PDA

View Full Version : agaclar.net,İstanbul 11. Bonsai Atölye Çalışması (04 Mart 2012)

Harun Parlak
16-02-2012, 20:05
270291

Merhaba arkadaşlar. Uzan zamandan beri atölye çalışması yapılmasını bekleyen arkadaşların olduğunu bilerek mekan arama girişimlerim oldu.
Toplanabileceğimiz iki mekan bulundu.
İki mekandan birine karar verebilmek için ulaşımı en kolay olanı belirlemek için sizlerin önerilerine ihtiyacımız var.

1. seçenek İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.

2. Seçenek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve bahçeler müdürlüğü

Ulaşım buradan yol tarifi alınabilir. (http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&rtp=adr.~pos.41.092989_28.926606_Istanbul+Agac+ve+ Peyzaj+AS_Ey%C3%BCp%2C+Turkey&cp=41.092989~28.926606&lvl=16&sty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL1&mkt=en-US)

Kesinleşen Program

04- Mart 2012 Pazar.
Saat: 10.00

1- Hazır alınmış bonsailerin formunun korunması ve geliştirilmesi (Özet) 30 dk

2- Bonsaide tarzlar ve ortak noktaları (Özet) 30 dk

3- Tasarım ve şekillendirme. Uygulamalı anlatım 60 dk

4- Telleme yapmanın amaçları ve önemi 30 dk

Ara 30 dk

5- Kendi adaylarına uygulama yapacak arkadaşlar ile ortak çalışma 180 dk

Toparlanma ve ayrılış 16:30

İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.
ALİBEYKÖY FİDANLIĞI
Güzeltepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:33
Alibeyköy - Eyüp / İstanbul

Merhabalar arkadaşlar. Ağaç a.ş ye nasıl gideleceğini zel araba ile gelecek arkadaşlar başlıktaki haritadan yol güzelgahlarını alabilirler. Toplu taşıma ile gelecek arkadaşlar için bilen birinde tarif almaya çalıştım.

Şişli alibeyköy barajyolu müninüsleri ne binip ağaç aş ışıklsrda inice 150-200 metre kadar yürüme yol var.

Eminönü merkez Feshane den barajyolu dolmuşlarına binilip Ağaç aş ışıklarda inilebilir.

Anadolu yakasından gelecek arkadaşlar metrobüsle karşıya geçtiklerinde ayvansaray durağında inip üst geçitden karşıya geçtikten sonra Feshane den kalkan baraj yolu münübüslerine binip ağaç. a.ş ışıklarında inip toplantı yapılacak fidanlığa ulaşabilirler.

iceberg_534
17-02-2012, 07:56
bence ağaç a.ş hocam çok geniş bir alana sahip ayrıca bol miktarda bitki var....

tourkana
17-02-2012, 10:29
Ağaç AŞ daha uygun olur diye düşünüyorum ben de Tekin Bey .
Ama içerisini bilmiyorum, Haliç'teki yerde sınıfların ve oturma düzeninin var olması soğuk havalara karşı avantajlı olabilir.

Yine son karar sizin. :)

Harun Parlak
17-02-2012, 11:07
Kararı sizler gibi görüş bildiren arkadaşlar belirleyecek. Ağaç a.ş de yeterli derecede kapalı mekan var. İstanbul dışından gelenler için de ağaç a.ş uygun gibi Alibeyköy otebüs duraklarına yakın.
Çoğunluk nereyi uygun görürse oraya karar vereceğiz. Pazartesi akşamına kadar arkadaşların görüş bildirmesi rica olunur. 21 şubat salı günü netleştiririz.

_gurbuz_
17-02-2012, 13:15
Ben iki mekanın da içeriğini bilemiyorum fakat acaba uygulamada katılımcılar da aktif olacak mı? Yani kendi adayımızı getirme veya toplandığımız mekandan edineceğimiz adaylar üzerinde uygulama şansı olabilecekse eğer, bunu da göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

Ben, her ne kadar sizlerin anlatımı çok iyi olsa da; hiç bilgisi olmayan, az bilgisi olan veya teorik bilgisi olup da pratiğe dökememiş katılımcılar için özellikle sizler gibi ustaların eşliğinde ilk adımı atmalarının çok öğretici olacağı kanısındayım. Umarım konu dışı olmamıştır sonuçta program belli..

Organizasyon için şimdiden teşekkürler, yeni üye arkadaşlara önceden de benzer buluşmalara katılmış biri olarak ısrarla tavsiye ediyorum..

Harun Parlak
17-02-2012, 13:29
Bir sonraki toplantımızda tüm katılımcı arkadaşlar kendi adayları üzerinde çalışma yapacak şekilde program yapılacak. Bu toplantıya daha önce katılmayan arkdaşların ön bilgileri alıp nasıl uygulama yapıldığını görmeleri açısından bu şekilde program yaptık.
Eğer benim temelim var son uygulamalı anlatımı es geçebilirim diyen arkadaşlar elbet de kendi adaylarını getirip çalışma yapabilirler. Diğer türlü zamanımız yetmez diye düşünüyorum.
1. bölümde püf noktaları anlatılacağından ikinci bölümde isteyen arkadaşlar kendi adayları üzerinde çalışabilirler. ( Ancak hava güzel olup dışarda çalışma imkanımız olursa.) Kapalı mekan da okadar çok ağaçla çalışma alanımız olmayabilir.

Harun Parlak
17-02-2012, 14:55
Merhaba Osman bey. Burayı daha önce hiç görmedim. Burada kapalı ya da açık 40-50 kişilik toplanabileceğimiz yer varmıdır bilmiyorum. Varsa da izin verirlermi onu da bilmiyorum.
Sorup öğrenmek lazım fakat çok da ısrarcı olmak istemiyorum sonuçda bizlere gönüllü mekanlarını açıyorlar.
Umarım zaman la burada da çalışma imkanı yakalarız. Durağa kadar gelen arkadaşları oradan araba ile alma şansımız herzaman olacaktır.

_gurbuz_
17-02-2012, 17:08
Teşekkürler yanıtınız için. O zaman şunu anlıyorum; bundan sonra bu buluşmalar bir rutine bağlanıp düzenli olarak devam edecek gibi görünüyor. Bu da tabii çok sevindirici. Ulaşım şu hava şartlarında önemli tabii ki, nerede olursa olsun güzel bir buluşma olacağına inanıyorum.

Güzin Çakar
17-02-2012, 18:09
Merhaba Harun bey,
Sizden bir şeyler öğrenmek için harika bir fırsat daha yaratmışsınız. Bir engel çıkmazsa bu fırsatı kaçırmak istemem. Benim için Alibeyköy daha uygun. Halkalı-Atakent'den gelmek isteyen arkadaşlar olursa, ulaşım için yardımcı olabilirim.
Sevgilerimle...

Mustafa Abdal
17-02-2012, 22:04
Selam;
Her nekadar Ağaç A.Ş. ibaresi taşısalarda bildiğim kadarı ile Pendik ve Alibeyköy dışındaki baltalimanı ve 4 levent gibi yerlerdeki satış yerleri kiralanarak bayilik usulleri ile çalışıyorlar. İzin koordinasyonları problem olabilir.
Bahar öncesi alışverişte yapabilme olanağı sağlayacağından alibeyköy uygun bir seçenek olabilir.

Harun Parlak
18-02-2012, 16:34
Ben iki mekanın da içeriğini bilemiyorum fakat acaba uygulamada katılımcılar da aktif olacak mı? Yani kendi adayımızı getirme veya toplandığımız mekandan edineceğimiz adaylar üzerinde uygulama şansı olabilecekse eğer, bunu da göz önünde bulundurmalıyız diye düşünüyorum.

Önemli Not

Eğer Cumartesi - Pazar gelebilirim diyen arkadaşlar olursa 3 Mart cumartesi yukarıdaki program 4 Mart Pazar günü de tüm arkadaşların uygulama yapacağı bir toplantı daha yapabiliriz.

Fidanı olanlar kendileri getirebilir olmayanlar Ağaç a.ş fidanlığından temin edebilir.

Talep doğrultusunda iki günlük çalışma izni isteriz. Çarşamba ya kadar arkadaşlar görüş bildirebilirse sevinirim.

_gurbuz_
20-02-2012, 11:26
Bence güzel bir fikir... Bir problem çıkmazsa ben gelirim, organize de edilebilirse bence güzel program..

sagol
20-02-2012, 21:09
Teşekkürler Harun Bey,

2 gün benim için zor olur, 1 gününe katılabilirim. Dileyenin kendi ağacıyla çalışması iyi bir fikir.

Saygılarımla,

Harun Parlak
21-02-2012, 13:10
İstanbul da ki bonsai severler sanırım Cumartesi çalşıyor gibi. Eğer iki gün toplanamazsak. Kendi ağaçlarını getirmek isteyen arkadaşlar Pazar 10:00 da gelebiliriz derlerse ben de erken gelirim beraber çalışma imkanı yakalarız.

Charlaux
21-02-2012, 19:04
İstanbul da ki bonsai severler sanırım Cumartesi çalşıyor gibi. Eğer iki gün toplanamazsak. Kendi ağaçlarını getirmek isteyen arkadaşlar Pazar 10:00 da gelebiliriz derlerse ben de erken gelirim beraber çalışma imkanı yakalarız.

Ben seve seve gelirim açıkçası.Zakkumumu alır sizin görüşünüze sunarım ;) Kendileri hakkında soracağım o kadar şey var ki ? Bu arada bir de ormandan bonsai alma başlığı vardı ama bulamadım.

dilsa
22-02-2012, 07:51
merhaba, ağacım o zamana kadar ölmese 4 mart pazar günü ben de katılabilirim..

_gurbuz_
22-02-2012, 12:54
Ben seve seve gelirim açıkçası.Zakkumumu alır sizin görüşünüze sunarım ;) Kendileri hakkında soracağım o kadar şey var ki ? Bu arada bir de ormandan bonsai alma başlığı vardı ama bulamadım.

Sn Charlaux,

Yamadori diye aratırsanız istediğiniz bilgilere ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Örnek olarak http://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/2975.htm başlığına bakabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki agaca zarar vermemek için dikkat gerektiren bir iş olmasının yanısıra, eğer sizin araziniz veya izin alınmış özel araziden almıyorsanız bu ağacı, yetkililer tarafından anlaşılırsa başınız belaya girebilir.. Konu başlıklarında yeterli bilgiler mevcuttur, kolay gelsin..

Bu arada Harun Bey (Tekin) yeni başlayan arkadaşla için altın değerinde bilgiler veriyor toplantılarda, mutlaka niyeti olanlara katılmalarını tavsiye ederim..

Harun Parlak
22-02-2012, 17:45
Merhaba Arkadaşlar. İki gün için yeterli katılım olmadığı yukarıdaki yazışmalardan da anlaşıldığından Pazar günü erken başlarsak sanırım özet geçişler ile uygulamaya geçeriz.
Bugün ağaç a.ş nin İstanbuldaki satış temsilcileri ve 20 kişilik bahçivanlarına bonsai bilgilendirme ve uygulama yapmaya gittim.
Yarın 20 kişilik bir başka gurubu bilgilendirme ve uygulamalı anlatım daha yapmak için gideceğim.
Bugün yetkili arkadaş ile 4 Mart pazar gününü 10:00 kararlaştırdık. Ağaç a.ş gelen arkadaşlara çay kurabiye ikramları olabilecek pazar günleri yemek çımadığından öğle yemeğini kurabiyeler ile geçiştireceğimizi bildirme isterim.

Program

04- Mart 2012 Pazar.

3- Tasarım. ve Şekillendirme. Uygulamalı anlatım 60 dk

Ara 30 dk

5- Kendi adaylarna uygulama yapacak arkadaşlar ile ortak çalışma 180 dk

Adres:
ALİBEYKÖY FİDANLIĞI

cigdem ak
23-02-2012, 18:37
ben de gelebilmeyi cok istiyorum ancak kartal'da oturuyorum ve bilen birisinden en kolay nasil gelebilirim ogrenebilir miyim? bir de bu tip etkinlikleri anadolu yakasinda da yaparsaniz ben ve bir arkadasim hem katilmayi hem de organizasyona yardimci olmayi cok isteriz.

bonsailerim henuz budanma kivamina gelmediler ama hizla buyuyorlar. Neler yapmam gerektigi konusunda yazilar okuyorum ama tabi ki gorerek ve bunu yapanlardan dinlemenin cok daha verimli olacagi kanaatindeyim.

Sevgiler...

Harun Parlak
23-02-2012, 22:03
ben de gelebilmeyi cok istiyorum ancak kartal'da oturuyorum ve bilen birisinden en kolay nasil gelebilirim ogrenebilir miyim? bir de bu tip etkinlikleri anadolu yakasinda da yaparsaniz ben ve bir arkadasim hem katilmayi hem de organizasyona yardimci olmayi cok isteriz.

Sevgiler...

En güzel tarifi buradan alabilirsiniz. (http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&rtp=adr.~pos.41.092892017249_28.927320666363_Agac+ A.%C5%9E&cp=41.092892017249~28.927320666363&lvl=16&sty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL1&mkt=en-US) Eğer Anadolu yakasında mekan ayarlayabilirseniz neden olmasın. Bir sonraki toplantımızı bulabileceğiniz bir mekanda yapabiliriz.

Leofold
23-02-2012, 22:10
Sn cigdem ak,
Ben birkaç hafta önce Alibeyköy'de bir fidanlıktaydım eğer belediyenin başka bir fidanlığı yok ise muhtemelen etkinliğin yağılacağı yerdeydi.:)
Yol tarifine gelecek olursak; Anadolu yakasından geleceğiniz için Haliç Köprüsünü geçtikten sonra Eyüp'e inerek sahil yolundan devam ediyorsunuz uzunca bir süre ta ki Alibeyköy merkezde göreceğiniz mısır heykeline(göbekte yer almakta) kadar bu noktadan sonra sola dönüp, hemen sağa kıvrılıyoruz yanlış hatırlamıyorsam solda bir cami kalıyordu ve ana yolu takip ederek takribi 5-10dk devam ettikten sonra fidanlığın başladığını göreceksiniz. Yalnız tekrarlamak istiyorum eğer etkinlik mekanı farklı bir yerse lütfen dikkate almayınız..

Harun Parlak
23-02-2012, 22:11
Merhana arkadaşlar. Toplantısı öncesi iki gün kala katılım sayımızı bildirmemiz gerekiyor.
Listeyi oluşturalım mı. Katılımcı arkadaşlar bir üst listeyi kopyalayıp kendi adını yazarsa listemizi takip etme bakımından kolay olur.

1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak

ferhatdegirmenc
24-02-2012, 08:35
Merhaba
Bizde katılmak istiyoruz.

1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci

Harun Parlak
24-02-2012, 10:57
Merhabalar arkadaşlar. Ağaç a.ş ye nasıl gideleceğini zel araba ile gelecek arkadaşlar başlıktaki haritadan yol güzelgahlarını alabilirler. Toplu taşıma ile gelecek arkadaşlar için bilen birinde tarif almaya çalıştım.

Şişli alibeyköy barajyolu müninüsleri ne binip ağaç aş ışıklsrda inice 150-200 metre kadar yürüme yol var.

Eminönü merkez Feshane den barajyolu dolmuşlarına binilip Ağaç aş ışıklarda inilebilir.

Anadolu yakasından gelecek arkadaşlar metrobüsle karşıya geçtiklerinde ayvansaray durağında inip üst geçitden karşıya geçtikten sonra Feshane den kalkan baraj yolu münübüslerine binip ağaç. a.ş ışıklarında inip toplantı yapılacak fidanlığa ulaşabilirler.

Güler
24-02-2012, 18:41
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler

papaganos
25-02-2012, 23:29
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos

dolunay54
26-02-2012, 12:29
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos
16-dolunay 54

Harun Parlak
26-02-2012, 19:40
Fidan getirecek arkadaşların dikkatine! Seçeceğiniz fidanlar küçük boy 50 cm yi geçmeyen alt dalları bol olan fidanları seçmeye dikkat etsinler.
Mümkün olduğunca Ardıç ve Ficus türleri seçilirse budamaya yatkın ve daha dayanıklı bitkiler olduğundan yapılacak hataları diğer türlere göre daha güçlü karşılarlar.
Defne yapraklı kartopu ve ya bol dalcıkları olan taflanlar da olabilir. Bol dalcıkları olan Şimşir de olabilir.
Aldığınız fidanları bu aylarda su fazla istemez zaten toplantı gününe kadar sulama yapmayın.
Bu telleme den sonra vereceğiniz şekillerde kırılmamasını bir nebze önleyeceğinden avantajlı olacaktır.
Fidan getirip kendi çalışmasını yapacak arkadaşlar Bakır ve ya aleminyum tel getirmeleri gerekmektedir. Bulamayan arkadaşlar olursa olanlar olmayanlara vererek ihtiyaçları giderebiliriz.

Harun Parlak
26-02-2012, 19:47
Bu arada Harun Bey (Tekin) yeni başlayan arkadaşla için altın değerinde bilgiler veriyor toplantılarda, mutlaka niyeti olanlara katılmalarını tavsiye ederim..

Bu toplantı da eski başlayan arkadaşlar için de püf noktaları var.

Mustafa Abdal
27-02-2012, 00:36
Tekin Hocam;
Birde zahmet olacak ama alet edevat konusunda yardımcı olsanız. Nerden alırız, başlangıç için neler gerekir, mümkünse fotoğraf. Birde alınacak tel kalınlığı.
İnşallah of off dedirtmeyiz.
Sağlıcakla kalın.

Harun Parlak
27-02-2012, 08:44
Fidan getirecek arkadaşların dikkatine! Seçeceğiniz fidanlar küçük boy 50 cm yi geçmeyen alt dalları bol olan fidanları seçmeye dikkat etsinler.
Mümkün olduğunca Ardıç ve Ficus türleri seçilirse budamaya yatkın ve daha dayanıklı bitkiler olduğundan yapılacak hataları diğer türlere göre daha güçlü karşılarlar.
Defne yapraklı kartopu ve ya bol dalcıkları olan taflanlar da olabilir. Bol dalcıkları olan Şimşir de olabilir.
Aldığınız fidanları bu aylarda su fazla istemez zaten toplantı gününe kadar sulama yapmayın.
Bu telleme den sonra vereceğiniz şekillerde kırılmamasını bir nebze önleyeceğinden avantajlı olacaktır.
Fidan getirip kendi çalışmasını yapacak arkadaşlar Bakır ve ya aleminyum tel getirmeleri gerekmektedir. Bulamayan arkadaşlar olursa olanlar olmayanlara vererek ihtiyaçları giderebiliriz.

Ben genelde bakır tel kullanıyorum Aleminyum da olabilir. Nereden bulunacağına gelince tel olarak karaköyde satılıyor ama oralara gitmenize gerek yok elektirik kabloları vardır çeşitli kalınlıklarda çoklu değil tekli 1 - 1.5 ve 2 mm kablolardan inşaat sahlarında bulabilirsiniz.
Eeğer oralarda bulamazsanız size yetecek kadr nalburdan alıp plastik kısmı ufak bir çakı ile soyabilirsiniz.
Ayrıca çevrenizdeki bobinajcılar var ise belki ücretsiz bile alabilirsiniz.
Telin yanında bir ysn keski tel kesici olarak sürekli lazım olacak bir alettir Elektrikci nalbur ve bir milyoncularda bulabilirsiniz. Bir de budama makasınız olması yeterlidir.
kolay gelsin.

Harun Parlak
27-02-2012, 09:25
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos
16-dolunay 54

OSMAN45
27-02-2012, 10:52
Gelmeyi çok istedim, ancak bugün belirlenen duruma göre askerdeki oğlumun çarşı izninde birlikte olmak üzere yanına gideceğiz.
Katılamadığım için üzgünüm.

1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos
16-dolunay 54

Harun Parlak
27-02-2012, 11:13
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54

cigdem ak
27-02-2012, 13:08
En güzel tarifi buradan alabilirsiniz. (http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&rtp=adr.~pos.41.092892017249_28.927320666363_Agac+ A.%C5%9E&cp=41.092892017249~28.927320666363&lvl=16&sty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL1&mkt=en-US) Eğer Anadolu yakasında mekan ayarlayabilirseniz neden olmasın. Bir sonraki toplantımızı bulabileceğiniz bir mekanda yapabiliriz.

Leofold ve Tekin bey çok teşekkür ederim tarif için. Ancak sanırım pek kolay değil buradan oraya ulaşması =) Ben bu yakınlardaki (pendik sahildeki) belediye fidanlığıyla gidip konuşsam kabul ederler mi acaba, neyse ben bu akşam uğrayıp bir konuşmayı deneneyim, olursa süper olur, peki eğitimi yine harun bey verebilir mi yoksa başka bir eğitmen de bulmak gerekir mi?
Bu durumda katılamayacağım için kendimi çıkarttığım yeni listeyi de buraya ekliyorum.
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10- Ferhat Degirmenci
11- Nesrin Degirmenci
12- Güler
13-papaganos
14-dolunay 54

Sevgiler...

malina
27-02-2012, 13:40
Ancak sanırım pek kolay değil buradan oraya ulaşması =) Ben bu yakınlardaki (pendik sahildeki) belediye fidanlığıyla gidip konuşsam kabul ederler mi acaba, neyse ben bu akşam uğrayıp bir konuşmayı deneneyim, olursa süper olur, peki eğitimi yine harun bey verebilir mi yoksa başka bir eğitmen de bulmak gerekir mi?

Eğitmen bulma sorusunu kime sorduğunuzu anlamadım ama her üyemize yakın bir yer ayarlama işini yapamayız :) Pendik de çok kişi için ulaşılmaz bir yer anlamına gelebilir...

_gurbuz_
27-02-2012, 14:24
Bu toplantı da eski başlayan arkadaşlar için de püf noktaları var.

mutlaka, katılıyorum.. Bu arada hava umarım iyi olur.. Ben ardıcımı getirebilirim fakat araba ayarlayamazsam oradan da temin edebilirim. Büyük bir fidanlık, sanıyorum ki güzel adaylar bulunuyordur. Hem fidan seçimi konusunda da bir uygulama olmuş olur.. ( Bir de açıkçası şu da geldi aklıma; Agac aş. orada mekanını kullandırıyor, dışarıdan fidan getirmek sanki biraz garip olur gibi geldi bana...tabii ki kişisel görüşüm bu..)

Sn Meraklı_amatör;

Sn Tekin'e katılıyorum tel temini konusunda. Ama illa ki gideyim yeni alüminyum tel alayım derseniz, Karaköy perşembe pazarının önünden geçen ana cadde vardır(Tershane caddesi) . Bunun yukarı doğru olan paralelinde (ya 1. ya da 2. paralel) aluminyumcular vardır. (Bakır Sk. veya Ömerağa Sk.) Öyle 1-2 metre değil de kilo ile alırsanız (zaten 1-2 metre isterseniz biraz burun kıvırıyorlar ve daha pahalıya geliyor) kilo fiyatı en son birkaç ay evvel 11 lira civarıydı.. Kalınlıklarına göre 1-2 lira oynuyor. Ben göz ayarım bozuktu herhalde, biraz kalın almışım 4 mm civarı, tavsiyem biraz daha ince olanlardan almanız. Hele ki küçük boydaki fidanlarla uğraşacaksanız tel çapını ince tutmak gerekiyor. Zaten konu ile ilgili forumda bilgiler de mevcut. Topkapı'da da bu tarz dükkanlar varmış ama hiç gitmedim, bilemiyorum.

Budama makası fotoğraftaki sağda duran makas, ben Metro dan almıştım, gayet iyi çıktı (5 tl civarı) yapı marketlerde mevcut, eğer Karaköy'e gidecekseniz oradan da bu makasları temin edebilirsiniz.

Kolay gelsin, görüşmek üzere..

Harun Parlak
27-02-2012, 18:45
Leofold ve Tekin bey çok teşekkür ederim tarif için. Ancak sanırım pek kolay değil buradan oraya ulaşması =) Ben bu yakınlardaki (pendik sahildeki) belediye fidanlığıyla gidip konuşsam kabul ederler mi acaba, neyse ben bu akşam uğrayıp bir konuşmayı deneneyim, olursa süper olur, peki eğitimi yine harun bey verebilir mi yoksa başka bir eğitmen de bulmak gerekir mi?

Anadolu yakasında bir çoğunluk oluşturulabilir ve mekan da ayarlanabilirse neden olmasın.
Olabilir ama ona ayrıca program yapmak lazım.
Bonsaide tecrübe kazanmış arkadaşlarımız elbet te bir birlerine tecrübelerini aktarabilirler. Karşılıklı fikir alış verişi yapabilirler.
Sonuçta edindiğimiz tecrübeleri aktarıyoruz. Ben de tecrübelerimi seve seve paylaşacağımı belirtmek isterim.

Charlaux
28-02-2012, 12:32
Anadolu yakasında bir çoğunluk oluşturulabilir ve mekan da ayarlanabilirse neden olmasın.
Olabilir ama ona ayrıca program yapmak lazım.
Bonsaide tecrübe kazanmış arkadaşlarımız elbet te bir birlerine tecrübelerini aktarabilirler. Karşılıklı fikir alış verişi yapabilirler.
Sonuçta edindiğimiz tecrübeleri aktarıyoruz. Ben de tecrübelerimi seve seve paylaşacağımı belirtmek isterim.

Merhaba Tekin bey,
Anadolu yakası için Çekmeköy civarları düşünülebilir.Niye diye soracak olursanız karşıdan 122m,522st ve 522b seferleriyle kolayca gelinebilir ayrıca bol bol da fidancısı mevcuttur.Tabi Beykoz fidanlığıda başka bir çözüm olabilir Anadolu yakası için.Hangi otobüsler oraya kalkıyor bilmiyorum ancak Levent'ten gelen oluyor onu biliyorum.Alibeyköy'dekine katılıyorum gerçi ama denilirse burada da olur,seve seve katılırım.
1)charlaux

tourkana
28-02-2012, 17:14
Bu çalışmaya şöyle destek vermek istiyorum , tabi Tekin Bey'in de müsadesiyle.

Katılacak arkadaşlara yapılacak kura çekimi ile , Bonsai Saksısı ( Seramik ve plastik)- Bonsai Makası - Alüminyum Tel- gibi hediyeler vermek istiyorum. Maksat hem teşvik olsun , hem de güzel bir hatıra olsun.

Harun Parlak
28-02-2012, 19:39
Bu çalışmaya şöyle destek vermek istiyorum ,

Katılacak arkadaşlara yapılacak kura çekimi ile , Bonsai Saksısı ( Seramik ve plastik)- Bonsai Makası - Alüminyum Tel- gibi hediyeler vermek istiyorum. Maksat hem teşvik olsun , hem de güzel bir hatıra olsun.

Sayın tourkana elbet te bonsai sanatına ve bu etkinliğe gelen arkadaşlara katkın olması çok güzel olur. Yalnız orada çekiliş düzenleyemeyiz. Getireceğiniz tel ve saksıları o anda ihtiyacı olan arkadaşlara verebilirsiniz.

Etkinliğe katılacak yaklaşık 70-80 arkadaşın gelebileceğini tahmin ediyorum sunum mekanı 30 -40 kişi alacak kadar. Bu da sunumu ön bilgilendirmeyi iki guruba ayırmak anlamına geliyor. Öğleden önce bilgilendirme bittikten ve ara verdikten sonra kalan süre uygulama yapmaya kısıtlı bir zaman kalacaktır.

Anlayacağınız zamanımız çok kısıtlı kısıtlı zaman da nekadar uygulama ve bilgi aktarabilirsek o kadar faydalı olacağını düşünüyorum. Görüşmek üzere iyi akşamlar.

tebeşirler
28-02-2012, 21:28
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos
16-dolunay 54
17-tebeşirler
katılmayı istiyoruz etkinlik için teşekkürler.

Harun Parlak
28-02-2012, 21:32
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler

programı değişen arkadaşlar kendilerini listeden çıkarınca numara atlıyor. Düzelttim. Bonsaiye ilgi duyup gelemek isteyip de gelemeyenler ve katılacak arkadaşlara ben de şimdiden teşekkür edrim.

poyraz
29-02-2012, 13:28
merhaba tekin bey,
ben de çok katılmayı istiyorum fakat yalovada oturuyorum, ulaşım benim için çok sıkıntılı olacak inşallah başka bir etkinlikte sizlerle beraber olurum.
malesef bu etkinliği kaçıracağım :(

tebeşirler
29-02-2012, 16:23
Merhaba Tekin Bey etkinliğe katılırken yanımızda gelecek olan arkadaşımızı da listeye eklememiz gerekli mi?(katılımcı sayısı açısından soruyorum)teşekkürler.

Harun Parlak
29-02-2012, 16:35
İnşallah başka etkinliler de görüşürüz. Sayın poyraz.

Sayın tebeşirler. Gelecek arkadaşlarınız üye ise üye adlarını listeye ekleyebilirsiniz. Şimdilik üyelikleri yok ise sizin kullanıcı adınızın karşısına + 1- ve ya +2 olarak kaç kişi gelecek ise yazabilirsiniz.
Katılım sayısını kesin bilmesek te yakalışık sayıyımızı mekanı temin eden kuruma bildirirsek onlar da hazırlıklarını ona göre yaparlar.
İyi günler.

nesicer
01-03-2012, 14:13
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın

Ters Lale
01-03-2012, 16:35
Anadolu yakasından geleceğim için hava durumuna bağlı olarak ben de katılmak istiyorum. Teşekkürler.

Güler
01-03-2012, 18:50
Gelen arkadaşlar arasında güzel fotoğraf çekebilen varsa lütfen gelirken makinesi ile beraber gelsin.
Fotoğraf çekecek bir arkadaşa ihtiyacımız var.

pajero
02-03-2012, 00:01
Beni de eklerseniz listeye sevinirim.

Harun Parlak
02-03-2012, 07:44
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero

Ferit Aydın
02-03-2012, 16:22
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın

Mustafa Abdal
02-03-2012, 18:38
Selamlar Tekin Bey;

Ağaç için önerilerinizi rica edecektim. Bitkinin gözönünde olmasını istiyorum. Birinci seçeneğim, ısıtmasız kapalı balkon ve aydınlık bir ortam. İkinci seçeneğim ise direk ışık almayan loş bir aydınlatma. Bu ortamlar için önerileriniz ne olur.
Sağlıcakla kalın;

Harun Parlak
02-03-2012, 18:50
Isıtmasız kapalı balkonunz için yukarıda sayfanın başın da yazdığım türlerin hepsinden seçebilirsiniz.
Eğer bulamazsanız Ağaç. aş fidanlığından da seçebiliriz.
Kolay gelsin.

tourkana
03-03-2012, 08:57
Maslak Levent yolu üzerinden gelecek arkadaşları arabayla alabilirim. Bana özelden mesaj yazabilirsiniz.

Güler
03-03-2012, 09:10
Ben de Gayrettepe'den yola çıkacağım, arabamda yerim var.

yamadorian
03-03-2012, 11:24
Ben de katılmak istiyorum. Fotoğraf çekimi işini üstlenebilirim.

Güler
03-03-2012, 11:28

Aman ne güzel bir haber bu.

Harun Parlak
03-03-2012, 12:26
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın
21-yamadorian

Bundan memnuniyet duyarız. En içten ricamız çektiğiniz fotoğrafları tüm bonsai ve doğa severler ile paylaşmanızdır. Teşekkürler.

Charlaux
03-03-2012, 15:35
Bu arada gelecek arkadaşlardan birisine 2 gliricidia sepium tohumu takdim etmek istiyorum.Bakarsınız bunlardan da bir bonsai olabilir,olmazsa da değişik bir türe sahip olmanın mutluluğunu yaşarsınız.Yalnız kişinin deneyimli birisi olması tercihimdir.;) Bir de bu kişiyi şimdiden belirlersek yarın getirmiş olurum.

mhrslm
03-03-2012, 17:36
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın
21-yamadorian
22-mhrslm
23-bngsup

Hazan
03-03-2012, 18:26
Merhaba,
1 hafta öncesinden katılmaya karar verdim, ama forumu takip etmediğim için katılmak istediğimi yazamadım. Biz 3 kişi dinleyici ve gözlemci olarak katılmak istiyoruz, yarından sonra bonsailerle daha yakından ilgilenmeyi umuyoruz.

Harun Parlak
03-03-2012, 18:45
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın
21-yamadorian
22-mhrslm
23-bngsup
24-Hazan + 2
Merhaba,
Biz 3 kişi dinleyici ve gözlemci olarak katılmak istiyoruz, yarından sonra bonsailerle daha yakından ilgilenmeyi umuyoruz.
Kim bilir belki de yarın orada fidan alıp bir bakmışsınız ki başlamaşsınız.:)
Bonsai sevdanız daim olsun.

Poseidon35
03-03-2012, 21:38
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-OSMAN45
6-gçakar
7-meraklı_amatör
8-sagol
9-Charlaux
10-dilsa
11-cigdem ak
12- Ferhat Degirmenci
13- Nesrin Degirmenci
14- Güler
15-papaganos
16-dolunay 54
17-poseidon35

Poseidon35
03-03-2012, 21:43
kusura bakmayın arkadaşlar, listeye kendimi yanlış bir sıradan ekledim. doğrusu aşağıdaki gibi olacak.

1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın
21-yamadorian
22-mhrslm
23-bngsup
24-Hazan + 2
25-poseidon35

Nihavend
04-03-2012, 05:08
Selamlar,
Bende bu güzel fırsatı kaçırmamak için -eşimle beraber- katılmaya çalışacağım. Programımı son dakika ayarlayabildiğim ve önceden yanlış bilgi vermek istemediğim için kesinleştirebildiğim bu son dakika da yazıyorum, inşallah bir sorun oluşturmaz.

Harun Parlak
04-03-2012, 06:31
1-Tekin
2-iceberg_534
3-tourkana
4-_gurbuz_
5-gçakar
6-meraklı_amatör
7-sagol
8-Charlaux
9-dilsa
10-cigdem ak
11- Ferhat Degirmenci
12- Nesrin Degirmenci
13- Güler
14-papaganos
15-dolunay 54
16-tebeşirler
17-Neslihan Aydın
18-Ters Lale
19-pajero
20-Ferit Aydın
21-yamadorian
22-mhrslm
23-bngsup
24-Hazan + 2
25-poseidon35
26-Nihavend +1

Selamlar,
Programımı son dakika ayarlayabildiğim ve önceden yanlış bilgi vermek istemediğim için kesinleştirebildiğim bu son dakika da yazıyorum, inşallah bir sorun oluşturmaz.

Sorun değil kesin sayı gerekmiyordu tüm bonsai sevdalısı ve ilgi duyan arkadaşları bekliyoruz.

Charlaux
04-03-2012, 15:43
Saat 10'da başlayıp benim için 15:30'da biten çalışma içerik bakımından çok güzeldi.Sunum başlayana ve bitene kadar herkes sessizdi;fakat aradan itibaren ortam çok samimi oldu.Ağaçlar A.Ş'nin bahçe marketinden sırf bonsai adayları alınmadı,kaktüs vs değişik türlerde sepete eklendi.Benim favorim minik Mugo Çamı'ydı;hem bonsaileşmiş bir yapısı vardı hem de geliştirmeye açıktı.Uygulama çalışmaları bahçe kısmında yapıldı.Cihan beyden Amerika'dan getirilmiş sulama kutularından aldım;bu sayede su başka hiçbir yere sıçramıyordu.;)

Önce Tekin bey'le beraber deneme dallarında çalışma yapıldı sonra da soru sırasına girildi.Herkes bir diğerinin çalışmasını izleyip birşeyler öğrenmeye çalışıyordu.Sıra bana gelince açıkçası pek bir gerilmiştim.Tourkana'nın yorumlarından ötürü her ne kadar korkmuş olsam da Tekin bey Zakkum'a yepyeni bir görüntü kazandırdı.Tourkana'nın da hakkını yememek lazım,mugo çamı konusunda çok yardım etti bana;hatta onun sayesinde ilk budamamı yapmış oldum,tabi 2 peyzaj öğrencisini de unutmamak lazım;onlar da benim anlamadığım konularda yardımcı oldular:p

Ayrıca tourkanın getirdiği minik bonsai saksısı da bir müthişti,alamadan edemedim.Her tarafta sohbet o kadar hoştu ki geze geze durdum;konuşmadan konuşmaya atladım.Cihan beyle gerçekleşen zevkli sohbetimden sonra bir baktım saat 3 olmuş.Leziz mi leziz kurabiyeler eşliğinde sohbet başladı,köpeklerin,kedilerin resmi gösterildi;baya zevkliydi anlayacağınız.Saat 3:30'u gösterince bana yol görünmüş oldu.

Yepyeni arkadaşlar edindim;jeremio,meraklıamatör,tourkana,sarıefe,yas emin,Cihan bey,Tekin bey bunlardan aklıma ilk gelenleri.Adlarını hatırlayamadığım pek çok daha arkadaşım oldu.Porsuk ağacı denemesi olan arkadaşımız,susuzluktan ölen bonsainin sahibi arkadaşımız,kısacası herkesle vakit geçirmek çok hoştu.Şimdi geriye güzel budanmış bonsai,bilgiler,ve güzel arkadaşlıklar kaldı :p

sagol
04-03-2012, 18:52
Başlangıcını kaçırsamda açık havadaki şenliğe yetiştim. Güzel bir toplantı oldu, bu yıl geçen yıla göre daha kalabalıktık. Yiyip içtiklerimiz ve sohbetlerimiz bizim olsun ben size birkaç fotoğraf sunayım. Başta sayın Tekin olmak üzere tüm emeği geçenlere ve uzak demeyip gelen herkese teşekkürler.

sagol
04-03-2012, 18:54
Toplantıdan kareler..

papaganos
04-03-2012, 19:33
fotoğraf makinası olmasına rağman fotoğraf çekmedim :) ama çok güzel bir gün oldu ağatlar .net in hiçbir toplantısı kotü olmadı zaten herkese cok teşekkürler yararlı ve güzel bir gündü :)

dolunay54
04-03-2012, 20:15
bugün istanbul 11. bonsai atölye çalşması gerçekleşti. organizasyon için özellikle ağaçlar.net e hocamız tekin bey e ,tourkana ve özellikle yamodorian arkadaşımıza teşekkür ederim
soğuk havaların ardından baharı karşılayan pazar günlerinden biri olmasıyla şanslıydık saat 10 gibi teorik bir anlatımdan sonra dışarıda masaların üzerinde uygulama yapma şansımız oldu. ben kendi adımı çok iyi kazanımlar elde ettim budama telleme ve ağaç üzerinde çeşitli eskitme tekniklerini anlamaya çalıştım.
bir kaç resimde ben ekliyorum....

Harun Parlak
04-03-2012, 20:24
Merhaba Arkadaşlar. Öncelikle mekanını bizlere açan Ağaç. AŞ ye teşekkürlerimi buradan bildirmek isterim.
Umarım bu gönüllü kapıları bizlere daima açık olur.

Bu gün ağaçlar.net 11. İstanbul bonsai atölyesini gerçekleştirmiş olduk.
Sabah 09-00 da bir arkadaşı yanımada bir arkadaş ile ağaç.aş Alibeyköy fidanlığına girdik.
Aradan 15 dk sonra meraklı amatör peşinden Güler hanım geldiler. Afişi yerine yerleştirme ve mekanı ayarlama derken arkadaşların büyük bölümü geldi.

İlk gurup 35 kişi kadar oldu 10-15 gibi bilgilendirme yapmaya geçildi yaklaşık 1 saat kadar sürdü sanıyorum.
10 dk lık bir aradan sonra 25 -30 kişilik kadar ikinci guruptaki arkadaşlar ile sunum mekanına geçtik 1 saat kadar sonra bitirip dışarı çıktık.

Dışarı çıktığımızda hem arkadaşlara he de kendime yarım saat kadar bir ara verelim dedik ama Tarım türk tv den çekime gelen arkadaşlar kısa bir ropartaj yapıp biz gidelim deyince mola bitmeden sorulara cevap vermeye başladık ve o anda denek dallar üzerinde kendimizi çalışır bulduk.

Ara vermeden çekim yapan arkadaşları gönderidikten sonra kendi ağaçlarını getiren arkadaşların ağaçları üzerinde tek tek görüş bildirmeye çalıştım.
Gün bitmek üzere iken İzmir de gelen arkadaşız Ferit bey ağaçları ile birlikte geldi. İki adayı üzerinde çalışmalar yapıldı ilk adayına ben yetişemedim arkadaşlarımız jemo tourkana ve Ferit bey bitirmişlerdi bir sonraki adayına ellemeyi hiç düşünmüyorduk görüş bildirmeye başladığımız da şu dal bu dal derken onu da baya bir budadık.
Ferit bey çok güzel bir kaç aday daha almış İzmire götürmek üzere. Ferit arkadaşımıza İzmir'in zeytinlerini neden değerlendirmediklerine biraz sitem ettim Güven bey de İzmirden çok güzel zeytin adaylar getirmiş gördüğüm de çok beğenmiştim inşallah İzmir de çok güzel zeytin bonsailer çıkacak diye düşünüyorum çıkmalı da.

Bugün kü atölye çalışmamızda elimden geldiğince arkadaşları bilgilendirmeye çalıştım umarım verimli olabilmişimdir. Arkadaşlardan ricam çektikleri fotoğrafları ve izlenimlerini burada paylaşırlar ise çok sevinirim.
Özellikle eksik kaldığım noktaları ve tatmin olmadıkları bilgilendirmeler var ise burada belirtir ve eleştirilerini yaparlarsa bir sonraki ve ya devamındaki çalışmalarımız da ben de eksiklerimi giderek hem bonsaiye başlayan arkadaşlara aktarır hem de kendimi geliştirmiş olurum. Olumlu ve olumsuz yapıcı eleştirilerinizi herzaman beklediğimi bilmenizi isterim.

Atölye çalışmamıza katılan ve sıkılmadan ya da sıkıldığını belli etmeden beni dinleyen katılımcı arkadaşların tümüne teşekkür ederim.
Atölye çalışmamıza gelmek isteyip te gelemeyen uzaklardan desteklerini bildiren tüm arkadaşlara da teşekkür ederim.

Bonsai atölye çalışmalarımızın devamı için tüm arkadaşların görüşleri de ayrıca önem taşımaktadır. Toplanmak istersek toplanırız istemez isek ne kadar düzenlersek düzenleyelim yüzeysel kalacaktır.

Kalıcı ve devamlı hale getirebilmek için tüm bonsai sevdalısı arkadaşların katılımı çok çok önemli.
Bundan sonraki çalışmalarımnızda her arkadaşımız yıl için de aynı adayını ve değişik adaylarını da getirirlerse değişik kişi ve gözler ile görmemizi sağlamış oluruz.
Her yıl sonu sezonun da hep beraber 1ve iki ağaç katılımı ile sergiler açabiliriz.
Bugün toplantıya katılan ve daha sonraki katılacak arkadaşları çağrım hep beraber bir sergi gerçekleştirelim.
Bu sergi illada bonsai saksısında olması şart deildir. Önemli olan bonsai saksısına her an girmeye hazır çalışmalarımızı da sergileyebiliriz.
İlk etapta bölgelerimizde ve ilerleyen yıllarda Türkiye genelini kapsayan merkezi bir yerde hep beraber sergi düzenleyebiliriz. Örneğin Ankara.
Bu konudaki görüşlerimizi de bildirirsek ileriye doğru atacağımız adımları belirlemiş oluruz.
Çok fazla uzatmayayım artık.:) Tekrar teşekkürler.

envor
04-03-2012, 20:51
Türkiye de bonsai'nin gelişmesi adına çok güzel bir organizasyon olmuş, emeği geçen herkese kendi adıma teşekkürü bir borç bilirim.

limon
04-03-2012, 21:01
Tek bonsaim olmasa da sizin atölye çalışmalarınızı kaçırmamaya çalışıyorum. ( Bu kez gelemesem de) Sergileriniz de en az o kadar keyifli oluyor.

"Her yıl sonu sezonun da hep beraber 1ve iki ağaç katılımı ile sergiler açabiliriz.
Bugün toplantıya katılan ve daha sonraki katılacak arkadaşları çağrım hep beraber bir sergi gerçekleştirelim."

Bence çok güzel bir öneri. Hatta bu sergiler değişik bitki gruplarında da yapılsa çok güzel olur. Mesela bir internet sitesinde görmüştüm, saksıda yetiştirdikleri kır bitkilerini hem yarıştırıp hem sergiliyorlardı. Eğitim toplantılarının yanında katılımcıların da işin içinde olacağı bu tarz organizasyonların çok keyifli olacağını düşünüyorum.

izzeterisen
04-03-2012, 21:19
Uzaklardan izliyorum. Çok iyi geçmiş bir toplantı. Çok katılımlı toplantılar dileklerimle.

Ferit Aydın
04-03-2012, 21:52
Güzel bir ortamda güzel bir atölye çalışması oldu, ben her ne kadar geç gelmiş olsamda kalan süreyi dolu dolu geçirince açığı kapatmış olduk. :)

İstanbulda ki bir çok bonsai dostunu yakından tanıma fırsatı bulduğum için benim için ayrı önemi vardı.

Toplantıyı düzenleyen ve katılan tüm bonsai dostlarına teşekkür ederim.
Bir daha ki toplantıya gelirsem daha çok ağaçla gelicem :))

pajero
04-03-2012, 22:06
İlk defa katıldığım bu etkinlik günü zevkli bir gündü benim için de, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Mine Pakkaner
05-03-2012, 00:46
Harikulade bir toplantı olmuş. Katılamayan arkadaşlar bir sonraki atölye çalışmasını bu fotoğraflara ve mesajlara bakınca daha da hevesle bekleyecekler.

Agaclar. net olarak senelerdir bonsaiye verdiğimiz emeğin karşılığını yavaş yavaş alıyoruz, bu sanatın ülkemizde tanınması ve yaygınlaşmasındaki istikrarlı ve beklentisiz katkımızla gururlanıyorum, agaclar.net' li olmaktan kıvanç duyuyorum. Hem Harun Bey'i hem de tüm katılan üyelerimizi kutluyorum. Elinize, gönlünüze, emeğinize sağlık.

Güzin Çakar
05-03-2012, 08:29
Çok güzel bir çalışma oldu. Bonsai adaylarının ve hazır bonsailerin bakımı, doğadan örneklerle bonsai tarzları, telleme ,budama...gibi konularda hem teorik bilgi aldık, hem de dallar üzerinde pratik çalışmalar yaptık.Yine bir yığın şey öğrendim. Sevgili Harun Bey'in hocamız olmasını büyük bir şans olarak görüyorum. Bonsai'ye ilgisi olup da gelemeyenler çok şey kaçırdılar. Emeği geçenlere, her şey için çok teşekkürler...

iceberg_534
05-03-2012, 08:36
tourkana resimlerde pek görünmüyorsun anlaşılan başın kalabalıktı :)

Güler
05-03-2012, 09:19
tourkana resimlerde pek görünmüyorsun anlaşılan başın kalabalıktı :)

Sormayın, sormayın. Onun başını ben yaktım. Tekin Bey ikinci grubu içeri almıştı, benim de oradan ayrılmam gerekiyordu çünkü acele bir yere yetişecektim. Tarım TV ekibine agaclar.net'i anlattıktan sonra "bu arkadaşımız da agaclar.net'ten ve çok iyi bir bonsaicidir, mutlaka kendisi ile görüşmelisiniz" diyerek topu ona atıp, sıvışıverdim. :D

Kusura bakma tourkana..... yordular mı seni?

tourkana
05-03-2012, 09:29
Güler Hanım , hiç olumsuz düşünmeyin , her anı çok eğlenceliydi hatta size teşekkür bile ediyorum :) .
Çok güzel bir toplantıydı, masaların kurulması ve ağaçlar üzerinde çalışma imkanının sağlanması güzel bir hava kattı. Bundan sonra hava durumuna göre, içerde veya dışarda aynı şekilde uygulamalı çalışma imkanının olacağı toplantıların katılımcılar açısından çok daha yararlı olacağını düşünüyorum ayrıca katılımcılar açısından masada biraz daha tecrübelilere daha rahat şekilde sorular yönelttiklerini düşünüyorum.

Verdiğimiz cevaplar, hatalarımızdan ve başarılarımızdan çıkardığımız sonuçları içinde barındırdığı için yeni başlayanları çok şanslı görüyorum, ve kendi açımdan söylüyorum , onlara cevap vermek bana ayrıca bir motivasyon ve enerji veriyor.

İstanbul'da Ağaçlar üzerindeki Bonsai çalışmalarının birliktelik içinde aynı çoşkuyla devamını bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Güler
05-03-2012, 09:43
Güler Hanım , hiç olumsuz düşünmeyin , her anı çok eğlenceliydi hatta size teşekkür bile ediyorum :) .
onlara cevap vermek bana ayrıca bir motivasyon ve enerji veriyor.

İstanbul'da Ağaçlar üzerindeki Bonsai çalışmalarının birliktelik içinde aynı çoşkuyla devamını bekliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Sevindim, size haksızlık mı ettim diye düşünüyordum.

Ayrıca, bu motivasyon ve enerji almanız demek, size de bahsettiğim gibi ilerde yine güzel sergilere vesile olacak diyebilir miyiz?

tourkana
05-03-2012, 09:53
Bizim enerji ve motivasyonumuzla diyelim , Baltalimanı Japon Bahçesindeki gibi çok katılımcılı bir sergide yer almak isterim.

Güler
05-03-2012, 10:05
Eeee ne duruyoruz o zaman? Hemen kolları sıvıyalım.....İleride bir tarihi de belirliyebiliriz.

Bonsaici arkadaşlar...bonsai hocalarımız.....bonsai sanatına ilgi duyanlar ne dersiniz?

İstanbul, Melbourne, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova, Sakarya.... sesimizi duyuyor musunuz?

papaganos
05-03-2012, 12:13
Evet harika olur lutfen gorevlendirmeler yapip harun bey inde dedigi gibi kucuk bir karma sergi de acila bilir ve bu dediklerimede bir cok arkadasin katilacagina inaniyorum

yasemin
05-03-2012, 15:04
Bir kaç foto da benden...

yasemin
05-03-2012, 15:05
....

yasemin
05-03-2012, 15:07
...

yasemin
05-03-2012, 15:12
.......

yasemin
05-03-2012, 15:13
.............

yasemin
05-03-2012, 15:15
................

yasemin
05-03-2012, 15:16
..............

yasemin
05-03-2012, 15:17
...............

yasemin
05-03-2012, 15:19
..........................

yasemin
05-03-2012, 15:20
...........................................

Harun Parlak
05-03-2012, 21:11
Paylaşım da bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bilgi ve görselleri ne kadar çok arkadaşlar edindikleri deneyimler ile paylaşırlarsa bonsai sanatı daha da yaygınlaşır. Bilgiler genele yansıması ile zenginleşir.
Ellerinize sağlık güzel fotoğraflar paylaşmısınız.

Ferit Aydın
05-03-2012, 21:51
Keske bir kaç karede ben alsaydım, son dakika gelip hızla ağaçların icine girince işlem oncesi resim bile alamamışım :)

yamadorian
05-03-2012, 23:04
Güzel bir gündü, umarım daha sık toplanırız.
272554

272555

272556

272557

272558

iceberg_534
06-03-2012, 14:00
ve hasan ali sensey namıdiğer tourkana tv lerede röportaj vermeye başladın usta bu gidişle sana ulaşmak sekreterlerin vasıtası ile olacak galiba :)

Güler
06-03-2012, 15:05
ve hasan ali sensey namıdiğer tourkana tv lerede röportaj vermeye başladın usta bu gidişle sana ulaşmak sekreterlerin vasıtası ile olacak galiba :)

Hem yakışıklı, hem de konusunda bilgili bir o kadar da efendi. Tabii ki bırakmaz TV ekibi.

memet
06-03-2012, 15:33
Epey yol aldık sanırım. Bir kaç sene içinde tanıtım ve eğitim sunumlarından herkesin bonsaisi ile katıldığı çalışmalara doğru devam ederiz.
Toplantı için emek harcayan, katılan bütün arkadaşları kutluyorum.

bonsaisan
06-03-2012, 16:21
Değerli İstanbul ' un Bonsai dostları ve severleri ;Paylaşımın , özverinin ,Sabrın ve birlikteliğin buluştuğu bu güzel toplantıyı düzenleyen ve zaman ayırıpda katkıda bulunan tüm bonsai dostlarını kutlamak ve tebrik etmek isterim.

İstanbulda Bonsai 'ınTanıtılmasına maddi manevi destek veren tüm bonsaicilerin yılın sadece bir günü değil düzenli ve sürekli bir şekilde toplantılar yapmaları dileğiyle.

Fotoğraf çekerek ve günü anlatan yazılarını buraya ekleyen dostlara teşekürederim.

Saygılar.

sagol
06-03-2012, 16:42
Ferit Bey,
Büyük Mugo'ya dokunulmadan yetiştim ama ince olanın soldaki dalını kısaltmıştınız.
Hayırlı olsun güzel ağaçlar.

Kiraz
06-03-2012, 16:42
Katılamasam da, bonsaim olmasa da katılmayı isterdim. Verimli ve güzel bir toplantı olmuş, elinize sağlık.

Harun Parlak
06-03-2012, 17:06
Teşekkürler arkadaşlar. Eskiden Türkçe bilgiler yoktu dolayısı ile önce bilgiler toplanıp aktarıldı. Aktarıldıkça da paylaşımlar arttı. Bu bilgilerden edindiğimiz tecrübeleri de aktarmaya başlayınca yavaş da olsa güzel yol aldığımıza inanıyorum. Yol alan arkadaşlar tecrüblerini ve çalışmalarını aktardıkça hızla yol alcağımız görünür olmaya başladı.
Bonsaiye gönül vermiş belli bir yol almış tüm arkadaşlar bu tür atölye çalışmalarımıza gelip yeni başlayanlara tecrübe ve birikimlerini aktardığı sürece hem katılım artacak hem de tecrübeli arkadaşlar artacak. Tabi ki akabinde başarılı çalışmalarımız da çıkacak.
Ortaya çıkaracağımız çalışmalar ile ilerde hep beraber ortaklaşa bir sergi açabileceğimizi söylemiştim. Bu tür sergileri başarılı bir şekilde yapabileceğimize inanıyorum.
Böyle bir sergi düzenlemeye başladığımızda benim sizlerden tek ricam var. Ricam Hazır bonsainiz ne kadar güzel olursa olsun hazır alınmış sizden birşeyler olsa da temeli bir başkasına ait olduğu için getirilmemesini dilerim Bir fidanın sadece boyunu kısaltıp dallandığında sergiye getirebilirsiniz. Sonuçta sizin temeliniz onda var.
Sergilediğimiz ürün kendi eserimiz olsun isterim başkalarına ait bir çalışmayı neden sergileyelim ki.
Bunları şimdiden neden yazıyorum derseniz şimdiden hazırlanmaya başlayalım diye.
Fidanlıklar da çok güzel adaylar var bu halleri ile bile hazır bonsailerden daha güzel görünüyorlar sizlerin de katkıları ile çok daha güzel hale gelecektir.

12. Atölye çalışmamız için 1 Nisan gibi yapabilmek için çabalarımızı sürdürüyoruz. İyi akşamlar.

O gün kimse 1 Nisan şakası yapmasın.:)

Ferit Aydın
06-03-2012, 21:55
Teşekkür ederim Sayın Sagol,

Kısa süre de hızlı bir çalışma yaptık iki çam üzerinde de, ikiside güzel olucaktır umarım ileride.
Bu arada türleri Bodur Sarıçam, bilginize.

Mustafa Abdal
07-03-2012, 00:20
Harun bey ve ustalarım;

Ayırdığınız vakit ve paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Gelen arkadaşlara da yanlarında getirdikleri dostluk ve neşe için ayrıca teşekkürler.

Sağlıcakla kalın;

papaganos
07-03-2012, 08:30
12. Atölye çalışmamız için 1 Nisan gibi yapabilmek için çabalarımızı sürdürüyoruz. İyi akşamlar.

O gün kimse 1 Nisan şakası yapmasın.:)

harun hocam bizde anadolu yakasında bakıp uygun bir yer bulmaya çalısalım tüm katılanlar içinde kolay olur .

enkısa zamanda sizi bilgilendirelim;herkese iyi günler dilerim

jiyan42
14-03-2012, 22:09
arkadaşlar bende bu çalışmaya katıldım gerçekten çok faydalı ve cok verimli geçti düzenleyen ve katkısı olan tüm arkadaşlara çok çok teşekür ederim yeni çalışmalarda görüşmek dilegi ile

drcapaburro
22-04-2012, 11:01
Herkeze merhaba.

Ben birşey öğrenmek istiyorum,konu olarak yanlış yerde soruyor olabilirim,şimdiden kusura bakmayın.

Bu bonsailerin su altında yaşayabilen türleri varmıdır.Ben akvaryumumda ağaç modeli yaratmak istiyorum ama diğer yollu meşakatli olduğu için bu bonsailer dikkatimi çekti.Böyle birşey mümkünmüdür.Teşekkürler.

memet
22-04-2012, 15:58
Bu tür uygulamalrın olduğu bir başlık vardı bir yerlerde.
Terrrayum başlığı olabilir.

viyol
27-11-2012, 13:14
s.a.
Yenisi ne zaman yapılır acaba bu uygulamanın??

viyol
28-11-2012, 17:38
Bir bilgi yokmu???

sagol
28-11-2012, 19:31
Sayın Viyol,

Kesin bir tarih yok ama genellikle Şubat,Mart,Nisan aylarında çalışma oluyor. Genellikle birkaç hafta önce çalışma yeri bildiriliyor.

İyi çalışmalar dilerim

viyol
28-11-2012, 22:11
Teşekkürler.

Yucel A.
04-12-2012, 17:58
Emegi gecen herkese teskkurler , cok guzel calismalar

viyol
03-02-2013, 17:55
270291

Merhaba arkadaşlar. Uzan zamandan beri atölye çalışması yapılmasını bekleyen arkadaşların olduğunu bilerek mekan arama girişimlerim oldu.
Toplanabileceğimiz iki mekan bulundu.
İki mekandan birine karar verebilmek için ulaşımı en kolay olanı belirlemek için sizlerin önerilerine ihtiyacımız var.

1. seçenek İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.

2. Seçenek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve bahçeler müdürlüğü

Ulaşım buradan yol tarifi alınabilir. (http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&rtp=adr.~pos.41.092989_28.926606_Istanbul+Agac+ve+ Peyzaj+AS_Ey%C3%BCp%2C+Turkey&cp=41.092989~28.926606&lvl=16&sty=r&rtop=0~0~0~&mode=D&FORM=FBKPL1&mkt=en-US)

Kesinleşen Program

04- Mart 2012 Pazar.

3- Tasarım ve şekillendirme. Uygulamalı anlatım 60 dk

Ara 30 dk

5- Kendi adaylarına uygulama yapacak arkadaşlar ile ortak çalışma 180 dk

ALİBEYKÖY FİDANLIĞI

Tekin bey merhaba yeni bir çalışma varmı acaba yakınlarda????

Harun Parlak
03-02-2013, 18:31
İstanbul da tourkana arkadaşımız atölye çalışmaları düzenliyor. Ben şu an Antalya da olduğumdan ne yazık ki İstanbul daki atölye çalışmalarına katılamıyorum. Umarım Antalya da bonsai sanatına ilgi duyan arkadaşları bir araya getirip burada bir çalışma düzenleyebiliriz. Mart ayında ki İstanbul çalışmasına umarım bir fırsat yakalayabilirsem katılabilirim.
İyi akşamlar dilerim.