View Full Version : Üyelerin bahçeleri, balkonları vs hakkında
Amaç, deneyimleri ilk elden paylaşmaktı. Zaman içinde bu bölümlerde konu açanlar, kendi bahçesi ve birkaç arkadaşının bahçesi dışında pek yazmamaya başladılar. (üyelerin son mesajlarını listele deyip siz de kontrol edebilirsiniz)
Hatta bazı üyeler foruma giriş ve çıkışı sadece kendi bahçesinden yapmaya başlamış :)
Başka yerde yangın olsa farkına varmayacak :)
Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
Üyelerin Balkon ve Terasları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
Forumdaki içeriğin konu başlıklarına uygun yazılmasına özen gösterdiğimizi biliyorsunuz. Üyelerin bahçeleri bölümü nedeniyle, herkes kendi bahçesinde yazdığı için, farklı (ve doğru) başlıklar altında olursa çok kişinin işine yarayabilecek değerli bilgiler aralarda kaybolup gitmekte. arama fonksiyonunu doğru kullanıp, o bilgilere ulaşabilsek bile, çok sayıda başlığı dolaşmak zorunda kalmaktayız.
Bu durumun düzeltilmesi, en azından devam etmemesi gerekiyor.
Önerilerim:
1. Bahçe konuları içine dağılmış yararlı bilgilerin saptanıp, ilgili başlıklara taşınması
2. Bahçe, balkon vb. sayfalarda bu tür bilgilerin yazılmaması (istiyorsanız olması gereken başlığa yazdığınız mesajın linkini bahçe sayfanıza yazabilirsiniz)
3. Bu sayfalarda sadece güncel bitki durumu hakkında bilgi verilmesi (geçen yılın farklı bir ayındaki yaz bitkinizin fotoğrafının, kış ayında kullanılmaması)
Sizin de önerilerinizi ve bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Ben de ne zaman bir üyenin bahçesini okumak deneyimlerinden faydalanmak istesem, yüzlerce hatta binlerce mesajdan oluşan sohbeti görünce okumaktan vazgeçiyorum. :)
Fotoğraf, teknik bilgi ve bakım gibi faydalı yazışmalar ağırlıkta olup, sohbet minimum seviyede olsa güzel olur ama bu nasıl sağlanır **** bahçe sahipleri bu işe nasıl bakar bilemiyorum.
Bu sıkıçı duruma ve konuya el atıp düzenlemiye çalıştığınız .Ayılanlarla bayılanlarla uğraştırmadığınız Flamalarla koşturmadığınız ,Bahçenin Bahçe gibi özellikler taşımasına yardımcı olduğunuz için teşekkür eder saygılar sunarım.
Fi tarihinde Bizim köyün yakınındaki bir köye Motorsıklet ile pançar çavusu (O dönem pancar ekim kotalarını belirlemek için görevli ve köy köy gezen kişiye denir.) gelmiş.Motorsıkleti ilk gören köylüler kaçışmışlar.Birbirlerine,
Yahu köye bir yaratık geldi üstü adam altını bilemedik diye anlatıyorlarmış.
Köy halkı köyün ileri gelenlerinden Şekerçi Hacı Mehmet Efendi emminin odasında toplanmışlar.Bu yaratı nedir,ne değildir ? Kararına varmak için.
Bir türlü karara varamamışlar.Sonra Şekerçi Hacı Mehmet efendi demişki.
"Duranağanın oğlu Hasan Hüseyin ,askerliğini Erzurumda yaptı.O bilir onu çağırında bir soralım bakalım" der?
Gelir Hasan Hüseyin .Gider bakar gelir.çömaata derki,
"Bundan Erzurumda çoktu.Buna cansız at derler.İnsan yemez.Yalnız vurdumu düşürür.Hatta çok kızarsa öldürür.Kocaman gözüyle baktımı da gözlerinizi kör eder."
Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmi yerinden kalkarak."Ben demedimmi size azarsak Allah Başımıza bir musubeti verir diye"
Galiba bizim bahçelerin başınada Haklı olarak.Sn Malina bir ikaz verdi.Hatır gönül yazışmalarından Doğaçak çoçuktan Erkek arkadaşıyla ayrılan kızdan ziyade Bakçeçiliğe dönüp.
Bilen arkadaşlarımızdan binbir isimli bitkilerin gerçek ismini öğrenirken.Meyve ağaçı.Sebze fidesi nedir, Fotoğrafını görüp öğreneçeğiz.
Yeni Şekerçi Hacı Mehmet efendi emmiler yetişdirmemek, meçhur etmemek dileğiyle.
Bahçe ,Bağ,Saksı,Tırmık çapa,Gül,Çiçek olan esas konumuza döneriz.
Saygılar.
Yücel Canpolat
04-03-2012, 20:17
son zamanlarda görüyorum ki bazı üyeler bayrak ve flamadan sıkılmış olmalılar ki değişik bahçe sayfalarında müsebbibi ben olduğum bu sanal yarış üzerine imalı yorumlar yapmaktalar,raharsızlık duyan, bahçe sayfama ve cevap veren çok değerli binbir emekle bahçelerini bize açan arkadaşlarımın bahçelerine girmez ve rahatsızlık duymaz,şüphesiz benim de rahatsızlıklarım olabilir fakat imalı şekilde cevap hakkı doğuracak nitelikte defalarca yazmadım, eğer yazmak isteseydim,
mezbelelik bahçeler başlığı altında bir sayfanın açılmasını isterdim.
Nuri Murvet
04-03-2012, 22:02
Merhaba
Ağaçlar net üyelerinin seçkin, paylaşımcı ve arif kişiliklere sahip olduğunu bilerek...
Nacizane fikrimi paylaşmak isterim....
Ağaçlar net çatısı altında başlık açan (Üyelerin Bahçeleri, Üyelerin Balkon ve Terasları ve Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri) üyelerinin paylaşımları hakkında izleyici olarak beklentilerim...
Sahip olduğu alanın bilgilerini paylaşırken;
Mevsimsel, bitkilerinin gelişimlerini
Mevsimsel bitki hastalıklarını
Bakımını
Gübrelemesini
Bu uğraşı içersinde edinilen tecrubeler ve bilgilerin paylaşımı
Geçmiş ve bu gün arasındaki bitkilerin olumlu veya olumsuz gelişmeleri
Zararlı mücadelesi
Alanda üretilen bitkilerden tohum paylaşımı ve takası
Toprak ıslahı vs. vs. vs...
İzleyici olarak, örnek alacağımız, bilgi alacağımız, özeneceğimiz, gıpta edeceğimiz, paylaşımda yarışılan bahçeler görmek isterim.
Olumsuzluklar hakkında bir şey söylemek istemiyorum, hepsi arkadaşımız ve dostumuz.
Yukarıda örneklerini verdiğim şekilde alanlarını tanıtıp ve paylaşmak biraz zor olacak ama...
Benim gibi seyirci ve takip edenler olarak, anlamsız ve karmaşık mesaj trafiği olmadan zevk alarak, gıpta ederek, örnek göstererek, kendimizce takdir ederek, bilgiyi paylaşarak, katkıda bulunarak izlemek isteriz..
Saygı ve selamlarımla...
Merhabalar,
agaclar.net, Üyelerin Bahçeleri bölümüyle ortak merakı olan ve birbirlerini anlayan bahçe sahiplerini buluşturup, samimi ilişkiler kurulmasını sağladı.
Hepimiz paylaşımlar sayesinde bahçelerin tüm detayını bilir ve izler olduk.
Öyleki artık bir vesileyle gideceğimiz yerde agaclar.net'ten bir dostumuzun bahçesi varsa uğrayalım diye düşünüyoruz, değil mi?
agaclar.net'teki bu dostluk ve muhabbetin sürmesini diliyorum.
Ancak forumun yapısı gereği bahçe sahiplerinin bahçeye dair haberleri ile misafiriyle ilgili yazışmaları ayırmak mümkün değil.
Bu nedenle bizim,
- kısıtlı zamanlarında, her bahçedeki gelişmeyi merak edip izlemek isteyenler olduğunu,
- agaclar.net'e yolu düşenlerin sayısının sürekli arttığını, bu kişilerin de bahçe başlıklarını tek tek okuyacaklarını göz önüne almamız gerek.
Bu nedenle malina'nın önerilerine katılıyorum.
Ben de Üyelerin Bahçeleri bölümündeki başlıklarda gelişmeler, yapılan işler, deneyimler vb paylaşımlar olsun, derim.
Başlığa yeni bir mesaj eklenmişse bilelim ki bahçe sahibinin bize aktaracağı, paylaşacağı bir gelişme ya da ek bilgi var. Biz de buna dikkat ederek başlıkta yazışma yapalım.
Tatlı çekişmeler için Sohbetler başlığı daha çok kullanılsın.
Sosyal Gruplar başlığında özel grup tanımlayarak sohbet odası kurmak mümkün, bir deneyin.
Bu arada malina'nın düzenleme önerisini agaclar.net'in forum alanının daha yararlı ve kullanışlı olması için agaclar.net'te baştan beri yapılagelmekte olan sürekli gözlem, gelişmeleri ve önerileri değerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında değerlendirmek gerekir.
Güzin Çakar
05-03-2012, 11:31
Merhaba
Bahçe ve balkonlarda ki bitkilerin yazlık ve kışlık fotoğrafları, balkonlarda ki kuşlar, bahçelerde ki köpekler yani kısaca canlılar ortamı tanımama yardım ediyorlar, fikir veriyorlar diye düşünüyorum.
Ama, kandil, doğum günü, geçmiş olsun vs. mesajları, yemek tarifleri, fotoğrafları vb. konular için forum'da ilgili sayfalar var.
Ayrıca, kendi arkadaşlarının bahçelerine bakanların, sırf uğradığını göstermek için, yeni alınmış 3 yapraklı bir bitkiyi gördüklerinde;''-Ay, çok güzel. Bayıldım.'' şeklindeki mesajlarını da çok fazla ve gayri ciddi buluyorum (minik fide paylaşımlardan bahsetmiyorum). Bitki biraz büyüdükten veya kaybedildikten sonra, doğru veya yanlış uygulamalarla ilgili yorum çok az.
Ben de dolaştığım bir bahçeye beğensem de beğenmesem de mutlaka,olumlu bir yorum yazmam gerekiyor gibi bir hisse kapılıyorum. Oysa ki bütün bahçeler mükemmel değil. Burada söylemek istediğim çok muntazam ya da dağınık olması değil, büyük ya da küçük olması, konumu da değil. Küçük bir duvar dibinde mükemmel bir çalı türü gördüğüm de oluyor, ama ne olduğunu anlayamadığım flu bir fotoğraftaki muhtemelen ölmek üzere olan bir bitki kadar onore edilmiyor.
Fotoğraf dedim de, aynı bitkinin, aynı zamanda, aynı yönden 5 tane fotoğrafı da gereksiz. Bitkinin ta göbeğinde, gözlükle bile göremediğim, bitkiyi tanımama yardımcı olamayan bir tanecik polenin fotoğrafları da , ilgili bir başlık açılıp -fotoğraf makineleri ile ilgili- oraya taşınsa balkonlar biraz boşalır,arkadaşlar da hünerlerini orada gösterirler diye düşünüyorum.
Forum'da yıllardır ilgilendiğim konuları okurdum. Bir senedir ne bulursam okumaya çalışıyorum. Buna rağmen farketmediğim çok fazla sayfa ve birbirine benzeyenler var. İlgili sayfayı bulamayan -çünkü çok zor- yeni bir sayfa açıyor. Bitki başlıkları da bazen sinonim adlarla açılmış. Yapıyı kafamda bir sistematiğe oturtamadım.
Bu kadar laftan sonra şikayetçi olduğum sanılmasın. Zevkle okuyor, çok keyif alıyorum. Arkadaşlarımızın kendi şartlarına göre en iyiyi yapmaya çalıştıklarını da biliyorum.
( Son iki paragraf konu ile ilgisiz, elim değmişken... oldu.)Sevgiler, saygılar...
Üyelerin Bahçeleri, Üyelerin Balkon ve Terasları, Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
bölümlerini yoğun kullananlardan kaç kişi burayı farkedecek bakalım :)
Sevgi Durul
05-03-2012, 12:42
Sayın malina, forumu bu kadar yakından takip edip, bu başlığı farketmemek ne mümkün.:) Kendi adıma farkettim ve yanlış bir şeyler yazmamak adına yazmadım, yazamadım.:)
Bahçeler hakkında sizin oluşturduğunuz maddelere ek olarak, gereksiz mesaj yazmamak adına bir teşekkür butonu eklenebilir mi? Gerçekten gereksiz mesaj yazmamaya özen gösteren bir üye olarak, agaçlar.net'in bu samimi aile ortamında kendimi tutamayıp yazdığım da olabiliyor.:o
Sayın sabah'ın belirttiği gibi, bir sosyal grup da kurulabilir diye düşünüyorum.
Hiç kimsenin kırmadığı kırılmadığı paylaşımların, artarak devam etmesi dileklerimle...
Sevgiler...Saygılar...
Üyelerin Bahçeleri, Üyelerin Balkon ve Terasları, Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
bölümlerini yoğun kullananlardan kaç kişi burayı farkedecek bakalım :)
Sevgili Malina, bahçe içindeki yazılarda bilgilerin kaybolması gerçekten çok üzücü. Ama bahçe dışı yazıların kişileri motive ettiği ortada. Çözüm olarak yazıların altına teşekkür ve beğen tuşu eklemek olabilir mi?
Kış aylarında forumun devamlılığın sohbetin artmasıyla devam etmesi son derece normal geliyor bana. Bahçe sohbetleri olarak ayrı bir alt forum eklenebilir.
Forum konu başlıklarında gerçekten bilgi eksikliği daha doğrusu bilgi dağınıklığı olduğu aşıkar. Bu konuda hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Gönüllü ve konuda tecrubesi olan arkadaşlar konuyu baştan sona site içinde tarayıp bilgileri toparlayabilir. Özet halinde konu başlığına ek yapılabilir.
Yazışmalarda saygı, hoşgörü ön planda olmalı :confused:
Ek olarak toprakla uğraşan herkesin mutlaka tetanoz aşısı olmuş olması gerekir. Bu konuya yeri olmasa da dikkat çekmek istedim. Sorulara eklenebilir.
Sevgiler...
Sayın malina, Farketmez miyiz? Hem de forumu açar açmaz farkettik. Ama kendi adıma çok üzüldüm. Özellikle bahçe sayfasında bahçeyle ilgili olmayan fıkralar yazan, başka üye dostların torununun, çocuğunun ağaçlar net ailesinin yeni adaylarından diye sevincini paylaştığı fotoğrafları eleştiren hk50'nin mesajına çok şaşırdım. Kendisi bu aralar çok yerde eleştiri yapıyor. Ama kendi torununun ailesinin fotoğraflarını bunu onaylamıyorsa niye paylaşıyor? Üstelik uslubu da güzel değil "ayılan - bayılan tabiri " ni hiç hoş bulmadım.
Bir eleştiri yaparken, önce iğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batırmak lazım.
Bu kış zorlu bir kıştı ve hepimizin bahçeleri soğuktan olumsuz etkilendi. İzmir'de bile bahçeler dondan etkilendi. Moralimizi yüksek tutmak ve sıkıntılı beklemektense bahçe sohbetlerimizle birbirimizi enerjik tutmak suç sa evet biz bu suçu işledik. Ama dikkat ediniz hep bahçeden bahsettik. Arada sesimiz çıkmadı dostlarımız yokluğumuzu merak etti. Hastaydım dedik. Dostlar iyi dilekler belirtti, mutlu olduk, kendimizi çabucak toparladık.
Üye dostların teşviğiyle, hazır vaktimiz varken bahçemizi süsleyecek objeleri aramaya yönelelim, bahçe ile bunları bütünleştirip, görsel güzellikler ortaya çıkaralım diye birbirimizi teşvik ettiysek te suçluyuz.
Ben bahçe sayfamı akademik bilgi için yazmıyorum. Ben sayfamı okuduğumda geçmişe yolculuk yapmak, ileride hayranlıkla anlatılacığını hayâl ettiğim bahçemizi, nerelerden gelerek oluşturduğumuzu bilmek isteyenlere yazıyorum. Ve yanımızda bizi destekleyen kimler olduğunu görmek ve hatırlamak için yazıyorum.
Akademik bilgi vermek benim işim değil. Ben ancak yaşadığım tecrübelerimi aktarabilirim. Ben benim bahçemi yazıyorum. Bana özgü... İçimden geldiği gibi...
Öncelikle bunu ayırmak lazım. Akademi bilgi diyorsanız. Sadece fotoğraf ekler geçerim. Beni yazmaya teşvik eden ağaçlar net dostlarıydı. Günlük tadında yazıyorsun diye teşvik eden onlardı.
Bahçe sayfalarımızda yaptığımız sohbetlerde, dikkat ederseniz ana tema hep bahçe... Üstelik samimi oduğumuz kadar örnek olacak derecede saygılı, mesajlarımız... Ve sadece bunu kendi bahçe sayfalarımızda yapıyorduk. Yapıyorduk diyorum çünkü amaç bahara kadar enerjik olup kendimizi motive etmekti. u enerjil ile planlar, araştırmalar yaptık. Ve baharda emekler ortaya çıkacak.
Flama, bayrak konusunu sürekli dile getirenlere iki çift lafım var. Biz sadece birbirimizi teşvik edip, daha güzellikler için ortak fikir alışverişi yapıyorduk. Bu anlamda aslında bu yarış değil, eğlenceli bir motive şekli olduğunu anlamak için yüksek zekaya gerek yok sanırım...
Bahçe sayfalarımızdaki yararlı bilgileri akademik bilgiler olan kendi başlıklarına kopyalayıp alabilirsiniz. Bundan mutlu olurum. Ama ben sayfamdaki mesajların kesilip alınmasını, bütünlüğün bozulmasını istemiyorum. çünkü ahlaka aykırı ve saygısızlık içeren hiç bir şey yok... Bilakis koskoca bir ağaçlar net birlikteliği ruhu var.
Şu an çok çok üzgünüm...
Öncelikle agaclar.net'de bahçe başlığı açan ve deneyimlerini yazan üyelerin çok değerli bir paylaşım içine girdiklerini düşündüğümü yazayım.
Örneğin bir kuyu açma sürecinde yaşananlar hangi akademik yayında olur ki?
Ayrıca bahçe başlığı olan üyeler, bahçelerine dair yazarak, üyelerden gelen soruları cevaplayarak, gündeme geldiğinde ilk mesaja bilgi girerek, toplantılara katılarak, çelik ve tohum paylaşarak agaclar.net için bir çok kere işbirliği yaptılar, agaclar.net'e destek oldular.
Ancak konular, başlıklar ve yazılan mesajlar arttıkça agaclar.net'in büyümesinin kontrol altına alınması ve kontrol altında gelişmesi gerekmekte. Bu amaçla çalışan malina ve diğer yöneticilere yardımcı olmak görevimiz.
Şimdi yapacağımız; agaclar.net/forum'un sıradan sohbet odaları gibi olmaması, agaclar.net'in Üyelerin Bahçeleri dışındaki başlık ve faaliyetlerin de izlenmesi ve katkıda bulunulması için neler yapılabilirizi aramızda görüşmek, malina'nın eleştirilerine kulak kabartmak.
bettyycim
05-03-2012, 15:25
Evet size katılıyorum Sevgili malina, bir bahçede okuduğum bilgi daha sonra okumak istediğimde sayfalarca bilgi karıştıryorum sözün özü bir şeyler olursa pek bir güzel olur sanırım.
Ben de katılıyorum. Forumun düzenini değiştirmek (beğeni butonu eklemek, mesajın altına açılacak pencereye yorum yazabilmek vb...) zor olacağına göre, mevcudu en işlevsel hale getirmek bizlere düşüyor.
Foruma bir süre ara verip, neler olmuş diye göz gezdirince, fazla samimi ve yoğun yazışmaların arasında insan kendini yabancı hissediyor. Çoğu zaman o samimi yazışmaların arasına girip, esas konu başlıyla ilgili soruyu sormaktan vazgeçiyorum. Soruyu sorsam bile, arkadaşlar arası sohbet devam ettiğinden sorum arada güme gidiyor. Hele bir de yeni üye olanların halini düşünürsek...
Eğer deneyimlerimizden başkaları da faydalansın istiyorsak, alınıp gücenmeyi bir kenara bırakıp, doğruyu bulmaya çalışmalıyız.
Şahsen, yeni bahçem için sayfa açmayı düşünmüyorum. Bitkileri kendi başlıklarında paylaşmanın daha verimli olacağını düşünüyorum. Genel bahçe fotoğraflarını ise pek rağbet görmeyen galeriye ekleyeceğim. Orada rahatlıkla beğeni yorumları yapabiliriz diye düşünüyorum.
Bütün Bahçe ve Balkon yazılarını takip ediyorum. Yazı kirliliği olmaması için yorum yapmam. Her bahçe için verilmiş emek, o emeği verenlere büyük saygı duymama neden oluyor.Bahçesini kendisinden bir parça sayanları unutmamak gerek.
Temiz ve kargaşasız mesajlar,örnek alıp faydalanacagım bilgiler daha çok işime yarar.
Form disiplini açısından ortak bir noktada bulunulsun isterim. Sitenin daha kullanışlı bir hale gelmesi benim gibi teknolojiyi kullanma eksiği bulunanlar için çok daha iyi olacaktır.
Bahçedeki yazılar öylece kalsın. formun '' Bitki Dünyası'' bölümü zaten var.Gerekli bilgiler her konu altında yeteri kadar veriliyor. Üyeler buraları daha çok kulanırlarsa daha faydalı olacaktır.
Saygılarımla.
Sayın malina, Farketmez miyiz? Hem de forumu açar açmaz farkettik. Ama kendi adıma çok üzüldüm. Özellikle bahçe sayfasında bahçeyle ilgili olmayan fıkralar yazan, başka üye dostların torununun, çocuğunun ağaçlar net ailesinin yeni adaylarından diye sevincini paylaştığı fotoğrafları eleştiren hk50'nin mesajına çok şaşırdım. Kendisi bu aralar çok yerde eleştiri yapıyor. Ama kendi torununun ailesinin fotoğraflarını bunu onaylamıyorsa niye paylaşıyor? Üstelik uslubu da güzel değil "ayılan - bayılan tabiri " ni hiç hoş bulmadım.
Bir eleştiri yaparken, önce iğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batırmak lazım.
Bu kış zorlu bir kıştı ve hepimizin bahçeleri soğuktan olumsuz etkilendi. İzmir'de bile bahçeler dondan etkilendi. Moralimizi yüksek tutmak ve sıkıntılı beklemektense bahçe sohbetlerimizle birbirimizi enerjik tutmak suç sa evet biz bu suçu işledik. Ama dikkat ediniz hep bahçeden bahsettik. Arada sesimiz çıkmadı dostlarımız yokluğumuzu merak etti. Hastaydım dedik. Dostlar iyi dilekler belirtti, mutlu olduk, kendimizi çabucak toparladık.
Üye dostların teşviğiyle, hazır vaktimiz varken bahçemizi süsleyecek objeleri aramaya yönelelim, bahçe ile bunları bütünleştirip, görsel güzellikler ortaya çıkaralım diye birbirimizi teşvik ettiysek te suçluyuz.
Ben bahçe sayfamı akademik bilgi için yazmıyorum. Ben sayfamı okuduğumda geçmişe yolculuk yapmak, ileride hayranlıkla anlatılacığını hayâl ettiğim bahçemizi, nerelerden gelerek oluşturduğumuzu bilmek isteyenlere yazıyorum. Ve yanımızda bizi destekleyen kimler olduğunu görmek ve hatırlamak için yazıyorum.
Akademik bilgi vermek benim işim değil. Ben ancak yaşadığım tecrübelerimi aktarabilirim. Ben benim bahçemi yazıyorum. Bana özgü... İçimden geldiği gibi...
Öncelikle bunu ayırmak lazım. Akademi bilgi diyorsanız. Sadece fotoğraf ekler geçerim. Beni yazmaya teşvik eden ağaçlar net dostlarıydı. Günlük tadında yazıyorsun diye teşvik eden onlardı.
Bahçe sayfalarımızda yaptığımız sohbetlerde, dikkat ederseniz ana tema hep bahçe... Üstelik samimi oduğumuz kadar örnek olacak derecede saygılı, mesajlarımız... Ve sadece bunu kendi bahçe sayfalarımızda yapıyorduk. Yapıyorduk diyorum çünkü amaç bahara kadar enerjik olup kendimizi motive etmekti. u enerjil ile planlar, araştırmalar yaptık. Ve baharda emekler ortaya çıkacak.
Flama, bayrak konusunu sürekli dile getirenlere iki çift lafım var. Biz sadece birbirimizi teşvik edip, daha güzellikler için ortak fikir alışverişi yapıyorduk. Bu anlamda aslında bu yarış değil, eğlenceli bir motive şekli olduğunu anlamak için yüksek zekaya gerek yok sanırım...
Bahçe sayfalarımızdaki yararlı bilgileri akademik bilgiler olan kendi başlıklarına kopyalayıp alabilirsiniz. Bundan mutlu olurum. Ama ben sayfamdaki mesajların kesilip alınmasını, bütünlüğün bozulmasını istemiyorum. çünkü ahlaka aykırı ve saygısızlık içeren hiç bir şey yok... Bilakis koskoca bir ağaçlar net birlikteliği ruhu var.
Şu an çok çok üzgünüm...
Yanlış anlaşılma ve luzumsuz bir tartışmanın içinde buldum kendimi .Herkesden özür diliyorum.Olay benim için bitmişdir.
Saygılar.
Rastgele bir örnek vereyim:
Peynir Mayası ölçüsü bekleyen saygıdeğer dostlar; Güzel peynir yapan arkadaşımdan öğrendiğime göre, yoğurt mayalayacak kadar ılık 5 lt. süte 1 tatlı kaşığı peynir mayası kaıtlıyormuş. Denemelik 1 lt sütten yapmak istiyorsanız, 1 çay kaşığı maya . Anlatacağım peynir salamura yapılan peynir. Tuz mikrobu öldürdüğünden sütü kaynatmıyoruz. Çiğ sütü sadece ılıtıp mayalıyoruz. Yoğurt yapar gibi...
-Süte mayayı katıp, hafif karıştırın ve yoğurt yapar gibi üzerini iyice sarın.
-1 saat sonra yoğurt kıvamına gelmiş mi diye kontrol edin. Eğer henüz olmadıysa tekrar el yakmayacak kadar ısıtıp, yine sarın. Çok fazla bekletirseniz delikler çok olurmuş. Verilen süreden fazla bekletmeyin.
-Yoğurt kıvamına gelen peyniri büyükçe bir kapla mümkün olduğunca fazla parçalamadan, büyük parçalar halinde süzeceğiniz beze aktarın. Bu bez tülbent olmamalı daha sıkı gözenekli, temiz kumaş olmalı... Bir köy peyniri teker dedi arkadaşım anlaşılır herhalde, her seferinde tahminen bir kilo kadarını beze koyun.
-peyniri bezin ortasına aktardıktan sonra, bezin kenarlarını üste toplayıp sıkıca bükün. Sonra büktüğünüz üst kısmın alta gelecek şeklide koyun ve 2 saat suyunun süzülmesini bekleyin.
-2 saat dolduktan sonra üzerine ağırlık koyun. (mesela 5 lt tencereyi üzerine ağırlık yapsında içi su dolu ağırlık yaptırabilirsiniz. Ya da o kadar ağır bir şey bulmalısınız. )
- Bu ağırlıkla akşamdan sabaha kadar ya da süzülmesine göre 3-4 saat bekletin.
- Bu süre sonunda peyniri bezden nazikçe alıp, makarna süzgecine koyun ve bir avuç iri tuz serpin. Bu peyniri sıkılaştıracak. Süzgeçte süzülmeye devam edecek. Bir saat te böyle süzülecek.
-Peyniriniz hazır şimdi, salamurasını hazırlayalım. Peynir yaptıkça dibine bir avuç iri tuz attığınız bidona peynirinizi büyük küpler halinde kesip bidona yerleştirin ve üzerine yine iri tuz serpin.
- Diyelim azar azar yapıp, on günde bidonu doldurdunuz. Ya da bir haftada... O zaman salamura suyunu da hazırladınız mı bir senelik peyniriniz hazır...
- Salamura suyunu 5lt suya, iki avuç iri tuzu ekleyip kaynatıyorsunuz ve soğumaya bırakıyorsunuz. Oda sıcaklığındaki salamura suyunu artık bidona, peynirlerin üzerine ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Çok tuz kullanıldığını düşünebilirsiniz. Ama tüketirken çatal gelecek gibi dilimleyip tatlı suda bekletince ne kadar bekletirseniz o kadar tuzu gidiyor. Ben yedim harika oluyor. Bu kadar tuz saklamak için ve mikrobu kalmasın diye bu kadar oluyor. İri tuz yerine sakın sofra tuzu kullanmayın, iyi olmuyormuş. Salamuralık tuz kullanmalısınız...
Bu güzel bir bilgi :)
Olması gekeren bunun mutfak bölümünde yer alması. Yani konuyu mutfak bölümüne yazıp, kendi bahçe sayfanda da "sorduğunuz soruyu cevapladım, şu linke tıklayabilirsiniz" diye yazmak... Böylece hem bahçende yaptıkların kronolojik olarak sıralanır, hem de yazdıklarından başkaları daha hızlı yararlanır.
Her birinizin bahçesinde ne harika bilgiler var...
Ulaşımının zor olması beni üzüyor; (yeni gelen bir üye, sayfalarca konuyu kısa zamanda okuyamaz ki... ) bu nedenle ortak bir yol bulalım diyorum :)
Not: Uzaylı, bu sayfada en uzun sen yazmışsın diye, senin mesajlarından bir örnek seçtim, eh bir de mutfakla ilgiliyim diye :)
Sayın Malina,
Kendi adıma söylemem gerekirse konu başlıklarını ve/veya forumlara yazılanları, siteye uzun süreli girememe durumlarım hariç hemen fark edebiliyorum.
Siteye girince ilk yaptığım önce bahçeme bakmak sonra varsa özelden gelen mesajlara cevap vermek, sonrada mutlaka son 24 saat içinde yazılan mesajlara göz atıp ilgimi çeken forumlara girip bakmak oluyor.
Yukarıda yazılanlara ekleyecek fazlaca bir sözüm yok. Sadece kendi adıma bahçemizde yaşadıklarımızı çok değerli site sakinleri paylaşmak bana keyif veriyor. Zaman zaman sohbet kısımları olmuyor değil, dikkatle bakılırsa bu daha çok iyi temenniler ağırlıklı. Normal hayatımızda da bir arkadaşımız bahçemizle ilgili bir şey söylese mutlaka karşılık olarak teşekkür edilir. Burada yapılanda aslında çok farklı değil. Sizlerinde çok iyi bildiği gibi istisnalar her zaman olacaktır ama bu istisnalar baz alınıp kurallar değiştirilmemelidir. Burada yazılanlardan yola çıkılarak yeni kurallar oluşacaksa bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu kurallar çerçevesinde bahçelerimize yazacağımızdan kimsenin şüphe duymaması gerekir.
Saygılarımla,
Sevgili arkadaşlar, bizler daha güzeli ve faydalı olanı bulabilmek adına bunları yazıyoruz, niyet ve maksadımız hiç de sizleri kırmak, üzmek değil.
Zaman zaman hem diğer moderatör arkadaşlara hem de sayın malina'ya ne yapar eder de bahçelerimizi lüzumsuz yazılardan arındırabiliriz diye sormuştum.
Lüzumsuz diye tabir ettiğim yazılar, kutlama sayfaları ( 2012 kutlamaları ki bayram ve kandil kutlamaları - Doğum günü kutlamaları) olduğu halde bahçe sayfalarında bunların uzun uzun yazılması, seyri olarak da bahçe sahibinin teşekkür mesajları.
Dikkat etmişseniz böyle günlerde kahvehaneye yazan üyelere bile ilgili kutlama başlığının linkini veriyordum.
Nedense arkadaşlarımıza bunu bir türlü aşılayamadık.
Bir müddet evvel sizlere bir duyuru yaparak " arkadaşlar hep beraber bahçe temizliğine girişelim mi?" diye duyuru yapmıştım.
Bazı arkadaşlar bu alanın kendilerine ait olduğunu belirterek buna yanaşmadılar, bazı arkadaşlar da kabul ettikleri için onlara yardım etmeye çalıştım.
Bu benim için kolay mı oldu sanıyorsunuz?
Örneğin; Kiraz'ın - Adalet Yağcı'nın, SDurul'un bahçe sayfalarındaki yüzlerce mesajı tek tek okudum, tesbit ettiğim şilinmesi gereken mesaj numaralarını tek tek onlara da yazarak müsadelerini alıp sildim.
Kendileri de teşekkür mesajlarını sildiler. Beraberce güzel bir çalışma içine girdik.
Bahçelerimizde yaptıklarımızı paylaşıyoruz, anlatıyoruz, yer yer sohbetler de yapıyoruz. Yüklediğimiz güzel fotoğrafları beğenen arkadaşlara teşekkür etmemek tabii ki ayıp olur, ama bir ay, iki ay sonra dönüp o teşekkür mesajlarımızı silebiliriz. Nasılsa o zamana kadar arkadaşlarımız okumuş olurlar.
Aslında beni en çok üzen çok değerli bilgilerin bahçe başlıklarında kalması ve olması gerektiği ilgili başlılıkta bulunmaması.
Açelya veya Amaryllis ile ilgi değerli bilgiler, bu çiçek başlıklarından ziyade, bu çiçeklere sahip olan arkadaşların başlıklarında. Bu sadece bir örnek, bunun gibi daha niceleri var.
Bahçelerimizde tabii ki sohbet de yapıyoruz, ama bazen bu sohbetler de çok uzun uzadıya oluyor. Bahçelerden bilgi almak isteyen üyeler arasın ki bulabilsin, mümkün değil.
Ben de aynı çiçeğin hem sağdan, hem soldan, önden-arkadan, tepeden vs. her pozisyondan onlarca fotoğrafının yüklenmesinden rahatsızlık duyuyorum. Bu sözüm kaktüs fotoğraflarını içine almıyor, onların başka bir statüsü var, çiçek yapılarını ancak böyle görebiliyoruz.
Arkadaşımız sabah yerinde bir teklif yaptı ve bahçe sahiplerinin bazı sorulara cevap vermelerini bunları yazmayan arkadaşların bundan böyle bahçe açamayacaklarını belirtti.
Bir müddet bekledik.... Yeni bahçe açmak isteyenler, bahçe başlıklarını açamayınca bütün eksiklikleri tamamladılar. Ya eskiden bahçe başlığı açanlar ne yaptı?
Onlarça bahçe içinden yapanların sayıları bir elin parmakları kadardı.
Yine kolları sıvayıp, onları tesbit etmek bana kaldı.
Tam 4 gün saatlerce bahçeleri taradım. Tam 205 bahçenin ilk otuz mesajlarını tek tek okudum (çünkü bazı arkadaşlar bu bilgileri ilk mesaja yazmaları gerektiği halde ilk sayfanın her hangi bir yerine de yazmışlardı, o yüzden ilk sayfa mesajlarını okumam gerekti)
Daha sonra listeyi, "Bahçe sayfasında eksik bilgileri olanlar" diye ilân etmemize rağmen, ilgi az olduğu için, beşer beşer özelden mesajlar atıp tamamlamalarını rica ettim. Ve üzülerek bildireyim ki halâ yapmayan pek çok arkadaşımız var.
Bu derece de armut piş ağzıma düş olur mu? anlayabilmiş değilim.
Netice itibariyle sevgili arkadaşlar, bizler forumumuzu daha güzel, aranılanın daha kolay bulunması, daha nezih bir ortam olması çabasını veriyoruz.
Eminim ki siz agaclar.net üyeleri de bunu sizlere yapılmış bir kısıtlama görmeyecek bu konuda yönetime yardımcı olmaya çalışacaksınız.
Örneğin, her üye kendi bahçesinde önce kendi mesajlarını tarayıp, lüzumsuz olanlarını silecek, daha sonra kendince gereksiz olan veya işlevini bitirmiş olanları tesbit edecek ve silinmesi için talepte bulunacak ve en mühimi de faydalı ve doğru olduğuna emin olduğu bilgileri ilgili başlıklara aktaracak.
mandalinci
05-03-2012, 18:19
Sayın Malina,
Mesajınız tarafımdan ilk yazıldığı andan itibaren farkedilmiştir.
Daha tecrübeli, bilgisayara daha hakim ve daha eski üyelerin yönlendirme ve yorumlarını, bilgilendirmelerini de aynı titizlikle okumaktayım.
Konuyu nasıl taşırım bilmiyorum (örnek:aşı konusunda kendi deneyimimi nasıl aktarabilirim, öğrenmek amaçlı araştırıyorum) taşınırsa kopukluk güzel olur mu?
İncelediğimiz bahçelerde, gördüğümüzü, ilgilendiğimizi nasıl en kısa belirtebiliriz (beğen butonu gibi bir uygulama olabilir mi).
Huzur bulmak, ortak zevkleri olan kişilerle güzel bir hobiyi paylaşmak amacıyla zevkle üyesi olduğum değerli, ve ciddi bir sitede, aynı güzel duygularla bundan sonra da ilgilenmek isterim. Polemikler, çekişmeler beni oldum olası tedirgin etmiştir.
Siteyi açtığımda, benim ilgimi çeken bölümlere öncelikli olarak bakmak da, anlayamadığım, çok da ilgimi çekmeyen konulara arada bir göz atmak da çok doğal geliyor bana.
Beklemede kalınan uzun kış mevsiminde, belki de insanların moral bulmak, motive olmak için yaptığı diyologlar, özel bir sayfada paylaşılabilirdi, ama sözün akışı, konunun gidişi esnasında bu akıllara gelmemiş olabilir.
Sizi de site yöneticisi olarak çok haklı görüyorum, ciddi, derli toplu bir site istemenizden doğal ne olabilir?
Gerekirse, daha tecrübeli üyelerin, moderatörlerimizin bahçe sayfalarını bir müddet takip ederek, beklemede kalmayı düşündüm bir an.
Siteden yapılan uyarılara, bilgilendirmelere, (belirli bir sebepten ötürü uzun süre siteye giremediğim zamanlar harici) her zaman önem ve öncelik vermişimdir.
Bu açıklama da çok uzun olduysa affınızı dilerim.
Saygılarımla.
Not:
Bu mesajımı gönderemeden, Sn. Güler;in mesajını okudum. Elimden geleni yapmaya çalışacağım, bilemediğim teknik konularda kendilerinden yardım isteyeceğim.
Benim gibi bilgisayar özürlü bir üye ile ne yapacak bilmem.
Sevgili arkadaşlar, bir şey yapılacaksa bunu beraberce yapıp, ortaya istenilen güzelliği-temizliği getirmektir.
Sizler yeter ki istekli olun, gayret edin. Biz moderatörler gereken yardımı yapmaya hazırız. agaclar.net, benim, sizin, hepimizin. isteğimiz formumuzun güzel olması, beğenilmesi.
Sayın malina; Bu mesajı toplantıdan sonra, peynir mayası dağıttığım için yazmıştım. Toplantı esnasında yaşlı bir üyemiz, "kızım ben her yere bakamıyorum kolay bulacağım şekilde yazıver" dediğinde, "Tamam o zaman, uzaylının bahçesi yazarsan oradan takip edersin. Ben arkadaşımdan öğrenip yazdığımda notla alırsın" demiştim. Haklısınız, üzerinden zaman geçti. belli bir süre sonra, bunu kısaltıp gerekli bilgiler bu linktedir yazabilirdik. Bundan sonra buna daha özen gösteririm. Yapıcı eletirilere her zaman açığım.
Bazı mesajları ise bahçe sayfamızda olmasından gayet memnunum ben. Meselâ bir ürün yetiştiriyor bahçede yetiştirirken fotoğraflayıp, sonra yemeğini yapıp fotoğraflıyor ve bununla gurur duyuyorum. Aslında yemeğin tarifini vermiyorum ki. Bahçeden böyle hormonsuz,ilaçsız bir yemeği çocuklarıma sunabiliyorum diye özendirmeye çalışıyorum.
Mart itibariyle bahçe çalışmalarımıza geri döndük. Hatta fırsat oldukça,biz bir ay öncesinden çalışmaya başladık. Artık bahçelerimizde daha çok fotoğraf göreceksiniz. Ne yapalım bu seneki hava şartlarından bahçede çalışamadığımızda bunaldığımızdan çenemize vurdu ve hep mesajlarda bahçemizi ve yapacaklarımızı sayıkladık. Arada gırgır da yaptık ama bu çok masumane ve saygı çerçevesinde ve yine konu bahçe... Yoksa kenara çekilip aylar sonra ortaya çıkmak bize göre değildi. Çünkü site bize bağımlılık yaptı. Bırakamıyoruz.:D
Sayın malina; Aşağıdaki linkini verdiğim bloglar gibi 6-7 bloğu uzun zamandır takip ediyorum. Onlar da bahçeleri ile yaşamlarını birleştirmişler ve benim de benzer planlarım var. Onlar da bahçe ürünleri ile bir sürü şeyler yapıyorlar ve daha bir çok şey... Ben de ağaçlar nete üye olmadan bir blog ismi almıştım. Ama ağaçlar nete üye olup başlık açtığım için hiç başlamadım. Burada mutlu olduğum sürece de burada kalacağım. Buradaki dostları çok seviyor, hatta bir kısmı ile hem netten hem tel.den görüşüyorum. Her mesajı cevaplıyor, hepimizi bir düşünüyorum. Hepimiz bahçe, bitkiler diyoruz başka da bir şey demiyoruz.;)
A Country Farmhouse (http://www.acountryfarmhouse.blogspot.com/)
Cannelle et Vanille (http://www.cannellevanille.com/)
A Day in the Country... (http://heathercameronstylist.blogspot.com/)
Sayın Güler; Bazı zamanlar ilk sayfadan başlayıp şöyle bir bahçe sayfamda geziniyorum. Eski mesajlar, bahçe üzerine sohbetler beni hep gülümsetiyor. Bazen aa böyle demişiz ve yapmışız diyorum. Bu bakımdan geriye dönüp, gülümsemek için bahçe sayfalarıma müdehale edilmesini istemiyorum. Bu sayfalarımızı bizim günlüğümüz kabul edin lütfen. Kırpa kırpa ruhsuz kalmış bahçeler istemiyoruz. Diğer başlıklarda diğer başlıklarda da paylaşımlar yaparız. Yeni üyelerin sorularını cevapladırırız. Ama sayfalarım günlük tadında kalsın lütfen. Bundan sonra biraz daha özen gösteririz.
Aradığımız bilgileri sitede kelime aramayla liste halinde görüyor ve okuyabiliyoruz. Fotoğraflar ve bilgileri ekledikçe zaten bunu başka türlü aramak çok zor. Kendi başlığımzda ya da diğer başlıklarda aradığımızı hep bu yolla buluyoruz.
Sevgili Uzaylı, yine anlatamadım galiba. Ben de zaman zaman bahçe sayfalarım arasında gezindikçe kendi yaptığım şeylere gülüyor " amma da deliymişim" dediğim bile oluyor.
Ben, bahçelerde sohbet olmasın, bahçeler ruhsuz kalsın demiyorum ki. Güzelleştiren yüklediğimiz fotoğraflara eşlik eden yazılarımız, onları nasıl yaptıklarımızı anlatımımız.
Arkadaşların yazdığı gibi " ayyy bu bebiş ne de güzelmiş veya ona verilen cevap: teşekkür ederim sizde de olsun" gibi bence lüzumsuz mesajlar.
Bunların bile temizliği yapılsa pek çok mesaj sayısı azalır, sayfalar güzelleşir.
Bahçelerimiz bir nevi bizlerin özel kahvesi gibi, bunu kabul ediyoruz bizler de. Ancak siz de lütfen bir bakın; sadece bahçesine ve diğer üye bahçelerinden başka hiç bir başlığa mesaj yazmayan hatta okumayan pek çok üye var. Bu sizce de doğru mu? İstenilen bu mu olmalı?
Bahcemde 2 aydır sadece kar var. Dışarıya cıkılacak gibi değildi bu kış.
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.
Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar:)))
Herşey gönlünüzce olsun.
İlk iki sayfayı taradım toplam 22 iyi niyet mesajına 20 mesajla cevap vermişim. Cevap olarak verdiğim 18 mesajı silince yaklaşık 78 mesajı incelemiş oldum. Öncelikle bahçeleri temizlemek için ciddi bir zaman harcamamız gerekiyor. Mesajları incelerken bir yandan da yönetimin silmesi için silinecek mesajların numaralarını not alıyorum.
Bu işlemleri yaparken karşılaştığım ve vakit kaybettiren bir durumda 2. sayfadan silinecek mesajı sildiğimde ilk sayfaya yönlendirilmemiz, ilerleyen sayfalarda bu daha çok zaman kaybettirecektir. Küçük bir program yazılabilirse ya da mesajların yanına kutucuklar oluşturulursa bu kutucuklar işaretlenmek suretiyle istediğimiz mesajları daha hızlı silebiliriz.
Bu işlemi yapmaktan üşendiğim için bunları yazmadım sadece daha hızlı sonuç almak adına yazıyorum. Bu olamayacaksa da yapmaya başladığım şekliyle fırsat buldukça bütünü bozmadan bahçeyi temizlemeye çalışacağım. 2. Aşamada ise aynı anda birden fazla aynı bitkiye ait fotoğraflar varsa onları temizleyeceğim.
kelebekçalısı
05-03-2012, 20:29
Üç dört gündür işlerim dolayısıyla sitemizden biraz uzak kaldım.Gördüğüm kadarıyla bazı sorunlar yaşanıyor.Ben arkadaşlarımın fikirlerinden hep faydalandım ve hep motive edildim.Güzel dostluklar seviyeli yazışmalarla oluştu.Benim bahçemden benim üstümden diğer arkadaşımıza atıfta bulunulması beni rahatsız edip üzmüştür.Verilen emeğe ve kişiye saygı duyulması gerekir.Bence bu tip hareketler yazışmalar hiç hoş değildir.
Sürekli takip ettiğim bahçeler vardı, eskisi gibi çok zaman ayıramadığımdan çoğunu artık takip edemiyorum. Bir nedeni de, başlığı gördüğümde, bahçe ile ilgili yeni haber beklerken sohbet bulunca, zaman da kısıtlı olduğundan bir süre bakmayı erteliyorum, sonra bir bakmışım ki ilgimi çeken ama kaçırdığım yazılar olmuş.
Sohbetin içinde olanlar için durum hoş ama bahçede haber arayışı için gelenlere bazen güzel olsa da bazen zor. Buna rağmen, benim de böyle yazılarım var tabii ki, en azından bazı yazılara teşekkür etmek ihtiyacı duyuyorum, bunu da bir kaç mesajı ya da bir konuyu birleştirerek yapmaya çalışıyorum. Ya da bahçemdeki salyangozlardan söz ederken, yeni başlık açılacak kadar bilgi alışverişi yapıyorum. Yine de bir süre sonra bütünün içinde gereksiz çok parça oluyor. Sohbet o an için güzel olsa da sonra anlamını yitiriyor. Güler Hanım'ın dediği gibi, temizlik döneminde silinmesi için numaraları ile koca bir liste çıkardım, silebildiklerimi sildim, silemediklerime sağolsun Güler Hanım uğraştı. En azından sohbetlerin güncelliği gidince "Bahar temizliği" yapabiliriz.
Aslında Bahçe Sohbetleri (http://www.agaclar.net/forum/sohbetler/9839.htm) diye bir başlığımız da var, kullanmaya kullanmaya unutmuşuz.
Bahçemi ziyaret eden değerli arkadaşlar,
şu an bahçemde paylaşabileceğim bir şey bulunmadığından,malum kışı daha yollayamadığımız için mayıs ayına kadar ara veriyorum.
Kusurum olduysa bağışlanması dileği ile.....
Şahsen, yeni bahçem için sayfa açmayı düşünmüyorum. Bitkileri kendi başlıklarında paylaşmanın daha verimli olacağını düşünüyorum. Genel bahçe fotoğraflarını ise pek rağbet görmeyen galeriye ekleyeceğim. Orada rahatlıkla beğeni yorumları yapabiliriz diye düşünüyorum.
Esasında limon'un bu fikrini beğendim.
Bahçemde yeni ve değişik bir şey yapmadıktan sonra ben de fotoğraf yüklemeyeyim. Nasılsa bilmediğiniz şeyler değil.
Başlıklara kaymak çok daha iyi olacak.
Aynı bitkinin 5 adet çekilmiş fotoğraflarına bakmak, bir süre sonra ilgiyi dağıtıyor,hele sohbetlerde uzamış sa o sayfadan çıkıp başka başlıklara bakıyorum.
Kendi bahçemde temiziliğe başladım en kısa zamanda,Güler Hanıma ulaştıracağım.
Bu arada öneri, fikir ve yorumları dikkatle okuyorum,sanırım düzenleme çalışmalarına genelde müsbet bakılıyor.
Efendim; ben Sayın Malina' nın taşındık başlıklı yazısını 4.3.2012 saat l5.30 civarında görüp ,bu sahifeye girip okudum.. Sevgili hk 50 nin mesajı sondu.....
Bir senedir üye olmama rağmen,iki kelime yazmaya çekindim...Bir gaf yapmamak adına...Buradaki bütün arkadaşların mesajlarını okudum.. Bende nacizane iki cümle etmek istiyorum....
Ben şahsım; güzele , canı yürekten ve coşarak ,bağırarak GÜZEL.. diyenlerdenim..çiçek ve bitki delisi olduğum ,doğaya hayran olduğum için bu sitedeyim..Güzellikler karşısındaki ahvalimizi açıkça belirtmek niye bu kadar rahatsızlık vermiş arkadaşlara..?
Hislerini belli etmemek, emekleri onore etmemek ketumiyet değilmidir..?
Bizler; duygulu ,hassas,ve coşkulu insanlarız.Katı kişilikler zaten çiçek ve böceklerle uğraşmayı boşa harcanmış bir zaman addederler kanımca...
Luzumsuz yazı ve resimler , isenirse ****** silinebilir.Konulan ve istenilen kurallara uymayı görev sayarım..Ama emekli olmuş bir bayan olarak profesyonelce botanik bilgileri ve latinceyi ,kitapları karıştırıp,da ahkam kesmek , yapıma ters düşer...
Olduğum gibi görünmeyi tercih edenlerdenim... Yaklaşık bir senedir,bahçelerde gördüğüm kadarını bende paylaşmaya çalıştım..... Bahçe sahifemdeki fotoğraf ve mesajlarımda bir laubalilik, gariplik de varsa lütfen uyarılayım..
Yarışma ve flamalara olan fikrime gelince ; bu kış mevsiminde , bu kasvetli ve acılı günlerimde bana enerji ve can vermiştir....
61 yaşında ve bu olağanüstü günlerimde çok yorgun bir bayan olarak; pazar günü ,İstanbuldaki bahçelerde (( Flama ve bayrak))) :)) Sayesinde ,tabiri caizse pala çaldım diyebilirim ...:))
Halil Önen
06-03-2012, 03:02
Ben de kendi sayfamı düzenlemek istiyorum. Sayfa dokusunu bozan iletilerimi silmek, silinmesi gerekenleri bildireceğim.
Dostlarımın güzel dilekleri ve alkışları kalmalı;)
Şöyle yapmayı düşünüyordum, şimdi söylemenin sırasıdır. Bazı kendimce önemli bulduğum iletilerimi_ ya da bu önemlidir denilenleri_ ilk sayfamda, ilk iletimde ling vermek istiyorum. Derli toplu olsun istiyorum, bir yerde...
Örneğin;
_kabuklu bite karşı gülleci tortusu kullanımı; (sayfa12 ileti 331) veya
_ domateste tripsi zararı; (sayfa 12 ileti 355) gibi...
ama;
bamya yetiştiriciliği ile ilgili yazım sayfamda kalmalı, bamya yetiştiriciliği sayfasına ling verebilmeli, bamya yemeği tarifini Mutfak sayfasına ling vermeliyim. Bu bizim eksikliğimiz gerçekten...
yani bir okur 100 sayfadan ve 2000 iletiden kendine gerekli olan bilgileri kısa yoldan ulaşabilmeli, diye düşünüyorum. Yoksa sayfa aralarında kaybolup gidiyor, bazen ben bile bulamıyorum. 10 yıl sonrasını düşünüyorum da...:p
Ya da bunun benzer bir yolu olmalı...
Birde, UBYİ bahçelerinin bu birliği oluşturanlar ve moderatörler işbirliği ile tekrar düzenlenmesini, işlerlik kazanmasını ya da başka bir yol bulunmasının tartışılmasını istiyorum.
Tohum Takas Etkinliği ve Tohum Takas Bankası 1. Etkinlik sayfalarının da düzenlenmesini istiyorum. Orada da kendi yazdığım gereksiz iletileri sileceğim ve bazılarının silinmesi için yardım isteyeceğim. Orada da güzel dileklerin ve alkışların kalmasına özen göstermeliyi(z)m.
Bazen üyelerin bahçelerini ciddi ciddi okurken birden hava değişiyor ve bir latife yapılmış, adete gülmekten kopuyorum. Bazen yazılanlar bir günlük, bir anı ve hatta roman tadında sürüp gidiyor. Bu korunmalı_ ki buna dokunulmayacak biliyorum.
Resimler parça parça satır aralarına _ blok halinde değil_ yerleştirilmeli; yani atılan resimler adeta konuşmalı hatta yolu edebiyattan, felsefeden geçmeli...;)
Hayatı güzelleştiren insanları severim, onları övmeyi de severim. Burası hayata bir çentik attığımız, ondan güzel bir parça kopardığımız yer. Bırak bağımlılık yapsın burası, zaten hayat bağımlılıktan ibaret değil mi? Eğer bağımlılığın varsa mutlu yaşanır...;)
Vildan Sönmez
06-03-2012, 08:09
Allah Allah bunu da mı gördük. Forumda çirkinleşmedikçe tartışma bile olabilir,
Kendim bu yazışmalara katılamasam da aşıkların atışması gibi, gülümseyerek izliyordum. Şaşırdım :eek::eek:
Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.
Step Floribunda
06-03-2012, 09:06
Bu da ne demek şimdi. Rahatsız olanlar bu topiğe girip okumasınlar. Bir sürü konu var okunacak. Örneğin ben kaç gündür Uzaylı' nın bahçesini okumaktan başka yere bakamaz oldum.
Doğrusu ben de herşeyden rahatsız olan , dünyanın ve insanların sadece kendileri ve kendi istedikleri gibi olmasını isteyen hoşgörüsüz insanlardan rahatsız oluyorum.
Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön :)
Üyelerin bahçeleri bölümünde temel sorunlar:
1) Bahçe başlıklarındaki yoğun mesajlaşmalar, zaman zaman diğer üyeler ve ziyaretçiler için okuma, izleme zorluğu yaratmaktadır.
Bahçelerin günce, blog gibi olması benim de okurken hoşuma gidiyor. Ancak okuyucular tarafından eklenen mesajlar agaclar.net'tin yapısındaki kısıtlar nedeniyle yazılanların blog ve günce gibi derli toplu halde kalmasını engellemekte.
Bloglarda bilirsiniz yorumları görmeden blog sahibinin yazdıklarını kesintisiz okuyabilirsiniz. Bizde maalesef öyle değil. Bizim yapının dezavantajını bir avantaj olarak da görmek mümkün, yazılırken arada soru sorabiliyoruz, yorum yapabiliyoruz. Ama yorumlar sadece beğeni ya da özel konularda olursa, o anki grup dışındaki diğer okuyucuları rahatsız edebiliyor. Konuya katkı yapma, alternatif getirme, daha detaylı açıklama isteme tabikii bunların dışında.
agaclar.net'in ziyaretçi ve üye sayısı arttıkça bahçe başlıkları da daha çok kişi tarafından okunacaktır. Bahçe başlıklarının derli toplu kalması için çalışılmakta. Örneğin ilk mesaja tanıtım bilgilerini koyarak ziyaretçinin girdiği bahçe hakkında genel bilgi edinmesi, var olan bitkiler, yapılan ek alanlar, bulunduğu bölge gibi noktalarda ilgisini çeken konulara göre yola devam etmesi sağlandı. Zaman zaman temizlik kampanyaları yapıldı. Uzaylı, başlığında önemli konular için ilk mesaja adres koydu.
Başka neler yapabiliriz'i araştırıyoruz.
2) Bahçe başlıklarında bitki tanıtımları ve diğer başlıklarda bulunması uygun olacak açıklamalar verilmektedir.
Örneğin tturt tohumdan hibiscus üretim çalışmalarına başladı. Bahçe başlıklarına bakmayan bir üye bunu bilemezdi -kendisi zaten hibiscus başlıklarına da ekleme yaptığı için onun adını yazmayı tercih ettim-. Ama kendi başlığı dışında başlık açmayan ya da diğer başlıklara katkı yapmayan üyeler var.
Bahçelerdeki kimi özel bitkiler ayrıca tanıtımları yapılmadığı için sadece o bahçede kalmakta ve kaybolmaktadır. agaclar.net’te tanıtımı yapılmamış olan bitkiler Bitki Dünyası (http://www.agaclar.net/forum/#bitki-dunyasi) başlığı altında tanıtılabilir.
3) Bahçe başlıklarına özenmeyen bahçe sahipleri olabiliyor.
Aynı çiçeğin arda arda fotoğraflarının konması, bitki adının öğrenilip yazılmaması, tanıtım bilgilerinin girilmemesi, az ya da çok yapılan çalışmaların anlatılmaması gibi özensiz davranılan bahçeler var.
agaclar.net'de Üyelerin Bahçeleri bölümü verilen bilgilerle, açıklamalarla diğer üyelere yararlı olmaktadır. Bir bitkinin yapraksız kış fotoğrafı bile yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir verir.
Yoksa Üyelerin Bahçeleri'nin amacı sadece güzel bahçe ve çiçek fotoğrafları sergilemek olmamalı.
Tamam, tamam ben bahçe temizliği deyince anlıyorum ki bu üyelerimizin kafalarını karıştırıyor ve üyeler de kendi özel alanlarına girildiğini düşünerek bunu yapmak istemiyorlar. Canınız nasıl isterse. :)
Halil Bey'in önerdiği de sanırım Uzaylı'nın bahçesinde ilk mesaja eklediği gibi birşey yani
" BAZI KONULAR:
Artezyen kuyu açtırma; Sf. 1
Ağaç ve direk dikmek için pratik, manuel burgu; Sf. 3-11
Zeytin Kurma; Sf. 8-9
Çit Çevirme; Sf. 12
Bahçenin düzenleme projesi; Sf. 13-25
Kuyuya dalgıç pompa indirme; Sf. 27
Piknik; Sf. 31 "
Peki bu durumda yeni üyeler veya bizler aradığımızı ilgili başlıklar yerine bu sefer de acaba hangi üyenin bahçesindeydi diye onca bahçeyi mi araştıracağız?
Bu da benim aklıma pek yatmadı.
En iyisi bu gibi değerli bilgilerin açılmış veya açılacak olan yeni başlklara aktarılması.
Yanlış anlamalar var gibi görünüyor...
Bahçelerdeki karşılıklı samimi yazışmalar değil rahatsız olunan... Bu yazışmanın doğal bir sonucu...
Girdiği her bahçeye aynı klişe cümleleri yazanlar, bahçe sahipleri tarafından bir parça engellenebilir. Her yazana cevap vermeniz gerekmez :)
Abartarak yazıyorum, kimse üzerine alınmasın:)
- Çiçeğiniz çok güzelmiş, pek beğendim
- Teşekkür ederim çiçeğimi beğenmenize memnun oldum
- Beğenmemi beğenmenize çok sevindim
- Aman efendim lafı mı olur
Bu mihval üzere yapılan yazışmaların kimseye faydası yok. Aynı metin içinde hem beğenme yazıları hem de "söylenecek, sorulacak bilgi" olsa, beğenme mesajları kimseyi rahatsız etmez.
Yine de bu durum işin önemsiz tarafı...
Önemli olan, işe yarar bilgilerin sayfalar arasında kaybolup gitmesi...
Sayfalarınızda bu tür bilgiler varsa, onlar sayfalarınızda da olsun ama kopyalayıp ilgili başlıklara da yapıştırırsanız sorun bir parça çözülür.
Bir de bahçelerinizi fotoğraf galerisi olarak kullanmaktan ziyade gerçek yaşamın aynası gibi kullanmanız çok işe yarayacaktır.
Mart ayındayız, bu ay neler yapıyorsunuz onu öğrenmek isteriz. Görünüşü güzel diye, 2-3 yıl öncesinden, bu aya hiç uymayan ve açıklama yazılmamış bitki fotoğrafları koymak, sayfanızı fotoğraf galerisi gibi gösteriyor...
Bir konu tartışmaya açılınca, muhataplar gardını almak durumunda kalıyor. Bunu ben de yapıyorum :) Maksat olabildiği kadar az yapıp, "aslında ne denmek isteniyor" diye düşünmek... Yani demem o ki, gardınızı almayın :)
Uzunca bilgiler hem bahçenizde kalabilir hem ayrı sayfa olabilir. Uzaylı'nın bahçesinden kopyaladım.
Artezyen kuyusu açtık (http://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/26526.htm)
Bu tür yazılar için konu adresini, sayfa ve mesaj numaralarını iletebilirsiniz, yardımcı oluruz.
Orhan Özbilgiç
06-03-2012, 11:49
Konuya ilişkin talep ve önerileri dikkatlice okudum.
Sayın malina, son mesajında düşüncelerini çok daha net bir biçimde belirtmiş.
Güler Hanım'da çok güzel örneklemiş.
Üye olan olmayan herkesin, kolayca ulaşabilmesi için, bitkilere ilişkin birçok bilgi ve kazanımların, en azından bundan böyle ilgili başlıklardada ele alınması gerektiğine bende katılıyorum.
Bu konudaki özen ve gayretleri nedeniyle, Kiraz ve limon'u takdir ediyorum. Zira bahçemdeki bir çok bitki ile ön bilgilere, onların açtığı ve işlevselleştirdiği başlıklarda ulaştım.
Bahçelerdeki, içi boş, tek kelime veya cümlelik ''beğeni'' ve karşılığında ''teşekkür'' seremonilerini bende gereksiz buluyorum.
Bir çok arkadaşımız gibi bende, özellikle şu uzun kış döneminde bahçelerin bazılarında sürdürülen, ''yarış'' gibi konulardaki takılmaları, sevimli ve sıcak buluyorum. Zaten dikkat edilecek olursa, bu diyalogların sonunda, arkadaşlarımız güzel sürpriz düzenleme ve aksesuarla karşımıza çıktılar.
Sonuç olarak;
Moderasyonun önerilerini olumlu buluyorum ve bahçemde uygulamaya özen göstereceğim.
gülenmelek
06-03-2012, 12:24
Kesinlikle beğen butonu olmalı ve mesaj sahibi kimlerin beğendiğini görebilmeli (bence ve mümkünse tabi)
Neden mi bunu diyorum ?
Kendime ait sayfam yok ve belki buraya yazmamam gerekirdi ama yeri geldi sanki.
Yeni sayılır olmama rağmen sitede çok bulunuyorum. İlgimi çeken konuları okumaya, araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Beğendiğim bir çok fotoğraf ve mesaj var. Sadece; çok güzelmiş, beğendim, harika demek için mesaj yazmak da istemiyorum açıkçası. (Sadece 1 kelime mesaj yazsam bile bu yukarıdan aşağıya yaklaşık 5-6 cm yer işgal ediyor) Bunları yazınca karşımızdaki kişi de cevap verme zorunluluğu hissediyor olabilir, vermezse de biz alınganlık yapabiliriz. Buton burada işe yarayacak ! (diye düşünüyorum)
Sürekli takip etmeye çalıştığım sayfalarda sohbetler çok hoşuma gidiyor ama aradığımı bulamamak da canımı sıkabiliyor bazen. (Bazen forumda kaybolup, ben ne arıyordum ki dediğim çok oldu. Forumun maşallahı ! var çünkü, yok yok)
Örn: Enzimin nasıl yapılacağını okuyup anlamaya çalışmama rağmen bana hitap eden net bir bilgi bulamadım ve sormak zorunda kaldım (iyi ettim, öğrendim çünkü ;) )
Kısacası önerim; beğen butonu. Konulardaki karışıklık nasıl çözülür ona ait bir fikrim :(
rhepsag67
06-03-2012, 12:52
Bu güzel insanların içindeki, motive etme amaçlı mizah duygusu beni de gerçekten, uzaktan motive ediyor, gülümsetiyor, heyecanlandırıyordu. Öyle ki uzun zamandır uzaktan izlediğim bu güzel siteye üye oldum. "Heyecan duyulmayan bir iş başarılamaz" sözünü de unutmamak lazım.
Sevgili Cemo, mayısa kadar bu sayfada seni göremezsem çok üzüleceğim:(
En uzak mesafe ne Afrika'dır
ne Çin, ne Hindistan,
ne seyyareler
ne de yıldızlar geceleri ışıldayan...
En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir
Birbirini anlamayan.
CAN YÜCEL
rhepsag67
06-03-2012, 13:27
Herşey gönlünüzce olsun.
Kötü havalarda insan Dosta aç olur,
Bir araya gelse, Dost Dosta ilaç olur ,
Bahçede güller tek tek bir şeye benzemez,
Öbek öbek olunca, Bahara taç olur
MEVLANA
Merhabalar.Ben de Gülenmelek'in beğen butonu fikrine katılıyorum.siteye kaydım yeni olmasına rağmen ben de balkon sayfamı açmıştım.Ancak giderek bu sayfalara olan ilgim azaldı.Benim amacım aldığım bitkilerin bakımını en iyi şekilde yapabilmek.Bunun için bitki başlıklarını incelemeye başladım ancak bu sayfalarda da gereksiz sohbetler veya çelik istekleri arasında bu bilgilere ulaşmak oldukça yorucu.
Sevgi Durul
06-03-2012, 13:45
Kötü havalarda insan Dosta aç olur,
Bir araya gelse, Dost Dosta ilaç olur ,
Bahçede güller tek tek bir şeye benzemez,
Öbek öbek olunca, Bahara taç olur
MEVLANA
Mevlana ne güzel söylemiş. Sayın rhepsag67, aynen katılıyorum.
Sevgili cemo, gelişmelerden bizi habersiz bırakmaya hakkın olmamalı diye düşünüyorum. Alıntı yapılmazsa sevinirim. Daha sonra bu mesajımı sileceğim.:)
Adalet Yağcı
06-03-2012, 14:30
Bahcemde 2 aydır sadece kar var. Dışarıya cıkılacak gibi değildi bu kış.
Herşey gönlünüzce olsun.
Nereye dostum?
Mayıs çok uzun, sana bir hafta izin :)
Sevgili Alcen ve sen "Mayıs ayına kadar yokum" diyorsunuz, önümüzdeki günlerde yavaş yavaş uyanır her şey, bunların sevincini paylaşmayacak mısınız bizimle :(
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum.
"Çok güzelmiş, beğendim" demek dışında söyleyecek şeyiniz yoksa, ha yazmışsınız, ha beğen butonuna tıklamışsınız... Bir süre sonra bahçe sahibinin bile çok ilgisini çekmiyordur.
Gerçekten beğenen duygularını klişe olmayan yollarla, karşı tarafa bazı ayrıntılar için soru sorarak ya da neyi neden beğendiğini ayrıntılı anlatarak belli eder. Bu tür yazılar kişiye ve onun sunduklarına özel olduğu için, herkesi dikkatlice incelemeyi gerektirir. Buna canımız kurban :)
Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz. Konuyu açan kişi, konunun ne kadar görüntülendiğine bakıp, beğenildiği için okunduğunu anlayacaktır...
Not: Beğen butonumuz var mı, yok mu bilmiyorum, uzaytek'e sorayım :)
Canımı üzmüşler belliki kırılmış.
münevver
06-03-2012, 14:49
Moderetorlerin yükünü azaltmak amacıyla acaba bahçe sahiplerine, sadece kendi bahçe yazıları için olması kaydıyla diğer üyelerin mesajlarını silme yetkisi verilse olur mu?
Bu yolla bahar temizliği yaparken liste oluşturmalarına gerek kalmadan kendileri silebilirler.
Bunu düzenli yapan üye bahçeleri de nispeten daha çok bilgi paylaşımına uygun hale gelmez mi?
Moderetorlerin yükünü azaltmak amacıyla acaba bahçe sahiplerine, sadece kendi bahçe yazıları için olması kaydıyla diğer üyelerin mesajlarını silme yetkisi verilse olur mu?
Bunun sakıncalarını daha evvel yaşadık.
nılgun_dogan
06-03-2012, 15:07
Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar
rhepsag67
06-03-2012, 16:17
Sevgili Alcen,
Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız...
Mayısa kadar bu sayfada sizi de göremezsem çok üzüleceğim:(
mandalinci
06-03-2012, 16:53
Sevgili cemo,
Gönül bahçenizin mayıstan önce yeşermesi ümidiyle, görüşmek üzere.
Yücel Canpolat
06-03-2012, 17:55
bir öneri de benden,
yazdıkları mesajların arkasında durmayan üyelerin üyeliklerinin tekrar gözden geçirilmesini yönetimden rica ediyorum:)
(alan da gaçan mı?)
gülenmelek
06-03-2012, 20:12
Sayın Malina ;)
Size katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.
Bundan sonra da sayfalarda, bahsettiğimiz minik ama önemli mesajlardan çok göreceğiz demek ki ;)
Sûz-i Dilârâ
06-03-2012, 20:13
Ben bu konuda yönetimin politikasına destek veriyorum. Bir bahçem yok, şimdilik olacak gibi de gözükmüyor. :(
Canım sıkıldıkça ara sıra sevdiğim bahçelere girip gezmek istiyorum ama arada o kadar "olmasa daha güzel olur" dedirten birkaç kelimelik bezginlik veren mesajlar var ki! Bilgiye de fotoğraflara ulaşana kadar canım çıkıyor, bilgisayar başında oturmaktan omuzlarıma ağrı giriyor.
Sadece bahçelerde değil, forumun her tarafında bu mesaj kirliliği o kadar yoğun ki!
Geçenlerde internette bir şey ararken bir forumda denk geldim (şimdi adını hatırlamıyorum) yorum yazanlardan biri diğer bir üyeye aradığı bilgi için bizim siteyi tavsiye etmiş, "aralardaki yazışmalara takılmazsan veya sabredip okursan" manasına gelecek sözler de ilave ederek. Bir üye olarak benim dikkatimi çekmesi normal ama dışarıdan birinin bile gözüne batacak kadar yoğunlaşmış mesaj kirliliği.
Kendi adıma bu önümüzdeki zaman diliminde mesajlarımı tek tek kontrol edip gereksiz yer işgâl edenleri sileceğim. Yönetime de kolay gelsin hakikaten zor iş.
Not: Başka şahsî olarak yapabileceğim bir şey varsa da yapmaya hazırım.
İçinde bulunduğum başka bir forumda kullanılan bir yöntem var. Burada da rahatlıkla uygulanabilir. Her forumun standart yazılım uygulamalarındandır.
Rep denen bir tür üye beğeni puanı. Bir cümle eklenerek +, - bir puan verilebiliyor. O kısa tekrarlanan kelimeler ortadan kalkıyor.
Ayrıca bu resimlere de uygulanabilir.
Bir diğer yöntem de şu olabilir:
Belirli bir süre, miktar paylaşım yapan nitelikli üyenin müstakil çalışmaları bir alt forum gibi tanımlanır, kendisine o alt forumu içeren kısıtlı yetki verilir. Siler silmez bilemem, ama derler toplar.
Yönetim de yöneteni yönetir, mesaj yükü azalır.
kelebekçalısı
06-03-2012, 21:32
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor.
Sevgili kelebekçalısı, ben sizlere bahçelerinizde sohbet etmeyin diye bir tabir mi kullandım anlayamıyorum?
Bahçelerimizin bir nevi üyenin kahvehanesi gibi olduğunu ama çok güzel başlıklarımız olduğu halde bilgi içeren mesajların, ilgili başlıklarda olması gerekirken bahçe sayfaları arasında kaybolduğunu belirttim.
Çok, çok uzun ve gereksiz yazışmaların da sayfa kirliliği yaptığını, bahçe sahiplerinin bir müddet sonra geri dönerek teşekkür mesajlarını silmelerini talep ettim. Kabul edilir veya edilmez, bu benim önerim.
Kabul eden arkadaşlara da yardım edebileceğimi yazdım.
Benim hangi mesajımda bahçesi olan bir üyemize saygısızlık ettiğimi düşündünüz de " Ben önce insana sonra da yapılan emeğe saygılı olunmalıdır düşüncesindeyim" dediniz?
Ben de bunu anlamış değilim.
Cemo'nun bahçesinde yer alan bazı mesajları bu konuyla ilgili diye buraya taşıdım.
Sözünü ettiğiniz yazışmaların yapıldığı sayfaların adreslerini yazarsanız neler oluyor bakarız...
Sayın Malina ;)
Size katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.
Ben nedenlerimi madde madde yazdım. Yazdıklarıma tek tek itirazlarınızı yazarsanız, nelere katılmadığınızı anlayabiliriz...
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor.
İyi de ben de nelere dikkat etmeniz iyi olur diye yazdım :)
Yazdıklarımı onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?
Onaylamıyorsanız, ayrıntılı olarak çözüm önerilerinizi duymak isterim...
Bir diğer yöntem de şu olabilir:
Belirli bir süre, miktar paylaşım yapan nitelikli üyenin müstakil çalışmaları bir alt forum gibi tanımlanır, kendisine o alt forumu içeren kısıtlı yetki verilir. Siler silmez bilemem, ama derler toplar.
Yani bir bitki için açılmış başlık varken, ona katkıda bulunmayacak; kendi bahçesinde yetiştirdi diye, ona alt forum oluşturup, aynı bitkiyi orada anlatması olanağı sağlayacağız öyle mi?
gülenmelek
07-03-2012, 11:59
Sayın malina ben buraya sadece kullanışlı olacağını düşündüğüm bir öneri ile geldim. Kendimce nedenlerini de önceki mesajımda açıklamıştım. Bu böyle olsun diye diretemem. Öyle bir hakkım yok. Sadece işe yaracağını düşünüyorum. Size ve sizin yazdıklarınıza itiraz etmiyorum. Sonuçta bir uygulamanın iyi olup olmayacağına karar verecek olan yine sizlersiniz.
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum. Bu cümlenize katılmadığımı ama saygı duyduğumu söylemek istedim. Bu da sizin fikriniz çünkü.
Bu gün bir üyeye teşekkür etme ihtiyacı hissettim. Cevap vermesem yanlış anlaşılacak olabilirdi çünkü. Ve yine bir teşekkür 5 cm yer kapladı. Buton olsaydı buna gerek olmayacaktı. O üye de, mesajını okuduğumu ve beğendiğimi, sorun olmadığını anlamış olacaktı diye düşünüyorum.
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum
Bu cümlenize katılmadığımı ama saygı duyduğumu söylemek istedim. Bu da sizin fikriniz çünkü.
Yazının içinden bir bölüme katılmıyorsanız bunu belirtmeniz iyi olurdu, çünkü başka şeyler de yazmıştım :)
Bunlara katılıyor musunuz?
Gerçekten beğenen duygularını klişe olmayan yollarla, karşı tarafa bazı ayrıntılar için soru sorarak ya da neyi neden beğendiğini ayrıntılı anlatarak belli eder. Bu tür yazılar kişiye ve onun sunduklarına özel olduğu için, herkesi dikkatlice incelemeyi gerektirir. Buna canımız kurban :)
Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz.
Uzaytek'e imdat dedim :)
Bakalım beğen butonuna nasıl çözüm bulacak :)
gülenmelek
07-03-2012, 12:32
Sadece katılmadığım cümleyi almadığım için kendime kızıyor,
Bunlara katılıyor musunuz? dediğiniz metine katılıyor ve emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz dediğiniz için de konuyu uzatan bu butonun ;) faydalı olacağını düşünüyorum.
malina-x
07-03-2012, 12:40
Beğen dediğimiz teşekkür etmek ise bu konuda yazılımış eklentiler var ama teşekkür etmek isteniyorsa özel mesaj gönderilebilir, bir şey mi kaçırdım?
Reputasyon(tecrübe/seviye) puanları benzer şekilde teşekkür etmek için kullanılabilir, sanırım tartışma yarattığı için kapatmıştık hatırlamıyorum.
İncelemek isterseniz eklenti adresi http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=165673
Beğen düğmesinin sadece teşekkür etmek için mi kullanılacağı düşünülüyor! :)
Çekişmelerin, kırgınlıkların artmasına; genelde gereksiz kullanımından dolayı işlevini yitirmesine; çekingen veya yeni üyelerin daha da zor foruma katılımına; gruplaşmaların olmasına, özellikle tartışma sırasında ve sonrasında farklı amaçlarla kullanılmasına sebep olabileceğini düşünüyorum.
gülenmelek
07-03-2012, 13:07
Sayın uzaytek verdiğiniz linkteki bilgileri ben anlamayacağım ama,
Sadece teşekkür etmenin yerine geçmeyecek bu buton.
Yazacağımız;
Çok güzel,
Çok beğendim,
Harika olmuş,
Takdir ediyorum,
Ellerinize sağlık,
v.s
gibi kısa ama beğenimizi dile getiren mesajlar yerine geçecek.
Fotoğrafları, yorum yapmamız gereken haller dışında sadece beğendiğimizi göstermek için kullanabileceğiz v.s.
Evet bir ara bu eklendi ve tam sevindim derken kaldırıldı. Sebebini bilmiyorum inanın, takip edemedim çünkü.
Neyse, konuyu çok uzattığımı düşünüyor ve bundan rahatsızlık duyuyorum gerçekten. Topu size atıyor ve buton; foruma + yük getirmeyecekse, üyeler rahatsız olmayacaksa, sizi uğraştırmayacaksa ve gerçekten kullanışlı olacaksa (ben inanıyorum) ilave edilebilir diyorum.
Beğenme olayı Facebook'tan gelen bir alışkanlık olsa gerek...
Yani bir bitki için açılmış başlık varken, ona katkıda bulunmayacak; kendi bahçesinde yetiştirdi diye, ona alt forum oluşturup, aynı bitkiyi orada anlatması olanağı sağlayacağız öyle mi?
Aslında bu risk de var. Elbette ilgili üyenin yaklaşımı bunu belirleyecektir.
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Ama bir balkon sahibi için bu ne kadar geçerli olur, tartışılır...
malina-x
07-03-2012, 13:20
@üzüm reputasyon eklentisini o yüzden kapatmıştık galiba.
@gülenmelek bize ya da foruma yük getirmez, rahat olun, bir ara var olan ve kaldırılan vbseo yüklediğimizde gelen beğen linki mi? onu da şikayet üzerine kapatmıştım.
@malina vbseo'nun beğen işlevini açayım mı?
kapatmaya ne meraklıymışım...
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.
Bahçenizde yazın ama bu bazı önemli bilgileri o konuyla ilgili başlığa da yazın.
İki yere birden aynı şeyleri yazmak istemeyenler:
1. Bahçesindeki mesaj numaralarını ve olması gereken sayfayı bana iletebilir, onları kopyalarım. (aynı bilgi iki yerde birden olur)
2. Belli bir konuyla ilgili bahçesine yazdığı bilgilerin özetini, o bilgilerin olduğu sayfada kısaca özetleyip bahçesinin ilgili sayfasına/mesajına link vererek duyurur.
3. Bilgilerin olması gereken sayfada yazısını yazar, bahçesinde bu yazıdın söz edip, o sayfanın mesajın linkini yazar.
İnsanda tümü kendine ait bilgilerin bir arada bulunduğu konuların (bahçelerin) önemini anlıyorum. Eğer olsaydı, bahçemde ne kadar çok şey yazdıysam kendimi o kadar iyi hissederdim ben de...
Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?
Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...
Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum.
Bunu düşündürecek ne yazdım?
Bahçe sahiplerinin yönetiminde bahçeler istemesek forumda böyle bir bölüm oluşturmazdım :)
@malina vbseo'nun beğen işlevini açayım mı?
kapatmaya ne meraklıymışım...
Neye benzediğini hatırlamıyorum ki :)
Kısa bir deneme yapalım mı? Sakıncalarını görürsek yine kapatırsın...
malina-x
07-03-2012, 13:43
Açtım mesajın hemen altında Like/Unline linkleri görülüyor, bir de profil sayfasında bunların istatistiği ve linkleri var.
Şimdilik görebildiklerim bunlar.
Yaa iyi hoş da, bu beğeniler bize mesaj olarak gelmek zorunda mı? :)
Her defasında açıp bakmak da zaman gerektiriyor :(
malina-x
07-03-2012, 15:48
Aradım ama ilgili bir ayar göremedim, evet mesaj olarak geliyor ve kapatma özelliği yok diyebiliriz.
gülenmelek
07-03-2012, 16:10
Ben kendi adıma söylüyorum, Like'ı beğendim.
Mesela 2 mesaj üstte Sevgili selis, bir sorununu dile getirmiş. Sevgili feriha'da beğenmiş. Ben burdan şunu anlıyorum. Demek ki aynı sorunu düşünen 2 kişi var. 2 kişi de farklı kelimelerle ama ortak sorunu paylaşmaktansa 1 kişi paylaşıp diğeri beğendiği zaman da sonuç aynı oluyor :) Karışık mı oldu :( Bu bir örnekti sadece.
Ben forumu biraz önce ilk açtığımda bana mesaj olarak gelmedi. Sayfanın en üst sağ tarafında "özel mesajlarınız" yazan yerde "bildirimler 1" olarak görünüyordu.
malina-x
07-03-2012, 16:13
mesajdan kastedilen bildirim olarak gelmesi.
gülenmelek
07-03-2012, 16:21
Şimdi anladım ;)
gülenmelek
07-03-2012, 16:28
Kendilerinden izin almadım ama, eğer link verdiğim için kızarlarsa, bu mesajımı silerseniz sevinirim. Konu ile alakalı olduğu ve tesadüfen gördüğüm için paylaşmak istedim.
http://www.agaclar.net/forum/921875-post1964.htm
http://www.agaclar.net/forum/921923-post1965.htm
Sn Uzaytek Uygulama güzel . Teşekkür ederim.Ançak benim kullanıcı adım diğer arkadaşların gibi neden çıkmadı.Uygula hakkında bilgi vermeniz dileğimle.
Saygılar.
malina-x
07-03-2012, 17:02
Kendi kullanıcı adımızı göremiyoruz, "You like this" şeklinde yazıyor.
Uygulumayı kaldırmazsak bunları türkçeleştiririm.
Biz de böyle yapılsın istiyoruz zaten.
Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz?
Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var...
Peki, şu nasıl? Biraz zihni sinir projesi gibi ama...
- Bahçe sahibi sayfalarının ilki, sabittir, silinemez.
- Zaman içinde üye tarafından işlenmek zorundadır.
- Konusu, bir tür fihrist gibi bir içeriğe sahiptir.
- İçeriği, bahçe sahibinin deneyimlerinin veya bilgilerinin başlıklarıdır.
- İlgili sayfalara link verir.
Örneğin; "ABC bitkisinde DFE zararlısıyla GHJ yöntemi." (link var tabi)
Bu, bir tablo içinde bulunacağından, başlıklara göre de sıralayabilir okuyucu.
Peki, şu nasıl? Biraz zihni sinir projesi gibi ama...
- Bahçe sahibi sayfalarının ilki, sabittir, silinemez.
- Zaman içinde üye tarafından işlenmek zorundadır.
- Konusu, bir tür fihrist gibi bir içeriğe sahiptir.
- İçeriği, bahçe sahibinin deneyimlerinin veya bilgilerinin başlıklarıdır.
- İlgili sayfalara link verir.
Örneğin; "ABC bitkisinde DFE zararlısıyla GHJ yöntemi." (link var tabi)
Bu, bir tablo içinde bulunacağından, başlıklara göre de sıralayabilir okuyucu.
Gerçekten zihni sinir :)
Bazıları malumu ilan gibi olmamış mı?
limon_sever
07-03-2012, 17:19
Kendi kullanıcı adımızı göremiyoruz, "You like this" şeklinde yazıyor.
Uygulumayı kaldırmazsak bunları türkçeleştiririm.
Alıntıla ve Hızlı Cevap butonlarının yanlarına konulabilir. 2-3 cm daha mesaj küçülür. Birde Türkçe'leştirmek 5-10 dakikanızı almaz gibi. Çok fazla çeviri yok sanırım.
Alıntıla ve Hızlı Cevap butonlarının yanlarına konulabilir. 2-3 cm daha mesaj küçülür. Birde Türkçe'leştirmek 5-10 dakikanızı almaz gibi. Çok fazla çeviri yok sanırım.
Kalması kesinleşirse, 5-10 dakika ayırırız.
Ben ...Like ye BAYILDIM ....(Sayın hk50 görmesin):)))....İnşallah diğer arkadaşlarda aynı fikirdedir.....Fikirlerin sahiplerine ve yöneticilere çok teşekkürler..Emeklerinize sağlık..:))
İmzama yeni bir cümle eklemeyi düşünüyorum :)
Lütfen beni beğenmeyin
Mesaj kutumda, bir beğeni duyuruları eksikti :)
kelebekçalısı
07-03-2012, 18:28
Sevgili Güler Hanım,ben kendimi ifade edemedim siz de ****** haklısınız farklı yorumladınız.Esas ana temamız bahçemiz bununla da beraberinde yaşadıklarımız ve hissettiklerimizİ sizlere paylaşmak diye düşünüyorum.'BEN ÖNCE İNSANA SONRA DA YAPILAN EMEĞE SAYGILI OLUNMALIDIR' sözümün arkasındayım.Şunu size şöyle açıklayacağım.Bu sözüm size değildir.Olması da mümkün değildir.Sizin bahçenizi gezdim yıllarca emek verip bu günkü haline sabırla ,sabrında ötesine geçmişsiniz ki ben sizin bahçenizde gezinirken bir gün benim bahçeminde bu hale geleceğinin hayalini yüreğimde yaşıyorum.Önce size sonra da verdiğiniz yılların emeğine saygı duyarım.Siz ve bahçeniz bunu hakediyorsunuz.Ama bazı üyeler sakın kırılmasınlar saksıdaki bir çiçeğini veya yetiştirdiği bir domatesi biberi nasıl anlatıyor ,onlara da verilen cevap çok olağan üstü gibi teşekkür ve övgü gördüğümde şaşırıyorum.Övgü hak edilmelidir.Gereksizce usületen birbirine böyle yazışmalar yapılması taraftarı değilim .****** ona da saygı duyarım ama ayni kategoriye koyulmaması gerekir .Mesela bana bir üyemizin şu bitki kaç yaşında,gölgeyi mi güneşimi sever,veya sulamayı akşamlarımı veya sabah mı yapıyosunuz yani hiç böyle sorular sorulmadı.Sorulmasını çok isterdim çünkü benim o vereceğim cevap bitkiye verdiğim emeğin ölçüsü görülecekti.Buton uygulamanıza gerçekten sevindim usuletenlikler ortadan kalkacak. Siz hiç bir zaman ben veya diğer üyelerimize saygısızlık etmezsiniz.Bizlere her zaman yardımcı ve örneki nsan oldunuz.Ben bilmeden sizi incittiysem özür dilerim.Görüşmek dileğile sağlıcakla kalın ,sevgilerimle.
Like butonu bence de iyi olmuş. Böylece beğenimizi ve takip ettiğimizi kısa yoldan belirtebileceğiz. "Teşekkür etmezsem ayıp olur" sorunu da çözülmüş olacak.
fatma sunay
07-03-2012, 21:32
Sevgili arkadaşlar;
Ben uzun zamandır siteye fazla giremedim ve bu can sıkıcı mesajları Cemo'yla tlf. da konuşurken duydum.
Uzun zamandır hastane ortamında bulunduğum için eve geldiğimde ilk iş siteye az da olsa girip arkadaşlarla şaka yollu atışarak o gününün kasvetini üstümden atıyordum.
Ben eskiye olan tutkum yüzünden birkaç arkadaşımıda bu bakımdan teşvik amaçlı heveslendirmeye çalıştım.
Yücel bey eskiye ait eserleri bahçesinde bizlere sundu.
Alcen terkedilmiş eski ve değerli parçaları bize tanıttı.
Uzaylı kilimiyle bizleri heyecanlandırdı.
Bizler bu ağır kış aylarını bahçelerimizden kopmamak adına canlı ve hareketli tutmaya çalıştık.
Bizler yazdığımız mesajlarda hiçbir şekilde kimseyi rahatsız edecek bir uslüp kullanmadık ve kullanmayız.
Böyle bir rahatsızlık neden duyuldu onuda anlamadım.
Bizlerin yarışı sadece bir latifedir. ****** bütün üyelerin bahçesinde emek ve çaba var. Bütün bahçeler ayrı güzel kimse kimseden üstün olma yarışında değiliz.
Sadece evde kapalı kalındığından dolayı Bahçe görüntülerimiz olmadı çenelerimiz çalıştı.
Ben bahçemden uzak oluğum için bana gelen görüntüleri koymaya çalıştım.
Bu demektir ki bahçeme gidene kadar ayak altında fazla dolaşmamam gerek...
Güler hanım bahçe sayfasında bahçenin yeri mesajınızı aldım fakat dediğim gibi bazı nedenlerden dolayı uzun yazamıyorum.
Biraz hafifleyince değişikliği en kısa zamanda yapacağım.
Bahçe sayfamda gereksiz gördüğünüz mesajlar varsa silebilirsniz.
Kendi adıma rahatsızlık verdiysem özür dilerim.
Saygılarıma....
Sevgili fatma sunay, size önce geçmiş olsun diyeyim, şimdi inşallah daha iyi hissediyorsunuzdur.
Ben de size özelden yazdığım mesaja cevap alamayınca merak etmiştim. Önemli değil, siz iyi hissettiğinizde eksikleri tamamlarsınız.
Bahçe sayfanızda benim gereksiz gördüğüm mesajları silmem söz konusu değil, ben sizin isteyip de silemediklerinizi silme konusunda size yardımcı olabilirim. Dediğim gibi, siz istediğiniz takdirde.
Görüyorum ki pek çok üye de buna yanaşmıyor, o yüzden ben de ısrarcı değilim.
Bahçe başlığı açmış olan üyeler, bahçe çalışmalarını anlatırken zaman zaman tabidir ki mini fıkralarla bunu daha güzel hale getiriyorlar, getiriyoruz. Yönetimin bundan duyduğu bir rahatsızlığın olduğunu sanmıyorum.
Duyduğumuz rahatsızlık, başlıklarda olması gereken faydalı bilgilerin sadece üye bahçelerinde kalması ve burada okunamamış olması. Daha doğrusu aranıldığında kolay bulunamaması da diyebiliriz.
Benim, kendimce şikâyetim (beni bağlar); fazla miktarda olan teşekkür mesajlarımızın bir müddet sonra silinmemesi ve sadece bitki fotoğrafları yüklenerek hiç izahat verilmemesi.
" Kendi adıma rahatsızlık verdiysem özür dilerim." Lütfen bunu yazmayınız, diğer arkadaşlarda da buna benzer mesajlar gördüm. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa beraberce çözmeliyiz. Siz kendinizi çekerseniz, ben kendimi çekersem, sorunu kim belirtecek ve nasıl çözeceğiz?
Beni üzen " Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön " ve " hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın ." gibi yazılan mesajlar.
Arkadaşlar, eğer sizler de hakikaten böyle düşünceler içindeyseniz, bizlerin burada olma amaçlarımız demek ki aynı değil. Daha doğrusu ben bu amaçlar doğrultusunda bu forumda yazmıyorum, böyle düşünceler için paylaşımlarda bulunmak istemiyorum.
Manolya_
07-03-2012, 23:27
Sayın Malina,
Sözkonusu olan düzenleme ile ilgili sizin ve yorum yapan tüm arkadaşlarımızın mesajlarını (başlığı açtığınız günden beri) izlemekteyim.
Sizi takdir ile karşıladım,
Bu değerli sitemizin bilgilerinin elbette derli toplu olması hepimizin yararı için.
Ayrıca site üyelerinin fikrine başvurmanız, büyük incelik.
Şöyle bir durum var,
Herkesi memnun etmek zor. Zira zevkler ve renkler tartışılmaz.
Değer verdiğimiz bu güzel aile ortamı atmosferindeki site için yeri gelmişken emeği geçen sevgili site sahibimiz başta olmak üzre katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Ben şahsen asla rahatsızlık duymadan üye oldugum günden beri geriye dönük tüm mesajları (en baştan) okuyorum. Faydasınıda görmekteyim.
Elbette herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, belki bunun için o kadar uzun vaktide olmayabilir.
Nacizane fikrim şu ki ; ne derece önemsenir bilemiyorum, aklıma gelen bir fikri belirtmek isterim.
Bilgisayar konusunda teknik bilgisi derin olan gönüllü moderatör tayin edilip,
önemli bilgileri ilgili bölümlere taşıyamazmı,
Her üye arkadaşımızın PC konusunda yeterli bilgisi olmayabilir. (zira bunu sıklıkla yazılan mesajlardan hepimiz görmekteyiz)
Bunu asla yadırgamıyorum. Herkesin bir uzmanlık alanı vardır.
Yanlış anlaşılmasın lütfen mevcut moderatörlerimiz son derece ilgili ve . sadece bu görevi onlardan istemek fazla yüklenilmiş olur diye düşünüyorum.
arkadaşlarımızın bahçelerine gösterdiği emek kadar buradaki her bir mesaj da emektir ve günlük değerinde saklamak en dogal haklarıdır diye düşünüyorum.
Ama elbette bilgi niteliğindeki önemli mesajların arada kaybolması yine emeğe karşı haksızlık olmaz mı.
Derli toplu olmasından yanayım.
Sayın malina sanırım donanımlı PC bilgisi olan ilave moderatörler ile bu konuyu aşarız.
Mevcut moderatörlerimize kıyamadım zaten oldukça yorduk onları ne dersiniz ?
Konu ile fazlaca alakalı değil ama kısaca bir konuya daha değinmek istedim (hazır yazmaya başlamışken)
Bir süredir kendime söz vermiştim hiçbir forumda hiçbir konuya artık yorum yapmamak için. (bununla ilgili sevgili Güler hanım ile özel görüşeceğim)
(yine duramadım) :)))
Bu siteyi, agaçlar net ailesini seviyorum.
Günlük yaşamımda bile dilimden düşmüyor, herkese güzel sitemizi öneriyor ve mutlaka ziyaret edin ayrılamayacsınız diye belirtiyorum.
Her bir üye degerlidir.
Biliyorum ki bir kişi beraberinde birçok kişiyi sitemize katacaktır.
Üye arkadaşlarımızın katkıları ile böylesi güzel günlere geldik, bu güzelliklerin katlanarak devamı dileğimdir.
Tüm arkadaşlara sonsuz selam ve saygılarımla
Asu
Sevgili Manolya_,
Hoya başlıklarındaki bir mesajınızı özel sohbet olarak değerlendirip, mümkünse bu tür mesajları özel mesajlara yazmanızı rica etmiştim. Foruma mesaj yazmama kararınızı benim mesajımdan sonra aldığınızı biliyorum. Dilerseniz bu görüşmeye sadece Güler Hanım'la değil, benim de katılacağım görüşme odasında yapabiliriz. Karşılıklı yazdığımız özel mesajları da orada paylaşabiliriz.
Bu sorun sadece üyelerin bahçelerinde yaşanmıyor elbette . Bahçeler gibi kişiye özel başlık açılmasına izin verilen Hoya ( Mum Çiçeği) Bölümünde de yaşanıyor.
"hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın ." gibi yazılan mesajlar."
Sizin tabirinizle mürekkep yalayanlar bu yorumu okuyup üstüne alınıp kırılsa ve küsüp çekilse, iyi mi olacak?
Burada yıllardır süren bir sorun dile getiriliyor, sadece bir iki kişi eleştirilmiyor ki. Öyle olsa konu açmak yerine özelden gereken uyarı yapılırdı. Küsmek yerine "bir durup düşüneyim, haklı olabilirler" veya " nerde yanlış yaptım" demek gerek.
Yoksa coşkulu olduğumuz bir günde hepimiz sonradan gereksiz gelebilecek mesajlar yazıyoruz. Veya moralimiz bozukken, yakınlarımız veya kendimizin sağlığı bozukken paylaşıp moral bulmak istiyoruz. İnsanız, makina değiliz ki.
Alınan arkadaşlarımız hep son yazdıkları (bu kış) mesajlardan rahatsızlık duyulduğunu sanıyor. Ama burada yazılan sorun ilk mesajla sona gelinene kadar aradaki bilgilere ulaşma zorluğu ve aradaki çok değerli bilgilerin kaybolup gitmesi.
Yani burada korunmak istenen belki sizin bile yazdığınızı unuttuğunuz değerli paylaşımlarınız.
Şimdi soruyorum size. bunda alınacak, küsecek ne var?
Ayrıca daha önce yazdığım gibi " fazla samimi yazışmalar arasına girip asıl konu hakkında görüş bildirmeye çekinme" ve "yeni üyelerin kendilerini tamamen yabancı hissedebilecek olması " düşüncesindeyim.
Yıllardır arkadaş olan bir sınıfa sonradan kayıt olan öğrenci gibi. Daha konuşulanı anlamıyor ki konuya katılabilsin.
mandalinci
08-03-2012, 07:04
Sevgili Güler hanım,
Sizinle ilk olarak Ankara toplantısında yüz yüze görüştük, sizin koruyucu, kollayıcı, yol gösterici tarzınız ve tavrınız, her zaman hoşuma gitmiş, beni motive etmiştir.
Biz burada kocaman bir aileyiz, tabi ki herkesin farklı düşünce, tavır ve davranışları olacaktır, bu normaldir.
Tabi ki herkes fikrini savunacak, hakkını arayacak. Ama belli bir çerçeve içinde, saygıyı, sevgiyi elden bırakmadan.
Sitemizin düzgün, derli toplu bir site olması adına bazı eleştiriler yapıldı, belki de maksadını aşan ifadeler de kullanılmıştır, onlar da arkadaşlarımızı çok sevdiğimiz, kendimizi çok yakın hissettiğimiz, durumla ilgili empati yaptığımız için olabilir.
Ne güzel ki burada demokratik bir ortamda konuşup, tartışabiliyoruz, hakkımızı savunup, saygı çerçevesi içinde ki eleştirileri konuşup, fikir birliği içinde, güzel bir site için çaba gösteriyoruz, like butonunu sayın malina için kullanamadım ama, buradan kendisine teşekkür ederim.
Ezcümle, ben sizi seviyor ve beğeniyorum, arkadaşlarımızın yaptığı, zaman zaman bizlerin de katıldığı, kış sohbetlerini de, arkadaşlarımı ve onların emeklerini, dostluklarını da.
Bence artık bu konuyu acilen bir sonuca bağlayıp, daha fazla karşılıklı üzülmeyelim. Ben şahsım adına gerginlik ve çekişmeden hoşlanmam ve inanın bu konu gün boyunca hep kafamın içinde ve bahçe sayfama bile bir şeyler yazmak içimden gelmez oldu.
Bahar geldi arkadaşlar, çok işimiz var, hadi bırakalım tartışmayı, şimdi çalışmak ve gösteri zamanı
Sevgili mandalinci, sağ olun. Ben de sizi, hepinizi seviyorum ama agaclar.net'i galiba biraz daha fazla seviyorum ki onun en iyi, güzel ve faydalı olabilmesi adına yapılan her teklife açığım. Yönetimin söylediklerini, istediklerini ve bana verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Ayrıca bu bana büyük bir zevk-keyif veriyor.
Saatlerce bilgisayarın başında hiç başka yerlere girmeden hatta e-maillerimi bile okumadan agaclar.net'te ne olmuş, neler yazılmış, arkadaşların hangi konularda problemleri var, istekleri-talepleri var mı diye sayfalar arasında dolaşıp duruyorum.
Yeni üyelere hoş geldiniz diye mesajlar atıyor, forumumuzun kurallarını hatırlatmaya çalışıyorum.
Arkadaşların sorduğu ve cevapsız kalabilen (gözden kaçan) soruları biliyorsam yanıtlıyor, cevabını bilmiyorsam da bilen arkadaşlara mesaj atacak cevap vermelerini rica ediyorum.
Çünkü biliyorum ki buraya yeni üye olanlar da aynen benim gibi, öğrenmek isteyen, bilgiye aç, bitkisine en iyi şekilde bakmak isteyen, doğaya hayran, onu korumaya özen gösteren bir arkadaş. Bu yüzden sitemize üye oldu, bu yüzden bizlerle beraber.
Benim de siteye üye olmam bu yüzdendi.
Pekii, bu arkadaşlara yardım elini uzatmayacak mıyız? Bunu en iyi şekilde nasıl yaparız diye aramızda konuşmalar yapamayacak mıyız?
Arkadaşlar, paylaşamadığımız nedir? Neden sizlere en iyisi olması hususunda yapılan tekliflere karşı bir cephe oluşturma çabası veriyorsunuz? Ve bunu yaparken de incitici olmaya özellikle uğraşıyorsunuz?
Örneğin, bahçelerimizde mesaj sayılarımız çok oldu, aradıklarımızı bulamıyoruz, gelin beraberce işlevselliğini bitirmiş, abartılı olan, geriye dönük mesajları silelim ve ben bu konuda yardımcı olayım diyorum.
Aldığım cevap," o alan bizim özel alanımız, günlüğümüz gibi, dokunmayın" oluyor.
Değerli bilgiler bu bölümde görünmüyor, oysa ilgili başlıklarda arkadaşların bulması çok daha kolay olacaktır diyoruz.
Gelen cevap," biz yine bahçelerimizde belirtelim, link veririz" oluyor.
Arkadaşlar, "biz, burada Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösteriyoruz, lütfen sizler de bu hususa dikkat edin" diyoruz,
gelen cevap: devlet dairelerine dilekçe mi veriyoruz, senden mi öğreneceğiz oluyor.
Gönüllü olarak dağıttığım fide ve tohumlar için, ben burada toprak bulamam bana toprağını da yolla diyebilecek kadar kaba yazanlar, tekliflerde bulunan da oluyor.
Hatta özel mesajlarla bile ne kadar hakaret edenler var, ama bunlara üzülsem de yine agaclar.net'in menfaati hangi doğrultuda olacaksa yönetime danışıyor ona göre hareket etmeye özen gösteriyorum.
Bir arada olalım, tanışalım, güzel vakit geçirelim, güzelliklerin daha erken farkına varalım ki daha çok faydalanalım düşüncesiyle toplantılar tertiplemeye özen gösteriyorum ve hepinize teşekkür ediyorum aldığım sonuç ortada.
denizakvaryumu
08-03-2012, 10:15
Bu "like" butonu neden Türkçe değil :)
denizakvaryumu
08-03-2012, 10:16
"Beğen" olarak yazılabilir.
agaclar.net benim için neredeyse ansiklopedik bir bilgi kaynağı durumundadır ve kuruluşundaki ilk amaç ve genel işlevi de budur. Bunun yanısıra işin bir de sürpriz tarafı vardır ki, hiç umulmadık bir biçimde, insanı her konuda motive eden yeni dostluklar oluşturur. Çünkü dünyaya benzer şekilde bakan ve benzer ilgi alanlarını paylaşanları buluşturur. Eh bir insan hayatta daha ne bekler; bir yandan değerli dostluklar, bir yandan sürekli dağarcık zenginleştirme (en azından benim bakış açımla böyle).
Uzun zaman önce bitki başlıklarındaki muhabbetlerden ciddi şekilde rahatsızlık duymuştum (hala da duyuyorum). Ben de arada ilgilendiğim kişilerle sohbetleşmek istiyordum ama aradığım bir bilgiye ulaşabilmek için sayfalarca ciciş, eline sağlık, teşekkür, bana da versene gibi gereksiz mesajlarla karşılaşmak da beni yoruyordu. Kahve sohbetleri ise konu çeşitliliği açısından ve akışına yetişemediğimden bana çok uymadığı için onlara da pek katılamıyordum. Bu yüzden bahçe, balkon ve kaktüs başlıkları açılıp sohbetlerin büyük bölümü oralara taşındığında sevinmiştim. Ben, o bahçe, balkon, kaktüs başlıklarını kişiye özel bloglar gibi görüyor, arada zamanım oldukça laf atmaktan da çok hoşlanıyorum. Dostça sohbetleri, çekişmeleri, şakalaşmaları sevimli bulup gülümsediğim çoktur. Aralarda yaşamlarıyla ilgili küçük veriler çok kişiyi tanıdık gibi görmeme yol açar bu da bana hoş gelir. Yönetimin de bu sohbetlerden herhangi bir sıkıntısı olmadığını çok iyi biliyorum. Zaten konudaki mesajlarında da bu açıkca belli.
Bu girişten sonra gelelim konu ile ilgili düşüncelerime. malina ilk yazısında ne yazmış?
arama fonksiyonunu doğru kullanıp, o bilgilere ulaşabilsek bile, çok sayıda başlığı dolaşmak zorunda kalmaktayız.
çok kişinin işine yarayabilecek değerli bilgiler aralarda kaybolup gitmekte
1. Bahçe konuları içine dağılmış yararlı bilgilerin saptanıp, ilgili başlıklara taşınması
2. Bahçe, balkon vb. sayfalarda bu tür bilgilerin yazılmaması (istiyorsanız olması gereken başlığa yazdığınız mesajın linkini bahçe sayfanıza yazabilirsiniz)
3. Bu sayfalarda sadece güncel bitki durumu hakkında bilgi verilmesi (geçen yılın farklı bir ayındaki yaz bitkinizin fotoğrafının, kış ayında kullanılmaması)
Bundan başka herhangi bir şey var da ben mi göremedim? Sohbetler konusunda bir şey yazılmış da ben mi kaçırmışım? Hadi bazı arkadaşlarımız bir yanlış anlama yüzünden üzüldü, kırıldı. Onları seviyorsak ortamı yumuşatıp arabuluculuk yapmak varken, olayı alevlendirerek ve ortaya "yönetimin hoşgörüsüzlüğü" suçlamaları atarak yangına körükle gidenlere ne oluyor? Biraz insaf yahu. Kavga-gürültüye çok meraklıysanız tv gündüz programları var. Onlarla oyalanıp bizi rahat bırakın.
Sevgili bahçe, balkon-teras ve kaktüs başlıklarını açan arkadaşlarım, benim bu konudan anladığım; sizden sohbetlerinizi kesmenizi değil, yararlı bilgilerinizi ilgili başlıklara taşımanız ve kimseye bir yararı olmayan gereksiz mesajları keyfinize bağlı temizlemeniz istenmekte. Yanlış mıyım? cemocum, alcencim, Yücel bey, Fatma hanım ve üzülen diğer arkadaşlarım konuyu sakince düşünün ve sizlerden haber almak, sizlere laf atmak keyfinden beni yoksun bırakmayın lütfen;)
"beğen" butonu bir işe yarayıp, bilgi başlıklarındaki teşekkür mesajlarını yok edecekse hayırlısı olsun. Bunun dışında herhangi bir mesajım beğenildiğinde başım göğe ermeyeceği için pek de umurumda değil açıkcası:)
gülenmelek
08-03-2012, 10:37
http://www.agaclar.net/forum/921931-post85.htm
Henüz bu uygulamanın kalıcı olup olmadığı belli değil sayın denizakvaryumu ;)
Manolya_
08-03-2012, 11:43
Sevgili Manolya_,
Hoya başlıklarındaki bir mesajınızı özel sohbet olarak değerlendirip, mümkünse bu tür mesajları özel mesajlara yazmanızı rica etmiştim. Foruma mesaj yazmama kararınızı benim mesajımdan sonra aldığınızı biliyorum. Dilerseniz bu görüşmeye sadece Güler Hanım'la değil, benim de katılacağım görüşme odasında yapabiliriz. Karşılıklı yazdığımız özel mesajları da orada paylaşabiliriz.
Bu sorun sadece üyelerin bahçelerinde yaşanmıyor elbette . Bahçeler gibi kişiye özel başlık açılmasına izin verilen Hoya ( Mum Çiçeği) Bölümünde de yaşanıyor.
Asla sizin isminiz geçmemesine rağmen, mademki siz açtınız burada bu konuyu.
Önerilerinizi bekliyorum nerde ne zaman konuşalım.
Ben sadece Sevgili güler hanım ile özel bir görüşme yapacagımdan kısaca söz edip kapatmıştım.
Polemik hiç ama hiçç bana göre birşey değil.
Bunun için de haksız eleştiri yüzünden forumlara yazmama kararı almıştım
işte üyelere rahatsızlık veren bir konu da budur mesala. Farkındasınız **** değilsiniz ama biliyorum ki bu tutumunuz insanları rencide ediyor
Mesaj kutumda, bir beğeni duyuruları eksikti :)
Like butonu ingilizce olmuş olmamış hiç önemli değil. Gereksiz cümle sarfiyatını inanılmaz önleyecek buna eminim.. Ama ortak şikâyet olan bize gelen bildirimler için bir önlem alınmalı..
Aradım ama ilgili bir ayar göremedim, evet mesaj olarak geliyor ve kapatma özelliği yok diyebiliriz.
Başka üye olduğum forumlarda kullanılan beğen butonu için asla bildirim gelmiyor. Demek ki diğer forumlarda olduğu gibi bu sitenin ayarlarında da bu mevcut. Düşünüyorum da sizin her mesajınızı beğenip bezdirterek bu olmayan ayarı oldurtabiliriz.. :p :rolleyes:
Sayın Malina, Sayın Güler Abla, boşuna kendinizi yormayın... Bu işin üstesinden birlik, beraberlikle gelinir ancak...
Kaktüs-sukulent dosyası Paskalya kaktüsü bölümünde devam eden, çiçeğiniz çok güzelmiş, vs. tarzı yazıların devam etmesi üzerine son derece iyimser bir şekilde yazdığım mesajımdan sonra ; duruma tepki gösteren arkadaşım tüm mesajlarını silip, bir de arkadaş listesinden silmeyi tercih etti.
Ben de yaptım yeri geldiğinde; çiçeğiniz çok güzelmiş, bayıldım vs. ama şu konuya katılıyorum ki değerli bilgilerin kaybolmasına, işlevselliğini yitirmesine sebep olduk. Ben de bazı arkadaşlar gibi mesajlarımı yeniden irdeleyip , gereksizlerini silmeyi düşünüyorum.Beğen butonunu sevdim ve kullanmaya da başladım...
Mesajları doğru yere yazın konular karışmasın diyorum ama bu kez de kuralı ben ihlal edeceğim :)
Beykoz İş Okulu destek bekliyor (http://www.agaclar.net/forum/daha-iyi-bir-yasam-icin/26479.htm)
Bahçe sahibi arkadaşlar buraya bir göz atabilir mi?
malina-x
08-03-2012, 14:34
@selis: şu linke göre de yok, planlıyorlarmış.
How to disable Privae Message followed by Like system? - vBulletin SEO Forums (http://www.vbseo.com/f2/how-disable-privae-message-followed-like-system-52632/)
Linkte bahsedildiği gibi, diğer forumda, profil sayfanızda işaretleyebileceğiniz bir kutu var mı?
hımm, yazarken aklıma geldi, işlevi tamamen silmiş olabilirler, o zaman çalışmaz tabi :)
denizakvaryumu
08-03-2012, 16:11
Mesajla "beğen" lerin gelmesinin bir sakıncası yok.
Neticede 50 mesajlık kotayı etkilemiyor.
Beğen konusunun "teşekkürden" çok daha fazla etkileri de var.
Bu nedenle "beğen" butonunun kalmasından ve mesajla da gelmesinden yanayım.
Beğen butonu işe yarayacak gibi..
Mesajla bildirilmesini önce yadırgadım ama çok mantıklı olduğu farkettim.
Bu bildirim olmazsa nerden haberimiz olacak ki?
Bıkacak kadar bildirim geleceğini sanmıyorum ki keşke gelse diyeceğim..:p
gülenmelek
08-03-2012, 21:08
Sayın uzaytek, ben anladım dedim ama anlamamışım yine :(
Ben ayarlarımı = Kullanıcı Kontrol Paneli---Seçenekleri düzenle---Özel mesaj geldiğinde yeni pencereyle haber ver şeklinde ayarladım. Yani özel mesaj geldiği an hangi sayfada olursam olayım ayrıca küçük bir pencere açılıyor . Bana bildirim mesajla gelmiyor derken, bu pencereden bahsediyorum. Ve yine; yani özel mesaj yok ama sadece bildirim varsa bu küçük pencere açılmıyor ve Özel Mesajlarınız yazan yerde sadece sayı olarak duruyor. Bir daha, yani bakıp bakmama benim tercihimde.
Şimdi, benim yine anlamadığım bir şey mi var, yoksa herkesin ayarları farklı olabileceği için farklı şekilde mi geliyor bu bildirimler ? ;)
Benol Hazaroğlu
08-03-2012, 21:38
Ben de de sayı olarak gözüküyor.
malina-x
09-03-2012, 08:21
mesaj olarak gözükmüyor zaten bildiri olarak geliyor (mesaj demek ağız alışkanlığı oldu), sadece sayı gözüküyor orada
bildiri olarak gözükmesi ne yalan söyleyeyim beni de rahatsız ediyor, ne olmuş diye girip bakma ihtiyacı duyuyorum ama şu yukarıdaki düzenlemeyi yaparak kapatma imkanı sağlarım.
gülenmelek
09-03-2012, 08:32
E şimdi anlaşıldı Sayın uzaytek. Teşekkür ediyor ve sevgili feriha'nın 112 no'lu mesajını örnek göstererek ;) katıldığımı belirtmek istiyorum ;) (Bu forumda en çok smiley kullanan galiba benim :( )
Sevgili arkadaşlar, sayın malina sizlere bir öneri ile gelerek bu başlığı açtı.
Ben de bir gaf yaparak önerilerine bir eklemede bulundum" geriye dönük teşekkür mesajlarımızla istenmeyen (çelik-tohum isteme-kutlama) mesajlarını silerek, bahçe sayfalarımızı temizleyelim mi diye sordum.
Bu sadece bir teklifti, katiyyen ısrar değildi. Ve isteyen arkadaşlara da yardımda bulunacağımı söyledim.
Niyetim hiç de sizin özel alanlarınıza karışmak, yazışmalarınıza kısıtlama getirmek isteği değildi. Zaten buna da yetkili değilim.
Bir kısım arkadaşlar teklifime olumlu yaklaştı, bir kısım arkadaşlar da istemediler.
Sizlere daha evvel de yazdığım gibi, bahçelerde yapılan sohbetlerden yönetim de rahatsız değil, yönetimin rahatsızlığı; değerli bilgilerin bahçe başlıklarında kaybolması ve bir bitkinin gereğinden fazla fotoğraflanması.
Bitkide bir rahatsızlık olur, bunun nedenini öğrenmek adına ilgili başlıkta tabii ki yaprağının birkaç fotoğrafı, gövdesinin bir, iki fotoğrafı hatta kök durumu bile fotoğraflanır. Bu işin gereğidir. Ama "bu da benim bahçem" adı altında bir saksı maydanozun önden, arkadan, sağdan soldan fotoğraflarının basılması pek de hoşa gitmiyor.
Kalabalık bir forumumuz var. İyi niyetle yazılan mesajları bile bazı yerlerde yanlış da anlayabiliyoruz. Ya o mesajın yazıldığı yer uygunsuz oluyor veya arkadaşın mesajı yazma sebebinin evveliyatını bilmiyoruz. Bu durumda da algılama çok değişik oluyor.
Başlıkta yazılan mesajlara verdiğim cevaplar için dün akşamdan beri özel mesajlar ve telefonlar almaktayım.
Olayları izah etmektesiniz, ama ben müneccim miyim ki ..... arkadaşla bir başka arkadaş arasında daha evvel özelden bir görüşme olmuş da o mesajı ona niyet ederek yazmış, ben üstüme alınmamalıymışım.
Yine de açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Eğer mümkünse lütfen bana bu (http://www.agaclar.net/forum/groups/kis-bahceleri-d245-page2.htm?pp=50) başlıkta yapılan sohbetler için de bir açıklama yapabilir misiniz sevgili Uzaylı?
06-03-2012 19:46 - Uzaylı
Senin bir şeyden haberin yok mu? Forum ayağa kalktı. Millet ikiye bölündü.
Çok merak ediyorum, ne oldu da forum ikiye bölündü? Ben bir teklifle geldim kabul görür veya görmez. Bu teklifimin de hoşunuza gitmediğini biliyorum. Normal karşılıyorum.
hk50 adlı üyenin yazmış olduğu mesaj içinse bölünme, bunu bu kadar dallandırıp budaklandırmadan da aramızda halledebilirdik. Sizinle daha evvel de bahçenizde epsody adlı üyenin yazmış olduğu bir mesaj için yazışmış ve konuyu halledebilmiştik. Ben veya bir başka moderatör arkadaşa da bu rahatsızlığı iletmiş olsaydınız (siz veya maruz kalan arkadaş) eminim ki çaba harcanırdı, yapamazsak da durum malina'ya iletilirdi.
Bunca arkadaş da kırılmamış olurdu.
06-03-2012 19:58 - Uzaylı
Biz de boş durmuyoruz diye espriler yaptık. hakikatten bahara hazırlanıyoruz. Arabalari süsler saksılar, küpler buluyoruz. Anlatım sohbet gibi olunca birileri her yerde bizi eleştirmiş. O birilerinin bir tanesi hk50. Böyle olaylar büyüdü. Gerisini de buradan okuyabilirsin.;
http://www.agaclar.net/forum/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/oneri-yorum-ve-sorunlariniz/oneri-y...iniz/26501.htm
Verdiğiniz link şu anda yazmakta olduğum yani malinanın öneri yaptığı başlık.
"Birileri her yerde bizi eleştirmiş, o birilerinden bir tanesi hk50."
Diğerlerinden biri de ben oluyorum galiba.
06-03-2012 19:43 - Uzaylı
Valla benim çizdiğim çzigi belli. Beğenmeyen bakmasın sayfama... Ben olduğum gibi yazıyorum. Kalıba sokmaya gelemem... Aykırı hiç bir durumum da yok.
Doğru, beğenmeyen bahçenize girmesin, bunda haklısınız. Ama Kalıba sokmaya gelemem için bir şey diyemeyeceğim, o yönetimin bileceği bir şey. Bahçeler şöyle olacak diyorlarlarsa buna hepimiz uymak zorundayız.
06-03-2012 19:59 - Uzaylı
Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız.
ve
06-03-2012 20:00 - Uzaylı
Yücel Bey de ben de cankızları yalnız bırakmayacağım dedi.
Üzüldüm, çünkü bahsi geçen arkadaşların çok güzel bahçeleri var. Bu zamanda bile yazılacak güzel şeyler olduğuna inanıyorum. Biraz, benim de başımda var bu bahçe olayı ama tabii ki sizlerin bileceği bir şey, ister yazarsınız ister yazmazsınız.
Nuri Murvet
09-03-2012, 19:03
Sonuç ben çok bozuldum. Alcen, Cemo hep beraber mayısa kadar bahçelerimize yazmayacağız.
ve
İlginç....
Ağaçlar net, forum ikiye bölünmüş bizim yeni haberimiz oldu...
Hayırlısı...
Sevgili güler ablam,
mesajı size yazıyorum çünki ne sizinle, nede site yönetimiyle hiç alakası olamayan bir konuyla verdiğimiz tatsıs durumdan, canınızın sıkılması beni ziyadesi ile üzmüştür.
Bahçelerimizi kapatmamızın sebebi başkadıır.Zaten geçici olarak kapatmıştık.
Bizim geçici olarak bahçeleri kapatmamızla,bahçe vs sayfasının açılması çakıştıgı için
yanlış anlamalar olduğunu söylemeliyim.
Yanlış anlaşılmaktan, ve gereksiz bir konuyla verdiğimiz üzüntüden dolayı özürlerimi
kabul et ablacım, seni üzmek gibi asla bir düşüncemiz olamaz.
Sayın Güler; Tam her şey yoluna girmiş, her şey tatlıya bağlanmış, sayın malina bize güzellikle yol göstermiş, biz de bahçe sohbetlerinde yazışmaya devam ediyorduk. Üstelik teşekkür edip, bahçe sayfalarımızı düzeltmeye de başlamıştık.
Şimdi bu da nereden çıktı? Üstelik verdiğiniz linkteki mesajların silinmesini biz istemiştik. Sayın malina da siliyorum demişti. Şimdi siz yazıların tamamından yazdıklarımı alınca ben sivrilmişim. Evet o üzüntüyle çocukluk etmişim olayı anlatım şeklim pek hoş olmamış belki ama konunun sizinle ve yönetimle alakası yok ki... Biz bizi eleştirenler hakkında yazıyorduk.
Burada sohbet yazışmalarını eleştirenler ve eleştirmeyenleri kastetmiştim. Üstelik eleştirenler madem bu kadar çoktu da, niye yazılarımız okunuyordu? Herkes memnun diye devam etmiştik.
Evet sayın hk50 ve sonrasında gelen mesajlara çok bozulduk biz. Konunun yönetimin tavsiyesiyle alakası yok. Zaten sayın malina’ya bundan sonra daha dikkat eder, faydalı mesajları, ilgili başlıklara kopyalarım demiştim. Yapıcı eleştiriye her zaman varım demiştim. Benim ve arkadaşlarımın kırılması yönetime değil ki..! Bizi eleştirenlere... Meydanı onlara bıraktık, buyrun dedik...
06-03-2012 19:58 - Uzaylı
Biz de boş durmuyoruz diye espriler yaptık. hakikatten bahara hazırlanıyoruz. Arabaları süsler saksılar, küpler buluyoruz. Anlatım sohbet gibi olunca birileri her yerde bizi eleştirmiş. O birilerinin bir tanesi hk50. Böyle olaylar büyüdü. Gerisini de buradan okuyabilirsin.;
Burada da konuyu bilmeyip ara verdikten sonra foruma girip sorular soran arkadaşlara durumu anlatmaya çalışıyorum. Eleştiri başlığında çok şey bir arada konuşulduğu için durumu anlayamamışlar. Kışın bahçede çalışamıyoruz. Yücel bey boş kaldığınız zamanları fırsata çevirip bahçeyi süsleyecek objelere yönelin biriktirin bu aralar, bahçeyi gösteren süsüdür demişti. Biz de arada Yücel beye mesaj atıp, biz de boş durmayıp çalışıyoruz diye takıldığımız anlatıyordum. Eleştirenlerden birisi hk50, seviyesizce sataştığı için muhatap olmak istemedikçe, daha da şımardı. Diğer eleştirileri yeni öğrenmiş olduk. Hem bu mesajların hiç birinde sizden bahsedilimiyor. Siz niye üzerinize alındınız ben anlamadım?
06-03-2012 19:43 - Uzaylı
Valla benim çizdiğim çizgi belli. Beğenmeyen bakmasın sayfama... Ben olduğum gibi yazıyorum. Kalıba sokmaya gelemem... Aykırı hiç bir durumum da yok.
O kadar sinirlendim ki ne diyeceğimi şaşırmıştım. Ben herkesin hayaline göre yaşamak zorunda değildim ki... Benim hayalimde çiftlik yaşamı var. Belki bir yer daha almak istiyoruz. Başarabilirsek çok güzel planlarımız var. Meyve bahçeleri, sağlıklı bir yaşam, doğa içinde muhteşem güzellikte bir bahçe... Küçükbaş -büyükbaş hayvanlarımız, ördeğimiz-kazımız, arımız-balımız. Biz böyle bir yaşam gerçekleştirmek istiyoruz. Benim bahçemde de tabi ki yaşadığımız tecrübeler olacak. Hayalimiz neyse, adım adım onları göstereceğiz. Kalıba sığama deme ondan. Onlar istiyor diye sadece çiçekleri gösterip, gerisini saklayacak değilim. Ürün de yetiştiririm; yemeğini de yapar fotoğraflarım. Benim sayfamda bir şey bulamıyorsa girmesin..!
Kalıba girme meselesinin yönetimle hiç alakası yok. Hatta bunca şey arasında nazımızı çektiği için de ayrıca teşekkür ederim...
Alcen ve Cemo ablalarımda yazma hevesi kalmadı, aynen bende de öyle... Zaten mayısa kadar bahçeler bu sene anca kendine gelir dediler. Benim de hevesim kaçtı; biraz meydanı eleştirenlere bırakalım. Ama dönerken hepimiz birden dönelim de neşeli olsun demiştim.
Sanırım olayı şimdi anlamışsınızdır. Sizin üzerinize alınacak bir şey de yok ortada... Size ben ayrı mesaj yazmıştım. Konu ile aynı mesajda değildi. İkisi çok farklı... Ben sadece bahçelerimiz kahvehanelerimiz dediğiniz cümleye biraz bozulmuştum. Ama onun da bir açıklaması vardır. Üzmeyin tatlı canınızı...
Tamamen yanlış anlama olmuş. Biz sizi seviyoruz; bunu sakın unutmayın... Yanlış anlamaya sebep olduğum için de, özür dilerim.
ve
İlginç....
Ağaçlar net, forum ikiye bölünmüş bizim yeni haberimiz oldu...
Hayırlısı...
Sayın Nuri Müvet; Her zaman her şey göründüğü gibi değildir. Karşı tarafı beklemeden atlamışsınız hemen... Sizi yanlış tanımışım. Neyse şimdi tanımış oldum..!
Sevgili alcen, sizleri tanıyorum ve sanıyordum ki sizler de beni tanımış, davranışlarımın dürüst ve samimi olduğunu düşünüyorsunuz.
Sayın malina'nın önerilerinizi almak maksadı ile açmış olduğu bu başlıkta yazılanları lütfen kendini benim yerime koyarak yani Güler olarak yeniden bir oku.
Burada ve verdiğim linklerde yazılanlar normal bir günlükte yazılan şeyler değil ki genel bir forumda yazılıyor. Bunu, ben de sen de sitemize yeni üye olan başka arkadaşlar da okuyabiliyor.
Bu durunda da bana halâ "üzülme, yazdıklarımız senin için değildi" diye nasıl diyebiliyorsun? Yazışmalara katılan kimler var ki?
Sn Uzaylı yukardaki lafınızı aynen iade ediyorum.Cevap vermeyim dedim ama Bardağı taşırdın. Lütfen Kendinize gelin.
Güler ablacım,
senin için hiç birşey yazmadık, demek istediğim bahçe sayfalarında yazdıklarımızı dillendiren arkadaş içindi. Dedikodu yapan arkadaşın o tutumu beni hem çok üzüp
hemde çok sinirlendirmişti o kızgınlıkla konunun uzamaması için hiç bir yere konuyla alakalı yazmadım.
Nuri Murvet
09-03-2012, 20:09
Sayın Uzaylı
(Sizi yanlış tanımışım.) kısmı için...
Biz sizinle hiç tanışmadık ki, bu kanıya nerden vardınız anlamadım...
Ortaya konuşuyorsunuz, sonra sizi anlamamızı bekliyorsunuz.
Yazdığınız mesajların yanına niyet açıklamasınıda yazın ki, yanlış anlaşılmayın...
İnanamıyorum,
Ortalığı tozu dumana katan sizsiniz, şimdi kendinize taraf mı yaratmak istiyorsunuz.
Ben sizin forum yazılarınızı izliyorum, sizi tanımıyorum, tanımadığım bir kişilik içinde, sizi tanıdım diyemiyorum...
Sayın Nuri Müvet; Her zaman her şey göründüğü gibi değildir. Karşı tarafı beklemeden atlamışsınız hemen... Sizi yanlış tanımışım. Neyse şimdi tanımış oldum..!
Uzaylı,
Forumda sizi ve başka kişileri rahatsız eden mesajlar yazanlar varsa, bunu yönetime bildirebilirsiniz. Dikkat edin zorundasınız demiyorum.
Ama hem bildirmeyip, hem de aranızda bunun tartışmasını yapmanız doğru değil.
Üstelik bu olay, sizlere bahçe sayfaları konusunda neler yapabiliriz konusunu sorduğumuz zamana denk gelince yanlış anlamaların olması kaçınılmaz. Haber vermezseniz neler yaşadığınızı bilemez ve söylediklerinizi üstümüze alınırız.
Bu olayı neden üstünüze alınıyorsunuz diyerek geçiştiremezsiniz.
Şimdi öyle şeyler yazarım ki (aslında sizinle ilgisi yoktur) alınganlığın nasıl olduğunu görürsünüz...
Sn Uzaylı yukardaki lafınızı aynen iade ediyorum.Cevap vermeyim dedim ama Bardağı taşırdın. Lütfen Kendinize gelin.
Bu tartışmalarda sizin çok adınız geçiyor. Nedenlerini öğrenmek isterim. Ağzınızı bozmadan derdinizi anlatabilirsiniz.
Ya da olayın tarafları, kendilerine sağlayacağım özel alanda, kendi aralarında yazışarak sorunu çözleme çalışır. Hangisini isterseniz...
Sayın Nuri Mürvet, Özür diliyorum. Sizi çok severek takip ettiğim için çok üzüntü ve o anki sinirle yazdım. Ama ayıp ettim biliyorum. Malina sizden de özür dilerim. Ortalık mkarıştırmak gibi bir niyetim yoktu. Forumu ben karıştırmadım. Sadece kendi adıma yazdım, rahatsızlık verdim. Ben forumdan çekiliyorum. Gerçekten çok üzgünüm...
serkan_istanbul
09-03-2012, 20:27
Herkese iyi akşamlar. Bu tür tartışmalar ve insanların birbirine söyledikleri sözler beni çok üzüyor. Yapılacak bir işlem varsa ****** isteklerimizi dile getirmeliyiz ama bir birimizi kırmadan saygımızı yitirmeden. Birde günümüzde benim gözlemlediğim insanların tahammül anlayışı kalmamış hep kavga hep gürültü. Burda önemli olan tartışmayla dalaşma veya kavga etmek arasındaki fark. Lütfen ilk isteğim tartışmalar olmalı saygısızlık asla olmamalı. Sayfamızda yazıyoruz konu başlıklarını unutuyoruz en azında ben unutuyorum. Düzenlenmesinde fayda olacağını düşünüyorum.
Bahar aylarına girdik, bırakalım kalp kırmayı. Güler ablamı da lütfen çok üzmeyelim. çok şeker biridir. Yeni veya eski üye diye ayrım yapmadan herkese yardımcı olur. Herkese iyi akşamlar tekrar . Ben hepinizi seviyorum ve biz kocaman bir aileyiz diyorum. Aile içinde anneler olur abiler babalar kardeşler falan falan benim için herkes abla abi kardeş...........
Noktalama işaretleri ve devrik cümleler için özür.
Sn Malina Benim Ağaçlar Net te Hiç bir arkadaş dost veya Frumdaş ile alıp vereçeğim yok.
İki yerde Ayılan bayılan Flamalar yazdım.Bu bölümde olan 3 ve 4 nolu fıkradan sonra adı geçen hanımefendi Kendi kendine havalara girdi.250 Bahçe sahibinden bir tane bu çıktı.(Bir birimizin bahçesinede iyi dileklerimizi yazdık) Cevap vermekde istemiyorum.Benim özel alanlardada paylaşaçak bir konum yok.Hanımefendi ile bir sorunumda yok olsa Telefondan arar konuşurum
Yanlış anlama olduysa lütfen anlamasın.Bir dahada benim adımı yazmadımı ortada bir şey kalmaz.
Saygılarımla
mandalinci
09-03-2012, 20:46
Bir önerim var,
Taraf olanlar, olmayanlar, seyredenler, üzülenler, daralanlar, cevap vermek, savunma yapmak isteyenler, sadece üzülenler, idare edenler velhasılı kelam, herkes:
24 saat kimse yorum yapmasın, herşey soğusun öyle konuşalım, konuşulsun.
Yoksa bu iş çok üzüntülü olmaya başlayacak hatta başladı bile,
Nacizane bir teklifti sadece,
Üzgün ve ne yapacağını bilmeyen, acemi forum kişisi:(
ciceksever70
09-03-2012, 21:04
Sayin hk50 sizin yazdiklariniza tek üzülen sevgili uzayli degil bircok bahce sahibi ancak karsilikli tartismaya girmek istemedik. Hepimizi hedef alan bir mesaj yazdiniz sonra da ben ortalik karistirmis olmayayim deyip sildiniz. Ben kendi adima yillardir yazdigim bahce sayfami yazmaya devam edecegim bunca üye icinde bir kisi rahatsiz oldu diye foruma küsmem. Bu mesaji yazmamin nedeni de tartisma aramak degil uzayli burada tek basina tepki veren bahce sahibi olarak kaldi diyedir.
Sevgili Uzaylı, mesajınızdan sonra başlığın ilk mesajına dönerek tekrar okumak istedim.
Gördüğüm ilk mesaj sayın malina'nın bahçelerdeki bilgilerin heba olmaması ve daha da iyisinin nasıl olabileceği hakkındaki mesajı.
Buna ilgi duyan arkadaşlar da kendi fikirlerini belirtmişler ki bunda da hakları var. Yani sizler nasıl ki bahçelerinizde istediğiniz gibi sohbet edebilme hakkına sahipseniz, onlar da şikâyetçi oldukları konuları yazabilirler.
Yönetim ne size sohbet etmeyin diyor ne de onlara şikâyetlerinizi yazmayın diyor.
Her iki tarafa da eşit davranarak, mesajlarınızı yazarken belirli nezaket kaideleri içinde bir uslup kullanmanızı ister ancak.
Daha sonra devreye ben girdim ve bahçe temizliği teklifini yaptım.
Yazdığınız mesajdan buna olumlu bakmadığınız çıkıyor, bazı arkadaşlar kabul ettiler, bazı arkadaşlar çekimser kaldılar.
Bunun üzerine yazdığım mesaj:
" Sevgili arkadaşlar, bir şey yapılacaksa bunu beraberce yapıp, ortaya istenilen güzelliği-temizliği getirmektir.
Sizler yeter ki istekli olun, gayret edin. Biz moderatörler gereken yardımı yapmaya hazırız. agaclar.net, benim, sizin, hepimizin. isteğimiz formumuzun güzel olması, beğenilmesi." şeklindeydi.
Sonra araya cemo girdi ve yazdığı " Birbirimizi motive etme adına şakalaşmalarımızdan rahatsız olunduğu, birkaç başlıkta dillendirildi. Rahatsızlık verdiysek affola.
Bu memlekete bahar geç gelecek bu gidişle. Mayısa kadar cemo kaçar))
Herşey gönlünüzce olsun." diyerek ve kendisi gibi düşünenlerle beraber protestosunu aba altından gösterdi.
Tabii... bu durumda arkadaşlık dayanışması başladı ve yerli yersiz, nereye gittiği, gideceği düşünülmeden yığınla motive mesajları başladı.
İşte bu durumda yazılan:
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor."
" Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız..."
" Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar"
" Cemo' cuğum hoşgörüsüzlüğe inat geri dön "mesajlarının hk50 ve beni kastederek yazıldığını anlamak zor değil. İsterseniz, kendinizi bir an Güler olarak düşünün ve mesajları tekrar okuyun. Anlamanıza kolaylık sağlayacaktır.
Son mesajım 117 numaralı mesaja gelelim.
Alıntı yaptıklarımın, anlamını değiştirecek şekilde mi yapmışım?
Bahçelerin, üyelerimizin bir nevi kahveleri olduklarını söylediğimde demek istediğim, o alanlarda rahatça sohbet edebilmelerini kastediyordu.
" O kadar sinirlendim ki ne diyeceğimi şaşırmıştım" demişsiniz.
Sevgili Uzaylı, siz akıllı bir genç kadınsınız. Yazdıklarınızın kendi tuttuğunuz özel günlüğünüz olmadığını, halka açık bir forumda yazdığınızı ve bu yazılanların sizin, benim gibi daha pek çok kişinin de okuyabileceğini düşünmüş olmalısınız. O yüzden yazdıklarınıza dikkat etmeniz gerekir.
Kendinizce yaptığınız açıklamalardan sonra" Sanırım olayı şimdi anlamışsınızdır" diye de not düşmüşsünüz. :)
Sevgili Uzaylı evet haklısınız yaşım 65 ama okuduklarımı anlama kapasitem daha kaybolmadı, yeter ki siz anlatabilin.
(Yine mi geç kaldım, alıntılar filan derken bir yığın mesaj yazılmış oysa mesaj yazmaya hemen Uzaylı'nın Nuri Beye'e yazdığı mesajdan sonra başlamıştım.)
Sn ciceksever70 Ben sadece Sn kelebetcalısı bahçesindeki mesajı sildim.O yazdıklarımın değil
yerin yanlış olduğu için.Yücel Canbolat Beyden bahsediyorsanız.Karşılıklı mutabık kalarak sildik.Sonra ben sizin bahçeye girip gezmedimki.Ne haddime bilmediğim bahçeler için yazı yazayım.Ben Yücel Canbolat Beyin bahçesinden çok şey öğrenip Bahara kendi bahçemede uyğularım derken.Aradığımı bulamayınca yazdım.Özür dilemiye zaman bırakmadan ortada kaldım.Sn malinanın uyarısı ile de çakışınça olayın seyri bu hale geldi.
Başka ne demiş ve yazmışsam lütfen söyleyiniz.Derken Sn Mandalincinin dediğine uyup
Madem Öyle,BEN hk50 olarak bilerek veya bilmiyerek Üyelerin bahçeleri bölümünde bana atvedilen mesajdan dolayı Her Bahçe sahibinden ÖZÜR DİLİYORUM.
Yücel Canpolat
09-03-2012, 21:59
HK50;
doğruyu söylemiyorsunuz!!!
neden mi?
bahçe sayfama yazdığınız son mesaj''işiniz gücünüz rast gelsin''mesajınızı kendiniz geri çekmişsiniz,MUTABIK KALDIK diyemezsiniz.
Nerede mutabık kaldığımızı şimdi söylüyorum;
Senin bahçe sayfandan alıntı yaptığım dörtlüğü ekleme ve çıkarma yapmadan bahçe sayfama koydum ve yorumsuz ibaresini kullandım,
Gördüğünüzde,
özel mesajlar bölümüme aynen şu ifadeyi kullandınız;''bu masajı herhal geri çek eğer geri çekmezsen olacaklardan sen sorumlusun''
Aklınız sıra tehtit anlamında yazdınız,
ben de size ''mesajı siliyorum ama olacaklardanda geri adım atmayınız''diye özelinize yazdım.
Doğru söylüyorsunuz.Yücel Canpolat.
Benim silme sebebim Orada bir şiir dötlüğünün son bölümünden.İstenmiyen yerde durmamak lazım diyerek cevap yazayım dedim.
Sonra kendi kendime ben ne yapıyorumu sordum ve bu güne kadarda hiç bir şey yazmadım.
T yerine yanlışlıkla K harfini kullanmamı Bilen biri olarak rencide ediçi bir kelimeden yola çıkmanız . oOlayın üstüne körükle gitmemiz buraya kadar getirdi.
Benim size ve diğer arkadaşlara yapabileçeğim özürü Yukarda söyledim.
Başka bir şey varmı bilmiyorum?
Sn malinanın uyarısı ile de çakışınça olayın seyri bu hale geldi.
Sizinde dediğiniz gibi, yakışıksız mesajlarınız bu başlığın açıldığı zamana denk geldi.
Kendi adıma, yazdıklarınızı yakıştıramadım. Umarım birçoğumuzu üzdüğünüzün farkına varmışsınızdır.
Size kızıp, bahçeme yazmama kararı aldığım için de, kendime daha cok kızıyorum:mad:
Satı Uğurtan
09-03-2012, 23:28
Arkadaşlar günlerdir kenardan sessizce tüm mesajları tekrar tekrar okuyorum, inanın çok üzüldüm, lütfen medenice kimse kimseyi kırmadan lütfen sakin bir şekilde konuşarak bu konu kapansın.
Sevgili mandalincinin dediği gibi üzgün ve ne yapacağını bilmeyen forum üyesi:(
Cemo Siz nereden çıktınız.Ben ne bahçeniz nede konumunuz dan haberim var.Yukarıda söylüyeçeklerimi söyledim.
Ben ne Yalan Dünyanın Orcunu Nede Züğürt ağanın Domates satan kişisiyim.Bu sitede benden bir ayrıçalığınız yok..........................Lütfen kelimelerinizin nereye gittiğini bilerek yazarsanız kırıçı olmayız.
Bir yanlışlık olmuş.Hatadan Dönmek (Dönmemekde var) yanlışı düzeltmek varken. Kendinize kızmak Kendinizi gaf dağının başında görmek benide ilğilendirmiyor.
Ben o yazıyı sadece Yücel Canpolat Bey için yazdım.Yukarıdada kendisi ile görüşlerimizi yazarak doğru **** yanlış olanı meydana çıkarmıya çalışdık.Özür diledim.
Onun hariçinde kendisine kimse vazife çıkarmasın..
Ben neymişsim be demeye başladım.Yaşım müsait olsa idi Mejhur olduydum.Artık Site site TV TV gezerim herhalde.Söyleşi yapmak için basın kapının önünde beklemiye başladı.
Bunlar sayenizde oldu.Teşekkür ederim.
Bu kadar meşhur olduk.Sayın Yönetiçim.Benim yazdığım sayfalarda niye like çıkmıyor?Yoksa kızağa çekilenlerdenmiyiz?
Elin gönlü Döndü ile Dönede,
Benim gönlümde Like ile likede.
Saygılar
Yetti Gariiiiiii.......:)) neredeyse 1 haftadır, bahçelerde çıt yoookk...Bu güzelim bahar başlangıcı günlerini ,böyle mi geçireceğiz....nazar olundu ....
Zaten evdeki bu günlerimde gamlı baykuş olmuşum...Gözümün gönlümün açıldığı bu site de de kırgınlıklar,konuşuldukça içinden çıkılmayacak hale geliyor gibi...karanlıklar bastı....
Lütfen artık bırakalım da herkez eline kazmayı küreği ve yeni çıkmaya başlayan güzelim mevsimlik fideleri alsın...Fotoğraf makinelerinin seslerini duyalım, renklerini görelim..:))
Vallahi 1 haftadır ruhum karardı arkadaşlar..Lütfen ağaçlar net e yakışmıyor bu kasvet ve karanlık.......:) Haydiii ..Bitsin gariiiiii....:)
Bende berrinb hanıma katılıyorum zaten zorlu bir kış geçirdik.
Lütfen bırakın bu tartışmaları hiç insan kalbi kırmaya gerek yokki.
Herkezi çok seviyorum.
Sevgiler.
Merhaba, merhaba :)
Birileri de beni ciddiye alacak mı? :) Yoksa kendi kedine konuşur durumda mıyım? :)
Yahu ben bu başlığı niye açtım?
Sadede gelelim mi? :)
Sûz-i Dilârâ
10-03-2012, 12:31
Lütfen gelelim malina, yazışmalar daha kırıcı olmadan, yanlış anlamalar çoğalmadan sadede gelelim ve konuyu tatlıya bağlayalım. Ekran başında biz okuyup üzülenleri de düşünün lütfen. :(
Uzun zamandır foruma giremediğim için son ziyaretimden beri yazılan mesajlar içinde bu başlığı ilk olarak açtım. İlk mesajda ne güzel bir adım atılmış, forumun daha faydalı, sadece biz üyeler için değil arama motorlarını kullanıp bilgi edinmek isteyenler için de bu düzenlemenin yararlı olacağını düşünmüştüm. Hatta 5. sayfaya ulaştığını görünce de "iyi demek ki benim gibi düşünenler var, ilgi görmüş ki 5 sayfa mesaj yazılmış" dedim.
Gelgelelim 5 sayfa boyunca okuduğum mesajlara inanamadım. Küsmeler, kırılmalar, darılmalar beni çok üzdü. Bizler hepimiz foruma kendi yetiştirdiğimiz bitkilerle, oluşturduğumuz bahçe ve balkonlarla emek verdiğimiz kadar çok da bilgi edindik, güzel dostluklar kurduk. Bir düzen, bir sistem olmasa bu kadar uzun soluklu olması zor olurdu diye düşünüyorum. Bu forum gibi kaç tane kaliteli ortam var ki sanal alemde? Sonuçta şahsi düşüncem küsmemize, kırılmamıza gerek olmadığı ve sözlerimizi medenice ifade edebileceğimiz. Sizleri ve forumu değerli bulduğum için fikrimi yazmadan geçemedim.
Ve son olaral uzakta, teyzeme ulaşamadığım için affınıza sığınarak bu son paragrafı ona yazmak istiyorum. Düşüncelerimi bilmenizde sakınca olmadığından da özel mesaj atmıyorum. Teyze kolun kırıldığı zaman keyifli bir dönem geçirmen ve sıkıntını biraz olsun hafifletmek için sana bu forumu ben önermiş hatta üyelik oluşturmuştum. Zaman içerisinde toplantılarda, paylaşımlarda, mesajlarında ne kadar keyif aldığını görünce iyi birşeylere sebep olduğum için de mutlu olmuştum. Bugün inan pişman oldum çünkü amacının ne olduğunu bildiğim için ne kadar kırılmış olduğunu tahmin ediyorum. Buna ben sebep oldum diye de çok pişman oldum. Sık sık "sizi seviyorum arkadaşlar" diyen bir üyenin kahetmediği tarzda ithamlara karşı duyarsız kalamadım. Sana ulaşamadım ve lütfen okuduktan sonra bu son paragrafı sil teyze.
Sevgili Selen,
Öyle değerler vardır ki, NE YAPARSANIZ YAPIN DEĞİŞTİREMEZSİNİZ,
kurşun kalemle yazılmadığı için silemezsiniz,
Teyzende böyle bir değer işte,ben de Güler Hanımdan çok şey öğrendim, onun vasıtasıyla çok değerli dostlar edindim.
Üzülmene hiç gerek yok, teyzen bu sitenin olmazsa olmazlarındandır.
Onun kalbini kıranlaradan daha çok, yüreği onunla birlikte çarpan yüzlerce üye var.
Bahçe sayfamı özledim.
Aylardır bahçe sayfama girmiyordum. Sebebine gelince, aynı bitkileri ve benzer fotoğrafları defalarca yükleyip bahçemi tekrara etmemekti.
Bu yazışmaları ve yorumları okuduktan sonra, öyle bir istek geldi ki; derhal sayfama dönüp sizlerle bir çok şeyi paylaşmak ve yaralı bilgileri ilgili başlığa taşımakla işler hale getireceğim.
yazılanların bana yansıması böyle oldu, demek ki, yönetimin önerdiği uygulamaya hazırmışım.
Önce fazla mesajları bu akşam tespit edip, bahar temizliği ile işe başlıyacağım.
Vefasızlığımı bahçem affeder sanıyorum,
İnsanlar bir birini üzüp küsebiliyorlar ama, doğanın böyle bir inadı yok.
Biraz su, bir iki çapa azıcık gübre verdiniz mi, size bütün güzelliklerini sunarak teşekkür ediyor
Herkese selam ve sevgilerimi sunarım...
Yetti Gariiiiiii.......:)) neredeyse 1 haftadır, bahçelerde çıt yoookk...Bu güzelim bahar başlangıcı günlerini ,böyle mi geçireceğiz....nazar olundu ....
Zaten evdeki bu günlerimde gamlı baykuş olmuşum...Gözümün gönlümün açıldığı bu site de de kırgınlıklar,konuşuldukça içinden çıkılmayacak hale geliyor gibi...karanlıklar bastı....
Lütfen artık bırakalım da herkez eline kazmayı küreği ve yeni çıkmaya başlayan güzelim mevsimlik fideleri alsın...Fotoğraf makinelerinin seslerini duyalım, renklerini görelim..:))
Vallahi 1 haftadır ruhum karardı arkadaşlar..Lütfen ağaçlar net e yakışmıyor bu kasvet ve karanlık.......:) Haydiii ..Bitsin gariiiiii....:)
Dep dep dep
''Dengizli'' yöresinin alkış nidaları efendim.
Size en derin saygılarımla lütfen.
fatma sunay
10-03-2012, 20:33
Sevgili Uzaylı;
Öncelikle forumdan ayrılıyorum cümlesini kesinlikle kabul etmiyorum. Biz burda bir aile sayılırız acısıyla tatlısıyla herşeyimizi beraber paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz.
Yaşanan tatsız olay yüzünden kendini sorumlu tutarak ayrılma kararı alman beni çok üzdü.
Bu olay hepimizi üzdü ama biz birbirimizin samimi dostluğu sayesinde gene bahçelerimize döneceğiz, birbirimize gaz vereceğiz , fikir alışverişi yapacağız ve günün yorgunluğunu atacağız.
Ben he akşam bütün bahçeleri gezip senin bahçeni en sona koyanlardanım. Çünkü senin yazıların daha öncede dediğim gibi bir masal gibi oluyor ve okurken büyük keyif alarak okuyorum. Hani çocuklara yatarken anneleri masal okur ya bende kendimi öyle hissederek masalımı okuyup yatıyorum.
Böyle tatsız bir tartışma yaşanmasını şahsen ben istemiyorum.
Bu akşamdan itibaren bütün arkadaşlarımında bu konuda duyarlı olmasını rica ediyorum.
Böyle can sıkıcı konularla yönetimide zor durumda bırakmış olmayız.
Bu sitede hep birbirimize örnek olalım ve hep birbirimize birşeyler öğretelim bildiğimizi paylaşalım diye çaba gösteriyoruz.
Sevgili Uzaylı'nın bahçesinide başından beri takip ediyorum ve gösterdiği çabayı verdiği emeği hep takdir ediyorum.
Şimdi bu kadar yol katetmişken ayrılmak yok yolumuza hep beraber devam edeceğiz.
Bu işler gönül işleridir dargınlığı küslüğü araya sokmadan gene gönlümüzü ortaya koyarak hep beraber yola devam edeceğiz.
Bu olaydan hepimiz üzüldük hepimiz alındık ama dediğim gibi madem bir aileyiz bu olayı bir daha dillendirmeden kaldığımız yerden devam edelim diyorum.
Umarım beni kırmaz ve aramıza döner merhaba dersin.
Arkadaşlar rica ediyorum lütfen birdaha böyle tatsız olaylara mahal vermeden ve neşemizi kaçırmadan yazışmalarımıza devam edelim...
Yönetimdeki arkadaşlarımın ve bütün ağaçlar net üyelerinin dostluğunun ve beraberliğinin bozulmaması dileğiyle...
Saygılarımla....
Merhaba sayın Uzaylı;
Peki biz çekilen eziyetleri, olumlu olumsuz tecrübeleri, çıkıp çıkmayan bahçe ürünlerini gözlemleyemiyecekmiyiz?.
Giyilen poşu, eldivenler, ALLAH muhafaza çıkan yangınlar, yapılmakta olan bahçevan modeli şalvarlar. En önemlisi; çiftçi olmada ilerleyen yeğenlerimiz.....
Arada bir görünün lütfen, sadece resimler bile yeter:))). Mayısta yazılar da eklenir inşallah.
Eniştemize ve ailenize saygılarımla lütfen.
Yücel Canpolat
10-03-2012, 20:50
Uzaylı kardeş,
emeği paylaştık,üzüntüyü paylaştık,toprağı paylaştık masallarımızı paylaştık,yazdıkça paylaşılanlar uzaaar gider,
ama ben lafı uzatmıyacağım,
bundan sonra da paylaşacaklarımızı Siz ve dünyalı kardeşimle beraber paylaşmaya devam etmek istiyorum,
son bir haftada yaşananları yaşanmamış kabul ediyorum ve diyorum ki,
eğer foruma geri dönmezseniz dönmeme kararınızdan sonra ben de forumdan ayrılıyorum.selamlar:(
Canım, dünyalar güzeli selenn'im, senin üzülmene de ben dayanamam.
Lütfen kendini sorumlu tutma.
Sen, beni agaclar.net'le tanıştırmakla dünyaları verdin. Çok zor bir zamanımda ilaç gibi geldi. Bu kadar güzel insanla tanıştım, çok değerli bilgiler edindim.
Son olaylar beni üzmedi desem yalan olur, ama bu da geçer, sakın üzülme.
Derim ya; zaman en güzel ilaçtır diye.
Canım, sakın kendini üzme-derslerine yoğunlaş.
Sevgili arkadaşlar,
agaçlar.nete üye oldum, gerçekten kendimi bir aile ortamında hissettim. Burada güzel dostluklar kurup, birbirimizden çok şey öğrendim.
Madem biz bir aileyiz diyoruz,aile içinde kavgada olur münakaşada edilir hangimizin ailesinde olmuyor.
Halledemiyecek kadar büyük, içinden çıkılmayacak karışık bir durumumuz yok diye düşünüyorum.
Sorun varsa birimizin değil, bu içine çekildiğimiz yakışıksız duruma sebebiyet verenin hatası yokmudur.
Kendiminde hatalı olduğunu düşünüyorum,anlık kızgınlıkla yanlış kararlar alıp
sebeb olan arkadaşa pirim verip dalga geçirttiğim için.
Bütün samimiyetimle söylüyorum,gelişen olaylarda siteye nede yönetime
en ufak tavrımız olmadı.
Onun için lütfen güler ablam,
bize kız, bağır, çağır ama kırılma.Affetmek büyüklerin şanındandır.
Sevgili uzaylı,
Sen nereye gidiyorsun, hepimizden çok bahçende yaptıklarını coşkuyla bize anlatan sensin
hiç birimiz kopmadan buradayız.
Hepimiz kardeşiz.
Şimdiye kadar tartışmalar uzamasın diye yazmadım,artık lütfen bu konuyu kapatalım.
Başlığın esas amacı benim içinde uygundur.
Saygılarımla.....
Sevgili alcen, telefon konuşmalarından da üzüldüğünü biliyorum.
" bize kız, bağır, çağır ama kırılma.Affetmek büyüklerin şanındandır." diye yazmışsın.
Ne haddime, size kızmaya-bağırmaya hiç de hakkım yok.
Üzüldüğüm; niyetimin sizlerin üzülmesi, kırılması olduğunu düşünerek bir tavır içine girmeniz. Yani beni hiç tanıyamamış olmanızdır.
Sizler benim arkadaşlarımdınız...rahatlıkla sohbet edebildiklerimdiniz.
Mutlaka bilirsin ama yine de yazayım.
Pir Sultan Abdal, padişah ile ters düşmüş ve padişahın paşalarından Hızır Paşa da onu idam sehpasına götürürken halk başlamış taşlamaya. Herkes taş atarken biri de ona bir gül atmış. Ve Pir sultan Abdal da demiş ki: ellerin attığı taşlar beni yaralamaz ama bir dostun attığı bir gül beni yaralar.
Ben sizleri çok seviyordum.
Sevgi Durul
10-03-2012, 23:29
Sevgili Güler Hanım, bu son olanlara en çok üzülenlerden bir agaclar.net üyesi olarak,
(-Ben sizleri çok seviyordum.) sözünüzün devamında bu sevginin geçmişte kalmayıp,
devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü bizler, sizi ve sitemizi çok seviyoruz.
Arkadaşlarımızın maksadı aşan mesajları olmuş olabilir, hepimizin hatâları olabilir. Affetmek gerçekten de büyüklüğün şânındandır ve sizin o affedici yüreği taşıdığınıza inanıyorum.
Kendi adıma, bahçelerin daha işlevsel olabilmesi için sayın malina'nın yazdığı maddeleri aynen uygulayacağım. Çalışmalarına başladım bile.
Tüm üyeler olarak, bu güne kadar uyguladığımız sevgi saygı çerçevesinde bundan sonra da azami dikkat ederek, paylaşımlarımıza kaldığımız yerden devam ederiz umuduyla... Sevgiler... Saygılar...
Merhaba, merhaba :)
Birileri de beni ciddiye alacak mı? :) Yoksa kendi kedine konuşur durumda mıyım? :)
Yahu ben bu başlığı niye açtım?
Sadede gelelim mi? :)
Sn malina
Önce kurallar değilde,Bahçe Kültürü ile Bahçe Adabı muaşeret kaideleri nelerdir?
Bilen arkadaşlar vede bu işin uzmanarının bilğileri harmanlanıp.Sansür gibi görüntü
verilmeden kurallar manzubesi oluşsa iyi olmazmı? Takdir sizlerin.
Saygılar
Sn malina
Önce kurallar değilde,Bahçe Kültürü ile Bahçe Adabı muaşeret kaideleri nelerdir?
Bilen arkadaşlar vede bu işin uzmanarının bilğileri harmanlanıp.Sansür gibi görüntü
verilmeden kurallar manzubesi oluşsa iyi olmazmı? Takdir sizlerin.
Saygılar
Bunun buradaki konuyla ne ilgisi var?
"Bahçelerinizde, bir bitki için açılmış başlıkta yer alan bilgiden daha fazlası var. Bunları görmek için, o bitki için açılmış başlığa bakmak en kestirme yol. Bilgi arayanları bahçe behçe dolaşmak zorunda bırakmayın. Bunları ortak bir yol bulup toparlayalım" diyordum...
Yeni bir üyemiz tanıtım yazısında demiş ki: Gerek çevemdeki gerekse internetteki araştırmalarımda Agaclar.net in konu hakkında en büyük forum sayfası ve bilgi kirliliğinin görece az olduğunu gördüm.
İşte bizler de bu yüzden faydalı bilgilerin bahçelerden ziyade ilgili başlıklar altında olmasını istiyoruz. Arayanlar, kolaylıkla istedikleri bitkilerle ilgili bilgilere erişebilsinler.
Yeni üye, o bitkinin ve onun yetişmesi hakkındaki yazıların benim, senin veya bir başkasının bahçe başlığında olduğunu nereden bilebilir ki?
Yücel Canpolat
12-03-2012, 08:33
Kırılmayınız hocam kırılmayınız,
kul kusur işler sultan bağışlar:)
Kırılmayınız hocam kırılmayınız,
kul kusur işler sultan bağışlar:)
Estağfurullah sevgili Yücel Canpolat, ne siz kul ne de ben sultanım.
agaclar net'i çok sevmiştim, beni hem sizlerle tanıştırdı hem de bilgi hazinesi oldu benim için.
Bilmem, belki de yaşım gereği yorulduğumu hissediyorum.
Yücel Canpolat
12-03-2012, 08:54
ablacığım Siz,
dinlenmemek üzere yürümeye karar verenlerdensiniz,bu yüzden yorulmayacağınızı biliyoruz:)
yükünüzü hafifletmek için bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız:)
KAPTANzst
12-03-2012, 09:04
Ama buna artık devam etmek isteyip, istemediğime de karar veremedim, belki de yoruldum belki de kırıldım
agaclar net'i çok sevmiştim, beni hem sizlerle tanıştırdı hem de bilgi hazinesi oldu benim için.
Sizi her zaman aramızda görmek istiyoruz.
Mevsimi geldi. Çiçekler gibi dahada hareketlenecek ve canlanacağız. Bu sevginin yaşı yok ama, biz emekliler daha çok doğayı seviyoruz ve beğlanıyoruz.
Kırılma olayına gelince . o kısmı bende takip ettim. Ama hiçbir şey yazamadım.
Çünkü burada yazmayla karşılıklı konuşma arasında fark var. Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümlelere.
O nedenle.....
Herşeyi kafaya takıp küsmek olmaz.
Bir hocamızdan uzak düşmek bizdede eksiklik olur.
Aynı hızla devem Güler hanım.
nurcanaybay
12-03-2012, 09:36
''Çünkü burada yazmayla karşılıklı konuşma arasında fark var. Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümleye ''
Çok güzel ifade etmişsiniz ,aynı şekil de düşünüyorum.
Güneş yüzünü göstermeye başladığın da sitenin bu ruh hainin de değişeceğini
biliyorum.
Sevgiyle kalalım.
Estağfurullah sevgili Yücel Canpolat, ne siz kul ne de ben sultanım.
Ablacığım sizin yorulma lüksünüz yok...;)
Doğayla Barış
12-03-2012, 11:33
Tüm yaşananların sebebi güneş sistemini içine alan gizemli foton kuşağı... ;)
Dünyanın çeşitli bölgelerinde yayılmış olan piramitlerden uzaya doğru, muhtemelen hızla yaklaşan gizemli enerji kütlesine doğru yüklü enerji fırlatmaları olduğunu söylüyor bazı uzmanlar. Medyada takip ediyorum.
Durum böyleyken insanlarda da değişik yansımaları olabilir...
Gül bahçesinin gül kokulu sahibesi, sevgili Güler hanım, sizsiz bu bahçeyi düşünemiyorum... :cool:
Her şeyin ötesinde yaydığınız sevgi dalgası sizi bizlerden uzaklaştıramaz, sevgiyle ve hep bizimle kalın...
nılgun_dogan
12-03-2012, 13:20
Merhaba arkadaşlar sevgili cemonun sayfasına yaptığım yorum tamamen kendi kırılmışlığımla yola çıkılmıştır buradaki hiçbir arkadaşla uzaktan yakından alakası yoktur arkadaşlarım üzerlerine almış bu beni gerçekten çok üzdü arkadaşımızın dediği gibi Söylenenlerın gerçek manası yüzdeki mimiklerle anlaşılır. Ses tonu ile belirginleşir. Yazılanları okurken bile o anki ruh halimiz çok şeyler katar o cümleye '' tamamen şahsi kırılmışlığımdan yola çıkarak cemo ya neler oluyor kırılmıyoruz demek istedim yanlış anlaşılmaktan dolayı alınan arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Saygılarımla
malina kusura bakmasın, sadede gelmeden önce ben de bir mesaj ekleyeyim::rolleyes:
..Bilmem, belki de yaşım gereği yorulduğumu hissediyorum.
İnsanı iş yapmak yormaz da huzursuzluklar, kendini doğru anlatma derdi vs daha çok yorar, değil mi?
Eminim gene şu başlığa bakalım, şu organizasyonu yapalım dense saatlerinizi, günlerinizi harcarsınız yorulmazsınız.:rolleyes:
Valla kimsenin sadede gelmeye niyeti yok...
Sormasam da bildiğimi mi işlesem diyesim geliyor :)
Az kaldı :)
ciceksever70
12-03-2012, 17:11
Valla kimsenin sadede gelmeye niyeti yok...
Sormasam da bildiğimi mi işlesem diyesim geliyor :)
Az kaldı :)
Malinacim sen kurallari belirt cogunluk uyar sanirim. En azindan ben kendi adima uyacagim.
Sevgili Güler hanım,
İlk sizin bahçenizi gezerek başladım siteyi tanımaya. Oluşturacağım bahçemi ve
sil baştan yaratacağım yaşamımı kafamda şekillendirmemde çok etkili oldunuz.
Evet dedim bahçemde danışabileceğim, ruhunu bahçesine yansıtabilmiş, sevgi dolu bir insan var burada...
Daha sonra sizin gibi düzeyli bilgi paylaşımları olan bir çok bahçeyi gezdim, yetiştirdiği bitkide uzman olsun
olmasın, tecrübelerini, heyecanlarını bu kadar yalın dille paylaşan değerli bu site insanlarını da tanıdım.
Siz, burada bir mihenk taşısınız. Pasif bir takipçi olarak sizin sağduyunuza, hoşgörünüze, sımsıcak insan-doğa
sevginize, bitmeyen ve sürekli örnek teşkil eden enerjinizi hayranlıkla izledim. Düzeyli sohbetlerinizi okuma hakkımı benden lütfen almayın. Size henüz kurmadığım bahçem için çok ihtiyacım olacak.
Kısaca güzel insan Güler ablamız, bu site sizsiz olmaz. Sabah kahveleri, ince belden tavşan kanı çaylar boğazlardan geçmez.
Sevgiyle, huzurla aramızda görme dileklerimle...
acemifüsun
12-03-2012, 17:41
Amaç, deneyimleri ilk elden paylaşmaktı. Zaman içinde bu bölümlerde konu açanlar, kendi bahçesi ve birkaç arkadaşının bahçesi dışında pek yazmamaya başladılar. (üyelerin son mesajlarını listele deyip siz de kontrol edebilirsiniz)
Hatta bazı üyeler foruma giriş ve çıkışı sadece kendi bahçesinden yapmaya başlamış :)
Başka yerde yangın olsa farkına varmayacak :)
Üyelerin Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
Üyelerin Balkon ve Terasları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
Forumdaki içeriğin konu başlıklarına uygun yazılmasına özen gösterdiğimizi biliyorsunuz. Üyelerin bahçeleri bölümü nedeniyle, herkes kendi bahçesinde yazdığı için, farklı (ve doğru) başlıklar altında olursa çok kişinin işine yarayabilecek değerli bilgiler aralarda kaybolup gitmekte. arama fonksiyonunu doğru kullanıp, o bilgilere ulaşabilsek bile, çok sayıda başlığı dolaşmak zorunda kalmaktayız.
Bu durumun düzeltilmesi, en azından devam etmemesi gerekiyor.
Önerilerim:
Sizin de önerilerinizi ve bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgili malina ilk mesajınızdan yola çıkarak; ben kendi adıma balkonumda bitki ile ilgili bilgileri, ilgili başlığa taşıyacağım. Balkona eklediğim fotoğraflar güncel fotoğraflar olacaktır. Zaten son 4-5 aydır bitkilerimle ilgili gelişmeleri başlıklara eklemeye başlamıştım:) Balkonumda ve ilgili başlıklarda yazdığım teşekkür ve beğeni mesajlarını temizleyeceğim. ( başladım bile:)
Artık bahçelerde ve balkonlarda Like'ı kullanacağım:) Bence yazan , faal arkadaşlarımız da konuyu anlamıştır ve bahar temizliğine başlamıştır:)
Ayrıca sizlere yardımcı olmak
ve sitemizin doğru şekilde yürümesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız:)
Sevgili arkadaşlar, sağ olun da ben bir yere gidiyorum demedim ki, kırıldığımı, üzüldüğümü belirttim, biraz da yoruldum galiba dedim.
Yorgun hissettiğim için de eskisi kadar faal olamayabilirim düşüncesiyle yazdım.
agaclar. net öyle bir işlemiş ki benliğime, yazamasam da okurum, bilmediklerimi hocalarımıza danışırım.
Zeytinlibahçe
12-03-2012, 20:13
Tüm yazılanları baştan sona okuduktan sonra edindiğim fikir;
-Bahçe sahipleri kendilerini kısıtlama altında hissetmeden özgürce yazmak istiyorlar. (Aslında kısıtlama yok, düzenleme var)
-Bir defalığına, geriye dönük çok gereksiz görülen mesajları bahçe sahibinin kendisinin belirleyip bildirmesi
-Beğen/teşekkür butonları bundan sonra gereksiz mesaj trafiğini oldukça azaltacağı.
-İlgili bölüme taşınması gereken önemli mesajların moderatörler aracılıyla yapılması aynı zamanda yanlış bölüme taşınması olasılığınıda ortadan kaldıracağı.
-Taşınan mesajlarda ilgili bahçeye link bulunması.
Görüşlerine sahip oldum.
Önerilerim:
Bu iş nasıl yapılır bilemiyorum. Arkadaşlar başlıklarını bu gözle tarasınlar. Biz de gözümüze çarpanları onlara, size bildirelim.
Bu noktada arkadaşlar yazdıklarımız parça parça dağılacak diye düşünmemeliler. Bir bütünlük içinde yazılmış yazılar tabi ki korunmalı ve korunur.
Diğer bölümlerde de olması uygun görülen konu, mesaj çıkarsa nasıl bir yöntem uygulanacağına birlikte karar verilir.
Bundan sonra dikkat edilir.
Bu tartışmaya katılan ve izleyen kişiler Üyelerin Bahçeleri bölümündeki başlıklara ilişkin beklentileri anlamışlardır ama yeni gelecek üyeleri düşünerek "prensip olarak başlıklarımıza mesaj eklerken şunlara dikkat ediyoruz" diye bir not ekleyebiliriz.
Bir de ilk sayfadaki tanıtım bilgilerinin ardından galeriden bir bağlantı vererek bahçede çekilen güzel fotoğrafları galeriye ekleyebiliriz.
Galeride fotoğrafları daha büyük ve daha rahat görmek mümkün.
Güler hanım , gerçek olan bir şey var. Her hangi bir grup içinde olmak , orada bulunanları tanımak , insana garip bir şekilde sevgi ve bağlılık hissi veriyor. Samimi yaklaşımlarınızla , ön yargılı bir insan olmama rağmen sanal bir alemde arkadaş olarak eklediğim kişilerden ilki siz olmuşsunuz. Sizleri ve bu sitede olan herkesi çok benimsemiş sevmişim. O sebepten sizi ve tüm site üyelerini bir arada görmekten mutlu olacağım.
Teşekkür ederim, sağ olun sayın tener, ama ben buradayım. Diğer arkadaşlar da buradalar, içiniz rahat olsun.
agaclar.net denilince akan sular durur bizler için. :)
Eğer varsa, siz sayın malina'nın önerilerine fikrinizi yazarsanız sevinirim.
Daha anlaşılır olmak için kişisel düşüncelerimi maddelerin altına yazıyorum
-Bahçe sahipleri kendilerini kısıtlama altında hissetmeden özgürce yazmak istiyorlar. (Aslında kısıtlama yok, düzenleme var)
Bahçe bölümü bazı istekleri karşılamak için açıldı. Herkes yaptıklarını paylaşmak istiyor ama bir bitki için açılmış başlıkta (mesela) çimlenme görüntüleri varsa, herkesin tek tek o bitkinin çimlenmesini anlatmasının anlamı yok.
Oysa insan ne yaptığını da göstermek istiyor, doğal bir şey... Bunu kendi bahçesinde, balkonunda anlatırsa hem esas konu gereksiz/tekrar mesajlarla dolmamış olur, hem de yazan kişi, deneyimlerini paylaşmış olur...
Yazışırken ister istemez iş sohbete dönüşüyor. Bu da insanca bir şey... Üyelerin bahçeleri/balkonları bu isteği de tatmin eder, böylece bir bitki için açılmış esas konu nispeten daha temiz kalır, mesaj fazlalıkları olmaz... (Tabii bu hesaplar, esas konunun gereksiz mesajlarla kirlenmesine engel olamadı, o da başka :)
Bunları demiştik ama zaman içinde gelinen noktada baktık ki, bitki sayfasında bile yer almayan önemli bilgiler, çok sayıda bahçe sayfasına dağılmış. Esas konuya bakan, bazı soruların cevaplarını bulamıyor. Soruyu gidip bilmemkimin bahçesinde soruyor. Konuyu açtığı için, konusundan sorumlu olması gereken kişi, soranı doğru yönlendirmediği gibi (git şurada sor) cevabını da orada veriyor. Öğrenen ya da cevaplayan bir zahmet gidip, ilgili konuya, öğrendiklerini yazmıyor.
Bu kadar bilgiyi yazmaya üşenmeyenlerin, bilgilerin işe yaraması konusunu, düzeni nasıl bu kadar umarsamadıklarını anlayamıyorum.
Bir de tohum, fidan vs isteme/dağıtma meselesi var. Forumda bunun için açılmış bölüm dururken, herkes herkesin bahçesinden birşeyler istiyor ya da dağıtıyor.
-Bir defalığına, geriye dönük çok gereksiz görülen mesajları bahçe sahibinin kendisinin belirleyip bildirmesi
Çok sayfalı konularda bu bir işkence, kişisel olarak ben bununla uğraşmazdım. Yeter ki bundan sonra dikkat edin.
Sayfanıza yazan biri gereksiz (ya da çok gerekmeyen) bir mesaj yazmış olabilir. "Aman da ne güzel açmış senin yavrular" gibi... En azından cevap vermeyin :)
Bu temizliği yapmak isteyenler, Güler'le bağlantı kurabilir. Ondan başkası bu delice işte çalışmaz gibi geliyor :)
(Çünkü ancak kendi mesajlarını silebilirsiniz, diğerlerinin silinmesi için moderatörden yardım isteyeceksiniz, o da sayfalarca yazıyı okuyup, mesaj silecek)
-Beğen/teşekkür butonları bundan sonra gereksiz mesaj trafiğini oldukça azaltacağı.
Bilsek daha önce koyardık :)
-İlgili bölüme taşınması gereken önemli mesajların moderatörler aracılığıyla yapılması aynı zamanda yanlış bölüme taşınması olasılığını da ortadan kaldıracağı.
Taşıma işi zaten ancak yönetim tarafından yapılacağı için yanlışlık olmaz.
Aynı bilgilerin iki yerde de bulunmasının sakıncası yok. Bahçenizde karşılıklı yazışmalarla mesela 2 sayfa süren bir konuyu derleyip, tek bir metin halinde olması gereken yere yeni mesaj olarak yapıştırabilirsiniz. Kimin ne dediğini tek tek yazmanız anlamsız olur. Yazının tümünü siz yazmışsınız gibi hazırlayın. Altına kimlerin katkısı var isimleri yazın. Buraya bahçenizin ilgili sayfasının linkini de yazabilirsiniz.
Bu vesile ile tekrar hatırlatayım.
Aranızda sorun yaşadığınız üyeler olursa bunu bize haber verin,
ya da görmezden gelin,
gerçekten görmek istemiyorsanız bunu kullanın: Yoksaydıklarım (Özel mesaj yazamasın/forum mesajlarını görmeyeyim) Listesi (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/25010.htm)
O ancak bu dilden anlar mantığını kullanıp, ağzını bozarsanız, onun kadar siz de suçlu duruma düşersiniz.
Konuyla ilgili güncel örneği de yazayım:
Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar
nılgun_dogan'la bu sorunu hallettik, sözümün belirsiz bir yere gitmemesi için örnek vermek zorunda kaldım, konuyu kaşımak için değil.
nurcanaybay
13-03-2012, 11:59
Bitkilerle ilgili başlıkların ilk mesajlarının düzenlenmesi gerekiyor .Bu çoğu başlıkta yok,
bilgi için sayfalarca okumak gerekiyor .
İlk mesajın bitkinin ismi -istekleri -hangi bölgelere uygun olduğu gibi bilgileri içermesi
gerektiğini düşünüyorum.
nurcanaybay
13-03-2012, 12:08
Düzelt butonunu bulamadım :))
Kaldırıldı mı ?
Adalet Yağcı
13-03-2012, 12:57
Dün gece keşfettiğim bu başlıktaki mesajları okuyup bitirebildim şükürler olsun.
İtiraf ediyorum ki, başlığı farketmekte oldukça geç kalmışım, iyi ki de kalmışım, fırtına dinmiş :)
Neden bu kadar alınganız bilemiyorum, üyeliğimin ilk yılında benim de(alınganlıktan kaynaklanan) lüzumsuz bir kaç mesajım olmuştu :(
Sonra bunun ne kadar gereksiz olduğunu anladım, konuyu deşmektense sessiz kalmayı tercih ettim, iyi de yaptığıma inanıyorum.
Pek çok üyemizin ifade ettiği gibi, agaclar.net benim de hayatımda önemli bir yere oturdu.
Buradaki paylaşımlardan yararlanırken, kural olarak belirlenen konulara azamî dikkati göstermeye çalıştım.
Bundan sonra da olması gereken ne ise yapacağım.
Bahçemi tekrar gözden geçirip temizleme ve taşıma işlemlerini başlatacağım.
Bitkilerimi sergilerken gereken bilgileri eklemeye çalışacağım.
Mümkün olan en temiz fotoğrafları yüklemeye çalışacağım.
Türkçeyi doğru kullanmaya özen göstereceğim.
Bahçelerimizdeki sayfa kirliliğini önlemek ve aranılanı daha kolay bulmak adına böyle delice ve bir o kadar da yorucu işe talip oldum. Umarım başarabilirim.
Ancak bunun için ayrı bir başlık açılmalı ki arkadaşları aydınlatayım, yanlış mesaj silme durumunda kalmayayım.
Ayrı başlık açılması bence de iyi olur, danışmamız gereken yerde sorularımızı oradan sorarız.
Hepimiz için, içimizi sevgiyle ısıtacak bereketli bir sezon diliyorum.
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum.
"Çok güzelmiş, beğendim" demek dışında söyleyecek şeyiniz yoksa, ha yazmışsınız, ha beğen butonuna tıklamışsınız... Bir süre sonra bahçe sahibinin bile çok ilgisini çekmiyordur.
Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz. Konuyu açan kişi, konunun ne kadar görüntülendiğine bakıp, beğenildiği için okunduğunu anlayacaktır...
Not: Beğen butonumuz var mı, yok mu bilmiyorum, uzaytek'e sorayım :)
Demiştim.
Deneyip gördük ki ben yanılmışım :) Gereksiz mesaj olayını önlemede işe yarar görünüyor...
Beğen butonunun konulması için bu konu başlığı altında öneri getiren arkadaşlara; (daha önce yazmış olanlar da belki olabilir)
jineop
mandalinci
gülenmelek
armeria
teşekkür ederim.
mandalinci
20-03-2012, 11:20
Önerilerin dikkate alınması beni de memnun etti, şahsım adına ben de teşekkür ederim.
Arkadaşlar, bahçelerde lüzumsuz mesaj temizliği, isteyenlerle beraber çalışacağız, ama önceliği bahçelerimizdeki değerli bilgilerin ilgili bitki başlıklarına taşınmasına vermeliyiz.
Bunu şöyle yapalım mı?
Üye, bu bilginin kendi başlığında da olmasını ister düşüncesiyle, kopyalama yapalım.
Bilgi, kopyalanarak ilgili bitki başlığına yapıştırılabilinir. Hatta müşterek çalışma bile yapabiliriz.
Yani sizin o bitki hakkında emin ve iyi bilgileriniz var, o bitkiyi iyi tanıyorsunuzdur. Ve o bitki ile ilgili başka bir arkadaşın bahçesinde de bilgiler vardır. O arkadaşla da mesajlaşarak, anlaşarak da kopyalama yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu konuyu malina ile bir kere daha konuşup netleştirelim, işleyişini ona göre yaparız.
İşe yarar bilgiler bahçe sayfaların arasında karışık olarak durursa, onlara ulaşması zor olur demiştik.
Böyle düşünenler, bundan sonra daha özen gösterirler...
İsteyenler bu tür bilgileri ilgili başlıkta da tekrarlayabilir.
Buna ekleyecek daha fazla şeyimiz yok.
Başlığı kapatıyorum :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.