar ağaçların tektek fotoğraflarını çektim erkek olarak bildiğim 6 ağaç erkek çıkmadı birde baktım üzerinde meyva var bu ağaçlar fernette veya fernor olabilir seneye bazı Franquette'lere ciso aşılayacağım birkaç foto ekliyeyim

Sayın karaçepiş, sanırım sizin ağaçlar da bizimkiler gibi bir şekilde tozlanıyor. Bizim de Fernor ağaçları meyvelerini dökmeye niyetli değil. Küçük ağaçların meyvelerini kopardım ama gelişmiş olanları bıraktım. Nasıl ve nereden tozlandılar anlamadım. Bahçede sadece 10-15 tane erkek çiçek görmüştüm.

Bu arada, tozlayıcı zannettikleriniz Franquette değil. Zaten hiç benzemiyorlar.

Fernor'a çok benziyorlar ama Fernor'da bu şekilde 4'lü meyve oluşumu hiç görmedim. Genelde 2'li olur.

En iyisi yaz sonunda meyvelerinin şeklinden ayırmanız sanırım.

karaçepiş
26-05-2014, 17:58
yok 4lü alan chandler sadece ilk fotoğraf fernor olabilir diğerleri chandler bizim bahçede 30 yaşında yerli bir ağaç var chandlerden sonra açıyor oda tozlamış olabilir

sukruosman
06-07-2014, 22:17
hayırlı olması dileğiyle...

ibas06
07-07-2014, 13:42
Sayın Karaçepiş kaç dönümden 100 balye cıkarıyorsunuz ?
selamlar saygılar

karaçepiş
11-07-2014, 16:33
5.5 dönümden

karaçepiş
15-07-2014, 20:34
arkadaşlar bahçede çok fare var 2 haftada bir diplerini çapalıyorum çapalamazsam dipleri oyuyolar yan komsumun 3 ağacını kuruttular

juglandales
15-07-2014, 22:26
Bu sene nedendir bilmiyorum benim bahçede fare kaynıyor. Tarımda kullanılan ilaçlar yılanlara zarar veriyor olabilir mı.? Gecen gittiğimde Ceviz ağacının dibinde ölü bir yılan buldum. Üstünde yara izi bulunmuyordu.

doğa64
31-07-2014, 15:27

Sayın karaçepiç

Yonca sulamasını hangi aya kadar devam ettiriyorsunuz. Ceviz sulamasını 15 Ağustos itibariyle kesmek istiyorum ama yoncaları sulamak ta gerekiyor.Kış ayına taze sürgünlerle girmek istemiyorum...

karaçepiş
03-08-2014, 18:27
ekim ayının ilk haftasına kadar sulama yapıyorum sn doğa64

Çamtepe
03-08-2014, 18:34
arkadaşlar bahçede çok fare var 2 haftada bir diplerini çapalıyorum çapalamazsam dipleri oyuyolar yan komsumun 3 ağacını kuruttular

Merhaba Sn. Karaçepiş

Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü'ne göre kışın kar yağmamasından dolayı fareler bu sene güzel bir üreme ortamı bulmuşlar. O yüzden sayıları artmış.
İlimizde Tarla Faresi Mücadele Çalışmaları (http://canakkale.tarim.gov.tr/Haber/37/Ilimizde-Tarla-Faresi-Mucadele-Calismalari-%E2%80%A6)

Bu yazıdaki önlemleri uygulayabilirsiniz. Fare deliklerini örterek doğru bir mücadele yapıyorsunuz ama yazıda önerilen zehir verme kararı size kalmış. Ancak zehirli buğday verecekseniz kesinlikle eliniz değmesin. Bir şekilde insan kokusu sinerse fare bu yemi yutmuyormuş.

Yoncalarınızı tekrar çok kıskandığımı ifade eder bol ürünler dilerim :)

Selamlar,

Çamtepe

karaçepiş
03-08-2014, 19:00
sn çamtepe aşırı derecede fare var ilç çözüm olmadı yağmurlama yapmayı bırakıp salma su yapıyoruz 500-600 adet fare öldürüyoruz suyu görüce kaçamıyolar ağaçların diplerini oyuyolar enkin mücadele kışın olacak

Çamtepe
03-08-2014, 19:22
Kolay gelsin Sn. Karaçepiş.. Salma suyunuzun olması şansınız olmuş. Kışa kadar dişinizi sıkın..

Selamlar

Lilium
05-08-2014, 00:30
Yoncayı biraz ağaçlardan uzaklaştırmanız iyi olmuş,

512152

Ağaçların keyfide çok güzel, filizler ikinci evreye başladılar mı?

karaçepiş
05-08-2014, 12:54
Sn kilim filimler 3.gelişimlerinde 3mt yakın filiz attılar

karaçepiş
05-08-2014, 12:55
Sn lilium nikinizi yanlış yazdım özürdilerim

karaçepiş
10-08-2014, 19:50
sn arkadaşlar bugun sn liliumu (nail bey,i) ziyaret ettim bahçesini gezdim kendi gibi bahçeside çok muazzam güzel bir gün oldu bahçesi çok güzel bana bahçeyi anlattı doğruları yanlışları anlattı çok memnun oldum kendisine buradanda tekrar teşekkürrediyorum

karaçepiş
10-08-2014, 21:05
cumartesi günü çektiğim fotolar 2012 şubat dikimi

YESHILL
10-08-2014, 22:14
Sayın Karaçepiş, ağaçlarınızın gelişimi bana mükemmel görünüyor. Maşallah. Tebrik ediyorum.

karaçepiş
11-08-2014, 19:02
teşekkürler sn YESHILL

ttcelik
26-10-2014, 21:05
maşşallah güzel olmuş bende balıkesirde 3 dönğm yere ceviz ekeceğim şubat ayı gibi tüplü ceviz alacağım güvenebileceğim sağlam fidancı var mı?

Çamtepe
26-10-2014, 21:35
Sn. ttcelik

Şubat ayında yeni üretim tüplü fidanlar henüz çıkmamış olur. Ancak 2014'te üretilen ama satılmamış fidanları (tabi kaldıysa) bulabilirsiniz. 1 senesini tüpte geçirmiş fidanların da çok bir derde derman olmayacağını söyleyebilirim, en azından benim tecrübem bu şekilde.

Saygılar,

Çamtepe

karaçepiş
20-11-2014, 15:52
*** sn ttcelik şubat ayında ağaç dikecekseniz açık köklü öneririm gelişimi daha hızlı

karaçepiş
20-11-2014, 16:14
*** arkadaşlar 2 hafta önce gübrelemiyi yaptım ağaçların taç iz düşümlerini 20cm eninde 20cm derinliğinde kazıp ağaç başına topraklı olan yerle 1 el arabası yanmış hayvan gübresi 1kg leonaedit 200gr akıllı gübre uygulaması yaptım çağıllı yerlere 2 el arabaı hayvan gübresi uyguladım iki ağaç aralarına 8 metre alan kısımlara 50 kg leonardit uygulayıp sürdüm sırada gövde kısımlarını su bazlı plastik boya ile boyanması kaldı

cevizadam
26-11-2014, 15:53
Ağaç araliklarinin kaç metre olduğunu öğrenebilir miyim? Sanirim ara tarim yapmak istediğiniz için araliklari fazla birakmissiniz? Bi de yoncayi balye yapip sattiniz mi sürüp toprağa mi karistirdiniz?

karaçepiş
01-12-2014, 22:03
8x4 2 yıl yoncayı biçtim 3 hafta öncede sürdüm

cevizadam
01-12-2014, 22:23
Yonca dönüme ne kadar para getiriyor ? Uğraşmaya değer mi?

karaçepiş
03-12-2014, 21:27
parası için ekeceksen hiç ekme ben ağaçlar yesin diye ektim ama ağaçların masrafını çıkarıyor gübrelemeye ihtiyaç duymuyorsun yonca karşılıyor

karaçepiş
08-04-2015, 13:34
soyma makinası sona doğru

berk10
27-04-2015, 21:50
merhabalar foruma yeni katıldım.öncelikle herkese iyi akşamlar.balıkesir merkez ve civarında ceviz bahçesi olan var mı?

hazerhan
28-04-2015, 10:45
soyma makinası sona doğru

hayırlı olsun inşallah bizlerede kullanmak nasip olur başarılarınızın devamını dilerim.Bu yıl yine cevizler soğuktan etkilendi.

karaçepiş
28-04-2015, 12:36
sn hazerhan benim cevizler yeni açmaya başladı chandler lerin erkek çiçekleri etkilendi oda önemli değil

karaçepiş
28-04-2015, 12:37
sn berk 10 balıkesir civarında benim bahçem var

karaçepiş
28-04-2015, 13:11
chandlerler uyanmaya başladı 28.04.2015

berk10
28-04-2015, 18:16
Sn Karacepis kardeşim bahçenin ilgiyle ve giptayla izliyorum.inşaallah ileride yatiriminizin size bol kazanc getirmesini temenni ederim.bende senin bahçenin Bandırma civarında olduğu izlenimi oluştu.ceviz bahçesi ile ilgili sizden bilgi almak ve bahçenizi görmek için telefonunuzu özelden mesaj atabilir misiniz?ayrıca sizin bahçe balikesir in neresinde?

karaçepiş
28-04-2015, 19:16
balıkesir/ivrindi/karaçepiş köyü

formullaone
28-04-2015, 19:28
Sayın Karaçepiş, bizde Chandler daha erken uyanıyor. Bu kareyi bugün çektim. Yanındaki Fernor.

karaçepiş
29-04-2015, 07:29
Kırağı Zarar verdimi

formullaone
29-04-2015, 10:50
Kırağı Zarar verdimi

Hayır, hiç zarar yok. Çok hafif kırağı oldu, onun da etkisi olmadı.

berk10
29-04-2015, 15:10
Sayin karacepis kardeşim sen fidanlari nereden almıştın?memnun kaldın mi?

karaçepiş
29-04-2015, 15:59
fidanları küçük bostancıdan aldım

sabang
06-05-2015, 15:43
Merhaba bahçeniz çok güzel maşallah;
bende Balıkesir de küçük bir bahçe oluşturmaya çalışıyorum,bir sorum olacaktı, bu yıl diktiğim 15 adet çhandler ve pedro cevizlerimi mart ortalarında 80-100 cm den tepe vurumu yaptım. Ancak daha sonra forumdan araştırmalarım sonucunda genelde 3-4 göz ya da 50-60 cm den tepe vurulması gerektiği bilgilerine ulaştım. Şu anda ne yapabilirim, tekrar biraz daha aşağıdan tepe vurumu yapayım mı,yoksa böyle kalsa problem olur mu? gözlerde uyanmalarda başladı bu arada.Teşekkürler.

Çamtepe
06-05-2015, 23:29
Sn. Karaçepiş

Yoncaların olduğu alanı sürdürmüşsünüz? Özel bir sebebi var mı?

Selamlar

Çamtepe

AVCI016
07-05-2015, 09:34
Sayın Karaçepiş, bizde Chandler daha erken uyanıyor. Bu kareyi bugün çektim. Yanındaki Fernor.

Sayın formullaone,

174 nolu mesajdaki fotoğrafta, bazı ağaçlarınızı budamamışsınız, sebebi nedir acaba?

Selamlar.

karaçepiş
07-05-2015, 12:18
Yoncayı sürmemin sebebi fareler çok fare olduğundan dolayı sürdüm

karaçepiş
07-05-2015, 12:20
Birde ağaçlar büyüdüğünden dolayı biççmesi zor oluyor

Dursunbeyli
07-05-2015, 12:29
Say'ın karaçepiş bana Chandler aşı kalemi gönderebilirim demiştiniz. Gönderebilir misiniz?

Dursunbeyli
07-05-2015, 12:31
Size özel mesaj göndermiştim.

karaçepiş
08-05-2015, 07:57
Gönderirim ben şuanda ivrindi deyim merkeze döndüğümde hallederiz

Dursunbeyli
08-05-2015, 13:50
Gönderirim ben şuanda ivrindi deyim merkeze döndüğümde hallederiz
Sizin bahçeniz ivrindide değil mi?

karaçepiş
10-05-2015, 21:25
Evet ivrindi de

formullaone
10-05-2015, 22:04
Sayın formullaone,

174 nolu mesajdaki fotoğrafta, bazı ağaçlarınızı budamamışsınız, sebebi nedir acaba?

Selamlar.

Sayın AVCI016, sürgün verme ve meyve gözü oluşturma gibi durumları görmek için 1 chandler ve 1 fernor ağacını budamadım. Gözlemlemek istedim.

ömerönder
13-05-2015, 11:15
MAAŞALLAH güzel ve çok bakımlı.ALLAH bol kazançlar versin.

el_turko
28-11-2015, 18:41
sayın karaçepiş, hemşerim...
bahçeniz çok güzel, bol bol bereket ve kazançlar dilerim. bir ara sizi ziyaret etmeyi düşünüyorum tabi kabul ederseniz. bir de bahçenizi meyveye yatırdınız mı, bu yıl verim nasıldı?

karaçepiş
24-01-2016, 15:19
Herzaman beklerim hemşerim buyıl az ürün aldım inşallah seneye meyveye yatırcem