ulu şef
26-03-2012, 07:54
Behçenin yeri: Didim Altınkum / Aydın
Bahçenin büyüklüğü 150 dönüm]
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları denize sıfır
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki[/ılıman iklim] (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/6569.htm?highlight=so%F0u%F0a) yeri
Bahçenin türü otel bahçesi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?[ Baştan sağma bir peyzaj yapılmış,birçok bitki geleceği düşünülmeden dikilmiş
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 2 aydır
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? kendim profesyonelim
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)[/benim kontrolümde uzman bahçevanlar tarafından
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? kendi bitkilerimi yetiştirdiğim 2 seram var.ayrıca oganik tarım yaptığım küçük bakir bil alanım.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? iddalı bahçeler yaratmak
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)ağaç,ağaçcık,çalı,sarılıcı,çit,saksı,yer örtücü,mevsimlik,botanik bitkileri
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? hepsi
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? ful
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?evet yapıyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? tatlısu sulama sistemi
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? sulama sistemi
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?[bazı bölgelere]
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi? bahçelerim organik değil çünki tarım yapmıyorum süs bitkileri yetiştiriyorum
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? gübre olarak azot,nitrat,vs her türden gübre kullanıyorum zamanına ve bitkisine göre.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? tabii'ki zararlılar oluyor bende zararlısına ve hastalığına göre düzenli ilaçlamalar yapıyorum.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Tetanoz aşısı oldunuz mu?5 yılda bir tatanoz aşımıda oluyorum.
ben de elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım
Bahçenin büyüklüğü 150 dönüm]
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları denize sıfır
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki[/ılıman iklim] (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/6569.htm?highlight=so%F0u%F0a) yeri
Bahçenin türü otel bahçesi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?[ Baştan sağma bir peyzaj yapılmış,birçok bitki geleceği düşünülmeden dikilmiş
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 2 aydır
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? kendim profesyonelim
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)[/benim kontrolümde uzman bahçevanlar tarafından
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? kendi bitkilerimi yetiştirdiğim 2 seram var.ayrıca oganik tarım yaptığım küçük bakir bil alanım.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? iddalı bahçeler yaratmak
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)ağaç,ağaçcık,çalı,sarılıcı,çit,saksı,yer örtücü,mevsimlik,botanik bitkileri
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? hepsi
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? ful
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?evet yapıyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? tatlısu sulama sistemi
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? sulama sistemi
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?[bazı bölgelere]
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi? bahçelerim organik değil çünki tarım yapmıyorum süs bitkileri yetiştiriyorum
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? gübre olarak azot,nitrat,vs her türden gübre kullanıyorum zamanına ve bitkisine göre.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? tabii'ki zararlılar oluyor bende zararlısına ve hastalığına göre düzenli ilaçlamalar yapıyorum.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Tetanoz aşısı oldunuz mu?5 yılda bir tatanoz aşımıda oluyorum.
ben de elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım