Bağlan

View Full Version : Çiçek saksılarında toprağın üzerine çakıl taşı koymak

zulu
20-02-2012, 18:48
Merhaba,

Evde geçen seneden deniz kenarından topladığım bayağı çok miktarda yuvarlak taşlar var, renk ve şekil olarak çok güzeller..

Bunları çiçeklerin topraklarının üzerine kaplasam bitkilere zararı olur mu? Hem benim ufaklık topraklarını dökememiş olur? Hem de estetik durur.

Teşekkürler

Manolya_
20-02-2012, 19:21
Sevgili zulu
Benim bildiğim kadarı ile deniz kenarından topladıgınız çakıllar tuzlu olduklarından bitkilerinize zarar verebilir.
ama dere kenarından toplarsanız, koyabilirsiniz.
Tuzdan arındırılabilirmi? buna cevabım yok, bilemiyorum.
Yinede konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımızın önerisini alırsanız iyi olur.
Saygılar
Asu

zulu
20-02-2012, 20:15
Teşekkür ederim, bu açıdan hiç düşünmemiştim, iyi oldu bunu öğrendiğim.

alperfect
21-02-2012, 09:30
Yeşim ağacının saksısına koymuştum havalanması engellendi gibi geldi, oysa beyaz beyaz taşlarla çok hoş görünüyordu. Artık kaldırdım bitki de canlandı

sakdag
21-02-2012, 10:00
Ben de Atatürk çiçeğimin saksısına koymuştum, dekoratif olsun diye... Sayın Alperfect'in söylediği gibi havalanmasını engelledi, farkettiğim de çok geç olmuştu, maalesef bitkimi kaybettim... Yapraklı bitkilerde bir daha asla kullanmam ,ama kaktüsler de kullanıyorum...

zulu
21-02-2012, 12:25
Bunları duyunca koymamaya karar verdim. Çok teşekkür ederim cevap yazan arkadaşlarımıza.

Türkan
25-06-2012, 13:48
merhaba arkadaslar internette arasdirma yaparken seralarda bir cok kaktusun dibine tas konuldugunu gordum .heralde yararlidir diye bende koydum.birsey fark etmedi sadece dekorativ gorunuyor.ama bu taslari bahceden topladim .ne dersiniz kaldiriyimmi yoksa dursunmu?

Mustafa Abdal
25-06-2012, 20:13
Taşlar, toprağın hava ve güneş ile temasını azalttığı için buharlaşma yavaşlar, toprak daha uzun süre nemli kalır. Dolayısı ile bitki normal sulama periyodunuzdan daha seyrek ve daha az suya ihtiyaç duyar. Bitkiyi susuzluk değil ama aşırı su öldürebilir. toprağın nemini kontrol etmek kaydı ile taşların bir zararının olacağını zannetmiyorum.

islam_joker
25-06-2012, 22:25
ya çok basit bir kağıt sistemi ölçü aleti sistemi yokmudur acaba her saksıya koyup nem ölçümü alsak malüm herbitki farklı su tüketimi mevcut vede suyu bir kere aldıkmı elimize hepsini dolaşmadan enemiyoruz

Türkan
26-06-2012, 18:51
Taşlar, toprağın hava ve güneş ile temasını azalttığı için buharlaşma yavaşlar, toprak daha uzun süre nemli kalır. Dolayısı ile bitki normal sulama periyodunuzdan daha seyrek ve daha az suya ihtiyaç duyar. Bitkiyi susuzluk değil ama aşırı su öldürebilir. toprağın nemini kontrol etmek kaydı ile taşların bir zararının olacağını zannetmiyorum.

cok tesekkur ederim bilginiz icin cok sagol.qaliba kaktusumde memnun su taslardan cunk beni bir suru tomurcukla sevindiriyor bu aralar.