malina
28-02-2012, 12:53
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Arkadaşım vasıtasıyla oldu, ikimizde bitkilere düşkün olduğumuz için yıllardır beraber bahçelerde saksılarda bitki yetiştirmek için uğraşırız.
Arkadaşım cemo,siteyi bulmuş bir gün bana sende üye ol aradığın her şeyi bulabilirsin dedi
benim agaçlar.net ile tanışma maceram bu şekilde gerçekleşti.
Burada neler öğrendiniz ?
Burada çok şey öğrendim.Birsürü bitkinin latince ismi,bahce düzenlemeleri keşke bahçemi düzenlemeden önce
tanısaydım agaçlar.neti.Hangi bitkinin neyi sevdiğini daha aklıma gelmeyen bir sürü bilgi.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi ?
Diğer üyelerin benden birşey öğrendiği bir şey olduğunu sanmıyorum.Çünki ben daha yeni öğreniyorum.
Sizi tanıyalım ?
25 şubat 1961 İstanbul üsküdar doğumluyum,24 yaşında barkın adında bir oğlum var, oğlum benim en büyük servetim
yaşam kaynağımdır.
Ev hanımıyım.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz ?
Zamanımın oldukça fazlasını bitkilerle geçiriyorum.Hele bahar geldiği zaman eve girmek istemem
Hayvan ve bitki sevmeyen insanlarlada görüşmem.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var ?
Agaçlar.net"te şuda olsaydı diyebileceğim bir şey yok. Bazen gugulda birşey arıyorum karşıma agaçlar.net çıkıyor.
Olmasaydı diyebileceğim hiç birşey yok.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir ?
Burada hepimiz birşeyler öğrenme, bilgi alışveri için bulunuyoruz benim önerim ançak birbirimizi kırıp dökmeden iyi niyet
çerçevesinde olmasıdır.burada aynı heycanı paylaşan bitki sevdalısı arkadaşlarla güzel dostluklar kurduğumuzu
söylemedende geçemiyeceğim.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor ? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri ?
Bitkilerle ilgilenmek bana çok iyi gelir, açan bir çiçeği saatlerce seyredebilirim.Bana verdiği haz bambaşkadır
mutlu eder rahatlatır içimi serinletir,türbe gibi hep başına giderim.
En çok sarmaşık turleri ile ilgileniyorum.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici trajik ya da komik olay hangisi ?
Ben size en çok sevindiğim bir anımı anlatayım,her yerde ağaç şakayık arıyorum yok ulamıyorum.
İzmire gittim, gitmediğim çiçekçi kalmadı bana şakayık diye filbahri gösteriyorlar neyse bulamadım.
Bir gün köydeki eve gidiyorum, bahar aylarıydı yoldan bir bahçede pembe iri bir çiçek gördüm uzak olduğu için ne
olduğunu anlayamadım.
Eşime hemen dur ben şu eve gideceğim dedim,koşarak bahçeye girdim evin beyini gördüm anlattım niye geldiğimi
hemen hanımını çağırdı.Hanımı geldi hangisi diye sordu çiçeğin yanına gittik gerçekten ağaç şakayık,
kadın benim istememe fırsat vermeden oğlunu çağırdı kazmayı al şunu sök dedi çocuk söktü,parçalara ayırdı
yarısından fazlasını bana verdi.Böylece ben ilk şakayıklarıma kavuştum,hep düşünürüm aynı şeyi ben yaparmıydım diye.
Bulamadığım çiçek kendi köyümde varmış haberim yokmuş.
Foruma katıldıkdan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu ?
Oldu tabi, evimin yanından küçük bir bahçe aldık orada sadece sebze yetiştirecegim.
Agaclar.net toplantılarına katılıyormusunuz ? Gözlemlerinizi yazarmısınız
Evet iki kez katıldım,ikisindede çok hoş vakit geçirdim.Arkadaşları daha yakından tanıma fırsatı buldum.
Konu bitki olunca herkeste aynı heyecan, aynı duygular, herkes mutlu. Hele çiçekçilerde ne alacağımızı
sapıtmamız dönüşü düşünmeden,tabi en güzel tarafı sanki kırk yıllık dost gibi yakın olmak.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri ?
Hayır yok, sadece ev bahçe dergisi alıyorum.
Doğa ve çevre ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı ?
Bana ilk örnek babamdır.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri ? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne ?
Üye olduğum başka forum yok.
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı ? Almak istermisiniz ?
Almadım,fırsat olursa almak isterim.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz ?
Fırsat buldukça,tabi bu fırsat baya sık bulunma çabası içinde oluyor.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var ?
Bitkilerden başka ilgilendiğim resim yapmayı seviyorum,Eski mobilyaların renklerini değiştirip
yenilemeyi seviyorum tabi bunları kendim yapıyorum.
Son iki yıldır likör yapıyorum, çeşit, çeşit tabi şahane olduğunu söylüyorlar,kanaviçe sevdalısıyım.
Bitki tohum çelik paylaşımlarına katıldınız mı ? Neler düşünüyorsunuz ?
Evet katıldım,çok iyi birşey olduğunu düşünüyorum. Çünki arayıpta bulamadığın bir bitkiye sahip olmak güzel bir duygu.her yerde çoğalıp yaşamasıda.
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden ?
Bir çok üye var,hepsinin ayrı özellikleri olduğunu düşünüyorum.
Gönüllüsü olduğunuz sivil toplum örgütleri var mı ? hangileri ?
Hayır yok,bir zaman çoçuk esigeme yoksullara yardımlaşma derneğinde çalışmıştım.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılırmısınız, katılmak gerekir mi ?
Hayır katılmadım,katılmanın gerekli olduğunu duşunuyorum.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyormusunuz, nasıl olmalı ?
Yeteri kadar ilgilendiklerini düşünmüyorum,bazı kanallarda olsada herkesin seyredemediğini biliyorum.
Mesela yerel kanallarda bu tür yayınlar olursa, herkesin daha fazla yararlanacağı kanısındayım.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Hobi bahçeleri güzel bir uygulama,büyük şehirlerde imkanı olmayanlar için.
Hepsinden sadece birer tane yazın : En sevdiğiniz;
Ağaç: Salkım söğüt
Çiçek: Ağaç şakayık
Kitap: Çılgın Türkler
Şarkı: Sanat müziği
Müzik grubu, müzik sanatçısı: Cem KARACA
Ressam: Osman HAMDİ
Şair:Nazım Hikmet RAN
Film: Babam ve Oğlum
Web Sitesi: agaclar.net
Arkadaşım vasıtasıyla oldu, ikimizde bitkilere düşkün olduğumuz için yıllardır beraber bahçelerde saksılarda bitki yetiştirmek için uğraşırız.
Arkadaşım cemo,siteyi bulmuş bir gün bana sende üye ol aradığın her şeyi bulabilirsin dedi
benim agaçlar.net ile tanışma maceram bu şekilde gerçekleşti.
Burada neler öğrendiniz ?
Burada çok şey öğrendim.Birsürü bitkinin latince ismi,bahce düzenlemeleri keşke bahçemi düzenlemeden önce
tanısaydım agaçlar.neti.Hangi bitkinin neyi sevdiğini daha aklıma gelmeyen bir sürü bilgi.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi ?
Diğer üyelerin benden birşey öğrendiği bir şey olduğunu sanmıyorum.Çünki ben daha yeni öğreniyorum.
Sizi tanıyalım ?
25 şubat 1961 İstanbul üsküdar doğumluyum,24 yaşında barkın adında bir oğlum var, oğlum benim en büyük servetim
yaşam kaynağımdır.
Ev hanımıyım.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz ?
Zamanımın oldukça fazlasını bitkilerle geçiriyorum.Hele bahar geldiği zaman eve girmek istemem
Hayvan ve bitki sevmeyen insanlarlada görüşmem.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var ?
Agaçlar.net"te şuda olsaydı diyebileceğim bir şey yok. Bazen gugulda birşey arıyorum karşıma agaçlar.net çıkıyor.
Olmasaydı diyebileceğim hiç birşey yok.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir ?
Burada hepimiz birşeyler öğrenme, bilgi alışveri için bulunuyoruz benim önerim ançak birbirimizi kırıp dökmeden iyi niyet
çerçevesinde olmasıdır.burada aynı heycanı paylaşan bitki sevdalısı arkadaşlarla güzel dostluklar kurduğumuzu
söylemedende geçemiyeceğim.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor ? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri ?
Bitkilerle ilgilenmek bana çok iyi gelir, açan bir çiçeği saatlerce seyredebilirim.Bana verdiği haz bambaşkadır
mutlu eder rahatlatır içimi serinletir,türbe gibi hep başına giderim.
En çok sarmaşık turleri ile ilgileniyorum.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici trajik ya da komik olay hangisi ?
Ben size en çok sevindiğim bir anımı anlatayım,her yerde ağaç şakayık arıyorum yok ulamıyorum.
İzmire gittim, gitmediğim çiçekçi kalmadı bana şakayık diye filbahri gösteriyorlar neyse bulamadım.
Bir gün köydeki eve gidiyorum, bahar aylarıydı yoldan bir bahçede pembe iri bir çiçek gördüm uzak olduğu için ne
olduğunu anlayamadım.
Eşime hemen dur ben şu eve gideceğim dedim,koşarak bahçeye girdim evin beyini gördüm anlattım niye geldiğimi
hemen hanımını çağırdı.Hanımı geldi hangisi diye sordu çiçeğin yanına gittik gerçekten ağaç şakayık,
kadın benim istememe fırsat vermeden oğlunu çağırdı kazmayı al şunu sök dedi çocuk söktü,parçalara ayırdı
yarısından fazlasını bana verdi.Böylece ben ilk şakayıklarıma kavuştum,hep düşünürüm aynı şeyi ben yaparmıydım diye.
Bulamadığım çiçek kendi köyümde varmış haberim yokmuş.
Foruma katıldıkdan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu ?
Oldu tabi, evimin yanından küçük bir bahçe aldık orada sadece sebze yetiştirecegim.
Agaclar.net toplantılarına katılıyormusunuz ? Gözlemlerinizi yazarmısınız
Evet iki kez katıldım,ikisindede çok hoş vakit geçirdim.Arkadaşları daha yakından tanıma fırsatı buldum.
Konu bitki olunca herkeste aynı heyecan, aynı duygular, herkes mutlu. Hele çiçekçilerde ne alacağımızı
sapıtmamız dönüşü düşünmeden,tabi en güzel tarafı sanki kırk yıllık dost gibi yakın olmak.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri ?
Hayır yok, sadece ev bahçe dergisi alıyorum.
Doğa ve çevre ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı ?
Bana ilk örnek babamdır.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri ? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne ?
Üye olduğum başka forum yok.
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı ? Almak istermisiniz ?
Almadım,fırsat olursa almak isterim.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz ?
Fırsat buldukça,tabi bu fırsat baya sık bulunma çabası içinde oluyor.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var ?
Bitkilerden başka ilgilendiğim resim yapmayı seviyorum,Eski mobilyaların renklerini değiştirip
yenilemeyi seviyorum tabi bunları kendim yapıyorum.
Son iki yıldır likör yapıyorum, çeşit, çeşit tabi şahane olduğunu söylüyorlar,kanaviçe sevdalısıyım.
Bitki tohum çelik paylaşımlarına katıldınız mı ? Neler düşünüyorsunuz ?
Evet katıldım,çok iyi birşey olduğunu düşünüyorum. Çünki arayıpta bulamadığın bir bitkiye sahip olmak güzel bir duygu.her yerde çoğalıp yaşamasıda.
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden ?
Bir çok üye var,hepsinin ayrı özellikleri olduğunu düşünüyorum.
Gönüllüsü olduğunuz sivil toplum örgütleri var mı ? hangileri ?
Hayır yok,bir zaman çoçuk esigeme yoksullara yardımlaşma derneğinde çalışmıştım.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılırmısınız, katılmak gerekir mi ?
Hayır katılmadım,katılmanın gerekli olduğunu duşunuyorum.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyormusunuz, nasıl olmalı ?
Yeteri kadar ilgilendiklerini düşünmüyorum,bazı kanallarda olsada herkesin seyredemediğini biliyorum.
Mesela yerel kanallarda bu tür yayınlar olursa, herkesin daha fazla yararlanacağı kanısındayım.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Hobi bahçeleri güzel bir uygulama,büyük şehirlerde imkanı olmayanlar için.
Hepsinden sadece birer tane yazın : En sevdiğiniz;
Ağaç: Salkım söğüt
Çiçek: Ağaç şakayık
Kitap: Çılgın Türkler
Şarkı: Sanat müziği
Müzik grubu, müzik sanatçısı: Cem KARACA
Ressam: Osman HAMDİ
Şair:Nazım Hikmet RAN
Film: Babam ve Oğlum
Web Sitesi: agaclar.net