PDA

View Full Version : İstanbul'da Apartman Arası Dairede Bunlar Yetişir mi?

acemi ciftci
07-02-2012, 16:38
Aşağıdaki linkte bazı satın almak istediğim tohumları, onlara uygun olacağını düşündüğüm saksıları, malzemeleri listeledim.

Satın almak ve ekimini yapmak için zaman uygunluğu kalmamış mıdır, ya da balkonsuz, apartman arasına bakan dairemde yetiştirebilir miyim?

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AunFbH2hk7VUdFZ5QVRwTFZNLS16SUd6Z0xDMk1XU Wc

Odamın birini tamamen bitkilere ayırmayı planlıyorum. Önerileriniz benim için çok önemli

ttuzunalp
07-02-2012, 17:14
Merhaba

Link açılmıyor :)

Benim evim ist şişlide 4 m2 balkonumda atlas sediri mavi ladin göknar sardunya gayet güzel yetişiyor blg :)

acemi ciftci
07-02-2012, 17:28
Linki denedim açılıyor görünüyor. Üstelik yaklaşık 10 kişi girip bakmış rakamlara göre, umarım herkes açabiliyodur.

Ufak bir balkon için gayet güzel:) Ancak balkon nasıl bir ortamda ve nasıl güneş alıyor? Bende balkon olmadığını da hatırlatmam gerek

serkan_istanbul
07-02-2012, 17:33
öncelikle inşallah başarılı olursunuz bir kaç tane resim ekleseniz bitki yetiştirmek istediğiniz yeri görsek daha fazla yardımcı olabiliriz sanırm.

ttuzunalp
07-02-2012, 17:34
balkonun önünde 70 yaşında ceviz ağacım var ondan dolayı pek güneş görmüyor ama deneyerek gördüm ki mevcut güneş ışığı yeterli oluyor :)
Burada üstadlar size yeterince yardımcı olacaklarından eminim.

Kolay gelsin

acemi ciftci
07-02-2012, 17:43
Doğru diyorsunuz serkan_istanbul. Fotoğraf da ekleyeyim

Bunun haricinde listede yazan bitkiler için seçtiğim saksı büyüklükleri, o saksılar için uygun gördüğüm tohum sayıları ve toprak karışım şekilleri uygun mudur görüşlerinizi almak isterim

serkan_istanbul
07-02-2012, 17:56
Ben pek üstad sayılmam kendi çapımda uğraşıyorum terasım balkonum ve evimde.
Daha iyi bilgi alacağın başka arkadaşlar var sitede. Sevgiyle kalın.
terasımı dolaşın **** balkonları dolaşın ordan da yardım alabilirsiniz saksı büyüklükleri hakkında resimde yüklerseniz iyi olacaktır.