PDA

View Full Version : Doğayla Barış / Kaktüs ve sukulentlerim

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:32
Merhaba :)
Fırtına sonrası sağlam kalan güzellerden bir seçme sunuyorum.
270917

Bitki sevdam bu dünyaya gözlerimi açtığı anda başladı diyebilirim. Çünkü ben bir cennete doğdum. Çiçek türlerinin hepsi isimleriyle telafuz edilse de dikenli dostlarımız kaktüs genellemesiyle ya da yöresel adları kaynana topuzu, süt ağacı vb şeklinde anılırdı.
Bitkiler dünyasının bu özel türü dikenlerin ortasında öyle muhteşem çiçekler armağan ediyorlar ki sevdiklerine, hayran oldum.
Ağaçlar net ailesine dahil olduktan sonra , bu büyüleyici güzellerin ayrı bir tutkunluk oluşturduklarını gözlemledim .
Benim yüreğimde de sıcak kıvılcımlar çakan ve baktığım zaman mutlu eden bu dünyaya ciddi olarak adım attım.
Umarım zaman içinde elimde çeşitler çoğalır ve sizler gibi hakettikleri saygıyı vererek isimlerini öğrenebilirim.
Şimdilik siz değerli kaktüs dostlarından yardım rica ediyorum. Saygılarımla.

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:35
İsmini bilmiyorum. Öğrendiğim zaman ekleyeceğim.

1- Kaktüs : Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis. :p
Teşekkürler Sevgili zanfree.

mariye
26-02-2012, 13:38
çok güzellermiş güle güle büyüt

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:39
İsim...!

2- Kaktüs : gymnocalcium. :p
Teşekkürler sevgili zanfree.

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:42
çok güzellermiş güle güle büyüt
İlk fotoğrafta Mevlana'nın kentinden hoş geldin mesajı, çok mutlu oldum. :D
Teşekkürler.

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:43
İsim...?

3- Kaktüs: Ferocactus Emoryi. :p
Teşekkürler sevgili gülenmelek.

Doğayla Barış
26-02-2012, 13:46
İsimi bilmiyorum !...

4- Kaktüs: Cereus peruvianus monstrosus. :p

gülenmelek
26-02-2012, 15:15
Sayfanız hayırlı olsun, beğenerek baktım fotolara ;)
6. mesajdaki Ferocactus Emoryi galiba. Siz yine de araştırırsanız daha garantili olur.
Kediler sağolsun, bendekinin dikenlerini kırmasalardı daha güzel olacaktı :(
Güle güle büyütün ;)

selis
26-02-2012, 17:05
Umarım daha da çoğalacaklardır.. ;)

yener.T
26-02-2012, 17:42
Sayın Doğayla Barış kaktüs sayfasını açmanız çok güzel olmuş.Aramıza hoş geldiniz,fotoğrafların devamını beklerim.Selamlar.

jineop
26-02-2012, 18:12
Sevgili arkadaşım, hayırlı olsun... Kış onlarsız olmuyor. Keyifle kal..

Kedi Tırnağı
26-02-2012, 18:24
Sayfanız hayırlı olsun. Umarım devamı da gelir. En solda sarı çiçekler açan sukulentiniz yanlış görmüyorsam eğer; Sedum Palmeri. Benim sayfamda da var. Kara dayanıklı bir bitkidir.

Doğayla Barış
26-02-2012, 20:11
Sayfanız hayırlı olsun, beğenerek baktım fotolara ;)
6. mesajdaki Ferocactus Emoryi galiba. Siz yine de araştırırsanız daha garantili olur.
Kediler sağolsun, bendekinin dikenlerini kırmasalardı daha güzel olacaktı :(
Güle güle büyütün ;)
Çocuklar, kuşlar, kediler ve rüzgar.... Bizim zavallılar neler çekti bir bilseniz. Son fırtınada çiçeklerimizin yarısı ve kaktüslerimizin büyük bölümü parçalandı maalesef.
Sayfaya biraz yükleme yapayım sonra isimler konusunda araştırmaya başlayacağım. Sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Umarım daha da çoğalacaklardır.. ;)
Teşekkürler sevgili selis, Bu akşam sahilde dinlediğim bülbüller İzmir'den bana doğru zengin bir paketin yola çıkacağını müjdeledi.;)

Sayın Doğayla Barış kaktüs sayfasını açmanız çok güzel olmuş.Aramıza hoş geldiniz,fotoğrafların devamını beklerim.Selamlar.
Çok teşekkür ederim Yener bey. Sizin gibi değerli dostlarımız öyle güzel sunumlar yapıyorsunuz ki haliyle bizlerde sizlere bakarak cesaret buluyoruz. :-)) Saygılarımla.

Sevgili arkadaşım, hayırlı olsun... Kış onlarsız olmuyor. Keyifle kal..
Teşekkürler sevgili jineop. Ben de seviyorum onları, çok şirin şeyler. Sevgiler.

Sayfanız hayırlı olsun. Umarım devamı da gelir. En solda sarı çiçekler açan sukulentiniz yanlış görmüyorsam eğer; Sedum Palmeri. Benim sayfamda da var. Kara dayanıklı bir bitkidir.
Teşekkür ederim. Evet çok dayanıklı bitki gerçekten. Bahçede don var ayaz var , bana mısın demeden salkım salkım çiçek açıyor.

Doğayla Barış
26-02-2012, 21:08
Güzellerimi sunmaya devam ediyorum.

5- Kaktüs: Mammillaria gracilis. :p

Doğayla Barış
26-02-2012, 21:32
1- Sedum Palmeri.

271146

zenfree
26-02-2012, 21:56
Sayın Doğayla Barış, sayfanız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.:)

2. mesajdaki kaktüsünüzü Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis'e benzettim. İsterseniz görsellerden kontrol edin.
4. mesajdaki kaktüs gymnocalcium.
14. mesajdaki Mammillaria gracilis'e benziyor.

MKurtoglu
26-02-2012, 22:02
Selamlar,

Sayfanız hayırlı olsun. İsimlendirme konusunda zaman zaman tereddüt yaşıyorum. #7 iletinizdeki kaktüsün adını merak ediyorum. Ben de ismi olmayanlardan biridir.

İzlemeye devam edeceğim.

Saygılarımla,

zenfree
26-02-2012, 22:06
7. mesajdaki Cereus peruvianus monstrosus'a benziyor.

sakdag
27-02-2012, 09:14
Merhaba Doğayla Barış, hoş geldiniz...

Sayfanız hayırlı olsun..

Bahçe sayfanızdaki çalışmalarınızı izleyen (gizli gizli :)) biri olarak sizi bu bölümde de görmek çok güzel...

İlgiyle takip edeceğim kaktüslerinizi...

Doğayla Barış
27-02-2012, 11:42
Sayın Doğayla Barış, sayfanız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.:)

2. mesajdaki kaktüsünüzü Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis'e benzettim. İsterseniz görsellerden kontrol edin.
4. mesajdaki kaktüs gymnocalcium.
14. mesajdaki Mammillaria gracilis'e benziyor.

7. mesajdaki Cereus peruvianus monstrosus'a benziyor.

Çok teşekkür ediyorum sevgili zanfree, değerli katkılarınızın devamını rica ediyorum. Saygılarımla.

sevim.K
27-02-2012, 11:49
Kaktüs sayfanız hayırlı olsun sevgili Doğayla Barış; zamanla daha çeşitlenecektir umarım. Bizde merakla izleyeceğiz:)

Doğayla Barış
27-02-2012, 11:55
Selamlar,

Sayfanız hayırlı olsun. İsimlendirme konusunda zaman zaman tereddüt yaşıyorum. #7 iletinizdeki kaktüsün adını merak ediyorum. Ben de ismi olmayanlardan biridir.

İzlemeye devam edeceğim.

Saygılarımla,
Çok teşekkür ediyorum Sn.MKurtoğlu. Ben de henüz yolun başındayım.
Bir zamanlar çok zengin kaktüs kolleksiyonum vardı, görünümlerini sevdiğim için yetiştiriyordum ama isim bilgim hiç yoktu :o . Hayatın sürüklediği akış içinde zorunlu olarak tüm bitkilerimle vedalaşarak hepsini dostlarıma armağan ettim.
Sitedeki güzel kaktüs sayfaları beni de yeniden özendirdi.
Satın aldıklarım ve dostların armağanlarıyla belli miktar oluşunca sayfayı açmaya karar verdim.
Bu sefer de geçenlerde yaşadığımız fırtına, sunuma hazırladığımız kaktüsleri tarumar edince "Bu günün işini yarına bırakma" sloganıyla elimizde kalanlarla bu sayfayı açtım. Biraz yıpranmışlıkları var ama ben onları ilk günkü halleriyle anımsayıp seviyorum.

elta
27-02-2012, 14:28
Sayfanız hayırlı olsun...
Çok yakında yeni koleksiyonunuzu oluşturacakmışsınız gibi bir his var içimde. İnsan burada ne görse özeniyor :) Kolay gelsin...

Doğayla Barış
27-02-2012, 16:54
Merhaba Doğayla Barış, hoş geldiniz...

Sayfanız hayırlı olsun..

Bahçe sayfanızdaki çalışmalarınızı izleyen (gizli gizli :)) biri olarak sizi bu bölümde de görmek çok güzel...

İlgiyle takip edeceğim kaktüslerinizi...

Merhaba sayın sakdağ hoş bulduk.
Neden gizli gizli :D:D:D
Sizi bahçemde görmek bana mutluluk verir. Her zaman beklerim. :-))

Doğayla Barış
27-02-2012, 16:57
Kaktüs sayfanız hayırlı olsun sevgili Doğayla Barış; zamanla daha çeşitlenecektir umarım. Bizde merakla izleyeceğiz:)
Teşekkür ederim sevgili sevim.K, hoş geldiniz. Ben de öyle umuyorum ;)
Emeklilik keyifli geçiyordur inşallah. Sağlığınıza dikkat edin. Sevgiler.

Doğayla Barış
27-02-2012, 17:14
Sayfanız hayırlı olsun...
Çok yakında yeni koleksiyonunuzu oluşturacakmışsınız gibi bir his var içimde. İnsan burada ne görse özeniyor :) Kolay gelsin...
Merhaba Sayın elta hoş geldiniz.
Öyle sıcak karşılandım ki kaktüs dünyasında benim de içime öyle güzel hisler doğdu.;)

Fırtınada çiçeklerin yanında büyük miktarda seramik ve plastik saksı parçalandı. Zorunlu olarak bazılarını yoğurt kaselerinde kamuflaj yaparak sunacağım, şimdiden özür diliyorum. Masraf çok öncelik sırasında saksı alımı biraz arka sıralarda kaldı zorunlu olarak. Saksı sponsoru mu bulsam ne yapsam:p

Heyecanla elimdeki yaralı güzelleri sizlerle tanıştırmak istiyorum. :-))

Doğayla Barış
27-02-2012, 17:42
2- Sedum... İsim!...

Sedum burrito :p
Teşekkürler sevgili zanfree .

Doğayla Barış
27-02-2012, 18:55
3- Sedum !... Adını bilmiyorum maalesef.

Sedum sediforme :p

271170

Ben bu güzeli köyün yamaçlarında kayalıklar arasında bulup küçük bir parça halinde aldım. Çok güzel salkım halinde çiçekler açıyor. Bir yılda kocaman oldu ve saksıyı sardı :-)).

Doğayla Barış
27-02-2012, 18:57
Yakın plan.

Doğayla Barış
27-02-2012, 18:58
4- Sedum!...

Aeonium arboreum. Teşekkürler sevgili zanfree. :p

Doğayla Barış
27-02-2012, 19:18
Yakın plan...

Doğayla Barış
27-02-2012, 19:22
5-Sedum!...
Aeonium arboreum.
En sevdiklerimden, paramparca oldu canım benim. Ama bu haliyle bile çok güzel.

Doğayla Barış
27-02-2012, 19:24
Yakın plan...

MKurtoglu
27-02-2012, 19:38
Çok teşekkür ediyorum Sn.MKurtoğlu. Ben de henüz yolun başındayım.
Bir zamanlar çok zengin kaktüs kolleksiyonum vardı, görünümlerini sevdiğim için yetiştiriyordum ama isim bilgim hiç yoktu :o . Hayatın sürüklediği akış içinde zorunlu olarak tüm bitkilerimle vedalaşarak hepsini dostlarıma armağan ettim.
Sitedeki güzel kaktüs sayfaları beni de yeniden özendirdi.
Satın aldıklarım ve dostların armağanlarıyla belli miktar oluşunca sayfayı açmaya karar verdim.
Bu sefer de geçenlerde yaşadığımız fırtına, sunuma hazırladığımız kaktüsleri tarumar edince "Bu günün işini yarına bırakma" sloganıyla elimizde kalanlarla bu sayfayı açtım. Biraz yıpranmışlıkları var ama ben onları ilk günkü halleriyle anımsayıp seviyorum.

Fırtınanın açtığı zarar için üzüldüm. Her yaşanan olayda bir hayır vardır. Marmaris'te olmanız kaktüsleriniz için büyük şans. Çok kısa bir sürede toparlanıp, serpileceklerini düşünüyorum. Saksılar için üzülmeyin, onların güzellikleri saksıları gözlerden saklıyor.

Kolay gelsin.

zenfree
27-02-2012, 19:41
27- sedum burrito
28- sedum sediforme
30-aeonium arboreum

selis
28-02-2012, 11:51
Teşekkürler sevgili selis, Bu akşam sahilde dinlediğim bülbüller İzmir'den bana doğru zengin bir paketin yola çıkacağını müjdeledi.;)

O bülbüller, o paketin bu güne aldığınız en karışık paket olacağını da söylediler mi? İşinize yarar ya da yaramaz ne bulduysam sokuşturdum içine ;)

Bir de köyün yamacından aldığınız sedum çok güzel gelişmiş.. Çiçek açtı mı hiç? Onu merak ettim.. :rolleyes:

Doğayla Barış
28-02-2012, 12:43
O bülbüller, o paketin bu güne aldığınız en karışık paket olacağını da söylediler mi? İşinize yarar ya da yaramaz ne bulduysam sokuşturdum içine ;)

Bir de köyün yamacından aldığınız sedum çok güzel gelişmiş.. Çiçek açtı mı hiç? Onu merak ettim.. :rolleyes:
Harika :p
Mutlaka işe yararlar sevgili selis çok teşekkürler.
Ben yamaçta gördüğümde üzerinde salkım halinde şirin çiçekleri vardı. Ama bende açmadılar henüz. Başka saksıların dibine de minik parçalar sokuşturmuştum, canlı bunlar diye bir molekül olsa bile atmaya kıyamıyorum.;) Onlarda çok güzel gelişmişler, henüz dokunmadım. Saksı değiştirirken onları da arajmanlarda kullanacağım. Güzelleri sergilemem bitsin ben de size hoşunuza gidenlerden sürpriz yapabilirim :p.

Doğayla Barış
28-02-2012, 12:49
Fırtınanın açtığı zarar için üzüldüm. Her yaşanan olayda bir hayır vardır. Marmaris'te olmanız kaktüsleriniz için büyük şans. Çok kısa bir sürede toparlanıp, serpileceklerini düşünüyorum. Saksılar için üzülmeyin, onların güzellikleri saksıları gözlerden saklıyor.

Kolay gelsin.
Çok teşekkürler Sn.MKurtoğlu. İnşallah toparlanırlar. Fırtına öncesi fotoğraf makinam arızalanmıştı bu yüzden görüntü alamamıştım. Kısmet işte. Sağlık olsun.

Doğayla Barış
28-02-2012, 13:44
27- sedum burrito
28- sedum sediforme
30-aeonium arboreum
Sevgili zanfree çok teşekkür ederim. Zarif desteğiniz beni çok mutlu ediyor, size sayfamın koruyucu meleği diyebilir miyim ;)
Sizin sayfanızı dolaştım bitkileriniz ve sunumlarınız çok güzel. Umarım bir gün ben de sizin gibi olabilirim. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
28-02-2012, 13:54
6- Sedum...!

Echeveria / eçeverya - saksı güzeli- boyalı hanım. Damkoruğugillerdendir.
Hatırlatma için çok teşekkürler sevgili SDurul.

Geçen sene limonun dibine sıkıştırdığım kopan minik bir yaprak bu hale gelmiş.
Limonun saksısı kırılmıştı, onu değiştirirken bu güzelliği de aldım. Etrafında büyüyen ısırganlar ve envai çeşit ot parçalanmasını önlemiş. Ama etrafını temizlediğimde hayretler içinde kaldım. Doğa ne kadar bereketli. Sırayla her cepheden paylaşacağım.

271253

Bu arada elimde saksı yoktu, bahçede atılmış makarna süzgecini kullanmak zorunda kaldım. Çapı 30 cm.:D:D:D

Doğayla Barış
28-02-2012, 13:59
Bu başka cephe...

Doğayla Barış
28-02-2012, 14:02
Bu da diğer yönden...

Doğayla Barış
28-02-2012, 14:04
Artık köyde dolaşırken gözüm devamlı teftiş halinde, saksı olarak kullanabileceğim objeleri araştırıyorum. :))

Doğayla Barış
28-02-2012, 14:07
7- Sedum...Adını biliyordum ama ....!
Crassulaceae
Graptopetalum paraguayense veya Hayalet Bitki,
Hatırlatma için çok teşekkürler sevgili SDurul. :p

271266
Bu güzellik benimle yıllardır yoldaş. İstanbul'daki evimden getirebildiğim bir kaç hatıradan birisi. :p

Doğayla Barış
28-02-2012, 14:12
Yakın plan...

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:24
6- Kaktüs....

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:32
Farklı bir açıdan görünüm.

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:41
Yandan görünüm...

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:44
7- Kaktüs...
Fırtınadan kırıldı, kendi saksısının üzerinde bir hafta yatırıp kırılan ucunu kuruttum ve tekrar şimdilik kaydıyla aynı saksıya diktim...

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:46
8- Kaktüs...
271386
Öyle güzel tüyleri vardı ki sanki şelale gibi akıyordu aşağıya doğru, savrulmaktan harap olmuş. Kürdanla aralarına giren toprakları ve çer çöpü temizlemeye çalıştım ama rengi krem gibi oldu, yıkanmaz diye de su püskürtemedim :o

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:53
Üstten görünüşü...

Doğayla Barış
28-02-2012, 20:55
9- Kaktüs...

MKurtoglu
28-02-2012, 20:59
#46,47,48 no'lu iletilerde yer alan kaktüsünüzün saksısı, boyuna göre küçük kalmış. Yanılıyor olabilirim ama bir boy büyük saksıda rahat edeceğini düşünüyorum. Her kaktüsün saksısını irdelemek saplantı oldu bende. Canlı oldukları için mekanlarında rahat etmeleri gerektiğini düşünerek, bir boy geniş saksı arar, ilk fırsatta büyük saksı ile değişirim. Onlarla ilgilendiğimi saksı değiştirerek, onlara hissettiririm.

Özür dilerim, ben sizin işinize karışmayayım.

Saygılarımla,

Sevgi Durul
28-02-2012, 22:41
Sevgili Doğayla Barış, öncelikle sayfanız hayırlı, bitkileriniz bereketli ve bol çiçekli olsun.

Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/271253d1330433379-sam_2014-web.jpg) bitkiniz echeveria, bu da (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/271358d1330457216-sam_2018-web.jpg)graptopetalum.:)

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:08
#46,47,48 no'lu iletilerde yer alan kaktüsünüzün saksısı, boyuna göre küçük kalmış. Yanılıyor olabilirim ama bir boy büyük saksıda rahat edeceğini düşünüyorum. Her kaktüsün saksısını irdelemek saplantı oldu bende. Canlı oldukları için mekanlarında rahat etmeleri gerektiğini düşünerek, bir boy geniş saksı arar, ilk fırsatta büyük saksı ile değişirim. Onlarla ilgilendiğimi saksı değiştirerek, onlara hissettiririm.

Özür dilerim, ben sizin işinize karışmayayım.

Saygılarımla,

Çok haklısınız, ben de elime uygun saksılar geçtikçe değiştiriyorum. Küçük saksı temininde zorlanıyorum. Bir kısmını değiştirdim, bunlar da zamanla hallolacak inşallah. Uyarılarınız için teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:10
Sevgili Doğayla Barış, öncelikle sayfanız hayırlı, bitkileriniz bereketli ve bol çiçekli olsun.

Bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/271253d1330433379-sam_2014-web.jpg) bitkiniz echeveria, bu da (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/271358d1330457216-sam_2018-web.jpg)graptopetalum.:)

Merhaba sevgili SDurul, güzel temennileriniz ve bilgilendirme için çok teşekkürler.

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:14
10- Kaktüs !...

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:23
Yakın plan...

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:36
11- Kaktüs !... Yılan kaktüsü.

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:37
Yakın Plan...

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:45
12 -Kaktüs!... Bir gecelik gelin...

271462

Sevgili Zafer bey göndermişti.1.m üzerinde dal atarak güzel yapraklar geliştirdi. Daha çiçeğini görememiştim bile . Bu da hortumzede,:(
Kırıldı parçalandı ama yavaş yavaş toparlanacak gibi...

Doğayla Barış
29-02-2012, 04:57
13- Kaktüs !...
Biraz bozulma var gibi ,umarım toparlanır.

Doğayla Barış
05-03-2012, 09:15
!..
272407
Sevgili Nuray armağan etmişti.
Damat bohçası, kokusu muhteşem diyerek :-))
Henüz o kokuyu duymadım ama bekliyorum ;)

Doğayla Barış
05-03-2012, 09:17
Minicikti, bir yılda kocaman oldu...

eoe1234
05-03-2012, 19:34
Çiçeği çok güzel olduğu için kokusunu ,farkedemiyor insan.İnşallah sizde o güzeliği görürsünüz en kısa zamanda .İyi akşamlar.

Doğayla Barış
08-03-2012, 09:07
İnşallah Sayın eoe1234, merakla bekliyorum bu güzel çiçeği.
Ziyaretinize çok memnun oldum. Tekrar beklerim.

Doğayla Barış
08-03-2012, 09:16

Sevgili selis göndermiş olduğun çok zengin paketi aldım, ne kadar mutlu oldum anlatamam. :D:D:D
Hele o sımsıcak kalbinizi de eklemişsiniz ya... çok duygulandım. :cool:
İlk fırsatta paket içeriğini burada (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/24132-3.htm) (Köyde bitki müzesi) paylaşacağım.
Kaktüsleri de kaktüs sayfama ekleyeceğim. Tekrar teşekkürler. Sevgilerimle.

Doğayla Barış
11-03-2012, 20:42
Sedum palmeri...
Bahçede ne güzel kızarmışlar...

Doğayla Barış
11-03-2012, 20:46
En vefalı çıkan da bu oldu. Ne don, ne de fırtına ve yağmur, bana hep gülümsemeye devam etti :-))

MKurtoglu
02-04-2012, 11:29
Marmaris ile bağlantımız 11.Mart'ta kesildi. Marmaris'e bahar gelmiştir. Yeni gelişmeleri sizden bekliyoruz. Saygılarımla,.

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:15
Günaydın...

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:19
Marmaris ile bağlantımız 11.Mart'ta kesildi. Marmaris'e bahar gelmiştir. Yeni gelişmeleri sizden bekliyoruz. Saygılarımla,.

Merhaba arkadaşlar :p
Peş peşe yaşadığımız afetler yüzünden bir süre sizlerden ayrı kaldık. Ama hayat devam ediyor ve bu güzel görüntüler yüreğimizde geleceğe dair umudu hep canlı tutuyor. :)

Doğayla Barış
06-07-2012, 06:21
Hortumdan paramparça olan çiçeklerimiz yeni yeni saksılarda yaşama tutundular ve bize gülümsüyorlar. :)