View Full Version : Miyawy lerin bahçesi
Eşimle beraber geçen temmuz ayından beri dağ taş demeden en az 500m2 en fazla 2 dönümlük, içine yaz kış yaşayabileceğimiz, yerleşim alanına fazla uzak olmayan yer aradık.
Edremit, Akçay, Burhaniye ve köyleri, Çanakkale Edirne derken, İznik , iznik çevresi ,köylerini dolaştık. İznik halkını çok sevdiğimizide belirtmek isterim.
Sahibinden satılık bahçe, tarla, kendi bütçemize uygun nereyi not ettiysek gittik baktık. Gariptir, gidip baktığımız yerlerde hiç fotoğraf çekmedim.
Bu bölgelere gitmeden evvel araştırmalarımızı not edip, sırasıyla takip ediyorduk.
Karacabey bölgesi için 5 adres aldık ve geçen ay sabah erken yola çıktık. İlk adresimizin sahibi telefonda tanıştığımız, aynı köyde yaşayan arkadaşla Karacabey merkezde buluşup bizi satmak istediği bahçesinin olduğu yere götürdü. Fotoğraf makinamı çırkardım ve çekmeye başladım.
serkan_istanbul
17-02-2012, 10:26
İnşallah hayırlı olur . herşey gönlünüzce olsun.
TaşevliBahçe
17-02-2012, 10:26
Sayın miyawy ,
Yazınız daha devam ediyordu herhalde ama , ben sabırsızlanarak size UBYİ ye geldiğiniz için hoşgeldiniz demek istiyorum. Efendim Tekrar Hoşgeldiniz , sefa getirdiniz.
Bahçeniz de hayırlı olur inşallah . Görüşmek dileğiyle..
saygılar..
Hangisi hayırlı ise o kısmet olur inşallah.
Dediğim gibi, biz fazla büyük bir yer aramıyorduk ama o bölgeye gitmişken önce bu adrese uğruyalım, bir görelim, birde daha önce Karacabey e hiç gitmemiş olduğumuzdan birazda bilgi alalım dedik,karşımıza hiç beklemediğimiz, bir tarafta yolu diğer tarafta deresi olan hem düz hem hafif meyilli, içinde suyu olan bir arazi çıktı, yer bizim istediğimizden büyük olduğu için telefonda fazla detaya girmemiştik. Dolaşırken sıra arazinin en yüksek bölümüne geldi. Çıktım ve birkaç dakika manzarayı seyrettim. Eşim arazi sahibiyle hem sohbet ediyor hem çevreyi inceliyordu, yanına gittim ve burayı alalım dedim. Her şey on **** onbeş dakikada oldu. Diğer adreslere gitmeye gerek görmedik. Arazi sahibi bizi evine davet etti, sağolsun, hanımına çay demletti, kümesinden taze yumurta alıp, tereyağında pişirip ikram etti. Yemek esnasında pazarlık yapıldı, anlaştılar kapora verip ayrıldık.
Günlerden cuma ve tapuya geç kalındığından pazartesiye sözleştiler, evimize döndük, döndük ama umarım hatalı bir iş yapmamışızdır diye uyku tutmadı bizi, ne olduğunu anlayamamıştık.
Hava şartları kötü olmasına rağmen eşim ve arkadaşı pazartesi sabah erken yola çıktılar ve tapuyu aldılar.
Yer Karacabey,
10950m2
Arazi sahibi , içinde yaklaşık 15 çeşit meyve ağaçları ve 30 , 35 kadar zeytin ağaçları olduğunu söyledi. Fazlada bir bilgimiz yok.
Bugün bir ay oldu , havalar düzelince ilk fırsatta gidiceğiz ve daha detaylı bilgileri burada sizlere sunucam.
Saygılar
Daha ne olsun! :)
Suyu, deresi, ağacı, yüksekliği ve düzlüğü içinde olan cennet bahçe olacak
ellerinizde inşallah.
Zeytinleriniz ve bakalım hangi meyve ağaçlarınız var..
Hayırlı uğurlu bereketli olsun..
Bol resim, haber bekliyoruz..
akifbingöl
17-02-2012, 11:29
Hayırlı olsun....bilgilerin devamını bekliyoruz...
Sayın serkan_istanbul, rafet uzunok, alcen,feriha ve akif bingöl sizlerde hoş geldiniz, ilgilerinize çok teşekkür ederim.
Buranın toprak yapısını, meyva ağaçlarını, varsa hangi yaban hayvanlarının olduğunu, burayı ziyarete geliyorlar mı, inanın hepsini merak ediyorum ve yeri geldiğinde burda paylaşıcam.
Burası tapuda tarla gözükmekte, eşime, orada özel bir kuruma başvurup bağ-bahçe olarak tarlanın cins değişikliğini yaptırdıktan sonra hemen elektrik verebileceklerini söylemişler.
Çok işimiz olduğunu biliyorum, hatta arkadaşlarımız artık hiç boş vaktiniz olamıyacak, çay içicek vakit bulabilirseniz ne mutlu size diyorlar, olsun, bizi ''apartmandan kurtarıcak yer'' gözüyle oraya bakıyoruz.
Kiraz ağacı bakımı için bilgi ararken bu siteyi keşfettiğimde çekirdekten domates , biber, limon, pepino yetiştirmek ,sıvı kompost hazırlamak derken bu iş balkonda ve evde bana zor geliyor benim bir bahçeye ihtiyacım var diyerek yollara düştüğümde zaten boş zamanım hemen hemen yoktu.
Bu siteyi hazırlayan, emeği geçen, bizlere bilgilerini esirgemeyen tüm AĞAÇLAR NET ailesine birkez daha teşekkür ederim.
Saygılrımla
teşekkür ederim sayın Akhisarlı, sağolun...
Hiç iyi olmamış şimdi orada elektrik yoktur.Ateş yakması ayrı bir dert.Közde çay demlemek için siyah bir çaydanlık almanız gerekiyor ,fakat pazarda bulamayacaksınız.Akşamları garip kuşlar öter,yazın karıncalar,arılar böcekler gelir.:D
Ama bir domatesin dalından kopmuş kokusu her şeyi alt eder..Hoş geldiniz..Çok iyi yapmışsınız..
Ozi'nin Bahçesi
17-02-2012, 23:02
Sn. Miyawy,
Hikayeniz çok tanıdık geldi, bizde çok çok uzun bir süre bahçe baktık,
ama şu andaki bahçemizi görünce birden almaya karar verdik, dediğiniz gibi
10 dakikada bitti iş. Kısmet mi? nasip mi? , elektrik mi ? ne dersiniz bilmem ama
o an birşeyler sanki çekiyor insanı.
Bahçeniz hayırlı uğurlu bereketli olsun, hoş geldiniz.
Devamını merakla bekliyoruz.
Selamlar.
Halil Önen
18-02-2012, 01:18
...
Çok işimiz olduğunu biliyorum, hatta arkadaşlarımız artık hiç boş vaktiniz olamıyacak, çay içicek vakit bulabilirseniz ne mutlu size diyorlar, olsun, bizi ''apartmandan kurtarıcak yer'' gözüyle oraya bakıyoruz.
UBYİ ye hoşgeldiniz Sn. miyawy lerin bahçesi.
Bahçeniz hayırlı olsun. Güle güle yetiştirin ve sağlıklıca tüketin. Keyif alacağınız bir uğraşınız olmasına çok sevindik. Sizi tanıdığımıza da çok memnun kaldık.
Ben UBYİ' nin daha doğrusu Ağaçlar. Net' in hava muhalefetini biraz karıştıran biriyim. Daha doğrusu benimle iyi geçinmek zorundasınız. ;)
Miyawy lerin bahçesi güzel isimmiş, bu miyavy yabancı dil de biliyor olamalı; bu bir...
İkicisi bu yaptığınız çaba, apartmandan daha doğrusu şehirden kaçış olmamalı. Çünkü kaçarken hep arkamıza bakarsnız. Bu insanın kalbini dinlemesi ve yüreğinin peşinden gitmesi şeklinde açıklanabilir. (belki):)
'Çay içecek vakit bulursanız ne mutlu size' sözü insanın iyi bitkin halinde söylenendir. O zaman bir bardak çayın keyfine doyulmaz. :)
Bahçenizin yanından dere akıyor; dereyi görüp paçaları sıvamışsınız ama fazla güvenmeyin dereye derim, yağmur suyundandır, mayıs sonu gibi değirmeni döndürmek için taşıma suyu bulamayabilirsiniz.:) Eğer kuyunuz yok ise...
Şimdi size yerli tohumlardan yetişen lezzetli sebzeler ve güzelim çiçeklerde lazımdır. Hani kendim ektim, kendim biçtim, kendim yedim ve eşe dosta verdim; belki birazıyla masrafımı çıkardım çeşitlerinden..
Bunun için Tohum Takas Bankasının sorumlusunu _ o kendini müdür sanıyor_ bulmak zorundasınız. :D
Hayallerinizi önünüze, eşinizi de yanınıza aldığınıza göre başarı kaçınılmazdır.
Sanki bana bir ''Uzaylı/Dünya''lı ikilisi daha gördüm _ geliyor_ gibi geldi.;)
Sevgiler, saygılar size... Her zaman yadıma hazırız _ kazma, kürek derseniz_ kıvırma hakkımız saklıdır_ akıl vermek gibi...:D
Kolaylıklar dileriz.
Zeytinlibahçe
18-02-2012, 07:43
Sn miyawy, ubyi ye hoş geldiniz. Doğru yerdesiniz. Umarım en kısa zamanda bahçeniz doğal yetiştiricilikte çevresine örnek bir bahçe olur.
Sayı olarak biraz daha çoğaldığımızda ubyi çalışmalarına tekrar başlayacağız.
Şimdi size yerli tohumlardan yetişen lezzetli sebzeler ve güzelim çiçeklerde lazımdır. Hani kendim ektim, kendim biçtim, kendim yedim ve eşe dosta verdim; belki birazıyla masrafımı çıkardım çeşitlerinden..
Bunun için Tohum Takas Bankasının sorumlusunu _ o kendini müdür sanıyor_ bulmak zorundasınız. :D
Tohum bankamızın çalışkan müdürü Halil bey yeni bir girişimci görünce kredi vermeye çalışıyor. Bankada işler nasılsa yolunda, yönetim kurulundan tam destek Halil bey :)
Hatice Tarhan
19-02-2012, 02:04
Sayın miyawy üç dört yıl sonra bu yazılanlara bakıp nasıl başlamışım şimdi nerelerdeyim diyeceksiniz.Bir çoğumuzun yapmak isteyipte yapamadığını kısa bir sürede başaracaksınız umarım,zira bahçenin yeri ve konumu çok güzel.Bahçenizde doğal, ilaçsız ,bol ürün almanız dileğiyle....
mandalinci
19-02-2012, 06:30
Hayırlı olsun, sayfanız, tarlanız.
Bu bir gönül işidir, zevkle uğraşın, yorulun, tadını çıkarın.
Bilgi için, dostluk için iyi bir yer seçmişsiniz, bu sitede çok güzel yardımlaşmalar, dostluklar var.
Tekrar hayırlı olsun, kolay gelsin.
teşekkür edrim sayın eko, umarım dediğiniz gibi o domatesi yetiştirebilir ve tadını alabiliriz .
teşekkürler sayın ozi, sizin sayfayıda bu arada okumuş ve bilgisahibi oldum, sizinkide hayırlı uğurlu bereketli olsun.
UBYİ ye hoşgeldiniz Sn. miyawy lerin bahçesi.
Bahçeniz hayırlı olsun. Güle güle yetiştirin ve sağlıklıca tüketin. Keyif alacağınız bir uğraşınız olmasına çok sevindik. Sizi tanıdığımıza da çok memnun kaldık.
Ben UBYİ' nin daha doğrusu Ağaçlar. Net' in hava muhalefetini biraz karıştıran biriyim. Daha doğrusu benimle iyi geçinmek zorundasınız. ;)
Miyawy lerin bahçesi güzel isimmiş, bu miyavy yabancı dil de biliyor olamalı; bu bir...
İkicisi bu yaptığınız çaba, apartmandan daha doğrusu şehirden kaçış olmamalı. Çünkü kaçarken hep arkamıza bakarsnız. Bu insanın kalbini dinlemesi ve yüreğinin peşinden gitmesi şeklinde açıklanabilir. (belki):)
'Çay içecek vakit bulursanız ne mutlu size' sözü insanın iyi bitkin halinde söylenendir. O zaman bir bardak çayın keyfine doyulmaz. :)
Bahçenizin yanından dere akıyor; dereyi görüp paçaları sıvamışsınız ama fazla güvenmeyin dereye derim, yağmur suyundandır, mayıs sonu gibi değirmeni döndürmek için taşıma suyu bulamayabilirsiniz.:) Eğer kuyunuz yok ise...
Hayallerinizi önünüze, eşinizi de yanınıza aldığınıza göre başarı kaçınılmazdır.
Sanki bana bir ''Uzaylı/Dünya''lı ikilisi daha gördüm _ geliyor_ gibi geldi.;)
Sevgiler, saygılar size... Her zaman yadıma hazırız _ kazma, kürek derseniz_ kıvırma hakkımız saklıdır_ akıl vermek gibi...:D
Kolaylıklar dileriz.
teşekkür ederim Sayın Halil Bey,
Bu siteye üye olduktan sonra espirili ve düşündürücü yorumlarınızı okurken az çok hakkınızda bilgi sahibi oldum.
şehirden kaçış fikri sadece kişisel düşüncem. Üretmekten çok tüketenler sınıfındayız. Bu alışkanlığımızdan kurtulmamız gerektiğini, bir şeyler üretme ve paylaşma yapabileceğimize olanak tanıyabilecek, kısaca hayatımızı (umarım olumlu yönde) değiştirebileceğimiz yer olarak demek istedim.
Tohumlara tabii ki ihtiyacımız olucak ama sanırım orada önce aletlerimizi, malzemelerimizi koruyabileceğimiz ufak bir barınak yaptırmamız, gerekiyorsa artezyen kuyu açtırmamız ve en önemlisi orada kalıcak yer temin etmemiz gerekiyor.
Her fikre ve önerilere açığız, samimi yorumlarınız için teşekkür ederim.
''Üyelerin Bahçeleri'' bölümüne giriş yapamamıştım.UBYİ bugün ayrıntılarıyla okumaya çalıştım. Umarım doğru sayfadayımdır.
Saygılarımla
Toprağınız hayırlı işleriniz kolay, ürünleriniz şimdiden verimli olsun Sayın miyawy.
Başlamak demek, başarmak demek olduğundan bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.
Resimlerden anladığım kadarı ile araziniz çok güzel.
Arazinizi satın alırken sanırım imara açılmamış tarım arazileri ile ilgili bilgileri almış olmalısınız.
Evi ( bağ evi olarak ) suyu, elektriği, su kuysu vs. ve bunlar ile ilgili gelişmeleri de burada paylaşırsanız örnek teşkil etmiş olursunuz.
Ben de kendime aynı sizin gibi 500 ile 2000 metrekare arası bir arazi arayışı içerisindeyim.
Arazinizin ailenize mutluluk getirmesi temenni ederim.
Hayırlı olsun, sayfanız, tarlanız.
Bu bir gönül işidir, zevkle uğraşın, yorulun, tadını çıkarın.
Bilgi için, dostluk için iyi bir yer seçmişsiniz, bu sitede çok güzel yardımlaşmalar, dostluklar var.
Tekrar hayırlı olsun, kolay gelsin.
çok teşekkür ederim sayın mandalinacı, sağolun...
Sayın miyawy üç dört yıl sonra bu yazılanlara bakıp nasıl başlamışım şimdi nerelerdeyim diyeceksiniz.Bir çoğumuzun yapmak isteyipte yapamadığını kısa bir sürede başaracaksınız umarım,zira bahçenin yeri ve konumu çok güzel.Bahçenizde doğal, ilaçsız ,bol ürün almanız dileğiyle....
Umarım dediğiniz gibi olur sayın Hatice Tarhan , bizimde bütün amacımız doğal ve ilaçsız ürün alabilmek. Teşekkürler
Sn miyawy, ubyi ye hoş geldiniz. Doğru yerdesiniz. Umarım en kısa zamanda bahçeniz doğal yetiştiricilikte çevresine örnek bir bahçe olur.
Sayı olarak biraz daha çoğaldığımızda ubyi çalışmalarına tekrar başlayacağız.
Tohum bankamızın çalışkan müdürü Halil bey yeni bir girişimci görünce kredi vermeye çalışıyor. Bankada işler nasılsa yolunda, yönetim kurulundan tam destek Halil bey :)
Teşekkürler Sayın Zeytinlibahçe
Toprağınız hayırlı işleriniz kolay, ürünleriniz şimdiden verimli olsun Sayın miyawy.
Başlamak demek, başarmak demek olduğundan bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.
Resimlerden anladığım kadarı ile araziniz çok güzel.
Arazinizi satın alırken sanırım imara açılmamış tarım arazileri ile ilgili bilgileri almış olmalısınız.
Evi ( bağ evi olarak ) suyu, elektriği, su kuysu vs. ve bunlar ile ilgili gelişmeleri de burada paylaşırsanız örnek teşkil etmiş olursunuz.
Ben de kendime aynı sizin gibi 500 ile 2000 metrekare arası bir arazi arayışı içerisindeyim.
Arazinizin ailenize mutluluk getirmesi temenni ederim.
Teşekkürler Sayın Tura, tabii gelişmeleri burada resimlerle yayınlıcağız.
Arsa, arazi arayışındayken, arazi alırken dikkat etmemiz gereken hemen hemen tüm olasılıklar hakkında araştırma yapmıştık. Özellikle imara açılmamış yer istedik.
Umarım sizde istediğiniz gibi bir yere sahip olursunuz. 500 - 2000 derken bizim ki gibi 10 veya 11 dönüm olur belki...
Saygılar
Merhaba sayın Miyawy;
Kese sanırım 1-2 dönüm dedi, ALLAH gönlünüzdekini gördü ve yürü ya kulum 11 dönüm dedi. Gönlünüz kesenizi aşmış sanırım.
Hayırlısı olsun efendim.
Yelkenler açılmakta değil, açıldı garik.
Derya üzerinde eksikleri giderirsiniz.
Kolay gelsin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Havaların düzelmesini beklerken, Sayın Nuri Nuri Mürvet bey in Meyve ağaçlarını bakım ve budama sayfasında şeftali ağacı için geç kalmayın uyarısını okuyunca evvelsi gün sabah erkenden bahçemize doğru yola koyulduk. Bu arada Sayın Nuri Bey e teşşekkür ederim.
Öğle üzeri oraya vardık. Daha detaylı gezme fırsatımız oldu. Yaklaşık on dönüm zeytinliğe sahip, sınır komşumuzla tanışma fırsatımız oldu. Güzel bir sohbet havasında geçti konuşmalarımız. Biz acemi olduğumuzu, yardımlarına ihtiyacımız olucağını açıkça söyledik.
Seve seve yardım ederiz dediler.
Bize, budama işi için bizim bahçeye meyveleri eken ustayı tavsiye ettiler. Ustayı bulduk, tanıştık ve anlaştık. Usta bize ağaçları da tek tek gösterdi sağolsun. Fakat bizim fazla vaktimiz olmadığından budarken yanında olamıyacaktık. Usta da acele etmeyin, birdahaki sefer beraber yaparız dedi. Budamadan sonra ağaçlara bordo bulamacı ve göz taşı atıcağı ve kimyasal ilaç kullanmadığınada anlattı. Bir hafta sonra görüşmek üzere vedalaştık.
Oradan ayrılmak bile istemedik, akşam nasıl oldu anlayamadık.
Ve aklımız orada kalarak arabamıza bindik...
Kalacak yer sorunumuzu halletmemiz gerekiyor...
1. resimdeki çiçeğin ve 2. resimdeki bitkinin adını bilmiyorum. 3. resimde sol taraftaki Nuri usta , yanındaki eşim İbrahim.
Merhaba sayın Miyawy;
Kese sanırım 1-2 dönüm dedi, ALLAH gönlünüzdekini gördü ve yürü ya kulum 11 dönüm dedi. Gönlünüz kesenizi aşmış sanırım.
Hayırlısı olsun efendim.
Yelkenler açılmakta değil, açıldı garik.
Derya üzerinde eksikleri giderirsiniz.
Kolay gelsin inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın M.duran güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, yelkenleri açtık , çıktık birkere yola, ALLAH bizi mahçup etmez inşallah. Yavaş yavaş acele etmeden eksiklerimizide gidermaye çalışıcaz.
Kalacak yer sorunumuzu Karacabey' de ev kiralayarak çözdük.
Geçen hafta sabah erken yola koyulduk, varır varmaz adresini aldığımız evleri dolaşarak aynı gün beğendiğimiz evi tuttuk ve işlemlere başladık. Yanımızda, ev tutarsak nasıl yatıcaz sorusuna cevaben bazı eşyalar getirmiştik ilaveler satın alarak sorunumuzuda çözdük.
2 gün evin işlemleriyle uğraştıktan sonra bahçemize gidebildik, neler yapabileceğimizi düşündük etrafı gezdik, ağaçlarımızın durumuna baktık, şeftali ağaçlarının altlarını havalandırmak için çapalama aletlerine ihtiyacımız var ve elimizde aletimiz bile yoktu ama yanımızda yiğeceklerimizi almayı unutmamıştık bizde piknik yaparak günün tadını çıkardık.
Ertesi sabah erkenden Karacabey'in en eski esnaflarından bileyci Orhan bey in dükkanına uğradık, kendisinden budama makası, bıçak v.s. aldık bize çapa aletleri imalatçısının adresini verdi, teşekkür ederek verdiği adrese gittik. Dükkanına gittiğimiz usta bana ayrı (hanımlar için) eşime ayrı , sopası kayın ağacından şimdilik elimiz alışana kadar idare edebileceğimiz çapalama aletlerini verdi.
İşe koyulduk ama tabii kolay değil bilenler bilir, hem acemiyiz hem vucudumuz ham, fazla kendimizi yormadan çapalama işini yapabildiğimiz kadar yapmaya çalıştık. Bahçe çok taşlı , yabani otlar almış başını gitmiş ,çapa makinası gerekiyor ama hangisinden almalıyız bilmiyoruz. Bir hafta kadar orada kaldıktan sonra , küçük oğlum üniversite sınavına hazırlandığından buraya tekrar döndük ama aklımız bahçemizde.
Bu arada taşlı arazide çalışabilecek çapa makinası araştırıyoruz.
Sevgi Durul
24-03-2012, 12:37
Sayın miyawy, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun, gönlünüzce bir bahçe olmasını dilerim.
Bizim bahçe de, sizinki gibi epey taşlı. Kullandığımız çapa makinasından çok memnunuz. İsterseniz markasını özelden bildirebilirim. Açıktan yazmak reklama girer belki.
Bahçe çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...
Sayın miyawy, bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun, gönlünüzce bir bahçe olmasını dilerim.
Bizim bahçe de, sizinki gibi epey taşlı. Kullandığımız çapa makinasından çok memnunuz. İsterseniz markasını özelden bildirebilirim. Açıktan yazmak reklama girer belki.
Bahçe çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum...
Sayın SDURUL,
İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim . Tabii , mesajınızı bekliyorum.
Saygılar
Sayın miyawy,
Bahçeniz hayırlı olsun, size ve ailenize mutluluk getirsin.
Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Sayın miyawy,
Bahçeniz hayırlı olsun, size ve ailenize mutluluk getirsin.
Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
Çok teşekkürler sayın sinasi6,
Saygılar
Evet, yaşadığımız son onbeş günün raporu:
Üniversite imtihanları bitti, bahçemize doğru yol aldık.
Gitmeden İst. perşembe pazarından toprağımız taşlı olduğu için becerikli çapa makinası aramıştık ve bir tane markası değişik İtalyan motor markası olan 7 hp gücünde makina bulup arabamızın arkasına yerleştirmiştik.
Bahçemize vardığımız ilk gün bir arkadaşımız da yardımıyla makinanın kurulmasını tamamladık.
Bahçemizin en arka tarafından başlıyarak fazla derin olmamak şartıyla meyve ağaçlarının etrafındaki biraz uzamış sevimli otları toprağa yedirerek sürmeye çalıştık. Havanın sıcak olması bizi fazlaca yoruyordu.
İlk üç gün aşırı yorulduk, kendimize dinlenecek ve güneşten korunacak bir yere ihtiyacımız olduğunu anladık ve ertesi sabah doğru keresteci dükkanına , oradan ihtiyacımız olan tahta ve kalas ebatlarını sipariş verdik, nalburdan 5 kilo değişik ebatlarda çivi, keser v.b. aletlerimizi aldık bahçeye döndük ve işe koyulduk.
İlk üç resim ilk gün yapılanlar , dördüncü ve beşinci resim ikinci günün sabahı
İkinci günün sabahı pelikanların veda gösteriyle karşılaştık ve işe devam
İki gün sağanak yağış olması bizi de dinlendirmiş oldu, yağıştan sonra tekrar işimizin başına döndük ve akşama doğru sığınağımızı (yani kamelya veya çardak)
bitirmiş olduk. Yağmurlar fazla yağdığından zımpara ve boya işlerini ertelemek zorunda kaldık, bu arada ağaçlarımızın bakımına zamanda ayırdık.
Sonuç ne olursa olsun kimyasal ilaç kullanmıyacağımızı belirtmek istiyorum.
Şeftali ağaçlarında yaprak kıvırcıklığına rastladık, ağaç diplerindeki otları temizlemeye çalıştığımızda bazı ağaçların diplerindeki odundu kısımları yanmış olarak bulduk ve çok sayıda salyangoz, sümüklü böcek ve solucana benzeyen ama çok sayıda ayaklarını olan ve kendi içine dönerek kıvrılan (araştırdığım kadarıyla galiba kırk ayak) canlılar var.
Elimizden geldiği kadar onlarada zarar vermeden doğal yöntemlerle mücadele etmeye çalışıcağız.
Bahçe toprağımızda ki bitkilerden bazıları
İki lavanta çeşidi var (umarım yanılmıyorum) araştırdığıma göre biri cüce lavanta diğeri ingiliz lavantasıymış , onların da tohumlarını toplayabildiğim kadar topladım.
Belki ilerde küçük bir bölümü sadece lavantalara ayırabilirim.
Tam net çekememişim, çok değişik geldi bana, böyle bir çiçeğin resmini yapsam bilmeyenler gülerdi bana heralde '' böyle bir bitki olur mu'' diye ama var
Çoban çantasıymış adı, çoğu bitkinin adını bilmiyorum, bazen kendime o kadar kızıyorum ki, belli bir kalıba sıkışıp kalmışız diye.
Dolaşırken sonradan farkettimki kesilmiş bir ağaç kütüğü var otlardan görünmez olmuş, hemen etrafını açtım, temizledim, yandan sürgün vermiş ama onun mu bilmiyorum çünkü dibi kurt kaynıyordu , sürgünler daha dipten başka bir çalı olabilir belki diye düşündüm, öylece braktım...
Adını bilmediğim bir başka bitki çalıların arasındaydı
Yeni doğmuş buzağı, dışarıya çıktığı ilk günü, daha göbek bağı üzerinde, süt emebilmek için annesinin peşinde....
Bizdede çok fazla değişiklikler oldu, aşırı yorgunluklar ve ağrılar çektik ama değiyor inanın, nefes alışımız bile değişti.
Sadece çocuklarımdan uzak kalmak biraz hüzünlüde olsa alışıcağız artık yapacak bi şey yok, belkide onlarda bizimle gelirler ve umarım öyle olur.
Sanıyorum meyva ağaçları için bir çok şeye geç kaldık , zamanımız yetmedi , şeftalilerde yaprak kıvırcıklığı için ne yapabiliriz ve diğer ağaçlar için tavsiyelere açığız yeterki kimyasal ilaç olmasın.
Bordo bulamacı kullanıcaz, bir hafta sonra kükürt ve kreç karışımı gülleci bulamacı.
Ardıç katranı solüsyonu yapmıştım, etrafımızdaki sokucuları uzaklaştırmak için etkili olduğunu gördük.
Mine Hanımın acı biberli ilacınıda hazırlıyacağım.
İki gün sonra tekrar bahçemize doğru yol alıcaz,
Saygılar
kelebek çalısı
20-04-2012, 13:02
Sn. miyawy,
Araziniz hayırlı olsun. Çalışmalarınızda da kolaylıklar dilerim size. Bu yabani bitkinin adı nedir başlığı altından, buraya kadar ulaşınca, size bu yeni yaşamınız ve uğraşınız için iyi dileklerimi iletmek istedim.
Karacabey ile ilgili olarak da, fiziki, beşeri ve ekonomik konuları kapsayan ve faydalı araştırma bilgileri ve analizlerin bulunduğu bir dökümanın bağlantı adresini kopyalamak istedim. Tamamen, tesadüf eseri karşıma çıkan bu çalışma belki size bölge açısından kaynaklık da edebilir. Kitaplar ve kaynak arayışı içinde olduğunuzu bir mesajınızda görmüştüm. Belki bir katkısı olabilir size bölge açısından.
Karacabey ilçesinin coğrafi etüdü [Geographical studying of Karacabey district] (http://www.belgeler.com/blg/r7t/karacabey-ilcesinin-cografi-etudu-geographical-studying-of-karacabey-district)
İyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum.
Sn. miyawy,
Araziniz hayırlı olsun. Çalışmalarınızda da kolaylıklar dilerim size. Bu yabani bitkinin adı nedir başlığı altından, buraya kadar ulaşınca, size bu yeni yaşamınız ve uğraşınız için iyi dileklerimi iletmek istedim.
Karacabey ile ilgili olarak da, fiziki, beşeri ve ekonomik konuları kapsayan ve faydalı araştırma bilgileri ve analizlerin bulunduğu bir dökümanın bağlantı adresini kopyalamak istedim. Tamamen, tesadüf eseri karşıma çıkan bu çalışma belki size bölge açısından kaynaklık da edebilir. Kitaplar ve kaynak arayışı içinde olduğunuzu bir mesajınızda görmüştüm. Belki bir katkısı olabilir size bölge açısından.
Karacabey ilçesinin coğrafi etüdü [Geographical studying of Karacabey district] (http://www.belgeler.com/blg/r7t/karacabey-ilcesinin-cografi-etudu-geographical-studying-of-karacabey-district)
İyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum.
Göstermiş olduğunuz ilgiye ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Kelebek Çalısı.
Toprağı ve üzerindeki bitkileri tanımak benim için çok önemli ve ve görülüyorki bir o kadar da değerliler.
İnsanlar tanımadan ne olduğunu bilmeden, iyi ürün alabilmek için üzerlerine kimyasal ilaç atarak, toprağın bize sunduğu değerleri hızlı bir şekilde yok etme çabası, hatta acelesi içindeler.
Lİnkini vermiş olduğunuz çalışma benim için çok yararlı olacaktır.
Saygılar
hayırlı olsun
Teşekkür ederin sayın Gabare.
Sayfama girip son çalışmalarımızın dökümünü yapmıştım, yalaşık bir saattimi almışdı, mesajı gönderdim ama kayıtlar almadı. Sakinleşmem gerekiyor.
İstanbul'a iki günlüğüne gelmiştik ama iki hafta kaldıktan sonra bahçemize dönebildik ve orada geçirdiğimiz bir haftanın kısaca özeti.
Yaklaşık on beş gün uzak kaldığımız bahçeye girerken gözlerimiz şaşkınlıktan kocaman oldu. Boyları en fazla on beş yirmi santim olan otlar neredeyse benim boyuma ulaşmışlardı (boyum 1.60) . Bu kadar kısa zamanda bu kadar da olur mu? Olmuşlar. Belli bir zaman geçtikten sonra ellerimizin yardımıyla yürümeye başladık.
(Bize böyle olacağını söylemişlerdi, hatta bu otların çaresine biran önce bakın, boyunuzu aşar ve her yeri yılanlar sarar diye.Bizde bir çok fikir yürütmeye başlayıp ot ilacı haricinde neler yapabiliriz diye çözüm yolları aramış, büyük baş hayvan yetiştiren bir beyle tanışıp ona danışmıştık. Bize kalırsa ya koyun sürüsü geçiricez ya keçi **** inek, çünkü onların otladığı yerlerdeki otlaklar da böyle bir durum yoktu. Ne yapabiliriz diye sorduk, olmaz hepsi ağaçlara zarar verir, isterseniz mayıs on beşine kadar bekleyin o zamana kadar bunlar büyür, bizde gelir sabanla biçeriz, onları hayvanlarıma kışlık yem olarak balya halinde getiririz, karşılığında ben de size eski gübre veririm demişti, bizde kabul etmiştik. Bu otları para ile satanlar da varmış, öğrenmiş olduk. Ot ilacı gibi kimyasallar kullanmak istemeyenler için bir seçenek olabilir diye yazıyorum.
Mayıs on beşe kadar beklememiz gerekicek)
Ara verdiğimiz için ortama alışmamız biraz zamanımız aldı. İlk iş, şeftali ağaçlarının gövdelerini badana kıvamında getirdiğimiz kireci sürdük. (içine biraz suda eriyen kükürt kattım, bir zararı olmaz ümidiyle)
Badem ağacı meyvelerini vermiş, çok sevindik, bir kaç tane çağla yedik ve gerisini kabuklanmaları için ellemedik.Temmuz ayını beklememiz gerekiyormuş.
Daha önce hiç zeytin ağacının çiçek tomurcuğu ile karşılaşmamıştık, onları zeytin tanesi zannetmiştik ama değil, çiçek tomurcuklarıymış.
Zeytinin dal uçlarındaki pamuklu biti, ceviz ağacının koltuk ve dallarına yapışmış, küçük, yürek şeklinde, koyu kahverengi ve altında çekince sakız gibi uzayan beyaz madde üreten böceği, yapraklarında küçük tırtıla benzeyen ceviz yapraklarıyla beslenen canlılar ve daha buna benzer canlılarıda ilk defa gördük.( Havaların ısınmasıyla galiba çeşitleri artıcak)
Zeytin ağacının dalına yapışan biti ve üzerinde gezine karıncaları görünce akşam acı biberli su hazırladım, ertesi gün üzerine püskürttüm, aradan bir gün geçti sonuca bakmak için gittiğimde hep bereber başka dala geçmişler. Güldüm.
Bir kaç tane naftalin topu yaptım ve iki zeytin ağacına deneme maksatlı astım, böcek ve biti uzaklaştırır mı bilmiyorum, kokusu zeytinlere sinmez umarım. Zeytinlere, zeytinler oluşmaya başlayana kadar beklememiz gerekiyor.
Ziraat odasından % 80 borlu organik ilaç almıştık. 10 tl. püskürtme bidonuna uygun dozajlarda borlu ve kükürtlü karışım hazırladım. Bundan iki üzüme deneme maksatlı hem toprağına hem yapraklarına püskürttüm. Aynı karışımı ayva ağaçlarının çevrelerine , domates ve patlıcan fidelerini ekeceğim yere de ekmeden bir gün önce püskürttüm.
Teneke bulamadığım için gülleci hazırlıyamadım.
Fotoğraf makinesı yanımda olduğu halde fotoğraf çekmek aklıma gelmedi. Çok yorulduk ve bir o kadar da keyif aldık.
Geçen seneden beri notlar almaktayım, yorumlar, bu konu hakkında kitaplar okumakta ve araştırma yapmaktayım. Fakat iş uygulamaya gelince farklılaşıyor.
Yaşayarak deneyim kazanmalı ve çoğu işi doğaya bırakmalıyız diye düşünüyoruz.Mart ortası gibi geldiğimizde yabani ot dediğimiz bitkilerin arasına soğan, bir kaç tane yemeklik kabak ve bal kabağı, maydonoz ekmiştik, hiç sulamadık ve öylece bırakmıştık, bu gidişimizde gördük ki maydanozlar hariç kendiliğinden filizlenmişler, büyümekteler.
Şaşırdık tabii ve sevindik. Bir daha gidişimde hiç bir bitkiyi yerinden sökmeyip, ekeceğim bitkiyi yanında boş bulunan yere ekicem ve öylece bırakıcağım.
Tekrar maydanoz tohumu aldım, bir kaç saat suda beklettim. Ayrı bir kaba toprak eledim ve nemlendirdim, maydanoz tohumlarını da içine karıştırdım, yoğurdum. Güneşe kurutmaya bıraktım. Ertesi gün küçük gülleler yapıp, belli bir yere serptim, Hafifçe bastırdım. Sonucunu burada paylaşırım. (Bay Fukuoka' yı saygıyla andım).Eğer tutmazsa benim hatamdır, acele etmişim, nedeni ise üç gün beklemem gerekiyormuş, sorun değil, tekrar denerim.
Ektiğimiz fideler: domates, çeşitli biber, patlıcan, bamya, kavun, karpuz,
Tarsus' dan üç tane tespih ağacı fidesi gelicek. Onları da behçenin belli yerlerine ekmeyi düşünüyoruz.
Komşumuz tarlasından taze soğan ve sarımısak, bir başka komşumuz yumurta verdi. Yumurtanın , taze soğanın, sarmısağın gerçek tadını, lezzetini bile unutmuşuz.
Biz de onlara gün gelir meyvalarımızla karşılık veririz. Sağolsunlar.
Saygılarımla,
Bahçemizden selamlar,
Bahçenin halini görünce şok olduk, bahçedeki otların biçilmemiş olması ve karşılaştığımız manzara bizi üzdü. Otlar oldukları yerde yörenin değimiyle yanmış vaziyetteler. El yordamıyla yürüdük kiraz ve vişne ağaçlarının yanına gittiğimizde içimiz ferahladı diyebilirim. Çok güzeldiler.
İşimizin başında bulunamayaşımız ve bahçeyi biçecek olan arkadaşın rahatsızlanmasından dolayı ortaya çıkan manzara.
Yapacak bişey yok, önemli olan sağlık. Bahçe düzeni için başka çözüm yolları araştırıyoruz.
Küçük ve büyük baş hayvan ticareti yapan bir aileyle tanışmıştık. Onları ailecek bahçeye kiraz yemeye davet ettik, yalnış anlaşılabilr diye resim çekmedim. hep beraber hem yedik ve topladık. Karışılık beklemek söz konusu değildi ama onlarda bize süt ve ev yapımı tereyağı ikramında bulundular.
(Bu güzelliği burada paylaşmak istedim.:))
Halil Önen
16-06-2012, 00:08
Bahçemizden selamlar,
Bahçenin halini görünce şok olduk, bahçedeki otların biçilmemiş olması ve karşılaştığımız manzara bizi üzdü. Otlar oldukları yerde yörenin değimiyle yanmış vaziyetteler. El yordamıyla yürüdük kiraz ve vişne ağaçlarının yanına gittiğimizde içimiz ferahladı diyebilirim. Çok güzeldiler.
Meyve ağaçlarınız varsa , otlara fazla takmamak gerek eğer kanyaşı ve ayrık otu değilse...
Yalnız değilsiniz...:)
Meyve ağaçlarınız varsa , otlara fazla takmamak gerek eğer kanyaşı ve ayrık otu değilse...
Yalnız değilsiniz...:)
Halil Bey, öncelikle ilgi ve alakalarınıza teşekkür ederim,
Kanyaşı otunu araştırdım ama varmı yokmu bilmiyorum daha doğrusu tam resimlerden bile olsa çıkaramadım. Ayrık otları vardı, büyüyen otlar büyük bir ihtimalle onlar. :( Yağmurlarda iner diyorlar!
Evet yalnız değiliz, iyiki varsınız.
Saygılar
İlgimizi çeken ve bizi sevindiren ama nedenini anlamadığımız, yaptığımız çardağın etrafına sivri sineklerin ve kara sineklerin uğramaması. Anlayamadık.
İlk gittiğimiz günün sonunda akşama doğru kavlandık (sivri sinek kovucu), hazır olda bekledim, çünkü geçen sefer gafil avlanmıştım özellikle de ben. Gelmediler, ertesi günde gelmeyince hem sevindik ama hem de merakta ettik.
Daha önce, evde bulunan, oraya gerekli olur diye götürdüğüm bir makara simli rafyayı, torbanın içinde çiviye asmıştık, oda biz yokken rüzgarın etkisiyle uçup bir sağa bir sola yayılmıştı, işlerin yoğunluğundan toplamamıştık, güneşte iyi parlıyor, acaba sebebi bu olabir mi diye kekndi kendimize sorduk. Olabilir dedik ve öylece bıraktık. Kara sinekler için, içine su konup asılan beyaz torba olayını da denemiştim ama çözüm olmamıştı. Ayrıca etrafta kendi kendine çıkan kokulu otlar, kendi ektiğim biberiye, soğan sarımsak ta bulunmakta. Hangisi daha çok etkili olabilir, belkide hepsi etken teşkil etmiştir???
Efendim bahçeniz hayırlı uğurlu olsun ne güzel paylaşımlar ve komşuluk alışverişleri de başlamış. Karacabey çok güzel bir yer hep eğimli arazileri şeftali ekilmiş görmüştüm.Bahçeniz bereketli olsun size kolaylıklar diliyorum işleriniz de.
Aylar sonra nihayet buradayım. İnternet problemimiz vardı neyseki çözdük. Yazacak, anlatacak çok şey var ama önce diğer sayfalarda neler var neler yok dolaşıcam.
Saygılar
Halil Önen
13-10-2012, 22:13
Aylar sonra nihayet buradayım. İnternet problemimiz vardı neyseki çözdük. Yazacak, anlatacak çok şey var ama önce diğer sayfalarda neler var neler yok dolaşıcam.
Saygılar
Hadi ama...;)
Selamlar,
Beni güldürdünüz, ömrünüz uzun, sağlıklı ve huzurlu yaşam dilerim Halil Bey, bu arada geç kaldım haklısınız.
Okulların kapanması, üniversite sınavların bitiminin ardından haziran sonunda buraya taşıdık evimizi.
Yıllar sonra aklımızın ucundan dahi geçmeyen bölgede yeni hayatımıza başladık.
Sorunlar elbetteki olacak, ama çözümleri de var.
Kendi bahçemizde kendi cumhuriyetimizi kurduk otlara aldırmadan. Meyve ağaçlarımıza elimizden geldiğince bakım yaptık. Meyvelerinden tattık, konu komşuya bol bol dağıttık.
otları umursamıyoruz, görüyorsunuz
konuğumuz da vardı 3. resimde
Halil Önen
14-10-2012, 18:26
...
. haziran sonunda buraya taşıdık evimizi....
Yerleşik hayata geçtiniz yani, buna sevimdim...
Bağ evinizi görsem bir maşalla diyeceğim ama...;)
otları bende umursamıyorum meyve ağaçlarının içinde ise, bu iyi bir şey;
ama sebzelerin içinde ise tam bir savaş başlatıyorum...
Meyveleriniz çok güzel afiyetle tüketin...
Halil Önen
14-10-2012, 18:29
aaa bir kirpiniz de var, benimde var, börtü böçek yiyor...
yavruları var mı?..
Çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda tekrar devam edicem.
Saygılar
aaa bir kirpiniz de var, benimde var, börtü böçek yiyor...
yavruları var mı?..
Yavrularını görmedik , fakat vardır muhtemelen. Beslenmeleri hakkında fazla bilgimiz yok, bitkilere zarar verdiğini görmedim.
Temmuz başından ağustosun ortalarına doğru hiç durmadan çalıştık diyebilirim. Havalar çok sıcak geçtiğinden, bizde çalışma saatlerini sabah altıdan on buçuk, on bir- akşam altıdan sekiz buçuk, dokuza kadar sürdürdük.
Ağustosun on biriydi galiba, bu bölgede uzun zamandan beri yaşanmamış doğal afete bahçede çalışırken tanık olduk. Gökyüzü simsiyah karardı, aniden fırtına koptu, ardından şiddetli yağmur ve dolu. Gerçekten korkunçtu. Yaklaşık yarım saatte her taraf birbirine girdi. Bizde sadece zeytinlere vurdu ama çiftçi arkadaşların ürünleri mahf oldu. Dediklerine göre en son 86 senesinde olmuş.
Resimde fazla belli değil ama hemen hemen bütün zeytinler darbeli. Yapacak bir şey yok, zeytinyağına gider diyorlar...
Bademler biz burda yokken kuşlar tarafından yenmişti, cevizlerede bişey yapamadık, az ceviz alabildik, onlarıda saksağanlar güzelce, dolma gibi oyarak yemişler. Önümüzdeki senenin önlemini şimdiden düşünmemiz gerekiyor.
Yavaş yavaş acı tatlı tecrübelerimizde artıyor,(sivri sineklerin gazabı, arı sokmaları v.b) alıştık. Belki biraz erken ama büyük şehir özlemi hiç yaşamadık. ben biraz kendimden endişeliydim fakat koktuğum gibi olamadı. Temiz hava, bol oksijen, yapacak çok işin olması, kendi ürettiklerimizi tüketmek , dostlarımızın bizi yalnız bırakmamaları, yeni dostluklar edinmek, kısaca her şey şimdilik tadında gidiyor.
Bahçeye bir veya iki tane arı kovanı koymayı düşünüyoruz . Arı yetiştiriciliği konusunda eğitim almak için en yakın zamanda Tarım İl Müd.nü ziyaret edicez. Geçen sene kurs açmışlar umarım bu senede açarlar, tabii bende boş durmam internetten de araştırırım.
Efendim bahçeniz hayırlı uğurlu olsun ne güzel paylaşımlar ve komşuluk alışverişleri de başlamış. Karacabey çok güzel bir yer hep eğimli arazileri şeftali ekilmiş görmüştüm.Bahçeniz bereketli olsun size kolaylıklar diliyorum işleriniz de.
Çok teşekkürler sayın gtatas, tespitiniz doğru ,gerçekten güzel yer.
Saygılar
Halil Önen
15-10-2012, 18:46
...
Bademler biz burda yokken kuşlar tarafından yenmişti, cevizlerede bişey yapamadık, az ceviz alabildik, onlarıda saksağanlar güzelce, dolma gibi oyarak yemişler. Önümüzdeki senenin önlemini şimdiden düşünmemiz gerekiyor. ...
Bademleri ve cevizleri sincap ile ağaçkakan yiyor...
Aslında bir badem ve bir ceviz ağacı dikmek gerekiyor bahçenin tam sınırına, onlar oyalanırken içerideki ağaçları kurtarıyorsun...
Halil Önen
15-10-2012, 18:50
...
Ağustosun on biriydi galiba, bu bölgede uzun zamandan beri yaşanmamış doğal afete bahçede çalışırken tanık olduk. Gökyüzü simsiyah karardı, aniden fırtına koptu, ardından şiddetli yağmur ve dolu. Gerçekten korkunçtu. Yaklaşık yarım saatte her taraf birbirine girdi. Bizde sadece zeytinlere vurdu ama çiftçi arkadaşların ürünleri mahf oldu. Dediklerine göre en son 86 senesinde olmuş.
Üzüldüm, bazen böyle felaketler yaşanıyor...Kocaman ağaçları kökünden sökmüş gerçekten felaketmiş...
Zeytinler vuruk yediği için en güzeli dediğiniz gibi yağını çıkarmak...
Çok geçmiş olsun...
Kolaylıklar diliyorum...
Teşekkürler,
Badem ve cevizleri yiyenlere afiyet olsun, o nasıl yiyiştir ve maharettir doğrusu hayrete kalmıştık. Şöyle ki , cevizlere ve bademlere hiç dokunulmamış gibi dallarında duruyorlardı, elimize aldığımızda dala yakın yerden içleri oyulmuş vaziyetteydiler.
Karşılaştığımız bu olaylar bizi hem güldürüyor hem de önümüzdeki dönemde ne gibi önlemler almamız gerekir diye düşündürüyor.
Hep bu tip vakaların failleri genel de bizim İzmir de alakabak dediğimiz iri kuşlar ya da ağaçkakanlar yapmaktadır.Allah kolaylık versin işiniz daha çok.
Hep bu tip vakaların failleri genel de bizim İzmir de alakabak dediğimiz iri kuşlar ya da ağaçkakanlar yapmaktadır.Allah kolaylık versin işiniz daha çok.
Teşekkürler sayın Gtataş,
Usta kuşlarla bakalım nasıl mücadele vericez.
Saygılar
Halil Önen
21-10-2012, 13:45
Teşekkürler,
Badem ve cevizleri yiyenlere afiyet olsun, o nasıl yiyiştir ve maharettir doğrusu hayrete kalmıştık. Şöyle ki , cevizlere ve bademlere hiç dokunulmamış gibi dallarında duruyorlardı, elimize aldığımızda dala yakın yerden içleri oyulmuş vaziyetteydiler.
Karşılaştığımız bu olaylar bizi hem güldürüyor hem de önümüzdeki dönemde ne gibi önlemler almamız gerekir diye düşündürüyor.
Şu ağaçkakana hayranım...
Bir düşünün dalında zor tutunan kurumuş bademi düşürmeden öğle bir şekilde deliyor ki_ dünyada bu kadar hassas bir matkap tanımıyorum...:)
Saygı duymamak elde değil...
Mücadeleniz takdir edilecek kadar iyi.Sağlıklı sıhhatli bol ürünler diliyorum .Çalışmalarınızda başarılar, kolay gelsin.Hayırlı uğurlu olsun.
Saygılar selamlar.
Mücadeleniz takdir edilecek kadar iyi.Sağlıklı sıhhatli bol ürünler diliyorum .Çalışmalarınızda başarılar, kolay gelsin.Hayırlı uğurlu olsun.
Saygılar selamlar.
Sayın Adil Bey,
Samimi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Adının Carabus intricatus olduğunu öğrendiğim bu sevimliyi bahçede tek başına dolaşırken gördüm. Paylaşmak istedim.
badembaba
29-12-2012, 15:17
Sayın miyawy sayfanızı daha öncede ziyaret etmiştim fakat o zaman mesaj yazmamışım. Bahçeniz ve sayfanız hayırlı uğurlu olsun.
Bahçeniz gerçekten çok güzel, deresi ile ve eğimiyle güzel bir yer almışsınız, bahçenizde ağız tadıyla uzun ve güzel yıllar geçirmenizi dilerim.
Karacabey civarında gezmişliğim var, arkadaşlarla ney kamışı kesmek için değişik köylerine gitmiştik. Vaktiniz olursa Nilüfer çayı boyunca kuzeye doğru, sonra batıya giderseniz, Malkara ve Yeniköy'den sonra Kurşunlu köyü var. Bir nevi yolun sonu. Türkiye'nin en büyük ıhlamur ormanlarının eteğinde Marmara denizine kıyı harika yerler...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.