Bağlan

View Full Version : Bahçeye Süs Havuzu

dostpati
18-03-2012, 20:26
Merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım ve tüm üyelerin birbirlerine olan destek, yardımlaşmaları çok hoşuma gitti. benim bazı problemlerim söz konusu nekadar çok araştırma yaparsam o kadar kafam karışıyor :).

şimdi 250 m2 lik bir yerim var ve bu yerin tam ortasına süs havuzu için uzunlamasına kepçeyle 1 m derinliğinde 8 m uzunluğunda bir çukur açtırdım. ancak bu havuzu mozaik betonlamı yapsam yoksa şilte ilemi yapsam kısımlarında gel gitler yaşıyorum oval gelen bir kesim olmadığı için çukurlar dikey iniyor ve havuzun hem doğal görünmesini istiyorum hemde temizlik konularında sıkıntı yaşamak istemiyorum. bu havuzum ile ilgili gel gitlerim :)

mesutcan
07-04-2012, 18:58
Merhabalar, hayırlı olsun yeni havuzunuz.

Şilte, en kolay ve çabuk sonuç alabilceğiniz yöntem. Ancak görünüm konusunda çok şıklık elde edemeyebiliyorsunuz ve temizlemek için çok dayanıklı bir malzeme değil. Zemin temizlemesini yaparken içine düşen küçük bir taşı farketmeyip basarsanız şilteyi delebilirsiniz. Nihayetinde bildiğiniz naylon.

Beton yapmanız biraz zahmetli ama evladiyelik bir çözüm. Ben şilteli yapmıştım havuzumu. Aşağıda verdiğim başlıkta adım adım işlemleri anlattım. Ben de bu bahar şilteli havuzumu beton haline getirmeyi düşünüyorum.

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22707.htm

Bahçenizin ve havuz çukurunun fotoğraflarını görmek daha çok fikir aklımıza getirebilir.

Mutlu bahçe uğralşarı diliyorum.

ahmeter
08-04-2012, 06:36
Beğenmişseniz sorabilirsiniz

madlord
08-04-2012, 07:04
sayın ahmeter
bu havuzun derinliği ve genişliği ne kadardır ?
çevresine ektiğiniz bitkilerin isimlerini öğrenebilir miyim ?

ahmeter
08-04-2012, 07:19
Derinliği 20 cm herhangi bir özel bitki yok her türlü bitkiyi dikiyorum
üstünde yarım görünen yuvarlak plastik havuzda nilüfer var

mesutcan
14-04-2012, 18:22
Elinize sağlık sayın Ahmeter. Çok çok güzel görünüyor.