View Full Version : elta / kaktüs
Ne zaman yeni bir bitki alsam ağaçlar.net'in forumunda o bitki ilgili yazılanları okurum.
1-2 ay önce pazardan 2 kaktüs almıştım. Bol güneş alan bir pencere önünde yerlerini aldılar. 2-3 hafta önce birinin üzerindeki tomurcukları (20 adet) gördüğümde sevinçten havaya uçtum.
1 haftadır çiçeklendi kaktüsüm. Her gün yeni bir tomurcuğu çiçek açıyor, akşam kapanıyor çiçekleri.
268289
En yakın zamanda yeni kaktüsler almak istiyorum...
Sayın elta yeni kaktüsleriniz ve çiçekleri ile aramıza katılmanıza sevindim.Bu güzel çiçekler insana bu virüsü bulaştırır ve Kaktüs sevdasına yakalanırsınız.Şimdiden yeni sayfanız hayırlı olsun.Bol kaktüs fotoğraflarını ve çiçeklerini bu sayfada görmekten memnun olurum. Selamlar.
Çok güzel:) Güle güle büyütün kaktüsünüzü, bol bol çiçeklerini görün. Yakında arkadaşları olacaktır kaktüsünüzün mutlaka. Öyle bir iki taneyle kalmıyor bir kez almaya başladımı insan;)
Sayın elta yeni kaktüsleriniz ve çiçekleri ile aramıza katılmanıza sevindim.Bu güzel çiçekler insana bu virüsü bulaştırır ve Kaktüs sevdasına yakalanırsınız.Şimdiden yeni sayfanız hayırlı olsun.Bol kaktüs fotoğraflarını ve çiçeklerini bu sayfada görmekten memnun olurum. Selamlar.
Teşekkür ederim :)
Hastalığı kaptım bile sanırım.
Sürekli balkonum için saksı ve toprak alıyorum, kara delik gibi. Yetmiyor da yetmiyor.
Yazın tatile çıkarken gözüm arkada kalıyor. Apartman arasında bazı bitkilerim ölüyor bazıları da güneşi görebilmek için uzuyor. Keşke 1 haftadan fazla evimden ayrı kalmasam diyorum.
Çok güzel:) Güle güle büyütün kaktüsünüzü, bol bol çiçeklerini görün. Yakında arkadaşları olacaktır kaktüsünüzün mutlaka. Öyle bir iki taneyle kalmıyor bir kez almaya başladımı insan;)
Teşekkür ederim.
Şimdiden yeni arkadaşları hayallerimi süslüyor.
zafer1326
09-02-2012, 19:51
Hoş geldiniz aramıza sayın Elta. Eminim yakında bir sürü kaktüs ve sukulentle bu sayfaları şenlendireceksiniz. Allah kolaylık versin diyorum:)
Hoş geldiniz aramıza sayın Elta. Eminim yakında bir sürü kaktüs ve sukulentle bu sayfaları şenlendireceksiniz. Allah kolaylık versin diyorum:)
Teşekkür ederim, öyle umuyorum...
Kaktüslerimin türlerini öğrendim. Yener Bey'in yardımı sayesinde.
Çiçek açan : Mammillaria matudae v. spinosior
Diğeri; Neocardenasia herzogiana
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/268420d1328805975-2-kaktusum.jpg
Haftasonu birkaç kaktüs,sukulent almayı çok istiyordum ama evden çıkamayınca eşime ısmarladım.
Bana 3 tane kaktüs ve kaktüs toprağı almış.
Evdeki en küçük toprak saksılarım bile yeni kaktüslerim için fazla büyük.
Kızımın oyun hamuru kaplarını saksı olarak kullanmaya karar verdim. 1 kabın dışına kılıf ördüm. Saksının dibine taş koydum, kaktüs toprağı kullanarak kaktüsü yeni saksısına yerleştirdim.
Kaktüsün dip kısmının rengi biraz soluk.Kaktüs toprağı da oldukça nemliydi. Umarım yarın güneş alıp kurur.
Bugün 2 minik lithops, 1 adını bilemediğim sukulent, aloe vera, pembe çiçekli bir kalanchoe ve mor çiçekli bir menekşe aldım.
Yerlerini sevecekler mi, gelişecekler mi çok merak ediyorum.
Bu sabah lithopslarımdan birinin bayağı yarıldığını görmek beni çok mutlu etti :) Bir de çiçek verse sevinçten bayılırım herhalde. Ama çiçek vermesi için henüz çok küçük sanırım.
İşte sabah güneşiyle yarılan miniğim
Charlaux
18-02-2012, 21:39
Haftasonu birkaç kaktüs,sukulent almayı çok istiyordum ama evden çıkamayınca eşime ısmarladım.
Bana 3 tane kaktüs ve kaktüs toprağı almış.
Evdeki en küçük toprak saksılarım bile yeni kaktüslerim için fazla büyük.
Kızımın oyun hamuru kaplarını saksı olarak kullanmaya karar verdim. 1 kabın dışına kılıf ördüm. Saksının dibine taş koydum, kaktüs toprağı kullanarak kaktüsü yeni saksısına yerleştirdim.
Kaktüsün dip kısmının rengi biraz soluk.Kaktüs toprağı da oldukça nemliydi. Umarım yarın güneş alıp kurur.
Merhaba elta hanım,
Rica etsem bu kaktüsten alıp yollayabilir misiniz ? Ücreti bir şekilde yatırır hallederim.Yurtdışından getireceğim öbür türlü :(
Sayfanız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.:)
Sayfanız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.:)
Teşekkür ederim, hoşbulduk :)
MKurtoglu
26-02-2012, 22:37
Sayfanız hayırlı olsun. Bugün aranıza katılmama rağmen sizde hoşgeldiniz.
Saygılarımla,...
Sayfanız hayırlı olsun. Bugün aranıza katılmama rağmen sizde hoşgeldiniz.
Saygılarımla,...
Teşekkür ederim Sayın MKurtoglu,
Ben de yeniyim burada aslında. Az sayıda kaktüs ve sukulentim var şimdilik.
Bu da üzerinde 5 tane tomurcuğu olan kaktüsüm. 13 şubatta alınmıştı. Kısa süre sonra tomurcuklandı.
İlk yarılan lithopsumun şimdiki hali;
Merhaba sayın Elta, sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz hemen artma eğilimine girmişler bile... ;)
Güle güle büyütün...
Kayınvalidemin en az 30 yıllık bir kaktüsü varmış. Çok büyüdü saksısını zor değiştiriyorum ilk fırsatta attıracağım dedi. Yılda 1 kez çok büyük çiçekler veriyormuş. Çiçekleri 1 gün açıyormuş sadece. Pek çok ta yavrusu varmış. Sakın atmayın bana getirin dedim. Çok sayıda yavrusu da varmış üstelik. Yavrularını hediye ederim diye düşündüm. Dün rüyama bile girdi. Getirdiğinde fotoğraflarını eklerim. Çok merak ediyorum kaktüsü.
Merhaba sayın Elta, sayfanız hayırlı olsun.
Bitkileriniz hemen artma eğilimine girmişler bile... ;)
Güle güle büyütün...
Teşekkür ederim Sayın Sakdağ,
Sizinkilerin yanında lafı bile olmaz benimkilerim.
İstediğim sukulent türleri var daha. Bu aldıklarım da gelişirse çok mutlu olacağım :)
Balkonumda stapelialarımın olmasını çok istiyordum. Küçükken terasımızda 1 tane vardı, tomurcuğunu, çiçek açmasını bekleyişimi ve tabi ki kokusunu hiç unutamıyorum.
Sağolsun buradan değerli bir üyemiz ricam üzerine stapelialarından ikisinden bana dallar yollamış ve yanında birkaç sukulent türü.
Saksılarını hazırladım, merakla bekliyorum.
Sayın Elta sayfanız hayırlı olsun.İyi akşamlar.
Sayın Elta sayfanız hayırlı olsun.İyi akşamlar.
Teşekkür ederim sayın eoe1234 , darısı başınıza :)
Sayfanız hayırlı ve bereketli olsun. Saksılar dolusu sukulentleriniz ve kaktüsleriniz olsun inşallahhhh.
Hoşgeldiniz aramıza.
Sayfanız hayırlı ve bereketli olsun. Saksılar dolusu sukulentleriniz ve kaktüsleriniz olsun inşallahhhh.
Hoşgeldiniz aramıza.
Çok teşekkür ederim, ne güzel dilekler.
Dün gece en son sizin sukulentlerinize baktım. Öyle güzellerdi ki benim de böyle sukulentlerim olsun diye hayal ederek yattım. Zor uyudum inanın ki sukulentleri düşünmekten.
benim de böyle sukulentlerim olsun diye hayal ederek yattım. Zor uyudum inanın ki sukulentleri düşünmekten.
Bu duyguyu çok iyi bilirim:p Sabırla, sizin saksılar da dolacak inşallah.
Dört gözle yolunu beklediğim sukulentlerim geldi. Gönderen değerli kişiye çok teşekkür ederim. Hem de en çok istediklerimden...
Hemen saksılarına yerleştirdim. Umarım beni severler, ben onları çok sevdim...
MKurtoglu
01-03-2012, 18:55
Yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede yeni evlerine alışırlar..
Yeni kaktüsleriniz hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede yeni evlerine alışırlar..
Çok teşekkür ederim. Güneş yüzünü gösterse de yeni evlerine hemen alışıverseler.
Lithopslarımın;
Birinin kabuk değişimi neredeyse tamamlandı. Diğeri de yavaş yavaş ayrılmayı sürdürüyor.
Bugün, sipariş etmiş olduğum lav taşları elime ulaştı. Hemen bitkilerimin saksılarına ilave ettim. Çok hoşuma gitti lav taşlı saksılar. Balkondaki bazı bitkilerimin bile saksılarına koydum.
Dün Annemden aldığım paskalyam;
Çiçekleriniz harika bol çiçekli olurlar inşallah saygılar.
MKurtoglu
05-03-2012, 19:40
Bugün, sipariş etmiş olduğum lav taşları elime ulaştı. Hemen bitkilerimin saksılarına ilave ettim. Çok hoşuma gitti lav taşlı saksılar. Balkondaki bazı bitkilerimin bile saksılarına koydum.
Dün Annemden aldığım paskalyam;
En kısa sürede boy atar, kardeşler verir ve bol bol çiçeklenir inşallah. Lav taşı saksınızın düzenini şık olmasını sağlamış. Ellerinize sağlık.
Çiçekleriniz harika bol çiçekli olurlar inşallah saygılar.
Teşekkür ederim :)
En kısa sürede boy atar, kardeşler verir ve bol bol çiçeklenir inşallah. Lav taşı saksınızın düzenini şık olmasını sağlamış. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim, ne güzel dilekler.
Seveceği türde toprak hazırlamak, içine gübresini koymak, onları güneş alacakları yerlere yerleştirmek... Bunların hepsi sanki çocuğumun karnını en sağlıklı yemeklerle doyurmuşum gibi bir huzur hissi veriyor bana. Tek beklenti de gelişip serpildiğini görmek :)
Daha önce beyaz kum,taş vs de denedim ama en çok lav taşı hoşuma gitti. Toprak rengi olduğundan herhalde.
Kayınvalidem geçen hafta kargoyla 4 minik kaktüs yavrusu yolladı bana. Yaşlı kaktüsün yavrularından... Bahçede bir saksıda duruyormuş, yavrular tüm saksıyı kaplamış.Saksıda toprak bile kalmamış. Renkleri neredeyse pembe ve beyazdı geldiklerinde. Şimdi biraz toparlandılar sanki.
Toprak yoğurt kapları tam da istediğim gibi pencere önü saksıları oldular. Normalde yoğurdu evde yaparım ama son günlerde kapları için yoğurt alıyorum :)
Aloe veram mutfaktaki yerini sevmiş olacak ki yeni sürgünler veriyor...
Kalanchoemi balkona almakta acele ettim sanırım. Yaprakları kendini saldı. Çuhanın keyfine diyecek yok tabi ki :)
Bunlar da balkona koyduğum stapelialarım. Grandiflorayı halen içeride tutuyorum. Köklenmeye başlamışlar, çok mutlu oldum.
Birkaç sukulentim daha oldu. Geçen gün sipariş etmiştim dün akşam elime ulaştılar. Haftasonu toprak saksılar alıp yeni yerlerine dikeceğim.
Aralarında boncuk çiçeği ( Seneico R.) da var. Dün biraz araştırma yaptım. Yenilmesi halinde oldukça zehirliymiş. Çocuklu evler için pek uygun değil aslında.
Bu siteye bakarak pek çok bitkinin zehirli olup olmadığını anlamak mümkün.
http://www.calpoison.org/hcp/KNOW%20YOUR%20PLANTS-plant%20list%20for%20CPCS%2009B.pdf
Aşk merdiveni dediğimiz bir eğrelti türü balkonumdaydı. Onun sporları da kanserojenmiş. Soluma yoluyla da alınabileceği için maalesef atmak zorunda kaldım.
Çok miktarda yenilince problem olacaklara dikkat etmek lazım bence. Çünkü nerdeyse evimizdeki tüm bitkiler az ya da çok zehirli.
Sardunya , kalanchoe, sempervivum, echeveria, sedum türlerinin güvenli olduğu yazıyor.
MKurtoglu
16-03-2012, 20:37
Evde küçük çocuğu olanlar için bu konuda haklısınız. Bitkiyi yemek isteyen hiç çocuk var mıdır? Böyle bir anım ya da duyumum olmadı. Evham yapıp birçok bitkiyi de kaybetmemeliyiz. Son günlerde kolanın rengini koyu yapan maddeden dolayı, en tanınan içecek firmaları ürün rengini değiştirmeye karar verdi. Çikolatalarda ve pastalarda kullanılan karamelanın kanserojen olduğu gündeme getirildi.Yanık birçok besinde de tehditler barındırdıkları duyuruldu. Kızartılmış ekmek kahvaltı masasında yok artık. Depremi nasıl önceden bileceğimiz konusunda net bilgi sahibi değiliz. Fakat konunun uzmanları bilimsel yaklaşım ve endişelerini kamuoyunu önünde paylaştıklarında, bizler paranoyak hale geliyoruz.
Doğa sever olarak bitkilerden de bu rapor ve bilimsel tezler sebebi ile korkarsak, güzelliklerden mahrum kalabiliriz. Fotograflarla uzaktan seyrederek, yetinebilecek miyiz?
Evde küçük çocuğu olanlar için bu konuda haklısınız. Bitkiyi yemek isteyen hiç çocuk var mıdır? Böyle bir anım ya da duyumum olmadı. Evham yapıp birçok bitkiyi de kaybetmemeliyiz. Son günlerde kolanın rengini koyu yapan maddeden dolayı, en tanınan içecek firmaları ürün rengini değiştirmeye karar verdi. Çikolatalarda ve pastalarda kullanılan karamelanın kanserojen olduğu gündeme getirildi.Yanık birçok besinde de tehditler barındırdıkları duyuruldu. Kızartılmış ekmek kahvaltı masasında yok artık. Depremi nasıl önceden bileceğimiz konusunda net bilgi sahibi değiliz. Fakat konunun uzmanları bilimsel yaklaşım ve endişelerini kamuoyunu önünde paylaştıklarında, bizler paranoyak hale geliyoruz.
Doğa sever olarak bitkilerden de bu rapor ve bilimsel tezler sebebi ile korkarsak, güzelliklerden mahrum kalabiliriz. Fotograflarla uzaktan seyrederek, yetinebilecek miyiz?
Açıkçası Senecio beni korkutuyor. Üzüm tanelerine benzediğinden benim ufaklığın tadına bakmak isteyeceğine eminim. Balkonda en üst rafa koymayı düşünüyorum.İlaç, temizlik deterjanı muamalesi görmesi gerekecek bir süre.
Siklamen için pek korkum yok.
Ben de dün kendime keşke okumasaydım bu zehirli bitkiler listesini dedim. Ama bilmek en iyisi sanırım. Evde çocuk, evcil hayvan varsa ona göre tedbir alınabilir.
PlentyPlant
18-03-2012, 11:38
Siz de sukulent tutkunu olmuş görünüyorsunuz Sayın Elta. Hepsini sağlıklı günlerde büyütmenizi ve güzel çiçekleriyle mutlu etmelerini dilerim.
Siz de sukulent tutkunu olmuş görünüyorsunuz Sayın Elta. Hepsini sağlıklı günlerde büyütmenizi ve güzel çiçekleriyle mutlu etmelerini dilerim.
Çok teşekkür ederim.
Özellikle sedumların büyüleyici güzellikleri beni böyle yaptı.
Sizin yolladığınız sukulentler en kıymetlilerim. Birinin tomurcuğu iyice olgunlaştı, benekli olanı hızla yeni yapraklar çıkarıyor.
Şu güneşli günler bitkilerinize de size de bol renk ve canlılık getirsin...
Birkaç gün önce çiçek açan kaktüsüm. Bugün fotoğraf makinası ile makro çekim yapmaya çalıştım ama beceremedim, ayarlarını öğrenmem gerek.
Bunlar da balkonumdaki bitkilerimden.
Kedi Tırnağı
20-03-2012, 23:39
Bunlar da balkonumdaki bitkilerimden.
Sn elta, '' bende de var '' dediğiniz sedum refleksum 3. fotodaki bitki mi? Biraz flu çıkmış ama benimkilere benziyor epey.
Bu arada hep düşünüyorum, koyu kahverengi mat toprak saksılarınızı çok beğeniyorum. İkea' da görmüştüm ben bunları yanılmıyorsam? Hep beğenmişimdir onları. Yoğurt güveçlerine de diyecek söz yok. Bu yoğurtlardan büyük marketlerde filan var mı? Ben mutfak alışverişini hemen sokağımdaki BİM' den yaptığım için hiç rastlamadım:D Migros' un broşüründe görmüştüm galiba geçen gün. Daimi ürün müdür bunlar acaba? Toprak olsun da ne olursa olsun bence zaten. Bitkilere daha çok yakışan başka tür saksı yok bence.
Sn elta, '' bende de var '' dediğiniz sedum refleksum 3. fotodaki bitki mi? Biraz flu çıkmış ama benimkilere benziyor epey.
Bu arada hep düşünüyorum, koyu kahverengi mat toprak saksılarınızı çok beğeniyorum. İkea' da görmüştüm ben bunları yanılmıyorsam? Hep beğenmişimdir onları. Yoğurt güveçlerine de diyecek söz yok. Bu yoğurtlardan büyük marketlerde filan var mı? Ben mutfak alışverişini hemen sokağımdaki BİM' den yaptığım için hiç rastlamadım:D Migros' un broşüründe görmüştüm galiba geçen gün. Daimi ürün müdür bunlar acaba? Toprak olsun da ne olursa olsun bence zaten. Bitkilere daha çok yakışan başka tür saksı yok bence.
Sedum reflexum - kedi tırnağı, tırnak çiçeği, ipek çiçeği dediğimiz bitkiye benziyor- 1. fotoğrafta sağdaki ve 2. fotoğraftaki.
Özellikle iç mekandaki bitkilerimde İkea'dan aldığım koyu renki saksıları tercih ediyorum. Toprak ve silikon karışımından imal edilmiş.
Balkonumda nane, maydonoz vs ektiğim saksılar dışındakiler hep toprak saksı. Ben de bayılıyorum toprak saksılara.
Toprak kaptaki yoğurtlar (Ünal Çiftliği) bizim buradaki 2 markete de geliyor. Ama az sayıda getiriyorlar ve çabucak tükeniyor. Hacmi biraz küçük aslında ama küçük kaktüslere yetiyor. Ben altına 1-2 tane delik açıyorum matkapla. Bu arada içleri sırlı. 1 kg yoğurt 5,5 TL. Astarı yüzünden pahalı derler biraz öyle oluyor ama :) Bu boyutta toprak saksı bulamadığım için tercih ediyorum.
Paskalyamın nurtopu gibi iki minik yaprağı daha oldu.
Tomurcuklarının büyüyüp çiçek açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Paskalyanız; kırmızı, iri çiçekli tür galiba.
Paskalyanız; kırmızı, iri çiçekli tür galiba.
Paskalyamı anneminkinden bölüp almıştım. Onda iken çiçeklendiğini hiç görmedim ama kırmızı açtığını söyledi. Paskalya sayfasında bir fotoğraf görmüştüm onun gibi olacak sanırım, umarım :)
Çiçeğinizin yaprak şeklini ve tomurcuklarını görünce benim de aklıma o fotoğraf geldi.
Açmış halini de paylaşın lütfen.
MKurtoglu
27-03-2012, 20:18
Bu haftasonu paskalyalardan iki adet aldım. Üzeri çiçek tomurcukları ile dolu. Biri kırmızı renk diğeri nar çiçeği renginde. Kaktüs ve sukulentlerin yanına koyduğumda onlardan çok ayrı bir yapıya sahipler. Sukulent familyasından olduğuna pek inanamıyorum. Paskalya bir sukulent midir?
Bu haftasonu paskalyalardan iki adet aldım. Üzeri çiçek tomurcukları ile dolu. Biri kırmızı renk diğeri nar çiçeği renginde. Kaktüs ve sukulentlerin yanına koyduğumda onlardan çok ayrı bir yapıya sahipler. Sukulent familyasından olduğuna pek inanamıyorum. Paskalya bir sukulent midir?
Paskalya bir kaktüsmüş Sayın MKurtoğlu. Batmayan dikenleri bile var ya gövde tepelerinde :)
Sizinkileri merak ettim. Çiçeklerini açınca fotoğraflarını sayfanıza yüklerseniz sevinirim.
Bunlar da balkona koyduğum stapelialarım. Grandiflorayı halen içeride tutuyorum. Köklenmeye başlamışlar, çok mutlu oldum.
yan saksıdaki çiçek ne acaba çok merak ettim çok güzel yaprağı var bu arada emeklerinize sağlık çok güzeller ..
yan saksıdaki çiçek ne acaba çok merak ettim çok güzel yaprağı var bu arada emeklerinize sağlık çok güzeller ..
Teşekkür ederim. 43 numaralı mesajdaki fotoğrafta, soldaki saksı siklamen.
Geçen hafta aldığım kaktüslerim...
Zar zor bulduğum minik toprak saksılara yerleştirdim. Saksıların altında delik yok ama altına lav taşı koydum.
Soldan 2. kaktüsüme bayılıyorum. Her gün saksısını elime alıp dakikalarca seyrediyorum... Dikenlerinin rengi altın sarısı, çok sıkı tutmadıkça ele de batmıyor. Fotoğrafta hiç belli olmuyor güzelliği.
Türünü araştırdım epey. "Golden Ball" diye geçiyor ama bir notocactus türü sanırım...
Miniğimin ellerinde kaktüsüm...
Ceropegia hızla büyüyor. Üstten çektiğim için görünmüyor ama biri oldukça irileşmiş durumda 3-4 tane tomurcuğu da var.
Senecio hızla uzamaya başladı.
Kalanchoe'yi balkona almakta acele ettiğimden yaprakları bayağı kendini salmıştı, kötüleşen yaprakları koparmıştım. Şu anda üzerinde çok sayıda tomurcuk oldu :)
Stapeliam da büyüyor.
Geçen Cuma günü paskalya kaktüsümün ilk çiçeği açtı.
Haftasonu İzmir'e kayınvalidemlere gittik. Bahçe öyle güzeldi ki... Kendim için bir kutu bitki hazırladım tabi ki :)
İşte bahçeden bazı fotoğraflar...
Bu dev agavın altında benim kaplumbağamın yuvası var. Yıllar önce Bursa'da evin yakınlarında bulmuştum. Yola çıkmıştı, neredeyse arabaların altında kalacaktı. Bir süre evde baktıktan sonra İzmir'e götürüp bahçeye bıraktım.
Kedi Tırnağı
24-04-2012, 16:25
Ne güzel fotoğraflar paylaştınız. Kaplumbağanın hikayesi çok etkileyici. Bahçem olmadığına hayıflandım yine:)
Ne güzel fotoğraflar paylaştınız. Kaplumbağanın hikayesi çok etkileyici. Bahçem olmadığına hayıflandım yine:)
Bahçe bu mevsimde çok güzel oluyor. Her yer gelincik ve papatya dolmuştu. Kızım elinde minicik sulama kabıyla sürekli çiçek suladı, gelincik ve erik topladı.
Ben de istiyorum içinde kaplumbağalar gezen bir bahçem olmasını. Umarım sizin de olur...
Buddha'nın tapınağı;
1959 da Myron Kimnach tarafından Crassula falcata ve Crassula pyramidalis türlerinden üretilmiş bir hibrit. Çok yavaş büyüdüğünden fazla sayıda satışına pek rastlanmıyor. Bu nedenle üretiminin üzerinden 50 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen zor bulunan bir tür.
Tam güneş aldığında ve yılda bir kaç kez tam sulama yapıldığında şeklini muhafaza ederek büyüyor.
Arada bir azar azar su verildiğinde bitki biraz daha hızlı büyür ama uzayıp şekli bozulur.
Bitki yeterince büyüdüğünde ( kaç yılda çiçeklenir bilmiyorum) beyaz renkte, sonraları açık pembe rengine dönen çiçek kümeleri sunuyor, bu çiçekler haftalarca güzelliğini koruyormuş.
"www.crassula.info dan alıntıdır..."
2 hafta süren yolculuktan sonra benim minik buddha tapınaklarım elime ulaştı. Oldukça iyi durumda idiler. 2-3 tanesinin alt yapraklarından birkaç tanesinin ucunda kuruluk var ama önemli bir şey olduğunu sanmam.
Harika görünüyorlar Sayın Elta, güle güle büyütün.
(yeni avatarınızı da çok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim. )
Harika görünüyorlar Sayın Elta, güle güle büyütün.
(yeni avatarınızı da çok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim. )
Teşekkür ederim Sayın sakdağ :) Umarım büyütmeyi başarabilirim. Yıllar sonra yavruladığında buradaki arkadaşlarımla paylaşmayı çok istiyorum.
Ceropegia woodii'min açan 2. çiçeği...
Bu minik kalanchoe aylardır çiçekli. Taze yapraklar veriyor, büyüdüğünü görmek çok güzel.
Bu kaktüsüm birkaç yerinden yeni piramitler çıkıyor. Büyüdüğü için çok mutluyum. Ama bir yerinden 8-10 kadar piramit çıkmaya başlamış. Yavru mu olacak yoksa yeni piramitler mi merak ediyorum...
İzmir'den getirdiğim sempervivum da 3 dal çıkarmış. Bu yavrular ne zaman büyürler acaba. Biran önce saksıyı doldurmalarını istiyorum :)
Balkonumdaki sukulent köşem. Aralarında sadece birkaç kaktüs var ve birkaç ta diğer bitkilerimden. Küçük saksılı kaktüslerimin hepsi içeride duruyor.
gürkan63
10-05-2012, 16:42
Bu kaktüsüm birkaç yerinden yeni piramitler çıkıyor. Büyüdüğü için çok mutluyum. Ama bir yerinden 8-10 kadar piramit çıkmaya başlamış. Yavru mu olacak yoksa yeni piramitler mi merak ediyorum...
Sayın elta elleriniz dert görmesin hepsinin güzelliği bir ayrı.Bu resim de gördüğümüz den bendede var adı yanılmıyorsam MAMMİLLARİA KELLERİANA (UMARIM DOĞRU BİLİYORUM DUR...:o ).O 8-10 kadar yeni piramitler dediğiniz yavru lar dır.iyi günler de büyütün....
Sayın elta elleriniz dert görmesin hepsinin güzelliği bir ayrı.Bu resim de gördüğümüz den bendede var adı yanılmıyorsam MAMMİLLARİA KELLERİANA (UMARIM DOĞRU BİLİYORUM DUR...:o ).O 8-10 kadar yeni piramitler dediğiniz yavru lar dır.iyi günler de büyütün....
Çok teşekkür ederim Sayın gürkan63.
Türlerini bulma işi çok zor ve zaman alıcı, ben mammillaeria spinosissima diye bulmuştum ama onun bile alt türlerinden biriydi.
Müjde verdiniz :) Yavru olmasını çok istemiştim.İlk kez bir kaktüsüm yavrulayacak :) Çok mutlu oldum.
Günün sürprizi Fenestraria'dan geldi :) Orada bir tomurcuk gizliymiş meğer, ben yeni sürgünler sanmıştım. İlk kez çiçeğini göreceğim.
Dün annemden,komşudan ve halamdan istediğim çeliklerle eve döndüm :)
En çok ta Kalanchoe'ye sevindim, ne zamandır istiyordum.
Fenestraria 1 haftadır çiçekli. 2. tomurcuğu da açmak üzere. Rengi fotoğrafta biraz açık görünüyor, aslında daha canlı mor.
Çok güzel açmış. Sanki katmerli gibi.:)
Fenestraria'nın çiçekleri çok enteresanmış. Hem açıyor hem de yavaş yavaş büyüyor. İşte bugünkü hali...
Sarı lavantam açmaya başladı. Senecio'nun çiçekleri gibi kıvrımlarının olmasına çok sevindim. Seneciomun çiçeklenmesini beklerken, bunlarla idare ediver diye gönderildiler sanki :)
Ceropegia woodii hem uzuyor hem sürekli çiçek veriyor...
Asya Ceylan
05-06-2012, 09:43
Saksı seçimleriniz ne kadar hoş... Tabi ki bitkilerinizde maşallah
Saksı seçimleriniz ne kadar hoş... Tabi ki bitkilerinizde maşallah
Teşekkür ederim... Ben de sizin balkonunuzu çok sevdim, en çok ta kedi tırnağı çiçeklerinizi.
Nihayet yaz tatilimiz bitti ve evime, bitkilerime kavuştum. Annem haftada bir evime gelip bitkilerimi suladığından 1-2 tanesi dışında kaybım olmadı.
Sanıyorum bahar başı gibi bir kaktüsümün üst kısmını kesmiştim. Kabuklu bitleri temizleyince çürüme başlamıştı çünkü. Yaklaşık 3 ay kadar sonra yavrulamıştı :) Son 1 ayda 3 kat büyümüş.
Evde beni bekleyen çiçek süprizlerim...
Tek çiçekli olanı Sayın mrmusti yollamıştı 2 ay kadar önce.
Shntlgkc
29-08-2012, 15:11
Kaktüsleriniz çok güzeller.sağlıklı biçimde büyütünüz.
O tek çiçekli olanı bence güneşe çıkartın gerçek yüzünü göstersin. Güneşte daha canlı renklere sahip olduğunu söylemişti Mustafa Abim. :)
O tek çiçekli olanı bence güneşe çıkartın gerçek yüzünü göstersin. Güneşte daha canlı renklere sahip olduğunu söylemişti Mustafa Abim. :)
Teşekkür ederim. Zaten balkonda duruyorlar ama balkon tentesi, yandaki saksılar vs yüzünden güneşi direk almıyor olabilir.
Balkondaki ufak saksılarımın bir kısmını içeri, pencere önlerine almaya başladım. İkea'dan aldığım beyaz raflar oldukça işime yaradı.
Bazı bitkilerim son halleri bunlar...
Elta, içinde lithopslarında olduğu saksı grubunu nereden temin ettiniz acaba? Bu tür toprak saksılar arıyorum ama bulamıyorum... :(
Sayın sakdağ, Ben de öyle çok aramıştım ki :) Sonunda Garden Center - Türkiye (http://www.gardencenter.com.tr) adresinde saksılar-terracotta saksılar bölümünde bulup sipariş ettim. Sağolsunlar istediğim sayıda, özenle kargolayıp göndermişlerdi.
Üzerlerine akşam güneşi vurmuş güzeller. Tomurcuktakilerin açması için sabırsızlanıyorum.
Ali_askn
09-10-2012, 21:43
Sayfanızı yeni gezme fırsatı buldum maşallah çok güzel her şey ellerinize emeklerinize sağlık :)
Crassula Buddha's Temple bitkileriminden en küçüğü geçen haftalarda kurumuştu.
Bugün kalan iki minik bitkinin topraklarını değiştirmek ve kök gelişimlerini görmek istedim.
Soldaki Buddha'nın köklerini zayıf gördüm, yeni kök oluşumları da yok. Alttaki 3-4 yaprağını koparıp tekrar saksıladım.
Sağdaki Buddha elime geçtiğinde fazlaca kuru yaprağı vardı. Kuru yapraklarını temizleyip, yapraksız kalan bir kısım gövdeyi de belki yavru verir diye toprak altında bırakarak saksılamıştım. Bugün gördüm ki gerçekten yavrulamış. Umarım sağlıklı bir şekilde toprak üstünde görünür ilerleyen aylarda. Kök yapısı daha sağlamdı, üstelik beyaz beyaz yeni kök oluşumları da vardı.
Bu akşam üzeri Orbea woodii'nin tomurcuklarından biri güneş banyosu yapıp açılarak güzelliğini gösterdi.
Grandifloram tomurcukta. çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum. Cuma akşamına kadar açmazsa çiçeğini göremeyeceğim. Yarın sabahtan itibaren güneş neredeyse bitki de orada olacak :)
Grandiflora'nın ilk çiçeğini göremedim ama tatil dönüşü eve geldiğimde 2. tomurcuk açmıştı.
Yazlıkta komşu bahçeden edindiğim aeoniumlar... Uzun saplarını kesip onları da toprağa diktim belki oradan da yavru verirler diye.
Balkondan birkaç sukulent manzarası...
Çok seviyorum bunları.
Oturma odasına, pencere önüne bir sehpa yerleştirdim. Üzerine 3 minik hoya, birkaç menekşe, birkaç sukulent koydum.
Sadece misafir geldiğinde kullanılan bir oda ama ben arada çayımı, kahvemi alıp ben sukulent cafeme gidiyorum deyip bu sehpa yanında bitkilerimi seyrederek keyif yapıyorum.
Balkondaki aloe veram son zamanlarda kötüleşmişti. Birkaç kökünü ayırıp içeri alayım demiştim. Bu pencere önünde kendine geldi, hızla gelişiyor.
ipektuğçe
30-10-2012, 19:09
Hepside çok güzeller,güle güle sağlıkla büyütün.
Denizardacan
18-11-2012, 23:45
Sn Elta,
Merhabalar, ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Ben bahara kadar kendimi tutuyum diyorum ama çok mücadele veriyorum çok.:( Maşallah dedim hepsine ben de bu günleri görecek miyim acaba.
Sağlıkla iyi günlerde büyütün efendim. Budaların ikisinin ölümüne üzüldüm ama diğer ikisinin çabasına da çok sevindim, umarım atlatırlar.
Bu arada kayınvalidenizden gelen kaktüsler ne durumda ve onlar kaynanana topuzu denen kaktüs mü echinopsis:confused:
Ne çok soru sordum yine, görüşmek üzere iyi geceler.
Sn Elta,
Merhabalar, ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Ben bahara kadar kendimi tutuyum diyorum ama çok mücadele veriyorum çok.:( Maşallah dedim hepsine ben de bu günleri görecek miyim acaba.
Sağlıkla iyi günlerde büyütün efendim. Budaların ikisinin ölümüne üzüldüm ama diğer ikisinin çabasına da çok sevindim, umarım atlatırlar.
Bu arada kayınvalidenizden gelen kaktüsler ne durumda ve onlar kaynanana topuzu denen kaktüs mü echinopsis:confused:
Ne çok soru sordum yine, görüşmek üzere iyi geceler.
Merhaba Sayın Denizardacan. Beğenmenize çok sevindim. 1 yıl kadar önce başladım kaktüs ve sukulent yetiştirmeye. Buradaki arkadaşların sayfalarını dolaşır ,sizin gibi sabırsızlanırdım. Geceleri sukulent hayalleri kurarak uyuduğum çok olmuştur. Birçok bitkim henüz çok küçük, ben de baharı sabırsızlıkla bekliyorum bu nedenle.
Buddhalar da kışın gelişen türlerdenmiş. Birinin yavruları iyice belirginleşti. Kışın gelişen türlerden edinmeye başlarsanız baharı beklemenize gerek kalmaz, onların gelişmelerini izlerken bakarsınız bahar gelmiş...
Kaynana topuzları, Echinopsis oxygona diye biliyorum,bayağı büyüdüler hatta 1-2 tanesi birkaç tane minik yavru bile verdiler. Önümüzdeki bahar çiçek bile açarlar diye tahmin ediyorum.
Denizardacan
20-11-2012, 17:01
Ben sukulentlerle zaten bu sitede tanıştım, boşa yaşamışım dermişim.:D
Sukulentler kışın rahat yetiştirilen ve çiçeklenen bitkiler kesinlikle baharı beklemeye gerek yok, ama benim ev merkezi sistem yani her taraf sıcak, kapalı balkon yok, şehir de Ankara olunca dışarda korunaksız bırakamıyorum. Bırakırsam uyuyamam. Sıkıntı tamamen yer sıkıntısı. Cam önü soğuk oluyor orada da kaktüsler var, farkına varmadan 10 tane olmuşlar bile.
Çok teşekkür ettim nezaketiniz için, bitkilerinizi gerçekten beğendim gözüm de kalmadı, güle güle sağlıkla büyütün inşallah.
Hala şaşırıyorum kendime, iki ay öncesine kadar kaktüslerden nefret ederdim, bana neler oluyor bilen var mı:confused::D
Sayın Elta
Sayfanızı ziyaretiniz sayesinde görmüş oldum, maşallah hepsi çok güzeller ve bir yılda çok güzelleşmiş elinize ve emeğinize sağlık.
Bende olmayan:( Orbea woodii'nin çiçeği çok güzel açmış.
Saygılar
Bu fotoğrafları 1 ay önce çekmiştim, tembellikten yükleyemedim. Havaların ısınmasıyla bitkiler kendilerine gelmeye başladılar. Onların hızla gelişimini izlemek çok güzel.
Lithopslarımdan biri Aralık ayında çiçek açmıştı. Şimdi bölünmeye başladı. Geçen gün yavruladığını farkettim, nasıl mutlu oldum anlatamam.
Küçücük saksı yetmez artık diye iki (aslında yakında üç tabi ) lithopsu daha büyükçe bir saksıya yerleştirdim.
Sukulentlerim 2 yılda bir hayli gelişti, cok mutluyum. Son zamanlarda pek çok arkadaşıma dağıttim bitki, yaprak ve çelik olarak. Sukulentseverler hızla artıyor.
Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Narinkhn
04-03-2014, 18:00
Senecio'ya bayıldım çok güzel gelişmiş.Ben bir türlü anlayamadım dilinden.2minik top kaldı köklenirmi diye gözünün içine bakıyorum.Gerçekten tebrik ediyorum,emeğinize sağlık.
sumeyra47
04-03-2014, 19:16
Ellerinize sağlık sukulentleriniz ne kadar güzel ve sağlıklı, dilerim hep böyle kalırlar.
Sevgiler.
Teşekkürler...
Seneico sanırım 2 yılda ancak bu hale gelebildi. Bana da bir türlü büyümuyor gibi geliyordu başlarda. Benimki sürekli balkonda duruyor, yerini sevdi sanırım. Sizinki de seneye kadar bayagi çoğalır sanırım. Küçükken topların tamamını toprağın üzerine yatırmak çok sayıda koklenmeyi sağlıyor.
Seabert74
05-03-2014, 07:55
Çok uzun ara vermişsiniz ama :)
Tüm sayafalarınızı gezdim, çiçekleriniz de saksılarınız da çok güzeller, maşallah
Minicik bir saksıdan taşan cicekler...
Gasteria'nın 2 çiçek sapı ve 4 - 5 tane yavrusu var. En sevdiklerimden biri.
çok güzel bakmışsınız elinize sağlık ilk aldığınız fotoğrafla kıyaslarsanız çok ii yani :)
Teşekkürler...
Bu da cicekli hali
Bende de gasteria bicolor liliputana var ama henüz çiçeklenmedi. Ne kadar da uzunmuş çiçek sapı :) Bir yerde gasteria çiçeklerinin kokulu olduğunu okumuştum ama şüpheliyim doğruluğundan. Size sorayım, nasıl, kokusu var mı?
Yakından koklamadım, dışarıya verdiği bir koku yok. Yarın yakından koklar koku varsa yazarım.
altintasna
21-04-2014, 22:19
Bende de gasteria var küçücük bir çiçek sapı çıkarmış. Çiçekli ve sapın uzun haliyle nasıl görünür diye merak ediyordum. Sayenizde öğrendim.
Teşekkür ederm.
=)
Nurtenese
26-12-2014, 19:28
Çok güzeller, hepsi çok güzel. Umarım yeni albümlerle gelirsiniz.
Gözumüz bayram eder.
.
meryem güman
28-12-2014, 19:53
Kaktusleriniz cok guzeller ellweinize saglik
Bu kış balkondaki bazı bitkilerim dondu ne yazık ki. Neyse ki budayarak kurtardıklarım da oldu.
Bugün, 3 yıldır aynı saksıda yaşayan lithopslarımı ayırdım.
ilk halleri burada ;
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/272249d1330854262-dsc06512.jpg
Maşallah Güzel Çiçekler lithops siparişi nereden verebilirim biliyormusunuz
Teşekkürler. Ben bunları Bauhaus' tan almıştım ama artık pazarlarda çiçekçilerde de görüyorum pek çok sukulent türü. Internette aratırsanız sipariş verebileceğiniz bir adres bulabilirsiniz.
meryem güman
29-06-2015, 01:33
Sevgili elta hem kaktusleriniz hem de sukulentleriniz cok sirin dogrusu saksilarinin da cok şık oldugunu belirtmeden gecemeyecegim kolayliklar
Sayın Ifkaya, lithops siparişinizi www.kaktus.web sitesinden alabilirsiniz...
Sn Elta,
2 sukulentimi 1,5 yıl önce, diğer 10 sukulentlerimi de 3 ay önce aldım. İlk aldıklarım kocaman oldular fakat hala çiçek açmadılar... :( Nasıl başarıyorsunuz bu denli güzel yetiştirebilmeyi?? 3 ay önce aldıklarım da yandan minik filizler veriyorlar fakat en uç kısımları çürüyor... :( Tüm kurallara da uyuyorum üstelik... Sıvı gübre de veriyorum... Sırrınız nedir? :)
Emeğinize sağlık...
Merhaba sayın Hikaru. Geç bir cevap oldu, kusura bakmayın. Ben sıvı gübre vermiyorum, her yıl saksı değişiminde solucan gübresi ekliyorum. 2-3 ayda bir de toprak üstünden az miktar solucan gübresi ilave ediyorum. Kimyasal ilaç vs de kullanmıyorum. Ama mum çiçeklerimi açtıramıyorum ben de. Onlar mutlaka kimyasal gübre istiyorlar herhalde.
Echeveria perle von nünberg. 4 yıl önceki bitkimin yavrularından biri.
Teşekkür ederim; deneyeceğim.. :)
abraxass
19-05-2016, 17:53
sayfanız hayırlı olsun
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.