View Full Version : Prefabrik ev
Tolga Özmeral
17-05-2012, 10:19
Merhaba, geçen sene 300 metrekare imara açık bir arsa sahibi olduk.
Fidanları diktik, kuyuyu, foseptiği açtırdık.
Şimdi içeri ufak, hobi amaçlı, temel ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz (tuvalet, bulaşık, öğlen şekerlemesi :), vs..) bir kulübe/ev tarzı prefabrik bir yapı düşünüyorum. İçeride yaşanmayacak ama çok da derme çatma bir şey olsun istemiyorum. Yani konteyner gibi çözümlere pek sıcak bakmıyorum.
Ebat olarak 35-40 metrekare arası bir yapı düşünüyorum.
Bu konularda epey bilgisizim. Belediye ile olacak prosedür nedir? Yapılar kaç metrekareden sonra hane statüsüne girer? Ki ben girsin istemiyorum (emlak vergisi, projelendirme, vs.. açısından.) Prefabrik konusunda bildiğiniz güvenilir bir şirket var mıdır?
Google amcaya epey bir şeyler baktırdım ama belediyelerin kaç metrekare altı yapıları kaale almadığı hususunda pek dişe dokunur bir bilgi bulamadım.
Konu hakkında bilgisi olan sevgili üyeler bir kaç fikir verebilirse çok memnun olurum.
Sevgiler.
Ekleme: Neredeyse köpek kulübesi için bile ruhsat zorunluluğu varmış öğrendiğime göre.
kemal dorter
19-05-2012, 00:39
guzel dusunmussun bunu bagli bulundugun belediye soracaksin imara yerlesim yerine gore degisiyor
kemal dorter
19-05-2012, 00:41
valla pratiker yaptir bunun icin firmalar anahtar teslim yapiyor sen birseye karismiyorsun kolay gelsin
kemal dorter
19-05-2012, 00:44
firma arastirmasi yap uzun zamandir bu isin icindekinleri tercih et:eek:
Tolga Özmeral
19-05-2012, 13:45
Teşekkürler sevgili Kemal.
İşin içine biraz daha girince, (su basmanı, nakliye, çalışanların yeme, içme, barınma maliyeti.) bütçemizin konteyner ev için daha uygun olacağını gördük.
Şöyle bir şey, 7m. x 3m.;
297661
297662
Belediye ile olacak prosedür hala muallakta şu an için. Belediye çalışanı bir arkadaşım konuyu araştırıp pazartesi bana geri dönüş yapacak. Çıkacak sonuca göre ben de konteynerin siparişini vereceğim.
Çevremizde ve hatta tam yanımızda bir çok irili ufaklı kulübeler mevcut. Vaktim olduğu bir zaman diliminde ulaşıp sahipleri ile görüşebilirsem, bu yapıların yasal mı yolsa öylece kondurulumuş mu olduğu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışacağım.
Açıkçası her şeyin nizami olmasını, ileride olası pürüzlerin çıkabilme yolunun kapalı olacağı bir yol izlemek istiyorum.
Tolga Özmeral
21-05-2012, 18:09
Tekrar merhaba.
Bahçemize konteyner koymak istediğimi ve bunun için yapmam gereken prosedürleri belediyeye sordum.
Önce arsanın imar durumuna (arsa imara açık zaten) ait bir yazı çıkartmam gerekiyormuş. Bunun için;
- İmar durumu istendiğine dair dilekçe.
- Arsa tapusunun fotokopisi.
- Emlak ve su (arsaya şebeke suyu bağlı değil, ki amaç zaten elektirik bağlatabilmek için su abonesi olabilmek??) borcu yoktur yazısı. (Belediyeden 8 Lira makbuz kesimi karşılığı veriyorlar.)
- Kadastrodan koordinatlı arsa çapı çizimi ( Vergi dairesinden 30 Lira makbuz kesimi karşılığında veriyorlar.)
- Tekrar belediyeye 68 Lira makbuz kesimi.
Bu evrakları hazır ettim, evrak kayıt servisine verdim. 2 gün sonra gidip imar durumu yazısını alacağım.
Yazıyı aldıktan sonra konteyner için mimari proje isteyeceklermiş.
Sonrasını bilmiyorum.
İnşallah sıkıntılı bir süreç beklemiyordur beni.
Benim gibi bahçesine konteyner koydumak isteyen arkadaşlara yol olur belki diyerek yazma ihtiyacı hissettim. Forumda zaten böyle bir bilgi mevcutsa affola.
İyi akşamlar dilerim.
Tolga Özmeral
23-05-2012, 18:44
Tekrar Merhaba.
Belediyeden imar durumunu aldım.
Şimdi sırada istenen evraklar;
-Konteyner koymak istediğime dair dilekçe
-Arsa tapusu
-Mimari proje
-Elektrik projesi
-Sıhhi tesisat projesi
-Adres kaydı
-Kimlik
Mimari, elektrik ve sıhhi tesisat projelerini konteyner firması gönderecek ama belediye bunu kabul edecek mi bilmiyorum.
Konteyneri yapacak firma iş başlamadan ücretin %40'ının hesaplarına yatması gerektiğini söyledi. (Hatta yarın yatması gerekiyormuş çünkü ürünlere zam gelmiş. Yoksa en az 1000 TL. fazla ödeme yapmamız gerekecekmiş.
Arkadaşlar Firma İstanbul Tuzla'da, ben Sinop'ta ve yüz yüze iletişime geçme şansım yok.
Dolayısı ile o kadar para yatırırken insan iki kere düşünüyor.
Eğer reklama girmezse Firma hakkında bilgisi olabilecek arkadaşlardan yardım almak isterim.
Efendim firmanın ismi "Karmod". Oldukça kapsamlı bir siteleri var ve yurt dışında da faaliyet gösterdiklerini iddia ediyorlar.
Firma yetkilisine 444'lü numaradan ulaşıp görüşebiliyorum. (Bu biraz güven verdi açıkçası)
Sonuçta 444'lü numaraları hekese vermiyorlar yanılmıyorsam. Ama bana göre yüklüce bir meblağ yatıracağım için endişelenmiyor değilim.
Bu firmayı bilen, daha önce iş yaptırmış arkadaşların yorumlarına yarına kadar ihtiyacım var açıkçası.
İyi akşamlar dilerim.
Bu firmayı bilmiyorum ama Bu firmayı (http://www.paysa.com.tr/) bir inceler misiniz. Sağlamdır.
Tolga Özmeral
24-05-2012, 08:39
Bu firmayı bilmiyorum ama Bu firmayı (http://www.paysa.com.tr/) bir inceler misiniz. Sağlamdır.
Teşekkür ederim. Hemen bakıyorum.
Sayın Tolga Özmeral;
size sunulan m2 fiyatları da bizimle paylaşır mısınız?
Firmalar web sitelerinden çok farklı fiyatlarla dönebiliyorlar.
Islak zemin, wc-banyo ve mutfak seramik ve dolapları dahil, ki hatta su basmanı da dahil fiyatları firmadan firmaya değişiyor.
En son 2 sene evvel ben de niyetlenmiş ve en kolay çözümü karavanda bulmuştum.
Hayırlı olsun, herşey gönlünüzce gerçekleşsin.
Tolga Bey güzel bir çalışma yapmışsınız.Ben henüz arsayı almadım.Fakat aldğımda sizin yaşadığınız olaylarla muhtemelen ben de karşılaşacam.Paylaşıma devam ederseniz konuyu takip edecem.
Tolga Özmeral
24-05-2012, 09:27
Sayın Tolga Özmeral;
size sunulan m2 fiyatları da bizimle paylaşır mısınız?
Firmalar web sitelerinden çok farklı fiyatlarla dönebiliyorlar.
Islak zemin, wc-banyo ve mutfak seramik ve dolapları dahil, ki hatta su basmanı da dahil fiyatları firmadan firmaya değişiyor.
En son 2 sene evvel ben de niyetlenmiş ve en kolay çözümü karavanda bulmuştum.
Hayırlı olsun, herşey gönlünüzce gerçekleşsin.
Sayın Çisem,
Tabi hemen.
Ben firmanın plan çizimlerinde paint ile hafif oynayarak nasıl bir şey istediğimi kendilerine mail olarak attım.
Şöyle;
299815
Bu örneğe göre verdikleri fiyat;
Konteyner: 5700 TL.
Çatı: 3000 TL.
Montaj ekibinin yol masrafı 400 TL.
Tüm bunlara + %1 KDV.
Sonuç: 9191 TL.
Yer laminat olacak, elektrik tesisatı, su tesisatı, armatürler, priz vs hazır olacakmış. Yüz yüze görüşemediğim için tam detay veremiyorum.
Araştırmalarım sonucu,İstanbul'dan Sinop'a Nakliye fiyatı ortalama 1300 TL. civarında tutuyormuş.
Su basmanını burada tanıdıklara yaptıracağım henüz fiyat konuşmadım.
İyi günler dilerim.
sayın tolga bey maliyeti bizimle paylaşırsanız sevinirim
Tolga Özmeral
24-05-2012, 09:37
Hatta firma çalışanı örnek olarak son yaptıkları konteynerin fotoğraflarını yolladı onu da ekleyeyim.
299818
299819
299820
299821
299822
Örnek resimlerde ıslak zemin olan yerler banyo ve mutfak laminant yapılmış.Belki mutfak laminant olabilir ama banyo mutlaka fayans olmalı.Siz bu konuda firmayla görüştünüz mü?
Tolga Özmeral
24-05-2012, 10:12
Sayın Fındık,
Bana banyonun fayans olacağı söylendi.
Ancak şu an için kafamı kurcalayan öncelikli konu ödemenin %40'ının bu gün istenmesi.
Biraz araştırdım. Evet böyle bir firma var ve faaliyette. Ama hala çekincelerim var. Dolandırılmaktan korkuyorum.
Aslında en güzeli yaşadığınız yerde Sinop'da bu tarz binalar yapılmışsa bina sahipleriyle görüşerek kime yaptırdıklarını, memnuniyet durumunu öğrenmek.
Ayrıca ne kadar güvenilir olsa bile mutlaka karşılıklı sözleşme yapmalı, her iki tarafın imzaları olmalı ileride anlaşmazlık olursa sıkıntı olmasın.Sözleşmede sözlü olarak sizin istediğiniz ve firmanın taahhüt ettiği her şey maddeler halinde yazmalı.
Ciddi bir firma olduğunu yazmışsınız.Kapora istediklerine göre bu aşamalar geçilmiş olmalı.Sözleşme yaptınız mı?
Tolga Özmeral
24-05-2012, 11:03
Sayın Fındık,
Firmayı epey sordum soruşturdum ve Türkiye'nin alanında sayılı firmalardan biri olduğu sonucu çıktı.
Sözleşme karşılıklı fax gönderimi ile yapılacakmış. Ondan sonra hesaplarına para aktaracağım.
Bilmiyorum, bunaldım ve gözümü kararttım artık açıkçası.
Biz konteyner'ı alırken epey araştırdık. Karmod da saygın firmalardan birisi.
Konteyner'ın iç duvarlarını farkını vererek suntalem yaptırmanızı tavisye ederim. Normalinde PVC yapıyorlar. Hiç şık durmadığı gibi bence sağlıklı da değil. Bir süre sonra kararıyor, silmesi de çok kolay değil. Suntalem daha düzgün bir malzeme.
Çatınızı yerel bir demirci ustasına yaptırabilirsiniz. Daha ucuza malolabilir.
Bir de, zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence giriş kapısının tam karşısına WC/duşu koymak yerine kapıyı biraz daha sağa alıp WC/duşu ince uzun yaptırmayı düşünür müydünüz? Şu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/932544-post185.htm)benim konyteyner'ın planı var, ilham almak isteyebilirsiniz.
Hayırlı olsun :) İlerleyen günlerde gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.
Sayın Tolga Özmeral;
bu sayfanın üzerindeki reklamlarda, bir firma fiyat listesini detaylandırmış.
ENDER ÇELİK YAPI (http://www.endercelikyapi.net/fiyatlistesi1.html)
Bu firmalar aslında sağlam bir sözleşme yaparlar.
Sözleşme içreriği zaten istenen %40 peşinatında önkoşulu olacağından siz bir sözleşme imzalamadınız sanırım.
Banyo ve mutfak duvarları fayans, banyo zemini ıslak zemin, elektrik-su tesisatı, çeşme-lavabo-duş teknesi-klozet v.s gibi detaylar sözleşmede yazmıyorsa yoktur zaten.
Henüz sözleşme yapmadıysanız, ön ödemeyi sözleşme maddelerini birlikte oluşturarak imzalayabilirsiniz. Onlar firma olarak ön ödemesiz iş yapmazlar bunda haklılar ama, siz de fiyata dahil olanları bilmek durumunda olmalısınız.
ağaçlar.net'in reklam veren firmalarından tek tek fiyatlar alabilirsiniz.
Onlar bildiğim kadarı ile sitemiz üyelerine konut yaptılar.
Bir sorum olacak:
Eviniz 21 m2 veya 100 m2, gerekli izinleri alırken su basmanı ile ilgili belli bir oran şartı koydular mı size?
Yani; 21 m2 konteyner ev için siz, evin önüne yanlarına ve arkasına veranda amaçlı su basmanının m2 sini fazladan yapabiliyor musunuz?
50 m2 ev yaptırıp, 50 m2 gerekirse üstü-yanları şeffaf düzen (cafelerdeki kalın naylondan, soğuktan, yağmurdan korunma brandaları misali) ile veranda amaçlı geniş yapılabiliyor mu?
Yazlıklarda günün çoğu verandalarda geçtiğinden, en çok kullanılan alan olarak yer kazanmak adına soruyorum.
Kolay gelsin tekrar.
Tolga Özmeral
24-05-2012, 17:11
Konteyner'ın iç duvarlarını farkını vererek suntalem yaptırmanızı tavisye ederim. Normalinde PVC yapıyorlar. Hiç şık durmadığı gibi bence sağlıklı da değil. Bir süre sonra kararıyor, silmesi de çok kolay değil. Suntalem daha düzgün bir malzeme.
Sayın Çamtepe,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Artık PVC olacak büyük ihtimal. Fiyatta pek bir esneme yapmıyorlar. Eh bütçede bu kadarına yetiyor.
Çatınızı yerel bir demirci ustasına yaptırabilirsiniz. Daha ucuza malolabilir
Ne bileyim gelmişken o da hazır oluversin dedim. Hiç anlamadığım işler bunlar aslında. Şimdi bir demirci ustası bulsam inanın top gibi sektirir parmağında oynatır beni :).
Şu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/932544-post185.htm)benim konyteyner'ın planı var, ilham almak isteyebilirsiniz.
Çok güzel olmuş. Hiç alanda kaybetmemişsiniz bizim gibi. Ama inanın artık bittim ben :)
Hayırlı olsun :) İlerleyen günlerde gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince paylaşmaya çalışırım.
Bu firmalar aslında sağlam bir sözleşme yaparlar.
Sözleşme içreriği zaten istenen %40 peşinatında önkoşulu olacağından siz bir sözleşme imzalamadınız sanırım.
Sayın Çisem,
An itibarı ile imzaladım, dolaba da suyu koydum bekliyorum :).
Eviniz 21 m2 veya 100 m2, gerekli izinleri alırken su basmanı ile ilgili belli bir oran şartı koydular mı size?
Hayır koymadılar. 3X7 konteyner, 3x7 veranda olacağını söyledim.
"Tamam sen su basmanını yaptır" dedi imar müdürü.
Ama tam teferruat nedir bilmiyorum açıkçası.
Hayırlı olsun, imalatların tek elden çıkmasıda avantaj. Arada arayın gecikmesinler, fiyatlarda Antalyadada Ankaradada aşağı yukarı aynı.
Tolga Özmeral
24-05-2012, 18:26
Sayın Odoğal teşekkür ederim.
Bilemiyorum 7 haziran teslim ve montaj tarihi dediler.
Tabi benim bu arada su basmanı ve nakliye işini halletmem gerekiyor.
Eviniz hayırlı olsun. Huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu günler yaşayın eviniz ve bahçenizde.
Tolga Özmeral
24-05-2012, 18:49
Eviniz hayırlı olsun. Huzurlu, sağlık ve mutluluk dolu günler yaşayın eviniz ve bahçenizde.
Sayın Çisem, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Tolga Bey,
Normalde prefabrik firmalarının sorumluluğu konteyner kamyonun üstüne yüklendiğinde bitiyor. Nakliye kamyonunu bile size "iyilik olsun" diye buluyor olabilirler.
Sinop'ta bir taşıyıcıla kooperatifi vardır muhakkak. Oraya gidin, İstanbul'a mal götüren bir kamyonun dönüşünde sizin konteyner'ı da almasını sağlayın. Biraz daha hesaplı olabilir.
Konteyner genişliği 3m olduğundan kolay kolay her kamyonun kasasına sığmaz. Bizim konteyner kamyonun sağından yaklaşık 40 santim sarkıyordu. Bunu düşünerek kamyon seçiniz.
Son bir tavsiye daha:
Aman diyim, konteyner'ı indirirken konteyner dört noktadan vince bağlansın. Bizi daha önce uyarmamışlardı, vinç operatörü de maalesef iki noktadan bağlayınca konteynerımız biraz sarkma yaptı.
Tolga Özmeral
25-05-2012, 08:15
Sayın Çamtepe,
Yine benim için çok değerli bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim.
Özellikle indirme esnasında 4 taraftan bağlanma gerekliliğini aldım kulağıma taktım.
Firmanın bana teklif ettiği nakliye fiyatı 2500 TL. Benim şu ana kadar sorup soruşturup bulabildiğim nakliye fiyatı 1500 TL. Arada epey fark çıkıyor.
Burada su ürünleri kooperatifine ait uygun büyüklükte bir araç bulamadım.
Bir şöför arkadaş 40 ayak tabir edilen aracıyla daha uygun fiyata getirebileceğini, yalnız konteyner araçtan biraz fazlaca taşacağı için trafik cezası alabileceğini, (700 TL civarı) bu riski alırsam anlaşacağımızı söyledi. Eğer yüklenip bekleyip Tuzla'dan gece saat 02:00 gibi çıkarsa ceza ihtimalinin çok düşük olduğunu da ekledi. Bilemiyorum, gelecek araca dönüş yolunda yük bulabilirsek fiyat daha da uygun hale gelecekmiş.
Dün epey yoğun bir gündü benim için. Hem dükkanda işlerim vardı hem de bu işleri takip ettim ve sonunda istenen miktarı yatırıp sözleşmeyi imzaladım.
Anlayacağınız, sözleşmede 'Barbie oyuncak ev' yazsa bile imzalayabilecek kıvama geldim :).
Okunur halde gözükür mü bilmem, şöyle;
300211
300212
300213
300214
Bu gün belediyeye gidip firmanın bana yolladığı çizimleri, istedikleri imar, elektrik, su tesisatı projeleri niyetine sunacağım. Umarım kabul ederler. Etmezlerse tanıdık mimar ve mühendis bakacağım.
Gelişmeleri burada aktarmaya çalışırım.
Henüz taze bir üye olarak forumda fazlaca yer kaplıyorsam affola. Böyle bir durum varsa lütfen uyarın.
Tolga Özmeral
25-05-2012, 10:15
Tekrar merhaba,
Belediye sunduğum çizimleri, (Bir konteyner için bu kadar teferruatın fazla olduğu serzenişime hak verdiği halde) kabul etmedi.
Oradan arkadaşım beni bir mimara yönlendirdi. Sonuç;
400 ile 600 TL. arası bir bedel karşılığı tüm projeler bu gün halloluyor.
Ama canımı sıkan, tüm planlarımı bozan bir bilgi aldım malesef.
Konteyneri arsamın dilediğim yerine koyamıyorum. İyi ki müdürü dinleyip su basmanına başlamamışım. (Ki aslında dün niyetim zemine başlayıp, önümüzdeki günlerde ruhsat prosedürlerini halletmekti.)
Ben konteynerin yerini şöyle düşünmüştüm;
300231
Ancak imar durumu şu şekilde ve ben bu alanın dışına hiç bir şey yapamıyorum.
Bakınız;
300232
Ne yapacağımı bilemiyorum. Öyle biçimsiz nizamsız bir durum ortaya çıkmış oldu ki. Bu alanın içinde meyve fidanları var, ağaçlar var, çardak direkleri var.
Bir şeyleri söküp yıkmadan işin içinden çıkılacak gibi değil. Başım çok karıştı.
İyi günler dilerim.
Hayırlı olsun sayın Tolga Özmeral;gerçekten çok yararlı bilgiler paylaşmışsınız, ben de bu ölçülerde bir konteynır düşünüyordum fakat belediye işleri can sıktığı için erteliyorum, şunu sormak istiyorum; belediye resmi prosüdür haricinde normal beton yapılarda olduğu gibi yapı ruhsat harcı vs. gibi yüksek maliyet çıkaran bir harç talep ediyorlar mı acaba? bir de istanbul da aynı şartlar geçerlimi konuda bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa çok sevinirim, tekrar hayırlı olsun dileklerimle.
Tolga Özmeral
25-05-2012, 11:18
Sayın Attar,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
belediye resmi prosüdür haricinde normal beton yapılarda olduğu gibi yapı ruhsat harcı vs. gibi yüksek maliyet çıkaran bir harç talep ediyorlar mı acaba?
Tahmini bir miktar sorduğum da, bu yapı için ruhsat bedelinin 200-250 TL. civarı tutacağını söylediler.
Sayın Tolga Özmeral;
foseptik ve kuyuyu nereye açmanızı istiyorlar anlayamadım, açıklayabilir misiniz?
Tolga Özmeral
25-05-2012, 16:09
Sayın Çisem,
Kuyu ve foseptik için kimse bir şey demedi. (Aman demesinler!!)
Zaten;
Merhaba biz de geçen sene 300 metrekare imara açık bir arsa sahibi olduk.
Fideleri diktik, kuyuyu, foseptiği açtırdık.
Hali hazırda oradalar. Eğer buna da karışırlarsa bittim ben.
Hal böyle olunca son anda konteynerin projesi 180 derece değişti. Tam üretime girmeden yetiştim, yeni projeyi imzalayıp gönderdim.
Son durum şu;
300383
Çok hatalar yaparak bu süreci idare etmeye çalışıyorum. Bu konular hakkında çok eksiğim. Bana denizi, balıkçılığı sorsanız altından girer üstünden çıkarım. Ama iş sudan çıkıp karaya, bağ bahçe işine gelince sudan çıkmış balığa dönüyorum.
Umarım benim gibi böyle bir işe niyetlenen arkadaşlar, benim yaptığım hataları yapmazlar. Zaten buraya yazmamdaki amaç biraz bu, biraz da sizlerden yardım almak.
Bakın bu işlere ne kadar yabancı olduğuma dair küçük bir anı;
http://www.agaclar.net/forum/968277-post160.htm
Meyve fidanlarınızın yeri değişecek gözüküyor.
Evinizin su basmanı, montajı aslında her gelişmeyi fotoğraflayıp paylaşmaya devam edebilirseniz benim gibi bir çok üyeye de yardımcı olacaksınız.
Lütfen paylaşmaya devam edin.
Kolay gelsin.
Tolga Özmeral
25-05-2012, 17:16
Meyve fidanlarınızın yeri değişecek gözüküyor.
Evinizin su basmanı, montajı aslında her gelişmeyi fotoğraflayıp paylaşmaya devam edebilirseniz benim gibi bir çok üyeye de yardımcı olacaksınız.
Lütfen paylaşmaya devam edin.
Kolay gelsin.
Sayın Çisem,
Açıkçası bu forumda daha palazlanmadan çok fazla paylaşımda bulunup yer kaplamak istemiyorum. Belki bu konular enine boyuna daha önce yazılmış/paylaşılmış olabilir forumda bir yerlerde. O yüzden hoş bakılmayabilir belki.
Bu gün konteyneri istediğim yere koyamayacağımın kötü haberini alınca elime metre ve ip alıp imar sınırını belirledim.
Neyse, henüz uyarı almamışken bahçeyi (gerçi henüz bahçe denemez) ve su basmanının kabaca kaplayacağı alanı paint ile becerebildiğim kadar göstermeye çalışayım;
300415
300416
300417
300418
300419
İlgili konu başlıklarından ev yapımları ile ilgili sayfalarda bir çok üye, farklı zamanlarda farklı yapıları bahçelerine inşaa etmiş ve bu yolda olanlara çok konuda yardımcı olmuşlardır.
Sizin bugünün fiyatlarıyla, yasalarıyla, her tür resmi prosedürleri detaylandırmanız en başta bana yol gösteriyor. Site yönetimi bilgi içeriğine önem vermekte ki ben bu sitenin özellikle bu yönünü çok seviyorum.
Fotoğraflarda birkaç fidanınız yer değiştirecek görünüyor.
Bana arsama ev yaptırdığım taktirde ilk iş tespih ağacını verandanın dibine dikmemi ısrarla söylediler.
Bunu uygulayan var mı bilmiyorum ama tecrübesi olan varsa paylaşmasını isterim.
Evin ve civarının sivrisinek v.b haşereleri tamamen kovduğu ve çok güzel kokusunun insanı dinlendirdiği söylendi. Ben de bu bilgiyi sizinle sayfanızda paylaşmış oldum.
Herşey güzel gidiyor canınızı sıkmayın. Tekrar kolay gelsin.
sayın Tolga Özmeral 42 nolu mesajdaki 0484.jpg resimde gözüken y şeklindeki direkler beton mu fiyatları nedir acaba
Kuyu ve foseptik için kimse bir şey demedi. (Aman demesinler!!)
Zaten;
Hali hazırda oradalar. Eğer buna da karışırlarsa bittim ben.
Kuyu için de DSİ'den izin almanız gerekiyor diye biliyorum. Yeraltı sularını korumak için bu izin müessesi gerekiyor..
DSİ'nin kapısını çalmadan önce kuyu açan firmaları bir yoklayın isterseniz, eğer izin gerekiyorsa o firmalar işin yöntemini daha iyi biliyor diye düşünüyorum.
Bir şöför arkadaş 40 ayak tabir edilen aracıyla daha uygun fiyata getirebileceğini, yalnız konteyner araçtan biraz fazlaca taşacağı için trafik cezası alabileceğini, (700 TL civarı) bu riski alırsam anlaşacağımızı söyledi. Eğer yüklenip bekleyip Tuzla'dan gece saat 02:00 gibi çıkarsa ceza ihtimalinin çok düşük olduğunu da ekledi. Bilemiyorum, gelecek araca dönüş yolunda yük bulabilirsek fiyat daha da uygun hale gelecekmiş.
Evet, bende de aynı durum oldu. Riske katlandık artık.
İki noktayı daha hatırlatayım:
- Çatıyı monte etmek için gelen ustaların barınma ve iaşelerini sizin karşılamanız gerekiyor diye biliyorum. Hesabınızın içinde yoksa dahil etmelisiniz.
- Gelen ustalar montaj için elektrik gerekiyorsa (genelde matkap, kaynak, kesici için elektrik enerjisi gerekir), bunu da sizin temin etmenizi bekleyeceklerdir. Yani eğer arsanızda elektrik yoksa (ki olmaması çok normal), bu durumda yeterli güce sahip bir jeneratörü kiralayıp getirmeniz gerekir.
Tolga Özmeral
26-05-2012, 09:52
Herşey güzel gidiyor canınızı sıkmayın. Tekrar kolay gelsin.
Sayın Çisem,
Teşekkür ederim.
Sizin bugünün fiyatlarıyla, yasalarıyla, her tür resmi prosedürleri detaylandırmanız en başta bana yol gösteriyor. Site yönetimi bilgi içeriğine önem vermekte ki ben bu sitenin özellikle bu yönünü çok seviyorum.
O zaman elimden geldiğince, başımdan geçen bu süreci detayları ile buradan aktarmaya çalışacağım.
sayın Tolga Özmeral 42 nolu mesajdaki 0484.jpg resimde gözüken y şeklindeki direkler beton mu fiyatları nedir acaba
Sayın Attar,
Direkler beton. Ben ne kadara yaptırdığımı unutmuştum. Sorunuz üzerine yaptırdığım kişiyi aradım.
Direklerin tanesi 35 TL. Eğer yerlerine kendileri dikerse 50 TL. imiş.
Kuyu için de DSİ'den izin almanız gerekiyor diye biliyorum. Yeraltı sularını korumak için bu izin müessesi gerekiyor..
Sayın Çamtepe,
Bizim arsanın olduğu yer denize 500 metre mesafede ve deniz seviyesinde. Tam aksi yönde yaklaşık 300 metre öteden de deniz ile buluşan bir ırmak geçmekte.
Yani epey sulak bir bölge.
Bizim suyumuz 2 metrede çıktı. Kuyumuzun toplam derinliği 4 metre.
Acaba D.S.İ.'nin müdahale etmek için kıstas aldığı belli bir oran, derinlik vs.. var mıdır?
Bakın özel uydumdan çektiğim fotoğrafı paylaşayım :);
300647
300648
İki noktayı daha hatırlatayım:
- Çatıyı monte etmek için gelen ustaların barınma ve iaşelerini sizin karşılamanız gerekiyor diye biliyorum. Hesabınızın içinde yoksa dahil etmelisiniz.
- Gelen ustalar montaj için elektrik gerekiyorsa (genelde matkap, kaynak, kesici için elektrik enerjisi gerekir), bunu da sizin temin etmenizi bekleyeceklerdir. Yani eğer arsanızda elektrik yoksa (ki olmaması çok normal), bu durumda yeterli güce sahip bir jeneratörü kiralayıp getirmeniz gerekir.
Evet firma yetkilisi bahsettiğiniz hususlar konusunda beni bilgilendirdi.
Elektrik işini yetiştirmeye uğraşıyorum. Aslında sokak lambası tam arsanın bitişiğinde. Yani çit ile direğin arasındaki mesafe 1 metre bile yok.
Ama işte prosedürler, prosedürler.
Sayın Attar,
Direkler beton. Ben ne kadara yaptırdığımı unutmuştum. Sorunuz üzerine yaptırdığım kişiyi aradım.
çok teşekkür ederim ilginize
Sayın Tolga Özmeral;
Bizim arsanın olduğu yer denize 500 metre mesafede ve deniz seviyesinde. Tam aksi yönde yaklaşık 300 metre öteden de deniz ile buluşan bir ırmak geçmekte.
Yani epey sulak bir bölge.
Bizim suyumuz 2 metrede çıktı. Kuyumuzun toplam derinliği 4 metre.
Acaba D.S.İ.'nin müdahale etmek için kıstas aldığı belli bir oran, derinlik vs.. var mıdır?
DSİ 10 metre üstü derinlikler için ruhsat zorunluluğu getirmiş,sizin 4 metre hiçbirşeye gerek yok, bu derinlikten çıkan suları yüzey suyu katagorisine alıyorlar,yeraltı sularının belirli bir kontrol altında tutmak için ruhsata tabi tutuyorlar, ben de yeni sondaj yaptırdım epeyce araştırdım çok bilgi kirliliği var herkes bişeyler söylüyor fakat kanuni çerçeve bu şekilde, kolay gelsin.
Tolga Özmeral
26-05-2012, 11:57
Sayın Tolga Özmeral;
DSİ 10 metre üstü derinlikler için ruhsat zorunluluğu getirmiş,sizin 4 metre hiçbirşeye gerek yok, bu derinlikten çıkan suları yüzey suyu katagorisine alıyorlar,yeraltı sularının belirli bir kontrol altında tutmak için ruhsata tabi tutuyorlar, ben de yeni sondaj yaptırdım epeyce araştırdım çok bilgi kirliliği var herkes bişeyler söylüyor fakat kanuni çerçeve bu şekilde, kolay gelsin.
Sayın Attar,
Verdiğiniz bilgi önemli ve iyi bir haber oldu benim için.
Teşekkürler.
Sayın Attar,
Sayın Tolga Özmeral, direkleri satan firmanın internet adresi veya telefonu var mı? teknik ismini de bilmiyorum ayrıca, buralarda pek rastlayamadım da
Tolga Özmeral
26-05-2012, 13:00
Sayın Tolga Özmeral, direkleri satan firmanın internet adresi veya telefonu var mı? teknik ismini de bilmiyorum ayrıca, buralarda pek rastlayamadım da
Sayın Attar,
Bu direkleri yapan Sinop'ta küçük, yerel bir esnaf.
İnternet üzerinden iş yapmıyor.
Arsa çeviriyor, künk döküyor vs..
Benim su kuyusu, foseptik ve bahçe çit çevirme işini de bu arkadaş yapmıştı.
Burada bu direkler 'üzümlük direği' olarak geçiyor.
Ama yine de telefonunu isterseniz verebilirim.
teşekkür ederim Tolga Özmeral, bu isimle bir sorayım
Herkese merhaba, yaşadığım evin bahçesi çok küçük olduğu için , Burdur Gölü kenarında, imara kapalı hobi bahçelerinin bulunduğu bir alandan içinde 32 meyve fidanı dikilmiş ve büyümüş olan 300 metrekare bir meyve bahçesi satın aldım. İçinde bir bağ evi olsun istiyordum. Birkaç yetişmiş meyve fidanını kesmek gerekeceği için, yanındaki boş olan diğer 300 metrekarelik parseli de aldım. İşlemleri bu hafta bitecek ve hızla buraya bir bağ evi kondurmak isteğindeyim.
Epey zamandır inceledikten sonra, fikrim prefabrik evlerden taş evlere kayıyor. Ustasını yakalayabilirsek 5X5 ya da 6X6 yığma bir taş bağ evi yaptırmak istiyorum. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
Tolga Özmeral
27-05-2012, 16:18
Sayın Seleste,
Umarım bu süreçte her şey gönlünüzce olur.
İlgiyle takip edeceğim.
.... .... ....
Kendi durumuma gelecek olursam;
Su basmanı maliyeti beklediğimin çok ama çok üstünde çıktı.
Bütün hesaplarım alt üst oldu. Bu iş için köşeye ayırdığımız birikim, bu son sürpriz ile uyuşmuyor.
Arsa biraz sulak bir merada olduğu için subasman en az 60 cm. yüksekliğinde olmalıymış. Ayrıca kullanım alanı harici kenarlardan en az 30 cm. taşmalıymış.
Yani sonuç, 7.60 x 6.60 = 50.16 metrekare;
301280
Ben yaklaşık 2,500 - 3,000 TL arası bir miktar beklerken, 5 - 6 bin lira arası bir fiyat çıktı.
Üstelik vakit yok ve hemen başlanması gerekiyor. Betonun kuruma süresi de dahil iş ancak 8 gün de bitebiliyor. 7 Haziran konteyner'in hazır olacağı tarih.
Vaktinde aldıramazsam firmada kapladığı alan için belli bir kira ödemek durumundayım.
Araştırmadan etmeden yola atlayınca işler böyle sarpa sarıyor işte.
Sabırsız, 'hemen olsun bitsin' tarzı bir kişiliğe sahip olmanın bedeli bu herhalde.
İyi günler dilerim.
Bu arada küçük bir bilgi eklemesi;
400 ile 600 TL. arası bir bedel karşılığı tüm projeler bu gün halloluyor.
Hayır hallolmuyor.
Sıhhi tesisat ve mimari projeler hemen hazır olmakla beraber, elektrik projesi usül/prosedür gereği 3 iş günü sonra çıkacakmış.
50 m2, 60 cm yükseklikte su basmanı için 5-6 bin fazla değil mi?
Başka ustalardan da fiyat almaya zamanınız kalsaydı keşke.
Kolaylıklar diliyorum.
Bana da biraz fazla geldi. Ben de 7*8 m'lik su basmanı arka taraf 30 cm yukarıda, ön taraf 60 cm yukarıda olacak şekilde 2010 senesinde 1600 TL gibi bir şeye yaptırmıştım. Hadi 50% hammade fiyatları artmış olsa, yöresel iş gücü maliyeti de Sinop'ta fazla olsa yine 3000-3500 ancak tutar.
Su basmanda gereksiz yere fazla demir kullanacak olabilirler mi?
İsterseniz şöyle anlaşın, malzemeleri siz tedarik edin, malzeme üstüne 100% işçilik koysunlar, bir de öyle fiyat alın bakalım..
Ben yaklaşık 2,500 - 3,000 TL arası bir miktar beklerken, 5 - 6 bin lira arası bir fiyat çıktı.
Sayın Tolga Özmeral;
biraz inşaat işleriyle uğraştım,şöyle sorayım kaç m3 beton ve kaç kilo demir kullanıldığını sor maliyet işinde daha kolay yardımcı olabilirim ama şu şekilde maliyeti düşürebilirsin; 60 cm su basma seviyesi üstüne çok yük binmiyeceği için içinin komple dolu olmasına gerek yok, asmolen tavan sistemi gibi düşünün demirlerin geçmediği yerleri köpük strafor ,ytong veya tuğla gibi ucuz maliyetli dolgu maddeleri ile doldurun maliyetin ciddi oranda düşecektir, tahmin ediyorum 3000 tl hallolur, saygılarımla.
50 metrekarelik alan 60 cm yüksekliğe sahip subasmanı radye temel gibi dökerseniz maliyeti 5-6 bin Lira olur. Üzerine konteynır konulacak bir subasman için ne 60 cm yüksekliğe ihtiyaç var ne de radye temele.
Önce hayırlı olsun diyorum arsanız ve eviniz...
Subasmanı özenerek yapmalısınız üstelik ileride genişlemeye de imkan tanıyacak şekilde. Planda görüldüğü üzere arsanızın ev inşa edilebilecek yerine geçici evi yerleştirmektesiniz. Bir zaman gelecek oraya sığamaz olacak ve evi genişletmek arayışları başlayacak. O zamana bu günden hazır olmazsanız ileride pişman olursunuz size pahalıya patlar... Acele iş iyi değildir...Biraz zarara katlanın hakkı ile subasmanı yapın öyle gelsin geçici ev derim...
Ev yapmak zor ama bilinki herşey olacağına varıyor... Çok sıkmayın kendinizi.
Tolga Özmeral
28-05-2012, 11:09
50 m2, 60 cm yükseklikte su basmanı için 5-6 bin fazla değil mi?
Başka ustalardan da fiyat almaya zamanınız kalsaydı keşke.
Kolaylıklar diliyorum.
Sayın Çisem,
Teşekkür ederim.
Bana da çok fazla geldi. Hele sizlerden gelen verileri okuyunca, bu düşüncem daha da pekişti.
Bir de üstüne her şey hesaplandı ve net miktar 7 bin lira'ya çıktı.
Ayrıca başka usta'ya sorma imkanım oldu ve o da 8 bin lira hesap çıkarttı.
Bana da biraz fazla geldi. Ben de 7*8 m'lik su basmanı arka taraf 30 cm yukarıda, ön taraf 60 cm yukarıda olacak şekilde 2010 senesinde 1600 TL gibi bir şeye yaptırmıştım. Hadi 50% hammade fiyatları artmış olsa, yöresel iş gücü maliyeti de Sinop'ta fazla olsa yine 3000-3500 ancak tutar.
Su basmanda gereksiz yere fazla demir kullanacak olabilirler mi?
İsterseniz şöyle anlaşın, malzemeleri siz tedarik edin, malzeme üstüne 100% işçilik koysunlar, bir de öyle fiyat alın bakalım..
Sayın Çamtepe,
Tam dediğiniz gibi.
Konteyner firma yetkilisine durumu anlatıp, görüşünü sorduğumda tam da sizin verdiğiniz örnekleri vererek, azami sizin verdiğiniz miktarların çıkması gerektiğini söyledi. Hatta subasmanı yapacak arkadaş ile kendisini bire bir görüştürdüm.
Firma yetkilisine 7 bin lira maliyet çıktığını söylediğimde tepkisi;
"Abi ne yaptın?!! Mümkün değil." şeklinde oldu.
Fazla mı, az mı bilemiyorum fakat 1 ton demir gidecekmiş.
İlginize çok teşekkür ederim.
Sayın Tolga Özmeral;
biraz inşaat işleriyle uğraştım,şöyle sorayım kaç m3 beton ve kaç kilo demir kullanıldığını sor maliyet işinde daha kolay yardımcı olabilirim ama şu şekilde maliyeti düşürebilirsin; 60 cm su basma seviyesi üstüne çok yük binmiyeceği için içinin komple dolu olmasına gerek yok, asmolen tavan sistemi gibi düşünün demirlerin geçmediği yerleri köpük strafor ,ytong veya tuğla gibi ucuz maliyetli dolgu maddeleri ile doldurun maliyetin ciddi oranda düşecektir, tahmin ediyorum 3000 tl hallolur, saygılarımla.
Sayın Attar,
24 metreküp beton, 1 ton demir gidecekmiş.
En düşük kalite beton kullanılacakmış. C16 diye tabir ediyorlar.
Bu betonun metreküpü 125 lira imiş.
Yani bu yüksek tutarın bir sebebinin de, Sinop'ta beton satışının tekel de bulunması olduğu sonucunda firma yetkilisi ile usta görüş birliğine vardı. Zira İstanbul'da aynı kalite betonun metreküpü 80 lira civarında seyrediyormuş.
Bahsettiğiniz gibi maliyeti düşürmek adına, yük binmeyen yerlere toprak dökülerek dolgu yapılacak ve üstü 10 cm. beton olacakmış. Bu şekilde en son net fiyat 7 bin lira çıkıyor.
İlginize çok teşekkür ederim.
50 metrekarelik alan 60 cm yüksekliğe sahip subasmanı radye temel gibi dökerseniz maliyeti 5-6 bin Lira olur. Üzerine konteynır konulacak bir subasman için ne 60 cm yüksekliğe ihtiyaç var ne de radye temele.
Sayın Syılmaz,
Arsa biraz sulak bir merada olduğu için 60 cm. yüksekliği olmazsa olmaz şartı koşuyorlar.
Radye temelin ne olduğunu bilmiyorum araştıracağım.
Teşekkür ederim.
Önce hayırlı olsun diyorum arsanız ve eviniz...
Subasmanı özenerek yapmalısınız üstelik ileride genişlemeye de imkan tanıyacak şekilde. Planda görüldüğü üzere arsanızın ev inşa edilebilecek yerine geçici evi yerleştirmektesiniz. Bir zaman gelecek oraya sığamaz olacak ve evi genişletmek arayışları başlayacak. O zamana bu günden hazır olmazsanız ileride pişman olursunuz size pahalıya patlar... Acele iş iyi değildir...Biraz zarara katlanın hakkı ile subasmanı yapın öyle gelsin geçici ev derim...
Ev yapmak zor ama bilinki herşey olacağına varıyor... Çok sıkmayın kendinizi.
Sayın Hosseda,
Dediklerinizde çok haklısınız. En iyi malzeme ile hakkını vererek yaptırmayı ben de çok isterim. Ancak şu anki bütçemiz buna pek elvermiyor.
Subasmanı özenerek yapmalısınız üstelik ileride genişlemeye de imkan tanıyacak şekilde. Planda görüldüğü üzere arsanızın ev inşa edilebilecek yerine geçici evi yerleştirmektesiniz. Bir zaman gelecek oraya sığamaz olacak ve evi genişletmek arayışları başlayacak. O zamana bu günden hazır olmazsanız ileride pişman olursunuz size pahalıya patlar..
Eğer subasman üzerine hafif çelik ya da yığma ev yapılacaksa dediğiniz doğru ama betonarme yapılacaksa, yeni bir subasman gerekecek. Ayrıca diyelim ki ileride oturma alanı 100 metrekare ev yapılacak, siz şu an 20 metrekarelik konteynır için subasman döküyorsanız, şimdiden 100 metrekarelik evin subasmanını dökmek hem çirkin hem gereksiz olur diye düşünüyorum. İleride evin büyütülme durumu olacaksa, bence ideali şu an birşey yapmayıp, işi geleceğe bırakmak. Tabi tercih herkesin kendisine ait.
Bir sorum olacak:
Yani; 21 m2 konteyner ev için siz, evin önüne yanlarına ve arkasına veranda amaçlı su basmanının m2 sini fazladan yapabiliyor musunuz?
Sn. Çisem, veranda için metrekare sınırlamanız yok, mesela 300 metrekare bir parselde oturma alanı izni %30 yani 90 metrekare olsun, subasmanı (90 metrekarenin üzeri veranda olmak şartı ile) daha geniş dökebilirsiniz.
Şunu demek istemiştim : Şu anda yapılacak subasman ileride de genişlemeye müsait inşa edilsin. Şimdiden 100 m2 olsun demek istemedim. Yani yapacak usta ileride bu subasmana yapılacak ilaveyi hesaba katarak bağlantı yerleri bıraksın. Bunun ilave maddi yükü yok denecek kadar az olur.
Ustalar sadece yapılacak işe odaklanıyorlar, basit ama mühim noktaları siz bulup, takip ederek yaptırmazsanız onlar atlanıyor ne yazıkki...
Bir başka seçenekte su basmanı tamamen yığma taş ve çimento ile yapmak üzerini basitçe betonlamak olabilir. Taşların derzlerini bütçe uygun olunca yaptırırsınız. İleride isterseniz elinizde bir çok işe yetecek kadarda hazır taşınız olmuş olur. Ama bu yol için vakit lazım, ne yazıkki siz o açıdan sıkıntıdasınız...
(Taş su basman için genç bir çifte ait " küçük evimin güncesi "isimli blogda bilgi bulabilirsiniz. Zamanında bende çok yararlandım bu blogdan.)
Sayın syılmaz;
Tolga Özmeral gibi uzun süredir ben de arsama hafif bir yapı düşünüyorum. Ama hep şu alınması gereken izinler, elektrik, su temini v.s zaman alıcı prosedürler gözümü korkuttuğundan hep erteliyordum. Bağ-bahçe gibi yerlerde genelde zamanın çoğunun ev dışında olacağından, sadece yatmak için evin kullanılacağını düşünüyorum.
Yazlıklardaki mantıktan da evden büyük veranda benim çok işime yarayacak görünüyor.
Ev 80 m2 diyelim, bunun için ben bir 80 m2 'de veranda için bir alan düşünüyorum.
Bunun için de benim için en az 150 m2 gibi bir su basmanı olmalı.
İki kez uğraşmaktansa, su basmanında madem sınır olayı da yok, bir kez geniş tutarak yapmak bana daha mantıklı geliyor.
Köpeklerimin soğukta kulübelerini taşıyabileceğim verandadaki bölüme taşıyabilmek ve başka bir güneş gören alanda bitkileri soğuktan koruyabilecek geniş bir kış bahçesi alternatifimin de olabileceği için sevindim.
Dikkat edilmesi gereken önemli diğer konu ise evin seçilecek cephesine uygun su basmanının yapılması.
Güneşin yönünü olması istenen kullanım alanlarına uygun seçilmesi gibi...
En basit bir ev yapımının bile hiç kolay olmadığını hep birlikte görüyoruz.
Tüm arkadaşlara gönüllerince mekanları sorunsuz oluşturmalarını ve bol yeşillikler içinde sağlıkla yaşamalarını dilerim.
Sn. Tolga Özmeral, merakımdan soruyorum. 60 cm beton yüksekliğini konteynırı üreten firmamı istiyor, yoksa yörenizde ki kalıpçı mı istiyor?
Sayın hosseda;
verdiğiniz günceyi (blog adresini) zevkle okudum. Yol gösterici bir çok bilgiyi bir arada bulmak adına çok güzel bir blog ve paylaşım.
Ev yapımları ile ilgili olan bölümün sayın Tolga Özmeral'in ve bir çok kişinin de yararına olabileceği düşüncesiyle bu blog adresini
alta ilave ediyorum.
fotoğraflar « küçük evim'in güncesi (http://kucukevim.wordpress.com/fotograflar/)
Sayın çisem bir yanlışı acilen düzeltelim. O günce bana ait değil... Bende ev inşaatım sırasında sıkça okudum ve yararlandım o blogdan... Düzeltirmisiniz lütfen mesajınızı..
Tolga Özmeral
28-05-2012, 12:27
Sn. Tolga Özmeral, merakımdan soruyorum. 60 cm beton yüksekliğini konteynırı üreten firmamı istiyor, yoksa yörenizde ki kalıpçı mı istiyor?
Sayın Syılmaz,
Konteyner firmasının bunun için her hangi bir şartı yok. Çevredeki yapılar hep bu şekilde. Hatta herkes bahçesini zeminden biraz yükseltmek için toprak döktürüyor.
Ben de 300 metrekare arsamıza 8 kamyon toprak döktürmüştüm. Eniştemin 500 metre mesafede küçük bir kulübesi, biraz daha ileride de yazlığı var.
Bana dediği, "Aman su basmanı biraz yüksekçe yaptır, ben kulübe için yaptırmadım şimdi sıkıntı çekiyoruz". Yörede herkes aynı fikirde.
Sayın Hosseda, Sayın Çisem,
Gayet zengin bilgilerle dolu bir günce.
Kaynak link için çok teşekkür ederim.
Sayın hosseda;
Gerekli düzeltmeyi siz de ben de yapmışız.
İyi günler.
Tolga Özmeral
28-05-2012, 15:13
Tekrar merhaba,
Usta'ya 4 bin lira peşinat verdim. İş yarın başlayacak. Geri kalanı bir şekilde halledilecek artık.
Şu küçük bilgiyi de örnek olması adına eklemek isterim;
Koştura koştura subasmanı zamanında yetiştirmeye çabalayıp, ustaya peşinatı verdikten sonra, firma yetkilisi arkadaşın, "Yok, sözleşmede öyle yazıyor fakat siz bakmayın. Çok zaman (haftalar) geçmediği sürece bir sıkıntı olmaz, istediğiniz zaman aldırabilirsiniz konteyneri" diyerek verdiği bilgi beni muazzam bir ruh haline soktu açıkçası.
Sözleşmede açıkça yazdığı için ben sorma gereği bile duymamıştım oysa ki.
Normalde öyle zaten Sn. Özmeral. Ben sizin aceleniz var zannetmiştim yazdıklarınıza bakarak :)
Zaten ayarladığınız kamyon bile sadece geceleri yol alacağı için iki günden önce gelmez neredeyse..
Tabi bu şu anlama geliyor, eğer kamyonun acelesi varsa ve normal saatleri bekleyemiyorsa, sizin konteyner'ı yerine oturtmanız için çağıracağınız vinci de sabahın köründe çağırmanız lazım :)
Size tavsiyem konteyner gelmeden önce su basmanın üzerinde bir plan yapıp su gider yerini de düşünerek yerleştireceğiniz yeri belirlemek.
Sayın Syılmaz,
Konteyner firmasının bunun için her hangi bir şartı yok. Çevredeki yapılar hep bu şekilde. Hatta herkes bahçesini zeminden biraz yükseltmek için toprak döktürüyor.
Ben de 300 metrekare arsamıza 8 kamyon toprak döktürmüştüm. Eniştemin 500 metre mesafede küçük bir kulübesi, biraz daha ileride de yazlığı var.
Bana dediği, "Aman su basmanı biraz yüksekçe yaptır, ben kulübe için yaptırmadım şimdi sıkıntı çekiyoruz". Yörede herkes aynı fikirde.
Sayın Hosseda, Sayın Çisem,
Gayet zengin bilgilerle dolu bir günce.
Kaynak link için çok teşekkür ederim.
Şimdi anladım neden 60 cm yükseklik istenildiğini, konteynırı su basmasın diye. :) Taşsız bir bölgede iseniz yapabileceğiniz birşey yok, betonu bol dökeceksiniz. Yok eğer ufak kaya tipi taşlar varsa su basmanın 30 cm yükseklikteki kısmını kaya doldurup üzerine beton dökebilirsiniz. (Beton hem kayaların arasına girecek, hem de üzerinde 30 cm kalınlığında demirli bir temel yapmış olursunuz). Tabi bunun üzerine basit bir konteynır geleceğini düşünerek söylüyorum.
Tolga Özmeral
28-05-2012, 17:48
Normalde öyle zaten Sn. Özmeral. Ben sizin aceleniz var zannetmiştim yazdıklarınıza bakarak :)
İşte malesef bu bilgiyi almamın zamanlaması tam bir facia oldu benim için :).
Ters köşeye şu sebeple yattım aslında;
301693
Demek ki ne yazarsa yazsın sorgulamak gerekiyor böyle durumlarda.
Epey masraflı bir ders almış oldum bu sebeple. Bu akşam bir iki efes fazladan tüketirim gibi geliyor bana :).
Düşünür, düşünür efkarlanırım artık:).
Size tavsiyem konteyner gelmeden önce su basmanın üzerinde bir plan yapıp su gider yerini de düşünerek yerleştireceğiniz yeri belirlemek.
Su gideri yandan verilecekmiş. Zemin betonunda her hangi bir yer belirlemeye gerek yokmuş.
Şimdi anladım neden 60 cm yükseklik istenildiğini, konteynırı su basmasın diye. :) Taşsız bir bölgede iseniz yapabileceğiniz birşey yok, betonu bol dökeceksiniz.
Aynı belirttiğiniz şekilde Sayın Syılmaz.
Ben bu durumu pek ifade edemedim sanırım öncesinde.
Ozi'nin Bahçesi
28-05-2012, 22:18
Merhaba,
Bu günlerde biz de acı bir tecrübe yaşadık. Bir tanıdık vasıtası ile merdivenaltı tabir edilen bir konteyner üreticisine sipariş verdik. Güya tanıdık dedik ama adam 2 ay boyunca salladı işi, salladı durdu ha bugün ha yarın derken siparişi iptal ettik. 1 ayda da peşinat verdiğimiz parayı ancak alabildik. Bilinen büyük firmalarla çalışmak en iyisi. Bu arada belediye sınırları içinde konteyner da olsa yapı ruhsat izini almak gerekiyormuş. Neredeyse ev için yapılan tüm işlemleri yapıyorsunuz anlayacağınız. Eğer kaçak yaparsanız olaya jandarma ve savcılık bakıyormuş. Savcı direk mahkemeye veriyor sizi. Ceza paraya çevrilebiliyor ama bu arada yasal işlemleri yeniden yapmak zorunda kalıyorsunuz. İmar müdürünün bana dedikleri bunlar.
Yani anlayacağınız işimiz zor..
Herkese kolaylıklar diliyorum..Gerçi bu yasalar ve mevzuatlarla biraz zor ama..:)
Tolga Özmeral
29-05-2012, 17:56
Sayın Ozi'nin Bahçesi,
Geçmiş olsun. En azından paranızı kurtarmışsınız.
Dediğiniz gibi bizim konteyner de belediyeden 'villa' muamelesi görüyor malesef.
Bizim cephede bir değişiklik yok.
Bu gün başlanması gereken su basman işi başlamadı. Arkadaş önümüzdeki ayın 5'ine yetiştireceğinin taahhütünü veriyor. (Hoş artık acelem yok.)
Ben de bir ara işimden fırsat yaratıp, (Sinop merkez ile bahçe arası 10 dakika.) yerleri değişmesi gereken fidanları başka alana aldım.
302179
302180
Bu arada vinç işi ayarlandı. Sadece bir gün önceden haber vermem gerekiyormuş. Uygun ücrete yapacakmış. Rakamı öğrenince paylaşırım.
Tolga Özmeral
01-06-2012, 18:28
Merhaba,
Usulen 3 iş günü sonra alınması gereken elektrik projesi vaktinde alınamadı.
Sebebi; Elektrik projesi altında olması gereken 3 ayrı yetkilinin imzalarından biri, kişiye ulaşılamadığı için atılamadı.
Nihayet çarşamba günü hazır olması gereken tüm projeler bu aksaklık sonucu ancak bu gün (cuma) öğle saatlerine doğru hazır olabildi.
Projeler ve istenen diğer evraklar belediye ye sunuldu.
Görevli memur ruhsat için gerekli verilerin bilgisayara girişini yaparken, yatırılacak harçları bir kağıda yazdı ve öğle arasından sonra bilgisayar çıktısının hazır olacağını söyledi.
Ben de vakit kaybetmemek adına araya öğle tatili girmeden harçları yatırmayı başardım.
Harçlar;
-Bina inşaat harcı: 16 TL.
-Proje tasdik harcı: 2 TL.
-Zemin açma izni harcı: 3 TL.
-Temel apartman harcı: 112 TL.
-Fenni mesul vize harcı: 15 TL.
Toplam: 148 TL.
Öğleden sonra belediye ye gittiğimde, bilgisayar programındaki bir yazılım hatası sonucu, normalde konteyner için istenmemesi gereken müteahhit onayı sekmesi çıkıyormuş. Bu veri girilmeden program bir adım ileri işleme geçmiyor, hata veriyor.
Müteahhit onayının biraz masraflı olacağını söylediler.
Memur arkadaş, belki firmanın göndereceği bir takım belgelerdeki veriler ile bu işi kotarabileceğimizi söyledi. (Resmi gazete ticari faliyet sicili, vergi levhası, sigorta kaydı vs..) Bunun üzerine konteyner firması müşteri temsilcisi ile belediye çalışanı arkadaşı görüştürdüm.
Firma yetkilisi arkadaş da bu işe hayret etmekle birlikte istenen belgeleri yollayacağını belirtti. Görevlerinin içinde bunun olmadığı, ayrıca personelin çoğunun cuma namazında olması sebebiyle istenen belgeleri yollamanın biraz zaman alacağı hususuna da değinmeden geçmedi.
Aslında belediye çalışanları da, firma yetkilisi arkadaş da gayet iyi niyetliler ve ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama sistem topallıyor gibi.
Saat 16:30'da mesaj ve telefon trafiği bitti, yazıcıdan çıktı almayı başardık.
Ben işin bittiğini ve çıkan yazının ruhsat olduğunu zannediyorum.. Değilmiş.
Şimdi tekrar bu yazıyı, projeleri imzalayan aynı şahıslara tek tek imzalatmam gerekiyormuş. Ruhsat ondan sonra.
Bu sefer elektrik ve mimari projeleri, yetkilileri yerinde yakalayarak imzalatmayı başardım. Ama sıhhi tesisat projesini imzalatamadım. Bu kişi Ankara'ya gitmiş ve yarın dönecekmiş. İş pazartesiye kaldı...
Prosedürler, sistemdeki aksaklıklar psikolojik direnci sınıyor adeta.
İşini kanun, nizam çerçevesinde halletmeye çalışan kişilere bu reva görülmemeli.
Hemen dibimdeki direkten çok kolay elektrik almayı, konteyneri arsamın dilediğim yerine gönlümce hesapsız kitapsız konduruvermeyi ben de çok iyi bilirim. Ki bu yolu tercih eden bir çok insan var. Aksayan sistem, tercih edilen bu yolu cazip kılmaktaki en büyük etkenlerden biri bana göre.
İşte gel de gözünde bu olayları büyütme...
Sanki apartman dikilecek arsaya.
Sayın Özmeral, size sabırlıklar diliyorum.
Ama bütün bu yaşadıklarınız insanı yıldırıp, yolundan döndürcek seviyede.
Size kolaylıklar dilemeye devam ediyorum.
Tolga Özmeral
02-06-2012, 15:21
Sayın Çisem,
Sabır dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bizim 'Empire State' (belediyeye göre) zemin çalışmaları nihayet başladı;
303655
303656
303657
Demir;
303658
Çimento;
303659
İyi günler dilerim.
Tolga Özmeral
05-06-2012, 11:24
Merhaba,
Dün sabah ruhsatı aldım.
Elektrik müracatı için istenen belgeler şunlar;
-Elektrik projesini yapan Hanım,(100 TL ücret karşılığı) YEDAŞ'a sunulmak üzere dosya açtı.
Dosyanın içeriği;
- Koonteyner'den direğe kadar olan hattın çizimi ve gerekli yerlere imzalatılması.
- Sözleşme metni. (7-8 sayfa civarı)
- Sayaç faturası.
- Elektrik alınacak direğin numarası.
- Bu direğin bağlı olduğu trafonun numarası.
- En yakın elektrik abonesinin abone numarası.
- Kimlik fotokopisi.
- Arsa tapu fotokopisi.
- Belediyeden alınınan ruhsat fotokopisi.
- Belediyeden alınan su abonesi olabilir kağıdı ve abone numarası verilmesi. (195 TL. harç karşılığı verdiler.)
Elektrik bağlandığında YEDAŞ'a 320 TL. daha ödeme yapmak gerekiyormuş.
Yani bu işin toplam bedeli 615 TL oluyor.
Elektrikçi'nin direğe kadar hat çekme, topraklama yapma vs gibi işleri yapabilmesi için konteynerin gelmesi gerekiyormuş.
YEDAŞ'ın direk bağlantısını yapması için yapıyı (konteyner) görmesi gerekiyormuş.
Firmadan gelecek ustaların montaj için elektriğe ihtiyacı var.
Yan komşum sağolsun elektriğini kullanımımıza verdi. Dalgıç pompa sabahtan akşama kadar ustalara zemin betonu için su basıyor. (Komşuya iyisinden bir şişe viski ve bir kutu madlen ile jest yapmak şart oldu :))
Bu arada ustalar kuyunun çok bereketli olduğunu söylüyor. O kadar su basmalarına rağmen arkadan gelen suyun çok kuvvetli olduğunu, su seviyesinin her daim kendini amorti ettiğini söylüyorlar.
Bir kaç resim;
304795
304796
304797
304798
304799
Bu arada konteyner bitmiş.
Vinç 100 TL.'ya işi yapacak.
Nakliye işi hala muallakta.
İyi günler dilerim.
Her şey çok güzel görünüyor sayın Özmeral.
Tatlı yorgunluğunuzun finalinde, ailenizle sevimli konteyner evinizde çaylarınızı yudumlarken de görelim istiyorum.
Sağlıcakla...
ne kadar zor olsa da bu işler daha sonra zevki insanı tatmin eder
Tolga bey bir çırpıda okdum yaşadıklarınızı sevgili Çisem gii bende şimdiden yıldım bu işlere girmeden yoruldum diyebilirm bende takipdeyim artık sizin yaşadıklarınızı ve bahçenizi kolay gelsin :)
Tolga Özmeral
05-06-2012, 17:40
Her şey çok güzel görünüyor sayın Özmeral.
Tatlı yorgunluğunuzun finalinde, ailenizle sevimli konteyner evinizde çaylarınızı yudumlarken de görelim istiyorum.
Sağlıcakla...
Sayın Çisem,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi bu koşuşturmanın nihayetinde sevgili Eşim çayını, bizim bıdık dilediğini yudumlar da, beni buz gibi bir efes'den aşağısı kurtarmaz açıkçası :).
ne kadar zor olsa da bu işler daha sonra zevki insanı tatmin eder
Ben de böyle umuyorum Sayın Attar.
Sizin sayfanızı da keyifle takip ediyorum.
Yalnız dükkanı çok boşladım bu aralar. Bakalım ne olacak.
Tolga bey bir çırpıda okdum yaşadıklarınızı sevgili Çisem gii bende şimdiden yıldım bu işlere girmeden yoruldum diyebilirm bende takipdeyim artık sizin yaşadıklarınızı ve bahçenizi kolay gelsin :)
Sayın İncites,
Çok teşekkür ederim.
Belki bir başkasının çok kolay ve pratik şekilde halledebileceği işler bunlar.
Ama ben bu tip bir uğraşa ilk defa girdiğim için epey zorlandım/zorlanıyorum açıkçası.
Üstelik burası Sinop ve işlemlerin yapıldığı tüm kurum ve kişiler neredeyse dip dibe.
Burası ufak bir şehir olduğu için hemen herkes birbirini tanır, yardımcı olmaya çalışır.
Misal, İstanbul gibi bir şehirde bu işlemlerin takibini yapmayı hayal bile edemiyorum. Eski enerjim olsa belki. Ama artık yaş oldu 39 :).
Bu gün öğle saatinde baktığımda kenar kısımlar bitmiş, orta kısımın toprak dolgusu başlamıştı. An itibarı ile ne durumda bilmiyorum;
304910
Bu arada ustalar bahçedeki toprağın çok kötü bir toprak olduğunu söylüyor.
Oysa ben iyisinden olduğu söylenen 8 kamyon toprak döktürmüştüm arsaya.
Toprağı arsaya yaymak için adam bulmamı söylemişlerdi.
Tabi akıllı ben, "hazır kepçe buradayken dağıtıversin, düzlesin" dedim.
Kepçeci de bana sen bilirsin bakışı atarak daldı arsaya.
Oh ne güzel dümdüz yapıvermişti 2 dakikada her yeri.
Ama işin aslı öyle değilmiş tabi. Şimdi toprağa kazma/bel işlemiyor, toprağı ıslatıp yumuşatmadan fare mezarı bile kazılmıyor.
Ben de böyle umuyorum Sayın Attar.
Sizin sayfanızı da keyifle takip ediyorum.
Yalnız dükkanı çok boşladım bu aralar. Bakalım ne olacak.
sayın Tolga Özmeral; ben de esnafım aynı sıkıntılar bende de var ama dükkanı boşlamayalım çünkü dükkan ekmek teknemiz düzen bir bozuldu mu ne dükkan kalır ne de bahçe, boş zamanlarda stres atmak için bahçe lazım,işimiz bozulmasın
bu arada epey kolaylamışınız işi, başlandı mı gerisi gelir sıkıştırma yavaş yavaş olur gider, kolay gelsin
Tolga Özmeral
06-06-2012, 19:05
sayın Tolga Özmeral; ben de esnafım aynı sıkıntılar bende de var ama dükkanı boşlamayalım çünkü dükkan ekmek teknemiz düzen bir bozuldu mu ne dükkan kalır ne de bahçe, boş zamanlarda stres atmak için bahçe lazım,işimiz bozulmasın
Sayın Attar,
Dediğiniz doğru. Kazanç kaynağımızı yitirirsek halimiz nice olur?
Boşlamak derken, dükkanı kapatıp gitmiyorum. 10 senedir yanımda çalışan kalfam bir çok konuda gerekli donanıma sahip. Ama yine de kişi işinin başında bulunmalı tabi. Aynı anda iki yerde bulunma şansım olmadığı için bir iki gün daha bu durum sürecek kuşkusuz.
bu arada epey kolaylamışınız işi, başlandı mı gerisi gelir sıkıştırma yavaş yavaş olur gider, kolay gelsin
Ah işte o 'yavaş yavaş' tanımını malesef benim bünye kabul etmiyor :).
İmkanlarım ölçüsünde, başladığım işi elimden geldiğince hızlı yapmaya odaklanan bir yapım var. Ve malesef bu karakter yapım bana bazen hatalar yaptırabiliyor.
Diyeceksiniz ki ; "E bahçedeki ağaçlar, sebze, meyveler, v.s., hep yavaş, yavaş gelişecek".
Onlara müdahele şansım olmadığı için sorun yok. :)
Bu arada tır işi bitti.
Nakliye için anlaştığımız miktar, 1600 TL.+KDV.
Başka yerden biraz daha uygun bir fiyat bulmuştum aslında.
Ama bu nakliye şirketi, konteyner firmasının anlaşmalı şirketi. Taşıma esnasında herhangi bir olumsuzlukta (Trafik cezası, üründe hasar oluşması v.s.) ürün tamamen firmanın sorumluluğunda. Bu kadar uğraşmışken risk almak istemedim açıkçası. Üstelik arada o kadar da fazla bir fiyat farkı yoktu. Konteyner cuma günü yükleniyor.
İyi akşamlar dilerim.
Sayın Tolga Özmeral; yeterince hızlısınız, yavaşlamak hataları daha net görmeye neden olur, ama fıtrat meselesi bende de var aynı acelecilik, ama ister istemez bazı aksilikler çıkıyor malesef, artık bundan sonrası inanın daha zevkli geçecektir, kolay gele
Tolga Özmeral
07-06-2012, 10:47
Sayın Attar,
Teşekkür ederim.
Dolgu atılma işi bitti.
Şimdi yüzeye dökülecek betonun demirleri bükülüyor.
Subasman bu gün bitiyor.
Zaten bitmesi de gerekiyor. Konteyner cumartesi günü burada olacak.
Son hali bu;
305535
Foseptik bağlantısı eğim verilerek kazıldı. Akşam üstü borular konulup üstü kapatılacak. Bu işlem toplam 450 TL.'ya mal olacak;
305536
İyi günler dilerim.
Tolga Özmeral
08-06-2012, 11:04
Merhaba,
Dün akşam saat 20:00 itibarı ile zemin bitti.
Bu süreçten bir kaç fotoğraf;
306216
306217
306219
Arsanın önünden geçen yol çok dar. Mecburen komşu arsanın önüne park etmek zorunda kalıyordum. 200'lük diye tabir edilen borulardan aldım. (6 metre boyunda = 75 TL.)
Üzerine artan beton döküldü ve bana arabayı çekecek yer oldu;
306218
306220
Tolga Özmeral
08-06-2012, 11:12
Bu sabah betonu biraz sulamam gerektiği söylendi ben de öyle yaptım;
306230
Konu dışı kaçamak bir soru;
Yeri değişen fıstık çamı iyi görünmüyor. Kurtarma imkanı var mı acaba? ;
306231
Yarın konteyner geliyor. İnşallah beton kurur, taşıyabilecek kıvama gelir.
İyi günler dilerim.
s.serdar
08-06-2012, 12:21
Tolga bey.
Konteyner ev için yaptığınız, temel mi diyeyim? su basmanı mı diyeyim? tabya beton mu diyeyim? bu çalışmayı imrenerek izledim. Harika olmuş...
Çalışmalarınız ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Dip: Bizim hırsız müteaahhitler bulsalar, böyle bir imalatın üzerine, kesin 5 katlı bir bina dikerlerdi. :D
Saygılarımla...
Tolga Özmeral
08-06-2012, 17:11
Sayın S.Serdar,
Günler öncesinden, firmanın dediği teslim tarihine işleri yetiştirtmeye uğraşıyorum.
Ki kendilerine, bana biraz zaman tanımalarını, biraz geç yükleme yapıp yapamıyacaklarını sormuştum günler önce. Montaj ekibinin işlerinin gün gün programlı olduğunu, herhangi bir gecikme durumunda bunun aksayacağını söylediler, ben de peki o zaman yetiştiririm dedim.
Nakliye hazır, konteynerden direğe kablo çekecek elektrikçi o güne iş almadı, hazır, YEDAŞ direk bağlantısını yapacak hazır. Keza vinç de yarına ayarlandı hazır. Biz o kadar uğraştık hazırız, hevesliyiz.
Bu sabah müşteri temsilcisi ile görüştüm, birazdan yüklenecek dedi.
Akşam üstü oldu ses seda yok. Tır şöförünü aradım, "Ben de haber bekliyorum yükleme için, daha aramadılar" dedi.
Tekrar firma yetkilisini aradım;
Yetkili; -Çatı makasları yetişmediği için bu gün yükleme yapamıyoruz.
Ben; -Nasıl olur? Ürünün 2 gün önce tamamen bittiğini, yüklemeye hazır olduğunu siz söylediniz.
Y. - İşin aslı ürün hazır. Ama montaj ustalarının hepsi ayrı yerler de çalışıyorlar. Yollayacak usta yok.
B. - ^#*#* ??
Y. - İsterseniz ürünü şimdi yollayalım siz indirin, ustalar bir kaç gün sonra gelsinler.
B. - O kadar malzeme oradan çalınırsa, sorumluluğu alıyor musunuz?
Y. - Yok.
Ve böyle 1 saat süren telefon konuşması...........
Sonuç; Salı günü İstanbul'dan yükleme, çarşamba montaj.
Canım sıkıldı, hevesim kaçtı.
Yarın öğle güneşinin altında, subasman üzerine kilim serip, üstünde bir büyük devirmeyi planlıyorum :).
...... - İsterseniz ürünü şimdi yollayalım siz indirin, ustalar bir kaç gün sonra gelsinler.....
Yanıtım;
^#*#* ?? (x)10 üzeri....
Merhaba efendim,
Çok sabırlısınız, devam lütfen.
Başka bir ülkede yaşamıyorsanız tabii ki.
Sağlıklar dilerim, kolay gelsin, bitmek üzere inşallah.
Kederden 1 büyük içmektense, neş' e ile 2 olsun..
Saygılarımla lütfen.
Tolga Bey
Bu işler maalesef böyle.. Neyse, sağlık olsun.. Nasılsa senelerce oturacaksınız minik bağ evinizde, varsın 2 gün geç olsun.. Moralinizi bozmayın. :)
Selamlar
Tolga Özmeral
09-06-2012, 12:09
Tolga Bey
Bu işler maalesef böyle.. Neyse, sağlık olsun.. Nasılsa senelerce oturacaksınız minik bağ evinizde, varsın 2 gün geç olsun.. Moralinizi bozmayın. :)
Selamlar
Çok teşekkür ederim Sayın Çamtepe.
Ayrıca bu süreçte bana verdiğiniz çok değerli bilgi ve destekleriniz paha biçilemez.
Size, sevdiklerinizle beraber, mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
Firmaya dilim döndüğünce sıkıntılarımı anlatan bir mail yolladım.
Kaale alırlar mı almazlar mı bilmem ama en azından yazıp, içimi dökerek biraz rahatladım sanki.
Tolga Özmeral
09-06-2012, 12:13
Sayın Mrduran,
Çok naziksiniz, teşekkür ederim.
Son tespitinize katılmamak ne mümkün.
Saygılar bizden efendim.
İyi günler dilerim.
Tolga Özmeral
10-06-2012, 16:28
Merhaba,
Firmaya yazdığım mail'in herhangi bir geri dönüşü olmadı.
Hiç bir değişiklik yok. Betonu sabah akşam sulayıp duruyorum.
Belki kendi kendine bir yapı ortaya çıkar bu kadar sulamaya :).
306997
Sonsuza kadar sürdürmenize gerek yok Tolga Bey... Neredeyse bir hafta olacak değil mi?
Sulamanız artık önemli bir fayda sağlamayacaktır... Sulama, çimentonun beton bünyesindeki su ile olan birlikteliği nihayete ermek üzere zaten. O da iç kısımlarda olduğundan yüzeyi sulamanız çok etkili olmaz. Ama gönlüm rahat etsin diyorsanız akşam serinliği suyun yüzeyde daha uzun kalmasını sağlayacağı için uygun bir zamandır.
Hayırlı olsun...
Tolga Özmeral
10-06-2012, 17:10
Sonsuza kadar sürdürmenize gerek yok Tolga Bey... Neredeyse bir hafta olacak değil mi?
Sulamanız artık önemli bir fayda sağlamayacaktır... Sulama, çimentonun beton bünyesindeki su ile olan birlikteliği nihayete ermek üzere zaten. O da iç kısımlarda olduğundan yüzeyi sulamanız çok etkili olmaz. Ama gönlüm rahat etsin diyorsanız akşam serinliği suyun yüzeyde daha uzun kalmasını sağlayacağı için uygun bir zamandır.
Hayırlı olsun...
Sayın Odeh,
Teşekkür ederim.
En üst kısım betonu Perşembe günü saat 20:00 gibi tamamlandı.
Dediğiniz gibi artık herhangi bir faydası yokmuş sulamanın.
Bu gün bizim arsaya çok yakın mesafede bulunan eniştemin bahçesine gittik.
Her yerden erikler, dutlar, kirazlar v.s. fışkırıyor adeta. Keşke fotoğraf çekseydim. Bizim bıdık evde yemediği meyveyi ağaçlardan koparıp koparıp yedi. Heryeri mosmor oldu dut yüzünden :).
Eniştemin bahçesi eski ve çok bereketli bir bahçe. İçinde neredeyse yok yok.
750 metrekare bir alan, içinde de küçük bir kulübe var. Anahtarı bizde mevcut. Her daim gidebiliyoruz ama işte insan kendi emeği ile oluşturduğu alanda da böyle keyifler yaşamak istiyor. Umarım bizim yerimiz de böyle güzel olur zamanla.
Sayın Tolga Özmeral, çalışmalarınızı merakla izliyoruz, güzel bir performans sergiliyorsunuz tebrikler
Merhaba efendim,
Sabr'a ve sulamaya devam lütfen.
1 sene sulasanız bile devam:))).
Prizlenme devam ediyor ve sizin onu yavaşlatmanız gerek. Hatta imkân olsa, depo suyu kullanıyorsanız suyu devamlı akıtsanız keşke.
Kolay gelsin sağlıkla inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Tolga Özmeral
14-06-2012, 14:39
Sayın Attar, Sayın Mrduran,
Çok teşekkür ederim.
Konteyner ve çatısı geldi.
Montaj ustalarının ne zaman geleceği muallakta.
Dün akşam ki telefon görüşmemizde bana söylenen; "Tır Sinop'a vardıktan bir iki saat sonra ustalar ürünün başında olacaklar, konteynerin indirilme sürecini denetleyip sonrasında montaja başlayacaklar."
Tır sabah saat 08.00'de gelmiş, vinçlerin parkettiği alana çekmiş, vinç operatörü arkadaşlarla çay içiyordu. Gittim ben de onlara katıldım ve ustaları beklemeye başladık.
(Zaten vinçlerin bulunduğu alan ile bizim arsa arasındaki mesafe 5 dakika)
Ne gelen var, ne giden...
Nihayet firma yetkilisinin telefonuna ulaştım ve ustaların akibetini sordum.
Cevap; "Ustaları yetiştiremedik, siz indirme işini yapıverin, ustalar bu akşam yola çıkıyorlar, yarın sabah oradalar."
Tır şöförü, vinç operatörü ve ben, peşi sıra arsaya doğru yol almaya başladık.
Vinç konteyneri indirdi ve gitti. Tır şöförü ve ben geri kalan çatı malzemelerini indirdik.
Sac'ların kenarları epey keskin olduğu için parmaklarını bir kaç yerden kesen ben, adet olduğu üzere yeni barınağımızın kan akıtma işini de halletmiş oldum böylece. :)
Bir kaç fotoğraf paylaşmak isterim;
308628
308629
Leylekler üzerimde dönüp duruyorlar :)
308630
308631
308632
İyi günler dilerim.
Tolga Özmeral
16-06-2012, 10:10
Tekrar Meraba,
Dün saat 12:00 itibarı ile çatı montajı başladı;
309455
309456
309457
Dün saat 21:00'de, bu gün devam etmek üzere bırakılan çatının son hali böyle idi;
309458
Motaj yapan arkadaşlar epey deneyimliler. Bu işi daha önce o kadar çok yapmışlar ki, sanki Lego parçaları ile ev yaparmışçasına pratik ve hızlılar.
İyi günler dilerim.
zoru bitmiş, gözünüz aydın
Merhaba,
Sanırım hayallerinizi gerçekleştirmek her şeye değecek.
bütün üzüntü ve sıkıntılarınız bitecek.
Yeni evinizde ve yeşil bahçenizde mutlu günler dilerim.
Tolga Özmeral
17-06-2012, 13:39
zoru bitmiş, gözünüz aydın
Sayın Attar,
Çok teşekkür ederim.
Ağır iş bitti dediğiniz gibi.
Merhaba,
Sanırım hayallerinizi gerçekleştirmek her şeye değecek.
bütün üzüntü ve sıkıntılarınız bitecek.
Yeni evinizde ve yeşil bahçenizde mutlu günler dilerim.
Sayın Toprak,
Çok teşekkür ederim.
Şu süreçte beni zorlayan; Sistemsiz, pratikte herhangi bir fayda sağlamayan, sadece öyle yazdığı için amaçsızca biat edilen resmi prosedürler silsilesi ve konteyner firmasının "bu gün, yarın" diyerek sürekli beni oyalaması oldu.
.... ..... ..... .....
Normalde 1,5 gün civarı süreceği söylenen çatı montajı 3. gününe girmiş bulunuyor. Bir önceki mesajımda, ustalar hakkında belirttiğim fikirlerim değişmeye başladı. Zira benden kaynaklı bir aksaklık bulunmamakta.
Elektrik cuma günü direğe kadar çekilmişti.(Bu iş 490 TL. tuttu).
Yarın YEDAŞ direk bağlantısını yapacak.
Kuyuya dalgıç pompa aldım. (140 TL.).
Kuyunun ortasına demir direk kaynattırdım, direğin ortasına karabina taktım, ona da ip bağlayıp pompayı sarkıttım. Kuyunun kalın sac kapağının köşesini hortum ve kablo çıkacak kadar kestirdim.
Artık içim rahat. Kuyunun kapağını hiç açmaya gerek kalmadan rahatlıkla sulama yapabiliyorum. Bu konuda biraz pimpirikliyim açıkçası. Sonuçta 4,5 yaşında bir kızım var.
Bu gün saat 14:00 itibarı ile son durumumuz şöyle;
309799
309800
Uzaktan görünüm;
309801
İyi günler dilerim.
Tolga Özmeral
20-06-2012, 10:58
Merhaba,
Nihayet Pazartesi günü iş bitti ve ustaları İstanbul'a uğurladım. (İşin neden bu kadar uzadığı ayrı bir hikaye. Daha sonra paylaşmaya çalışırım)
Elektrik bağlantısı ancak dün öğleden sonra yapılabildi. YEDAŞ'ın araçlarından biri kaza yaptığı için biraz aksama olmuş. Bu arada bu tip yapılarda abonelik ücreti 321 TL. Bunu da ek bilgi olarak vereyim.
Artık bahçemizde, suyumuz (kuyu), elektriğimiz, tuvaletimiz, gölgeliğimiz ve barınabilecek kapalı bir alanımız var.
Sırada, su deposu, veranda fayans kaplaması ve etrafına çevrilecek trabzan işleri var.
Ama artık biraz yavaşlamaya karar verdim. Hem yoruldum, hem de bütçe olarak biraz toparlanmam gerekiyor. Bundan sonra her şey yavaş, yavaş :).
Fotoğraflar tek mesaja sığmadığı için arka arkaya 2 mesaj olarak yolluyorum;
310561
310562
310563
310564
310565
Tolga Özmeral
20-06-2012, 11:02
310566
310567
310568
Eniştemin bahçesi;
310569
310570
İyi günler dilerim.
bahçedeki yeni yuvanız hayırlı olsun, bu küçük yer için ne kadar koşturdunuz, bir de betonerme bir bina yapsaydınız kimbilir nekadar uğraşırdınız, yeter bahçe için bukadarı, tekrar kolay gelsin
Tolga Özmeral
20-06-2012, 11:07
bahçedeki yeni yuvanız hayırlı olsun, bu küçük yer için ne kadar koşturdunuz, bir de betonerme bir bina yapsaydınız kimbilir nekadar uğraşırdınız, yeter bahçe için bukadarı, tekrar kolay gelsin
Teşekkür ederim sayın Attar.
Hakikaten kendimi gökdelen bitirmiş gibi hissediyorum :).
Çalışmalarınızı uzun zamandır takip ediyordum.nihayet sona gelinmiş görünüyor.küçük şirin evinizde sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutluluklarla oturmanızı dilerim...
Tolga Özmeral
20-06-2012, 11:32
Çalışmalarınızı uzun zamandır takip ediyordum.nihayet sona gelinmiş görünüyor.küçük şirin evinizde sevdiklerinizle beraber sağlık ve mutluluklarla oturmanızı dilerim...
Sayın Bebd,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çok güzel görünüyor,içerisinde ailenizle birlikte sağlıklı ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum.
yenibahçe
20-06-2012, 14:30
Sayın Tolga Özmeral,
Benzeri bir telaş içindeyiz. Sizin bu aşamaya gelmiş olmanıza sevindim. Bizim daha yapacak çok işimiz var. Prefabrik mi yapsaydık diye düşünmeye başladım, ustalar konusunu çok iyi anladığımı belirtmek isterim.
Güle güle yaşayın bahçenizde efendim..
Tolga Özmeral
21-06-2012, 12:05
Çok güzel görünüyor,içerisinde ailenizle birlikte sağlıklı ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum.
Sayın Kılıç,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sayın Tolga Özmeral,
Benzeri bir telaş içindeyiz. Sizin bu aşamaya gelmiş olmanıza sevindim. Bizim daha yapacak çok işimiz var. Prefabrik mi yapsaydık diye düşünmeye başladım, ustalar konusunu çok iyi anladığımı belirtmek isterim.
Güle güle yaşayın bahçenizde efendim..
Sayın Yenibahçe,
Size bu yolda kolaylıklar dilerim.
Yazdıklarınızdan bir çeşit yapı işine başladığınızı çıkarıyorum.
Yok başlamadıysanız, bütçeniz müsaitse konteynerden ziyade prefabrik ev daha uzun ömürlü ve göze daha hoş görünüyormuş ustaların dediğine göre.
http://http://zeytingolgesi.com/wp-content/uploads/2012/06/398639_10150594156293489_2038396560_n.jpgBiz bodrum da yaptık evin altına, aslında ev değil oda sayılır. Ytongla yapıldı 7x4 yani 28 metre kare , ahşap çatı üstüne şingıl kaplama yapıldı. Teras çatının devamı.İçinde, konteynerde olduğu gibi bir açık mutfak bölümü bitişiğinde tuvalet ve duş. Ayrıca bir de şöminemiz var. Kışın kalabalık misafir ağırlayamıyoruz ama yazın bize de misafirlere de bol bol yetiyor. Bodrum her türlü fazla eşyamızı, odunumuzu, tarım aletlerimizi, mangalımızı, gübre, hortum ve ilaçları muhafaza ediyor. Önemli olan bahçe, tüm dostlarımız "hayatınızda yaptığınız en akıllıca iş" diyorlar. Dilerim siz de bir an önce yapar mutlulukla oturursunuz.http://http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150594156293489&set=a.10150594155223489.406207.641073488&type=3&theater
Tolga Özmeral
09-07-2012, 11:46
Tekrar Merhaba,
Yapı içindeki musluklarımıza işlevselliğini kazandırabilmek için su deposu gerekiyordu.
60x60 cm. ölçülerinde galvenizli sac'tan 200 litre kapasiteli bir depo yaptırdım. Çatıya kadar yükseltecek ayakları ile birlikte 350 TL. tuttu.
Gayet güzel verim aldık. Neredeyse şebeke suyu kullanır tazyikte su geliyor.
Açıkçası bu ebatlarda bir depodan bu performansı beklemiyordum. Ama öğrendimki, bunun depo hacmi ile değil deponun konulduğu yükseklik ile alakası varmış. (Benim gibi bilmeyenlere, küçük bir not olması adına yazma ihtiyacı hissettim.)
Verandaya bahçe kapısına bakacak şekilde bir merdiven daha yaptırdım. Ayrıca bahçe kapısı dışında araba park etmek üzere attırdığım betonu 6 metre kadar daha uzattırdım. Böylece olası misafirlerimiz için 1 arabalık daha yer oldu.
Ben sadece su oluğu için boru aldım (75TL.) gerisini, daha önce zemini yapan arkadaş ücretsiz yaptı.
Veranda ve merdivenlere kaldırım taşı yaptırdım.
Veranda, 330x760 cm.= 25 m2.
Taşarın metrekaresi 20 TL.
Merdivenler ile birlikte taşlar toplam 580 TL. tuttu.
İşçilik, yapılan pazarlık sonucu 350 TL. tuttu.
Döşeme için 8 torba çimento (torbası 8 TL.) ve 1,5 m3 kum (92 TL.) aldım.
Taşlar döşendikten sonra zemin betonunun yüksekliği epey arttı ve verandayı korkuluk ile çevrelemek şart oldu.
Su deposunu yaptırdığım yerden bu iş için fiyat aldım.
600 TL. civarı bir fiyat çıkıyor.
İleride bu işlemlere ait fotoğraf paylaşmaya çalışırım.
İyi günler dilerim.
Biz bodrum da yaptık evin altına, aslında ev değil oda sayılır. Ytongla yapıldı 7x4 yani 28 metre kare , ahşap çatı üstüne şingıl kaplama yapıldı. Teras çatının devamı.İçinde, konteynerde olduğu gibi bir açık mutfak bölümü bitişiğinde tuvalet ve duş. Ayrıca bir de şöminemiz var. Kışın kalabalık misafir ağırlayamıyoruz ama yazın bize de misafirlere de bol bol yetiyor. Bodrum her türlü fazla eşyamızı, odunumuzu, tarım aletlerimizi, mangalımızı, gübre, hortum ve ilaçları muhafaza ediyor. Önemli olan bahçe, tüm dostlarımız "hayatınızda yaptığınız en akıllıca iş" diyorlar. Dilerim siz de bir an önce yapar mutlulukla oturursunuz.
Sayın Ehicran,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bilmukabele.
Belediye'nin zemin altına bodrum yapma hususunda önüme çıkardığı farklı prosedürlerden kaçındığım için, ileride kulübenin arkasına sac'tan bir ardiye ile kuruluk problemini halletmeyi düşünüyorum.
Tolga Özmeral
13-07-2012, 16:38
Merhaba,
Korkuluk çevirme işi bitti.
700 TL. maliyeti oldu.
Artık içim rahat, zira bizim ufaklık habire kenarlarda dolaşıp aklımı alıyordu. :)
Bir kaç fotoğraf paylaşmak isterim;
317974
317975
317976
317977
317978
Tolga Özmeral
13-07-2012, 16:45
317979
Domateslerimiz. :) ;
317980
317981
Su deposu;
317982
Sayın Ağaçlar Net Üyeleri,
Böylece sizlerle paylaştığım bu küçük maceram sona gelmiş bulunuyor.
Bundan sonraki ıvır zıvır detayları paylaşmanın, forumda yer kaplamak adına pek anlamlı ya da faydalı olacağını düşünmüyorum.
Şu süreçte bana verdiğiniz çok değerli bilgi ve teşvikleriniz için sizlere sonsuz teşekkürler.
İyi akşamlar dilerim.
Merhaba efendim,
Bitti garik dediniz, sırtınızı şöyle bir gerinerek/böbürlenerek yaslamaya hak kazandınız bence.
Yeni bir su deposu şimdiden araştırın lütfen. Sert plastik ve kendinden koyu renkli olanını yedekleyin. Çok sürmez eskisinin yerine kullanabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27478.htm).
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
s.serdar
18-07-2012, 02:02
Tolga bey.
Her şey çok güzel ve mükemmel ama ben şu su deposunu, hele ayaklarını inanın pek beğenmedim.
Aynı fiyata, hatta daha ucuzuna 1 tonluk hidrafor yapabilir ve bunu zemine hatta yer altına koydurabilirdiniz. Dolayısı ile evinizin estetiğini muhafaza etmiş olurdunuz.
Piyasada aşağıdaki gibi 150-200 TL'ye 1 tonluk kafesli bidonlar satılmakta.
319112
Yine piyasada aşağıdaki gibi 100-250 TL arasında elektrikli su pompaları bulunmakta. Su pomplaları musluk açılınca çalışır, musluk kapatılınca duran türden. Depoda su bittiğinde de, kendini korumaya alır çalışmaz.
319113
Hele depoyu az bir ilave maliyetle toprak zemininin altına yerleştirirseniz harkulade bir çözüm olurdu diye düşünüyorum. 4-6 bar basınç sağlayabilen bu sistemle, çamaşır, bulaşık makinası, tüplü, elektrikli şohben çalıştırabilir, otomatik sulama sisteminde dahi kullanabilirdiniz.
Ayrıca sayfanızı Üyelerin Bahçeleri bölümüne taşımayı düşünmüyormusunuz?
Saygılarımla.
Tolga Özmeral
18-07-2012, 08:39
Merhaba efendim,
Bitti garik dediniz, sırtınızı şöyle bir gerinerek/böbürlenerek yaslamaya hak kazandınız bence.
Yeni bir su deposu şimdiden araştırın lütfen. Sert plastik ve kendinden koyu renkli olanını yedekleyin. Çok sürmez eskisinin yerine kullanabilirsiniz (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27478.htm).
Sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Sayın Mrduran,
Teşekkür ederim.
Geçtiğimiz Pazar keyifli bir akşam geçirdik bahçemizde. Yerimiz küçücükte olsa, az da olsa emeğinin geçtiği yer daha bir güzel görünüyor insanın gözüne.
Bana plastik depoların suda yosun ve kokma yapacağı söylendi. Ama Sizin ve bir üstteki iletide Sayın S.serdar'ın yazdıklarına bakarak yanlış yönlendirildiğimi düşünmeye başladım.
Saygılar bizden efendim. İyi günler dilerim.
Tolga bey.
Her şey çok güzel ve mükemmel ama ben şu su deposunu, hele ayaklarını inanın pek beğenmedim.
Aynı fiyata, hatta daha ucuzuna 1 tonluk hidrafor yapabilir ve bunu zemine hatta yer altına koydurabilirdiniz. Dolayısı ile evinizin estetiğini muhafaza etmiş olurdunuz.
Yine piyasada aşağıdaki gibi 100-250 TL arasında elektrikli su pompaları bulunmakta. Su pomplaları musluk açılınca çalışır, musluk kapatılınca duran türden. Depoda su bittiğinde de, kendini korumaya alır çalışmaz.
Sayın S.serdar,
Böylece, yine yaptığım bir hata ile karşınızdayım demek ki :).
Bana hidrofor sisteminin 1,000 TL. ila 1,500 TL. arasında bir fiyata mal olacağı söylendiği ve bu miktar şu raddede beni aştığı için, fotoğrafta gördüğünüz şekilde yaptırdım depoyu.
Fakat, şimdi sizin verdiğiniz örnek fiyatları okuyup görünce hoş bir ruh hali kapladı bedenimi :).
Yanarım, yanarım, şu süreçte her şeyi sordurup, bir şu su deposu ve hidroforu sordurmadığıma yanarım Google amcaya :).
Ayrıca sayfanızı Üyelerin Bahçeleri bölümüne taşımayı düşünmüyormusunuz?
Saygılarımla.
Aslında bu konuda ben de biraz mahçubum başlık sahibi Sayın Altunhisarlılar'a.
Gereksiz konu açmamak adına kendisinin konusu altında sorumu dile getirmek istemiştim. Ancak sonra ipin ucu kaçtı. Keşke ayrı bir başlık altında yazsaydım şu yapı sürecini. Ama böyle olacağını ön göremedim açıkçası.
Sevgili Üyelerin bana yapı sürecindeki güzel yorum ve yardımlarını, bu konu başlığını bahçe sayfamda link göstererek değerlendirmeye çalıştım. Ötesi benim üyelik yetkilerimin dışındadır diye (öyle mi?) tahmin ediyorum.
İyi günler dilerim.
Bahçenizde mutluluğu yaşarsınız çocuklarla beraber inşaallah, epey uğraş verdiniz sıra geldi tadını çıkarmaya
Tolga Özmeral
31-10-2012, 09:59
Bahçenizde mutluluğu yaşarsınız çocuklarla beraber inşaallah, epey uğraş verdiniz sıra geldi tadını çıkarmaya
Bilmukabele Sayın Attar.
İstekler ve beklentiler kişilere göre değişir tabi ama ben yine de bu tarz bir yapı düşünenlerce fikir edinilmesi açısından izlenimlerimi aktarmak isterim;
Bu kadar küçük bir alanın ihtiyaçlarımızı bu seviye bir randımanla karşılayacağını ummuyordum açıkçası.
Hemen her Pazar bahçemizde vakit geçiriyoruz. Üstelik, gelen misafirlerimiz dahil sorunsuz ve son derece keyifli geçen zamanlar.
Buzdolabı, küçük bir ocak, televizyon, çek-yat, oturma grubu, vs.. gibi eşyalar
21 metrekare alana işlevsel olarak kullanılabilecek şekilde nasıl sığar diye düşünüyordum.
Eşim, her köşeyi verimli kullanarak ve alandan tasarruf ederek tam olması gereken yerlere konumlandırdı tüm bu eşyaları.
Öyle sıkış tıkış değil, gayet ferah ve kullanışlı bir hal aldı içerisi.
Gördüm ki yuvayı gerçekten de dişi kuş yaparmış :).
Bütçeniz kısıtlı ve beklentiniz çok değilse, ufak bir konteyner'in tatminkar olabileceğini düşünüyorum.
denizakvaryumu
12-12-2012, 10:17
Vekon Prefabrik - Vekonest - Süper Pratik Yaşam Üniteleri - Vekon (http://www.vekon.com.tr/Sayfalar/Super-Pratik-Yasam-Uniteleri/Super-Pratik-Yasam-Uniteleri-Vekonest/465.aspx)
Arkadaşlar "süper pratik yaşam ünitesi vekonest "
linkine de bir bakın, fikriniz değişebilir :)
Beşinci Hugo
12-12-2012, 14:15
Arkadaşlar "süper pratik yaşam ünitesi vekonest "
linkine de bir bakın, fikriniz değişebilir :)
İçindeyken katlanırsa çok fena :mad:
denizakvaryumu
12-12-2012, 20:24
Benim de aklıma geldi ama filmdeki kuruluşa bakarsanız imkansız :)
VEKONEST Süper Pratik Yaşam Ünitesi Kurulum Filmi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ci2KKFYwFco&feature=player_embedded)
Beşinci Hugo
13-12-2012, 07:39
Etkinlik olsun diye espiri niteliği ile böyle yazmıştım. :D
Ancak yamurda yapının içine su sızmasını kuvvetli olasılık olarak görüyorum.
denizakvaryumu
13-12-2012, 08:23
Katlanır konteynerlerden Van'a çok gitti...
Yalıtımda sorun olacağını zannetmem, bence bu olayı düşünerek sabir konteynerlerden daha sağlam yapmışlardır.
Beşinci Hugo
13-12-2012, 10:00
Yalıtımda sorun olacağını zannetmem, bence bu olayı düşünerek sabir konteynerlerden daha sağlam yapmışlardır.
İnşallah.
akşamüstü34
12-08-2013, 09:35
Beyler bu prefabrik (http://www.prefabrikyapi.com/) yapıda hani 1 katlı yapıyolarya peki 2-3 kata kadar yükseltebiliyorlarmı bilginiz varmı.
3 katı bilemiyorum ama 2 kat yapabiliyorlar, ancak çelik makaslar üzerinde yükseldiğinden bir miktar taban esnemesi olabiliyormuş.
Çelik villaların esnemesi biraz daha az denmişti bize.
s.serdar
12-08-2013, 23:18
Beyler bu prefabrik (http://www.prefabrikyapi.com/) yapıda hani 1 katlı yapıyolarya peki 2-3 kata kadar yükseltebiliyorlarmı bilginiz varmı.
Bakınız ==> çok katlı hafif çelik yapılar (http://www.prefabrikyapi.com/cok-katli-hafif-celik-yapilar)
tek katlı prefabrik ev (http://www.prefabrikyapi.com/prefabrik-ev/tek-katli-prefabrik-ev)
çok katlı prefabrik ev (http://www.prefabrikyapi.com/prefabrik-ev/cok-katli-prefabrik-ev)
Tek katlı ile çok katlının konstrüksiyon sistemleri farklı olduğundan, alt yapısı tek katlı prefabrike göre yapılmış bir bir binayı yükseltmeni mümkün olmayacağını sanıyorum.
Tolga Özmeral
10-09-2013, 14:49
Merhaba Sevgili forum üyeleri,
Küçük bahçemizde zaman geçirdikçe bir takım eksiklikleri daha net görme imkanımız oldu.
Bahçe aletlerini muhafaza edebileceğimiz küçük bir kuruluk alana ihtiyacımız vardı. 180cm x 180cm ebatlarındaki bu küçük deponun maliyeti 550 TL. oldu.
Ancak yasa gereği komşu arsa sınırına 3 metre mesafeye kadar herhangi bir yapı yapılmaması şartını ihlal etmiş olduk. Umarım bu durum ileride bir sıkıntı çıkartmaz;
440353
Artan malzeme, yağmurlu havalar için dış kapıdan verandaya kadar küçük bir yürüme alanı yapmamıza olanak verdi;
440354
Bir kaç fotoğraf daha eklemek istedim;
440355
440356
440366
İyi günler dilerim.
Çok güzel olmuş Tolga Bey. Resimlere bakınca, nereden nereye diyesi geliyor insanın. Emeğinize sağlık.. Güle güle oturun..
Tolga Özmeral
07-11-2013, 09:43
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Çamtepe.
Kulübenin içinin fotoğrafını hiç paylaşmadığımı farkettim.
Belki fikir edinmek isteyen arkadaşlarımız vardır.
Biz bu şekilde yerleştik içeriye;
452471
452472
Atlar otluyor :) ;
452473
İyi günler dilerim.
naturefan
07-11-2013, 12:13
Öncelikle yazlığınızda mutlu zamanlar geçirmenizi dilerim. Doğa içinde yapılan bu tür yapıların -mümkün olduğunca- geri dönüşümlü olacak şekilde yapılmasınının bir doğa severin dikkat edeceği temel konulardan olması gerektiğini düşünüyorum. Bir gün o yapı oradan kaldırıldığında, beton zemin orada kalacak, veya moloz olarak sökülüp çöpe atılacak. Zemin için başka, zararsız çözümler de olabilir.
Başlığı bugün farkettiğim, umarım bu tür yapı yapmayı düşünenler farklı zemin çözümleri araştırır.
İyi günler.
İsmail Karagülle
07-11-2013, 13:21
Benim de aklıma geldi ama filmdeki kuruluşa bakarsanız imkansız :)
VEKONEST Süper Pratik Yaşam Ünitesi Kurulum Filmi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ci2KKFYwFco&feature=player_embedded)
yatay durumdaki duvar güneş almasını çok önleyecektir. tersine eğik olsaydı güneş alması çok daha iyi olurdu. Bu da ısı ve ışık konusunda güneşten daha iyi istifade edilmesini sağlardı .
Taşıma konusunda, kurulum konusunda büyük kolaylık .
emlakdanisman
18-11-2013, 12:27
Merhaba, Sanırım biraz geç oldu fakat yinede diğer kullanıcıların bilinçlenmesi açısından yazmak istiyorum.
Prefabrik yapılar genel anlamda tek katlı yapılar iki katlı prefabrikler veya en fazla 3 katlı prefabrik yapılar olarak bilinir. Prefabrik yapılara ruhsat almak normal bir betonerme binaya ruhsat almaktan resmi evrak açısından herhangi bir farkı yoktur.
Bu prefabriğin boyutu ilealakalı bir durum değildir aslında. Eğer ruhsatlı bir yapıyo istiyor ve belediyelerle sorun yaşamak istemiyorsanız. 10m² de olsa 100m² de olsa prefabriklere ruhsat alınması gerekir.
Makalemin diğer kısmı için
Kaynak Linki : Prefabrik Yapıya Ruhsat Gerekir mi? (http://www.emlakdanismanlari.com/prefabrik-yapilar-114/prefabrik-yapiya-ruhsat-gerekir-mi-847.html#post859)
Tolga Özmeral
12-02-2014, 17:47
İçme suyumuz geldi. Ben de hazır havalar iyi giderken su borusunu gömeyim dedim. Zamanında kulübe için ruhsat alırken, (yöremizde şebeke hattı olmadığı halde) Belediye benden 190.TL. civarı su aboneliği harcı almıştı. Demek ki bu günler içinmiş. Bu hafta sonu su sayacı bağlanacak ve ardından Belediyeye bildirilecek. Başkaca bir işlem yapmaya gerek yokmuş.
İyi akşamlar dilerim.
469251
469252
agactoprak
12-02-2014, 20:38
Merhaba, hayırlı uğurlu olsun.
Bu arada eve ufak bir eklenti de yapmışsınız.
lanetpete
28-04-2015, 03:18
Merhaba Tolga kardeşim öncelikle hayırlı uğurlu olsun böyle detaylı paylaşımın içinde sana ayrıca *** ederim.. Sana yüksek müsadenle bir kaç sorum var Diğer tecrübeli tüm arkadaşlarda bana konu ile ilgili bilgi verirse çok memnun olurum..
Bende böyle bir yapı fikri içersindeyim Fakat benim tek kat üzerine ortalama 130 150m2 civarı bir eve ihtiyacım olucak
İstiyorum ki çocuğumun ayakları toprağa bassın, Bu şekilde konteynır değilde çelik ev düşünüyorum ama kafamı karıştıran 100 lerce soru var diyebilirim ve beni en çok meşgul edenleri sizlerle paylaşıyım bana yardımcı olun lütfen..
1-İmarlı bir arsa almam gerekiyor onu biliyorum ama hangi türde imarlara yapılabiliyor bu çelikevler?
2-130 veya 150m2 çelik ev yapabilmek için alıcağım arsanın en az kaç m2 olması gerekiyor ? istiyorum ki çocuğum evin önünde çimlikte rahatça oyun oynayabilsin sıkışık olmasın ortalama 60 80m2 arası bir bahçesi kalsın istiyorum..
3-Çelik evin avantajlarını malum biliyoruz deprem ülkesinde yaşıyoruz biz tedbirimizi alalım takdiri allaha bırakalım istiyoruz,Peki ya bu çelik evlerin dezavantajları nedir ?
4-Çelik evlerde küflenme böceklenme oluyor mu ? Mesela eve misafir ağırladık evde yürürken sağından solunda kirişlerinden ses ve titreşim oluyor mu ?
5-130 veya 150m2 için gerekli subasmanı tek kat üzerine düşünülürse yüksekliği (en sağlıklı) ne kadar olmalı ?
6-130 veya 150m2 konut için arsanın TABAN OTURUMU kaç mt2 olmalı
Sorularıma vereceğiniz cevaplar bana ışık olucaktır düşmemi engelliyecektir şimdiden *** ederim..
Bilmeyenler için Piyasada ki en iyi firmanın özge yapı olduğunu duydum ne kadar doğrudur bilemem bana önerebiliceğiniz her türlü linki bekliyorum saygılar
lanetpete
29-04-2015, 01:38
Konuya vakıf kimse yok mu ?
alpertunga41
19-05-2015, 17:51
Merhaba üstadlar bende 20-25 m2 ev yapmayı düşünüyorum.4-5bin tl bütce var projemi kendim tasarladım çizdim fakat kullanacağım malzemeler konusunda tereddütteyim prefabrikmi yapsam ağaçtanmı yapsam bilemiyorum benim aklımdakiler bu şekilde olur veya olmaz dediğiniz yerleri belirtirseniz sevinirim.Direkleri emprenyeli elektrik direklerinden kullanıcam üstüne taban kolonu olarak 100x200 Profilmi kalasmı kullanayım profilin tanesi 350 tl üstü çok masraflı kullanabileceğim başka bi alternatif varmı .bu taban kolonlarının üstüne 50x50 veya 40x40 profilden iskelet yapıcam dış duvarları betopan arasına yalıtım malzemesi iç duvarıda betopandan yapıp duvar işlerini bitiricem betopan yerine osb olurmu yan duvarlarda veya başka alternatif varsa önerilirinizi bekliyorum.alt taban 30cm aralıklarla 40x40 profil yapıcam üstüne osb mi yapıyım yoksa ağaç kerestedenmi yapsam tabana betopan olmaz heralde ve son olarak osblerden tavanı yapıp bitiricem projem aşağıda en az maliyetle bu işten nasıl sıyrılabilirim.diğer bi alternatif direkleri dikip üstüne 2.el bir 1oda 1 banyo wc konteynermi alıp koymalıyım sizlerinde değerli yorumlarını bekliyorum.Son olarak fiyat maliyet konusunda ne kadar tutar bilgilendirirseniz sevinirim.
http://i.hizliresim.com/b5rX8n.png
Eğer çizdiğiniz resimdeki gibi olacaksa (aşağı yukarı ebatlamayı kastettim) hem maliyet yükselecek, hem tehlikeli olacak, hem de komik olacak bana göre. Altı direğin üzerinde ev, altında traktör. Geçenlerde gezerken denk geldiğim ve pek hoşumuza giden bir örnek göstereyim size.
GothiCat
21-05-2015, 15:23
Öncelikle yazlığınızda mutlu zamanlar geçirmenizi dilerim. Doğa içinde yapılan bu tür yapıların -mümkün olduğunca- geri dönüşümlü olacak şekilde yapılmasınının bir doğa severin dikkat edeceği temel konulardan olması gerektiğini düşünüyorum. Bir gün o yapı oradan kaldırıldığında, beton zemin orada kalacak, veya moloz olarak sökülüp çöpe atılacak. Zemin için başka, zararsız çözümler de olabilir.
Başlığı bugün farkettiğim, umarım bu tür yapı yapmayı düşünenler farklı zemin çözümleri araştırır.
İyi günler.
Ben de bu başlığı bugün keşfettim & dediklerinize tümüyle katılıyorum.Prefabrik evler,özellikle firmaların "arsanızı gösterin,90 gün içinde anahtar teslimi yapalım seçtiğiniz modele!" reklamları başta cezbedici gelmişti.Fakat sonra düşündükçe buradaki pek çok kişi gibi "acaba?ya dolandırılırsam?" demeye başladım.Üstüne daha da düşündükçe doğayla bütün olarak yaşamak için girişmek istediğim bu işin doğaya zararlı olabileceğini düşünüp prefabrik evlerden soğudum.Ailemle bu konuda netleşemiyoruz ama kendi fırsatım elime geçtiğinde sanırım tercihimi ağaç evlerden **** arsa+karavandan yana yapacağım...Buradaki yazıları okuyunca hiç de öyle "modeli seçin,arsayı gösterin,90 gün içinde rüya eviniz hazır!" olayı olmadığını da anlamış oldum.Başlık gerçekten çok bilgilendirici & faydalı olmuş.Bilgilendiren herkese çok teşekkür ederim,evlerini yapanlara da güle güle mutlu oturmalarını dilerim.
Okudukça, gerilmedim desem yalan olur. Kısmetse bu sene bizde bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. Ama prosedörün zorluğunu görünce şapkayı önüme koyup iyice düşünmek durumunda kaldım. Sıkıntılı zamanlarınızda üşenmeyip bizleride bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.
extant958
26-06-2015, 10:43
Sayın Tolga Özmeral konteyner yolculuğunuzu çizgi film kalitesinde izledim ,Allah gönendirsin .sabrınızada bravo
Tolga Özmeral
26-06-2015, 11:04
İyi günler.
Doğru söze ne denir?
Sebebi, biraz imkanların kısıtlı olması, biraz iş bilmezlik, biraz da aceleci kişiliğim.
Basdan sona kadar okudum, tahmin ettigim her sorunu yasamissiniz, turkiyede kamu kurumlari insani cileden cikariyor
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum fakat belki aylardır takip ediyorum ben apartman çocuğuyum apartmanda doğdum apartmanda büyüdüm ayağım toprak görmemiş aslen yörük olduğumuz içinde asla bi köyümüz olmadı babamda aynı benim şartlarımda büyümüş yaşlanmış birisi ben toprağa olan hasretimi bitirmek üzere yıllardır düşünüp dururum ve artık düşünmenin bana birşey getirmediğini idrak edip kollarımı sıvamaya başladım prefabrik konutlar hakkında derin olmamamakla birlikte az çok bilgim var araştırmalarım sayesinde aksaray ilinde ikamet ediyorum şehre 15 km uzakta olan bi köyden 700 m2 imarlı bir arsa aldım borçsuz birikim ile şimdi oraya yazlı kışlı kalabileceğim bir ev yaptırmak istiyorum fakat baya bi acemiyim
internette rastladığım bir yerde beylerbeyi 61m2 eve 21.750 tl yazmışlar fakat su basmanı bize aitmiş yani temel 61 m2 evin su basmanı bana kaça patlar? 40 bin tl birikimim var ve bu sınırlar içerisinde evimi maal etmek zorundayım elektirik ve su nasıl bağlatırım ? Ayrıyeten bu elektiriği ve suyu getirmenin ortalama yaklaşık maliyeti nelerdir ? Gözümün önünde bir bütçe oluşturabilmek için sizlere sormak istedim ve tavsiyeleriniz önerileriniz varmıdır şimdiden çok teşekkür ediyorum
tevfiközgül
31-08-2015, 22:15
Tolga bey merhaba, mesajdan sonra çok yol almışsınızdır, ancak başka arkadaşlara katkı olur diye yazacağım,bu konu benim konum,prefabrik ev için alt yapı(beton-elektrik-su) işleri size ait oluyor ,dışarıdan binaya kadar getirmeniz gerekecek, belediye, ruhsatla işiniz yok,daha pratiği konteyner almanız, en azından beton işiniz azalır,iki konteyneri birleştirince 40 m2 yapar, şart değil ama çevreden bir demirciyede dışarı 50 cm saçaklı çatı yaptırırsınız daha alımlı da olur, belki önünede bir çıkma üstü yine kapalı muhteşem olur, kolay gelsin
tevfiközgül
31-08-2015, 22:21
Konuya vakıf kimse yok mu ?
geç kaldım,pardon
PREFABRİK EV - TRİMETAL A.S. (http://www.turkbiz.net/trimetalcom/products/PREFABR%C4%B0K-EV-1197)
bu firma iyidir, ankarada, sorununuzu çözer
adresi tam bulamadım
kendi sayfaları vardır.
coskunahm
04-09-2015, 11:14
Tolga Bey merhaba,
Yazdıklarınızı heyecanla okudum, eviniz, bahçeniz çok güzel olmuş, güle güle oturun. Resmi prosedürle epey cedelleştiğiniz için biliyorsunuzdur belki diye sorayım istiyorum: Konteynır evi su basmanlı yapmak yerine aşağıdaki gibi dört tarafından beton bloklar üzerine kondurulsa yine de belediyeden izin almak gerekiyor mudur?
Teşekkürler :)
http://www.awesomeinventions.com/wp-content/uploads/2014/11/shipping-container-home-5.jpg
ankarali
04-09-2015, 11:21
Tolga Bey merhaba,
Yazdıklarınızı heyecanla okudum, eviniz, bahçeniz çok güzel olmuş, güle güle oturun. Resmi prosedürle epey cedelleştiğiniz için biliyorsunuzdur belki diye sorayım istiyorum: Konteynır evi su basmanlı yapmak yerine aşağıdaki gibi dört tarafından beton bloklar üzerine kondurulsa yine de belediyeden izin almak gerekiyor mudur?
Teşekkürler :)
ben de cevabı merak ediyorum doğrusu
coskunahm
04-09-2015, 13:25
Hatta şöyle bir video var ki ben arsama bunun gibi birşey yapmak niyetindeyim :)
https://www.youtube.com/watch?v=srWhBxJIgFM
ozanemre
04-09-2015, 13:37
Arkadaşım, alt kısmı kapalı beton temel üzerine yerleştirdiği özel yapım ofis konteyner için izin alamadı, temeli kırdırıp konteyneri altta boşluk kalacak şekilde beton bloklar üzerine oturttu ve geçici izni aldı. Ofisin olduğu alan göz önünde olduğundan zamanla şikayet üstüne şikayetler, tuhaf uygulamalar, emsallerden ve yaygaralardan sonra iyice bunaldı. Konteyner ofis tipi olduğundan tekerlekler üzerine alarak, çekici treyleri ile mobil hale getirdi. 2 yıllık masraf ve sinir harbi ile dolu bir dönemden sonra en baştan beri benim fikrim olan ve beni güldürme dediği mobil sisteme döndü. En nihayetinde mobil konteynerlerin güzel ülkemizde yaygınlaşmasının sebebinin bu olduğunu öğrenmiş oldu. Ev alma komşu al her daim geçerli...
Meraklılarına:
https://www.tekzen.com.tr/tekzen_ahsap_bag_evi_16_m2_/2340490?utm_source=criteo&utm_medium=CriteoREDisplay&utm_term=Display&utm_campaign=CriteoREDisplay
Soydan73
17-09-2016, 20:02
süreci en başından itibaren ilgiyle okudum, paylaşım için teşekkürler.. evinizde güle güle oturun.
Merhaba Sevgili forum üyeleri,
Küçük bahçemizde zaman geçirdikçe bir takım eksiklikleri daha net görme imkanımız oldu.
Bahçe aletlerini muhafaza edebileceğimiz küçük bir kuruluk alana ihtiyacımız vardı. 180cm x 180cm ebatlarındaki bu küçük deponun maliyeti 550 TL. oldu.
Ancak yasa gereği komşu arsa sınırına 3 metre mesafeye kadar herhangi bir yapı yapılmaması şartını ihlal etmiş olduk. Umarım bu durum ileride bir sıkıntı çıkartmaz;
440353
Artan malzeme, yağmurlu havalar için dış kapıdan verandaya kadar küçük bir yürüme alanı yapmamıza olanak verdi;
440354
Bir kaç fotoğraf daha eklemek istedim;
440355
440356
440366
İyi günler dilerim.
Hayırlı olsun, güle güle oturun çok güzel olmuş
aziztoprak
26-10-2017, 10:07
Ben de arsama geçici ufak bir konteyner koymak istiyorum. 12 m2 3x4 mt ebatlarında olacak. Zemine beton atmak yerine toprağı biraz sıkıştırıp, üzerine arsadaki yerli taşlardan döşeyip onun da üzerine mıcırla tesviye etsem konteyneri bunun üzerine yerleştirsem sıkıntı olur mu? Zeminde su girme rutubet problemi olur mu acaba? Beton ayaklar üzerine oturtmayı da düşündüm ama altta kalan boşluk bazı hayvancıklar için barınak olabilir pislik birikintisi olabilir, kasıntı problemi olup kapıların kapanmasında problem olabilir diye düşündüm. Tecrübeli arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
Fırtına hesabı yapılmadı gibi içimden geçti .
aziztoprak
03-11-2017, 17:29
Fırtına hesabı yapılmadı gibi içimden geçti .
Merhaba sayın petrol, haklı olabilirsiniz. Şiddetli bir fırtınada alttan sabit olmayan konteyner ağırlığının da fazla olmadığını düşünürsek devrilme tehlikesine açık olabilir. Beton ayaklar üzerine de oturtmak istemiyorum altta haşerat pislik birikebilir düşüncesiyle. Direk doğal taşları döşeyip üzerini mıcırla tesviye ederek konteyneri koymak istiyorum. Zaten kalıcı ev yapılıncaya kadar geçici olacak. Bu bakımdan beton zemin yapıp üzerine sabitleme yaparsam, belediye ile problem yaşamama sebep olabileceği için, aşağıdaki şekilde bir sabitleme işlemi yapsak faydalı olur mu ne dersiniz?
İçme suyumuz geldi. Ben de hazır havalar iyi giderken su borusunu gömeyim dedim. Zamanında kulübe için ruhsat alırken, (yöremizde şebeke hattı olmadığı halde) Belediye benden 190.TL. civarı su aboneliği harcı almıştı. Demek ki bu günler içinmiş. Bu hafta sonu su sayacı bağlanacak ve ardından Belediyeye bildirilecek. Başkaca bir işlem yapmaya gerek yokmuş.
İyi akşamlar dilerim.
469251
469252
Size bir konu hakkinda danışmak istiyorum.Acaba su hattini evinize sizmi çektiniz yoksa abonelik sonrasi belediye mi getirdi? Bilgi alma imkanim varmidir.
Tolga Özmeral
23-03-2018, 20:24
Size bir konu hakkinda danışmak istiyorum.Acaba su hattini evinize sizmi çektiniz yoksa abonelik sonrasi belediye mi getirdi? Bilgi alma imkanim varmidir.
Sayın makovad,
Çevre bahçe sahipleri ile toplanıp İl Özel İdare Kurumuna dilekçe verdik. Akabinde ana hattı çit tellerinin önüne kadar getirip döşediler ve bahçelere kelepçe bağlantısını yaptılar. Bahçe çit sınırından evlere kadar olan ince boruların döşenmesi işçilik ve maliyet açısından bize ait oldu. Sayaç ve bağlantıyı ise belediye yaptı.
Sayın makovad,
Çevre bahçe sahipleri ile toplanıp İl Özel İdare Kurumuna dilekçe verdik. Akabinde ana hattı çit tellerinin önüne kadar getirip döşediler ve bahçelere kelepçe bağlantısını yaptılar. Bahçe çit sınırından evlere kadar olan ince boruların döşenmesi işçilik ve maliyet açısından bize ait oldu. Sayaç ve bağlantıyı ise belediye yaptı.
Anladim bende su için başvuru vereceğim hat bahçeme 20 mt uzunlukta onumuzdeki hafta sorusturacagim bakalim isleyis nasildir. :) bilgilendirme icin tesekkurler
Tolga Özmeral
23-03-2018, 21:28
Anladim bende su için başvuru vereceğim hat bahçeme 20 mt uzunlukta onumuzdeki hafta sorusturacagim bakalim isleyis nasildir. :) bilgilendirme icin tesekkurler
Çok sıkıntılı bir süreç olacağını sanmam Sayın makovad.
Biz zamanında 1,5 km mesafeden ana hattı bahçe önüne getirdiysek, 20 metre nispeten kolay olacaktır diye düşünüyorum.
esemeral
23-05-2018, 10:46
Merhabalar Bahçenize verdiğiniz emekleri buradan bizlerle paylaştığınız için teşekkürler Tolga Bey. Bahçe sayfanızı dolaşmaya başlamıştım ki 5. mesajınızdaki yönlendirme link ile önce bahçe evinizin yapım aşamalarını ne kadar güzel ve detaylı anlatmış olduğunuzu belirtmek istedim. Bu tarz işlere girecek olan arkadaşlara çok güzel yol gösterici bir konu açmışsınız.
Bahçe evinizde Sağlık huzur mutluluk dolu günler dilerim.
(ben bahçenize geçeyim artık) :)
Tolga Özmeral
13-08-2019, 23:01
Merhaba,
Bizim konteyner 7. senesinin sonunda ilk tamiratını gördü.
Gayet iyi durumda (http://www.agaclar.net/forum/1215807-post130.htm) olan iç tavan kaplaması bu sene sarkmaya ve bombe vermeye başladı. Bu durum izolasyon açısından herhangi bir sıkıntı vermese de görsel olarak hoş durmadı. Ben de sarkan yerleri dışarıdan vidalamak zorunda kaldım;
697708
Belki küçük bir bilgi kırıntısı olur diye buraya not düşmek ve sayfayı güncellemek istedim.
İyi geceler dilerim.
İki gündür bu konuyu baştan sona okudum. Tolga Bey’e deneyimini (hem ayrıntılı fotoğraflar, hem hassas detaylar, hem de o samimi anlatım diliyle) paylaşıp, bilgi verdiği için teşekkür etmek için foruma dün gece üye oldum. Yedi yıl sonunda sakinleşen başlıkta, şansıma, konu sahibi gece yeni bilgi girmiş :)
Ben de bu fırsattan istifade ederek, hem şükran ve takdirlerimi sunuyorum Sayın Tolga Özmeral. Herhangi bir konuda “tecrübe paylaşımı nasıl yapılır”a örnek olacak bir post olmuş.
Tolga Özmeral
14-08-2019, 11:24
İki gündür bu konuyu baştan sona okudum. Tolga Bey’e deneyimini (hem ayrıntılı fotoğraflar, hem hassas detaylar, hem de o samimi anlatım diliyle) paylaşıp, bilgi verdiği için teşekkür etmek için foruma dün gece üye oldum. Yedi yıl sonunda sakinleşen başlıkta, şansıma, konu sahibi gece yeni bilgi girmiş :)
Ben de bu fırsattan istifade ederek, hem şükran ve takdirlerimi sunuyorum Sayın Tolga Özmeral. Herhangi bir konuda “tecrübe paylaşımı nasıl yapılır”a örnek olacak bir post olmuş.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sayın morbüyü.
Foruma üye olmanıza vesile olduysam ne mutlu bana.
Bu platformda bir çok saygın üyemiz hemen her konu hakkında son derece değerli paylaşımlar yapmakta ve ben de bu paylaşımlardan çokça yararlanmaktayım.
Aramıza hoş geldiniz.
prefabrikmi konteryermi betonmu karar veremedim
Portakal Rengi
25-11-2019, 07:11
prefabrikmi konteryermi betonmu karar veremedim
Prefabrik-Konteyner, hızlı yapılır. Ustalar ile uğraşmazsınız. Standart bir görünüşü vardır.
Başlangıç olarak ucuz görünür ancak birkaç yıl sonra onarımsal sorunları başlar. Görünüş bozulmaya başlar. Taşıyıcı sistem paslanmaya başlar ise önlem almanız neredeyse olanaksız.
Çok hızlı şekilde ısınır-soğur. Konfor için daha çok gider gerektirir. Güneşli sıcak havalarda çözümsüz kalırsınız.
Gazbeton yığma yapı bunlar ile rekabet edebilecek maliyetlere elde edilebilir. Zemin betonu iki olasılık için aynı maliyet. Bina beton kullanılmadan yapılabilir. İki kata kadar yığma yapı yapılabilir. Yasaldır ve yönetmeliği vardır. (Bulunduğu yer toplu yaşam alanlarına uzak değil ise giderler kontrol edilebilir.)
Uygun bir proje ile gelecekte eklenti yapılabilir. Konfor açısından daha rahattır. Zaman alır.
Yapmak istediğiniz bölge için maliyet araştırmanız önemli.
kardeş sağolasın zaten fiyatlar uçuk prefabriklerin metrekaresi 1.000 tl y geliyor zaten birde satılığa ckarsan müşteri prefabrik mi diye burun kıvırıyor
Tolga Özmeral
21-04-2020, 14:37
Merhaba,
Kulubemize ufak ekleme ve değişiklikler yaptırdık.
Fiyat ve yapılanları fikir olması adına burada paylaşmak ve sayfayı güncellemek istedim.
Biraz daha alan kazanmak adına konteyner içindeki mutfağımızı balkona taşıdık ve o bölümü prefabrik yapılarda kullanılan betopan ile kapattık. Yerler fayans döşendi ve diğer 2 cepheye katlanır cam ve kapılar yapıldı.
Tüm bu işler yaklaşık 10 bin lira civarı tuttu.
Böylece serin ve rüzgarlı günler için 21 m² daha yaşam alanımız oldu.
Mutfak bölümü;
706498
Yürüme yolu cephesi;
706499
Dışarıdan;
706500
706501
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Çok güzel olmuş. Kış bahçesi gibi. Bayıldım.
Güle güle oturun. Sağlıcakla.
Portakal Rengi
24-04-2020, 09:48
Bir ev daha eklemişsiniz. :)
Şık olmuş. Güle güle oturun.
Tolga Özmeral
24-04-2020, 19:46
Çok güzel olmuş. Kış bahçesi gibi. Bayıldım.
Güle güle oturun. Sağlıcakla.
Bir ev daha eklemişsiniz. :)
Şık olmuş. Güle güle oturun.
Bu başlık altında paylaşımda bulunurken biraz çekiniyorum aslında.
Nasıl diyeyim... "Hepi topu bir konteyner için 6 sayfa yazı da biraz fazla sanki" diye düşünülebilir belki... Bilemedim.
Bu başlık altında paylaşımda bulunurken biraz çekiniyorum aslında.
Nasıl diyeyim... "Hepi topu bir konteyner için 6 sayfa yazı da biraz fazla sanki" diye düşünülebilir belki... Bilemedim.
Bir bahçeye konteyner ev yapımı ve bahçenin gelişimi ile ilgili referans olabilecek bilgiler paylaştığınız için insanların o tarz bir düşünceye kapılacaklarını sanmıyorum. En son yaptığınız eklenti bile bu tarz bir niyeti olanlara yol gösterici nitelikte. Eklentide çok güzel olmuş güle güle oturun.
Hepi topu bir konteynere sahip olamayan bizler için, ışık tutacak bilgiler paylaşıyorsunuz.
Her iki sayfanızı da hayranlıkla takip ediyorum.
Ara ara girip bakıyorum. Yeni bir paylaşım var mı diye. 600 sayfa olsa sıkılmadan okurum.
Herkesi mutlu edecek derece farklıdır. Bir konteynerim olsa idi, beni mutluluktan havalara uçururdu. Belki bir gün olur.
Mutlu günler dilerim.
Tolga Özmeral
19-05-2020, 21:21
Tekrar merhaba,
Mutfak tarafındaki merdiveni biraz genişleterek balkona (2.25 x 1.85) çevirdik.
Demir, beton, işçilik, vs. için 700 tl. ödedik.
Korkuluk ise 300 tl. (Bahçe komşumuz işçilik ücreti almadı) tuttu.
Zemin fayans döşemesi henüz yapılmadı;
708705
708706
708707
708708
Bu vesile ile herkesin Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramını kutlarım.
Balkonunuzu güle güle kullanın. Balkondan bahçeye iniş (merdiven) var mı?
Portakal Rengi
20-05-2020, 08:31
Merhaba,
Geçmiş olsa da; Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramını kutlarım.
Balkon demirlerinin trabzanı oluşturan profillerin uçları açık. Buradan giren nem çürüme nedenidir. Bir tahta parçasını sıkıştırıp, boşlukları mastikle doldurup, boyanabilir. Benzer kapatma çözümü üretebilirsiniz, elinizdekiler ile. Üzerini boyamak önemli.
Bu şekli ile ev olmuş, artık. Küçük bir balkonu da var. Güle güle oturun.
Tolga Özmeral
20-05-2020, 12:11
Balkonunuzu güle güle kullanın. Balkondan bahçeye iniş (merdiven) var mı?
Teşekkür ederim Sayın derin35
Balkondan bahçeye merdiven yaptırmadık.
Merhaba,
Geçmiş olsa da; Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramını kutlarım.
Balkon demirlerinin trabzanı oluşturan profillerin uçları açık. Buradan giren nem çürüme nedenidir. Bir tahta parçasını sıkıştırıp, boşlukları mastikle doldurup, boyanabilir. Benzer kapatma çözümü üretebilirsiniz, elinizdekiler ile. Üzerini boyamak önemli.
Bu şekli ile ev olmuş, artık. Küçük bir balkonu da var. Güle güle oturun.
Teşekkürler Sayın Portakal Rengi
Önümüzdeki sokağa çıkma kısıtlamasını bahçemizde geçirmeyi düşünüyoruz.
Tüm dediklerinizi ve ufak tefek diğer bahçe işlerini bu süreçte halletmeyi planlıyorum.
Oğuzhan Zamkı
05-06-2020, 13:47
Sn. ÖZMERAL. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yazdıklarınız o kadar değerli ve o kadar ince düşünceli ki... Bende şu aralar bir arsa alıp konteyner ev yapmak istiyorum. Bunun için araştırma yaparken 8 yıl önce açtığınız bu konuya denk geldim. Tam 5 sayfa not aldım ajandama. Size teşekkür edebilmek ve yapacağım ev ile ilgili sizin gibi yol gösterici konu açabilmek adına üye oldum. Sizinle görüşmek ve uzun uzun sohbetler etmeyi çok isterim. Evinizde esenlikler dilerim.
Tolga Özmeral
08-06-2020, 11:16
Sn. ÖZMERAL. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yazdıklarınız o kadar değerli ve o kadar ince düşünceli ki... Bende şu aralar bir arsa alıp konteyner ev yapmak istiyorum. Bunun için araştırma yaparken 8 yıl önce açtığınız bu konuya denk geldim. Tam 5 sayfa not aldım ajandama. Size teşekkür edebilmek ve yapacağım ev ile ilgili sizin gibi yol gösterici konu açabilmek adına üye oldum. Sizinle görüşmek ve uzun uzun sohbetler etmeyi çok isterim. Evinizde esenlikler dilerim.
Teşekkür ederim Sayın Oğuzhan Zamkı,
Burada bizlerle olmanıza vesile oldum ise ne mutlu bana.
Ben de bu platformdaki değerli üyelerimizden çok yardım gördüm.
Önünüzdeki süreçte bahçenizin ve evinizin güzel aşamalarını sayfanızda görmek dileği ile..
Güzel paylaşiminiz ve nezaketiniz için çok teşekkürler
Tolga Özmeral
25-02-2023, 20:44
Yazık...
Zamanında bahçemize (afedersiniz) "kıçıkırık" bir konteyner ev koyabilmek için bu kadar uğraşmışım, her türlü prosedürü yerine getirebilmek için göbeğim çatlamış. Ama gelin görün ki, kimi insanlar sorgusuz sualsiz koca koca binaları konduruvermiş ve onbinlece canımız gitmiş. Çok kızgınım çok üzgünüm.
prefabrikevkon
31-01-2024, 15:08
Doğrudur prefabrik (https://www.evkonprefabrik.com.tr/) evlerde talep edildiği şekilde 2 3 kata kadar yükseltilebilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.